Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Με το πανίσχυρο εκρηκτικό PETN ανατινάχθηκαν οι ασύρματοι στον Λίβανο


 

Mε τη χρήση νιτρικού πενταερυθρίτη εξερράγησαν οι ασύρματοι που είχαν στην κατοχή τους μέλη της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, σύμφωνα με πηγή που μίλησε στο Reuters.

Ο νιτρικός πενταερυθρίτης (PETN) είναι ένα από τα πιο ισχυρά εκρηκτικά και είχε τοποθετηθεί στις μπαταρίες των συσκευών.

Εκρήγνυται με ταχύτητα περίπου 6 km/sec, ενώ μόλις 100 γραμμάρια αρκούν για να ανατιναχθεί ένα αυτοκίνητο.

Ο τρόπος με τον οποίο η εκρηκτική ύλη ενσωματώθηκε στην μπαταρία των ασυρμάτων κατέστησε εξαιρετικά δύσκολο τον εντοπισμό του, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πού έχει χρησιμοποιηθεί το PETN

Σύμφωνα με τη Wikipedia, το PETN έχει χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Το 1983 καταστράφηκε το οίκημα Maison de France στο Βερολίνο, από την έκρηξη 24 κιλών PETN που είχε τοποθετήσει ο τρομοκράτης Johannes Weinrich.

Το Δεκέμβριο 2001 χρησιμοποιήθηκε PETN από το Βρετανό Richard Reid (ο λεγόμενος shoe bomber - βομβιστής με το παπούτσι) για την αποτυχημένη απόπειρα ανατίναξης της πτήσης 63 των American Airlines με 197 επιβάτες από το Παρίσι στο Μαϊάμι.

Στις 28 Αυγούστου 2009 χρησιμοποιήθηκε PETN στην απόπειρα δολοφονίας του Σαουδάραβα υφυπουργού Εσωτερικών πρίγκηπα Muhammad bin Nayef από τον επίσης Σαουδάραβα βομβιστή αυτοκτονίας Abdullah Hassan al Asiri, σχετιζόμενο με πυρήνα της Αλ Κάιντα στην Υεμένη.

Σύμφωνα με τις αναφορές, ο βομβιστής έφερε το PETΝ είτε στον πρωκτό του είτε ραμμένο στο εσώρουχό του.

Στις 25 Δεκεμβρίου 2009 βρέθηκε PETN στην κατοχή του 23χρονου Νιγηριανού Abdulfarouk Umar Muttalab, φερόμενου ως συνδεόμενο με πυρήνες της Αλ Κάιντα.

Σύμφωνα με αμερικανικές πηγές, αποπειράθηκε να ανατινάξει την πτήση 253 των Northwest Airlines, από το Άμστερνταμ στο Ντητρόιτ με 278 επιβάτες και 11μελές πλήρωμα, λίγο πριν από την προσγείωση του αεροσκάφους.

Ο Muttalab έφερε μικρή ποσότητα PETN σε σκόνη, ραμμένη στο εσώρουχό του, την οποία θα ενεργοποιούσε προσθέτοντας οξύ με σύριγγα.

Σκοπός του ήταν η έκρηξη να προκαλέσει ρήγμα στα τοιχώματα του αεροπλάνου και μέσω της απότομης αποσυμπίεσης να ανατιναχθεί σε μεγάλο ύψος.

Ωστόσο, η προσπάθειά του απέτυχε, χάρη σε βλάβη του μηχανισμού που κατέληξε σε μια μικρή φωτιά που προκάλεσε εγκαύματα στον ίδιο και δύο άλλους, καθώς επίσης και χάρη στην επέμβαση κάποιων επιβατών.


Πηγή: skai.gr



Ο Ίλον Μάσκ κλείδωσε το tesla του καθεστωτικού Καντίροφ και το έκανε άχρηστο

 


Στα τέλη του περασμένου έτους, η Tesla λάνσαρε το πολυαναμενόμενο αμιγώς ηλεκτρικό φορτηγό της, το Cybertruck, γνωστό για τα αλεξίσφαιρα πάνελ του, τον ακραίο σχεδιασμό του και το ανθεκτικό στο χαλάζι γυαλί του.

Αυτό το ιδιαίτερο αυτοκίνητο προσέλκυσε το ενδιαφέρον του καθεστωτικού ηγέτη της Τσετσενίας και σύμμαχο του δικτάτορα Βλαντιμίρ Πούτιν, Ραμζάν Καντίροφ.

Ο Καντίροφ ισχυρίστηκε ότι έλαβε το pick-up ως δώρο από τον Ίλον Μασκ, το οποίο περιελάμβανε ένα τοποθετημένο πολυβόλο στην καρότσα, το οποίο μάλλον το τοποθέτησε ο ίδιος ο Καντίροφ.

Σε ένα βίντεο, ο Καντίροφ καυχιόταν για τις δυνατότητες του Cybertruck, προτείνοντας μάλιστα ότι θα μπορούσε να σταλεί στις γραμμές του μετώπου της Ουκρανίας.

Ο Μασκ διέψευσε γρήγορα όσα έλεγε ο καθεστωτικός ηγέτης της τσετσενίας, κατηγορώντας τα «ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης» για τη διάδοση ψευδών πληροφοριών. Ο Καντίροφ παραπονέθηκε αργότερα ότι το Cybertruck είχε δυσλειτουργήσει, υπονοώντας ότι ο Μασκ το απενεργοποίησε εξ αποστάσεως.

Σε ανάρτησή του στο Χ (ιδιοκτησίας… Μάσκ) είπε ότι ο Μασκ απενεργοποίησε το Cybertruck από μακριά και εξέφρασε το παράπονό του λέγοντας ότι: «Δεν είναι ευγενικό εκ μέρους του Ίλον Μασκ να ενεργεί έτσι. Προσφέρει ακριβά δώρα από καρδιάς και μετά τα απενεργοποιεί εξ αποστάσεως».

Ο Καντίροφ υποστήριξε ότι το αυτοκίνητο χρησιμοποιήθηκε σε στρατιωτικές επιχειρήσεις και στάλθηκε στην Ουκρανία «όπου τα πήγε θαυμάσια».

Ο Τσετσένος ηγέτης εξέφρασε την απογοήτευσή του, πιστεύοντας ότι το όχημα είχε αποδειχθεί αποτελεσματικό στη μάχη.

Παρά τους ισχυρισμούς του Καντίροφ, δεν δόθηκαν περαιτέρω στοιχεία ή εικόνες σχετικά με την κατάσταση του αυτοκινήτου.

Προέκυψαν εικασίες σχετικά με το αν το όχημα απλώς έμεινε από ρεύμα, καθώς δεν είχε πρόσβαση σε συμβατές υποδομές φόρτισης στην Τσετσενία ή σε γειτονικές περιοχές.

Οι Superchargers της Tesla απουσιάζουν από περιοχές όπως η Ουκρανία, η Ρωσία και η Γεωργία, ενώ οι ευρωπαϊκές χώρες χρησιμοποιούν διαφορετικό πρότυπο φόρτισης.

Το Cybertruck είναι γνωστό ότι υποφέρει από μηχανικά προβλήματα και είναι πιθανό το φορτηγό να χάλασε.

Πάντως το περιστατικό έχει εγείρει συζητήσεις για το αν μπορεί η Tesla να ακινητοποιεί τα αυτοκίνητά της εξ αποστάσεως, με κάποιου είδους χάκινγκ, όμως τίποτα ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.



Στέργιος Καλπάκης για την νέα ξεφτίλα της Έλενας Ακρίτα : «Τι ντροπή, αυτοί είναι οι υποστηρικτές του Κασσελάκη»

 



Η Έλενα Ακρίτα ξεφτιλίστηκε για ακόμα μία φορά, κάτι που το κάνει συχνά γιατί φαίνεται ότι της αρέσει.

Οργή προκάλεσε η φωτογραφία που επέλεξε η φαιδρή Έλενα Ακρίτα, για να σχολιάσει τη δημοσκόπηση του ΟΡΕΝ το βράδυ της Πέμπτης, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πέμπτο κόμμα.

Στη φωτογραφία φαίνεται μια τηλεόραση με το σχετικό γράφημα, αλλά αυτό που παρατήρησαν όλοι ήταν ότι στο φόντο υπήρχε και μια εσωτερική πισίνα.

Η ίδια η Έλενα Ακρίτα χωρίς ίχνος ντροπής, ένιωσε την ανάγκη να δώσει εξηγήσεις για την πισίνα αυτή, δύο ώρες μετά την ανάρτηση και αφού τα σχόλια στα social media έπεφταν «βροχή».

«Και για να τους προλάβω, ναι το σπίτι έχει πισίνα σχεδόν 40 χρόνια, από το 1985 που χτίστηκε. Αν είχα κάτι να κρύψω, δεν θα τη φωτογράφιζα. Τον χορτασμένο μην φοβάσαι, το γιο της πλύστρας να φοβάσαι. Που μπήκε στην πολιτική με τρύπιο σώβρακο και βρέθηκε με κολοσσιαία περιουσία» έγραψε η Έλενα Ακρίτα, με το σχόλιό της αυτό να πυροδοτεί νέο γύρο σχολίων στο Χ.

Η ανάρτηση και τα σχόλια της Έλενας Ακρίτα



Φυσικά και την ξεφτίλισαν στα social όπως κάνουν κάθε φορά, με την ίδια να μην καταλαβαίνει τίποτα και να μην βάζει μυαλό.



