Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Επιστολή Τσακαλώτου: Υποσχέθηκαν νέες μειώσεις στις συντάξεις σε περίπτωση δημοσιονομικού εκτροχιασμού


Η δημοσιοποίηση της  επιστολής θα δείξει την πλήρη αλήθεια

Αν και δεν δίνει αν και είναι υποχρεωμένη να δώσει στη δημοσιότητα όπως ζητά η αντιπολίτευση το πλήρες και ακριβές κείμενο της επιστολής που έστειλε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών στους θεσμούς, η κυβέρνηση επιχειρεί, με το «non paper», να καθησυχάσει ότι «η κυβέρνηση δεν δεσμεύθηκε σε τίποτα παραπάνω από όσα έχει συμφωνήσει» αλλά όπως φαίνεται έχει συμφωνήσει σε νέες μειώσεις συντάξεων και δεν ξέρουμε εάν δεν δούμε την επιστολή και σε πόσα άλλα.

Μέσα σε όλα (γιατί τα περισσότερα είναι με άλλα λόγια να είχαμε να λέγαμε) το «non paper» αναφέρει :

Στην επιστολή επαναλαμβάνεται η δέσμευση της κυβέρνησης για πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 0,5%, 1,75% και 3,5% του ΑΕΠ για το 2016, 2017 και 2018 αντίστοιχα. Και υπενθυμίζεται ο δημοσιονομικός μηχανισμός (contingency fiscal mechanism), ο οποίος ενεργοποιείται σε περίπτωση που τα στοιχεία της Eurostat δείξουν ότι δεν επιτεύχθηκαν οι συμφωνηθέντες δημοσιονομικοί στόχοι. Στην επιστολή διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση που το 2016 δεν υπάρξει το συμφωνηθέν πλεόνασμα (+0,5%) –γεγονός εξαιρετικά απίθανο, όπως σημειώνει ο υπουργός Οικονομικών, αλλά και εκτιμά η μεγάλη πλειονότητα των αναλυτών–, τότε «οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να λάβουν αντισταθμιστικά μέτρα στο πεδίο των δαπανών για τις συντάξεις, για να καλύψουν την διαφορά ανάμεσα στο αποτέλεσμα και τον δημοσιονομικό στόχο του 2016».


Η κυβέρνηση δεν δεσμεύθηκε σε τίποτα παραπάνω από όσα είχε συμφωνήσει –η επιστολή, απλώς, επαναβεβαιώνει τις υπάρχουσες δεσμεύσεις. Είτε μας αρέσουν είτε όχι οι δεσμεύσεις αυτές –που δεν μας αρέσουν…–, η κυβέρνηση θα ήταν αδύνατο να κάνει κάτι άλλο.


Εθνικό πένθος στη Ρωσία για τους 92 νεκρούς του Τουπόλεφ - Σε τεχνική βλάβη αποδίδει τη συντριβή το Κρεμλίνο




Το πρωί της Κυριακής 25 Δεκεμβρίου, ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος τύπου Τουπόλεφ (TU-154), χάθηκε από τα ραντάρ μετά την απογείωσή του από την πόλη Σότσι, στα βόρεια της Ρωσίας, με προορισμό τη Συρία.

Το Tu-154 εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ στις 5.27, δύο λεπτά μετά την απογείωσή του με προορισμό τη Λαττάκεια της Συρίας αφού προηγουμένως ανεφοδιάστηκε σε ένα αεροδρόμιο της πόλης Άντλερ, κοντά στο Σότσι.

Στο αεροσκάφος βρίσκονταν 92 επιβάτες, και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, είναι απίθανο να υπάρξουν επιζώντες. Έρευνες διεξάγονται αυτή τη στιγμή στη Μαύρη Θάλασσα για τον εντοπισμό του αεροσκάφους, ενώ ήδη οι αρχές έχουν εντοπίσει συντρίμμια.

«Συντρίμμια του αεροπλάνου ΤU-154 του ρωσικού υπουργείου Άμυνας βρέθηκαν σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου από τα παράλια της πόλης του Σότσι, σε βάθος 50 έως 70 μέτρων», ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

«Η περιοχή της συντριβής του TU-154 έχει καθοριστεί. Δεν υπάρχουν ενδείξεις για επιζώντες», ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας διευκρινίζοντας ότι επτά πτώματα έχουν βρεθεί στο σημείο της συντριβής στη Μαύρη Θάλασσα.

Το υπουργείο διευκρίνισε ότι στην περιοχή του δυστυχήματος κατευθύνονται έξι σκάφη του στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Στις έρευνες συμμετέχουν άλλα τέσσερα πλοία, ισάριθμα ελικόπτερα, ένα αεροπλάνο, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τηλεκατευθυνόμενες υποβρύχιες συσκευές και 63 δύτες. Άλλοι 50 βατραχάνθρωποι από άλλους στόλους αναμένεται να φτάσουν στο Σότσι μέσα στην επόμενη ώρα.

Το κεντρικό τμήμα του αεροσκάφους έχει εντοπιστεί, οι δύτες ανέσυραν ήδη τα πτώματα επτά επιβατών από βάθος 70 μέτρων. Οι έρευνες πρόκειται να κρατήσουν ώρες, ίσως και μερικές μέρες αφού γίνονται σε μεγάλο βάθος αλλά και οι καιρικές συνθήκες στα ανοικτά του Σότσι χειροτερεύουν.

Στο αεροδρόμιο εξελίσσεται μια άλλη τραγωδία με τους συγγενείς των θυμάτων που καταφθάνουν εκεί. Αλλά και στη Μόσχα, έξω από το θέατρο του συγκροτήματος «Αλεξάντροφ» δεκάδες άνθρωποι εναποθέτουν λουλούδια στη μνήμη των 63 καλλιτεχνών-χορευτών που ήταν ανάμεσα στους επιβάτες του μοιραίου αεροσκάφους.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε στις 05:40 τοπική ώρα (04:40 ώρα Ελλάδας) από την πόλη Αντλέρ, που βρίσκεται νοτίως του Σότσι, του θέρετρου στη Μαύρη Θάλασσα, για μια πτήση ρουτίνας με προορισμό τη ρωσική αεροπορική βάση του Χμέιμιμ, κοντά στη Λαττάκεια της βορειοδυτικής Συρίας, σύμφωνα το υπουργείο.

Το υπουργείο διευκρίνισε ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν 84 επιβάτες και οκταμελές πλήρωμα. 

Στη λίστα των επιβατών που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο συγκαταλέγονται 64 μέλη της Ensemble Alexandrov, μιας από τις χορωδίες και τις χορευτικές ομάδες του ρωσικού στρατού που μετέβαιναν στη Συρία για να μετάσχουν στις γιορτές στην αεροπορική βάση για την Πρωτοχρονιά, οκτώ στρατιωτικοί μεταξύ των οποίων ο διευθυντής της Ensemble Alexandrov Βαλέρι Χαχίλοφ, οκτώ μέλη του πληρώματος, εννέα δημοσιογράφοι, δύο υψηλόβαθμοι πολιτικοί αξιωματούχοι και η Ελιζαβέτα Γκλίνκα, επικεφαλής της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Δίκαιη Βοήθεια».

Τα ρωσικά τηλεοπτικά δίκτυα Channel One, NTV και Zvezda επιβεβαίωσαν ότι εννέα δημοσιογράφοι τους ήταν μεταξύ των επιβατών.



Ρωσικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα τις υπηρεσίες διάσωσης, μετέδωσαν νωρίτερα ότι μια ομάδα διάσωσης εντόπισε το πιθανό σημείο της συντριβής στη θάλασσα του Σότσι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το αεροπλάνο πιθανόν συνετρίβη κατά τη διάρκεια της ανόδου του. Δεν ελήφθη κανένα σήμα κινδύνου από το αεροπλάνο, αναφέρουν οι αρμόδιες αρχές. 

Παράλληλα, το πρακτορείο Interfax επικαλείται πηγή που δεν κατονομάζει η οποία αναφέρει ότι το αεροπλάνο δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντιμίτρι Πέσκοβ, ανέφερε ότι είναι πολύ νωρίς να διαπιστωθούν τα αίτια της συντριβής και ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενημερώνεται αδιαλείπτως για την πορεία των ερευνών, ευρισκόμενος σε συνεχή επαφή με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε τη συγκρότηση επιτροπής έρευνας υπό τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ, η οποία θα διαπιστώσει τα αίτια της συντριβής.

Ο κ. Πούτιν ζήτησε από τονπρωθυπουργό να «συγκροτήσει και να ηγηθεί κυβερνητικής επιτροπής έρευνας η οποία θα διαπιστώσει τα αίτια της συντριβής του TU-154 στο Σότσι», ανακοίνωσε το Κρεμλίνο διευκρινίζοντας ότι ο αρχηγός του κράτους εξέφρασε «τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων», ενώ κήρυξε την 26η Δεκεμβρίου ημέρα εθνικού πένθους, στη μνήμη των θυμάτων της συντριβής του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους στη Μαύρη Θάλασσα.

«Αύριο θα είναι ημέρα εθνικού πένθους» είπε ο Ρώσος πρόεδρος σε τηλεοπτικό διάγγελμά του. Νωρίτερα, οι αρχές είχαν επιβεβαιώσει ότι «δεν έχουν ενδείξεις» ότι υπάρχουν επιζώντες από το δυστύχημα.

Τα αίτια της συντριβής θα ερευνηθούν εξονυχιστικά και οι οικογένειες των θυμάτων θα λάβουν την αναγκαία υποστήριξη, διαβεβαίωσε ο Πούτιν εκφράζοντας και πάλι τα συλλυπητήριά του. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες λένε πως το Κρεμλίνο αποδίδει την πτώση του αεροσκάφους σε τεχνική βλάβη.

Πάντως και ο πρόεδρος της επιτροπής άμυνας του Συμβουλίου Ομοσπονδίας της Ρωσίας, Βίκτορ Όζεροφ, αναφερόμενος στα πιθανά αίτια του δυτυχήματος αποκλείει πλήρως την εκδοχή της τρομοκρατικής ενέργειας: «Το αεροσκάφος ήταν του υπουργείου Άμυνας, ο εναέριος χώρος ρωσικός, εδώ δεν υπάρχει καμιά περίπτωση για τρομοκρατική επίθεση. Μετά την απογείωση το αεροσκάφος έπρεπε να εκτελέσει αναστροφή στον αέρα, πάνω απο τη θάλασσα. Ίσως να μην κατάφερε να μπει στην τροχιά που έπρεπε», εξηγεί ο Όζεροφ.

«Αυτό που τώρα προέχει, είναι η μεγαλύτερη δυνατή στήριξη στους συγγενείς των θυμάτων και όχι οι ικασίες για τρομοκρατική πράξη που δεν το χωρά ο νους μας ότι θα μπορούσε να συμβεί σε αεροσκάφος του υπουργείου Άμυνας», τονίζει και ο αντιπρόεδρος της επιτροπής άμυνας της Δούμας, Αντρέι Κρασνόφ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, το στρατιωτικό αεροσκάφος Τουπόλεφ-154 που συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα ήταν στην ενεργό δράση τα τελευταία 33 χρόνια και είχε πραγματοποιήσει 6.689 ώρες πτήσης από το 1983. Η τελευταία τεχνική συντήρησή του έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Μάλιστα και ο κυβερνήτης του στρατιωτικού αεροσκάφους Tu-154 που συνετρίβη σήμερα στη Μαύρη Θάλασσα κοντά στο Σότσι ήταν πολύ έμπειρος, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο πιλότος Ρόμαν Βολκόφ είχε περισσότερες από 3.000 ώρες πτήσης στο ενεργητικό του.

Τα συλλυπητήριά του για το δυστύχημα εξέφρασε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Μόσχα, Τζον Τεφτ. Η εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας Μαρία Όλσον, σε μήνυμά της στο Twitter ανέφερε ότι ο πρεσβευτής «προσεύχεται για τους αγαπημένους των επιβατών και του πληρώματος του TU-154, μαζί με τον ρωσικό λαό».



Πηγή : kathimerini.gr


Τζόρτζ Μάικλ: Πέθανε στα 53 του ο διάσημος τραγουδιστής



Ο μάνατζέρ του ανακοίνωσε ότι πέθανε από καρδιακή προσβολή. Σύμφωνα με τον εκδότη του ο Μάικλ «πέθανε ειρηνικά».

Η αστυνομία εξετάζει τον θάνατό του ως «ανεξήγητο αλλά όχι ύποπτο» προσθέτοντας ότι δεν θα γίνει κανένα άλλο σχόλιο μέχρι την ολοκλήρωση της νεκροψίας.

Αν και είχε αποσυρθεί τα τελευταία χρόνια, ο Τζορτζ Μάικλ ετοίμαζε ένα καινούργιο άλμπουμ σε συνεργασία με τον βρετανό μουσικό παραγωγό Naughty Boy ενώ μέσα στο 2017 θα κυκλοφορούσε και ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του.

Στην καριέρα του είχε 11 τραγούδια στο νούμερο 1 των βρετανικών τσαρτς και είχε πουλήσει περισσότερους από 100 εκατομμύρια δίσκους αν και το τελευταίο του άλμπουμ με τίτλο Symphonica είχε κυκλοφορήσει το 2014.

Σε ανακοινωθέν που εξέδωσε ο εκπρόσωπός του αναφέρoνται τα εξής: 

«Με βαθύτατη θλίψη επιβεβαιώνουμε ότι ο λατρεμένος μας γιός, αδερφός και φίλος, Τζορτζ Μάικλ, απεβίωσε εν ειρήνη στο σπίτι του, κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων. Η οικογένεια θα επιθυμούσε να γίνει σεβαστή σεβαστή η ιδιωτικότητά της σε αυτή τη δύσκολη και συναισθηματική στιγμή. Δεν θα υπάρξει προς το παρόν κανένα περαιτέρω σχόλιο». 






Εξάρθρωση κυκλώματος εκβιαστών με γιο γνωστού τραγουδιστή



Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εκβιαστών, στο οποίο -σύμφωνα με πληροφορίες- φέρεται να συμμετείχε μεταξύ άλλων και γιος γνωστού τραγουδιστή.

Ο κατηγορούμενος, μαζί με τον πεθερό του και ένα ακόμη άτομο, φέρονται να εκβίαζαν εργολάβους, μεσίτες και αγοραστές ακινήτων. 

Συγκεκριμένα, απαιτούσαν να αναλαμβάνουν εκείνοι ως μεσίτες διατιθέμενων ακινήτων, ενώ όποιοι δεν... συμμορφώνονταν, δέχονταν απειλές και εκβιασμούς από το κύκλωμα. 

Μάλιστα, οι κατηγορούμενοι φέρονται να έκαψαν το αυτοκίνητο ενός θύματος που αντέδρασε.

Όλοι οι δράστες συνελήφθησαν, ενώ λεπτομέρειες για την υπόθεση αυτή αναμένεται να ανακοινώσει  η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής τη Δευτέρα.



 ΑΠΕ-ΜΠΕ