Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

Συνελήφθη 27χρονος με -31- κιλά κατεργασμένης κάνναβης, -17- κιλά ακατέργαστης κάνναβης και -3- κιλά κοκαΐνης

 



Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, απογευματινές ώρες της 7-10-2024 στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, 27χρονος ημεδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Επιπλέον συνελήφθη 30χρονη αλλοδαπή για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο δράσεων της ανωτέρω Υπηρεσίας, για τη σύλληψη εμπόρων-διακινητών  ναρκωτικών και κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη συμμετοχή του 27χρονου σε κύκλωμα διακίνησης σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, εντοπίστηκε ο κατηγορούμενος και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση.

Ειδικότερα η 30χρονη κατελήφθη να κατέχει αυτοσχέδια συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη βάρους -7- γραμμ., την οποία είχε προμηθευτεί λίγο νωρίτερα από τον 27χρονο κατηγορούμενο.

Στη συνέχεια, σε έρευνα στην οικία του 27χρονου την οποία χρησιμοποιούσε ως χώρο αποθήκευσης των ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:





  • -31- κιλά και -757- γραμμ. κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα),
  • -17- κιλά και -548- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (SΚUNK),
  • -3- κιλά και -995- γραμμ. κοκαΐνης,
  • ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
  • το χρηματικό ποσό των -123- ευρώ και
  • -2- κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



Νέα πρόκληση από τον Φειδία της Κύπρου, έκανε διακοπές στην κατεχόμενη Κύπρο και κάπνιζε ναργιλέ

 



Μεγάλο προκλητικό νούμερο αποδείχθηκε ο 24χρονος ευρωβουλευτής Φειδίας Παναγιώτου και πληθαίνουν τα αρνητικά σχόλια για τα έργα και τις ημέρες του, αγκαλιά με Τούρκους στα κατεχόμενα.

Μετά το κύμα αγανάκτησης που προκάλεσε στην Κύπρο για τη συνεργασία του με Τουρκοκύπριο youtuber, με την οποία θεωρήθηκε ότι «ξεπλένει» την τουρκική κατοχή, σειρά έχουν τώρα οι καταγγελίες ότι έκανε διακοπές στην κατεχόμενη Κύπρο και συγκεκριμένα ότι διέμεινε σε ξενοδοχείο της Κερύνειας.

Ο γνωστός Κύπριος δικηγόρος, Χρήστος Τριανταφυλλίδης, πρόεδρος του νομικού συμβουλίου και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, σε ανάρτησή του στο Χ κατήγγειλε ότι ο Φειδίας Παναγιώτου «απολαμβάνει τη ζωούλα του και το ναργιλέ του σε ξενοδοχείο της κατεχόμενης Κερύνειας μας» και πρόσθεσε: «Δεν φταίει κανένας άλλος. Εμείς όλοι φταίμε που στιγμιαία παρασυρόμαστε από γκαραγκιοζιδες όπως εσένα. Λόγω της ηλικίας σου θα εκφραστώ όπως σου αξίζει. Ντροπή σου παλιόπαιδο. Ντροπή σου».

Μετά την σφοδρή κριτική που ο γνωστός δικηγόρος άσκησε στον Ευρωβουλευτή, αρχικά με ανάρτηση του, έδωσε σήμερα απαντήσεις μέσω του ραδιοφώνου του Πολίτη, όπως αναφέρει το σάιτ cyprustimes.com.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης ανέφερε ότι ο ίδιος δεν έχει μεταβεί στην κατεχόμενη Κύπρο από τον Ιούλιο του 1974, ωστόσο αναγνωρίζει το δικαίωμα οποιουδήποτε πολίτη να ενεργεί όπως αισθάνεται, και να μεταβαίνει στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας για οποιονδήποτε σκοπό κρίνει ο ίδιος ότι θέλει.

«Το δικαίωμα αυτό το αναγνωρίζω, ακόμη, και σε αυτούς που έχουν θεσμικές θέσεις και αξιώματα στην Κυπριακή Δημοκρατία, όπως είναι οι βουλευτές, υπουργοί, ευρωβουλευτές – με τη μοναδική διαφορά ότι λόγω του αξιώματος, θα πρέπει να προσέχουν πως ενεργούν και συμπεριφέρονται διότι δεν εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους αλλά και την Κυπριακή Δημοκρατία» συμπλήρωσε.


Ο κ. Τριανταφυλλίδης είπε, ακόμα, ότι εξοργίστηκε όταν είδε μία φωτογραφία του ευρωβουλευτή Φειδία Παναγιώτου στο Χ το βράδυ της Κυριακής, η οποία έδειχνε τον ίδιο με μπουρνούζι σε δωμάτιο ξενοδοχείου να στέκει στο παράθυρο, να κοιτά προς τα έξω, και να καπνίζει ναργιλέ – το κατ’ εξοχήν είδος καπνίσματος των Οθωμανών.

Τον ενόχλησε, εξήγησε, η σημειολογία: να καπνίζει ναργιλέ και κάτω από τη φωτογραφία να γράφει στα αγγλικά, σε δωμάτιο ξενοδοχείου, Girne – το τουρκικό όνομα που δόθηκε στην κατεχόμενη Κερύνεια.

Aυτή είναι η φωτογραφία που εξόργισε τον κ. Τριανταφυλλίδη. Το σάιτ Cyprustimes διευκρινίζει ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει κατά πόσον η φωτογραφία έτυχε επεξεργασίας ή όχι, αλλά όπως τονίζει αυτή είναι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Κύπριου δικηγόρου και στελέχους του ΔΗΣΥ.

«Αυτό διαφέρει κατά πολύ από το να πάει ο οποιοσδήποτε, εάν επιθυμεί, να πάει σε κάποια καφετέρια ή εστιατόριο στην κατεχόμενη Κύπρο» συμπλήρωσε, προσθέτοντας: «Ένας θεσμικός άρχοντας αυτού του τόπου, δεν νομίζω ότι προωθεί τη λύση του Κυπριακού -όπως πρέπει να λυθεί, βιώσιμα, δίκαια και χάριν και των δύο κοινοτήτων- με το να φωτογραφίζεται με τη ρόμπα του μπάνιου, να πίνει ναργιλέ και να γράφει κάτω από τη φωτογραφία ότι βρίσκεται στην Girne», είπε καταλήγοντας ο κύριος Τριανταφυλλίδης.

«Ο νεαρός (ανόητος;) ευρωβουλευτής»

Έντονη κριτική στον Φειδία Παναγιώτη ασκεί και ο έγκριτος δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου, με καταγωγή από την Κύπρο, ο οποίος γράφει στο σάιτ του hellasjournal.com: «Ο νεαρός (ανόητος;) ευρωβουλευτής έχει καταστεί επικίνδυνος για τα συμφέροντα της Κύπρου και της Ελλάδας: Όντως πήγε στην κατεχόμενη Κερύνεια για να …ξεκουραστεί;»

« Είπα ότι δεν θα ασχοληθώ ξανά με τον φαιδρό νεαρό ευρωβουλευτή Φειδία Παναγιώτου, αλλά οι πληροφορίες που μας έρχονται από τις Βρυξέλλες είναι έντονα ανησυχητικές. Με πληροφορούν λοιπόν ότι:

Κάνει τα βιντεάκια του, κοιμάται στον καναπέ του γραφείου του σαν …«πρόσφυγας» για να μην πληρώνει ενοίκιο και έγινε ο «επιτήδειος ηλίθιος» τσιράκι του κάθε «αναρχονενέκου» και του γνωστού ακροδεξιού και εθνικιστή Έλον Μασκ, του γνωστού υποστηρικτή του Ντόναλντ Τραμπ. Ισχύει Φειδία;

Παραμένει εκτός πολιτικών ομάδων και έτσι δεν μπορεί να λάβει ούτε γνωμοδοτήσεις, ούτε να μετέχει ως εισηγητής, ούτε καν να υποβάλει τροπολογίες. Ισχύει Φειδία;

Είναι ένας ακριβός τουρίστας, κάνει την πλάκα του και τον χρησιμοποιεί και τον «αππώνει» ο κάθε προπαγανδιστής της Τουρκίας για να περνά  την προπαγάνδα του. Ισχύει Φειδία;

Ήδη το προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει εκφράσει σφοδρά παράπονα και στον ίδιο. Δεν θα τον ανεχθεί άλλο… Ισχύει Φειδία;

Εκτός από τους Έλληνες συναδέλφους του, και οι Ελλαδίτες ευρωβουλευτές είναι εξαγριωμένοι μαζί του. Ισχύει Φειδία;», και προσθέτει:

«...εξυπηρέτησε πολλαπλώς την κατοχική Τουρκία με το κατάπτυστο βίντεο του κατά την μαύρη «επέτειο» της δεύτερης τουρκικής εισβολής, που ολοκληρώθηκε με την κατάληψη της κατεχόμενης Αμμοχώστου... Για τη συμπεριφορά του έχει ευθύνη και η οικογένεια του. Πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της επειγόντως. Και ας του μιλήσει κάποιος επιτέλους, επειδή δεν γνωρίζει Ιστορία, για τον Ίκαρο!»


iefimerida.gr



Τέρμα στις χειρόγραφες διαθήκες και στο όργιο πλαστογραφιών για να κλαπούν περιουσίες

 


Οι σαρωτικές αλλαγές που δρομολογεί το υπουργείο Δικαιοσύνης περιλαμβάνουν το δικαίωμα κληρονομιάς για τους συντρόφους και την κατάργησή του για τους υπερήλικους γονείς , και μέσα στις αλλαγές είναι και το σοβαρό θέμα των ιδιόχειρων διαθηκών που βάζουν φρένο στις ορέξεις απατεώνων.

Αλλάζει το πλαίσιο για τις διαθήκες, οι οποίες στο εξής θα είναι μόνο ψηφιακές και θα καταρτίζονται και θα δημοσιεύονται μόνο από συμβολαιογράφο, προκειμένου να τεθεί τέλος στις ιδιόχειρες διαθήκες και το όργιο πλαστογραφιών, που προκαλούν τεράστια προβλήματα στους νόμους κληρονόμους, που αναγκάζονται να προβούν σε μηνύσεις και αγωγές μέχρι να δικαιωθούν.

Η ιδιόγραφη διαθήκη, είναι αυτή που ο διαθέτης συντάσσει, χρονολογεί και υπογράφει με το χέρι του, αποτελεί το κατ’ εξοχήν μέσο που προτιμάται από τους απατεώνες για την δήθεν διανομή της κληρονομιαίας περιουσίας, δεδομένου ότι είναι απλή, αδάπανη, χωρίς όμως να εξασφαλίζει εγκυρότητα, δημιουργώντας έτσι πολλά προβλήματα στους νόμιμους δικαιούχους. 

Αυτή ακριβώς την απλότητα της διαδικασίας προτιμούν οι απατεώνες, γιατί η ιδιόγραφη διαθήκη είναι το μοναδικό είδος διαθήκης, για το οποίο δεν απαιτείται η σύμπραξη μαρτύρων ή συμβολαιογράφου, και έτσι δίνει πρόσφορο έδαφος σε επίδοξους πλαστογράφους είτε να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ήδη υπάρχουσας γνήσιας διαθήκης είτε να καταρτίσουν εξ υπαρχής μία πλαστή διαθήκη, κατ’ απομίμηση του ύφους και, ιδίως, του γραφικού χαρακτήρα του διαθέτη, ώστε να εξαπατήσουν συγγενείς. 

Με τις αλλαγές του Υπουργείου Δικαιοσύνης, τέτοιες εγκληματικές πρακτικές λαμβάνουν τέλος.


Κ.Β.



Άρση ασυλίας Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση δημοσίως, μέσω διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση.



Την άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του Παύλου Πολάκη εισηγείται κατά πλειοψηφία, η επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής, μετά από έγκληση του Άδωνι Γεωργιάδη για συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση δημοσίως, μέσω διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση.

Ο Πολάκης το άφησε στην κρίση της επιτροπής, και σύμφωνα με πληροφορίες, υπέρ της άρσεως τάχθηκαν η ΝΔ, η Πλεύση Ελευθερίας, παρών ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ κατά ψήφισαν το ΚΚΕ και η Νέα Αριστερά. 

Η τελική απόφαση επαφίεται την Ολομέλεια.

 



Συνελήφθη 13χρονος που χτύπησε και προσπάθησε να πετάξει συμμαθητή του από μπαλκόνι




Όσα νέα τιμωρητικά και σωστά μέτρα να επιβάλλει η πολιτεία και η δικαιοσύνη στα παραβατικά παιδιά και τους γονείς τους, εάν δεν τα επικοινωνήσουν οι ίδιοι οι γονείς ώστε να καταλάβουν τα παιδιά τις επιπτώσεις των πράξεων τους, τότε τα περιστατικά θα συνεχίζονται μέχρι να πάθεις για να μάθεις.

Νέο περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων, και μάλιστα την ώρα του μαθήματος, σημειώθηκε σε σχολείο στο Κρανίδι. Για το συμβάν συνελήφθη ένας μαθητής 13 ετών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο επεισόδιο, το οποίο διαδραματίστηκε στο Γυμνάσιο Κρανιδίου, εμπλέκονται τρεις 13χρονοι.

Οι μαθητές βρίσκονταν σε όροφο του σχολικού συγκροτήματος. Ο συλληφθείς κατηγορείται ότι επιτέθηκε σε συμμαθητή του, τον χτύπησε στο πρόσωπο, τον σήκωσε στον αέρα και αποπειράθηκε να τον πετάξει από το μπαλκόνι.

Τα χειρότερα που μπορείς να έφταναν και στην ανθρωποκτονία απετράπη από έναν άλλο επίσης 13χρονο συμμαθητή τους.

Στη συνέχεια, ο φερόμενος ως δράστης οδήγησε το θύμα στην τάξη και τον χτύπησε εκ νέου, αυτή τη φορά στην πόρτα, αδιαφορώντας για τα εγκλήματα που διαπράττει.

Ο μαθητής μαζί με τους γονείς του συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Ναυπλίου.

Το νέο περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων συνέβη στο ίδιο σχολείο, όπου πριν από μερικές ημέρες νεαροί προσπάθησαν να ξυρίσουν ένα μαθητή της Α’ Γυμνασίου, και δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά σε όλο το σχολείο και στους αδιάφορους εκπαιδευτικούς.


Κ.Β.



Μπακογιάννη : «Στενοχωρήθηκα για τον Καραμανλή που δεν ήρθε στη Ρηγίλλης, όχι για τον Σαμαρά»

 


Για τις απουσίες και την μικροψυχία των πρώην, στη γιορτή της ΝΔ για τα 50 χρόνια στη Ρηγίλλης μίλησε το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ και στους «Αταίριαστους» η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Για το θέμα των επίκαιρων ερωτήσεων από τους 11+8 βουλευτές μας, τα έχουμε ξαναπεί: είναι λογικό οι βουλευτές να κάνουν ερωτήσεις, μη σας πω ότι είναι και καθήκον τους κιόλας. Και κυρίως να κάνουν ερωτήσεις για θέματα που εξυπηρετούν τους ψηφοφόρους τους. Τώρα αν στενοχωρήθηκα για τους δυο πρωθυπουργούς, η αλήθεια είναι για τον μεν Σαμαρά όχι, διότι ήταν αναμενόμενο, όμως για τον Κώστα Καραμανλή ναι στενοχωρήθηκα. Όλο αυτό ήταν μια γιορτή για τους αγωνιστές της ΝΔ, για όλες τις καλές και κακές στιγμές που περάσαμε μαζί στο ιστορικό κτίριο της Ρηγίλλης. Μαζί ενθουσιαστήκαμε, κλάψαμε, χαρήκαμε, και ο Κώστας Καραμανλής με αυτόν τον κόσμο της ΝΔ έχει μια ειδική σχέση».

Ερωτηθείσα γιατί δεν τη στενοχώρησε τόσο η απουσία Σαμαρά, η κ. Μπακογιάννη απάντησε ότι «έχει περάσει και λιγότερο χρόνο στη Ρηγίλλης από όλους εμάς, αλλά και επειδή εν πάσει περιπτώσει είναι μια ειδική περίπτωση», ενώ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο περί «εσωκομματικής ανατιπολίτευσης», χαρακτηρίζοντας όλα αυτά τα θέματα περισσότερο «προσωπικά».

Για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο πιο σοβαρός όλων εκεί είναι ο Παύλος Πολάκης. «Αδυνατώ να τους παρακολουθήσω άλλο. Τουλάχιστον ο Πολάκης τοποθετήθηκε σωστά, αλλά βρε παιδί μου για όνομα του Θεού, ακούστηκε και μια φωνή λογικής εκεί μέσα. Είναι τρέλα αυτό το πράγμα, πάνε για διάλυση», σημείωσε προσθέτοντας:

«Η έλλειψη αντιπολίτευσης δημιουργεί ένα πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα και οδηγεί σε μια μεγάλη ανισορροπία το πολιτικό σύστημα. Η ανισορροπία στη δημοκρατία έχει κόστος, με πρώτο την έλλειψη συμμετοχής, ο κόσμος δηλαδή απομακρύνεται από την πολιτική γενικώς. Όταν ένα παιδί βλέπει όλα αυτά και λέει "μακριά από αυτό το τσίρκο", τότε αυτό δημιουργεί πρόβλημα και για μας. Είναι απίστευτη η ευθύνη της ΝΔ μέσα στην απέραντη μοναξιά της».

Παράλληλα, η κ. Μπακογιάννη χαρακτήρισε «άψογη» την εσωκομματική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ , το οποίο στάθηκε στο ύψος της ιστορίας του και αξίζει σεβασμό, είτε διαφωνείς είτε συμφωνείς μαζί του.



Νέες ασυναρτησίες Μπαχτσελί: Στόχος του Ισραήλ είναι η Κωνσταντινούπολη και η Άγκυρα, όχι η Βηρυτός και η Τεχεράνη

 


Νέες ασυναρτησίες και βλακείες από τον κυβερνητικό εταίρο του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, που δήλωσε χθες ότι «στόχος του Ισραήλ δεν είναι η Βηρυτός ή η Τεχεράνη, αλλά η Άγκυρα και η Κωνσταντινούπολη».

Ο απαράδεκτος και γραφικός Μπαχτσελί είπε: «Σήμερα το ζήτημα δεν είναι η Βηρυτός είναι η Άγκυρα! Σήμερα ο στόχος δεν είναι  η Δαμασκός, η Τεχεράνη, η Σάνα ή Βαγδάτη, είναι η Κωνσταντινούπολη!Σήμερα η  κρυφή ατζέντα είναι η τουρκική πατρίδα. 

Σήμερα, το επόμενο στάδιο, το τελικό πεδίο, ο τελικός λογαριασμός των πυραύλων που εκτοξεύονται, των σφαιρών, των βομβών και των οργανωμένων δολοφονιών, των χαοτικών και αναρχικών αναταράξεων που εξαπλώνονται καθημερινά, είναι η γεωγραφία της Ανατολίας.

Η Τουρκία βρίσκεται στην κρυφή ατζέντα της ισραηλινής τρομοκρατίας, του ιμπεριαλισμού και της παγκόσμιας βαρβαρότητας».






Το fake news του πρέσβη επί τιμή Λεωνίδα Χρυσανθόπουλου το πήρε ο βουλευτής Νίκος Παπαδόπουλος και το έκανε επερώτηση



Η μία ξεφτίλα διαδέχεται την άλλη και αυτό δείχνει ότι δεν υπάρχει καμία σοβαρότητα ούτε σε υποτιθέμενους "σοβαρούς" ανθρώπους, ένα πρέσβη επί τιμή και ένα βουλευτή του Ελληνικού κοινοβουλίου.

Μια ακόμη ερώτηση που στηρίζεται σε θεωρίες συνωμοσίας και fake news κατέθεσε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Νίκης, Νίκος Παπαδόπουλος. Αυτή τη φορά απευθύνεται προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών ζητώντας να μάθει εάν στη χώρα μας υπάρχει «προληπτική επιστράτευση» λόγω των στρατιωτικών συγκρούσεων που καταγράφονται στη Μέση Ανατολή, μεταξύ Ισραήλ και Ιράν.

Επικαλείται μάλιστα ένα fake news του πρέσβη επί τιμή Λεωνίδα Χρυσανθόπουλου σε τηλεοπτική εκπομπή καθώς και ένα έγγραφο από κάποιον ανύπαρκτο «υποστράτηγο Πιτσιλή».

Ο βουλευτής του ΝΙΚΗ χωρίς ίχνος σοβαρότητας, και χωρίς να ελέγξει τι παπάτζες είναι αυτές που λέει ο πρώην πρέσβης έκανε ερώτηση στην βουλή για να ξεφτιλιστεί :

«Ο Πρέσβης ε.τ. Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος καταγγέλλει δημοσίως στην εκπομπή του τηλεοπτικού καναλιού ΚΡΗΤΗ TV με τίτλο “ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ” και παρουσιαστή το Γιώργο Σαχίνη στις 4 Οκτωβρίου 2024, πως την 1η Οκτωβρίου 2024 προωθήθηκε γραπτή πρόσκληση από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης υπογεγραμμένη από τον Υποστράτηγο Πιτσιλή, για προληπτική επιστράτευση, λόγω της αυξανομένης έντασης στη Μέση Ανατολή και εν όψει της πολεμικής σύρραξης μεταξύ Ισραήλ και Ιράν για την προάσπιση της Εθνικής Ασφάλειας και την προετοιμασία του Ελληνικού Στρατού.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

Τι συμβαίνει; Τι αποκρύπτει η Κυβέρνηση από τον ελληνικό λαό,

Είναι δυνατόν να εμπλέκεται η Πατρίδα στην πολεμική σύρραξη μεταξύ Ισραήλ και Ιράν ενώ η Κυβέρνηση αγνοεί επιδεικτικά την Τουρκική επιθετικότητα εναντίον μας;

Ποιος έδωσε την εντολή της προληπτικής επιστράτευσης;».

Όταν διαπιστώθηκε πως τελικά χρησιμοποίησε fake news, καθώς δεν υπάρχει κανένα έγγραφο για προληπτική επιστράτευση, ο φαιδρός βουλευτής που ξεφτιλίστηκε και δεν είναι η πρώτη φορά, επιχείρησε να δικαιολογηθεί λέγοντας σε σημερινή του συνέντευξη ότι «ο βουλευτής έχει την υποχρέωση να διερευνήσει την αλήθεια».

Στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων πώς επικαλέστηκε έναν πρέσβη χωρίς πρώτα να διερευνήσει το βάσιμο των ισχυρισμών του, ο Παπαδόπουλος απάντησε «δεν μπορεί να λέει ένας πρέσβης τέτοια πράγματα ελαφρά τη καρδία. Είχα υποχρέωση να το διερευνήσω γιατί θορυβήθηκα».

Ο πρέσβης επί τιμής Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος ακόμα να πει ένα συγνώμη στο Ελληνικό λαό για την ξεφτίλα!!!

Γελάει ο κόσμος μαζί τους και νομίζουμε ότι έχει αργήσει να επέμβει ο εισαγγελέας!!!




Ο φαιδρός φαντάρος που έβγαλε λόγο σε εκδήλωση του ΚΚΕ υπέρ των τρομοκρατών της Χαμάς έπρεπε να έχει συλληφθεί


 

Ο Πέτρος Παππάς τον αποδοκίμασε, ο ΣΥΡΙΖΑ «αδειάζει» τον βουλευτή του - Τι αναφέρει το προεδρικό διάταγμα για τους ένστολους.

Αυτό που κάνει εντύπωση είναι η απουσία του Υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια που δεν έχει κάνει καμία δήλωση για την προπαγάνδα του φαιδρού φαντάρου που αμφισβήτησε την αμυντική πολιτική της χώρας και έβρισε συμμαχους φορώντας τη στολή.

Η παρουσία ενός φαντάρου σε εκδήλωση του ΚΚΕ που είναι υποστηρικτές των τρομοκρατών της Χαμάς, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες υπηρετεί σε μονάδα της ΑΣΔΥΣ (Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού), εμφανίστηκε φορώντας τη στολή του και τον μπερέ με το εθνόσημο στην εν λόγω εκδήλωση και εκφώνησε πύρινο αντιπολεμικό λόγο, κατά του Ισραήλ και υπέρ των τρομοκρατών της Χαμάς, με αποτέλεσμα πολύ γρήγορα να γίνει viral, αλλά και να βρεθεί στη μέση μιας μεγάλης κόντρας.

