Τετάρτη 17 Μαΐου 2023

Άλλη μιά φορά ψεύτης ο καταδικασμένος Νίκος Παππάς τον περιέλαβε ο Νίκος Παπαθανάσης

 


Από το 2014 που τον μάθαμε, δεν θυμόμαστε μία φορά να έχει πει αλήθεια ο Νίκος Παππάς, και όταν δεν έκανε παράνομες ενέργειες με αποτέλεσμα να καταδικαστεί τελεσίδικα με 2 χρόνια φυλάκιση, έλεγε πάντα ψέματα και κατασκεύαζε fake news.

Την ώρα που ο Νίκος Παπαθανάσης παρέθετε σε τηλεοπτική του συνέντευξη  συνοπτικά το ρεκόρ στρατηγικών επενδύσεων που έχει καταφέρει να πετύχει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πετάχτηκε χωρίς ίχνος ηθικής και ντροπής ο καταδικασμένος ο Νίκος Παππάς για να ρίξει την ατάκα ότι δήθεν η Microsoft έφυγε από επενδυτής.

Το σχόλιο προκάλεσε απορία του Νίκου Παπαθανάση αφού όπως εξήγησε στον ψεύτη κατά επάγγελμα Νίκο Παππά, ο ίδιος ο υφυπουργός είναι αυτός που χειρίζεται την υπόθεση και ότι η Microsoft όχι απλά δεν έφυγε άλλα σύμφωνα με τον κ. Παπαθανάση είναι έτοιμη να λάβει αδειοδότηση για τρία datacenters. 

Ο Νίκος Παπαθανάσης για να τελειώσει τον καταδικασμένο ψεύτη υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, εξήγησε στο τηλεοπτικό κοινό ότι σε αντίθεση με τη σημερινή κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να επιδείξει ούτε μία στρατηγική επένδυση.



Μητσοτάκης: Υπάρχει όριο στην συκοφαντία και στην κοπτοραπτική

 



Ο Πρωθυπουργός & Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή 17-5-2023 και στο ραδιόφωνο ΤΩΝ parapolitika 90,1

«Έχουμε το νέο αυτό ευφυολόγημα με μόνο σκοπό την υπόθεση διερεύνησης των υποκλοπών περί «κυβέρνησης ειδικού σκοπού» που μας υποχρεώνει να ξαναθέσουμε το διακύβευμα των εκλογών: Σταθερότητα ή αχταρμάς;», δήλωσε στα «Παραπολιτικά» ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ερωτώμενος για τη χθεσινή του συνέντευξη σε σχέση με τα όσα ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας στη διακαναλική με την «κυβέρνηση ειδικού σκοπού», και στο ερώτημα αν Τσίπρας και Ανδρουλάκης θέλουν να τον στείλουν στο ειδικό δικαστήριο, ανέφερε: «Ασχολούμαι με την πολιτική, παραπάνω από 40 χρόνια παρακολουθώ εκλογές. Είναι η πρώτη φορά που 4 ημέρες πριν τις εκλογές υπάρχει μόνο μία εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης και μετά υπάρχει ο απόλυτος αχταρμάς. Ξεκινήσαμε από την κυβέρνηση των ηττημένων, περάσαμε στην κυβέρνηση της ανοχής, τώρα έχουμε το νέο αυτό ευφυολόγημα μίας κυβέρνηση ειδικού σκοπού, με μόνο σκοπό την διερεύνηση της υπόθεσης των υποκλοπών. Όλα αυτά νομίζω ότι μας υποχρεώνουν να θέσουμε ξανά το δίλημμα των εκλογών, όχι μόνο στην λογική αν η χώρα θα πάει μπροστά ή πίσω, αλλά αν θα έχουμε σταθερότητα ή ένα χάος και έναν αχταρμά από την άλλη πλευρά. Γιατί όλα αυτά που ακούγονται μόνο εκεί παραπέμπουν», ανέφερε ο πρωθυπουργός. Ξεκαθάρισε ότι αυτά «μόνο εκεί παραπέμπουν, στην απόλυτη σύγχυση των αντιπάλων μας, γιατί βλέποντας ότι χάνουν κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να κρατηθούν οι ίδιοι στην καρέκλα τους ή να διεκδικήσουν με κάποιον τρόπο ο οποίος είναι βαθιά εξωθεσμικός την επιστροφή τους στην εξουσία. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω αυτή η κυβέρνηση ειδικού σκοπού όπως την φαντάζονται κάποιοι, ούτε πως θα συγκροτηθεί, ούτε πως θα σταθεί, ούτε τι ακριβώς θα κάνει, από την στιγμή που και η υπόθεση των υποκλοπών είναι στην δικαιοσύνη».

Ταυτόχρονα, κατέστησε σαφές ότι «και ανά πάσα στιγμή όποιος θέλει -εξάλλου έχουμε δώσει αυτή την δυνατότητα- και στην επόμενη Βουλή μπορεί κάλλιστα να σταθεί μία νέα εξεταστική για το ζήτημα τον υποκλοπών. Ποιος ο λόγος να μπει η χώρα σε απίστευτη περιπέτεια αστάθειας μόνο και μόνο για να συναντηθούν ο κύριος Τσίπρας και ο κ. Ανδρουλάκης στο κοινό τους μένος απέναντι σε εμένα και στη Νέα Δημοκρατία. Διοτί τίποτα άλλο δεν τους ενώνει και δεν τους κρτατάει τόσο στέρεα στη ίδια γραμμή, από την επιθυμία τους να μην είμαι εγώ πρωθυπουργός και να μην είναι η Νέα Δημοκρατία στην διακυβέρνηση. Αυτό δεν συνιστά εναλλακτική πρόταση κυβέρνησης».

Σε ερώτηση που δέχτηκε για το αν επιθυμούν Τσίπρας και Ανδρουλάκης να τον στείλουν στο Ειδικό Δικαστήριο για τις υποκλοπές, απάντησε αφοπλιστικά: «Δεν το ξέρω αυτό. Ο κ. Ανδρουλάκης ήταν αυτός ο οποίος μας είπε ότι πρέπει να πάνε κάποιοι φυλακή. Θέλω να θυμίσω και στον κ. Ανδρουλάκη και στον κ. Τσίπρα ότι η δικαιοσύνη αποδίδεται από την ίδια την δικαιοσύνη και όχι από τους πολιτικούς αντιπάλους. Ο κ. Πολάκης ήταν αυτός, ο οποίος πριν από τις προηγούμενες εκλογές που είχε πει ''πρέπει να στείλουμε και κάποιους φυλακή για να κερδίσουμε τις εκλογές'', άρα υπάρχει τεχνογνωσία από εκείνη την πλευρά», καθιστώντας σαφές ότι: «Όλα αυτά θα ακυρωθούν στην πράξη. Με το ισχυρό μήνυμα και η ισχυρή εντολή που θα δώσει ο ελληνικός λαός το βράδυ της 21ης Μαΐου. Θα έλεγα σε όλους τους συμπολίτες μας, οι οποίοι μπορεί να είναι αναποφάσιστοι ή σκέφτονται ότι μπορεί και να απέχουν από τις εκλογές να αντιληφθούν ότι η κάλπη αυτή είναι εξαιρετικά κρίσιμη, το ζήτημα δεν είναι μόνο ποιος θα κυβερνήσει αλλά αν θα έχουμε την επόμενη ημέρα μία σταθερή κυβέρνηση απέναντι σε μία Τουρκία που δεν ξέρουμε πως θα κινηθεί την επόμενη ημέρα, μία κυβέρνηση η οποία θα μπορέσει να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικότητα τα μεγάλα προβλήματα».

Για την λέξη «εργαλειοποίηση» στη συνέντευξη με τον Νίκο Χατζηνικολάου και την τραγωδία στα Τέμπη, ξεκαθάρισε ότι «υπάρχει όριο στην συκοφαντία και στην κοπτοραπτική. Η ερώτηση που έγινε από τον κ. Χατζηνικολάου είχε δύο σκέλη. Η λέξη εργαλειοποίηση αναφερόταν ξεκάθαρα στο ζήτημα της απεργίας που έγινε 4 ημέρες πριν τις εκλογές, και θέλω να θυμίσω ότι ο προϊστάμενος του σωματείου των μηχανοδηγών είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Σέβομαι και τιμώ απόλυτα τις οικογένειες των νεκρών, καταλαβαίνω τον πόνο τους. Έχουν δικαίωμα να κινηθούν πιστεύουν ότι οι ίδιες πιστεύουν μπορούν να διεκδικήσουν την δικαιοσύνη που πρέπει να αποδοθεί για το τραγικό αυτό δυστύχημα. Έχω πει σε όλους τους τόνους ότι θα είμαι αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια και ότι η δικαιοσύνη πρέπει να αποδοθεί το συντομότερο δυνατόν».

Υπογράμμισε ότι: «Είναι μία άθλια διστρέβλωση των όσων είπα. Ξέρετε είμαι συνηθισμένος σε αυτά. Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα κατέφευγε σε τέτοιες τακτικές πριν τις εκλογές, αλλά δεν νομίζω ότι με τέτοιες τακτικές μπορούμε να πορευτούμε ουσιαστικά προς τα μπρος. Εγώ θα επιμείνω να μιλώ για το σχέδιο μου για την Ελλάδα του αύριο και αφήνω την μαύρη και την γκρίζα Ελλάδα του διχασμού και της συκοφαντίας στους πολιτικούς μας αντιπάλους».





Ο ΣΥΡΙΖΑ έστησε βρώμικη μονταζιέρα για τα Τέμπη και τους ξεμπρόστιασε ο Χατζηνικολάου

 



Η αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πάτο σε σημείο να εργαλειοποιήσουν την τραγωδία των Τεμπών, κάνοντας μοντάζ στα λόγια του πρωθυπουργού για να κατηγορήσουν.

Πρώτο βιολί στην αθλιότητα ποια άλλη η Τσαπανίδου που εξελίσσεται στην χειρότερη Συριζαία που δεν διστάζει να πει ότι ψέμα της πούνε να ξεστομίσει.

«Λυπάμαι που το ζήτημα αυτό εργαλειοποιείται με τέτοιο τρόπο λίγες μέρες πριν από τις εκλογές και πιστεύω ότι και ο δικαιολογημένος θυμός των συγγενών των θυμάτων δεν δικαιολογεί τέτοιου είδους συμπεριφορές», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε: «Εγώ προσωπικά έχω μιλήσει πολύ διακριτικά με αρκετούς συγγενείς θυμάτων, καταλαβαίνω απόλυτα την οργή τους και είμαι ο πρώτος ο οποίος θέλει να αποδοθεί δικαιοσύνη σε όλα τα επίπεδα. Αλλά, το τονίζω πάλι, η δικαιοσύνη αποδίδεται από τη Δικαιοσύνη. Ούτε από τους πολιτικούς μας αντιπάλους, ούτε από τρίτους κριτές».

Με αφορμή την απάντηση του πρωθυπουργού η αντιπολίτευση ύψωσε τους τόνους, χρησιμοποιώντας μονταζιέρα για να αλλάξει όσα είπε ο πρωθυπουργός, με την  Πόπη Τσαπανίδου να κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη για αναλγησία, για να λάβει αποστομωτική απάντηση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Άκη Σκέρτσο που έκανε λόγο για τυμβωρυχία.

«Θα περιμέναμε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα μπροστά στο ανθρώπινο δράμα των θυμάτων των Τεμπών και των οικογενειών τους να δείξει έστω λίγο σεβασμό χωρίς να τους εργαλειοποιεί. Όμως η πολιτική τυμβωρυχία και η προεκλογική απελπισία της αντιπολίτευσης δεν έχει όρια και έρχεται να επιβεβαιώσει ελάχιστη ώρα μετά ακριβώς αυτό που είπε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1», τόνισε ο Άκης Σκέρτσος υπογραμμίζοντας:

«Όποιος παρακολούθησε τη συνέντευξη είδε ότι ο πρωθυπουργός απάντησε ταυτόχρονα σε δύο ερωτήματα, για την απεργία των σιδηροδρομικών και για τη μήνυση των οικογενειών των θυμάτων, και είπε το αυτονόητο: ότι η συγκεκριμένη απεργία λίγες μέρες πριν από τις εκλογές αποτελεί εργαλειοποίηση της τραγωδίας που προσβάλλει πρωτίστως τους συγγενείς των θυμάτων. «Αδικαιολόγητη» δηλαδή κρίθηκε από τον πρωθυπουργό η απεργία των σιδηροδρομικών και όχι η μήνυση των συγγενών -όπως υποστηριζει ο ΣΥΡΙΖΑ- στους οποίους σε αμέσως επόμενο σημείο είπε ότι συμπαραστέκεται απόλυτα για την ταχεία και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη. Όμως η «κοπτοραπτική» της πολιτικής απόγνωσης και της αναίσχυντης προπαγάνδας της Κουμουνδούρου δεν ορρωδεί προ ουδενός. Όλα έχουν ένα όριο, κ. Τσίπρα. Αρκετά με την τυμβωρυχία σας».

