Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Παρέμβαση εισαγγελέα για το χάος στην Αττική Οδό


 

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσε ο εγκλωβισμός οδηγών στην Αττική Οδό εν μέσω του χιονιά που προκάλεσε η κακοκαιρία Ελπίς.

Με εντολή της προϊσταμένης Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθούν τυχόν ευθύνες για το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών. Την έρευνα θα διενεργήσει ο προϊστάμενος της ποινικής δίωξης Αντώνης Ελευθεριανός.




Επίθεση ενόπλου στη Χαϊδελβέργη με δεκάδες τραυματίες

 



Kραδαίνοντας όπλο, ένας άνδρας εισέβαλε σήμερα σε Πανεπιστήμιο στη νοτιοδυτική Γερμανία τραυματίζοντας δεκάδες ανθρώπους.

Σύμφωνα με την γερμανική αστυνομία, ο δράστης είναι νεκρός.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild, στην πανεπιστημιούπολη της Χαϊδελβέργης, «ένα άτομο τραυμάτισε με το όπλο του δεκάδες ανθρώπους όταν εισέβαλε σε αμφιθέατρο/ Ο δράστης νεκρός», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία του Μανχάιμ.

O άνδρας αυτοκτόνησε με το όπλο του.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από τους αστυνομικούς ενώ ειδικές δυνάμεις έχουν σπεύσει στο σημείο και διενεργούν έρευνα. Όπως έγραψε η αστυνομία στο Twitter, πιθανότατα ο δράστης δεν είχε συνεργούς.




Θα αναζητηθούν ευθύνες από την Αττική Οδό


 

Να αναζητηθούν ευθύνες για τις τεράστιες καθυστερήσεις στην Αττική Οδό, λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα» ζήτησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης για την κακοκαιρία, την οποία χαρακτήρισε πρωτοφανή.

Ο κ. Στυλιανίδης ζήτησε συγγνώμη από όσους ταλαιπωρούνται και είπε ότι γίνεται προσπάθεια απεγκλωβισμού από τροχαία και πυροσβεστική από την Αττική Οδό. Ο κ. Στυλιανίδης στην συνέχεια επέρριψε ευθύνες στην Αττική Οδό για την διαχείριση σημειώνοντας πως μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται εκεί. «Μας είχαν διαβεβαιώσει πως θα έχουν επάρκεια μέσων για να διασφαλίσουν την κυκλοφορία», είπε ο υπουργός σημειώνοντας παράλληλα πως τις επόμενες ημέρες θα αναζητηθούν ευθύνες.

Μάλιστα σε άλλο σημείο της ενημέρωσης ο κ. Στυλιανίδης τόνισε πως όλα τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Αττικής, προήλθαν από τα προβλήματα που εμφανίστηκαν στην Αττική Οδό.



Στο αρχείο η δικογραφία για Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο για Novartis

 


Στο αρχείο τέθηκαν πέντε χρόνια μετά την έναρξη των ερευνών με εντολή ΣΥΡΙΖΑ, για την υπόθεση της Novartis.

Με απόφαση του επικεφαλής της οικονομικής εισαγγελίας Χρ. Μπαρδάκη, οι δικογραφίες που είχαν σχηματιστεί σε βάρος του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και του πρώην Επιτρόπου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δημήτρη Αβραμόπουλου. Μετά και την εν λόγω αρχειοθέτηση, για εννέα από τους δέκα συνολικά πολιτικούς που ενοχοποιήθηκαν για δωροληψίες στην υπόθεση της Novartis ο φάκελος έκλεισε και η δικογραφία τέθηκε στο αρχείο.

Ειδικότερα, ο κ. Μπαρδάκης αφού μελέτησε και αξιολόγησε τις διατάξεις των επίκουρων εισαγγελέων κατέληξαν στην αρχειοθέτηση της υπόθεσης και για τα δύο αυτά πολιτικά πρόσωπα για τα οποία η έρευνα ήταν σε εκκρεμότητα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, προκαλώντας την έντονη αντίδραση τους.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά στον Άδωνι Γεωργιάδη, μία εκ των επικούρων εισαγγελέων είχε τη γνώμη, ότι έπρεπε να ζητηθεί η άδεια της Βουλής και να κληθεί ο υπουργός σε εξηγήσεις. Ωστόσο, με την άποψη αυτή δεν συντάχθηκαν οι άλλοι δυο επίκουροι εισαγγελείς, ούτε ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας ούτε όμως και ο εποπτεύων την έρευνα εισαγγελέας κ. Παν. Καψιμάλης.

Αντίθετα, ομόφωνα οι υπόλοιποι τρεις επίκουροι εισαγγελείς τάχθηκαν υπέρ της αρχειοθέτησης του σχετικού φακέλου όσον αφορά στον κ. Αβραμόπουλο. Την αποψή αυτή, υποστήριξαν στη συνέχεια τόσο ο επικεφαλής της Εισαγγελίας κ. Μπαρδάκης, όσο και ο κ. Καψιμάλης,

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης «εκ του υπάρχοντος αποδεικτικού υλικού δεν προκύπτουν πράξεις ή παραλείψεις του πρώην υπ. Υγείας Α. Γεωργιάδη που να δύνανται να συσχετισθούν με πιθανή πράξη παθητικής δωροδοκίας-δωροληψίας πολιτικών αξιωματούχων. Ως εκ τούτου και οι αιτιάσεις του μάρτυρα με την κωδική ονομασία Κελέση δεν βρίσκουν έρεισμα στο ως άνω αποδεικτικό υλικό. Δεν προέκυψαν επίσης πραγματικά περιστατικά ικανά να θεμελιώσουν την αντικειμενική υπόσταση του εγκλήματος της νομιμοποιήσεως εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα».

