Κυριακή 26 Μαΐου 2024

Ο Ινφλουένσερ έστησε σκηνικό με παιδάκια, γιαγιά που καθάριζε μπάμιες και τον Υπουργό Τουρισμού της Παλαιστίνης



Μία καραστημένη συνάντηση για σέλφι, ανάμεσα σε παιδάκια από την Παλαιστίνη, σε μία γιαγιά που καθάριζε μπάμιες και τον υπουργό τουρισμού της Παλαιστίνης, αυτό έστησε ο ινφλουένσερ με τα στενά του ρούχα για να κάνει σώου.

Στο Τελ Αβίβ έφτασε η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον ινφλουένσερ Στέφανο Κασσελάκη, και κάμερα φώτα πάμε.





Χωρίς να αποχωριστεί τα στενά του ρούχα, ο ινφλουένσερ Κασσελάκης, τρόμαζε τους Παλαιστίνιους και του πλάσαραν τον υπουργό τουρισμού για να κάνει ότι συναντήθηκε με κάποιον.

Επισκέφθηκε τον προσφυγικό καταυλισμό ενώ νωρίτερα συνάντησε και τον υπουργό Τουρισμό της Παλαιστίνης. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της Παλαιστινιακής Αρχής και της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης δηλαδή τους τρομοκράτες της Χαμάς. 

Η δήλωση του ινφλουένσερ

«Είμαστε εδώ για να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον φίλο παλαιστινιακό λαό. Έναν λαό που έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ εδώ και πολλά χρόνια, που έχει δίκαια αιτήματα, και για τον οποίο πρέπει η Ευρώπη να παράσχει αμέριστη συμπαράσταση ώστε να υπάρξει και άμεση κατάπαυση του πυρός αλλά και την αναγκαία ανθρωπιστική βοήθεια.

Είμαστε εδώ για να προωθήσουμε τη λύση δύο κρατών στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, για ένα Παλαιστινιακό κράτος που να αναγνωριστεί το συντομότερο δυνατό και να έχει πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Πάνω απ'όλα ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται στο πλευρό της ειρήνης και νομίζω ότι όλος ο δυτικός κόσμος πρέπει να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα να μπορέσουν το Ισραήλ και η Παλαιστίνη να προχωρήσουν σε μια μόνιμη βάση ειρήνης».



Τη Δευτέρα, ο Στέφανος Κασσελάκης θα γίνει δεκτός στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο Γ’ και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Ραμάλα για επαφές.



Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη: Έχω κάνει μήνυση στην Ακρίτα, θα της συνιστούσα ψυχραιμία


 

Η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, με ανάρτησή της στο Χ ενημερώνει ότι μήνυση που είχε προαναγγείλει κατά της Έλενας Ακρίτας έχει υποβληθεί κανονικά, και την ενημερώνει μήπως η Ακρίτα νόμιζε ότι θα την γλιτώσει.

Μάλιστα σε αυτήν τη μήνυση έχει ανακοινώσει ότι θα προσέλθει μάρτυρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Facebook, όπου υποστήριζε τη σύζυγό του στις αήθεις επιθέσεις που δέχεται συστηματικά. 

Συγκεκριμένα η σύζυγος του πρωθυπουργού πριν περίπου 2 μήνες είχε ανακοινώσει ότι θα προβεί σε μήνυση κατά της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενας Ακρίτα, για συκοφαντική δυσφήμιση εις βάρος της σχετικά με μια χυδαία ανάρτηση της τελευταίας. 

Σε αυτήν την χυδαία ανάρτηση η Έλενα Ακρίτα συγκρίνει την σύζυγο του πρωθυπουργού με τον σύζυγό του Στέφανου Κασσελάκη, Τάιλερ, σε μια προσπάθεια να δείξει ότι ο τελευταίος είναι πιο έντιμος από την Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη. 

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη έστειλε και εξώδικο στην φαιδρή Έλενα Ακρίτα αλλά η τελευταία αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη για την ανάρτησή της και δήλωσε ότι θα τα πουν στα δικαστήρια. Μάλιστα πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Νίκος Καρανίκας, ο Χρήστος Γιαννούλης, ο Χρήστος Σπίρτζης και ο Γιώργος Βασιλειάδης πήραν δημόσια σαφείς αποστάσεις από όσα έγραψε η Έλενα Ακρίτα κατά της Μαρέβας. 

Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα αρνήθηκε να καταδικάσει τις δηλώσεις της δείχνοντας για ακόμα μία φορά την φαιδρότητα και την χυδαιότητα που τους διακατέχει. 

