Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Είναι αισχρά προκλητικοί οι Τούρκοι - Κιλιτσντάρογλου: «Η Κρήτη είναι τουρκική – Μόνο τα Χανιά είναι ελληνικά»



Οι Τούρκοι έχουν ξεπεράσει τα όρια και έχουν γίνει αισχροί! Ευτυχώς που έχουμε νέα κυβέρνηση που δείχνει ότι υπολογίζεται από τους Τούρκους, και δεν έχουμε την κυβέρνηση Τσίπρα που θα ήταν ικανή να ξεπουλήσει την μισή Κρήτη.

Η αισχρή τουρκική αξιωματική αντιπολίτευση απαιτεί μάλιστα τα τρία τέταρτα της Κρήτης αναφέροντας πως είναι «ελληνικά είναι μόνο τα Χανιά». Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Λασίθι τους ανήκουν.

Οι κεμαλικοί του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου λοιπόν κατηγορούν τον Πρόεδρο της γείτονας πως «έχει παραχωρήσει στην Ελλάδα μέρη, τα οποία ανήκουν στην Τουρκία. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνει το 75% της Κρήτης και 14 νησίδες γύρω από την Μεγαλόνησο.

Η τουρκική αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση του σουλτάνου ότι έχει παραχωρήσει στην Ελλάδα νησιά, νησίδες και βραχονησίδες οι οποίες ανήκουν στην Τουρκία.

Βάσει της επιχειρηματολογίας των κεμαλιστών, η Κρήτη, με την Συνθήκη του Λονδίνου που υπεγράφη το Μάιο του 1913, διαμοιράστηκε σε Ελλάδα, Σερβία, Βουλγαρία και Μαυροβούνιο, ενώ οι 14 νησίδες παρέμειναν υπό οθωμανική κυριαρχία.

Τελικά, οι τρεις χώρες παραιτήθηκαν από τα δικαιώματά τους στην Κρήτη, χωρίς να υπογράψουν παραχώρηση στην Ελλάδα και άρα, Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Χανιά επέστρεψαν στον… «πρώτο κάτοχό τους που είναι η Οθωμανική Αυτοκρατορία».

Κάποιος πρέπει να τους σταματήσει γιατί η προκλήσεις γενικεύονται.


Κτήνος στην Κρήτη δολοφόνησε σκύλο και αναζητείται από την αστυνομία



Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η προστασία των ζώων» σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:



«Μεγάλα Χωράφια Χανίων, έτος 2020
Θλίψη, ντροπή, θυμός…

Πριν από λίγες ημέρες ο Δήμος Χανίων ενημερώθηκε ότι ένας μεγαλόσωμος σκύλος, ποιμενικός Καυκάσου, περιπλανιέται στα Μεγάλα Χωράφια και έχουν τρομάξει οι κάτοικοι λόγω του μεγέθους του. Ο σκύλος αυτός ήταν δεδομένο ότι δεν ήταν αδέσποτος, καθώς, λόγω μεγέθους αλλά και ράτσας, θα ήταν γνώριμος στην περιοχή. Το ζώο αυτό είτε είχε χαθεί, είτε είχε εγκαταλειφθεί πρόσφατα από κάποιον ασυνείδητο.

Την Πέμπτη το μεσημέρι ενημερωθήκαμε σχετικά από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου και προτείναμε αμέσως : (α) να ελεγχθεί ο σκύλος για ηλεκτρονική σήμανση, με την ελπίδα να εντοπιστεί ο κηδεμόνας του και (β) να αναζητηθεί φιλοξενία του σκύλου από εθελοντή, για να απομακρυνθεί από την περιοχή.

Θα περιμέναμε ο Δήμος Χανίων, για ένα τέτοιο έκτακτο περιστατικό να ξεπεράσει τις «αναστολές» του σχετικά με τη νομιμότητα της φιλοξενίας αδέσποτων ζώων από εθελοντές πολίτες και να καλέσει όλα τα φιλοζωικά σωματεία που δραστηριοποιούνται στα Χανιά να βοηθήσουν στην απομάκρυνση του ζώου από την περιοχή. Η εμμονή τους στην γραφειοκρατία και στην στενή ερμηνεία του νόμου οδήγησε στο αδιέξοδο, το ζώο αυτό να παραμένει στην πλατεία των Μεγάλων Χωραφιών, δεμένο, ενώ είχε γίνει γνωστό ότι η παρουσία του «ενοχλούσε».

Και ενώ αναμέναμε την μεταφορά του σε κτηνίατρο για να γίνει ο απαιτούμενος έλεγχος, ενημερωθήκαμε σήμερα, ότι κάποιος «άνθρωπος» έδωσε την λύση. Πυροβόλησε το ζώο στην πλατεία, ενώ ήταν αλυσοδεμένο και δεν είχε καμία ελπίδα διαφυγής.

Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια της Ασφάλειας Χανίων, η οποία έχει συλλέξει κάλυκες και θα αναζητήσει τον δράστη, καθώς η θανάτωση ζώου αποτελεί σοβαρό ποινικό αδίκημα και τιμωρείται με φυλάκιση ως 5 έτη και με χρηματική ποινή έως 15.000 ευρώ, καθώς και με διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ.

Η τοπική κοινωνία ας σώσει την αξιοπρέπειά της, αναφέροντας στην Ασφάλεια ό,τι στοιχεία έχει για τον δράστη του σκληρού αυτού εγκλήματος.»


Οριστικό: Στέλνουν στο Ειδικό Δικαστήριο τον Παπαγγελόπουλο


Για ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας, ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία σε ψευδορκία.

Την πόρτα της Ειδικού Δικαστηρίου «βλέπουν» να ανοίγει για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο μέλη της προανακριτικής επιτροπής μετά την κατάθεση την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή, της Ελένη Ράικου.

Οι καταγγελίες της πρώην Εισαγγελέα Διαφθοράς κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν βαρύτατες σε σημείο τέτοιο που κατά πληροφορίες έφεραν σε δύσκολη θέση έως και τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επιχείρησαν να μετριάσουν τις εντυπώσεις αναδεικνύοντας, χωρίς πάντως επιτυχία, την υπόθεση με τα τρία εμβάσματα (ύψους 5.000 ευρώ) από την Novartis σε κοινό λογαριασμό της ίδιας και του συζύγου της (ιατρός).

Η μάρτυρας (η κατάθεση της συνεχίζεται την ερχόμενη Τετάρτη) κατηγόρησε τον «Ρασπούτιν» ότι άσκησε αφόρητες πιέσεις στην ίδια με στόχο να την αναγκάσει να ενδώσει στις μεθοδεύσεις του με αποτέλεσμα εκείνη να παραιτηθεί. Επίσης ότι με την συνδρομή της διαδόχου της, Ελένη Τουλουπάκη, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης «κατασκεύασε» μάρτυρες για να ενοχοποιήσουν τους πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ότι οι χειρισμοί του αυτοί είχαν ως αποτέλεσμα να στραφεί αλλού η διεξαχθείσα έρευνα για τη Novartis με συνέπεια να χάσει το ελληνικό Δημόσιο μεγάλες αποζημιώσεις από την φαρμακευτική εταιρία. 

Αποκάλυψε όμως για πρώτη φορά ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος εμπλέκονταν και σε άλλες υποθέσεις. Συγκεκριμένα σε υπόθεση δανειοδότησης εκατοντάδων  επιχειρηματιών από την τράπεζα Αττικής που όπως φέρεται να εξήγησε έγινε χωρίς να τηρούνται οι προυποθέσεις δανειοδότησης. Η μάρτυρας φέρεται να δήλωσε ότι ο Δημήτρης Παππαγγελόπουλος της ζήτησε να μην περαιώσει την δικογραφία, ενώ επιβεβαίωσε  ότι ανάμεσα στους επιχειρηματίες που δανειοδοτήθηκαν από την τράπεζα Αττικής ήταν και ο Χρήστος Καλογρίτσας που κήρυξη πτώχευση πριν από λίγες ημέρες.

Βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης εξέφραζαν την βεβαιότητα ότι η κατάθεση της κυρίας Ράικου φτάνει και αρκεί για να κλείσει εδώ η υπόθεση, διότι κατά τους ίδιους στοιχειοθετούνται τα αδικήματα που καταγράφονται στην πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής. Δηλαδή,  ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας,  ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία σε ψευδορκία.

Οι ίδιοι όμως σημείωναν ότι είναι πιθανό στο πόρισμα που θα σχηματιστεί μετά το πέρας των εργασιών της επιτροπής να προστεθούν και άλλα αδικήματα όπως αυτό το της απιστίας που είχε ως συνέπεια να προκληθεί ζημία σε βάρος του ελληνικού δημοσίου.

Αφορμή για το ενδεχόμενο αυτό έδωσε η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς η οποία καταλόγισε στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης ότι η απόφαση του να στρέψει αλλού τη διεξαχθείσα έρευνα για τη Novartis είχε ως αποτέλεσμα να ζημιωθεί το Δημόσιο.

Την ίδια στιγμή βουλευτές της επιτροπής εξετάζουν σοβαρά να επεκταθεί η έρευνα της επιτροπής και σε άλλες υποθέσεις καλώντας να καταθέσει (κατ αρχήν) ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασιάδης. Για τον τελευταίο, η Ελένη Ραίκου φέρεται να είχε δηλώσει ότι της είχε εκμυστηρευθεί ότι ο «Ρασπούτιν» παρενέβαινε και σε άλλες υποθέσεις. Όμως η μάρτυρας δεν προχώρησε σε άλλες αποκαλύψεις διότι ενημέρωσε ότι δεν είχε την εξουσιοδότηση του πρώην οικονομικού εισαγγελέα.


του Αντώνη Γαλανόπουλου
Πηγή : Thetoc.gr


ΟΙ Συριζαίοι που έστησαν την Μόρια κατηγορούν τα κλειστά κέντρα για Γκουαντάναμο



Έχουν θράσος οι Συριζαίοι και χωρίς ίχνος ηθικής κατηγορούν για «Γκουαντάναμο» τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα για τους μετανάστες που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Ο Πάνος Σκουρλέτης που συμμετείχε στην ακροαριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που έφτιαξε την Μόρια και "πέταξε' μέσα μετανάστες και πρόσφυγες, έχει το θράσος να κατηγορεί την κυβέρνηση Μητοστάκη για τα προαναχωρησιακά κέντρα που ετοιμάζει τονίζοντας ότι δεν πρέπει να γίνουν.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι τα κέντρα αυτά είναι και παράνομα, και η μόνη λύση που υπάρχει είναι τα ανοιχτά κέντρα και η ισόρροπη κατανομή των προσφύγων σε ολόκληρη τη χωρά.

Η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με την ίδια της την προπαγάνδα σημείωσε ο ανεκδιήγητος Σκουρλέτης, ένας από τους κύριους συντελεστές του εγκλήματος ΣΥΡΙΖΑ για 4,5 χρόνια με το ανοίξαμε και σας περιμένουμε στους μετανάστες που λειτούργησε σε βάρος της χώρας και υπέρ της τσέπης κάποιων ΜΚΟ.



Μιχάλης Ιγνατίου: Πότε θα καταλάβουμε ότι οι Γερμανοί είναι «εχθροί» μας;



Την δική του οπτική γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της Λιβυής, μετά και την Σύνοδο του Βερολίνου, δίνει μέσω ενός εκτενούς άρθρου γνώμης και ανάλυσης, που δημοσιεύει σήμερα το ethnos.gr, ο γνωστός δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής Μιχάλης Ιγνατίου. Παράλληλα εκφράζει και την άποψή του για το ποια πρέπει να είναι τα επόμενα βήματα του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη:

Πραγματοποιήθηκε χθες (19/1) στο Βερολίνο η σύνοδος για τη Λιβύη, που διοργάνωσε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών και η κυβέρνηση της Γερμανίας. Τα αποτελέσματα είναι θολά και αυτό που σίγουρα αναμένεται είναι ότι ο Ταγίπ Ερντογάν θα τορπιλίσει οποιαδήποτε συμφωνία... Ως γνωστό, μετά από απαίτηση της Τουρκίας, η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ απέκλεισε την Ελλάδα, η οποία έπρεπε να κάθεται στο χθεσινό τραπέζι για τη Λιβύη, διότι η συμφωνία της Άγκυρας με το καθεστώς της Τρίπολης προσβάλει τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Πρόκειται για μία εξωφρενική απόφαση και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, πρέπει να καταλάβει αυτό που αντιλαμβάνονται οι πολίτες και δεν κατανοούν οι Έλληνες πολιτικοί:

Στο Βερολίνο δεν έχει φίλους η χώρα μας. Έχει πάντα εχθρούς. Και αυτό αποδείχθηκε και στη διάρκεια των Μνημονίων, όταν η κ. Μέρκελ με τον τότε υπουργό Οικονομικών Σόιμπλε, αποφάσισαν να τιμωρήσουν την Ελλάδα. Διότι ποτέ δεν θα ξεπεράσουν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, άσχετα με όσα υποστηρίζουν οι Γερμανοί όταν συνομιλούν με τους Έλληνες ηγέτες.

Διάβασα αναλύσεις ότι οι Γερμανοί τιμωρούν τη σημερινή κυβέρνηση επειδή -όπως ισχυρίζονται- αγκιστρώθηκε στο αμερικανικό άρμα. Όμως, το ίδιο είχε πράξει και η προηγούμενη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, η οποία στη διάρκεια της μνημονιακής περιόδου άκουσε τις παραινέσεις της κ. Μέρκελ, την ακολούθησε και στο τέλος τι αποκόμισε; Τη χλεύη και την τιμωρία, με αποτέλεσμα να στραφεί στην Ουάσιγκτον.

Δεν γνωρίζω αν ισχύει ο ισχυρισμός ότι η κ. Μέρκελ «πληρώνει» και τον κ. Μητσοτάκη για τον ίδιο λόγο. Αλλά αν συμβαίνει αυτό, τότε πρέπει η Αθήνα να αναθεωρήσει τις πολιτικές της. Διότι η υπόθεση της Λιβύης, σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, δεν είναι απλή:

Αφορά την κυριαρχία και την ακεραιότητα της χώρας. Και εάν η Γερμανία απέκλεισε την Ελλάδα από τη σύνοδο, επειδή το απαίτησε ο Ερντογάν, ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια.

Στη συνέντευξη του στον Alpha, ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι παράγοντας σταθερότητας και προειδοποίησε ότι δεν θα συναινέσει σε πολιτική λύση στη Λιβύη αν δεν ανακληθεί η συμφωνία με την Τουρκία. Ο κ. Μητσοτάκης απείλησε και με βέτο, και στο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών, και στη Σύνοδο Κορυφής. Εξαιρετικά...

Και συνόδευσε τα λόγια με πράξεις: Απέστειλε επιστολές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μίλησε και με την κ. Μέρκελ, στην οποία υπογράμμισε τα ίδια. Καλώς έπραξε. Αλλά πρέπει να υλοποιήσει τις απειλές του. Τότε θα ομιλούμε για πραγματικές πράξεις.

Δεν πρέπει να σταματήσει όταν έρθει η μεγάλη στιγμή να πάρει τη μεγάλη απόφαση. Θα δεχθεί και απειλές και εκβιασμούς από τους Γερμανούς. Πρέπει να καταθέτει βέτο κάθε φορά που συζητείται το θέμα της Λιβύης στην Ε.Ε. Άλλωστε, είναι υποχρεωμένος διότι διαφορετικά δικαίως θα κατηγορηθεί ότι δεν υπερασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας.
Δήλωσε ακόμα ότι θα πράξει ό,τι χρειάζεται εάν η Τουρκία στείλει ερευνητικό σκάφος στα σημεία που ορίζει η Ελλάδα στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των διεθνών συνθηκών. Το «ό,τι χρειάζεται» καταλαβαίνει ο καθένας τι σημαίνει. Δεν έχει άλλη επιλογή άλλωστε.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει δηλώσει επανειλημμένα -το τόνισε και στον κ. Ερντογάν στη Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο- ότι είναι υπέρ της ειρήνης. Μα ποιος λογικός άνθρωπος δεν υποστηρίζει τις ειρηνευτικές διαδικασίες; Μόνο που απέναντι μας, ο Ερντογάν δεν είναι ένας λογικός ηγέτης.

Η χώρα πρέπει να έχει κόκκινες γραμμές ακριβώς για να ζει μέσα σε καθεστώς ειρήνης. Με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο Πρωθυπουργός είπε κάποιες σοβαρές κουβέντες και ήταν ευτύχημα ότι στο Όβαλ Όφις βρέθηκαν ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο. Διότι ο Αμερικανός πρόεδρος, μερικές φορές αδυνατεί να καταλάβει και τα αυτονόητα. Νομίζει πως το «φάρμακο» μπορεί να είναι και ένας «γρήγορος πόλεμος». Όμως, η Ευρώπη δεν είναι Μέση Ανατολή.

Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να καλέσει ξανά τους πολιτικούς αρχηγούς και να συνεννοηθεί μαζί τους. Διότι, με τον παρανοϊκό Ερντογάν απέναντι, θα χρειαστεί να πάρει πολύ δύσκολες αποφάσεις...