Την αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε ο Νίκος Χατζηνικολάου που απάντησε σε tweet του e-tetRadio.gr, που υποστήριζε το φαιδρό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν ο πρωθυπουργός κουνούσε το δάχτυλο στους συγγενείς των θυμάτων, υπογραμμίζοντας ότι η ερώτηση του δημοσιογράφου «έπεσε» θύμα κοπτοραπτικής.


Η αλήθεια χωρίς την φαιδρότητα και αθλιότητα ΣΥΡΙΖΑ :

Νίκος Χατζηνικολάου: Έρχομαι στα Τέμπη. Έχουμε απεργία των σιδηροδρομικών σήμερα, οι οποίοι λένε ότι στους 2,5 μήνες που έχουν μεσολαβήσει από την τραγωδία αυτή δεν έχει αλλάξει τίποτα, ότι εξακολουθούν τα πράγματα να κινούνται με τον ίδιο τρόπο, με αυτόν τον τρόπο που μας οδήγησε στην τραγωδία. Επίσης, είχαμε σήμερα και τη μήνυση των συγγενών κατά παντός υπευθύνου και μιλούν και για ευθύνες πολιτικών προσώπων διαχρονικές, όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών. Θέλω να σας ρωτήσω, τι συμπεράσματα έχετε βγάλει από το θέμα αυτό; Τι έχετε κάνει μέχρι σήμερα για να αλλάξει η κατάσταση εκεί και τι σκοπεύετε να κάνετε στο άμεσο μέλλον για να βελτιωθεί αυτή η πολύ άσχημη εικόνα του ελληνικού σιδηροδρόμου;


Κυριάκος Μητσοτάκης: Λυπάμαι που το ζήτημα αυτό εργαλειοποιείται με τέτοιο τρόπο λίγες μέρες πριν από τις εκλογές και πιστεύω ότι και ο δικαιολογημένος θυμός των συγγενών των θυμάτων δεν δικαιολογεί τέτοιου είδους συμπεριφορές. Πολλά έχουν αλλάξει στον σιδηρόδρομο και γι’ αυτό το πρώτο το οποίο είπαμε είναι ότι πρέπει τα τρένα να επαναλειτουργήσουν με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και γι’ αυτό έχουμε ένα πολύ, θα έλεγα, λεπτομερές σύστημα εποπτείας, με την τεχνολογία που έχουμε στη διάθεσή μας.


Και, φυσικά, έχουμε δεσμευτεί ότι η περιβόητη σύμβαση πλήρους σηματοδότησης της βασικής μας γραμμής θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο. Το έργο προχωράει με μεγάλη ταχύτητα. Αν μερικές φορές -το τονίζω αυτό- μας λένε «κινούνται τα τρένα σε μονή γραμμή», μα για να κάνεις τη σηματοδότηση πρέπει ενίοτε να διακόψεις την κυκλοφορία σε μία γραμμή. Όμως, αυτή η κίνηση γίνεται πια με απόλυτη ασφάλεια. Και αυτή είναι η δέσμευσή μας, να μπορούμε να έχουμε σιδηροδρόμους οι οποίοι να είναι απολύτως ασφαλείς και ευρωπαϊκά τρένα, τα οποία εμφανώς δεν είχαμε.


Από εκεί και πέρα, εγώ προσωπικά έχω μιλήσει πολύ διακριτικά με αρκετούς συγγενείς θυμάτων, καταλαβαίνω απόλυτα την οργή τους και είμαι ο πρώτος ο οποίος θέλει να αποδοθεί δικαιοσύνη σε όλα τα επίπεδα. Αλλά, το τονίζω πάλι, η δικαιοσύνη αποδίδεται από τη Δικαιοσύνη. Ούτε από τους πολιτικούς μας αντιπάλους, ούτε από τρίτους κριτές. Πιστεύω ότι η Δικαιοσύνη έχει κινηθεί γρήγορα στη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης και γνωρίζετε βέβαια ότι έχουμε ένα πολύ σαφές πλαίσιο. Εάν προέκυπταν ευθύνες πολιτικών προσώπων, τονίζω, ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων…


Νίκος Χατζηνικολάου: Ο κ. Τσίπρας σάς κατηγόρησε, κ. πρόεδρε, γιατί ξαναβάζετε τον παραιτηθέντα υπουργό, τον κ. Καραμανλή, στα ψηφοδέλτια.


Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυτό είναι ένα ζήτημα, θέλω να κάνω τη διάκριση μεταξύ της ποινικής ευθύνης η οποία αποδίδεται από τη Δικαιοσύνη και της πολιτικής ευθύνης που αποδίδεται τελικά από τον λαό. Αν, λοιπόν, προέκυπταν ποινικές ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα, υπάρχει διαδικασία απόλυτα προδιαγεγραμμένη από το σύνταγμα για το πώς η Βουλή εμπλέκεται σε αυτές τις περιπτώσεις.



Χρηματιστήριο: Κλείσιμο με ισχυρή άνοδο 1,32% -Σε νέα υψηλά 9 ετών η ελληνική αγορά


 

Σε νέα υψηλά 9ετίας κατά συνέπεια και για το 2023 έκλεισε την Τρίτη 16 Μαΐου το Χρηματιστήριο Αθηνών, έχοντας ως μοχλό το ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον για τις τραπεζικές μετοχές και τις θετικές οικονομικές εκθέσεις για κυβέρνηση Μητσοτάκη και ελληνική οικονομία.

Να αγοράσουν ελληνικές τράπεζες συστήνει στους επενδυτές η Goldman Sachs, που επισημαίνει πως από μακροοικονομική προοπτική ο κλάδος στη χώρα μας είναι απόλυτα ελκυστικός σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και στο πλαίσιο της περιοχής των αναδυόμενων αγορών, με τις μετοχές του να είναι σημαντικά υποτιμημένες.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο της Αθήνας έκλεισε στις 1.136,44 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,32%. Είναι το υψηλότερο κλείσιμο από της συνεδρίαση της 19ης Σεπτεμβρίου 2014 (1148,64 μονάδες).

O βασικός χρηματιστηριακός δείκτης από τις αρχές του έτους καταγράφει συνολικά κέρδη 22,23%.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 96,88 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 22.437.324 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,70%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,73%.

Ανοδικά κινήθηκαν 58 μετοχές, 44 πτωτικά και 15 παρέμειναν σταθερές.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Τραπεζών (+4,35%) και των Τηλεπικοινωνιών (+2,15%). Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες της Υγείας (-1,96%) και των Προσωπικών Προϊόντων (-1,41%).



Έκθεση Barclays : Η Ελλάδα έτοιμη να μπει σε «χρυσή εποχή», η κυβέρνηση ΝΔ αύξησε τις επενδύσεις

 


Την ώρα που διεθνή μέσα ενημέρωσης αλλά και οίκοι αξιολόγησης επιβεβαιώνουν την αξιοσημείωση ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας το τελευταίο διάστημα, έρχεται η σειρά της Barclays να δώσει τη δική της πρόβλεψη για την πορεία της στο προσεχές μέλλον.

Οι αναλυτές της βρετανικής εταιρείας τραπεζικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών δημοσίευσαν σήμερα μια μακροσκελή έκθεση για την Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι βρίσκεται στα πρόθυρα ενός «τρίτου οικονομικού mega-κύκλου».

Όπως εξηγεί η έκθεση, η Ελλάδα δεν είναι μια τυπική οικονομία που διανύει κύκλους 7-8 ετών, τουλάχιστον όχι με τρόπο που να επηρεάζει παρατηρητές και επενδυτές σε εσωτερικό και εξωτερικό. Αντίθετα, η οικονομική της ιστορία μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο σημαδεύτηκε από δύο mega-κύκλους, βαθιά συνδεδεμένους με δομικές δυνάμεις και πολιτικές επιλογές.

Η ανάλυση της Barclays, που αναδημοσιεύουν οι Financial Times, αναδεικνύει τις σημαντικές στιγμές της ελληνικής οικονομικής ιστορίας από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και το σκεπτικό σύμφωνα με το οποίο προβλέπει μια νέα «χρυσή εποχή».

Ο πρώτος mega-κύκλος: Από τη μεταπολεμική καταστροφή στο οικονομικό θαύμα

Ο πρώτος-mega κύκλος έλαβε χώρα μεταξύ της δεκαετίας του 1950 και των μέσων της δεκαετίας του 1970.

Βγαίνοντας από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, η ελληνική οικονομία είχε καταστραφεί, ενώ μετά το τέλος του εμφυλίου το προσδόκιμο ζωής στην Ελλάδα ήταν χαμηλό -συνέπεια της οικονομικής πίεσης και των κακών συνθηκών υγειονομικής περίθαλψης και υγιεινής.

Η άφιξη της ξένης βοήθειας, κυρίως ως αποτέλεσμα του Σχεδίου Μάρσαλ, σε συνδυασμό με προστατευτικές βιομηχανικές και συναλλαγματικές πολιτικές, καθώς και ξένη οικονομική εποπτεία, παρήγαγαν ένα οικονομικό θαύμα: η Ελλάδα, αν και από χαμηλή βάση, παρουσίασε επί χρόνια ρυθμούς ανάπτυξης, με τις συνθήκες διαβίωσης να αρχίζουν να μοιάζουν με αυτές των σύγχρονων δυτικών κοινωνιών ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του '70.

Αυτόν τον πρώτο mega-κύκλο ακολούθησε μια παρατεταμένη πτώση της δραστηριότητας, η οποία διήρκεσε μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του '90.

Στον απόηχο της πτώσης της δικτατορίας και της κυπριακής κρίσης, οι Έλληνες πολιτικοί αποφάσισαν να επιταχύνουν την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ, παρά τις σαφείς οικονομικές αδυναμίες που προέκυψαν από την «πρόωρη αποβιομηχανοποίηση».

Ο δεύτερος mega-κύκλος: Υπερπενταπλασιασμός της ελληνικής οικονομίας έως το 2008

Αυτή η περίοδος έθεσε το έδαφος για τον δεύτερο mega-κύκλο της Ελλάδας. Η άφιξη των διαρθρωτικών ταμείων από την ΕΕ, η υποτίμηση της δραχμής, οι μεγάλες επενδύσεις σε υποδομές και οι πολιτικές σύγκλισης οδήγησαν σύντομα σε εκ νέου ανάπτυξη.

Ξεκινώντας κατά διαστήματα από τα μέσα της δεκαετίας του '80, αλλά επιταχυνόμενη με σοβαρότητα μετά την υπογραφή της Συνθήκης του Μάαστριχτ το 1992, η ελληνική οικονομία είχε υπερπενταπλασιαστεί -σε αντιστοίχιση με τη γερμανική οικονομία- μέχρι το 2008.

Στο τέλος αυτού του δεύτερου mega-κύκλου, όμως, η Ελλάδα είχε δημιουργήσει σημαντικές ανισορροπίες.

Βασιζόμενη σε αυξανόμενα ποσά κρατικού δανεισμού και εξωτερικής χρηματοδότησης, λειτουργώντας σε μη ανταγωνιστικό επίπεδο κόστους και καταναλώνοντας ένα παράλογο μερίδιο δυνητικού εισοδήματος, η οικονομία προετοιμαζόταν για την κατάρρευση της περιόδου 2010-2019. Και πάλι σε σύγκριση με τη γερμανική οικονομία, η ελληνική οικονομία μειώθηκε σχεδόν στο μισό για πάνω από μια δεκαετία.

Οι εκτιμήσεις της Barclays για τον πιθανό τρίτο mega-κύκλο

Σήμερα, η Barclays εκτιμά ότι η Ελλάδα έχει την ευκαιρία για έναν τρίτο mega-κύκλο, με τρεις βασικές δυναμικές:

Οι παγκόσμιες υπηρεσίες γίνονται πιο εμπορεύσιμες, δίνοντας στην Ελλάδα μια καλή ευκαιρία να οικοδομήσει έναν διεθνώς ανταγωνιστικό τομέα για πρώτη φορά στη μεταπολεμική ιστορία της.

Η τάση αυτή επιταχύνθηκε στα χρόνια της ελληνικής κρίσης και η Ελλάδα τώρα την προλαβαίνει. Οι υπηρεσίες αποτελούν περίπου το 75-80% του ΑΕΠ, ως εκ τούτου πλέον είναι πολύ πιο πιθανό να είναι ανταγωνιστική στους τομείς των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της (τουρισμός, ακίνητα, μεταφορές, πληροφορική, καθαρή ενέργεια, υγειονομική περίθαλψη), παρά να δημιουργήσει μια νέα αυτοκινητοβιομηχανία.

Τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη στο σύνολό της (ενεργειακή ασφάλεια, ενεργειακή μετάβαση, προστατευτισμός από την Κίνα και τις ΗΠΑ) μειώνουν την προσοχή στις ενδοευρωπαϊκές δημοσιονομικές τριβές και εισάγουν μια νέα εστίαση στις διευρωπαϊκές πολιτικές, που έχουν στόχο την αντιμετώπιση των μελλοντικών προκλήσεων.

Η Ελλάδα ξεκινά από χαμηλό επίπεδο δραστηριότητας, με πολύ λιγότερες ανισορροπίες από ό,τι στο παρελθόν, επωφελούμενη από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις σε υποδομές και λαμβάνει κεφάλαια από το Ταμείο Ανάκαμψης (NGEU), τα οποία με τη σημερινή τους μορφή μπορεί να φτάσουν έως και τα 60 δισ. ευρώ, ποσό εξαιρετικά μεγάλο σε σχέση με το μέγεθος της ελληνικής οικονομίας (περίπου 200 δισ. ευρώ).

Η κυβέρνηση της ΝΔ πιστώνεται την αύξηση των επενδύσεων και την ανάκαμψη

Μπορεί η Ελλάδα να κεφαλαιοποιήσει αυτή τη δυναμική, δεδομένων των πολλών θεσμικών και οικονομικών μειονεκτημάτων της;

Οι άμεσες ξένες επενδύσεις (FDI) τόσο στη μεταποίηση όσο και στις υπηρεσίες έχουν εκτοξευθεί τα τελευταία δύο χρόνια. Υπάρχει ξεκάθαρα η αίσθηση ότι η Ελλάδα είναι πρόσφορο έδαφος για επενδύσεις σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι στο πρόσφατο παρελθόν της, και ορισμένες μεγάλες συμφωνίες στον τομέα της τεχνολογίας και των πληρωμών επιβεβαιώνουν αυτή την τάση. Ως αποτέλεσμα, η ταχεία ανάκαμψη της Ελλάδας μετά την πανδημία φαίνεται σχετίζεται με παράγοντες πέραν της βασικής ανάπτυξης που σημειώθηκε από την πανδημία.

Η διατήρηση αυτής της δυναμικής θα είναι το «κλειδί» για την είσοδο σε έναν ακόμη πολυετή mega-κύκλο υψηλής ανάπτυξης.

Η υφιστάμενη κυβέρνηση θα πρέπει επίσης να πιστωθεί αυτήν την αύξηση των επενδύσεων, καθώς η εμπιστοσύνη της αγοράς είναι σημάδι φιλικών προς τους επενδυτές πολιτικών. Επομένως, δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί οίκοι αξιολόγησης περιμένουν το εκλογικό αποτέλεσμα, τις επιπτώσεις του στην πολιτική σταθερότητα και τη δυναμική των μεταρρυθμίσεων, πριν από την κρίσιμη αναβάθμιση της επενδυτικής βαθμίδας.

«Προς το παρόν, λοιπόν, μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι απλά και μόνο επειδή η Ελλάδα φαίνεται να είναι σε ανάκαμψη», καταλήγει η έκθεση της Barclays.



Αθώος τελεσίδικα ο Γ. Τσακοπιάκος -«Τέλος στο κυνήγι μαγισσών που στήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ»

 


Άλλη μία προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να σπιλώσει ανθρώπους πήγε κουβά!!

Ανακοίνωση για την αθώωση του Γιάννη Τσακοπιάκου και των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής, Γιάννη Τζανάκη και Παναγιώτη Σταθουλόπουλου, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού, κάνοντας λόγο για «κυνήγι μαγισσών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Την πανηγυρική αθώωση του Προέδρου της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ, Γιάννη Τσακοπιάκου, και των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής, Γιάννη Τζανάκη και Παναγιώτη Σταθουλόπουλου, αποφάσισε την Τρίτη 16 Μαΐου το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, έπειτα από δικαστικό αγώνα που ξεπέρασε τους έξι μήνες και έφτασε τον αριθμό -ρεκόρ- των 14 συνεδριάσεων!

Η ελληνική Δικαιοσύνη αποφάνθηκε για δεύτερη φορά και τελεσίδικα πλέον, υπέρ της αθώωσής τους για την υπόθεση ''αμαρτωλό Ταμείο Αλληλοβοηθείας'', παρά την…. ασυνήθιστη έφεση εισαγγελέα στην πρωτόδικη απόφαση, βάζοντας τέλος στο ''κυνήγι μαγισσών'', που τεχνηέντως στήθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και συντηρήθηκε όλα αυτά τα χρόνια!

»Οι τόνοι λάσπης και τα δίχως τέλος ψέματα που εκτοξεύτηκαν μπορεί να έσυραν έντιμα και αξιοπρεπή διοικητικά και συνδικαλιστικά στελέχη του ΥΠ.ΠΟ.Α μέχρι τα δικαστήρια για να υπερασπιστούν την αθωότητά τους, όμως, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν ήταν αρκετά για να εξυπηρετηθεί το σενάριο επιστημονικής φαντασίας, που έστησαν οι δολοπλόκοι με κύριο σκοπό να πλήξουν τον άνθρωπο ''στόχο'' τους, Γιάννη Τσακοπιάκο, και μέσω αυτού δεκάδες εργαζόμενους.

Ο αγώνας όλων όσοι στοχοποιήθηκαν συνεχίζεται, με σύμμαχο την εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία στο τέλος θα δώσει στους σκευωρούς την απάντηση που τους ταιριάζει!», καταλήγει η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού.



Και άλλος υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για «τουρκική μειονότητα» στη Δυτική Θράκη

 


Η μία ανθελληνική πρόκληση μετά την άλλη από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που τάσσονται υπέρ δήθεν τουρκικής μειονότητας, και επίλυσης θεμάτων υπέρ της Τουρκίας και σε βάρος της Ελλάδας.

Για «τουρκική» μειονότητα Δυτικής Θράκης μιλά ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης με τον ΣΥΡΙΖΑ Οζγκούρ Φερχάτ υιοθετώντας την προπαγάνδα της Άγκυρας η οποία συστηματικά επιχειρεί να προσδώσει εθνικά χαρακτηριστικά στην αναγνωρισμένη θρησκευτική, μουσουλμανική μειονότητα της περιοχής.

Ο υποψήφιος βουλευτής με ττον ΣΥΡΙΖΑ σε δηλώσεις του στο μειονοτικό site “birlikgazetesi.org” αναφέρει χαρακτηριστικά πως το κόμμα του θα καταβάλει προσπάθειες για τη βελτίωση του μορφωτικού επιπέδου της «τουρκικής» μειονότητας της Δυτικής Θράκης.

«Όταν ήταν στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, βάλαμε σε εφαρμογή τα δίγλωσσα νηπιαγωγεία με τις αποφάσεις που έλαβαν τα αρμόδια υπουργεία. Ως αποτέλεσμα, τα παιδιά μας είχαν συνηθίσει το εκπαιδευτικό σύστημα σε ένα πιο άνετο περιβάλλον στη γλώσσα τους, αλλά δυστυχώς η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ακύρωσε αυτήν την πολιτική απόφαση που πήραμε. Τα παιδιά μας έχουν επίσης στερηθεί αυτό το δικαίωμα» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο ίδιος επιτέθηκε παράλληλα στην κυβέρνηση για το νόμο που αφορά τους μουφτήδες λέγοντας πως δεν έγινε αποδεκτός από την μειονότητα ενώ παράλληλα υπερασπίστηκε τις προσφυγές κατά τις Ελλάδας από μειονοτικούς συλλόγους που θέλουν να ονομάζονται «τουρκικοί».



Ακόμα να συλληφθούν οι ανήλικοι κακοποιοί στο Μενίδι

 


Ο 16χρονος που έπεσε θύμα συμμορίας ανηλίκων στο Μενίδι, μίλησε στο Mega για τις δραματικές στιγμές που έζησε. «Μου είπαν στην αρχή πέσε στα γόνατα, πες συγγνώμη, δεν έκανα τίποτα. Μετά έφεραν τον έναν μπροστά και φώναξαν και άλλους. Λέει ο ένας »βγάλε το μπουφάν, αλλιώς θα αμολήσω τον άλλον».

Του λέει έχεις 10 δευτερόλεπτα και άρχισε να μετράει μέχρι το 10 και μετά ξεκίνησε τις μπουνιές» σημειώνει ο 16χρονος μαθητής που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από ανήλικους στο Μενίδι.

Ο ανήλικος μαθητής βρέθηκε στην περιοχή για να συναντήσει ένα φίλο του, όμως μια ομάδα νεαρών τον στρίμωξε σε ένα στενό.

«Δεν είναι μαγκιά να σκάτε 7 με 10 άτομα σε άλλα άτομα. Η βία δεν είναι για να λύνεις τα προβλήματά σου, έχουμε και τον λόγο. Δεν παίρνουν από λόγια, μετά ξεκίνησαν και βαράνε» συμπλήρωσε ο 16χρονος.

Τους γονείς του νεαρού ειδοποίησε μία υπάλληλος καταστήματος στο Μενίδι στο οποίο κατέφυγε ο 16χρονος για βοήθεια.

«Με εξοργίζει το γεγονός. Μπορεί να ήταν χειρότερα τα πράγματα, να τον μαχαιρώσουν, να τον σκοτώσουν. Τον χτύπησαν πολύ άσχημα στο κεφάλι. Την εντολή έδωσε σε ένα παιδί ένα άλλο παλικάρι. Του ζήτησαν το μπουφάν του, τα ρούχα του, τα παπούτσια του. Του έκλεψαν 5 ευρώ», λέει ο πατέρας του 16χρονου.

«Φοβήθηκα πάρα πολύ μέχρι να δω πώς είναι το παιδί μου. Νόμιζα ότι δε θα ήταν ζωντανός, αυτό φοβήθηκα πάρα πολύ. Μόλις τον άκουσα, ησύχασα », τονίζει η μητέρα του.

«Διαφωνίες από παλιά, πριν από έναν χρόνο κοντά ήξερα το ένα παιδί, είχαμε κάτι μικροδιαφωνίες στα social media. Δεν είχαμε ξανασυναντηθεί, πρώτη φορά τον είδα εδώ πέρα», προσθέτει ο ανήλικος.

Ένας περαστικός, τυχαία είδε τι γινόταν και τους σταμάτησε. «Μου λέει δεν ξαναπάω πουθενά μόνος μου, θα είμαι εδώ στο σπίτι κοντά», σημειώνει η μητέρα του.

Ο 16χρονος ισχυρίζεται ότι μετά τον ξυλοδαρμό, οι νεαροί συνεχίζουν να τον ενοχλούν καλώντας τον στο κινητό με απόκρυψη. «Με ενοχλούν στα τηλεφώνα, με παίρνουν με απόκρυψη. Όπως βρήκαν τον αριθμό μου, μετά μπορούν να βρουν και εμένα και πού μένω, μετά να περάσουν από εκεί, να χτυπούν, να μας ενοχλούν χωρίς λόγο και να γίνουν και χειρότερα» σημειώνει.

Σύμφωνα με τον ίδιο αλλά και τους γονείς του, κανείς από τις οικογένειες των νεαρών κακοποιών δεν έχουν επικοινωνήσει, προς το παρόν, μαζί τους, και το χειρότερο δεν έχει γίνει ούτε μία σύλληψη κακοποιού μαζί με τον γονιό του.

Ο 16χρονος, περιγράφοντας το περιστατικό, τονίζει: «Πήγα στο μέρος, βλέπω να μου σκάει παρέα 20 ατόμων, έτρεξα να φύγω, μπήκα σε ένα στενό και μετά, χωρίς να το καταλάβω, δεξιά και αριστερά μου την έπεσαν 7 άτομα, δεν μπόρεσα να ξεφύγω και ξεκίνησαν να με βαράνε».

Όπως λέει ο ίδιος, στόχος των νταήδων ήταν να τον ξεφτιλίσουν στα social media. «Τράβαγαν βίντεο για να με ξεφτιλίσουν στα social media να ακούγομαι να λέω συγγνώμη γονατιστός. Δεν το έκανα και μετά πήγαν να με ληστέψουν κιόλας» καταλήγει.



Ο Τσίπρας θέλει να παίξει με την Ελλάδα κάνοντας «Κυβέρνηση απελπισμένων»

 


Απελπισμένος ο Αλέξης Τσίπρας και αγχωμένος για την επόμενη μέρα, προσπαθεί να επιβιώσει πολιτικά όπως να΄ναι εργαλειοποιώντας τον εύκολο Ανδρουλάκη, προσπαθώντας να τον πιέσει για μια κυβέρνηση όπως να΄ναι ,για να διαλευκάνει δήθεν τις υποκλοπές, αδιαφορώντας για τα υπόλοιπα θέμα που αφορούν την πορεία της χώρας.

Το σχέδιο του μεγαλύτερου πολιτικού απατεώνα στην ιστορία της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα σε μια προσπάθεια απελπισίας προσπαθεί να «στριμώξει» τόσο τον Νίκο Ανδρουλάκη όσο και τα υπόλοιπα κόμματα στο σχηματισμό μιας κυβέρνησης δήθεν «ειδικού σκοπού» που θα μπορούσε να δικαιολογήσει και το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας κυβέρνησης απελπισμένων.

Για να πείσει τους υπόλοιπους, προτείνει το σχηματισμό μια βραχυχρόνιας κυβέρνησης ειδικού σκοπού που θα έχει ως αντικείμενο της σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τις παρακολουθήσεις, χωρίς να διευκρινίζει εάν θα περιλαμβάνει και τις παρακολουθήσεις της δικιάς του κυβέρνησης. Μια κυβέρνηση με συγκεκριμένο δήθεν ρόλο και ποιος νοιάζεται για τα υπόλοιπα που χρειάζεται η χώρα.

Επαναλαμβάνουμε ότι αυτό που πρέπει να ξεκαθαρίσει ο Τσίπρας, είναι εάν θα διερευνηθούν και οι καταγγελίες και των δικών του στελεχών σε βάρος του, που αφορούν παράνομες παρακολουθήσεις από τον ίδιο τον Τσίπρα.

Ο Τσίπρας τρέμει τις εκλογές, όπως τρέμει περισσότερο και τις δεύτερες, δεν θέλει να γίνουν οι δεύτερες εκλογές, γιατί ο ίδιος βρεθεί μπροστά σε εξελίξεις μέσα από μια 5η συνεχόμενη ήττα και είναι βέβαιη η απομάκρυνση του από την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ εκτός και εάν όπως λέει ο ίδιος το διαλύσει το κόμμα για να μείνει αρχηγός στο διασπασμένο κομμάτι.

«Κυβέρνηση απελπισμένων» χαρακτήρισε το συγκεκριμένο σχέδιο, που ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίσθηκε και δημοσίως να δηλώνει ότι δεν το αποκλείει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επί της ουσίας αυτό θα είναι. Μόνο που στις μέρες που διανύει η χώρα και εν όψει των πολιτικών εξελίξεων, απελπισμένος ίσως να μην είναι μόνο ο Τσίπρας, αλλά και ο Ανδρουλάκης που όπως δείχνουν τα πράγματα θα τελειώσει και του ίδιου η πολιτική καριέρα ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.








Δηλώσεις του Πρωθυπουργού στο πρακτορείο Reuters και στη δημοσιογράφο Ρενέ Μαλτέζου

 



Σε ερώτηση για τις δημοσιονομικές επιδόσεις της Ελλάδας και τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας ο Πρωθυπουργός σημείωσε: «Οι χώρες με υψηλό χρέος χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να μειώσουν το χρέος τους και χρειάζονται μία προσέγγιση προσαρμοσμένη» σε αυτές τις ανάγκες. «Μπορούμε να παράγουμε πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 2%. Και σε αυτό είναι που δεσμευόμαστε».

Σε ερώτηση για τις εκλογές και την επόμενη τετραετία ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Ελπίζω ότι η επόμενη τετραετία μου θα είναι χρόνια ταχείας ανάπτυξης για την Ελλάδα, αλλά και μίας ανάπτυξης που επίσης θα περιορίσει τις ανισότητες και θα διασφαλίσει ότι θα επικεντρωθούμε στη στήριξη των πιο ευάλωτων».

Ερωτηθείς αν έχει αντλήσει διδάγματα από την πρώτη θητεία του, ο Πρωθυπουργός είπε: «Πολλά μαθήματα, αν μη τι άλλο. Όταν υπάρχουν αμφιβολίες, να είσαι τολμηρός, αντί να επιβραδύνεις. Όταν πρόκειται για μεταρρυθμίσεις…, θέλω πραγματικά να βάλω την Ελλάδα σε διαφορετική τροχιά».

Ερωτηθείς ποιο είναι το κύριο μήνυμά του ενόψει των εκλογών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία μέσα μου ότι η Ελλάδα το 2023 είναι σε πολύ καλύτερη θέση από ό,τι ήταν το 2019. Και θέλω να χτίσω πάνω σε αυτό». Όσον αφορά τον προεκλογικό λόγο της αντιπολίτευσης σημείωσε: «Υπόσχονται τον ουρανό με τ’ άστρα σε όλους».

Σε ερώτηση για τις πιέσεις που ασκεί ο πληθωρισμός στα εισοδήματα και για το σχέδιο διακυβέρνησης της ΝΔ για την τετραετία 2023-2027 που προβλέπει αύξηση του μέσου μισθού 25% μέχρι το 2027, ο Πρωθυπουργός είπε: «Γνωρίζω πολύ καλά ότι οι μισθοί είναι ακόμη χαμηλοί». «Ξέρω ότι πολλοί Έλληνες δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα».

Σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο Πρωθυπουργός δήλωσε: «Πάντα έλεγα ότι δεν υπάρχει λόγος η σχέση μας να είναι συγκρουσιακή» Πρόσθεσε, όμως, ότι το δόγμα της Τουρκίας για τη «Γαλάζια Πατρίδα» είναι «βαθιά αναθεωρητικό» και παραβιάζει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

«Το πρωταρχικό μου καθήκον είναι να διασφαλίσω την υπεράσπιση αυτών των δικαιωμάτων», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ταυτόχρονα, πάντα θα τείνω χείρα φιλίας προς την Τουρκία».



Ο ακροαριστερός φασισμός Ακρίτα - ΣΥΡΙΖΑ που δεν τους άρεσε η δήλωση Σαββόπουλου υπέρ Ν.Δ.

 


Ο ακροαριστερός φασισμός της Έλενας Ακρίτα σε όλο του το μεγαλείο.

Την πίστη του ότι οι περισσότεροι έχουν πάρει την απόφαση τους για το τι θα ψηφίσουν στις εκλογές της Κυριακής καθώς και για το ότι ο ίδιος ελπίζει σε αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας είχε εκφράσει το πρωί της Τρίτης ο Διονύσης Σαββόπουλος

«Είμαι σίγουρος ότι η συντριπτική πλειονότητα του κόσμου έχει πάρει την απόφαση του ανεξαρτήτως του τι θα πω εγώ ή εσύ» είπε χαρακτηριστικά στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Διονύσης Σαββόπουλος τονίζοντας ότι «ελπίζω σε μια αυτοδυναμία της ΝΔ».

Ο ίδιος εξέφρασε, πάντως, τον σεβασμό του σε όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου και τους ηγέτες τους, σχολιάζοντας ότι τα κόμματα αυτά είναι δυνάμεις της πατρίδας και τους Έθνους.

Δεν έλειψε, ωστόσο, η κριτική του σε κόμματα, όπως είπε της «υποτιθέμενης προοδευτικής συνεργασίας» για τα οποία είπε ότι διατηρούν ένα παλιό είδος φοιτητικής ξενοιασιάς και μια υπερβολική και αδικαιολόγητη αυτοπεποίθηση.

Όπως τόνισε ο Διονύσης Σαββόπουλος η στάση αυτή μπορεί να αποβεί πάρα πολύ επικίνδυνη, γιατί τα πράγματα πια, είναι πάρα πολύ δύσκολα. «Οι εποχές έχουν αλλάξει. Μας χρειάζεται μια ωριμότητα» τόνισε χαρακτηριστικά ο μεγάλος τραγουδοποιός.

Στον ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά στο ακροαριστερό μυαλό του Ακρίτα δεν δικαιούσε να έχεις άλλη γνώμη πέρα από αυτή που αρέσεις σε αυτούς και άρχισαν τις άθλιες επιθέσεις στον Σαββόπουλο.

Αναφέρει όλους τους μη ακροαριστερούς συριζαίους, ακροδεξιούς και με ηλίθια τοποθέτηση είπε : «Κάνε μου τη χάρη που οι ακροδεξιοί λατρέψατε ξαφνικά τα τραγούδια του Σαββόπουλου λες και τα ξέρατε από χτες».

Στην ανάρτησή της, που συνοδεύει με μια φωτογραφία του Διονύση Σαββόπουλου από παλαιότερη συναυλία του, γράφει:

«Έλα σε παρακαλώ. Έλα που θα μάς κουνήσετε το δάχτυλο ποιον θα γουστάρουμε και ποιον όχι. Έλα που όταν εσείς ξεσκίζετε τον Κραουνάκη, την Τάνια, τον Φοίβο, τη Μποφίλιου είναι καλά. Έλα κάνε μου τη χάρη που οι ακροδεξιοί λατρέψατε ξαφνικά τα τραγούδια του Σαββόπουλου λες και τα ξέρατε κι από χτες. Άσε με αγάπη μου να χαρείς, έλα μπράβο βραδιάτικο.»

Τι είχε γράψει η ακροαριστερή και προκλητική Έλενα Ακρίτα

«Η υστεροφημία του ανήκει στον ίδιο. Η αξιολόγηση της ανήκει σε εμάς. Στη γενιά που τον πίστεψε και τον τραγούδησε. Λυπάμαι που δεν έχω ακόμα τον δίσκο να τού τον επιστρέψω», ανέφερε νωρίτερα η κυρία Ακρίτα, εξιστορώντας μία συνάντησή της με τον Διονύση Σαββόπουλο στα νεανικά της χρόνια.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Όταν ήμουν μικρή, είχα πάει με τη μητέρα μου στο θρυλικό βιβλιοπωλείο ΙΚΑΡΟΣ του σπουδαίου ποιητή και λόγιου Νίκου Καρύδη. Εκεί συνάντησα το ίνδαλμά μου το Διονύση Σαββόπουλο.

Ο «Νιόνιος» με την Σύλβα βρίσκονταν την ίδια περίοδο της χούντας, κρατούμενοι στην Ασφάλεια της οδού Μπουμπουλίνας για την αντιστασιακή τους δράση. Έφαγε πολύ ξύλο τότε ο Σαββόπουλος.

Χαρούμενη που τον γνώρισα επιτέλους από κοντά, αγόρασα τον δίσκο «Το φορτηγό» (πουλούσε και δίσκους ο ΙΚΑΡΟΣ) και τού τον εδωσα να μού τον υπογράψει. Μού έκανε αυτή την όμορφη αφιέρωση: «Στη Συννεφούλα ή Έλενα Διονύσης Σαββόπουλος».  Η υστεροφημία του ανήκει στον ίδιο. Η αξιολόγηση της ανήκει σε εμάς. Στη γενιά που τον πίστεψε και τον τραγούδησε. Λυπάμαι που δεν έχω ακόμα τον δίσκο να τού τον επιστρέψω».