Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Ξεκαθάρισμα στην Greek Mafia: Ο Σκαφτούρος δέχθηκε επίθεση από τον «Κλόντι»


Ο «Αρχοντας των φυλακών», ο… διαχειριστής «γραφείου» ενοικιαζόμενων εκτελεστών, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής, ο Κλοντιάν Λεκοτσάι ή «Κλόντι», κατηγορείται για τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο 50χρονος ισοβίτης Γιάννης Σκαφτούρος.

«Γιατί έτσι ήθελα» ήταν η απάντηση του βαρυποινίτη σε ερώτηση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά για τους λόγους που επιτέθηκε σε ένα από τα ηγετικά μέλη της Greek Mafia. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί με βάση μαρτυρικές καταθέσεις σχημάτισαν μία ακόμη δικογραφία σε βάρος του για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Σημειώνεται ότι ο «Κλόντι» ήταν έγκλειστος στις φυλακές Χανίων, ωστόσο μεταφέρθηκε σε αυτές του Κορυδαλλού για την εκδίκαση μίας εκ των πολλών υποθέσεων για τις οποίες κατηγορείται.

Ο «Κλόντι» κατηγορήθηκε για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ενώ ήταν αυτός που φέρεται να είχε δώσει «εντολή» στον Αρμπέρ Μπάκο (μακελάρης του Μικρολίμανου) και τον Shushari Glajdol ή Olti Dulce να πυροβολήσουν τον 65χρονο δικηγόρο Γιώργο Αντωνόπουλο στις 3 Νοεμβρίου 2014, έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη.

Ο Γιάννης Σκαφτούρος


Είχε προηγηθεί αυτής της ενέργειας η συμμετοχή τους στη δολοφονική επίθεση σε μπαρ του Μεταξουργείου, στις 31 Οκτωβρίου 2014, η οποία εκδηλώθηκε επειδή κάποιος της δολοφονικής «παρέας» είχε… φάει ξύλο στο συγκεκριμένο κατάστημα κατά τη διάρκεια καβγά. Είχε πυροβολήσει με αποτέλεσμα το θάνατο ενός 43χρονου θαμώνα, πατέρα δύο παιδιών, και τον τραυματισμό μιας σερβιτόρας, ενώ είχε κάνει το ίδιο και στις 6 Νοεμβρίου σε καφενείο στον Αγ. Παντελεήμονα χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Οι αστυνομικοί που έχουν χειριστεί τις συγκεκριμένες υποθέσεις «παραξενεύονται» από το γεγονός της επίθεσης προς τον Γιάννη Σκαφτούρο, καθώς στο παρελθόν ο «Κλόντι» φέρεται να είχε συσχετιστεί με εκτελέσεις συμβολαίων θανάτου κατά μελών αντίπαλων «φατριών» του εγκλήματος για λογαριασμό της Greek Mafia. Ο «Κλόντι» είχε συλληφθεί στα Σεπόλια, στο διαμέρισμα αναζητούμενου εκτελεστή συμβολαίων θανάτου για λογαριασμό της ελληνικής μαφίας. Ανάμεσα στα προς εκτέλεση «συμβόλαια» ήταν πρώην αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., για 250.000 ευρώ, και πρωτοκλασάτων μελών αντίπαλων συμμοριών.

Σημειώνουν επίσης πως ο δολοφόνος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, μαζί με τον «Κλόντι» και τον «Ολντι», στις 4 Ιανουαρίου 2017 επιχείρησαν να εκτελέσουν «συμβόλαιο θανάτου» μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, με στόχο τον 44χρονο βαρυποινίτη «Καράφλα»-«Νταίζη» ή «Σαμπρέλα», ο οποίος βρίσκεται σε ανοιχτή σύγκρουση με ηγετικά μέλη της Greek Mafia. Τον τραυμάτισαν με αυτοσχέδιο μαχαίρι στο λαιμό και το μπράτσο κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου. Ο βαρυποινίτης είχε επιζήσει και λίγους μήνες αργότερα είχε αποφυλακιστεί.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί δεν αποκλείουν η συγκεκριμένη υπόθεση και η «αμοιβή» εκτέλεσής της να έχουν αποτελέσει την αφορμή της επίθεσης με στόχο τον Γιάννη Σκαφτούρο.



Παναγιώτης Σπυρόπουλος
Ελεύθερος Τύπος


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου