Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Σοκ στη Λαμία: Συνελήφθη συνταξιούχος δικηγόρος που φέρεται ότι κακοποιούσε τα εγγόνια του



Είναι από τις ειδήσεις που δεν θέλεις να πιστέψεις ότι είναι αλήθεια - Ο 69χρονος παππούς φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά τα δυο εγγόνια του, ένα κοριτσάκι 7 ετών και ένα αγοράκι 9 ετών - Οι δάσκαλοι κατάλαβαν και ενημέρωσαν την αστυνομία.

Είναι από τις περιπτώσεις που αποδεικνύεται πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του εκπαιδευτικού. Του δασκάλου που είναι κοντά στα παιδιά, ενδιαφέρεται πραγματικά γι αυτά και μπορεί να καταλάβει πότε κάτι δεν πάει καλά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport το δράμα των δυο μικρών παιδιών αποκαλύφθηκε όταν το 7χρονο κοριτσάκι παραπονέθηκε στη δασκάλα του ότι πονάει. Έτσι άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για να μπει τέλος στον εφιάλτη τους.

Ο Διευθυντής του σχολείου αρχικά ενημέρωσε την Εισαγγελία Λαμίας και στη συνέχεια την αστυνομία η οποία κινητοποιήθηκε άμεσα και συνέλαβε τον 69χρονο συνταξιούχο δικηγόρο, ο οποίος φυσικά αρνείται τις κατηγορίες. Τα παιδιά έμεναν μαζί με τη μητέρα και τον παππού, αφού ο πατέρας της οικογένειας έχει φύγει από το σπίτι εδώ και καιρό.

Δυστυχώς οι πληροφορίες κάνουν λόγο για βιασμό, ωστόσο η ιατροδικαστική εξέταση είναι αυτή που θα δείξει, εάν υπήρξε κακοποίηση στα δυο παιδάκια και σε ποιο βαθμό.


Πηγή : lamiareport.gr


Ν.Δ.: Η κυβέρνηση δεν διαθέτει πολιτική νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα με συμφωνία σε βάρος των συμφερόντων της Ελλάδας



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τις εξελίξεις στο Σκοπιανό, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«H Νέα Δημοκρατία, δια του αρμόδιου Τομεάρχη της κ. Γιώργου Κουμουτσάκου, ζήτησε χθες στις 5.45 το απόγευμα επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο των Εξωτερικών για τη δημόσια τοποθέτηση του πρώην Υπουργού Εξωτερικών των Σκοπίων κ. Αντόνιο Μιλόσοσκι που θέλει τον κ. Αλέξη Τσίπρα να είναι έτοιμος να δεσμεύσει τη χώρα με μια συμφωνία με την ΠΓΔΜ. 

Μέχρι την ώρα που εκδίδεται η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας (12.40 μ.μ.), ο κ. Κοτζιάς δεν θέλησε να παράσχει οποιαδήποτε ενημέρωση στην Αξιωματική Αντιπολίτευση. Προφανής στόχευση των κ. Τσίπρα και Κοτζιά είναι να οδηγήσουν την χώρα και τους πολίτες προ τετελεσμένων. 

Προειδοποιούμε τον Πρωθυπουργό για μια ακόμη φορά: Δεν διαθέτει πολιτική νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα και θα φέρει ακέραιη προσωπική ευθύνη, αν συναινέσει σε μια συμφωνία που θα αποβεί σε βάρος των συμφερόντων της Ελλάδας».


New York Times: «Νεκροταφείο ονείρων» η Ελλάδα - Γιατί οι Έλληνες που φεύγουν, δεν σχεδιάζουν επιστροφή



«Σχεδόν μισό εκατομμύριο Ελληνες έχουν γίνει οικονομικοί μετανάστες από τη στιγμή που ξέσπασε η κρίση» γράφει η αμερικανική εφημερίδα και επισημαίνει: «Και ακόμη φεύγουν».

Σε εκτενές δημοσίευμα, η αμερικανική εφημερίδα αναφέρεται στους Ελληνες οι οποίοι μετανάστευσαν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, ιδιαίτερα στη Γερμανία, και δεν κάνουν σχέδια να επιστρέψουν.

«Η κατάσταση δεν βελτιώνεται. Οταν συνειδητοποιείς ότι η χώρα σου έχει γίνει νεκροταφείο ονείρων, προσπαθείς να βρεις όνειρα αλλού», δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα ο Κωνσταντίνος Κακογιάννης, ένας από τους πολλούς Ελληνες μηχανικούς που έφυγαν για το Ντίσελντορφ τα τελευταία χρόνια.

«Ενώ η Ευρώπη βγαίνει τελικά από την οικονομική κρίση, η Ελλάδα αντιμετωπίζει ακόμη προκλήσεις. Σχεδόν μισό εκατομμύριο Ελληνες έχουν γίνει οικονομικοί μετανάστες από τη στιγμή που ξέσπασε η κρίση, μια από τις μεγαλύτερες εξόδους από χώρα της ευρωζώνης. Και ακόμη φεύγουν», γράφουν οι New York Times, σημειώνοντας ότι ανάμεσά τους είναι γιατροί, τεχνικοί, αρχιτέκτονες και άλλοι ικανοί επαγγελματίες, όπως και άνθρωποι που αποφοίτησαν πρόσφατα και αναζητούν δουλειές στη βόρεια Ευρώπη.

«Πρόσφατα, ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε ένα νέο οικονομικό σχέδιο για την Ελλάδα και κάλεσε τους Ελληνες να επιστρέψουν για να βοηθήσουν να ξαναχτιστεί η χώρα», συνεχίζει το δημοσίευμα. «Παρόλα αυτά, για πολλούς Ελληνες που διέφυγαν, η αισιοδοξία φαίνεται πρόωρη. Το ένα πέμπτο των Ελλήνων παραμένει στην ανεργία και το μέγεθος της οικονομίας είναι ακόμη μικρότερο σε σύγκριση με πριν από μία δεκαετία», αναφέρει ακόμη, σημειώνοντας ότι η πολιτική αβεβαιότητα στην Ιταλία που σκιάζει το μέλλον το ευρώ, μπορεί να υπονομεύσει την πρόοδο που έχει επιτύχει η Ελλάδα.

«Το πρόγραμμα τελειώνει, αλλά όχι και τα προβλήματα»

«Οταν μια οικονομία έχει καταστραφεί, χρειάζονται πολλά χρόνια για να ξαναχτιστεί», δηλώνει ο Βασίλης Καπόγλου, που ίδρυσε την ένωση Ελλήνων μηχανικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, αφότου έφυγε από την Ελλάδα το 2013. «Το πρόγραμμα μπορεί να τελειώνει, αλλά δεν τελειώνουν τα προβλήματα που έδιωξαν τους ανθρώπους», συμπληρώνει.

Σήμερα, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία εκτιμάται ότι 130.000 Ελληνες καλύπτουν θέσεις εργασίας στην τεχνολογία, τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες όπως και σε τράπεζες, νοσοκομεία και φαρμακεία. Τόσοι πολλοί Ελληνες έχουν εγκατασταθεί στο Ντίσελντορφ τα τελευταία χρόνια, που ευδοκιμεί μια μικρή Αθήνα εκεί, περιγράφει το δημοσίευμα. «Κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό υπάρχουν ελληνικές ταβέρνες και καφέ, γεμάτα με νέους Ελληνες που πίνουν φραπέ και καπνίζουν στριφτά τσιγάρα, μια σκηνή που θυμίζει οποιαδήποτε αθηναϊκή πλατεία».

Στην πρώτη γραμμή της μετανάστευσης, που συνεχίζεται, είναι μηχανικοί. Αν και οι επενδυτές δείχνουν ανανεωμένο ενδιαφέρον για την Ελλάδα, οι κατασκευές και τα πρότζεκτ που σχετίζονται με την ανάπτυξη και την τεχνολογία ακόμη πασχίζουν να ανακάμψουν.

«Καμία ανάπτυξη στην Ελλάδα»

«Οι μηχανικοί συνδέονται με την ανάπτυξη μιας χώρας», δηλώνει η Μάρθα Ουζουνίδου, χημικός μηχανικός από τη Θεσσαλονίκη, που πήγε στο Ντίσελντορφ τον περασμένο Οκτώβριο. «Ομως, δεν συμβαίνει καμία ανάπτυξη στην Ελλάδα», συμπληρώνει.

Οι μηχανικοί που μένουν πίσω συνήθως υποστηρίζονται από τους γονείς τους, ή βρίσκουν δουλειές με λιγότερα χρήματα, αναφέρει ο κ. Καπόγλου. Σε ένα καφέ, το προηγούμενο Σάββατο, καλωσόρισαν πολλούς «νεοφερμένους» Ελληνες στο Ντίσελντορφ. Ανάμεσά τους ήταν τουλάχιστον 5 μηχανικοί που μετακόμισαν εκείνους τους τελευταίους μήνες και γρήγορα βρήκαν δουλειά. Το «κλαμπ» πλέον αριθμεί σχεδόν 900 άτομα. «Οι Γερμανοί μας καλωσόρισαν. Θέλουν ανθρώπους με υψηλή ειδίκευση», αναφέρει ο κ. Καπόγλου.

Αυτό είναι ειρωνικό για τις οικογένειές τους, πίσω στην Ελλάδα. Πολλοί Ελληνες κατηγορούν την Ανγκελα Μέρκελ για τα δεινά τους, παρατηρούν οι New York Times. Ομως, οι Ελληνες που έφυγαν είναι περισσότερο θυμωμένοι με τη δική τους κυβέρνηση, η οποία, λένε, επί χρόνια διαχειρίστηκε λάθος την οικονομία, αποτυγχάνοντας να βάλει τέλος στη διαφθορά, να περιορίσει το Δημόσιο ή να «ζωντανέψει» τις επενδύσεις, επισημαίνει η αμερικανική εφημερίδα.

Ο κ. Κακογιάννης, μηχανικός που έφυγε μαζί με την σύντροφό του από την Ελλάδα, αντιστάθηκε σε αυτή την απόφαση έως το 2016. Πριν από αυτό, έκανε τρεις ερευνητικές δουλειές με τις οποίες μετά βίας πλήρωνε το νοίκι. Παρά τις αντιδράσεις της οικογένειάς του, έστειλε βιογραφικά στο εξωτερικό και σύντομα του πρόσφεραν δύο δουλειές στη Silicon Valley. Προτίμησε μια θέση στο Ντίσελντορφ, για να είναι πιο κοντά στην Ελλάδα.

Η σύντροφός του, Καλλιόπη Ράπτη, είχε εταιρεία διαδικτυακής εκμάθησης γλωσσών στην Ελλάδα. «Παρά τις κυβερνητικές υποσχέσεις για την παροχή βοήθειας σε μικρότερες επιχειρήσεις, περνούσε τον μισό χρόνο της με τη γραφειοκρατία και τους φόρους που άλλαζαν. Για να γίνει η καταχώρηση της εταιρείας της στη Γερμανία, όταν εγκαταστάθηκε εκεί, χρειάστηκε πέντε λεπτά σε μια διαδικασία που έγινε διαδικτυακά», αναφέρει το δημοσίευμα. «Στην Ελλάδα, ήταν ένα χάλι. Στη Γερμανία, η προσέγγισή τους είναι “Αν σε βοηθήσουμε να βγάλεις λεφτά, θα πληρώσεις φόρους”», περιγράφει η ίδια.

Οι δυσκολίες

Βέβαια, παρότι πολλοί Ελληνες σχεδιάζουν να κάνουν καριέρα ή και οικογένεια στη Γερμανία, η μετάβαση δεν είναι πάντα εύκολη. Ο βροχερός καιρός του Ντίσελντορφ, η δυσκολία να κάνουν Γερμανούς φίλους, ή ακόμη και να μάθουν τη γλώσσα, μπορεί να τους «ζορίσουν». Για να μην μιλήσει κανείς για τη νοσταλγία για την πατρίδα, τα διαλυμένα όνειρα αλλά και τη σταδιακή αποδοχή ότι οι ζωές που ήθελαν να φτιάξουν στην Ελλάδα μπορούν να υπάρξουν μόνο σε άλλες χώρες.

«Ο κ. Καπόγλου και η σύζυγός του, Κατερίνα, είναι ανάμεσα στους λίγους που μπορεί να τολμήσουν να επιστρέψουν. Αν και έχουν ελάχιστη πίστη στην ελληνική κυβέρνηση, ποντάρουν στο ότι μπορούν να μετατρέψουν σε μια επικερδή επιχείρηση την πείρα τους και την επαφή με διεθνείς επιχειρήσεις στη Γερμανία. Σχεδιάζουν να δημιουργήσουν μια συμβουλευτική εταιρεία, για να προσελκύσουν Ρώσους και Κινέζους επενδυτές για κατασκευαστικά πρότζεκτ. Ομως, μπορεί να πάρει χρόνια, ή ακόμη και άλλη μια γενιά, προτού τους ακολουθήσει ένα κύμα», σημειώνουν οι New York Times.

Χαρακτηριστικό αυτό που λέει ο κ. Κακογιάννης. Παραδέχεται ότι η μητέρα του τον πιέζει να επιστρέψει στην Ελλάδα. «Να γυρίσω σε τι; Στο να μην έχω δουλειά και μέλλον;», της απάντησε. Με τη σύντροφό του, κ. Ράπτη, σχεδιάζουν πλέον να αποκτήσουν παιδί, αλλά όχι στην Ελλάδα όπως θα ήθελαν οι γονείς τους. «Στη Γερμανία, έχουμε ελπίδα για το μέλλον, όπως θα έχει και το παιδί μας», εξηγεί η κ. Ράπτη.


Πηγή : protothema.gr


Σοκ για τον Πρίντεζη: Θύμα τη μαφίας η γιαγιά του



Η γιαγιά του Γιώργου Πρίντεζη έπεσε θύμα κλοπής από μέλη γεωργιανής συμμορίας κακοποιών τον περασμένο Μάρτιο.

Οι δράστες είχαν ακινητοποιήσει και δέσει την γιαγιά του μπασκετμπολίστα του Ολυμπιακού μαζί με την Γεωργιανή βοηθό της και στη συνέχεια της απέσπασαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή.

Εως τώρα έχουν εξιχνιασθεί οι δύο ληστείες σε Άγιο Δημήτριο και Χαλάνδρι καθώς και 9 διαρρήξεις σε Αθήνα, Νέα Σμύρνη, Καλλιθέα, Παγκράτι, Κολωνό και Χαλάνδρι, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους σε δεκάδες επιπλέον περιπτώσεις.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας συνέλαβαν πέντε μέλη της σκληρής γεωργιανής μαφίας, 28, 36, 41, 42 και 43 ετών, σε Αγίους Αναργύρους και Εξάρχεια, ενώ ο 48χρονος VOR (Αρχηγός) κατάφερε να διαφύγει στην Ισπανία, όπου και εκεί διώκεται για παρόμοια αδικήματα. Μία λεπτομέρεια είναι το γεγονός πως όταν ένας VOR, συλληφθεί από αστυνομικές αρχές και ερωτηθεί αν είναι VOR, σε περίπτωση που αρνηθεί χάνει τον… τίτλο του!

Ο καταζητούμενος 48χρονος VOR, στο παρελθόν είχε διαπράξει ληστείες σε σπίτια και δεν είχε διστάσει να κάψει τα θύματά του με ηλεκτρικό σίδερο


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Αυξάνονται τα Τέλη Κυκλοφορίας και οι τιμές των αυτοκινήτων από την 1η Σεπτεμβρίου


Σοκ αναμένεται να υποστούν εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων από την 1η Σεπτεμβρίου που τίθεται σε ισχύ ο νέος τρόπος μέτρησης των εκπομπών ρύπων και κατανάλωσης καυσίμου που ονομάζεται WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure) και θα αυξήσει τα δεδομένα σχεδόν σε όλα τα αυτοκίνητα και κατ' επέκταση το κόστος κτήσης αλλά και χρήσης.

Ειδικότερα η φορολογία για την απόκτηση καινούριων ή εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων υπολογίζεται πέραν της Αξίας Λιανικής προ Φόρων και από τις εκπομπές Co2.

Με το νέο τρόπο υπολογισμού των εκπομπών ρύπων οι τιμές σχεδόν σε όλα τα αυτοκίνητα θα αυξηθούν με αποτέλεσμα να κινηθούν ανοδικά τόσο οι φόροι που πληρώνονται κατά τον εκτελωνισμό του οχήματος όσο και οι τιμές διάθεσης των αυτοκινήτων.

Αυτό το πρόβλημα θα πρέπει να αντιμετωπίσουν οι εισαγωγικές εταιρείες αυτοκινήτων στην Ελλάδα καθώς αν αυξηθούν πολύ οι εκπομπές ρύπων θα αυξηθεί ανάλογα και το Τέλος η απόκτηση νέων μοντέλων μπορεί να καταστεί ασύμφορη.

Οπότε για κάποιες εισαγωγικές η μείωση του περιθωρίου κέρδους θα αποτελέσει μονόδρομο αν θέλουν τα μοντέλα τους να έχουν ανταγωνιστικές τιμές πώλησης και να συνεχίσουν να σημειώνουν πωλήσεις.

Το δεύτερο και μεγάλο πρόβλημα έχει να κάνει με τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων οι οποίοι θα δουν το κόστος χρήσης των οχημάτων τους να «απογειώνεται» εξαιτίας της αύξηση των ετήσιων Τελών Κυκλοφορίας.

Ειδικότερα ο νέος τρόπος υπολογισμού των εκπομπών ρύπων είναι δεδομένο ότι θα αυξήσει τις εκπομπές ρύπων των αυτοκινήτων με αποτέλεσμα να αυξηθούν ανάλογα και τα ετήσια Τέλη Κυκλοφορίας.

Αρχικά αυξημένα θα είναι τα Τέλη Κυκλοφορίας στα καινούρια αυτοκίνητα ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του enikonomia.gr είναι πολύ πιθανό να αυξηθούν τα Τέλη Κυκλοφορίας και στα οχήματα που έχουν ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά.

Δηλαδή από την 1η Σεπτεμβρίου που τίθενται σε ισχύ ο νέος τρόπος υπολογισμού των ρύπων ότι αυτοκίνητο ταξινομείται και βγαίνει στην κυκλοφορία θα έχει αυξημένο κόστος κτήσης αλλά και χρήσης.

Το μεγάλο «αγκάθι» πάντως που απασχολεί τόσο τους εισαγωγείς όσο και τους κατασκευαστές έχει να κάνει με το αν τα κράτη-μέλη υιοθετήσουν το νέο τρόπο υπολογισμού εκπομπών ρύπων και στα αυτοκίνητα που ήδη κυκλοφορούν.

Ειδικότερα η Δανία θα αποτελέσει την πρώτη χώρα η οποία από τον Ιούλιο θα επιβάλει νέο φόρο για τους ρύπους που απορρέουν από το νέο τρόπο υπολογισμού μέτρησης εκπομπών ρύπων.

Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε πως η Δανία και η Ελλάδα είναι οι μοναδικές χώρες της Ευρώπης όπου υπερφορολογούνται τα αυτοκίνητα και δη τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα!

Αν λοιπόν τα κράτη-μέλη αποφασίσουν να υιοθετήσουν το νέο σύστημα μέτρησης ρύπων και στα παλιότερα αυτοκίνητα τότε οι αυξήσεις στα ετήσια Τέλη Κυκλοφορίας θα είναι πραγματικά πολύ υψηλές και σε κάποιες περιπτώσεις το κόστος χρήσης θα είναι ασύμφορο!

Στην Ελλάδα να τονίσουμε πως τα Τέλη Κυκλοφορίας είναι 4 ταχυτήτων και περιλαμβάνουν Τέλη ανάλογα με τον κυβισμό του κινητήρα για οχήματα με 1η Άδεια Κυκλοφορία έως το τέλος Οκτωβρίου 2010 (διαφορετικά ποσά ανάλογα με το έτος της 1ης Άδειας Κυκλοφορίας που ορίζεται πριν το 2000, από 2001 έως 2005 και από 2006 έως Οκτώβριο του 2010) ενώ από το Νοέμβριο του 2010 τα Τέλη Κυκλοφορίας υπολογίζονται σύμφωνα με τις εκπομπές ρύπων.

Τα αυτοκίνητα στα όποια τα Τέλη Κυκλοφορίας υπολογίζονται σύμφωνα με τις εκπομπές ρύπων ξεπερνούν το 1,2 εκατ. μονάδες και είναι πολύ πιθανό οι ιδιοκτήτες τους να δουν τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2019 να αυξάνονται εξαιτίας της αλλαγής των εκπομπών ρύπων που θα προκαλέσει ο νέος τρόπος υπολογισμού.


Τι φοβούνται οι κατασκευαστές

Φόρους 413 δισ. ευρώ εισπράττουν τα 15 κράτη-μέλη της ΕΕ ετησίως από τους φόρους στα οχήματα ποσό το οποίο είναι τριπλάσιο του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μάλιστα τα έσοδα από την φορολογία στα οχήματα αυξήθηκε κατά 4% σε σχέση με πέρυσι.

Τα στοιχεία δημοσιοποιήθηκαν από την Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) στον ετήσιο οδηγό τους ο οποίος περιέχει τα όλα τα δεδομένα σχετικά με τους φόρους κτήσης αλλά και χρήσης στην αυτοκίνηση για όλα τα κράτη-μέλη.

«Η φορολογία των αυτοκινήτων κοστίζει εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, συμβάλλοντας σημαντικά στα έργα που χρηματοδοτούνται από το δημόσιο και στη γενική υγεία της οικονομίας", δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της ACEA, Erik Jonnaert.

Ο νέος Φορολογικός Οδηγός παρουσιάζει μια μεγάλη ποικιλία τόσο στη φορολογική βάση όσο και στα επίπεδα φορολογίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αρκετά κράτη μέλη φορολογούν τα αυτοκίνητα με την ιπποδύναμη, την τιμή, το βάρος, τον κυβισμό του κινητήρα ή έναν συνδυασμό όλων των παραπάνω παραγόντων. Πάντως ολοένα και περισσότερα κράτη-μέλη υιοθετούν φορολογία βάσει του CO2.

Σύμφωνα με τον οδηγό, 20 κράτη μέλη της ΕΕ φορολογούν επί του παρόντος οχήματα με βάση τα επίπεδα εκπομπών CO2 τους.

Από το Σεπτέμβριο του 2017, οι εκπομπές αυτές μετρώνται χρησιμοποιώντας ένα νέο εργαστηριακό τεστ, που ονομάζεται WLTP. Καθώς αυτή η νέα δοκιμή είναι πιο αυστηρή από την παλιά (NEDC), οδηγεί σε υψηλότερη εκπομπές CO2 σε μερικά οχήματα.

Εάν οι εθνικές κυβερνήσεις απλώς εφαρμόσουν το υφιστάμενο σύστημα φόρου CO2 στις νέες τιμές WLTP, τότε θα αυξηθούν τόσο το κόστος εκτελωνισμού όσο και το κόστος χρήσης στα αυτοκίνητα εξαιτίας της αύξησης των εκπομπών ρύπων.

Ο πρώτος φόρος WLTP θα εφαρμοστεί από τον Ιούλιο του 2018 (π.χ. Δανία) ενώ τα υπόλοιπα κράτη-μέλη έχουν διορία έως τον Σεπτέμβριο να εφαρμόσουν το νέο σύστημα υπολογισμού των ρύπων και της κατανάλωσης.

Ο γενικός γραμματέας του ACEA επισήμανε ότι: «Οι κυβερνήσεις πρέπει να διασφαλίσουν ότι η μετάβαση στο WLTP δεν θα επηρεάσει αρνητικά τη φορολογία των οχημάτων. Εάν δεν το πράξουν, θα μπορούσε να αυξηθεί η οικονομική επιβάρυνση για τους καταναλωτές και να οδηγήσει σε γενική σύγχυση».

Πάντως σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της ΕΕ από τον Σεπτέμβριο του 2017 οι εγκρίσεις των νέων μοντέλων γίνονται με βάση το νέο κύκλο WLTP, όμως θα επικοινωνούνται και οι αναγόμενες τιμές του CΟ2 (NEDC correlated).

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2018 όλα τα μοντέλα θα αξιολογούνται με βάση το νέο κύκλο WLTP, και αυτές οι τιμές θα επικοινωνούνται.

Από το 2021 οι τιμές CO2 με βάση τον WLTP θα χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό των εκπομπών του στόλου που διαθέτει κάθε αυτοκινητοβιομηχανία.


Του Γιώργου Κ. Ανδρή
enikonomia.gr


Εικόνες Φρίκης στο Σπίτι Ρακοσυλλέκτριας. Οι Αστυνομικοί Δεν Άντεξαν στο Θέαμα και Κάλεσαν…



Μία γυναίκα βρέθηκε να ζει με την μουμιοποιημένη μητέρα της σε ένα διαμέρισμα στην Ουκρανία.


Η αστυνομία πιστεύει πως η 77χρονη γυναίκα κρατούσε τα απομεινάρια της νεκρής μητέρας της για τουλάχιστον 30 χρόνια σε ένα διαμέρισμα με σκουπίδια, συμπεριλαμβανομένου και στοιβών από εφημερίδες.



Οι αστυνομικοί βρήκαν το σώμα ξαπλωμένο δίπλα στον καναπέ αφού τους κάλεσαν oι ανήσυχοι γείτονες. Το σώμα ήταν ντυμένο με ένα λευκό φόρεμα, μπλε παπούτσια και πράσινες κάλτσες.


Η κόρη της – ηλικιωμένη πλέον – βρέθηκε ζωντανή αλλά παράλυτη και στα δυο της πόδια. Βρέθηκε ξαπλωμένη στο πάτωμα σε δύσκολη κατάσταση. Δεν υπήρχε νερό, αέριο ή παροχή ηλεκτρισμού στο σπίτι της.



Πηγή : true.gr


Ξεφτιλίστηκε πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ! Δεν ήξερε ποιοι δίνουν σήμερα πανελλαδικές εξετάσεις



Δεν έχει τέλος η ξεφτίλα για τον κυβερνών κόμμα ΣΥΡΙΖΑ καθώς σε ανακοίνωσή του για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων ευχήθηκε καλή επιτυχία και στους απόφοιτους των Γενικών Λυκείων που «ξεκινούν σήμερα» αν και η έναρξη της επίπονης διαδικασίας για τους μαθητές των ΓΕΛ ξεκινά αύριο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας σήμερα ξεκινά η διαδικασία για τους απόφοιτους των ΕΠΑΛ και αύριο για τους απόφοιτους των ΓΕΛ, αλλά η "μόρφωση" των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μέτρο όπως φαίνεται στην ανακοίνωση :

 «Με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των αποφοίτων ΕΠΑΛ και ΓΕΛ που ξεκινούν σήμερα, το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ εύχεται καλή δύναμη και καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά που δίνουν αυτή τη σημαντική μάχη.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτές οι εξετάσεις είναι μια δοκιμασία με τεράστιο ψυχολογικό και δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Ευχόμαστε σε όλες και όλους καλή δύναμη και να επιτύχουν τους στόχους τους, έχοντας συνείδηση πως εκτός από αυτή τη σημαντική μάχη θα έχουν και άλλες ευκαιρίες στη ζωή τους.

Ως ΣΥΡΙΖΑ, εργαζόμαστε για ένα Δημόσιο, Δωρεάν και ποιοτικά αναβαθμισμένο Δημοκρατικό σχολείο για όλους και όλες χωρίς καμιά διάκριση, προσβλέποντας στη στήριξη του μορφωτικού και διαπαιδαγωγητικού του ρόλου και τη μείωση του εξεταστικού φόρτου των μαθητών/τριών. Η εκπαιδευτική πολιτική που εφαρμόζεται μετά την πολιτική αλλαγή του 2015, παρά τις δύσκολες συνθήκες μνημονίου, έχει αναδείξει αυτά τα χαρακτηριστικά.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ»


Ξεκαθάρισμα στην Greek Mafia: Ο Σκαφτούρος δέχθηκε επίθεση από τον «Κλόντι»


Ο «Αρχοντας των φυλακών», ο… διαχειριστής «γραφείου» ενοικιαζόμενων εκτελεστών, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής, ο Κλοντιάν Λεκοτσάι ή «Κλόντι», κατηγορείται για τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο 50χρονος ισοβίτης Γιάννης Σκαφτούρος.

«Γιατί έτσι ήθελα» ήταν η απάντηση του βαρυποινίτη σε ερώτηση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά για τους λόγους που επιτέθηκε σε ένα από τα ηγετικά μέλη της Greek Mafia. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί με βάση μαρτυρικές καταθέσεις σχημάτισαν μία ακόμη δικογραφία σε βάρος του για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Σημειώνεται ότι ο «Κλόντι» ήταν έγκλειστος στις φυλακές Χανίων, ωστόσο μεταφέρθηκε σε αυτές του Κορυδαλλού για την εκδίκαση μίας εκ των πολλών υποθέσεων για τις οποίες κατηγορείται.

Ο «Κλόντι» κατηγορήθηκε για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ενώ ήταν αυτός που φέρεται να είχε δώσει «εντολή» στον Αρμπέρ Μπάκο (μακελάρης του Μικρολίμανου) και τον Shushari Glajdol ή Olti Dulce να πυροβολήσουν τον 65χρονο δικηγόρο Γιώργο Αντωνόπουλο στις 3 Νοεμβρίου 2014, έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη.

Ο Γιάννης Σκαφτούρος


Είχε προηγηθεί αυτής της ενέργειας η συμμετοχή τους στη δολοφονική επίθεση σε μπαρ του Μεταξουργείου, στις 31 Οκτωβρίου 2014, η οποία εκδηλώθηκε επειδή κάποιος της δολοφονικής «παρέας» είχε… φάει ξύλο στο συγκεκριμένο κατάστημα κατά τη διάρκεια καβγά. Είχε πυροβολήσει με αποτέλεσμα το θάνατο ενός 43χρονου θαμώνα, πατέρα δύο παιδιών, και τον τραυματισμό μιας σερβιτόρας, ενώ είχε κάνει το ίδιο και στις 6 Νοεμβρίου σε καφενείο στον Αγ. Παντελεήμονα χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Οι αστυνομικοί που έχουν χειριστεί τις συγκεκριμένες υποθέσεις «παραξενεύονται» από το γεγονός της επίθεσης προς τον Γιάννη Σκαφτούρο, καθώς στο παρελθόν ο «Κλόντι» φέρεται να είχε συσχετιστεί με εκτελέσεις συμβολαίων θανάτου κατά μελών αντίπαλων «φατριών» του εγκλήματος για λογαριασμό της Greek Mafia. Ο «Κλόντι» είχε συλληφθεί στα Σεπόλια, στο διαμέρισμα αναζητούμενου εκτελεστή συμβολαίων θανάτου για λογαριασμό της ελληνικής μαφίας. Ανάμεσα στα προς εκτέλεση «συμβόλαια» ήταν πρώην αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., για 250.000 ευρώ, και πρωτοκλασάτων μελών αντίπαλων συμμοριών.

Σημειώνουν επίσης πως ο δολοφόνος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, μαζί με τον «Κλόντι» και τον «Ολντι», στις 4 Ιανουαρίου 2017 επιχείρησαν να εκτελέσουν «συμβόλαιο θανάτου» μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, με στόχο τον 44χρονο βαρυποινίτη «Καράφλα»-«Νταίζη» ή «Σαμπρέλα», ο οποίος βρίσκεται σε ανοιχτή σύγκρουση με ηγετικά μέλη της Greek Mafia. Τον τραυμάτισαν με αυτοσχέδιο μαχαίρι στο λαιμό και το μπράτσο κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου. Ο βαρυποινίτης είχε επιζήσει και λίγους μήνες αργότερα είχε αποφυλακιστεί.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί δεν αποκλείουν η συγκεκριμένη υπόθεση και η «αμοιβή» εκτέλεσής της να έχουν αποτελέσει την αφορμή της επίθεσης με στόχο τον Γιάννη Σκαφτούρο.



Παναγιώτης Σπυρόπουλος
Ελεύθερος Τύπος


Λαμία: Έκλεψαν Laptop από ιατρείο και βγήκαν βόλτα στην πλατεία



Έμπλεξαν όμως σε καυγά και βρέθηκαν με χειροπέδες....

Συνελήφθησαν το απόγευμα της Τετάρτης (6/6/18) στο κέντρο της Λαμίας, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης, δύο ανήλικοι Ρομά ηλικίας – κατά δήλωσή τους – 16 και 17 ετών, για κλοπή φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή (Laptop) από ιατρείο που βρίσκεται στην οδό Βύρωνος.

Οι δύο ανήλικοι μαζί με άλλον έναν ανήλικο Ρομά είχαν κατορθώσει να τρυπώσουν σε ανύποπτο χρόνο στο ιατρείο και να αφαιρέσουν τον υπολογιστή χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από την ιδιοκτήτρια.

Κάποιοι όμως τους είχαν δει να περιφέρονται στην είσοδο του ιατρείου και οι υποψίες έπεσαν επάνω τους.

Πριν προχωρήσουν οι έρευνες όμως για την κλοπή, στο κέντρο της αστυνομίας σήμανε συναγερμός για σοβαρό επεισόδιο με νεαρούς Ρομά κι άλλους «θαμώνες» της πλατείας Πάρκου στο κέντρο της πόλης.

Πρωταγωνιστές στο επεισόδιο οι νεαροί Ρομά που μετά την κλοπή είχαν βγει βόλτα στο γνωστό «στέκι». Εκεί για ασήμαντη αφορμή πιαστήκαν στα χέρια με άλλη παρέα με αποτέλεσμα να διαδραματιστούν  όσα διαβάσατε σε προηγούμενο ρεπορτάζ.


Για κακή του τύχη ο ένας Ρομά έπεσε στα χέρια της ΔΙΑΣ κι αργότερα ομολόγησε την κλοπή του Laptop αφού τον είχαν αναγνωρίσει. Ομοίως και με τον δεύτερο νεαρό συλληφθέντα.

Μάλιστα στη συνέχεια υπέδειξαν στους αστυνομικούς ότι τον υπολογιστή τον είχαν κρύψει στο σπίτι τους που βρίσκεται κοντά στο κέντρο, ο οποίος τελικά επέστρεψε στον κάτοχό του, ενώ σε βάρος των Ρομά σχηματίστηκε πρόσθετη δικογραφία για κλοπή.


Πηγή : lamiareport.gr


Ετήσιες απώλειες 1,3 δισ. στην Ελλάδα λόγω «μαϊμού» προϊόντων όταν η κυβέρνηση αφήνει να πωλούνται ανεξέλεγκτα



Ετήσιες απώλειες 1,3 δισ. στην Ελλάδα λόγω «μαϊμού» προϊόντων την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει αφήσει ανεξέλεγκτα την πώληση τους από αλλοδαπούς ακόμα και έξω από τα Πανεπιστήμια όπως η ΑΣΟΕΕ.

Το εν λόγω ποσό αντιστοιχεί σε απώλειες 125 ευρώ ανά κάτοικο και στο 12,3% των πωλήσεων σε τομείς που είναι ευάλωτοι σε παραβιάσεις δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας, όπως φάρμακα, είδη ένδυσης και καλλυντικά.


Σύμφωνα με την έρευνα, επειδή οι νόμιμοι κατασκευαστές παράγουν λιγότερα από όσα θα παρήγαγαν αν δεν υπήρχαν προϊόντα παραποίησης/απομίμησης, με αποτέλεσμα να απασχολούν λιγότερους εργαζομένους και να αυξάνεται η ανεργία. Έτσι χάνονται επίσης άμεσα 15.356 θέσεις εργασίας σε αυτούς τους τομείς στην Ελλάδα και 434.000 στην ΕΕ συνολικά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της εν λόγω έρευνας, οι απώλειες που καταγράφονται ανά τομέα στην Ελλάδα έχουν ως εξής: Φάρμακα 490 εκατ. ευρώ (10,5% των πωλήσεων), είδη ένδυσης 194 εκατ. (12,8%), καλλυντικά 195 εκατ. (16,8%), έξυπνα τηλέφωνα 90 εκατ. (16,9%), κρασιά και αλκοολούχα ποτά 150 εκατ. (0,7%).


Προκλητική προσπάθεια να υποβαθμίσουν τα συλλαλητήρια οι ακροαριστερές εφημερίδες της κυβέρνησης



Δεν υπάρχει εφημερίδα της κυβέρνησης που να μην αναφέρει ότι ήταν λίγος ο παλμός και λίγος ο κόσμος για να υποβαθμίσει την προσπάθεια των Ελλήνων που υπερασπίζονται το όνομα Μακεδονία.

Η δεύτερη πρόκληση ήταν από ακροαριστερούς δημοσιογράφους ειδικά της εφημερίδας ΑΥΓΗ που μιλούσαν για ακροδεξιούς που ηγούνται τέτοιων  συλλαλητηριών για να δώσουν άλλο τόνο, προσβάλλοντας τους διαδηλωτές.

Τελικά όπως αποδείχθηκε ότι μόνο εντεταλμένοι ακροαριστεροί εμφανίστηκαν στα συλλαλητήρια προκαλώντας φασαρίας για να προβοκάρουν και να αμαυρώσουν την διαμαρτυρία των Ελλήνων πολιτών, όπως έγινε στα Χανιά.

Οι συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα σε Πέλλα, Έδεσσα, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδά, Νέα Μουδανιά, Φλώρινα, Καστοριά, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Κατερίνη, Βέροια, Σιάτιστα στη Μακεδονία, αλλά και σε Λάρισα, Θήβα, Ιωάννινα, Ρόδο, Χανιά, Κέρκυρα και Χαλκίδα και παρεβρέθηκαν χιλιάδες κόσμος ώστε να διαψευστούν όλοι οι ακροαριστεροί που ξεπουλάνε το όνομα της Μακεδονίας. 




Γολγοθάς η αεροδιακομιδή ασθενούς για τους γιατρούς της περιφέρειας…



Αν είσαι γιατρός σε κάποιο νησί του Αιγαίου και ένας ασθενής σου χρειάζεται αεροδιακομιδή, ποια είναι η πρώτη σου κίνηση; Να τηλεφωνήσεις στον αρμόδιο συντονιστή του ΕΚΑΒ; Όχι βέβαια! Η πρώτη κίνηση είναι να τηλεφωνήσεις στα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Αθήνας και να ρωτήσεις αν μπορούν να δεχτούν τον ασθενή σου. Κι αν βρεις κάπου να μπορούν να τον δεχτούν, τότε τηλεφωνείς στο ΕΚΑΒ! Διότι η πρώτη ερώτηση που θα δεχτείς, είναι "έχεις βρεις που θα πάει;"...

Αυτό ΔΕΝ ισχύει βέβαια για ένα θύμα τροχαίου με πολλαπλά κατάγματα ή κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Αυτόν ξέρουν ότι θα τον μεταφέρουν επειγόντως σε όποιο τραυματιολογικό κέντρο εφημερεύει. Το ίδιο ισχύει και για τις εγκύους σε κίνδυνο και για τα βρέφη και παιδιά σε σοβαρή κατάσταση. Θα πάνε στο εφημερεύον δημόσιο μαιευτήριο ή σε ένα από τα δύο Παίδων αντίστοιχα.

Ισχύει όμως για έναν καρδιοπαθή που έχει ανάγκη τοποθέτησης βηματοδότη καθώς τα προϊόντα αυτά δεν υπάρχουν σε πληθώρα στα δημόσια νοσοκομεία και έχουν σχηματιστεί λίστες αναμονής. Αν λοιπόν δεν έχει εντοπίσει ο ίδιος ο θεράπων, το δημόσιο νοσοκομείο που διαθέτει τέτοια συσκευή, δεν θα εξυπηρετηθεί ο ασθενής του πολύ σύντομα... Ομοίως συμβαίνει και με έναν ασθενή που χρειάζεται επέμβαση μπάϊ -πας. Είναι ο γιατρός του που πρέπει να αναζητήσει διαθεσιμότητα σε κλινική νοσοκομείου της Αθήνας πριν καν τηλεφωνήσει στο ΕΚΑΒ για την αεροδιακομιδή, καθώς στα εφημερεύοντα νοσοκομεία "πνίγονται" στη δουλειά.

Και αυτό, μην γελιέστε! Θέλει χρόνο! Χρόνο τον οποίο οι γιατροί στα υποστελεχωμένα νοσοκομεία της περιφέρειας δεν έχουν! Και δεν είναι άλλωστε η δουλειά τους αυτή!

Ισχύει επίσης για έναν ασθενή με νευροχειρουργικά προβλήματα για τα οποία επίσης το ΕΚΑΒ ζητεί από τον θεράποντα να το ενημερώσει που έχει κανονίσει να μεταφερθεί ο ασθενής του. Το πρόβλημα και εδώ είναι η κάλυψη των κλινών και ο φόρτος εργασίας ειδικά των χειρουργικών ειδικοτήτων, που δεν επιτρέπουν σε νοσοκομεία της Αθήνας να καλύπτουν με ευκολία και την περιφέρεια. Τι νόημα έχει να μεταφερθεί ο ασθενής σου σε ένα νοσοκομείο που στην εφημερία του έχει αρχίσει ήδη να βάζει ράντζα στους διαδρόμους και στα χειρουργεία περιμένουν 10 ή 15 ασθενείς για να αντιμετωπιστούν μέσα σε λίγες ώρες;

Ιδιαίτερα δε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, το πρόβλημα γίνεται πιο έντονο καθώς δεν υπάρχει διαθεσιμότητα και αεροπορικών εισιτηρίων ακόμα και για συμβατική μεταφορά ασθενούς με την πολιτική αεροπορία (όταν κρίνεται ασφαλής), με αποτέλεσμα να καλείται το ΕΚΑΒ και για αυτές τις αεροδιακομιδές.

Τις πταίει

Για την κατάσταση -όπως εύκολα καταλαβαίνουμε- δεν φταίνε ούτε οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων, ούτε οι συντονιστές του ΕΚΑΒ. Η κατάσταση στη δημόσια υγεία είναι δύσκολη, ο νησιωτικός χαρακτήρας της χώρας αποτελεί μέγα εμπόδιο, και όλοι κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να εξυπηρετούνται οι άνθρωποι σε έκτακτη ανάγκη με σειρά προτεραιότητας. Που η προτεραιότητα αυτή αφορά στη σοβαρότητα της κατάστασής τους και πόσο ασφαλές είναι να περιμένουν για την αεροδιακομιδή.

Αν κάποιος φταίει, αυτός είναι η ίδια η Πολιτεία που δεν έχει φροντίσει ώστε οι συνεννοήσεις αυτού του τύπου να γίνονται κεντρικά και οι ασθενείς από την περιφέρεια να αντιμετωπίζονται εντός ωρών κι όχι εντός ...ημερών. Αλλά μήπως το ίδιο δεν γίνεται και για όσους ζουν στην Αθήνα και περιμένουν επί μέρες νοσηλευόμενοι ή στο σπίτι τους για να αντιμετωπιστούν;



Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr


Ανατροπή: Ο ιατροδικαστής δεν βρήκε ίχνη κακοποίησης στα παιδιά της Λέρου




Ανατρέπει ακόμα και την ομολογία του 52χρονου πατέρα, σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, τα αποτελέσματα της έκθεσης από την ιατροδικαστική εξέταση για τα παιδιά της Λέρου.

Σύμφωνα λοιπόν με την ιατροδικαστική εξέταση που έφτασε χθες στα χέρια του ανακριτή, το 14χρονο κορίτσι δε φαίνεται να έχει υποστεί σωματική ή σεξουαλική κακοποίηση πρόσφατα ή παλαιότερα. «Δεν έχει υποστεί συνουσία σε οποιοδήποτε χρόνο. Ο παρθενικός υμένας είναι ακέραιος».

Το ίδιο ισχύει και για τα δύο αγόρια της οικογένειας, τον 10χρονο και τον 24χρονο με νοητική υστέρηση. Δε φαίνεται δηλαδή από την εξέταση να έχουν υποστεί πρόσφατες κακώσεις.

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα

Ωστόσο, όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρίας, Γρηγόρης Λέων στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά. Εξήγησε, ότι ήταν αναμενόμενο παλαιότερες κακώσεις να μην είναι εμφανείς γιατί στα παιδιά επουλώνονται πολύ γρήγορα. Όπως επίσης ανέφερε πως ακόμα και για τον παρθενικό υμένα, υπάρχουν παραλλαγές στην ελαστικότητα του και «κάποιοι μπορεί να παραμείνουν ακέραιοι μετά από μια σεξουαλική πράξη».

Σημειώνεται ότι ο πατέρας μεταφέρεται το βράδυ στο σωφρονιστικό κατάστημα Τρίπολης και η μάνα στις γυναικείες φυλακές της Θήβας.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Μωρό βρέθηκε ζωντανό στα συντρίμμια μετά την έκρηξη του ηφαιστείου στη Γουατεμάλα


Το Εθνικό Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής (Inacif) γνωστοποίησε ότι καταμέτρησε 69 σορούς, μονάχα οι 17 εξ αυτών ταυτοποιήθηκαν. Επιπλέον, σύμφωνα με τις Αρχές τουλάχιστον 46 είναι οι τραυματίες, οι μισοί εξ αυτών βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Μέσα από τα συντρίμμια, τις λάσπες και τις στάχτες που άφησε πίσω του η έκρηξη του ηφαιστείου οι διασώστες κατάφεραν να εντοπίσουν ζωντανό ένα βρέφος.






Έρχεται η μέρα που θα διαρκεί 25 ώρες!



Η διάρκεια της μέρας στη Γη μεγαλώνει όλο και περισσότερο σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη και εκτιμάται ότι σε περίπου 200 εκατομμύρια χρόνια το 24ωρο θα γίνει πια 25ωρο.

Η αλλαγή στη διάρκεια της μέρας οφείλεται κυρίως στο ότι, όσο περνάνε τα χρόνια, η Σελήνη απομακρύνεται από τον πλανήτη μας. Κατά τα τελευταία 1,4 δισεκατομμύρια χρόνια έχει απομακρυνθεί γύρω στα 44.000 χιλιόμετρα. Αυτό κάνει τη Γη να περιστρέφεται ολοένα πιο αργά γύρω από τον άξονά της, πράγμα που επιμηκύνει τη διάρκεια της μέρας (καθώς η μέρα δεν είναι παρά η διάρκεια μιας πλήρους περιστροφής της Γης).

Σήμερα, το φεγγάρι απομακρύνεται από τη Γη με ρυθμό 3,82 εκατοστών ετησίως, με συνέπεια η μέρα να γίνεται κάθε χρόνο σχεδόν κατά 1/75.000 χιλιοστά του δευτερολέπτου μεγαλύτερη.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή γεωεπιστημών Στίβεν Μέγιερς του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν - Μάντισον, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS).

Η νέα μελέτη δημιουργεί ένα μοντέλο για τη χαμένη στα βάθη του χρόνου σχέση Γης -Σελήνης, αναπτύσσοντας μια στατιστική μέθοδο που συνδέει την αστρονομική με τη γεωλογική ιστορία.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η απομάκρυνση του φεγγαριού από τη Γη θα σταματήσει κάποια στιγμή στο πολύ μακρινό μέλλον, πότε η Σελήνη θα σταθεροποιηθεί σε μια συγκεκριμένη απόσταση από τον πλανήτη μας.


Πηγή : star.gr


Νέα Δημοκρατία : Oι πολίτες έχουν αντιληφθεί πια ότι με “αριστερή χρυσόσκονη” δεν βάφονται αυγά



Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, σχετικά με τις δημοσιονομικές και μακροοικονομικές προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2022, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2022, οι προβλέψεις του οποίου αποκαλύφθηκαν από την έκθεση αξιολόγησης του Ελληνικού Δημοσιονομικού Συμβουλίου, επιβεβαίωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση:

1ον. Θα επιβάλλει πρόσθετα μέτρα λιτότητας και μετά το 2018. Συγκεκριμένα, θα περικόψει για ακόμη μια φορά τις συντάξεις και θα μειώσει το αφορολόγητο, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό λογαριασμό στα 14,5 δισ. ευρώ.

2ον. Θα διατηρήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα τους υψηλούς δημοσιονομικούς  στόχους, σε πλήρη ασυνέπεια με όσα υποστήριζε ο κ. Τσίπρας μέχρι πρόσφατα με επιχειρήματα του τύπου “σκοτώνουν την κοινωνία”, “πνίγουν την οικονομία”, “δεν βγαίνουν”. Σήμερα, αντιθέτως, αγνοώντας την αρνητική επίδραση που αυτά έχουν στην πραγματική οικονομία, ο πρωθυπουργός προβλέπει ότι η επίτευξή τους όχι μόνο είναι εφικτή, αλλά θα δημιουργηθεί και δημοσιονομικός χώρος για δήθεν αντίμετρα.

Δηλαδή, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ από σφοδρός πολέμιος, τώρα έγινε λάτρης των υψηλών πρωτογενών  πλεονασμάτων, αδιαφορώντας για το στέγνωμα της οικονομίας και τη φτωχοποίηση όλης της κοινωνίας.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γράφει τον επίλογο ενός πολιτικού εγχειριδίου με τίτλο: “Πώς να υπόσχεσαι τα πάντα και να πράττεις τα αντίθετά τους, για να κερδίζεις λίγο ακόμη χρόνο παραμονής στην εξουσία”. 

Όμως, οι πολίτες έχουν αντιληφθεί πια ότι με “αριστερή χρυσόσκονη” δεν βάφονται αυγά».


Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. οι σκληροί Γεωγιανοί ληστές που σιδέρωναν τα θύμα τους



Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, πολυμελής εγκληματική οργάνωση που διέπραττε συστηματικά ληστείες και διαρρήξεις σε οικίες, σε διαφορές περιοχές της Αττικής.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης σε Αθήνα, Αγίους Αναργύρους και Εξάρχεια, συνελήφθησαν 5 αλλοδαποί, μέλη της οργάνωσης ηλικίας 28, 36, 41, 42 & 43 ετών, μεταξύ των οποίων και ο «αρχηγός» της.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ληστείες και διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ συρροή, της πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, της αντίστασης, καθώς και παραβάσεις του νόμου για τα ναρκωτικά.

Επίσης ταυτοποιήθηκε ως μέλος της οργάνωσης και 48χρονος αλλοδαπός, ο οποίος αναζητείται, ενώ από τα στοιχεία της έρευνας προέκυψε ότι στο παρελθόν έχει διαπράξει ληστείες σε οικίες κατά τις οποίες προκαλούσε σοβαρές σωματικές βλάβες στους ενοίκους με τη χρήση ηλεκτρικού σίδερου και σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για παρόμοια αδικήματα.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί (2) ληστείες που είχαν διαπράξει σε Άγιο Δημήτριο και Χαλάνδρι καθώς και (9) περιπτώσεις διαρρήξεων σε οικίες, σε Αθήνα, Νέα Σμύρνη, Καλλιθέα, Παγκράτι, Κολωνό και Χαλάνδρι, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους σε δεκάδες επιπλέον περιπτώσεις.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, που βασίστηκε στη συνδυαστική μελέτη και ανάλυση στοιχείων, προέκυψε ότι η εγκληματική οργάνωση ήταν δομημένη στο πλαίσιο των διεθνικών εγκληματικών ομάδων του ευρασιατικού οργανωμένου εγκλήματος, με κύριο χαρακτηριστικό την πίστη και την αφοσίωση στην «ομάδα», η οποία διασφαλιζόταν από το γεγονός ότι τα μέλη της έχουν κοινή εθνική βάση.

Ο «αρχηγός» συμμετείχε στο σύνολο των αξιόποινων πράξεων και ήταν αυτός που έδινε τις εντολές στα υπόλοιπα μέλη, έχαιρε απόλυτου σεβασμού των μελών της οργάνωσης και μάλιστα ήταν αυτός που επέλεγε τα άτομα που θα ενταχθούν στην οργάνωση.

Τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης ήταν κακοποιοί επιπέδου «δρόμου» (street level criminals), που ενεργούσαν με διακριτούς ρόλους (φυσικοί αυτουργοί, τσιλιαδόροι, κατοπτεύοντες κλπ.), τηρώντας μεταξύ τους κανόνες σχετικής ιεραρχίας, ενώ σε περίπτωση που ο «στόχος» απαιτούσε την παρουσία περισσότερων ατόμων, στρατολογούσαν εκτάκτως νέα άτομα για ενίσχυση.

Κατά την εγκληματική τους δραστηριότητα και προκειμένου να καταστήσουν δυσχερή τον εντοπισμό τους από τις αστυνομικές Αρχές, τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα που ήταν καταχωρημένα σε στοιχεία τρίτων αλλοδαπών προσώπων.

Ορμητήριο της ομάδας αποτελούσαν καταστήματα στο κέντρο των Αθηνών, στα οποία σύχναζαν κυρίως ομοεθνείς τους και τους προσέφεραν ασφάλεια προκειμένου να καταστρώνουν με ακρίβεια τα επιχειρησιακά τους σχέδια.

Αρκετές φορές μάλιστα, τα μέλη της οργάνωσης μετά από τη διάπραξη αξιόποινων πράξεων συγκεντρώνονταν όλοι μαζί στα καταστήματα αυτά, προκειμένου να προβούν στην αποτίμηση των αποτελεσμάτων των ενεργειών τους και στο μοίρασμα των κερδών.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι τα αντικείμενα που αφαιρούσαν από τις οικίες, τα πωλούσαν σχεδόν αμέσως σε διάφορα ενεχυροδανειστήρια της Αθήνας, αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη.

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης τους, προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένη εφαρμοζόμενη μεθοδολογία, την οποία σπάνια διαφοροποιούσαν.

Συγκεκριμένα στο στάδιο της προπαρασκευής των ενεργειών τους, αφού εντόπιζαν τους «στόχους», μετέβαιναν πρωινές ώρες όταν οι ένοικοι τους έλειπαν και προχωρούσαν στην κατόπτευση των οικιών και στην παρακολούθηση της ευρύτερης περιοχής, ώστε να είναι σε θέση να καταστρώσουν το καλύτερο δυνατό σχέδιο για την επίτευξη τους στόχου τους.

Επιπλέον απέκρυπταν, σε σημεία κοντινά της οικίας που θα ενεργούσαν, τα διαρρηκτικά τους εργαλεία, μηδενίζοντας τις πιθανότητες να βρεθούν στην κατοχή τους σε ενδεχόμενο έλεγχο από τις διωκτικές Αρχές. Μάλιστα η ενδυμασία τους ήταν εναρμονιζόμενη, κάθε φορά, στην περιοχή που επέλεγαν να δράσουν, για να μην κινούν υποψίες.

Κατά τη διάρκεια των κλοπών τουλάχιστον δύο μέλη της οργάνωσης επιτηρούσαν εξωτερικά την οικία, ενώ έτερο μέλος που βρισκόταν εντός, συνομιλούσε διαρκώς στο τηλέφωνο με τους «τσιλιαδόρους» για να έχει άμεση ενημέρωση αν πλησίαζε κάποιος από τους ενοίκους ή τις αστυνομικές Αρχές.

Τα μέλη της οργάνωσης κατείχαν ιδιαίτερη τεχνογνωσία και εξειδίκευση στους διαφόρους τύπους κλειδαριών, επιλέγοντας τα απαραίτητα εργαλεία που απαιτούνται για τη διάρρηξη της θύρας.

Από τα σπίτια αφαιρούσαν κυρίως χρήματα, χρυσαφικά, ασημικά, ρολόγια, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα, μέρος των οποίων έστελναν σε χώρες του εξωτερικού.

Σε όλα τα στάδια της παράνομης δράσης τους, λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης, ενώ για τις μεταξύ τους επικοινωνίες χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM, καταχωρημένες σε ονόματα ανύπαρκτων αλλοδαπών.

Στις περιπτώσεις ληστειών τα μέλη της οργάνωσης, χρησιμοποιώντας συναφή μεθοδολογία, επέλεγαν οικίες που διέμεναν κυρίως ηλικιωμένα άτομα και δρούσαν κυρίως κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, προκειμένου τα υποψήφια θύματά να κοιμούνται και να μην είναι σε θέση να αντιδράσουν.

Απέκρυπταν τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες και γάντια και αφού εισέρχονταν στις οικίες, ακινητοποιούσαν τα θύματά τους χρησιμοποιώντας σωματική βία και τα εξανάγκαζαν να τους υποδείξουν σημεία με χρήματα και τιμαλφή.




Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, αυτοκίνητα και στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:

πλήθος κοσμημάτων, ασημικών και ρολογιών,
πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων και κλειδιά οικιών,
επιτραπέζιος τροχός για την κατασκευή κλειδιών πασπαρτού,
πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών (tablet, laptop, φωτογραφικές μηχανές),
αποδεικτικά εμβασμάτων στο εξωτερικό,
δελτία αποστολής αντικειμένων και ιδιωτικά συμφωνητικά από ενεχυροδανειστήρια,
πλήθος γυαλιών ηλίου,
δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές ,
305 ευρώ,
μαχαίρι,
πλήθος συσκευών κινητών τηλεφώνων και καρτών sim,
μικροποσότητα κάνναβης, καθώς και
(5) οχήματα που χρησιμοποιούσε η οργάνωση για την διάπραξη αξιοποίνων πράξεων.
Σημειώνεται ότι οι συλληφθέντες δεν εργάζονταν και δεν είχαν άλλο τρόπο βιοπορισμού, πλην της παράνομης δραστηριότητας τους.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν για την πλήρη διακρίβωση του εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας, την συμμετοχή τους σε παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, καθώς και τον εντοπισμό λοιπών μελών της οργάνωσης.

Όπως προέκυψε για τον 36χρονο συλληφθέντα, εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης στην Ισπανία για ληστείες που έχει διαπράξει εκεί.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.











Μητσοτάκης: Δεν θα μπορέσουμε να βγούμε στις αγορές λόγω Ιταλίας



Χάσαμε τρία χρόνια και δεν φέραμε τα επιτόκια στο επίπεδο του μέσου όρου των χωρών του ευρωπαϊκού νότου είπε ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε στο Μόναχο με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι - Το θέμα της Ιταλίας κυριάρχησε στη συζήτηση που είχε μαζί του.

Με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι συναντήθηκε στο Μόναχο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται στη Βαυαρική πρωτεύουσα για τη συνάντηση της ΚΟ του ΕΛΚ, στο περιθώριο της οποίας συζήτησε με τον κ. Ταγιάνι περίπου για 15 λεπτά.

Σε συνομιλία του προέδρου της ΝΔ με Έλληνες δημοσιογράφους, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι κυριάρχησε το θέμα της Ιταλίας.

Συγκεκριμένα είπε πως οι αναλογίες ανάμεσα στις δύο χώρες είναι ενδιαφέρουσες, εξέφρασε την ελπίδα να μην χρειαστεί η Ιταλία να περάσει την ίδια διαδικασία που πέρασε η Ελλάδα και να πληρώσει τον ίδιο βαρύ λογαριασμό.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι στην παρέμβασή του αύριο στη συνάντηση της ΚΟ του ΕΛΚ θα προτείνει λύσεις για το πως η κεντροδεξιά στην Ευρώπη θα αντιμετωπίσει τον λαϊκισμό ενώ σημείωσε πως στην περίπτωση της χώρας μας οι λαϊκιστές δοκιμάστηκαν στην πράξη.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι θα εξηγήσει πως η ΝΔ αναγεννήθηκε από ένα παλιό και κουρασμένο κόμμα και τώρα, όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, διεκδικεί μια μεγάλη εκλογική νίκη.

Για την προοπτική της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε πως δεν θα μπορέσουμε να βγούμε και αυτό είναι κάτι που συνδέεται και με όσα συμβαίνουν με την Ιταλία αλλά και γιατί, όπως σημείωσε, χάσαμε τρία χρόνια και δεν φέραμε τα επιτόκια στο επίπεδο του μέσου όρου των χωρών του ευρωπαϊκού νότου.

Είπε χαρακτηριστικά ότι το αποτέλεσμα είναι να έχουμε διαβεί το κατώφλι που δεν μας επιτρέπει να βγούμε στις αγορές με βιώσιμους όρους.

Σχετικά με το χρέος είπε ότι θα θέσει το θέμα όπως το κάνει πάντα τονίζοντας πως η Ελλάδα χρειάζεται την καλύτερη δυνατή ρύθμιση χρέους για να βγει αγορές.

Χρειάζεται, συνέχισε, μια σοβαρή κυβέρνηση με μεταρρυθμιστικό σχέδιο από το οποίο δεν θα υπάρχει απόκλιση.

Επισήμανε επιπλέον ότι η χώρα πληρώνει την αναξιόπιστη, όπως τη χαρακτήρισε κυβέρνηση, και υπογράμμισε ότι η ρύθμιση του χρέους είναι αναγκαία αλλά όχι ικανή καθώς η πραγματική λύση είναι οι γρήγοροι ρυθμοί ανάπτυξης.

Πρόσθεσε επ αυτού ότι μια πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα η οποία εκτίμησε ότι έρχεται, θα δώσει στη χώρα μια κυβέρνηση με μεγάλη μεταρρυθμιστική αποφασιστικότητα.

Ανέφερε δε πως οι εταίροι έχουν κάθε λόγο να είναι καχύποπτοι να δώσουν δημοσιονομικό χώρο σήμερα καθώς θεωρούν ότι η κυβέρνηση έχει δώσει δείγματα γραφής ότι μπορεί να γυρίσει τη χώρα στις κακές συνήθειες του παρελθόντος.

Για τις αντιδράσεις από την πλευρά της Τουρκίας μετά την απελευθέρωση των 8 Τούρκων στρατιωτικών, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για απαράδεκτους ισχυρισμούς και ξεκαθάρισε ότι παρεμβάσεις στην ελληνική δικαιοσύνη δεν χωρούν.

Ειδικά για τις δηλώσεις Ερντογάν για τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως περιμένει από τον πρωθυπουργό να τοποθετηθεί επίσημα.

Τέλος σχετικά με την ΠΓΔΜ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως η θέση της ΝΔ είναι ξεκάθαρη και κατανοητή στους κόλπους του ΕΛΚ.

Κυβερνητικές πηγές: Βγήκε στο εξωτερικό για να υπονομεύσει τη χώρα

Σε υψηλούς τόνους σχολιάζουν πηγές της κυβέρνησης, παρεμβάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μόναχο, όπου βρίσκεται για τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΕΛΚ.

Κατηγορούν τον πρόεδρο της ΝΔ ότι από το εξωτερικό υπονομεύει τη χώρα και υπογραμμίζουν ότι «για ακόμη μια φορά εκτίθεται και θα διαψευσθεί».

Ειδικότερα, οι πηγές της κυβέρνησης στο non paper που διένειμαν αναφέρουν:

«Για ακόμη μία φορά ο κ. Μητσοτάκης βγήκε στο εξωτερικό για να υπονομεύσει τη χώρα και τον αγώνα για έξοδο από τα μνημόνια και απρόσκοπτη πρόσβαση στις αγορές χρήματος, εκτιμώντας στη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Α. Ταγιάνι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, πως η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει. 
Για ακόμη μία φορά ο κ. Μητσοτάκης εκτίθεται και θα διαψευσθεί. 
Ας μείνει καλύτερα μέσα στη χώρα να υπονομεύει όσο θέλει τα εθνικά συμφέροντα μαζί με τους κ. Σαμαρά και Γεωργιάδη. Δε χρειάζεται να το κάνει και στο εξωτερικό». 

Πηγές ΝΔ: Οι συκοφάντες από τα υπόγεια του Μαξίμου παράγουν fake news

«Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι τα υπόγεια του Μαξίμου στεγάζουν άθλιους συκοφάντες που το μόνο που ξέρουν είναι να παράγουν fake news» ανέφεραν πηγές της ΝΔ σχολιάζοντας το κυβερνητικό non paper. Από την Πειραιώς σημείωσαν επίσης: «O κ. Μητσοτάκης τόσο στις σημερινές συναντήσεις του στο Μόναχο, όσο και στην αυριανές παρεμβάσεις του, θα προσπαθήσει για μια ακόμη φορά να πείσει τους εταίρους μας για την ανάγκη να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει ήδη από το 2012 για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους. Όχι ασφαλώς για να βοηθήσει την ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που αποτελεί ήδη παρελθόν, αλλά για το καλό της πατρίδας μας».


Πηγή : protothema.gr


Προβοκάτσια: Επεισόδια στα Χανιά με αντιεξουσιαστές που πήγαν να σαμποτάρουν το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία


"Ξεσηκωμός για την Μακεδονία" με επεισόδια στα Χανιά - Ένας αστυνομικός τραυματίας - δύο προσαγωγές ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Με επεισόδια και ένταση σημαδεύτηκε το μεγάλο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στα Χανιά, που έγινε στην πλατεία δημοτικής αγοράς, στα πλαίσια πανελλαδικής κινητοποίησης με συλλαλητήρια για την ελληνικότητα της Μακεδονίας σε άλλες 22 πόλεις.

Στον χώρο της πλατείας, απέναντι από τους συγκεντρωμένους, βρέθηκε ομάδα του αντιεξουσιαστικού χώρου που άνοιξε πανό και φώναζε συνθήματα με διεθνιστικό και αντιφασιστικό περιεχόμενο και κατά της συγκέντρωσης για το μακεδονικό.



Κάποια στιγμή, δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ των ατόμων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση και των αντιεξουσιαστών η οποία οδήγησε σε απειλή γενικευμένης σύρραξης με τους μεν να κινούνται εναντίον των δε. Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην περιοχή απέτρεψαν τη γενίκευση των επεισοδίων χρησιμοποιώντας ρίψη δακρυγόνων. 



Τότε η ομάδα των αντιεξουσιαστών υποχώρησε προς την πίσω πλευρά της δημοτικής αγοράς όπου εκεί δημιουργήθηκε ένα σοβαρό επεισόδιο που οδήγησε στον τραυματισμό ενός αστυνομικού και στην προσαγωγή δύο ατόμων, όπως φαίνεται στο βίντεο και τις φωτογραφίες που εξασφάλισε το Flashnews.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικος της ΕΛΑΣ, ενώ προσπαθούσε να αφαιρέσει σάκο με ρόπαλα από τα χέρια αντιεξουσιαστή, δέχτηκε πισώπλατη επίθεση από ένα άτομο, που του άρπαξε το όπλο. Εκείνος κατάφερε να τον ρίξει στο έδαφος και να του αποσπάσει το όπλο ενώ ο αντιεξουσιαστής αντιδρώντας τον χτύπησε στο κεφάλι.



Ακολούθησαν στιγμές έντασης μεταξύ αστυνομικών και αντιεξουσιαστών οι οποίες ολοκληρώθηκαν με την αποχώρηση των τελευταιων από την δημοτική αγορά και την προσαγωγή δύο ατομων που φέρονται να εμπλέκονται στον τραυματισμό του αστυνομικού.



Ο τραυματίας μετέβη σε φαρμακείο που βρίσκεται απέναντι από την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς για τις πρώτες βοήθειες, ενώ στην πλατεία εξακολουθουσε να συγκεντρώνεται κόσμος που ήθελε να συμμετέχει σε ένα ειρηνικο συλλαλητήριο.


Τελικώς, οι συγκεντρωμένοι δεν πραγματοποίησαν πορεία αλλά έκλεισαν για λίγα λεπτά το δρόμο, απλώνοντας μια μεγάλη ελληνική σημαία ενώ παράλληλα τραγουδούσαν το "Μακεδονία ξακουστή" αλλά και ριζίτικα τραγούδια. Λίγο μετά τις 21:30 το βράδυ οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν από την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, ικανοποιημένοι για την μεγάλη επιτυχία, παρά τα επεισόδια, που είχε η κινητοποίηση για το μακεδονικό.

Εκτός από τα συνθηματα για την Μακεδονία δεν έλειψαν οι αποδοκιμασίες για τους πολιτικούς με συγκεντρωμένους να αναφωνούν "Αλήτες, προδότες, πολιτικοί"


Πηγή : flashnews.gr