Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ διώκονται για πλημμέλημα οι εμπλεκόμενοι ιδιώτες για τις υποκλοπές

 



Όπως γνωρίζουμε όλοι μας, πριν φύγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πέρασε νόμους για να γλιτώσουν από τα χειρότερα οι εμπλεκόμενοι σύντροφοι και για διάφορα εγκλήματα που έχουν διαπράξει, όπως οι υποκλοπές κλπ. Ποιος θα ξεχάσει την Ζωή Κωνσταντοπούλου που ομολόγησε ότι μέσα από το γραφείο του στο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας παρακολουθούσε τους πάντες και της έλεγε έλα να ακούσεις.

Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης για το θέμα των παρακολουθήσεων, και για τις ευθύνες των ιδιωτών που αναφέρει το πόρισμα της δικαιοσύνης ξεκαθάρισε :

«Ο προηγούμενος νόμος από αυτόν πoy ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, προέβλεπε κακούργημα. Μεσολάβησε ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ που μετέτρεψε τη πράξη σε πλημμέλημα και τη ξανάκανε κακούργημα. Όμως είναι υποχρεωμένος ο εισαγγελέας να κινήσει τη δίωξη με βάση την αρχή του επιεικέστερου ποινικού νόμου. Αυτοί που φωνασκούν για το ύψος δίωξης, θα πέσουν στα μαλακά αν κριθούν ένοχοι. Παραπέμπονται με τις πολιτικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ”. Με τα παραπάνω λόγια, ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, έψεξε από το βήμα της Βουλής, τον ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός πως με δική του νομοθετική πρωτοβουλία άλλαξε το νομικό πλαίσιο και οι διώξεις κατά των εμπλεκόμενων στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, εγκαλούνται με την ποινή του πλημμελήματος και όχι του κακουργήματος.

Ο κ. Βορίδης, μιλώντας στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα πόθεν έσχες, κατηγόρησε την αντιπολίτευση πως αντιδρά στις αποφάσεις της δικαιοσύνης επειδή δεν υπηρετούν την πολιτική της εξιστόρηση. “ Τι να κάνουμε, όλοι οι θεσμοί της δημοκρατίας μας κατέληξαν ότι ναι δεν εμπλέκεται η κυβέρνηση στις παράνομες παρακολουθήσεις. Δεν σας αρέσει; το καταλαβαίνω, αφού είχατε πάρει τις αποφάσεις σας από πριν. Και ήρε η μέρα, ναι σήμερα, που η δικαιοσύνη απεφάνθη. Όλες οι ύβρεις που εκτοξεύσατε ήταν συκοφαντίες, ψέματα και έωλα πράγματα δεν στηρίζονται στο νόμο και στα πραγματικά γεγονότα”, είπε χαρακτηριστικά.





Ο Ανδρουλάκης καλά θα κάνει να μας πει γιατί τον παρακολουθούσαν και να μην κουνάει το δάχτυλο σε δικαιοσύνη και κυβέρνηση

 


Νίκος Ανδρουλάκης, ένας θρασύτατος πολιτικός που έπαιζε την Μάρθα Βούρτση εδώ και δύο χρόνια για τις υποκλοπές, και έφτασε λοιπόν η ώρα να ενημερωθεί δήθεν (ξέρει γιατί τον παρακολουθούσαν και κρύβεται) γιατί τον παρακολουθούσαν και να ενημερώσει επιτέλους τον Ελληνικό λαό, γιατί τον έχουν καλέσει να τον ενημερώσουν και δεν πάει, και αντί αυτού κουνάει το δάχτυλο που του χάλασε το αφήγημα η δικαιοσύνη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στριμωγμένος, από το βήμα της Βουλής, εξέφρασε έντονη κριτική προς την κυβέρνηση σχετικά με την απόφαση του Αρείου Πάγου να θέσει στο αρχείο τη δικογραφία για τις υποκλοπές, ακολουθώντας την φαιδρή γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Ανδρουλάκης καταδίκασε «τις υπόγειες διαδρομές παρακρατικών και μυστικών υπηρεσιών, αμφισβητώντας τη νομιμότητα της κατάστασης».

Ανέφερε ότι «η Ελλάδα έγινε κέντρο εξαγωγής του λογισμικού Predator, χρησιμοποιώντας το για καταπατήσεις ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων με την υποστήριξη της ΝΔ», αδιαφορώντας για το ότι δεν υπάρχει πουθενά ανάμιξη της κυβέρνησης και των υπηρεσιών με αυτό το σύστημα.

Και συνέχισε αδιαφορώντας για την δικαιοσύνη λέγοντας ότι «η υπόθεση των υποκλοπών εξυπηρετούσε οικονομικά συμφέροντα, υποστηρίζοντας ότι κέρδισαν εκατομμύρια ευρώ μέσα από αυτήν τη δραστηριότητα».

Παράλληλα, έθεσε προς την κυβέρνηση ερωτήματα για τους λόγους παρακολούθησης υπουργών, επιχειρηματιών, εισαγγελέων και αρχηγών ενόπλων δυνάμεων, επισημαίνοντας την ανάγκη για διαφάνεια, και θα ήταν μιά αρχή εάν ο ίδιος έλεγε επιτέλους στον Ελληνικό ποιος ήταν ο λόγος που τον παρακολουθούσαν.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε αυθαίρετα και φαιδρά την κυβέρνηση για την «κανονικότητα» της παρακολούθησης του μισού Υπουργικού Συμβουλίου, ζητώντας εξηγήσεις για αυτήν την πρακτική.

Διαβεβαίωσε ότι ο αγώνας για την αποκάλυψη της αλήθειας και την απονομή δικαιοσύνης θα συνεχιστεί μέχρι τέλους, και επαναλαμβάνουμε ότι είναι ώρα να κάνει την αρχή και να μας πει γιατί τον παρακολουθούσαν, να μην κρύβεται.




Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Διαμαρτυρήθηκε για τον αποκλεισμό της Γκουντούρα η ΕΟΕ

 



Η Δώρα Γκουντούρα γνώρισε τον αποκλεισμό στην προημιτελική φάση της ξιφασκίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, με την ελληνική αποστολή να έχει έντονα παράπονα για τις αποφάσεις του διαιτητή.

Σε συνέχεια των έντονων παραπόνων, η ΕΟΕ με έγγραφη επιστολή έκανε ξεκάθαρη τη δυσαρέσκεια της για τις διαιτητικές αποφάσεις στον αγώνα της Ελληνίδας, καθώς και για το περιβάλλον στο οποίο διεξήχθη ο προημιτελικός.

Η επιστολή που έφυγε το πρωϊ της Τρίτης και υπογράφει ο Αρχηγός Αποστολής Πέτρος Συναδινός είναι η εξής:

«Αγαπητέ κύριε Κατσιαδάκη,

Εκ μέρους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, σας γράφω για να διαμαρτυρηθώ επίσημα για τη μεταχείριση της Θεοδώρας ΓΚΟΥΝΤΟΥΡΑ, κατά τη διάρκεια του αγώνα στο ατομικό της σπάθης στα προημιτελικά που πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιουλίου στον χώρο του Grand Palais. Ως ο Αρχηγός Αποστολής της Τeam Hellas και έχοντας παρακολουθήσει τον αγώνα, ανησυχώ σοβαρά για τις άδικες συνθήκες που επηρέασαν την απόδοση της Θεοδώρας.

Ειδικότερα:

1. Η Θεοδώρα υποβλήθηκε σε αποφάσεις που πιστεύουμε ότι ήταν μεροληπτικές και δεν είναι συμβατές με τους κανονισμούς που διέπουν το άθλημα. Σύμφωνα με το βίντεο του αγώνα και τη γνώμη των ειδικών, η κρίση των διαιτητών ήταν άδικη υπό την πίεση των Γάλλων παραγόντων. Όλα αυτά οδήγησαν στον αποκλεισμό της αθλήτριας μας από τον επόμενο γύρο.


2. Επιπλέον, αυτό που είδαμε όλοι κατά τη διάρκεια του αγώνα ήταν ότι η Θεοδώρα αντιμετώπισε ένα περιβάλλον που δεν ευνοούσε το fair play αλλά και μία ενοχλητική συμπεριφορά από πλευράς θεατών και επισήμων.

