Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

Αναίσθητη χωρίς ίχνος ντροπής άφησε το σκυλί της στο μπαλκόνι και έφυγε για 10 ημέρες



Εγκατέλειψε τον σκύλο στο μπαλκόνι του σπιτιού της και οι γείτονες κάλεσαν την Πυροσβεστική σώζοντας το άτυχο ζώο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του patrisnews.com, σάλος έχει προκληθεί στην τοπική κοινότητα Κολιρίου με την εγκατάλειψη δεσποζόμενου ζώου στην βεράντα μιας διώροφης οικίας για περισσότερες από δέκα ημέρες, καθώς η ιδιοκτήτρια της οικίας και του σκύλου απουσίαζε λόγω προσωπικών της υποχρεώσεων στην Αθήνα, εγκαταλείποντας το τετράποδο χωρίς τα απαραίτητα προκειμένου να μπορέσει να ζήσει.


Το περιστατικό αυτό έγινε γνωστό χθες το μεσημέρι, όταν ύστερα από ανώνυμη καταγγελία κλιμάκιο της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας βρέθηκαν στο σημείο προκειμένου να δώσουν λύση και να φροντίσουν το σκυλί που για μέρες ταλαιπωρούνταν χωρίς φαγητό και νερό, κλειδωμένο στο μπαλκόνι. Το ζώο όπως αποδείχθηκε είχε τεράστια ανάγκη από ιατρική περίθαλψη, όντας άρρωστο και υποσιτισμένο.

Το Αστυνομικό Τμήμα Πύργου, λαμβάνοντας την αναφορά από τους ανθρώπους του, προχώρησε σε αυτεπάγγελτη μήνυση και σχηματίστηκε δικογραφία για εγκατάλειψη ζώου σε σπίτι. Οι πυροσβέστες που βρέθηκαν στο σημείο, ενημέρωσαν από πλευράς τους όλα όσα έκαναν προκειμένου το τετράποδο να λάβει τη φροντίδα που πρέπει. Με σκαλωσιά ανέβηκαν στο μπαλκόνι του 1ου ορόφου, βλέποντας πως το ζώο δεν είχε νερό και φαγητό και πατούσε επάνω στις ακαθαρσίες του. Επιπλέον, το ζώο δεν διέθετε κατάλυμα στο μπαλκόνι, με τις θερμοκρασίες τις τελευταίες μέρες να αγγίζουν ακόμα και τους -3 βαθμούς Κελσίου.

Ύστερα από κοντινή οπτική επαφή του ζώου με τους πυροσβέστες, παρατηρήθηκε πως το ζώο βρισκόταν σε άγρια κατάσταση και είχε πληγές σε αυτιά και κορμί, με το μεγαλύτερο μέρος του τριχώματός του να έχει φύγει και να είναι υποσιτισμένο σε τέτοιο βαθμό που τα οστά και τα κόκκαλά του ήταν ορατά.


Τα πολλά "χάδια" στους συντρόφους έχουν κακά αποτελέσματα! Έσπασαν το αυτοκίνητο του Φλαμπουράρη


Έλα μωρέ σύντροφε Φλαμπουράρη δικά μας παιδιά είναι!!

Αυτά τα αποτελέσματα έχουν τα πολλά "χάδια" στους κακοποιούς συντρόφους κύριε Φλαμπουράρη!!

Η οικία της οικογένειας Φλαμπουράρη έχει γίνει επανειλημμένα και στο παρελθόν στόχος συντρόφων με μολότοφ. 

Η επίθεση έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν το αυτοκίνητο του γιου Φλαμπουράρη ήταν παρκαρισμένο στη θέση με την ειδική διαγράμμιση μπροστά στο σπίτι στα Εξάρχεια.

Από την επίθεση δεν έλειπε τίποτα από το εσωτερικό του κατεστραμμένου αυτοκίνητου γεγονός που αποκλείει το ενδεχόμενο της ληστείας.

Από τον Αύγουστο η μόνιμη φρουρά στο σπίτι Φλαμπουράρη αποσύρθηκε με εντολή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη γιατί δεν υπάρχει λόγος και χρέη φύλαξης επιτελεί περιπολία της ΕΛΑΣ με μοτοσυκλέτα.

Σε υπόμνημα που στέλνει ο Αλέκος Φλαμπουράρης στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και το αρχηγείο της ΕΛΑΣ επισημαίνει ότι τα μέτρα φύλαξης είναι ελλιπή, αφού ο μόνος τρόπος για να αποτραπεί μια επίθεση είναι να συμπέσει από σύμπτωση με την περιπολία.