«Δεν θα το αφήσω να περάσει έτσι, θα το ψάξουμε μέχρι τέλους», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης στη δήλωσή του  μετά την αρχειοθέτηση του  φακέλου του. 

«Πριν από λίγο μου παραδόθηκε από τον δικηγόρο μου, τον οποίο θέλω ιδιαιτέρως να ευχαριστήσω διότι σε αυτή την ιστορία στάθηκε στο πλάι μου βράχος και αντιμετώπισε όλη τη συκοφαντία νομικά κατά τον καλύτερο τρόπο, η πράξη αρχειοθέτησης του οικονομικού εισαγγελέα» αναφέρει στο βίντεο που δημοσίευσε στο Twitter ο υπουργός Ανάπτυξης.

Και συνεχίζει: «Είχα πάντα εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και ουδέποτε αυτά τα τέσσερα χρόνια απ' όταν ξεκίνησε αυτή η δυσώδης ιστορία, μία από τις μεγαλύτερες σκευωρίες στη σύγχρονη ελληνική πολιτική ιστορία, αμφέβαλα για την εμπιστοσύνη μου στους θεσμούς και την ελληνική δικαιοσύνη.

Η σημερινή μέρα είναι ημέρα χαράς, όμως από την άλλην δεν μπορώ να μην σκεφτώ πόσο κοντά βρέθηκε η πατρίδα μας σε πραγματική αλλοίωση του πολιτεύματος, μέσω αυτής της δυσώδους σκευωρίας, που κάποια στελέχη της προηγούμενης κυβερνήσεως έστησαν με αποκλειστικό σκοπό την παραπλάνηση της κοινής γνώμης. Έφτασαν στο σημείο οι πολιτικοί μου αντίπαλοι να κατηγορούν εμένα για τη Novartis, που επί θητείας μου η φαρμακευτική δαπάνη έφτασε στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων ετών και που η ίδια η Novartis, η μοναδική χρονιά που παρουσίασε ζημιές στην Ελλάδα ήταν επί της δικής μου υπουργικής θητείας.

Με διάφορα στημένα άρθρα από εκδοτικά συγκροτήματα που ήδη διερευνώνται και αυτά για τον ρόλο τους, προσπάθησαν να παρασύρουν όχι μόνο την κοινή γνώμη αλλά και τους συναδέλφους μου».

Καταλήγοντας, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό της χώρας που ουδέποτε αμφισβήτησε την ακεραιότητα του χαρακτήρα του και έμεινε πάντα στο πλάι του από την πρώτη στιγμή, αλλά και τους συνεργάτες του και τους ψηφοφόρους του που απέδειξαν με την ψήφο τους ότι δεν πίστεψαν στιγμή τα ψέματα.




Ρεκόρ κρατικής χρηματοδότησης για Έρευνα και Ανάπτυξη το 2020

 


Στρατηγική επιλογή της Κυβέρνησης είναι η ουσιαστική στήριξη της έρευνας και της καινοτομίας. Ήδη μέσα από συντονισμένες προσπάθειες του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και τη μεγάλη αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης η χώρα μας έχει φέρει την έρευνα και την τεχνολογία σε ένα νέο επίπεδο.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης για το 2020 οι ετήσιες πιστώσεις που καταγράφονται στον κρατικό προϋπολογισμό για Έρευνα και Ανάπτυξη ανέρχονται σε 1.463,2 εκατομμύρια ευρώ, που είναι το υψηλότερο στην περίοδο 2008-2020.

Οι πιστώσεις για έρευνα και τεχνολογία αποτελούν το 0,89% του Α.Ε.Π. και το 1,48% του συνόλου των δημοσίων δαπανών γεγονός που κατατάσσει τη χώρα μας στην 3η και την 8η θέση  της Ε.Ε. αντίστοιχα.

Πλέον, η χώρα μας βρίσκεται στο χάρτη των επενδύσεων σε data centers, startups και των τεχνολογικών hubs, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και ανοίγοντας το δρόμο για την επιστροφή συμπατριωτών μας από το εξωτερικό.




Voucher για τους εκπαιδευτικούς για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού

 



Οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού - Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, που απασχολούνται σε δομές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα είναι οι νέοι δικαιούχοι του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ», σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Θα διατεθούν στους δικαιούχους επιταγές (voucher) αξίας 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού, χωρίς κοινωνικά ή άλλα κριτήρια, με στόχο την ενίσχυση του εκπαιδευτικού προσωπικού της χώρας μας στη νέα, ψηφιακή εποχή, στο πλαίσιο της ευρύτερης επένδυσης στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα, ύψους 141 εκατ. ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, είναι αποτέλεσμα συνεργασίας των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.




Δράσεις πρόληψης και αντιμετώπισης φαινομένων σεξουαλικής κακοποίησης και βίας κατά των γυναικών


 

Με στόχο την πρόληψη, την αντιμετώπιση και την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης, της παρενόχλησης και της βίας κατά των γυναικών, η Κυβέρνηση ανέπτυξε σειρά θεσμικών πρωτοβουλιών και δράσεων. Ανάμεσα στα άλλα: 

Τροποποίησε τον Ποινικό Κώδικα και αυστηροποίησε τις ποινές για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και κατά της γενετήσιας ελευθερίας. Ανάμεσα στα άλλα: Για τον ομαδικό βιασμό προβλέπεται πλέον ως μοναδική ποινή η ισόβια κάθειρξη, ενώ προβλέφθηκε ρητά και ο βιασμός ανηλίκου με ποινή την ισόβια κάθειρξη. Αυξήθηκαν οι ποινές  για την εμπορία ανθρώπων.

Επαναφέρθηκε ως αξιόποινη πράξη η μαστροπεία.

Αυστηροποιήθηκαν οι προϋποθέσεις για την απόλυση υπό όρο των καταδικασθέντων για  σειρά εγκλημάτων  ανάμεσα στα οποία η ανθρωποκτονία, η εμπορία ανθρώπων και όλα τα  εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας.

Κυρώθηκε η Σύμβαση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας.

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων υλοποιεί σειρά δράσεων:

Λειτουργεί Αυτοτελές Τμήμα στο ΣΕΠΕ για την παρακολούθηση των φαινομένων βίας και παρενόχλησης στην εργασία.

Λειτουργεί 43 συμβουλευτικά Κέντρα σε όλη την Ελλάδα, όπου οι γυναίκες που δοκιμάζονται βρίσκουν κοινωνική, ψυχολογική, αλλά και νομική υποστήριξη.

Λειτουργεί 19 Ξενώνες Φιλοξενίας όπου βρίσκουν ασφαλή καταφύγια.

Διασφαλίζει σε 24ωρη βάση η πρόσβαση των θυμάτων στην εθνικής εμβέλειας Γραμμή SOS 15900, προκειμένου να ζητούν βοήθεια και να έχουν άμεση πληροφόρηση και οδηγίες αντίδρασης.

Ο ΟΑΕΔ εφαρμόζει ειδικά προγράμματα για να βρίσκουν οι κακοποιημένες γυναίκες εργασιακή στήριξη.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ίδρυσε επιτελικό τμήμα, 6 επιχειρησιακά γραφεία  και 72 Ειδικές Υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας. Παράλληλα, αστυνομικοί εκπαιδεύονται για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των περιστατικών βίας.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υλοποιεί πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία.

Το Υπουργείο Αθλητισμού υλοποιεί δράσεις κατά της διαφθοράς, της σεξουαλικής βίας και κακοποίησης στον αθλητισμό.




Περισσότεροι από 3.000.000 πολίτες αξιοποιούν την άυλη συνταγογράφηση

 


Η άυλη συνταγογράφηση γίνεται κτήμα ολοένα και περισσότερων Ελλήνων. Από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι σήμερα 3.001.144 πολίτες έχουν καταχωρίσει στην πλατφόρμα http://ehealth.gov.gr το τηλέφωνο και το e-mail τους, ώστε να λαμβάνουν μέσω μηνύματος τις ιατρικές συνταγές, τα παραπεμπτικά και τις ιατρικές βεβαιώσεις τους. Ήδη οι συνταγές και τα παραπεμπτικά που εκδίδονται άυλα ανέρχονται στο 40% του συνόλου των συνταγών και παραπεμπτικών που εκδίδονται καθημερινά.

Η άυλη συνταγογράφηση αποτελεί επέκταση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, επιτρέποντας την εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Με τον τρόπο αυτό, απλουστεύτηκε μια ιδιαίτερα σημαντική διαδικασία για όλους τους εμπλεκόμενους (πολίτες, γιατρούς, φαρμακοποιούς) εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα ασφάλεια, διαφάνεια και ιδιωτικότητα σε όλα τα επιμέρους στάδια.

Η αρχική λειτουργία της άυλης συνταγογράφησης περιλάμβανε τις ιατρικές συνταγές. Τον Αύγουστο του 2020 προστέθηκε η δυνατότητα έκδοσης άυλων παραπεμπτικών και τον Σεπτέμβριο άυλων ιατρικών βεβαιώσεων. Επιπλέον, από τον Αύγουστο του 2021 όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν το MyHealth app μέσω του οποίου οι πολίτες αποκτούν γρήγορη, εύκολη και ασφαλή πρόσβαση στα δεδομένα τους σχετικά με την ηλεκτρονική και την άυλη συνταγογράφηση από το 2012 και εντεύθεν.

Η άυλη συνταγογράφηση αξιοποιήθηκε και στην Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού. Ειδικότερα, κατά την περίοδο της προτεραιοποίησης ηλικιακών ομάδων, όσοι ήταν εγγεγραμμένοι στο http://ehealth.gov.gr έλαβαν SMS με προκράτηση ραντεβού, την οποία μπορούσαν να αποδεχτούν ή να τροποποιήσουν. Μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας προτάθηκαν εκατομμύρια ραντεβού με ταχύτητα και ακρίβεια, συμβάλλοντας στην ομαλή λειτουργία του εμβολιαστικού προγράμματος.



Παράταση για τη μεταβίβαση ακινήτων και την ένταξη στη ρύθμιση των 36-72 δόσεων

 


Δίμηνη παράταση στην προθεσμία που εκπνέει στις 31 Ιανουαρίου για την οριστική σύνταξη των συμβολαίων μεταβίβασης ακινήτων με τις παλαιές αντικειμενικές αξίες, καθώς και παράταση ενός μηνός για την ένταξη στη ρύθμιση των 36- 72 δόσεων, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Όσον αφορά τις μεταβιβάσεις ακινήτων  έχει δημιουργηθεί θέμα, και για αυτό για όσους έκαναν αίτηση μέχρι τέλους του έτους δίνεται μια δίμηνη παράταση. Παράλληλα, πρέπει να εφαρμοστεί και το νέο πλαίσιο για τις αντικειμενικές αξίες, καθώς με βάση αυτές αναμένονται σημαντικά και απαραίτητα έσοδα για το Δημόσιο. Οπότε, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία με τις εκκρεμότητες σχετικά με τις αιτήσεις του προηγούμενου έτους, θα πρέπει να μπει η αγορά στη νέα αυτή φάση.

Όσον αφορά στη ρύθμιση των 36- 72 δόσεων, που η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για ένταξη στη ρύθμιση λήγει στις 26 Ιανουαρίου, δίνεται ένας μήνας παράταση για τα χρέη που δημιουργήθηκαν από τον Μάρτιο 2020 μέχρι τον Ιούλιο 2021. Περίπου 820.000 οφειλέτες της εφορίας, που έχουν χαρακτηριστεί πληγέντες (με βάση τους ΚΑΔ) από την πανδημία, θα πρέπει να ρυθμίσουν χρέη ύψους 2,26 δισ. ευρώ.

Η υποβολή της αίτησης θα πρέπει να συνοδευτεί με καταβολή της πρώτης δόσης μέσα σε τρεις ημέρες από την αίτηση για ρύθμιση.

Οι επόμενες δόσεις της ρύθμισης καταβάλλονται έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επομένων μηνών.

Οι οφειλέτες μπορούν να επιλέξουν αποπληρωμή σε έως 36 μηνιαίες δόσεις χωρίς τόκο, ή σε 72 δόσεις με επιτόκιο 2,5%.

Το ελάχιστο ποσό της μηνιαίας δόσης δεν μπορεί να είναι κατώτερο από τα 30 ευρώ για ρυθμίσεις οφειλών συνολικού ύψους- συμπεριλαμβανομένων τόκων και προσαυξήσεων- έως 1.000 ευρώ, ή κατώτερο από τα 50 ευρώ για ρυθμίσεις οφειλών συνολικού ύψους- συμπεριλαμβανομένων τόκων και προσαυξήσεων- άνω των 1.000 ευρώ.

Σε περίπτωση καθυστέρησης καταβολής δόσης, επιβάλλεται μηνιαία προσαύξηση 5%.



Εξάλειψη της αστεγίας ως το 2025-2026

 


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου κοντά στους αστέγους στο λιμάνι του Πειραιά οι οποίοι και τον ευχαρίστησαν για την απρόσμενη συνάντησή τους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε μαζί τους για όλα όσα τους απασχολούν και αναζητούν λύση. Στο πλαίσιο αυτό υπενθυμίζουμε ότι:

Στην Εθνική Στρατηγική για τους αστέγους τίθεται ως στόχος η εξάλειψη της αστεγίας ως το 2025-2026 ενώ ξεκινά η καταγραφή τους σε όλη την επικράτεια στο μητρώο αστέγων.

Ταυτόχρονα, με το ειδικό πρόγραμμα «Στέγαση και εργασία», σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση προβλέπεται εξασφάλιση στέγης και δημοτικής εργασίας. Σε αυτό το πρόγραμμα αναμένεται να ενταχθούν 600 νοικοκυριά.

Επιπλέον, στο Ταμείο Ανάκαμψης περιλαμβάνεται ειδικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 10.000 ανέργους που αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια στην ένταξη ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, συνολικού προϋπολογισμού 111 εκ. ευρώ. Ωφελούμενοι θα είναι άνεργοι οι οποίοι ανήκουν σε αυτές τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες με μηνιαία επιχορήγηση μισθού και εισφορών ύψους 700-750 ευρώ.

Τονίζεται, τέλος, πως ο πληθυσμός που φιλοξενείται σε δομές αστέγων (Δεκέμβριος 2021) είναι 630 άτομα, ενώ 76 είναι σε διαδικασία εισαγωγής. Στο αντίστοιχο διάστημα, ένα χρόνο πριν, ήταν 732 και 59 αντίστοιχα. Από τους 630 φιλοξενούμενους, 525 είναι εμβολιασμένοι και 19 σε διαδικασία εμβολιασμού.



Πώς η Αυστραλία από χώρα-πρότυπο στην αντιμετώπιση της πανδημίας βυθίζεται στο... απόλυτο χάος

 


Νέα αύξηση των θανάτων από την Covid-19 κατέγραψε η Αυστραλία καθώς κορυφώνεται το ξέσπασμα της λίαν μεταδοτικής μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα.

Οι αυστραλιανές Αρχές προειδοποιούν ότι τα κρούσματα μπορεί να αυξηθούν με την επαναλειτουργία των σχολείων από την ερχόμενη εβδομάδα.

Η 13η μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη – μια χώρα που κάποτε της έπλεκαν το εγκώμιο διεθνή ΜΜΕ για την αντίδρασή της στην υγειονομική κρίση - προσπαθεί τώρα να βρει την ισορροπία ανάμεσα στην επιστροφή σε μια νέα κανονικότητα μετά από δύο χρόνια περιοριστικών μέτρων και στη διαχείριση του υψηλότερου αριθμού κρουσμάτων και θανάτων από την έναρξη της πανδημίας εν μέσω μεγάλων ελλείψεων σε rapid test.

Έχοντας περάσει μεγάλο μέρος της πανδημίας αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο η Αυστραλία κατάφερε χάρις στο έγκαιρο κλείσιμο των συνόρων, τα παρατεταμένα lockdown και την εμβολιαστική εκστρατεία να συγκρατήσει σχετικά χαμηλά τον αριθμό των θανάτων από την πανδημία (κάπου 3.000) και χάραξε μια νέα στρατηγική «συμβίωσης» με τον κορωνοϊό, μια αλλαγή που συνέπεσε με την εμφάνιση της Όμικρον, που οδήγησε στα ύψη τις μολύνσεις. Τα περισσότερα από τα 1,5 εκατ. κρούσματα καταγράφηκαν τις προηγούμενες τρεις εβδομάδες και την Παρασκευή καταγράφηκαν 88 θάνατοι από την Covid-19 – νέο ημερήσιο ρεκόρ. Η έξαρση ήλθε να επιτείνει το πρόβλημα των ελλείψεων εργατικού δυναμικού – που σύμφωνα με εκτιμήσεις τις κυβέρνησης μπορεί να φθάσει και το 10% λόγω της απομόνωσης των μολυνθέντων και των αναρρωτικών αδειών των ασθενών.

Η επέλαση της Όμικρον στην Αυστραλία -Τεράστιες ελλείψεις σε rapid test

Καταλυτικό ρόλο στα προβλήματα που έχουν προκληθεί στην Αυστραλία, χώρα που καυχιόταν κάποτε για τη διαχείριση της πανδημίας, έπαιξε η μετάλλαξη Όμικρον, σύμφωνα με την κυβέρνηση. Ο οδικός χάρτης της κυβέρνησης Μόρισον για τη «συμβίωση» με τον κορωνοϊό βασιζόταν στα δεδομένα της Δέλτα, ενός λιγότερο λοιμογόνου στελέχους που είχε προκαλέσει πάντως χάος πέρυσι σε άλλα κράτη και γι’ αυτό δεν παραγγέλθηκαν περισσότερα rapid test – υπερπολύτιμα σε αυτή τη φάση της πανδημίας, που νοσούν ολοένα και περισσότεροι. Πολλοί είναι αυτοί που επικρίνουν την κυβέρνηση Μόρισον γιατί δεν πρόβλεψε την κρίση από τη στιγμή που ανάλογο πρόβλημα είχαν αντιμετωπίσει νωρίτερα και οι ΗΠΑ, όταν αυξήθηκαν τα κρούσματα, αλλά ο πρωθυπουργός αντιτείνει ότι τα σχόλια αυτά έρχονται εκ των υστέρων…

Έτσι, ελλείψει rapid test - που έχουν μπει και στο στόχαστρο κλεφτών - , έχουν αυξηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό οι ουρές έξω από μικροβιολογικά εργαστήρια ατόμων που περιμένουν να υποβληθούν σε μοριακά τεστ PCR για να μπορούν να πηγαίνουν στις δουλειές τους, να επισκέπτονται συγγενείς σε γηροκομεία κοκ.

Προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες από τις ελλείψεις εργατικού δυναμικού

Ελλείψεις δεν παρατηρούνται αυτό το διάστημα στην Αυστραλία μόνον στα rapid test, αλλά και στο εργατικό δυναμικό. Οι απουσίες εργαζομένων που νοσούν ή βρίσκονται σε καραντίνα επειδή ήλθαν σε επαφή με κρούσμα, γίνονται αισθητές ακόμη και σε μεγάλα σουπερμάρκετ που πασχίζουν να ανεφοδιάζουν τα ράφια τους με είδη πρώτης ανάγκης. Κι αυτό οφείλεται εν μέρει στη ραγδαία εξάπλωση της Όμικρον, αλλά και στις επτά ημέρες καραντίνας που υποχρεούνται να μπαίνουν οι στενές επαφές κρουσμάτων.

Προκειμένου να μην παραλύσει η χώρα, εξαιρούνται πλέον από τον κανόνα οι εργαζόμενοι σε κρίσιμους τομείς, αρκεί να διαθέτουν αρνητικό διαγνωστικό τεστ κορωνοϊού, αλλά κάποιες βιομηχανίες - π.χ. επεξεργασίας πουλερικών και κρεάτων - εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις εργατικού δυναμικού.

Ελπίδες για κορύφωση σύντομα του κύματος της Όμικρον

Η κυβέρνηση εναποθέτει πολλές από τις ελπίδες της σε μια κορύφωση σύντομα του κύματος της Όμικρον, που αξιωματούχοι Υγείας υπολογίζουν ότι θα συμβεί μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο. Η μείωση του αριθμού των εισαγωγών στα νοσοκομεία της Νέας Νότιας Ουαλίας δείχνουν ότι μπορεί να έχουν περάσει τα χειρότερα στην Πολιτεία αυτή, αν και οι επιστημονικοί σύμβουλοι επισημαίνουν τον κίνδυνο νέας αύξησης των κρουσμάτων με την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία την ερχόμενη εβδομάδα, λόγος για τον οποίο «βομβαρδίζουν» συνεχώς τους Αυστραλούς με εκκλήσεις να κάνουν την τρίτη δόση των εμβολίων για την Covid-19. Πάνω από εννέα στους δέκα Αυστραλούς ηλικίας άνω των 12 ετών έχουν κάνει δύο δόσεις εμβολίου, αλλά πολλοί λιγότεροι έχουν κάνει ενισχυτική δόση, που θεωρείται ότι προστατεύει από την Όμικρον.

Αν και όλες οι Πολιτείες στην Αυστραλία απορρίπτουν – προς το παρόν – ένα νέο lockdown, οι περισσότερες επανέφεραν σε ισχύ τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και την υποχρεωτικότητα της μάσκας για να αναχαιτίσουν τη διασπορά του κορωνοϊού. Διαφωνούν όμως ως προς το πώς θα γίνει η επιστροφή στα σχολεία μετά από μακρά περίοδο τηλεκπαίδευσης. Οι μαθητές στη Νέα Νότια Ουαλία και τη Βικτόρια θα φορούν μάσκες και θα υποβάλλονται τακτικά σε rapid test, αλλά στο Κουίνσλαντ οι Αρχές ανέβαλαν για τις 7 Φεβρουαρίου την επανέναρξη των μαθημάτων στα σχολεία. «Η κορύφωση δεν σημαίνει και τέλος», δήλωσε ο τοπικός υπουργός Υγείας του Κουίνσλαντ, Τζον Τζέραρντ προειδοποιώντας για «πιθανή παράταση της κορύφωσης» όταν γυρίσουν οι μαθητές στα θρανία τους.


Πηγή: iefimerida.gr



Επίθεση ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ: Προκλητική και χυδαία η προσπάθεια να καπηλευθεί τον ανθρώπινο πόνο

 


Ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται σφόδρα στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγορεί ότι καπηλεύεται πολιτικά τα ειδεχθή εγκλήματα που προκαλούν φρίκη στην κοινωνία, εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Το κυβερνών κόμμα κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι η κυβέρνησή του αποδυνάμωσε τον Ποινικό Κώδικα, και μιλά για κροκοδείλια δάκρυα κι εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου.

Η ανακοίνωση της ΝΔ 

«Είναι προκλητική και χυδαία η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να καπηλευτεί κομματικά τη φρίκη που προκαλούν στην κοινωνία, ειδεχθή εγκλήματα που βρίσκονται ενώπιον των αστυνομικών αρχών και  της δικαιοσύνης.

Εγκλήματα που έρχονται στο φως αυτή την περίοδο, που έχει δημιουργηθεί ένα περιβάλλον στο οποίο οι γυναίκες αισθάνονται πιο ασφαλείς να βγαίνουν και να καταγγέλλουν, όταν παλιότερα τα στόματα έμεναν κλειστά και όλα αυτά παρέμεναν στο σκοτάδι.  Δεν ξεχνάμε ότι στην υπόθεση βιασμού στην πρεσβεία της Βενεζουέλας, ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ζητούσε να κουκουλωθεί η υπόθεση και να μην πάρει δημοσιότητα.

Ο ΠΚ που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ έκανε τις ποινές πιο επιεικείς.

Στον Ποινικό Κώδικα που ψηφίστηκε από τη ΝΔ, προβλέφθηκε η αυστηροποίηση των ποινών για τους βιασμούς και την προσβολή της γενετήσιας ελευθερίας και αξιοπρέπειας.

Το κακούργημα του ομαδικού βιασμού επισύρει πλέον αποκλειστικά ισόβια κάθειρξη και όχι και πρόσκαιρη κάθειρξη 10-15 ετών όπως προέβλεπε ο ΠΚ του ΣΥΡΙΖΑ.

Η μαστροπεία σε βάρος ενηλίκων γυναικών απαλείφθηκε ως αξιόποινη πράξη από τον ΠΚ του ΣΥΡΙΖΑ και επανήλθε με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα της Κυβέρνησης της ΝΔ και μάλιστα σε βάρος όλων των ενηλίκων.

Ενώ με τον νέο ΠΚ προστέθηκε ως επιβαρυντική περίσταση ο βιασμός ανηλίκου που δεν υπήρχε καν στον προηγούμενο ΠΚ, και με αποκλειστική ποινή τα ισόβια, ενώ η υπό όρον απόλυση για τέτοιου είδους εγκλήματα έγινε πολύ πιο αυστηρή.

Τέλος, με τις νέες προσθήκες στον κώδικα ποινικής δικονομίας και τα ενήλικα θύματα στις περιπτώσεις βιασμών καταθέτουν παρουσία ψυχολόγου.

 Υποχρέωση της πολιτείας είναι να δίνει έμφαση στην εμπέδωση μέσω της Παιδείας ότι η συναίνεση είναι απαραίτητο στοιχείο σε κάθε ερωτική πράξη, να ενθαρρύνει τα θύματα βιασμών να μιλήσουν, να διευκολύνει την πρόσβασή τους στη Δικαιοσύνη και να φροντίζει ώστε οι δράστες να τιμωρούνται αυστηρά. Κι αυτό κάνει. Η Δικαιοσύνη θα κρίνει και θα αποφανθεί για κάθε υπόθεση. Ο βιασμός είναι βιασμός από όποιον και αν τελείται. Διαχωρίζοντας τους βιαστές σε πλούσιους και φτωχούς, όμορφους και άσχημους, νέους και ηλικιωμένους, το μόνο που πετυχαίνει το “σύνθημα»” είναι να σχετικοποιεί την ειδεχθή πράξη.  Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η χώρα για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά συμπεριφορές που οδηγούν σε βιασμούς είναι η υποκρισία, τα δύο μέτρα και σταθμά και η πολιτική εκμετάλλευση.

Ας σταματήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να χύνει κροκοδείλια δάκρυα και να προσπαθεί γι’ άλλη μια φορά να καπηλευτεί τον ανθρώπινο πόνο».



Δείτε την απάτη που σκαρφίστηκαν Ιταλοί αντιεμβολιαστές για να πάρουν παράνομα το «πράσινο πάσο»

 


Ο ιταλικός τύπος αναφέρεται σήμερα σε μια νέα απάτη, με στόχο την παράνομη εξασφάλιση του «πράσινου πάσου εμβολιασμένου». Όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, έως τώρα απαγορεύθηκε η διεξαγωγή διαγνωστικών τεστ κορωνοϊού, σε δεκάδες φαρμακεία μεγάλων πόλεων της χώρας.

Το παράνομο σύστημα είχε ως εξής: θετικοί στον ιό, παρουσιάζονταν σε σειρά φαρμακείων, για να κάνουν τεστ. Την στιγμή της καταγραφής του αποτελέσματος, όμως, έδιναν κάρτες ΑΜΚΑ που ανήκαν σε άλλους πολίτες: σε αντιεμβολιαστές ο οποίοι, με τον τρόπο αυτό, στην συνέχεια εξασφάλιζαν πράσινο πάσο εμβολιασμένου, το οποίο δίδεται και στους θεραπευμένους από την Covid-19 και ισχύει για έξι μήνες. Με το «πάσο», επιτρέπεται η είσοδος σε πολλούς δημόσιους χώρους, σε καφέ, μέσα μεταφοράς, και γυμναστήρια.

Οι Ιταλοί περιφερειάρχες ζήτησαν από όλους τους φαρμακοποιούς, στο εξής, όποιος πολίτης υποβάλλεται σε τεστ, να φέρει μαζί του και να επιδεικνύει όχι μόνον την κάρτα ΑΜΚΑ, αλλά και ταυτότητα ή διαβατήριο, ώστε να αποφευχθούν νέες απάτες. Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την χώρα, με ιδιαίτερη έμφαση στις περιφέρειες του ιταλικού Βορρά.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

protothema.gr



Βίντεο δείχνει αστυνομικούς να ασκούν βία εναντίον 14χρονης

 



Έρευνα έχουν ξεκινήσει οι αρχές της Οστάνδης για τη βία που άσκησαν δύο αστυνομικοί εναντίον 14χρονου κοριτσιού όπως φαίνεται σε βίντεο που έχει αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα και στο βίντεο φαίνονται δύο αστυνομικοί να έχουν ακινητοποιήσει το κορίτσι στο έδαφος, να κάθονται από πάνω του, ενώ ένας από τους δύο τη χαστουκίζει.




Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει "καταγγελίες" Φουρθιώτη τον οποίο είχε καταγγείλει ο Βαξεβάνης για κακούργημα


 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, πέφτει και πάλι στην παγίδα ενός υπόδικου, για να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, και ξεχνάει με ποιον έχει να κάνει.

Σας θυμίζουμε την αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ, στις καταγγελίες Βαξεβάνη, αγωνία που την εξέφρασε με ανακοίνωση για την προστασία του δημοσιογράφου, απο τον Μένιο Φουρθιώτη.

Την ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, από τον Μένιο Φουρθιώτη, είχε υπογραμμίσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Συγκεκριμένα είχε αναφέρει: "Ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης δημοσίευσε σήμερα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, από το οποίο προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις κινδύνου για τη ζωή του.

Είναι αυτονόητη υποχρέωση της αστυνομίας και της Δικαιοσύνης να λάβουν άμεσα όλα τα μέτρα τόσο για την εξιχνίαση αυτής της υπόθεσης, όσο και για την προστασία του δημοσιογράφου".

Η ανάρτηση Βαξεβάνη: "Θα εκτελούσαν συμβόλαιο εναντίον μου"

Με μια μακροσκελή του ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook, ο εκδότης του Documento Κώστας Βαξεβάνης είχε καταγγείλει ότι δέχθηκε πληροφόρηση πως κάποιοι είχαν σχεδιάσει να εκτελέσουν συμβόλαιο εναντίον του, αλλά μια συμπλοκή με άνδρες της ΕΛΑΣ ματαίωσαν τα σχέδιά τους.

Παράλληλα, ανέφερε πως κάποιος προσπάθησε να μπει στα γραφεία της εφημερίδας του, ενώ συνέδεσε τα γεγονότα με τους πυροβολισμούς στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη. Μάλιστα, είχε γράψει πως "κάποιος κύριος" του είπε πως "ο Μένιος Φουρθιώτης, για τον οποίο μόλις είχαμε κάνει σοβαρές αποκαλύψεις στην εφημερίδα, αναζητούσε στην "πιάτσα" κάποιον, για να εκτελέσει συμβόλαιο γι' αυτόν".



ΣΥΡΙΖΑ - υπόδικος Φουρθιώτης στην ίδια γραμμή!! Δεν μας κάνει εντύπωση

 


Δεν μας κάνει εντύπωση, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπολιτεύεται με φαιδρότητα, και ο υπόδικος για σοβαρά κακουργήματα Φουρθιώτης είναι γνωστός και αδίστακτος, αφού δεν δίστασε να πυροβολήσει και να βάλει βόμβα στο σπίτι του για να έχει αστυνομική προστασία.

Απάντηση στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με τους ισχυρισμούς του υπόδικου Μένιου Φουρθιώτη έδωσε με δήλωσή του ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, τονίζοντας ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να ασχοληθεί με τα κρίσιμα για τη χώρα ζητήματα, εξακολουθεί να παράγει ανέξοδη τοξικότητα. Ευτυχώς, η κοινωνία έχει από μακρού χρόνου αντιληφθεί και προσπεράσει τις μεθόδους αυτές".

Συγκεκριμένα ο κ. Γεραπετρίτης αναφέρει στη δήλωσή του: "Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδίδεται για μία ακόμη φορά σε ασκήσεις ανθρωποφαγίας. Προς ενημέρωση του λοιπόν. Ουδέποτε έχω δει ούτε γνωρίζω εξ όψεως τον κύριο Φουρθιώτη. Απάντησα σε οχλήσεις του όταν ο ίδιος επικαλείτο απειλές κατά της ζωής του. Αν από αυτό συνάγει οποιαδήποτε ευθύνη, έχει απλά παραιτηθεί από τη λογική. Επιπλέον, όταν ο κύριος Φουρθιώτης ξεκίνησε ψευδείς και προσβλητικές δηλώσεις, κατέθεσα σε βάρος του μήνυση, η οποία εκκρεμεί στην ποινική δικαιοσύνη. Εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ εμπιστεύεται και επενδύει στον κύριο αυτόν, μπορεί να παραστεί ένας εκπρόσωπός του στη δίκη ως μάρτυρας υπεράσπισης. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να ασχοληθεί με τα κρίσιμα για τη χώρα ζητήματα, εξακολουθεί να παράγει ανέξοδη τοξικότητα. Ευτυχώς, η κοινωνία έχει από μακρού χρόνου αντιληφθεί και προσπεράσει τις μεθόδους αυτές".

Να θυμηθούμε ποιον παίρνει στα σοβαρά ο  ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει φαιδρή αντιπολίτευση :

Σωρεία κατηγοριών που αφορούν κακουργήματα και πλημμελήματα περιλαμβάνονται στη δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του τηλεπαρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη, ο οποίος οδηγήθηκε μαζί με άλλα τρία άτομα στην Εισαγγελία μετά τη σύλληψη τους για τους πυροβολισμούς με καλάσνικοφ στο σπίτι του στον Διόνυσο, τους οποίους φέρεται να οργάνωσε ο ίδιος, αλλά και τους πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών της ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία από τους συγκατηγορουμένους του.

Σε βάρος των συλληφθέντων, οι οποίοι ερευνώνται πλέον εξονυχιστικά και για τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για κακουργήματα και πλημμελήματα που αφορούν την δράση συμμορίας.

Τα αδικήματα που αποδίδονται στον υπόδικο Μένιο Φουρθιώτη, που βρίσκεται εκτός φυλακής μέχρι την δίκη του και με περιοριστικούς όρους, με βάση την δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος είναι:

– Σύσταση συμμορίας (πλημμέλημα)

– Ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση στην διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία (κακούργημα)

– Ηθική αυτουργία στην έκρηξη και οπλοφορία (κακούργημα)

– Ηθική αυτουργία σε οπλοχρησία (πλημμέλημα)

– Ηθική αυτουργία στην προμήθεια κατοχή εκρηκτικής βόμβας (πλημμέλημα)

– Ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά (πλημμέλημα) 

– Απόπειρα εκβίασης (πλημμέλημα)

– Ψευδής καταγγελία (πλημμέλημα)

– Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος (πλημμέλημα)

Στους άλλους τρεις συλληφθέντες η δίωξη, κατά περίσταση, είναι για:

– Σύσταση συμμορίας

– Απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας (αφορά τους πυροβολισμούς κατά των αστυνομικών)

– Διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και οπλοφορία από κοινού

– Οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση

– Έκρηξη (κακούργημα)

– Προμήθεια κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας (πλημμέλημα)

– Διακεκριμένη περίπτωση φθοράς (πλημμέλημα)

– Παράνομη οπλοκατοχή 

– Παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει η Αστυνομία και περιλαμβάνονται στη δικογραφία που διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα από την Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας, ο Μένιος Φουρθιώτης φέρεται να σχεδίασε το περιστατικό έξω από το σπίτι του με πυροβολισμούς με καλάσνικοφ όσο και αυτό που αφορά τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού έξω από την είσοδο του γκαράζ, γεγονότα που έλαβαν χώρα μετά την απομάκρυνση της αστυνομικής φρουράς που του είχε διατεθεί. 

Οι δύο συγκατηγορούμενοι του που οδηγήθηκαν μαζί του στο Εισαγγελέα φέρονται να είναι αυτοί που υλοποίησαν έναντι αμοιβής τα σχέδια του τηλεπαρουσιαστή προκειμένου να αποδείξει ότι κινδυνεύει και να πετύχει την επιστροφή της αστυνομικής φύλαξης.

Τα δύο πρόσωπα, που δεν είναι άγνωστα στις αρχές λόγω εμπλοκής τους σε σοβαρές ποινικές υποθέσεις, φέρονται να πυροβόλησαν, στις 16 Απριλίου, εναντίον αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ, όταν επιχείρησαν να τους ελέγξουν στην Νέα Ερυθραία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας προέκυψε ότι το καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε είναι το ίδιο στη Νέα Ερυθραία και στο σπίτι του Μ. Φουρθιώτη.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη ακόμη ένα πρόσωπο, αδελφός ενός εκ των δύο συγκατηγορουμένων τού παρουσιαστή, ο οποίος φέρεται ότι τους βοήθησε να κρύψουν το δίκυκλο με το οποίο διέφυγαν μετά τους πυροβολισμούς εναντίον των αστυνομικών.

Η Αστυνομία συνεχίζει την έρευνα που διενεργεί μετά από εισαγγελική εντολή, όσον αφορά τις καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος ισχυρίζεται πως πληροφορήθηκε ότι ο κατηγορούμενος παρουσιαστής αναζητούσε κάποιον που θα αναλάμβανε τις επιθέσεις έξω από το σπίτι του αλλά και για να εκτελέσει συμβόλαιο κατά του παρουσιαστή.




Νεκρό 4χρονο αγοράκι, παρασύρθηκε από Ι.Χ. -

 



Οδηγός Ι.Χ χτύπησε και παρέσυρε 4χρονο παιδί σε δρόμο καρμανιόλα, που είναι χαρακτηρισμένος επικίνδυνος. 

Το περιστατικό συνέβη στα Άνω Πατήσια, συγκεκριμένα επί της οδού Ταΰγετου στον αριθμό 85.

Το τεσσάρων ετων παιδάκι διέφυγε από την προσοχή των γονέων του και έτρεξε να περάσει απέναντι τον δρόμο. Ο οδηγός διερχόμενου οχήματος δεν πρόλαβε να φρενάρει με αποτέλεσμα το παιδάκι να βρεθεί ξαφνικά κάτω από τις ροδες του αυτοκινήτου.

Όταν έφτασε το ΕΚΑΒ το παιδί ήταν χωρίς τις αισθήσεις του και αιμορραγούσε.  Εντός έξι λεπτών έφτασε στο νοσοκομείο χωρίς τις αισθήσεις του. Έγιναν προσπάθειες καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Το παιδί, απεγκλώβισε ο πατέρας του. 

Ο οδηγός σοκαρισμένος συνελήφθη από την αστυνομία με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Το σημείο που έγινε το ατύχημα, έχει ελλιπή φωτισμό, και έχει κριθεί πολύ επικίνδυνο για πεζούς και οδηγούς Ι.Χ., όπως λένε κάτοικοι της περιοχής. Στο σημείο δεν υπάρχει ούτε διάβαση, ούτε ταμπέλα με όριο ταχύτητας. 

Οι κάτοικοι, συνέχεια λένε για αυτά τα προβλήματα στο δήμο Αθηναίων αλλά δεν γίνεται τίποτα.