Είναι ζωτικής σημασίας για την ακεραιότητα όλων των αθλημάτων των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά κυρίως για την ευημερία των συμμετεχόντων, όλοι οι αθλητές να αντιμετωπίζονται δίκαια και με σεβασμό. Πιστεύω ότι η Ομοσπονδία θα λάβει σοβαρά υπόψη τη διαμαρτυρία και θα διεξαγάγει διεξοδική έρευνα για το θέμα.

Είμαι διαθέσιμος να παράσχω οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση απαιτείται.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας σε αυτό το σοβαρό θέμα.

Με τους καλύτερους Ολυμπιακούς χαιρετισμούς

Πέτρος Συναδινός, Αρχηγός Αποστολής».



Δημητριάδης για υποκλοπές: Η απόφαση της Δικαιοσύνης θέτει οριστικό τέλος σε κάθε εικασία και ευφάνταστα κατασκευάσματα


 

«Οριστικό τέλος σε κάθε εικασία και λοιπά ευφάνταστα κατασκευάσματα» θέτει η σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης για την υπόθεση των υποκλοπών, τονίζει σε δήλωσή του, ο κ.Γρηγόρης Δημητριάδης, πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού.

Ο κ.Δημητριάδης δημοσιοποίησε τη δήλωσή του μέσω του Χ και τονίζει σ' αυτή ότι από την πρώτη στιγμή είχε αναλάβει την πολιτική ευθύνη, διαλέγοντας παράλληλα «τον δύσκολο δρόμο και σιώπησα, παρότι ουδέποτε υπήρξα εμπλεκόμενος».

Η πλήρης δήλωση του κ.Δημητριάδη, ακολουθεί: 

Πάντα σεβόμουν και σέβομαι το έργο της Δικαιοσύνης. Αλλωστε αυτό ορκίστηκα να υπηρετώ και στην επαγγελματική μου διαδρομή.

Τα τρία χρόνια κι ένα μήνα που βρέθηκα στη θέση του γ.γ. του πρωθυπουργού, υπηρέτησα με όλες μου τις δυνάμεις τα συμφέροντα της Πατρίδας και των πολιτών.

Από την πρώτη στιγμή ανέλαβα άμεσα και με ειλικρίνεια την πολιτική ευθύνη, σεβόμενος τις δημοκρατικές ευαισθησίες των Ελλήνων. Αλλά και για να προστατέψω την πατρίδα, την κυβέρνηση και την παράταξη. Μέσα σε κλίμα τοξικότητας, διάλεξα τον δύσκολο δρόμο και σιώπησα, παρότι ουδέποτε υπήρξα εμπλεκόμενος.

Η σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης θέτει οριστικό τέλος σε κάθε εικασία και λοιπά ευφάνταστα κατασκευάσματα.

Δείτε την ανάρτηση





Χαμός στο Instagram του Ιταλού διαιτητή που έκλεψε την νίκη της Ελληνίδας Γκουντούρα

 



Μεγάλη κουβέντα άνοιξαν οι προκλητικές βρώμικες αποφάσεις του Ιταλού διαιτητή, Λουίτζι Μαρτιλότι, στην ξιφασκία και τον αποκλεισμό της Δώρας Γκουντούρα από τους «4» στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Μετά τον αποκλεισμό της Ελληνίδας πρωταθλήτριας από τη Γαλλίδα Μανόν Απιτί-Μπρουνέ, η οποία τελικά κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, ο Ιταλός στημένος διαιτητής δέχτηκε πλήθος μηνυμάτων στο Facebook από Έλληνες που ήταν έξαλλοι με τις αποφάσεις του.

«Ο χειρότερος διαιτητής όλων των εποχών. Όλοι είδαμε τι έκανες. Ντροπή!», «Μόνο τυφλός θα σε έλεγε καλό διαιτητή» και «Πολλά λεφτά, έτσι; Δεν βλέπεις χρώματα, ειδικά το πράσινο, δύο φορές;», ήταν κάποια από τα σχόλια που υπάρχουν στην ανάρτησή του για το πόσο περήφανος αισθάνεται για τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μάλιστα, το «ελληνικό ξέσπασμα» δεν έμεινε εκεί, καθώς ο διεφθαρμένος Μαρτιλότι δέχτηκε αρκετά μηνύματα και στο Instagram, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να κλειδώσει το προφίλ του.



Άγριος ξυλοδαρμός 11χρονης από τον πατέρα της στην Κρήτη - Από την Τσεχία ο παΤΕΡΑΣ

 


Άμεσα αντανακλαστικά είχε ένας Γάλλος τουρίστας μπροστά στα μάτια του οποίου εκτυλίχθηκε μία σκηνή απίστευτης αγριότητας με θύμα ένα ανήλικο παιδί, στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, στα Χανιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος Γάλλος χθες το μεσημέρι είδε να έχει σταθμεύσει ένα αυτοκίνητο και ο οδηγός του να έχει γυρίσει και να χτυπάει ένα ανήλικο κορίτσι που καθόταν στο πίσω κάθισμα.

Ο 35χρονος Γάλλος κάλεσε το 112 και ανέφερε το περιστατικό. Λίγο μετά αστυνομικοί εντόπισαν τον οδηγό του οχήματος και τον συνέλαβαν.

Πρόκειται για έναν 39χρονο Τσέχο ο οποίος χτυπούσε στη μέση του δρόμου την 11χρονη κόρη του. 

Ο 39χρονος από την Τσεχία συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.


Πηγή: www.creta24.gr



Τέλος το Τρίαθλο- Αναβολή (πάλι) λόγω μόλυνσης του Σηκουάνα

 



Η εκδήλωση, που αρχικά είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 8 π.μ. της Τρίτης, θα διεξαχθεί τώρα την Τετάρτη στις 10: 45 π.μ. τοπική ώρα, αμέσως μετά το τρίαθλο γυναικών, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές του World Triathlon και του Παρισιού 2024.

Το κολυμβητικό τμήμα του τριάθλου έχει οριστεί να διεξαχθεί στον ποταμό που διασχίζει την καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας, όπως και τα αγωνίσματα κολύμβησης εξ αποστάσεως.

«Δυστυχώς, μετεωρολογικά γεγονότα πέρα ​​από τον έλεγχό μας, όπως η βροχή που έπεσε πάνω από το Παρίσι στις 26 και 27 Ιουλίου, μπορούν να αλλάξουν την ποιότητα του νερού», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους.

«Παρά τη βελτίωση της ποιότητας του νερού τις τελευταίες ώρες, οι μετρήσεις σε ορισμένα σημεία της κολυμβητικής διαδρομής εξακολουθούν να είναι πάνω από τα αποδεκτά όρια».



Αμετανόητος εμφανίστηκε στην βουλή ο τραμπούκος Πολάκης προκαλώντας και πάλι

 


Ποιος περίμενε ότι ένας ακροαριστερός τραμπούκος θα άλλαζε και θα εμφανιζόταν διαφορετικός; Κανένας φυσικά γιατί οι ακροαριστεροί όπως και οι ακροδεξιού τραμπούκοι βλέπε όσους είναι στην φυλακή, είναι αμετανόητοι γιατί να διαφέρει ο Παύλος Πολάκης;

Ο Πολάκης που έκανε την πρώτη του τοποθέτηση από το βήμα της Ολομέλειας ως ανεξάρτητος, κοροιδεύοντας τον κόσμο αφού είναι ενεργός σε όλα τα όργανα του κόμματος, δήλωσε συναισθηματικά φορτισμένος λόγω της υποτιθέμενης δήθεν διαγραφής του και χαιρέτισε τις στημένες και καλά «χιλιάδες του κόσμου που δεν πέρα αυτό που στήθηκε προχθές».

«Αυτό είναι το πραγματικό τείχος προστασίας αυτού που εκπροσωπώ, της ασυμφιλίωτης μάχης με τη διαπλοκή, του αγώνα ότι αυτή η χώρα μπορεί καλύτερα με τα παιδιά της» είπε ο ακροαριστερό τραμπούκος νομίζοντας ότι είναι όλοι ΣΥΡΙΖΑ και δεν καταλαβαίνουν.