Δριμεία κριτική στην Έλενα Ακρίτα για το σχόλιο που έκανε προκειμένου να δικαιολογήσει την πισίνα στο σπίτι της που η ίδια αποκάλυψε σχολιάζοντας μια δημοσκόπηση, ασκεί με ανάρτησή του στο Faceebook ο πρώην εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέργιος Καλπάκης, γράφοντας, μεταξύ άλλων, «τι ντροπή».

«Πολιτική μόνο για πλούσιους, διότι όσοι προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα είναι πολύ πιθανό να γίνουν κλέφτες. Αυτό μας λέει ωμά, κυνικά και χωρίς καν τα προσχήματα, η κυρία Έλενα Ακρίτα. Πάλι καλά που δεν μας είπε να φοβόμαστε λιγότερο τον Μητσοτάκη από κάποιον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ» γράφει ο Στέργιος Καλπάκης.

«Αλλά αυτοί είναι οι υποστηρικτές του κύριου Κασσελάκη, αυτή την αντίληψη θέλουν να εγκαθιδρύσουν στο κόμμα μας. Οι καλοί, τίμιοι, εργατικοί και επιτυχημένοι από τη μία. Οι κακοί, πονηροί, αργόσχολοι και αποτυχημένοι από την άλλη. Ό,τι έλεγε δηλαδή τόσα χρόνια το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο» καταλήγει στην ανάρτησή του ο πρώην εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης


Όλη η ανάρτηση του Στέργιου Καλπάκη για την Έλενα Ακρίτα

Πολιτική μόνο για πλούσιους, διότι όσοι προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα είναι πολύ πιθανό να γίνουν κλέφτες. Αυτό μας λέει ωμά, κυνικά και χωρίς καν τα προσχήματα, η κυρία Έλενα Ακρίτα.

Από πού να το πιάσεις και πού να το αφήσεις. Από την αριστοκρατική αντίληψη της συμμετοχής στην πολιτική; Από το ξέπλυμα στους γόνους των μεγάλων επιχειρηματικών και πολιτικών οικογενειών της Δεξιάς και όσα έχουν κάνει σε βάρος του δημόσιου χρήματος;

Πάλι καλά που δεν μας είπε να φοβόμαστε λιγότερο τον Μητσοτάκη από κάποιον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά αυτοί είναι οι υποστηρικτές του κύριου Κασσελάκη, αυτή την αντίληψη θέλουν να εγκαθιδρύσουν στο κόμμα μας. Οι καλοί, τίμιοι, εργατικοί και επιτυχημένοι από τη μία. Οι κακοί, πονηροί, αργόσχολοι και αποτυχημένοι από την άλλη.

Ό,τι έλεγε δηλαδή τόσα χρόνια το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, διότι δεν το άντεχε που οι «γιοί της πλύστρας» - σύμφωνα με τον όρο της κυρίας Ακρίτα - τόλμησαν να αμφισβητήσουν τους νόμιμους ιδιοκτήτες της χώρας.

Τι ντροπή!



Όπλα, σφαίρες, χρυσές λίρες εντόπισαν οι αστυνομικοί στους καταυλισμούς Ρομά της Φυλής και των Άνω Λιοσίων

 


Όπλα, σφαίρες, χρήματα ακόμα και λίρες έχουν εντοπιστεί από τη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. που βρίσκεται από το πρωί σε εξέλιξη σε καταυλισμούς Ρομά της Φυλής και των Άνω Λιοσίων.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει πλήθος όπλων και σφαιρών καθώς και μεγάλο αριθμό χρυσών λιρών.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν συμμετέχουν 100 αστυνομικοί από την Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Αττικής, διμοιρίες των ΜΑΤ, ΟΠΚΕ από την Ασφάλεια, άνδρες από την ΕΚΑΜ και drone της αστυνομίας αλλά και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.












Φλωρίδης για τις δολιοφθορές από Ρομά στις γραμμές του ΟΣΕ: «Οι δράστες θα πάνε μέσα για κακούργημα»


 

«Με τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα, αυτές οι πράξεις έχουν μετατραπεί σε κακούργημα, έτσι και τους πιάσουν (τους δράστες), θα πάνε μέσα», αυτή θα είναι η ποινική τους μεταχείριση είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, αναφερόμενος στην εισαγγελική παρέμβαση για τις δολιοφθορές στον ΟΣΕ και τις λεηλασίες στις γραμμές των τρένων από ομάδες Ρομά κακοποιών. 



«Τώρα η ελληνική αστυνομία είναι εξοπλισμένη με ένα καλό ποινικό δίκαιο, που επιτρέπει στη δουλειά της να έχει αποτέλεσμα», είπε στην εκπομπή "Σήμερα" στον ΣΚΑΪ.




ΕΟΠΥΥ: Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ακόμα 5 κατηγορούμενοι

 



Πέντε κατηγορούμενοι για την υπόθεση απάτης σε βάρος του ΕΟΠΥΥ κρίθηκαν προφυλακιστέοι για τις εικονικές συνταγογραφήσεις που ζημίωσαν κατά 3,5 εκατομμύρια ευρώ τον ΕΟΠΥΥ.

Πρόκειται για δύο γιατρούς, έναν παθολόγο και έναν γυναικολόγο που φέρονται να έχουν αρχηγικό ρόλο στα δύο κυκλώματα.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν και τρεις φαρμακοποιοί που κατά τη δικογραφία εκτελούσαν τις χιλιάδες εικονικές συνταγές.

Αντίθετα, ελεύθεροι αφέθηκαν οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, με ή χωρίς περιοριστικους όρους.

Ανάμεσά τους βρίσκεται και μια καρδιολόγος, σύζυγος του προφυλακισμένου γυναικολόγου στην οποία επιβλήθηκε ο περιοριστικούς όρους της χρηματικής εγγύησης 5 χιλιάδων ευρώ.



Ο Κασσελάκης περίμενε να πάρουν πίσω το πόθεν έσχες και χωρίς έλεγχο ανακοινώνει υποψηφιότητα

 


Ανακούφιση για τον τυχοδιώκτη με το θολό οικονομικό παρελθόν Στέφανο Κασσελάκη, που πίεζε με την ομάδα του να αποσυρθούν τα κριτήρια για τον υποψήφιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά το πόθεν έσχες που τον αφορά άμεσα.

Χωρίς αλλαγή στα κριτήρια οι υποψηφιότητες των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ίσχυε δηλαδή και πέρυσι, αποφασίστηκε στην Πολιτική Γραμματεία που συνεδρίασε την Πέμπτη (19/9), ανοίγοντας τον δρόμο στον Στέφανο Κασσελάκη, που κανένας δεν γνωρίζει πόθεν έσχες.

Το μόνο προαπαιτούμενο θα είναι η συγκέντρωση 30 υπογραφών για τους υποψηφίους για την ηγεσία του κόμματος, αφήνοντας ανοιχτό τον δρόμο για την πιθανή υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη.

Με αυξημένη πλειοψηφία εγκρίθηκε χθες το κείμενο εισήγησης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προς την Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου (21/9) για τον οδικό χάρτη της εκλογής προέδρου και τα κριτήρια των υποψηφιοτήτων.

«Προχωράμε με τα κριτήρια που ίσχυαν και στην προηγούμενη εκλογή προέδρου», ανέφερε επίσημη πηγή του κόμματος και εξήγησε ότι «για την υποβολή υποψηφιότητας απαιτούνται 30 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής».



Όποιος δεν έχει λευκό ποινικό μητρώο και έχει θολό οικονομικό παρελθόν μπορεί εύκολα να γίνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

 



Πανικός στον ΣΥΡΙΖΑ με τη πρόταση να καταθέτουν οι υποψήφιοι πρόεδροι του κόμματος λευκό ποινικό μητρώο και πόθεν έσχες για να ελέγχονται.

Σε μία ημέρα το μάζεψαν και οι Έλληνες πολίτες αναρωτιούνται εκτός του Στέφανου Κασσελάκη που κοροιδεύει τον κόσμο μήνες τώρα με το πόθεν έσχες του, έχει ένα θολό οικονομικό παρελθόν και δικαιολογημένα φοβάται, και τον Παύλο Πολάκη που παίζει να έχει λευκό ποινικό μητρώο σήμερα, γιατί σε λίγο καιρό δεν θα έχει, γιατί φοβούνται οι υπόλοιποι;;;;; Υπενθυμίζουμε ότι ένας λόγος που δεν κατέβηκε υποψήφιος ο Νίκος Παππάς, είναι γιατί δεν έχει λευκό ποινικό μητρώο, είναι καταδικασμένος για παράβαση καθήκοντος από το Ειδικό Δικαστήριο με τριετή αναστολή και κανονικά ούτε βουλευτής δεν έπρεπε να είναι σήμερα.

Τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας με την ουρά στα σκέλια έκαναν ένα δώρο στον Στέφανο Κασσελάκη, και πήραν πίσω την ανάγκη οι υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος να καταθέσουν πόθεν έσχες, να διαθέτουν λευκό ποινικό μητρώο καθώς και να μη χρωστούν στο δημόσιο.

Τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, αδιαφορώντας για την ξεφτίλα του κόμματος, τα ξέχασαν όλα και αποφάσισαν να εισηγηθούν στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος να γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές με τον τρόπο που έγιναν και το 2023.

Συμπέρασμα, κανένας έλεγχος για τον υποψήφιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, μπορείς να λες ψέματα, να δηλώνεις ότι θέλεις χωρίς κανένα έλεγχο πόθεν έσχες, να έχεις καταδικαστεί και να έχεις μαύρο ποινικό μητρώο, να έχεις και χρέη στο δημόσιο.

Δεν έχει ξαναζήσει η Ελλάδα τόσο φαιδρό κόμμα στην πολιτική ιστορία της.



Για κακούργημα ελέγχονται 5 υψηλόβαθμοι αστυνομικοί για την είσοδο των Κροατών χούλιγκαν στην Ελλάδα


 

Την άσκηση ποινικής κακουργηματικής ποινικής δίωξης για το αδίκημα της έκθεσης σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος πέντε υψηλόβαθμων αστυνομικών, οι οποίοι ήταν αρμόδιοι για τον επιχειρησιακό χειρισμό του προγραμματισμένου αγώνα μεταξύ της ΑΕΚ και της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη χώρα το καλοκαίρι του 2023, ζήτησε αρμόδιος εισαγγελέας Εφετών. Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Αυγούστου του 2023 οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που είχαν εισέλθει στη χώρα πραγματοποίησαν οργανωμένη επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια, έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ ενόψει προγραμματισμένης αναμέτρησης μεταξύ των δύο ομάδων, με αποτέλεσμα το θάνατο του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη.

Οι τυχόν ευθύνες των συγκεκριμένων αστυνομικών είχαν ερευνηθεί από την εισαγγελία Πρωτοδικών, η οποία είχε την άποψη ότι η συγκεκριμένη δικογραφία θα πρέπει να τεθεί στο αρχείο. Ωστόσο, η εισαγγελία Εφετών διαφώνησε με την αρχειοθέτηση της υπόθεσης, καθώς έκρινε πως συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου για να ασκηθούν διώξεις στους πέντε υψηλόβαθμους αστυνομικούς και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος.

Ειδικότερα, η αρμόδια εισαγγελέας Πρωτοδικών είχε ζητήσει να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο καθώς κατά την άποψή της δεν στοιχειοθετήθηκε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος ελλείψει δόλου. Παρ΄ όλα, αυτά η συγκεκριμένη εισαγγελική λειτουργός, είχε κρίνει, κατά πληροφορίες, ότι οι αστυνομικοί τελούσαν σε θέση εγγυητή της δημόσιας τάξης και των εννόμων αγαθών των πολιτών και ήταν αρμόδιοι να εντοπίζουν, να παρακολουθούν και να καταγράφουν τους οπαδούς, αποτρέποντας ενδεχόμενα επεισόδια. Στο πλαίσιο αυτό, όπως φέρεται να επεσήμανε η εισαγγελέας Πρωτοδικών, οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί δεν ενήργησαν ως όφειλαν, αλλά, άλλοτε με παραλείψεις και άλλοτε με εσφαλμένες ενέργειες, συντέλεσαν στη δημιουργία πρόσφορων συνθηκών ώστε να εισέλθουν οι Κροάτες οπαδοί στην Αθήνα και ανενόχλητοι να διαπράξουν καταστροφές και συμπλοκές, με αποτέλεσμα και το θανάσιμο τραυματισμό του Μιχάλη Κατσούρη.

Όμως για την εισαγγελέα Πρωτοδικών τα στοιχεία δεν ήταν ικανά για να στοιχειοθετήσουν οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη εκ μέρους των αστυνομικών και κυρίως δεν αρκούσαν για στοιχειοθετήσουν το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, καθώς, κατά την άποψή της, δεν υπήρχε δόλος.

Με το σκεπτικό αυτό της εισαγγελέα Πρωτοδικών, ωστόσο, διαφώνησε ο αρμόδιος εισαγγελέας Εφετών, ο οποίος είχε την γνώμη ότι στοιχειοθετείται το αδίκημα της έκθεσης σε βαθμό κακουργήματος για τους πέντε αστυνομικούς. Έτσι, παράγγειλε την επιστροφή της δικογραφίας στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για να ληφθούν ανωμοτί καταθέσεις και ζήτησε την άσκηση ποινικών διώξεων για κακουργηματική πράξη, δηλαδή για το αδίκημα της έκθεσης σε βαθμό κακουργήματος για τους πέντε αστυνομικούς.

Κατά τον εισαγγελέα Εφετών το παραπάνω αδίκημα διέπεται από ενδεχόμενο δόλο ως προς την επέλευση του κινδύνου και από αμέλεια ως προς το επελθόν αποτέλεσμα του τραυματισμού φιλάθλων και, ιδίως, του θανάσιμου τραυματισμού του φιλάθλου Μ. Κατσούρη. Τέλος, ο εισαγγελέας Εφετών έκρινε ότι θα πρέπει να τεθεί στο αρχείο το σκέλος της υπόθεσης που αφορά στις ποινικές ευθύνες των υπευθύνων οργάνων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αστυνόμευσης.


Πηγή



Μπάτε κακοποιοί και πάρτε ότι θέλετε απο το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

 


Τριάντα καινούργια και σφραγισμένα laptop έκλεψαν άγνωστοι από τα γραφεία του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κλοπή έγινε αντιληπτή το πρωί της περασμένης Τρίτης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι άγνωστοι κλέφτες αρχικά μπήκαν στον 5ο όροφο του κτηρίου της οδού Δραγατσανίου.

Επειδή, όμως, δεν βρήκαν κάτι στον χώρο αυτό, συνέχισαν προς τον 7ο όροφο όπου στεγάζεται το τμήμα Πληρωμής και Δαπανών του υπουργείου.

Εκεί εντόπισαν τα laptop να είναι πακεταρισμένα καθώς είχαν μόλις παραληφθεί και αφού τα πήραν, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση και αναζητούνται.

Η φωτογραφία από το protothema.gr δείχνεις τους κακοποιούς με τα φώτα ανοιχτά να φεύγουν φορτωμένοι χωρίς να τους ενοχλεί τίποτα και κανένας.

Το μεγάλο ερώτημα που κάνουν οι πολίτες είναι εάν φυλάσσεται το υπουργείο;;;; Και από ποιους;;;;



Guardian: Έλληνας πρώην σύμβουλος του Τραμπ πίσω από φιλορωσικό σάιτ που μεταδίδει fake news

 


Στην ομάδα που έχουν εμπλακεί στα fake news, είναι ο πρώην σύμβουλος πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ, Τζορτζ Παπαδόπουλος, η σύζυγός του, Σιμόνα Μαντζιάντε, και άλλοι που έγιναν μέλη της συντακτικής επιτροπής του ιστότοπου Intelligencer.

Ο πρώην σύμβουλος πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ, Τζορτζ Παπαδόπουλος φέρεται να είναι πίσω από φιλορωσικό site που μεταδίδει fake news και άλλες θεωρίες συνωμοσίας.

Όπως μεταδίδει ο Guardian, μια ομάδα που απαρτίζεται από πρώην συμβούλους και πράκτορες του Ντόναλντ Τραμπ, βοηθούν αθόρυβα στην κατασκευή ενός φιλορωσικού ιστότοπου που συχνά διαδίδει fake news, θεωρίες συνωμοσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία, τις αμερικανικές εκλογές και τα εμβόλια.

Πρόκειται για ιστότοπο, που ολοένα και περισσότερο μετατρέπεται σε πηγή ειδήσεων για όσους ανήκουν στο δεξιό πολιτικό δόγμα των ΗΠΑ.

Η ανάπτυξη του ιστότοπου, έρχεται σε μια εποχή που οι ΗΠΑ προσπαθούν να πατάξουν τη ρωσική επιρροή ενόψει των εκλογών του 2024. Πρόσφατα, το υπουργείο Δικαιοσύνης απήγγειλε κατηγορίες σε δύο μέλη του RT (πρώην Russia Today) για παραβίαση του νόμου περί εγγραφής ξένων πρακτόρων και ξέπλυμα χρήματος για πληρωμές που φέρεται να «στρατολογούσαν ανυποψίαστους Αμερικανούς influencers». Επίσης, επέβαλε κυρώσεις στην αρχισυντάκτρια του RT, Μαργκαρίτα Σιμονιάν, και σε εννέα άλλους υπαλλήλους.

O Intelligencer φαίνεται να κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερη δημοτικότητα. Τον περασμένο Αύγουστο, σημείωσε την καλύτερη επίδοση με αύξηση σχεδόν 300% στην επισκεψιμότητα, σύμφωνα με στοιχεία της Similarweb. Τα άρθρα του, έχουν δημοσιοποιηθεί στα social media από τον συνωμοσιολόγους όπως ο Alex Jones, ο πρώην σύμβουλος του Λευκού Οίκου Garrett Ziegler και ο πρώην συνεργάτης του Τραμπ Roger Stone.

Σύμφωνα με την Emma Briant, αναπληρώτρια καθηγήτρια ειδήσεων και πολιτικής επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Monash της Αυστραλίας, η χρήση γνωστών προσώπων για τη διάδοση φιλορωσικών μηνυμάτων αποτελεί νέα τακτική στις προσπάθειες παραπληροφόρησης της Ρωσίας.

«Από την εισβολή στην Ουκρανία, η Ρωσία αναγκάζεται όλο και περισσότερο να βασίζεται σε δίκτυα μεσολαβητών και influencers, των οποίων το συνωμοσιολογικό “brand” αποφέρει έσοδα μέσω της κοινωνικής δικτύωσης και τα οποία η Ρωσία έχει τώρα αποδειχθεί ότι υποστηρίζει κρυφά», δήλωσε η Briant.

Αν και μεγάλο μέρος του περιεχομένου του ιστότοπου επικεντρώνεται σε θέματα που αφορούν την αμερικανική πολιτική, ο ιστότοπος ξεκίνησε στην πραγματικότητα από την Αυστραλία, με ένα ελάχιστα γνωστό μέσο ενημέρωσης που ονομάζεται TNT Radio, το οποίο ξεκίνησε το 2022.

Οι οικοδεσπότες και οι καλεσμένοι της εκπομπής συχνά αρνούνται την κλιματική αλλαγή, συζητούν θέματα πολιτιστικού πολέμου στις ΗΠΑ, υποστηρίζουν φιλορωσικές απόψεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία και διαδίδουν θεωρίες συνωμοσίας για το Covid-19.

Η Jennifer Squires, μία από τις ιδιοκτήτριες του σταθμού, εξήγησε σε συνέντευξή της ότι το Intelligencer ξεκίνησε ως ένας τρόπος για να έχει το TNT Radio μια γραπτή έκδοση που θα συμπλήρωνε τον ραδιοφωνικό του σταθμό.

Για την ανάπτυξη του νέου ιστότοπου, η Squires δήλωσε ότι απευθύνθηκε στον George Eliason, έναν Αμερικανό δημοσιογράφο που ζει στην ανατολική Ουκρανία για περισσότερα από 10 χρόνια. Ο Eliason, ο οποίος είχε ήδη εκπομπή στο TNT Radio εκείνη την εποχή, έχει εμφανιστεί στο παρελθόν στο RT και κατηγορεί το Κίεβο για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Όπως σημειώνει ο Guardian, «ίσως το πιο γνωστό πρώην στέλεχος του Τραμπ είναι ο Παπαδόπουλος, ο οποίος υπηρέτησε ως σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής στην προεκλογική εκστρατεία του, το 2016. Το 2018, ομολόγησε την ενοχή του για ψευδείς καταθέσεις στο FBI σχετικά με τις επαφές του με έναν καθηγητή που συνδέεται με το Κρεμλίνο και του είπε ότι η Ρωσία είχε πληροφορίες για τη Χίλαρι Κλίντον».

Η Mangiante, η σύζυγός του, έχει κάνει αρκετές αναρτήσεις στο σάτι σχετικά με καταρριφθείσες θεωρίες συνωμοσίας που αφορούν τους Μπάιντεν και την Ουκρανία.

Τον Ιανουάριο, δημοσίευσε μια συνέντευξη με έναν πρώην Ουκρανό νομοθέτη, τον Andrii Derkach, ο οποίος επανέλαβε ψευδείς ισχυρισμούς για δωροδοκία σχετικά με την οικογένεια Μπάιντεν στην Ουκρανία. Το 2020, οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στον Derkach, χαρακτηρίζοντάς τον ενεργό πράκτορα της Ρωσίας- ο Derkach, ο οποίος τώρα διεκδικεί πολιτικό αξίωμα στη Ρωσία, είχε συναντηθεί στο παρελθόν με τον Rudy Giuliani και υποτίθεται ότι προσέφερε στοιχεία για διαφθορά εναντίον των Bidens.




Άγαλμα χτύπησε στο κεφάλι και σκότωσε 30χρονη τουρίστρια

 


Σοκ προκαλεί το βίντεο που καταγράφει τη στιγμή που ένα άγαλμα πέφτει και χτυπάει στο κεφάλι την 30χρονη Κιάρα Τζακόνις, προκαλώντας τον θανάσιμο τραυματισμό της, ενώ περπατούσε σε σοκάκι στη Νάπολη της Ιταλίας.

Στο βίντεο φαίνεται το άγαλμα να πέφτει από ύψος και να χτυπάει στο κεφάλι την ανυποψίαστη τουρίστρια ενώ αυτή περπατούσε μαζί με τον σύντροφό της.


Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης ως πιθανότερο σενάριο εξετάζεται το άγαλμα να έριξαν δύο παιδιά από το μπαλκόνι του σπιτιού τους.

Ήδη οι ιταλικές αρχές συνέλαβαν τους γονείς των δύο παιδιών και τους απήγγειλαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία.

Η Τζακόνις, η οποία είχε ταξιδέψει στην Ιταλία για να γιορτάσει τα γενέθλία της, μεταφέρθηκε βαρύτατα τραυματισμένη στο νοσοκομείο στο οποίο κατέληξε δύο ημέρες αργότερα λόγω των βαρύτατων κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων που είχε υποστεί.



