Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Ελληνικό κράνος του 7ου αιώνα π.Χ. εντοπίστηκε σε τάφο Έλληνα πολεμιστή στην Κροατία

 


Σπουδαία ανακάλυψη έγινε στην Κροατία καθώς βρέθηκε ένα ελληνικό κράνος που χρονολογείται από τον 7ο αιώνα π.Χ. και ήταν θαμμένο δίπλα σε έναν Έλληνα πολεμιστή που ενταφιάστηκε πριν από 2.000 χρόνια.

Οι αρχαιολόγοι βρήκαν και μια δεύτερη σορό, που ανήκει σε μια γυναίκα που θάφτηκε με ένα χάλκινο βραχιόλι στο χέρι. 

Η ανασκαφή έγινε από το Πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ και, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο τάφος φέρεται να ανήκει σε Έλληνα στρατιώτη επίλεκτου σώματος.

Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους που έκαναν την ανακάλυψη, αυτός ο τύπος κράνους σταμάτησε να χρησιμοποιείται στα περισσότερα μέρη του ελλαδικού χώρου από τις αρχές του 5ου αιώνα π.Χ.







Νέο παραλήρημα Ακάρ: Θέλουμε διάλογο άνευ όρων με την Ελλάδα γιατί είμαστε ισχυροί

 



Νέες προκλητικές δηλώσεις έκανε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, με φόντο τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

Επανέλαβε ότι η Τουρκία θέλει διάλογο άνευ όρων, και απειλώντας ακόμη και με γεωτρήσεις σε περιοχές που η Άγκυρα θεωρεί «τουρκική υφαλοκρηπίδα», αμφισβητώντας ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Στην ομιλία του στο τουρκικό κοινοβούλιο ο Ακάρ, στόχευσε το Καστελλόριζο και διεμήνυσε πως η Τουρκία θα συνεχίσει τις έρευνες και τις γεωτρήσεις στην περιοχή που η ίδια έχει «γκριζάρει».

«Η Τουρκία με τα σεισμογραφικά μας σκάφη και με τα γεωτρύπανά μας, συνεχίζει και θα συνεχίσει τις τεχνικές και επιστημονικές της δραστηριότητες στη δική μας θαλάσσια περιοχή ευθύνης όπως και στις περιοχές που έχουν αδειοδοτηθεί από την “ΤΔΒΚ” και με τη συνοδεία των δυνάμεων της Αεροπορίας μας όπως και του Ναυτικού μας. Δεν έχουμε βλέψεις στα δικαιώματα κανενός. Όμως δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα μας. Μπορούμε να πεθάνουμε, να γίνουμε βετεράνοι όμως δεν θα δεχθούμε κανένα τετελεσμένο», ανέφερε ο τούρκος υπουργός Άμυνας.

Καθιστώντας σαφή την επιδίωξη της Άγκυρας, να σύρει την Ελλάδα, σε ένα διάλογο εφ’ όλης της ύλης των τουρκικών αξιώσεων στο Αιγαίο, ο Ακάρ συνέχισε: «η Ελλάδα είναι αυτή που θέλει να αυξήσει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Εμείς συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τις διερευνητικές επαφές, τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και τις συναντήσεις στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, τις οποίες κάλεσε ο γενικός γραμματέας. Όμως δυστυχώς έμεινε στον αέρα το χέρι που είχαμε δώσει για την ειρήνη και την επίλυση τον θεμάτων, στα πλαίσια της καλής γειτονίας.

Εμείς είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε δίχως προϋποθέσεις όλα τα προβλήματα στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, διότι είμαστε ισχυροί, διότι έχουμε δίκιο», είπε, σύμφωνα με την kathimerini.gr, ο Ακάρ, υποστηρίζοντας πως στόχος της Ελλάδας είναι να εγκλωβίσει την Τουρκία στις ακτές της.

Ειδικότερα, διαστρέφοντας την πραγματικότητα, ανέφερε πως «σε όλες τις σχέσεις μας είμαστε υπέρ της φιλίας, της ειρήνης και του διαλόγου και της πολιτικής λύσης. Όμως η Ελλάδα θέλει να εγκλωβίσει την Τουρκία στις ακτές της που έχουν μήκος 1870 χιλιομέτρων στη Μεσόγειο. Για το Καστελλόριζο, το οποίο απέχει μόλις 1950 μέτρα από τις τουρκικές ακτές και έχει έκταση 10 τετρ. χιλιομέτρων διεκδικεί θαλάσσια έκταση 40.000 τετρ. χιλιομέτρων.

Η Ελλάδα, αντί να συζητήσει με την Τουρκία για να βρει πολιτική λύση προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα εναντίον μας. Είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί να υποστηρίξουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Μητσοτάκης : Η ΕΕ να δείξει την αξιοπιστία της σε αυτά που έχουμε συμφωνήσει για την Τουρκία

 



Αναλυτικά η δήλωση του πρωθυπουργού

Στην εξαιρετικά πλούσια ημερήσια διάταξη της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής ξεχωρίζω δύο θέματα τα οποία έχουν ιδιαίτερη σημασία.

Το πρώτο αφορά την εκκρεμότητα του veto που έχει θέσει η Ουγγαρία και Πολωνία όσον αφορά την έγκριση του προϋπολογισμού και του ταμείου ανάκαμψης. Εκτιμώ ότι η συμβιβαστική πρόταση η οποία έχει επιτευχθεί κινείται στη σωστή κατεύθυνση και ότι αυτό το ζήτημα αυτή η εκκρεμότητα θα λήξει σήμερα. Όπως γνωρίζετε, η Ελλάδα είναι μια από τις πρώτες χώρες που έχει καταθέσει το δικό της λεπτομερές σχέδιο για το πως θα αξιοποιήσει τους πόρους του ταμείου ανάκαμψης και είναι πάρα πολύ σημαντικό λαμβάνοντας υπόψιν και την έκταση της οικονομικής κρίσης, τα χρήματα από το ταμείο ανάκαμψης να πέσουν στις πραγματικές οικονομίες της Ευρώπης το συντομότερο δυνατό.

Το δεύτερο ζήτημα το οποίο θα μας απασχολήσει αφορά την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τις σχέσεις μας με την Τουρκία. Εδώ πέρα το διακύβευμα είναι πάρα πολύ σαφές, πάρα πολύ ξεκάθαρο: η αξιοπιστία της ΕΕ.

Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου αποφασίσαμε όλοι οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, ότι σε περίπτωση που η Τουρκία συνεχίσει την παραβατική συμπεριφορά θα υπάρχουνε συνέπειες και ορίσαμε από κοινού ότι η ημερομηνία λήψης των αποφάσεων θα είναι αυτό το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου. Τώρα λοιπόν θα φανεί αν πραγματικά αν ως Ευρώπη είμαστε αξιόπιστοι σε αυτά που εμείς οι ίδιοι έχουμε συμφωνήσει. Pacta sund servanda.



Έτοιμος ο Τσίπρας να μας αποτελειώσει στο ψέμα και την απάτη αύριο το πρωί στον Αντέννα



Προηγήθηκε η ακύρωση της προγραμματισμένης συνέντευξης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ. Πιστεύουμε να μην ακύρωσε μετά τις χυδαιότητες του συντρόφου Χρήστου Γιαννούλη, που για να επαναφέρει στην τάξη ο ίδιος ο Τσίπρας τον χυδαίο σύντροφο του θα έπρεπε να κάνει κανονικά συνέντευξη για να του μάθει να μιλάει και να εκφράζεται καλύτερα. Αλλά όση ηθική έχει ο Γαιννούλης άλλη τόση έχει και ο Τσίπρας.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας αύριο Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου θα παραχωρήσει συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1», στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και το εύκολο δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη, έτοιμος να μας αποτελειώσει στο ψέμα, την προπαγάνδα και την απάτη με τα στημένα μισθωτήρια.

Και επειδή είναι ο γνωστός ανήθικος και χυδαίος, εθισμένος στο ψέμα και την απάτη δεν θα ιδρώσει για ότι και εάν πει και παρουσιάσει.














Έκλεβε μοτοσυκλέτες πουλούσε τα ανταλλακτικά στο διαδίκτυο και είχε συλληφθεί άλλες 5 φορές

 



Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, μεσημβρινές ώρες της 3-12-2020 στη Νέα Ιωνία, από αστυνομικούς του Τ.Α. Νέας Ιωνίας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τ.Α. Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, 31χρονος ημεδαπός για κλοπές κατ’ εξακολούθηση και για κυκλοφορία παραχαραγμένου νομίσματος.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της εγκληματικής δράσης ατόμου, από τον Ιούλιο, προέβαινε συστηματικά στην αφαίρεση ανταλλακτικών από μοτοσυκλέτες , κυρίως στις περιοχές της Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου, Μεταμόρφωσης, Αμαρουσίου και Πατησίων.

Ο κατηγορούμενος εντοπίσθηκε να επιβαίνει σε μοτοσυκλέτα, στο κυτίο της οποίας έφερε εξάτμιση την οποία και εναπόθεσε στην αυλή της οικίας του. Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε στον εν λόγω κυτίο βρέθηκαν διάφορα πλαστικά μέρη μηχανών και θήκη εργαλείων. Επιπρόσθετα διαπιστώθηκε ότι μοτοσυκλέτα είχε κλαπεί μία μέρα πριν.

Όσον αφορά τη μεθοδολογία του, ο κατηγορούμενος μετέβαινε στο εκάστοτε σημείο κλοπής με μοτοσυκλέτα, την οποία είχε αφαιρέσει νωρίτερα και συνήθως την εγκατέλειπε πλησίον του άλσους την Νέας Φιλαδέλφειας. Ακόμη, ο κατηγορούμενος πωλούσε τα αφαιρεθέντα μέρη από τις μοτοσυκλέτες μέσω ιστοσελίδας και άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης που δραστηριοποιούνται στις πωλήσεις οχημάτων.

Από την έρευνα στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος τμημάτων μοτοσυκλετών (πλαστικών, μηχανικών, μεταλλικών), πλήθος εργαλείων (κλειδιά και κατσαβίδια), ένα χαρτονόμισμα αμφιβόλου γνησιότητας και τρεις σφραγίδες.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάστηκαν 26 περιπτώσεις κλοπών μοτοσυκλετών και εξαρτημάτων αυτών.

Κατά την προανάκριση ταυτοποιήθηκε πως ο 31χρονος έχει πλούσιο ποινικό παρελθόν καθώς κατά το παρελθόν έχει συλληφθεί τουλάχιστον ακόμη 5 φορές για διάφορα αδικήματα και παρέμενε ελεύθερος.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Επιχείρησε να μαζέψει την νέα χυδαιότητα του ο ανήθικος Γιαννούλης περί χρηματισμού του Σρόιτερ

 



Δεν είναι η πρώτη φορά που ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης χυδαιολογεί εναντίον άλλων, λέει ψέματα και προκαλεί κάνοντας μεγαλύτερη ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Να μαζέψει για ακόμα μία φορά την χυδαιότητα του επιχείρησε ο Χρήστος Γιαννούλης, ειδικά μετά τις αντιδράσεις ακόμα και στην Κουμουνδούρου, που προκάλεσαν οι αισχρές αναρτήσεις κατά του Αντώνη Σρόιτερ για τη συνέντευξη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι χυδαίες αναρτήσεις του βουλευτή Γιαννούλη κατέβηκαν μετά τις αντιδράσεις μάλλον με παρέμβαση του ίδιου του Τσίπρα που δεν άντεξε ούτε αυτός ο γνωστός ανήθικος τέτοια χυδαιότητα.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, ο ο γνωστός για την χυδαιότητα και ανηθικότητα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι με τις αναρτήσεις του δεν υπαινίχθηκε ότι ο κ. Σρόιτερ και οι δημοσιογράφοι του Alpha πληρώθηκαν για τη συνέντευξη. 

Και ενώ το είπε αυτό και ποιος τον πίστεψε, στο τέλος της συνέντευξης υποστήριξε ότι «ο Μητσοτάκης έχει βάλει το χέρι του σε μια αντιδημοκρατική ενημέρωση».

«Σε καμία περίπτωση δεν υποστήριξα ότι είναι πληρωμένη η συνέντευξη, ούτε ότι ο εργαζόμενος χρηματίστηκε ή συναλλάχτηκε για τη συνέντευξη. Αυτό που είπα είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται με κάποιον τρόπο να περνάει τις λιγότερες δυνατές κριτικές στον δημόσιο λόγο» σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας: «Δεν υπαινίχθηκα χρηματισμό του Σρόιτερ, ήταν ένα σαρκαστικό σχόλιο και κατέβηκε όχι από φόβο, αλλά επειδή έχει χαθεί η δυνατότητα να γίνεται συζήτηση κριτικής και σχολίων, χωρίς να μετατρέπεται σε λύσσα εκτόνωσης. Σέβομαι και τιμώ τη δημοσιογραφική παρουσία συναδέλφων».

Παράλληλα, ο Χρήστος Γιαννούλης υποστήριξε ότι έχει δικαίωμα, ως πολίτης, να ασκεί κριτική. «Έχω δικαίωμα να κάνω κριτική σε συνάδελφο που έχει δώσει δείγματα γραφής; Η συνέντευξη κάλυψε όλα τα θέματα της επικαιρότητας; Είμαι πολίτης και μπορώ να κάνω κριτική. Έχω κάνει συνεντεύξεις και στον κ. Μητσοτάκη και στον κ. Τσίπρα. Ζητάω συγγνώμη όταν δεν παρερμηνεύονται αυτά που γράφω. Σε καμία περίπτωση η ερμηνεία δεν ήταν ότι είναι πληρωμένη η συνέντευξη. Είναι ένας σαρκασμός. Όταν θέλει κάποιος να τον διαστρεβλώσει το κάνει με μεγάλη άνεση».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε, επίσης, ότι ο σαρκασμός που επιχείρησε να κάνει αφορούσε τον Πρωθυπουργό και όχι τους δημοσιογράφους του Alpha.




Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά σε Δυτική Αττική και Πειραιά

 



Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο συστηματικά στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών (κοκαΐνης, κάνναβης, ecstasy και φαρμακευτικών δισκίων) σε περιοχές της Δυτικής Αττικής και του Πειραιά.

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020, εκτυλίχτηκαν παράλληλες οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αγία Βαρβάρα, Αγίους Αναργύρους, Άνω Λιόσια, Αχαρνές, Πειραιά, Κερατσίνι και Δραπετσώνα, για την αποδόμηση της οργάνωσης και τη σύλληψη των μελών της.

Τις επιχειρήσεις συνέδραμαν αστυνομικοί της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.), των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής (Δ.Α.Ε.Α.).

Συνολικά συνελήφθησαν (21) μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμη (16) άτομα, που σχετίζονται με τη δράση του κυκλώματος.

Για την πιστοποίηση και αποκάλυψη της εγκληματικής τους δράσης, προηγήθηκε αστυνομική έρευνα με εξακριβώσεις και διασταυρώσεις στοιχείων, χρήση ειδικών ανακριτικών τεχνικών και δημιουργία «προφίλ» (profiling) των εμπλεκομένων.

Κάθε μέλος του κυκλώματος, είχε επιφορτιστεί με συγκεκριμένα «καθήκοντα» που αφορούσαν όλο το πλέγμα της εγκληματικής τους δράσης, (ανεύρεση, προμήθεια, αποθήκευση, φύλαξη, μεταφορά και διακίνηση των ναρκωτικών καθώς και ανεύρεση «πελατών», παραλαβή, φύλαξη-απόκρυψη των χρηματικών ποσών που αποκόμιζαν).

Χαρακτηριστικό της δράσης της οργάνωσης αποτελεί η κατασκευή ειδικά διαμορφωμένων κρυπτών σε πόρτες και ντουλάπια οικιών, όπου αποθήκευαν ναρκωτικά αλλά και μεγάλα χρηματικά ποσά από τη διακίνησή τους.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:







πάνω από ( 1,9 ) κιλά κοκαΐνη,

πάνω από (1) κιλό κάνναβη,

(1.834) δισκία ecstasy ,

αυτοσχέδιο τσιγαριλίκι,

(301) φαρμακευτικά δισκία,

(201.755) ευρώ και μετρητής χαρτονομισμάτων,

(3) χρηματοκιβώτια και κλειδί χρηματοκιβωτίου,

(2) πιστόλια, πιστόλι κρότου και (46) φυσίγγια κρότου,

συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης ( taser ),

(5) αυτοκίνητα και μοτοσικλέτα,

(5) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,

(31) κινητά τηλέφωνα,

συστήματα καταγραφής εικόνας,

αντιασφυξιογόνος μάσκα με φίλτρα χημικών, ιδιόχειρες σημειώσεις, καταστροφέας σκουπιδιών – τεμαχιστής.

Από τη διάρθρωση και τον τρόπο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, τις ειδικές κρύπτες που χρησιμοποιούσαν καθώς και τις ποσότητες ναρκωτικών και τα χρήματα που κατασχέθηκαν, προκύπτει η κατάρτιση εκ μέρους τους επαγγελματικής υποδομής στη συστηματική διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών, με παράνομα κέρδη που ξεπερνούν τα (500.000) ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων, οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



Σκληρό lockdown στην Κύπρο, με απαγόρευση κυκλοφορίας κλείνουν εμπορικά κέντρα, εστίαση, εκκλησίες

 



Νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού αποφάσισε την Τετάρτη το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου.

Ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου παρουσίασε τις αποφάσεις και τα μέτρα που θα τεθούν άμεσα σε ισχύ, ειδικά αφού τις τελευταίες ημέρες η Κύπρος παρουσιάζει αρνητικά ρεκόρ σε κρούσματα και θανάτους.

Όπως ανέφερε ο κ.Ιωάννου, “όταν ανακοινώσαμε την τελευταία δέσμη μέτρων στις 27 Νοεμβρίου, αφήσαμε ανοικτό το παράθυρο για μερική αποκλιμάκωση ορισμένων περιορισμών ενόψει των εορτών, υπό την προϋπόθεση ότι θα το επέτρεπε η επιδημιολογική εικόνα. Είχαμε προειδοποιήσει επίσης και για το ενδεχόμενο επαναφοράς αυστηρότερων μέτρων εάν υπάρξει επιδείνωση των δεδομένων. Τα δεδομένα που έχουμε μπροστά μας δεν μας αφήνουν πολλές επιλογές”.

Όλοι γνωρίζετε ότι τις τελευταίες μέρες καταγράφεται επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών, η χειρότερη από τότε που ενέσκηψε η πανδημία. Τα κρούσματα αυξάνονται και αρκετοί συνάνθρωποί μας χρειάζονται νοσηλεία. Δυστυχώς ορισμένοι από αυτούς έχασαν τη μάχη για τη ζωή. Υπάρχει μια σχετική σταθεροποίηση στις νοσηλείες, αλλά δεν μπορούμε να εφησυχάσουμε.

Μας ανησυχεί συνεχιζόμενη αύξηση της «θετικότητας» που καταγράφεται από τα τεστ ταχείας διάγνωσης αντιγόνου σε όλη την Κύπρο. Το αποτέλεσμα αυτό δείχνει ότι ο ιός βρίσκεται παντού, σε όλες τις πόλεις, χωριά, επαρχίες. Θέλουμε να καταστείλουμε την περαιτέρω διασπορά του προτού είναι αργά. Για αυτό, το επόμενο διάστημα η προσπάθειά μας θα επεκταθεί σε κλειστούς χώρους αυξημένου συγχρωτισμού, με υψηλό βαθμό επικινδυνότητας.

Μας ανησυχεί, είπε, η αύξηση θετικότητας από τεστ αντιγόνου, και φαίνεται ότι ο ιός είναι παντού και πρέπει να τον καταστείλουμε προτού να είναι αργά.

Θέλουμε να περιορίσουμε την διασπορά του ιού σε κλειστούς χώρους για αυτό και τα περιοριστικά μέτρα αφορούν κυρίως αυτούς.

Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε ότι:

1. Αναστέλλεται η λειτουργία των κλειστών εμπορικών κέντρων (malls). Τα υπερκαταστήματα, πολυκαταστήματα και τα μεγάλα καταστήματα πέραν των 500 τ.μ. (εξαιρείται το λιανεμπόριο τροφίμων, δηλαδή οι υπεραγορές) θα λειτουργούν με τήρηση του μέτρου του 1 ατόμου προς 10 τ.μ. και με πλαφόν στον αριθμό πελατών.

2. Αναστέλλεται η λειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης. Το μέτρο αφορά εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, μπυραρίες, σνακ-μπαρ και μπαρ, καφενεία και χώρους εστίασης εντός κυλικείων ή/και αθλητικών ομίλων, πολιτιστικών ομίλων, σωματείων, συλλόγων, κλπ, με εξαίρεση τις υπηρεσίες τους που αφορούν σε κατ’ οίκον διανομή και take away. Νοείται ότι μετά τις 9 το βράδυ επιτρέπεται μόνο κατ’ οίκον διανομή.

Οι χώροι εστίασης εντός ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων δύνανται να λειτουργούν μέχρι τις 9 το βράδυ μόνο για εξυπηρέτηση των προσώπων που διανυκτερεύουν στα εν λόγω ξενοδοχεία/τουριστικά καταλύματα. Επιτρέπεται η λειτουργία των χώρων εστίασης στον Αερολιμένα Πάφου και Λάρνακας.

3. Ο εκκλησιασμός και άλλες μορφές θρησκευτικής λατρείας σε θρησκευτικούς χώρους θα τελούνται χωρίς την παρουσία πιστών. Θρησκευτικές τελετές (γάμοι, βαπτίσεις, κηδείες), επιτρέπονται με μέγιστο αριθμό τα 10 πρόσωπα.

4. Από την προσεχή Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου, η φοίτηση στα δημοσία και ιδιωτικά Λύκεια, Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα θα γίνεται με εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσια συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους. Παράλληλα, πέραν από την αναστολή των αθλητικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων για άτομα κάτω των 18 η οποία παραμένει, αναστέλλεται η λειτουργία των φροντιστηρίων.

“Τα πιο πάνω μέτρα τίθενται σε ισχύ από την Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου στις 6 το πρωί. Με βάση τον σχεδιασμό που κάνουμε, θα παραμείνουν σε εφαρμογή μέχρι τα μεσάνυκτα της 31ης Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε θα γίνεται επαναξιολόγηση της κατάστασης με στόχο την αναθεώρηση των μέτρων, υπό την προϋπόθεση ότι θα το επιτρέπει η επιδημιολογική εικόνα”, είπε ο Υπουργός Υγείας.

Όλα τα πιο πάνω μέτρα αφορούν κλειστούς χώρους στους οποίους παρατηρείται πολυάριθμη συνάθροιση και έντονος συγχρωτισμός, εκεί δηλαδή όπου ευκολότερα γίνεται διασπορά του ιού. Με τα συγκεκριμένα μέτρα προσπαθούμε να αποτρέψουμε την επιδείνωση της κατάστασης τώρα που έχουμε τη δυνατότητα, προτού η επιδημιολογική εικόνα γίνει μη αναστρέψιμη. Οι αποφάσεις για μέτρα λαμβάνονται στη βάση των δεδομένων που διαφοροποιούνται συνεχώς.

Αντιλαμβανόμαστε ότι μετά από 9 μήνες έχει επέλθει κόπωση στην κοινωνία και στον κάθε ένα από εσάς ξεχωριστά. Κατανοούμε ότι η κόπωση αυτή, προκαλεί αντίδραση και οδηγεί είτε σε χαλαρώσεις ή μη συμμόρφωση στα επιβαλλόμενα μέτρα, τα οποία με τη σειρά τους δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Η κόπωση αυτή δεν προβληματίζει μόνο εμάς, αλλά όλες τις κυβερνήσεις αφού δεν είναι φαινόμενο που παρατηρείται μόνο στη χωρά μας. Το στοίχημα είναι να αντέξουμε ακόμα λίγο.

Η άφιξη της πρώτης παρτίδας εμβολίων τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, ίσως τις πρώτες μέρες του νέου χρόνου, είναι κάτι που πρέπει να μας αναπτερώσει το ηθικό και να μας πεισμώσει περισσότερο. Ετοιμάζουμε το εμβολιαστικό πρόγραμμα, το οποίο πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί ώστε να γίνουν γνωστές οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν. Η Κύπρος συμμετέχει σε όλες τις διαδικασίες της ΕΕ εξασφάλισης εμβολίου και θέλω να διαβεβαιώσω ότι η πολιτεία έλαβε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να προσφέρει τη δυνατότητα εμβολιασμού σε όλους τους Κύπριους πολίτες, που το επιθυμούν δωρεάν.

Όλες οι συστάσεις τόσο του ΠΟΥ όσο και του ECDC είναι να μην εφησυχάσουμε και να χαλαρώσουμε αυτή την περίοδο. Η έγνοια μας στρέφεται στις υποδείξεις για ενδεχόμενη επιδείνωση της κατάστασης τον Ιανουάριο 2021 και στρατηγικός μας στόχος παραμένει η αναχαίτηση του ιού ώστε να διαφυλαχθεί το Συστήμα Υγείας και να περιφρουρήσουμε τη δημόσια υγεία.

Μαζί θα επιχειρήσουμε να ανακόψουμε αυτή την επιδείνωση της κατάστασης τώρα που μπορούμε. Όπως προανέφερα, θα επαναξιολογούμε συνεχώς τα δεδομένα προτού εκπνεύσουν τα μέτρα, με την ελπίδα εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν, ότι θα αναθεωρηθούν κατά την περίοδο των γιορτών. Δεν θέλω όμως να δημιουργήσω υπερβολικές προσδοκίες. Όλα θα εξαρτηθούν από την επιδημιολογική εικόνα. Και οι όποιες χαλαρώσεις και εάν υπάρξουν πρέπει να είμαστε συνειδητοποιημένοι ότι αυτά τα Χριστούγεννα, θα είναι διαφορετικά.

Δεν υπάρχουν καλά περιοριστικά μέτρα και ευχάριστες απαγορεύσεις. Υπάρχουν όμως μέτρα αναγκαία και πολλές φορές δυσάρεστα, με στόχο να διαφυλάξουμε ανθρώπινες ζωές. Αυτή την ώρα προέχει η υγεία μας. Μπροστά σ᾽ αυτή την προτεραιότητα που έχει θέσει η πολιτεία από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης της Πανδημίας στη χώρα μας, όλα τα υπόλοιπα ακολουθούν. Αυτό επιβάλλει η συνείδησή μας. Αυτή ήταν πάντα η υποχρέωση μας ως κράτος έναντι των πολιτών του. Παράλληλά, αφουγκραζόμαστε τις ανησυχίες του επιχειρηματικού κόσμου που επηρεάζεται από τα μέτρα και από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση εφάρμοσε Σχέδια στήριξης των επηρεαζόμενων επιχειρήσεων. Ως εκ τούτου τα Σχέδια που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση και υλοποιεί το Υπουργείο Εργασίας θα συνεχίσουν να ισχύουν με τις αναγκαίες τροποποιήσεις και το Δεκέμβριο, έτσι ώστε να στηριχθούν τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι επιχειρήσεις που επηρεάζονται από τα νέα μέτρα. Επιπρόσθετα θα εφαρμοσθούν και νέα σχέδια από το Υπουργείο Οικονομικών για περαιτέρω στήριξη.

Από την αρχή της Πανδημίας, ξέραμε ότι οι συνθήκες που θα ζούσαμε θα ήταν πρωτόγνωρες, με επιπτώσεις στην καθημερινότητα του καθενός ξεχωριστά αλλά και όλης της κοινωνίας. Ξέραμε ότι θα διανύαμε ένα μαραθώνιο και θα έπρεπε να φυλάξουμε δυνάμεις για να φθάσουμε στο τέρμα με όσο το δυνατό λιγότερες απώλειες. Για μια ακόμη φορά σας καλώ να συνεχίσουμε την προσπάθεια για λίγο καιρό ακόμη, μέχρι να είμαστε οριστικά ασφαλείς.

Ακολούθως πήρε το λόγο ο Δρ Νικολόπουλος ο οποίος ανέφερε πως 8 στις 10 περιπτώσεις αφορούν εγχώρια μετάδοση, η κατάσταση σε Λευκωσία και Λάρνακα συνεχίζει να επιδεινώνεται.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Έκτακτη ανάκληση οδοντόκρεμας από τα φαρμακεία

 



Με σχετική του ανακοίνωση ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) γνωστοποίησε ότι ανακαλεί από τα ράφια φαρμακείων και καταστημάτων ορισμένες παρτίδες μιας οδοντόκρεμας. Ο ΕΟΦ προχώρησε στην ανάκληση της οδοντόκρεμας «λόγω ασυμφωνίας της επισήμανσης/προώθησης του προϊόντος με τη σύνθεση».

Πρόκειται για την οδοντόκρεμα Himalaya Complete Care και συγκεκριμένα για τις παρτίδες με αριθμούς 099, 41700318, 41700326. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας με σκοπό να ενισχύσει και την εθελοντική ανάκληση της εταιρείας ΑΓΙΟΥΡΒΕΔΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

Η εταιρεία ΑΓΙΟΥΡΒΕΔΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες της και να αποσύρει τις συγκεκριμένες παρτίδες από την αγορά. Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν».


Πηγές : ethnos.gr



Αντιδράσεις βουλευτών της Κέρκυρας κατά του Μητροπολίτη Νεκτάριου που προκαλεί ανεύθυνα

 



Ορισμένοι ευτυχώς ιεράρχες, που νομίζουν ότι μπορούν να αποφασίζουν μόνοι τους προκαλούν με τις ανεύθυνες ενέργειες τους κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνουν την σοβαρότητα της κατάστασης με την πανδημία.

Ενοχλημένοι είναι βουλευτές Κέρκυρας με την προκλητική ανεύθυνη απόφαση του Μητροπολίτη του νησιού, να προχωρήσει σε τριήμερη διαμαρτυρία με μεσίστιες σημαίες χτυπώντας πένθιμα τις καμπάνες για την απαγόρευση προσέγγισης του πολιούχου της πόλης κατά τη διάρκεια του τριήμερου εορτασμού του Αγίου Σπυρίδωνος.

Οι τρεις βουλευτές του νησιού εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις προκλητικές ενέργειες του Μητροπολίτη. 

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Στ. Γκίκας μιλώντας στο Corfutvnews είπε: «Όλοι είμαστε στεναχωρημένοι που δεν θα γιορτάσουμε τον Άγιο μας όπως τα προηγούμενα χρόνια. Η κυβέρνηση πήρε την απόφαση για κλειστές εκκλησίες μετά από εισήγηση της επιστημονικής ιατρικής κοινότητας επειδή έχουμε 100 νεκρούς την ημέρα και μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο στην κοινότητα.Δεν το έκανε για να «βλάψει» την Εκκλησία, ούτε να την υποβάλλει σε «διωγμό». Είναι μέτρο απολύτως προσωρινό!Είναι διαφορετικό λοιπόν να εκφράζουμε όλοι μία δικαιολογημένη στεναχώρια που δεν θα μπορέσουμε να προσκυνήσουμε όπως τα προηγούμενα χρόνια και διαφορετικό να λέμε ότι η Εκκλησία βρίσκεται «υπό διωγμό» και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας – η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση – να προσομοιάζεται με την δικτατορία του Χότζα στην Αλβανία. Νομίζω τέτοιες δηλώσεις αδικούν την κυβέρνηση και την προσπάθεια που κάνει για να αντιμετωπίσει την πανδημία, αλλά αδικούν πρωτίστως την Ιερά Μητρόπολή μας».

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Αυλωνίτης σε ανακοίνωσή του λέει: «Με εντυπωσιάζει αρνητικά ως πολίτη και ως βουλευτή αυτού του τόπου το διχαστικό αποτέλεσμα των επιλογών του Μητροπολίτη κ. Νεκτάριου σε σχέση με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και αποφάσεων κατά το εορταστικό τριήμερο του πολιούχου μας Αγίου Σπυρίδωνος. Με εντυπωσιάζει δυσάρεστα και η επιλογή του να κηρύξει εν διωγμώ την τοπική μας Εκκλησία καθώς και η εντολή να κτυπούν πένθιμα οι καμπάνες επί τριήμερον».Και επισημαίνει: «Δεν είναι καιρός όμως ούτε να αποδείξουμε τα χριστιανικά μας αισθήματα σε ένα πλειστηριασμό πίστης και αφοσίωσης, ούτε να διεγείρουμε ατομικές και συλλογικές συμπεριφορές που ενδεχομένως να προκαλέσουν ανεπανόρθωτα αποτελέσματα. Η αλληλεγγύη στον ανθρώπινο πόνο και η συμπαράσταση στις δυσκολίες που συναντούν με τα αυξημένα μέτρα προστασίας τη δημόσιας υγείας όλων μας είναι κατά την Ορθόδοξη Εκκλησία μας θεάρεστη χριστιανική πράξη που μπορεί και πρέπει να συμπαρασύρει σε ανάλογα συναισθήματα τους κατοίκους του νησιού μας».

Ο Βουλευτής Κέρκυρας με το Κίνημα Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης είπε: «Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπου καθημερινά μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας μάχεται για να κρατηθεί στη ζωή στις εντατικές και τα νοσοκομεία της χώρας. Σε λίγες μέρες, το νησί μας θα γιορτάσει τη μνήμη του πολιούχου της πόλης μας, του Αγίου Σπυρίδωνα. Μια εορτή που αποτελεί για την Κέρκυρα και τους κατοίκους αυτού του τόπου σημείο αναφοράς, σηματοδοτεί ουσιαστικά την έναρξη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.Τούτη τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι λυπηρό που φθάσαμε στο σημείο ως πολιτεία να παίρνουμε γενικές απαγορευτικές διατάξεις ακόμα και για τις λατρευτικές θρησκευτικές εκδηλώσεις, λυπηρό αλλά αναγκαίο.Σ’ αυτό το πλαίσιο, γίνεται κατανοητή η δυσαρέσκεια του Μητροπολίτη μας και της τοπικής Εκκλησίας, σε καμιά περίπτωση όμως δεν μπορούμε να αποδεχθούμε λογικές οι οποίες επιβαρύνουν το ήδη βαρύ κλίμα των ημερών. Ας πρυτανεύσει η λογική και όχι η δυσαρέσκεια στις αποφάσεις όλων μας, η ελπίδα και όχι η θλίψη. Το έχουμε ανάγκη όλοι μας».



Οργή στην Αλβανία μετά τον θάνατο 25χρονου από αστυνομικό

 



Οργή στην Αλβανία με εκατοντάδες Αλβανούς να συγκεντρώνονται το απόγευμα της Τετάρτης έξω από το κτίριο του υπουργείο Εσωτερικών στα Τίρανα,μετά την εν ψυχρώ δολοφονία ενός 25χρονου νεαρού από την αστυνομία.

Το πλήθος πετούσε πέτρες με αποτέλεσμα να προκαλέσει ζημιές στο κτήριο ενώ στις φλόγες τυλίχθηκε και το χριστουγεννιάτικο δέντρο που είχε τοποθετηθεί έξω από το υπουργείο.

Ο 25χρονος έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικού στην περιοχή Laprakë των Τιράνων. 

Κυκλοφορούσε στον δρόμο στις 1:45 τα ξημερώματα, που απαγορεύεται η κυκλοφορία. Οι αστυνομικοί τον προσέγγισαν και ο νεαρός τράπηκε σε φυγή. 

Η αστυνομία υποστηρίζει ότι ο 25χρονος «έκανε ύποπτες κινήσεις» και αρνήθηκε να υπακούσει όταν του είπαν να σταματήσει και τράπηκε σε φυγή με αποτέλεσμα να τον πυροβολήσουν δύο φορές πισώπλατα. Σύμφωνα μάλιστα με την αστυνομία ο 25χρονος οπλοφορούσε.






Πληθαίνουν τα ερωτηματικά για την απάτη Τσίπρα με το μισθωτήριο των 500€

 



Αυτός ο τύπος που παραμένει αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει καμία ντροπή και ηθική. Έχει τσακωθεί με την αλήθεια και συνεχίζει να εξαπατά την κοινή γνώμη χωρίς αναστολές.

Οι εξηγήσεις του Τσίπρα για το εξοχικό στο Σούνιο και το μίσθωμα που καταβάλλει προκάλεσαν μόνο γέλια και οργή στους πολίτες, και αναρωτιούνται εάν γνωρίζει τι σημαίνει ηθική και πώς τον ανέχεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η Νέα Δημοκρατία μετά την νέα προσπάθεια εξαπάτησης της κοινωνίας από τον Αλέξη Τσίπρα, έβγαλε και νέα ανακοίνωση με νέα ερωτηματικά.

Η ΝΔ αναφέρει:

«Αντί να προσπαθεί ο κ. Τσίπρας να τρομοκρατήσει δημοσιογράφους μοιράζοντας εξώδικα και να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα για να καλύψει την αλήθεια, ας απαντήσει:

Πώς γίνεται να νοικιάζει κάποιος βίλα 142 τετραγωνικών σε 1 στρέμμα οικόπεδο πάνω στη θάλασσα, σε μια από τις ακριβότερες περιοχές της Αττικής, έναντι 500 ευρώ τον μήνα;

Πώς γίνεται ο ιδιοκτήτης ενός περιουσιακού στοιχείου που είχε βγει προς πώληση για 1.200.000 ευρώ να πληρώνει 20.000(;) + ΦΠΑ σήμερα για να πάρει 18.000 σε τρία χρόνια, «μπαίνοντας μέσα» για τα καλά, αν συνυπολογίσει κανείς την εφορία και τον ΕΝΦΙΑ;

Την Κυριακή που διέψευδε κάθε αναφορά σε νέα βίλα και υποστήριζε ότι όλα τα στοιχεία υπάρχουν στο πόθεν έσχες του, δεν ήξερε όσα "ανακάλυψε" χθες;

Ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν;».





Εκτέλεσαν στα Βριλήσσια γνωστό όνομα της νύχτας

 




Μαφιόζικη δολοφονία έγινε μέρα μεσημέρι στα Βριλήσσια, με θύμα τον Δημήτρη Καπέ Καπετανάκη.

Ο 56χρόνος περπατούσε πεζός κοντά στο σπίτι του όταν δέχτηκε τουλάχιστον 10 σφαίρες από διερχόμενο αυτοκίνητο.


Οι δράστες "τον γάζωσαν" και τράπηκαν σε φυγή ενώ το θύμα είχε μαζί του σε τσαντάκι  ένα πιστόλι το οποίο δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει.
 

Μάλιστα, μάρτυρες έκαναν λόγο και για χαριστική βολή στο κεφάλι.

Οι εκτελεστές διέφυγαν με μι'α μαύρη BMW την οποία και εγκατέλειψαν περίπου δύο χιλιόμετρα μακριά, στο Πάτημα Χαλανδρίου αφότου της έβαλαν φωτιά. 



Από εκεί, εξαφανίστηκαν σύμφωνα με μαρτυρίες με άλλο όχημα που είχαν σταθμεύσει στην περιοχή, ενδεχομένως ένα Mini Cooper.

Το θύμα είχε απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν τις Αρχές αφού μεταξύ άλλων ανήκε και στο λεγόμενο "συνδικάτο του εγκλήματος", το οποίο μεσουρανούσε τη δεκαετία του '90 με δολοφονίες, εκβιασμούς, ροζ κυκλώματα, νονούς της νύχτας και επίορκους αστυνομικούς. 

Ο Καπετανάκης είχε εμπλοκή σε πολλές υποθέσεις και της δεκαετίας του 2000, ανάμεσά τους η ληστεία - μαμούθ στη γαλακτοβιομηχανία της Δέλτα αλλά και η επίθεση με βιτριόλι σε βάρος του ποινικολόγου, Παύλου Σαράκη.