Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Πεθαίνοντας στα ράντζα - Εικόνες ντροπής στα ελληνικά νοσοκομεία



Δεν χωράνε ούτε στους διαδρόμους n Οι γιατροί αντιμέτωποι καθημερινά με την απάνθρωπη νοσηλεία n Οι θάλαμοι έχουν μετατραπεί σε αποθήκες ασθενών n Κλειστές χειρουργικές κλινικές και χαλασμένοι μαγνητικοί τομογράφοι εδώ και χρόνια.

Μια γυναίκα, γύρω στα 55, κλαίει στον διάδρομο του Ευαγγελισμού. Σε απόσταση περίπου ενός μέτρου, πάνω σε ένα ράντζο, βρίσκεται ξαπλωμένος ένας ηλικιωμένος άντρας. Είναι ο πατέρας της και εκείνη λυγίζει καθώς τον παρακολουθεί να ταπεινώνεται, ενώ οι δυνάμεις του τον εγκαταλείπουν.

«Είναι ντροπή να νοσηλεύεται στον διάδρομο. Είναι όμως ακόμη μεγαλύτερη ντροπή να πεθάνει πάνω στο ράντζο», ήταν τα λόγια της γυναίκας εκείνης που «στοιχειώνουν» τον καρδιολόγο και πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας Ηλία Σιώρα.

Και παρόλο που οι γιατροί του ΕΣΥ έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά με το ανθρώπινο σώμα, τα «σημάδια» που αφήνει σε αυτό η αρρώστια και τον πόνο, στην πλειονότητά τους μαρτυρούν ότι η αναξιοπρεπής νοσηλεία των ασθενών συνεχίζει να τους ενοχλεί.

Ισως αυτός είναι ο λόγος που καταγράφουν στη μνήμη τους τις… μαύρες ημέρες, εκείνα δηλαδή τα 24ωρα που οι διάδρομοι πλημμυρίζουν από ράντζα, βογκητά, διαμαρτυρίες. Στο φετινό ημερολόγιο του Ευαγγελισμού έχει σημαδευτεί με κόκκινο ένα πρωινό του Σαββάτου, τον περασμένο Ιανουάριο.

Επειτα από 24ωρη εφημερία, οι γιατροί μέτρησαν 85 ράντζα. Εάν προσθέσει κανείς και τη μονίμως θλιβερή εικόνα της Ψυχιατρικής Κλινικής που φιλοξενεί καθημερινά τουλάχιστον 20-25 ασθενείς στους διαδρόμους της, τότε ο συνολικός αριθμός των ράντζων εκείνο το Σάββατο ξεπέρασε τα 110.

Δυστυχώς, όμως, τα τελευταία χρόνια καταγράφεται ακόμη ένα θλιβερό ρεκόρ. «Παλαιότερα η μεταφορά των ασθενών σε θαλάμους διεκπεραιωνόταν άμεσα, εντός του πρώτου 24ώρου. Ωστόσο, πλέον αυτή η διαδικασία καθυστερεί. Τα περιστατικά που προσέρχονται στις εφημερίες είναι σοβαρά - βαριές λοιμώξεις, άνθρωποι που έχουν παραμελήσει σοβαρά καρδιολογικά ή αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας της κρίσης και της έλλειψης δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας -, με αποτέλεσμα να επιμηκύνεται η νοσηλεία τους στο νοσοκομείο και να μην ελευθερώνονται με ταχείς ρυθμούς οι κλίνες» εξηγεί ο Ηλίας Σιώρας.

Οι θάλαμοι έχουν μετατραπεί σε αποθήκες ασθενών για έναν ακόμη λόγο. «Από τις συνολικά 23 σύγχρονες χειρουργικές αίθουσες, οι δέκα παραμένουν κλειστές εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού - κυρίως, νοσηλευτών. Μοιραία, ακόμη και για την αντιμετώπιση ενός κατάγματος ο ασθενής μπορεί να νοσηλεύεται στην Ορθοπεδική Κλινική οκτώ ημέρες, έως ότου να προγραμματιστεί η επέμβαση» προσθέτει ο ίδιος.

Για την Ιστορία, πάντως, ο Ευαγγελισμός διατηρούσε επί χρόνια τη θλιβερή πρωτιά στον αριθμό των ράντζων. Πλέον, το Αττικόν είναι το νοσηλευτικό ίδρυμα του οποίου οι διάδρομοι βουλιάζουν, με το προσωπικό να σηκώνει δυναμικά ανάστημα και να ζητά επιτακτικά λύση.

Πληρότητα 120%

Στις εφημερίες τα περιστατικά που προσέρχονται αγγίζουν ακόμη και τα 1.400 - δεδομένου ότι το τρίτο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Αττικής έχει πληθυσμό ευθύνης 2 εκατ. ανθρώπους -, με συνέπεια η πληρότητα των κλινικών να είναι σταθερά στο 120%.

Κάπως έτσι προκύπτει το αποτέλεσμα της εξίσωσης των 100-150 ράντζων, που βρίσκονται παρατεταγμένα σε καθημερινή βάση στους κοινόχρηστους χώρους του νοσοκομείου, φιλοξενώντας ισάριθμους ασθενείς. Σημειώνεται πάντως ότι στα μέσα Ιανουαρίου καταγράφηκε στη «ναυαρχίδα» της Δυτικής Αττικής ιστορικό «μπλακάουτ», όταν μέσα σε λίγες ώρες αναπτύχθηκαν 157 ράντζα. Υπό τα δεδομένα αυτά, η πρόσφατη απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου, με τη συναίνεση της διευθύντριας της Ιατρικής Υπηρεσίας, να αυξήσει τις κλίνες της Θωρακοχειρουργικής Κλινικής - που λειτουργεί με προγραμματισμένα περιστατικά - εις βάρος της Καρδιολογικής Κλινικής, που συμμετέχει στη γενική εφημερία του νοσοκομείου, αποτέλεσε τη σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει.

«Με βάση την απόφαση αυτή, η Καρδιολογική Κλινική στερείται έξι κρεβάτια. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι έξι ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας, καθώς διατρέχουν τον κίνδυνο να υποστούν ακόμη και ανακοπή, νοσηλεύονται στους διαδρόμους» καταγγέλλει ο ειδικευόμενος γιατρός και αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Αττικόν Γιώργος Σιδέρης.

Ως νέος επιστήμονας, δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια του και στις υπόλοιπες παραφωνίες που υποβαθμίζουν τις προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας στο πανεπιστημιακό νοσηλευτικό ίδρυμα. «Το νοσοκομείο δεν διαθέτει επί πέντε χρόνια μαγνητικό τομογράφο, αφότου δηλαδή υπέστη βλάβη. Οι νοσηλευόμενοι ασθενείς, οι οποίοι πρέπει να υποβληθούν στη συγκεκριμένη απεικονιστική εξέταση, λαμβάνουν προσωρινό εξιτήριο και απευθύνονται κατ' ανάγκη είτε στον ιδιωτικό τομέα είτε σε άλλο δημόσιο νοσοκομείο» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δανείζονται ράντζα

Εικόνες υγειονομικής μάχης εκτυλίσσονται και στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς, εκεί όπου πραγματοποιούνται 1.300 εισαγωγές τον μήνα. Μοιραία, οι νοσηλείες στους διαδρόμους είναι ο κανόνας στις Παθολογικές Κλινικές, ενώ πέρυσι οι γιατροί αναγκάστηκαν να δανειστούν ράντζα από το γειτονικό νοσοκομείο Σωτηρία καθώς είχαν εξαντληθεί τα αποθέματά τους.

Καθώς όμως η χωρητικότητα των διαδρόμων δεν επαρκεί, το αμέσως επόμενο στάδιο είναι η διασπορά 40-50 περιστατικών σε άσχετες κλινικές. «Στη Χειρουργική, την Οφθαλμολογική, την Ουρολογική, που και αυτές με τη σειρά τους παρουσιάζουν αρρυθμίες, καθώς καθυστερούν να εξυπηρετήσουν τα τακτικά τους περιστατικά αφού τα κρεβάτια τους καταλαμβάνονται από επισκέπτες» εξηγεί η συντονίστρια - διευθύντρια της Γ' Παθολογικής του Γ. Γεννηματάς και πρόεδρος της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη.

Και συνεχίζει: «Το πρόβλημα αυτό παραμένει άλυτο, παρά τις προσπάθειές μας. Και φυσικά αποδέκτες της αδυναμίας του συστήματος υγείας είναι για μία ακόμη φορά οι ασθενείς».

Το παράδειγμα του Γ. Γεννηματάς ακολουθούν και τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, καθώς και εκεί ευδοκιμεί το φαινόμενο της διασποράς περιστατικών σε κλινικές άσχετες με την πάθησή τους. Ετσι, για παράδειγμα, στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης μπορεί να συναντήσει κανείς ασθενή της Παθολογικής Κλινικής στην Ουρολογική και ούτω καθεξής.


Μάρθα Καϊτανίδη 


Νέα Δημοκρατία : Καταστροφικά τα αποτελέσματα της Δ.Ε.Η. για το 2017



Ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Τρικάλων, κ. Κώστας Σκρέκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καταστροφικά τα αποτελέσματα της Δ.Ε.Η. για το 2017. Ούτε το μισό μισθοδοτικό κόστος των εργαζομένων της Δ.Ε.Η. δεν καλύπτει το  λειτουργικό περιθώριο κέρδους της εταιρίας το 2017».

Πλήρης Δήλωση

«Ούτε το μισό μισθοδοτικό κόστος των εργαζομένων της Δ.Ε.Η. δεν καλύπτει το  λειτουργικό περιθώριο κέρδους της εταιρίας το 2017.

Τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν ξαφνικά, το βράδυ της Παρασκευής, δείχνουν ότι το λειτουργικό περιθώριο κέρδους (EBITDA) της εταιρείας είναι -χωρίς να συνυπολογισθούν οι Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) και οι προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις-  μόλις 478 εκατομμύρια ευρώ. Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος, μόνο για τη μισθοδοσία του προσωπικού, απαιτούνται σχεδόν τα διπλάσια, δηλαδή 821 εκατομμύρια ευρώ. Να σημειωθεί ότι τα ΥΚΩ ύψους 360 εκ. ευρώ που έχουν συμπεριληφθεί στο τελικό αποτέλεσμα, είναι μη επαναλαμβανόμενα και αφορούν τις προηγούμενες χρονιές (2012-2016).

Μόλις τρία χρόνια πριν, το 2014, η Δ.Ε.Η. παρουσίαζε λειτουργικό περιθώριο κέρδους (EBITDA) προ ΥΚΩ και προ προβλέψεων για επισφάλειες 1453,2 εκατομμυρίων ευρώ. Δηλαδή μέσα σε μόλις τρία χρόνια η Δ..Ε.Η. έχει απωλέσει 974,6 εκατομμύρια ευρώ ή 67%   του περιθωρίου κέρδους της.
Η εταιρεία οδηγείται σε αδιέξοδο ως αποτέλεσμα των καταστροφικών επιλογών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι αμείλικτα:  

Θα μπορεί η επιχείρηση να πληρώνει τους εργαζομένους και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη λειτουργία της τα επόμενα χρόνια;
Πως θα προχωρήσει η εταιρεία μετά και την απώλεια των πιο κερδοφόρων λιγνιτικών εργοστασίων που πουλά η Κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που ψήφισε;
Πως θα επιβιώσει η Δ.Ε.Η. μετά τη δέσμευση της Κυβέρνησης προς την Τρόικα για περαιτέρω μείωση του τζίρου της στο μισό μέχρι το 2020, χωρίς κανένα οικονομικό αντάλλαγμα;

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υποθήκευσε το μέλλον της Δ.Ε.Η., των εργαζομένων της και όλων των Ελλήνων εξαιτίας της ανικανότητας και των ιδεοληψιών που την χαρακτηρίζουν. Δυστυχώς το κόστος της πολιτικής τους το πληρώνουν όλοι οι πολίτες». 


Public Issue: Λάθη στα ελληνοτουρκικά βλέπει η πλειοψηφία των Ελλήνων



Τη στάση της ελληνικής κοινής γνώμης για θέματα εξωτερικής πολιτικής αλλά και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις κατέγραψε έρευνα της Public Issue. 
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συγκυρία, με αρκετά και μεγάλα θέματα εξωτερικής πολιτικής να είναι ανοιχτά για την Ελλάδα και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις να διάγουν μια περίοδο έντασης. 
Σύμφωνα με την έρευνα, το 81% των ερωτηθέντων πιστεύει πως σε σχέση με την περσινή χρονιά οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας έχουν χειροτερεύσει, ενώ ένα 74% εκτιμά ότι το σημαντικότερο πρόβλημα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι η αμφισβήτηση της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας. Όσον αφορά το ερώτημα του πώς χειρίζεται η κυβέρνηση τις σχέσεις της χώρας με την Τουρκία, το 54% των ερωτηθέντων απαντά μάλλον λάθος, ενώ το 37% απαντά μάλλον σωστά. Μάλλον λάθος θεωρεί την κριτική που κάνει η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση για το ίδιο θέμα ένα 56% και μάλλον σωστή ένα 32%. Πάντως, η συντριπτική πλειοψηφία, ένα 70% πιστεύει ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει συζητήσεις και διαπραγματεύσεις με την Τουρκία. Επίσης, το 44% των ερωτηθέντων θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο ενός πολέμου με την Τουρκία στα επόμενα χρόνια, ενώ ένα 52% απίθανο. Σε περίπτωση πολέμου, πάντως, το 42% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι αυτός θα λήξει με νίκη της Ελλάδας. Τέλος, όσον αφορά στο πού θεωρούν πιο πιθανό να ξεσπάσει ένα θερμό επεισόδιο, η συντριπτική πλειοψηφία πιστεύει στο Αιγαίο, με ποσοστό 65%, ενώ στη Θράκη απαντά το 7% και στην Κύπρο το 17%. 

Public Issue - Τι πιστεύουν οι πολίτες για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις (φωτο)Public Issue - Τι πιστεύουν οι πολίτες για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις (φωτο)Public Issue - Τι πιστεύουν οι πολίτες για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις (φωτο)Public Issue - Τι πιστεύουν οι πολίτες για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις (φωτο)Public Issue - Τι πιστεύουν οι πολίτες για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις (φωτο)Public Issue - Τι πιστεύουν οι πολίτες για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις (φωτο)Public Issue - Τι πιστεύουν οι πολίτες για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις (φωτο)
Σε ότι αφορά στο άλλο κομμάτι της έρευνας που έχει διερευνά  τις κοινωνικές αντιλήψεις για την ισχύ και την άμυνα της χώρας, το 42% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η θέση της χώρας είναι πιο αδύνατη σε σχέση με πέρυσι και το 40% απαντά πως είναι ίδια. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών απαντά ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα με γειτονική χώρα, η Ελλάδα τα αντιμετωπίζει με την Τουρκία. Το ποσοστό των ερωτηθέντων που έδωσε αυτή την απάντηση έφθασε το 87%. Το 79% απαντά ότι η Τουρκία συνιστά απειλή για την Ελλάδα, το 17% απαντά πως καμία χώρα δεν συνιστά απειλή για την Ελλάδα και το 13% θεωρεί ως απειλή την Αλβανία. 
Σε ότι αφορά στο ΝΑΤΟ το 62% των ερωτηθέντων έχει αρνητική άποψη και μόνο το 34% θετική. Μάλιστα, το 49% των ερωτηθέντων απαντά πως πιστεύει ότι η Ελλάδα δεν έχει ωφεληθεί από τη συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ, σε αντίθεση με το 38% που πιστεύει ότι έχει ωφεληθεί. 
Την ώρα που η πλειοψηφία των ερωτηθέντων μοιάζει να μην εμπιστεύεται το ΝΑΤΟ, δείχνει να εμπιστεύεται τον στρατό και τις ένοπλες δυνάμεις. Το 80% δηλώνει ότι μάλλον εμπιστεύεται τον στρατό, σε αντίθεση με ένα 17% που δηλώνει ότι μάλλον δεν τον εμπιστεύεται. 
Εντύπωση προκαλεί η απάντηση στην ερώτηση για το πώς βλέπουν το ενδεχόμενο να αυξηθεί κατά τρεις μήνες η στρατιωτική θητεία, από εννιά μήνες σε 12. Το 64% δηλώνει ότι μάλλον συμφωνεί με ένα τέτοιο ενδεχόμενο και το 31% ότι διαφωνεί.  

Public Issue - Τι πιστεύουν οι πολίτες για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις (φωτο)Public Issue - Τι πιστεύουν οι πολίτες για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις (φωτο)Public Issue - Τι πιστεύουν οι πολίτες για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις (φωτο)Public Issue - Τι πιστεύουν οι πολίτες για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις (φωτο)Public Issue - Τι πιστεύουν οι πολίτες για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις (φωτο)Public Issue - Τι πιστεύουν οι πολίτες για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις (φωτο)Public Issue - Τι πιστεύουν οι πολίτες για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις (φωτο)


Πηγή : politik.gr


Άγριος αντιπολιτευτικός καυγάς Αυλωνίτου ΣΥΡΙΖΑ - Δ. Καμμένου ΑΝΕΛ



Η εικόνα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μέσα από την αντιπολιτευτική κόντρα μεταξύ της γραφικής Αυλωνίτου ΣΥΡΙΖΑ και τους Δ. Καμμένου ΑΝΕΛ που έχει δείξει ότι δεν μασάει τα λόγια του.

Ο καβγάς  ξεκίνησε όταν ο κ. Καμμένος  χαρακτήρισε «οικονομικά της…  κολύμβησης» τα όσα έλεγε η κ. Αυλωνίτου και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον βουλευτή των ΑΝΕΛ ότι ταυτίζεται με τις θέσεις της ΝΔ και του είπε να αλλάξει κόμμα και να πάει εκεί που έχουν απήχηση οι φιλελεύθερες θέσεις του.

Ο κ. Καμμένος ζήτησε τον λόγο και απαίτησε από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να του ζητήσει συγγνώμη. «Αν η κ. Αυλωνίτου με διώξει, εμένα και άλλους, τότε θα φύγουμε από την κυβέρνηση και θα πάμε σε εκλογές. Να ζητήσει συγγνώμη, ήταν μεγάλη προσβολή για εμένα. Θα θέσω θέμα στη συγκυβέρνηση, στον Πάνο Καμμένο. Δεν θα συνεχίσει αυτό το τρολάρισμα από συναδέλφους».

Στο τέλος και αφού η κ. Αυλωνίτου επέμενε και δεν ζητούσε συγνώμη, ο κ. Καμμένος είπε ότι θα έχουμε : «Τεράστια κυβερνητική κρίση. Ή θα επανορθώσει ή θα έχουμε απρόβλεπτη συνέχεια».




Εάν είσαι σοβαρός δεν ανεβάζεις τέτοιες γελοιότητες Τζανακόπουλε πας στην αστυνομία



Στην αρχή που το διαβάσαμε νομίζαμε ότι ήταν τρολάρισμα αλλά τελικά, είναι απίστευτη η βλακεία των στελεχών αυτής της γελοίας και επικίνδυνης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Ο υπουργός Δημήτρης Τζανακόπουλος, μέσω του λογαριασμού του στο twitter, ισχυρίστηκε ότι δέχτηκε τηλεφώνημα με σχεδόν απειλητικό τόνο από τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter:

«Πριν από λίγο δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από άγνωστο αριθμό. Ήταν ένας κύριος που μου συστήθηκε ως Βαγγέλης Μαρινάκης. Με τόνο σχεδόν απειλητικό ζητούσε να μάθει τον συντάκτη των ανακοινώσεων του γραφείου τύπου του Πρωθυπουργού. Του έκλεισα το τηλέφωνο. Αυτή η κυβέρνηση δεν συνηθίζει να συνομιλεί στο σκοτάδι. Ούτε απειλείται. Καλή νύχτα σας κύριοι».



Εάν υπήρχε ίχνος σοβαρότητας σε αυτό τον κύριο όπως και σε όλη την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, θα είχε πάει με το τηλέφωνο του στην αστυνομία για να επιληφθεί της καταγγελίας του και δεν θα ανέβαζε τέτοιες γελοιότητες στα sosial media.





Κάπνισμα: 6 τροφές που βοηθούν να καθαρίσετε τους πνεύμονες από τη νικοτίνη



Η νικοτίνη προκαλεί ταχεία αύξηση της πίεσης του αίματος και σοβαρές βλάβες στους πνεύμονες. Επιπλέον, ακόμη και αν κάποιος σταματήσει το κάπνισμα, η επίδραση της νικοτίνης μπορεί να διαρκέσει για χρόνια.

Κάπνισμα - Η υγιεινή διατροφή και οι αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορεί να σας βοηθήσουν να εξαλείψετε τη νικοτίνη από τον οργανισμό σας. Ορισμένες τροφές περιέχουν συστατικά τα οποία βοηθούν τον οργανισμό να καταπολεμήσει και να απομακρύνει με φυσικό τρόπο τα κατάλοιπα της νικοτίνης.

Δείτε τις 6 καλύτερες τροφές που θα σας βοηθήσουν να αποβάλλετε τη νικοτίνη από το σώμα σας:

Μπρόκολο: Είναι πλούσιο σε βιταμίνες C και Β5. Το κάπνισμα μειώνει τα επίπεδα της βιταμίνης C στον οργανισμό. Προσπαθήστε να καταναλώνετε περισσότερο μπρόκολο για την εξάλειψη της νικοτίνης από τον οργανισμό σας.

Πορτοκάλια: Ο χυμός πορτοκαλιού είναι πλούσιος σε βιταμίνη C. Η τακτική κατανάλωση πορτοκαλιών θα ενισχύσει το μεταβολισμό σας και θα μειώσει το στρες, το οποίο είναι “διακόπτης” επιθυμίας για νικοτίνη από ένα εξαρτημένο άτομο.

Χυμός καρότου: Εάν καπνίζετε, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι κάθε φορά που ανάβετε ένα τσιγάρο η νικοτίνη παραμένει στο σώμα σας για τρεις ημέρες. Η νικοτίνη προκαλεί, επίσης, βλάβες στο δέρμα σας. Ο χυμός καρότων είναι καλός για το δέρμα και είναι πλούσιος σε βιταμίνες Α, C, Κ και Β, που έχουν αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικές στην απομάκρυνση της νικοτίνης από τον οργανισμό.

Σπανάκι: Το σπανάκι είναι ένα από τα καλύτερα λαχανικά για την υγεία, διότι δεν είναι μόνο πλούσιο σε βιταμίνες, αλλά περιέχει επίσης μεγάλες ποσότητες φολικού οξέος.

Ακτινίδια: Αυτό το “θαυματουργό” φρούτο θα σας βοηθήσει να εξαλείψετε τη νικοτίνη από το σώμα σας. Τα ακτινίδια είναι πλούσια πηγή βιταμινών Α, C και Ε. Όταν καπνίζετε, τα επίπεδα αυτών των βιταμινών μειώνονται.

Νερό: Το κάπνισμα αφυδατώνει το σώμα σας. Σύμφωνα με πολλές έρευνες, με άφθονο πόσιμο νερό μπορείτε να σταματήσετε το κάπνισμα και να αποβάλλετε τη νικοτίνη από τον οργανισμό σας.


healthyfoodhouse.com
Μιχάλης Θερμόπουλος
iatropedia.gr


UNICEF για γραφείο Ελλάδας: Διαπιστώσαμε παραλείψεις και δυσλειτουργίες



Τους λόγους της διακοπής της συνεργασίας της με την πρώην Εθνική Επιτροπή της στην Ελλάδα εξηγεί η UNICEF με ανακοίνωσή της καθώς έπειτα από διαδοχικούς ελέγχους αποκαλύφθηκαν «διοικητικές δυσλειτουργίες» και αναδείχθηκαν «μη βιώσιμες συστημικές παραλείψεις», ωστόσο, δεν διαπιστώθηκε απάτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «Η UNICEF προέβει σε διακοπή της συμφωνίας της με την πρώην Εθνική Επιτροπή της στην Ελλάδα, μετά από διεξαγωγή δύο διαδοχικών ελέγχων από ανεξάρτητους φορείς – ο πρώτος κατόπιν αιτήματος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής και ο δεύτερος με αίτημα της UNICEF – οι οποίοι αποκάλυψαν διοικητικές δυσλειτουργίες και αναδείχθηκαν μη βιώσιμες συστημικές παραλείψεις. Αυτές περιλάμβαναν ανεπαρκή καταγραφή λογιστικών συναλλαγών, αμφισβητούμενες πρακτικές απασχόλησης και ελλιπή διακυβέρνηση. Ο ανεξάρτητος έλεγχος που ανέθεσε η UNICEF δεν διαπίστωσε την ύπαρξη απάτης».

Ακόμη, όπως τονίζει η UNICEF, «επένδυσε σημαντικούς πόρους και συνεργάστηκε μεθοδικά με το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Επιτροπής για το σχεδιασμό και την εφαρμογή πλάνου αναδιοργάνωσης, το οποίο θα επανέφερε την διοικητική διαχείρισή της στα διεθνή πρότυπα που απαιτούνται για το διεθνές δίκτυο Εθνικών Επιτροπών του Οργανισμού και που αναμένονται από τους εταίρους μας. Παρά τις εντατικές προσπάθειες, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι, δεδομένης της αναποφασιστικότητας και του διχασμού του διοικητικού συμβουλίου, οι στόχοι μας δεν είναι εφικτό να επιτευχθούν».

Επιπλέον, σημειώνεται ότι «διεργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει προς την κατεύθυνση καθορισμού μιας νέας Εθνικής Επιτροπής στην Ελλάδα ώστε η UNICEF να συνεχίσει με υπερηφάνεια το έργο της για τα παιδιά σε όλο τον κόσμο. Η UNICEF θα συνεργαστεί πλήρως με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στην έρευνα που διεξάγει για την Ελληνική Εθνική Επιτροπή».

Παράλληλα, «η UNICEF δεσμεύεται να συνεχίσει την 70-ετή στήριξη και συνεργασία της με την ελληνική κοινωνία» καθώς όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το έργο της «θα συνεχιστεί ως έχει, ως μέρος του πλάνου της προσφυγικής και μεταναστευτικής ανταπόκρισης, το οποίο στηρίζεται από το Περιφερειακό Γραφείο Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας, σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και άλλους εταίρους της κοινωνίας των πολιτών».


Πηγή: ΑΠΕ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Νέα πρόκληση Ερντογάν: "Οι Έλληνες έκαψαν τη Σμύρνη"



Μετά την προεκλογική ομιλία του στην πόλη της Σμύρνης, από όπου ξεκίνησε την εκστρατεία του για τις προεδρικές εκλογές της 24ης Ιουνίου στην Τουρκία, ο πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στο εμπορικό επιμελητήριο της Σμύρνης αναφέρθηκε στην ιστορία της πόλης και συγκεκριμένα στην καταστροφή της Σμύρνης, κατηγορώντας τους Έλληνες ότι την έκαψαν.

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε χαρακτηριστικά, «το μεγαλύτερο χτύπημα που δόθηκε στην κληρονομιά αυτής της ωραίας πόλης είναι από τους έλληνες στρατιώτες που έκαψαν τη Σμύρνη, την ώρα που υποχωρούσαν. Μην κοιτάζετε που έχει βγει το όνομα στους Τούρκους. Τα πιο μεγάλα χτυπήματα σε αυτήν τη γεωγραφική περιοχή τα έχουν κάνει αυτοί που λένε τον εαυτό τους πολιτισμένο», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά την έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας ο Ερντογάν κατηγόρησε τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ότι είναι πραξικοπηματίας, επικρίνοντάς τον για τους 15 βουλευτές που παραχώρησε στο Καλό Κόμμα της Μεράλ Ακσενέρ, αγνοώντας την πολιτική βούληση του λαού που τους ψήφισαν. Επίσης, όπως μετέδωσε το euronews, κάνοντας έκπληξη στους υποστηρικτές του που είχαν συγκεντρωθεί κάλεσε τον διάσημο τραγουδιστή Ιμπραχίμ Τατλισες, ο οποίος τραγούδησε στην σκηνή ερμηνεύοντας γνωστό παραδοσιακό τραγούδι για τον στρατό.

Η νέα εμπρηστική δήλωση Ερντογάν έρχεται μόλις μια εβδομάδα αφότου είχε πει πως δεν επιθυμεί άλλες εντάσεις με την Ελλάδα, σημειώνοντας σε συνέντευξή του πως "χρειαζόμαστε την ειρήνη τώρα". Και αυτή εντάσσεται στο γαϊτανάκι λεονταρισμών στο οποίο επιδίδεται ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα. Τον περασμένο Μάρτιο είχε πει στο ίδιο πνεύμα πως «ας μάθουν πολύ καλά πως γλίτωσαν να γίνουν παστά ψάρια στο Σαγγάριο, και πως έφυγαν από εδώ πέφτοντας στη θάλασσα (σ.σ. αναφερόμενος στη Μάχη του Σαγγάριου τον Αύγουστο του 1921)".


Πηγή : news247.gr


Συμπλοκή Πακιστανών στον Ασπρόπυργο με ένα νεκρό



Θανάσιμα τραυματίστηκε ένας 33χρονος Πακιστανός, το βράδυ στον Ασπρόπυργο, έπειτα από συμπλοκή με δύο ομοεθνείς του για οικονομικές διαφορές.

Οι δράστες του φονικού μόλις τον μαχαίρωσαν αμέσως τράπηκαν σε φυγή, το θύμα διακομίστηκε σε νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.







Ν.Δ.: Αληθεύει ότι το Yπουργείο Οικονομικών καθυστέρησε την παραπομπή στη Δικαιοσύνη συμβούλου του κ. Τσακαλώτου;




Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Όσα αποκαλύπτει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα «Παραπολιτικά» για τη σκοτεινή υπόθεση χρηματισμού στην οποία φέρεται να είναι εμπλεκόμενος σύμβουλος του κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου, χρήζουν απαντήσεων από την Kυβέρνηση.

Ισχύουν οι καταγγελίες για τον σύμβουλο του Υπουργού Οικονομικών ότι ζήτησε μίζα από τη νόμιμη αμοιβή του καταγγέλλοντος για τη συνδρομή του σε  υπόθεση μεγάλης φοροδιαφυγής; 

Τι έκανε το Μέγαρο Μαξίμου όταν ενημερώθηκε για την ύποπτη αυτή υπόθεση και γιατί ο κ. Τσακαλώτος διατηρεί ακόμη τον καταγγελλόμενο σύμβουλό του στη θέση του;

Αληθεύει ότι το Yπουργείο Οικονομικών καθυστέρησε την παραπομπή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη και κατέφυγε σε αυτήν αφού προηγουμένως πληροφορήθηκε ότι είχε προσφύγει και ο καταγγέλλων;

Ισχύει ότι στην υπόθεση εμπλέκεται και πρώην αναπληρωτής Yπουργός του Υπουργείου Οικονομικών;

Η Νέα Δημοκρατία αξιώνει άμεσες και πειστικές απαντήσεις από την κυβέρνηση κι όχι υπεκφυγές από τις μονίμως ανώνυμες πηγές του Μαξίμου, καθώς οι καταγγελίες είναι πολύ σοβαρές».


Σφαγή στο Μαλί: Δεκάδες Τουαρέγκ δολοφονήθηκαν από τζιχαντιστές


«Οι μαχητές μας καταστρέφουν τις βάσεις τους και τους αποδυναμώνουν. Αυτοί έρχονται και επιτίθενται τσάμπα σε αθώους πολίτες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της φυλής, θεωρώντας τις σφαγές αυτές αντίποινα.

Δεκάδες άμαχοι Τουαρέγκ, ανάμεσά τους ηλικιωμένοι, γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν μέσα σε ένα 24ωρο από τζιχαντιστές στο βορειοανατολικό Μαλί, στα σύνορα με τον Νίγηρα, προκαλώντας φόβους για όξυνση των εντάσεων μεταξύ κοινοτήτων.

Οι σφαγές έλαβαν χώρα σε απομακρυσμένη περιοχή όπου τζιχαντιστές που έχουν ορκιστεί πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) υπέστησαν πρόσφατα μεγάλες απώλειες όταν αντιμετώπισαν τη γαλλική δύναμη Μπαρχάν και τον στρατό του Μαλί, που υποστηρίζονται συχνά από δύο ένοπλες ομάδες κυρίως των Τουαρέγκ, τη Gatia και τη MSA.

Οι δυνάμεις του Μαλί και της Γαλλίας έχουν εντείνει την πίεση στις τζιχαντιστικές οργανώσεις τους τελευταίους μήνες ενόψει των προεδρικών εκλογών της 29ης Ιουλίου.

«Υπήρξαν 43 νεκροί σε δύο ημέρες, όλοι άμαχοι, της ίδιας κοινότητας», της Τουαρέγκ Ιντακσαχάκ, δήλωσε σήμερα τηλεφωνικά από τη Μενάκα, μεγάλη πόλη της περιοχής, ο Σιντιγκί Αγκ Χαμάντι, εκπρόσωπος της φυλής.

«Οι μαχητές μας καταστρέφουν τις βάσεις τους και τους αποδυναμώνουν. Αυτοί έρχονται και επιτίθενται τσάμπα σε αθώους πολίτες», είπε θεωρώντας τις σφαγές αυτές αντίποινα των τζιχαντιστών στα πλήγματα που δέχτηκαν κυρίως από την Ομάδα Αυτοάμυνας Τουαρέγκ Ιμγάντ και τους συμμάχους της (Gatia, που υποστηρίζει τις δυνάμεις του Μπαμακό, και το Κίνημα για τη σωτηρία του Αζουάντ/MSA).

Η MSA επιβεβαίωσε ότι "πληροφορήθηκε με οδύνη τη δολοφονία 43 ανθρώπων της κοινότητας Ιντακσαχάκ κατά τη διάρκεια δύο επιδρομών από ορδές ενόπλων κακοποιών στους καταυλισμούς της Ακλάζ στις 26 Απριλίου και της Αουακάσα στις 27 Απριλίου". Σε ανακοίνωσή της "απευθύνει επείγουσα έκκληση στις κυβερνήσεις του Μαλί, του Νίγηρα να θέσουν αμέσως τέλος στα αποτρόπαια εγκλήματα που διαπράττονται", αλλά διαβεβαιώνει ότι "δεν θα υποκύψει σε κανέναν εκφοβισμό".


Πηγή : protothema.gr


Κατείχαν τα προσωπικά δεδομένα 1,5 εκ. Ελλήνων



Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθησαν δυο ημεδαποί, 46χρονη και 64χρονος, καθώς κατείχαν παράνομα, επεξεργάζονταν και διέθεταν σε τρίτους, ψηφιακά αρχεία και λίστες με προσωπικά δεδομένα πολιτών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παράβαση της νομοθεσίας για την επεξεργασία και προστασία των προσωπικών δεδομένων και για απείθεια.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία, η οποία διαβιβάστηκε από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Τα στοιχεία της καταγγελίας τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, από την οποία διατάχθηκε η διενέργεια Προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη ψηφιακή αστυνομική έρευνα και διακριβώθηκε η παράνομη δράση τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες κατείχαν παράνομα ψηφιακά αρχεία και λίστες με προσωπικά δεδομένα (ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τηλεφωνικούς αριθμούς), για την ύπαρξη των οποίων ενημέρωναν, μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κυρίως ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, που τυχόν ενδιαφέρονταν για την αποτελεσματικότερη προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών τους.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018, από κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και με τη συνδρομή της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, στην οικία της 46χρονης, σε περιοχή της Αττικής, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των ανωτέρω στην υπό διερεύνηση υπόθεση.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

ψηφιακά αρχεία, με πάνω από 1.5 εκατομμύρια εγγραφές με προσωπικά δεδομένα πολιτών,
φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
εσωτερικός σκληρός δίσκος,
(4) εξωτερικοί σκληροί δίσκοι,
(3) συσκευές αποθήκευσης USB,
κινητό τηλέφωνο,
κάρτα SIM και εξωτερική κάρτα μνήμης.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα και πειστήρια θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Παράλληλα από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διερευνάται η πηγή προέλευσης των αρχείων αυτών, ο τρόπος παράνομης συλλογής των δεδομένων από πλευράς των συλληφθέντων και το ενδεχόμενο παραχώρησής τους σε τρίτους, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
Μέσω twitter: @CyberAlertGR