Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017

Άγριο κυνηγητό στην παραλία του Μπάτη στο Παλαιό Φάληρο για την σύλληψη μετανάστη με λαθραία τσιγάρα

φωτό : NewsOtherWise.gr


Με συντονισμένη προσπάθεια της Ασφάλειας Παλαιού Φαλήρου και του Λιμενικού επετεύχθη η επ΄ αυτοφόρω σύλληψη μετανάστη που πουλούσε λαθραία τσιγάρα στην παραλία του Μπάτη στο Παλαιό Φάληρο.

φωτό : NewsOtherWise.gr

Η επιχείρηση συντονίστηκε μετά από καταγγελίες λουόμενων στην ασφάλεια Παλαιού Φαλήρου και το λιμενικό κλήθηκε να συνδράμει στους άντρες της αστυνομίας, διότι μετά από καταδίωξη ο μετανάστης μαζί με την τσάντα με τα λαθραία τσιγάρα βούτηξε στην θάλασσα και άρχισε να κολυμπά στα ανοικτά της πλαζ για να αποφύγει την σύλληψη, κινδυνεύοντας ακόμα και η ζωή του. 

φωτό : NewsOtherWise.gr

Έχοντας φτάσει βαθιά μέσα στην θάλασσα ο μετανάστης εμφανίστηκε το ταχύπλοο του λιμενικού και κουρασμένος παραδόθηκε στους άντρες του λιμενικού που αργότερα τον παρέδωσαν στους άντρες της ασφάλειας Παλαιού Φαλήρου μαζί με την τσάντα γεμάτη λαθραία τσιγάρα, για να οδηγηθεί στον εισαγγελέα αφού πρώτα στεγνώσει τα ρούχα του.


φωτό : NewsOtherWise.gr



Ρεπορτάζ : Γιάννης Αθανασίου


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές στίβου ΑμΕΑ



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα 31 Ιουλίου, με τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές στίβου ΑμΕΑ. Τους συνεχάρη για τις προσπάθειες που αναπτύσσουν καθημερινά και τις επιτυχίες που είχαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου ΑμΕΑ, που διεξήχθη από τις 14 έως τις 23 Ιουλίου, στο Λονδίνο.



Η ελληνική αποστολή κατέκτησε 2 χρυσά, 3 αργυρά και 3 χάλκινα μετάλλια και κατέλαβε την 22η  θέση μεταξύ των 93 χωρών που πήραν μέρος στους αγώνες.



Ειδικότερα χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν ο Μανώλης Στεφανουδάκης στο ακόντιο με νέο ρεκόρ αγώνων και ο Μιχάλης Σεΐτης στα 400 μέτρα. Ασημένιο μετάλλιο κατέκτησαν η Μαρία Σταματουλά στη σφαιροβολία, ο Χρήστος Κουτούλιας στο τριπλούν και ο Μιχάλης Σεΐτης στα 200 μέτρα. Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν η Ζωή Μαντούδη και η Ανθή Λιάγκου στη σφαιροβολία και ο Δημήτρης Ζησήδης στη σφαίρα.



Σημειώνεται ότι ο Γιάννης Σεβδικαλής, κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα εις μήκος στην κατηγορία Τ43 με επίδοση 6 μέτρα και 21 εκατοστά.


«Μοιράζει» λουκέτα η ΑΑΔΕ: Οι επαγγελματίες δεν ξέρουν τι θα πει... απόδειξη




Λουκέτο για 48 ώρες σε ένα από τα μεγαλύτερα και κοσμικότερα beach bars του πρώτου ποδιού της Χαλκιδικής, 48ωρο λουκέτο σε ψητοπωλείο της Μυκόνου κοντά στο Αεροδρόμιο

Σωρεία παραβάσεων που αφορούν κυρίως στη μη έκδοση αποδείξεων προέκυψε από τους ελέγχους που διενήργησαν τις τελευταίες ημέρες τα συνεργεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και τα οποία επέβαλαν ποινή λουκέτου για διάστημα έως και 96 ώρες.

Ειδικότερα, επιβλήθηκαν οι ακόλουθες ποινές που προβλέπει η νομοθεσία:

-Λουκέτο για 48 ώρες σε ένα από τα μεγαλύτερα και κοσμικότερα beach bars του πρώτου ποδιού της Χαλκιδικής, το «Cabana Beach Bar». Μάλιστα η ομάδα του Cabana Beach ανήρτησε στο Facebook πως «είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι λόγω κάποιων δυσχερών καταστάσεων των οποίων δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό Κυριακή 30.07 και Δευτέρα 31.07. Σας ζητούμε συγγνώμη και ευχαριστούμε προκαταβολικά για την κατανόηση σας! Κοντά σας από την Τρίτη 1 Αυγούστου». Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπεύθυνοι επικαλέστηκαν υψηλές γνωριμίες προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο. 

-Στη Θάσο εντοπίστηκαν 16 παραβάτες, με συνολικά 156 παραβάσεις. Μπήκαν 48ωρα λουκέτα σε τέσσερα μεγαλα beach bar, δύο μπαρ της φημισμένης παραλίας «Marble» και ένα στο λιμάνι

-Λουκέτο 96 ωρών σε νυχτερινό κέντρο στην Κομοτηνή 

-48ωρο λουκέτο σε ψητοπωλείο της Μυκόνου κοντά στο Αεροδρόμιο

-48ωρα λουκέτα σε 2 ταβέρνες στις Σπέτσες 

-48 ώρο λουκέτο και εις βάθος έλεγχος σε παλαιότερες χρήσεις επιχείρησης εμπορίου και 
επεξεργασίας μετάλλων στην Πάτρα. Στην επιχείρηση εντοπίστηκε με τη μέθοδο κλειστής αποθήκης η μη έκδοση παραστατικού πώλησης για 16,6 τόνους χαλκού, συνολικής αξίας 83.490 ευρώ.



Πηγή : protothema.gr 


Ο ληστής ήταν τελικά ο επί πληρωμή εραστής του ιερέα




Ιερέας που μέχρι πρόσφατα λειτουργούσε σε ιερό ναό χωριού που βρίσκεται στον οδικό άξονα Λάρισας - Βόλου κρίθηκε ένοχος από το Επισκοπικό Δικαστήριο της Ιεράς Μητρόπολης Λάρισας για θέματα ηθικής φύσεως, για αντικανονικά παραπτώματα αλλά και ζητήματα διαχειριστικής ατασθαλίας. Πρόκειται για μια υπόθεση που απασχόλησε την Ιερά Μητρόπολη για αρκετούς μήνες ενώ ο ίδιος τέθηκε σε αργία από τα τέλη του περασμένου έτους.

Ο ιερέας αρχικά ανακρίθηκε από τις αρμόδιες εκκλησιαστικές ανακριτικές αρχές και τα ευρήματα της διαδικασίας κρίθηκαν ικανά για να παραπεμφθεί σε δίκη στο αντίστοιχο δικαστήριο. Σε πρώτη φάση αυτό ήταν το Επισκοπικό Δικαστήριο της Ιεράς Μητρόπολης, όπου κρίθηκε ένοχος για τριών ειδών πράξεις. Η μια αφορούσε σε θέματα ηθικής φύσεως, η δεύτερη σε αντικανονικά παραπτώματα και η τρίτη σε κινήσεις διαχειριστικής ατασθαλίας που έχουν άμεση σχέση με τη διοίκηση της ενορίας στην οποία λειτουργούσε.

Με αυτήν την απόφαση ο ιερέας παραπέμπεται πλέον στο Συνοδικό Δικαστήριο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, που είναι το ανώτερο δικαστήριο, λόγω της σοβαρότητας των πράξεών του.

Ο ιερέας είναι σε αργία από τον περασμένο Δεκέμβριο μετά από την εκδίκαση μιας υπόθεσης με… ροζ απόχρωση. Επρόκειτο για υπόθεση ληστείας που εκδικαζόταν στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων με θύμα τον συγκεκριμένο ιερέα από τη Λάρισα και κατηγορούμενους δύο νεαρούς από τον Βόλο.

Όπως γράφει η Ελευθερία της Λάρισας, το αποτέλεσμα μπορεί να ήταν πως καταδικάστηκε ο ένας εκ των δύο σε φυλάκιση, όμως το περιεχόμενο των απολογιών ήταν αυτό που προκάλεσε έκπληξη, τόσο στην έδρα όσο και στο ακροατήριο.

Απολογούμενος ο κατηγορούμενος τόσο ενώπιον της ανακρίτριας όσο και στην αίθουσα του δικαστηρίου, ανέφερε μεταξύ άλλων πως ντρέπεται που το λέει αλλά διατηρούσε σχέση επί πληρωμής με τον ιερέα. Περιέγραψε πώς τον γνώρισε και σε ποια ξενοδοχεία πήγαιναν, ενώ κατέθεσε μεταξύ άλλων πως ο ιερέας πήγαινε στον Βόλο χωρίς ράσα γιατί στη Λάρισα δεν μπορούσε να το κάνει αυτό γιατί θα τον αναγνώριζαν. Υποστήριζε πως τον εφοδίαζε με δώρα, κινητά τηλέφωνα και playstation ως μορφή ανταλλαγής της «σχέσης» που πρόσφερε ο νεαρός τα τελευταία χρόνια. Για τη βραδιά της ληστείας υποστήριξε πως δεν έγιναν έτσι όλα αυτά για τα οποία κατηγορούνταν, ενώ τόνισε πως ο συγκατηγορούμενός του δεν είχε καμία σχέση.

Ο 24χρονος Βολιώτης είχε κριθεί ένοχος για την πράξη της ληστείας και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 ετών με τριετή αναστολή ενώ ο δεύτερος κατηγορούμενος αθωώθηκε.



Πηγή: newsbeast.gr


Στριμώχνονται ντροπιασμένα μετα τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και σηκώνονται και φεύγουν από τις εκπομπές



Σε δύσκολη θέση τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που καλούνται στις ενημερωτικές εκπομπές για να υπερασπιστούν τον Τσίπρα από τις συγκλονιστικές  αποκαλύψεις Βαρουφάκη και τις επαφές του με το καθεστώς της Βενεζουέλα.

Σε τέτοια δύσκολη θέση και φανερά εκνευρισμένος και ντροπιασμένος εμφανίστηκε σήμερα στον ΣΚΑΙ, ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Δημήτρης Βέττας.

Παραδέχτηκε ο κ. Βέττας ότι η χώρα δεν έχει βλαφτεί από προθέσεις αλλά από εφαρμοσμένες πολιτικές κάτι που κάνει σήμερα η κυβέρνηση του με τις πολιτικές της βλάπτει την χώρα
Είπε ο κ. Βέττας : «Η χώρα δεν έχει βλαφτεί από προθέσεις, αλλά από εφαρμοσμένες πολιτικές… Η κυβέρνηση δεν είχε δηλώσει επισήμως ότι ''εγώ προτείνω αυτό'', μπορεί να είναι καλός επιστήμονας, εγώ είμαι ελάχιστος μπροστά του, αλλά είναι τουλάχιστον μη έντιμη η στάση του» 

«Ο Βέττας σήμερα να τα λέει όλα καλά και σωστά, και όταν φεύγω από την εξουσία να βγάζω βιβλίο, ή επιστολή δεκασέλιδη και να κατηγορώ τον Τσίπρα… Είναι έντιμο αυτό; Και μετά η κυβέρνηση να απαντά στις όποιες ανοησίες του κ. Βέττα; για όνομα του Θεού και της Παναγίας» συνέχισε να λέει.

Παραδέχθηκε o κ. Βέττας, νομίζοντας ότι για όλα αυτά που λέγανε και θέλανε να κάνουν δεν τρέχει και τίποτα:  «εξετάζαμε την κατάσταση, όχι μόνο το Grexit, 1.002 πράγματα όπως όλος ο κόσμος εξέταζε τις ενδεχόμενες καταστάσεις... Ήταν εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση για τη χώρα». «Εκτός από αυτές τις π#$προλογίες και ανοησίες όσα βιβλία και αν κάνει ο κ. Βαρουφάκης θα ξεχαστούν, η πραγματικότητα τον ξέχασε»  

«Η απόπειρα δικάζεται» δήλωσε ο Βουλευτής Επικρατείας Βασίλης Οικονόμου. «Έχετε εικόνα νομικών;» ρώτησε τον κ. Βέττα και στην αρνητική του απάντηση ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε «αν δεν έχετε εικόνα νομικών θα κάνουμε κουβέντα καφενείου; αντί να πιείτε στον καφέ στο χωριό σας θα τον πιείτε εδώ;» 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον κ. Οικονόμου να ανακαλέσει, κάτι που ο συνάδελφός του της ΝΔ δεν έκανε, με συνέπεια ο κ. Βέττας να αποχωρήσει από το πάνελ. «Πίσω από την πλάτη του ελληνικού λαού ο Τσίπρας μηχανευόταν σενάρια και προϋποθέσεις χωρίς λαϊκή εντολή τις οποίες πρέπει να ερευνήσει η Πολιτεία. Πρόκειται για ζήτημα τεραστίων διαστάσεων» επέμεινε ο Βασίλης Οικονόμου.






Bloomberg: Τα δύσκολα δεν τέλειωσαν για την Ελλάδα

(Φωτογραφία:  Reuters )


Τα δύσκολα δεν έχουν τελειώσει ακόμη για την Ελλάδα, επισημαίνει σε άρθρο του το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg, κάνοντας εκτενή αναφορά στο μεταρρυθμιστικό έργο που πρέπει να επιταχυνθεί. 

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, παρά τη βελτίωση του κλίματος εμπιστοσύνης από την έξοδο στις αγορές, την προσμονή για συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα με χρηματοδότηση και τη θετική αξιολόγηση από τον οίκο S&P, το πρόβλημα παραμένει ότι πολλά εξαρτώνται από τις 140 εκκρεμείς μεταρρυθμίσεις και τις άλλες 100 συμφωνημένες πρόσθετες δράσεις, που θα επιτρέψουν στη χώρα να αποκτήσει πρόσβαση στα υπόλοιπα 26,9 δισ. ευρώ πριν από τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος σε έναν χρόνο, τον Αύγουστο του 2018.

Ενώ το σφίξιμο του ζωναριού είναι εμφανές παντού, η χώρα έχει λίγα να επιδείξει στο τομέα των δομικών αλλαγών. Οι απαιτήσεις των δανειστών για περισσότερα μέτρα απειλούν να τινάξουν στον αέρα το πολιτικό σκηνικό, καθώς πολίτες και επιχειρήσεις μετρούν το κόστος της οικονομικής κρίσης που έχει φέρει μεγάλη αναστάτωση στη ζωή τους τα τελευταία επτά χρόνια, αναφέρει το δημοσίευμα. 

Η κυβέρνηση προσπαθεί να συμπιέσει κι άλλο τις συντάξεις, να επιτρέψει το κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων, ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο περισσότερων φόρων και αλλαγών στα εργασιακά που θα καταστήσει την απεργία πιο δύσκολη. 

«Δεν υπάρχει σοβαρή εφαρμογή δύσκολων δομικών αλλαγών» επισημαίνει στο πρακτορείο ο καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Γεράσιμος Μοσχονάς. «Το ελληνικό κράτο απέτυχε» να τις εφαρμόσει ακόμη και μετά την ψήφισή τους από το Κοινοβούλιο, λόγω έλλειψης πολιτικής βούλησης και απουσίας τεχνοκρατικής εξειδίκευσης, συνεχίζει ο ίδιος. 

Το Bloomberg φέρνει ως παράδειγμα το παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού. Η συμφωνία, παρ' ότι έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το 2014, είναι ακόμη μπλοκαρισμένη, σημειώνει.



Newsroom ΔΟΛ


Ο Πούτιν διώχνει από τη Ρωσία 755 Αμερικανούς διπλωμάτες



Ο Ρώσος πρόεδρος αντιδρά στις κυρώσεις της Ουάσιγκτον - Το ανακοίνωσε ο ίδιος σε αποκλειστική του συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 1 TV channel

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε προειδοποιήσει για αντίμετρα στην απόφαση του αμερικανικού κοινοβουλίου περί νέων κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας. Ο Ρώσος πρόεδρος προχώρησε από τα λόγια στην πράξη, αποφασίζοντας, σε πρώτη φάση, την αποπομπή 755 Αμερικανών διπλωματών από τη ρωσική επικράτεια.

Την ανακοίνωση πραγματοποίησε ο ίδιος σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 1 TV channel.

Την Παρασκευή, το αμερικανικό Κογκρέσο «άναψε το πράσινο φως» στην αμερικανική ηγεσία για τη λήψη νέων κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας. Η αντίδραση της Μόσχας ήταν άμεση, με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη να κατηγορούν τις ΗΠΑ και να τονίζουν ενδεικτικά ότι η Ρωσία δεν πτοείται από κυρώσεις και ότι με αυτόν τον τρόπο δεν επιτυγχάνεται βελτίωση των μεταξύ τους σχέσεων.

Ριαμπκόφ: Απάντηση με ισοδύναμα μέτρα

Η ρωσική κυβέρνηση θα απαντήσει «με ισοδύναμο τρόπο» σε κάθε νέα κύρωση των ΗΠΑ, προειδοποίησε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ, τρεις ημέρες μετά την ψήφιση από το αμερικανικό Κογκρέσο νέων κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας.

«Εάν η αμερικανική πλευρά αποφασίσει να προχωρήσει προς την... επιδείνωση, εμείς θα απαντήσουμε με ισοδύναμο τρόπο» δήλωσε ο Ρώσος αξιωματούχος σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ άφησε να εννοηθεί την Παρασκευή ότι θα υπογράψει το κείμενο ενίσχυσης των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, το οποίο ενέκρινε η Βουλή των Αντιπροσώπων την Τρίτη και η Γερουσία την Πέμπτη, σε κάθε περίπτωση σχεδόν ομόφωνα.

Για τον Σεργκέι Ριαμπκόφ, αυτό το νομοσχέδιο, που είναι «απόλυτα περίεργο και απαράδεκτο» είναι «η τελευταία σταγόνα» στο ποτήρι. Η ρωσική κυβέρνηση απάντησε ανακοινώνοντας την Παρασκευή τη μείωση του διπλωματικού προσωπικού των ΗΠΑ στο έδαφός της, προκειμένου ο αριθμός να ευθυγραμμιστεί με εκείνον του διπλωματικού προσωπικού της Ρωσίας στις ΗΠΑ.

Εάν οι ΗΠΑ αποφασίσουν να το πάνε παραπέρα, «εμείς θα απαντήσουμε» διαβεβαίωσε ο υφυπουργός.
«Όμως το μήνυμά μου είναι: μην το κάνετε. Θα γίνει σε βάρος των αμερικανικών συμφερόντων». Ερωτηθείς σχετικά με το είδος της απάντησης, ο Σεργκέι Ριαμπκόφ επισήμανε ότι η Ρωσία διαθέτει «μια πλούσια εργαλειοθήκη» όμως αρνήθηκε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. «Εμείς δεν παίζουμε» τόνισε. «Είμαστε άνθρωποι που αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις με πολύ σοβαρό τρόπο και πολύ υπεύθυνα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία «τείνει χείρα» προς τις ΗΠΑ διότι εύχεται πως οι δύο χώρες συνεργάζονται κι ελπίζει επίσης ότι «κάποιος, από την άλλη πλευρά, περιλαμβανομένου του προέδρου (Ντόναλντ) Τραμπ όπως και άλλων, θα δει την ευκαιρία να πάρει έναν διαφορετικό δρόμο».



Πηγή : prototehma.gr


Με αίμα βάφτηκε η εκλογική διαδικασία στη Βενεζουέλα- Νεκρά από πυροβολισμούς τρία άτομα



Τουλάχιστον τέσσερα μέλη των δυνάμεων επιβολής του νόμου τραυματίστηκαν την Κυριακή, όταν εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός κατά τη διάρκεια συμπλοκών που είχαν ξεσπάσει με αντικυβερνητικούς διαδηλωτές στο Καράκας.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε λεωφόρο της συνοικίας Αλταμίρα, όπου δεκάδες οπαδοί της αντιπολίτευσης διαδήλωναν κατά της διαδικασίας εκλογής της Συντακτικής Συνέλευσης.

Επιπλέον, έγινε γνωστό ότι ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας σκοτώθηκε σήμερα τα ξημερώματα κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης κατά των εκλογών για τη Συντακτική Συνέλευση, λίγες ώρες πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας. Το στέλεχος της αντιπολίτευσης είναι ο Ρικάρδο Κάμπος, ηλικίας 30 ετών, που σκοτώθηκε από σφαίρα στο Κουμανά, στην Πολιτεία Σούκρε (βορειοανατολικά), σύμφωνα με τον βουλευτή Ενρί Ράμος Αλούπ, πρώην πρόεδρο του κοινοβουλίου. Οι συνθήκες του θανάτου του δεν έχουν αποσαφηνιστεί.

Η εισαγγελία επίσης ανακοίνωσε τον θάνατο του Μαρσέλ Περέιρα, 38 ετών, κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης το Σάββατο στην Πολιτεία Μερίδα, με αποτέλεσμα ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει την ζωή τους από την έναρξη των διαδηλώσεων, στις αρχές Απριλίου, να ανέρχεται σε 114, σύμφωνα με τον απολογισμό του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Νωρίτερα, η εισαγγελία έκανε γνωστό ότι ένας υποψήφιος στις εκλογές για τη Συντακτική Συνέλευση δολοφονήθηκε στο σπίτι του τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή.

«Μια ομάδα ανθρώπων εισέβαλε στο σπίτι του Χοσέ Φελίξ Πινέδα, ενός δικηγόρου 39 ετών, στο Σιουδάδ Μπολίβαρ και τον πυροβόλησε πολλές φορές», επισήμανε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης σε ανάρτηση στο Twitter, χωρίς να αναφερθεί σε πιθανά αίτια.

Παρά τις βίαιες διαδηλώσεις στις οποίες έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 100 άνθρωποι, την απουσία της αντιπολίτευσης που αποφάσισε να απέχει από αυτήν την εκλογική διαδικασία αλλά και τη διεθνή κατακραυγή, οι πολίτες της Βενεζουέλας κλήθηκαν σήμερα στις κάλπες για να εκλέξουν τα μέλη της Συντακτικής Συνέλευσης.

Σε τεταμένο κλίμα, άνοιξαν τα εκλογικά τμήματα στις 6 το πρωί, τοπική ώρα (13.00 ώρα Ελλάδας) ώστε οι ψηφοφόροι να εκλέξουν τα 545 μέλη αυτού του Σώματος που θα διαθέτει υπερεξουσίες. Η διάρκεια της θητείας του νέου Κογκρέσου παραμένει ακόμη αδιευκρίνιστη.

"Βρισκόμαστε στην παραμονή μιας μεγάλης εκλογικής νίκης. Δεν κατάφεραν να εμποδίσουν τη Συντακτική. Είναι ήδη πολιτική πραγματικότητα" είπε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο σε συγκέντρωση, το Σάββατο.

Κατά της αντιπολίτευσης και διαδηλώσεων ο Μαδούρο

Κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες, ο πρόεδρος πέτυχε τον στόχο του, παρά τις διαδηλώσεις που, εδώ και τέσσερις μήνες, ζητούν την απομάκρυνσή του από την εξουσία. Θάνατοι από σφαίρες, λιντσαρίσματα, καμένα κτίρια και οχήματα, πόλεις που σχεδόν παρέλυσαν από τα δακρυγόνα, πετροπόλεμος και βόμβες μολότοφ επιδείνωσαν την κρίση σε μια χώρα πολωμένη και στα πρόθυρα οικονομικής κατάρρευσης.

Αφού απέτυχε να σταματήσει τις εκλογές με τις διαδηλώσεις, τις απεργίες, τους αποκλεισμούς, η αντιπολίτευση έχει καλέσει σήμερα τους οπαδούς της να συγκεντρωθούν στο Καράκας και να στήσουν οδοφράγματα σε όλη τη χώρα. Η κυβέρνηση απειλεί να οδηγήσει στη φυλακή όσους παρεμποδίσουν τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

Ο αντιπολιτευόμενος συνασπισμός "Τραπέζι της Δημοκρατικής Ενότητας" (MUD) απορρίπτει τη Συντακτική Συνέλευση με το αιτιολογικό ότι ο πρόεδρος Μαδούρο θα έπρεπε προηγουμένως να υποβάλει σε δημοψήφισμα την πρόθεσή του για την ανάδειξη ενός τέτοιου σώματος. Υποστηρίζει επίσης ότι οι εκλογές αυτές οργανώνονται με τρόπο ώστε η κυβέρνηση να καταφέρει να ελέγξει τη Συντακτική Συνέλευση, εγκαθιδρύοντας κομμουνιστική δικτατορία.

"Αυτή η συνταγματική και εκλογική απάτη είναι το σοβαρότερο ιστορικό λάθος που διέπραξε ο Μαδούρο", σχολίασε ο βουλευτής Φρέντι Γκεβάρα", εξ ονόματος του MUD.

Ο πρόεδρος από την πλευρά του θεωρεί τη Συντακτική Συνέλευση αναγκαία ώστε να σταματήσει η βία και να σωθεί η οικονομία της χώρας η οποία, παρά τον πετρελαϊκό πλούτο της, αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και φάρμακα.

Η Κολομβία και ο Παναμάς έχουν ήδη ανακοινώσει ότι δεν θα αναγνωρίσουν τη Συντακτική ενώ οι ΗΠΑ απειλούν με νέες κυρώσεις (έχουν ήδη επιβάλει κυρώσεις σε 13 πολιτικούς και στρατιωτικούς, στενούς συνεργάτες του Μαδούρο). Ο Σοσιαλιστής πρόεδρος, από την άλλη, κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι επιχειρεί πραξικόπημα με τη στήριξη της Ουάσινγκτον και των "λακέδων" της.

Ανησυχία σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό 

Οι σημερινές εκλογές προκαλούν επίσης ανησυχίες για επιδείνωση του χάους. Οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και το Μεξικό εξέδωσαν ταξιδιωτικές οδηγίες καλώντας τους πολίτες τους να αποφεύγουν τα ταξίδια στη Βενεζουέλα ενώ ορισμένες αεροπορικές εταιρείες ανέστειλαν προσωρινά τις πτήσεις τους προς τη χώρα.

Το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο (CNE) ανακοίνωσε ωστόσο ότι όλα είναι έτοιμα για τις εκλογές και ο στρατός εγγυάται την ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

Λόγω των "απειλών της αντιπολίτευσης" οι ψηφοφόροι θα μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της κοινότητάς τους. Η επικεφαλής του CNE διαβεβαίωσε το Σάββατο ότι έχουν στηθεί σχεδόν όλα τα εκλογικά τμήματα, όμως κατήγγειλε ότι σε ορισμένες πόλεις σημειώθηκαν επιθέσεις και ορισμένα από τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται στην ψηφοφορία πυρπολήθηκαν.

Το 62% των ψηφοφόρων θα μπορεί να ψηφίσει δύο φορές

Σύμφωνα με τον αναλυτή Μπενίνιο Αλαρκόν, η κυβέρνηση επιδιώκει να αποφύγει το υψηλό ποσοστό αποχής, ιδίως μετά το συμβολικό δημοψήφισμα που οργάνωσε πριν από δύο εβδομάδες το MUD και συγκέντρωσε 7,6 εκατομμύρια ψήφους. 

Όμως, λόγω του τρόπου διεξαγωγής της ψηφοφορίας, το 62% των 19,8 εκατομμυρίων ψηφοφόρων θα μπορεί να ψηφίσει δύο φορές: μία ως κάτοικος εκλογικής περιφέρειας και μία ως μέλος κοινωνικής ομάδας, επειδή τα 364 μέλη της Συντακτικής θα εκπροσωπούν τις περιφέρειες και τα 173 τις διάφορες κοινωνικές ομάδες.

Οκτώ θα είναι οι εκπρόσωποι των αυτοχθόνων. Το γεγονός αυτό αναμένεται να περιπλέξει σημαντικά την καταμέτρηση των αποτελεσμάτων, σύμφωνα με τον ειδικό σε εκλογικά θέματα Εουχένιο Μαρτίνες.



Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Ο Βούτσης καλύπτει πλήρως τους αναρχικούς και τις ενέργειες τους



Οι σχέσεις του προέδρου της βουλής και συγγενικών του προσώπων με τον αντιεξουσιαστικό χώρο είναι γνωστές και έτσι δεν ήταν δυνατόν να μην καλύψει πλήρως τους αντιεξουσιαστές του Ρουβίκωνα και τις ενέργειες τους στην βουλή.

Σε συνέντευξη του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, ζητάει δυστυχώς και το εννοεί απο την πολιτεία, μεγάλη ανοχή σε δράσεις εξωκοινοβουλευτικών και αναρχικών ομάδων, όπως αυτή του Ρουβίκωνα. «Κάθε φορά, σε κάθε παρέμβαση οποιασδήποτε οργάνωσης, εξωκοινοβουλευτικής ή άλλης, μπορεί κανείς να την κρίνει από το ποιόν αυτής της παρέμβασης. Όταν, για παράδειγμα, υπάρχουν καταστροφές επίπλων ή μια βία λελογισμένη ή λιγότερο λελογισμένη, προφανώς όχι απλά είναι καταδικαστέα αλλά είναι εκτός νόμου. Σε αντίθετη περίπτωση; Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να υπάρχει πολύ μεγάλη ανεκτικότητα».

Λάθος άνθρωποι σε λάθος θέσεις ντροπή για το κοινοβούλιο, απλά.


Τούρκοι προσπάθησαν να κρεμάσουν τουρκική σημαία από τον Λευκό Πύργο και να φωτογραφηθούν



Η συμπεριφορά τους ήταν γεμάτη θράσος

Σάλος στη Θεσσαλονίκη, καθώς μια παρέα Τούρκων προσπάθησε, το πρωί της Κυριακής, να ανοίξει στον Λευκό Πύργο την τουρκική σημαία και να φωτογραφηθεί με αυτή.


Την προσπάθειά τους εμπόδισαν η ασφάλεια του Λευκού Πύργου και μια δημοσιογράφος, η  Ράνια Αγγελακούδη, μαζί με τη φίλη της, που κάλυψαν τη σιδερένια σκάλα που οδηγεί στην κορυφή, εκεί που κυματίζει περήφανα η ελληνική σημαία.


Το περιστατικό, σύμφωνα με το seleo.gr, συνέβη γύρω στις 11 το πρωί. Η παρέα των Τούρκων είχε από την αρχή συμπεριφορά περίεργη, με θράσος, ενώ η επίσκεψή τους έμοιαζε στοχευμένη.



Πηγή: seleo.gr