Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023

Ακροαριστερά αδίστακτα καθάρματα ανέλαβαν την ευθύνη για τη βόμβα στα ΜΑΤ και απειλούν με θράσος

 



Την ευθύνη για τον εκρηκτικό μηχανισμό που εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε στην οδό Κοκκινοπούλου, έξω από την έδρα των ΜΑΤ, στο Γουδή, ανέλαβε η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη» που κινείται στον ακροαριστερό και αντιεξουσιαστικό χώρο.

Ο μηχανισμός περιλάμβανε δυναμίτιδα, μπαταρία και ρολόι και ήταν τοποθετημένος σε τάπερ. Το προειδοποιητικό τηλεφώνημα είχε γίνει από κινητό τηλέφωνο, το οποίο ενεργοποίησε μια κάμερα κινητής τηλεφωνίας κοντά στο σημείο που τοποθετήθηκε η βόμβα.

Σε κείμενο που ανήρτησαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου (που αλλού), αναφέρουν ότι αυτή την ενέργεια την αφιερώνουν «σε όσους και όσες έχουν δολοφονηθεί, βασανιστεί, ξυλοκοπηθεί, βιαστεί από την Ελληνική Αστυνομία», απειλώντας με θράσος και ύφος καθαρμάτων ότι «την επόμενη φορά δεν θα είναι το ίδιο τυχεροί».

«Το βασικότερο μέλημα μας ήταν, είναι και θα είναι στο μέλλον η προστασία οποιουδήποτε ανθρώπου άσχετου με την ενέργεια μας», τονίζει στην προκύρηξή της η οργάνωση ακροαριστερών - αντιεξουσιαστών. 

Η οργάνωση αυτοσυστήνεται ως «άνθρωποι της διπλανής πόρτας» που αντλούν «πολύτιμα διδάγματα από τις ιστορικές εμπειρίες των προηγούμενων ένοπλων οργανώσεων». 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και με θράσος δολοφόνων, η τρομοκρατική οργάνωση ακροαριστερών - αντιεξουσιαστών : 

«Στην 1η μας ανακοίνωση θέλουμε να είμαστε όσο πιο κατανοητοί γίνεται. Οι ένοπλοι αγωνιστές που διαλέγουν να ενταχθούν στο αντάρτικο πόλης δεν είναι εξωγήινοι. Είναι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Είναι οι συνάδελφοι σου στη δουλειά, ο προλετάριος στην σκαλωσιά που ρισκάρει την ζωή του για το μεροκάματο του τρόμου, η κοπέλα που ζει 4 μήνες στις τρώγλες τις εργοδοσίας για να σερβίρει τα ποτά των τουριστών σε κάποιον τουριστικό προορισμό, οι συμφοιτητές στη σχολή σου, οι διπλανοί σου σε μια απεργιακή περιφρούρηση. Το αντάρτικο πόλης συγκροτείται ως ένας πόλος αντιπαράθεσης με την αστική ιδεολογία και τις κυρίαρχες κοινωνικές νόρμες. Σε αυτό το πλαίσιο επιλέξαμε την συγκρότηση της Ένοπλης Προλεταριακής Δικαιοσύνης για να εναποθέσουμε με σεμνότητα το λιθαράκι μας στο μεγάλο ψηφιδωτό της ιστορίας και να προχωρήσουμε μπροστά. Αντλούμε πολύτιμα διδάγματα από τις ιστορικές εμπειρίες των προηγούμενων ένοπλων οργανώσεων τόσο σε εγχώριο όσο και διεθνές επίπεδο»



Συνελήφθην άνδρας που ανέβαζε γυμνές φωτογραφίες 44χρονης στο ίντερνετ - Εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος του

 


Νέα υπόθεση revenge porn ήρθε στο φως της δημοσιότητας, καθώς ένας 47χρονος δημοσίευε στα social media φωτογραφίες, κάποιες εξ αυτών γυμνές, 44χρονης δίχως τη συναίνεσή της.

Η αστυνομία εντόπισε τον άνδρα σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της σύλληψης ανέφερε στους αστυνομικούς ότι κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα χαπιών, ώστε να δώσει τέλος στη ζωή του.

Άμεσα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και ο άνδρας διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης, όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ :

Συνελήφθη χθες (22-12-2023) τις μεσημβρινές ώρες σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, 47χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της εκδικητικής πορνογραφίας με ανάρτηση υλικού με μέσο κοινωνικής δικτύωσης, παραβίασης προσωπικών δεδομένων, προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας και συκοφαντικής δυσφήμισης, που έλαβαν χώρα το χρονικό διάστημα από 18-12-2023 έως της 21-12-2023, σε βάρος 44χρονης ημεδαπής.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι ο 47χρονος το ανωτέρω χρονικό διάστημα ανήρτησε στο προφίλ, που διατηρεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς τη συναίνεσή της 44χρονης, συνολικά -109- δημοσιεύσεις, οι οποίες περιείχαν φωτογραφίες της, σε κάποιες από τις οποίες εμφανιζόταν γυμνή, συνοδευόμενες από υβριστικό περιεχόμενο στο πλαίσιο της γενετήσιας ζωής της.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εντοπίσθηκε ο 47χρονος χθες το μεσημέρι από προαναφερόμενους αστυνομικούς να διαμένει προσωρινά σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος κατά τη διαδικασία σύλληψής του ανέφερε ότι νωρίτερα είχε προβεί στην κατάποση άγνωστης ποσότητας φυτοφαρμάκων.

Άμεσα κλήθηκε σταθμός του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης, όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Επιπλέον, σε βάρος του 47χρονου εκκρεμούσαν συνολικά -5- αποφάσεις των Τριμελών Πλημμελειοδικείων Καβάλας, Πρέβεζας, Κατερίνης, Ξάνθης και Έδεσσας, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης -5- ετών και -4- μηνών, καθώς και σε χρηματική ποινή -1.500- ευρώ, για απάτες.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς.



Για βιασμό της 12χρονης κατηγορείται 35χρονος Αλβανός που συνελήφθη μεθυσμένος στο Αγρίνιο μετά από τροχαίο

 


Την εμπλοκή 35χρονου στην υπόθεση του βιασμού και της μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό διαπίστωσε η ΕΛ.ΑΣ. μετά από σχετικό έλεγχο σε τροχαίο στο Αγρίνιο.

Ο 35χρονος άνδρας από την Αλβανία οδηγούσε μεθυσμένος σε δρόμο στο Αγρίνιο και τράκαρε, με αποτέλεσμα να εξεταστεί από τις Αρχές. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε μεθυσμένος και ότι δεν είχε δίπλωμα.

Επίσης, από τη διασταύρωση των στοιχείων του διαπιστώθηκε ότι εμπλέκεται σε υπόθεση εμπορίας ανθρώπων και συνελήφθη για την εμπλοκή του στην υπόθεση του βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο 35χρονος Αλβανός είχε ταυτοποιηθεί ως δράστης στην υπόθεση του Κολωνού.

Ειδικότερα, η εμπλοκή του αφορά τουλάχιστον μία συνάντησή του με το 12χρονο θύμα στην υπόθεση μαστροπείας, όπου προέβη σε γενετήσιες πράξεις μαζί της, έναντι αμοιβής.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και, στη συνέχεια, στον αρμόδιο ανακριτή.





Θράσος απο τους τρομοκράτες της Χαμάς ζητάνε έρευνα για εκτελέσεις αμάχων παλαιστίνιων όταν έχουν κάνει οι ίδιοι εγκλήματα πολέμου

 


Θράσος από τους τρομοκράτες της Χαμάς, που μετά τις εκτελέσεις και τους βιασμούς αθώων πολιτών, τις απαγωγές και την ομηρεία, ζήτησαν να διενεργηθεί διεθνής έρευνα για τις «εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίας» που κατηγορεί τον ισραηλινό στρατό πως διέπραξε στη Λωρίδα της Γάζας, τονίζοντας ότι κατέγραψε τουλάχιστον 137 τέτοιες υποθέσεις από το ξέσπασμα του πολέμου την 7η Οκτωβρίου.

Η τρομοκρατική οργάνωση είναι διεθνώς γνωστό ότι δεν λέει ποτέ αλήθεια και εκτός απο δολοφόνους πρόκειται και για αμετανόητους απατεώνες. 

Οι τρομοκράτες της Χαμάς, για να αποπροσανατολίσουν για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει, ανέφεραν πως συγκέντρωσαν δήθεν μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες «ο ισραηλινός στρατός κατοχής προχώρησε σε εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες 137 Παλαιστινίων αμάχων στην πόλη της Γάζας και σε τομείς του βορρά».

Η Χαμάς κατηγόρησε ιδίως τον ισραηλινό στρατό πως «άνοιξε μεγάλο λάκκο στο ανατολικό τμήμα της πόλης της Γάζας κι έβαλε μέσα δεκάδες πολίτες που αιχμαλώτισε, προτού τους εκτελέσει τουφεκίζοντάς τους και παραχώσει τον λάκκο με μπουλντόζες». Δεν διευκρίνισε πότε έγινε αυτό.

Κάλεσε να δημιουργηθούν «διεθνείς ομάδες για ερευνήσουν τα εγκλήματα της κατοχής και τις εκτελέσεις της με συνοπτικές διαδικασίες», αγνοώντας τα εγκλήματα πολέμου που έχουν διαπράξει οι τρομοκράτες της.

Το Γαλλικό Πρακτορείο αναφέρει πως δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει τις κατηγορίες αυτές.

Όταν επικοινώνησε με τον ισραηλινό στρατό, εκπρόσωπός του Τσαχάλ ανέφερε πως «δεν είναι ενήμερος» για το συμβάν. «Με πιο συγκεκριμένες πληροφορίες, θα μπορούσαμε να το δούμε πιο καθαρά», πρόσθεσε.

Η «τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς» έχει αποδείξει πως «δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία στην αλήθεια ή στην ακρίβεια», κατά την ίδια πηγή.

Νωρίτερα χθες, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας των τρομοκρατών Ασράφ αλ Κίντρα δήλωσε πως δεκάδες άμαχοι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι «εκτελέστηκαν» αυτή την εβδομάδα, πολλοί στη μέση του δρόμου, κατά τη διάρκεια χερσαίας επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στην Τζαμπάλια, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός, ερωτηθείς για το θέμα από το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν απάντησε συγκεκριμένα στις κατηγορίες για εκτελέσεις αμάχων.

Διαβεβαίωσε πάντως πως τα πλήγματά του «εναντίον στρατιωτικών στόχων» συμμορφώνονται προς «τους κανόνες του διεθνούς δικαίου» και διεξάγονται αφού αξιολογηθεί ότι «οι ζημιές από ατύχημα σε πολίτες και σε πολιτικές υποδομές δεν θα είναι υπερβολικές, σε σύγκριση με το στρατιωτικό πλεονέκτημα που αναμένεται ως αποτέλεσμα της επίθεσης».

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κάλεσε την Τετάρτη το Ισραήλ να διενεργήσει έρευνα για την «πιθανή διάπραξη εγκλήματος πολέμου» από τον ισραηλινό στρατό, αφού έλαβε «ανησυχητικές πληροφορίες» για τον θάνατο «11 άοπλων Παλαιστίνιων» στην πόλη της Γάζας. Το Ισραήλ απάντησε ότι η κατηγορία αυτή είναι «αβάσιμη και αναληθής».




Εισαγγελέας που εργαζόταν από το σπίτι ζητά 1,1 εκατ. ευρώ αποζημίωση επειδή της υπέδειξαν εθελουσία έξοδο

 


Γυναίκα εισαγγελέας εργαζόταν με καθεστώς μερικής απασχόλησης, καθώς δεν πήγαινε στην Εισαγγελία και δεν ανέβαινε στην έδρα, αλλά μόνο επεξεργαζόταν δικογραφίες από το σπίτι της και αφού βγήκε σε εθελούσια έξοδο, αξίωσε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελία (τον όποιο θεώρησε υπεύθυνο για την έξοδο της από τον εισαγγελικό κλάδο), αποζημίωση 1,1 εκατ. ευρώ, η οποία αντιστοιχούσε στους μισθούς τους οποίους θα ελάμβανε μέχρι την συνταξιοδότησή της μετά από 19 χρόνια και για την ηθική βλάβη που υπέστη.

Φυσικά, τόσο το Πρωτοδικείο όσο και το Εφετείο απέρριψαν την αγωγή της και ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την σε βάρος της εφετειακή απόφαση. Και οι τρεις δικαστικές δικαιοδοσίες, έκριναν ότι αρμόδια δεν είναι τα πολιτικά δικαστήρια, αλλά το Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας στο οποίο δικάζονται αγωγές κατά δικαστών και εισαγγελέων.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών στη Βόρεια Ελλάδα, επικαλούμενη λόγους υγείας επί σειρά ετών, δεν ανέβαινε στην έδρα και επεξεργαζόταν μόνο δικογραφίες στο σπίτι της.

Όμως, ο νέος προϊστάμενος της Εισαγγελίας μόλις ανέλαβε καθήκοντα, της είπε ότι δεν προβλέπεται από πουθενά η «μερική απασχόληση» των δικαστών και της υπέδειξε εθελούσια έξοδο. Παράλληλα, απέστειλε έγγραφο στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στο οποίο ανέφερε ότι οι λόγοι υγείας που επικαλείται η πρώην εισαγγελική λειτουργός ήταν ψευδείς.

Κατόπιν αυτών, η εισαγγελέας παραιτήθηκε, αλλά άσκησε αγωγή κατά του πρώην προϊσταμένου της. Στην αγωγή της ισχυρίστηκε ότι «αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας έχοντας κριθεί με απόφαση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής ανάπηρη με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%».

Όπως αναφέρει η ίδια, «παρά το σοβαρότατο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε, συνέχιζε να εργάζεται, επεξεργαζόμενη δικογραφίες στην οικία της, δεν μετείχε όμως σε ακροατήρια, διότι αυτό ήταν αντικειμενικά αδύνατο ενόψει της κατάστασής της».

Ωστόσο, «η διαφοροποίηση αυτή των καθηκόντων που της ανατίθεντο από τους εκάστοτε, ενήμερους για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε, προϊσταμένους της Εισαγγελίας Πρωτοδικών ήταν σε κάθε περίπτωση νόμιμη, ακριβώς επειδή εξακολουθούσε να είναι χρήσιμη στην υπηρεσία, ενώ ενήμεροι για την εν λόγω διαφοροποίηση των καθηκόντων της ήταν τόσο ο Εισαγγελέας, όσο και ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου».

«Δεν προβλέπεται μερική απασχόληση δικαστικού λειτουργού»

Όπως εξιστορεί στην αγωγή της, όταν ανέλαβε καθήκοντα ο νέος προϊστάμενος του Πρωτοδικείου, δεν συνέχισε να ρυθμίζει την υπηρεσία στην Εισαγγελία όπως γινόταν μέχρι τότε, δηλαδή να μην ανεβαίνει στην έδρα και να εργάζεται μόνο στο σπίτι της, επικαλούμενος ότι «δεν προβλέπεται μερική απασχόληση δικαστικού λειτουργού». Και της υπέδειξε ως λύση στο πρόβλημά της, «την εθελούσια έξοδό της από το σώμα», σύμφωνα με τις διατάξεων του νόμου 3630/2008 που προβλέπει τη διαδικασία «αποχώρηση από την υπηρεσία δικαστικών λειτουργών».

Στην αγωγή της, υπογράμμιζε ακόμη, ότι ο νέος προϊστάμενος συνέταξε και απέστειλε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών και στη Διεύθυνση Δικαστικών Λειτουργών, έγγραφο στο οποίο ανέφερε ότι «αν και συνέχιζε να μισθοδοτείται, δεν εμφανιζόταν αδικαιολόγητα στην υπηρεσία της», κάτι που για εκείνην «ήταν ψευδές» και γνώριζε ο προϊστάμενος της ότι ο ισχυρισμός του αυτός «δεν ανταποκρινόταν στην αλήθεια». Παράλληλα, ζήτησε την περικοπή των αποδοχών της, λόγω της μερικής απασχόλησής της.

Η πρώην εισαγγελέας χαρακτήρισε συκοφάντη τον προϊστάμενό της, σημειώνοντας, ότι «πέραν της συκοφαντικής» για εκείνην ενέργειάς του, η οποία είχε «ως αποτέλεσμα να κινηθεί σε βάρος της εξέταση, με αφορμή την αδικαιολόγητη εκ μέρους του έκδοση των εγγράφων του περί περικοπής του μισθού της», ισχυρίσθηκε επιπρόσθετα «και πάλι ψευδώς ότι η ίδια δεν εμφανιζόταν αδικαιολόγητα στην υπηρεσία της και δεν συμμετείχε λειτουργικά στις εργασίες της».

Υποστήριξε ότι μπορεί να εργάζεται κατ’ οίκον μέχρι να συνταξιοδοτηθεί

Η στάση που κράτησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας και «οι ενέργειές του, την εξώθησαν σε παραίτηση», δηλαδή σε εθελουσία έξοδο από το εισαγγελικό σώμα, υποστήριζε στην αγωγή της.

Δεν παρέλειψε να αναφέρει στην αγωγή της ότι «παρά την κατάσταση της υγείας της θα μπορούσε να απασχολείται κατά τον προαναφερόμενο τρόπο (κατ' οίκον), έως και την συνταξιοδότησή της (στο 67° έτος της ηλικίας της)». Όμως, λόγω «του εξαναγκασμού της σε παραίτηση» υπέστη «υλική ζημία ύψους 1.081.157,43 ευρώ, συνιστάμενη στη διαφορά των μισθών που θα ελάμβανε ως εισαγγελέας, κατά τη συνήθη πορεία των πραγμάτων», δηλαδή έως την ημερομηνία συνταξιοδότησής της, μετά από 19 χρόνια.

Επιπρόσθετα από την συμπεριφορά του προϊσταμένου της «υπέστη ηθική βλάβη», η οποία «ήταν συνεπεία της παράνομης και υπαίτιας συμπεριφοράς του», καθώς «αφενός εμφανιζόταν η ίδια, στο χώρο της Δικαιοσύνης, ως ανάξια και αμελής εισαγγελική λειτουργός, αφετέρου εξαναγκάσθηκε να εγκαταλείψει το εισαγγελικό σώμα».

Ζήτησε 1,1 εκατ. ευρώ

Έτσι, αξίωσε νομιμότοκα από τον προϊστάμενό της αποζημίωση για την αποκατάσταση της υλικής ζημίας που υπέστη, το ποσό των 10.000 ευρώ, όπως επίσης και το ποσό των 12.000 ευρώ, ως χρηματική ικανοποίησή της, λόγω της ηθικής βλάβης που υπέστη (συνολικά αξίωσε 1.103.157,43 ευρώ).

Το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε ως απαράδεκτη την αίτηση με την οποία ζητούσε να αναιρεθεί η σε βάρος της εφετειακή απόφαση.

Οι αρεοπαγίτες έκριναν με τη σειρά τους ότι η συμπεριφορά που αποδίδει η πρώην εισαγγελέας στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας, εκδηλώθηκε στα πλαίσια των καθηκόντων του και κατά συνέπεια υπάγεται στην αποκλειστική δικαιοδοσία του Δικαστηρίου Αγωγών Κακοδικίας (άρθρο 99 του Συντάγματος).

Επιπρόσθετα οι αρεοπαγίτες επέβαλαν στην πρώην εισαγγελέα τη δικαστική δαπάνη των 2.700 ευρώ.


protothema.gr



Προκαλεί με βρώμικο σχέδιο ο Αλβανός Έντι Ράμα θέλοντας να διορίσει δικό του δήμαρχο παρακάπτωντας τον νόμιμα εκλεγμένο Μπελέρι

 


Μέσα ενημέρωσης στην Αλβανία αναφέρουν ότι ο δήμαρχος Χειμάρρας και αντίπαλος του Φρέντι Μπελέρη Γκέργκι Γκόρο παραιτήθηκε, λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις από τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα, ο οποίος τον χαρακτήρισε ηττημένο.

Ο βουλευτής Χειμάρρας Βαγγέλης Ντουλές δήλωσε το Σάββατο στον ΣΚΑΪ ότι ο Γκόρο έχει υποβάλει την παραίτησή του από την Παρασκευή στον Περιφερειάρχη Αυλώνα.

Φαίνεται όμως ότι τις αμέσως επόμενες ώρες η καθεστωτική κυβέρνηση Ράμα θα προχωρήσει στο διορισμό δημάρχου της στη Χειμάρρα, παρακάμπτοντας τον Φρέντι Μπελέρι που είναι νικητής των εκλογών αλλά παραμένει έγκλειστος σε φυλακές με στημένες κατηγορίες.

«Ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση του σχεδίου του Ράμα που δεν είναι άλλο από το διορισμό ενός δημάρχου, λύση που δεν νομιμοποιείται ούτε από το Σύνταγμα της Αλβανίας» κατήγγειλε ο Βαγγέλης Ντούλες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Έντι Ράμα είχε μιλήσει μεν για ηττημένο δήμαρχο, αλλά είχε τονίσει ότι ο Μπελέρης δεν μπορεί να ορκιστεί δήμαρχος, εάν δεν απαλλαγεί αμετάκλητα από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Ο συνήγορος του φυλακισμένου εκλεγμένου δημάρχου είχε τονίσει ότι αυτό που ζητά ο πρωθυπουργός της Αλβανίας «ούτε η απόφαση του δικαστηρίου το λέει, ούτε οι διεθνείς συμβάσεις, ούτε πουθενά δεν υπάρχει γραμμένο».

«Εδώ υπάρχει μια ωμή παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας» πρόσθεσε και διευκρίνισε ότι «ο νόμος δεν του απαγορεύει να ορκιστεί από τη στιγμή που δεν έχει στερηθεί από τον Μπελέρη το δικαίωμα του εκλέγεσθαι».




Οι 7 νομοθετικές παρεμβάσεις για την καταπολέμηση της βίας στον Αθλητισμό

 



Τη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης σχετικά με την καταπολέμηση της βίας στον Αθλητισμό εξειδίκευσε σε Συνέντευξη Τύπου ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.
 
1. ΛΕΣΧΕΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ

  • Μόνο μία Λέσχη ανά έμβλημα ομάδας, υπό την εκάστοτε ΠΑΕ (ή το ερασιτεχνικό σωματείο εάν δεν υφίσταται ΠΑΕ)
  • Πλαίσιο αρχαιρεσιών και διοίκησης της Λέσχης
  • Εποπτεία της ΠΑΕ στη Λέσχη και αστική ευθύνη της εις ολόκληρον
  • Υποχρεωτική σύσταση Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λεσχών Φιλάθλων εντός 6 μηνών και συμμετοχή της στις διεθνείς Συνομοσπονδίες Λεσχών Φιλάθλων
  • Άμεση λειτουργία του Ηλεκτρονικού Μητρώου Μελών Λεσχών Φιλάθλων

 
2. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ (ΚΑΜΕΡΕΣ)

  • Υποχρέωση πλήρους λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος εποπτείας για τα γήπεδα Super League και Basket League
  • Βεβαίωση καλής λειτουργίας του από την ΕΛ.ΑΣ. δύο ημέρες πριν από κάθε διεξαγωγή αγώνα
  • Εφόσον το σύστημα λειτουργεί πλημμελώς, ο αγώνας θα διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών
  • Εάν το σύστημα λειτουργήσει πλημμελώς την ημέρα του αγώνα, θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών ο αμέσως επόμενος

 
3. ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΒΙΑΣ (ΔΕΑΒ)

  • Σε εφαρμογή της Σύμβασης Σεντ Ντενί του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθίσταται 5μελής και ευέλικτη, με νομικούς, δικαστικούς και αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ.
  • Δημιουργείται Ηλεκτρονική Πλατφόρμα υποστήριξης του έργου της, σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ.

 
4. ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ

Συστήνεται η Εθνική Επιτροπή Συντονισμού, σε εφαρμογή της Σύμβασης Σεντ Ντενί του Συμβουλίου της Ευρώπης

  • Σκοπός της, η ανάπτυξη και υλοποίηση διυπηρεσιακής ολοκληρωμένης προσέγγισης για την ασφάλεια, προστασία και εξυπηρέτηση σε αθλητικές εκδηλώσεις
  • Συμμετέχουν εκπρόσωποι των Υπουργείων Αθλητισμού, Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Υγείας, Μεταφορών και Υποδομών, καθώς και από Εισαγγελία, ΔΕΑΒ, ΕΛ.ΑΣ., Πυροσβεστική, αθλητικές και ποδοσφαιρικές Αρχές, ΠΣΑΤ, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Λεσχών Φιλάθλων κ.ά.

 
5. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ & ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

  • Κατόπιν εισήγησης της ΔΕΑΒ, έπειτα από τις εκθέσεις των Παρατηρητών της και της ΕΛ.ΑΣ., κατά δέσμια αρμοδιότητα επιβάλλεται από το Υπουργείο Αθλητισμού
    • Πρόστιμο από 10.000€ έως 100.000€ για χαμηλής διαβάθμισης περιστατικά οπαδικής βίας
    • Απαγόρευση παρουσίας φιλάθλων σε συγκεκριμένες ζώνες ή τμήματα κερκίδων για μεσαίας διαβάθμισης περιστατικά οπαδικής βίας
    • Τουλάχιστον μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών για υψηλής διαβάθμισης περιστατικά οπαδικής βίας
  • Ποινή τουλάχιστον δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών σε περιπτώσεις ρίψεων εύφλεκτων ή άλλων υλικών από τα οποία προήλθε σωματική βλάβη.
  • Ποινή φυλάκισης και πρόστιμο για δημόσιες δηλώσεις, ανακοινώσεις, καταχωρήσεις κλπ, ικανές να υποκινήσουν πράξεις βίας ή απειλής σε βάρος των θεσμοθετημένων διοικητικών, δικαιοδοτικών, δικαστικών οργάνων του ποδοσφαίρου, των διαιτητών, καθώς και κατά των αξιωματούχων των επαγγελματικών ομάδων.

 
6. ΡΗΤΡΑ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

  • Απομείωση της χρηματοδότησης για Ανώνυμες Αθλητικές Εταιρίες (ΑΑΕ), Τμήματα Αμειβομένων Αθλητών (ΤΑΑ) και Ερασιτεχνικά Σωματεία σε περιπτώσεις απαγόρευσης παρουσίας φιλάθλων σε συγκεκριμένες ζώνες ή τμήματα κερκίδων ή τουλάχιστον μιας αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών
  • Τα παρακρατούμενα χρηματικά ποσά θα διατίθενται αποκλειστικά για τη συντήρηση και αναβάθμιση εγκαταστάσεων στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα

 
7. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ – ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ

  • Σύγχρονο και πρωτοποριακό σύστημα ταυτοποίησης κατόχων εισιτηρίων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης
  • Αυτόματη και αδιάβλητη διαδικασία, χωρίς τη διενέργεια ελέγχου από φυσικό πρόσωπο, μέσω εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο του κατόχου εισιτηρίου
  • Χρήστες της εφαρμογής θα είναι τα φυσικά πρόσωπα που εκδίδουν εισιτήριο για τους ίδιους και τα ανήλικα τέκνα τους
  • Προϋπόθεση για τους χρήστες η καταχώρηση των στοιχείων τους στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ)


Έγκαιρη, εξειδικευμένη και ολοκληρωμένη περίθαλψη ασθενών με εγκεφαλικά

 



Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν», όπου έχει συγκροτηθεί μία από τις δύο πρώτες εκ των 19 Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας για ασθενείς με αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

  • Η νεοσύστατη ΜΑΦ διαθέτει σήμερα έξι κλίνες με προοπτική να αυξηθούν, στελεχώνεται από εξειδικευμένους νευρολόγους και νοσηλευτές και έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για να πιστοποιηθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Εγκεφαλικών.
  • Στόχος του νέου δικτύου Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας, που θα καλύπτει όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες, είναι η έγκαιρη, εξειδικευμένη και ολοκληρωμένη περίθαλψη ασθενών με εγκεφαλικά.
  • Εκτιμάται πως ανά έτος θα νοσηλεύονται στις 19 μονάδες τουλάχιστον 7.500 περιστατικά, μειώνοντας σημαντικά τόσο τη θνησιμότητα όσο και τις συνέπειες των αγγειακών επεισοδίων στην κινητικότητα των ασθενών.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν», όπου έχει συγκροτηθεί μία από τις δύο πρώτες εκ των 19 Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας για ασθενείς με αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

  • Η νεοσύστατη ΜΑΦ διαθέτει σήμερα έξι κλίνες με προοπτική να αυξηθούν, στελεχώνεται από εξειδικευμένους νευρολόγους και νοσηλευτές και έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για να πιστοποιηθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Εγκεφαλικών.
  • Στόχος του νέου δικτύου Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας, που θα καλύπτει όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες, είναι η έγκαιρη, εξειδικευμένη και ολοκληρωμένη περίθαλψη ασθενών με εγκεφαλικά.
  • Εκτιμάται πως ανά έτος θα νοσηλεύονται στις 19 μονάδες τουλάχιστον 7.500 περιστατικά, μειώνοντας σημαντικά τόσο τη θνησιμότητα όσο και τις συνέπειες των αγγειακών επεισοδίων στην κινητικότητα των ασθενών.