Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

Αξιωματούχος των τρομοκρατών της Χαμάς φεύγει από συνέντευξη όταν τον ρωτούν για Ισραηλινούς που σφαγιάστηκαν στον ύπνο τους

 



Μια ερώτηση που έθεσε ο Χιούγκο Μπατσέγκα, ανταποκριτής του BBC στη Μέση Ανατολή, σε αξιωματούχο των τρομοκρατών της Χαμάς από τον οποίο έπαιρνε συνέντευξη, εκνεύρισε τόσο τον Παλαιστίνιο τρομοκράτη Γκαζί Χαμάντ που πέταξε το μικρόφωνό του και ανακοίνωσε ότι αποχωρεί, χωρίς φυσικά να δώσει ποτέ απάντηση, γιατί απλά είναι ένοχος.

Ο Χαμάντ, που είναι μέλος του πολιτικού γραφείου της ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης, ισχυρίστηκε κατά τη συνέντευξή του με τον δημοσιογράφο του βρετανικού δικτύου ότι δεν είχε δοθεί ποτέ εντολή να σκοτωθούν άμαχοι κατά την αιφνιδιαστική εισβολή της Χαμάς στο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους πάνω από 1.400 άνθρωποι.

Ο ισχυρισμός αυτός φυσικά έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την αλήθεια, και τις εικόνες φρίκης που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου από την αιματηρή επίθεση, η οποία περιλάμβανε τη δολοφονία πάνω από 250 νέων σε φεστιβάλ μουσικής στην έρημο.

Η αποχώρηση του αξιωματούχου των τρομοκρατών 





Iσραήλ προς προκλητική Ρωσία: Διώξτε την αντιπροσωπεία της Χαμάς που βρίσκεται στη Μόσχα

 


Η Ρωσία με ένα καταζητούμενο πρόεδρο για εγκλήματα πολέμου, που έχει διαπράξει τρομερά εγκλήματα στην Ουκρανία, ψάχνει να βρεί συμμάχους όπως τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, αξιωματούχους των τρομοκρατών της Χαμάς , και των τρομοκρατών της Χεζμπολάχ.

Το Ισραήλ κάλεσε τη Ρωσία να διώξει την αντιπροσωπεία της Χαμάς που επισκέπτεται τη Μόσχα, λέγοντας ότι η πρόσκλησή της στη ρωσική πρωτεύουσα ήταν «λυπηρή».

«Η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση χειρότερη από το Ισλαμικό Κράτος. Τα χέρια των υψηλόβαθμων στελεχών της Χαμάς έχουν το αίμα περισσοτέρων από 1.400 Ισραηλινών που σφαγιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, εκτελέστηκαν και κάηκαν. (Τα στελέχη της Χαμάς) ευθύνονται για την απαγωγή περισσότερων από 220 Ισραηλινών, ανάμεσά τους βρέφη, παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι», αναφέρει η ανακοίνωση του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών.

Σημειώνεται ότι, αντιπροσωπείες της Χαμάς, αλλά και του Ιράν, βρίσκονται ταυτόχρονα στη Μόσχα για συνομιλίες, για πρώτη φορά αφότου ξέσπασε ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας.

Την εν λόγω είδηση επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. «Μπορώ να επιβεβαιώσω την παρουσία εκπροσώπων αυτού του παλαιστινιακού κινήματος στη Μόσχα», δήλωσε η ίδια, σημειώνοντας μάλιστα ότι στη Ρωσία βρίσκεται και ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Αλί Μπαγερί Κανί.

Η Ζαχάροβα ωστόσο, δεν έδωσε καμία άλλη πληροφορία για το περιεχόμενο των συνομιλιών.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το κρατικό ρωσικό πρακτορείο RIA, που επικαλείται μια πηγή της παλαιστινιακής αντιπροσωπείας, στη Μόσχα βρίσκεται μεταξύ άλλων και ο Άμπου Μαρζούκ, υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς.



Το πατς με τη γαλοπούλα που έκανε… Τούρκους τους γείτονες

 


Πρόκειται για σήμα από PVC (πατς) που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα επίσημα λογότυπα των Μοιρών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν κλίμα κατά της Ελλάδας, οι Τούρκοι φαντάζονται παντού εχθρούς και συνομωσίες, ακόμη και στα ελαστικά σήματα πάτς (Patch PVC) που φέρουν πάνω τους οι κυβερνήτες των ελληνικών Rafale.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Turkiye, υποστήριξε πως το λογότυπο της μοίρας των Rafale απεικονίζει μια γαλοπούλα (Turkey) με φέσι, να τρέχει να γλιτώσει από ένα αεροσκάφος που την κυνηγάει με φόντο τον χάρτη της Τουρκίας και γύρω του να αναγράφει: «Μην τρέχεις θα πεθάνεις κουρασμένη» και «Ελληνικά Rafale, ο αθόρυβος θάνατος».

Μόνο που το συγκεκριμένο πατς και σχέδιο αποτελεί καθαρά ιδιωτική πρωτοβουλία και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη μοίρα των Rafale (332Μ) που εδρεύει στην 114 ΠΜ στην Τανάγρα που στο επίσημο λογότυπο της εικονίζεται ο χάρτης της Ελλάδας με την ελληνική σημαία υπό το βλέμμα ενός αγέρωχου γερακιού.



Το τελευταίο διάστημα, λόγω της έλευσης και της ανάπτυξης της δύναμης των Rafale στη χώρα μας, έχουν τυπωθεί διάφορα σήματα από ελαστικά σήματα πατς -τύπου βέλκρο- για συλλεκτικούς καθαρά σκοπούς. Κάποια από αυτά ιδιαίτερα καυστικά απέναντι στην Τουρκία ως απάντηση στις συνεχιζόμενες προκλήσεις κατά της χώρας μας. Εκτός από το πατς που έκανε… Τούρκους τους γείτονες, κυκλοφορούν σε λίγα τεμάχια ακόμη δύο συλλεκτικά πατς.

Το ένα δείχνει ένα ελληνικό Rafale να έχει στοχεύσει με έναν πύραυλο το πισινό ενός… ξεπουπουλιασμένου αετού και πάνω του να γράφει: «Να προσέχεις την ώρα 6 όταν πας για Ελλάδα», δηλαδή όταν ακριβώς από πίσω βρίσκεται ο Έλληνας αντίπαλος. To πατς αυτό δημιουργήθηκε ως απάντησε σε αντίστοιχο τουρκικό, που δείχνει έναν τουρκικό αετό (όνομα μιας τουρκικής μοίρας) να σπάει στη μέση ένα ελληνικό Rafale.




To δεύτερο πατς, δείχνει ένα Rafale να στοχεύει μια χανούμισα. Πρόκειται για γνωστό θέμα, που είχε κυκλοφορήσει με Phantom στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Τα συγκεκριμένα σήματα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο σε περιορισμένο αριθμό (www.icarusworkshop.com) και είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στους λάτρεις της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πατς με καυστικό περιεχόμενο ενίοτε λειτουργούν εμψυχωτικά για τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας. Ωστόσο, δεν αποτελούν επίσημα σήματα και λογότυπα όπως διαμαρτύρονται οι γείτονες που και εκεί έχουν κατά καιρούς κυκλοφορήσει -με ιδιωτική πρωτοβουλία- πατς με θεματολογία κατά Ελλάδας και Κύπρου.



Ο Τούρκος αναλυτής Ερντογάν Καρακούς, αν και απόστρατος αντιπτέραρχος που γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει με τα συλλεκτικά πατς , άδραξε την ευκαιρία να κατηγορήσει την Ελλάδα για «πρόκληση που δεν ταιριάζει σε καμία σοβαρή χώρα» επαναλαμβάνοντας τα γνωστά σενάρια συνομωσίας πως «Ελλάδα, Γαλλία και ΝΑΤΟ προετοιμάζονται για μια βαριά εκστρατεία κατά της Τουρκίας».

Πρόσφατα ο Καρακούς είχε υποστηρίξει πως «η Τουρκία δεν πρέπει να πολεμήσει με την Ελλάδα, έως ότου παράξει το δικό της πολεμικό αεροσκάφος» εξαιτίας της ελληνικής υπεροχής λόγω Rafale κ.α.


newsauto.gr




Συνεχίζει να προκαλεί η Αυγέρη, εκτός από Σταλινικές μεθόδους ξέρει να καλύπτει και τα τρόλ του ΣΥΡΙΖΑ

 


Ο βούρκος του Διαδικτύου, που συνέβαλε να σιχαθεί ο κόσμος τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα περισσότερο, είναι ένα μείζον θέμα, και ο Σκουρλέτης που άνοιξε το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό.

Είναι πολύ σοβαρό, γιατί αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να μάθουμε ποιοι είναι οι δημοσιογράφοι που μπορεί να εμπλέκονται με ανώνυμα προφίλ, όπως και η ΕΣΗΕΑ πρέπει να πάρει θέση, και να πιέσει να μάθουμε τα ονόματα των τρόλς.

Της Αυγέρη της χρεώνουν και δικαίως Σταλινικές και καθεστωτικές προθέσεις, είναι ένα άτομο μισητό στον ΣΥΡΙΖΑ που δεν θέλουν να το βλέπουν, όπως και στις εκπομπές που για να μιλήσει αποκλείει δημοσιογράφους, και αντί να ηρεμήσει προκαλεί συνέχεια και καθημερινά.

Θέλοντας προκλητικά να καλύψεις τα τρόλ του ΣΥΡΙΖΑ είπε η προκλητική Δώρα Αυγέρη και εκρπόσωπος τύπου του κόμματος :  «Οι όψιμοι και ανυπόστατοι ισχυρισμοί περί ύπαρξης "τρολ του ΣΥΡΙΖΑ" στο διαδίκτυο είναι για γέλια. Είναι, όμως, για κλάματα το γεγονός ότι βρήκαν πρόθυμους υποστηρικτές στο Μέγαρο Μαξίμου, που έσπευσε να τις υιοθετήσει και να διακινεί fake news κατά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

To θράσος της Αυγέρη αντί να μαζευτεί και να κατεβάσει το κεφάλι μετά τις αποκαλύψεις για τα τρόλ είναι το γιατί ασχολείται το Μαξίμου, και εκεί φαίνεται η φαιδρότητα της.

«Προφανώς, για να αποφύγει το Μαξίμου την απάντηση στις καταγγελίες ότι χρησιμοποιεί στρατιά μετακλητών, με δημόσιο χρήμα, για την προπαγάνδα της ΝΔ στο διαδίκτυο», συμπληρώνει η κ. Αυγέρη, και δεν έχει τσίπα επάνω της που αντί να απολογείται λέει ότι Συριζαίικο που έχει καταδικάσει ο κόσμος της κατέβει. 

Σύμφωνα με την προκλητική Αυγέρη για να αλλάξει θέμα σε κάτι άκυρο είπε, «ο κ. Μαρινάκης, αντί να πετά λάσπη στον ανεμιστήρα και τη μπάλα στην εξέδρα, οφείλει άμεσα να απαντήσει στις πρωτοφανείς καταγγελίες του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου, στο Ευρωκοινοβούλιο».

Και η Σταλινική εκπρόσωπος για να προκαλέσει περισσότερο καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει στην ερώτηση: «Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών δέχθηκε απειλές από βουλευτές της ΝΔ και κυβερνητικά στελέχη, όταν η ΑΔΑΕ προσπάθησε να ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα για τις υποκλοπές, μετά το νόμιμο αίτημα που είχε υποβάλει ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης;».




Χρήστος Σπίρτζης: Σταλινικού χαρακτήρα η απόφαση Κασσελάκη να βγαίνουν με λίστα τα στελέχη στα κανάλια

 


Την έντονη διαφωνία του με την σταλινική απόφαση Κασσελάκη τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που εκπροσωπούν το κόμμα στα κανάλια να επιλέγονται από το Γραφείο Τύπου εξέφρασε ο Χρήστος Σπίρτζης λέγοντας χαρακτηριστικά το πρωί της Παρασκευής στο Action 24 «εγώ είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, μόλις γίνω μέλος του ΣΥΡΙΖΑ σταλινική συμμαχία θα παίρνουμε άδεια για να βγαίνουμε στα κανάλια».

«Ακόμα δεν έχει μετασχηματιστει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα που θα δίνει άδεια για να βγουν στα κανάλια τα στελέχη του. Προφανώς διαφωνώ με την απόφασή αυτή και θα τα πούμε όταν συνεδριάσουν τα οργανα» συμπλήρωσε.

Αφού, δε, ανακοίνωσε ότι «θα ζητήσω να μην είμαι στη δεξαμενή αυτή καθώς είναι επιλογή του κάθε στελέχους αν θα βγει ή όχι σε κάποιο κανάλι» εκτίμησε ότι η απόφαση Κασσελάκη έχει σταλινικά χαρακτηριστικά που «δεν αρμόζουν σε δημοκρατικά προοδευτικά κόμματα της κεντροαριστεράς και παραπέμπουν αλλού» και πρόβλεψε ότι «όταν προταθεί στα όργανα θα απορριφθεί μετ' επαίνων».

Ο Χρήστος Σπίρτζης είπε ότι «παραπέμπουν σε άλλα κόμματα, με άλλη δομή, άλλη ιδεολογία και άλλη λειτουργία».

Σχολίασε, επίσης, ότι «πολλές αλλαγές από αυτές που θέλει να φέρει ο Στέφανος Κασσελάκης έχουν αποφασιστεί από το προηγούμενο συνέδριο. Το ότι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει ένα κόμμα που θα λειτουργεί στη βάση αποφασίστηκε εκεί, και η τότε μειοψηφία του κόμματος με λειτουργία όχι θεμιτή δεν άφησε αυτά να υλοποιηθούν, π.χ. έχουν θεσμοθετηθεί τα δημοψηφίσματα για συγκεκριμένα θέματα και δεν έγινε, έχουν θεσμοθετηθεί τα δίκτυα αλλά δεν έγιναν ποτέ στα κινήματα και τους συνδικαλιστικούς φορείς».

«Νομίζω ότι είναι μια λογική που είχαν αρκετά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ μειοψηφική ως αντίληψη κατά τη γνώμη μου που δεν ήθελαν ανοιχτό κόμμα αλλά κλειστό και δεν επέτρεψαν να γίνει ουσιαστική διεύρυνση» πρόσθεσε ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «λυπηρά όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ» τονίζοντας ότι «έχει μπροστά ένα συνέδριο, οφείλει να δοκιμάσει τη σύνθεση των απόψεων και αυτά είναι αποτέλεσμα μιας απολίτικης διαδικασίας εκλογής προέδρου που δεν πλαισιώθηκε από πολιτικές πλατφόρμες, πήρε οπαδικά και όχι πολιτικά χαρακτηριστικά».

Ωστόσο διευκρίνισε ότι «δεν θα στηρίξω την πρόταση να τεθεί θέμα ηγεσίας. Ο Φίλης και άλλοι που έχουν μια συγκεκριμένη αντίληψη μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτοί που στήριξαν να πάμε σε αυτή τη διαδικασδία εκλογής προέδρου. Όταν έχουμε εκατοντάδες χιλάδες μέλη που ψήφισαν το θεωρώ προσβολή να μην γίνει αποδεκτή. Εγώ δεν συμεμτείχα γιατί τη θεωρούσα εκφυλιστική αλλά δεν γίνεται ακόμα κι εγώ που δεν αποδέχομαια τη διαδικασία να μην σεβαστώ το αποτέλεσμα».




Ο Αποστολάκης ομολόγησε ότι υπάρχει εντολή φίμωσης της εσωκομματικής αντιπολίτευσης

 


Ο Ευάγγελος Αποστολάκης ομολόγησε την καθεστωτική νοοτροπία του αποφασίζουμε και διατάζουμε στο κόμμα των Κασσελάκη, Πολάκη, Αυγέρη.

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κρατήσουν όπως-όπως τον ΣΥΡΙΖΑ που καταρρέει, ο Στέφανος Κασσελάκης εξέδωσε εντολή φίμωσης στα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, και αυτό δείχνει ότι δεν θα κρατήσει πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega, στον δημοσιογράφο Ιορδάνη Χασαπόπουλο, ο Ευάγγελος Αποστολάκης ομολόγησε ότι αποφασίζουμε και διατάζουμε στον ΣΥΡΙΖΑ και σε όποιον αρέσει

Ιορδάνης Χασαπόπουλος: «Αυτός ο έλεγχος που μπήκε τώρα στα στελέχη - πώς θα γίνονται οι εμφανίσεις των στελεχών; Γιατί προσπαθεί η Κουμουνδούρου να πει ότι "από εδώ και πέρα, προκειμένου να μαζευτεί λίγο το πράγμα και να μην βγαίνει ο καθένας να λέει ό,τι να ναι", από το γραφείο τύπου θα ελέγχονται οι εμφανίσεις».

Ευάγγελος Αποστολάκης: «Κύριε Χασαπόπουλε δεν είναι ακριβώς έτσι. Πρέπει να μπει μια τάξη στον τρόπο και τη σχέση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τα media. Από το γραφείο τύπου θα υπάρχει ένας προγραμματισμός, ή τουλάχιστον μια κάποια κατεύθυνση, ούτως ώστε αυτοί που θα βγαίνουν στα media, το θέμα για το οποίο θα μιλούν, θα έχει σχέση με τις γνώσεις τους και με τον τομέα με τον οποίο ασχολούνται. Η κατεύθυνση του κυρίου Κασσελάκη, είναι ότι στα media βγαίνουν θέματα που έχουν σχέση με την επικαιρότητα, με τις γραμμές του κόμματος, με τις δραστηριότητες και λοιπά. Τα εσωτερικά θέματα του κόμματος, θα πρέπει να συζητούνται μέσα στα όργανα. Η κατεύθυνση αυτή είναι, γιατί όπως βλέπετε, αυτό που λέγεται ότι η πολυφωνία μετατρέπεται σε κακοφωνία, είναι πραγματικότητα. Βλέπετε ότι μέσα στα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή το κόμμα, στην προσπάθεια να υπάρξει μια ισορροπία μεταξύ των διαφόρων διαφορετικών θέσεων των στελεχών, έχουν βγει όλα στα κανάλια. Θέματα τα οποία στην ουσία συζητούνται μέσα στο κόμμα, είναι θέματα εσωτερικών διεργασιών, καταλήγουν να βγαίνουν στον αέρα. Ενώ τα ουσιαστικά θέματα για τα οποία μάχεται το κόμμα, κάνει την αντιπολίτευσή του και προσπαθεί να περάσει θέσεις και προτάσεις για τα ζητήματα που υπάρχουν, δεν εμφανίζονται».



Μητσοτάκης : Tο Ισραήλ έχει το δικαίωμα στη νόμιμη αυτοάμυνα, πάντα σύμφωνα με το Διεθνές και το Ανθρωπιστικό Δίκαιο

 


Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την άφιξή του στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.



Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο διεξάγεται σε μία εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για τις εξελίξεις στην ευρύτερη Μέση Ανατολή. Η θέση της Ελλάδος, η οποία θα αποτυπωθεί και σήμερα, είναι πολύ σαφής και μπορεί να συνοψιστεί σε τέσσερα κεντρικά σημεία.

Πρώτον, το Ισραήλ έχει το δικαίωμα στη νόμιμη αυτοάμυνα, πάντα σύμφωνα με το Διεθνές και το Ανθρωπιστικό Δίκαιο. Δέχθηκε μία πρωτοφανούς αγριότητας τρομοκρατική επίθεση και προφανώς έχει την υποχρέωση να αντιδράσει για να προστατεύσει την ασφάλεια των πολιτών του.

Δεύτερον, αποδίδουμε πάρα πολύ μεγάλη σημασία στην ανθρωπιστική κρίση η οποία, σήμερα, έχει εκδηλωθεί στη Λωρίδα της Γάζας. Και γι’ αυτό θεωρώ απολύτως επιβεβλημένο να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι και, εφόσον αυτό είναι απαραίτητο, να υπάρξει και μία «ανθρωπιστική παύση», έτσι ώστε να μπορέσουν οι άμαχοι να προστατευθούν, να φτάσουν οι απαραίτητες προμήθειες σε αυτούς οι οποίοι σήμερα συνθλίβονται μέσα στις μυλόπετρες αυτής της σύγκρουσης και να μπορέσουμε να προστατεύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ανθρώπινες ζωές.

Δεν θα κουραστώ να το λέω, η Χαμάς είναι μία τρομοκρατική οργάνωση και δεν εκφράζει τα δίκαια αιτήματα του παλαιστινιακού λαού.

Τρίτο σημείο: υποχρέωσή μας είναι να εξασφαλίσουμε να μην επεκταθεί αυτή η σύγκρουση, έτσι ώστε να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και να επηρεάσει τη Μέση Ανατολή.

Τέταρτο σημείο: η Ελλάδα παραμένει σταθερά προσηλωμένη σε μία λύση δύο κρατών για να αντιμετωπιστεί το παλαιστινιακό πρόβλημα. Μόνο, τελικά, μία πολιτική λύση θα μπορέσει να δημιουργήσει συνθήκες μακροπρόθεσμης ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή. Θα έχω μάλιστα, σήμερα το απόγευμα, την ευκαιρία να μιλήσω τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο Abbas και να του μεταφέρω τις πάγιες θέσεις της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Τώρα, εκτός από τα ζητήματα της Μέσης Ανατολής θα μάς απασχολήσει στην αρχή της συνεδρίασής μας και η αναθεώρηση του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου. Η Ελλάδα προσέρχεται σε αυτή τη συζήτηση με αποκρυσταλλωμένες τις θέσεις της, οι οποίες συντονίζονται απόλυτα με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Είμαστε απολύτως θετικοί στο να εκταμιευθούν 50 δισεκατομμύρια για τη στήριξη της Ουκρανίας, αλλά ταυτόχρονα ζητάμε μετ’ επιτάσεως να αυξηθούν οι πόροι για τη μετανάστευση. Η Ελλάδα είναι χώρα πρώτης υποδοχής και χρειάζεται περισσότερη ευρωπαϊκή στήριξη για να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό πρόβλημα. Αλλά ταυτόχρονα να αυξηθούν και οι πόροι για το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ελλάδα δοκιμάστηκε από φυσικές καταστροφές φέτος το καλοκαίρι και είναι απολύτως σαφές ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει διαθέσει επαρκείς πόρους για να μπορέσει να στηρίξει τις χώρες οι οποίες πλήττονται από την κλιματική κρίση. Γι’ αυτό και θα χρειαστεί μια ενίσχυση του προϋπολογισμού για να χρηματοδοτηθεί αυτό το Ταμείο.

Τέλος, θέλω να κάνω μια ξεχωριστή μνεία στη συνεδρίαση των ευρωπαίων κεντρικών τραπεζιτών η οποία έλαβε χώρα στην Ελλάδα. Χθες, είχα την ευκαιρία να μιλήσω στους ευρωπαίους κεντρικούς τραπεζίτες και να παρουσιάσω την πολύ σημαντική πρόοδο την οποία έχει επιτελέσει η Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια.

Να μιλήσω για την επενδυτική βαθμίδα την οποία κατακτήσαμε και για το γεγονός ότι από όλους αναγνωρίζεται αυτή η τεράστια προσπάθεια της χώρας να ξεφύγει από τα δύσκολα χρόνια και να γίνει πια ένας πρωταθλητής στην ευρωπαϊκή ανάπτυξη.

Η προσπάθεια αυτή δεν είναι προσπάθεια μίας κυβέρνησης μόνο. Είναι μια προσπάθεια συνολική του ελληνικού λαού, έτσι χαιρετίστηκε και από την κα Lagarde. Και αυτό μάς δίνει δύναμη να μπορέσουμε να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, ώστε να συγκλίνουμε ακόμα πιο γρήγορα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, να βελτιώσουμε το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων πολιτών, έτσι ώστε να μπορούμε όλοι, όλες και όλοι οι Έλληνες να ατενίζουν το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία.



Τροχαίο-σοκ στις ΗΠΑ με μηχανή

 


Ένας αναβάτης παραλίγο να χάσει τη ζωή του, οδηγώντας άνευ ορίων την μηχανή του σε πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο της Φλόριντα, με αποτέλεσμα να τρακάρει σοβαρά.

Ο οδηγός της μηχανής, που ακούει στο όνομα Street Demon PC, δημοσίευσε το τρομακτικό υλικό στο YouTube, δείχνοντας τη στιγμή που χάνει τις αισθήσεις του αφού προσπαθεί να περάσει μέσα από ημιφορτηγά και αυτοκίνητα με ταχύτητα πάνω από 140 χλμ/ώρα.






Έλεγχοι του ΣΔΟΕ σε 5 εταιρείες ταχυμεταφορών

 



Σε ελέγχους σε πέντε εταιρείες ταχυμεταφορών, που φέρονται να συνδέονται μεταξύ τους, προχώρησαν από τις 15 έως και τις 18/10/2023 κλιμάκια ελεγκτών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, κατόπιν πολύμηνης επεξεργασίας οικονομικών και άλλων δεδομένων.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν επιχειρήσεις στις έδρες και σε αποθηκευτικούς χώρους 5 εταιρειών ταχυμεταφορών, που φέρονται να συνδέονται μεταξύ τους και οι οποίες εμφάνιζαν υπέρογκα ποσά αντικαταβολών της τάξης των 14 εκατ. ευρώ, τα οποία υπερέβαιναν συντριπτικά τα δηλωθέντα από αυτές έσοδα. Τα ποσά αυτά φέρονταν να προέρχονται από παράνομη εμπορία απομιμητικών (παραποιημένων) προϊόντων επώνυμων εταιρειών, αλλά και φοροδιαφυγή λόγω της εμπορίας προϊόντων χωρίς αυτά να συνοδεύονται από τα απαιτούμενα παραστατικά.

Διαπιστώθηκε ότι οι επιχειρήσεις αυτές είχαν δηλώσει έσοδα από πωλήσεις (αντικαταβολές) ύψους 2,8 εκατ. ευρώ, ενώ τα πραγματικά έσοδα από τις πωλήσεις τους υπερέβαιναν το ποσό των 14 εκατ. ευρώ.



Στο πλαίσιο των συγκεκριμένων επιχειρήσεων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τα ακόλουθα:

- 1.600 αποστολές δεμάτων, που περιείχαν προϊόντα ένδυσης, υπόδησης, είδη σπιτιού και προικός, τα οποία δεν είχαν τα νόμιμα παραστατικά. Η αξία των εν λόγω συναλλαγών φτάνει το ποσό τουλάχιστον των 50.000 ευρώ.

- Περισσότερα από 500 τεμάχια (υποδήματα, ενδύματα, τσάντες, πορτοφόλια, αρώματα, μηχανήματα - εργαλεία), που έφεραν πλαστά σήματα επώνυμων εταιρειών. Υπεύθυνοι για την αποστολή των εμπορευμάτων ήταν τρεις ημεδαποί από την Πάτρα.

Για το σύνολο των εμπορευμάτων που διακινήθηκαν δεν είχαν εκδοθεί φορολογικά στοιχεία και δεν είχαν αποδοθεί οι προβλεπόμενοι φόροι, ενώ μεγάλο μέρος των εμπορευμάτων προέρχεται από τρίτες χώρες χωρίς να αποδεικνύεται μέχρι σήμερα η νόμιμη εισαγωγή και η καταβολή των αναλογούντων δασμών κ.λπ. φόρων. Η δε ζημία των εταιρειών- δικαιούχων των σημάτων ανέρχεται σε τουλάχιστον 250.000 ευρώ.

Τα κατασχεμένα εμπορεύματα μεταφέρθηκαν σε χώρους αποθήκευσης της Υπηρεσίας προς καταστροφή.

Οι έρευνες της Υπηρεσίας συνεχίζονται προς εντοπισμό λοιπών συνεργών στην ως άνω διαδικασία, ενώ σε βάρος των εμπλεκομένων προσώπων σχηματίζεται δικογραφία για πλαστογραφία, λαθρεμπορία, απάτη κ.λπ. αδικήματα.



Συνελήφθησαν οι γονείς των οκτώ ανηλίκων για την επίθεση με μολότοφ σε λύκειο στο Μοσχάτο


 

Ενέργεια που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό, να συλλαμβάνονται και οι γονείς των ανήλικων παραβατικών ατόμων.

Στα χέρια των αρχών βρίσκονται οι γονείς των οκτώ ανηλίκων που κατηγορούνται ότι πέταξαν βόμβες μολότοφ στο προαύλιο του δεύτερου λυκείου του Μοσχάτου. 

Σε βάρος των γονέων σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου ενώ οι ανήλικοι κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί όπλων και φθορές κατά συναυτουργία, αμέσως μετά τη ρίψη μολότοφ σε προαύλιο χώρο σχολείου.

Η ρίψη μολότοφ υπενθυμίζουμε είναι κακούργημα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μία ομάδα παραβατικών ατόμων προσέγγισε το προαύλιο του σχολείο και αφού έριξε τρεις βόμβες μολότοφ στη συνέχεια διέφυγε από το σημείο. Αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ εντόπισαν τους ανήλικους και τους συνέλαβαν. 

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα με κατηγορία για κακούργημα.



Καθεστωτικές πρακτικές στο κόμμα Κασσελάκη - Πολάκη - Αυγέρη : Με λίστα στα κανάλια τα στελέχη

 


«Το κόμμα μας θα λειτουργεί συντεταγμένα, θεσμικά, συλλογικά» ανέφερε κατά την εισήγηση του στο Εκτελεστικό Γραφείο ο Στέφανος Κασσελάκης, προσπαθώντας να κυριαρχήσει στο κόμμα.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις μόνο προβληματισμό πρέπει να φέρουν στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δείχνει ξεκάθαρα ότι η επιλογή Κασσελάκη κάνει μεγάλο κακό. Μην ξεχνάμε ότι μαζί με τον Κασσελάκη είναι και το καβαλημένο καλάμι Αυγέρη, και φυσικά ένας ακροαριστερός φασίστας ο Παύλος Πολάκης.

Για να έχει ο Κασσελάκης τον έλεγχο του κόμματος, όπως τον συμβούλεψαν οι Αυγέρη - Πολάκης, θα πρέπει να βγαίνουν τα στελέχη του κόμματος στα κανάλια μόνο με λίστα και όποιους θέλει το γραφείο τύπου.

Με λίγα λόγια θα πρέπει να είναι μόνο φιλικά προσκείμενοι στον Κασσελάκη, για να μην φαίνεται το χάλι που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ από την ανεπάρκεια, ανικανότητα και προκλητικότητα Κασσελάκη.

Όπως διαπίστωσε ο Κασσελάκης, «είναι διαχρονικό το πρόβλημα της εικόνας μας στα ΜΜΕ. Δεν θέλω να λογοκρίνω κανένα, αλλά την ίδια στιγμή έχουμε ένα σύστημα που μετατρέπει τον πλουραλισμό σε κακοφωνία. Αυτό πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Να δημιουργήσουμε έναν μηχανισμό έκφρασης της οποίας διαφωνίας μέσα στα όργανα, και ενιαία έκφραση έξω, στα ΜΜΕ» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προαναγγέλλοντας ότι «οι όποιες διαφωνίες να τίθενται σε πολιτικό επίπεδο στα όργανα», δηλαδή με λίγα λόγια όσοι βγαίνουν να λένε το παραμύθι της προπαγάνδας.

«Θα πάρω πρωτοβουλίες για την προώθηση της ενότητας και την οικοδόμηση της εμπιστοσύνης» εξήγησε, λέγοντας ότι «το Εκτελεστικό Γραφειο συμφώνησε ότι απαιτείται η συντονισμένη παρουσία των στελεχών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ. Για να έχουμε προς τα έξω μια ενιαία φωνή».

«Προτείνω να βγει σήμερα απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου, για τη συντονισμένη παρουσία μας στα ΜΜΕ. Για να έχουμε προς τα έξω μια ενιαία φωνή. Το Γραφείο Τύπου θα καθορίσει τα διαδικαστικά» κατέληξε, δείχνοντας την Αυγέρη που αποκλείει Σταλινικά δημοσιογράφους για να μην της κάνουν ερωτήσεις.



22,8 μονάδες διαφορά η Ν.Δ. από την Κατρακύλα ΣΥΡΙΖΑ και σε νέα δημοσκόπηση - Προβληματισμός για τον ΠΑΣΟΚ που δεν κερδίζει

 



Σε ελεύθερη πτώση ο ΣΥΡΙΖΑ όπως καταγράφει η Metron Anaysis, στη δημοσκόπησή της που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Mega.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει 1,6 μονάδες μέσα σε έναν μήνα στην εκτίμηση ψήφου, ενώ το πολιτικό προφίλ του Στέφανου Κασσελάκη είναι προβληματικό, αφού συγκεντρώνει 72% αρνητικών γνωμών από το εκλογικό σώμα.

Ο Κασσελάκης συγκεντρώνει μόλις το 7% στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι πρώτος με 40%.




Ο Κασσελάκης είναι έκτος και σε δημοφιλία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, αφού τον ξεπερνούν ακόμα και η Ζωή Κωνσταντούλου και ο Κυριάκος Βελόπουλος. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 85% αρνητικές γνώμες - με τις θετικές γνώμες μόλις στο 9% - ενώ φαίνεται να τροφοδοτεί όλα τα κόμματα της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς. 



Στην εκτίμηση ψήφου η Ν.Δ. κερδίζει πάνω από μιάμιση μονάδα και από το 36,4% του Σεπτεμβρίου ανεβαίνει στο 38%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ από το 16,8% πέφτει στο 15,2%. Κέρδη μόνο μίας μονάδας καταγράφει το ΠΑΣΟΚ που θα περίμενε κάποιος να καρπωθεί την ζημιά του ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ κερδίζει 0,7 της μονάδας. Κέρδη καταγράφει και η Πλεύση Ελευθερίας, αλλά και το ΜεΡΑ25, το οποίο εμφανίζεται στην εκτίμηση ψήφου στο 3,5%, με κέρδη 1,1 μονάδας μέσα στον τελευταίο μήνα. Όλα τα κόμματα αυτά έχουν εισροές από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Δείτε τις κάρτες της δημοσκόπησης: