Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Γυναίκα έστειλε τον κλέφτη στο νοσοκομείο!




Μία γυναίκα που έχει ύψος μόλις 1,49μ. βρήκε την ψυχραιμία της και έστειλε τον κλέφτη... αδιάβαστο. 

Ένας άνδρας σκέφτηκε πως θα έχει εύκολο έργο στο σπίτι μίας Αγγλίδας. «Μπούκαρε» μέσα και κατέληξε στο κρεβάτι του νοσοκομείου. Η ατρόμητη γυναίκα που άκουσε τον θόρυβο, άρπαξε ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ και του έκανε το πρόσωπο καινούριο! 

Μάλιστα, η 52χρονη που έχει ύψος μόλις 1,49 δεν φοβήθηκε τον γιγαντόσωμο κλέφτη.




Πηγή


Ανήθικα ζώα κακοποιοί που μόνο άντρες δεν είναι σκοτώνουν μπροστά σε ανήλικα παιδιά



«Δάσκαλε, βοήθα με, σκοτώνουν τον πατέρα μου», φώναζε το 10χρονο παιδί που είδε τη δολοφονία του πατέρα του από αδίστακτους άθλιους κακοποιούς.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, εκείνη την ώρα έτυχε να βρίσκεται στην είσοδο του σχολείου ένας δάσκαλος, ο οποίος είδε ολόκληρο το συμβάν και στον οποίο έτρεξε απελπισμένο για βοήθεια το παιδί. 

«Το παιδί έκλαιγε. Είδε έναν κουκουλοφόρο. Πρέπει να ήταν έξω από το αυτοκίνητο ο εκτελεστής. Κατέβηκε απο το αμάξι και το θύμα δεν πρόλαβε να κάνει τίποτα», λένε αυτόπτες μάρτυρες που είδαν την απίστευτη σκηνή να εκτυλίσσεται λίγα βήματα έξω από την πόρτα του σχολείου των παιδιών τους.

Ότι διαφορές και να έχουν μεταξύ τους οι κακοποιοί που θα έπρεπε να βρίσκονται κανονικά στην φυλακή και όχι ελεύθεροι, δεν τις λύνουν μπροστά σε ανήλικα παιδιά και στην είσοδο σχολείων γιατί αυτό δείχνει ότι είναι  άθλια ανήθικα ζώα.



Ανησυχία σε ΕΛΑΣ-ΕΥΠ για τα Σκόπια- Στήνουν γραφείο πληροφοριών



«Γραφείο ανάλυσης πληροφοριών», στο οποίο συμμετέχει η Ελλάδα, συστάθηκε με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

«Γραφείο ανάλυσης πληροφοριών», στο οποίο συμμετέχει και η Ελλάδα, συστάθηκε με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ), ύστερα από την κρίση που έχει ξεσπάσει στη γειτονική χώρα και το φόβο για εμφύλιο.

Όπως γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος», στόχος είναι η δημιουργία ενός οργανωμένου μηχανισμού πληροφόρησης των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις εξελίξεις στα Σκόπια, προκειμένου να ληφθούν έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση τυχόν ακραίων καταστάσεων. Στο «γραφείο ανάλυσης πληροφοριών» συμμετέχουν διπλωμάτες και αστυνομικοί σύνδεσμοι από όλα τα κράτη-μέλη. Η Ελλάδα εκπροσωπείται από τον αστυνομικό σύνδεσμο που διαθέτει στα Σκόπια, ενώ πληροφόρηση υπάρχει και από διπλωματικές πηγές.

Ο Έλληνας εκπρόσωπος ενημερώνει τα υπουργεία Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Άμυνας και ΕΥΠ για την πολιτική κρίση που κανείς δεν γνωρίζει που θα καταλήξει. Η χώρα μας λόγω και της γειτνίασης με τα Σκόπια έχει έναν λόγο παραπάνω να ανησυχεί για το ενδεχόμενο εμφύλιας σύρραξης, ιδιαίτερα μετά τα σοβαρά επεισόδια στη Βουλή της γειτονικής χώρας. Η πολιτική αστάθεια έχει θορυβήσει εδώ και καιρό τις ελληνικές Αρχές, ενώ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φαίνεται να προκρίνει σχέδιο εγρήγορσης.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες στη χώρα μας έχουν εκπονήσει ήδη κάποια πρώτα σχέδια δράσης για την περίπτωση του απευκταίου σεναρίου της εμφύλιας σύρραξης, που θα μπορούσε να δημιουργήσει ροές προς τα ελληνοσκοπιανά σύνορα. Το σχέδιο, το οποίο δεν θα τεθεί ποτέ σε εφαρμογή αν εξομαλυνθεί η κρίση, προβλέπει ότι σε περίπτωση μαζικής μετακίνησης Σκοπιανών, ο πληθυσμός θα παραμείνει στο Κιλκίς. Εκεί έχουν βολιδοσκοπηθεί περιοχές, όπου θα μπορούσαν να στηθούν καταυλισμοί για την εγκατάσταση των εισερχομένων, έως ότου εκτονωθεί η κατάσταση και επιστρέψουν με ασφάλεια πίσω. Στους καταυλισμούς αυτούς θα μπορούσε να γίνει καταγραφή των εισερχομένων, προκειμένου να υπάρχει πλήρης εικόνα των ροών.

Στα ελληνοσκοπιανά σύνορα δρούσαν στο παρελθόν κυκλώματα διακίνησης μεταναστών, τα οποία δυνητικά θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τυχόν αρνητικές εξελίξεις στα Σκόπια. Έτσι, σε κάθε περίπτωση οι μηχανισμοί ελέγχων που θα αναπτυχθούν στα σύνορα -αν χρειαστεί- θα φροντίσουν, προκειμένου να μη βρουν την ευκαιρία έλευσης στην Ελλάδα αλλοδαποί που θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία.

Η ανησυχία για τις εξελίξεις στα Σκόπια είναι έντονη και από την πλευρά των σερβικών Αρχών. Στις 18 και 19 Απριλίου 2017 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας επισκέφτηκε τον αντιπρόεδρο της σερβικής κυβέρνησης και υπουργό Εσωτερικών Νεμπόισα Στεφάνοβιτς. Ο κ. Τόσκας ανέφερε τότε ότι «στη συνάντηση έγινε λόγος για την κατάσταση στην περιοχή, συζητήθηκαν οι κίνδυνοι και οι απειλές που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες», ενώ τόνισε ότι «οι δύο χώρες αποτελούν πυλώνες σταθερότητας σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από αστάθεια και στο οποίο συνεχώς εμφανίζονται απειλές και κίνδυνοι». Οι δύο χώρες συνεργάζονται ήδη για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, γεγονός που ίσως βοηθήσει σε περίπτωση που απαιτηθεί διαχείριση ροών. Από ελληνικής πλευράς γίνεται λόγος για άριστη συνεργασία, που αφορά και σε θέματα αντιμετώπισης οργανωμένου εγκλήματος.




Φωτό: Reuters 
Πηγή : thetoc.gr


Ενα εκατ. συνταξιούχοι θα χάσουν έως 3 συντάξεις το χρόνο από το 2019



Βαρύ τσεκούρι σε 1,1 εκατ. συνταξιούχους φέρνει η τελική συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές που επετεύχθη τα ξημερώματα της Τρίτης.

Και αυτό διότι οι μειώσεις που θα υποστούν, κυρίως δε οι χαμηλοσυνταξιούχοι, θα είναι οι μεγαλύτερες από το 2010. Οι περικοπές στις συντάξεις θα εφαρμοστούν από τον Ιανουάριο του 2019 και θα ανέρχονται κατ' ανώτατο όριο στο 18% της σύνταξης.

Οπως έγινε γνωστό χθες, θα εφαρμοστούν όχι μόνο σε κύριες αλλά και σε επικουρικές εφόσον προκύπτουν προσωπικές διαφορές για να μπορέσει να βγει ο λογαριασμός και να μην χάσουν οι κύριες το σύνολο της προσωπικής διαφοράς. Αυτό έχει ως συνέπεια 100.000 συνταξιούχοι να δουν και την κύρια και την επικουρική τους σύνταξη να μειώνεται. 

Οπως προκύπτει οι απώλειες για 1,1 εκατ. συνταξιούχους θα διαμορφωθούν από 45 έως 350 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι θα χάσουν 2,5 με 3 συντάξεις το χρόνο καθώς οι απώλειες για αρκετές περιπτώσεις ασφαλισμένων θα φθάσουν ή και θα ξεπεράσουν τις 3.000 ευρώ το χρόνο. 

Ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, μιλώντας στην Καθημερινή εξήγησε ότι μεγάλοι χαμένοι από το νέο μαχαίρι στις συντάξεις θα είναι όσοι σήμερα λαμβάνουν τα κατώτατα όρια στις κύριες και επικουρικές, όπως για παράδειγμα μητέρες ανηλίκων που συνταξιοδοτήθηκαν με μειωμένη σύνταξη και θα υποστούν το πλαφόν του 18%, αλλά και χιλιάδες άτομα με αναπηρία.

Μάλιστα, ο πρώην υπουργός επισημαίνει πως εάν δεν υπάρξει κάποια πρόνοια, το μαχαίρι θα πέσει και στα επιδόματα αναπηρίας, τα οποία υπολογίζονται ως ποσοστό της κύριας σύνταξης.

Μειώσεις θα υπάρξουν και στις συντάξεις χηρείας.



Πηγή:  iefimerida.gr 


Παραίτηση Τσακαλώτου ζήτησαν ΝΔ και ΔΗΣΥ



Μια πρώτη γεύση της άγριας κόντρας που θα «συνοδεύσει» την ψήφισή των επώδυνων μέτρων που συμφωνήθηκαν με τους δανειστές για να κλείσει η αξιολόγηση, έδωσαν στη Βουλή κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

Μετά την κάθετη πτώση του αφορολόγητου τόσο η ΝΔ όσο και η Δημοκρατική Συμπαράταξη ζήτησαν την παραίτηση Τσακαλώτου με αφορμή όσα ο ίδιος είχε πει περί παραίτησής του εάν πέσει κάτω από τα 9.000 ευρώ.

«Για προσπάθεια της κυβέρνησης να δημιουργήσει ένα ομιχλώδες τοπίο, προκειμένου να μην είναι καθαρό τι συμφωνήθηκε», έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, σημειώνοντας ότι με «ληστρικές επιδρομές» στις τσέπες της αστικής τάξης, ανάπτυξη δεν δημιουργείται.

«Η συμφωνία είναι Νέμεσις για το ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωποος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος και ανεβάζοντας τους τόνους πρόσθεσε ότι 152 βουλευτές που θα στηρίξουν τα μέτρα. Στην επισήμανση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι βουλευτές της πλειοψηφίας είναι 153, εκείνος επέμεινε στον αριθμό 152 , λέγοντας ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε πει ότι θα παραιτηθεί εάν το αφορολόγητο έπεφτε κάτω από τα 9.100 ευρώ.

"Πυρά" και από Ποτάμι και ΚΚΕ

«Χάρι Πότερ» των μνημονίων αποκάλεσε την κυβέρνηση ο Γιώργος Αμυράς από το Ποτάμι, ενώ από το ΚΚΕ ο Μανώλης Συντυχάκης ανέφερε πως ο ισχυρισμός της κυβέρνηση ότι η συμφωνία αποτελεί εξιτήριο από το μνημόνιο δεν ισχύει, καθώς πρόκειται περί πιστοποιητικού θανάτου για τα εργατικά δικαιώματα. Υποστήριξε δε, πως τα όσα λέει η κυβέρνηση περί αντίμετρων είναι χρυσόσκονη στην αντιλαϊκή επίθεση. «Ο ελληνικός λαός ξέρει ποιοι είναι υπεύθυνοι», είπε από την ΕΚ ο Γιάννης Σαρίδης.

Π. Κουρουμπλής: Η κυβέρνηση ασχολείται με την Ελλάδα, η ΝΔ ασχολείται με τον ΣΥΡΙΖΑ

Τα πυρά της αντιπολίτευσης επιχείρησε να αντικρούσει ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής. Περνώντας στην αντεπίθεση, υποστήριξε πως «αυτό που θα κάνει η κυβέρνηση είναι να ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια ούτως ώστε να μειωθούν οι εξαρτήσεις από τους δανειστές». Καταλόγισε σύγχυση και πανικό στην αντιπολίτευση επειδή γιατί έκλεισε η αξιολόγηση και τόνισε: «Η κυβέρνηση ασχολείται με την Ελλάδα, εσείς ασχολείστε με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα μας κρίνει όλους ο ελληνικός λαός».



Όλγα Παναγιωτίδου 
Πηγή : Cnn.gr


Κατεπείγουσα έρευνα για ακρωτηριασμούς γεννητικών οργάνων σε κορίτσια στα hotspots




«Πρόκειται για βαρβαρότητα που δεν δύναται να γίνει ανεκτή» επισημαίνει στην παραγγελία της η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αναφερόμενη σε πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για ακρωτηριασμούς γεννητικών οργάνων σε ανήλικα κορίτσια.

Κατεπείγουσα εισαγγελική παρέμβαση από την ίδια την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, προκάλεσαν πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περί ακρωτηριασμού γεννητικών οργάνων σε ανήλικα κορίτσια.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε έρευνα κατεπείγουσα στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας της Αθήνας επισημαίνοντας πως «πρόκειται για βαρβαρότητα η οποία δεν δύναται να γίνει ανεκτή από την ευνομούμενη Ελληνική Πολιτεία».



Πηγή: skai.gr


Η δολοφονία μπροστά σε ανήλικους μαθητές δείχνει ότι δεν πάει καλά δικαιοσύνη και αστυνομία



Γιάννης Αθανασίου

Μπροστά στα μάτια των μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γλυκών Νερών σκληροί κακοποιοί ξεκαθάρισαν τους λογαριασμούς τους.

Είναι ανησυχητικό ότι η νύχτα και η εγκληματικότητα στην χώρα μας έχει γίνει σκληρότερη και κυκλοφορούν ανάμεσα μας ανεξέλεγκτοι δολοφόνοι .

Ο νεκρός άντρας, είναι ο γνωστός μπράβος της νύχτας και αθλητής του bodybuilding Βασίλης Γρίβας και την ώρα που άφηνε το παιδί του στο 2ο δημοτικό σχολείο στα Γλυκά Νερά δέχτηκε δολοφονική επίθεση με καλάσνικοφ από τέσσερις άντρες με κράνη με κίνδυνο να σκοτωθούν αθώοι γονείς και παιδιά.

Όπως δείχνουν τα πράγματα ήταν ξεκαθάρισμα λογαριασμών γιατί ο 50χρονος bodybuilder σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας φέρεται να ήταν ένα από τα ηγετικά μέλη ομάδας «νονών» της νύχτας που είχε θανάσιμη κόντρα με αντίπαλη ομάδα που πουλούσε προστασία την περασμένη δεκαετία.

Το 2010 σε δικογραφία για κύκλωμα της νύχτας υπήρξε διάλογος μεταξύ του δολοφονημένου και ενός άλλου μπράβου στον οποίο γινόταν αναφορά για την αμοιβή τους για μια δολοφονία που φαινόταν ότι είχαν εμπλοκή.

Ο  Βασίλης Γρίβας  ήταν καταζητούμενος για διάφορες υποθέσεις, είχε καταδικαστεί σε επτά χρόνια κάθειρξη για διάφορα αδικήματα και το 2011 είχε παραδοθεί μόνος του στην 4η ανακρίτρια Πειραιά.

Δέν ήταν η πρώτη φορά που είχε γίνει απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του αφού το 2004 φέρεται να είχε γίνει δολοφονική επίθεση  και είχε τραυματίστηκε σοβαρά. 

Το σημερινό περιστατικό δείχνει ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα σκληρής εγκληματικότητας στην χώρα και οι δολοφόνοι αλωνίζουν ελεύθεροι γιατί απλά ο νόμος Παρασκευόπουλου και η ανεπαρκής ηγεσία του υπουργείου δημόσιας τάξης τους δίνει το δικαίωμα να μπαινοβγαίνουν στις φυλακές μετά απο λίγα χρόνια.

Εάν δεν αποφασίζει κάποιος σοβαρός στο υπουργείο δικαιοσύνης να κάνει τους νόμους αυστηρότερους για τους κακοποιούς που εμπλέκονται ειδικά σε ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονίας οι δολοφόνοι θα αλωνίζουν και θα σκοτώνουν χωρίς αναστολές ακόμα και εάν υπάρχουν παιδιά και αθώοι πολίτες γύρω τους και μπορεί αν γίνουν παράπλευρες απώλειες.


Τούρκοι χάκερς “επιτέθηκαν” στην Θράκη!




Χτες το βράδυ Τούρκοι χάκερ επιτέθηκαν στην ιστοσελίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης θέτοντάς την εκτός λειτουργίας. Το κείμενο το οποίο ανέβασαν εκεί
μεταφράζεται ως εξής σύμφωνα με τα tourkikanea.gr :

Hacked by DexmoD

Όλος ο κόσμος θα δει τι κάνατε. Ο τύπος μπορεί να βρίσκεται στα χέρια σας. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα μπορείτε να εμποδίζετε όλους.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Η Κύπρος ανήκει στους Τούρκους και αιώνια θα είναι των Τούρκων.

Σφίξε μια χούφτα χώμα και βγαίνει το αίμα των μαρτύρων μας. Όποιος εποφθαλμιά τα χώματα μας, του βγάζουμε τα μάτια.

Δώστε μας τους υπαγόμενους στην FETO τρομοκράτες.Έτσι πληρώνετε την καλοσύνη που σας έγινε . Προδότες.

Ισραήλ και ΗΠΑ δολοφόνοι, τρομοκράτης Ευρώπη και το ανδρείκελο τους η Ελλάδα.

Άλλωστε δεν έλεγαν τζάμπα οι πρόγονοι μας πως ¨Από το γουρούνι χαλάκι για προσευχή και από τον Έλληνα φίλος δεν γίνεται¨ !

Τις αιματηρές σας φιλοδοξίες και τα βρώμικα χέρια σας πάρτε τα πάνω από την Κύπρο. Θα λογοδοτήσετε για αυτά που κάνατε. Είστε ένας όχλος φοβιτσιάρηδων. Οι Οθωμανοί επανεμφανίζονται.

Ο Θεός είναι ένας και ο προφήτης του είναι ο Μωάμεθ¨.



Πηγή : militaire.gr


Η στιγμή του θανάτου ενός στρατιώτη - Η φρίκη που έκανε το γύρο του ίντερνετ- ΦΩΤΟ



Σοκαριστικές φωτογραφίες που απαθανάτιζουν τη στιγμή του θανάτου ενός φωτογράφου στο πεδίο της μάχης, δημοσίευσε ο στρατός των ΗΠΑ και κάνει το γύρο του ίντερνετ...



Η Hilda I. Clayton υπηρετούσε στο στρατό με την ειδικότητα του ‘’φωτογράφου των μαχών’’ και βρήκε βίαιο θάνατο τη στιγμή που φωτογράφιζε μια άσκηση με πραγματικά πυρά στις 2 Ιουλίου 2013 στην επαρχία Laghman. Ακόμα 4 Αφγανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν επίσης όταν ένας σωλήνας κονιάματος εξερράγη κατά λάθος. Την πρώτη φωτογραφία έβγαλε η ίδια η Clayton και τις επόμενες δύο ένας αφγανός στρατιώτης...



Ένας από τους Αφγανούς στρατιώτες που σκοτώθηκε ήταν ένας φωτορεπόρτερ τον οποίο η Clayton εκπαίδευε. 

Η βασική αποστολή των ‘’φωτογράφων των μαχών’’ είναι να ακολουθούν τους στρατιώτες και να καταγράφουν την ιστορία των επιχειρήσεών. 


Ο θάνατος της Clayton συμβολίζει το πόσο αυξημένος είναι ο κίνδυνος έκθεσης των γυναικών στρατιωτών σε καταστάσεις οι οποίες μπορούν να επιφέρουν το θάνατο κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους άνδρες σημείωσε ο στρατός σε δήλωση του.



Με πληροφορίες από businessinsider.com
Πηγή : onalert.gr



Ο καφές προστατεύει από διαδεδομένο καρκίνο – Νέα συγκλονιστικά στοιχεία



Οι άνδρες που πίνουν αρκετούς καφέδες ιταλικού στιλ, δηλαδή εσπρέσο και καπουτσίνο, κινδυνεύουν λιγότερο να πάθουν καρκίνο του προστάτη, σύμφωνα με μια νέα ιταλική έρευνα, με επικεφαλής έναν Έλληνα επιστήμονα.

Οι ερευνητές του Μεσογειακού Νευρολογικού Ινστιτούτου Neuromed και του Εθνικού Ιταλικού Ινστιτούτου Υγείας, με επικεφαλής τον διαιτολόγο-διατροφολόγο και επιδημιολόγο Γιώργο Πούνη, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο διεθνές περιοδικό για θέματα καρκίνου "International Journal of Cancer", ανέλυσαν στοιχεία για περίπου 7.000 άτομα σε βάθος τετραετίας, συσχετίζοντας τις συνήθειες τους στην κατανάλωση καφέ, με τα περιστατικά καρκίνου του προστάτη που καταγράφηκαν σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Διαπιστώθηκε ότι όσοι άνδρες έπιναν πάνω από τρεις καφέδες τη μέρα, είχαν μείωση κινδύνου κατά 53% για εμφάνιση του συγκεκριμένου ανδρικού καρκίνου. Οι άνδρες που είχαν πρόσφατα διαγνωσθεί με καρκίνο του προστάτη, έπιναν λιγότερο καφέ σε σχέση με το γενικό πληθυσμό.

Οι ερευνητές επιβεβαίωσαν στο εργαστήριό τους την αντικαρκινική δράση του καφέ με καφεΐνη (αλλά όχι του ντεκαφεϊνέ) σε καρκινικά κύτταρα του προστάτη, τα οποία πολλαπλασιάζονταν λιγότερο και είχαν μειωμένη ικανότητα μεταστάσεων.

Επειδή η προστατευτική δράση φαίνεται να οφείλεται στην καφεΐνη, είναι πολύ πιθανό ότι η σχέση καφέ-καρκίνου του προστάτη δεν αφορά μόνο τα εσπρέσο και τα καπουτσίνο, αλλά και άλλα είδη καφέ.



Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μιχάλης Θερμόπουλος
Πηγή : iatropedia.gr


Μειώσεις έως 18% σε κύριες και επικουρικές συντάξεις προβλέπει η συμφωνία



Διπλό «ψαλίδι» σε κύριες αλλά και επικουρικές συντάξεις, σε περίπου 900.000 συνταξιούχους, προβλέπει η τελική συμφωνία κυβέρνησης και θεσμών, η οποία ολοκληρώθηκε στις έξι το πρωί, μετά από 12 ώρες συνεχούς διαπραγμάτευσης. Σύμφωνα με ανώτατη πηγή του υπουργείου Eργασίας οι περικοπές θα αφορούν μόνο στις περιπτώσεις των συνταξιούχων που προκύπτει «προσωπική διαφορά» από τον επανυπολογισμό των κύριων και επικουρικών συντάξεων και το μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1/1/2019 προκειμένου να εξοικονομηθεί δαπάνη 1,8 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή μεσοσταθμικά οι μειώσεις θα κυμανθούν περίπου στο 9%. Η τελική συμφωνία περιλαμβάνει περικοπές και στις επικουρικές συντάξεις επειδή μόνο από την περικοπή των κύριων δεν «έβγαινε» ο λογαριασμός για εξοικονόμηση πόρων ύψους 1,8 δισ. ευρώ.

Τι περιλαμβάνει το θετικό πακέτο των κοινωνικών μέτρων

Σε αντιστάθμισμα για το διπλό μαχαίρι σε κύριες και επικουρικές συντάξεις η συμφωνία με τους εκπροσώπους των θεσμών περιλαμβάνει και μία δέσμη θετικών μέτρων για την ενίσχυση των πιο ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού. Τα μέτρα αυτά είναι τα εξής:

1. Η επιδότηση ενοικίου ανέρχεται σε 1.000 ευρώ το χρόνο και θα αφορά περίπου 600.000 οικογένειες.
2. Θα διατεθεί κονδύλιο 260 εκατ. ευρώ για το επίδομα πρώτου και δεύτερου παιδιού.
3. Τα σχολικά γεύματα θα επεκταθούν και θα καλύψουν το μισό σχολικό πληθυσμό των δημοτικών σχολείων και γυμνασίων.
4. Θα επεκταθεί το πρόγραμμα των βρεφονηπιακών σταθμών για να καλυφθούν οι ανάγκες του 30% των παιδιών ηλικίας έως 4 ετών.
5. Η μείωση της συμμετοχής στα φάρμακα θα επεκταθεί σε όλο τον πληθυσμό και η συμμετοχή θα είναι μηδενική για όσους έχουν μημιαό εισόδημα έως 700 ευρώ.
6. Θα διατεθεί κονδύλι 260 εκατ. ευρώ για την δημιουργία 200.000 νέων θέσεων εργασίας.

Επανέρχονται οι συλλογικές συμβάσεις από την 1/9/2018

Στο πακέτο των εργασιακών σχέσεων η κυβέρνηση θα νομοθετήσει την επαναφορά της αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης και της επεκτασιμότητας των συμβάσεων. Επίσης δεν θα υπάρξει αλλαγή στο όριο των ομαδικών απολύσεων και δεν θα νομοθετηθεί το δικαίωμα της ανταπεργίας.



Πηγή


Συνελήφθη γνωστή δικηγόρος γιατί πήρε από παπά 2.000€ προκειμένου να “θάψει” ένταλμα” σύλληψης



Γνωστή δικηγόρος των Αθηνών βρέθηκε με χειροπέδες στα χέρια, όταν παρέλαβε από ιερέα το ποσό των 2.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, καθώς τον εκβίαζε με το πρόσχημα πως θα μεσολαβούσε σε Αξιωματικό τις ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να “θάψει” ένταλμα” σύλληψης που εκκρεμούσε σε βάρος του.

Η 48χρονη δικηγόρος έχει διαγραφεί από το δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών το 2006, την περίοδο δηλαδή που ήταν σε εξέλιξη η έρευνα για το παραδικαστικό κύκλωμα.

Όσον αφορά στην συγκεκριμένη υπόθεση και σύμφωνα με πληροφορίες από Αστυνομικές πηγές, η 48χρονη δικηγόρος από το 2006 που γνωρίστηκε με τον συγκεκριμένο ιερέα, του αφαίρεσε εκβιαστικά ποσό που υπερβαίνει τις 600.000 ευρώ, απειλώντας τον με δήθεν με αποκαλύψεις που θα κλονίσουν το ιερατικό του λειτούργημα και αφορούν δήθεν ευαίσθητες προσωπικές του υποθέσεις.

Πριν από δυο εβδομάδες η δικηγόρος, μαζί με το σύζυγο της οποίος είναι συνταξιούχος Αστυνομικός από την Μεσσηνία, προσέγγισαν εκ νέου τον ιερέα και του είπαν πως εκκρεμεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης, έπειτα από μήνυση που τους είχε κάνει άτομο που έχει σχέση με την εκκλησία στην οποία ιερουργεί και κατήγγειλε δήθεν στην Εισαγγελία πως ο ιερέας δεν του κολλάει τα ένσημα στο ΙΚΑ.

Μάλιστα η δικηγόρος υποστήριξε πως η υπόθεση εξετάστηκε από τον Εισαγγελέα, με αποτέλεσμα να διαπιστώσει το βάσιμο των καταγγελιών και να διατάξει την σύλληψη του ιερέα εκδίδοντας μάλιστα και ένταλμα σε βάρος του. Βέβαια στην συνέχεια πέρασε στο “κερασάκι” που θα έβαζε στην “τούρτα” του εκβιασμού, λέγοντας στον έντρομο πια ιερέα, πως η ίδια και ο σύζυγος της είναι σε θέση, μέσω των γνωριμιών που διαθέτουν, να μεσολαβήσουν σε Αστυνομικούς στην ΓΑΔΑ προκειμένου να “θάψουν” το ένταλμα σύλληψης.

Παράλληλα του “έριξε” και το τελικό χτύπημα, λέγοντας του πως όλα αυτά θα γίνουν με το αζημίωτο, ζητώντας από τον ιερέα το ποσό των 4.000 ευρώ. Πλέον ο ιερέας είχε φθάσει στο απροχώρητο με αποτέλεσμα να απευθυνθεί στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, της Ασφάλειας Αττικής καταγγέλλοντας το νέο εκβιασμό, σημειώνοντας παράλληλα στην καταγγελία του πως και κατά το παρελθόν του είχαν αποσπάσει χρήματα των οποίων η αξία υπερβαίνει τις 600.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί προσημείωσαν το ποσό των 2.000 ευρώ και όταν ο ιερέας συναντήθηκε με την δικηγόρο, σε καφετέρια απέναντι από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων και τα πήρε στα χέρια της, αμέσως συνελήφθη από τους Αστυνομικούς, ενώ στην δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της κατηγορίες έχουν αποδοθεί και στο σύζυγο της.



 Θεοδόσης Πάνου
Πηγή : newsit.gr


Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής: Τα νέα μέτρα φέρνουν παράταση της λιτότητας



Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής: «Παγίδα λιτότητας» η συμφωνία αν δεν γίνουν οι μεταρρυθμίσεις.

Με παράταση της λιτότητας, που θα πιέζει την οικονομία προς τα κάτω, ισοδυναμεί η συμφωνία που επιτεύχθηκε με τους θεσμούς, καθώς συνεπάγεται νέες φορολογικές επιβαρύνσεις και διατηρεί μια πηγή αβεβαιότητας που αφορά κυρίως τους φόρους. Αυτό επισημαίνει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής στην τριμηνιαία έκθεσή του, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η συμφωνία θα έχει –υπό όρους– θετικές συνέπειες, αλλά είναι εκτεθειμένη σε πολλαπλούς κινδύνους.

Το περιεχόμενο της έκθεσης προκάλεσε «έκπληξη και δυσαρέσκεια» στην προεδρία της Βουλής, κύκλοι της οποίας επισημαίνουν ότι απηχεί απόψεις που ακούγονται από την αντιπολίτευση και ότι δεν έχει λάβει υπόψη τις τρέχουσες εξελίξεις μετά τη συμφωνία, δηλαδή τη μείωση των spreads.

Στην έκθεση των οικονομολόγων του Γραφείου Προϋπολογισμού, επικεφαλής του οποίου είναι ο κ. Παναγιώτης Λιαργκόβας, η κριτική επικεντρώνεται στην επίτευξη των προβλεπόμενων ρυθμών ανάπτυξης και των πρωτογενών πλεονασμάτων. Ημερομηνία ορόσημο –πολιτικά και οικονομικά– η άνοιξη του 2018, καθώς τότε θα κριθεί αν επιτυγχάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι το 2018, αν θα εφαρμοστούν τα αντίμετρα, αν θα επισπευσθούν τα φορολογικά μέτρα για το 2019 και αν θα οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις για το χρέος.

Οι καθυστερήσεις σε αξιολόγηση και μεταρρυθμίσεις επέτειναν την αβεβαιότητα, που είναι «δηλητήριο για την οικονομία», επισημαίνει, ενώ βασικός παράγοντας αβεβαιότητας που θα κρίνει και την επιτυχία του προγράμματος είναι η διαφαινόμενη διάψευση των στόχων για ανάπτυξη. Η ανάπτυξη κατά 2,7% που προέβλεπε ο προϋπολογισμός φαίνεται, σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού, «απίθανη», με δεδομένη και την επιβράδυνση το τελευταίο τρίμηνο του 2016. Αν η επιβράδυνση επιβεβαιωθεί, «θα αμφισβητηθούν και οι λοιπές προβλέψεις του προϋπολογισμού για φορολογικά έσοδα και πρωτογενή πλεονάσματα» και η ελληνική οικονομία θα πρέπει να κάνει «άλματα» τα επόμενα τρίμηνα, προκειμένου να ανατρέψει τις αρνητικές εξελίξεις. Οι εξελίξεις αυτές έρχονται σε αντίθεση με τις προσδοκίες που επενδύθηκαν στο τρέχον μνημόνιο και μπορεί να οδηγήσουν σε ολική ανατροπή των δεδομένων του με απρόβλεπτες συνέπειες, προειδοποιεί. Η αποτροπή του αρνητικού σεναρίου, σύμφωνα με τους οικονομολόγους του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, απαιτεί διπλή προσπάθεια: από την ελληνική πλευρά να «ενστερνισθεί» το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και από την ευρωπαϊκή να αναθεωρήσει τη στάση της στο ζήτημα του χρέους και των πλεονασμάτων.

Η έκθεση προειδοποιεί για τον κίνδυνο να βρεθεί η χώρα σε «παγίδα λιτότητας», όπου οι συνεχείς αυξήσεις φορολογίας και οι μειώσεις δαπανών θα μειώνουν το ΑΕΠ και θα αυξάνουν το χρέος και ασκεί κριτική στην πολιτική του υψηλού πλεονάσματος που επιτεύχθηκε το 2016. Η «δημοσιονομική υπεραπόδοση», σημειώνει, δεν φαίνεται να μπορεί να άρει την αβεβαιότητα στην ελληνική οικονομία, η οποία δεν σχετίζεται πλέον τόσο με την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων όσο με την κατάσταση της πραγματικής οικονομίας και τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τις τράπεζες, τη ΔΕΗ, τον ΕΦΚΑ κ.ά. Με δεδομένο μάλιστα ότι η επίτευξη υψηλών δημοσιονομικών στόχων της τάξης του 3,5% του ΑΕΠ είναι σχεδόν ανέφικτη για μεγάλες χρονικές περιόδους, η δημοσιονομική υπεραπόδοση «υποσκάπτει τη δυνατότητα της ελληνικής οικονομίας να παράγει πρωτογενή πλεονάσματα μεσοπρόθεσμα», όπως δεσμεύεται στο μνημόνιο.

Στην έκθεση επισημαίνεται ότι οι δυνατότητες συγκράτησης ή και μείωσης των κρατικών δαπανών δεν έχουν εξαντληθεί, ενώ διαπιστώνεται μεταρρυθμιστική υστέρηση και ανάγκη για επιτακτική αντιμετώπιση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού, που θα συνεχίσει να ασκεί πιέσεις στα δημόσια οικονομικά. Αυτό που εξακολουθεί να χρειάζεται η χώρα είναι μια «μεταρρυθμιστική επανάσταση», υπογραμμίζει, μια ριζική αλλαγή των συστημάτων κινήτρων, των κανόνων του παιχνιδιού και των θεσμών που τους εφαρμόζουν.



ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΖΩΡΤΖΗ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Η Τουρκία απειλεί μέσω ΟΗΕ με πόλεμο την Κύπρο και τις εταιρείες για το οικόπεδο 6




Με τη «σφραγίδα» του επίσημου εγγράφου του ΟΗΕ, που θα δημοσιευθεί μάλιστα και στο Law of the Sea Bulletin των Ηνωμένων Εθνών, επαναβεβαιώθηκε η απειλή πολέμου εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας και των εταιριών ENI και TOTAL από την Τουρκία, η οποία εγείρει διεκδικήσεις επί του Οικοπέδου 6 της Κυπριακής ΑΟΖ.

Οπως αναφέρει η κυπριακή εφημερίδα Ο Πολίτης, σε επιστολή του που κατέθεσε στα Ηνωμένα Εθνη ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας Φεριντούν Σινιρλίογλου, η Αγκυρα ουσιαστικά απειλεί με casus belli τόσο τη Λευκωσία όσο και τις δυο εταιρίες που έχουν κερδίσει τον διαγωνισμό για το Οικόπεδο 6, καθώς όχι μόνο αμφισβητεί τη δυνατότητα της Κύπρου για διενέργεια ερευνών και αδειοδότησης των Οικοπέδων της Κυπριακής ΑΟΖ, αλλά δηλώνει με τον πιο επίσημο τρόπο στον ΟΗΕ ότι μέρος του Οικοπέδου 6 ανήκει στην τουρκική υφαλοκρηπίδα.

Αρκεί φυσικά και μόνο να κοιτάξει κάποιος τον χάρτη των Οικοπέδων της Κυπριακής ΑΟΖ για να αντιληφθεί το μέγεθος της τουρκικής πρόκλησης, που ουσιαστικά θεωρεί ότι όλη σχεδόν η υφαλοκρηπίδα της Ανατολικής Μεσογείου διαμοιράζεται μεταξύ της Τουρκίας και της Αιγύπτου, με την Ελλάδα και την Κύπρο να περιορίζονται μόνο στην υφαλοκρηπίδα που συμπίπτει με τα όρια των χωρικών υδάτων των νησιών και της ίδιας της Κύπρου. Ο τούρκος διπλωμάτης επαναλαμβάνει τη θέση που έχει καταθέσει στον ΟΗΕ με ρηματικές διακοινώσεις, σύμφωνα με την οποία έχει δικαιώματα και συμφέροντα δυτικά του μεσημβρινού 32º16’18″Ε, στα όρια δηλαδή των χωρικών υδάτων της Κύπρου.


Ο Φεριντούν Σινιρλίογλου δηλώνει ακόμη ότι η άδεια που προσέφερε η «ελληνοκυπριακή διοίκηση για το Οικόπεδο 6» στις 6 Απριλίου 2017 «δεν παράγει νομικά αποτελέσματα επί των ipso facto and ab initio, κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας στην υφαλοκρηπίδα της για την έρευνα και εξόρυξη των φυσικών πόρων της.

Η επιστολή του Φεριντούν Σινιρλίογλου επισημοποιεί τις απειλές καθώς αναφέρει ότι η Τουρκία «είναι δεσμευμένη να προστατεύσει τα κυριαρχικά δικαιώματά της και δεν θα επιτρέψει σε ξένες εταιρίες να πραγματοποιήσουν μη εξουσιοδοτημένες έρευνες υδρογονανθράκων και δραστηριότητες εξόρυξης στην δική της υφαλοκρηπίδα». 

Η νέα αυτή τουρκική παρέμβαση γίνεται τη στιγμή που υπάρχει στην Κύπρο ενεργειακός οργασμός, με το νέο υπερσύγχρονο σεισμογραφικό σκάφος Ramform Hyperion να ξεκινά εντός των ημερών τις προγραμματισμένες έρευνές του στην Κυπριακή ΑΟΖ, την TOTAL να προγραμματίζει τις πρώτες γεωτρήσεις στο Οικόπεδο 11 από τον Ιούλιο και ταυτόχρονα το Barbaros να συνεχίζει τις παράνομες έρευνές του στην υφαλοκρηπίδα της Κύπρου στον κόλπο της Αμμοχώστου.

Η Αγκυρα με τη στήριξη και του Εσπεν Αϊντα επιχειρεί με απειλές και εκβιασμούς να επιτύχει το πάγωμα των ενεργειακών σχεδίων της Κυπριακής Δημοκρατίας και αναστολή της άσκησης κυριαρχικών δικαιωμάτων της, θέτοντάς τα ως προϋπόθεση για να μη διαταραχθεί το κλίμα των συνομιλιών για το Κυπριακό και η προοπτική επανάληψης νέας Γενεύης.



Πηγή : tanea.gr