Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

Σοκαριστικά βίντεο από τον σεισμό των 7,8 και 7,5 ρίχτερ της Τουρκίας


 

Ένα βίντεο διάρκειας 9 λεπτών, δείχνει όσα έζησαν οι κάτοικοι των περιοχών της Τουρκίας που επλήγησαν και σοκάρει !!!





Ο ακροαριστερός φασισμός Αρβανίτη καλύπτεται πλήρως από ΣΥΡΙΖΑ - Τσίπρα

 


Η ακροαριστερά είναι χυδαία όπως και η ακροδεξιά!!

Ο ακροαριστερός φασισμός του Κώστα Αρβανίτη συνεχίζεται και ο ίδιος εμφανίζεται να επιμένει στους χυδαίους χαρακτηρισμούς του, με τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν μπορεί να κρύψει τις ακροαριστερές καταβολές του να τον καλύπτει πλήρως.

Η εξίσωση που ο ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης έκανε μεταξύ αριστείας και ναζισμού, είναι θέση του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ και τους εκφράζει πλήρως. Είναι τέτοιο το θράσος της ακροαριστεράς που ο Αρβανίτης επανέρχεται και επιμένει  μέσα από μια παραληρηματικού τύπου αναφορά με ένα δήθεν ειρωνικό κείμενο, απαιτώντας ο φαιδρός με θράσος από τον πρωθυπουργό να ζητήσει και συγγνώμη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να κρύψουν την ακροαριστερά μέσα τους και τους βγαίνει αβίαστα σε κάθε τους τοποθέτηση. Η αγωνία τους να μην τους καταλάβουν, φαίνεται από την προσπάθεια που κάνουν να ταυτίσουν τον πρωθυπουργό με την άκρα δεξιά, αλλά επειδή οι πολίτες έχουν μνήμη γνωρίζουν τις σχέσεις Χρυσής Αυγής και ΣΥΡΙΖΑ που κινήθηκαν χέρι χέρι επί διακυβέρνησης Τσίπρα.

Η πλήρης κάλυψη που προσφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε στέλεχος που φτάνει σε ακροαριστερούς χαρακτηρισμούς και δείχνει τον ακροαριστερό φασισμό που επικρατεί στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολιών για το από ποιους αποτελείται η βάση του.

Άλλωστε αυτοί που θα στηρίξουν τον Αλέξη Τσίπρα μόλις χάσεις τις εκλογές είναι οι ακροαριστεροί του κόμματος και μόνο, και σε αυτούς αφήνει τις ελπίδες του για πολιτική επιβίωση.



Ομολογία Ράμμου ότι η ΑΔΑΕ παρανόμησε και ενημερώνει ότι θα φύγει όποτε "γουστάρει" αυτός

 


Προκλητικός και θρασύτατος ο Χρήστος Ράμμος ομολογεί ότι  η ΑΔΑΕ ξεκίνησε ελέγχους στους παρόχους με αφορμή την καταγγελία Ανδρουλάκη για προσπάθεια παρακολούθησης μέσω του παράνομου λογισμικού Predator χωρίς να έχει αρμοδιότητα δεδομένου ότι το λογισμικό αυτό δεν διακινείται μέσα από τα δίκτυά τους.

Αυτά τα είπε στην συνέντευξη που παραχώρησε στο Βήμα της Κυριακής και στην οποία μεταξύ άλλων δηλώνει με θράσος προκαλώντας πώς «θα φύγει όποτε και όπως θέλει αυτός» από την θέση του.

Εδικότερα από tomanifesto:

Ο Χρήστος Ράμμος ομολογεί ότι  η ΑΔΑΕ ξεκίνησε ελέγχους στους παρόχους με αφορμή την καταγγελία Ανδρουλάκη για προσπάθεια παρακολούθησης μέσω του παράνομου λογισμικού Predator χωρίς να έχει αρμοδιότητα δεδομένου ότι το λογισμικό αυτό δεν διακινείται μέσα από τα δίκτυά τους.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Βήμα της Κυριακής και στην οποία μεταξύ άλλων δηλώνει πως «θα φύγει όποτε και όπως θέλει αυτός» ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ αποκαλύπτει ότι «ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ προσέφυγε στην ΑΔΑΕ για το Predator, το οποίο όμως δεν διακινείται μέσα από τα δίκτυα των παρόχων που υπόκεινται κατά τον νόμο στους ελέγχους της ΑΔΑΕ»

Και συνεχίζει μάλιστα λέγοντας ότι «εξ ου και η πρώτη αντίδραση στο εσωτερικό της ήταν να δηλώσουν ότι η σχετική έρευνα είναι δουλειά της Δικαιοσύνης» για να αποκαλύψει ότι ο ίδιος παρενέβη ως εξής «Τους είπα όχι θα πάμε να ελέγξουμε».