Στην ανάρτησή της η σύζυγος του πρωθυπουργού όχι μόνο γνωστοποίησε ότι κατέθεσε επίσημα τη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση αλλά στέλνει και ένα μήνυμα στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι «θα συνιστούσα ψυχραιμία στην Κα Ακρίτα σχετικά με τα όσα άθλια ψεύδη έχει πει προσβάλλοντας την προσωπικότητα μου». 

Λίγο νωρίτερα η Έλενα Ακρίτα είχε υποστηρίξει σε δική της ανάρτηση στο Facebook και νομίζοντας ότι είχε γλιτώσει απο τα όσα χυδαία ανέφερε, ότι δεν είχε λάβει ούτε μήνυση, ούτε αγωγή από την κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, οπότε και η σύζυγος του πρωθυπουργού δημοσίευσε το έγγραφο της σχετικής μήνυσης στο Χ, αποστομώνοντας όσους την κατηγορούσαν ότι έκανε πίσω στο θέμα της αγωγής, και κάνοντας την Έλενα Ακρίτα να είναι σίγουρη πλέον ότι θα έρθει ώς κατηγορούμενη για χυδαιότητες στο δικαστήριο, όπως και θα πρέπει να αποζημιώσει το θύμα της με την αγωγή που θα ακολουθήσει.

Δεν έχω πάρει ούτε μήνυση ούτε αγωγή από την Μαρέβα Γκραμποφσκι Μητσοτάκη.
Ίσως αργοτερα… Άλλωστε, έχει δεσμευτεί ο πρωθυπουργός ότι θα έρθει μαρτυρας εναντίον μου, έτσι δεν είναι;

Κλείνω τα σχόλια την κατανόηση σας, οι λόγοι ευνόητοι.

843
4
11


Ο Πετράκος «ξαναχτυπά» για να μας τρελάνει εντελώς με τις ψεκασμένες θεωρίες του

 


Ο Γρηγόρης Πετράκος είναι μόνο για γέλια και αυτό είναι ξεκάθαρο. Τίποτα από όσα λέει δεν έχουν ίχνος σοβαρότητας και βρίσκεται μόνο σε μυαλά όπως του ίδιου.

Ο Πετράκος είχε αμφισβητήσει στο παρελθόν το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης και την επέλασή της στην Αθήνα, και επανήλθε στο θέμα για να μας τρελάνει περισσότερο.

Η εμφάνιση του στην εκπομπή «Γεια σου», πρόσφερε γέλιο σε όσους τον άκουσαν, αλλά και προβληματισμό για το ότι υπάρχουν τέτοιοι σαν τον Πετράκο γύρω μας που τα πιστεύουν αυτά που λένε.

Ο ίδιος υποστήριξε, ότι η σκόνη είναι αποτέλεσμα αεροψεκασμών από εταιρείες που δουλεύουν για το ΝΑΤΟ, αιφνιδιάζοντας την παρουσιάστρια Μαρία Μπακοδήμου, που του ζήτησε να της εξηγήσει τι εννοεί.

Αναλυτικά ο Γρηγόρης Πετράκος είπε: 

«Κοιτάξτε, είναι πολύ σοβαρό το ζήτημα και κάθε φορά που λέμε κάποια άποψη μετά διαστρεβλώνεται πάρα πολύ, έως ότι άκουσα ότι είπα πως δεν υπάρχει σκόνη. Δεν είπα ποτέ ότι δεν υπάρχει σκόνη. Απλά είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα εδώ και 15 χρόνια, το ζήτημα της τροποποίησης του καιρού παγκοσμίως. Όχι της κλιματικής αλλαγής αλλά της τεχνητής τροποποίησης. Υπάρχουν δεκάδες εταιρείες τροποποίησης καιρού και στην Ελλάδα και δεν υπάρχει καμιά διαφάνεια πάνω σε αυτό».

Όταν η παρουσιάστρια τον ρώτησε απορημένη: «Υπάρχει εταιρεία που μπορώ εγώ να ζητήσω "ρίξτε μου έναν ήλιο το μεσημέρι στην Κηφισιά;"» ο Γρηγόρης Πετράκος απάντησε ότι: «Αυτό δεν το κάνετε εσείς, δεν το κάνουν ούτε καν οι κυβερνήσεις. Αυτό το κάνει το ΝΑΤΟ».