Ο αποκλεισμός της Ελλάδας σίγουρα ήταν μία απαράδεκτη πράξη εκ μέρους των Γερμανών. Η «ερντογολαγνεία» της κ. Μέρκελ είναι μνημειώδης. Είναι πράξη εναντίον των ελληνικών συμφερόντων. Οι Έλληνες νεοφιλελεύθεροι φαντάζομαι διαφωνούν. Αλλά είναι μόνο σ’ αυτό το θέμα που βρίσκονται στη λάθος πλευρά της Ιστορίας;

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Ίσως έφτασε η ώρα να ζητήσει ο κ. Μητσοτάκης να συνομιλήσει και με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν. Και να του μιλήσει, με τον ίδιο τρόπο που εκφράστηκε στο Όβαλ Όφις. Η Μόσχα υποθάλπτει την επιθετικότητα του Ταγίπ Ερντογάν. Άρα και μπορεί εύκολα να τον σταματήσει...


Πηγή : topontiki.gr


Εξαπλώνεται ο κοροναϊός στην Κίνα – Τρεις νεκροί και 140 νέα κρούσματα


Οι υγειονομικές αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν σήμερα ακόμη έναν θάνατο, τον τρίτο κατά σειρά, και σχεδόν 140 νέα κρούσματα του νέου, μυστηριώδους κοροναϊού, παρόμοιου με αυτόν που προκαλεί το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (ΣΟΑΣ), εντείνοντας περαιτέρω τις ανησυχίες των τελευταίων ημερών ενόψει των μαζικών μετακινήσεων για το κινεζικό σεληνιακό νέο έτος.

Στη Βουχάν, την πόλη της κεντρικής Κίνας όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο νέος κοροναϊός, καταγράφηκαν το Σαββατοκύριακο 136 κρούσματα, άλλα δύο εντοπίστηκαν στο Πεκίνο – για πρώτη φορά – και ένα στη Σεντζέν, στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ.

Ο εορτασμός για το κινεζικό σεληνιακό νέο έτος, που συνοδεύεται από μία εβδομάδα αργίας, ξεκινά την 24η Ιανουαρίου και πολλοί Κινέζοι ταξιδεύουν με την ευκαιρία στις ιδιαίτερες πατρίδες τους ή στο εξωτερικό.

Ως χθες βράδυ, στη Βουχάν είχαν καταγραφεί με βάση τα δεδομένα των υγειονομικών αρχών συνολικά 198 κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων των τριών θανατηφόρων. 170 από τους ασθενείς νοσηλεύονται, ενώ 25 θεραπεύτηκαν, σύμφωνα με τη δημοτική επιτροπή υγείας της Βουχάν.

Πρώτο κρούσμα στη Νότια Κορέα

Οι αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κοροναϊού που προκαλεί επιδημία πνευμονίας στην Κίνα, με ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε από τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.

Σύμφωνα με τις νοτιοκορεάτικες υγειονομικές αρχές, η ασθενής είναι μια 35χρονη Κινέζα η οποία αφίχθη στο διεθνές αεροδρόμιο της Ιντσόν την Κυριακή. Τέθηκε σε απομόνωση με την άφιξή της στη χώρα διότι εμφάνιζε συμπτώματα, ιδίως υψηλό πυρετό, διευκρίνισαν τα κορεατικά Κέντρα στο δελτίο Τύπου που έδωσαν στη δημοσιότητα.

Το ξέσπασμα της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που οφείλεται σε νέο κοροναϊό στην Κίνα εξαπλώθηκε και σε άλλες πόλεις, γνωστοποίησαν οι κινεζικές αρχές νωρίτερα σήμερα, κάνοντας λόγο για έναν τρίτο θάνατο και για τριπλασιασμό των κρουσμάτων.

Το ξέσπασμα αυξάνει την ανησυχία ενόψει των μαζικών μετακινήσεων για το κινεζικό σεληνιακό νέο έτος.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων τη νύχτα στην Αττική



Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σημειώθηκε τη νύχτα της Κυριακής σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Στόχοι των δραστών ήταν αντιπροσωπεία αυτοκινήτων, οχήματα, ΑΤΜ και καφετέρια, στη Νέα Ιωνία, τη Γλυφάδα, τον Βύρωνα, τα Άνω Λιόσια και το Πολύγωνο.

Λίγο μετά τις 2:00, οι εμπρηστές χτύπησαν αντιπροσωπεία γερμανικών αυτοκινήτων που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης 156, στη Γλυφάδα. Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν ολοσχερώς δύο οχήματα και προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε ένα ακόμη αυτοκίνητο.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης πήραν μέρος 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα. Λίγα λεπτά αργότερα, άγνωστοι πυρπόλησαν ΑΤΜ της Alpha Bank, που βρίσκεται στην οδό Κάλβου 23, στη Νέα Ιωνία.

Από τη φωτιά προκλήθηκαν φθορές στην οθόνη και το πληκτρολόγιο του μηχανήματος. Τρία αυτοκίνητα έγιναν επίσης στόχος εμπρηστών, στις 2.08 στον Βύρωνα, επί της οδού Βαϊνδηρίου 1-3, στις 2.12 στο Αττικό Άλσος στο Πολύγωνο (δεν υπάρχουν ακόμη περισσότερα στοιχεία) και στις 4.12 στα Άνω Λιόσια (χωρίς περισσότερα στοιχεία). Περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, πυρκαγιά ξέσπασε και σε καφετέρια επί της οδού Άγγελου Μεταξά 21, στη Γλυφάδα.

Προκλήθηκαν μικρές ζημιές και από την πυροσβεστική ερευνάται το ενδεχόμενο εμπρησμού. Στα πέντε τελευταία συμβάντα επιχείρησαν, σε κάθε περίπτωση, για την κατάσβεση των πυρκαγιών έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Επεισόδια από κακοποιούς αντιεξουσιαστές στο κέντρο της Αθήνας



Στις 3:30 , υπήρξε τηλεφώνημα στο κέντρο της Άμεσης Δράσης ότι άγνωστα άτομα προκαλούν φθορές και βανδαλισμούς στην Ακαδημίας 50, στο ύψος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων.

Όταν έφθασαν εκεί οι σταθμοί της Άμεσης Δράσης δέχθηκαν επίθεση από κακοποιούς αντιεξουσιαστές, που είχαν παραβιάσει το πανεπιστημιακό άσυλο και βγήκαν από τη Νομική Σχολή. Ακολούθησε ένταση με τους κακοποιούς να ρίχνουν αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ και διάφορα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς, στην Ακαδημίας.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε έξι προσαγωγές. 

Η δράση των κακοποιών αντιεξουσιαστών συνεχίζεται αμείωτη γιατί απλά δεν έχουν αυστηροποιηθεί οι ποινές και όλοι γνωρίζουν ότι έτσι και συλληφθούν θα αφεθούν ελεύθεροι με ένα πλημμέλημα.


Πέτσας για επίθεση στον Γερμανό δημοσιογράφο: Καταδικάζουμε την φασιστική ενέργεια



«Η κυβέρνηση καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη φασιστική επίθεση που δέχτηκε στο Σύνταγμα ο δημοσιογράφος Thomas Jacobi», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Η ελευθερία του Τύπου και η προστασία των λειτουργών της αποτελεί καθήκον κάθε δημοκρατικής Πολιτείας. Η στάση της κυβέρνησης παραμένει αμείλικτη απέναντι στις δυνάμεις της βίας και των άκρων που εχθρεύονται την ελευθερία της έκφρασης, τον πλουραλισμό και τη δημοκρατία. Οι αρμόδιες αρχές ήδη ερευνούν το περιστατικό για την ανεύρεση των υπευθύνων και την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη».


Πανηγυρίζει ο Χάφταρ για τη Διάσκεψη του Βερολίνου!


Για διπλωματική νίκη αναφορικά τα όσα έγιναν στη Διάσκεψη του Βερολίνου κάνει λόγο ο Χαλίφα Χάφταρ.

Πανηγυρίζει ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ για τη Διάσκεψη του Βερολίνου, καθώς οι δυνάμεις που τον στηρίζουν μιλούν για διπλωματική νίκη για τον λαό της Λιβύης. Ευχαρίστησαν τους φίλους τους από τους οποίους ωστόσο απουσιάζει η Ελλάδα. Ας μην ξεχνάμε πως ο Χαλίφα Χάφταρ επισκέφθηκε την Αθήνα πριν από το κρίσιμο ταξίδι του στο Βερολίνο και είχε μια σειρά από επαφές.

Οι δυνάμεις που πρόσκεινται στον Χάφταρ ευχαρίστησαν Γαλλία, Ρωσία, Αίγυπτο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Ιταλία χωρίς  να γίνεται κάποια αναφορά στην Ελλάδα.

Ο στρατάρχης Χάφταρ σε μια υψηλού συμβολισμού κίνηση βρέθηκε αιφνιδιαστικά και κάτω από άκρα μυστικότητα στη χώρα μας, όπου συναντήθηκε την Παρασκευή (17.01.2020) με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια πριν τη διάσκεψη του Βερολίνου.

Ο  Χαλίφα Χάφταρ κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα χαρακτήρισε άκυρο το Μνημόνιο που υπέγραψε ο Φαγέζ Αλ Σάρατζ με τον Ταγίπ Ερντογάν και δεσμεύθηκε για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών με την Ελλάδα. Ο κ. Χάφταρ κατήγγειλε ειδικότερα τον αρνητικό παρεμβατικό ρόλο της Τουρκίας και δήλωσε ότι αμφότερα τα μνημόνια Σάρατζ – Τουρκίας είναι άκυρα, επειδή αντιβαίνουν στο διεθνές δίκαιο αλλά και επειδή έχουν υπογραφεί από κυβέρνηση που δεν έχει την προς τούτο νομιμοποίηση.

Diplomatic victory for the Libyan people today,
Courtesy of the general commander of the Libyan National Army Khalifa and our friend. .
Viva viva viva
Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter


Πηγή : newsit.gr



Μια θρυλική Harley σε μια μετατροπή που της έκλεψε όλη την ιστορική δόξα




Η Harley Davidson XL1200 Sportster εντελώς αγνώριστη

T-006 Kuzuri ονομάζει η Thrive Motorcycle τη δική της και εξόχως υπέροχη εκδοχή της Harley Davidson Sportster, της κλασικότερης ίσως Harley μηχανής που έβγαινε συνεχώς από το 1957.
Ο ασίγαστος οίκος βελτιώσεων από την Τζακάρτα πίεσε ξανά τα κατασκευαστικά όρια με το γνώριμο και χαρακτηριστικό του στιλ.
Η Thrive Motorcycle μας έχει χαρίσει υπέροχες μετατροπές σε κάτι Yamaha και Royal Enfield και τώρα ήταν η σειρά της Harley να δεχτεί το μοναδικό άγγιγμά της.
Οι σχεδιαστές Indra Pratama και Barata Dwiputra διατήρησαν μεν τις καθαρές γραμμές τους, δεν μπόρεσαν ωστόσο να πουν «όχι» στην επιρροή που δέχτηκαν από τον κόσμο των choppers.
Η Harley XL1200 Sportster του 2000 στηρίζεται πλέον σε ένα ολοκαίνουριο πλαίσιο της Brodonolo Custom Garage. Όλο το άλλο bodywork έγινε από τα χεράκια της Thrive, ξεχωρίζουν όμως το ρεζερβουάρ και το ιδιαίτερο πίσω τμήμα.
Κάτι διαχρονικό ήθελαν να κατασκευάσουν κι αυτό ακριβώς παρέδωσαν, ένα πραγματικό χάδι για τα μάτια.
Και ένα κόσμημα της custom σκηνής…


Πηγή : newsbeast.gr


Ο ΑΦΜ ο μοναδικός αριθμός στα νέα δελτία ταυτότητας



Ο ΑΦΜ γίνεται ο μοναδικός αριθμός στις νέες ψηφιακές ταυτότητες, αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Όπως σημειώνει, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, «έχουμε καταλήξει στην αξιοποίηση του ΑΦΜ, ως ενιαίου αριθμού ταυτοποίησης».

«Αυτό σημαίνει ότι ο ΑΦΜ θα μετονομαστεί για τα φυσικά πρόσωπα καθώς θα πάψει να είναι αριθμός μόνο φορολογικού ενδιαφέροντος και θα καταστεί σταδιακά ο μοναδικός αριθμός που οι πολίτες θα χρησιμοποιούν στις αλληλεπιδράσεις τους με το κράτος αλλά και με τις επιχειρήσεις», εξηγεί ο υπουργός.

Ο κ. Πιερρακάκης δηλώνει ότι θα δημιουργηθεί η κατάλληλη ψηφιακή υποδομή ώστε κάθε πολίτης να αποκτήσει ψηφιακή υπογραφή μέσω της ταυτότητάς του και επίσης θα φέρει την ταυτότητα και στη συσκευή του κινητού τηλεφώνου του.




Σοκαριστικές αποκαλύψεις από τα σερβικά ΜΜΕ για τη δολοφονία της Βάρης



Η δολοφονία στη Βάρη αφορά ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ μαφιόζικων ομάδων από το Μαυροβούνιο. Συνήθως εκτελούν τα θύματά τους μπροστά σε μέλη της οικογένειάς τους, μεταδίδουν σερβικά ΜΜΕ.

Σε μαφιόζικη φατρία

Τα δύο άτομα που δολοφονήθηκαν ανήκαν σε μαφιόζικη φατρία που αποκαλείται «Σκάλιαρι», διατείνεται στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα Novosti του Βελιγραδίου.

Κατά τις πληροφορίες της εφημερίδας, τα θύματα ονομάζονταν Ιγκορ Ντέντοβιτς και Στέβαν Σταμάτοβιτς και ήταν ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης «Σκάλιαρι».

Για τον Ιγκορ Ντέντοβιτς εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για απόπειρα δολοφονίας, που εξέδωσαν οι αρχές του Μαυροβουνίου το 2016, μετέδωσε η σερβική δημόσια τηλεόραση RTS.

«Σκάλιαρι» και «Καβάτσκι»

Η λεγόμενη «Σκάλιαρι» είναι μια από τις δύο ισχυρές εγκληματικές οργανώσεις που δρουν στο Μαυροβούνιο.

Η άλλη αποκαλείται από τις διωκτικές αρχές ως φατρία «Καβάτσκι».

Και οι δύο ξεκίνησαν την εγκληματική τους δράση από την πόλη Κότορ, αρχικά ως ενιαία ομάδα, που διακινούσε σε ολόκληρη την Ευρώπη ναρκωτικά τα οποία έφερνε λαθραία από τη Νότια Αμερική, σύμφωνα με σερβικά ΜΜΕ.

Το 2014, με αφορμή την εξαφάνιση 200 κιλών κοκαΐνης στη Βαλένθια της Ισπανίας, η αποκαλούμενη μαφία του Κότορ διασπάστηκε σε δύο φατρίες, τις «Σκάλιαρι» και «Καβάτσκι», που πήραν τα ονόματά τους από τα τοπωνύμια δύο συνοικισμών του Κότορ.

Ξέσπασε εμφύλιος

Ξέσπασε «εμφύλιος» πόλεμος που διαρκεί μέχρι σήμερα. Τα τελευταία πέντε χρόνια, ο πόλεμος των δύο συμμοριών υπολογίζεται ότι έχει προκαλέσει 40 νεκρούς και στις δύο πλευρές.

Οι περισσότερες από τις δολοφονίες διαπράχθηκαν στη Σερβία και το Μαυροβούνιο. Σε πολλές, το modus operandi ήταν παρόμοιο με αυτόν της δολοφονικής ενέργειας στη Βάρη: τα θύματα εκτελέστηκαν μπροστά σε μέλη της οικογένειάς τους.


Πηγή: ΑΠΕ
in.gr


Μαφιόζοι δεν διστάζουν να εκτελούν συμβόλαιο θανάτου μπροστά σε παιδάκια



Κάτι δεν πάει καλά στην δικαιοσύνη, οι ποινές είναι χάδι και οι κακοποιοί έχουν γίνει χειρότεροι και αδίστακτοι. Τα τελευταία χρόνια οι αλλαγές του ποινικού κώδικα επί ΣΥΡΙΖΑ, που άλλαξαν καθαρά για να ευνοηθούν σκληροί κακοποιοί σε βάρος της κοινωνίας έχουν γιγαντώσει το έγκλημα.

Εχθές Κυριακή σε γνωστή ταβέρνα στην περιοχή “Βλάχικα”, στη Βάρη, αδίστακτοι εκτελεστές μπροστά σε ανήλικα παιδιά εκτέλεσαν συμβόλαιο θανάτου.

Τέσσερις αδίστακτοι κακοποιοί εκτέλεσαν εν ψυχρώ τους αλλοδαπούς οι οποίοι έτρωγαν με τα παιδιά τους και τις γυναίκες τους. 

Αμέσως μετά τα πυρά ένας Σλοβένος κατέληξε στην καρέκλα και ο δεύτερος, με καταγωγή από το Μαυροβούνιο, κατέληξε στο νοσοκομείο.

Εκτός από τους δύο νεκρούς, ο ένας υπήκοος Σλοβακίας και άλλος υπήκοος Μαυροβουνίου, οι σφαίρες των εκτελεστών τραυμάτισαν, και την γυναίκα του ενός από τα θύματα, επίσης αλλοδαπή, στα πόδια.

Το μικρό παιδί του ενός θύματος δέχεται ψυχολογική υποστήριξη, επειδή έχει υποστεί, βαρύτατο σοκ!