Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Αυτός είναι ο 18χρονος Πακιστανός δράστης που επιτέθηκε στο Charlie Hebdo

 


Ένας 18χρονος Πακιστανός που έφτασε στη Γαλλία πριν από τρία χρόνια και έχει συλληφθεί θεωρείται ο βασικός ύποπτος για την επίθεση με μπαλτά έξω από το Charlie Hebdo στην οποία τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα, τα δύο εκ των οποίων σοβαρά.

Ο 18χρονος που ονομάζεται Αλί είχε συλληφθεί και πριν από έναν μήνα έξω από την Όπερα της Βαστίλης έχοντας τότε στην κατοχή του ένα κατσαβίδι και εξετάζεται εάν είναι όπως δηλώνει 18χρονος

Ο 18χρονος Πακιστανός:






Στέλνει γράμματα για να αποφύγει τις κυρώσεις, ζητάει διάλογο και συνεχίζει να προκαλεί το καθεστώς

 


Κανένα καθεστώς στην υφήλιο δεν είχε ποτέ μπέσα και σοβαρότητα!!

Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον δικτάτορα της Τουρκίας  αλλά και τον υπουργό Άμυνας Ακάρ, δυναμιτίζουν το κλίμα και απομακρύνουν την αποκλιμάκωση και τον διάλογο.

Ο αδιόρθωτος προκλητικός και επικίνδυνος δικτάτορας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προχώρησε σε νέες προκλητικές δηλώσεις, την ώρα που κορυφώνεται ο διπλωματικός “μαραθώνιος” για την αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, εν όψει της Συνόδου Κορυφής (1 – 2 Οκτωβρίου).

Ο Τούρκος πρόεδρος έστειλε μήνυμα ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τη «Γαλάζια Πατρίδα» και τα προκλητικά δικαιώματα της Τουρκίας. 

Εχθές ο δικτάτορας έστειλε γράμμα για να γλιτώσει πονηρά τις κυρώσεις.

Και σήμερα είπε «Σήμερα ως μια από τις 10 χώρες που μπορούν να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν και να συντηρήσουν πολεμικά πλοία, θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις ναυτικές μας δυνάμεις και να προστατεύουμε τη “Γαλάζια Πατρίδα” για να ενισχύσουμε το αίσθημα εμπιστοσύνης στους συμμάχους μας και να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας» είπε χαρακτιριστικά ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Στο ίδιο κλίμα και ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε ότι «οι πρόσφατες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο έδειξαν ότι το να διαθέτει η χώρα μας σύγχρονες ναυτικές δυνάμεις είναι ζωτικής σημασίας» είπε αρχικά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας. Το Πολεμικό Ναυτικό μας θα φτάσει σε ισχυρότερο επίπεδο με την ολοκλήρωση των νέων σχεδίων που κατασκευάζονται από την αμυντική βιομηχανία της χώρας μας. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε με αποφασιστικότητα τα συμφέροντά της σε όλες τις θάλασσες, ειδικά στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Μαύρη Θάλασσα».



Οι κακοποιοί του Ρουβίκωνα σιγοντάρουν Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας αντιπολίτευση για τα καιρικά φαινόμενα

 


Το σύνθημα "καμιά ζωή χαμένη" δεν ίσχυε για τους Ρουβίκωνες όταν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ και η τωρινή διαμαρτυρία μόνο στημένη μπορεί να χαρακτηριστεί.

Ούτε συντονισμένοι να ήταν ο Αλέξης Τσίπρας και οι κακοποιοί αντιεξουσιαστές του Ρουβίκωνα, και μόλις ο τελειωμένος πολιτικά αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς ίχνος ντροπής και μνήμης κούνησε το δάχτυλο στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων στην Καρδίτσα, οι αντιεξουσιαστές έκαναν επίθεση στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Η επίθεση στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας στο Χαλάνδρι, από τους αντιεξουσιαστές του Ρουβίκωνα έγινε το βράδυ της Παρασκευής.

Οι αντιεξουσιαστές πέταξαν φυλλάδια και έγραψαν συνθήματα στην περίφραξη του κτηρίου στο Χαλάνδρι και στη συνέχεια διέφυγαν.

Σε ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρουν ότι η πράξη τους έγινε ως ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στον τρόπο που αντιμετώπισε η πολιτεία τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα με αποτέλεσμα να υπάρχουν θύματα και πολλές ζημιές, δείχνοντας έτσι ότι είναι δίπλα στον σύντροφο Αλέξη Τσίπρα.





Δικογραφία κατά Πολάκη και Ξανθού για την υπόθεση του διοικητή με τα πλαστά πτυχία στο νοσοκομείο Νίκαιας

 



Ο φάκελος που έφτασε στη Βουλή αφορά την τοποθέτηση του Δημήτρη Μπούτου στη θέση του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας με χρήση πλαστών πτυχίων - Την υπόθεση είχε αποκαλύψει το «Πρώτο Θέμα» τον Ιανουάριο του 2019

Δικογραφία κατά των Ανδρέα Ξανθού και Παύλου Πολάκη διαβιβάστηκε στη Βουλή ζητώντας τον έλεγχο των δύο πρώην υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για παράβαση καθήκοντος στη σκανδαλώδη υπόθεση του διορισμού διοικητή νοσοκομείου «Νικαίας» με τέσσερα πλαστά πτυχία.

Την υπόθεση είχε αποκαλύψει το «Πρώτο Θέμα» τον Ιανουάριο του 2019 αναγκάζοντας τον διοικητή σε παραίτηση.

Πιο αναλυτικά, ο φάκελος που έφτασε στη Βουλή στις 14.9.2020 αφορά την τοποθέτηση του κ. Δημήτρη Μπούτου στη θέση του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας «Αγ. Παντελεήμων» με χρήση πλαστών πτυχίων.

Η δικογραφία συνοδεύεται από το «καυτό» πόρισμα του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και μετέπειτα έλεγχο επί του πορίσματος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπούτος διορίστηκε στο νοσοκομείο με απόφαση που υπέγραψαν οι κ.κ. Ξανθός – Πολάκης στις 27.7.2016 και μετά απο εισήγηση της 5μελούς Επιτροπής Αξιολόγησης για την οποία θα συνταχθεί χωριστή δικογραφία (πρόεδρος της επιτροπής ήταν ο τότε γ.γ. του υπουργείου Π. Γαννουλάτος και μέλος ο νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μάρκου).

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας ο κ. Μπούτος:

1. Υπέβαλε κατά την αίτησή του για τον διορισμό σε τρεις προκηρύξεις διοικήσεων νοσοκομείων ψευδή στοιχεία (βραχυχρόνια σεμινάρια εμφανίζονταν ως μεταπτυχιακά, δεν είχε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και εμφάνισε ανακριβή στοιχεία στο βιογραφικό του).

2. Τα προσόντα του στο Εθνικό Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου που έπρεπε να ληφθούν υπόψη είναι παντελώς ανακριβή (διδακτορικό, δύο πτυχία και μεταπτυχιακό που δεν αποδεικνύονται) τα οποία όμως επιβεβαίωσε αρμοδίως στο Μητρώο, ο ίδιος ως Προϊστάμενος Διοικητικού το 2011.

Σύμφωνα πάντα με την επίμαχη δικογραφία για τις πράξεις και παραλείψεις του Υπουργείου αναγράφονται:

1. Η πρόσκληση για την πλήρωση των θέσεων δεν δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ως κανονιστική πράξη του Υπουργείου Υγείας.

2. Η Επιτροπή Αξιολόγησης παρότι απέρριψε τον κ. Μπούτο λόγω «σημαντικής υστέρησης στη βαθμολογία που δεν δύναται η συνέντευξη να τον αναδείξει σε υψηλότερη κατάταξη» και δεν τον κάλεσαν σε συνέντευξη, ένα μήνα μετά άλλαξε την απόφασή της και πρότεινε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας τον κ. Μπούτο και ένα ακόμα πρόσωπο ως τους δύο υποψηφίους για την θέση.

3. Η Κοινή Υπουργική Απόφαση του διορισμού του κ. Μπούτου αναφέρει στο σκεπτικό, παντελώς άσχετα πρακτικά συνεδριάσεων της Επιτροπής Αξιολόγησης (αφορούσαν άλλο νοσοκομείο) και όχι τα πρακτικά όπου καταγράφεται η απορριπτική απόφαση των μελών της επιτροπής.

4. Παρότι στην Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) διορισμού αναφέρεται η εγγραφή του στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου με τα 4 πλαστά πτυχία που είχε δηλώσει, δεν έγινε ο απαιτούμενος έλεγχος που αποτελούσε απαραίτητη προϋπόθεση για την πληρωμή του ως Διοικητή του ΓΝΝΠ-ΓΝΔΑ ακόμη και μετά την εκπνοή της αποκλειστικής προθεσμίας που ο νόμος 4440/2016 είχε ορίσει.

5. Δεν ζητήθηκε πριν την υπογραφή της ΚΥΑ η υποχρεωτική λήψη γνώμης του φορέα στον οποίο υπηρετούσε ο κ. Μπούτος (ν. 3329/2005) παρά μόνο μετά την υπογραφή της ΚΥΑ και τη δημοσίευσή της (το ερώτημα τέθηκε στο αρχείο) με αποτέλεσμα η απόφαση να είναι μη νομίμως εκδοθείσα.

6. Πριν την υπογραφή της πράξεως διορισμού δε έγινε ο αυτεπάγγελτος υποχρεωτικός έλεγχος της γνησιότητας των δικαιολογητικών του κ. Μπούτου (ν. 4305/2014).

7. Ακόμα και μετά την παραίτηση του κ. Μπούτου, κατόπιν της έκθεσης ελέγχου του ΣΕΕΔΔ όπου ζητούσε να ελεγχθούν οι τίτλοι σπουδών του, η αποβολή και αποδοχή της παραίτησης και η έκδοση της απόφασης του Υπουργού έγινε 4 ημέρες μετά ενώ η έκθεση ελέγχου κοινοποιήθηκε μετά από 17 ημέρες στην αρμόδια Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού με αποτέλεσμα να μην ελέγξουν όπως έπρεπε το προσωπικό του μητρώο πριν την αποδοχή της παραίτησης.



Χρήστος Μπόκας

Πηγή : protothema.gr



Συνελήφθη αλλοδαπός για κλοπές κατ’ εξακολούθηση σε καταστήματα αυτόματης παροχής υπηρεσιών στην Αθήνα

 


Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της 20-9-2020 στην Κυψέλη, από αστυνομικούς της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., αλλοδαπός, για κλοπές κατ’ εξακολούθηση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς φορώντας μάσκα, καπέλο και γάντια, προσέγγιζε καταστήματα αυτόματης παροχής υπηρεσιών και με τη χρήση τροχού κοπής και λοστού, προκαλούσε φθορές και αφαιρούσε χρήματα από τους κερματοδέκτες και τα αυτόματα ανταλλακτήρια χρημάτων.

Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, εξιχνιάσθηκαν -12- περιπτώσεις κλοπών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Λουκέτο σε καταστήματα και περίπτερα από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί

 


Nέα μέτρα με περιορισμούς σε καταστήματα λιανικής πώλησης με σκοπό τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας του κοροναϊού και την αποφυγή γενικού lockdown, ανακοίνωσε η κυβέρνηση. 

Τα μέτρα αφορούν στην Αττική, καθώς και άλλες «κόκκινες» περιοχές. Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε πως η κυβέρνηση αποφάσισε την απαγόρευση λειτουργίας καταστημάτων λιανικού πώλησης από τις 12 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί. Συγκεκριμένα, το μέτρο αφορά περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες.

Από το μέτρο εξαιρούνται τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία, επεσήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ενώ υπογράμμισε πως τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος από το Σάββατο θα λειτουργούν από τις 5 τα ξημερώματα.

Το μέτρο θα εφαρμοστεί στην Αττική, καθώς και στις περιφέρειες ειδικών περιοριστικών μέτρων λόγω κοροναϊού, όπως Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Χαλκιδική, Χανιά, Ηράκλειο, Ζάκυνθο, Λέσβο και Μύκονο.

Θα έχει, δε, ισχύ από τις 05:00 της 26/09/2020 μέχρι τις 4 Οκτωβρίου.

Σημειώνεται πως στις περιοχές ειδικών περιοριστικών μέτρων και τις περιοχές που βρίσκονται σε επιδημιολογική επιτήρηση επιτρέπεται το take away, drive through και delivery για εστιατόρια με εξαίρεση την πώληση αλκοόλ.

Παράλληλα, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στις περιοχές ειδικών περιοριστικών μέτρων και επιδημιολογικής επιτήρησης που κλείνουν στις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί, από το Σάββατο θα μπορούν να λειτουργούν από τις 5 τα ξημερώματα.

Σε ό,τι αφορά στην Αττική ο υφυπουργός σημείωσε πως «υπάρχει ιδιαίτερο φορτίο στο κέντρο της Αθήνας και σε συγκεκριμένες περιοχές. Υπάρχουν μέτρα που εφαρμόζονται ήδη με ελέγχους και αυστηρές ιχνηλατήσεις ιδιαίτερα στο κομμάτι των στενών επαφών. Είμαστε σε καθημερινή συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων και οι πρωτοβουλίες θα φέρουν αποτέλεσμα. Πρέπει όλοι οι κάτοικοι της Αττικής να εφαρμόσουν τα μέτρα».



31 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη

 


Η δολοφονία του Παυλου Μπακογιάννη έγινε από τέσσερα μέλη της 17Ν που είχαν χρησιμοποιήσει ένα αυτοκίνητο που είχε κλαπεί από την περιοχή του Ευαγγελισμού λίγες ημέρες νωρίτερα.



Σαν σήμερα πριν από 31 χρόνια (26 Σεπτεμβρίου 1989) δολοφονήθηκε από την τρομοκρατική οργάνωση 17Ν ο Παύλος Μπακογιάννης, στην είσοδο πολυκατοικίας της οδού Ομήρου στο κέντρο της Αθήνας, όπου στεγαζόταν το γραφείο του.


Ήταν 07:58 το πρωί της 26ης Σεπτεμβρίου 1989.  Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο Σάββας Ξηρός, ο Ηρακλής Κωστάρης πυροβόλησαν με 45άρια πιστόλια και τον τραυμάτισαν θανάσιμα. Ο τότε 54χρονος βουλευτής αμέσως μετά την δολοφονική επίθεση, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου εξέπνευσε μία ώρα αργότερα. Στο όχημα διαφυγής των τρομοκρατών βρισκόταν ο Βασίλης Τζωρτζάτος όπου εκτελούσε χρέη οδηγού.

Ο αρχιτρομοκράτης της 17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας, ο ποιο αδίστακτος και αμετανόητος serial killer , τα τελευταία 5 χρόνια έπαιρνε ασύστολα και προκλητικά πολυήμερες άδειες από τις φυλακές με τις ευχές της πρώην κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.