«Και πώς το ξέρουμε;» συνέχισε η Μαρία Μπακοδήμου με τον τραγουδιστή να απαντά: «Ακόμα και στο Google να μπείτε και πατήστε εταιρείες τροποποίησης καιρού θα σας βγάλει κανονικές εταιρείες. Κερδίζουν χρήματα. Το ποιος τις βάζει είναι το θέμα και για ποιο λόγο, εμείς αυτό ρωτάμε. Όλα αυτά τα αεροπλάνα, γιατί με αεροπλάνα τα κάνουν, κάνουν αεροψεκασμούς. Αυτό που ρωτάει πάρα πολύς κόσμος είναι να υπάρξει διαφάνεια και το τι ακριβώς ρίχνουν στον αέρα και με ποιο τρόπο τρόπο τροποποιείται ο καιρός και αν υπάρχει διαφάνεια πάνω σ' αυτό. Γιατί όλα αυτά γεμίζουν την ατμόσφαιρα με βαρέα μέταλλα και μετά όταν πέφτει σκόνη πέφτουν κι αυτά και τα εισπνέουμε. Τα βαρέα μέταλλα είναι τοξικά. Φυσικά μας επηρεάζουν και εγκεφαλικά και ψυχολογικά πάρα πολύ. Αν ρωτήσετε τι παρενέργειες έχουν βαρέα μέταλλα στον οργανισμό θα δείτε ότι είναι φρικτές».

Ένας από το πάνελ της εκπομπής έκανε ένα σχόλιο για τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι η Γη είναι επίπεδη, προκαλώντας θυμό στον Γρηγόρη Πετράκο, και για να μας αποτελειώσει είπε «Αδερφέ μου, σε παρακαλώ μην το ξανακάνεις αυτό, μην συνδέεις την επίπεδη γη με πράγματα που συμβαίνουν» του είπε.



Φώτα κάμερες πάμε να κάνουμε την διαφορά στην Παλαιστίνη

 



Τρόπους να φαίνεται, για να μετριάζει τον αυτοεξευτελισμό του με όσα κάνει και λέει στην Ελλάδα ψάχνει ο Στεφανος Κασσελάκης.

Όπως μάθαμε την Παλαιστίνη πρόκειται να επισκεφτεί την Κυριακή και τη Δευτέρα, 26 και 27 Μαΐου,  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

Κατά την επίσκεψή του ο ινφλουένσερ Κασσελάκης για να ανεβάσει και όσες περισσότερες φωτογραφίες μπορείς, θα επισκεφθεί τα Ιεροσόλυμα, την Βηθλεέμ και την Ραμάλα, όπου θα έχει, μεταξύ άλλων συναντήσεις με μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου της Παλαιστινιακής Αρχής, εκπροσώπους της ΟΑΠ (PLO).

Επιπλέον, θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη Ιερουσαλήμ Θεόφιλο τον Γ'.

Στο ταξίδι του, θα συνοδεύσει μέλη του θίασου ΣΥΡΙΖΑ, η γραμματέας του κόμματος Ράνια Σβίγκου, ο τομεάρχης Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, η τομεάρχης Εξωτερικών, Ρένα Δούρου και ο διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου Δημήτριος Παπαγεωργίου.




Αντιεξουσιαστές κακοποιοί έριξαν μολότοφ σε εργοτάξιο του Μετρό στο Γαλάτσι



Επίθεση με μολότοφ πραγματοποίησαν άγνωστοι το βράδυ του Σαββάτου, 25/05, σε εργοτάξιο του Μετρό στο Γαλάτσι.

Από τη φωτιά που ξέσπασε στο σημείο, καταστράφηκαν δύο μηχανήματα έργου, που βρίσκονταν στο σημείο για τις ανάγκες των σχετικών εργασιών.

Επιτόπου έφτασαν άμεσα 9 πυροσβέστες με τρία οχήματα, που προχώρησαν στην κατάσβεστη της φωτιάς.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση από την Πυροσβεστική, το συμβάν έλαβε χώρα στη συμβολή των οδών Αγίας Γλυκερίας και Πάρνηθος.





Κακοποιοί στην Πάτμο καίνε γατάκια με οξύ

 



Δεν έχουν τέλος οι κακοποιητές ζώων, που είναι επικίνδυνοι και για την διάπραξη εγκλημάτων κατά των ανθρώπων.

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχωρούν οι Φιλόζωοι Εθελοντές Πάτμου. Σύμφωνα με την ανάρτησή τους, γατιά τις τελευταίες ημέρες έχουν εντοπιστεί με εγκαύματα στην περιοχή Μελόι.

Όπως αναφέρεται σχετικά, «πριν λίγο καιρό μας είχαν ενημερώσει για μια γάτα με εγκαύματα στο Μελόι. Πήγαμε την πήραμε και με την καθοδήγηση του κτηνιάτρου της δώσαμε τις πρώτες βοήθειες και η κοπέλα που μας ειδοποίησε ανέλαβε την υπόλοιπη θεραπεία της μέχρι την αποκατάσταση».

Όπως καταγγέλλουν οι Φιλόζωοι Εθελοντές Πάτμου, «ο γιατρός είπε ότι αυτό δεν ήταν ατύχημα και η ύπαρξη και άλλων γατιών με παρόμοια τραύματα το επιβεβαιώνει». Την Τρίτη (21/5) «μας ειδοποίησαν για πολύ νεαρή γάτα με ίδια τραύματα».

Βάσει των όσων αναφέρει η ανάρτηση: «Κατά κάποιο περίεργο τρόπο εμφανίζονται εκεί και άλλες γάτες με εγκαύματα και τα μισά έχουν εξαφανιστεί».

Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι τα εγκαύματα παραπέμπουν σε χρήση οξέως.

Πριν λίγο καιρό μας είχαν ενημερώσει για μια γατα με εγκαύματα στο Μελόι.Πήγαμε την πήραμε και με την καθοδήγηση του κτηνιάτρου της δώσαμε τις πρώτες βοήθειες και η κοπέλα που μας ειδοποίησε ανέλαβε την υπόλοιπη θεραπεία της μέχρι την αποκατάσταση.
Ο γιατρός είπε ότι αυτό δεν ήταν ατύχημα και η ύπαρξη και άλλων γατιών με παρόμοια τραύματα το επιβεβαιώνει.Σημερα μας ειδοποίησαν για πολύ νεαρή γάτα με ίδια τραύματα.
Κατά κάποιο περίεργο τρόπο εμφανίζονται εκεί και άλλες γάτες με εγκαύματα και τα μισά έχουν εξαφανιστεί.
Κατά τα άλλα σαν φταίνε οι στειρωσεις, το συμπέρασμα δικό σας!

Μπορεί να είναι εικόνα γάτα
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Μπορεί να είναι εικόνα γάτα
Μπορεί να είναι εικόνα κουνέλι
Μπορεί να είναι εικόνα τσιμπούρι
+3


Ο Κασσελάκης έψαχνε τρόπο να ξεφτιλιστεί και βρήκε ψάχνοντας τις τιμές στην φέτα

 


Πολιτική εξαπάτηση λέει η κυβέρνηση για το βίντεο Κασσελάκη για τη φέτα!!!!

Ο τύπος είναι η μεγαλύτερη παπάτζα που έχει γνωρίσει η χώρα, ακόμα και απο τον Βελόπουλο, αδιαφορώντας εάν αυτά που κάνει θα τον ξεφτιλίσουν στην κοινωνία.

Ο ινφλουένσερ Στέφανος Κασσελάκης, σε νέο βίντεο που ανήρτησε στο TikTok εμφανίζεται να επισκέπτεται σούπερ μάρκετ και να κοιτάζει τις τιμές στις φέτες γελώντας ο κόσμος μαζί του.

«Φέτα, πρώτη μάρκα, 11,94 ευρώ το κιλό. Φέτα από τη Θράκη είναι 9,85 ευρώ. Φέτα από την Ήπειρο 11,45 ευρώ. Φέτα από τη Βυτίνα 12,90 ευρώ. Και μετά υπάρχει μια φέτα Καλαβρύτων που είναι 12,30 ευρώ» αναφέρει το νούμερο του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Ψάχνω να βρω προσφορά για φέτα. Δεν μπορώ να αγοράσω φέτα με τον προϋπολογισμό μου. Πάω να βρω την προσφορά κι αν δεν τη βρω, θα στείλω γράμμα στην Ούρσουλα!» δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε το γελοίο video :

«Το τελευταίο που χρειάζονται οι πολίτες είναι πολιτική εξαπάτηση», τόνισε σε ανάρτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σχετικά με βίντεο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη σχετικά με την τιμή της φέτας.

Στην απάντησή του ο κ. Μαρινάκης λέει ότι στο έγγραφο που κατέθεσε στη Βουλή ο πρωθυπουργός στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την ακρίβεια, την Παρασκευή, φαίνεται πως η ενδεικτική τιμή 6,28 ευρώ αναφέρεται σε συσκευασία μισού και όχι ενός κιλού.

Μάλιστα, όπως επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και όπως φαίνεται και στο έγγραφο που κατέθεσε ο πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέκρινε συσκευασία 500 γραμμαρίων σε όλες τις χώρες.

Ακόμη, ο κ. Μαρινάκης παραθέτει απόσπασμα από την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή στην οποία φαίνεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ποτέ δεν μίλησε στη για τιμή «το κιλό», όπως ισχυρίζεται ο Στέφανος Κασσελακης.

Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως αν κανείς υπολογίσει την τιμή του κιλού από τα στοιχεία που προσκόμισε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, θα δει πως τα προϊόντα που κοιτούσε ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν ακόμα φθηνότερα.

«Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για κάθε νοικοκυριό. Προσπαθούμε να μειώσουμε τις συνέπειές του με σοβαρές κινήσεις. Αύξηση των εισοδημάτων, πολλά και αυστηρά πρόστιμα και βέβαια στοχευμένες παρεμβάσεις», ανέφερε κλείνοντας ο Παύλος Μαρινάκης.

Δείτε εδώ, το βίντεο του Παύλου Μαρινάκη:



Κακοποιοί Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού αμαύρωσαν και το Φάιναλ Φόρ στο Βερολίνο «Ένα άτομο χαροπαλεύει»


 

Ένα άτομο χαροπαλεύει και δύο βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση μετά τις άγριες συμπλοκές μεταξύ κακοποιών και όχι οπαδών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στο Βερολίνο.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου (26/5) υπήρξαν άγριες συμπλοκές ανάμεσα σε κακοποιούς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, που ταξίδεψαν στο Βερολίνο για το Final Four της Euroleague, με ένα άτομο να δίνει μάχη για την ζωή του και ακόμη δύο να βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής του Βερολίνου, η συμπλοκή έγινε στον σταθμό «Prenzlauer Allee», γύρω στις 23:00 με την αναφορά των γερμανικών αρχών να κάνει λόγο για ιατρική περίθαλψη σε 12 άτομα εκ των οποίων ο ένας δίνει μάχη για την ζωή του, ακόμη δύο είναι σοβαρά τραυματίες, ενώ άλλα εννιά άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας μιλώντας στην Berliner Zeitung επιβεβαίωσε ότι υπήρξε συμπλοκή, αλλά δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεππτομέριες για το πόσοι μετείχαν ή τι την προκάλεσε. Πρόσθεσε ότι οι αστυνομικοί δυσκολεύτηκαν να συγκρατήσουν το πλήθος.

Σήμερα Κυριακή (18:00) θα παίξει ο Ολυμπιακός με την Φενέρ για την 3η θέση και στις 21:00 θα διεξαχθεί ο τελικός του Παναθηναϊκού με την Ρεάλ.



1 χρόνος από τις Εθνικές Εκλογές – Πόσα έργα έχουν ήδη υλοποιηθεί;

 



ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ

  • Αύξηση εκ’ νέου του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ – σήμερα είναι αυξημένος κατά 27,7% από το 2019. Παραμένει η δέσμευσή μας για κατώτατο μισθό στα 950 ευρώ μέχρι το 2027.
  • Η αύξηση του κατώτατου μισθού έφερε και αύξηση στο επίδομα ανεργίας, στο επίδομα μητρότητας, στα επιδόματα τριετιών, στην αμοιβή των υπερωριών, και άλλων.
  • Αυξήθηκαν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια.
  • «Ξεπάγωσαν» οι τριετίες μετά από 12 χρόνια
  • Αυξήθηκαν οι συντάξεις για πρώτη φορά εδώ και 12 χρόνια
  • Μειώνουμε το τέλος επιτηδεύματος και το καταργούμε οριστικά από το 2025
  • Αυξήσαμε το αφορολόγητο κατά 1000 ευρώ για οικογένειες με παιδιά
  • Θεσμοθετήσαμε την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες
  • Τον Δεκέμβριο 2023 πραγματοποιήθηκε πληρωμή 76 εκ. ευρώ σε 297.428 δικαιούχους της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο Diesel. Σε 307.301 επαγγελματίες αγρότες πιστώθηκε το ποσό των €39,58 εκατ. ως προκαταβολή της επιστροφής του ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο του 2024.

ΠΟΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

  • Μετά από 13 χρόνια, 5 οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης έδωσαν και πάλι το 2023 την επενδυτική βαθμίδα, επιβεβαιώνοντας τη σημαντική αύξηση των επενδύσεων, την ισχυροποίηση της εθνικής μας οικονομίας και τη μείωση του κόστους δανεισμού.
  • Το 2023 η Ελλάδα κατέγραψε τη δεύτερη μεγαλύτερη μείωση χρέους στην ΕΕ σε σχέση με το 2022 ως προς το ΑΕΠ. Μέσα σε ένα χρόνο ο λόγος χρέους / ΑΕΠ μειώθηκε κατά 10,8%.
  • Ο μέσος ετήσιος πληθωρισμός το 2023 αποκλιμακώθηκε σε ετήσια βάση σε 3,5% από 9,6% το 2022.
  • Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα των χωρών της ΕΕ ως προς την απορρόφηση των πόρων του ΤΑΑ (3η) και του ΕΣΠΑ 2021 – 2027 (5η)
  • Τουλάχιστον 100.300 μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν ενταχθεί σε προγράμματα ενίσχυσης και φθηνής χρηματοδότησης. Έχουν ήδη δοθεί 3,03 δισ ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας σε 185 έργα πράσινης και ψηφιακής μετάβασης.
  • Οι ελληνικές εξαγωγές έκλεισαν το 2023 στα 49,5 δισ, η δεύτερη καλύτερη επίδοση στην ιστορία τους, μετά από αυτή του 2022.
  • Οι εισπράξεις από τον εισερχόμενο τουρισμό ανήλθαν σε €19,8 δισ., αυξημένες κατά 12,2% έναντι του 2019 και κατά 14,9% έναντι του 2022. Τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο του 2024 καταγράφηκε αύξηση κατά 24,5% σε τουριστικά έσοδα σε σύγκριση με αντίστοιχο δίμηνο πέρυσι.
  • Για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής θεσμοθετήθηκε η κατάργηση της χρήσης των μετρητών στη μεταβίβαση ακινήτων και η καθολική εφαρμογή των ηλεκτρονικών βιβλίων “myDATA”
  • Θεσμοθετήθηκε η πληρωμή της πλειονότητας των κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων μέσω χρεωστικών καρτών.
  • Ενισχύσαμε και βελτιώσαμε τον θεσμό του εξωδικαστικού μηχανισμού για το μη εξυπηρετήσιμο ιδιωτικό χρέος (ρύθμιση οφειλών προς εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, δήμους, τράπεζες και servicers με επιπλέον “κούρεμα” έως 28% της οφειλής σε δάνεια, ειδικό χαμηλό επιτόκιο για τους ευάλωτους οφειλέτες κ.α). Έως και τον Μάρτιο του 2024 έχουν πραγματοποιηθεί 15.408 επιτυχείς ρυθμίσεις αρχικών οφειλών ύψους 5,52 δισ ευρώ.

ΥΓΕΙΑ

  • Αυξήσαμε τις δαπάνες για την Υγεία στα 12,8 δις ευρώ (5,8% του ΑΕΠ) από 11,9 δις ευρώ το 2023 – μία αύξηση 7,5%.
  • Ειδικά για τα νοσοκομεία έχουμε προβλέψει στον προϋπολογισμό επιπλέον χρηματοδότηση 481 εκατ. ευρώ. Μόνο από το Ταμείο Ανάκαμψης, τα έργα που κατευθύνονται στο χώρο της υγείας ανέρχονται στα 2.17 δις ευρώ.
  • Εγκρίθηκαν 6500 νέες προσλήψεις για τον χώρο της υγείας.
  • Ξεκινήσαμε το πρώτο εθνικό πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για όλους: Διευρύνθηκαν τα ηλικιακά όρια των δικαιούχων για το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» από 50-69 έτη σε 45-74 έτη και ξεκίνησε το μεγάλο πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου για τον Καρκίνο του Τραχήλου της Μήτρας που αφορά περίπου 2,5 εκατομμύρια γυναίκες ηλικίας 21 έως 65 ετών. Μέσα στο 2024 θα ακολουθήσουν προγράμματα για τον καρκίνο του παχέος εντέρου και τα καρδιαγγειακά νοσήματα.
  • Το 2023 δεσμευτήκαμε για την ανακαίνιση και αναβάθμιση 80 νοσοκομείων και 156 Κέντρων Υγείας σε όλη την Ελλάδα. Σήμερα, έχουν δημοσιευθεί συνολικά 72 διαγωνισμοί για 79 νοσοκομεία, από τους οποίους έχουν υπογραφεί 37 συμβάσεις αξίας €95,3 εκ. που αφορούν στην ανακαίνιση 46 νοσοκομείων. Αντίστοιχα, στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας έχουν δημοσιευθεί 58 διαγωνισμοί για 120 Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία, από τους οποίους έχουν υπογραφεί ήδη 36 συμβάσεις συνολικής αξίας €127,2 εκ. για την αναβάθμιση 90 δομών υγείας (Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων).
  • Στη Θεσσαλονίκη έχει ήδη ολοκληρωθεί το έργο αποκατάστασης στο ΓΝΘ “Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ” και πρόσφατα υπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης του πρώην Στρατοπέδου «ΚΑΡΑΤΆΣΙΟΥ Α’» για την κατασκευή του Νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.
  • Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής για τρία νέα υπερσύγχρονα Νοσοκομεία σε Θεσσαλονίκη, Σπάρτη και Κομοτηνή με συνδρομή του ΙΣΝ στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία που θα αναβαθμίσουν τον υγειονομικό χάρτη της χώρας.
  • Θεσπίσαμε τη δυνατότητα ενίσχυσης των ασθενοφόρων οχημάτων του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.), των Κέντρων Υγείας και των Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων των νησιωτικών δήμων της χώρας, με προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος ή στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων
  • Το Ε.Κ.Α.Β. από τις αρχές του 2024 διαθέτει επιπλέον 17 ασθενοφόρα
  • Θεσπίσαμε μηχανισμό διάσωσης και αεροδιακομιδών σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρότυπο για διακομιδή βαριά ασθενών και τραυματιών που έχουν κατεπείγουσα ανάγκη ιατρικής φροντίδας και βοήθειας.
  • Δημιουργήθηκε η Ενιαία Λίστα Χειρουργείων και ξεκίνησε η λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων, με ειδική πρόβλεψη για δωρεάν χειρουργεία για άτομα που ήταν για καιρό σε λίστες αναμονής.
  • Έχουν υπογραφεί και υλοποιούνται οι συμβάσεις για έργα του Εθνικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας, του Ψηφιακού Μετασχηματισμού του ΕΟΠΥΥ και της Τηλεϊατρικής.
  • Θέσαμε σε εφαρμογή το νέο πλαίσιο επιλογής των διοικήσεων των νομικών προσώπων του δημοσίου τομέα κατά τα διεθνή πρότυπα στον τομέα της διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού.
  • Επεκτάθηκε ο θεσμός του Προσωπικού Ιατρού σε ακόμη μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού της χώρας, με την ένταξη περισσότερων ιατρών στον θεσμό και την παροχή οικονομικών κινήτρων.
  • Ξεκίνησε η λειτουργία επιπλέον 10 Μονάδων Ψυχικής Υγείας

ΠΑΙΔΕΙΑ

  • Ψηφίσαμε τον εμβληματικό - ιστορικό νόμο για την ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων ΑΕΙ στη χώρα μας.
  • Θέσαμε σε λειτουργία την Ειδική Ψηφιακή πλατφόρμα υποβολής καταγγελιών (stop-bullying.minedu.gov.gr) και ξεκίνησε εκστρατεία ενημέρωσης για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού από το Υπουργείο Παιδείας.
  • Ιδρύθηκαν 5 νέες Πρότυπες και Πειραματικές σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που θα λειτουργήσουν από το σχολικό έτος 2024-25 και άλλες 6 δημόσιες σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης χαρακτηρίστηκαν ως Πειραματικά - Πρότυπα Σχολεία.
  • Θεσπίσαμε την αναβάθμιση του συστήματος της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ

  • Αυξήσαμε από 1/1/2024 κατά 1.000 ευρώ το αφορολόγητο για οικογένειες με παιδιά
  • Επεκτείναμε το επίδομα μητρότητας, από 4 σε 9 μήνες για ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες.
  • Αυξήσαμε το επίδομα γέννησης από €2.000 για κάθε παιδί σε €2.400 έως €3.500, αναλόγως του αριθμού των παιδιών
  • Διευρύνθηκαν οι δικαιούχοι των voucher παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών της ΕΕΤΑΑ με αύξηση της χρηματοδότησης κατά 25 εκατ. ευρώ. Το πρόγραμμα για τους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ αφορά πλέον μητέρες του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα.
  • Ξεκίνησε η πιλοτική εφαρμογή της Δράσης «Νταντάδες της Γειτονιάς»
  • Στο πρόγραμμα "Σπίτι μου" έχουν ενταχθεί 9.149 αιτήσεις και ήδη εκταμιεύθηκαν 5.784 δάνεια

ΑΜΥΝΑ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

  • Παραλάβαμε άλλα 3 αναβαθμισμένα αεροσκάφη τύπου F-16 στην έκδοση Viper (το 2023 είχαμε παραλάβει επίσης 15 από τα συνολικά 83)
  • Ξεκίνησε η ναυπήγηση και της τρίτης ελληνικής φρεγάτας Belharra «Φορμίων»
  • Υπογράφηκε η συμφωνία για την προμήθεια της ισραηλινής προέλευσης πυραυλικού συστήματος πολλαπλών ρόλων μεγάλου βεληνεκούς SPIKE NLOS και την παραλαβή 2 σύγχρονων εκπαιδευτικών αεροσκαφών τύπου Μ-346.
  • Τους τελευταίους 9 μήνες προκηρύχθηκαν διαγωνισμοί αξίας 1,5 δισ. ευρώ που αφορούν έργα Πολιτικής Προστασίας στο πλαίσιο του προγράμματος “ΑΙΓΙΣ”
  • Εγκρίθηκε από τη Βουλή το Σχέδιο Σύμβασης για την προμήθεια 7 νέων σύγχρονων αεροσκαφών τύπου «DHC-515» των γνωστών Canadair και υπεγράφη η συμφωνία απόκτησής τους στον Καναδά
  • Εκδόθηκαν διαταγές αποδέσμευσης περίπου 1.800 αστυνομικών προκειμένου να διατεθούν σε μάχιμες αστυνομικές Υπηρεσίες
  • Ολοκληρώθηκε η πρόσληψη 650 Πυροσβεστών Δασικών Επιχειρήσεων 7ετους θητείας στο Πυροσβεστικό Σώμα
  • Θεσπίστηκε η σύσταση 10 νέων Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων, με το σύνολο των Μονάδων σήμερα στη χώρα να φτάνει τα 16

