Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023

Δολοφονούν αδέσποτα με φόλες στον Δήμο Ελάτειας - Αμφίκλειας δημοτική αρχή και αστυνομία είναι ανύπαρκτες

 



Κτήνη, ζώα δολοφόνοι στον Δήμο Ελάτειας - Αμφίκλειας δρουν ανεξέλεγκτα σκοτώνοντας αδέσποτα.

Τον τελευταίο καιρό, δολοφόνοι δρουν ανεξέλεγκτα, με τα φαινόμενα βάναυσης κακοποίησης από δολοφόνους της περιοχής βάζοντας φόλες στο φαγητό των αδέσποτων σκυλιών που τριγυρνούν στην περιοχή, να πληθαίνει. 

Το φαινόμενο μπορεί να έχει αποκτήσει τεράστιες διαστάσεις ωστόσο δεν είναι κάτι καινούργιο καθώς προϋπήρχε σε μικρότερη ένταση και τα προηγούμενα χρόνια, με την δημοτική αρχή και την αστυνομία να μην παίρνει μέτρα.

Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής, έχουν χάσει κυριολεκτικά τον ύπνο τους. Δεν προλαβαίνει να ξημερώσει και είναι θέμα συζήτησης το αδέσποτο που βρισκόταν στη γειτονιά και σε ένα βράδυ χάθηκε.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η σελίδα Αδέσποτα Ζώα Φθιώτιδας «Η κατάσταση στο χωριό της Ελάτειας έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Το κακό έχει παραγίνει. Υπάρχουν και παιδιά που κυκλοφορούν στο δρόμο και βλέπουν σκοτωμένα σκυλάκια»

Διαβάστε την ανάρτηση

app-facebook
Αδέσποτα Ζώα Φθιώτιδας
πριν από περίπου 3 εβδομάδες

🐾 Καλησπέρα σε όλους. Η κατάσταση στο χωριό της Ελάτειας με τους θανάτους αδέσποτων ζώων έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Τα αθώα αδέσποτα σκυλάκια πέφτουν θύματα ανείπωτης κακοποίησης και έχουν - δυστυχώς - σκοτώσει πολλά από αυτά τα αθώα πλάσματα.

Η φωτογραφία που βλέπετε είναι ένα απο τα αδέσποτα σκυλάκια που δεν πρόλαβε να γλυτώσει. 

...Δείτε περισσότερα

Μάλιστα μία κάτοικος της Ελάτειας επισημαίνει με πόνο ψυχής τα παρακάτω. «Το συγκεκριμένο κουταβάκι ήταν πολύ αγαπητό στα παιδιά γιατί πήγαινε στο σχολείο τους και το τάιζαν . Δυστυχώς το βρήκανε τα παιδιά μου και οι παρέα τους και όταν πήγα να δω το τι γίνεται είδα πέντε παιδιά να κλαίνε με λυγμούς για αυτό το κουταβάκι και δεν είναι το μόνο που πέθανε από φόλα.»

Η Ζωή Βουδουρίδη, που δίνει καθημερινή μάχη για τη διάσωση αυτών των αθώων ψυχών, τονίζει ότι η κατάσταση είναι απελπιστική. Μάλιστα το συγκεκριμένο θέμα την πληγώνει τόσο πολύ που η ίδια έλαβε ενεργό συμμετοχή στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος. «Εγώ προσπάθησα να εκλεγώ για να δώσω μία λύση σε αυτό το θέμα. Μόνο αυτό με ενδιέφερε. Προσφάτως, πριν από περίπου έξι μήνες, είχαμε έρθει σε επαφή με την δήμαρχο του Δήμου Ελάτειας-Αφίκλειας κα. Σούλα Στιβακτή η οποία έδειχνε να έχει μία απόμακρη στάση, όσον αφορά το θέμα των αδέσποτων.» αναφέρει η ίδια μιλώντας στο Eleftherostypos.gr.

Δυστυχώς ζούμε σε μία χώρα όπου η αξία των συμπαθέστατων τετράποδων, για ένα σημαντικό ποσοστό των συνανθρώπων μας, κρίνεται αμελητέα. Πολλοί οι φιλόζωοι και αρκετοί οι δολοφόνοι…

Σε μία τέτοια κατάσταση, λοιπόν, κάθε φορέας που συνδέεται άμεσα ή έμμεσα φέρει τις δικές του ευθύνες. Όπως ακριβώς τις φέρει η επανεκλεγείσα δημοτική αρχή. Το φαινόμενο της βάναυσης κακοποίησης, και εν τέλει της θανάτωσης των ζώων, έχει πάρει τρομακτικές διαστάσεις την ώρα που η κα. Σούλα Στιβακτή δείχνει να μην ανησυχεί ιδιαίτερα.

Μπορεί για έναν τόπο να παίζει σημαντικό ρόλο η εξωστρέφεια αυτού προκειμένου να αναπτυχθεί ο τουρισμός, μπορεί να δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και την προβολή των ωραίων σημείων του Δήμου, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι σκεπάζονται κάτω από ένα χαλάκι τα προβλήματα που βαραίνουν την τοπική κοινωνία.

Δυστυχώς τα απαραίτητα καταφύγια για την ασφάλεια και την φροντίδα των αδέσποτων ζώων που θα έπρεπε να υπάρχουν σε κάθε δήμο δεν υφίστανται στον Δήμο Ελάτειας-Αμφίκλειας. Οι καταγγελίες από τους οργισμένους δημότες πολλές. «Δεν φτιάχνουν καταφύγια για να μην πληρώνουν ανθρώπους» θα πουν μερικοί. Τα ερωτήματα που ψάχνουν απάντηση, από τη δική μας πλευρά, ακόμα περισσότερα.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε η δημοτική αρχή να φανεί αντάξια των προσδοκιών των κατοίκων του Δήμου και να σβήσει τα μελανά σημεία, που έχει αφήσει τα προηγούμενα χρόνια. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, σε βάθος πενταετίας, θα έχει όλα τα εχέγγυα προκειμένου να δώσει οριστική λύση στο έγκλημα που συντελείται στην περιοχή.

Η λύση δεν είναι η θανάτωση, αλλά η διάσωση.



"Πετσόκοψε" και ξεφτίλισε Ανδρουλάκη και Φάμελο ο πρωθυπουργός



Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του στο βήμα της Ολομέλειας της Βουλής "πετσόκοψε" και ξεφτίλισε, Σωκράτη Φάμελλο και Νίκο Ανδρουλάκη, στην κριτική που άσκησαν στην κυβέρνηση για τη στάση που κράτησε στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τη θέση της Ελλάδας, διαχωρίζοντας την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς, όπως είπε, από τον παλαιστινιακό λαό και τονίζοντας πως η στρατιωτική αντίδραση του Ισραήλ θα πρέπει να λάβει υπ' όψιν το διεθνές δίκαιο.

«Διαχωρίσαμε τη Χαμάς από τον παλαιστινιακό λαό. Η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση και ζημιώνει τον παλαιστινιακό λαό και πρέπει να ηττηθεί», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα ζήτησε «ανθρωπιστικές παύσεις και διακοπή των επιχειρήσεων για να υποστηριχθούν οι άμαχοι της Γάζας, καθώς η επίθεση έχει κλιμακωθεί πολύ πέρα από μια λελογισμένη αντίδραση μετά την επίθεση που δέχθηκε το Ισραήλ».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον Σωκράτη Φάμελλο και τον Νίκο Ανδρουλάκη, είπε «στο Κάιρο είδα τον πρόεδρο Αμπάς και συνομίλησα και στο τηλέφωνο μαζί του, κύριε Φάμελλε και κύριε Ανδρουλάκη». Ο Φάμελος  νωρίτερα είχε κατηγορήσει τον πρωθυπουργό πως συνάντησε μόνο τον πρωθυπουργό του Ισραήλ και όχι τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην εμπόλεμη περιοχή.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε της απόφασης της Ελλάδας να απέχει από το ψήφισμα του ΟΗΕ που ζητούσε κατάπαυση του πυρός, χωρίς καμία αναφορά στη Χαμάς. «Και ναι, δεν ψηφίσαμε το ψήφισμα του ΟΗΕ, όπως και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, γιατί δεν ήταν ισορροπημένο και δεν εναρμονιζόταν με τα εθνικά συμφέροντα -δηλαδή σεβασμό στη στρατηγική σχέση με το Ισραήλ αλλά και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και να μη χάνονται αδικαιολόγητα ανθρώπινες ζωές στη Γάζα», είπε.

Κλείνοντας το θέμα της Γάζας ο πρωθυπουργός έκανε επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη. «Και αλήθεια, κ. Ανδρουλάκη, ήρθατε και μας είπατε για τη μεγάλη πολιτική παρακαταθήκη του ΠΑΣΟΚ. Και αναφερθήκατε στις εποχές του Ανδρέα Παπανδρέου και του Γιάσερ Αραφάτ, τη δεκαετία του ’80, ισχυριζόμενος τι; Ότι ήταν ισορροπημένες οι σχέσεις της χώρας τότε με την ευρύτερη γειτονιά μας;

»Διότι θέλω να σας θυμίσω -γιατί δεν τα θυμάστε μάλλον καλά- ότι επί εποχής Ανδρέα Παπανδρέου η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα η οποία δεν είχε αναγνωρίσει επίσημα το κράτος του Ισραήλ. Και αυτό εσείς έρχεστε και ισχυρίζεστε τώρα, κάνοντας αναφορά σε εκείνη την περίοδο, ότι ήταν ισορροπημένη πολιτική. Ή δεν τα ξέρετε, λοιπόν, οπότε καλά θα κάνετε να ενημερωθείτε και να διαβάσετε λίγο περισσότερο για την ιστορία του κόμματός σας ή πολύ απλά είστε εκτός θέματος κάνοντας αυτή τη συγκεκριμένη αναφορά.

»Προσέξτε, δεν αναφέρθηκα σε άλλους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ που τήρησαν μια πιο ισορροπημένη στάση. Το κράτος του Ισραήλ αναγνωρίστηκε με απόφαση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη τον Απρίλιο του 1990 και ήμασταν η τελευταία ευρωπαϊκή χώρα που αναγνώρισε το Ισραήλ. Και εσείς επανέρχεστε σε αυτή την περίοδο. Τι να σας πω τώρα; Από εκεί και πέρα, ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του».

Συνεχίζοντας τη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός απάντησε σε ΣΥΡΙΖΑ και σε ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τις υποκλοπές και την ΑΔΑΕ. «Ακούω την επιχειρηματολογία των κ.κ. Φάμελου και Ανδρουλάκη και μου θυμίζει τον πρώτο δίσκο των εφηβικών μας χρόνων. Η ίδια μουσική: μονοθεματική εμμονή του κ. Ανδρουλάκη με θέματα κράτους δικαίου, επαναφορά των υποκλοπών. Ο κος Φάμελος να μιλά για «Μητσοτάκης ΑΕ» κλπ. Αλλάξτε τροπάριο, διευρύνετε τη γκάμα σας. Ο κ.Φάμελλος λέει ότι αποκλείνουμε από την Ευρώπη και για Μητσοτάκης ΑΕ. Τα ίδια λέγατε και πριν τις εκλογές και τότε η ΝΔ πήρε 41% εσείς πήρατε 17% και εσείς 12%. Αλλάξτε, διευρύνετε την γκάμα σας», είπε ο πρωθυπουργός.

«Η κάλπη δεν ξεπλένει ένα ενδεχόμενο αδίκημα, είναι δουλειά της Δικαιοσύνης να το ερευνήσει. Που ξέρατε ότι η ΑΑΔΕ θα βάλει πρόστιμο; Είναι ανεξάρτητη αυτή η αρχή ή σουρωτήρι; Πόσους μήνες είχε λήξει η θητεία των μελών της ΑΑΔΕ; Εννιά; Η Ελλάδα στα θέματα κράτους δικαίου σύμφωνα με την Ευρώπη σημειώνει διαρκή πρόοδο», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Κύριε Ανδρουλάκη προέρχεστε από την Ευρωβουλή και γνωρίζετε πως υπάρχει ένα τελικός κριτής και αυτή είναι η ευρωπαϊκή επιτροπή. Η Ελλάδα στα θέματα κράτους δικαίου σημειώνει συνεχή πρόοδο, λέει η Κομισιόν. Τώρα τι λέτε εσείς και τι λέει ο κ. Ράμμος;».

«Η Ελλάδα εισέπραξε κολακευτικά σχόλια από τους τραπεζίτες της Ευρωζώνης από αυτούς που ευθύνονται και για το βαρύ κλίμα λιτότητας που έζησε η χώρα και όλοι αναγνωρίζουν την πρόοδο της χώρας, με τη μείωση της ανεργίας, την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Αφού λέτε ότι είναι τόσο φυσιολογικό και τόσο εύκολο γιατί δεν το κάνανε οι προηγούμενοι;», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Κλείνω με τη μνημειώδη φράση του κυρίου Φάμελλου που μας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στη μεγαλοθυμία του αναρωτήθηκε πως κρατήσαμε τους διοικητές στα νοσοκομεία. Να θυμάστε αυτά που έχετε κάνει εσείς, καθώς με νόμο είχατε παύσει τους διοικητές!», είπε ο κ. Μητσοτάκης υπενθυμίζοντας το νόμο του Παναγιώτη Κουρουμπλή επί ΣΥΡΙΖΑ.




Έλεος με την δημοσιότητα της σχέσης Πλεύρη

 


Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης μίλησε για την σύντροφο του για το πόσο ερωτευμένος είναι, το ζευγάρι βγήκε βόλτα στην Κηφισιά, το ζευγάρι πήγε να φάει και άλλα τέτοια που προσβάλουν την νοημοσύνη των σοβαρών ανθρώπων.

Ο 83χρονος νομικός και η 49χρονη πρώην παίκτρια reality Τζόρτζια Σιακαβάρα, που λίγοι την θυμούνται γιατί δεν είναι πλέον στην δημοσιότητα, απασχολούν εκπομπές, γιατί απλά παίζει ο 83χρονος νομικός Κωνσταντίνος Πλεύρης και όχι η κυρία που τον συνοδεύει, η οποία εκμεταλλεύεται το ότι ασχολούνται και πάλι μετά από χρόνια μαζί της.

Εάν η σχέση ήταν σοβαρή, μετά την πρώτη δημοσιότητα, θα παρακαλούσε το "ζευγάρι" για λίγη ιδιωτικότητα ώστε να απολαύσουν τον έρωτα τους, και δεν θα ήξεραν φωτογράφοι που πηγαίνουν και που τρώνε.

Η τελευταίες φωτογραφίες με πρόσφατη έξοδο τους για φαγητό με την πρώην παίκτρια και τον γνωστό νομικό, μας έβγαλε πλέον απο τα ρούχα μας και φωνάζουμε ΕΛΕΟΣ.

Το δημοσείευμα γράφει ότι η 49χρονη πρώην παίκτρια του «My Style Rocks» που επέλεξε να εμφανιστεί με κόκκινη περούκα, πόζαρε και στους φωτογράφους που βρίσκονταν εκεί, όχι τρυχαία αλλά στημένα γιατί έτσι εξυπηρετούσε την κυρία.

Με λίγα λόγια για να πάρουμε σοβαρά την σχέση αυτή, θα πρέπει ένας σοβαρός άνθρωπος όπως είναι ο κύριος Πλεύρης να απαγορεύσει την δημοσιότητα και τις δήθεν τυχαίες φωτογραφίες, ώστε να απολαύσουν τον "έρωτα" τους σιωπηλά από τα φώτα.











Έκαναν ασπίδα ομήρους οι τρομοκράτες της Χαμάς με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους

 


Οι τρομοκράτες της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ-Κάσαμ, αδιάφοροι για τις ζωές αθώων ανακοίνωσαν ότι 7 πολίτες όμηροι σκοτώθηκαν στον καταυλισμό της Τζαμπαλίγια, ανάμεσά τους και τρεις κάτοχοι ξένων διαβατηρίων.

Οι όμηροι είχαν γίνει ασπίδα για την προστασία των τρομοκρατών της Χαμάς.

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα θα είναι μακρύς αλλά νικηφόρος, σε μια δήλωση στην οποία εκφράζει επίσης τη θλίψη του για τις αυξανόμενες απώλειες σε στρατιωτικό επίπεδο. «Είμαστε σε έναν σκληρό πόλεμο. Θα είναι ένας μακρύς πόλεμος», δήλωσε ο Νετανιάχου. «Υπόσχομαι σε όλους τους πολίτες του Ισραήλ: θα ολοκληρώσουμε το έργο. Θα συνεχίσουμε έως τη νίκη».





Η Τζάκρη η «αρχιΠΑΣΟΚΑ» ζητάει να φύγουν Φίλης, Σκουρλέτης, Βίτσας


 

Την έντονη αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη προκάλεσε το ύφος, των δηλώσεων της προκλητικής Θεοδώρας Τζάκρη το πρωί της Τετάρτης με τις οποίες τάχθηκε, μεταξύ άλλων, υπέρ των διαγραφών Φίλη, Σκουρλέτη, Βίτσα και Τζουμάκα από τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «πρέπει να προχωρήσουν χωρίς δισταγμό.

«Την άκουγα και το μίσος που έβγαλε για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που πρέπει να διαγραφούν. Ανελέητα διαγράφει Φίλη, Σκουρλέτη, Τζουμάκα, Βίτσα και τον Δρίτσα που φοβάμαι οτι θα είναι ο επόμενος» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Σκεφτόμουν ότι έχω ζήσει την κυρία Τζάκρη ως υπουργό του Γιώργου Παπανδρέου. Ξέρετε εγώ ήρθα στη Νέα Δημοκρατία από το ΛΑΟΣ και αυτά τα 11 χρόνια που είμαι βουλευτής της ΝΔ μιλάω για όλους τους νεοδημοκράτες με σεβασμό ανεξαρτήτως του αν κάποιοι μου είναι συμπαθείς ή φίλοι γιατί αναγνωρίζω ότι αυτοί έφτιαξαν αυτό το κόμμα. Δεν μπορεί να είσαι η η Τζάκρη, ΠΑΣΟΚ από γεννησημιού σου και να μιλάς για ανελέητη διαγραφή Φίλη, Σκουρλέτη κ.α.» συνέχισε.

«Δεν γίνονται αυτά στη ζωή. Αν δεν το καταλαβαίνεις είναι πρόβλημα. Αυτά τα θεωρώ αδιανόητα. Δεν μιλάω για την πολιτική ουσία αλλά για το ύφος. "Πάρτε τους τα κεφάλια" λέει ποιος; Η Τζάκρη η αρχιΠΑΣΟΚΑ, η πρασινοφρούρου, η γυναίκα που έχει ψηφίσει τρία μνημόνια» συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης.

Όπως είπε «ένα κεφάλαιο είναι το πώς θα το λύσουν το πολιτικό τους πρόβλημα και ένα άλλο οι συμβιβασμοί. Το θεωρώ λίγο ιεροσυλία να τα λέει αυτά η κυρία Τζάκρη. Κάποτε πρέπει να μπαίνουν και στην πολιτική κάποια όρια, πρεπει να έχουμε μόνοι μας κάποια όρια».




Για την δολοφονία 43χρονης το 2014 στην Κω είχαν συλλάβει τον σύντροφο της αλλά την σκότωσε Πακιστανός

 


Ανατροπή ανέκυψε στη δικαστική πορεία της πολύκροτης υπόθεσης δολοφονίας της 43χρονης Ρουμάνας Aciu Flopjca – Aurica του Vasile, μητέρας τριών παιδιών το 2014, με κατηγορούμενο τον 54χρονο υπήκοο Αλβανίας Ζoto Jani του Aleksander που από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε την εμπλοκή του στήν δολοφονία.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η dimokratiki.gr, τον Ιούλιο συνελήφθη στη Γερμανία Πακιστανός που όπως προέκυψε από παλαμικό αποτύπωμα ήταν τελικά ο δράστης της δολοφονίας.

Ο Πακιστανός συνελήφθη στη Γερμανία για κλοπή σε κατάστημα και μετά από έρευνα ταυτοποιήθηκε το αποτύπωμα, ενώ ανακρινόμενος φέρεται να ομολόγησε ότι είχε σκοτώσει την άτυχη μάνα.

Τον Απρίλιο του 2023 η «Δημοκρατική» αποκάλυψε ότι αποδείχθηκε η μη εμπλοκή του 54χρονου, που είχε καταδικαστεί τον Ιούνιο του 2015 σε ποινή ισόβιας κάθειρξης, στο ειδεχθές έγκλημα. Ετσι αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.

Τα αποδεικτικά στοιχεία ήταν δακτυλικά αποτυπώματα που ελήφθησαν από πλακάκια του μπάνιου, δίπλα στο άψυχο σώμα της 43χρονης, και ανήκαν σε έναν Πακιστανό, ο οποίος διέμενε με ομοεθνείς του σε διαμέρισμα ορόφου στην πολυκατοικία, όπου διεπράχθη το έγκλημα.

Στην προηγούμενη δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου, αστυνομικός είχε καταθέσει ότι δεν μπορεί το συγκεκριμένο έγκλημα να έγινε από τον κατηγορούμενο μέσα σε 6 λεπτά και συγκεκριμένα από την 01.38 που αναχώρησε από την εργασία του σε φούρνο και την 01.44 όταν τηλεφώνησε για να ενημερώσει για το έγκλημα τις Αρχές.

Το Δικαστήριο είχε παραγγείλει να εξεταστεί το υλικό από τις κάμερες του ζαχαροπλαστείου όπου εργαζόταν ο κατηγορούμενος μέχρι τον τόπο του εγκλήματος και περαιτέρω να γίνει άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών κλήσεων που έγιναν σε κινητά τηλέφωνα.

Από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (7ο Τμήμα Εξέτασης Ψηφιακών Πειστηρίων) υποβλήθηκε αρμοδίως έτσι έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης, επιβεβαιωτική των ισχυρισμών του κατηγορούμενου που έδειξε ότι τηλεφωνούσε στην σύντροφό του και ότι δεν δικαιολογείται να έχει διαπράξει το έγκλημα την ώρα που φέρεται να τελέστηκε, καθώς ήταν στην εργασία του!

Το χρονικό της δολοφονίας

Την 14η Απριλίου 2014 στις 13.54 ειδοποιήθηκε το Τμήμα Ασφαλείας Κω από το Αστυνομικό Τμήμα της Κω ότι μια γυναίκα είχε βρεθεί νεκρή στην περιοχή Πλατάνι.

Οι αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο στις 14.00, όπου τους ανέμενε ο 54χρονος, ο οποίος τρεμάμενος, φώναζε:

«Την σφάξανε ρε παιδιά, δεν μπορώ να το πιστέψω, ποιος το έκανε ρε παιδιά;».

Ο 54χρονος οδήγησε τους αστυνομικούς στην οικία του, όπου εντός του μπάνιου υπήρχε το πτώμα της 43χρονης. Το πτώμα βρισκόταν σε ύπτια θέση, ήταν γυμνό από την μέση και κάτω και το εσώρουχό της τραβηγμένο στο ύψος των γονάτων και έφερε μία εγκάρσια τομή μήκους οκτώ με δέκα εκατοστά περίπου στην περιοχή του αιδοίου, ένα τραύμα από τέμνον όργανο στην περιοχή της καρωτίδας και μία τομή στην εξωτερική πλευρά του αριστερού στήθους.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης στην πόρτα του διαμερίσματος, ούτε στην μπαλκονόπορτα του σαλονιού και ότι το κλειδί του σπιτιού ήταν πάνω στην εξωτερική πλευρά της πόρτας, η οποία ήταν ανοιχτή.

Ο 54χρονος υποστήριξε ότι ο ίδιος με τα κλειδιά του άνοιξε την πόρτα του διαμερίσματος, όπως και την μπαλκονόπορτα, η οποία ήταν κλειστή αλλά όχι κλειδωμένη. Ισχυρίστηκε ότι άνοιξε την μπαλκονόπορτα, ζητώντας βοήθεια από τους γείτονες.

Ο 54χρονος, που βρισκόταν προηγουμένως σε ζαχαροπλαστείο, στο οποίο εργάζεται, σε μικρή απόσταση από τον τόπο του εγκλήματος, προέβαλε άλλοθι. Ο εργοδότης του επιβεβαίωσε ότι βρισκόταν στην εργασία του, ενώ το ίδιο προέκυψε από την έρευνα των καμερών ασφαλείας του καταστήματος, αλλά και την εξέταση υπαλλήλων.

Οι συνήγοροι υπεράσπισής του επέμειναν στο γεγονός ότι από τις έρευνες που διενεργήθηκαν προέκυψε ότι στον χρόνο που έγινε το έγκλημα ο ίδιος ήταν στην εργασία του, ενώ παραπέρα υποστήριξαν ότι ο φονιάς κυκλοφορεί ελεύθερος καθώς και από τις έρευνες DNA δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος του, ενώ βρέθηκε σε νύχι, στο δεξί χέρι και στο παντελόνι του θύματος γενετικό υλικό από άγνωστο άνδρα.

Στον χώρο της κουζίνας βρέθηκε ένα μαχαίρι κοπής ψωμιού, μήκους 31 εκατοστών, το οποίο ήταν τοποθετημένο μέσα σε ποτήρι μαζί με άλλα πλυμένα μαχαιροπίρουνα και το οποίο, όπως διαπιστώθηκε, έφερε πέριξ του σημείου στο οποίο ενώνεται η λάμα με την χειρολαβή, αποξηραμένο αίμα καθώς και δερματικό ιστό στα δόντια του.

Σύμφωνα με καταθέσεις γειτόνων, άκουσαν φωνές (στα Ρουμάνικα…) και έκκληση για βοήθεια από το συγκεκριμένο διαμέρισμα γύρω στη μία το μεσημέρι και λίγα λεπτά αργότερα (γύρω στη μία και μισή), εμφανίστηκε συγκλονισμένος και τρεμάμενος ο σύντροφός της, λέγοντας ότι τη βρήκε σφαγμένη.



Πατέρας και γιος εκτελούνται εν ψυχρώ από γείτονα επειδή έκαναν φασαρία


 

Ένα σοκαριστικό βίντεο έρχεται στο φως της δημοσιότητας όπου δείχνει έναν εξαγριωμένο κάτοικο μιας πολυκατοικίας στη Νέα Υόρκη να εκτελεί γείτονά και τον γιό του επειδή έκανε φασαρία.

Οι δύο άνδρες σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πριν τους πυροβολισμούς είχαν έντονη διαφωνία για θόρυβο που προκλήθηκε το βράδυ της Παρασκευής.

Ο 47χρονος Bladimy Mathurin και ο 27χρονος θετός γιος του Chinwai Mode πυροβολήθηκαν μέχρι θανάτου το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με την αστυνομία, από τον γείτονά τους στον κάτω όροφο, τον 47χρονο Jason Pass, με τον οποίο είχαν μια συνεχιζόμενη διαμάχη για θόρυβο.

Μια κάμερα στον τέταρτο όροφο του συγκροτήματος Flatbush Gardens, στη Λεωφόρο Μπρούκλιν 1418, δείχνει τον Pass, ο οποίος μένει από κάτω στον τρίτο όροφο, να διαπληκτίζεται με τη σύζυγο του Mathurin. Στη συνέχεια, ο Mathurin βγαίνει έξω κρατώντας κάτι που η αστυνομία λέει ότι είναι ψαλίδι.





Ο ακροαριστερός κατά δήλωση του φοροφυγάς Πολάκης θεωρεί ρουφιανιά την πλατφόρμα καταγγελιών της ΑΔΑΕΕ

 


Ποιος ξεχνάει την δήλωση του ακροαριστερού τραμπούκου Παύλου Πολάκη «Φοροδιέφευγα συνειδητά».

Και ας θυμηθούμε τώρα τι είπε ακριβώς 

Ο Παύλος Πολάκης δεν είχε κρύψει το γεγονός πως κρατούσε διπλά βιβλία, φοροδιαφεύγοντας, μάλιστα είχε γίνει viral το απόσπασμα ομιλίας του που είχε περιγράψει τη συνειδητή επιλογή του, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι όχι μόνο δεν είναι παράνομος, αλλά είναι ο πιο διαφανής που υπάρχει. 

«Πώς νομίζετε ότι κάποιοι τα βγάζουν πέρα; Εγώ έκανα μία συνειδητή επιλογή, μαζί με τους συνεργάτες μου, την οποία πλέον εδώ που φτάσαμε, δεν έχω κανένα πρόβλημα, με όλη την ευθύνη αυτής της επιλογής, να την πω δημοσίως και να την πω και σε σας, διότι εδώ που μας φτάνουνε. Εγώ εδώ και έναν χρόνο διατηρώ διπλό ταμείο. Ένα μαύρο και ένα άσπρο. Ακούστε με προσεκτικά. Δεν νιώθω ούτε είμαι παράνομος, είμαι ο πιο διαφανής που υπάρχει, οποιοσδήποτε θέλει μπορεί να έρθει και να το δει στο ταμείο, και τα έσοδά του και τα έξοδά του, και αυτός είναι ο λόγος που έχω κρατήσει μία κοινωνία όρθια»


Με μια ανάρτησή του στο Twitter/X ο ακροαριστερός Παύλος Πολάκης, τοποθετήθηκε υπέρ της φοροδιαφυγής, αφού σχολίασε αρνητικά την πλατφόρμα καταγγελιών φοροδιαφυγής από τους πολίτες στην ΑΑΔΕ, και είπε με θράσος ο κατά δήλωση του φοροφυγάς ότι «η ΝΔ κάνει τη ρουφιανιά εθνικό άθλημα», ενώ ανάρτησε και ένα βίντεο από έναν αποτυχόντα υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τον Βασίλη Σμπώκο, όπου σε μια συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής είπε από το βήμα την εξής μαντινάδα: «Απ' όταν ήμουνα μικρός / άκουσα και θυμούμαι / ό,τι κι αν κάμεις στη ζωή / ρουφιάνο μη σε πούνε».

Η προκλητική ανάρτηση του κατά δήλωση του φοροφυγά Πολάκη, που θέλει ανεξέλεγκτη την φοροδιαφυγή στην Ελλάδα :

«Με αφορμή την «πλατφόρμα καταγγελίας φοροδιαφυγής» που κάνει τη ρουφιανια εθνικό άθλημα επι εποχης ΝΔ (φ 1) ….

δημοσιεύω αντί άλλης απάντησης το βιντεο αυτό με απόσπασμα ομιλίας του φίλου και συντρόφου Βασίλη Σμπώκου από μια Κεντρική Επιτροπή του Συριζα»

Δείτε την επίμαχη ανάρτηση



Η προκλητική Τζάκρη θέλει διαγραφές, δεν θέλει τους παλιούς στον ΣΥΡΙΖΑ

 


«Η δημοσκόπηση της Pulse αποτυπώνει την εικόνα μας τον τελευταίο μήνα, μία εικόνα αλληλοσπαραγμού» δήλωσε η  Θεοδώρα Τζάκρη που θεωρεί τον εαυτό της στελεχάρα, το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ.

«Μία εικόνα αλληλοσπαραγμού δεν βοηθάει την εικόνα ενός κόμματος, δεν ψάχνουμε για θαύματα η ανασυγκρότηση ενός κόμματος είναι μία πολύπλοκη διαδικασία. Δεν ψάχνουμε για θαυματοποιούς, όποιος πιστεύει κάτι τέτοιο είναι ψεύτης», τόνισε.

Για να γελάσει ο κόσμος μαζί της είπε πώς «Ο πρόεδρός μας είναι μακράς πνοής, θα κριθεί στο χρόνο, θα κριθεί στις επόμενες εθνικές εκλογές, τον πολεμούν δήθεν αγωνιστές», σχολίασε σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε πως «δεν πρέπει να κριθεί στις ευρωεκλογές, ο κ Κασσελάκης ήρθε για να μείνει».

Αναφερόμενη στις δηλώσεις του κ. Δρίτσα που είπε ότι ο κ. Κασσελάκης εξελίσσεται σε παράγοντα διχασμού και πρέπει να κάνει το δικό του κόμμα, δήλωσε πως «είναι κρίμα που προχώρησε σε τέτοιες τοποθετήσεις».

«Κάποιοι θέλουν να κάνουν τον ΣΥΡΙΖΑ καλοκαιρινό να τον κατεδαφίσουν, θέλουν να οικοδομήσουν μία εικόνα της αριστερής θαλπωρής, εμάς η επιδίωξή μας είναι διαφορετική. Θέλουμε η δημοκρατική παράταξη να κυβερνήσει ξανά τον τόπο με επάρκεια. Να βγάλουμε την εικόνα ενός συντεταγμένου κόμματός και όχι ενός ''τσίρκου''. Με αυτόν τον αλληλοσπαραγμό, ναι έχει γίνει τσίρκο, δε μιλάω για τις πολιτικές διαφωνίες. Ο κ.Κασσελάκης μόνο ενωτικός είναι. Τους τείνει κάθε μέρα χείρα φιλίας», δήλωσε.

«Δεν ξέρω τι θα γίνει με τις διαγραφές, αλλά η προσωπική μου άποψη είναι να προχωρήσουμε χωρίς δισταγμό. Αν κάνει πίσω ο Κασσελάκης, θα είναι λάθος. Αν σταθεί δίπλα τους θα είναι σαν αυτοκτονία. Υπάρχει ένα συστημικό σχέδιο φθοράς του κόμματος που το βλέπουμε να εξελίσσεται μπροστά μας», τόνισε και πρόσθεσε πως «στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν μέλη δύο ταχυτήτων που το βλέπουμε καθημερινά».

Η Τζάκρη δήλωσε πως το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθεί κανονικά, όπως έχει προγραμματιστεί.

Τέλος, αναφερόμενη στο πρώτο τετ-α- τετ Κασσελάκη Μητσοτάκη δήλωσε πως «θα ειπωθούν τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, για παράδειγμα η στάση του κ. Μητσοτάκη να δει μόνο τον Νετανιάχου και όχι τον πρόεδρο των Παλαιστινίων αποτελεί μία ρωγμή στην εξωτερική πολιτική. Ακόμη ο κ. Κασσελάκης θα θέσει τα ζητήματα της ακρίβειας αλλά και το θέμα της προανακριτικής για τα Τέμπη», νομίζοντας ότι ο Κασσελάκης έχει την εμπειρία να αντιληφθεί ότι του πεί ο πρωθυπουργός.



Ν.Δ. «Εμείς θα επιμένουμε μέχρι να δοθούν απαντήσεις για όλο αυτό το δυσώδες κύκλωμα των trolls»

 


Στην προ ημερών αποκάλυψη του Πάνου Σκουρλέτη πως αρθρογράφοι δούλευαν και σαν τρολ του Τσίπρα, επανήλθε η Νέα Δημοκρατία, μέσω δήλωσης του Νίκου Ρωμανού.

Στη δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνει πως «ακόμα περιμένουμε από τον κ. Σκουρλέτη να κατονομάσει τους επώνυμους αρθρογράφους», τονίζοντας πως «εμείς θα επιμένουμε μέχρι να δοθούν απαντήσεις για όλο αυτό το δυσώδες κύκλωμα».

«Μετά τις αποκαλύψεις Σκουρλέτη για τον υπόγειο μηχανισμό λάσπης και μαύρης προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ, βλέπουν το φως της δημοσιότητας ρεπορτάζ των Νέων, του Protothema.gr και της Political που ερευνούν αυτή την πολύ σκοτεινή υπόθεση. Ακόμα περιμένουμε από τον κ. Σκουρλέτη να κατονομάσει τους επώνυμους αρθρογράφους, τους οποίους κατήγγειλε ως διαχειριστές δεκάδων λογαριασμών μεταξύ των οποίων και των επίσημων λογαριασμών του κ. Τσίπρα. Ακόμα περιμένουμε να σπάσει η επταήμερη αφωνία του ΣΥΡΙΖΑ για τις εν λόγω αποκαλύψεις που τον αφορούν. Εμείς θα επιμένουμε μέχρι να δοθούν απαντήσεις για όλο αυτό το δυσώδες κύκλωμα» δήλωσε ο Νίκος Ρωμανός.

Υπενθυμίζουμε ότι τα τρόλς οι αρουραίοι του Αλέξη Τσίπρα, ήταν επιφορτισμένα να σπιλώνουν όλα αυτά τα χρόνια την τιμή και την υπόληψη πολιτικών αντιπάλων του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα ήταν επιφορτισμένα να συμβάλουν στην εκλογή Κασσελάκη γιατί αυτές ήταν οι εντολές του Αλέξη Τσίπρα και των συνεργατών του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτά είναι ορισμένα μόνο τρόλς του ΣΥΡΙΖΑ με τις αναρτήσεις τους υπέρ Κασσελάκη :










Στην φυλακή οι Ρομά που λήστεψαν και ξυλοκόπησαν καρκινοπαθή σε βενζινάδικο

 


Την θέση που τους αξίζει στην φυλακή πήραν οι Ρομά που λήστεψαν και ξυλοκόπησαν καρκινοπαθή σε βενζινάδικο.

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν το μεσημέρι της Τρίτης (31/10/23) τα δύο αδέρφια Ρομά ηλικίας 16 και 17 ετών που επιτέθηκαν με «καρατιές» και λήστεψαν καρκινοπαθή πρατηριούχο τον Σεπτέμβρη.

Ο Ανακριτής και Εισαγγελέας συμφώνησαν στην προφυλάκιση των δύο νεαρών Ρομά, καθώς στην περίπτωση των δύο συνεργών τους ηλικίας 19 και 16 ετών, που είχαν συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, υπήρξε απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, αφού υπήρξε διαφωνία και είχαν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Έξω από τα Δικαστήρια Λαμίας από νωρίς το μεσημέρι είχαν συγκεντρωθεί πολλοί προκλητικοί συγγενείς τους, ενώ στο άκουσμα της προφυλάκισης ξέσπασαν σε φωνές, κατάρες και απειλές. Στο σημείο υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την αποφυγή επεισοδίων.

Οι δύο Ρομά κακοποιοί, σύμφωνα με τα στοιχεία της κύριας ανάκρισης, είχαν συμμετοχή και σε άλλη μια ληστεία σε βάρος οδηγού ταξί, ενώ μαζί με τον άλλον 16χρονο που έχει ήδη προφυλακιστεί, εμπλέκονται σε κλοπές και διαρρήξεις σε τέσσερα καταστήματα στο κέντρο της Λαμίας.

Η ληστεία που είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο με την αγριότητά της, είχε σημειωθεί την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου σε βενζινάδικο στην είσοδο της πόλης της Λαμίας.

Οι τέσσερις Ρομά κακοποιοί απαίτησαν από τον καρκινοπαθή πρατηριούχο να τους βάλει δωρεάν καύσιμα και όταν αρνήθηκε, καθώς το είχαν επαναλάβει στο παρελθόν, του επιτέθηκαν με καρατιές, ενώ του απέσπασαν και χρηματικό ποσό που είχε επάνω του.

Μάλιστα δε δίστασαν να προσπαθήσουν να τον «πατήσουν» και με το αυτοκίνητο, όπως κατέγραψε η κάμερα του κυκλώματος ασφαλείας του βενζινάδικου.



Καστανίδης για Ανδρουλάκη και ΠΑΣΟΚ: Τα μυαλά τους είναι στην εποχή του Στάλιν

 


Κατά του Νίκου Ανδρουλάκη ο πρώην υπουργός επί ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης διερωτώμενος «πώς θα πάμε στις ευρωεκλογές με αυτά τα ποσοστά», καθώς, όπως επισήμανε, παρά τα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα του δεν φαίνεται να κερδίζει δημοσκοπικά, ρίχνοντας την ευθύνη στον Ανδρουλάκη

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Status 107,7 Θεσσαλονίκης ο κ. Καστανίδης είπε χαρακτηριστικά: «Βεβαίως δεν κερδίζει. Για να κερδίσεις πρέπει να εμπνεύσεις. Τώρα, οι εμπνεύσεις του κ. Ανδρουλάκη είναι οι εξής: για πρώτη φορά στην ιστορία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και στην ιστορία κοινοβουλευτικού κόμματος, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έχει γραμματέα, διευθυντή, και εσχάτως και προϊστάμενο. Αυτές είναι οι διευθετήσεις που συμβαίνουν στα μυαλά ανθρώπων που διοικούν οργανωτικούς μηχανισμούς».

Απαντώντας για τη δική του απουσία από τη Βουλή λόγω επιλογής του Νίκου Ανδρουλάκη, ο κ. Καστανίδης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Ανδρουλάκης όπως ξέρετε, έτσι λένε διάφορα φερέφωνά του, ήθελε να κάνει ανανέωση. Αλλά την ανανέωση την κάνεις έγκαιρα. Μπορούσες να ειδοποιήσεις έναν άνθρωπο πριν συμμετάσχει στις εκλογές να του πεις, ξέρεις δεν σε χρειάζομαι… Βέβαια κάνει ανανέωση και με ανθρώπους που είναι 70 και 75 χρονών, ως διευθυντές της κοινοβουλευτικής ομάδας. Μπορεί να έχει 70άρηδες ας πούμε στην κοινοβουλευτική ομάδα, άλλους δίπλα του, και να αισθάνεται μια χαρά. Έπρεπε να αποκλειστούν συγκεκριμένοι άνθρωποι αλλά δεν είναι το θέμα αυτό τώρα.

Λοιπόν, διότι μιλάμε για αστείους ισχυρισμούς, αυτό ήταν προαποφασισμένο. Ποια είναι η ανανέωση; Υπάρχουν 30άρηδες που έχουν σταλινικές απόψεις. Τα μυαλά τους είναι στην εποχή του Στάλιν. Τι θα πει ανανέωση; Αυτό το χρησιμοποιούν ως πιπίλα και ανανέωση έκανες με τον 75άρη Λουκά Αποστολίδη υποψήφιο στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Ήταν προαποφασισμένο το σχέδιο, τελείωσε, τελειώσαμε, τώρα πάμε παρακάτω. Ο Θεός κι η ψυχή του».





Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες μέσα απο το TikTok

 


Ένα νέο βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο TikTok ανέβασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλοντας να... αποκαλύψει τι γίνεται στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια μιας Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ.

Το βίντεο ξεκινάει με τον πρωθυπουργό να συναντάει τον ομόλογό του στο Λουξεμβούργο και να του ζητάει να πει κάτι στην κάμερα στα ελληνικά: «Καλημέρα, καλά, μια χαρά, ευχαριστώ πολύ» λέει ο Ξαβιέ Μπετέλ και τον ξαναρωτάει ο Μητσοτάκης αν θέλει να προσθέσει κάτι άλλο με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου να εύχεται «Χρόνια Πολλά».



Η ΕΛΑΣ συνέλαβε 21 Ιταλούς ακροδεξιούς στο «Ελ. Βενιζέλος»




Στη σύλληψη 21 Ιταλών ακροδεξιών προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ, κατόπιν αιτήματος των ελληνικών Αρχών, έπειτα από πληροφορίες ότι μέλη ακροδεξιών οργανώσεων του εξωτερικού θα ανταποκριθούν σε κάλεσμα για συγκέντρωση που είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη (01/11), υπήρξε ενημέρωση για αεροπορικό ταξίδι 21 ακροδεξιών Ιταλών προς Ελλάδα.

Η Ελληνική Αστυνομία έδρασε άμεσα και με την άφιξή τους στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» βραδινές ώρες της Τρίτης (31/10) συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, όπου κρατούνται, προκειμένου να κινηθεί σε βάρος τους η διαδικασία της διοικητικής απέλασης για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΛΑΣ είχε τεθεί σε κατάσταση συναγερμού ενόψει της συμπλήρωσης 10 ετών από τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, Μανώλη Καπελώνη και Γιώργο Φουντούλη.

Ο λόγος της κινητοποιήσης αφορούσε πληροφορίες που έφθασαν τις προηγούμενες μέρες στην Κρατική Ασφάλεια και έκαναν λόγο για επικείμενη άφιξη ακροδεξιών στοιχείων στην Αθήνα.

Από τις χώρες ενδιαφέροντος η Ιταλία απάντησε επίσημα ότι πράγματι έχει και η ίδια πληροφορίες για επικείμενη μετακίνηση ακροδεξιών προς τη χώρα μας, ενώ σχετικές απαντήσεις έδωσαν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Με δεδομένα τα παραπάνω, η ΕΛΑΣ βρίσκεται σε συναγερμό με στελέχη της να έχουν ακροβολιστεί σε λιμάνια, αεροδρόμια και σύνορα έχοντας το βλέμμα τους στις αφίξεις.

Παράλληλα, με διαταγή που εκδόθηκε από τη ΓΑΔΑ, απαγορεύτηκε για 24 ώρες από τα ξημερώματα της 1ης Νοεμβρίου (σ.σ. μέχρι και τα ξημερώματα της 2ας Νοεμβρίου) κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση σε όλο τον νομό Αττικής.

Τις προηγούμενες ημέρες, υπήρξε στο Νέο Ηράκλειο σύγκρουση ακροαριστερών με ακροδεξιούς, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 16χρονης που συμμετείχε στα επεισόδια από τους ίδιους συντρόφους της.





Aπόλυτη η πολιτική κυριαρχία Μητσοτάκη - Πάει για δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ για τρίτο το ΚΚΕ τέταρτο ο ΣΥΡΙΖΑ

 



Νέα πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, στη δημοσκόπηση της Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Σκάι. 

Η ΝΔ κερδίζει μα μονάδα από το 32,5% στο 33.5% και από 15,5% η διαφορά εκτοξεύεται στο 18,5%.

Κέρδος καταγράφει το ΠΑΣΟΚ 1,5 μονάδας και που από το 10,5% ανεβαίνει στο 12% στην πρόθεση ψήφου, με αποτέλεσμα η διαφορά του με τον ΣΥΡΙΖΑ να περιορίζεται από τις 6,5 μονάδες στις τρεις, με κίνδυνο ο ΣΥΡΙΖΑ σύντομα να γίνει τρίτο κόμμα, ακόμα και τέταρτο.

Κέρδη μίας μονάδας εμφανίζει και το ΚΚΕ, που φτάνει στο 8,5. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 6% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ «μετακομίζει» στο ΚΚΕ, ενώ ακόμα μεγαλύτερο - στο 7% - είναι το ποσοστό διαρροής προς το ΠΑΣΟΚ.

Σημαντικές είναι οι διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ και προς το ΜεΡΑ25 - φτάνουν στο 3% και φέρνουν το κόμμα Βαρουφάκη κοντά στο όριο της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης.Μάλιστα, η Pulse δίνει 3% στο ΜεΡΑ25 με την αναγωγή των ψηφοφόρων της «γκρίζας ζώνης».

Στη ζώνη του 3% - με την αναγωγή - δείχνει η Pulse και την Πλεύση Ελευθερίας, που δεν δείχνει να κερδίζει το παραμικρό από τις ανακατατάξεις στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Νίκη εμφανίζει κέρδος μισής μονάδας, η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, όσο και οι «Σπαρτιάτες» καταγράφουν απώλειες μισής μονάδας.

Το 53% του εκλογικού σώματος εκτιμά ως πολύ ή αρκετά πιθανό ενδεχόμενο τη δημιουργία ενός κόμματος στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, με το ποσοστό να φτάνει στο 43% μεταξύ των ψηφοφόρων του.

Το 86% των ερωτηθένων δηλώνουν ότι τους απασχολεί η ακρίβεια , ενώ σχεδόν ένα στα δύο νοικοκυριά προβληματίζονται κυρίως με τις τιμές στα τρόφιμα και στους λογαριασμούς του ρεύματος. Τα πρωτεία στην ανησυχία έχουν οι ηλικίες από 30 ως 59 ετών. 

Δείτε την δημοσκόπηση σε κάρτες :