Ο ακροαριστερό Πολάκης όχι μόνο δεν αναγνώρισε τα δικά του λάθη αλλά επέμεινε ο φαιδρός στις επιθέσεις που έχει κάνει στην Αθηνά Λινού, τον πρόεδρο της Βουλής αλλά και τη συνεργάτιδα του κ. Γεωργιάδη, η προσβολή προς το πρόσωπο της οποίας οδήγησε στην αποπομπή του από την ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που το έκανε η κυρία αυτό, το ξανάκανε στην επιτροπή. Και μετά το κλάμα-χρονοκαθυστέρηση της Λινού που ήταν στημένο και υποκριτικό που πυροδότησε τον ερχομό του προέδρου της Βουλής που με αποκάλεσε “χυδαίο ζήτουλα προσοχής”. Κατάγομαι από τόπο που τιμούν τις γυναίκες, μεγάλωσα με γυναίκες εγώ», είπε και πρόσθεσε σε ανάλογο ύφος: «Μετά τη παραδοχή της κ. Πετρούλια (σσ συνεργάτιδα υπουργού) πως δεν έχει πρόβλημα υγείας απαιτώ να πάρει πίσω δημόσια ο πρόεδρος αυτό που είπε».

Στις αναφορές του τραμπούκου Πολάκη κλήθηκε να απαντήσει ο παρευρισκόμενος υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος τον αποκάλεσε δειλό καθώς όπως είπε, αποφεύγει να πάει στο δικαστήριο που έχει με την κ. Αραμπατζή και ζητάει αναβολές.

«Ο Πολάκης μας είπε ότι είναι εδώ όρθιος. Ενδιαφέρον που είναι εδώ αλλά δεν έπρεπε. Να είστε στην Ευελπίδων για να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας στη μήνυση της κ. Αραμπατζή έπρεπε, πάτε για 5η αναβολή. Εξύβρισε τη κ. Αραμπατζή, ήρθη η ασυλία του στη πρώτη συνεδρίαση ο ασυμφιλίωτης μαχητής διαφθοράς δήλωσε άρρωστος, στη δεύτερη δήλωσε covid ο δικηγόρος του, στη 3η άλλαξε δικηγόρο και ο νέος του δεν είχε ενημερωθεί και τώρα αντί να πάει στο δικαστήριο να πολεμήσει τη διαφθορά- χθες ήταν ομιλητής πήγε και άλλαξε με συνάδελφο για να μπορεί να έρθει σήμερα και να ζητήσει νέα αναβολή λέγοντας έχω ομιλία στη Βουλή».

«Οι χιλιάδες διαδικτυακοί φίλοι δεν γνωρίζουν πως είναι δειλός γιατί αντί να πάει δικαστήριο 3 χρόνια παίρνει αναβολή. Αυτός είναι ο ασυμφιλίωτος μαχητής που τιμά τις γυναίκες και τη Κρήτη! Αλίμονο να ήταν οι Κρητικοί δειλοί», είπε.

Αναφερόμενος στη συνεργάτιδα του ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως η υποχρέωση του καθενός να συμπεριφέρεται με αξιοπρέπεια δεν έχει να κάνει με το αν το άλλο πρόσωπο αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας ή όχι. «Ο λόγος που σας διέγραψε είναι ότι κάνατε 2 γυναίκες να κλαίνε», σημείωσε.



Τα καθεστώτα της Ρωσίας του Ιράν και της Κίνας θέλουν να επηρεάσουν υπέρ Τράμπ



Του χεριού τους θεωρούν πώς έχουν τον Ντόναλντ Τράμπ ειδικά ο επικίνδυνος αιμοδιψής δικτάτορας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τα επικίνδυνα καθεστώτα ένα κράμα ακροαριστερών, ακροδεξιών, ισλαμιστών και κομουνιστών, βλέπε Μόσχα, Πεκίνο και Τεχεράνη στρατολογούν Αμερικανούς για να κάνουν προπαγάνδα με στόχο την προώθηση των συμφερόντων τους, ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, δήλωσαν χθες αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Το χειρότερο είναι ότι νν γνώσει τους ορισμένοι Αμερικανοί πολίτες βοηθούν άλλες κυβερνήσεις «να δημιουργήσουν, να προωθήσουν και να προσδώσουν αξιοπιστία σε πληροφορίες που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ξένων παραγόντων», ανακοίνωσε το Γραφείο του Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στην τελευταία του ενημέρωση για την ασφάλεια των αμερικανικών εκλογών. 

Υπάρχουν όμως και άλλοι στις ΗΠΑ που εξαπατήθηκαν για να βοηθήσουν τους ξένους παράγοντες, σύμφωνα με την έκθεση.

Αν και οι αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών, οι οποίοι ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους υπό καθεστώς ανωνυμίας, δεν επικαλέστηκαν τα ονόματα των υποψηφίων για την προεδρία των ΗΠΑ, ωστόσο, τα σχόλιά τους κατέστησαν σαφές ότι το Κρεμλίνο θέλει να βοηθήσει τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο για το προεδρικό χρίσμα, Ντόναλντ Τραμπ, επειδή ο Ρώσος καταζητούμενος για εγκλήματα πολέμου δικτάτορας θεωρεί ότι τον έχει του χεριού του.

Από την πλευρά του, το ισλαμικό καθεστώς της Τεχεράνης προσπαθεί να υπονομεύσει την υποψηφιότητά του τέως προέδρου των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό πρακτορείο, κυρίως Ρώσοι πράκτορες τους καθεστώτος προσπαθούν να δημιουργήσουν και να χρησιμοποιήσουν δίκτυα αμερικανικών και δυτικών «προσωπικοτήτων» για να προωθήσουν και να διαδώσουν «φιλικές πληροφορίες προς τη Ρωσία», σχολιάζει η έκθεση.

«Αυτοί οι παράγοντες επιδιώκουν να υποστηρίξουν έναν υποψήφιο για την προεδρία εκτός από το να επηρεάσουν την ψηφοφορία στο Κογκρέσο, να υπονομεύσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στην εκλογική διαδικασία και να επιδεινώσουν τον κοινωνικοπολιτικό διχασμό», ανέφερε το γραφείο πληροφοριών.

Επιπλέον, οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών διαπίστωσαν ότι το καθεστώς της Μόσχας προσπάθησε να προωθήσει τον Τραμπ στις εκλογές του 2016 και του 2020.

Σχετικά με το Ιράν, ένας Αμερικανός αξιωματούχος υποστήριξε ότι το καθεστώς της Τεχεράνης θέλει να  επηρεάσει τις εκλογές όπως έκανε και το 2020, αφού ο τότε πρόεδρος της ΗΠΑ απέσυρε τη χώρα του από μια διεθνή πυρηνική συμφωνία με το Ιράν επιβάλλοντας αυστηρές κυρώσεις στη χώρα.

Σημειώνεται ότι Ρωσία, Ιράν και Κίνα έχουν αρνηθεί κατηγορηματικά ότι αναμειγνύονται στις αμερικανικές εκλογές, αλλά η ανάμειξη τους είναι βέβαιη.

Η απόπειρα δολοφονίας κατά του τέως προέδρου Ντόναλντ Τραμπ καθώς και η απόφαση του Δημοκρατικού ένοικου του Λευκού Οίκου, Τζο Μπάιντεν, να αποσυρθεί από την κούρσα έχουν γίνει τροφή για σχόλια που επιδιώκουν να υπονομεύσουν την εκλογική διαδικασία, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.

Οι ίδιοι πάντως αρνήθηκαν να σχολιάσουν εάν κάποιος που σχετίζεται με τις προεδρικές εκστρατείες των ΗΠΑ ή οποιοσδήποτε Αμερικανός βουλευτής ή γερουσιαστής βοηθά εν γνώσει τους τη Ρωσία στην επιχείρηση πολιτικής χειραγώγησης.



Στον τυχοδιώκτη με θολό οικονομικό παρελθόν Κασσελάκη δεν άρεσε η απόφαση της δικαιοσύνης για τις υποκλοπές

 



Ένας τυχοδιώκτης με θολό οικονομικό παρελθόν μας λέει ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη επειδή του χάλασε το αφήγημα των υποκλοπών.

Από την Μύκονο που προβληματίζεται για την χώρα και το πολιτικό του μέλλον, κάνοντας βόλτες στα στενά ο τυχοδιώκτης του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης έκανε μια φαιδρή δήλωση κατηγορώντας την δικαιοσύνη, και νομίζουμε ότι είναι ώρα να τον περιλάβει η δικαιοσύνη και να τον ελέγξει για να τελειώνουμε μαζί του.

Το απόλυτο πολρικό νούμερο της χώρας, που έχει ξεπεράσει και τον Βελόπουλο, έπαθε λέει ανάμεσα στα πάρτι που πηγαίνει και τα μπαράκια της Μυκόνου, σοβαρό κλονισμό της εμπιστοσύνης του προς την ελληνική Δικαιοσύνη.

Και μαζί με τον ίδιο πρέπει να έχει κλονιστεί και ο σύζυγος του Κασσελάκη , Τάιλερ Μακμπεθ που τον βλέπει κλονισμένο. και που να τον δει κλονισμένο μόλις αρχίσει η δικαιοσύνη να ψάχνει το παρελθόν του ίδιου και της οικογένειας του.

Ειδικότερα, σχολιάζοντας το πόρισμα του Αρείου Πάγου και προαναγέλλοντας επίσημη πολιτική δήλωση από το κόμμα του, ο φαιδρός Κασσελάκης, γράφει: 

«Σας μιλώ ως Έλληνας πολίτης και όχι ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.Σήμερα, με την απόφαση αρχειοθέτησης του σκανδάλου ΕΥΠ-Predator, η εμπιστοσύνη μου προς την ελληνική Δικαιοσύνη έχει κλονιστεί σοβαρά.

Αυτό δυστυχώς ταυτίζεται πλέον με τη διάχυτη αίσθηση του ελληνικού λαού ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι το τελευταίο καταφύγιο των αδικημένων.

Γι’ αυτό μία από τις πρώτες προτάσεις που έχω θέσει προς τον ελληνικό λαό είναι η ριζική αλλαγή στον τρόπο ανάδειξης της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, ώστε να απελευθερωθεί από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό και την εξάρτηση από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Θα ακολουθήσει επίσημη πολιτική δήλωση από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Στέφανος Κασσελάκης - Stefanos Kasselakis
πριν από μία ώρα περίπου

Σας μιλώ ως Έλληνας πολίτης και όχι ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Σήμερα, με την απόφαση αρχειοθέτησης του σκανδάλου ΕΥΠ-Predator, η εμπιστοσύνη μου προς την ελληνική Δικαιοσύνη έχει κλονιστεί σοβαρά.

Αυτό δυστυχώς ταυτίζεται πλέον με τη διάχυτη αίσθηση του ελληνικού λαού ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι το τελευταίο καταφύγιο των αδικημένων.

...Δείτε περισσότερα


Κυβέρνηση για πόρισμα υποκλοπών : Η Δικαιοσύνη μίλησε περιμένουμε τις απόψεις όσων καταδίκαζαν υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες

 



Η Δικαιοσύνη μίλησε και η αλήθεια στεναχώρησε τον Νίκο Ανδρουλάκη που έχτισε καριέρα πάνω στις υποκλοπές, και ήρθε η ώρα να μας πεί επιτέλους γιατί τον παρακολουθούσαν.

Στεναχώρια και στον ΣΥΡΙΖΑ που τα φαιδρά στελέχη του πέταγαν λάσπη και κατηγορούσαν την κυβέρνηση.

Η δικαιοσύνη παρουσίασε το ενδελεχές και εμπεριστατωμένο αποτέλεσμα της έρευνάς της, σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, μετά την ανακοίνωση του πορίσματος του Αρείου Πάγου, για την υπόθεση των υποκλοπών. Παράλληλα, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι εξ αρχής η κυβέρνηση είχε τονίσει ότι ανέμενε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, πράγμα που αποτελεί πάγια θέση της. 

«Κατά το σκέλος της υπόθεσης που ακόμα εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη, επαναλαμβάνουμε την ανωτέρω πάγια θέση μας περί εμπιστοσύνης στις ανεξάρτητες δικαστικές αρχές.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις απόψεις όλων όσοι είχαν σπεύσει να καταδικάσουν υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες πριν την κρίση της Δικαιοσύνης», καταλήγουν οι κυβερνητικές πηγές.


Κ. Β.



Καμία απολύτως εμπλοκή της ΕΥΠ ή άλλης κρατικής υπηρεσίας με το Predator

 



Σε τρία βασικά συμπεράσματα καταλήγει η έρευνα του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές η οποία κράτησε σχεδόν δύο χρόνια και στη διάρκειά της εξετάστηκαν όλοι οι προταθέντες μάρτυρες. 

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, προχώρησε σήμερα στην ανακοίνωση των βασικών στοιχείων του πορίσματος, τα οποία είναι:

1.Καμία σχέση δεν έχει το predator με τις κρατικές υπηρεσίες (ΕΥΠ, ΔΑΕΕΒ ΕΛΑΣ)

2. Απολύτως νόμιμες  ήταν οι παρακολουθήσεις της ΕΥΠ

3. Παραπέμπονται σε δίκη οι τέσσερις υπεύθυνοι των ιδιωτικών εταιρειών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραπομπή τους αφορά πλημμελήματα.

Η ανακοίνωση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου έχει ως εξής: 


1. Oλοκληρώθηκε σήμερα η προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση των υποκλοπών, μετά από (2) δύο περίπου έτη συνολικά, (9) εννέα δε μόλις μήνες από την αναβάθμιση της έρευνας, με την ανάθεσή της από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προσωπικά στον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αχιλλέα Ζήση, λόγω της μείζονος σημασίας της υπόθεσης και προς αποτροπή του κινδύνου παραγραφής των ερευνωμένων πράξεων. Ο χρόνος εκτιμάται ως ο απολύτως απαραίτητος ενόψει της ασυνήθιστης έκτασης της έρευνας και της σε βάθος διερεύνησης κάθε πτυχής της υπόθεσης.

2.Ενδεικτικά, κατ’ αυτήν εξετάστηκαν, μεταξύ άλλων, και σχεδόν όλοι οι προτεινόμενοι από τους εγκαλούντες-αναφέροντες μάρτυρες και δη πολιτικοί, δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, Διοικητές και Υποδιοικητές και λοιπά μέλη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) την τελευταία 10ετία, μέλη της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ), Ανώτατοι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, της Διεύθυνσης Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών, Διεύθυνσης Οικονομικών Αρχηγείου κ.λπ τα τελευταία χρόνια, καθώς και της Δ/νσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνολικά δε περισσότεροι από σαράντα (40) μάρτυρες.

3.Επελήφθησαν τρεις Ανεξάρτητες Αρχές και δη η ΑΠΔΠΧ (Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα), η ΑΔΑΕ (Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών) και η ΕΑΔ (Εθνική Αρχή Διαφάνειας), οι οποίες διεξήγαγαν έρευνες, αλλά και επιτόπιους ελέγχους σε δημόσιους φορείς: Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (ΕΛΑΣ), Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ), καθώς και σε εταιρείες και κατέθεσαν τις εκθέσεις και τα πορίσματά τους.

4.Παράλληλα, σε εξέταση μαρτύρων προέβη και η Δ/νση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που διενήργησε έρευνες σε εταιρείες και οικίες υπόπτων, κατά τις οποίες κατασχέθηκαν έγγραφα, φορολογικά στοιχεία και ψηφιακά πειστήρια, τα οποία εξετάστηκαν στη συνέχεια από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Διατυπώθηκαν και απαντήθηκαν δύο αιτήματα Δικαστικής Συνδρομής προς τις δικαστικές αρχές των ΗΠΑ και της Ελβετίας. Διεξήχθη έλεγχος από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας (Τμήμα Φορολογικής Αστυνόμευσης) σε φυσικά και νομικά πρόσωπα και κατατέθηκε το πόρισμά της. Επίσης λήφθηκαν ανωμοτί εξηγήσεις, υποβλήθηκαν υπομνήματα κλπ.

5.Ικανοποιήθηκαν ακόμη όλα τα αιτήματα των εμπλεκομένων, συμπεριλαμβανομένης και της Δικαστικής Πραγματογνωμοσύνης, που διενεργήθηκε στα αρχεία της ΕΥΠ από δύο πραγματογνώμονες, παρουσία του ως άνω εισαγγελικού λειτουργού. Η προκαταρκτική εξέταση κατέληξε σε ένα απολύτως εμπεριστατωμένο πόρισμα 300 περίπου σελίδων, που ο ανωτέρω Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου υπέβαλε στην Εισαγγελέα, η οποία συμφώνησε τόσο με το νομικό όσο και με το ουσιαστικό περιεχόμενό του.

6. Από το πιο πάνω πλούσιο αποδεικτικό υλικό συνάγεται αναντίλεκτα ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως εμπλοκή με το κατασκοπευτικό λογισμικό predator ή οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο λογισμικό κρατικής υπηρεσίας και δη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), της Αντιτρομοκρατικής (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) και γενικότερα της ΕΛΑΣ (Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη) ή οποιουδήποτε κρατικού λειτουργού.

7.Ως προς δε τις διατάξεις περί άρσης απορρήτου των επικοινωνιών, που εκδόθηκαν από την τότε Εισαγγελέα της ΕΥΠ και αφορούν τα έτη 2020-2024, τηρήθηκε απαρέγκλιτα η διαδικασία που προβλέπεται από το Νόμο, ο οποίος, εκτός των άλλων, διαχρονικά, δεν αξιώνει την παράθεση ειδικής αιτιολογίας στις ως άνω διατάξεις, η σχετική δε πρόβλεψη, η οποία θεσμοθετήθηκε το πρώτον με το Ν. 2225/1994, διατηρήθηκε συνεχώς από όλες τις Κυβερνήσεις μέχρι τον νέο Ν. 5002/9-12-2022, ενώ είναι σύμφωνη και με το πνεύμα του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (βλ.την απόφαση της 16/2/2023 του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην υπόθεση C-349/21). Σημειώνεται εξάλλου ότι για την ανωτέρω Εισαγγελέα της ΕΥΠ, μετά τη διενεργηθείσα σχετικά πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση από Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, εκδόθηκε απαλλακτικό πόρισμα, με το οποίο συμφώνησε, θέτοντας την υπόθεση στο αρχείο, και η Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Πρόεδρος του Συμβουλίου Επιθεώρησης των Δικαστηρίων.

8.Περαιτέρω προέκυψαν «επαρκείς ενδείξεις» στο στάδιο αυτό για την κίνηση ποινικής δίωξης σε βάρος ορισμένων νομίμων εκπροσώπων και πραγματικών ιδιοκτητών εταιρειών, για αξιόποινες πράξεις, όπως της παραβίασης του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας κλπ. Οι πράξεις όμως αυτές, λόγω της επί το επιεικέστερο τροποποίησής τους το 2019, με τον νέο ΠΚ (ν. 4619/2019), τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος και παρά το γεγονός ότι υπό το προγενέστερο, αλλά και το σημερινό νομικό καθεστώς (παλαιός ΠΚ και άρθρο 10 του ν.5002/9-12-2022, που τροποποίησε το νέο ΠΚ) έχουν χαρακτήρα κακουργήματος, κατ’ εφαρμογή της αρχής της αναδρομικής ισχύος του επιεικέστερου νόμου (άρθρο 2 ΠΚ), ενόψει και του χρόνου τέλεσης αυτών, που αφορά τα έτη 2020 και 2021.

9.Οι απαιτούμενες αυτές στο παρόν στάδιο «επαρκείς ενδείξεις» για την κίνηση της ποινικής δίωξης κατά των ως άνω ιδιωτών, οι οποίες ερείδονται κυρίως στη διαπίστωση ότι οι εν λόγω εταιρείες εμπλέκονται σε ανάλογες πράξεις παραβίασης απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας κ.α, πολιτικών, δημοσιογράφων κ.λπ και σε άλλες χώρες, σε συνδυασμό με το γεγονός της ύπαρξης παρόμοιων «στόχων» και στην Ελλάδα, κρίθηκε ότι πρέπει να οδηγήσουν τη σχετική κατηγορία στο ακροατήριο για να ελεγχθεί η βασιμότητα αυτής ή όχι.

10.Τέλος επισημαίνεται ότι σε καμία άλλη χώρα δεν διεξήχθη τόσο ενδελεχής (Δικαστική) έρευνα -με τη συμμετοχή μάλιστα και τριών Aνεξαρτήτων Αρχών- για παρόμοια υπόθεση, στις περισσότερες δε περιπτώσεις οι ανάλογες έρευνες κατέληξαν σε επιβολή απλών κυρώσεων και δη προστίμων σε βάρος των ανωτέρω εμπλεκομένων εταιρειών.


Κ. Β.



Το καθεστώς του εκπροσώπου τη μαφίας Έντι Ράμα συνεχίζει να ταλαιπωρεί τον Φρέντι Μπελέρη

 


Για την Τετάρτη 31 Ιουλίου αναβλήθηκε η ακροαματική διαδικασία για το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, αν και έχει πλέον ασυλία.

Η πρώτη συνεδρίαση, που ήταν προγραμματισμένη για τις 25 Ιουλίου, δεν κατέληξε σε απόφαση λόγω της απουσίας της έκθεσης αξιολόγησης από τη Διεύθυνση Φυλακών, και αυτό οφείλεται ξεκάθαρα μετά από εντολή του καθεστώτος Έντι Ράμα

Έτσι ο ευρωβουλευτής Φρέντι Μπελέρη επέστρεψε στις φυλακές του Φιέρι, επειδή ένας εκπρόσωπος της Αλβανικής μαφίας δεν εννοεί να καταλάβει ότι όλη η υφήλιος κατάλαβε την στημένη υπόθεση για την οποία ταλαιπωρεί τον Φρέντη Μπελέρη.

Όπως αναφέρει το himara.gr, ο Φρέντι Μπελέρη παρέμεινε σήμερα για μόλις 20 λεπτά στο δικαστήριο και στη συνέχεια επέστρεψε στις φυλακές του Φιέρι, καθώς τα απαραίτητα έγγραφα εξακολουθούσαν να λείπουν με εντολή Έντι Ράμα.



Νοίκιαζαν παράνομα ακίνητα δημοσίου, εκβίαζαν, απειλούσαν, έκαιγαν και έδερναν

 



Απειλές, εμπρησμοί και βίαιες επιθέσεις σε βάρος υπαλλήλων και διευθυντή της ΕΤΑΔ (Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου), εκδηλώσεις σε ιδιωτικά ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου χωρίς αδειοδότηση και τιμολόγια, πληρωμές για μισθώσεις χωρών με... μαύρες τσάντες και φακέλους, εκβιασμοί καταστηματαρχών, παράνομη... περίφραξη και εκμετάλλευση χώρων, 400.000 ευρώ διαφυγόντα κέρδη.

Η εξιχνίαση άγριας επίθεσης με σφυρί σε βάρος υπαλλήλου της ΕΤΑΔ από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής αποκάλυψε την παράνομη δραστηριότητά δύο… συναδέλφων του, οι οποίοι σύμφωνα με τη  δικογραφία της ΕΛ.ΑΣ. φέρονται να συνδέονται με σειρά από περιστατικά δωροληψίας, με φόντο ολιγοήμερες εκδηλώσεις σε ακίνητα του Δημοσίου ή εποχικές εκμεταλλεύσεις χώρων. Πίσω από την παράνομη φάμπρικα κρυβόταν μια 49χρονη πρώην τομεάρχης και ένα συνομήλικό της στέλεχος του Τμήματος Βραχυχρόνιων Μισθώσεων.

Συνολικά 34 εκδηλώσεις, το 2022 και το 2023, φέρεται σύμφωνα με το έλεγχο ιδιωτικής εταιρίας να πραγματοποιήθηκαν χωρίς να υπάρχουν τα απαραίτητα έγγραφα αδειοδότησης και τιμολόγησης. Τα διαφυγόντα κέρδη για αυτές τις εκδηλώσεις εκτιμάται ότι αγγίζουν τα 402.500 ευρώ. Αντίστοιχα ευρήματα φέρεται να προκύπτουν και από τον εσωτερικό έλεγχο που πραγματοποίησε η ΕΤΑΔ, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ανεπαρκής διαχείριση των βραχυχρόνιων μισθώσεων.

Δευτέρα 3 Ιουνίου, ώρα 07:40. Δράστης με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του προσεγγίζει πεζός προαύλιο χώρο σπιτιού στο Μαρούσι. Στην κατοικία διαμένει 47χρονος υπάλληλος της ΕΤΑΔ, ο οποίος εξερχόμενος δέχεται βίαια χτυπήματα, πιθανότατα με σφυρί, στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Μέσα από αυτήν την επίθεση, τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών θα καταφέρουν να ταυτοποιήσουν τη δράση των δύο κατηγορούμενων υπαλλήλων της ΕΤΑΔ. 

