Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

Ο φαιδρός φαντάρος που έβγαλε λόγο σε εκδήλωση του ΚΚΕ υπέρ των τρομοκρατών της Χαμάς έπρεπε να έχει συλληφθεί


 

Ο Πέτρος Παππάς τον αποδοκίμασε, ο ΣΥΡΙΖΑ «αδειάζει» τον βουλευτή του - Τι αναφέρει το προεδρικό διάταγμα για τους ένστολους.

Αυτό που κάνει εντύπωση είναι η απουσία του Υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια που δεν έχει κάνει καμία δήλωση για την προπαγάνδα του φαιδρού φαντάρου που αμφισβήτησε την αμυντική πολιτική της χώρας και έβρισε συμμαχους φορώντας τη στολή.

Η παρουσία ενός φαντάρου σε εκδήλωση του ΚΚΕ που είναι υποστηρικτές των τρομοκρατών της Χαμάς, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες υπηρετεί σε μονάδα της ΑΣΔΥΣ (Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού), εμφανίστηκε φορώντας τη στολή του και τον μπερέ με το εθνόσημο στην εν λόγω εκδήλωση και εκφώνησε πύρινο αντιπολεμικό λόγο, κατά του Ισραήλ και υπέρ των τρομοκρατών της Χαμάς, με αποτέλεσμα πολύ γρήγορα να γίνει viral, αλλά και να βρεθεί στη μέση μιας μεγάλης κόντρας.

Η ντροπή για το στράτευμα φαντάρος, εξέφρασε προσωπικές πολιτικές απόψεις, την ώρα που έφερε το εθνόσημο και έπρεπε να έχει συλληφθεί άμεσα και να έχει παρέμβει η στρατιωτική δικαιοσύνη.

Όπως ενημερωθήκαμε έχει κινηθεί πειθαρχική διαδικασία για την απόδοση των προβλεπόμενων ποινών στον οπλίτη, καθώς με βάση το σχετικό προεδρικό διάταγμα η εμφάνισή του με τη στολή δεν είναι σύννομη.

Η εμφάνιση του φαντάρου πάντως πήρε γρήγορα και πολιτικές προεκτάσεις. Αρχικά με τον Θάνο Πλεύρη να καταφέρεται εναντίον του με ανάρτηση στο Χ, ενώ στη συνέχεια την ίδια γραμμή ακολούθησε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς, ο οποίος με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό One, τόνισε χαρακτηριστικά: «Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να έχει τις πεποιθήσεις και τη γνώμη του, να συμμετέχει στις πορείες του κόμματος στο οποίο ανήκει… αλλά από κει και πέρα ο Στρατός έχει συγκεκριμένους κανόνες και δεν νοείται ένας άνθρωπος ο οποίος υπηρετεί την θητεία του, με τη στολή, να συμμετέχει σε κάτι τέτοιο μιλώντας εξ ονόματος του Στρατού… Νομίζω ότι αυτά τα πράγματα μπορεί να εκτρέψουν την όλη κατάσταση».

Αυτό που δεν μας έκανε εντύπωση είναι το ότι ο φαιδρός ΣΥΡΙΖΑ δικαιολόγησε την επικίνδυνη συμπεριφορά του φαντάρου, αδειάζοντας τον βουλευτή του Π. Παππά.










0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου