Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Πυροβολισμοί σε νυχτερινό κέντρο στις ΗΠΑ, 28 τραυματίες




Αψιμαχία μεταξύ θαμώνων εξελίχθηκε σε ανταλλαγή πυρών - Δείτε το βίντεο με τη στιγμή της επίθεσης.

Τουλάχιστον 28 τραυματίες- οι 25 από πυρά- είναι ο απολογισμός του αιματηρού περιστατικού που συνέβη τα ξημερώματα του Σαββάτου μέσα σε νυχτερινό κέντρο στο Άρκανσο των ΗΠΑ.

«Θέλω να καθησυχάσω τους κατοίκους. Δεν πρόκειται για μια τρομοκρατική ενέργεια, αλλά για μια τραγωδία. Δεν μοιάζει να ήταν μια ενέργεια εκ προμελέτης», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης  Λιτλ Ροκ Μαρκ Στοντόλα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Όλα φαίνεται να ξεκίνησαν από κάποια αψιμαχία μεταξύ θαμώνων, κατά τη διάρκεια συναυλίας στο κλαμπ Power Ultra Lounge. Οι εμπλεκόμενοι οπλοφορούσαν κι έτσι η αψιμαχία κλιμακώθηκε σε ανταλλαγή πυρών τα ξημερώματα.

Η αστυνομία, που ερευνά την υπόθεση, κάνει λόγο για 28 τραυματίες, εκ των οποίων τρεις δεν φέρουν τραύματα από σφαίρες αλλά πιθανώς ποδοπατήθηκαν κατά τον πανικό που επικράτησε.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η ζωή κανενός από τους τραυματίες δεν απειλείται.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας Κέντον Μπάκνερ δήλωσε ότι όλοι οι τραυματίες είναι αφροαμερικανοί, από 16 ως 35 ετών.

«Το πρόβλημα της εγκληματικότητας το οποίο αντιμετωπίζει το Λιτλ Ροκ μοιάζει να επιδεινώνεται» δήλωσε ο κυβερνήτης του ΆρκανσοΈισα Χάτσινσον, μιλώντας για «παράλογη τραγωδία» και υποσχόμενος κάθε βοήθεια των αρχών της Πολιτείας.




Πηγή : newsbeast.gr


Πώς ξεφτιλίστηκε η Συριζαία κ. Καβαδία μπερδεύοντας το Συμβούλιο της Ευρώπης με την ΕΕ!



Όπως διαβάζουμε το ρεπορτάζ του Νίκου Ρούσση στο reporter.gr

Το «έζησαν» κι’ αυτό οι βουλευτές-μέλη της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης!

Ακουσαν έκπληκτοι, την επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στη Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, βουλευτή του Σύριζα, Αννέτα Καβαδία να «χρεώνει» τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές που ταλανίζουν την Ευρώπη, στις «μη ισορροπημένες κλιματικές και γεωπολιτικές συνθήκες» και να ζητάει από το Συμβούλιο της Ευρώπης, αλλαγή στην Συνθήκη του Δουβλίνο ΙΙ, σχετικά με την υποχρέωση παραμονής των μεταναστών στην πρώτη χώρα υποδοχής.

Εμφανιζόμενη, προφανώς, άσχετη ως προς τα τεκταινόμενα στην Ευρώπη για το μεταναστευτικό και μη έχοντας –επίσης προφανώς-αντιληφθεί σε ποιόν ευρωπαϊκό οργανισμό απευθύνεται, η βουλευτής του Σύριζα, κατέθεσε τροπολογία στο τελικό ψήφισμα της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την μετανάστευση, με την οποία ζήτησε:

-« να μην υπάρχει «υποχρέωση» στους μετανάστες για διαμονή στη χώρα που τους προσέφερε αρχικά βοήθεια , συμπληρώνοντας ότι «Η διευκόλυνση της ενσωμάτωσης των προσφύγων που έχουν μετεγκατασταθεί και επανεγκατασταθεί αποτελεί σημαντική πρόκληση για τις χώρες υποδοχής και δεν αμφισβητείται ότι απαιτούνται προσπάθειες και επενδύσεις εκ μέρους τους. Ωστόσο δεν θέλουμε να υποχρεώσουμε τους πρόσφυγες να εγκατασταθούν σε μια δεδομένη χώρα»

Σύμφωνοι, μουρμούρισαν, οι βουλευτές-μέλη της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης αλλά αυτές οι προτροπές δεν αφορούν εμάς αλλά την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Παρ’ όλα αυτά, η επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο Ευρώπης, συνέχισε απτόητη να «καταχεριάζει» την ΕΕ, από του βήματος της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.!!!

Διατράνωσε ότι «για τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η αλληλεγγύη δεν είναι μόνο μια πολιτική αρχή και ότι πρόκειται για νομική υποχρέωση που απορρέει από το άρθρο 80 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θεμελιώδη αρχή του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Η αρχή αυτή μεταφράζεται σε συγκεκριμένες αποφάσεις που έλαβε η Ευρωπαϊκή Ένωση το 2015 σχετικά με τη μετεγκατάσταση και την επανεγκατάσταση των μεταναστών και προσφύγων, με σκοπό να μοιράζονται το βάρος και η ευθύνη μεταξύ των κρατών μελών» προσέθεσε και κατέληξε τονίζοντας:

«Ελπίζουμε ότι το Δικαστήριο του Λουξεμβούργου, το οποίο εξετάζει επί του παρόντος τις υποθέσεις της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας στο θέμα αυτό, θα εξαλείψει κάθε αμφιβολία ως προς τη νομική υποχρέωση των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εφαρμόζουν αποφάσεις που έχουν ήδη λάβει».…και δεν βρέθηκε κανείς να την προστατεύσει, για να μην ρεζιλευθεί εντελώς.



Επιμένει να μην καταργεί τον εγκληματικό για την κοινωνία νόμο Παρασκευόπουλου ο Κοντονής


Είναι τραγική η αναλγησία που δείχνει η κυβέρνηση εναντίον της κοινωνίας και η αδιαφορία εναντίον των κινδύνων που δημιουργούν οι εγκληματικές τους αποφάσεις.

Υπουργείο δημόσιας τάξης και υπουργείο δικαιοσύνης δίνουν τέτοιο θάρρος στους κακοποιούς που η εγκληματικότητα είναι ανεξέλεγκτη και η κοινωνία φοβάται ότι είναι θέμα χρόνους να γίνουμε χώρα λατινικής Αμερικής που η εγκληματικότητα είναι ανεξέλεγκτη.

Για την εγκληματικότητα που καλπάζει και για τις ανεξέλεγκτες αποφυλακίσεις δεν φταίνε ούτε οι αστυνομικοί, ούτε οι δικαστές αλλά οι κύριοι Παρασκευόπουλος, Κοντονής και Τόσκας.

Τα νούμερα των 7.000 ανεξέλεγκτων αποφυλακίσεων μέχρι σήμερα, τρομάζουν τους πολίτες ειδικά επειδή μέσα σε αυτούς υπάρχουν και σκληροί κακοποιοί, κατάδικοι οι οποίοι διαπράττουν εκ νέου αδικήματα.

Παρά την κατακραυγή των πολιτών και των κομμάτων ο Κοντονής προανήγγειλε μόνο διορθωτικές κινήσεις στον νόμο Παρασκευόπουλου για τις αποφυλακίσεις και όχι κατάργηση, αδιαφορώντας για τον κίνδυνο που διατρέχει η κοινωνία.

Ακόμα περιμένουμε τους τρείς άξονες των αλλαγών που όπως είχε πεί ο κ. Κοντονής θα εισαχθούν προς ψήφιση στη Βουλή το καλοκαίρι και θα υλοποιηθούν τον Αύγουστο  αυστηροποιώντας τον εγκληματικό νόμο Παρασκευόπουλου.

 Όπως είχε αναφέρει ο κ. Κοντονής, σήμερα υφίσταται μόνο η εξαίρεση για αδικήματα κακουργηματικού επιπέδου εις βάρος ανηλίκων. «Θα πρέπει λοιπόν, εδώ να δούμε κι άλλα ζητήματα, για τα οποία πρέπει να υπάρχουν εξαιρέσεις και όχι να τυγχάνει γενικής εφαρμογής η ευεργετική διάταξη» σημείωσε.

Είχε πεί επίσης «ότι πρέπει να υπάρχει μία διαμεσολάβηση για ορισμένα αδικήματα ενός υπηρεσιακού συμβουλίου ή ενός δικαστικού συμβουλίου ή και των δύο, αν το δεύτερο είναι σε δεύτερο βαθμό». 

Ο κ. Κοντονής, είχε αναφέρει ότι μέσα στις αλλαγές θα είναι και «η εκτεταμένη η χρήση του συστήματος γεωεντοπισμού, αυτού που λέμε “βραχιολάκι” σε δύο παραμέτρους: κάποιος να μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος αλλά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να έχει γνώση του πού βρίσκεται και δεύτερον να υπάρχει δυνατότητα έκτισης της ποινής κατ΄οίκον». 

Μέχρι και σήμερα τίποτα ακόμα δεν έχει έρθεις την βουλή και συνεχίζονται οι ανεξέλεγκτες αποφυλακίσεις  σκληρών κακοποιών σε βάρος της κοινωνίας.


Η χυδαιότητα του ακροαριστερού Πολάκη μετά την ξεφτίλα με το διάστημα συνεχίστηκε με επίθεση στον Βενιζέλο




Μόνο ένας ψυχικά και νοητικά άρρωστός ανεβάζει τέτοια χυδαίες και προκλητικές αναρτήσεις περί Σοβιετίας, ανεβάζει ζωγραφιές τύπου Βόρειας Κορέας, επιτίθεται σε όλους και τους δικαστές και δεν έχει φρένο σε ότι λέει και κάνει.

Προχθές του έδωσε θάρρος ο άλλος τραγικός που κάνει τον πρωθυπουργό και έτσι εχθές το βράδυ το μυαλό του ξεσάλωσε!!

Μετά την τραγική ανάρτηση για το διάστημα τύπου Βόρειας Κορέας ο Πολάκης εξαπέλυσε επίθεση μέσα από το προφίλ του στο facebook και στον Ευάγγελο Βενιζέλο, με αφορμή την συμμετοχή του στο συνέδριο της ΔΗΣΥ.

Η ανάρτησή του:

Πλήρωσε τα νοσηλεία του πατέρα σου και της πεθεράς σου στο Ντυνάν,κάνε χαρακίρι για αυτά που έκανες με το PSI την Αγροτική Τράπεζα και το Λαυρεντιάδη και ΜΕΤΑ θα ξαναπείς «σχέδιο» για το κέντρο, για τη χώρα, για τον πλανήτη για το γαλαξία!!!

Άντε σαλπαρισμένε, έχεις και «αποψάρα» και πρέπει να την πεις κιόλας. Τελειώσατε ανεπιστρεπτί και δια παντός. Αει κρύψου σε καμία τρύπα !!!


Πλήρωσε τα νοσηλεία του πατέρα σου και της πεθεράς σου στο Ντυνάν ,κάνε χαρακίρι για αυτά που έκανες με το PSI την Αγροτικη Τραπεζα και το Λαυρεντιάδη και ΜΕΤΑ θα ξαναπείς "σχέδιο " για το κέντρο ,για τη χώρα ,για τον πλανήτη για το γαλαξία !!!
Άντε σαλπαρισμενε ,έχεις και "αποψαρα " και πρέπει να την πεις κιόλας .Τελειωσατε ανεπιστρεπτί και δια παντός .Αει κρύψου σε καμία τρύπα !!!
Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
Σχολιάστε


Αφορολόγητο: Ξανά αποδείξεις από ιατρούς και φαρμακεία



Το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να αποκαταστήσει αδικίες του φορολογικού συστήματος που ταλαιπωρούν και επιβαρύνουν τους πολίτες, παρέχοντας τελικά τη δυνατότητα στους πολίτες να μαζεύουν αποδείξεις από ιατρούς και φαρμακεία και αυτές να μετρούν για το αφορολόγητο.

Αυτό που δεν είναι ακόμη βέβαιο είναι αν το μέτρο θα ισχύσει από το 2017 ή θα ξεκινήσει από τις αρχές του 2018. Πάντως, στο υπουργείο Οικονομικών έχουν αντιληφθεί το λάθος και κάνουν προσπάθεια σε συνεννόηση με τους δανειστές να μπορούν από εφέτος οι πολίτες να μαζεύουν αποδείξεις για ιατρικές δαπάνες διότι διαφορετικά η φοροδιαφυγή είναι βέβαιο ότι δεν θα έχει προηγούμενο.

Ένα άλλο θέμα που αφορά σε περισσότερους από 200.000 φορολογουμένους έχει να κάνει με τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών. Σύμφωνα με την τακτική αρκετών τραπεζών, ένας πολίτης που έχει δεσμευμένο λογαριασμό δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τη χρεωστική του κάρτα ούτε για αγορές ούτε για ανάληψη μετρητών από το ΑΤΜ.

Σε αυτήν την περίπτωση έπρεπε ο πολίτης να ταλαιπωρηθεί και να πάει στην τράπεζα για να πάρει από το γκισέ χρήματα έως του ύψους του ακατάσχετου λογαριασμού, δηλαδή τα 1.250 ευρώ. Αλλά ακόμη και αν ελάμβανε τα μετρητά το κτίσιμο του αφορολογήτου δεν μπορούσε να το πετύχει γιατί δεν πραγματοποιεί συναλλαγές με ηλεκτρονικό τρόπο.

Στο υπουργείο, μετά από χιλιάδες μηνύματα πολιτών που βρίσκονται σε αυτήν τη θέση, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων τραπεζών προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα και οι τράπεζες δεσμεύτηκαν να προσαρμόσουν άμεσα τα μηχανογραφικά τους συστήματα, ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται οι πολίτες μέσω των ΑΤΜ.

Το άλλο σημαντικό θέμα, σύμφωνα με το Βήμα, αφορά στη λοταρία που έχει προγραμματίσει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου οι φορολογούμενοι να έχουν κίνητρο να χρησιμοποιούν το πλαστικό χρήμα και να μαζεύουν αποδείξεις.

Η όλη διαδικασία θα ξεκινήσει στα μέσα του 2017 και υπάρχει η πρόταση ή να κληρώνονται 1.000 πολίτες για κάθε μήνα έως το τέλος του έτους και να κερδίζει ο καθένας από 2.000 ευρώ ή να διπλασιαστεί ο αριθμός των δικαιούχων αλλά να κερδίζουν από 1.000 ευρώ. Και αυτό το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει άμεσα.

Η τελευταία εκκρεμμότητα έχει να κάνει με τα οικογενειακά επιδόματα τα οποία δεν είναι ακατάσχετα. Στο υπουργείο Οικονομικών επισημαίνουν ότι το επόμενο διάστημα θα γίνει προσπάθεια σε συνεννόηση με τους δανειστές να ισχύει το ακατάσχετο με κάποια εισοδηματικά κριτήρια.




Πηγή : cnn.gr


Καζάνι που βράζει η κυβέρνηση: Βλέπουν συνωμοσίες, πάνε για ανασχηματισμό



Ενα βήμα πριν από την έκδοση κόκκινου συναγερμού βρίσκεται ο κυβερνητικός μηχανισμός για να αντιμετωπίσει τα πολλαπλά μέτωπα που απειλούν, ανοικτά πλέον, την κυβερνητική συνοχή. Το Μέγαρο Μαξίμου κάνει λόγο για «επιχείρηση αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης» από την αντιπολίτευση, με την πρόκληση κοινωνικής έντασης και τη δημιουργία αίσθησης ανασφάλειας και συγκρούσεων.

Η κακή διαχείριση που έγινε σε τρία σοβαρά εσωτερικά ζητήματα (σκουπίδια, Εξάρχεια, Καμμένος) έφερε την κυβέρνηση στα πρόθυρα μεγάλης κρίσης και προκάλεσε αμηχανία και ακόμη μεγαλύτερη δυσφορία σε πολλούς βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πολιτικός χρόνος που εξασφάλισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης είναι τελικά ελάχιστος και το κυβερνητικό επιτελείο αφήνει πλέον πίσω τις μεγάλες υποσχέσεις για τη διευθέτηση του χρέους και την έξοδο στις αγορές και καταστρώνει σχέδια επί χάρτου, με στόχο να εξασφαλίσει την πολιτική επιβίωση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και να προετοιμάσει από τώρα τη μάχη για τις επόμενες εκλογές.

Νέο αφήγημα

Ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στο συνέδριο του Economist, τροποποίησε για μια ακόμη φορά το αφήγημα της κυβέρνησης και υποστήριξε ότι τελικά η Ελλάδα «δεν θα βγει στις αγορές προστατευμένα και για επικοινωνιακούς λόγους. Θα βγει με το σπαθί της και με όρους βιώσιμης προοπτικής». Στο ίδιο κλίμα και ο Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος παραδέχθηκε κυνικά ότι «κανένας δεν περίμενε περαιτέρω μέτρα για το χρέος σε αυτή τη φάση». Το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης τώρα αναμένεται να δώσει έμφαση στην «επιστροφή στην κανονικότητα», με παρεμβάσεις και επισκέψεις του ίδιου του πρωθυπουργού σε υπουργεία και κρατικές υπηρεσίες.

Ο σχεδιασμός

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή, η στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου για τους επόμενους μήνες περιλαμβάνει 5 σημεία:
1. Προσπάθεια να βγει από το κάδρο των ευθυνών ο Αλέξης Τσίπρας για τις αστοχίες και τα λάθη της κυβέρνησης.

2. Ανασχηματισμός εντός του καλοκαιριού.

3. Προώθηση νέου αφηγήματος που περιλαμβάνει συγκεκριμένες δράσεις για την ανάπτυξη, νέες θέσεις εργασίας και επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας.

4. «Ανένδοτο» κατά της Νέας Δημοκρατίας, με έμφαση στα σκάνδαλα στα οποία -όπως θα υποστηρίξει- εμπλέκεται, επιθέσεις στα μέσα ενημέρωσης και στα επιχειρηματικά συμφέροντα που επιδιώκουν ανατροπή της κυβέρνησης αλλά και στη Δικαιοσύνη, που με τις αποφάσεις της φέρνει προσκόμματα στο κυβερνητικό έργο.

5. Προσπάθεια πολιτικής και δημοσκοπικής ανάκαμψης του ΣΥΡΙΖΑ το φθινόπωρο, κυρίως με τη γνωστή και δοκιμασμένη συνταγή των υποσχέσεων.

Πόλωση

Στο Μέγαρο Μαξίμου πληθαίνουν οι φωνές που θεωρούν ότι το επόμενο διάστημα οι επιθέσεις από την αντιπολίτευση θα ενταθούν και πως η κυβέρνηση θα πρέπει να συγκροτήσει ένα ανάλογο μέτωπο σκληρής σύγκρουσης και πόλωσης. Ενα δείγμα της νέας σκληρής τακτικής αναμένεται αύριο στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή. «Η κυβέρνηση δεν θα αποσταθεροποιηθεί. Είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε και χειρότερα πράγματα», δηλώνει στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Μανιός, ο οποίος συνδέει τις κινήσεις της αντιπολίτευσης με τη συγκέντρωση που επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν οι αστυνομικοί υπάλληλοι στα Εξάρχεια αλλά και την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση της παραγραφής για φορολογικά αδικήματα: «Η επόμενη μέρα, επειδή πάει καλά, δεν απασχολεί τις πολιτικές αντιπολιτευόμενες δυνάμεις. Ασχολούνται με το να κάνουν συγκεντρώσεις της Αστυνομίας στα Εξάρχεια, λες και δεν ξέρουν τι θα γίνει, να βγαίνουν αποφάσεις σαν και αυτές που αθωώνουν τους φοροφυγάδες. Αυτή είναι η επόμενη μέρα».

Ο κ. Μανιός, μάλιστα, υποστηρίζει πως η αντιπολίτευση καλλιεργεί κλίμα διχασμού. «Δεν είναι ένα εχθρικό κλίμα. Είναι ένα διχαστικό κλίμα. Διότι το να είναι εχθρική η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση είναι -ως ένα βαθμό- κατανοητό. Εδώ όμως δεν έχουμε κλίμα εχθρότητας, έχουμε κλίμα διχόνοιας, κλίμα διχασμού. Αυτό είναι χειρότερο», καταλήγει ο κ. Μανιός.

Επιθέσεις στη Δικαιοσύνη

Τα συνεχή «ραπίσματα» της Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση προκαλούν εκνευρισμό στο Μαξίμου, που διαπιστώνει ότι η προσπάθεια επιρροής της Δικαιοσύνης σε κορυφαίας σημασίας προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, τελικά πέφτει στο κενό, προκαλώντας συνεχείς πολιτικούς κλυδωνισμούς.

Από το περασμένο φθινόπωρο, που ο πρωθυπουργός με έπαρση δήλωνε ότι δεν έδινε «ούτε μία πιθανότητα» το ΣτΕ να ακυρώσει το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, τα «χαστούκια» της Δικαιοσύνης έρχονται το ένα μετά το άλλο. Από την απόφαση του ΣτΕ για την επιλογή διευθυντών σχολείων, την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους στους Δήμους, μέχρι την τελευταία απόφαση του ΣτΕ για την παραγραφή των φορολογικών υποθέσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στο δρόμο της σύγκρουσης με τη Δικαιοσύνη.

Κεντρικό ρόλο στην επιχείρηση επίθεσης και υπονόμευσης των θεσμών έχει αναλάβει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο οποίος απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης και στήριξης του πρωθυπουργού. Αναφερόμενος στην τελευταία απόφαση του ΣτΕ, επιτέθηκε με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς στη Δικαιοσύνη, γράφοντας στο Facebook: «Αυτή δεν είναι Δικαιοσύνη και μάλιστα τυφλή, είναι η προστασία του κάθε νταβατζή», για να πάρει την οργισμένη απάντηση από την Ενωση Δικαστών του ΣτΕ ότι «τα δημόσια πρόσωπα που ασκούν κριτική σε δικαστικές αποφάσεις επιβάλλεται να έχουν υποτυπώδη έστω γνώση των εξελίξεων στο νομικό πολιτισμό, διότι η αστοιχείωτη κριτική προσφέρει κακή υπηρεσία στον τόπο και τους πολίτες».

Λίγες μέρες πριν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος είχε εξαπολύσει σκληρή επίθεση στο συνταγματολόγο Σταύρο Τσακυράκη, στον οποίο καταλόγισε «πολιτική στράτευση» και προσπάθεια συνδρομής της αντιπολίτευσης, επειδή… τόλμησε να υποστηρίξει ότι οι συνομιλίες του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου με έναν υπόδικο αντίκεινται στη συνταγματική διάταξη για διάκριση των εξουσιών. Η κυβέρνηση αναμένεται να συνεχίσει την τακτική των επιθέσεων σε λειτουργούς της Δικαιοσύνης και στους θεσμούς, θεωρώντας ότι την «εμποδίζουν να υλοποιήσει το πρόγραμμά της».

Μένουν – φεύγουν

Οι πρόσφατες αρρυθμίες και οι αδυναμίες στην προώθηση του κυβερνητικού έργου, οι άστοχοι χειρισμοί σε πολλά σοβαρά πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα και η ασφυκτική πίεση που υφίσταται η κυβέρνηση από την υπόθεση Καμμένου φέρνουν ακόμη πιο κοντά το ενδεχόμενο ενός ανασχηματισμού, που θα δώσει τη δυνατότητα για ένα «πολιτικό και κομματικό restart», όπως επισημαίνει κομματικό στέλεχος.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετούν χρονικά τον ανασχηματισμό μέσα στο καλοκαίρι και πάντως πριν από τη ΔΕΘ. «Ο πρωθυπουργός έχει εξαντλήσει σχεδόν όλα τα κοινοβουλευτικά στελέχη. Το πιθανότερο είναι να στραφεί κυρίως σε εξωκοινοβουλευτικά στελέχη στον επόμενο ανασχηματισμό», δηλώνει στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Οπως υποστηρίζει η ίδια πηγή, «το κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει από τον ανασχηματισμό θα είναι ανάλογο των προθέσεων του πρωθυπουργού. Αν δηλαδή σκοπεύει να προχωρήσει τώρα σε ένα σχήμα που θα οδηγήσει την κυβέρνηση στις εκλογές ή αν θέλει πρώτα να προχωρήσει σε έναν ανασχηματισμό δουλειάς».

Ο ανασχηματισμός θα δώσει στην κυβέρνηση λίγο πολιτικό χρόνο ακόμη. Στην περίπτωση που ο πρωθυπουργός επιδιώξει να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές τον Μάιο του 2018, τότε αυτός πιθανότατα θα είναι και ο τελευταίος ανασχηματισμός της κυβέρνησής του, καθώς ο χρόνος πλέον φαίνεται πως έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα. Αν τα σενάρια για κάλπες την άνοιξη του 2018 επιβεβαιωθούν, αυτό σημαίνει πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει λιγότερο από 11 μήνες για να οργανώσει τον κομματικό μηχανισμό για τη μεγάλη μάχη. «Ο ανασχηματισμός είναι αρμοδιότητα του πρωθυπουργού. Νομίζω ότι αυτή την ώρα, αυτό που χρειάζεται η κυβέρνηση είναι να βελτιώσει δραστικά τις επιδόσεις και την αποτελεσματικότητά της στην καθημερινότητα του πολίτη», επισήμανε (ΒΗΜΑ FM) ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Παπαδημούλης.

Στις εισηγήσεις του στα δυο τελευταία Υπουργικά Συμβούλια ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως πρέπει να υπάρξει επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και έκανε σαφές πως «δεν υπάρχει χρόνος για εφησυχασμό, δεν υπάρχει καιρός για ξεκούραση και αδράνεια». Αυτή ουσιαστικά ήταν η τελευταία προειδοποίηση του κ. Τσίπρα στους υπουργούς του, πριν από την τελική αξιολόγηση και τις αποφάσεις που αναμένεται να πάρει τις επόμενες εβδομάδες για τον επικείμενο ανασχηματισμό.


Τσακαλώτος: Οι αλλαγές στο υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να θεωρούνται σχεδόν βέβαιες, μετά και τη «βαβέλ» που συνόδευσε τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για τη δεύτερη αξιολόγηση. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε πρόσφατη συνέντευξή του («Αυγή») άφησε ανοικτό πλέον το ενδεχόμενο όχι μόνο της μετακίνησής του, αλλά και της οριστικής του αποχώρησης από την κυβέρνηση. «Για την επιθυμία μου σε ενδεχόμενο ανασχηματισμό σάς λέω ότι δεν έχω ερωτευθεί την καρέκλα μου ούτε αισθάνομαι ιδιοκτήτης του υπουργείου που υπηρετώ και μπορώ να είμαι πολιτικά χρήσιμος και από άλλα πόστα, στο κόμμα, στην κυβέρνηση, το πανεπιστήμιο. Η μοναδική προϋπόθεση είναι να συμφωνώ με το πολιτικό πρόγραμμα που καλούμαι να υπηρετώ», είχε δηλώσει ο κ. Τσακαλώτος.

Τόσκας: «Δεν νομίζω ότι επειδή έγινε υπουργός πρέπει να μείνει σε αυτή τη θέση μέχρι να… πεθάνει», επισημαίνει με νόημα αρμόδια πηγή, αναφερόμενη στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι τελευταίοι χειρισμοί του σε πολλά θέματα που απασχόλησαν αρνητικά την επικαιρότητα έχουν προκαλέσει έντονη δυσφορία σε πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που εισηγούνται την απομάκρυνσή του. Ανάλογη γκρίνια υπάρχει και για τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, αλλά και για τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή.

Πολάκης: Οι πιθανότητες να μετακινηθεί από το υπουργείο Υγείας ο Παύλος Πολάκης είναι ελάχιστες. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας εφαρμόζει με επιτυχία τη στρατηγική των σκληρών επιθέσεων και απειλών στα «συστημικά ΜΜΕ», στους θεσμούς, αλλά και στους πολιτικούς αντιπάλους, κρίνοντας το «έργο» του ως ιδιαιτέρως ικανοποιητικό.

Γαβρόγλου: Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου αναμένεται να παραμείνει στη θέση του καθώς εξακολουθεί να έχει τη στήριξη του πρωθυπουργού, ο οποίος δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να διαταράξει εκ νέου τις σχέσεις της κυβέρνησης με την Εκκλησία. Δεν ισχύει το ίδιο για τον υφυπουργό Κώστα Ζουράρι, για τον οποίο υπάρχουν εισηγήσεις να απομακρυνθεί από το υπουργείο. Η υπουργοποίηση του Νίκου Φίλη δεν πρέπει να θεωρείται βέβαιη, καθώς «θα είναι ανακόλουθο ο Νίκος Φίλης να τοποθετηθεί σε άλλο υπουργείο εκτός του Παιδείας, όταν είχε αρνηθεί να το πράξει στον τελευταίο ανασχηματισμό», τονίζει αρμόδια πηγή.

Κάλυψη Τσίπρα στον κυβερνητικό εταίρο

Περιμένουν να καταλαγιάσει ο θόρυβος για τον Καμμένο

Η υπόθεση της επικοινωνίας του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη για το «Noor 1» συνεχίζει να προκαλεί δυσφορία σε αρκετά μέλη της κυβέρνησης και επαναφέρει στο εσωτερικό του κόμματος το ζήτημα της συμβατότητας της κυβερνητικής συνεργασίας με τους ΑΝ.ΕΛ. Ωστόσο, η πλήρης κάλυψη που παρέσχε ο πρωθυπουργός στον κυβερνητικό εταίρο κατάφερε να κατευνάσει τις εσωκομματικές αντιδράσεις. Στις αιτιάσεις του Δημήτρη Μάρδα ότι «υπάρχουν και σε μένα κάποιες απορίες στην υπόθεση Καμμένου», ο Νίκος Φίλης φρόντισε να υπενθυμίσει πως «αναγκαστικά συνεργαζόμαστε με τον Καμμένο», καθώς δεν διαφαίνεται καμία προοπτική συνεργασίας με άλλη πολιτική δύναμη που θα επέτρεπε στον ΣΥΡΙΖΑ να απεμπλακεί από τους ΑΝ.ΕΛ., τουλάχιστον στην παρούσα Βουλή.

«Το πιο πιθανό είναι να περιμένουμε να πέσουν οι τόνοι και ο Πάνος Καμμένος να παραμείνει στη θέση του. Δεν μπορεί ούτε να απομακρυνθεί από την κυβέρνηση ούτε και να πάει σε κάποιο άλλο υπουργείο χωρίς να θεωρηθεί υποβιβασμός. Μην ξεχνάμε ότι ο Καμμένος δεν ανακατεύεται ενεργά στα οικονομικά θέματα και για αυτό πρέπει να υπάρξει μια ανοχή στα όποια προβλήματα προκύπτουν», τονίζει με νόημα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Προετοιμάζουν την επόμενη μέρα

Ο Τσίπρας ποντάρει σε «δεξιά παρένθεση»

Αρμόδιες πηγές υποστηρίζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας αυτή τη στιγμή δεν ενδιαφέρεται να επικεντρώσει τη στρατηγική του στη λήψη αποφάσεων για την τρέχουσα πολιτική περίοδο, αλλά να ετοιμάσει από τώρα την «επόμενη μέρα» για τον ΣΥΡΙΖΑ. Το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα εκτιμά πως το κόμμα πρέπει να διαμορφώσει από τώρα το κατάλληλο πολιτικό και κοινωνικό σκηνικό για την επόμενη μέρα από τις εκλογές, που θα επιτρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ να διατηρήσει δυνάμεις και να επανέλθει στην εξουσία θριαμβευτικά. Στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι μια «δεξιά παρένθεση».

Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής εντάσσεται και το «φλερτ» του Αλέξη Τσίπρα με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη για κοινή συμπόρευση μετά τις επόμενες εκλογές, κάτι για το οποίο (παρά την κατηγορηματική άρνηση της Φώφης Γεννηματά) θεωρεί ότι μπορεί να βρει «ανοικτές πόρτες» στο ΠΑΣΟΚ. Στην προσπάθεια γεφύρωσης των διαφωνιών ανάμεσα στις δύο πολιτικές δυνάμεις δραστηριοποιείται και η (προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ) βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία σε άρθρο της («Εφ.Συν.»), με τίτλο «Προοδευτική προγραμματική συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗ.ΣΥ.», υποστήριξε πως η ΔΗ.ΣΥ. θα μπορούσε «να αποτελέσει έναν δυνάμει αξιόπιστο πολιτικό συνομιλητή του ΣΥΡΙΖΑ για την προώθηση μιας αριστερής προοδευτικής κυβερνητικής ατζέντας». Το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα αναμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το αποτέλεσμα των διεργασιών στην Κεντροαριστερά και τη μορφή που θα έχει ο νέος φορέας, καθώς αυτές οι εξελίξεις θα καθορίσουν και τις επόμενες κινήσεις στη συζήτηση για μια ενδεχόμενη συνεργασία αλλά και την άντληση ψηφοφόρων από το χώρο της Κεντροαριστεράς.

Αν οι εκλογές διεξαχθούν την άνοιξη του 2018, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να απευθυνθεί στους πολίτες με το εξής δίλημμα: Σε ποιον θα εμπιστευθούν τη διαχείριση της κρίσης μετά το τέλος του προγράμματος;
Το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ θα προβλέπει για την επόμενη περίοδο:

* Ανάπτυξη
* Επενδύσεις
* Εξοδο στις αγορές
* Περαιτέρω χαλάρωση των capital controls και οριστική άρση τους
* Διευθέτηση του χρέους
* Εφαρμογή των αντιμέτρων
* Μείωση της ανεργίας

Διανθίζοντας το συγκεκριμένο αφήγημα, ο πρωθυπουργός πριν από λίγες μέρες υποσχέθηκε ένα «δικαιότερο μοντέλο ανάπτυξης στην παραγωγή πλούτου αλλά και στη δίκαιη κατανομή του».


Ιάσων Πιπίνης 

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής 


Το ΚΑΣ δεν έδωσε το Ηρώδειο για συναυλία του συλλόγου «Ελπίδα» για τα παιδιά με καρκίνο




Το εν λόγω αίτημα αφορούσε σε μουσική βραδιά με τους Μίκη Θεοδωράκη και Στέφανο Κορκολή, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τους σκοπούς του Συλλόγου

Το υπουργείο Πολιτισμού, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναζητά εναλλακτική πρόταση για την εκδήλωση του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» στο Ηρώδειο, αφού το αίτημα του Συλλόγου προς το ΚΑΣ για παραχώρηση του Ηρωδείου, τον Σεπτέμβριο, απορρίφθηκε. 

Το εν λόγω αίτημα αφορούσε σε μουσική βραδιά με τους Μίκη Θεοδωράκη και Στέφανο Κορκολή, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τους σκοπούς του Συλλόγου φίλων παιδιών με καρκίνο  «ΕΛΠΙΔΑ».

Η διαδικασία τροποποιήσεων βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς «το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο μνημείο κατά τη φθινοπωρινή περίοδο οριστικοποιείται κάθε έτος κατόπιν σειράς συνεδριάσεων του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, το οποίο εξετάζει τροποποιήσεις μετά την αρχική συνεδρίαση, τροποποιήσεις οι οποίες αφορούν κυρίως στις ημερομηνίες» αναφέρει σήμερα σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού: «Την Τρίτη 27 Ιουνίου 2017 το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο εξέτασε αιτήματα φορέων για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού (Ηρώδειο) κατά τη φθινοπωρινή περίοδο του 2017».

»Ο αριθμός των αιτημάτων φέτος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και έφτασε τα 54 αιτήματα, αριθμός σχεδόν διπλάσιος όλων των περασμένων ετών. Το πλήθος των αιτημάτων εξετάστηκε κατ΄ αρχάς από την ειδική επιτροπή που συγκροτείται στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου αποδέχτηκαν τις προτάσεις της ειδικής Επιτροπής εκτός ελαχίστων περιπτώσεων.

Κατά την αντιμετώπιση του αιτήματος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Η ΕΛΠΙΔΑ», ελήφθη υπ΄ όψιν το δεσμευτικό αίτημα του Συλλόγου «Η ΕΛΠΙΔΑ» σχετικά με την ανελαστική ημερομηνία της 20ής Σεπτεμβρίου για την πραγματοποίηση της μουσικής εκδήλωσης, όπως αυτό παρουσιάστηκε από τους εκπροσώπους του φορέα, λόγω της παρουσίας του Προέδρου της Δημοκρατίας, υπό την αιγίδα του οποίου έχει τεθεί η εκδήλωση.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού επισημαίνει ότι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο μνημείο κατά τη φθινοπωρινή περίοδο οριστικοποιείται κάθε έτος κατόπιν σειράς συνεδριάσεων του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, το οποίο εξετάζει τροποποιήσεις μετά την αρχική συνεδρίαση, τροποποιήσεις οι οποίες αφορούν κυρίως στις ημερομηνίες. Επομένως η όλη διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί εγκαίρως σε επόμενες συνεδριάσεις του Συμβουλίου.

Στο μεταξύ, το ΥΠΠΟΑ, αναγνωρίζοντας τη σημαντική φιλανθρωπική προσφορά του Συλλόγου «Η ΕΛΠΙΔΑ», βρίσκεται σε συνεννόηση με την Προεδρία της Δημοκρατίας καθώς και με τον Σύλλογο, για την εξεύρεση εναλλακτικής πρότασης».



Πηγή : protothema.gr


Συνελήφθη το 'Λευκό Κεφάλι' μετά από 30 χρόνια ερευνών



Συνελήφθη ο Λουίς Κάρλους ντα Ρόσα, ένας από τους μεγαλύτερους βαρόνους της κοκαΐνης στη Νότια Αμερική, έπειτα από έρευνες που κράτησαν τριάντα χρόνια, στη διάρκεια των οποίων ο κακοποιός κατέφυγε στην πλαστική χειρουργική για να αλλάξει πρόσωπο.

Η αστυνομία της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες ότι συνελήφθη ο Λουίς Κάρλους ντα Ρόσα, ένας από τους σημαντικότερους βαρόνους της κοκαΐνης στη Νότια Αμερική, έπειτα από μια καταδίωξη που κράτησε τριάντα χρόνια, στη διάρκεια των οποίων ο αρχικακοποιός κατέφυγε στην πλαστική χειρουργική για να αλλάξει πρόσωπο.

Ο Ντα Ρόσα, γνωστός με το προσωνύμιο Cabeça branca («Λευκό κεφάλι», στα πορτογαλικά) συνελήφθη στο Σορίσο, μια πόλη στην Πολιτεία Μάτου Γκρόσου της δυτικής Βραζιλίας, διευκρίνισε η ομοσπονδιακή αστυνομία σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Ο Ντα Ρόσα είχε αλλάξει όνομα σε Βίτορ Λουίς ντε Μοράες. Ένας χειρουργός είχε κάνει επέμβαση στο πρόσωπό του βοηθώντας τον να αλλάξει εμφάνιση για να διαφεύγει από τις αρχές.

Οι 150 πράκτορες που συμμετείχαν στην επιχείρηση η οποία οδήγησε στη σύλληψή του έθεσαν επίσης υπό κράτηση τον άνθρωπο που θεωρείται το δεξί του χέρι, ενώ κατέσχεσαν πολυτελή αυτοκίνητα, αεροσκάφη τουρισμού, αγροκτήματα και πολλά άλλα αγαθά, συνολικής αξίας 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η επιχείρηση βαπτίστηκε «Spectrum», κάτι που παρέπεμπε στο ότι ο Ντα Ρόσα, «ζώντας διακριτικά» και παραμένοντας «στη σκιά», διέφευγε τη σύλληψη από την αστυνομία «επί σχεδόν τριάντα χρόνια», εξήγησαν οι βραζιλιάνικες αρχές.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας που την οδήγησαν στον εντοπισμό του βαρόνου στη Μάτου Γκρόσου, η αστυνομία συνέκρινε παλιότερες φωτογραφίες του Ντα Ρόσα με αυτές του Μοράες και συμπέρανε ότι «επρόκειτο για το ίδιο πρόσωπο».

Ο άνδρας κατηγορείται ότι διηύθυνε ένα γιγαντιαίο δίκτυο παραγωγής και διακίνησης κοκαΐνης: σύμφωνα με την αστυνομία, κόκα καλλιεργείτο και υποβαλλόταν σε επεξεργασία στη Βολιβία, την Κολομβία και το Περού, πριν το τελικό προϊόν μεταφερθεί για να πουληθεί στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.

Ο Ντα Ρόσα κατηγορείται ακόμη ότι ήταν ένας από τους βασικούς προμηθευτές των εξαιρετικά βίαιων συμμοριών που ελέγχουν τις αγορές ναρκωτικών στις βραζιλιάνικες μεγαλουπόλεις.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο Λουίς Κάρλους ντα Ρόσα επισώρευσε μια περιουσία που ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια δολάρια: του ανήκουν αυτοκίνητα, διάφορα ακίνητα, ενώ διατηρεί πολλούς υπεράκτιους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Η βραζιλιάνικη αστυνομία ανέφερε ότι η κοκαΐνη ερχόταν στη χώρα με ελαφριά αεροσκάφη μέσω του εναέριου χώρου της Βενεζουέλας και κατέληγε σε απομονωμένες αγροτικές εκμεταλλεύσεις στη δυτική Βραζιλία. Εκεί, κρυβόταν μέσα σε μυστικά διαμερίσματα ειδικά διαμορφωμένων φορτηγών και διακινείτο στις μεγάλες πόλεις της Βραζιλίας, ή η μεταφορά της συνεχιζόταν προς το εξωτερικό.



Πηγή φωτογραφίας: AP/ Silvia Izquierdo

news247.gr


Λέανδρος Ρακιντζής: «Ο πρωθυπουργός είναι μαρξιστής. Δεν κατανοεί τη διάκριση των εξουσιών»



Δριμύτατη κριτική κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, για τις δηλώσεις του εναντίον της Δικαιοσύνης, ασκεί με δηλώσεις του στο Liberal.gr ο πρώην Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης. Ο κ. Λέανδρος Ρακιντζής τονίζει πως: "Ο κ. Πρωθυπουργός είναι μαρξιστής. Δεν μπορεί να αντιληφθεί την συνταγματική διάκριση των εξουσιών".

Ο κ. Ρακιντζής υπογραμμίζει πως ο πρωθυπουργός θα έπρεπε, "να κατανοεί ότι δεν είναι ένας απλός πολίτης ή σχολιαστής των αποφάσεων του ΣτΕ. Είναι ο κυβερνήτης της χώρας που εγγυάται μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος και των θεσμών του".

Και καταλήγει στη δήλωσή του τονίζοντας πως: "Ο κ. Τσίπρας πρέπει να αντιληφθεί τις ευθύνες που απορρέουν από τη θέση του. Είναι ο πρωθυπουργός της χώρας και πρέπει πρώτος να υπερασπίζεται τις αρχές του πολιτεύματος και τις εξουσίες του. Σ αυτή τη Δημοκρατία θέλησε να εκλεγεί και να κυβερνήσει. Όχι σε κάποια ξεχασμένη από τον χρόνο, «λαική δημοκρατία» άλλων εποχών. Κι εδώ υπάρχουν κανόνες που μαζί με τον ίδιο, όλοι οι κυβερνώντες και οι πολίτες πρέπει να σέβονται".

Ολόκληρη η δήλωση του Λ. Ρακιντζή: 

Με τις χθεσινές δηλώσεις του περί Δικαιοσύνης και θεσμών, ο κ. Πρωθυπουργός απέδειξε ότι δεν γνωρίζει τι σημαίνει κράτος δικαίου και σεβασμός στους θεσμούς. Φαίνεται ότι λόγω της μαρξιστικής του παιδείας, το μόνο που αντιλαμβάνεται είναι η απεριόριστη δύναμη της εξουσίας που δεν γνωρίζει κανέναν φραγμό. Είναι μαρξιστής. Δεν μπορεί  να αντιληφθεί και την συνταγματική διάκριση των εξουσιών για την οποία πάλεψαν πολλές γενιές ανθρώπων ώστε να κατοχυρωθεί στη σύγχρονη αστική δημοκρατία.

Για την καλή λειτουργία του πολιτεύματος, θα έπρεπε να σέβεται την Δικαιοσύνη ως ισότιμη εξουσία του πολιτεύματος και να υπερασπίζεται τις αρχές της. Ταυτόχρονα, να κατανοεί ότι δεν είναι ένας απλός πολίτης ή σχολιαστής των αποφάσεων του ΣτΕ. Είναι ο κυβερνήτης της χώρας που εγγυάται μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος και των θεσμών του.

Αν είχε μελετήσει, έστω και λίγο, την πολιτική ιστορία της Ελλάδος, θα γνώριζε ότι όλοι οι κοινοβουλευτικοί πρωθυπουργοί σέβονταν απόλυτα και αναγνώριζαν την Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της. Είναι σαφές ότι κάποιες από αυτές δεν τους ικανοποιούσαν ή δημιουργούσαν πρόβλημα στην πολιτική τους. Συνειδητοποιούσαν όμως, ότι δεν είχαν το δικαίωμα να σχολιάζουν δημόσια ή να ασκούν κριτική, με ειρωνικό τρόπο, εναντίον της.

Είναι παγκόσμιο αξίωμα- τουλάχιστον στον δυτικό κόσμο- ότι κανείς δεν μπορεί να καταφέρεται εναντίον των ανώτατων δικαστηρίων και να μην υφίσταται τις συνέπειες. Δεν υπάρχει ούτε στην Ευρώπη αλλά και σε καμία άλλη περιοχή του πλανήτη, όπου λειτουργούν αστικές δημοκρατίες, τέτοια ανερμάτιστη συμπεριφορά, εντός του πολιτικού συστήματος, με στόχο του δικαστές.

Ο κ. Τσίπρας πρέπει να αντιληφθεί τις ευθύνες που απορρέουν από τη θέση του. Είναι ο πρωθυπουργός της χώρας και πρέπει πρώτος να υπερασπίζεται τις αρχές του πολιτεύματος και τις εξουσίες του. Σ αυτή τη Δημοκρατία θέλησε να εκλεγεί και να κυβερνήσει. Όχι σε κάποια ξεχασμένη από τον χρόνο, «λαική δημοκρατία» άλλων εποχών. Κι εδώ υπάρχουν κανόνες που μαζί με τον ίδιο, όλοι οι κυβερνώντες και οι πολίτες πρέπει να σέβονται!  

*Ο κ. Ρακιντζής υπήρξε Αρεοπαγίτης και Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης με αντικείμενο την εποπτεία,τον συντονισμό και την αξιολόγηση των Ελεγκτικών Σωμάτων όλου του Δημόσιου Τομέα



Πήγή : liberal.gr


Η ποιό γελοία κυβέρνηση όλων των εποχών: Καλούν το Χαμόγελο του Παιδιού να πληρώσει 4 εκατ. ευρώ σε φόρους και τέλη



Εάν αυτό συμβεί μία φορά ζητάς συγνώμη και δεν το επαναλαμβάνεις, εάν το κάνεις κάθε χρόνο αυτό είναι βλακεία και όσοι δεν θεραπεύονται απο την βλακεία τους στέλνεις σπίτι τους.

Το κράτος ζητάει ποσό των 4 εκατ. ευρώ ζητά το κράτος από το «Χαμόγελο του Παιδιού», όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Κώστας Γιαννόπουλος και σημείωσε πως το ποσό αυτό αφορά σε φόρους, εισφορές, ΕΝΦΙΑ και τέλη κυκλοφορίας για το 2017.

«Δεν χρωστάμε ούτε ένα ευρώ, δηλώνουμε τα πάντα. Ακόμη και στα παζάρια μας υπάρχει ταμειακή μηχανή» είπε ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού.


Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ο πολιτισμός της Ελλάδας έχει ανάγκη ανθρώπους που να εκτιμούν την αξία του»



«Ο πολιτισμός της Ελλάδας έχει ανάγκη ανθρώπους που να εκτιμούν την αξία του» επισημαίνει ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο μετά από τη συνάντηση που είχε χθες με τον πρόεδρο του Θεατρικού Μουσείου Κώστα Γεωργουσόπουλο και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Σταμάτη Φασουλή.

«Ο πρόεδρος και άλλα μέλη του ΔΣ βρίσκονται τώρα αντιμέτωποι με δέσμευση της προσωπικής τους περιουσίας και 20 μήνες φυλάκιση ο καθένας για τα χρέη του Μουσείου ελλείψει χρηματοδότησης» έγραψε στο Facebook ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ανάρτηση του πρόεδρου της ΝΔ στο facebook : 

«Συναντήθηκα χθες με τον Κώστα Γεωργουσόπουλο, πρόεδρο του Θεατρικού Μουσείου και το Σταμάτη Φασουλή μέλος του ΔΣ. Οι δύο σπουδαίοι αυτοί άνθρωποι των τεχνών, έχουν τιμηθεί με τις ύψιστες διακρίσεις του τόπου μας εργάζονται χωρίς μισθό σήμερα για το Μουσείο. Ο πρόεδρος και άλλα μέλη του ΔΣ βρίσκονται τώρα αντιμέτωποι με δέσμευση της προσωπικής τους περιουσίας και 20 μήνες φυλάκιση ο καθένας για τα χρέη του Μουσείου ελλείψει χρηματοδότησης. 

Με άλλα λόγια, προσωπικότητες που προσφέρουν εθελοντικά σε ένα Μουσείο που φημίζεται για την πλούσια αρχειακή κληρονομιά και το ερευνητικό του έργο για το θέατρο και τον πολιτισμό, τιμωρούνται από το κράτος για κάτι που δεν ευθύνονται. 

Ο παραλογισμός σε αυτή τη χώρα δεν περιορίζεται σε αυτό το παράδειγμα, το παραδέχεται άλλωστε δημόσια και το ίδιο το Υπουργείο Πολιτισμού. Αντί να επιβραβεύουμε προσωπικές και ανιδιοτελείς πρωτοβουλίες ανάδειξης του πολιτισμού τις τιμωρούμε. Το κράτος δημιουργεί όσα αντικίνητρα χρειάζονται για ανθρώπους με πολύτιμη εμπειρία ετών να απέχουν από τη προσφορά στη κοινωνία.

Ο πολιτισμός της Ελλάδας έχει ανάγκη ανθρώπους που να εκτιμούν την αξία του».


Ομπάμα: Η Ινδονησία παράδειγμα για τις άλλες μουσουλμανικές χώρες του κόσμου




Στη Νότια Κορέα συνεχίζει τις διακοπές της η οικογένεια του πρώην προέδρου.

Ανεκτικότητα και σεβασμό ζήτησε ο Μπαράκ Ομπάμα σε μήνυμά του από την Ινδονησία και συγκεκριμένα τη Τζακάρτα, όπου έζησε τέσσερα χρόνια όταν ήταν παιδί.

Μιλώντας ενώπιον του πλήθους που είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει την ομιλία του σε συνέδριο της διασποράς της Ινδονησίας, ο Ομπάμα εξήρε το πνεύμα της ανεκτικότητας, το οποίο επικρατεί, σύμφωνα με τον ίδιο, στην Ινδονησία, αναφερόμενος στα τεμένη, τους βουδιστικούς ναούς και τις εκκλησίες που είναι χτισμένα δίπλα δίπλα.

«Αυτό το πνεύμα είναι ένα από τα πράγματα που χαρακτηρίζουν την Ινδονησία και που πρέπει να χρησιμεύσει ως παράδειγμα για τις άλλες μουσουλμανικές χώρες του κόσμου», τόνισε ο Ομπάμα, ολοκληρώνοντας τη δεκαήμερη παραμονή του στη χώρα μαζί με την οικογένειά του.

Στο τέλος της ομιλίας του αναφέρθηκε και στο ρητό της Ινδονησίας, το οποίο είναι «ενότητα μέσα από την ποικιλομορφία».

Το πνεύμα ανεκτικότητα που εξήρε ο Ομπάμα τέθηκε υπό αμφισβήτηση τους τελευταίους μήνες, κυρίως μετά την καταδίκη του χριστιανού κυβερνήτη της Τζακάρτα Μπασούκι Πουρνάμα τον Μάιο σε δύο χρόνια φυλάκιση για «προσβολή του ισλάμ», υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ. Ο Ύπατος Αρμοστής του ΗΠΑ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα είχε τότε εκφράσει την ανησυχία του και πίεσε την Ινδονησία να αναθεωρήσει τη νομοθεσία της για τη βλασφημία, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε να διατηρηθεί «η μακρά της παράδοση της ανεκτικότητας και του πλουραλισμού».

Ο Ομπάμα είχε ζήσει επί τέσσερα χρόνια στη Τζακάρτα ως το 1970, όταν η μητέρα του ήταν παντρεμένη με έναν Ινδονήσιο. Χαίρει μεγάλης εκτίμησης στην Ινδονησία, όπου έχει ανεγερθεί ένα μπρούτζινο άγαλμά του ύψους δύο μέτρων στην αυλή του παλιού του σχολείου.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και η οικογένειά του θα αναχωρήσουν σήμερα για τη Νότια Κορέα.




Πηγή : newsbeast.gr


O Πολάκης ξεφτιλίστηκε εντελώς παρουσιάζοντας Καμμένο- Παππά κατακτητές του διαστήματος


Άσε τον τρελό στην τρέλα του!!!!

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αλλάζει επίπεδο και απο απλά προκλητικός τραμπούκος γίνεται ένας τραγικά γελοίος και γραφικός με αυτά που ανεβάζει.

Ονειρεύεται καθεστώτα Βόρειας Κορέας!!!

Είπε λοιπόν ο Πολάκης αφού ξεφτιλίζομαι καθημερινά με τα όσα ανεβάζω στο Facebook είναι ώρα να το τερματίσω.

Δέν έχουν σταματήσει να γελάνε όσοι έχουν διαβάσει την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη που παρουσιάζει ώς κατακτητές του Διαστήματος Καμμένο και Παππά.

Παράλληλα με το γέλιο ανησυχούν για το τομέα της υγείας που ηγείται ο Πολάκης και τώρα καταλαβαίνουν γιατί διαλύεται το σύστημα υγείας στα χέρια του.

Δείτε την γελοία ανάρτηση που προκαλεί γέλιο και οργή για την κατάντια της πολιτικής στήν Ελλάδας.

Άνάρτηση Βόρειας Κορέας :

Παρουσιάζοντας τους Πάνο Καμμένο και Νίκο Παππά ως... κατακτητές του Διαστήματος, ο Πολάκης έγραψε στη λεζάντα της φωτογραφίας: «Όχι κολομβια ,ΣΟΒΙΕΤΙΑ θα σας κάνουμε φιλελεδες και συνοδοιπόροι του Κυριακου !!!! — μαζί με Βλαντιμηρ ιλιτς καμενωφ και Ιωσηφ βησσαριονοβιτς παππωφ»



Όχι κολομβια ,ΣΟΒΙΕΤΙΑ θα σας κάνουμε φιλελεδες και συνοδοιπόροι του Κυριακου !!!!
Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
Σχολιάστε


Δύο φορές σε 24 ώρες είχε δουλέψει η υπάλληλος καθαριότητας που ξεψύχησε στου Ζωγράφου




Τι καταγγέλλει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής για τις συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατο την 62χρονη - Ήταν μητέρα τεσσάρων παιδιών, το ένα εκ των οποίων ΑΜΕΑ

Μητέρα τεσσάρων παιδιών (το ένα εκ των οποίων ΑΜΕΑ) ήταν η 62χρονη Ντανιέλα Πρελορέντζου, εργαζόμενη στην καθαριότητα του Δήμου Ζωγράφου, που άφησε την τελευταία της πνοή εν ώρα εργασίας, το βράδυ της Παρασκευής. 

Όλα έγιναν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σάββατο. Σύμφωνα με το aftodioikisi.gr, η 62χρονη είχε φτάσει στο αμαξοστάσιο του Δήμου Ζωγράφου, για να αναλάβει βάρδια. Τότε ήταν που ένιωσε έντονο πόνο στο στήθος και αδιαθεσία. Αμέσως, δίπλα της έτρεξαν οι συνάδελφοί της. Της έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και κάλεσαν ασθενοφόρο.

Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά εκεί απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστά τα ακριβή αίτια του θανάτου της, ωστόσο οι πρώτες ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για ανακοπή καρδιάς.

Το protothema.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκο Τράκα, ο οποίος επιβεβαίωσε το τραγικό γεγονός και δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Ήταν εν ώρα υπηρεσίας και έπαθε ανακοπή. Για άλλη μία φορά, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα θρηνούν έναν εργαζόμενο, χωρίς είδη ατομικής προστασίας, χωρίς εμβολιασμούς, βγήκαν ξανά όσοι έχουν καθήκον να εξυπηρετήσουν τον πολίτη και έχουμε άλλο έναν θάνατο. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει».

Μια άλλη διάσταση, ωστόσο, στην τραγωδία, δίνει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής. Πιο συγκεκριμένα, επιρρίπτει βαρύτατες ευθύνες στη διοίκηση του Δήμου Ζωγράφου, επειδή «έβαλε τη συνάδελφο να ξαναδουλέψει σε διάστημα μικρότερο των 24 ωρών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια της συνάδελφου που κόπηκε το νήμα της ζωής της την ώρα που προετοιμαζόταν να ανέβει στο απορριμματοροφόρο ενώ είχε εκτελέσει τη βάρδια της το πρωί. Άλλο ένα θύμα έρχεται να προστεθεί στο μαύρο κατάλογο. Η συναδέλφισσα έπεσε  θύμα της εντατικοποίησης, της δουλείας σε ακατάλληλες συνθήκες εργασίας. 

Η συγκεκριμένη ήταν μητέρα τεσσάρων παιδιών (το ένα ΑΜΕΑ) , αγωνίστρια της ζωής, αντιπάλευε τις πολιτικές που της στερούσαν το δικαίωμα σε μια ζωή χωρίς εργασιακή ανασφάλεια. 

Η Διοίκηση του Δήμου φέρει βαρύτατες ευθύνες καταρχήν γιατί έβαλε τη συνάδελφο να ξαναδουλέψει σε διάστημα μικρότερο των 24 ωρών. Όλο το προηγούμενο διάστημα επικαλούταν την ασφάλεια και τη υγεία των πολιτών και την ίδια στιγμή έγραφε στα παλιά της τα παπούτσια την ασφάλεια των εργαζομένων.

Συνάδελφοι η επίθεση της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας των δημοτικών αρχών το επόμενο διάστημα θα ενταθεί ακόμα περισσότερο. Σκοπός και στόχος τους είναι η υλοποίηση της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και η ικανοποίηση των απαιτήσεων των εκπροσώπων του μεγάλου κεφαλαίου. Θέλουν να καταργήσουν ότι δικαιώματα και κατακτήσεις μας έχουν απομείνει προκειμένου να εξασφαλίσουν τη κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Ήδη έχουν αποφασίσει και μέχρι το τέλος του χρόνου θα πάνε στη κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι εμείς θα πεθάνουμε στα σκαλοπάτια του απορριμματοφόρου. 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην επιτρέψουν σε κανέναν να παίζει με την υγεία και την ασφάλεια μας. Η υγεία και η ασφάλεια μας αφορά όλους. 

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ εκφράζει για ακόμα μια φορά τα συλλυπητήρια στην οικογένεια της συναδέλφου.

Επιβεβαιώνει τη διπλοβάρδια ο Δήμος Ζωγράφου

Ακολούθησε ανακοίνωση του Δήμου Ζωγράφου, η οποία επιβεβαιώνει ουσιαστικά το γεγονός ότι η άτυχη γυναίκα εργάστηκε διπλοβάρδια μέσα σε ένα 24ωρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η εξηνταδυάχρονη Ντανιέλλα Πρελορέντζου εργαζόταν ως οδοκαθαρίστρια στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ζωγράφου.

Μετά την αναστολή των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ, την Πέμπτη 29/06, η συγκεκριμένη υπάλληλος δούλεψε για πρώτη φορά την Παρασκευή 30/06, στις 6.30 π.μ μέχρι τις 9.30 π.μ συλλέγοντας τα σκουπίδια από τα καλαθάκια της λεωφόρου Παπάγου και η επόμενη βάρδια της ήταν τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Στις 12.00 μ.μ, προσήλθε στην εργασία της. Πριν ξεκινήσει να δουλεύει αισθάνθηκε αδιαθεσία.
Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και έγινε η διακομιδή της στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Στο πλευρό της βρίσκονταν συνεχώς η δήμαρχος και οι συνάδελφοι της.

Θα γίνει νεκροψία για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της.

Η διοίκηση του Δήμου θα σταθεί στο πλευρό της οικογένειας»




Μαρία Κατσή
Πηγή : protothema.gr