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ & ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

  • Θεσμοθετήθηκε η επιστολική ψήφος για τις ευρωεκλογές για την απρόσκοπτη συμμετοχή όλων στις εκλογές, ιδιαίτερα των Ελλήνων που βρίσκονται εκτός Ελλάδας.
  • Ψηφίσαμε την αναμόρφωση του Δικαστικού Χάρτη για την Αστική και Ποινική Δικαιοσύνη, ένα ακόμη μεγάλο βήμα για τη σύγκλιση του χρόνου απονομής Δικαιοσύνης προς τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (λιγότερες από 500 μέρες).
  • Για την επιτάχυνση και ποιοτική αναβάθμιση της ποινικής δίκης θεσμοθετήσαμε αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, τη μεταφορά ύλης από τα δικαστήρια στους δικηγόρους και τη στελέχωση της δικαστικής Αστυνομίας
  • Από τον Ιούλιο του 2023 έχουν προστεθεί 276 νέες ψηφιακές υπηρεσίες στην πλατφόρμα gov.gr, με το συνολικό αριθμό τους σήμερα να έχει φτάσει τις 1.725
  • Ξεκίνησε να λειτουργεί ο Ψηφιακός Βοηθός (mAIgov.gr), η πρώτη εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στην ελληνική δημόσια διοίκηση, η οποία έφτασε εντός 2024 να δέχεται περίπου 6.000 ερωτήσεις την ημέρα.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΕΝΕΡΓΕΙΑ

  • Η Ελλάδα είχε την 1η θέση στην Ε.Ε στο ποσοστό παραγωγής ρεύματος από ηλιακή ενέργεια και την 7η θέση στην παραγωγή ρεύματος από αιολική ενέργεια
  • Υλοποιήθηκε το «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» με ενεργειακές παρεμβάσεις σε περίπου 10.000 κατοικίες και ολοκληρώθηκε η υποβολή αιτήσεων για τα «Εξοικονομώ-Ανακαινίζω για νέους»
  • Θεσπίσαμε την πιο αυστηρή ποινική μεταχείριση για το αδίκημα του εμπρησμού δασών
  • Μέχρι και το τέλος του 2023, σε σύνολο περίπου 300 δασών, άνοιξαν δρόμοι συνολικού μήκους 32.000 χλμ., υλοποιήθηκαν καθαρισμοί σε περισσότερα από 100.000 στρέμματα ενώ οι αντιπυρικές ζώνες προσεγγίζουν τα 2.000 στρέμματα.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

  • Στο πεδίο του οξύτατου κοινωνικού προβλήματος της οικογενειακής βίας και της βίας κατά των γυναικών, επεκτάθηκε το panic button σε όλη τη χώρα, δημιουργήθηκαν 40 νέες δομές υποδοχής περιστατικών στην ΕΛ.ΑΣ. και ενός τουλάχιστον safe house ανά νόμο για την προσωρινή φιλοξενία θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας.
  • Δημιουργήθηκε η γραμμή 10201 της Ελληνικής Αστυνομίας για καταγγελίες σχολικής βίας και παραβατικότητας ανηλίκων.
  • Ενεργοποιήθηκε το πρόγραμμα παροχής νομικής βοήθειας σε θύματα ενδοοικογενειακής βίας ανεξαρτήτως εισοδηματικών κριτηρίων.
  • Επεκτάθηκε η πιλοτική εφαρμογή του Προσωπικού Βοηθού για άτομα με αναπηρία. Σήμερα έχει ήδη 526 ωφελούμενους στην Αττική και 708 ωφελούμενους σε όλη την Ελλάδα.
  • Στο Πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους», έχουν ενταχθεί 533 νοικοκυριά και έχουν ήδη στεγαστεί 456. Ο προϋπολογισμός του Προγράμματος «Στέγαση και Εργασία» αυξήθηκε κατά 5 εκατ. ευρώ με συμμετοχή 60 δήμων, διευρύνοντας έτσι τον αριθμό των δυνητικών δικαιούχων.