Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Στρατιωτική θητεία: 12 μήνες από τον Μάιο

 



Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την υλοποίηση του σχεδίου του υπουργείου Άμυνας, της αύξησης της θητείας στο στρατό.

Στόχος του σχεδίου είναι να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες στελέχωσης των στρατιωτικών μονάδων στο υψηλότερο δυνατό ποσοστό.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η θητεία θα είναι 12μηνη και στους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων και αναμένεται να αρχίσει να αρχίσει να εφαρμόζεται το πιθανότερο από την Γ' ΕΣΣΟ του προσεχούς Μαΐου.

Αυτές τις μέρες γίνονται οι τελευταίες διευθετήσεις, όπως γράφει η εφημερίδα «Τα Νέα», έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι αλλαγές μέσα στο πρώτο εξάμηνο της νέας χρονιάς. Η θητεία σε όλα τα όπλα θα είναι ίση σε διάρκεια, 12μηνη, καθώς αυξάνεται κατά τρεις μήνες στον Στρατό Ξηράς όπου τώρα είναι 9μηνη η θητεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει κλειδώσει και η πρόβλεψη για μειωμένη θητεία, 9μηνη δηλαδή, για όσους εκδηλώσουν την επιθυμία να κάνουν όλο το στρατιωτικό τους στα σύνορα, στον Έβρο ή στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Με αυτόν τον τρόπο, εκτιμούν ότι από τη μία η μειωμένη θητεία θα αποτελέσει κίνητρο για τους νέους, ώστε να καταταγούν για να εκπληρώσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και έπειτα να συνεχίσουν την πολιτική ζωή τους με τις σπουδές τους ή άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες.

Και αυτό διότι μεγάλη μερίδα των νέων προτιμούν πρώτα να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και μετά να κάνουν το στρατιωτικό τους.

Από την άλλη στο Πεντάγωνο θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο θα αυξηθεί σημαντικά η επάνδρωση κρίσιμων μονάδων του Στρατού Ξηράς στον Έβρο και στα νησιά.

Παράλληλα, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προωθεί και ρύθμιση για τους περίπου 23.000 ανυπότακτους. Πρόκειται για ένα χρόνιο πρόβλημα για χιλιάδες νέους που σπουδάζουν ή εργάζονται στο εξωτερικό και φοβούνται την επιστροφή στην πατρίδα λόγω των μη εκπληρωμένων στρατιωτικών υποχρεώσεων.


Πηγή : protothema.gr



Αρνούνται να αντιληφθούν ότι ο Τσίπρας έχει τελειώσει και ετοιμάζουν περιοδεία του τελειωμένου

 



Είναι πανελληνίως γνωστό ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι καμένο χαρτί, τελειωμένος πολιτικά και όποιος τον βλέπει να μιλάει είτε εκνευρίζεται είτε γελάει ασταμάτητα. 

Το νέο κόλπο εξαπάτησης του ελληνικούς λαού από τον Αλέξη Τσίπρα είναι η προσπάθεια να πείσει τον ελληνικό λαό ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας.

Όλοι γνωρίζουν και ειδικά μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα πάει καλά παρά τα λάθη και αντιμετωπίζει την πανδημία χωρίς να έχει χάσει τον έλεγχο της. Η κατάσταση λοιπόν είναι από έλεγχο και αυτό ανησυχεί τον ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να αναστήσει τον ανεπαρκή και τελειωμένο πρόεδρο του Αλέξη Τσίπρα.

Η άθλια τακτική του Αλέξη Τσίπρα και της Κουμουνδρούρου, καθημερινά να προσπαθεί να σπείρει τον πανικό για ίδιον όφελος, δείχνει ότι δεν έχουν βάλει μυαλό και συνεχίζουν με τακτική 2012, να προσπαθούν να τρομάξουν και να εξαπατήσουν τους Έλληνες μήπως τσιμπήσουν ποσοστά  και μόνο γιατί κυβέρνηση δεν ξανά βλέπουν ούτε για πλάκα.

Ο Αλέξης Τσίπρας κακά τα ψέματα εύχεται και ελπίζει, ότι η συνέχιση της εθνικής περιπέτειας του Covid-19 και η επικοινωνιακή της εκμετάλλευση είναι ο μόνος δρόμος για να καταστεί ο ΣΥΡΙΖΑ αξιόμαχος εκλογικά. 

Αυτή την άθλια τακτική έχουν και δείχνουν στον κόσμο πόσο επικίνδυνοι και ανίκανοι είναι που δεν θέλουν η χώρα να τα πάει καλά, αυτός είναι ο στόχος τους.

Η αλήθεια είναι ότι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ αρχίζουν να δημιουργούνται οι συνθήκες αμφισβήτησης του Αλέξη Τσίπρα και η πλειοψηφία του κόμματος εύχεται να τελειώνουν από αυτό το βαρίδι.

Η άθλια εργαλειοποίηση της πανδημίας από ανεπαρκείς και ανίκανους στην Κουμουνδρούρου ώστε να πιέσουν τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, νυν και εν δυνάμει, ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο μόνος από το έμψυχο δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ που μπορεί να ξαναδώσει στο κόμμα προοπτική εξουσίας, εξοργίζει τους σοβαρούς του κόμματος.

Ο στόχος που γελάει ο κόσμος, είναι να πείσουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας ωρίμασε, δεν είναι πλέον ο λαϊκιστής ηγέτης που τον συγκρίνουν με τα παρτάλια Τραμπ, Μπολσονάρο, Ιγκλέσιας, Τζόνσον, Ερντογάν κλπ, αλλά ο ηγέτης που μπορεί να ενώσει τον λεγόμενο προοδευτικό χώρο και αυτό το πιστεύουν εργαλειοποιώντας την πανδημία και τρομοκρατώντας τον κόσμο. 

Η αλήθεια είναι μία ο Αλέξης Τσίπρας είναι ανεπαρκής πολιτικά, αμόρφωτος και επικίνδυνος για την Ελλάδα, με ελλιπές ηγετικό προφίλ εντός και εκτός Ελλάδας. Είναι ένας άθλιος μη συστημικός, λαϊκιστής πολιτικός που δεν αντιπροσωπεύει τίποτα σύγχρονο.

Έχοντας σαν όπλο την πανδημία και σκοπό να σπείρει τον πανικό στους πολίτες όπως έκανε το 2012, αμολάνε τον Αλέξη Τσίπρα στην περιφέρεια γιατί έτσι αποφασίστηκε στο Πολιτικό Συμβούλιο.

Ο ανίκανος, ανεπαρκής και τελειωμένος πολιτικά Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει και το μήνυμα περί «πολιτικής αλλαγής», τείνοντας χείρα συνεργασίας προς Κίνημα Αλλαγής, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25, νομίζοντας ότι θα τον κάνουν ηγέτη όλης της κεντροαριστεράς.

Το πόσο σοβαρά τον βλέπουν όλοι φάνηκε στην προσπάθεια του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να θέσει τα κόμματα στην ενιαία γραμμή της σύγκλησης του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό την κ. Σακελλαροπούλου, για την πανδημία, και εισέπραξε μόνο αρνήσεις.

Αποδοκιμάστηκε από την ίδια την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αποδοκιμάστηκε από Κίνημα Αλλαγής και ΚΚΕ και μυαλό δεν βάζει ώστε να καταλάβει ότι έχει τελειώσει πολιτικά.



Απειλούν τον Μόσιαλο και δεν έχουν συλληφθεί ακόμα- Κατάρες : «Στην κάσα να σε βάλουνε»

 


Απειλές και κατάρες δέχεται συστηματικά ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο LSE Ηλίας Μόσιαλος από πραγματικά προφίλ στο Facebook, όπως αναφέρει ο ίδιος σε ανάρτησή του και ακόμα δεν έχει επιληφθεί κανένας για να συλληφθούν.

Μάλιστα ένα αποτρόπαιο μήνυμα που δέχτηκε με φέρετρα, αποφάσισε να το δημοσιοποιήσει χωρίς να σβήσει το όνομα του αποστολέα και αναμένεται η εντολή του εισαγγελέα για την σύλληψη του απαράδεκτου.

Η ανάρτηση του Μόσιαλου:

«Επισυνάπτω ευγενέστατο μήνυμα υποτιθέμενου χριστιανού ορθόδοξου. Έχω λάβει αρκετά τέτοια από πραγματικούς λογαριασμούς στο Facebook. Αυτός μάλλον δεν είναι. Αναρωτιέμαι γιατί αυτοί οι άνθρωποι νομίζουν ότι είναι χριστιανοί; Κάτι άλλο είναι σίγουρα αλλά πιστοί και χριστιανοί δεν είναι. Τις επόμενες ημέρες θα κάνω ένα κολάζ των μηνυμάτων. Θα είναι διασκεδαστική εμπειρία».






Με κατάγματα στο νοσοκομείο ο γιος του Γιώργου Παπανδρέου που τραυματίστηκε σε τροχαίο

 


Το απόγευμα της Κυριακής (10-01-2021) και ενώ περνούσε από την περιοχή της Σταλίδας, το αυτοκίνητό του 38χρονου Ανδρέα Παπανδρέου εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα να σημειωθεί τροχαίο ατύχημα και ο ίδιος να τραυματιστεί ελαφρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν μόνος στο αυτοκίνητο, στην παλιά εθνική οδό από Μάλια προς Χερσόνησο, όταν έφυγε το αυτοκίνητο αριστερά και έπεσε σε μία κολώνα. Υπεβλήθη σε αλκοτέστ και ήταν αρνητικό.

Όπως είπε στο cretalive.gr ο διοικητής του νοσοκομείου, κ. Κωνσταντίνος Τερζάκης, μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο και νοσηλεύεται στην χειρουργική κλινική για παρακολούθηση. Φέρει κατάγματα στα πλευρά αλλά είναι σε καλή κατάσταση. 




Ποια είναι τα δύο οφέλη από την πιθανή αποπομπή Τραμπ

 


Δέκα μέρες απομένουν μέχρι την ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Μετά την εισβολή οπαδών του προέδρου Τραμπ στο Καπιτώλιο ωστόσο οι Δημοκρατικοί είναι αποφασισμένοι να κινήσουν από αύριο διαδικασία αποπομπής του απερχόμενου προέδρου με την κατηγορία της υποκίνησης ανταρσίας.

Κατά την εκτίμηση του Βάλτερ Γκριντσβάιγκ, καθηγητή Αμερικανικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Ντόρτμουντ, «η παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ έχει νόημα». Ο Αυστριακός καθηγητής τόνισε σε συνέντευξη στο ραδιοσταθμό DLF: «Από τη μια πλευρά η διαδικασία έχει νόημα σε συμβολικό επίπεδο, διότι με αυτό τον τρόπο καθίσταται σαφές ότι τέτοιες επιθέσεις σε θεμελιώδεις θεσμούς του κράτους δεν γίνονται ανεκτές. Θεωρώ ότι πολλοί Αμερικανοί περιμένουν, μετά τα όσα είδαν στις τηλεοράσεις τους, ένα είδος κάθαρσης. Για την αμερικανική κοινή γνώμη ήταν ένα σοκ να παρακολουθεί πλάνα της εισβολής στο Καπιτώλιο. Από την άλλη πλευρά η διαδικασία αποπομπής, αν βέβαια είναι επιτυχής, θα έκλεινε στον Τραμπ την πόρτα για μια διεκδίκηση της προεδρίας το 2024».

Η παραπομπή δεν θα πείσει τους ψηφοφόρους του Τραμπ

Ο αυστριακός καθηγητής είναι πεπεισμένος ότι ακόμα και αν αλλάξουν οι συσχετισμοί δυνάμεων στη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων οι Ρεπουμπλικανοί δεν θα άνοιγαν ξανά το δρόμο του Τραμπ για μια νέα υποψηφιότητα: «Δεν πιστεύω ούτως ή άλλως ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει πιθανότητες να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία μετά από τέσσερα χρόνια. Μπορώ όμως να φανταστώ ότι σήμερα οι Δημοκρατικοί δρουν προληπτικά για να αποτρέψουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Και αυτός είναι ο λόγος για τη διαδικασία αποπομπής του προέδρου. Να διασφαλίσουν ότι δεν θα διεκδικήσει και πάλι την προεδρία».