Ήταν τότε που ο Νίκος Ανδρουλάκης κατήγγειλε και με αναφορά του στον Άρειο Πάγο  προσπάθεια παρακολούθησής του μέσω παράνομου λογισμικού και ζητούσε από την ΑΔΑΕ ενημέρωση επ αυτού. Η ΑΔΑΕ όμως δεν είχε αρμοδιότητα αφού το παράνομο λογισμικό δεν διακινείται, όπως ο ίδιος άλλωστε ξεκαθαρίζει, από τους παρόχους.

Και όμως ζήτησε έλεγχο, την ώρα που κατά τον ίδιο πάντα, τα στελέχη της ΑΔΑΕ δήλωναν πως το θέμα του παράνομου λογισμικού αφορούσε τη Δικαιοσύνη, στην οποία σημειωτέον είχε ήδη προσφύγει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Με την κυβέρνηση να δηλώνει από την πρώτη στιγμή, διά του κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι η υπόθεση πρέπει να διαλευκανθεί και να ερευνηθεί πλήρως.

Ο Χρήστος Ράμμος ομολογεί επίσης ότι γνώριζε πως οι κινήσεις του θα δημιουργούσαν και πολιτικό θέμα αλλά δηλώνει πως αυτό δεν τον απασχολεί. Ομολογεί όμως και ότι η ΑΔΑΕ έχει τα στοιχεία των νόμιμων επισυνδέσεων της ΕΥΠ,(σ.σ άρα είχε και αυτό που αφορούσε τον Ανδρουλάκη) αλλά παρόλα αυτά προχώρα σε ελέγχους των παρόχων. Και ενώ γνωρίζει πως αυτό προκαλεί θόρυβο δικαιολογείται πως η ΑΔΑΕ δεν διαθέτει ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής και ότι τα στοιχεία που λαμβάνει από την ΕΥΠ για τις νόμιμες επισυνδέσεις είναι σε χιλιάδες σελίδες.

Σε κάθε περίπτωση επιβεβαιώνει και τον Γιώργο Φλωρίδη ο οποίος έχει τονίσει πως η ΑΔΑΕ γνώριζε ή πρέπει να γνωρίζει τα στοιχεία ακόμη και αυτά για τους υπουργούς που ο Χρήστος Ράμμος έστειλε απαντώντας θετικά στο ερώτημα του Αλέξη Τσίπρα.

Εντύπωση προκαλεί πάντως και η αναφορά του σχετικά με την επιστολή απάντηση στο ερώτημα Τσίπρα σύμφωνα με την οποία «όταν ήρθε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ίσχυε το παλιό καθεστώς που προέβλεπε ότι ενημερώνουμε τους αρχηγούς των κομμάτων για κάθε περίπτωση άρσης απορρήτου»


Πηγή : tomanifesto



Ο Πιερρακάκης μίλησε στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης

 




Σε ανάρτησή του στο instagram ο κ.Πιερρακάκης αναφέρει πως οι επιτυχίες της χώρας μας αναγνωρίζονται σε ευρύτερο ευρωπαϊκό πλαίσιο, αλλά αυτό δεν είναι αφορμή για εφησυχασμό, αλλά εφαλτήριο για ακόμα μεγαλύτερα άλματα μέσα στα επόμενα χρόνια.

Η ανάρτηση του Κυριάκου Πιερρακάκη

Στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, στην Alte Aula, για μια ομιλία σχετικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας, δεν μπορώ παρά να επισημάνω ότι αυτό που μου έχει εντυπωθεί είναι μια φράση στα ελληνικά, η πρώτη φράση που διακρίνουν οι φοιτητές καθώς προσέρχονται στην Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου. «Το γράμμα αποκτείνει, το πνεύμα ζωοποιεί». Πρόκειται για μια φράση του Απόστολου Παύλου που υπάρχει στην Β΄ Επιστολή Προς Κορινθίους. Και σημαίνει ότι αυτό που ζωντανεύει και εμπεδώνει τη γνώση είναι το πνεύμα ενός κειμένου και όχι η «κατά γράμμα» ερμηνεία. Και το ιστορικό αυτό πανεπιστήμιο επιλέγει να το αποτυπώσει αυτό στην είσοδο της βιβλιοθήκης του.

Είναι εντυπωσιακό ότι μια φράση 2000 ετών που ανήκει στον Απόστολο Παύλο δεν μπορεί να μοιάζει περισσότερο επίκαιρη σήμερα, στην εποχή της ταχύτητας των αλλαγών και της μεγάλης επιστημονικής προόδου, αλλά και των διαρκών ερεθισμάτων που εμφανίζονται ως εμπόδια στην ήρεμη σκέψη και στην εστιασμένη προσοχή, που είναι προϋποθέσεις για την κατάκτηση της γνώσης.

Μορφές όπως ο Χέγκελ και ο Μαξ Βέμπερ συνδέθηκαν με τη Χαϊδελβέργη ενώ κορυφαίες προσωπικότητες της ελληνικής πολιτικής του 20ου αιώνα, όπως ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος και ο Κωνσταντίνος Τσάτσος σπούδασαν στην Χαϊδελβέργη του Μεσοπολέμου δίκαιο και φιλοσοφία.

Η διαδρομή της Ελλάδας στον ψηφιακό της μετασχηματισμό, με το gov.gr, το πρόγραμμα εμβολιασμού και τις υπηρεσίες που μεταμορφώνουν τη σχέση κράτους-πολίτη ήταν η αφορμή της εκδήλωσης. Οι επιτυχίες της χώρας μας αναγνωρίζονται σε ευρύτερο ευρωπαϊκό πλαίσιο, αλλά αυτό δεν είναι αφορμή για εφησυχασμό, αλλά εφαλτήριο για ακόμα μεγαλύτερα άλματα μέσα στα επόμενα χρόνια. Αν μέχρι χτες αποδείξαμε ότι μπορούμε πολλά, τότε σήμερα δεν έχουμε παρά να πιστέψουμε και να δεσμευτούμε ότι μπορούμε να πετύχουμε ακόμα περισσότερα προχωρώντας με αυτοπεποίθηση στο δρόμο για το αύριο.



Εξαρθρώθηκε κύκλωμα trafficking στην Αθήνα

 


Σύμφωνα με την έρευνα, τα μέλη του κυκλώματος μετέφεραν νεαρές γυναίκες από χώρες της Λατινικής Αμερικής στην Ελλάδα.

Πώς δρούσε το κύκλωμα

Για τη διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων ενώ εφαρμόστηκαν και ειδικές ανακριτικές πράξεις, στο πλαίσιο των οποίων πιστοποιήθηκε η εγκληματική δράση της οργάνωσης, η ιεραρχική της δομή και η μεθοδολογία δράσης τους (modus operandi). Συγκεκριμένα:

στρατολογούσαν αλλοδαπές γυναίκες, προερχόμενες από χώρες της Λατινικής Αμερικής, που αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, τις οποίες και μετέφεραν στη χώρα μας, τις εγκαθιστούσαν σε ξενοδοχείο των Αθηνών, όπου διέμεναν σε άσχημες συνθήκες, επιτηρώντας πλήρως τις κινήσεις τους, τις εξανάγκαζαν να πραγματοποιούν ερωτικές συναντήσεις με πελάτες έναντι χρηματικής αμοιβής, τις οποίες και κανόνιζαν μέσω γραφείου που λειτουργούσε σε ιστοσελίδα του διαδικτύου.

Παράλληλα, διακριβώθηκε και ο ρόλος κάθε μέλους της οργάνωσης και συγκεκριμένα:

37χρονος ήταν υπεύθυνος για την λειτουργία του γραφείου έχοντας συντονιστικό ρόλο σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων του, αναθέτοντας συγκεκριμένα καθήκοντα στον εκάστοτε υπάλληλο,

40χρονος, 33χρονος και 31χρονος είχαν αναλάβει τη μεταφορά των θυμάτων και την παρακράτηση των χρηματικών αμοιβών,

62χρονος, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου, είχε αναλάβει τη διαμονή των θυμάτων και την παροχή δωματίων για τις ερωτικές συναντήσεις τους με τους «πελάτες»,

τα υπόλοιπα 6 μέλη της οργάνωσης είχαν αναλάβει την λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου, μέσω του οποίου κανόνιζαν τις συναντήσεις, ενώ μία εξ’ αυτών είχε αναλάβει την εποπτεία και την εν γένει λειτουργία του γραφείου.

Χαρακτηριστικός είναι και ο τρόπος λειτουργίας του τηλεφωνικού κέντρου της οργάνωσης, όπου οι τηλεφωνήτριες ενημέρωναν τους υποψήφιους πελάτες ως προς το ποια ιστοσελίδα θα επισκέπτονταν για να δουν το «προφίλ» των εκδιδόμενων γυναικών, ενώ επιπλέον εξηγούσαν και τις επιλογές ως προς τον τόπο όπου θα πραγματοποιούταν η συνεύρεση.

Λόγω της ιδιαίτερης φύσης των διερευνώμενων αδικημάτων, κρίθηκε απαραίτητη η συνδρομή και παρουσία εκπροσώπων της Εθνικής Αστυνομίας και της Υπηρεσίας Μετανάστευσης της Κολομβίας (Policía Nacional de Colombia), της Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα- HSI – Homeland Security Investigations), καθώς και των Μ.Κ.Ο. «OUR GREECE» και «Α21», εξειδικευμένες στην αρωγή και προστασία των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων. Μάλιστα, επικεφαλής της Κολομβιανής αποστολής, η οποία προσκλήθηκε μέσω του διαύλου του Τμήματος ΙΝΤΕΡΠΟΛ της Διεύθυνσης Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, ήταν η Διευθύντρια της Υπηρεσίας Έρευνας Εγκλημάτων και INTERPOL.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν κεκαλυμμένες ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε τρία ξενοδοχεία όπου εντοπίστηκαν οι 15 γυναίκες – θύματα της εγκληματικής οργάνωσης. Παράλληλα, συνελήφθησαν το αρχηγικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, οι 3 οδηγοί, οι οποίοι είχαν προηγουμένως μεταφέρει τις γυναίκες για την πραγματοποίηση ερωτικών ραντεβού και 4 συνεργοί τους (τηλεφωνήτριες και ξενοδόχος).

Κατασκευαστική εταιρεία λειτουργούσε ως βιτρίνα

Σημειώνεται ότι, το πλήρως εξοπλισμένο τηλεφωνικό κέντρο (call center) που εντοπίστηκε είχε ως «βιτρίνα» κατασκευαστική εταιρεία ιδιοκτησίας του 37χρονου αρχηγικού μέλους, το οποίο ενημερωνόταν τακτικά, είτε τηλεφωνικά είτε δια ζώσης, για όλες τις πτυχές της παράνομης δραστηριότητας και παρενέβαινε όποτε αυτό απαιτείτο για την επίλυση τυχόν ζητημάτων.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα τρία ξενοδοχεία και σε έτερο χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

19.450 ευρώ,

2.510 δολλάρια Η.Π.Α.,

4 αυτοκίνητα,

πιστόλι τύπου GLOCK με γεμιστήρα 16 φυσιγγίων 9 mm,

16 κινητά τηλέφωνα,

ηλεκτρονικοί και φορητοί υπολογιστές,

φορητά μέσα αποθήκευσης,

καταμετρητής χρημάτων,

καταγραφικά επιτήρησης και

πλήθος εγγράφων και ιδιόχειρων σημειώσεων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ στις 15 διασωθείσες γυναίκες, θύματα της εγκληματικής οργάνωσης, παρασχέθηκε η δέουσα αρωγή και προστασία.

Δηλώσεις για την υπόθεση πραγματοποίησε η Διευθύντρια της Υπηρεσίας Έρευνας Εγκλημάτων και INTERPOL των Κολομβιανών Αρχών καθώς και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, ο οποίος ανέφερε:

«Να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν στην εξάρθρωση αυτής της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δρούσε διεθνώς και εκμεταλλευόταν αθώους ανθρώπους με σκοπό το παράνομο κέρδος.

Πρόκειται για μια οργάνωση με διεθνή δράση, η οποία είχε απλώσει τα πλοκάμια της και στη χώρα μας.

Η συντονισμένη συνεργασία ανάμεσα στην Ελληνική Αστυνομία, τις Αρχές της Κολομβίας και των Η.Π.Α., καταδεικνύει ότι, οι διακρατικές συμφωνίες, η ανταλλαγή πληροφοριών, οι τεχνογνωσίες οδηγούν σε επιτυχίες και απτά αποτελέσματα προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Ο επαγγελματισμός, η συνέπεια, η αξιοποίηση της τεχνολογίας και των στοιχείων σε διεθνές επίπεδο οδηγούν τους υπευθύνους ενώπιον της δικαιοσύνης και συμβάλλουν στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες όλου του κόσμου.

Και πάλι συγχαρητήρια σε όλους. Επίσης, θέλω να σας τονίσω κυρία Διευθύντρια, ότι η συνεργασία μας θα συνεχιστεί στο διηνεκές, ώστε να εμπεδώσουμε ένα επίπεδο ασφάλειας μεταξύ των δύο χωρών μας, Κολομβία και Ελλάδα.»

Δηλώσεις του Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχου Ιωάννη Σκούρα:

«Κυρίες και κύριοι καλημέρα σας.

Σας καλέσαμε σήμερα εδώ για να σας παρουσιάσουμε μία σημαντική υπόθεση, που επέφερε ένα καίριο πλήγμα στα οργανωμένα κυκλώματα εμπορίας ανθρώπων.

Συγκεκριμένα, η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής κατάφερε μετά από ενδελεχή και συστηματική έρευνα να εξαρθρώσει εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα, η οποία προέβαινε στην εμπορία γυναικών, προερχόμενων κυρίως από κράτη της Λατινικής Αμερικής, με σκοπό την οικονομική και γενετήσια εκμετάλλευσή τους.

Στο πλαίσιο αυτό, συνελήφθησαν βραδινές ώρες προχθές (16-02-2023) στην Αττική, 8 μέλη της οργάνωσης, εντοπίσθηκε το τηλεφωνικό κέντρο που χρησιμοποιούσαν, ενώ διασώθηκαν 15 θύματα γυναίκες, υπήκοοι Βραζιλίας, Κολομβίας, Βενεζουέλας και Μαρόκου, στις οποίες παρασχέθηκε αρωγή και προστασία.

Η αποδόμηση του εγκληματικού κυκλώματος επιτεύχθηκε με τη συνδρομή και την παρουσία της Εθνικής Αστυνομίας και της Υπηρεσίας Μετανάστευσης της Κολομβίας, της Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα), καθώς και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων «OUR GREECE» και «Α21», που εξειδικεύονται στην αρωγή και προστασία των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια δύσκολη επιχείρηση, για την επιτυχή ολοκλήρωση της οποίας απαιτήθηκαν ιδιαίτερα λεπτοί χειρισμοί και μεθοδικές έρευνες. Για τον λόγο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, των Αμερικανικών και Κολομβιανών Αρχών, καθώς και των προαναφερόμενων Μ.Κ.Ο., για την αρμονική συνεργασία και καταλυτική συνδρομή τους, ώστε να οδηγηθούν οι δράστες στη δικαιοσύνη και να παρασχεθεί βοήθεια στα θύματα της εγκληματικής οργάνωσης.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα σας παρουσιάσει η Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β’ Δημογλίδου Κωνσταντία.

Σας ευχαριστώ.»

Δηλώσεις Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμου Β’ Κωνσταντίας Δημογλίδου:

«Καλημέρα σας.

Όπως προανέφερε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων κατόρθωσε με επιτυχία να εξαρθρώσει μία διεθνική εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν, τουλάχιστον από τον Μάιο του 2022, στην εμπορία και γενετήσια εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών.

Για τον εντοπισμό των θυμάτων και τη σύλληψη των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, εκπονήθηκε ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο και ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που έλαβε χώρα βραδινές ώρες την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, συνελήφθησαν συνολικά 8 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, εκ των οποίων 5 αλλοδαποί και 3 ημεδαποί.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της εμπορίας ανθρώπων, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε συμπεριλαμβάνονται 3 ακόμη μέλη της οργάνωσης, τα οποία και αναζητούνται.