Κυριακή 14 Αυγούστου 2022

Σοβιετία μας θέλουν οι Συριζαίοι - Καϊδατζής - Πολάκης: Να καταργηθεί η ΕΥΠ, να απολυθούν όλοι οι υπάλληλοι

 



Δέν κρύβονται και δεν ντρέπονται οι Συριζαίοι που μιλάνε ανοικτά για τους ευσεβείς πόθους τους, σοκάροντας τους πολίτες που παρακολουθούν τον ακροαριστερό καθεστωτικό παροξισμό τους.

Η ανάρτηση του Ακρίτα Καϊδατζή την οποία εξήρε ο ακροαριστερός τραμπούκος Παύλος Πολάκης, δείχνει το σχέδιο που ετοιμάζουν.

Ο επίκουρος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο ΑΠΘ και πρώην Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κ. Καϊδατζής έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ότι η ΕΥΠ πρέπει να καταργηθεί και να απολυθούν όλοι οι σημερινοί της υπάλληλοι.

«Και ο πιο καλοπροαίρετος αντιλαμβάνεται ότι η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να καταργήσει την ΕΥΠ και να ιδρύσει νέα υπηρεσία πληροφοριών. Και αφού μαζί καταργηθούν όλες οι οργανικές θέσεις της, οι υπάλληλοί της δεν θα προστατεύονται από τη μονιμότητα και θα μπορούν ν' απολυθούν» ανέφερε ο καθηγητής.

Την ανάρτηση «αντέγραψε» ο γνωστός ακροαριστερός τραμπούκος και alter ego του Αλέξη Τσίπρα Παύλος Πολάκης γράφοντας: «Προσυπογράφω κύριε καθηγητά του Συνταγματικού Δικαίου!»


Η απάντηση της ΝΔ για τα περί αναγκαιότητας κατάργησης της ΕΥΠ

Η αντίδραση της κυβέρνησης ήταν άμεση. Το γραφείο Τύπου της ΝΔ έγραψε σε ανακοίνωσή του:

«Στον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησαν ήδη την "εξειδίκευση" της στρατηγικής που ξεδίπλωσε ο κ.Τσίπρας στο άρθρο του στην ΕφΣυν με τίτλο: Δεν αρκεί η απλή εναλλαγή στην εξουσία. Ένα άρθρο που ήρθε απλώς να συμπληρώσει, να υπογραμμίσει και να επιβεβαιώσει αντίστοιχες παλαιότερες δηλώσεις του περί ελέγχου των αρμών της εξουσίας και άλλα παρόμοια»



Τζ. Κ. Ρόουλινγκ: «Είσαι η επόμενη» - Απειλές κατά της συγγραφέα του «Χάρι Πότερ» επειδή στήριξε τον Ρουσντί

 



Μήνυμα ότι θα είναι η επόμενη που θα δεχτεί δολοφονική επίθεση δέχτηκε η συγγραφέας Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, η οποία είχε εκφράσει ανοιχτά τη στήριξή της στον Σαλμάν Ρουσντί για την επίθεση που δέχτηκε στη Νέα Υόρκη.

Η συγγραφέας της σειράς βιβλίων «Χάρι Πότερ» μοιράστηκε με τα εκατομμύρια των ακολούθων της απάντηση χρήστη που την απειλούσε: «Μην ανησυχείς, θα είσαι η επόμενη».

Ζήτησε μάλιστα από το Twitter στήριξη έναντι στην απειλή.



Αργότερα ευχαρίστησε τους ακολούθους της για την στήριξη που της έδειξαν και τους ενημέρωσε ότι στο ζήτημα έχει αναμειχθεί η αστυνομία, όπως έγινε και για άλλες απειλές.

Η Ρόουλινγκ, όπως και άλλοι συγγραφείς, είχε εκφράσει τον αποτροπιασμό της για την δολοφονική επίθεση στον Ρουσντί. «Αισθάνομαι πολύ άσχημα, ελπίζω να γίνει καλά», έγραψε το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ δεν ήταν ακόμη σαφές πόσο βαριά τραυματίστηκε ο Ρουσντί.





πηγή : protothema.gr


Συναγερμός στη Βρετανία – Στερεύει ο Τάμεσης


 


«Great British Weather» είναι το μότο πολλών Βρετανών κάθε φορά που βρέχει. Όμως αυτό, χρόνο με το χρόνο, αλλάζει δραματικά. Η κλιματική αλλαγή έχει επιφέρει φέτος ίσως τη μεγαλύτερη ξηρασία που έχει βιώσει η χώρα.

Φέτος τον Ιούλιο, στο Λίνκονσιερ, καταγράφηκε νέο ρεκόρ ζέστης με 40.3 βαθμούς Κελσίου, ενώ για ημέρες τώρα η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές της χώρας ξεπερνά τους 30 βαθμούς.

Στερεύει ο Τάμεσης

Χαρακτηριστικό της κατάστασης, οι εικόνες που καταγράφονται σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Πλέον πρέπει κάποιος να περπατήσει για πάνω από 15 χιλιόμετρα από την στερεμένη πηγή του Τάμεση ώστε τελικά να καταφέρει να βρει νερό και να δει το δεύτερο μεγαλύτερο ποταμό της χώρας να ρέει. O Άλισντεϊρ Νόουλς από την οργάνωση για την προστασία τον ποταμών (Rivers Trust) δήλωσε στον Independent ότι «η ιδέα του να μπορείς να περπατάς για χιλιόμετρα πάνω σε ένα ποτάμι κλωτσώντας σκονισμένες πέτρες – στη Βρετανία – είναι σοκαριστική».

Χθες 8 από τις 14 περιοχές της Αγγλίας κηρύχθηκαν επίσημα σε κατάσταση ξηρασίας, ενώ ακόμα δυο αναμένεται να μπουν στη λίστα αργότερα τον Αύγουστο. Η απόφαση ήρθε μετά τη συνεδρίαση του «National Drought Group», το οποίο έχει δημιουργηθεί με τη συνεργασία κυβέρνησης και διάφορων φορέων όπως εταιρείες ύδρευσης και Συνδικάτο Αγροτών (National Farmers’ Union).

Ανάμεσα στις περιοχές συναγερμού και το Λονδίνο, το οποίο αναμένεται να εφαρμόσει απαγορεύσεις τις επόμενες ημέρες. Μέχρι τώρα λαμβάνει μικρά αλλά ανησυχητικά μέτρα με το μεγαλύτερο πρόβλημα να επικρατεί σε νότιο και βόρειο Λονδίνο. Στις περιοχές αυτές η πίεση του νερού είναι ιδιαιτέρως χαμηλή με αποτέλεσμα να έχει δοθεί οδηγία να χρησιμοποιείται εμφιαλωμένο νερό και όχι βρύσης.

Το αλυσιδωτό πρόβλημα της ξηρασίας

Πολλά μεγάλα σουπερμάρκετ έλαβαν ήδη τα δικά τους προληπτικά μέτρα: «Τα μπουκάλια νερού είναι σε περιορισμένο αριθμό, επιτρέπονται μόνο 5 ανά πελάτη». Όπως ήταν αναμενόμενο έχουν αυξηθεί και οι πυρκαγιές, με καταγεγραμμένες εκατοντάδες μικρές εστίες, ενώ η πυροσβεστική χαρακτηρίζει «πρωτοφανή» τα φαινόμενα. Ο Ιούλιος ήταν ο πιο ξηρός μήνας στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 1935, για αυτό και η εκδήλωση φωτιάς είναι ευκολότερη. Τρία από τα μεγαλύτερα σουπερμάρκετ της χώρας μάλιστα (Morrisons, Sainsbury’s, Marks and Spencer) απέσυραν από τα ράφια τους τα μπάρμπεκιου μιας χρήσης ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος πυρκαγιών.

Πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι αγρότες. Οι απώλειες στη σοδειά λόγω έλλειψης νερού κυμαίνονται από 10% έως 50%, καθώς σε κάποιες περιοχές δεν επιτρέπεται ούτε σε αυτούς να ποτίζουν τα χωράφια τους. Ο αντιπρόεδρος του συνδικάτου Αγροτών (National Farmers’ Union) Τομ Μπράτσο, ζήτησε από τους υπουργούς «να δώσουν προτεραιότητα στην παραγωγή τροφίμων, το να ταΐζεις τους ανθρώπους είναι ζωτικής σημασίας».

Και ενώ ο κόσμος κινδυνεύει με πρόστιμο 1000 λιρών αν χρησιμοποιεί λάστιχο ποτίσματος και γενικώς συνιστάται τα λεπτά στο μπάνιο να μειωθούν στα 4’, έντονη κριτική δέχονται οι εταιρείες ύδρευσης για κακοδιατηρημένους σωλήνες υδροδότησης. Υπολογίζεται ότι κάθε μέρα στο ΗΒ χάνονται 3 δισεκατομμύρια λίτρα νερό εξαιτίας των διαρροών, δηλαδή το 20% με 24% της συνολικής παροχής.

Σήμερα Σάββατο, η Μητροπολιτική αστυνομία κήρυξε κατάσταση κίτρινου  γερμού για πρόσκαιρες καταιγίδες τη Δευτέρα, όμως γενικά υπολογίζεται ότι  η ξηρασία θα διαρκέσει μέχρι και το φθινόπωρο ενώ οι περιβαλλοντολογικές οργανώσεις εκφράζουν ανησυχίες ακόμα και για μέχρι τον χειμώνα.


Πηγή: DW

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Η ηγεσία Ανδρουλάκη απαξιώνει το ΠΑΣΟΚ και το εκμεταλλεύεται ο απαξιωμένος ΣΥΡΙΖΑ

 


Ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τον Γιωργάκη, τα είχε βρει μαζί του, είναι ένας εύκολος και διαχειρίσιμος για το τσίρκο ΣΥΡΙΖΑ και εύκολα θα γινόταν νούμερο του.

Στην νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ είδε μια ευκαιρία για να εκμεταλλευτεί, και να χρησιμοποιήσει προς όφελος του απαξιωμένου πολιτικού απατεώνα Αλέξη Τσίπρα, και η ευκαιρία αυτή λεγόταν Νίκος Ανδρουλάκης που στην αρχή τον φοβόταν, τώρα τρίβει τα χέρια του.

Στην υπόθεση των υποκλοπών "θιγόμενος" είναι ο Ανδρουλάκης, αλλά την παντιέρα την έχει σηκώσει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας που το έχουν κάνει δικό τους θέμα. Όλη αυτή την περίοδο που ο Νίκος Ανδρουλάκης κρυβόταν και έβγαζε μόνο ανακοινώσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστατούσε στον λαικισμό στο ψέμα και την προπαγάνδα για τις παρακολουθήσεις. 

Και το κάνει ποιος; 

Ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει μαύρο παρελθόν διακυβέρνησης της χώρας, με καθεστώς παρακράτους, με το τότε Μαξίμου να παρακολουθεί τους υπουργούς του και τα στελέχη του, να οδηγούνται σήμερα για παρακρατικές μεθόδους υπουργοί του Τσίπρα στο ειδικό δικαστήριο, και άλλα πολλά όμορφα καθεστωτικά.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα αντιμετωπιστεί από τον Μητσοτάκη μόλις ανοίξει η βουλή, ακούγεται επίσης ότι μπορεί να βγουν και συνομιλίες του για να ακούσει ο κόσμος γιατί τον παρακολουθούσαν.

Πολλά ακούγονται, όλα θα αποκαλυφθούν, όλα στο φως όπως λέει και ο πρωθυπουργούς, έρχεται η ώρα της βουλής και εκεί ο πρωθυπουργός θα γλεντήσει τον Αλέξη Τσίπρα όπως πάντα, και θα γίνουν αποκαλύψεις για τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Η στάση Ανδρουλάκη έκανε μεγάλο κακό στο ΠΑΣΟΚ, και έδειξε την ανεπάρκεια του για να ηγείται μιας παράταξης με ιστορία και καλά στελέχη. Παράλληλα αποδυνάμωσε την ευκαιρία να κάνει την διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, και να δείξει στους πολίτες ότι υπάρχει κόμμα για σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση δεν είμαστε όλοι Αλέξης Τσίπρας.

Ειδικά τις τελευταίες ημέρες που πολίτες ανοικτά και ξεκάθαρα συγκρίνουν τον απαξιωμένο Αλέξη Τσίπρα με τον Νίκο Ανδρουλάκη, αυτό πρέπει να προβληματίσει τους σοβαρούς του ΠΑΣΟΚ.

Η ατζέντα των υποκλοπών ελάχιστους πλέον απασχολεί, και το μόνο κόμμα που το συντηρεί λόγω ανεπάρκειας και ανικανότητας να κάνει ουσιαστική αντιπολίτευση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας μεγάλο κακό στο ΠΑΣΟΚ, γιατί τον ΣΥΡΙΖΑ τον έμαθε ο κόσμος.

Είναι τόσα τα θετικά για την κυβέρνηση, όπως η μείωση της ανεργίας, με εκατοντάδες χιλιάδες πρώην άνεργους να παράγουν πλέον εισόδημα, να καταναλώνουν, να εξυπηρετούν τις υποχρεώσεις τους. Στις 20 Αυγούστου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κηρύσσει τη λήξη της ενισχυμένης εποπτείας της ελληνικής οικονομίας, δημιουργείται μια νέα κανονικότητα και όλο αυτό το επίτευγμα οφείλεται στην παρούσα κυβέρνηση. Με την αξιοπιστία της κέρδισε την εμπιστοσύνη των επενδυτών, των αγορών, των ευρωπαϊκών θεσμών. Έρχονται 18 με 20 δισεκατομμύρια από τον τουρισμό που πάει περίφημα, τα ταμεία γεμίζουν, η κυβέρνηση θα δώσει και άλλα λεφτά στους πολίτες στηρίζοντας τους.

Είναι αφελείς, όσοι τσιμπάνε με τον λαικισμό και την αθλιότητα ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύοντας πως οι πολίτες ψηφίζουν με κριτήριο τις υποκλοπές της ΕΥΠ ή τον κάθε Ανδρουλάκη, που ακόμα υπάρχει ερωτηματικό για το εάν είναι θύμα η ήθελε να προλάβει τις εξελίξεις και τις αποκαλύψεις;

Οι πολίτες, είναι αποδεδειγμένο, ψηφίζουν στη συντριπτική πλειοψηφία τους με κριτήριο την τσέπη τους, την σταθερότητα και την σοβαρότητα. Και μετά από πολλά χρόνια, η Ελλάδα είναι μια σοβαρή και αξιόπιστη χώρα, ειδικά μετά το τσίρκο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.  

Η κυβέρνηση θα εισέλθει στην τελική ευθεία με γεμάτα ταμεία, τον Σεπτέμβριο θα κατατεθεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός που θα προβλέπει πρόσθετη ενίσχυση για τα ευπαθή νοικοκυριά περί τα 800 εκατομμύρια, που θα προστεθούν στα ήδη προγραμματισμένα 700 εκατομμύρια.

Η Ελλάδα πάει μπροστά, η οικονομία της χώρας, πάει μπροστά, η άμυνα της χώρας είναι δυνατή και υπολογίσιμη, η αξιοπιστίας της χώρας στο εξωτερικό, η σοβαρότητα του πρωθυπουργού. Η αντιπολίτευση στο σύνολο της με μπροστινούς τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ πάει πίσω, δεν τους έχει ανάγκη ο τόπος, δεν χρειάζεται τέτοια φαιδρή αντιπολίτευση κυβέρνηση.

Η γελοιότητα ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ είναι ότι ανακάλυψαν δήθεν κινήσεις αμφισβήτησης στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, και γελάει ο κόσμος μαζί τους.

Ειλικρινά τώρα ποιος πιστεύει ότι θα ξαναέρθει το μεγαλύτερο ανέκδοτο που πέρασε ποτέ από την πρωθυπουργία, να μας σώσει, από τον καλύτερο πρωθυπουργό των τελευταίων 40 χρόνων, που δεν αμφισβητεί κανένας;