Αναφερόμενος στα 75 εκατομμύρια ψηφοφόρους του προοέδρου Τραμπ ο καθηγητής Βάλτερ Γκριντσβάιγκ δηλώνει ότι σίγουρα πολλοί από αυτούς απορρίπτουν τα έκτροπα στο Καπιτώλιο. Αμφισβητεί ωστόσο ότι η διαδικασία αποπομπής θα τους πείσει ότι ο απερχόμενος πρόεδρος δεν είναι άξιος της εμπιστοσύνης τους. Από την άλλη ο αυστριακός καθηγητής θεωρεί ότι οι Δημοκρατικοί θα κατηγορηθούν ότι αδιαφορούν, αν δεν κινήσουν τη διαδικασία απομάκρυνσης του προέδρου.


Πηγή: Deutsche Welle

protothema.gr



e-Λαχείο από την ΑΑΔΕ με κέρδη 100.000 κάθε μήνα!

 



Στο «κούρεμα» του ορίου των αποδείξεων για το αφορολόγητο κατέληξε οριστικά το υπουργείο Οικονομικών λόγω αντικειμενικών δυσκολιών κάλυψής του από εκατομμύρια φορολογούμενους και τον κίνδυνο που ελλοχεύει, για τον καταλογισμό υψηλών προστίμων.

Ταυτόχρονα δρομολογεί σημαντικές αλλαγές για το αφορολόγητο με αποδείξεις για το 2021, με κυριότερη την καθιέρωση λαχείου με κέρδη 100.000 ευρώ για πέντε τυχερούς κάθε μήνα.

Ειδικότερα σε ότι αφορά στο 2020, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, δήλωσε κατηγορηματικά ότι θα επανεξεταστεί. «Όλο αυτό το θέμα, δεδομένου ότι είχαμε δύο lockdown θέλει επανεξέταση. Δεν μπορούμε ένα μέτρο που ίσχυσε με κανονική κατανάλωση να εφαρμοστεί με τον ίδιο τρόπο τώρα. Μην έχει κανείς αγωνία, κανείς δεν πρόκειται να αδικηθεί. Θα μετρήσουμε, θα δούμε ποιοι και γιατί έχουν πρόβλημα και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας. Δεν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί όπως είχε προγραμματιστεί», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, το απαιτούμενο ποσό δαπανών με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής από το 2020 και μετά ορίζεται στο 30% του πραγματικού εισοδήματος, που προκύπτει στην ημεδαπή ή/και στην αλλοδαπή και προέρχεται από μισθωτή εργασία και συντάξεις, από επιχειρηματική δραστηριότητα και από ακίνητη περιουσία και μέχρι 20.000 ευρώ δαπανών.

Στον υπολογισμό του πραγματικού εισοδήματος δεν περιλαμβάνονται το ποσό της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, το ποσό της διατροφής που δίδεται από τον φορολογούμενο στον/στην διαζευγμένο/-η σύζυγο ή σε μέρος συμφώνου συμβίωσης ή/και σε εξαρτώμενο τέκνο του, εφόσον αυτό καταβάλλεται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής. Στην έννοια του πραγματικού εισοδήματος δεν περιλαμβάνεται το εισόδημα που προκύπτει από την προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων.

Επίσης, για τον φορολογούμενο του οποίου είναι κατασχεμένοι ένας ή περισσότεροι λογαριασμοί, πλην του ακατάσχετου λογαριασμού, οποτεδήποτε μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του οικείου φορολογικού έτους, το όριο των δαπανών που πρέπει να καταβληθούν με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής εντός του φορολογικού έτους περιορίζεται σε 5.000 ευρώ.

Στην περίπτωση που οι δαπάνες, που έχουν πραγματοποιηθεί εντός του εκάστοτε φορολογικού έτους και αφορούν σε καταβολές φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων και ΕΝΦΙΑ, ανεξαρτήτως του χρόνου βεβαίωσης αυτών, δανειακές υποχρεώσεις προσωπικές ή επαγγελματικές προς χρηματοπιστωτικά ιδρύματα (στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό) και για ενοίκια, υπερβαίνουν το 60% του πραγματικού εισοδήματος, τότε το απαιτούμενο ποσοστό δαπανών περιορίζεται στο 20%, υπό την προϋπόθεση ότι οι ανωτέρω δαπάνες έχουν καταβληθεί με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής.

Στα ενοίκια περιλαμβάνεται το ποσό που καταβάλλεται για ενοίκιο κύριας ή/και δευτερεύουσας κατοικίας του φορολογούμενου, επαγγελματικής στέγης, καθώς και το ποσό που καταβάλλεται για ενοίκιο κατοικίας των εξαρτώμενων τέκνων του που φοιτούν σε άλλη πόλη.

Τα πρόστιμα

Ωστόσο, λόγω της πανδημίας και της υπολειτουργίας της αγοράς λόγω των lockdown, εκατομμύρια νοικοκυριά μ\δεν μπόρεσαν να καλύψουν το όριο για το 2020 και κινδυνεύουν με πρόστιμο, ύψους 22% επί της διαφοράς μεταξύ του ποσού των ηλεκτρονικών αγορών που όφειλαν να πραγματοποιήσουν και της αξίας εκείνων που πραγματοποίησαν.

Οι αλλαγές για το 2021

Ταυτόχρονα, όπως έχει αποκαλύψει το Σin, από το 2021 αλλάζει ριζικά το σύστημα των e-αποδείξεων και καθιερώνονται ισχυρά κίνητρα για τις ηλεκτρονικές πληρωμές, αλλά και για τη λήψη αποδείξεων, από επαγγελματίες και κλάδους, τους οποίους η Εφορία έχει κατατάξει στους ύποπτους φοροδιαφυγής.

Στο πλαίσιο αυτό, το νέο σύστημα θα περιέχει ισχυρά κίνητρα, ώστε να καταστήσει δελεαστική τη λήψη αποδείξεων από αυτές τις κατηγορίες. Ειδικότερα, κάθε απόδειξη από δραστηριότητες με αυξημένη ροπή προς τη φοροδιαφυγή, θα αποτελεί και ένα… λαχείο,  με το οποίο ο αγοραστής θα θέτει υποψηφιότητα για κέρδη ύψους 100.000 ευρώ κάθε μήνα ή ακινήτων, αυτοκινήτων, σκαφών αναψυχής, μοτοσικλετών κ.λπ. όπως επίσης και μείωση του φόρου εισοδήματός του.

Συγκεκριμένα το πλαίσιο των μέτρων που ετοιμάζει η ΑΑΔΕ για τις e-αποδείξεις του 2021, περιλαμβάνει τις ακόλουθες παρεμβάσεις:

Κατάργηση των μηνιαίων κληρώσεων που δίνουν 1.000 ευρώ κάθε μήνα σε 1.000 τυχερούς των κληρώσεων της φορο-λοταρίας. Πλέον τα ποσά θα είναι πολλαπλάσια. Το συνολικό ποσό που διανέμεται σε μηνιαία βάση είναι 1 εκατ. ευρώ. Με το νέο σύστημα, κάθε μήνα θα εξάγονται 5 λαχνοί, οι οποίοι θα κερδίζουν από 100.000 ευρώ, έκαστος. Το υπόλοιπο ποσό των 500.000 ευρώ θα διανέμεται σε ποσά των 1.000 ευρώ, σε 500 τυχερούς της κλήρωσης. Εναλλακτικά υπάρχουν σκέψεις να είναι 10 οι τυχεροί, ποσών ύψους 100.000 ευρώ έκαστος. Όμως για τις κληρώσεις αυτές δεν μετράνε όλες οι αποδείξεις, αλλά μόνο εκείνες που λαμβάνονται από επαγγελματίες, οι οποίοι δεν κόβουν αποδείξεις και αποδεικνύεται από τα στοιχεία της ΑΑΑΔΕ ότι δηλώνουν ύποπτα χαμηλά εισοδήματα. Δηλαδή, δεν θα μετρούν οι αποδείξεις πληρωμής των σούπερ μάρκετ, αλλά από ελεύθερους επαγγελματίες.

Έξτρα κληρώσεις ακινήτων που έχει κατασχέσει η εφορία, για χρέη προς το δημόσιο, αλλά και αυτοκινήτων, σκαφών αναψυχής και μοτοσικλετών που κατάσχονται στα τελωνεία, τα οποία δημοπρατούνται από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού (πρώην ΟΔΔΥ).

Μείωση του ορίου των υποχρεωτικών ηλεκτρονικών αγορών (σήμερα είναι 30% επί του πραγματικού εισοδήματος), αλλά θα μετρούν μόνο οι αποδείξεις από συγκεκριμένους κλάδους επαγγελματιών.

Οι αποδείξεις από ορισμένους κλάδους ύποπτους φοροδιαφυγής θα μετρούν διπλά για το χτίσιμο του ορίου των αποδείξεων. Παράδειγμα, μια απόδειξη 100 ευρώ από σούπερ μάρκετ, (τα οποία κόβουν αποδείξεις) θα μετρά για 100 ευρώ. Μια απόδειξη 100 ευρώ από επαγγελματία ύποπτο φοροδιαφυγής, θα «μετράει» για 200 ευρώ.

Άμεση επιστροφή φόρου: Για τη λήψη αποδείξεων από συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες θα υπάρχει άμεση επιστροφή φόρου. Τα σενάρια προβλέπουν είτε θα πιστώνεται άμεσα στην κάρτα του πελάτη ένα ποσό επιβράβευσης, επί της συναλλαγής, είτε θα συγκεντρώνονται τα ποσά και θα του μειώνουν τον φόρο εισοδήματος στο εκκαθαριστικό της επόμενης χρονιάς.


Πηγή : sofokleousin.gr



Κρίσιμο «τεστ» το άνοιγμα των σχολείων σχολεία

 



Το τεστ του ανοίγματος των σχολείων θεωρείται κρίσιμο για τα επόμενα βήματα προστασίας, καθώς από την πλευρά της κυβέρνησης και σωστά επισημαίνεται πως η κατάσταση είναι δυναμική και επαναξιολογείται διαρκώς προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις ακόμη και σε καθημερινή βάση.

Θετικό στοιχείο συνιστά σε κάθε περίπτωση το γεγονός ότι τα επιδημιολογικά στοιχεία των τελευταίων 24ωρων δείχνουν ότι τα πράγματα εξελίχθηκαν καλά τις ημέρες των εορτών και δεν υπήρξαν εστίες υπερμετάδοσης, όπως ήταν ο φόβος των ειδικών. 

Κρούσματα, δείκτης θετικότητας, θάνατοι, αλλά και ο συνολικός αριθμός των διασωληνωμένων παρουσιάζουν έτσι μια σημαντική αποκλιμάκωση που θα πρέπει, ωστόσο, να έχει συνέχεια, ώστε σιγά σιγά να ανοίξουν και άλλοι τομείς της καθημερινότητας.

Για να συμβεί λοιπόν αυτό, τις επόμενες ημέρες θα πρέπει τα επιδημιολογικά δεδομένα να είναι αντίστοιχα και παράλληλα να κριθεί επιτυχημένο το τεστ της επαναλειτουργίας των σχολείων. Με τη σειρά του, αυτό θα κρίνει και το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνάσια και Λύκεια) και θα οδηγήσει στην άρση και άλλων περιορισμών, όπως είναι το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων – σε πρώτη φάση με τη μέθοδο του click away – ή και άλλων δραστηριοτήτων όπως τα κομμωτήρια. 

Σε διαφορετική περίπτωση, τα περιοριστικά μέτρα θα παραμείνουν ή θα αυστηροποιηθούν, καθώς αυτό προστάζει η δυναμική εξέλιξη της πανδημίας και η αντίστοιχη αντιμετώπισή της.



Συνελήφθη άνδρας που σχεδίαζε να δολοφονήσει την Πελόζι

 


Ένας φανατικός υποστηρικτής του Τραμπ, ο οποίος φέρεται να είπε στους φίλους του ότι ήθελε να πυροβολήσει την Πρόεδρο της Βουλής Νάνσι Πελόζι, συνελήφθη από το FBI.



Σύμφωνα με το CNN, ο άνδρας ονόματι Κλιβελαντ Γκρόβερ Μέρεντιθ κατηγορείται για την εισβολή εισβολή στο Καπιτώλιο, για οπλοκατοχή και για απειλή κατά της Προέδρου της Βουλής Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

Ο Κλίβελαντ φαίνεται να ταξίδεψε στην Ουάσινγκτον, την περασμένη Τρίτη έχοντας πάνω του εκατοντάδες πυρομαχικά και ένα τουφέκι.

Σε ένα κείμενο πρός τους φίλους του, ο Μέρεντιθ φέρεται να έγραψε ότι σκέφτεται να « φυτέψει μια σφαίρα στην Πελόζι την ώρα που θα εμφανιζόταν στην τηλεόραση.

Σύμφωνα με αξιωματούχους ο άνδρας είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.



Ο Ρεπουμπλικάνος Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ κατά Τραμπ και υπέρ του Δημοκρατικού Μπάιντεν

 



Ο πρώην Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης της Καλιφόρνια ανέβασε στο Twitter βίντεο και αναφέρει :

«Μεγάλωσα στην Αυστρία. Γνωρίζω πολύ καλά τη "Νύχτα των Κρυστάλλων". Ήταν μια νύχτα οργής εναντίον των Εβραίων που έγινε το 1938 από τους ναζιστές ομοϊδεάτες των "Proud Boys". Η Τετάρτη ήταν η "Ημέρα των Κρυστάλλων" εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ήταν τα σπασμένα γυαλιά στα παράθυρα του Καπιτωλίου των Ηνωμένων Πολιτειών. Αλλά ο όχλος δεν γκρέμισε μόνο τα παράθυρα του Καπιτωλίου κατέστρεψε τα ιδανικά που θεωρήσαμε δεδομένα».

«Θα τους θυμίσω αυτό που είπε ο Τέντι Ρούσβελτ: "Πατριωτισμός σημαίνει να παραμείνεις δίπλα στη χώρα. Δεν σημαίνει να είσαι δίπλα στον πρόεδρο"», είπε ο Σβαρτσενέγκερ.

«Έχω πει σε όλους που μου τηλεφώνησαν, ότι όσο θλιβερά και αν είναι αυτά που έγιναν, η Αμερική θα επιστρέψει από αυτές τις σκοτεινές ημέρες και θα λάμψει ξανά»

και κραδαίνοντας το σπαθί από το ρόλο τους ως «Κόναν ο βάρβαρος» πρόσθεσε: «Όσο περισσότερο μαλακώνεις ένα σπαθί, τόσο ισχυρότερο γίνεται. Η δημοκρατία μας είναι σαν τον χάλυβα αυτού του σπαθιού. Όσο πιο πολύ μαλακώνει, τόσο πιο ισχυρή γίνεται».

«Πιστεύω, ότι όσο κι αν μας συγκλόνισαν τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, θα βγούμε πιο δυνατοί γιατί τώρα καταλαβαίνουμε τι μπορεί να χαθεί. Πρέπει να γιατρευτούμε μαζί, από το τραύμα που μόλις πάθαμε. Πρέπει να θεραπευτούμε όχι ως Ρεπουμπλικάνοι ή ως Δημοκρατικοί, αλλά ως Αμερικανοί».





Φωτιά σε αυτοκίνητο δημοσιογράφου έξω από τηλεοπτικό σταθμό

 



Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε έξω από τα στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού «Ε» στο στούντιο των Μελισσίων, αργά το βράδυ της Κυριακής,

Πρόκειται πιθανότατα για εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στο Ι.Χ του δημοσιογράφου και υπαλλήλου του σταθμού Γιώργου Σφακιανάκη, ο οποίος συντόνιζε εκείνη την ώρα εκπομπή. 

Ο δημοσιογράφος, με ανάρτησή του στο facebook έκανε λόγο για έκρηξη βόμβας και εκφοβισμό από αγνώστους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δημοσιογράφος κατέθεσε στο ΑΤ Μαρουσίου.

Το θύμα είναι υπεύθυνος για το συντονισμό στην εκπομπή του παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη που δεν έχει μεγάλη ακροαματικότητα και δεν γνωρίζουμε πολλά για το περιεχόμενο της.

Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί η ΕΛ.ΑΣ.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο Φιώργος Σφακιανάκης έγραψε: «Όσο κι αν προσπαθήσετε δεν θα μας φιμώσετε κι ας βάλατε βόμβα στο αυτοκίνητό μου. Θα είμαστε κάθε μέρα δίπλα στον πολίτη για την ενημέρωση του. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, ζω!».