Η άτυχη 30χρονη με καταγωγή απο την Πάδοβα εργαζόταν ως μάνατζερ για την Prada και σύμφωνα με το προφίλ της στο LinkedIn διαχειριζόταν 15 καταστήματα της διάσημης φίρμα στη Γαλλία, το Μονακό και το Βέλγιο όπου εργαζόταν



Ισραηλινά αεροσκάφη κατέστρεψαν 1.000 εκτοξευτές ρουκετών των τρομοκρατών της Χεζμπολάχ

 



Μετά τις ασύλληπτες επιθέσεις με βομβητές και ασυρμάτους κατά τρομοκρατών της χεζμπολάχ, ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε νέο κύμα επιθέσεων εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ στο Λίβανο εχθές Πέμπτη (19/9), μετά από δύο ημέρες εκρήξεων μηχανισμών που αύξησαν την ένταση στη Μέση Ανατολή με τη διεθνή κοινότητα να φοβάται έναν ολοκληρωτικό πόλεμο.

Η επίθεση στο νότιο Λίβανο περιελάμβανε αεροπορικές επιδρομές και πυροβολικό, αλλά οι ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις δεν είχαν περάσει τα σύνορα, σύμφωνα με Ισραηλινό αξιωματούχο.

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας ανακοίνωσαν τα πλήγματα - τα οποία, όπως είπαν, αποσκοπούσαν στην υποβάθμιση των «δυνατοτήτων και της υποδομής» της Χεζμπολάχ.

Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μάχη στο βόρειο Ισραήλ, ανακοίνωσε το IDF. Το υπουργείο Δημόσιας Υγείας του Λιβάνου ανέφερε ότι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επιδρομές σε πόλη στο νότιο Λίβανο, σύμφωνα με το κρατικό Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Υπήρξαν 52 ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές και ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι η αεροπορία του έπληξε περίπου 100 συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης ρουκετών τα οποία αποτελούνταν από περίπου 1.000 σωλήνες με βλήματα που θα χρησιμοποιούνταν σε επικείμενη επίθεση της Χεζμπολάχ.

«Οι IDF θα συνεχίσουν τις επιχειρήσεις τους με στόχο να υποβαθμίσουν τις δυνατότητες και τις υποδομές της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, προκειμένου να υπερασπιστούν το κράτος του Ισραήλ», υπογραμμίζεται στη ανακοίνωση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ τόνισε πως οι επιχειρήσεις κατά της Χεζμπολάχ θα συνεχιστούν με στόχο να διασφαλιστεί η ασφαλής επιστροφή των κατοίκων στις παραμεθόριες περιοχές του βορρά. «Βαθμιαία, η Χεζμπολάχ θα πληρώνει όλο και μεγαλύτερο τίμημα», διαβεβαίωσε ο Γκάλαντ.

Δήλωσε επίσης ότι η στρατιωτική δράση του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ «θα συνεχιστεί».

«Στη νέα φάση του πολέμου υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες αλλά και σημαντικοί κίνδυνοι. Η Χεζμπολάχ αισθάνεται διωκόμενη. Η αλληλουχία των στρατιωτικών μας ενεργειών θα συνεχιστεί» υπογράμμισε ο Γκάλαντ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης με αξιωματούχους των ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων.

«Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την ασφαλή επιστροφή των βόρειων κοινοτήτων του Ισραήλ στα σπίτια τους. Όσο περνάει ο καιρός, η Χεζμπολάχ θα πληρώνει όλο και μεγαλύτερο τίμημα» πρόσθεσε.





Αντιεξουσιαστές αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν με μολότοφ αστυνομικούς το βράδυ στα Εξάρχεια

 



Οι γνωστοί κακοποιοί που κινούνται στο χώρο των αντιεξουσιαστών επιτέθηκαν τα ξημερώματα σε διμοιρία των ΜΑΤ στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ., ομάδα 50 κακοποιών, προερχόμενοι από την οδό Τζαβέλλα, πέταξαν τουλάχιστον 20 μολότοφ στη διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκεται στη συμβολή της Θεμιστοκλέους με την πλατεία Εξαρχείων.

Ευτυχώς δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί αστυνομικών ενώ έγιναν και 14 προσαγωγές. Οι προσαχθέντες αφέθηκαν στη συνέχεια ελεύθεροι, χωρίς να γίνει ούτε μία σύλληψη των πραγματικά υπεύθυνων γιατί μιλάμε για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Αστυνομικοί συνέλαβαν λίγο αργότερα ένα άτομο στην περιοχή των Εξαρχείων, που έφερε πάνω του σπρέι πιπεριού και μαχαίρι.