21 φωτογραφίες από την Αυστραλία πριν και μετά τις πυρκαγιές



Οι φλόγες που καταστρέφουν εδώ και μήνες την Αυστραλία, έχουν κάνει στάχτη αμέτρητα σπίτια κι έχουν εξοντώσει ολόκληρες πόλεις. Από την έναρξη των πυρκαγιών μέσα στο 2019 μέχρι σήμερα, έχουν καεί πάνω από 10 εκατομμύρια εκτάρια σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ περίπου μισό δισεκατομμύριο ζώα εκτιμάται ότι επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην πολιτεία της Νέας Ουαλίας, τα περισσότερα από τα οποία είναι πιθανότατα νεκρά σύμφωνα με τους καθηγητές του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ. Η κατηγορία συμπεριλαμβάνει κυρίως πουλιά, ερπετά και θηλαστικά. Αν συμπεριλαμβάνονταν έντομα και βάτραχοι, ο αριθμός θα ήταν πολύ – πολύ μεγαλύτερος.
Για ν’ αποτυπώσει το μέγεθος της καταστροφής η ιστοσελίδα Boredpanda συγκέντρωσε 21 φωτογραφίες στις οποίες εμφανίζονται περιοχές της Αυστραλίας πριν και μετά τις πυρκαγιές. Η καταστροφή είναι τεράστια.
Το νησί των Καγκουρό
Η παραλία Τάθρα. Πριν και μετά τον καπνό. Ξύλο και στάχτη έχουν καλύψει τη μεγάλη πανέμορφη ακτή
Το νησί των καγκουρό από ψηλά
Η αποβάθρα στην πόλη Μαλακότα
Το ζωολογικό πάρκο του Μόγκο
Η γέφυρα της Τζένοα
Τα μπλε βουνά
Περιοχή Σάρσφιλντ στη Βικτώρια. Μετά τη φωτιά έμειναν άθικτα μόνο ελάχιστα δέντρα και το σπίτι
Καταφύγιο άγριας ζωής στην Κανμπέρα
Ο ιστορικός δρόμος του Κομπάργκο
Οικογενειακό σπίτι πριν και μετά
Η πόλη του Κονπμπάργκο
Ο δρόμος Μπέτκα
Τα μπλε βουνά πριν και μετά
Το όρος Κουκ στη Νέα Ζηλανδία έχει χαθεί απ’ τον ορίζοντα, καθώς είναι καλυμμένο απ’ τον καπνό
Παραθαλάσσια περιοχή στην πόλη Μαλακότα πριν και μετά
Δρόμο στην Τιανχάρα την ίδια μέρα, πριν και μετά τη φωτιά
Καταλύματα στο Αραλούεν
Η θέα στη παραλιακή περιοχή Μερίμπουλα
Το Σίδνεϊ καλυμμένο από καπνούς
Γήπεδο μίνι γκολφ στην παραλία Μπέιτμανς

Πηγή : omorfhzwh.gr


Κίμια Αλιζαντέχ: Εγκαταλείπει το Ιράν η μοναδική γυναίκα Ολυμπιονίκης της χώρας!



Η Κίμια Αλιζαντέχ, η μοναδική αθλήτρια του Ιράν που έχει κατακτήσει μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ανακοίνωσε χθες ότι έφυγε μόνιμα από την χώρα της, μη μπορώντας να αντέξει την «υποκρισία» ενός συστήματος, το οποίο σύμφωνα με την ίδια, «εξευτελίζει» τους αθλητές και τους εκμεταλλεύεται για πολιτικές σκοπιμότητες.

«Να ξεκινήσω με καλησπέρα, αντίο ή συλλυπητήρια;» έγραψε η Ολυμπιονίκης στο λογαριασμό της στο Instagram, καθώς η χώρα της βρίσκεται σε κατάσταση σοκ από την συντριβή του αεροσκάφους Boeing 737 της Ukraine International Airlines που καταρρίφθηκε την Τετάρτη κοντά στην Τεχεράνη κατά λάθος από έναν ιρανικό πύραυλο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 176 επιβαίνοντες, κυρίως Ιρανοί και Καναδοί.

Η Αλιζαντέχ, που κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο Τάε Κβον Ντο το 2016 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, εξαπέλυσε αιχμηρές κατηγορίες ενάντια στις αρχές της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

«Είμαι μία από τα εκατομμύρια των καταπιεσμένων γυναικών στο Ιράν τις οποίες εμπαίζουν εδώ και χρόνια», έγραψε η 21χρονη. «Φορούσα ό,τι μου έλεγαν να φορέσω», τόνισε, αναφερόμενη στην ισλαμική μαντίλα, που φορούν υποχρεωτικά όλες οι γυναίκες σε δημόσιους χώρους στο Ιράν, ειδικά σε αθλητικές εκδηλώσεις.
«Επαναλάμβανα όλα όσα με διέταζαν να λέω» και «πιστώθηκαν τα μετάλλια μου για το σεβασμό της υποχρεωτικής μαντίλας», συνέχισε, λέγοντας: «Κανείς από εμάς δεν έχει σημασία για αυτούς».

Επικρίνοντας την «υποκρισία», το «ψέμα», την «αδικία» και την «κολακεία» που βασιλεύουν στην καρδιά του ιρανικού πολιτικού συστήματος, διαβεβαίωσε ότι δεν θέλει «τίποτα άλλο στον κόσμο εκτός από το Τάε Κβον Ντο, ασφάλεια και μια ευτυχισμένη και υγιή ζωή».
«Κανείς δεν με προσκάλεσε στην Ευρώπη» έγραψε, χωρίς να αναφέρει που βρίσκεται.

Πανικός στο Ιράν

Την Πέμπτη, η είδηση της εξαφάνισης της 21χρονης Αλιζαντέχ προκάλεσε αναταραχή στη χώρα.

Ο βουλευτής Αμπντολκαρίμ Χοσεϊκνζαντέχ απαιτούσε απαντήσεις και κατηγόρησε τους «ανίκανους αξιωματούχους που επιτρέπουν το ανθρώπινο κεφάλαιο να φεύγει από τη χώρα».

Το ημι-κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA δημοσίευσε ένα τηλεγράφημα με τίτλο: «Κίνδυνος για το Τάε Κβον Ντο του Ιράν. Η Κίμια Αλιζαντέχ μετανάστευσε στην Ολλανδία».

Στο τηλεγράφημα του ιρανικού πρακτορείου διατυπώνονταν υποψίες ότι η αθλήτρια ήθελε να αγωνιστεί με τα χρώματα μιας άλλης χώρας από την Ισλαμική Δημοκρατία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο.

Χωρίς να αναφέρει τίποτα για τα σχέδιά της, η Ολυμπιονίκης διαβεβαίωσε τον «αγαπητό ιρανικό λαό» ότι θα παραμένει «ένα παιδί του Ιράν όπου και αν βρίσκεται».


Πηγή : newsit.gr


Υπνική άπνοια: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται


Στα άτομα με υπνική άπνοια (ή άπνοια ύπνου) που αφήνεται χωρίς θεραπεία διακόπτεται επανειλημμένα η αναπνοή τους κατά τη διάρκεια του ύπνου, μερικές φορές ακόμα και εκατοντάδες φορές! Αυτό σημαίνει ότι ο εγκέφαλος -και το υπόλοιπο σώμα- δεν παίρνει αρκετό οξυγόνο.

Υπάρχουν δύο τύποι άπνοιας ύπνου:
Αποφρακτική υπνική άπνοια (obstructive sleep apnea - OSA): Είναι η πιο κοινή από τις δύο μορφές άπνοιας. Προκαλείται από απόφραξη των αεραγωγών, συνήθως όταν ο μαλακός ιστός στο πίσω μέρος του λαιμού “καταρρέει” κατά τη διάρκεια του ύπνου.
Κεντρική υπνική άπνοια (central sleep apnea): Σε αντίθεση με την αποφρακτική άπνοια ύπνου, οι αεραγωγοί δεν φράζουν, αλλά ο εγκέφαλος δεν σηματοδοτεί τους μυς να λειτουργήσουν για να αναπνεύσει το σώμα, λόγω αστάθειας/ανωμαλίας στο κέντρο ελέγχου του αναπνευστικού συστήματος.
Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο από την υπνική άπνοια
Η άπνοια ύπνου μπορεί να επηρεάσει οποιονδήποτε σε οποιαδήποτε ηλικία, ακόμη και παιδιά. Οι παράγοντες κινδύνου είναι:

Το φύλο (οι άντρες επηρεάζονται περισσότερο)
Το σωματικό βάρος (οι υπέρβαροι επηρεάζονται περισσότερο)
Η ηλικία (τα άτομα άνω των 40 ετών επηρεάζονται περισσότερο)
Το αν κάποιος έχει μεγάλες αμυγδαλές, μεγάλη γλώσσα, ή μικρό οστό κάτω γνάθου
Το αν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό υπνικής άπνοιας
Το αν κάποιος έχει γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (καούρα)
Το αν το άτομο έχει ρινική απόφραξη λόγω σκολίωσης του ρινικού διαφράγματος, ή λόγω αλλεργιών, ή εξαιτίας άλλων προβλήματα των ρινικών κόλπων
Ποιες είναι οι επιπτώσεις από την υπνική άπνοια
Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η άπνοια ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα υγείας, όπως:

Υψηλή πίεση του αίματος (υπέρταση)
Εγκεφαλικό
Καρδιακή ανεπάρκεια, καρδιακή αρρυθμία και καρδιακές προσβολές
Διαβήτης
Κατάθλιψη
Επιδείνωση της ΔΕΠΥ
Πονοκεφάλους
Επιπλέον, η υπνική άπνοια που αφήνεται χωρίς θεραπεία μπορεί να ευθύνεται για μειωμένη απόδοση σε καθημερινές δραστηριότητες, όπως στην δουλειά και στο σχολείο, καθώς και για τροχαία ατυχήματα.

Στο βίντεο μπορείτε να δείτε με πολύ επεξηγηματικό τρόπο και ωραία γραφική απεικόνιση, το τι ακριβώς συμβαίνει στην υπνική άπνοια:


Υπνική άπνοια: Πώς αντιμετωπίζεται
Μπορείτε να αντιμετωπίσετε μόνοι σας τις ήπιες περιπτώσεις άπνοιας ύπνου με την αλλαγή της συμπεριφοράς σας, όπως:

Να χάσετε βάρος
Να αποφεύγετε την κατανάλωση αλκοόλ και υπνωτικών χαπιών
Να αλλάξετε την συνήθη σας θέση ύπνου για τη βελτίωση της αναπνοής (προσπαθήστε να μην κοιμάστε ανάσκελα)
Να κόψετε το κάπνισμα (το κάπνισμα μπορεί να αυξήσει την διόγκωση στην άνω αναπνευστική οδό, το οποίο με την σειρά του επιδεινώνει τόσο το ροχαλητό, όσο και την υπνική άπνοια)
Συνεχής θετική πίεση αεραγωγών (Continuous Positive Airway Pressure - CPAP)
Η συνεχής θετική πίεση αεραγωγού είναι μια θεραπεία κατά την οποία ο ασθενής φοράει μια μάσκα πάνω από τη μύτη ή/και το στόμα την ώρα που κοιμάται. Η μάσκα συνδέεται με ένα μηχάνημα που παρέχει μια συνεχή ροή αέρα μέσα στην μύτη. Αυτή η ροή του αέρα βοηθάει να διατηρηθούν ανοικτές οι αναπνευστικές δίοδοι, έτσι ώστε η αναπνοή να είναι κανονική. Η CPAP είναι η συνηθέστερη θεραπεία για την υπνική άπνοια.

Άπνοια ύπνου και οδοντικές συσκευές
Υπάρχουν ειδικές οδοντικές συσκευές που βοηθούν στο να μείνει ανοιχτός ο αεραγωγός κατά τη διάρκεια του ύπνου. Τέτοιες συσκευές μπορούν να σχεδιαστούν από οδοντιάτρους με εξειδικευμένη εμπειρία στη θεραπεία της άπνοιας ύπνου.

Χειρουργική επέμβαση για την υπνική άπνοια
Αν έχετε στραβό ρινικό διάφραγμα, υπερτροφικές αμυγδαλές ή μια μικρή κάτω γνάθο, μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση για να διορθωθεί η υπνική άπνοια.

Οι πιο συχνές επεμβάσεις περιλαμβάνουν:

Ρινική χειρουργική: Για τη διόρθωση του στραβού διαφράγματος
Πλαστική επέμβαση σε σταφυλή, ουρανίσκο και φάρυγγα (uvulopalatopharyngoplasty - UPPP): Είναι μια επέμβαση που αφαιρεί τον μαλακό ιστό στο πίσω μέρος του λαιμού και του ουρανίσκου, αυξάνοντας το πλάτος του αεραγωγού κατά το άνοιγμα του λαιμού για την αναπνοή
Χειρουργική επέμβαση στην κάτω γνάθο: Επιλέγεται για να διορθώσει ορισμένα δομικά προβλήματα στο πρόσωπο και τον λαιμό, τα οποία συμβάλλουν στην άπνοια κατά τον ύπνο



Πηγή: webmd.com
Μιχάλης Θερμόπουλος
iatropedia.gr


Σοκ στη Θάσο: Βίαζε εδώ και δύο χρόνια την ανήλικη κόρη της συντρόφου του



Η μητέρα γνώριζε και δεν έκανε τίποτα - Το κορίτσι αποφάσισε να μιλήσει στον πατέρα του - Συνελήφθησαν η μητέρα και ο σύντροφός της.

Με την ανοχή της ίδιας της μητέρας της είχε γίνει επί δυο ολόκληρα χρόνια υποχείριο στις αρρωστημένες ορέξεις του 50χρονου πατριού της μια ανήλικη μαθήτρια από το ορεινό χωριό Θεολόγο της Θάσου, που αποφάσισε να «σπάσει» την σιωπή της όταν πέρασε τις γιορτές μαζί με τον πατέρα της ο οποίος ζει στην Ξάνθη!

Το κορίτσι ήταν σε άθλια κατάσταση κι αυτό το αντιλήφθηκε ο πατέρας της, που την πίεσε να του αποκαλύψει τι της συνέβαινε. Μέσα σε λυγμούς, η ανήλικη αποκάλυψε το δράμα που βίωνε στα χέρια του συντρόφου της μητέρας της το 2017 και το 2018, όταν ήταν 12 και 13 χρόνων! Όταν συνήλθε από το σοκ, ο πατέρας πήρε το παιδί του και πήγαν μαζί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, όπου το κορίτσι επανέλαβε όσα του είχε εκμυστηρευτεί.

Ο δικαστικός λειτουργός διαπίστωσε ότι όσα υποστήριζε η ανήλικη ήταν πραγματικότητα και έδωσε εντολή να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης για τη μητέρα και τον 50χρονο σύντροφό της, οι οποίοι συνελήφθησαν το πρωί της Παρασκευής στο χωριό της Θάσου με επιχείρηση των αστυνομικών της Ασφαλείας. Ήδη τους έχουν ασκηθεί διώξεις για βιασμό και αποπλάνηση ανήλικης και συνέργεια σε αυτά αντίστοιχα και την Δευτέρα θα προσαχθούν στον ανακριτή για να απολογηθούν.


Μάνος Τσαγκαράκης
protothema.gr


Με τι αυτοκίνητο σκοτώθηκε ο επιχειρηματίας Θόδωρος Νιτσιάκος



Θλίψη έχει προκαλέσει στον επιχειρηματικό χώρο της Ελλάδας ο ξαφνικός χαμός του Θόδωρου Νιτσιάκου. Το Newsauto.gr έψαξε και έμαθε ποιο ήταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε τη μοιραία μέρα.

Το κυνήγι αγριογούρουνου φαίνεται πως ήταν η μεγάλη αδυναμία του Έλληνα επιχειρηματία. Μια δραστηριότητα που απαιτεί εμπειρία, παρατήρηση των περασμάτων και φυσικά συνεργασία με πολλά άτομα. Τη στιγμή του ατυχήματος και σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας, ο Θόδωρος Νιτσιάκος είχε πάει να δει τα σημεία όπου την επόμενη μέρα θα «στηνόταν» η ομάδα κυνηγίου. Δηλαδή από ποια μέρη περνάνε τα αγριογούρουνα.

Όπως όλα δείχνουν, στο 5ο χιλιόμετρο του δασικού δρόμου Αετομηλίτσας-Πληκατίου, το όχημα ακινητοποιήθηκε λόγω πάγου. Μετέπειτα και λόγω αυξημένης ολισθηρότητας, ο επιχειρηματίας έφυγε με το αυτοκίνητου σε χαράδρα χάνοντας τη ζωή του. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως το εν λόγω αυτοκίνητο ήταν ένα Suzuki Samurai (είναι τετρακίνητο και φέρει βενζινοκινητήρα 1,3 λίτρων με 75 άλογα). Πρόκειται για ένα όχημα ιδιαίτερα προσφιλές στον κυνηγετικό κόσμο λόγω της αξιοπιστίας του, των αυξημένων δυνατοτήτων κίνησης εκτός δρόμου και της ευελιξίας που προσφέρει σε δύσβατα μέρη. Ωστόσο, οι συνθήκες απόλυτου παγετού απαιτούν χρήση ειδικών ελαστικών και σε πολλές περιπτώσεις αντιολισθητικές αλυσίδες, ανεξάρτητα με το 4κίνητο αυτοκίνητου που έχουμε στη διάθεσή μας.



Κώστας Φούζας 
Newsauto.gr


Συναντήσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους Πολιτικούς Αρχηγούς



Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε σήμερα διαδοχικά στο γραφείο του στη Βουλή: με τον Πρόεδρο του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλέξη Τσίπρα, την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο και τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε επίσης την ευκαιρία να παρουσιάσει τις πολύπλευρες διπλωματικές πρωτοβουλίες που ήδη αναπτύσσει η κυβέρνηση.

Είκοσι ώρες μετά την επιστροφή του από την Ουάσιγκτον και για δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες, ο Πρωθυπουργός προχώρησε σε μια κίνηση διακομματικής συναίνεσης. Σταθερή επιδίωξή του ήταν και είναι η συνεννόηση στα μείζονα ζητήματα, ιδίως σε αυτά που αφορούν στα εθνικά μας θέματα.

Στο πλαίσιο της ίδιας προσπάθειας παρέδωσε στους αρχηγούς των κομμάτων και το σχέδιο του νέου εκλογικού νόμου. Στο θέμα αυτό επέμεινε στην ανάδειξη των στοιχείων της αναλογικότητας αλλά και της ταυτόχρονης ανάγκης να εξασφαλίζεται κυβερνησιμότητα και πολιτική σταθερότητα.

Ο Πρωθυπουργός άκουσε τις απόψεις των συνομιλητών του κι επανέλαβε τη σταθερή επιλογή του, να συζητά με τις πολιτικές δυνάμεις για κάθε κρίσιμο θέμα που απασχολεί τη χώρα.

Ο κύκλος των συναντήσεων με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα με τη συνάντηση με τον ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.


Καταργείται η σχολική αργία των «Τριών Ιεραρχών»



Καταργείται η σχολική αργία για την ημέρα των Τριών Ιεραρχών, με διάταξη που περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Νόμου του υπουργείου Παιδείας «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε.), Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις»

Στη διάταξη αναφέρεται ότι:

«Η 30ή Ιανουαρίου κάθε έτους, ημέρα της θρησκευτικής των Τριών Ιεραρχών, παύει να συμπεριλαμβάνεται στις ημέρες σχολικής αργίας. Αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμή των Μεγάλων αυτών Πατέρων αλλά και της Παιδείας, καθώς και των μετόχων της εκπαιδευτικής διαδικασίας, εκπαιδευτικών και μαθητών.

Οι εκδηλώσεις αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν θρησκευτικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες σχετικά με την προβολή του κοινωνικού και παιδαγωγικού έργου των Μεγάλων Πατέρων και της εν γένι προσφοράς τους στην Εκπαίδευση και τα Γράμματα. Η εν λόγω ρύθμιση καταλαμβάνει τόσο την Πρωτοβάθμια όσο και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δημόσια και ιδιωτική, έτσι ώστε ο τρόπος εορτασμού της συγκεκριμένης θρησκευτικής και σχολικής εορτής να είναι καθολικός και ενιαίος».


Σε μία ημέρα 171 συλλήψεις στην Αττική για διάφορα αδικήματα!



Στο πλαίσιο σταθερού προγράμματος δράσεων, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, (περιπολικά, Ομάδες ΔΙ.ΑΣ. και σταθμοί Ζ), πραγματοποίησαν από την 06.00 ώρα της 9-1-2020 έως 06.00 της 10-1-2020, αστυνομικούς ελέγχους στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας και την ευρύτερη περιοχή της Αττικής , κατά τη διάρκεια των οποίων:

Ελέγχθηκαν: 3.188 άτομα και 1.893 καταστήματα

Προσήχθησαν : 827 άτομα

Συνελήφθησαν (και σχηματίσθηκαν δικογραφίες από τις αρμόδιες Υπηρεσίες) : 171 άτομα εκ των οποίων:

-82- για παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών.
-28- για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών ουσιών.
-14- για καταδικαστικές αποφάσεις και διωκτικά έγγραφα.
-9- για διαρρήξεις-κλοπές.
-7- για παράβαση του Νόμου περί όπλων
-3- για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης
-1- για ληστεία.
-3- για παράνομο εμπόριο
-24- για διάφορα αδικήματα
Κατασχέθηκαν : ποσότητες κοκαΐνης, ηρωίνης, κάνναβης, shisa , ναρκωτικά δισκία, λαθραία καπνικά προϊόντα και μαχαίρια.

Βεβαιώθηκαν : -96- παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.

Βρέθηκαν : 14 κλεμμένα οχήματα

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.


Στη φυλακή για τρία χρόνια πρώην μαχητής του Ισλαμικού Κράτους από το Κόσοβο



Την ποινή της τριετούς φυλάκισης επέβαλε δικαστήριο της Πρίστινας σε πρώην μαχητή του Ισλαμικού Κράτους. Πρόκειται για τον Αριάν Κρουεζίου, υπήκοο του Κοσόβου, αλβανικής εθνότητας, ο οποίος το 2014 εντάχθηκε στις γραμμές των ισλαμιστών που πολεμούσαν στη Συρία.

Το δικαστήριο, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο τοπικά ΜΜΕ, έκρινε ένοχο τον Κρουεζίου για τρομοκρατική δράση και συμμετοχή σε τρομοκρατική ομάδα. Όπως ο ίδιος δήλωσε, κατά τη διάρκεια της δίκης, όταν έφτασε στη Συρία εκπαιδεύτηκε, έμαθε αραβικά και στην συνέχεια εντάχθηκε στην στρατιωτική αστυνομία του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Αριάν Κρουεζίου αιχμαλωτίστηκε από τις αμερικανικές δυνάμεις και παραδόθηκε στο Κόσοβο, τον Απρίλιο του 2019 μαζί με άλλους 109 κρατούμενους (τρεις άνδρες, 32 γυναίκες και 74 παιδιά) που επαναπατρίστηκαν βάσει σχετικής συμφωνίας που υπεγράφη μεταξύ των ΗΠΑ και του Κοσόβου.


Πηγή : newsbeast.gr


Το Insider αποθεώνει την Ελλάδα ο «Νο 1 προορισμός για το 2020»



«Τον Νοέμβριο ζητήσαμε από τους θεατές μας να ψηφίσουν μια χώρα που θέλουν να επισκεφθούν μέσα στο 2020 και η νικήτρια ήταν η... Ελλάδα»! Με αυτά τα λόγια ξεκινάει το βίντεο του Insider για τη χώρα μας.

«Με πανέμορφες παραλίες, ιστορική αρχιτεκτονική, φρέσκα ψάρια και υπέροχη νυχτερινή ζωή, δεν είναι και άξιον απορίας πώς όλοι ψηφίσατε για την Ελλάδα» συνεχίζει το βίντεο.

Δείτε το σχετικό βίντεο αποθέωση για την χώρα μας :



Τελεσίγραφο 72 ωρών από Ελισάβετ σε Χάρι και Μέγκαν



Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρίγκιπας Χάρι πιθανότατα θα πάει και εκείνος στον Καναδά την επόμενη εβδομάδα για να είναι με την γυναίκα του και τον γιο του. 

Ο πρίγκιπας Χάρι ετοιμάζεται να διαπραγματευτεί με τη βασιλική οικογένεια τους όρους του «MEGXIT», ενώ η Δούκισσα του Σάσεξ βρίσκεται στον Καναδά με τον γιο τους Άρτσι και η εξαγριωμένη βασίλισσα Ελισάβετ δίνει τελεσίγραφο.

Η έντονη φημολογία για το αν τελικά θα ζήσουν μόνιμα στον Καναδά συνεχίζεται, ωστόσο ο Χάρι ευελπιστεί να έρθει σε συμφωνία με την οικογένειά του, παρά τον αιφνιδιαστικό τρόπο που ανήγγειλαν την αποχώρησή τους από τα καθήκοντά τους ως μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Η βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία έχει δυσαρεστηθεί αρκετά από την στάση του εγγονού της, αποφάσισε να τους δώσει τελεσίγραφο 72 ωρών ώστε να ξανασκεφτούν και να αποφασίσουν οριστικά αν θέλουν να παραιτηθούν.

Ο πρίγκιπας Κάρολος από την πλευρά του, θέλει να βρεθεί μια λύση που θα ευχαριστεί και τις δύο πλευρές, αλλά είναι διατεθειμένος να στηρίξει τον γιο του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρίγκιπας Χάρι πιθανότατα θα πάει και εκείνος στον Καναδά την επόμενη εβδομάδα για να είναι με την γυναίκα του και τον γιο του. 


Επιμέλεια: Χαρά Σώτα
Πηγή: Daily Mail
skai.gr


Επίδομα θέρμανσης: Δόθηκε παράταση για την αγορά πετρελαίου



Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών

Με την υπουργική απόφαση υπ’ αριθμόν 1404/2019 (ΦΕΚ Β' 4216/19.11.2019), χορηγήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2019, το πλήρες επίδομα θέρμανσης σε περισσότερους από 600.000 δικαιούχους που είχαν υποβάλει τη σχετική αίτηση (οι αιτήσεις υποβάλλονταν μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2019). Η χορήγηση αυτή έγινε υπό την προϋπόθεση οι δικαιούχοι να πραγματοποιήσουν αγορές πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης υπολογισθείσας αξίας, μεγαλύτερης ή ίσης με το διπλάσιο του ανωτέρου επιδόματος, έως 31 Δεκεμβρίου 2019. Σε διαφορετική περίπτωση θα βεβαιωνόταν επιστροφή ποσού ύστερα από διασταύρωση που θα έκανε η ΑΑΔΕ μέχρι 31 Μαρτίου.
Η εν λόγω υπουργική απόφαση παρατείνει την υποχρέωση αγοράς πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης, κατά ένα μήνα, έως 31 Ιανουαρίου 2020. Παράλληλα, μεταφέρεται κατά 1 μήνα αργότερα η διαδικασία διασταύρωσης των στοιχείων από την ΑΑΔΕ. Διαδικασία η οποία θα ολοκληρωθεί στις 30 Απριλίου 2020.



Παγκόσμια πρωτιά για τη Σαντορίνη: Ρομπότ πήρε δείγμα από υποθαλάσσιο ηφαίστειο – Βίντεο



Η αποστολή στο υποθαλάσσιο ηφαίστειο Κολούμπος της Σαντορίνης χρηματοδοτήθηκε και υποστηρίχθηκε από την Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA), αποτελούνταν από 30 επιστήμονες από τις ΗΠΑ, την Ελλάδα, την Αυστραλία και τη Γερμανία.

Για πρώτη φορά χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, αυτόνομο ρομποτικό σκάφος πήρε δείγμα από το υποθαλάσσιο ηφαίστειο Κολούμπος στην περιοχή της Σαντορίνης, όπως επιβεβαίωσε το Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο Woods Hole (WHOI) των ΗΠΑ, το οποίο ήταν επικεφαλής στην πρόσφατη διεθνή αποστολή στο Αιγαίο με ελληνική συμμετοχή.

Το υβριδικό ρομπότ NUI (Nereid Under Ice) του WHOI πήρε δείγματα από τον πυθμένα του Κολούμπου, χρησιμοποιώντας τον ρομποτικό βραχίονα του. Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της αποστολής Ριτς Καμίλι, «αποτελεί τεράστιο βήμα προόδου για ένα όχημα να πάρει δείγμα χωρίς ένας πιλότος να το καθοδηγεί. Ένας από τους στόχους μας ήταν να καταστήσουμε περιττό το τηλεχειριστήριο και το καταφέραμε».

Στο μέλλον τα αυτόνομα υποβρύχια σκάφη θα κληθούν να εξερευνήσουν μόνα τους αφιλόξενους εξωγήινους ωκεανούς στο μέλλον, όπως αυτοί που υπάρχουν στους δορυφόρους Ευρώπη του Δία και Εγκέλαδο του Κρόνου.

Στο τιμόνι του υποθαλάσσιο ρομπότ βρέθηκε ένας αλγόριθμος, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τα αυτόνομα οχήματα χωρίς οδηγούς στους δρόμους.


Πηγή : pentapostagma.gr


Οι δυνάμεις του Χαφτάρ ανακοίνωσαν κατάπαυση του πυρός



Οι δυνάμεις του ισχυρού άνδρα στην ανατολική Λιβύη, στρατάρχη Χαφτάρ, ανακοίνωσαν το Σάββατο κατάπαυση του πυρός η οποία θα ισχύσει από τις 00:00 της Κυριακής.

After many calls form the Russian , UAE ,Egypt , France , German , UK ,Italy presidential offices has accepted a cease-fire.

H κατάπαυση του πυρός αφορά μόνο στην Τρίπολη και όχι στην πόλη της Μισράτας, όπου επίσης προελαύνει ο στρατός του Χάφταρ.

Cease-fire only covers Tripoli. Not Misrata

Προειδοποίησαν επίσης τις δυνάμεις της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας  ότι «η ανταπάντηση θα είναι σφοδρή σε περίπτωση παραβίασης της εκεχειρίας από το αντίπαλο στρατόπεδο».

Η συμφωνία προβλέπει ότι τα όπλα θα σιγήσουν στις 00:01 (τοπική ώρα) την 12η Ιανουαρίου.

Έκκληση για κατάπαυση του πυρός είχαν κάνει σε κοινές δηλώσεις και η Άνγκελα Μέρκελ με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η ιταλική κυβέρνηση κάλεσε σε συνομιλίες τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα της Λιβύης στην Ρώμη.

Ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε είχε συνάντηση το απόγευμα της Τετάρτης με τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, το απόγευμα του Σαββάτου ο Κόντε συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης, Φαγιέζ Αλ Σάρατζ.


6 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στην επιχείρηση της ανακατάληψης της Ματρόζου στο Κουκάκι



Έξι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ τραυματίστηκαν στη διάρκεια της επιχείρησης ανακατάληψης της Ματρόζου, το βράδυ του Σαββάτου.

Οι δύο από τους 6 αστυνομικούς είναι σοβαρότερα αφού έχουν κατάγματα σε διάφορα μέρη του σώματος από τις επιθέσεις των κακοποιών αντιεξουσιαστών.  

Οι αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά την προσπάθεια τους να ανοίξουν την είσοδο της κατάληψης ενώ ταυτόχρονα δέχονταν δεκάδες αντικείμενα από τους αντιεξουσιαστές πάνω στα κεφάλια τους από τις ταράτσες των κτηρίων, όπως πέτρες, ξύλα, έπιπλα και μπογιές.


Οι αστυνομικοί άνοιξαν με τροχό την πόρτα του οικήματος στο οποίο είχε γίνει ανακατάληψη και εισέβαλαν στο εσωτερικό του, όπου συνέλαβαν πέντε άτομα, (τρεις άνδρες και δύο γυναίκες).


Η όλη επιχείρηση διήρκεσε από τις 19:00 του Σαββάτου μέχρι τις 21:30, όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., με τους αντιεξουσιαστές να έχουν ανακαταλάβει τα δύο κτίρια από νωρίς το απόγευμα. 

Η επιχείρηση δεν έγινε ταυτόχρονα και στα δύο κτίρια, καθώς πρώτα έγινε η επιχείρηση στην οδό Ματρόζου 45 και κατόπιν με νέα επιχείρηση εκκενώθηκε η κατάληψη στην οδό Παναιτωλίου 21.




Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την κατάληψη της Ματρόζου:

Στις 20:30 έληξε επιχείρηση δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας για την εκκένωση κτηρίου, πρώην κατάληψης στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι, που είχε για μερικές ώρες παραβιασθεί.

Αυτονόητα, οι επιχειρήσεις διενεργήθηκαν με την παρουσία εισαγγελέα.


Συνελήφθησαν 3 άνδρες και 2 γυναίκες, 5 στο σύνολο εκ των οποίων ένα ανήλικο άτομο. Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν 9 προσαγωγές.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την κατάληψη της Παναιτωλικού:

Στις 21:30 έληξε και δεύτερη επιχείρηση δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας για την εκκένωση κτηρίου, πρώην κατάληψης στην οδό Παναιτωλίου στο Κουκάκι, που είχε για μερικές ώρες παραβιασθεί.

Αυτονόητα, οι επιχειρήσεις διενεργήθηκαν με παρουσία εισαγγελέα.


Συνελήφθησαν 5 γυναίκες και 3 άνδρες.





Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην Κρατική Ασφάλεια.