Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

22,8 μονάδες διαφορά η Ν.Δ. από την Κατρακύλα ΣΥΡΙΖΑ και σε νέα δημοσκόπηση - Προβληματισμός για τον ΠΑΣΟΚ που δεν κερδίζει

 



Σε ελεύθερη πτώση ο ΣΥΡΙΖΑ όπως καταγράφει η Metron Anaysis, στη δημοσκόπησή της που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Mega.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει 1,6 μονάδες μέσα σε έναν μήνα στην εκτίμηση ψήφου, ενώ το πολιτικό προφίλ του Στέφανου Κασσελάκη είναι προβληματικό, αφού συγκεντρώνει 72% αρνητικών γνωμών από το εκλογικό σώμα.

Ο Κασσελάκης συγκεντρώνει μόλις το 7% στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι πρώτος με 40%.




Ο Κασσελάκης είναι έκτος και σε δημοφιλία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, αφού τον ξεπερνούν ακόμα και η Ζωή Κωνσταντούλου και ο Κυριάκος Βελόπουλος. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 85% αρνητικές γνώμες - με τις θετικές γνώμες μόλις στο 9% - ενώ φαίνεται να τροφοδοτεί όλα τα κόμματα της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς. 



Στην εκτίμηση ψήφου η Ν.Δ. κερδίζει πάνω από μιάμιση μονάδα και από το 36,4% του Σεπτεμβρίου ανεβαίνει στο 38%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ από το 16,8% πέφτει στο 15,2%. Κέρδη μόνο μίας μονάδας καταγράφει το ΠΑΣΟΚ που θα περίμενε κάποιος να καρπωθεί την ζημιά του ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ κερδίζει 0,7 της μονάδας. Κέρδη καταγράφει και η Πλεύση Ελευθερίας, αλλά και το ΜεΡΑ25, το οποίο εμφανίζεται στην εκτίμηση ψήφου στο 3,5%, με κέρδη 1,1 μονάδας μέσα στον τελευταίο μήνα. Όλα τα κόμματα αυτά έχουν εισροές από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Δείτε τις κάρτες της δημοσκόπησης:

















0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου