Σάββατο 6 Μαΐου 2023

Συνεχίζεται το καραγκιοζιλίκι των Τούρκων ο Τσαβούσογλου μίλησε ξανά για αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών

 


Λειτουργούν οι Τούρκοι, όπως οι Συριζαίοι στην Ελλάδα, προκαλούν λέγοντας ψέματα, και προσπαθώντας να δημιουργήσουν θέμα.

Για αποστρατιωτικοποίηση ελληνικών νησιών μίλησε ξανά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μία μόλις εβομάδα πριν τις τουρκικές εκλογές θέλοντας να δώσει απάντηση στο άρθρο του Economist.

Ο τούρκος ΥΠΕΞ τόνισε ότι «θέλουν να έχουν την Τουρκία υπό τον έλεγχό τους γι’ αυτό κι αυτά τα πρωτοσέλιδα. Τα ίδια επιχείρησαν να κάνουν στον Όρμπαν» και υποστήριξε ότι: «Αυτοί στο εξωτερικό θέλουν την Τουρκία να είναι αδύναμη και ανίσχυρη και όσοι θέλουν να ελέγχουν την Τουρκία σε κάθε εκλογική αναμέτρηση βάζουν αυτούς τους τίτλους και τα πρωτοσέλιδα. Δεν μπορούν να μας έχουν υπό τον έλεγχο τους και θέλουν να φέρουν στην εξουσία την αντιπολίτευση την οποία την ελέγχουν. Το ίδιο επιχείρησαν να κάνουν και στην Ουγγαρία, απέναντι στον Όρμπαν ένωσαν 6 κόμματα με εντελώς διαφορετικές πολίτικες. Όμως ο λαός...

»Η αντιπολίτευση μας κατηγορεί συνέχεια. Κάνεις ένα κανονικό βήμα σου λέει γιατί το έκανες. Προκαλείται κάποια ένταση σου λέει γιατί υπάρχει ένταση. Στα ζητήματα του Αιγαίου, υπάρχει το θέμα του καθεστώς των αποστρατιωτικοποιμένων νησιών, τα νησιά και οι νησίδες όπως και ο εναέριος χώρος. Το έχω πει στην ομιλία μου στο Κοινοβούλιο, έχω ζητήσει ραντεβού από τον κ. Κιλιτσντάρογλου, αλλά δεν μου έδωσε ραντεβού».





Η κυβέρνησή έχει στηρίξει ουσιαστικά τον ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο της χώρας


 

Το ναυπηγείο «Άτλας» στο Πέραμα, ένα από τα 24 ναυπηγεία που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους, μεταξύ άλλων, τόνισε:

  • «Εδώ και τέσσερα χρόνια η κυβέρνησή μας έχει στηρίξει ουσιαστικά τον ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο της χώρας, με παρεμβάσεις οι οποίες όχι μόνο έσωσαν τα εμβληματικά ναυπηγεία της Ελευσίνας, εξυγίαναν τα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά, αλλά στήριξαν και τα 24 ναυπηγεία εδώ του Περάματος, τα οποία, όπως βλέπετε, σήμερα ανταποκρίνονται και με το παραπάνω στις απαιτήσεις των πελατών τους…
  • Και η μεγάλη πρόκληση για την επόμενη μέρα είναι πώς θα μπορέσουμε περαιτέρω να αναπτύξουμε αυτόν τον κλάδο, να δώσουμε περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες δουλειές, πώς θα πείσουμε περισσότερα νέα παιδιά να ακολουθήσουν αυτό το δρόμο της τεχνικής εξειδίκευσης. Πώς θα συνεργαστούμε με τις τεχνικές σχολές για να μπορείτε να έχετε κι εσείς τους τεχνίτες της επόμενης ημέρας, ώστε το Πέραμα το οποίο εδώ και 100 χρόνια είναι ταυτισμένο με τα ναυπηγεία του να μπορεί να εξακολουθεί να αναπτύσσεται εδώ στη Β΄ περιφέρεια του Πειραιά που έχουμε από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης και αποκλιμάκωσης της ανεργίας και σε ένα βαθμό αυτό οφείλεται και σε όλη τη δουλειά την οποία προσφέρει η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη».

Τα ναυπηγεία Περάματος έχουν συμπληρώσει 100 έτη συνεχούς δραστηριότητας και παρέχουν υπηρεσίες ναυπήγησης, επισκευής, μελέτης και συντήρησης σε κάθε μεγέθους και είδους πλοίων της μικρής και μεσαίας ναυτιλίας στις εγκαταστάσεις τους. Την τελευταία τετραετία στα Ναυπηγεία πραγματοποιήθηκαν:

  • 70 κατασκευές νέων πλοίων και σκαφών ολικής χωρητικότητας άνω των 120.000 κόρων.
  • Ανελκύσεις– συντηρήσεις- επισκευές σε περισσότερα από 8.500 πλοία.

Στα 24 ναυπηγεία του Περάματος δραστηριοποιούνται 520 ειδικές επιχειρήσεις ενώ παρέχεται εργασία επίσης σε 280 ειδικές επιχειρήσεις υποστηρικτικές των δραστηριοτήτων τους. Ο ετήσιος μέσος όρος απασχολούμενων εργαζομένων στους χώρους των ναυπηγείων μας υπερβαίνει τους 17.000 εργαζόμενους, ενώ το 80% του κύκλου εργασιών αποτελεί εισροή συναλλάγματος από αλλοδαπές πλοιοκτήτριες εταιρείες.

 



Συνεχίζεται η τόνωση της απασχόλησης και η μείωση της ανεργίας


 

Από την πρώτη στιγμή της συγκρότησής της, η Κυβέρνηση δρομολόγησε πολιτικές που φέρουν νέες επενδύσεις και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, ενώ παράλληλα ανέπτυξε προγράμματα και δράσεις για τόνωση της απασχόλησης, με ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στις νέες και τους νέους Πέτυχε έτσι τη δημιουργία 300 χιλ. νέων θέσεων εργασίας και τη μείωση της ανεργίας από το 17,5 που την άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, στο 11,4 τον περασμένο Φεβρουάριο.

Εξαιρετικά θετικά ήταν και τα στοιχεία για τον περασμένο Μάρτιο και γενικότερα για το πρώτο τρίμηνο του χρόνου, καθώς  -σύμφωνα με τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ»- το ισοζύγιο μισθωτής απασχόλησης κατέγραψε  την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών. Οι προσλήψεις δηλαδή ήταν πολύ περισσότερες από τις απολύσεις, σε αριθμούς που ξεπερνούν κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Και αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στην καταστροφολογία του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία, την ανάπτυξη και την εργασία. Πιο συγκεκριμένα:

  • Το Μάρτιο οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν στις 250.239, ενώ οι αποχωρήσεις στις 188.327 με το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης να είναι θετικό κατά 61.912 θέσεις εργασίας, επίδοση που είναι η καλύτερη από το 2001 που υπάρχουν στοιχεία.
  • Στο τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν στις 619.788 και οι αποχωρήσεις στις 562.301 με το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης να είναι θετικό κατά 57.487 θέσεις εργασίας.
  • Οι κλάδοι με το καλύτερο ισοζύγιο προσλήψεων - αποχωρήσεων είναι τα καταλύματα, η εστίαση, η εκπαίδευση, το λιανικό εμπόριο.


Οι 10 φιλεργατικές πολιτικές που υλοποίησε η κυβέρνηση της ΝΔ


 

Με βίντεο στο Tik Tok ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται σε 10 φιλεργατικές πολιτικές που υλοποίησε η κυβέρνηση της ΝΔ, με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Υπάρχει μια φήμη ότι φιλεργατικές πολιτικές είναι μόνο οι αριστερές πολιτικές. Είμαι εδώ για να το διαψεύσωδηλώνει ο πρωθυπουργός και αναφέρεται στις πολιτικές τις κυβέρνησης:

  • Πρώτον, θεσπίσαμε την ψηφιακή κάρτα εργασίας για να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους από απλήρωτες υπερωρίες και από ανασφάλιστη εργασία.
  • Δεύτερον, αναβαθμίσαμε την επιθεώρηση εργασίας σε ανεξάρτητη αρχή, με ψηφιακούς ελέγχους και διασταυρώσεις για να βρούμε όσους εργοδότες δεν δηλώνουν τους εργαζομένους τους.
  • Τρίτον, κάναμε το επίδομα ανεργίας επίδομα εργασίας για ταχύτερη επανένταξη στην αγορά εργασίας.
  • Τέταρτον, επενδύουμε πάνω από 1 δις ευρώ για προγράμματα κατάρτισης 700.000 νέων εργαζόμενων και ανέργων ώστε να αποκτήσουν σύγχρονες δεξιότητες.
  • Πέμπτον, θεσπίσαμε πλαίσιο δεοντολογίας και αυστηρές κυρώσεις για την σεξουαλική παρενόχληση αλλά και τον εκφοβισμό στην αγορά εργασίας.
  • Έκτον, επεκτείνουμε τις γονικές άδειες και την άδεια μητρότητας σε γυναίκες ελεύθερες επαγγελματίες. Δώσαμε για πρώτη φορά άδεια πατρότητας και προστατεύουμε από την απόλυση τον νέο πατέρα.
  • Έβδομον, θεσπίσαμε το δικαίωμα στην τηλεργασία και την αποσύνδεση
  • Όγδοον δώσαμε δικαιώματα συνδικαλιστικά στους εργαζόμενους σε πλατφόρμες και πρόσθετα δικαιώματα σε κούριερ και διανομείς φαγητού delivery
  • Ένατον, εξισώσαμε την αποζημίωση απόλυσης για τους εργατοτεχνίτες με τους υπόλοιπους εργαζόμενους.
  • Και δέκατον, αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό κατά 20%, από τα 650 στα 780 ευρώ!


Η Τσαπανίδου κάνει ότι δεν ξέρει ότι 17 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψαν κείμενο υπέρ Κουφοντίνα

 



Προσβάλλοντας την νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών, ο ΣΥΡΙΖΑ με την Τσαπανίδου λέει σε ανακοίνωση του μέσα σε άλλα ότι είναι συκοφαντικές οι αναφορές του Π. Λάμψια ότι στελέχη μας υποστήριξαν τη «17Ν».

Να θυμίσουμε σε ΣΥΡΙΖΑ και Τσαπανίδου, όχι παλιότερες προκλητικές στηρίξεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των τρομοκρατών της 17Ν, αλλά πρόσφατες του 2021, δύο επιστολές μάλιστα.

Κείμενο υπέρ του αρχιεκτελεστή της «17Ν» Δημήτρη Κουφοντίνα κατέθεσαν 17 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το 2021.

Ανάμεσά τους η πρώην βουλευτής Αννέτα Καββαδία, ο Πάνος Λάμπρου, ο Γιώργος Κυρίτσης, ο Νίκος Μανιός κ.α.

Στο κείμενό τους, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που προέρχονται από διάφορες εσωκομματικές τάσεις, υποστηρίζουν ότι «η κυβέρνηση λειτουργεί σαν ένα υπέρτατο, άτυπο ασφαλώς, δικαστήριο, το οποίο ''διορθώνει'' τα όποια δικαιωματικά… λάθη του κράτους δικαίου. ''Δικάζει'' εκ νέου και τιμωρεί εκ νέου, ακόμη και αν έχουν περάσει 19 ολόκληρα χρόνια». Προσθέτουν δε πως η κυβέρνηση στην περίπτωση Κουφοντίνα «προχώρησε σε κινήσεις και ενέργειες που παραβιάζουν το νόμο, τον οποίο ψήφισε η κοινοβουλευτική πλειοψηφία που διαθέτει», καθώς ο «φαρμακοχέρης» της τρομοκρατικής οργάνωσης «με βάση το ΦΕΚ έπρεπε να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού και όχι Δομοκό». Επικαλούνται ακόμη τον κίνδυνο για τη ζωή του Κουφοντίνα, λόγω της απεργίας πείνας στην οποία έχει κατέλθει. «Όμως, όταν η ζωή ενός ανθρώπου κινδυνεύει (λόγω της απεργίας πείνας και της επιβαρυμένης υγείας του), δεν μπαίνεις στη λογική ''οφθαλμός αντί οφθαλμού'', δεν παραπέμπεις στην πράξη, δεν ισοφαρίζεις τα αδικήματα, δεν εκδικείσαι», ισχυρίζονται.

Δείτε το κείμενο των 17 στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον τίτλο «Η δημοκρατία δεν εκδικείται»

«Όταν ένας άνθρωπος συλλαμβάνεται, δικάζεται και καταδικάζεται αμετάκλητα σε όποια ποινή αποφασίσει το δικαστήριο, η υπόθεση παίρνει τέλος. Ο καταδικασμένος, με όποιο αδίκημα, δεν ξαναδικάζεται. Στην περίπτωση όμως του Δημήτρη Κουφοντίνα, αλλά και σε μια σειρά άλλες, η κυβέρνηση λειτουργεί σαν ένα υπέρτατο, άτυπο ασφαλώς, δικαστήριο, το οποίο ''διορθώνει'' τα όποια δικαιωματικά… λάθη του κράτους δικαίου. ''Δικάζει'' εκ νέου και τιμωρεί εκ νέου, ακόμη και αν έχουν περάσει 19 ολόκληρα χρόνια. Ποινή πάνω στην ποινή, ως αιώνια εκδίκηση και τιμωρία….

Η κυβέρνηση στη συγκεκριμένη περίπτωση προχώρησε σε κινήσεις και ενέργειες που παραβιάζουν το νόμο, τον οποίο ψήφισε η κοινοβουλευτική πλειοψηφία που διαθέτει. Ο συγκεκριμένος κρατούμενος με βάση το ΦΕΚ έπρεπε να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού και όχι Δομοκό. Όμως, όταν η ζωή ενός ανθρώπου κινδυνεύει (λόγω της απεργίας πείνας και της επιβαρυμένης υγείας του), δεν μπαίνεις στη λογική ''οφθαλμός αντί οφθαλμού'', δεν παραπέμπεις στην πράξη, δεν ισοφαρίζεις τα αδικήματα, δεν εκδικείσαι. Δεν είναι αυτός ο ρόλος σου.

Το κράτος δικαίου υπερασπίζεται το δίκαιο και εφαρμόζει το νόμο για κάθε κρατούμενο, ανεξάρτητα αδικήματος. Οποιαδήποτε άλλη πρακτική ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για να γίνουν οι νόμοι κουρελόχαρτο, η νομιμότητα παρανομία και η δικαιοσύνη εκδίκηση. Η δημοκρατία, άλλωστε, δεν εκδικείται. Ή δεν πρέπει να εκδικείται….

Το κείμενο υπογράφουν 17 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, οι εξής:


Δημήτρης Αρκούδης, δικηγόρος - μέλος ΚΣ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Θεσσαλονίκη

Μαρία Γιαννακάκη, πρώην γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Πέτρος Δαμιανός, εκπαιδευτικός – διευθυντής σχολείου φυλακών Αυλώνα

Αννέτα Καββαδία, δημοσιογράφος - μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ

Μαρία Κανελλοπούλου, ηθοποιός - μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ

Βασιλική Κατριβάνου, ψυχολόγος, μέλος τομέα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ

Παύλος Κλαυδιανός, πολιτικός κρατούμενος επί χούντας - μέλος ΣΦΕΑ

Τάσος Κουράκης, πανεπιστημιακός, πρώην αντιπρόεδρος Βουλής

Γιώργος Κυρίτσης, δημοσιογράφος - μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ

Πάνος Λάμπρου, μέλος ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ - υπεύθυνος του τομέα Δικαιωμάτων

Νίκος Μανιός, γιατρός - πολιτικός κρατούμενος επί χούντας - μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ

Γρηγόρης Μαρκέτος, γιατρός - μέλος του τομέα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ, Πάτρα

Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, πολιτικός κατάδικος επί χούντας - μέλος ΣΦΕΑ

Άλκης Ρήγος, πανεπιστημιακός - μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ - μέλος ΣΦΕΑ

Μανώλης Σαρρής, μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ

Νίκος Τσιγώνιας, μέλος του τομέα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ

Βίκυ Τσεφαλά, δικηγόρος - μέλος ΚΣ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ





«WASHINGTON POST» για Ερντογάν: Ο… «χαρισματικός τύραννος»

 


Το προχθεσινό πρωτοσέλιδο του γνωστού βρετανικού εβδομαδιαίου συντηρητικού περιοδικού «Economist», που χαρακτήρισε τις εκλογές ως την κρισιμότερη αναμέτρηση της χρονιάς (σε πλανητικό πλαίσιο αναμετρήσεων) και πήρε θέση υπέρ της εξακομματικής αντιπολιτευτικής συμμαχίας υπό τον ηγέτη του CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ήρθε να προστεθεί και το χθεσινό πρωτοσέλιδο της WASHINGTON POST.

Η «Washington Post» υποστηρίζει ότι υπό τον Ερντογάν η Τουρκία είναι σύμμαχος με αστερίσκο της Δύσης, καθώς παίζει σε διπλό ταμπλό πατώντας σε δύο βάρκες, του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας, ενώ προσπαθεί να διεκδικήσει ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ Ανατολής και Δύσης με την εμπλοκή της στο Ουκρανικό, αλλά και σε άλλα «καυτά» μέτωπα.

Το άρθρο, ειδικότερα, κάνει μνεία στη συμπεριφορά της Αγκυρας σε μείζονα θέματα (με αντιδυτική στάση), όπως στην προμήθεια των ρωσικών αντιαεροπορικών/αντιπυραυλικών συστημάτων S-400, ως και στο εκβιαστικό βέτο που έχει προβάλει στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ενώ επισημαίνει ότι ο Ερντογάν ασπάζεται θέσεις και εκκεντρικές απόψεις που ανατρέπουν τη δυτική στρατηγική και αφήνουν περιθώρια ελιγμών στον καταζητούμενο για εγκλήματα πολέμου Πούτιν με αντάλλαγμα οικονομική βοήθεια δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη Μόσχα προς την Αγκυρα (συμπεριλαμβανομένης και πυρηνικής τεχνολογίας).

Στο εσωτερικό της χώρας, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρεται ως «χαρισματικός τύραννος»(!), αφού υποδαύλισε τη διαίρεση (…), φυλάκισε πολιτικούς αντιπάλους, δημοσιογράφους, δικηγόρους και άλλους επικριτές του, ενώ περιόρισε το χώρο για άνθηση της κάποτε ευημερούσας κοινωνίας των πολιτών στην Τουρκία με μια εκστρατεία καταπίεσης, που εντατικοποιήθηκε μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016, με πολλούς Τούρκους να φοβούνται να εκφράσουν δημοσίως τις απόψεις τους.

Επιπρόσθετα, αναφέρει ότι ο Ερντογάν μετέτρεψε τα δικαστήρια σε όργανο εκδίκησης κυνηγώντας τους αντιφρονούντες με κατασκευασμένες κατηγορίες, «ψαλίδισε» την ανεξαρτησία των ΜΜΕ, εκφόβισε θεσμούς όπως την Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας αναγκάζοντάς την να ρίξει τα επιτόκια, ενώ ο πληθωρισμός καλπάζει μ ανεξέλεγκτους ρυθμούς.

Και η αμερικανική εφημερίδα, καταλήγοντας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για εσωτερική αποσταθεροποίηση και υιοθέτηση άλλων επιλογών λέγοντας ότι «αν δεν επικρατήσει ο Ερντογάν στις εκλογές της 14ης Μαΐου ή σε πιθανό δεύτερο γύρο δύο εβδομάδες αργότερα, εκφράζονται ανησυχίες ότι ο ίδιος και οι οπαδοί του θα αμφισβητήσουν το αποτέλεσμα. Και σε μια χώρα όπου η δημοκρατία είχε σχετικά σταθερό πάτημα, οι ανησυχίες αυτές δείχνουν πόσο βαθιά ο Τούρκος τύραννος έχει ανατρέψει τους κανόνες – και τους κινδύνους που εγκυμονεί η επέκταση της αυταρχικής του διακυβέρνησης».



Φλωρίδης για την χυδαία προπαγάνδα Τσίπρα με θύματα τους μαθητές

 


Το μήνυμα που στέλνει ο Αλέξης Τσίπρας με την υπόσχεση για άμεση κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα Πανεπιστήμια αποτελεί αποθέωση της τεμπελιάς, σημειώνει ο Γιώργος Φλωρίδης σε ανάρτησή του στο Facebook.

Η ανάρτηση του Γιώργου Φλωρίδη

«Από τη ρετσινιά της αριστείας στην αποθέωση της τεμπελιάς»

«Φαντάζομαι το σοκ σε κάποιες χιλιάδες μαθητές, που διαβάζουν ατέλειωτες ώρες στο σχολείο, στο φροντιστήριο, στο σπίτι, προκειμένου να εξασφαλίσουν μια θέση στα ελληνικά πανεπιστήμια, όταν ακούν τον Τσίπρα να υπόσχεται άμεση κατάργηση οποιουδήποτε κριτηρίου εισαγωγής.

Όπου, δηλαδή, θα μπορεί κάποιος να περνάει σε Πανεπιστημιακή Σχολή, δίνοντας λευκή κόλα και έχοντας γράψει ενδεχομένως και το όνομά του με τρία λάθη! Ας πούμε "Γαιόργυος"! Άλλωστε τον ίδιο ήχο έχει με το "Γεώργιος". Ποια ορθογραφία και κουραφέξαλα!.

Ποιο είναι το μήνυμα Τσίπρα;

Παιδιά δεν χρειάζεται να προσπαθήσετε καθόλου και για τίποτα. Είμαι εγώ εδώ να εξασφαλίσω ότι μπορείτε να περνάτε στο Πανεπιστήμιο χωρίς διάβασμα. Μπορείτε στη συνέχεια, μέσα από ένα «ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα», όπως το είπε ο υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Γαβρόγλου, να απειλείτε τους καθηγητές ότι αν δεν σας περάσουν στα μαθήματα, μπορεί να τους χτίσετε στα γραφεία τους, να κάψετε τα αυτοκίνητά τους, να τους πλακώσετε στο ξύλο, να τους κρεμάσετε πινακίδες στο λαιμό και στο τέλος-τέλος, να τους διώξετε από τη Σχολή.

Μην φοβόσαστε ότι υπάρχει κίνδυνος να τιμωρηθείτε για όλα αυτά, γιατί εγώ θα επαναφέρω το άσυλο στα Πανεπιστήμια, που θα σας προστατεύει. Μετά, ως άνεργοι πτυχιούχοι, μπορείτε να ζείτε με επιδόματα που εγώ θα σας διασφαλίσω, γδέρνοντας με φόρους όσους ακόμα θα επιμένουν να εργάζονται σκληρά είτε φτιάχνοντας επιχειρήσεις, είτε ως αυτοαπασχολούμενοι, είτε ως απλοί εργαζόμενοι.

Και κάποιοι από σας, μπορεί να προσληφθούν στο Δημόσιο ως εποχικοί για λίγους μήνες, αλλά εγώ θα φροντίσω για τη μονιμοποίησή σας, για την οποία όσο λιγότερα προσόντα έχετε, τόσο το καλύτερο για σας.

Δείτε εμένα. Χωρίς ένα μεροκάματο, μέχρι και Πρωθυπουργός έγινα!

Και μια μικρή σημείωση: Η εισαγόμενη αριστερή αριστεία από το Χάρβαρντ, χρεωκόπησε πολιτικά με "το καλημέρα"».




Ακούστηκαν αλήθειες στον ΣΚΑΙ για σχέση ΣΥΡΙΖΑ-17Ν, και έγινε κακός χαμός με Λάμψια- Τσαπανίδου - Κοσιώνη


 

Μεγάλη ένταση υπήρξε στον "αέρα" του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή της Σίας Κοσιώνη για τις εκλογές, "Η Ελλάδα αποφασίζει", καθώς κάποιες αλήθεις του δημοσιογράφου Παναγιώτη Λάμψια για το ΣΥΡΙΖΑ και τη "17 Νοέμβρη", έφεραν την παρέμβαση της κυβερνητικής εκπροσώπου Πόπης Τσαπανίδου που προκάλεσε περισσότερο την κοινωνία αλλά και την αποχώρηση από το πάνελ του Γιώργου Τσίπρα, που δεν του άρεσε να ακούει αλήθειες.

Ο κ. Λάμψιας κλήθηκε να σχολιάσει την "μάχη" μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για την παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου, και τόνισε: "Η αντιγραφή δεν είναι κακό, αρκεί να μη σε πιάσουν. Είναι και λίγο αστείο - αλλά μερικές φορές προσπαθεί να μιμηθεί και τη φωνή του. Πέθανε και ο Χάρρυ Κλυνν, τον έκανε καλύτερα από τον Τσίπρα τον Ανδρέα Παπανδρέου στις μιμήσεις. Να σοβαρευτούμε. Δεν μπορεί να αντιγράφεις το κόμμα που είναι ενεργό, υπάρχει και να χρησιμοποιείς τα ορφανά του Άκη που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ και κάποιων άλλων που εγώ αποκαλώ γεννίτσαρους" είπε αρχικά για να συμπληρώσει: "Δεν μπορούμε να θεωρούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας μοιάζουν στον Ανδρέα Παπανδρέου και τον ΠΑΣΟΚ όταν οι ίδιοι άνθρωποι υποστηρίζουν τους εκτελεστές της 17 Νοέμβρη και άλλα παρόμοια. Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν είχε καμία σχέση με όλα αυτά".



Η Σία Κοσιώνη ζήτησε από τον δημοσιογράφο να αποσαφηνίσει τι εννοεί, για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Λάμψιας: Ορισμένοι εκ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν καθαροί υποστηρικτές εκτελεστών καταδικασθέντων για την υπόθεση 17Ν.

Κοσιώνη: Το κόμμα έχει καταδικάσει

Λάμψιας: Δεν είπα το κόμμα είπα ορισμένα στελέχη

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας, διαμαρτυρήθηκε και ζήτησε από τον δημοσιογράφο να ανακαλέσει, ενώ στον "αέρα" παρενέβη τηλεφωνικά και η Πόπη Τσαπανίδου ζητώντας επιτακτικά να ανακαλέσει τις αλήθειες που είπε ο δημοσιογράφος γιατί ακούει ο κόσμος αλήθειες και δεν κάνει.

"Λυπάμαι πάρα πολύ που αναγκάζομαι να παρέμβω σε μία εκπομπή για ένα λόγο που είναι εξαιρετικά δυσάρεστος και εξαιρετικά προσβλητικός για τον ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στα στελέχη του, απέναντι στους ψηφοφόρους" είπε αρχικά κάνοντας λόγο στη συνέχεια για εξαιρετικά προσβλητικούς χαρακτηρισμούς από τον κ. Λάμψια "τόσο στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα τον αποκάλεσε μίμο του Ανδρέα Παπανδρέου, αυτό που προσπάθησε να σας εξηγήσει ο κ. Τσίπρας που τον είχατε καλεσμένο, τον οποίο ενημέρωσα για τα όσα είχανε γίνει, αλλά δεν πρόλαβε να σας εξηγήσει και τον δεύτερο λόγο για τον οποίο απαίτησε τη συγγνώμη από τον κ. Λάμψια και του ζήτησε να ανακαλέσει το σχόλιο του, δεν ήταν μόνο προσβολή για τον κ. Αλέξη Τσίπρα, ήταν μια προσβολή για όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία έχουν γράψει μια ιστορία, έχουν ιστορικές διαδρομές γιατι ο κ. Λάμψιας τους χαρακτήρισε υποστηρικτές των εκτελεστών της 17Ν. Αυτό είναι εξαιρετικά προσβλητικό και απίστευτα βαρύ και όχι μόνο, θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω ντροπή".



Τσίπρας είπε μία βλακεία : "Ο Μητσοτάκης φοβάται, όχι μόνο εμένα... Κάθε τηλεοπτική συνέντευξη που δεν του δίνουν τις ερωτήσεις"

"Δεν είναι κάπως τραβηγμένο, είναι ντροπή"

Η Σία Κοσιώνη επεσήμανε ότι ήταν ένα δημοσιογραφικό σχόλιο που δεν είναι προσυνεννοημένο: "Υπήρξε παρέμβαση από την πλευρά μου γιατί το θεώρησα κάπως τραβηγμένο, το έκανε αποδεκτό ο συνάδελφος". "Δεν είναι κάπως τραβηγμένο, είναι ντροπή" απάντησε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Λάμψιας απάντησε πως σε ό,τι αφορά την αντιγραφή συνθημάτων και των θέσεων διαχρονικά του ΠΑΣΟΚ ήμουν σαφής: "Είπα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας αντιγράφουν ΠΑΣΟΚ και ότι ο κ. Τσίπρας φτάνει ακόμη στο σημείο και να μιμείται τον Ανδρέα Παπανδρέου. Είναι η πεποίθησή μου. Δεν ανακαλώ τίποτα".

Τσαπανίδου: Και συμπληρώσατε ότι ο Χάρι Κλύνν τον μιμείται καλύτερα"

Λάμψιας: Τη φωνή του, ναι

Τσαπανίδου: Είπατε μίμο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

Λάμψιας: Αυτό ήταν ένα αστείο αν δεν τον καταλαβαίνετε. Τιμώ και τη θέση του και το πρόσωπο, τελεία. Σε ό,τι αφορά τους υποστηρικτές των εκτελεσθέντων της 17Ν, δεν το λέω εγώ, είναι γεγονός. Έχει συμβεί. Έχουν γίνει πορείες ολόκληρες και έχουν γίνει υποστηρικτικές εκδηλώσεις και ορισμένα του ΣΥΡΙΖΑ πράγματι βρέθηκαν σε αυτές. Δεν εννοούσα ότι το έκανε ο κύριος Τσίπρας.

Τσαπανίδου: Τι ακούνε τα αυτιά των τηλεθεατών που σας παρακολουθούν. Μιλάτε για στελέχη που έχουν δώσει μάχες υπέρ της δημοκρατίας. Στελέχη που δεν ανέχθηκαν, πόσω μάλλον δεν συμβάδισαν με την τρομοκρατία. Είναι συκοφαντικό αυτό που λέτε.

Λάμψιας: Μου ζητάνε να κάνω δήλωση μετάνοιας; Δεν θα την κάνω. Δεν συνηθίζω να κάνω μετάνοια για τίποτα. Αυτή ήταν η άποψη μου. Αν δεν σας αρέσει λυπάμαι.

Η ένταση συνεχίστηκε και λίγα λεπτά μετά ο Γιώργος Τσίπρας αποχώρησε από το στούντιο παρά τις εκκλήσεις της Σίας Κοσιώνη να επικρατήσει ψυχραιμία, γιατί απλά ακούστηκαν αλήθειες που δεν άρεσαν στον ΣΥΡΙΖΑ.