Η ντροπή για το στράτευμα φαντάρος, εξέφρασε προσωπικές πολιτικές απόψεις, την ώρα που έφερε το εθνόσημο και έπρεπε να έχει συλληφθεί άμεσα και να έχει παρέμβει η στρατιωτική δικαιοσύνη.

Όπως ενημερωθήκαμε έχει κινηθεί πειθαρχική διαδικασία για την απόδοση των προβλεπόμενων ποινών στον οπλίτη, καθώς με βάση το σχετικό προεδρικό διάταγμα η εμφάνισή του με τη στολή δεν είναι σύννομη.

Η εμφάνιση του φαντάρου πάντως πήρε γρήγορα και πολιτικές προεκτάσεις. Αρχικά με τον Θάνο Πλεύρη να καταφέρεται εναντίον του με ανάρτηση στο Χ, ενώ στη συνέχεια την ίδια γραμμή ακολούθησε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς, ο οποίος με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό One, τόνισε χαρακτηριστικά: «Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να έχει τις πεποιθήσεις και τη γνώμη του, να συμμετέχει στις πορείες του κόμματος στο οποίο ανήκει… αλλά από κει και πέρα ο Στρατός έχει συγκεκριμένους κανόνες και δεν νοείται ένας άνθρωπος ο οποίος υπηρετεί την θητεία του, με τη στολή, να συμμετέχει σε κάτι τέτοιο μιλώντας εξ ονόματος του Στρατού… Νομίζω ότι αυτά τα πράγματα μπορεί να εκτρέψουν την όλη κατάσταση».

Αυτό που δεν μας έκανε εντύπωση είναι το ότι ο φαιδρός ΣΥΡΙΖΑ δικαιολόγησε την επικίνδυνη συμπεριφορά του φαντάρου, αδειάζοντας τον βουλευτή του Π. Παππά.










Κέρκυρα: «Η μητέρα μου έφερνε άνδρες στο σπίτι και με βίαζαν όταν ήμουν 12 ετών»

 


«Η μητέρα μου με εξωθούσε στην πορνεία από τα 12, με πότιζε ούζο και με χτυπούσε προκειμένου να μην είμαι σε θέση να φέρω αντίσταση». 

Σοκάρουν οι περιγραφές 27χρονης από την Κέρκυρα για τη φρίκη που βίωσε δίπλα στην μητέρα της, όταν την εξωθούσε στην πορνεία από την ηλικία των 12 ετών. Η μητέρα έχει παραπεμφθεί με βούλευμα να δικαστεί για ηθική αυτουργία σε βιασμό και μαστροπεία ανηλίκου.

«Ο καθένας πλήρωνε από 50 ή 100 ευρώ τη φορά που καρπωνόταν η μητέρα μου. Είτε ερχόταν στο σπίτι μας, είτε πήγαινα στα δικά τους ακατάλληλες ώρες», ήταν κάποια από τα λόγια του θύματος στο Mega.

Η Σπυριδούλα περιέγραψε στους αστυνομικούς τον εφιάλτη που έζησε σαν παιδί, με μια μητέρα που αδιαφορούσε κι έναν πατέρα ανίκανο να κάνει το παραμικρό, χτυπημένος από τον καρκίνο. Τον έχασε όταν ήταν 8 ετών.

Η καταγγέλλουσα, ζούσε υπό το καθεστώς ανέχειας και παραμέλησης. Εγκατέλειψε το σχολείο έχοντας φοιτήσει μόνο στο δημοτικό και αντιμετώπιζε προβλήματα υστέρησης στην ψυχοσυναισθηματική της ανάπτυξη. Δεν έλαβε την απαιτούμενη φροντίδα, όπως θα έπρεπε, από το στενό της οικογενειακό της περιβάλλον, ενώ οι γονείς της αρνήθηκαν την όποια βοήθεια από αρμόδιες υπηρεσίες που τους προσφέρθηκε.

Όπως αναφέρει η ίδια, την έσωσαν οι γείτονες που έκαναν καταγγελία και το παιδί απομακρύνθηκε από τη μητέρα.

«Μέχρι τα 15 μου χρόνια γιατί μετά με πήρανε γιατί έγινε καταγγελία στο Χαμόγελο του Παιδιού και με πήγανε σε ίδρυμα. Το κατήγγειλαν οι γείτονες πάνω από την πολυκατοικία. Έβλεπαν ότι γίνονταν αυτά και έκαναν καταγγελία. Αντί να παίζω με τις κούκλες μου η μητέρα μου έφερνε άντρες στο σπίτι… Και πονάω. Μόνο και μόνο που βίωσα αυτά που βίασα, πονάω. Δηλαδή, δεν μπορώ να κοιμηθώ, φοβάμαι», λέει.

Η μητέρα της, ποτέ δεν παραδέχτηκε τους ισχυρισμούς της κόρης της. Αντίθετα, ισχυρίζεται ότι είναι όλα ψέματα. «Αρνούμαι τα πάντα. Τίποτα από όλα αυτά δεν είναι αλήθεια. Οι άνδρες που μας επισκέπτονταν ήταν φίλοι του συντρόφου μου και πατέρα της κόρης μας και έρχονταν για τον πείσουν να πάρει τα φάρμακά του, γιατί ήταν καρκινοπαθής και δεν τα δεχόταν από εμένα. Το παιδί μου έκανε αυτές τις καταγγελίες ως αντίδραση στο πρόσωπό μου για τον εν τέλει θάνατο του πατέρα της» υποστηρίζει η κατηγορούμενη.

Η Σπυριδούλα πέρασε άσχημα. Υπήρξε άστεγη, πέρασε από ορφανοτροφεία. Πήγαινε όπου την πήγαιναν.«Είμαι άστεγη. Με πήραν από εδώ, από το ορφανοτροφείο και με πήγαν στην Αθήνα. Πήγα στο δημοτικό. Πήγα και το εγκατέλειψα. Με πίεσε η μητέρα μου να το εγκαταλείψω. Όταν με κάλεσε ο Ανακριτής αναγκάστηκα να πω ότι δεν έγινε γιατί με απείλησε (σ.σ. η μητέρα μου) ότι θα με σκοτώσει», είπε.

Παρά το ότι κάποια στιγμή η Σπυριδούλα τα πήρε όλα πίσω, υπό τις απειλές της μητέρας της, οι ανακριτικές Αρχές, δεν πείστηκαν και θεώρησαν ότι οι αρχικές της καταθέσεις ήταν εκείνες που περιέγραφαν τη φρίκη που είχε ζήσει αυτή η γυναίκα σήμερα, όταν ήταν παιδί. Το αποτέλεσμα ήταν να ασκηθεί κακουργηματική δίωξη σε βάρος της μητέρας της.

Με βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών Κέρκυρας η μητέρα της 27χρονης παραπέμπεται στο ακροατήριο του μεικτού ορκωτού δικαστηρίου για να δικαστεί για τις αξιόποινες πράξεις της ηθικής αυτουργίας σε βιασμό κατ’ εξακολούθηση και μαστροπεία ανηλίκου νεότερου των 15 χρόνων.


Πηγή



ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 6,5% σημείωσε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας εφέτος τον Αύγουστο


 

Μείωση 6,5% σημείωσε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας τον Αύγουστο εφέτος, με την ποσοστιαία μείωση των εισαγωγών να είναι υπερδιπλάσια εκείνης των εξαγωγών, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

Ειδικότερα, από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τις εμπορευματικές συναλλαγές προκύπτουν τα εξής:

Η συνολική αξία των εισαγωγών τον Αύγουστο 2024 ανήλθε στο ποσό των 6.210,6 εκατ. ευρώ έναντι 6.449,5 εκατ. ευρώ τον ίδιο μήνα του 2023, παρουσιάζοντας μείωση 3,7% (χωρίς τα πετρελαιοειδή υπήρξε μείωση κατά 158,6 εκατ. ευρώ ή 3,4%, ενώ χωρίς τα πετρελαιοειδή και τα πλοία σημειώθηκε μείωση κατά 151,9 εκατ. ευρώ ή 3,3%).

Η συνολική αξία των εξαγωγών ανήλθε στο ποσό των 3.674,9 εκατ. ευρώ έναντι 3.736,7 εκατ. ευρώ τον Αύγουστο 2023, παρουσιάζοντας μείωση 1,7% (χωρίς τα πετρελαιοειδή κατά τον μήνα Αύγουστο 2024 παρουσιάστηκε αύξηση κατά 213,6 εκατ. ευρώ ή 9,2%, ενώ χωρίς τα πετρελαιοειδή και τα πλοία σημειώθηκε αύξηση κατά 210,2 εκατ. ευρώ ή 9,1%).

Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου τον Αύγουστο 2024

Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου ανήλθε σε 2.535,7 εκατ. ευρώ έναντι 2.712,8 εκατ. ευρώ τον Αύγουστο 2023, παρουσιάζοντας μείωση 6,5% (χωρίς τα πετρελαιοειδή σημειώθηκε μείωση κατά 372,2 εκατ. ευρώ ή 15,8%, ενώ χωρίς τα πετρελαιοειδή και τα πλοία υπήρξε μείωση κατά 362,1 εκατ. ευρώ ή 15,5%).

Το 8μηνο, η συνολική αξία των εισαγωγών ανήλθε στο ποσό των 55.723,0 εκατ. ευρώ έναντι 54.649,1 εκατ. ευρώ το ίδιο διάστημα του 2023, παρουσιάζοντας αύξηση 2% (χωρίς τα πετρελαιοειδή παρουσιάστηκε αύξηση κατά 1.095,8 εκατ. ευρώ ή 2,7%, ενώ χωρίς τα πετρελαιοειδή και τα πλοία σημειώθηκε αύξηση κατά 1.075,1 εκατ. ευρώ ή 2,7%).

Το ποσό της συνολικής αξίας των εξαγωγών του πρώτου 8μήνου του 2024

Η συνολική αξία των εξαγωγών ανήλθε στο ποσό των 33.718,9 εκατ. ευρώ έναντι 34.219,3 εκατ. ευρώ το 8μηνο του 2023, παρουσιάζοντας μείωση 1,5% (χωρίς τα πετρελαιοειδή παρουσιάστηκε μείωση κατά 297,3 εκατ. ευρώ ή 1,2%, ενώ χωρίς τα πετρελαιοειδή και τα πλοία σημειώθηκε μείωση κατά 281,0 εκατ. ευρώ ή 1,2%).

Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου ανήλθε σε 22.004,1 εκατ. ευρώ έναντι 20.429,8 εκατ. ευρώ το 8μηνο του 2023, παρουσιάζοντας αύξηση 7,7% (χωρίς τα πετρελαιοειδή σημειώθηκε αύξηση κατά 1.393,1 εκατ. ευρώ ή 8,4%, ενώ χωρίς τα πετρελαιοειδή και τα πλοία υπήρξε αύξηση κατά 1.356,1 εκατ. ευρώ ή 8,2%).


ΑΠΕ-ΜΠΕ



Χρυσοχοΐδης: «Η βία των ανηλίκων με τρομάζει»

 


Μιλώντας στην ΕΡΤ και στη Χριστίνα Βίδου ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δήλωσε αρχικά :

«Το θέμα της βίας είναι συνολικότερο. Και δυστυχώς, στην εποχή μας είναι διαδεδομένο. Είναι ένα φαινόμενο το οποίο υπάρχει, στο οποίο υπάρχει έξαρση και όχι μόνο εδώ. Δυστυχώς πολύ χειρότερα σε όλη την Ευρώπη (…). Αν δούμε λοιπόν, τη μεγάλη εικόνα είναι ότι η βία, η οποία εκδηλώνεται σε πολλά επίπεδα από τα ανήλικα παιδιά στις πλατείες και στα σχολεία (που αυτά δεν είναι αστυνομικά προβλήματα, δεν είναι αστυνομικό ζήτημα αυτό), να πιάσουμε τα παιδιά, να τα συλλάβουμε όλα, να τα βάλουμε στη φυλακή; Τι θα κάνουμε; Άρα, λοιπόν, υπάρχει ένα ζήτημα βαθιά κοινωνικό, που πρέπει να δούμε το σχολείο, η οικογένεια, οι γονείς. Συνολικά η πολιτεία και η δημοκρατία μας, πώς διαχειρίζεται όλα αυτά τα φαινόμενα; Δυστυχώς, επαναλαμβάνω, δεν είναι μόνον ελληνικά. Όμως, εμείς πρέπει να αντιμετωπίσουμε το δικό μας θέμα. Η βία των ανηλίκων τρομάζει και εμένα με τρομάζει. Πηγαίνω καμιά φορά σε κάποιες πλατείες εδώ στην Αττική και βλέπω χιλιάδες μικρά παιδιά που κυκλοφορούν με παρέες μέσα σε μεγάλες συγκεντρώσεις και τρομάζω πραγματικά αν θα συμβεί κάτι, αν θα βγει ένα μαχαίρι, αν θα βγει μια γροθιά, εάν θα ασκηθεί βία, εάν θα μαλώσουν μεταξύ τους κάποια παιδιά, αν θα υπάρξει μια ληστεία με μαχαίρι για παράδειγμα. Αυτά λοιπόν, όλα είναι ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Πιστεύω ότι γίνεται μια προσπάθεια προς τη θετική κατεύθυνση. Δηλαδή στο σχολείο έχουν κινητοποιηθεί κάποιοι μηχανισμοί, αλλά καταλαβαίνετε ότι χρειάζεται και παρακολούθηση από την οικογένεια. Πάρα πολύ μεγάλη προσοχή και πολύ μεγάλη παρακολούθηση».


Συμπλήρωσε: 

«Ταυτόχρονα έξω από το σχολείο ασκούνται πολιτικές οι οποίες πραγματικά άρχισαν να αποδίδουν. Δηλαδή σε κάθε πλατεία υπάρχει ένας αριθμός αστυνομικών με ελαφρύ οπλισμό, κυρίως κοπέλες αστυνομικοί, γυναίκες αστυνομικοί, σχεδόν με καθόλου οπλισμό. Είναι πολύ φιλικές προς τα παιδιά, αλλά ταυτόχρονα στο περιβάλλοντα χώρο υπάρχουν και άλλοι αστυνομικοί οι οποίοι θα παρέμβουν αν συμβεί κάτι. Άρα, λοιπόν, να ξέρουν οι γονείς ότι οι μεγάλες συγκεντρώσεις των παιδιών τους σε κάποιες πλατείες έχουν ένα μεγάλο βαθμό ασφάλειας, με την έννοια ότι υπάρχει αστυνομική παρουσία εκεί».


Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε και στο πενταψήφιο αριθμό : 

«Ταυτόχρονα όμως, επειδή δεν μπορεί να υπάρχει η αστυνομία παντού ή δεν είναι βέβαιο ότι όλα γίνονται σε μαζικές συγκεντρώσεις, έχουμε προχωρήσει στα εξής πράγματα: Πρώτον, έχουμε καθιερώσει ένα πενταψήφιο αριθμό, ο οποίος είναι το: 10 201. Και με το που τηλεφωνεί κάποιος στο συγκεκριμένο αριθμό, είτε ανήλικος, είτε ο πατέρας ή οι γονείς, ή κάποιος τρίτος και αναφέρει το περιστατικό αμέσως, σε λίγα λεπτά έως δευτερόλεπτα εμφανίζεται μια αστυνομική δύναμη για να επέμβει. Αυτό το νούμερο είναι πανελλαδικό, που σημαίνει ότι η καλά εκπαιδευμένη αστυνομικοί που το σηκώνουν και το διαχειρίζονται αυτό το τηλέφωνο μπορούν να αντιδράσουν γρήγορα αφού πάρουν πολύ γρήγορα τις χρήσιμες πληροφορίες που είναι αναγκαίες.

