Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024

Το Σάββατο στο σπίτι του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Χανιά η συνάντηση με τον Άντονι Μπλίνκεν

 


Το Σάββατο 6 Ιανουαρίου θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, στα Χανιά.

Η ιδιωτική συνάντηση Μητσοτάκη-Μπλίνκεν θα πραγματοποιηθεί στο σπίτι του πρωθυπουργού στα Χανιά και στην ατζέντα θα βρίσκονται τα ελληνοτουρκικά και οι ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρών στη συνάντηση θα είναι και ο Έλληνας ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο κ. Μπλίνκεν, μετά το ταξίδι του στο Ισραήλ και στην Τουρκία, θα πραγματοποιήσει στάση στη Σούδα και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο σπίτι του τελευταίου στα Χανιά. Σημειώνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης άλλαξε το πρόγραμμά του και θα βρίσκεται την Παρασκευή στο πατρικό του, στα Χανιά της Κρήτης, αντί για την Αρίστη στο Πάπιγκο που είχε προγραμματίσει.




Δεν έχει τον θεό του ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων: Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια θα τελειώσει το DNA του Έλληνα


Γελάει και ο θεός με όσα είπε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμος, αναφέροντας κινδύνους που προκύπτουν ακόμη και για το «ελληνικό DNA», με την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών.

Στις δηλώσεις του, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων υποστήριξε πως αν το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών στην τεκνοθεσία νομοθετηθεί, το «DNA του Έλληνα θα τελειώσει», και κάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν για να μην περάσει το θέλημα της κυβέρνησης.

«Θα έρθει η νίκη του Χριστού σύντομα και ας το καταλάβουν όσοι θέλουν να τελειώσουν όχι μόνο την πίστη μας, αλλά και το DNA του Έλληνα, αλλάζοντας τη χριστιανική και παραδοσιακή οικογένεια. Το αποτέλεσμα της αμαρτίας, όπως λέει η Βίβλος, είναι ο θάνατος. Ο Κύριός μας ξέρει πώς θα τα κανονίσει όλα στο τέλος» ανέφερε στους πιστούς που άκουγαν την ομιλία του.

«Θέλουν να κάνουν τις γυναίκες προϊόντα και εργοστάσια παραγωγής ζωής»

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων σημειώνει πως «αν αυτοί οι άνθρωποι νομοθετήσουν να υιοθετούν τα ομόφυλα ζευγάρια παιδιά, θα είναι καταστροφικό για την κοινωνία μας».

«Πού είναι τα φεμινιστικά κινήματα των γυναικών, που θέλουν να κάνουν τις γυναίκες προϊόντα και εργοστάσια παραγωγής ζωής», αναρωτήθηκε.

Μάλιστα, κάλεσε τον κόσμο να προσευχηθεί για να μην περάσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης. «Είθε ο Θεός να μην επιτρέψει να συμβεί αυτό. Έχουμε ένα μεγάλο όπλο, την προσευχή. Ας προσευχηθούμε, λοιπόν, στον Θεό να τους φωτίσει, για να μην καταστρέψουν την Ελλάδα μας», είπε.



Στο 9,4% η ανεργία τον Νοέμβριο ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ

 


Στο 9,4% ανήλθε το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας τον Νοέμβριο του 2023 όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ έναντι του αναθεωρημένου προς τα άνω 11,9% τον Νοέμβριο του 2022 και του αναθεωρημένου προς τα κάτω 9,4% τον Οκτώβριο του 2023.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ:

- Οι απασχολούμενοι ανήλθαν σε 4.161.930 άτομα σημειώνοντας αύξηση κατά 12.025 άτομα σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2022 (0,3%) και μείωση κατά 87.722 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2023 (-2,1%).

- Οι άνεργοι ανήλθαν σε 429.806 άτομα σημειώνοντας μείωση κατά 130.997 άτομα σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2022 (-23,4%) και κατά 12.156 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2023 (-2,8%).

- Τα άτομα κάτω των 75 ετών που δεν περιλαμβάνονται στο εργατικό δυναμικό, ή «άτομα εκτός του εργατικού δυναμικού», δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, ανήλθαν σε 3.198.315, σημειώνοντας αύξηση κατά 91.820 άτομα σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2022 (3,0%) και κατά 97.602 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2023 (3,1%).



Λας Βέγκας: Εγκληματίας πήδηξε πάνω σε δικαστή όταν έμαθε ότι θα πάει φυλακή


 

Ένας 30χρονος άνδρας, που είχε βρεθεί ένοχος για απειλή βιαιοπραγίας και πρόκλησης βαριών σωματικών βλαβών, όρμηξε πάνω στη δικαστή επειδή έκρινε ότι έπρεπε να πάει στη φυλακή για το κακούργημα που είχε διαπράξει και όχι σε επιτήρηση.

Ο Ντιόμπρα Ρέντεν, που είχε καταδικαστεί ξανά στο παρελθόν για βιαιοπραγία και καταστροφή ιδιωτικής περιουσίας, βρέθηκε εχθές στις 11 το πρωί ενώπιον της δικαστή Μέρι Κέιλ Χόλθους προκειμένου να του ανακοινωθεί η ποινή του. Λίγο νωρίτερα ο δικηγόρος του είχε υποβάλει αίτημα να αφεθεί ο εντολέας του ελεύθερος με αναστολή, ωστόσο η δικαστής είχε κάτι διαφορετικό κατά νου, δεδομένου ότι ο 30χρονος επιδεικνύει κατ' επανάληψη παραβατική και βίαιη συμπεριφορά τα τελευταία χρόνια.

«Νομίζω ότι έφτασε η ώρα να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό, λόγω του ιστορικού του» ξεκίνησε να λέει η δικαστής, όμως προτού προλάβει να ολοκληρώσει την τοποθέτησή της ο Ρέντεν συνειδητοποίησε ότι επρόκειτο να πάει φυλακή και όρμησε έξαλλος καταπάνω της.

Στο βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου ο κακοποιός εμφανίζεται να πηδάει πάνω από την έδρα και να ρίχνει τη δικαστή στο έδαφος, ενώ οι φρουροί και το προσωπικό του δικαστηρίου τρέχουν να τον συγκρατήσουν.

Σύμφωνα με τη New York Post, η δικαστής Χόλθους υπέστη έναν ελαφρύ τραυματισμό στο κεφάλι εξαιτίας της άγριας επίθεσης, ενώ ο 30χρονος αντιμετωπίζει πλέον νέες κατηγορίες που αναμένεται να παρατείνουν τη διαμονή του στη φυλακή.



Άθλιοι επικίνδυνοι ανήλικοι κακοποίησαν 13χρονο στην Αγία Παρασκευή

 


Ακόμη ένα περιστατικό βίας στο οποίο πρωταγωνιστούν ανήλικοι κακοποιοί καταγράφηκε την περασμένη Τρίτη (2/1) στην Αγία Παρασκευή.

Όλα συνέβησαν απογευματινές ώρες όταν τρεις ανήλικοι κακοποιοί προσέγγισαν έναν 13χρονο την ώρα που έβγαζε βόλτα τον σκύλο του και του επιτέθηκαν. Συγκεκριμένα, οι ανήλικοι και επικίνδυνοι κακοποιοί τον χτύπησαν, τον ακινητοποίησαν και τον ανάγκασαν να βγάλει τα παπούτσια του και να μείνει ξυπόλητος.

Μάλιστα, την ώρα που γίνονταν όλα αυτά, ένας από τους άθλιους ανήλικους κακοποιούς είχε βγάλει το κινητό του και κατέγραφε τα βασανιστήρια στα οποία υπέβαλαν το παιδί.

Και αυτή δεν ήταν η μοναδική παραβατική πράξη στην οποία εμπλεκόταν η ομάδα των τριών κακοποιών. Όπως αποκαλύφθηκε, λίγη ώρα νωρίτερα τα ίδια άτομα, δύο εκ των οποίων συμμαθητές του 13χρονου, είχαν πετάξει αυγά στο διαμέρισμα που μένει μαζί με την οικογένειά του, ενώ την προηγούμενη ημέρα είχαν λερώσει το αυτοκίνητο του πατέρα του 13χρονου.

Για το περιστατικό ζητήθηκε η διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης, ενώ οι εμπλεκόμενοι αναζητήθηκαν στα όρια του αυτοφώρου, και δεν γνωρίζουμε εάν έχουν συλληφθεί όπως απαραίτητα πρέπει να γίνει και οι γονείς των ανήλικων κακοποιών. 

Σε βάρος των άθλιων και επικίνδυνων ανήλικων κακοποιών σχηματίστηκε δικογραφία για «Ληστεία από κοινού και φθορά ξένης ιδιοκτησίας» και περί «νομοθεσίας προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα».



Ο ΣΥΡΙΖΑ προστατεύει τους συντρόφους κακοποιούς και δεν θέλει χρήση καμερών για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια

 


Το έχουμε γράψει και θα το ξαναγράψουμε, ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΜΥΑΛΟ Ο ΣΥΡΙΖΑ, και επειδή είναι πρώτο κόμμα σε φυλακές και σε κακοποιούς γενικότερα, προκλητικά θέλει να τους προστατέψει με κάθε κόστος, κατά της ασφάλειας των πολιτών, και ευτυχώς δεν εξαρτάται από αυτόν.

Αρνητικός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου, Θεόφιλου Ξανθόπουλου, στο ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν κάμερες, προκειμένου να περιοριστεί η εγκληματικότητα, αναλογιζόμενος τις ανησυχίες κακοποιών και ειδικά των συντρόφων αντιεξουσιαστών. 

Στο ερώτημα του δημοσιογράφου Άκη Παυλόπουλου, εάν θα πρέπει να τοποθετηθούν μια ώρα αρχύτερα οι κάμερες παντού, ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει πάρει τον ολισθηρό δρόμο της αυστηροποίησης και της περιστολής των δικαιωμάτων, ενώ παράλληλα υποστήρηξε ότι τα αποτελέσματα των καμερών παντού ως μέτρο είναι αποτυχημένο, φέρνοντας ως παράδειγμα τις ΗΠΑ. 

Επίσης, υποστήριξε την πάγια αντίθέση του ΣΥΡΙΖΑ στην αυστηροποίηση των ποινών θέλοντας τους κακοποιούς να αφήνονται ελεύθεροι αντί να τιμωρούνται, ενώ ταυτόχρονα απέδωσε την εγκληματικότητα δήθεν σε κοινωνικές αιτίες, όπως η ανασφάλεια, η φτώχεια και η περιθωριοποίηση, και το λέει αυτό για να προστατέψει τους συντρόφους κακοποιούς.

Η προκλητική δήλωση του Θεόφιλου Ξανθόπουλου για να προστατέψει τους συντρόφους κακοποιούς κάθε ομάδας :

Άκης Παυλόπουλος: «Η πατριωτική Αριστερά, έτσι όπως την προσδιορίζει ο κύριος Κασσελάκης, τι πιστεύει για την αστυνόμευση και την αντιμετώπιση της καθημερινής εγκληματικότητας; Πρέπει να μπουν μια ώρα αρχίτερα, οι κάμερες παντού; Πρέπει να έχουμε μια πιο ισχυρή αστυνομία, με νέα πρωτόκολλα εμπλοκής;» 


Θεόφιλος Ξανθόπουλος: «Όταν τίθενται μανιχαϊστικά τα ερωτήματα, είναι συνήθως υπεραπολουστευμένα. Η Αριστερά είναι εξ ορισμού πατριωτική. Είναι διεθνιστική και πατριωτική ταυτόχρονα (sic). Επομένως, αντιλαμβανόμαστε τον θεσμικό μας ρόλο στη λειτουργία της Δημοκρατίας και της κοινωνίας, από την άποψη των κοινωνικών, των πολιτικών δικαιωμάτων, ανάμεσα στα οποία είναι και αυτό της ασφάλειας. Δεύτερον, η κριτική που ασκούμε στην κυβέρνηση, είναι ότι έχει πάρει τον ολισθηρό δρόμο της αυστηροποίησης και της περιστολής των δικαιωμάτων. Διότι, αν είναι να κυκλοφορούμε με κάμερες σε εικοσιτετράωρη βάση, οι οποίες παρακολουθούν κάθε μας κίνηση και ενημερώνουν τον "μεγάλο αδελφό", αυτά έχουν δοκιμαστεί σε άλλες χώρες και δεν έχουν αποτύχει (sic). Αν η κυβέρνηση δεν αντιληφθεί ότι η αιτία της εγκληματικότητας είναι πρωτίστως κοινωνική- »


Άκης Παυλόπουλος: «Δεν έχουν πετύχει ή δεν έχουν αποτύχει;»


Θεόφιλος Ξανθόπουλος: «Δεν έχουν πετύχει. Μα κοιτάξτε, στις Ηνωμένες Πολιτείες, για παράδειγμα. Αν δεν αντιληφθεί η κυβέρνηση, ότι η αιτία της παραβατικής συμπεριφοράς, της εγκληματικότητας, είναι πρωτίστως κοινωνική και να ανοίξει μια συζήτηση σοβαρή και προοπτικής -γιατί όποια μέτρα θα ληφθούν, πρέπει να εφαρμοστούν σε βάθος χρόνου για να αποδώσουν».

Άκης Παυλόπουλος: «Τι εννοείτε "κοινωνική", κύριε Ξανθόπουλε;»


Θεόφιλος Ξανθόπουλος: «Εννοώ ότι - η ανασφάλεια, η φτώχεια, η περιθωριοποίηση -»


Άκης Παυλόπουλος: «Δηλαδή, οι συμμορίες που λυμαίνονται τα σπίτια και εισβάλλουν στα σπίτια, αποτελούνται από φτωχούς ανθρώπους που απλώς δεν έχουν δουλειά;»


Θεόφιλος Ξανθόπουλος: «Ένα προς ένα. Μην τα κάνετε, πώς να το πω;»


Δημήτρης Οικονόμου: «Λιανά. Λαϊκίζει ο Παυλόπουλος».


Θεόφιλος Ξανθόπουλος: «Όχι, δημοσιογράφος είναι θα κάνει τη δουλειά του. Αυτού του τύπου οι απλουστεύσεις, δεν βοηθούν στην ουσία του προβλήματος. Δεν ξέρω ποιές είναι οι συμμορίες που λυμαίνονται τα προάστια της Αθήνας, εννοώ ότι δεν ξέρω το κοινωνικό τους προφίλ. Αυτό που ξέρω, είναι ότι υπάρχει μια επιστήμη, η εγκληματολογία, η οποία ρίχνει φως στα κίνητρα, στο πλαίσιο μέσα σε αυτό που εκδηλώνονται αυτές οι παραβατικές συμπεριφορές, και η κυβέρνηση η οποία είχε μια μεγάλη επιχειρηματολογία, σχετικά με το "νόμος και τάξη", τα βρίσκει μπροστά της. Αντί να κάνει μια σε βάθος συζήτηση "τι φταίει, πώς θα προχωρήσουμε;" ξαναφέρνει τροποποίηση στους ποινικούς κώδικες».




Έξι απαντήσεις στα fake news του ΣΥΡΙΖΑ για τον Κανονισμό Δικαιωμάτων των Επιβατών

 



Απάντηση στα fake news που διακινεί ο φαιδρός ΣΥΡΙΖΑ που δεν βάζει μυαλό παρά τις αλλεπάληλες ήττες και τα χαμηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις, για τον νέο κανονισμό Δικαιωμάτων των Επιβατών δίνει τουπουργείο Υποδομών και Μεταφορών το οποίο ξεκαθαρίζει ότι η προσβασιμότητα των πολιτών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Το υπουργείο απαντά με έξι αλήθειες στην τοξικότητα και στην παράδοση των ψεμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Αλήθεια 1η: Ο νέος Κανονισμός, όσον αφορά στα δικαιώματα των επιβατών, ορίζει ότι κάθε πολίτης, και ιδιαίτερα τα άτομα με αναπηρία ή άτομα με μειωμένη κινητικότητα, δικαιούνται να επιβιβαστούν, χωρίς καμία άμεση ή έμμεση διάκριση, στα δημόσια οδικά μέσα μεταφοράς (λεωφορεία, τρόλεϊ) και μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό και τραμ), καταβάλλοντας το εκ της νομοθεσίας οριζόμενο, ανά κατηγορία μεταφορικού μέσου, κόμιστρο. Κατ’ εξαίρεση, και προκειμένου οι μεταφορείς να συμμορφωθούν προς τις ισχύουσες απαιτήσεις ασφαλείας που ορίζει το διεθνές, ενωσιακό ή εθνικό δίκαιο και τις απαιτήσεις υγείας και ασφαλείας που ορίζουν οι αρμόδιες αρχές ή στις περιπτώσεις όπου ο σχεδιασμός του οχήματος ή η υποδομή, συμπεριλαμβανομένων των στάσεων λεωφορείων και των τερματικών σταθμών ή χώρων αφετηρίας, καθιστά αδύνατη την επιβίβαση, αποβίβαση ή μεταφορά του ατόμου με αναπηρία κατά τρόπο ασφαλή και λειτουργικά εφικτό, επιτρέπεται να αρνούνται να δεχθούν κράτηση, να εκδώσουν ή να παράσχουν κατ’ άλλο τρόπο εισιτήριο σε, ή να επιβιβάσουν άτομα λόγω αναπηρίας ή μειωμένης κινητικότητας. 

Αλήθεια 2η: Περαιτέρω, όσον αφορά στις ειδικότερες υποχρεώσεις των μεταφορέων, προβλέπεται ότι οι μεταφορείς που εκτελούν τακτικές αστικές μεταφορές με οδικά μέσα μεταφοράς και μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, τραμ) υποχρεούνται να εξυπηρετούν άτομα με αναπηρία και άτομα με μειωμένη κινητικότητα, λαμβάνοντας μέτρα που διασφαλίζουν την προσβασιμότητα στα συγκοινωνιακά μέσα ατόμων με αναπηρία και μειωμένη κινητικότητα και γενικά όσων χρειάζονται βοήθεια (π.χ. γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης, ανάπηροι, υπερήλικες, μικρά παιδιά) και να ενθαρρύνουν τη χρήση των αστικών συγκοινωνιών από τα άτομα αυτά. Επίσης, υποχρεούνται να μεριμνούν για λειτουργία των υποδομών του δικτύου και των εγκαταστάσεων υποδοχής κοινού, ώστε να είναι εφικτή η προσβασιμότητα από άτομα με αναπηρία, μειωμένη κινητικότητα και χρήζοντα βοηθείας (π.χ. γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης, ανάπηροι, υπερήλικες, μικρά παιδιά) και να ενημερώνουν το κοινό όταν δεν είναι δυνατή η επιβίβαση/αποβίβαση/μετακίνηση του ατόμου με αναπηρία ή μειωμένη κινητικότητα κατά τρόπο ασφαλή και λειτουργικά εφικτό. Πέρα από τα παραπάνω, οι μεταφορείς φροντίζουν για τη σήμανση θέσεων εντός των οχημάτων και βαγονιών για τα παραπάνω άτομα, μεριμνούν ώστε τα άτομα αυτά να συμμορφώνονται με τις ισχύουσες απαιτήσεις ασφαλείας που ορίζει το διεθνές, ευρωπαϊκό ή εθνικό δίκαιο ή τις απαιτήσεις υγείας και ασφάλειας που ορίζουν οι αρμόδιες αρχές και θεσπίζουν οδηγίες και διαδικασίες κατάρτισης του προσωπικού που έχει άμεση επαφή με το επιβατικό κοινό για την ευαισθητοποίηση σε θέματα αναπηρίας, όπως περιγράφεται στο οικείο Παράρτημα του Κανονισμού. 

Όσον αφορά ειδικά στις υποχρεώσεις των μεταφορέων στις τακτικές υπεραστικές και διεθνείς γραμμές, καθώς και στις έκτακτες εθνικές και διεθνείς γραμμές με οδικά μέσα μεταφοράς ο νέος Κανονισμός προβλέπει ότι οι εν λόγω μεταφορείς και τα όργανα αυτών δεν αρνούνται να δεχθούν κράτηση, να εκδώσουν ή να παράσχουν κατ’ άλλο τρόπο εισιτήριο σε, ή να επιβιβάσουν χωρίς επιπλέον κράτηση άτομα λόγω αναπηρίας ή μειωμένης κινητικότητας. Κατ’ εξαίρεση μόνο προβλέπεται δυνατότητα άρνησης της κράτησης, έκδοσης ή παροχής κατ’ άλλο τρόπο εισιτηρίου ή της επιβίβασης Ατόμου με Αναπηρία ή μειωμένης κινητικότητας, μόνο για συμμόρφωση προς τις ισχύουσες απαιτήσεις ασφαλείας που ορίζει το διεθνές, ενωσιακό ή εθνικό δίκαιο, ή τις απαιτήσεις υγείας και ασφαλείας που ορίζουν οι αρμόδιες αρχές και όταν ο σχεδιασμός του οχήματος ή η υποδομή, συμπεριλαμβανομένων των στάσεων λεωφορείων και των τερματικών σταθμών, καθιστά αδύνατο να πραγματοποιηθεί η επιβίβαση και η μεταφορά του κατά τρόπο ασφαλή και λειτουργικά εφικτό. 

Με άλλα λόγια, ο νέος Κανονισμός φροντίζει ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια των επιβατών και δη των ατόμων με αναπηρία ή με μειωμένη κινητικότητα. Στην περίπτωση αυτή, κάτι που παραλείπει να αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, προβλέπεται ότι το πρόσωπο αυτό και κάθε άτομο που το συνοδεύει έχει δικαίωμα να επιλέξει: α) επιστροφή των χρημάτων που κατεβλήθησαν για το εισιτήριο β) παροχή δωρεάν μεταφοράς ατόμου συνοδείας της επιλογής του ατόμου με αναπηρία το οποίο θα του παρέχει τη συνδρομή που χρειάζεται! 

Αλήθεια 3η: Οι προβλέψεις του Νέου Κανονισμού εναρμονίζονται πλήρως με αυτές του ευρωπαϊκού Κανονισμού (ΕΕ) 181/2011. Συγκεκριμένα το άρθρο 10 του Ευρωπαϊκού Κανονισμού αναφέρει: «Παρά τις διατάξεις του άρθρου 9 παράγραφος 1, οι μεταφορείς, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες και οι διοργανωτές ταξιδίων μπορούν να αρνούνται να δεχθούν κράτηση, να εκδώσουν ή να παράσχουν κατ’ άλλο τρόπο εισιτήριο σε, ή να επιβιβάσουν, άτομα λόγω αναπηρίας ή μειωμένης κινητικότητας: α) για να συμμορφωθούν προς τις ισχύουσες απαιτήσεις ασφαλείας που ορίζει το διεθνές, ενωσιακό ή εθνικό δίκαιο, ή τις απαιτήσεις υγείας και ασφαλείας που ορίζουν οι αρμόδιες αρχές· β) όταν ο σχεδιασμός του οχήματος ή η υποδομή, συμπεριλαμβανομένων των στάσεων λεωφορείων και των τερματικών σταθμών, καθιστά αδύνατο να πραγματοποιηθεί η επιβίβαση, η αποβίβαση ή η μεταφορά του ατόμου με αναπηρία ή με μειωμένη κινητικότητα κατά τρόπο ασφαλή και λειτουργικά εφικτό». 

Αλήθεια 4η: Αντίστοιχες προβλέψεις περιείχε και ο παλαιός Κανονισμός Επιβατών που ίσχυε από το 2015 (κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ), όπου προβλεπόταν ότι κατ’ εξαίρεση επιτρέπε­ται άρνηση κράτησης, έκδοσης ή παροχής κατ’ άλλο τρόπο εισιτηρίου σε, ή η επιβίβαση ατόμων λόγω ανα­πηρίας ή μειωμένης κινητικότητα προκειμένου οι μεταφορείς να συμ­μορφωθούν προς τις ισχύουσες απαιτήσεις ασφαλείας που ορίζει το διεθνές, κοινοτικό ή εθνικό δίκαιο και τις απαιτήσεις υγείας και ασφαλείας που ορίζουν οι αρ­μόδιες αρχές ή στις περιπτώσεις όπου ο σχεδιασμός του οχήματος ή η υποδομή, συμπεριλαμβανομένων των στάσεων λεωφορείων και των τερματικών σταθμών, καθιστά αδύνατη την επιβίβαση, αποβίβαση ή μεταφορά του ατόμου με αναπηρία ή με μειωμένη κινητικότητα κατά τρόπο ασφαλή και λειτουργικά εφικτό. 

Αλήθεια 5η: Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να θεσπίσει ένα πιο αυστηρό πλαίσιο. Η αντιπολίτευση παραμένει αδιάβαστη, καθώς ο νέος Κανονισμός προβλέπει ιδιαίτερα τσουχτερές κυρώσεις. Ειδικότερα: 

-για την άρνηση επιβίβασης, κράτησης, έκδοσης, παροχής εισιτηρίου σε ΑμεΑ η αποζημίωση αυξάνεται από τα 30 στα 200 ευρώ, 

-για τη μη έγκαιρη και εκτός προθεσμιών απάντηση σε αναφορά – καταγγελία πολίτη για παραβίαση δικαιωμάτων η αποζημίωση αυξάνεται από 30 σε 100 ευρώ, 

-το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση μη καταβολής αποζημίωσης για απώλεια – φθορές σε αναπηρικό αμαξίδιο ή άλλα βοηθήματα αυξάνεται από 2.000 σε 2.500 ευρώ. 

Αλήθεια 6η: Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση αδιαφορεί για τα προβλήματα των συμπολιτών μας. Ωστόσο, οι πρωτοβουλίες του υπουργείου Υποδομών αποδομούν πλήρως τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης. Ενδεικτικά, πριν από λίγες ημέρες χορηγήθηκε ποσό 11.772.000 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των μετακινήσεων Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ), καθώς και πολύτεκνων οικογενειών στα ΚΤΕΛ, με μειωμένο κόμιστρο. 

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, παρά τα fake news της αντιπολίτευσης, θα συνεχίσει να εργάζεται για την απρόσκοπτη, την ασφαλή και την ίση μεταχείριση όλων των πολιτών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αποτελεί, άλλωστε, βασική μας προτεραιότητα η βελτίωση της καθημερινότητας των Ατόμων με Αναπηρία, ειδικά όσον αφορά στην προσβασιμότητα, πάντα σε συνεργασία με τους αντίστοιχους συλλόγους και φορείς που τους εκπροσωπούν.




Γελάει ο κόσμος! Το νούμερο Κασσελάκης καλεί σε τριήμερο στις Σπέτσες την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ


 

Δεν του έφταναν οι διακοπές στις ΗΠΑ για τις γιορτές, η ζωή είναι ένα πάρτι για τον εθνικά επικίνδυνο και ανεύθυνο Στέφανο Κασσελάκη, που θέλει να συνεχίσει τις διακοπές του στις Σπέτσες μαζί με την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο απίθανος γελοίος Στέφανος Κασσελάκης, αποφάσισε να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εκτός Αθηνών για τριήμερο στις Σπέτσες προκαλώντας με τις γελοιότητες του τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και την κοινωνία γενικότερα. 

Συγκεκριμένα, με μήνυμα της Θεοδώρας Τζάκρη στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο, οι βουλευτές του κόμματος ενημερώθηκαν χθες το βράδυ για την απόφαση του προέδρου η συνεδρίαση να γίνει στις Σπέτσες, το τριήμερο 19-21 Ιανουαρίου.

Το μήνυμα δεν περιείχε καμία εξήγηση για την εν λόγω απόφαση, ωστόσο πληροφορίες κάνουν λόγο για ενόχληση στελεχών του κόμματος, η οποία έρχεται να προστεθεί στη γενικότερη δυσαρέσκεια για τις πολυήμερες διακοπές του Στέφανου Κασσελάκη.

Το μήνυμα της  Θεοδώρα Τζάκρη :

«Αγαπητοί και Αγαπητές συνάδελφοι καλή χρονιά.

Ο Ιανουάριος είναι ένας πυκνός μήνας ενόψει και ενόψει και της προετοιμασίας του Συνεδρίου μας.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης μου ανάθεσε ως Γραμματέα της ΚΟ να σας διαβιβάσω την πρόσκλησή του για τη συνάντηση εργασίας της ΚΟ που θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 21 Ιανουαρίου στις Σπέτσες.

Το περιεχόμενο της συνάντησης αφορά στον απολογισμό του έργου που έχει παραχθεί και σε κάθε κοινοβουλευτικό τομέα αλλά και στην παρουσίαση του προγραμματισμού και της προτεραιποίησης των δράσεων για το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Τέλος προσκαλείστε να παρουσιάσετε συγκεκριμένες προτάσεις για κατάθεση νομοθετικών προτάσεων.

Η παρουσίαση με power point για κάθε τομέα δεν μπορεί να ξεπερνά τα 30 λεπτά εκτός από τον τομέα οικονομικών που θα έχει διάρκεια 60 λεπτά. Τα power point θα πρέπει να σταλούν μέχρι τις 18 Ιανουαρίου.

Λεπτομέρειες για το ταξίδι θα σταλούν σύντομα».