Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

Οι «53» αποκαλύπτουν για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Όλα είχαν έγκριση Τσίπρα, ορισμένοι δεν καταλάβαιναν τι σχεδιάζαμε

 


Αποκαλυπτικό για όσα συνέβαιναν στις κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι το υπερασπιστικό για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο κείμενο στην σελίδα commanality.gr, την σελίδα, δηλαδή, που αποτελεί την επικοινωνιακή μηχανή της κίνησης των 53, της αριστερής μειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως γράφουν χαρακτηριστικά με αφορμή ανάρτηση του Παύλου Πολάκη με την οποία άσκησε κριτική σε συνέντευξη του πρώην υπουργού Οικονομικών στην εφημερίδα ΕΠΟΧΗ, «οφείλουμε να γνωρίζουμε πως για πολλά από όσα καταγγέλλονται η ευθύνη βαραίνει όλο το κυβερνητικό επιτελείο αφού:

1. Δεν υπήρχε υιοθέτηση/εφαρμογή εισήγησης υπουργού δίχως τη σύμφωνη γνώμη του Μαξίμου. Ακόμη περισσότερο, δεν υπήρχε μείζονος σημασίας απόφαση δίχως τη συζήτηση σε επίπεδο Κυβερνητικών Συμβουλίων, (Εξωτερικών και Άμυνας, Οικονομικής Πολιτικής, Κοινωνικής Πολιτικής) και υποβολή της πρότασης στον πρωθυπουργό. Παρεμπιπτόντως, το κόμμα ενημερωνόταν πάντα εκ των υστέρων.

2. Αν στο Υπουργικό Συμβούλιο ουδείς/μία καταλάβαιναν τι πρότεινε ο πρωθυπουργός επί της οικονομικής πολιτικής, είναι πρωτίστως πρόβλημα όσων συμμετείχαν. Ομοίως πρόβλημά τους είναι το εάν καταλάβαιναν και δεν σήκωναν το χέρι τους για κατάθεση αντιρρήσεων. Εξάλλου, οι περισσότεροι/ες εξ αυτών δεν είχαν πρόβλημα απευθείας επικοινωνίας με τον πρωθυπουργό ώστε ‘να τα πουν’ έστω κατ’ ιδίαν και «υπογείως».

Παράλληλα οι «53» καρφώνουν όσους αντιδρούν στην τότε «πολιτική του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης» ότι «δεν γνωρίζουμε να έφεραν αντιρρήσεις όταν υλοποιώντας συμφωνίες του 3ου μνημονίου “φτιαχνόταν” το ταμειακό απόθεμα».

«Εάν το έκαναν, ξέρουμε με βεβαιότητα ότι ούτε ένας/μία εξ αυτών διανοήθηκε να το θέσει στα “όργανα του κόμματος”, του ξεχασμένου κόμματος που ορισμένοι εσχάτως θυμήθηκαν λόγω Συνεδρίου» προσθέτουν στο κείμενό τους.

Στα βέλη από τη φαρέτρα και η κατηγορία περί «άγνοιας» για όσους κατηγορούσαν τον Τσακαλώτο ότι «ευθύνεται για το ότι χάθηκε η μεσαία τάξη επειδή δεν φρόντισε να της διανείμει 7 από τα 37 δις του ταμειακού αποθέματος τον Αύγουστο του 2018».

Το τελευταίο καρφί αναφέρει τέλος: «Τη μεσαία τάξη τη χάσαμε στη διάρκεια μιας τετραετίας που εφαρμόσαμε Μνημόνιο και δεν αναπληρώσαμε όλη τη ζημιά των προηγούμενων μνημονίων όπως είχαμε πείσει ότι θα κάνουμε».


Πηγή : protothema.gr



Πάνω από 800.000 οι νεκροί - Ξεπέρασαν τα 23 εκατομμύρια τα κρούσματα κορωνοϊού



Τους 800.000 νεκρούς έφτασε ο απολογισμός της πανδημίας, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Πάνω από 808.000 θάνατοι έχουν καταγραφεί παγκοσμίως εξαιτίας της COVID-19 και πάνω από 23 εκατομμύρια κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική είναι η περιφέρεια του πλανήτη που υφίσταται το βαρύτερο πλήγμα (τουλάχιστον 255.000 νεκροί). Οι μισοί θάνατοι και πλέον εξαιτίας της COVID-19 έχουν καταγραφεί σε τέσσερις χώρες, τις ΗΠΑ (176.332, +1.087 σε 24 ώρες κατά το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς), τη Βραζιλία (114.250), το Μεξικό (59.610) και την Ινδία (55.794).

Ο αριθμός των νεκρών διπλασιάστηκε από την 6η Ιουνίου. Υπέκυψαν στην COVID-19 πάνω από 100.000 άνθρωποι μέσα σε 17 ημέρες, από την 5η Αυγούστου.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνέστησε τη χρήση μάσκας για «τα παιδιά ηλικίας 12 ετών και πάνω» στις ίδιες περιπτώσεις και υπό τις ίδιες συνθήκες που είναι υποχρεωτική για τους ενήλικους. Συνέστησε επίσης να τηρείται «απόσταση ενός μέτρου» του ενός από το άλλο σε περίπτωση που είναι ευρεία η διάδοση στις περιοχές όπου εφαρμόζονται οι προφυλάξεις.

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε επίσης πώς η πανδημία θα έχει εξαλειφθεί, ότι «θα έχουμε τελειώσει» με αυτήν μέσα «σε λιγότερο από δύο χρόνια».

«Πάνω απ’ όλα, αν μπορέσουμε να ενώσουμε τις προσπάθειές μας (...) και χρησιμοποιώντας στον μέγιστο βαθμό τα διαθέσιμα εργαλεία μας κι ελπίζοντας ότι θα μπορέσουμε να έχουμε και άλλα εργαλεία, όπως είναι τα εμβόλια, πιστεύω ότι μπορούμε να βάλουμε τέλος σε χρονικό διάστημα βραχύτερο από εκείνο της (ισπανικής) γρίπης του 2018», είπε ο Γκεμπρεέσους.

«Στην τρέχουσα κατάσταση (...) ο ιός έχει περισσότερες πιθανότητες να διαδοθεί», σημείωσε ωστόσο ο επικεφαλής του ΠΟΫ. «Ωστόσο, έχουμε το πλεονέκτημα πως διαθέτουμε καλύτερες τεχνολογίες. Και ξέρουμε πώς να τον σταματήσουμε», συμπλήρωσε.

Η Γερμανία, η οποία χαρακτηρίζεται συχνά δήθεν υπόδειγμα ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας, κατέγραψε πάνω από 2.000 κρούσματα σε 24 ώρες χθες. Ο αριθμός των μολύνσεων αυξήθηκε πολύ τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας, σύμφωνα με τις αρχές, της μαζικής επιστροφής γερμανών τουριστών που έκαναν τις διακοπές τους σε περιοχές υψηλού κινδύνου στο εξωτερικό.

Ωστόσο αλλού στην Ευρώπη τα κρούσματα ήταν ακόμη περισσότερα (3.602 στη Γαλλία, 8.000+ στην Ισπανία μέσα σε μια μέρα...), γεγονός που υποδεικνύει πως η πανδημία αναζωπυρώνεται στη Γηραιά Ήπειρο. Στην Ιταλία, ανακοινώθηκαν χθες 1.071 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 24 ώρες. Ήταν η πρώτη φορά που επιβεβαιώθηκαν πάνω από 1.000 μολύνσεις από τη 12η Μαΐου.

Η χρήση μάσκας, απλή σύσταση ως εδώ, έγινε υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς στη Δανία.



Οι αριστοκράτες των νοτίων προαστίων! Παλαιό Φάληρο

 


Οι παλιοί Φαληριώτες –κάτοικοι Παλαιού Φαλήρου–, όταν τους ρωτάς πού μένουν, απαντούν απλώς «στο Φάληρο». Κατά τη γνώμη τους, ο επιθετικός προσδιορισμός μπροστά από το ουσιαστικό περιττεύει. Αλλωστε, το άλλο Φάληρο, το Νέο, είναι μια γειτονιά που δημιουργήθηκε σχετικά πρόσφατα σε σχέση με το πολύ μακρύ παρελθόν του δικού τους. Σύμφωνα με τις ανασκαφές που έγιναν εδώ στις αρχές του 20ού αιώνα, η περιοχή του αρχαίου Φαλήρου συμπίπτει με τη σημερινή τοποθεσία της ομώνυμης γειτονιάς και το νεκροταφείο του αρχαίου δήμου βρισκόταν στον χώρο μεταξύ του άλλοτε Κρατικού Εργοστασίου Αεροπλάνων (ΚΕΑ) και του πάλαι ποτέ Δέλτα, όπου κτίστηκε αργότερα ο Ιππόδρομος και σήμερα βρίσκεται το ΚΠΙΣΝ.


Corniche ή esplanade, όπως και να ονομάζεται, παραμένει στολίδι για τις μεσογειακές πόλεις: ένας περίπατος που πηγαίνει παράλληλα με την ακτή, χωρίς οι αστοί να λερώνουν τα πόδια τους στην άμμο.

Φαίνεται ότι οι αρχαίοι Αθηναίοι έκαναν πεζή τη διαδρομή έως το Φάληρο, κουβεντιάζοντας, ή τουλάχιστον αυτό αφήνει να καταλάβουμε ο Πλάτωνας στο «Συμπόσιο», το οποίο αποτελεί την αφήγηση ενός δημότη του Φαλήρου, του Απολλόδωρου, θαυμαστή του Σωκράτη, προς τον φίλο του Γλαύκωνα, καθ’ οδόν από το σπίτι του προς την Αθήνα. Επίσης, υποτίθεται ότι στην ακρογιαλιά του Φαλήρου ο ρήτορας Δημοσθένης εξασκείτο να υψώνει τη φωνή του πιο ψηλά από το βουητό των κυμάτων, για να μπορεί να ακούγεται πάνω από τους συμπολίτες του στην Εκκλησία του Δήμου.

Με τούτα και με εκείνα οι Παλαιοφαληριώτες, ιδίως όσοι είναι γέννημα-θρέμμα της γειτονιάς, νιώθουν λίγο ως οι αριστοκράτες των νοτίων προαστίων. Αλλωστε, η περιοχή τους διαθέτει μια κλασική αστική promenade, που ήταν τόπος κομψού περιπάτου πολύ πριν εφευρεθεί ο όρος «Αθηναϊκή Ριβιέρα», για να χαρακτηρίσει την ακτογραμμή από τον Πειραιά έως το Σούνιο. Ο προηγούμενος αιώνας, στις πρώτες του δεκαετίες έδωσε τη νεανική ορμή του στο Φάληρο και έτσι το μικρό παραθαλάσσιο χωριό των γεωργών και κτηνοτρόφων έγινε μέρος του άστεως, που αναπτυσσόταν γοργά.


Η εκλεκτικιστική πρώην οικία Δεσπόζιτου - Κουλούρα στεγάζει σήμερα, ανακαινισμένη, το Μουσείο Μπενάκη Παιχνιδιών.

Το 1910 έφθασε εδώ το τραμ και την επόμενη πενταετία εύποροι Αθηναίοι ξεκίνησαν να κτίζουν νεοκλασικές επαύλεις στο Φάληρο, με τα ωραία τους παράθυρα να κοιτάζουν τη θάλασσα. Ηδη, στην περιοχή λειτουργούσε πολυτελές ξενοδοχείο, το «Ακταίον», που στα χρόνια του η κατασκευή στοίχισε το υπέρογκο ποσό των δύο εκατ. δραχμών. Παρ’ όλα αυτά, δεν γλίτωσε την κατεδάφιση, όπως συνέβη αργότερα με αρκετές από τις βίλες, αλλά αυτά είναι ιστορίες νεότερες.

Στις αρχές του 20ού αιώνα, οι πληροφορίες αρχείου συνθέτουν την εικόνα μιας ευρωπαϊκής πόλης που διαθέτει ζωολογικό κήπο –τον πρώτο της Ελλάδας–, τη νύχτα φωτίζεται από ψηλόλιγνα σιδερένια φανάρια γκαζιού και φιλοξενεί τον πρώτο αερολιμένα για υδροπλάνα, που κάνουν τη διεθνή αεροπορική γραμμή Μπρίντεζι - Φάληρο - Κωνσταντινούπολη. Μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, το Φάληρο καταγράφηκε στην αθηναϊκή συνείδηση ως το ιδανικό προάστιο για τις εξοχικές κατοικίες των ευκατάστατων αστικών οικογενειών.

Οι Πολίτες

Χάρη στην παλιά του δόξα, αλλά κυρίως στη φυσική ομορφιά της παραλιακής ζώνης, το Φάληρο είναι από τις γειτονιές όπου ακόμη η στέγη στοιχίζει ακριβά. Πέρα από αυτό, λίγα σημεία θυμίζουν την αριστοκρατική καταγωγή του. Αν περπατήσεις στους δρόμους και ανηφορίσεις στα πολλά λοφάκια που ασφυκτιούν από τις υπερβολικά ψηλές πολυκατοικίες, δύσκολα δροσίζεσαι από την αύρα του παρελθόντος. Ισως γι’ αυτό είναι τόσο επιτυχημένη η σκηνή από την ταινία «Πολίτικη κουζίνα», στην οποία οι ηλικιωμένοι Πολίτες φίλοι του πρωταγωνιστή, που ζουν πλέον στο Φάληρο, γυρίζουν πέριξ του εαυτού τους και «οσφραίνονται» τον αέρα προκειμένου να προσανατολιστούν.

Λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της πρωτεύουσας μπορεί ακόμη να ζήσει κανείς την καλοκαιρινή ραστώνη. 

Στα τέλη της δεκαετίας του 1960 πολλοί Κωνσταντινουπολίτες εγκαταστάθηκαν εδώ. Ηταν το δεύτερο και μεγαλύτερο μεταναστευτικό κύμα που ακολούθησε τις απελάσεις Ελλήνων υπηκόων της Πόλης. Οι νέοι κάτοικοι συνάντησαν εδώ φίλους και συγγενείς που είχαν έρθει ήδη από το 1955 και αυτούς με τη σειρά τους βρήκε το τελευταίο κύμα Πολιτών, που έφθασε στην Αθήνα τη δεκαετία του 1970. Από τους νέους κατοίκους του, που ταίριαξαν μια χαρά στη νοοτροπία με τον προηγούμενο πληθυσμό, το Φάληρο προικίστηκε με μερακλίδικες, ανατολίτικες μυρωδιές και γεύσεις. Ετσι, έγινε και προορισμός για καλοφαγάδες.


Οι μεζέδες αφθονούν στο deli-μπακάλικο του Μπενίτο.

Γαστρονομία

Μιλώντας με Πολίτες που έζησαν τη γειτονιά στα χρόνια του 1970 και 1980, θυμούνται τις ουρές των Χριστουγέννων και της Καθαρής Δευτέρας έξω από το μπακάλικο του Μπενίτο –με τους σημερινούς όρους, απολύτως ντελικατέσεν μεζεδοπωλείο–, που έφθανε ώς την οδό Αγίου Αλεξάνδρου, για να αγοράσουν παστουρμά, σουτζούκι, λακέρδα, γιαλαντζί ντολμάδες. Θυμούνται, επίσης, με νοσταλγία, αφού ποτέ δεν βρέθηκε το ταίρι του όταν ο γηραιός εστιάτορας αποχώρησε, τις βραδιές ντονέρ στο εστιατόριο «Κάπρι», που βρισκόταν απέναντι από τον Μπάτη. Και βεβαίως, η συζήτηση δεν κλείνει αν δεν απαριθμήσουν τα γλυκά στο «Ρίο» και στη «Ριβιέρα»: σαραγλί, ταού κιοξού, προφιτερόλ, τσουρέκια, βασιλόπιτες και εκμέκ καταΐφι με βουβαλίσιο καϊμάκι, φερμένο από την Πόλη.

Ατμόσφαιρα γειτονιάς, με αγάπη για το βιβλίο

Ηταν, βεβαίως, ο Μάρκος Βαμβακάρης με το τραγούδι του «Στο Φάληρο που πλένεσαι, περιστεράκι γένεσαι» (1937) και το «Πάμε στο Φάληρο, εϊβαλά/ έχει αστροφεγγιά» (1948), που καταλήγει σε ρομάντζες και τα φιλιά. Περίπου 50 χρόνια αργότερα, σε μια πολύ διαφορετική Ελλάδα, ο Νίκος Καρβέλας έγραφε τον νεανικό ύμνο της δεκαετίας του 1980 «Καλοκαιρινές διακοπές για πάντα» (1985), που διαδραματίζεται ολόκληρο στο «Φάληρο το παλιό»: Πρωινό για μπάνιο στον Μπάτη – τη μία από τις δύο παραλίες της περιοχής, η άλλη είναι η Εδέμ. Το βράδυ θερινό σινεμά στην «Αμφιτρίτη» και τον «Αδωνη» και κατάληξη στο «Sweet Home» του Πράπα, το ζαχαροπλαστείο που επί χρόνια σέρβιρε το ωραιότερο –ίσως μοναδικό– Πες Μελμπά παγωτό της Αθήνας. Τίποτε από αυτά δεν υπάρχει πια, πάρεξ η παραλία, που έχει καθαριστεί και επιστραφεί στους λουομένους.


Ο «Φλοίσβος» συγκαταλέγεται στα ωραιότερα θερινά σινεμά της Αθήνας.

Είναι, λοιπόν, το Φάληρο ρετρό; Μόνο για όσους ψάχνουν τα παλιά. Η σύγχρονη ζωή του δείχνει μια συνοικία τακτική, «οικογενειακή» όπως μας την περιέγραψαν, όπου οι άνθρωποι ακόμη γνωρίζουν τους γείτονές τους και καλημερίζονται στη βόλτα. Ηταν η καλύτερη επιλογή στα νότια, ώστε να στηθεί με επιτυχία ένα βιβλιοπωλείο - καφέ, το «Book Talks», καθώς ο κοινωνικός ιστός είναι ακόμη πυκνός και οι άνθρωποι αγαπούν τα βιβλία, εξ ου και οι δύο δημοτικές βιβλιοθήκες. Πλατεία δεν απέκτησε ποτέ και η εμπορική κίνηση συνωστίζεται πέριξ της κεντρικής οδού Αγίου Αλεξάνδρου. Εξακολουθείς να τρως καλά στο Φάληρο και να διασκεδάζεις: σινεμά στον Φλοίσβο, περίπατος στο Πάρκο και βεβαίως ρομάντζα στη θάλασσα μέχρι να πέσει ο ήλιος στο νερό, γιατί η παραλία έχει τον σωστό προσανατολισμό, νοτιοδυτικό.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



«Σε κατέγραψα ενώ έβλεπες ερωτικά βίντεο»: Sextortion scam σε εξέλιξη - Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.



«Βιντεοσκοπηθήκατε παρακολουθώντας ερωτικό βίντεο!». Τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται πολλά περιστατικά της διεθνώς γνωστής απάτης μέσω σεξουαλικής εκβίασης sextortion scam (λεγόμενος και «σεξεκβιασμός» στα ελληνικά), που εκδηλώνεται με μαζική αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε διάφορους αποδέκτες, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας, με σκοπό την εξαπάτησή τους. Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες για το θέμα.

Ειδικότερα, άγνωστοι δράστες, με τη χρήση απατηλών λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στέλνουν μαζικά μηνύματα σε αποδέκτες και τους ενημερώνουν ότι διαθέτουν πρόσβαση στη συσκευή τους και το μήνυμα έχει αποσταλεί από τον προσωπικό τους λογαριασμό.

Παράλληλα, τούς γνωστοποιούν ότι δήθεν έχει εγκατασταθεί κακόβουλο λογισμικό, μετά από την επίσκεψή τους σε κάποιον ιστότοπο, το οποίο έχει ενεργοποιήσει την κάμερα και τους έχει καταγράψει σε… προσωπικές στιγμές.

Στη συνέχεια αναφέρεται ότι το κακόβουλο λογισμικό έχει συλλέξει όλες τις επαφές των χρηστών, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι δράστες απειλούν με την αποστολή του επίμαχου υλικού στις επαφές τους, σε περίπτωση που δεν λάβουν bitcoins.

Σημειώνεται ότι τα εκβιαστικά αυτά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχουν κυρίως τις παρακάτω μορφές και περιεχόμενο, ενώ η αναφορά σε πραγματικούς κωδικούς γίνεται ώστε οι χρήστες να πεισθούν για το αληθινό της απειλής.


Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συστήνει στους παραλήπτες των απατηλών αυτών μηνυμάτων:

• να αγνοούν τα μηνύματα και να μην καταθέτουν χρήματα στους λογαριασμούς, που τους παραθέτει ο δράστης,

• να μην ανοίγουν τυχόν συνημμένα αρχεία σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από άγνωστους αποστολείς,

• να μην επικοινωνούν ποτέ και για κανένα λόγο με τους εκβιαστές,

• να αλλάζουν άμεσα κάθε κωδικό ασφαλείας (password) που νομίζουν ότι διακυβεύεται, και

• να αξιολογούν τις ρυθμίσεις ασφαλείας του υπολογιστή τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν επώνυμα ή ανώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

• Τηλεφωνικά στον αριθμό 111 88

• Στέλνοντας e-mail: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

• Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: https://twitter.com/CyberAlertGR

Για την πληρέστερη ενημέρωσή τους, οι πολίτες μπορούν να ακολουθούν τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα κοινωνικά δίκτυα:

• Twitter: https://twitter.com/CyberAlert

• Facebook: https://www.facebook.com/CyberAlertGR

• Instagram: https://www.instagram.com/cyberalert.gr/

• Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCSECtiscTH8tkxzBzX8gVcQ

Σημειώνεται ότι οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να αντλήσουν χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή της εξαπάτησής τους στον «Οδηγό του Πολίτη», στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr).



Περίεργη καταγγελία για διάρρηξη στο σπίτι της κ. Τουλουπάκη!

 


Περίεργη καταγγελία για διάρρηξη στο σπίτι της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη υποβλήθηκε στις αρχές σήμερα Κυριακή.

Οι πληροφορίες μέχρι στιγμής αναφέρουν ότι η καταγγελόμενη διάρρηξη διαπίστωσε από την καθαρίστρια του σπιτιού της εισαγγελέως Διαφθοράς στην περιοχή της Ακρόπολης όταν πήγε το πρωί για να το καθαρίσει και το βρήκε ανάστατο.

Υπενθυμίζουμε ότι η κυρία Τουλουπάκη είναι κατηγορούμενη για ένα κακούργημα και πέντε πλημμελήματα. Συγκεκριμένα, για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας και τα πλημμεληματικού βαθμού κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση, παραβίαση δικαστικού απορρήτου και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων που αφορούν την υπόθεση Novartis.

Η κυρία Τουλουπάκη, επιστρέφει σήμερα το βράδυ από διακοπές στην Κρήτη, και όπως προκύπτει δεν έλειπαν αντικείμενα καθώς, όπως λένε οι πληροφορίες, αυτός η αυτοί που μπήκαν στο σπίτι έψαχναν τους χώρους μέσα στο γραφείο της.

Κλιμάκιο αστυνομικών έχει μεταβεί στο σπίτι της κυρίας Τουλουπάκη προκειμένου να διαπιστώσει την καταγγελία.



Στο πειθαρχικό γιατρός για «θεωρίες συνωμοσίας» για τον κορωνοϊό

 


Αναρτήσεις και αναφορές με διασπορά ψευδών ειδήσεων αναφορικά με τα μέτρα για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού και προστασίας του κοινωνικού τους περίγυρου, προσπαθούν να αποτρέψουν οι φορείς της χώρα

Οι θεωρίες «συνωμοσίας» στο διαδίκτυο εκθέτουν σε κίνδυνο με τη διασπορά του κορωνοϊού, καθώς υποστηρίζουν τη μη τήρησης μέτρων αυτοπροστασίας και κοινωνικών αποστάσεων .

Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την Εισαγγελία, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κίνησε πειθαρχική διαδικασία κατά γιατρού ο οποίος με δημόσιες αναρτήσεις στο κοινωνικό μέσο δυκτίωσης και δημόσιες δηλώσεις του, αμφισβητεί την ύπαρξη του κορωνοιού . Η στάση του παραπέμφθηκε και θα κριθεί από τον Ιατρικό Σύλλογο αν συνιστά αντιεπιστημονική συμπεριφορά με προεκτάσεις και συνέπειες για τη δημόσια υγεία, καθώς ο λόγος ενός επιστήμονα εχει βαρύνουσα σημασία για το κοινωνικό σύλλογο.

Σε άλλη υπόθεση, δικηγόρος απέστειλε εξώδικο στον προεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Γιωργο Πατούλη και προς το ΔΣ του Επιστημονικού Συλλόγου στο οποίο εκφράζει  αμφιβολίες για την ασφάλεια χρήσης μάσκας, επικαλούμενος παλαιότερες δηλώσεις επιστημόνων.

Με το εξώδικο καλεί τον ΙΣΑ να βεβαιώσει τον λαό «..ότι η χρήση μάσκας δεν ενέχει κινδύνους για την υγεία του γενικού πληθυσμού και να δηλώσετε ότι αναλαμβάνετε την αστική και ποινική ευθύνη σε περίπτωση που βεβαιωμένα υποστεί βλάβη της υγείας του ή πεθάνει έστω και ένας πολίτης από τη χρήση μάσκας.

Αντιλαμβάνεστε ότι μόνο δι αυτού του τρόπου θα πείσετε τον ελληνικό λαό για την αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας από τον γενικό πληθυσμό και ότι η χρήση αυτή δεν ενέχει κινδύνους. Είναι απολύτως βέβαιον ότι δεν θα αρνηθείτε να βεβαιώσετε και να δηλώσετε τα ανωτέρω. Η ευθύνη σας έναντι του ελληνικού λαού είναι μεγάλη»!

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας υπεβλήθησαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για ποινική αξιολόγηση- μέχρι χθες (21/08)- περιπτώσεις με αναφορές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστολόγια με αναφορές άρνησης και αντίδρασης στην προστασία απο τον κορωνοϊο .


Πηγή



Ο Λουκασένκο καλεί τον στρατό να υπερασπιστεί την ακεραιότητα της χώρας



Επικίνδυνη τροπή παίρνουν τα πράγματα στην Λευκορωσία, ο πρόεδρος της Αλεξάντερ Λουκασένκο έδωσε σήμερα εντολή στον υπουργό Άμυνας να λάβει «τα αυστηρότερα μέτρα» για να υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, η οποία συγκλονίζεται από ένα κίνημα διαμαρτυρίας μετά τις αμφιλεγόμενες προεδρικές εκλογές της 9ης Αυγούστου.

Ο Λουκασένκο, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 26 χρόνια, επιθεώρησε σήμερα τις στρατιωτικές μονάδες που έχουν αναπτυχθεί στο Γκρόντνο, στη δυτική Λευκορωσία, κοντά στα πολωνικά σύνορα, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε μέσω του Telegram από τη λευκορωσική προεδρία.

Κατά την άφιξή του στο Γκρόντνο, ο Λουκασένκο κατήγγειλε το κίνημα διαμαρτυρίας που υποκινείται, σύμφωνα με τον ίδιο, «από το εξωτερικό». «Διέταξα τον υπουργό Άμυνας (...) να υπερασπιστεί πρώτα απ' όλα το δυτικό μαργαριτάρι της Λευκορωσίας, το κέντρο του οποίου βρίσκεται στο Γκρόντνο. Και να λάβει τα πιο αυστηρά μέτρα για να υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας», δήλωσε ο Λουκασένκο.

Η δήλωση αυτή γίνεται ενώ μεγάλες λευκορωσικές στρατιωτικές ασκήσεις έχουν προγραμματισθεί για την περιφέρεια του Γκρόντνο από τις 28 ως τις 31 Αυγούστου.

Εκπρόσωποι του επιτελείου της πρώην υποψηφίας για την προεδρία στη Λευκορωσία, Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια, προσέφυγαν στο Ανώτατο δικαστήριο της χώρας διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής να επικυρώσει τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών της 9ης Αυγούστου.

Τα αποτελέσματα σύμφωνα με τα οποία ο πρόεδρος Λουκασένκο συγκέντρωσε ποσοστό 80% και η Τιχανόφσκαγια το 10%, τα οποία θεωρούν ως μη έγκυρα.

«Η προσφυγή κατατέθηκε και η απόφαση για την έναρξη της διαδικασίας θα ληφθεί εντός τριών ημερών» δήλωσε ο εκπρόσωπος.


Πηγή



Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί που διέπρατταν κλοπές από οικίες της Αττικής



Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρωινές ώρες της 19-8-2020 στην Ηλιούπολη, από αστυνομικούς της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., δύο αλλοδαποί (ηλικίας 39 και 37 ετών) μέλη σπείρας για διακεκριμένες κλοπές. Επιπλέον, ο 37χρονος συνελήφθη και για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

Ειδικότερα, ανωτέρω αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ που περιπολούσαν την περιοχή, ενώ διενεργούσαν έλεγχο στον 39χρονο που κινούνταν ύποπτα στο σημείο, ήχησε συναγερμός διαμερίσματος πολυκατοικίας πλησίον του τόπου που πραγματοποιούνταν ο έλεγχος. Άμεσα έσπευσαν στην είσοδο της πολυκατοικίας, αντικρίζοντας τον 37χρονο να εξέρχεται από αυτή, ο οποίος μόλις τους αντιλήφθηκε, απέρριψε ένα διαρρηκτικό εργαλείο και μια μαξιλαροθήκη η οποία περιείχε διάφορα κοσμήματα. Άμεσα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο δράστες με τον 37χρονο να προβάλλει σθεναρή αντίσταση και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ηλιούπολης. Ακόμη, διαπίστωσαν ότι είχε διαρρηχθεί η πόρτα διαμερίσματος.



Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία (μεταξύ αυτών μια διαφανή κάρτα πρόσφορη για παραβίαση ανασφάλιστων θυρών) και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Από την προανακριτική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Ηλιούπολης ταυτοποιήθηκε η εγκληματική δράση των ανωτέρω σε δύο επιπλέον κλοπές στην Ηλιούπολη και στη Γλυφάδα.

Ο 37χρονος έχει συλληφθεί και στο παρελθόν για ομοειδή αδικήματα και έχει εκτίσει στερητική της ελευθερίας ποινή.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Κρουσμάτων κορωνοϊού στην ΕΛ.ΑΣ. ανησυχούν τους αστυνομικούς

 


Σε καραντίνα τέθηκαν αστυνομικοί και κρατούμενοι στα τμήματα Αγίου Παντελεήμονα, Ομόνοιας και Πατησίων, κρούσματα καταγράφηκαν και μεταξύ των τεσσάρων αστυνομικών από τις Διευθύνσεις Ασφάλειας και Τροχαίας Αττικής, καθώς και τριών αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης που επέστρεψαν στις υπηρεσίες τους μετά τη λήξη απόσπασής τους στην Τήνο για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου.

Οι επτά νοσούντες αστυνομικοί είχαν προσωρινά μεταβεί στην Τήνο και είχαν επιστρέψει από τις 16 Αυγούστου στην Αττική και πριν εμφανίσουν συμπτώματα εκτελούσαν υπηρεσία μαζί με συναδέλφους τους και ερχόντουσαν σε επαφή με κόσμο και πολίτες. 

14 αστυνομικοί από το τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα και τις ομάδες ΔΙ.ΑΣ. και ΟΠΚΕ τέθηκαν σε υποχρεωτική καραντίνα μετά τη σύλληψη και μεταφορά στο τμήμα Σομαλού, που μερικές ώρες αργότερα βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Την Τετάρτη σε καραντίνα 14 ημερών τέθηκαν έξι αστυνομικοί και οι 33 κρατούμενοι του Α.Τ. Ομονοίας, καθώς Αλβανός που κρατείτο για διοικητική απέλαση ανέβασε πυρετό και τελικά βρέθηκε θετικός στον ιό.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι ο αλλοδαπός βρισκόταν στο τμήμα από τις 31 Ιουλίου και άρα είναι πιθανό να κόλλησε τον ιό από άλλον, ασυμπτωματικό κρατούμενο! Κρούσμα κατεγράφη και στο τμήμα των Πατησίων.

Δεκαπεντάχρονος από το Πακιστάν που, αν και είχε τεθεί σε καθεστώς προστατευτικής φύλαξης βρισκόταν σε χώρο κράτησης του τμήματος, ανέβασε το βράδυ της Πέμπτης πυρετό και κατόπιν ελέγχου βρέθηκε θετικός στον ιό. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι γυναίκα αστυνομικός που υπηρετεί στο τμήμα υπεβλήθη με δική της πρωτοβουλία σε τεστ και βγήκε θετική στον ιό.



Μπάιντεν: Τέλος στην «εποχή του σκότους»

 


ΟΥΙΛΜΙΓΚΤΟΝ. Το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου αποδέχθηκε χθες επίσημα ο Τζο Μπάιντεν, για να δεσμευθεί ότι θα αποτελέσει «σύμμαχο του φωτός» για να ξεπερασθεί η παρούσα «εποχή του σκότους».

Στην ομιλία του ενώπιον λίγων δεκάδων οπαδών του στην πρωτεύουσα του Ντέλαγουερ, Ουίλμιγκτον, ο υποψήφιος υποσχέθηκε να επαναφέρει τις ΗΠΑ στην ηγετική τους θέση στον κόσμο. «Υπόσχομαι ότι αν με τιμήσετε με την ψήφο σας θα βγάλω το καλύτερο που έχουμε μέσα μας και όχι το χειρότερο. Θα είμαι σύμμαχος του φωτός και όχι του σκότους. Μη γελιέστε, ενωμένοι μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτή την εποχή του κόστους», είπε ο Μπάιντεν.

Η πανδημία στέρησε από τον 77χρονο υποψήφιο την ευκαιρία για μία τυπική τελετή απονομής χρίσματος, που θα περιελάμβανε πλήθος συνέδρων, μπαλόνια να πέφτουν από την οροφή και θορυβώδη γιορτινή ατμόσφαιρα. Αντί για αυτό, ο Μπάιντεν μίλησε σε σχεδόν άδειο κλειστό γήπεδο κοντά στην κατοικία του στο Ντέλαγουερ. Με την ομιλία του, ο τέως αντιπρόεδρος διέψευσε τους περιπαικτικούς ισχυρισμούς του Ντόναλντ Τραμπ, που αρέσκεται να εμφανίζει τον Μπάιντεν ως ανόητο και αργό, αποκαλώντας τον «Αργός Τζο». Ο Μπάιντεν προσπάθησε να εμφανισθεί ενωτικός στην ομιλία του, αποφεύγοντας τον αυστηρό τόνο και τις δυσοίωνες προβλέψεις του τέως προέδρου Ομπάμα και της υποψήφιας αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις, οι οποίοι σήμαναν συναγερμό στους Αμερικανούς για την κατάσταση υπό τον σημερινό πρόεδρο Τραμπ.

Το συνέδριο των Δημοκρατικών έδωσε, επίσης, την ευκαιρία στη νέα γενιά ηγετικών στελεχών του κόμματος να λάμψουν, προσπαθώντας να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους γύρω από την υποψηφιότητα Μπάιντεν. Η γερουσιαστής του Ιλινόις, Τάμι Ντάκουερθ, που έχασε τα πόδια της στον πόλεμο στο Ιράκ, υπογράμμισε ότι ο Μπάιντεν έχει «ανθρωπιά», ενώ ο Αφροαμερικανός συνάδελφός της από το Νιου Τζέρσεϊ, Κόρι Μπούκερ, είπε ότι ο Μπάιντεν θα αντιμετωπίσει με σεβασμό κάθε Αμερικανό εργαζόμενο. Ο 38χρονος πρώην διεκδικητής του χρίσματος και ομοφυλόφιλος βετεράνος του Αφγανιστάν, Πιτ Μπούτιγκιγκ, υπενθύμισε ότι ο Μπάιντεν στήριξε δημόσια τον γάμο των ομοφυλόφιλων ως αντιπρόεδρος, πριν το κάνει ο πρόεδρος Ομπάμα.

Αίσθηση προκάλεσε η ομιλία μέσω βίντεο ενώπιον του συνεδρίου, του 13χρονου θαυμαστή του Μπάιντεν, Μπρέιντεν Χάρισον από το Νιου Χαμσάιρ. Ο Χάρισον είπε ότι ανήκει στο ίδιο κλαμπ με τον Μπάιντεν. «Και οι δύο τραυλίζουμε όταν μιλάμε», είπε ο Χάρισον, για να συνεχίσει εξηγώντας ότι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών του χάρισε ποιητική ανθολογία, μαθαίνοντάς τον πώς να απαγγέλλει ποιήματα για να εξασκείται πριν από τις δημόσιες ομιλίες του. «Είμαι ένας απλός μαθητής γυμνασίου και ο Τζο Μπάιντεν με βοήθησε να νιώσω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε κάτι που με βασάνιζε όλη μου τη ζωή. Μου έδειξε μάλιστα πώς να υπογραμμίζω τα κείμενά μου για να διαβάζονται ευκολότερα», είπε ο 13χρονος.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία αποδοχής του και αναφερόμενος στην προεκλογική του εκστρατεία, ο Μπάιντεν είπε: «Μπορούμε να επιλέξουμε την οδό της οργής, της απελπισίας και του διχασμού. Ενα μονοπάτι σκιάς και καχυποψίας. Μπορούμε, όμως, να διαλέξουμε και διαφορετικό δρόμο, αυτόν της ενότητας, της ελπίδας και της γιατρειάς».


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



«Καρφώνει» τον Τραμπ η αδερφή του: «Άσπλαχνος και ψεύτης - Έβαλε άλλον να δώσει εξετάσεις για το πανεπιστήμιο»

 



«Το μόνο που θέλει είναι να ικανοποιήσει την (εκλογική του) βάση», λέει η 83χρονη Μεριάν Τραμπ Μπάρι σε ηχογραφημένο απόσπασμα που αποκαλύφθηκε από την The Washington Post

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ είναι άνθρωπος «άσπλαχνος», «ψεύτης», χωρίς ηθικές αρχές, σύμφωνα με την άποψη της μεγαλύτερης αδελφής του, τα συγκεκριμένα σχόλια της οποίας είχαν ηχογραφηθεί μυστικά και αποκαλύφθηκαν χθες Σάββατο από την εφημερίδα The Washington Post.

Η Μεριάν Τραμπ Μπάρι, 83 ετών, στηλιτεύει στα σχόλια αυτά ειδικά την πολιτική του ενοίκου του Λευκού Οίκου στο μεταναστευτικό ζήτημα, που είχε οδηγήσει στον διαχωρισμό των παιδιών από τους γονείς τους και τη μεταγωγή τους σε κέντρα κράτησης.

«Το μόνο που θέλει είναι να ικανοποιήσει την (εκλογική του) βάση», λέει η Τραμπ Μπάρι σ’ ένα από τα ηχογραφημένα αποσπάσματα. «Δεν έχει καμία ηθική αρχή. Καμία». «Οι ρημάδες οι αναρτήσεις του στο Twitter και τα ψέματα του, ω Θεέ μου», προσθέτει.

Οι ηχογραφήσεις, συνολικής διάρκειας δεκαπέντε ωρών, είναι έργο της ανιψιάς του προέδρου, της Μαίρης Τραμπ, η οποία πρόσφατα δημοσίευσε βιβλίο το οποίο αναφέρεται στην «τοξική» οικογένειά της.

Ο Ρόμπερτ Τραμπ, ο μεγαλύτερος αδελφός του προέδρου, ο οποίος πέθανε την περασμένη εβδομάδα, είχε προσφύγει –μάταια– στη δικαιοσύνη για να εμποδίσει τη δημοσίευση του βιβλίου. Περίπου 950.000 αντίτυπά του πουλήθηκαν μέσα στην πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του. Ο Λευκός Οίκος το χαρακτήρισε γεμάτο «ψέματα».

«Είναι η υποκρισία πίσω από όλο αυτό. Η υποκρισία κι αυτή η σκληρότητα. Ο Ντόναλντ είναι άσπλαχνος», ακούγεται να λέει η Τραμπ Μπάρι, πρώην ομοσπονδιακή δικαστίνα, σε απόσπασμα των ηχογραφημένων συζητήσεων με την ανιψιά της.

Διατείνεται ακόμη πως ο δισεκατομμυριούχος είχε βάλει κάποιον να κάνει αντί γι’ αυτόν τις εξετάσεις όταν πήγε στο πανεπιστήμιο, κατηγορία που περιέχεται επίσης στο βιβλίο που έγραψε η Μαίρη Τραμπ. «Μπήκε στο πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνιας επειδή κάποιος άλλος πέρασε τις εξετάσεις αντί γι’ αυτόν», λέει και διαβεβαιώνει πως θυμάται ακόμη το όνομα του ενδιαφερόμενου.

Ούτε ο Αμερικανός πρόεδρος, ούτε ο Λευκός Οίκος έχουν κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για το δημοσίευμα αυτό της Post μέχρι στιγμής.


Πηγή : protothema.gr



ΣΟΚ : Μητέρα στην Ρόδο κατηγορείται για παιδική πορνογραφία



Μια απίστευτη υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων απασχολεί από προχθές το Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου, την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου και την Αναπληρώτρια Ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Ρόδου.

Κατηγορούμενη συγκεκριμένα για πορνογραφία ανηλίκων, υπό την μορφή της παραγωγής και δημοσίευσης, μέσω πληροφοριακού συστήματος, όπου το υλικό της παιδικής πορνογραφίας συνδέεται με την χρησιμοποίηση ανηλίκου, που δεν έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του, είναι μια 31χρονη ημεδαπή.

Την 20ή Αυγούστου 2020 το απόγευμα καταγγέλθηκε από τον 46χρονο αδελφό της κατηγορούμενης ότι την 14.00 ώρα της ίδιας ημέρας είχε μεταφορτώσει (ανεβάσει) στον προσωπικό της λογαριασμό στο «INSTAGRAM», βίντεο στο οποίο φαίνονταν η μικρότερη εκ των δύο ανήλικων κοριτσιών της (ηλικίας 6 και 7 ετών), να είναι ξαπλωμένη στο κρεβάτι και έτερο άτομο να της κατεβάζει το εσώρουχο και να εκθέτει τα γεννητικά της όργανα.

Εν συνεχεία, όπως υποστήριξε, την κάλεσε τηλεφωνικά για να την ψέξει κι εκείνη, του αποκρίθηκε με αστειευόμενο ύφος «σιγά το πράγμα, τρία άτομα το έχουν δει μόνο».

Στο τηλεφώνημα παρενέβη τότε ο σύντροφος της κατηγορουμένης, ο οποίος, όπως ισχυρίστηκε, τον εξύβρισε και τον απείλησε.

Στην απολογία της κατηγορούμενης, αναφέρεται ότι στο δωμάτιο που έλαβε χώρα το περιστατικό βρισκόταν και η επτάχρονη εξαδέρφη των κοριτσιών.

Ο μάρτυρας προσκόμισε στους αστυνομικούς, φωτογραφίες από τον λογαριασμό της κατηγορούμενης στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες φαίνεται το σώμα ενός ανήλικου (πιθανόν) κοριτσιού και χέρια έτερων ατόμων να κατεβάζουν το εσώρουχό του. Οι αστυνομικοί σχημάτισαν δικογραφία και εις βάρος του συντρόφου της για εξύβριση και απειλή.

Η κατηγορούμενη ισχυρίζεται ότι τηγάνιζε στην κουζίνα της οικίας και τα δύο της κορίτσια έπαιζαν με την εξαδέλφη τους στον όροφο μέχρι να ετοιμαστεί το φαγητό.

Η μεγάλη της κόρη την ενημέρωσε ξαφνικά έντρομη ότι η εξαδέλφη τους από λάθος ανέβασε από το κινητό της στο facebook ένα βίντεο το οποίο είχαν τραβήξει παίζοντας. Πήρε το κινητό της και έσβησε αμέσως το βίντεο και από το facebook και από την συσκευή.

Το βίντεο μέχρι εκείνη την ώρα είχαν προλάβει να το δουν οι κόρες του αδελφού της και μια πρώην συμμαθήτρια της από το Λύκειο. Η κατηγορούμενη μητέρα κατέθεσε μάλιστα ότι μετά το περιστατικό αυτό είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει ξανά στα παιδιά της να έχουν πρόσβαση σε κινητό τηλέφωνο χωρίς την επίβλεψή της ή του πατέρα τους.

Σημειώνεται δε ότι το εσώρουχο του το παιδί φέρεται ότι το κατέβασε το ίδιο και όχι τρίτο άτομο. Ως συνήγορος υπεράσπισής της παρίσταται ο δικηγόρος κ. Βασίλης Λόγγος.


Πηγή: dimokratiki.gr



264 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα και 31 διασωληνωμένοι



264 τα νέα κρούσματα, ανακοίνωσε το Σάββατο ο ΕΟΔΥ.  Από τα 264 κρούσματα που καταγράφηκαν σε ένα εικοσιτετράωρο τα 29 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 8381, εκ των οποίων το 55.1% άνδρες.

1832 (21.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3842 (45.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

31 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 7 (22.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 41.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 143 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τρεις ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 241 θανάτους συνολικά στη χώρα. 



Μεγάλη πυρκαγιά στη Μάνη

 


Μαινόταν όλο το βράδυ η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου σε δασική έκταση στη λακωνική Μάνη.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 13:00 στην περιοχή Λαγκάδα στην ανατολική Μάνη και λίγο μετά τις 14.00 το μέτωπο έσπασε στα δύο με το πρώτο κινείται προς το βουνό και να μην ανησυχεί την Πυροσβεστική, αλλά το δεύτερο έχει φορά προς τους οικισμούς που βρίσκονται κοντά στη Νεάπολη.

Για προληπτικούς λόγους και μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής, οι κάτοικοι των οικισμών Βάχος, Γέρμα και Δροσοπηγή απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, με δικά τους μέσα.

Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη ώστε η φωτιά να μην απειλήσει κατοικημένες περιοχές. 

Λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί η οδική επικοινωνία Αρεόπολης- Γυθείου και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις, με 54 πυροσβέστες και 24 οχήματα, ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 19 άτομα, ενώ από αέρος συνδράμουν 6 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα, τα οποία πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού. Το έργο κατάσβεσης συνδράμουν και μέσα πυρόσβεσης της τοπικής αυτοδιοίκησης.



Ανευθυνότητα επικίνδυνου πολιτικού! Βελόπουλος : Είμαι εναντίον της μάσκας




Το να είσαι γραφικός και να μας κάνεις να γελάμε οκ, όταν δεν μας εκνευρίζεις λέγε ότι θέλεις ο κόσμος κρίνει! Όταν όμως τα πράγματα είναι σοβαρά και παίζονται ανθρώπινες ζωές καλύτερα να το βουλώνεις!!!

Η ανευθυνότητα του προέδρου της Ελληνικής Λύσης είναι γεγονός και όταν δεν πουλάει τα χειρόγραφα του Ιησού, αλοιφή για τον Κορωνοιό και κηραλοιφές προς πάσα νόσο, προκαλεί και γίνεται επικίνδυνος για την δημόσια ασφάλεια.

Ο Βελόπουλος λοιπόν ανεύθυνος και επικίνδυνος εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης σχετικά με τη χρήση μάσκας, λέγοντας πως «δεν προφυλάσσει».

«Εγώ προσωπικά είμαι εναντίον της μάσκας. Για ένα και μόνο λόγο: Αν μου έλεγαν 100% οι επιστήμονες ότι προφυλάσσει από τον κορωνοϊό τους Έλληνες, θα ήθελα να την επιβάλλουμε παντού. Δεν προφυλάσσει η μάσκα. Έχετε κάνει τον Έλληνα τρομαγμένο, και θέλετε να τον κάνετε υποχείριο των όποιων γελοίων επιλογών σας» ανέφερε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Μιλώντας στον Focus FM, για να επιχειρηματολογήσει ώστε να μην φανεί η επικινδυνότητα του είπε «στην αρχή όταν δεν υπήρχαν μάσκες, ο Τσιόδρας μας έλεγε ότι είναι επικίνδυνες. Μόλις έκανε ο Νταβέλης το εργοστάσιο που βγάζει εκατομμύρια μάσκες και είναι δικός σας άνθρωπος, θέλετε να επιβάλλετε τις μάσκες!».

Αναφορικά με την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για χορήγηση δωρεάν εμβολίου στους πολίτες, ο κ. Βελόπουλος διερωτήθηκε «τί εμβόλιο θα κάνετε στον Έλληνα, αφού δεν υπάρχει το εμβόλιο» αγνοώντας η μη μπορώντας με το μυαλό του να καταλάβει ότι το εμβόλιο της Οξφόρδης είναι σε τέστ και θα είναι έτοιμο τον Δεκέμβριο.

Ερωτηθείς για τα ελληνοτουρκικά, έκανε λόγο χωρίς να έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει, για μια «κυβέρνηση καθαρά υποτακτική και δουλική στη Γερμανία», με αφορμή την επίσκεψη του Γερμανού ΥΠΕΞ σε Ελλάδα και Τουρκία.