Το δεύτερο είναι ότι σε λίγες μέρες θα ανακοινωθεί μια νέα εφαρμογή, το «Safe Youth», ένα application στο κινητό, μια εφαρμογή που μπορούν να έχουν τα παιδιά, οι γονείς, οποιοσδήποτε, ούτως ώστε με το πάτημα, με τη χρήση λοιπόν, αυτής της εφαρμογής, μπορεί πραγματικά αμέσως και πάλι να σταλεί το μήνυμα και να έρθουν δυνάμεις να μπορέσουν έτσι να αντιμετωπίσουν ένα περιστατικό. Βεβαίως υπάρχει και μια τρίτη εκδοχή: Όλα αυτά να μη συμβαίνουν εν θερμώ, δηλαδή να μη συμβαίνει ένα περιστατικό την ώρα που μιλάμε, αλλά να αναφερθεί ένα περιστατικό το οποίο σχετίζεται με παραβατικά παιδιά σε κάποια γειτονιά, σε κάποια πλατεία και αυτά είναι πολλά φαινόμενα, που τα συναντώ καθημερινά μπροστά μου αλλά και από προσωπικές αναφορές που μου κάνουν άνθρωποι, οι συμπολίτες μου στη Δυτική Αθήνα κ.λ.π. Και να πάει η αστυνομία σιγά σιγά σε αυτές τις γειτονιές που έχουν προβλήματα με παραβατικά παιδιά, σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία, με τους γονείς, με το Δήμο, με τα σχολεία, σιγά σιγά να εξαφανίσουν αυτές τις παραβατικές συμπεριφορές. Διότι, ένα παιδί δεν γίνεται έτσι ξαφνικά να είναι παραβατικό από τη μια μέρα στην άλλη. Υπάρχει δυστυχώς ένα υπόστρωμα, υπάρχει ένα μικρό παρελθόν».



«Καρφώθηκε» με τη μηχανή του σε αστυνομικό της Ομάδας Ζ και το έβαλε στα πόδια

 



Αστυνομικός της Ομάδας Ζ τραυματίστηκε αργά το βράδυ της Τρίτης 08.10.2024 στη Θεσσαλονίκη, όταν έπεσε πάνω του μοτοσικλέτα που κινούνταν με υψηλή ταχύτητα.

Σύμφωνα με το thestival.gr, δύο περιπολούντες αστυνομικοί της Ομάδας Ζ έκριναν ύποπτη την κίνηση ενός μοτοσικλετιστή που κινούνταν στην οδό Γ. Παπανδρέου, στην περιοχή του Κορδελιού, στη Θεσσαλονίκη.

Επιχείρησαν να τον ακινητοποιήσουν ανακόπτοντας την πορεία του. Εκείνος τους αγνόησε, επιτάχυνε και εμβόλισε με τη μηχανή του τον έναν από τους δύο αστυνομικούς.

Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή πεζός, εγκαταλείποντας το δίκυκλό του.

Αμέσως δόθηκε σήμα στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν κοντά στο σημείο τους πρόσκρουσης για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του αναβάτη. Ο ένας από τους δύο αστυνομικούς τραυματίστηκε στο πόδι και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.



Φλόριντα: Μαζικές εκκενώσεις, «αν δεν φύγετε θα πεθάνετε»

 



Έκκληση Μπάιντεν: «Ζήτημα ζωής και θανάτου η εκκένωση»

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε χθες ότι ο τυφώνας Μίλτον θα μπορούσε να είναι η χειρότερη καταιγίδα στις ΗΠΑ εδώ και 100 χρόνια. Οι κάτοικοι της Φλόριντα που ζουν σε περιοχές που βρίσκονται υπό εντολή εκκένωσης κλήθηκαν από τον πρόεδρο να φύγουν αμέσως. Είναι «ζήτημα ζωής και θανάτου» τόνισε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε με όλους τους πολιτικούς ηγέτες της περιοχής και τους είπε πως «ότι ζητήσουν, μπορούν να το πάρουν».

Οι άνεμοι έχουν ήδη φτάσει τα 180 μίλια/ώρα και το κύμα καταιγίδας μπορεί να φτάσει τα 15 πόδια – κάτι που ο Μπάιντεν χαρακτηρίζει «καταστροφικό».

Συναγερμός έχει σημάνει στη Φλόριντα, όπου εκατομμύρια κάτοικοι των δυτικών ακτών της, εγκαταλείπουν την περιοχή Τάμπα καθώς προ των πυλών βρίσκεται η επέλαση του κυκλώνα Μίλτον.

Ο Μίλτον πρόκειται να φέρει μία «καταιγίδα τέρας» με ανέμους που θα ξεπεράσουν τα 285 χμλ την ώρα ενώ οι αρχές προειδοποιούν για θανάσιμο κίνδυνο και καλούν τους πολίτες να εκκενώσουν την περιοχή.

Ο κυβερνήτης Ρον ΝτεΣάντις δήλωσε ότι η Φλόριντα έχει ετοιμάσει δεκάδες καταφύγια για να βοηθήσει στη στέγαση των κατοίκων που έμειναν αποκλεισμένοι από την καταιγίδα ενώ η Δήμαρχος της Τάμπα προειδοποίησε πως «αν οι κάτοικοι επιλέξουν να μείνουν δεν θα επιζήσουν».


Οι Αρχές των περιοχών της Φλόριντα που αναμένεται να βρεθούν από τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη στο έλεος του κυκλώνα απευθύνουν δραματικές εκκλήσεις στους κατοίκους να απομακρυνθούν.

Μιλώντας στο CNN η δήμαρχος της Τάμπα, Τζέιν Κάστορ, απευθυνώμενη στους κατοίκους της πόλης τόνισε: «Αν επιλέξετε να μείνετε σε κάποια από τις ζώνες εκκένωσης, θα πεθάνετε».

Απευθυνόμενη στους απρόθυμους να εκκενώσουν τις εστίες τους, είπε ότι «μπορεί να καταφέρατε σε άλλες καταιγίδες, αλλά δεν υπήρξε άλλη σαν κι αυτή. Είναι κάτι που δεν έχω ξαναδεί σε ολόκληρη τη ζωή μου, ούτε οποιοσδήποτε άλλος γεννήθηκε ή μεγάλωσε στην περιοχή της Τάμπα Μπέι».

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, πρόκειται για τον χειρότερο κυκλώνα των τελευταίων 100 ετών που θα αντιμετωπίσει η Φλόριντα, αν επιβεβαιωθούν τα μοντέλα.

Ο Μίλτον ενισχύθηκε ξανά τα ξημερώματα σε κυκλώνα κατηγορίας 5, το ανώτατο επίπεδο στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμπσον και προβλέπεται να φθάσει στη δυτική ακτή της Φλόριντα το βράδυ της Τετάρτης (τοπική ώρα), σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ (National Hurricane Center / NHC).





Φαιδρή κίνηση το εξώδικο Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ - Πολάκης σε Τζάκρη : «Πες του μορφονιού να το πάρει πίσω»

 


Στον αέρα και πάλι βρίσκονται από χθες η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ, με ευθύνη του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά και το κομματικό μέλλον του ίδιου.

Το εξώδικο που απέστειλε χθες το πρωί ο τελευταίος με αποδέκτες τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος σήμανε την αντίστροφη μέτρηση για το τελικό ξεκαθάρισμα στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και την απόφαση να οδηγηθεί στην διαγραφή Κασσελάκη το κόμμα.

Κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή γεγονότα» τα στελέχη της νέας πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ κατέφθασαν σε βαρύ κλίμα στην Κουμουνδούρου για την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, κεραυνοβολημένα από τις γραμμές του εξωδίκου του κ. Κασσελάκη, στο οποίο ζητούσε την παραίτηση της Γραμματέως του κόμματος, Ράνιας Σβίγκου προειδοποιώντας παράλληλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη με εισαγγελική παρέμβαση.

Ο Κασσελάκης έστειλε το εξώδικο με την ιδιότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, νομίζοντας οτι είναι ακόμα πρόεδρος και όχι έκπτωτος πρόεδρος, και αυτό προκαλεί όλους του υποψήφιους και τα σοβαρά στελέχη του κόμματος.

Το εξώδικο :



Ζήτημα διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά το εξώδικο στην Πολιτική Γραμματεία και την Κεντρική Επιτροπή έθεσε η Όλγα Γεροβασίλη, καλώντας σε άμεση σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, την ίδια ώρα που η Θεοδώρα Τζάκρη ζήτησε την παραίτηση της Ράνιας Σβίγκου την οποία έδειξε ως υπεύθυνη για τη διαρροή του πόθεν έσχες του κ. Κασσελάκη. Ωστόσο, η κ. Γεροβασίλη επέμεινε ότι ο τρόπος για να απαντηθεί το εξώδικο είναι η διαγραφή, κίνηση που βρίσκει αντίθετο τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος κάλεσε τον έκπτωτο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρει το εξώδικο. 

«Ο Κασσελάκης εντείνει το κλίμα διάλυσης και σύγκρουσης», ανέφερε στην τοποθέτηση της στην Πολιτική Γραμματεία η Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπουλου, που τάχθηκε υπέρ της διαγραφής του έκπτωτου προέδρου.

Η κυρία Νοτοπούλου πρότεινε: Πρώτον, σύγκληση Κεντρικής Επιτροπής για να απορρίψει την υποψηφιότητά του, κατηγορώντας τον ότι δεν σέβεται τις καταστατικές αρχές και αποφάσεις και ότι μόνος στόχος του να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ Δεύτερον, πρότεινε την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας με αίτημα διαγραφής.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Ζαχαριάδης ανέφερε: «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον Στέφανο Κασσελάκη να διαλύσει το ΣΥΡΙΖΑ. Αν θέλει να τον διαλύσει ας προσπαθήσει να το κάνει εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί να είναι μέλος του κόμματος, δεν μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος. Ποτέ κανείς δεν έχει στείλει εξώδικο σε κόμμα που θέλει να ηγηθεί».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος που ανέφερε ότι για τους υποψηφίους, μία εκ των προϋποθέσεων ήταν ο σεβασμός των συλλογικών οργάνων. Ο κ. Κασσελάκης έστειλε «εξώδικο στα συλλογικά όργανα του κόμματος με την ιδιότητα του προέδρου». Ως εκ τούτου, πρότεινε τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής για να αποφασίσει τα περαιτέρω.

Σύγκληση της ΚΕ και ποινικοποίηση της κομματικής ζωής πρότεινε και ο Γιάννης Ραγκούσης. «Πρέπει να συγκληθεί η ΚΕ γιατί η σημερινή εξέλιξη με την ποινικοποίηση της κομματικής ζωής - λόγω ιστορικής και πολιτικής βαρύτητας - εκφεύγει της αρμοδιότητας της ΠΓ. Στην συνεδρίαση της ΚΕ - το αργότερο - οφείλουν να πάρουν θέση όλοι οι υποψήφιοι Πρόεδροι για αυτά τα πρωτοφανή φαινόμενα τραμπισμού και ποινικοποίησης της κομματικής ζωής. Οι ευθύνες για την ανοχή, που ο τραμπισμός αλά Γκρέκα και η ποινικοποίηση της κομματικής ζωής έφτασε σήμερα σε αυτό το επίπεδο, δεν ανήκουν αποκλειστικά στον Στεφ. Κασσελάκη και τους υποστηρικτές του», ανέφερε.



Τα πόθεν έσχες των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ

 


Λίγες ώρες μετά τη «διαρροή» κομματιών του «πόθεν έσχες» του Στέφανου Κσσσελάκη και  το εξώδικο που απέστειλε στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, απειλώντας με εισαγγελείς, ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στη δημοσιότητα τις σχετικές δηλώσεις όλων των υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος :

Σημειώνεται ότι ο Τάιλερ Μακμπέθ έχει καταθέσει δικό του πόθεν έσχες, το οποίο ωστόσο δεν δημοσιοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ, και όπως και να έχει το πόθεν έσχεσ του Στέφανου Κασσελάκη πρέπει να ελεγχθεί σοβαρά από τις αρχές, και να ενημερωθούμε που βρίσκεται η έρευνα του κ. εισαγγελέα που είχε ξεκινήσει πρίν μήνες για την υπόθεση αυτή.


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ


ΓΚΛΕΤΣΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ


ΠΟΛΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ


ΦΑΜΕΛΛΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ


ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ



Rebrain Greece: Η γέφυρα επιχειρήσεων – εργαζομένων με στόχο την αντιστροφή του brain drain

 


Το Rebrain Greece είναι πρωτοβουλία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τη διασύνδεση των συμπολιτών μας εκείνων που έφυγαν στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια της κρίσης με επιχειρήσεις στην Ελλάδα. 

Στην πλατφόρμα platform.rebraingreece.gr, μπορείς να εγγραφείς ως εργαζόμενος ή επιχείρηση, να δεις τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας και να ενημερωθείς για τη διαδικασία επαναπατρισμού και τα σχετικά οικονομικά και φορολογικά κίνητρα. Ήδη στην πλατφόρμα έχουν εγγραφεί πάνω από 2000 εργαζόμενοι και επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνουμε ενημερωτικές εκδηλώσεις σε πόλεις του εξωτερικού όπου ζουν και δραστηριοποιούνται πολλοί Έλληνες. Μετά την πρώτη επιτυχημένη εκδήλωση στο Λονδίνο τον περασμένο Απρίλιο, προγραμματίζουμε εκδήλωση στο Άμστερνταμ στις 30 Νοεμβρίου 2024.




Χρυσό βραβείο WITSA στο Gov.gr Wallet

 



Στο πλαίσιο του ετήσιου Συνεδρίου του Παγκόσμιου Συνδέσμου Υπηρεσιών Καινοτομίας και Τεχνολογίας WITSA, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης (ΓΓΠΣΨΔ) έλαβε το πρώτο βραβείο για το Gov.grWallet στην κατηγορία «Ψηφιακός Μετασχηματισμός της χρονιάς» (Digital Transformation of the Year) στον Δημόσιο Τομέα.

Το Παγκόσμιο Συνέδριο για την Καινοτομία και την Τεχνολογία του WITSA πραγματοποιήθηκε για το έτος 2024 στην Αρμενία, ενώ το βραβείο παρέλαβε ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.



Στο ΕΣΠΑ η αγορά νέας γενιάς Canadair

 


Την ένταξη της αγοράς ενός αεροσκάφους πυρόσβεσης DHC-515, γνωστού και ως νέου τύπου Canadair, στο Πρόγραμμα «Πολιτική Προστασία 2021-2027» του ΕΣΠΑ, ανακοινώνει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης. Η αγορά, συνολικής δημόσιας δαπάνης 53.135.584 ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και δικαιούχος είναι το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

  • Η εν λόγω απόκτηση αναμένεται να συμβάλλει στην αύξηση της επιχειρησιακής ικανότητας του εναέριου πυροσβεστικού στόλου της χώρας, καθώς τα συγκεκριμένα αεροσκάφη χρησιμοποιούνται σε όλες τις φάσεις δασοπυρόσβεσης, δηλαδή επιτήρηση, άμεση επέμβαση και αντιμετώπιση μεγάλων συμβάντων. O προτεινόμενος τύπος αεροσκάφους παρέχει συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι του υφιστάμενου σε σειρά ποιοτικών χαρακτηριστικών. Ενδεικτικά αναφέρονται: η ικανότητα μεταφοράς μεγαλύτερου ωφέλιμου φορτίου νερού ή επιβραδυντικού υγρού, ο μεγαλύτερος χρόνος πτήσης και τα σύγχρονα συστήματα ναυτιλίας. Επιπροσθέτως, τα αεροσκάφη τύπου DHC-515, λόγω της μεγαλύτερης αυτονομίας που διαθέτουν, μπορούν να επαναλαμβάνουν τη διαδικασία ρίψης νερού ή επιβραδυντικού αφρού χωρίς να επιστρέψουν στη βάση για ανεφοδιασμό.
  • Η προμήθεια του αεροσκάφους Canadair DHC -515, πραγματοποιείται στο πλαίσιο διακρατικής συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της κυβέρνησης του Καναδά, ως εγγυήτριας χώρας, και της κατασκευάστριας εταιρείας De Havilland Canada. Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας πρόκειται χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης(Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ελλάδα κ.α.) να προμηθευτούν συνολικά 20 αεροσκάφη για την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας τόσο των ίδιων των χωρών όσο και του συνόλου της Ένωσης.
  • Στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής, η οποία κυρώθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο με τον νόμο 5098/2024, η Ελλάδα πρόκειται να προμηθευτεί συνολικά 7 αεροσκάφη Canadair DHC -515 μαζί με εξοπλισμό αρχικής υποστήριξης, την εκπαίδευση του προσωπικού και την υπηρεσία μεταφοράς. Η προμήθεια των 7 αεροσκαφών εντάσσεται στο Εθνικό Πρόγραμμα Πολιτικής Προστασίας «ΑΙΓΙΣ» και πρόκειται να πραγματοποιηθεί με πόρους του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης RescEU, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων καθώς και του ΕΣΠΑ 2021-2027.


Στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού 2025


 


Κατατέθηκε προς συζήτηση στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού του έτους 2025. Στη σχετική επιστολή προς τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης και ο Υφυπουργός Θάνος Πετραλιάς, αναφέρουν:

  • «Το προσχέδιο του προϋπολογισμού 2025 κατατίθεται συγχρόνως με την υποβολή στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του πρώτου Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού – Διαρθρωτικού Σχεδίου 2025 – 2028 (ΜΔΣ) που βασίζεται στο νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο οικονομικής διακυβέρνησης. Συνεπώς, τα μακροοικονομικά και δημοσιονομικά μεγέθη που αποτυπώνονται στο προσχέδιο βρίσκονται σε εναρμόνιση με τις εκτιμήσεις του ΜΔΣ.
  • Την τελευταία τριετία η παγκόσμια οικονομία αντιμετώπισε αλλεπάλληλες κρίσεις λόγω αλληλοσυνδεόμενων αναταραχών σε οικονομικό, κλιματικό και γεωπολιτικό επίπεδο. Παρά τα σημάδια ανάκαμψης, το διεθνές οικονομικό περιβάλλον χαρακτηρίζεται από αυξημένη αβεβαιότητα που συνδέεται με τις πρόσφατες γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τον παρατεταμένο πόλεμο στην Ουκρανία καθώς και με βραχυπρόθεσμους παράγοντες, όπως οι συσταλτικές νομισματικές πολιτικές και ο περιορισμός της δημοσιονομικής στήριξης διεθνώς μετά τη πανδημία και την ενεργειακή κρίση, αλλά και με τις σημαντικές και επιταχυνόμενες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.
  • Σε αυτό το δυσμενές και αβέβαιο διεθνές περιβάλλον η ελληνική οικονομία αποδεικνύεται ανθεκτική. Ο ρυθμός ανάπτυξης αναμένεται να ανέλθει σε 2,2% το 2024 και 2,3% το 2025 έναντι 0,8% και 1,4%, αντίστοιχα, που εκτιμάται για την Ευρωζώνη, με βάση τις εαρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι επενδύσεις αναμένεται να αυξηθούν κατά 6,7% το 2024 και 8,4% το 2025 και το ποσοστό ανεργίας να μειωθεί από 10,3% το 2024 σε 9,7% το 2025. Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε ονομαστικούς όρους το 2025 αναμένεται να αυξηθεί κατά περίπου 10 δισ. ευρώ και ο λόγος του χρέους της Γενικής Κυβέρνησης προς το ΑΕΠ να μειωθεί κατά 4,6 ποσοστιαίες μονάδες. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή εκτιμάται σε 2,7% το 2024 και αναμένεται να αποκλιμακωθεί περαιτέρω σε 2,1% το 2025.
  • Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού 2025 περιλαμβάνεται το σύνολο των παρεμβάσεων που έχουν ανακοινωθεί, συμπεριλαμβανομένων όσων παρουσιάστηκαν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Τα νέα μόνιμα δημοσιονομικά μέτρα που επηρεάζουν τον τακτικό προϋπολογισμό επιφέρουν επιπλέον δημοσιονομικό κόστος το 2025 σε σχέση με το 2024, ύψους 1,1 δισ. ευρώ, ενώ πλήθος άλλων παρεμβάσεων χρηματοδοτείται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ). Σε αυτό το πλαίσιο, οι επενδυτικές δαπάνες αναμένεται να αυξηθούν από 13,1 δισ. ευρώ το 2024 σε 14,3 δισ. ευρώ το 2025, πλέον των πόρων του δανειακού σκέλους του ΤΑΑ.
  • Οι νέες δημοσιονομικές παρεμβάσεις, που συμπληρώνονται από σειρά θεσμικών μέτρων, εστιάζουν στη στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος, στην ενίσχυση των επενδύσεων και της καινοτομίας, στην αντιμετώπιση του δημογραφικού και του στεγαστικού ζητήματος καθώς και στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής.
  • Οι παρεμβάσεις είναι εντός των δημοσιονομικών στόχων που τίθενται στο ΜΔΣ, καθώς προβλέπεται αύξηση των καθαρών πρωτογενών δαπανών κατά 3,6% το 2025 σε σχέση με το 2024, ενώ ο σχετικός στόχος ανέρχεται σε αύξηση δαπανών έως 3,7%. Σε αυτό το πλαίσιο το πρωτογενές αποτέλεσμα της Γενικής Κυβέρνησης αναμένεται να διαμορφωθεί σε 2,4% το 2024 και 2,5% το 2025 και το συνολικό αποτέλεσμα σε -1,0% το 2024 και -0,6% το 2025.
  • Ο προϋπολογισμός του 2025 καλείται να συγκεράσει τον στόχο της δημοσιονομικής σταθερότητας με την ανάγκη για αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών καθώς και την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων, όπως είναι το δημογραφικό και το στεγαστικό πρόβλημα, η κλιματική κρίση, αλλά και να καλύψει τις αναγκαίες δαπάνες για την ενίσχυση της Εθνικής Άμυνας.
  • Στόχος είναι η διασφάλιση της ισχυρής ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, η περαιτέρω αναβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας και η ευημερία των πολιτών, για την επίτευξη του οποίου απαιτείται η διοχέτευση των πεπερασμένων δημοσιονομικών πόρων με τη μέγιστη δυνατή οικονομική και κοινωνική αποτελεσματικότητα».


Οι αποκρατικοποιήσεις είναι προς όφελος των δημόσιων οικονομικών και κάνουν τη ζωή των πολιτών καλύτερη

 





Από ανάρτηση του Πρωθυπουργού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Την περασμένη εβδομάδα κυρώσαμε από τη Βουλή τη νέα σύμβαση για την Αττική Οδό συμπληρώνοντας μία «11άδα» αποκρατικοποιήσεων από τις εκλογές του 2023, με συνολικά έσοδα υπέρ του δημοσίου που φτάνουν τα 7,8 δισεκατομμύρια ευρώ.

Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να αναδείξω ότι τελικά οι στοχευμένες αποκρατικοποιήσεις λειτουργούν όχι μόνο προς όφελος των δημόσιων οικονομικών, αλλά κάνουν και τη ζωή καλύτερη για όλους τους πολίτες!

  • Και αυτό γιατί σημαίνουν χαμηλότερες χρεώσεις: Οι οδηγοί που χρησιμοποιούν την Αττική Οδό καταλαβαίνουν ήδη τη διαφορά. Από την Κυριακή καταβάλλουν διόδια 2,5 ευρώ από 2,8 ευρώ, ενώ τα ΙΧ που μεταφέρουν συμπολίτες μας με αναπηρία, όπως και τα βανάκια για ΑΜΕΑ, απαλλάσσονται από κάθε πληρωμή.
  • Σημαίνουν χαμηλότερο χρέος και υψηλότερα φορολογικά έσοδα: Με τη νέα σύμβαση το δημόσιο εισέπραξε το ποσό ρεκόρ των 3,27 δισεκατομμυρίων, που μειώνει αυτόματα το δημόσιο χρέος κατά 1,5 ποσοστιαία μονάδα του ΑΕΠ, ενώ κάθε χρόνο θα λαμβάνει μέρος των εσόδων του παραχωρησιούχου.

Αν πάμε όμως και στη μεγάλη εικόνα, και εκεί θα διαπιστώσουμε ότι κάθε μελετημένη κίνηση στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων, δημιουργεί πολλαπλασιαστικά οφέλη στην οικονομία και την κοινωνία.

  • Σημαίνει καλύτερες υπηρεσίες για όλους: Η συμμετοχή επενδυτών σε λιμάνια και περιφερειακά αεροδρόμιαβελτιώνει ριζικά τις υποδομές, αναβαθμίζει τις τουριστικές μας υπηρεσίες, ανοίγει νέους ορίζοντες για κάθε περιοχή, προς όφελος της απασχόλησης και των τοπικών κοινωνιών.
  • Σημαίνει αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό: Οι μεταρρυθμιστικές μας πρωτοβουλίες στον τραπεζικό τομέαφέρνουν νέα κεφάλαια και επενδυτές, πιστοποιούν την αναβάθμιση της οικονομίας μας και υλοποιούνται προς όφελος των Ελλήνων φορολογουμένων, που πλήρωσαν ακριβά στο πρόσφατο παρελθόν τυχοδιωκτισμούς και πειράματα.