Ο 19χρονος δράστης που ταυτοποιήθηκε από τις Αρχές εργαζόταν σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης στο Μαρούσι, τον οποίο ο ιδιοκτήτης του είχε μισθώσει από την ΕΤΑΔ. Μάλιστα, όπως διαπιστώθηκε, ο 47χρονος είχε αποστείλει έγγραφο ζητώντας την παράδοση του χώρου, καθώς έληγε ο χρόνος μίσθωσης, ενώ υπήρχαν και απλήρωτες οφειλές.

«Εχω αφήσει στο Σύνταγμα έναν φάκελο που γράφει τι παίζεται στην ΕΤΑΔ», ανέφερε άγνωστος άνδρας το πρωί της 27ης Ιουνίου, καλώντας με απόκρυψη, στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών. Μέσα στην επιστολή αναγράφει αναλυτικά στοιχεία για τη δράση των κατηγορούμενων υπαλλήλων, αλλά και τα όσα διαπιστώθηκαν στο πόρισμα της ιδιωτικής ελεγκτικής υπηρεσίας. «Ο τομέας Βραχυχρόνιων Μισθώσεων της ΕΤΑΔ διαπιστώθηκε ότι λειτουργεί με αδιαφάνεια, εκμισθώνει χώρους και εγκαταστάσεις σε όλη την Ελλάδα, για φουσκωτά παιχνίδια, καφέ, λούνα παρκ, εκθέσεις, πάρκινγκ κ.λπ., χωρίς να δηλώνει πολλές από τις μισθώσεις στην εταιρία, αλλά και όταν τις δηλώνει, έχουν ιδιαίτερα χαμηλά μισθώματα», σημειώνει στην επιστολή.

Οικονομικός διευθυντής της εταιρίας δέχθηκε τον περασμένο Νοέμβριο απειλές, ενώ άγνωστοι έκαψαν το αυτοκίνητό του έξω από το σπίτι του. Οπως ανέφερε στις Αρχές, λίγες ημέρες πριν είχε ερωτηθεί από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ για το κόστος μίσθωσης χώρου από την Εταιρία στο Γουδή και είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις του.

Σε αυτόν το χώρο φέρεται να λειτουργούσε παράτυπα πάρκινγκ και λόγω αυτής της παρατυπίας είχε απομακρυνθεί από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις η 49χρονη κατηγορούμενη τομεάρχης. Σε άλλο περιστατικό, φύλακας της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου, που είχε έρθει και σε λεκτική αντιπαράθεση με υπαλλήλους όταν αντιλήφθηκε παρατυπίες σε χώρο στάθμευσης, είδε τη μηχανή του να γίνεται παρανάλωμα του πυρός μετά από εμπρηστική επίθεση στην πολυκατοικία όπου διαμένει. Ενδεικτικό της δράσης των δύο υπαλλήλων είναι το γεγονός ότι εκβίασαν επιχειρηματία με κατάστημα στην προβλήτα του «Tae Kwon Do», ζητώντας του χρήματα, προκειμένου να μην του κάνουν ζημιά στο μαγαζί.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξιχνιάσθηκε υπόθεση πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης και δωροληψίας υπαλλήλων Εταιρείας Διαχείρισης Ακινήτων Δημοσίου.

Προηγήθηκε καταγγελία από 47χρονο υπάλληλο Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου,   ο οποίος εκτελεί καθήκοντα ως υπεύθυνος βραχυχρόνιων μισθώσεων, σύμφωνα με την οποία δέχθηκε επίθεση, από άγνωστο δράστη στην αυλή της οικίας του, αρχές Ιουνίου του έτους 2024, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Ύστερα από κατάλληλη προανακριτική έρευνα, η οποία διενεργήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών, διακριβώθηκε ότι στην υπόθεση εμπλέκονται -2- υπάλληλοι Εταιρείας Διαχείρισης Ακινήτων Δημοσίου και ένας ήδη έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης της Χώρας, ενώ σε βάρος τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, του Νόμου για τα όπλα και της δωροληψίας υπαλλήλου.

Ως προς το κίνητρο της επίθεσης, προέκυψε ότι ο 47χρονος παθών, είχε ασχοληθεί με υποθέσεις μισθώσεων για τις οποίες είχαν παρουσιαστεί προβλήματα σχετικά τόσο με την απόδοση των ακινήτων μετά τη λήξη της διάρκειας μίσθωσης, όσο και με την πληρωμή του μισθώματος που είχε οριστεί.

Στο πλαίσιο της έρευνας αξιολογήθηκαν και αναλύθηκαν στοιχεία και δεδομένα που συλλέχθηκαν, από τα οποία προέκυψε ο αθέμιτος τρόπος δράσης σε θέματα βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων του δημοσίου, από τους -2- εμπλεκόμενους υπαλλήλους της συγκεκριμένης Εταιρείας Διαχείρισης Ακινήτων του Δημοσίου.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε εσωτερικός έλεγχος σύμφωνα με τον οποίο εντοπίστηκε ανεπαρκής διαχείριση των βραχυχρόνιων μισθώσεων, αδυναμία πλήρους εφαρμογής της Διαγωνιστικής Διαδικασίας Ανοιχτού Τύπου, ενώ για τα έτη 2022 και 2023 εντοπίστηκαν εκδηλώσεις, για τις οποίες δεν έχουν εκδοθεί τιμολόγια και δεν έχουν εισπραχθεί έσοδα.

Χαρακτηριστικό της δράσης των εμπλεκόμενων υπαλλήλων, είναι η λήψη χρηματικών ποσών από τους μισθωτές σε δημόσιους χώρους, τα οποία παρέδιδαν σε φακέλους και τσάντες.

Παράλληλα, διατάχθηκε και πραγματοποιήθηκε – λόγω κακής διαχείρισης των ακινήτων- εμπεριστατωμένος έλεγχος και από Ιδιωτική Εταιρεία, η οποία μεταξύ άλλων παρέχει και ελεγκτικές υπηρεσίες. Από την ανάλυση των αρχείων και από τον γενικότερο έλεγχο, προέκυψε μία λίστα από -34- συνολικά εκδηλώσεις, για τις οποίες εκτιμήθηκε η ύπαρξη διαφυγόντων κερδών, συνολικού ποσού -402.500- ευρώ.

Συνολικά από τις έρευνες σε οικίες και σε άλλους χώρους που πραγματοποιήθηκαν,  βρέθηκαν –μεταξύ άλλων- και κατασχέθηκαν:


-7.500- ευρώ,

-1- ζευγάρι παπούτσια, τα οποία φόραγε ο δράστης της επίθεσης του ξυλοδαρμού,

-2- σφραγίδες, εκ των οποίων η μία ανήκει στην επίμαχη Εταιρεία, ενώ η έτερη σε Πολιτικό Μηχανικό,

πληθώρα εγγράφων –φορολογικών, αντιγράφων ιδιωτικών συμφωνητικών, δελτίων ταχυμεταφοράς, τιμολογίων κ.ά.-

-3- Ιδιωτικά Συμφωνητικά Παραχώρησης χώρου και μίσθωσης,

παραστατικό πληρωμής σε Τράπεζα,

έγγραφο παραχώρησης χρήσης,

αίτημα βραχυχρόνιας μίσθωσης,

-6- έγγραφα έγκρισης βραχυχρόνιας παραχώρησης χώρου, εκ των οποίων τα -3- άνευ αριθμού πρωτοκόλλου και

κάμερα κλειστού κυκλώματος ασφαλείας.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



Οργή στη Βενεζουέλα μετά την νοθεία στις εκλογές

 


Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο, η επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, διαβεβαίωσε χθες Δευτέρα πως η αντιπολίτευση μπορεί να «αποδείξει» τη «νίκη» του υποψηφίου της, του Εδμούνδο Γκονσάλες Ουρούτια, στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν προχθές Κυριακή.

«Έχουμε τρόπο να αποδείξουμε την αλήθεια», είπε η κυρία Ματσάδο, επιμένοντας πως η αντιπολίτευση διαθέτει «απόδειξη» της νίκης της με «το 73%» των ψήφων. Σύμφωνα με την καταμέτρηση της αντιπολίτευσης, ο κ. Γκονσάλες Ουρούτια έλαβε 6,27 εκατ. ψήφους, ενώ ο απερχόμενος πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο 2,7 εκατομμύρια.

Οι δηλώσεις της κυρίας Ματσάδο, η οποία αποκλείστηκε από τη διαδικασία, έγιναν αφού το ελεγχόκενο από τον Μαδούρο εθνικό εκλογικό συμβούλιο (CNE) ανακήρυξε νικητή των εκλογών τον δικτάτορα Μαδούρο, που σύμφωνα με την επίσημη καταμέτρηση έλαβε πάνω από 51% των ψήφων, ενώ ο αντίπαλός του κ. Γκονσάλες Ουρούτια περί το 44%, γιατί έτσι βολεύει το καθεστώς.

Τα αποτελέσματα προκάλεσαν οργή «Τουλάχιστον ένας άνθρωπος δολοφονήθηκε στην (πολιτεία) Γιαρακούι (βορειοδυτικά) και (άλλοι) 46 συνελήφθησαν» κατά τη διάρκεια των μετεκλογικών διαδηλώσεων και επεισοδίων σε διάφορες πολιτείες, ανέφερε η ΜΚΟ μέσω X.

Εντωμεταξύ νωρίτερα, δυνάμεις επιβολής της τάξης έκαναν χρήση δακρυγόνων χθες Δευτέρα στο Καράκας για να διαλύσουν διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για την επανεκλογή του προέδρου Νικολάς Μαδούρο στις προεδρικές εκλογές της Κυριακής στη Βενεζουέλα, αποτέλεσμα που αμφισβητεί η αντιπολίτευση, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Εφοδιασμένοι με εξαρτύσεις αντιμετώπισης ταραχών, αστυνομικοί επενέβησαν εναντίον διαδηλωτών, οι οποίοι εκσφενδόνιζαν πέτρες, κάνοντας χρήση δακρυγόνων, στη συνοικία Τσακάο, στο κεντροανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας της χώρας της Λατινικής Αμερικής.





Ο υπολοχαγός Γουίλιαμ Κάλεϊ, εγκληματίας πολέμου στο Βιετνάμ, πέθανε στα 80 του χρόνια

 



Ο Γουίλιαμ Κάλεϊ, υπολοχαγός του αμερικανικού στρατού, είναι ο μοναδικός που καταδικάστηκε για τη διαβόητη σφαγή αμάχων στο Μι Λάι, κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, και πέθανε πρόσφατα, στα 80 του χρόνια, ανέφερε ο αμερικανικός Τύπος χθες Δευτέρα.

Πέθανε την 28η Απριλίου στην Γκέινσβιλ, στην πολιτεία Φλόριντα, όμως το γεγονός δεν έγινε γνωστό παρά έπειτα από πρόσφατη έρευνα σε δημόσια ληξιαρχικά αρχεία, εξηγείται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post.

Τη 16η Μαρτίου 1968, εν μέσω του πολέμου του Βιετνάμ (1955-1975), ο Γουίλιαμ Κάλεϊ, τότε υπολοχαγός του στρατού των ΗΠΑ, διέταξε τους άνδρες του να σκοτώσουν χωρικούς στο Μι Λάι, εξαιτίας λαθεμένων πληροφοριών της κατασκοπείας, σύμφωνα με τις οποίες αντάρτες Βιετκόνγκ κρύβονταν ανάμεσα σε αμάχους.

Παρότι δεν βρέθηκε καμιά απόδειξη για την παρουσία εχθρικών μαχητών από τους Αμερικανούς, χωρικοί βασανίστηκαν, βιάστηκαν, σφαγιάστηκαν κατά εκατοντάδες.

Ο απολογισμός —παραμένει αμφισβητούμενος ως ακόμη και σήμερα— εκτιμάται από αμερικανικές πηγές πως ήταν 347 και από βιετναμικές πως έφθασε τους 504 άμαχους νεκρούς.

Επρόκειτο κατά πλειονότητα για γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους.

Ο Γουίλιαμ Κάλεϊ ήταν ο μοναδικός αμερικανός στρατιωτικός που καταδικάστηκε, το 1971, για το έγκλημα αυτό, το οποίο συγκαλυπτόταν για πάνω από έναν χρόνο από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, παρουσιαζόταν ως «νίκη» στον πόλεμο από τον στρατηγό Γουίλιαμ Γουέστμορλαντ.

Κατέθεσε στο στρατοδικείο πως απλώς υπάκουσε τις διαταγές ανωτέρων του.

Είχαν απαγγελθεί κατηγορίες σε άλλους δώδεκα στρατιωτικούς για εγκλήματα που σχετίζονταν με τη σφαγή —συμπεριλαμβανομένης της συγκάλυψής της—, αλλά απαλλάχθηκαν.

Ο Γουίλιαμ Κάλεϊ καταδικάστηκε για τις δολοφονίες 22 αμάχων και του επιβλήθηκαν ισόβια κάθειρξη και καταναγκαστικά έργα. Η ποινή του όμως μεταβλήθηκε μόλις μερικές ημέρες αργότερα, με απόφαση του τότε προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον. Αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από τρία χρόνια κατ’ οίκον κράτησης.

Ζήτησε συγγνώμη κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Κολόμπους το 2009.



Αγγλία: 17χρονος μαχαίρωσε παιδιά σε εκδήλωση με τραγούδια της Τέιλορ Σουίφτ -Σκότωσε 2, τραυμάτισε 9


 

Δύο παιδιά έχασαν τη ζωή τους μετά από μαχαιριές που δέχθηκαν στο Σάουθπορτ, στην Αγγλία.

Εννέα άλλα παιδιά έχουν τραυματιστεί. Έξι από αυτά βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, μεταδίδει το Sky News.

Όλα τα τραυματισμένα παιδιά μαχαιρώθηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η επίθεση σημειώθηκε σε ένα κοινοτικό κέντρο που ονομάζεται Hart Space.

Την ώρα της επίθεσης στο Hart Space διεξαγόταν εκδήλωση με χορό και γιόγκα, με τραγούδια της Τέιλορ Σουίφτ, που απευθυνόταν σε παιδιά ηλικίας μεταξύ 7 και 11 ετών.

Η ένοπλη αστυνομία συνέλαβε ένα 17χρονο αγόρι και κατέσχεσε ένα μαχαίρι, αλλά κάλεσε το κοινό να αποφύγει την περιοχή, ενώ τοπικός επιχειρηματίας περιέγραψε τη σκηνή σαν «ταινία τρόμου» και δήλωσε ότι «οι μητέρες ούρλιαζαν» μετά το συμβάν.

Η υπηρεσία ασθενοφόρων της Βορειοδυτικής Ευρώπης δήλωσε ότι ορισμένα από τα θύματα μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Παίδων Alder Hey.

Άλλα θύματα μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Aintree, καθώς και στο νοσοκομείο Southport και Formby.



Σε δίκη για ασέλγεια κατά δύο ανηλίκων παραπέμπεται ο πατέρας Αντώνιος

 



Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θα βρεθεί ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου, πατέρας Αντώνιος, για την υπόθεση σεξουαλικών πράξεων σε βάρος δύο αγοριών φιλοξενούμενων σε δομές της Οργάνωσης, με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Με βούλευμα του (αριθμός 2432/ 2024) το δικαστικό Συμβούλιο διατάσσει την παραπομπή σε δίκη του κληρικού για κατηγορίες που αφορούν «κατάχρηση ανηλίκων με παθόντα που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη και με παθόντα που είχε συμπληρώσει τα 14 έτη κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση».

Η υπόθεση αφορά τις καταγγελίες ενός 19χρονου, ο οποίος ήταν στο παρελθόν τρόφιμος σε δομή, και ενός 15χρονου, που συνεχίζει να φιλοξενείται στην «Κιβωτό του Κόσμου», οι οποίοι κατέθεσαν στις εισαγγελικές Αρχές συγκεκριμένα περιστατικά.

Η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου είναι σύμφωνη με την πρόταση του εισαγγελέα Δημήτρη Νομικού ο οποίος ζήτησε την παραπομπή τού κληρικού σε δίκη κρίνοντας ότι «προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής ικανές να στηρίξουν δημόσια στο ακροατήριο κατηγορία κατά του κατηγορουμένου».

Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, οι πράξεις για τις οποίες θα δικαστεί ο πατέρας Αντώνιος αφορούν για τον 19χρονο το διάστημα από Σεπτέμβριο του 2020 έως και τον Αύγουστο του 2022, έχοντας συμπληρώσει τα 14 έτη του, ενώ για τον 15χρονο το καλοκαίρι του 2022 όταν ο παθών ήταν 13 ετών.




Ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε βάρος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου

 


Σε βάρος του ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «Άλλος άνθρωπος» Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, στη μητέρα του και τον γαμπρό του ασκήθηκε ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Επτά μήνες αφότου έγιναν γνωστά τα ευρήματα της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος βάση των οποίων μεγάλο μέρος των χρημάτων που λάμβανε από δωρεές ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Άλλος άνθρωπος» κατέληγαν σε παικτικούς λογαριασμούς στοιχηματικών εταιρειών, ο εισαγγελέας έκρινε πως οι τρεις έχουν τελέσει τις παραπάνω αξιόποινες πράξεις.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, η μητέρα του και ο γαμπρός του, διευκόλυναν τη δράση του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου καθώς από τους λογαριασμούς τους πέρασαν διάφορα ποσά προερχόμενα από τις δωρεές, χρήματα που φέρεται να κατέληγαν στον ίδιο. Ξεπερνά τα 600.000 ευρώ το συνολικό ποσό που αποκόμισε την περίοδο 2020-2023 όπως του αποδίδεται. Τα χρήματα αυτά πέρασαν, εν πολλοίς, μέσα από του τέσσερεις τραπεζικούς λογαριασμούς τους οποίους διέθεταν τα συγγενικά του πρόσωπα.

Ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας από την πρώτη στιγμή αρνείται ότι έχει τελέσει οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη και ισχυρίζεται ότι όλα τα χρήματα από τις δωρεές διατέθηκαν στην κοινωνική κουζίνα για τη σίτιση άπορων συνανθρώπων μας.



Το Ισραήλ ζητά από το ΝΑΤΟ να διώξει την Τουρκία από τη Συμμαχία

 



Στα άκρα φαίνεται πως φτάνει η κόντρα του Ισραήλ με την Τουρκία με αφορμή τον πόλεμο στη Γάζα, αφού μετά τις επιθέσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τώρα ο Ισραηλινός Υπουργός Εξωτερικών, ζητά από το ΝΑΤΟ να εκδιώξει την Άγκυρα από τη Συμμαχία , και το Ισραήλ δεν παίζει στην διπλωματία.

Συγκεκριμένα, ο Ισραέλ Κατς λαμβάνοντας υπόψιν τις απειλές του Τούρκου προέδρου για εισβολή στο Ισραήλ και την επικίνδυνη ρητορική του, κάλεσε τους διπλωμάτες να συνεργαστούν επειγόντως με όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ, ζητώντας την καταδίκη της Τουρκίας και απαιτώντας την αποβολή της από την περιφερειακή συμμαχία.

Υπενθυμίζεται πως ο ίδιος συνέκρινε τον Ερντογάν με τον Σαντάμ Χουσεΐν με τον Τούρκο ομόλογό του να παρομοιάζει τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου με τον Χίτλερ.

Σημειώνεται πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε το Ισραήλ, σε συνεδρίαση του κόμματός του, μιλώντας για ευθεία παρέμβαση της Τουρκίας όπως έγινε με την περίπτωση της Λιβύης.

«Αγαπητά μου αδέλφια, τίποτα από αυτά μην μας ξεγελάει. Εμείς πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί, ώστε το Ισραήλ να μην μπορεί να τα κάνει αυτά στην Παλαιστίνη. Εμείς όπως μπήκαμε στο Καραμπάχ, εμείς όπως μπήκαμε στη Λιβύη, μπορούμε να κάνουμε το ίδιο και σε αυτούς. Δεν υπάρχει τίποτα για να μην το κάνουμε. Απλά πρέπει εμείς να είμαστε δυνατοί για να μπορέσουμε να κάνουμε τι; Να κάνουμε αυτά τα βήματα», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.




Η ακροαριστερά προσπαθεί να αλώσει τον ΣΥΡΙΖΑ με στημένα γκάλοπ από τρόλς και αγορασμένα Like υπέρ Πολάκη

 


Είναι τόσο μπάχαλο ο ΣΥΡΙΖΑ, με ευθύνη ενός τυχοδιώκτη άσχετου να ηγείται του κόμματος, που ο καθένας κάνει ότι θέλει, και ο ακροαριστερός τραμπούκος Παύλος Πολάκης παίρνει αέρα επειδή ο Κασσελάκης είναι δειλός για να τον στείλει μια για πάντα να ξεβρομίσει το κόμμα.

Μην ξεχνάτε ότι ο Παύλος Πολάκης ελέγχει όλη την λάσπη που έριχνε η υπόγα της Κουμουνδούρου όλα αυτά τα χρόνια, με τα έμμισθα τρολς, τα οποία σήμερα παίρνουν θέση μάχης κατά των συντρόφων τους για να υποστηρίξουν τον ακροαριστερό τραμπούκο.

Μηνύματα υποστήριξης του Βουλευτή Χανίων, Παύλου Πολάκη κατακλύζουν από κάθε κατεύθυνση τη δημόσια σφαίρα, με τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να μην γίνεται αποδεκτή από μέρος του στελεχιακού δυναμικού και της εκλογικής βάσης του κόμματος, πέντε ημέρες μετά, και όλα δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αλλάξει κινδυνεύοντας να το διαλύσει εντελώς η ακροαριστερά Πολάκη.

Οι αναρτήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και τα στημένα από τα τρολς «γκάλοπ» εναντίον της «φρουράς Τσίπρα», δείχνουν ότι η ακροαριστερά έχει πάρει αέρα.

Τα αγορασμένα like στις αναρτήσεις του ακροαριστερού Πολάκη, με σχέδιο να ξεπεράσει τα likes του τυχοδιώκτη Στέφανου Κασσελάκη, δείχνει την κατρακύλα του κόμματος και την καθημερινή του ξεφτίλα, απο ένα αμετανόητο ακροαριστερό, και ένα επικίνδυνο τυχοδιώκτη με θολό οικονομικό παρελθόν που ηγείται του κόμματος.

Συγκεκριμένα, η ανάρτηση του ακροαριστερού τραμπούκου λίγες ώρες μετά τη διαγραφή του άγγιξε τα 10.000 likes έναντι αυτής του Προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη για το θέμα Πολάκη στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, που έφτασε στα 2.500 likes.

Ο δήθεν ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, που συνεχίζει να είναι στα όργανα του κόμματος, κοροιδεύοντας τους ψηφοφόρους του κόμματος, έχει ένα στρατό ακροαριστερών και ειδικά τρόλς που δουλεύουν βρώμικα όπως δούλευαν όλα αυτά τα χρόνια.

Η ανάγκη του ΣΥΡΙΖΑ να χρειάζεται ένα ακροαριστερό τραμπούκο, δείχνει το πόσο λάθος και επικίνδυνο κόμμα είναι και το παραμύθι ότι ο τραμπούκος όλα αυτά τα χρόνια ήταν εκείνος που ξεσκέπαζε σκάνδαλα διαφθοράς στην Υγεία, τις τράπεζες και αλλού, και τα έβαλε ανοιχτά και τεκμηριωμένα με κατεστημένα συμφέροντα, βάζει τα γέλια όποιος το ακούει γιατί όλα ήταν λάσπη, στημένα, και έχει πάει κατηγορούμενος, έχοντας μάλιστα καταδικαστεί κιόλας.

Υπενθυμίζουμε ότι ο ακροαριστερός Πολάκης έχει και άμεση εμπλοκή στην σκευωρία Novartis και στους κουκουλοφόρους μάρτυρες τους οποίους γνωρίζει, οπότε μιλάμε για ένα διεφθαρμένο τραμπούκο εκρπόσωπο της ακροαριστεράς και του Βελουχιώτη που τον έχει εικόνα πάντου στο σπίτι του και το γραφείο του. 

Κανένας σοβαρός πολίτης, που θα ήθελε λέμε τώρα, να ψηφίσει κάποια στιγμή ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα αντιδρούσε σε μια διαγραφή Πολάκη, η σε μια απομάκρυνση Κασσελάκη, και εάν πετάξει έξω το κόμμα τέτοιους τοξικούς, μόνο να κερδίσει μπορεί και όχι να χάσει.