Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020

Οι συντάξεις: Θα εκδίδονται μέσα σε 24 ώρες


Σύμφωνα με την εφημερίδα “Καθημερινή”, για το 2020 θα υλοποιηθούν 40 δράσεις με στόχο την ταχύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και την άμεση απονομή των συντάξεων. Βάσει του σχεδιασμού, εντός 24 ωρών θα εκδίδεται το 34,48% των νέων αιτήσεων συνταξιοδότησης από τον Ιούνιο του 2020, το 58,9% από τον Ιανουάριο του 2021 και το 90% των νέων αιτήσεων από τον Ιούνιο του 202. Επιπλέον οι ασφαλισμένοι θα έχουν πρόσβαση σε ψηφιακές υπηρεσίες όπως η ηλεκτρονική έκδοση πιστοποιητικών και βεβαιώσεων.

Συνολικά το επιχειρησιακό σχέδιο του 2020 περιλαμβάνει 40 δράσεις που ομαδοποιούνται σε 7 θεματικούς πυλώνες .

Τα κυριότερα οφέλη που θα αποκομίσει ο φορέας και οι ασφαλισμένοι από την υιοθέτηση της νέας κουλτούρας όπως περιγράφονται στο επιχειρησιακό σχέδιο που παρουσιάζει η εφημερίδα “Καθημερινή” είναι τα ακόλουθα:

-Πρόσβαση του πολίτη σε ψηφιακές υπηρεσίες χωρίς φυσική παρουσία.

-Ψηφιακός μετασχηματισμός της διαδικασίας απονομής σύνταξης.Το 34,48% των νέων αιτήσεων θα εκδίδεται άμεσα από τον Ιούνιο 2020 , το 58,9% των νέων αιτήσεων από τον Ιανουάριο του 2021 και το 90% των νέων αιτήσεων από τον Ιούνιο του 2021.

-Ηλεκτρονική έκδοση βεβαιώσεων και πιστοποιητικών.

-Αποτελεσματική διαχείριση της δημόσια πληροφορίας με διασφάλιση της ανωνυμίας και της προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

- Μείωση κόστους στις υποδομές και εφαρμογές πληροφορική.

-Ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού μέσω της κατάρτισης και αξιοποίησης των στελεχών.

Βάσει του επιχειρησιακού σχεδιασμού ο ΕΦΚΑ θα προμηθευτεί σταδιακά 6.000 νέους προσωπικούς υπολογιστές και 1.000 εκτυπωτές. Εκτός από τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, το σχέδιο προβλέπει και τον διοικητικό μετασχηματισμό του ΕΦΚΑ με την εισαγωγή συστήματος ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων και ψηφιακών υπογραφών, τη χρήση μηχανημάτων POS για τις πληρωμές αλλά και την ηλεκτρονική βεβαίωση και επίδοση διοικητικών πράξεων όπως βεβαίωση οφειλών ή άρση τραπεζικών κατασχέσεων. Επίσης περιλαμβάνει νέα πληροφοριακά συστήματα με αιχμή το νέο ψηφιακό αποθετήριο ασφαλιστικής ιστορίας ΑΤΛΑΣ.

Διασύνδεση

Στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες περιλαμβάνονται δράσεις όπως η ηλεκτρονική υποβολή αίτησης και απονομής σύνταξης και η δημιουργία πύλης για τη χορήγηση πιστοποιητικών και βεβαιώσεων που θα χορηγούνται μεταξύ των φορέων του Δημοσίου, αυτεπαγγέλτως.Τέλος ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο πυλώνας που αφορά τη διαλειτουργικότητα με άλλα πληροφοριακά συστήματα του Δημοσίου και συγκεκριμένα τη διασύνδεση του ΕΦΚΑ με ΓΕΜΥ ,ΑΑΔΕ, ΣΕΠΕ, Εργάν, υπουργείο Εσωτερικών, υπουργείο Παιδείας και υπουργείο Άμυνας.






Μαχαίρωσαν και λήστεψαν άντρα στη Θεσσαλονίκη


Νέο αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε χθες βράδυ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με θύμα έναν άντρα, ο οποίος μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, όταν ομάδα ατόμων επιτέθηκε στον άντρα αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων.

Οι δράστες τον μαχαίρωσαν και του αφαίρεσαν τα χρήματα και τα έγγραφα.

Ο άντρας μεταφέρθηκε τραυματισμένος με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παπανικολάου.



Πηγή: voria.gr


Σε μέγα σκάνδαλο μεταρέπεται η υπόθεση Πετσίτη στην βουλή η δικογραφία με εμπλοκή υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ



Στη βουλή το σκάνδαλο με τον συμμαθητή του Νίκου Παππά, Μανώλη Πετσίτη.


Στη Βουλή διαβιβάστηκε και ανακοινώθηκε από την Ολομέλεια η δικογραφία κατά των πρώην υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Δραγασάκη, Αλέκο Φλαμπουράρη και Γιώργο Σταθάκη που αφορά στην υπόθεση της ΔΕΠΑ.



Η δικογραφία περιλαμβάνει καταγγελίες του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ Θόδωρου Κιτσάκου κατά των τριών πρώην υπουργών και για να ξεκινήσει κοινοβουλευτική διαδικασία για τη σύσταση Προανακριτικής επιτροπής θα πρέπει να υπογράφουν 30 βουλευτές.








Νεκρός σε τροχαίο ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Νιτσιάκος



Νεκρός ανασύρθηκε ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Νιτσιάκος όταν τo αυτοκίνητο που οδηγούσε ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε σε χαράδρα στην Αετομηλίτσα Ιωαννίνων.

Ο Θεόδωρος Νιτσιάκος ήταν ο ιδρυτής της επιχείρησης «Κοτόπουλα Νιτσιάκος».

Η Θ. Νιτσιάκος ΑΒΕΕ έχει έδρα τα Ιωάννινα και 40ετή παρουσία στον κλάδο της πτηνοτροφίας. Τα κύρια αντικείμενα της επιχείρησης περιλαμβάνουν την παραγωγή και εμπορία μιας ευρείας γκάμας προϊόντων κοτόπουλου, κουνελιού και γαλοπούλας, εκκολάψιμων αυγών και νεοσσών κοτόπουλου, ζωοτροφών και πρώτων υλών για παντός τύπου κτηνοτροφική εκμετάλλευση, τροφών για σκύλους και γάτες.


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Το Ιράν παραδέχθηκε ότι κατέρριψε το ουκρανικό αεροσκάφος



Ο στρατός του Ιράν κατέρριψε “από λάθος” το Boeing 737 της Ukraine International Airlines το οποίο συνετρίβη την Τετάρτη λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Τεχεράνης, μετέδωσε η ιρανική κρατική τηλεόραση.

Στην ανακοίνωση του στρατού επισημαίνεται ότι η κατάρριψη του Boeing οφείλεται “σε ανθρώπινο λάθος”, καθώς το αεροσκάφος πετούσε κοντά σε μία ευαίσθητη στρατιωτική περιοχή και θεωρήθηκε “εχθρικό αεροσκάφος”.

Ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατού του Ιράν διαβεβαίωσε σήμερα τους πολίτες της χώρας ότι “ο υπεύθυνος” θα λογοδοτήσει “αμέσως” στη στρατιωτική δικαιοσύνη.
“Σας διαβεβαιώνουμε ότι επιδιώκοντας ριζικές μεταρρυθμίσεις στις επιχειρισιακές διαδικασίες των ενόπλων δυνάμεων, θα καταστήσουμε αδύνατη την επανάληψη τέτοιου είδους λαθών”, τόνισε στην ανακοίνωσή του.


The Islamic Republic of Iran deeply regrets this disastrous mistake.

My thoughts and prayers go to all the mourning families. I offer my sincerest condolences. https://twitter.com/HassanRouhani/status/1215856039997984768 

Η κατάρριψη του Boeing 737 των Ukraine International Airlines από τον στρατό του Ιράν είναι “μια μεγάλη τραγωδία και ένα ασυγχώρητο λάθος”, έγραψε ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί στο Twitter, ενώ πρόσθεσε ότι η χώρα του “λυπάται βαθιά για το συμβάν”.

“Η Ισλαμική Δημοκρατία λυπάται βαθιά για αυτό το καταστροφικό λάθος”, τόνισε ο Ροχανί. “Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου είναι με τις οικογένειες που θρηνούν. Τους στέλνω τα πιο ειλικρινά μου συλλυπητήρια”, πρόσθεσε.

Armed Forces’ internal investigation has concluded that regrettably missiles fired due to human error caused the horrific crash of the Ukrainian plane & death of 176 innocent people.
Investigations continue to identify & prosecute this great tragedy & unforgivable mistake.

Σε ξεχωριστή του ανάρτηση ο Ιρανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι η έρευνα για τις συνθήκες της κατάρριψης του ουκρανικού αεροσκάφους θα συνεχιστεί.

Λίγο νωρίτερα ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, επίσης στο Twitter, ζήτησε “συγγνώμη” εκ μέρους της χώρας του για το λάθος που διέπραξε ο ιρανικός στρατός, κατηγορώντας παράλληλα “τον τυχοδιωκτισμό των ΗΠΑ”.

“Θλιβερή ημέρα. Προκαταρκτικά αποτελέσματα της εσωτερικής έρευνας των Ενόπλων Δυνάμεων: Ανθρώπινο λάθος σε μια περίοδο κρίσης που προκλήθηκε από τον τυχοδιωκτισμό των ΗΠΑ οδήγησε στην καταστροφή”, έγραψε ο Ζαρίφ.

“Θερμά συλλυπητήρια, μετάνοια και συγγνώμη από τον λαό μας, από τις οικογένειες όλων των θυμάτων και από τις άλλες χώρες που επλήγησαν”, πρόσθεσε.