Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

Ξέσπασμα 14 εστιών φωτιάς στην περιοχή του Εβρου και της Ροδόπης, σε διάστημα μόλις τριών ωρών! Τυχαίο;;;;


 

Με την αντιπολίτευση να κάνει κριτική καναπέ, όπως ο Καλπάκης του ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίζεται με το άσπρο ατσαλάκωτο πουκάμισο του καταγγέλοντας συριζαίικα χωρίς ουσία απλά για να την πει στην κυβέρνηση, όπως ο Ανδρουλάκης με βουλωμένα αυτιά από μακροβούτι, κανένας δεν νοιάζεται για το βρώμικο σχέδιο που είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Ακούσατε κανένα από την αντιπολίτευση να αναρωτιέται πώς μπήκαν τόσες φωτιές; Αναρωτήθηκες κανείς; Έδειξε να φοβάται κανείς για την ζημιά στην χώρα μας; Φυσικά και όχι γιατί τους είναι αδιάφορος ο λόγος, και ο τρόπος που μπήκαν οι φωτιές, αυτό που τους νοιάζει είναι να την πουν στην κυβέρνηση και το 41%, και κάποιοι ξέρουν το σχέδιο είναι ενήμεροι.

Η καραμέλα «αποτυχία του επιτελικού κράτους», από όλα τα νούμερα και τα κομοδίνα της αντιπολίτευσης και μετά από αυτή την δήλωση είναι ήσυχη με την συνείδηση τους, και αυτοί που συμμετέχουν στην καταστροφή της χώρας, και αυτοί που απλά παρακολουθούν, και αυτοί που τρίβουν τα χέρια τους με όσα συμβαίνουν.

Κυβέρνηση, ΕΛ.ΑΣ., πυροσβεστική και ΕΥΠ, αφήνουν υπονοούμενα για τα πύρινα μέτωπα που ξεσπούσαν, το ένα μετά το άλλο.  

Η ύπαρξη βάσιμων υποψιών σχετικά με το ενδεχόμενο η καταστροφή να οφείλεται σε δολιοφθορά από δράστες με σκοτεινά ανθελληνικά ή άλλα κίνητρα, είναι αληθινή και είναι γεγονός, υπάρχει σχέδιο και κάποιοι στα πολιτικά κόμματα είναι ενήμεροι για τα όσα θα συμβούν με λεπτομέρειες μάλιστα, και κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους.

Το ξέσπασμα 14 εστιών φωτιάς στην ευρύτερη περιοχή του Εβρου και της Ροδόπης, σε διάστημα μόλις τριών ωρών και η ύπαρξη πολλών και παράλληλων μετώπων δείχνει ότι υπάρχει σχέδιο εσωτερικών και εξωτερικών εχθρών της χώρας, για να κάνουν κακό στην χώρα, στην κυβέρνηση, και να τιμωρήσουν το 41%.

Άλλωστε το λένε με τις αναρτήσεις τους ξεκάθαρα, ειδικά τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ που εύχονται μαζί με τις φωτιές να καούν και αυτοί του 41%.

Μέσα σε περίπου έναν μήνα ξεπεράσαμε τα χίλια μέτωπα, 700 μέτωπα μέσα σε τρεις εβδομάδες, οι δορυφορικές φωτογραφίες του συστήματος «Κοπέρνικος» απαθανάτισαν πολλαπλές εστίες φωτιές σε περιοχές γύρω από την Αλεξανδρούπολη σε ημικύκλιο σχήμα, κάτι που δηλώνει μια κατά το ήμισυ κυκλωτική πορεία των μετώπων, με σχέδιο εμπρησμών.

Και η καταστροφή συνεχίζεται.

  



Τα έξοδα κτηνιατρικής περίθαλψης λόγω φωτιάς καλύπτει η Save a Greek Stray



Στήν χώρα μας υπάρχουν κάποιες πρωτοβουλίες που εμπνέουν αισιοδοξία ότι δεν έχουν χαθεί όλα για την ανθρωπότητα, και κατ’ επέκταση για τη φύση, όπως εκείνη της Save a Greek Stray. 

Η φιλοζωική οργάνωση της Εριέττας Κούρκουλου Λάτση ανακοίνωσε, μέσα από μια νέα ανάρτησή της, ότι αναλαμβάνει να καλύψει τα έξοδα κτηνιατρικής περίθαλψης των ζώων που υποφέρουν από τη φωτιά.

Συγκεκριμένα, όπως έγραψε: «Εθελοντές που εντοπίζουν ζώα που χρήζουν άμεσης κτηνιατρικής περίθαλψης λόγω φωτιάς (εγκαύματα, αναπνευστικά προβλήματα, θερμοπληξία) μπορούν να τα μεταφέρουν για νοσηλεία στην κλινική Vet Care, Ρήγα Φερραίου 11, Νέα Ερυθραία. Όλα τα έξοδα θα καλυφθούν από εμάς. Τηλέφωνο επικοινωνίας 210 6202150».

Είχε προηγηθεί μια ακόμα ανάρτησή της, για τη φρικτή κατάσταση που βιώνουμε με τις φωτιές και τη καταστροφή του περιβάλλοντος, μια διαδικασία που μοιάζει χωρίς επιστροφή: «Μόνο τα δάκρυά μας θα μας μείνουν στο τέλος, ώσπου να στερέψουν και αυτά, μαζί με τα δάση μας. Εμείς για ένα καλύτερο μέλλον για τα ζώα παλεύουμε, αλλά όλα μοιάζουν μάταια αφού μια μέρα φαίνεται πως δεν θα έχουν καν αέρα να αναπνεύσουν. Ούτε αυτά, ούτε εμείς. Φριχτή νύχτα για την Αττική, για δεύτερη φορά μέσα στο ίδιο καλοκαίρι, και φριχτή νύχτα για όλη την χώρα. Κουράγιο ευχόμαστε σε όσους παλεύουν με τις φωτιές, όπου και να είναι, οποίοι και να είναι, ό,τι και να είναι αυτό που προσπαθούν να σώσουν και για το οποίο θρηνούν, και μακάρι να μην γίνει αυτό η κανονικότατά μας».



23 Αυγούστου ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Κομουνισμού και του Ναζισμού

 


Η 23η Αυγούστου καθιερώθηκε ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Σταλινισμού και του Ναζισμού (γνωστή και ως Διεθνής Ημέρα της Μαύρης Κορδέλας σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης), με το ψήφισμα της 2ας Απριλίου 2009 του Ευρωκοινοβουλίου, για να τιμηθεί η μνήμη των θυμάτων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων και ιδιαίτερα του Κομουνισμού και του Ναζισμού.

Το ψήφισμα έγινε δεκτό από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου με συντριπτική πλειοψηφία (533 ψήφοι «υπέρ», 44 «κατά» και 33 αποχές). 

Η 23η Αυγούστου, που επιλέχθηκε Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Σταλινισμού και του Ναζισμού, σχετίζεται με δύο γεγονότα:

Το πρώτο συνέβη το 1939, όταν η Σοβιετική Ένωση και η Ναζιστική Γερμανία υπέγραψαν το σύμφωνο μη επίθεσης, γνωστό και ως Σύμφωνο Ρίμπεντροπ - Μολότοφ (από τα επίθετα των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών), με μεγάλο θύμα την Πολωνία. Σε ένα από τα μυστικά πρωτόκολλα της συμφωνίας, η Πολωνία διαμοιραζόταν ανάμεσα στην κομμουνιστική Σοβιετική Ένωση και τη ναζιστική Γερμανία, ενώ οι Βαλτικές Χώρες (Εσθονία, Λιθουανία, Λετονία) προσαρτώνται στην Σοβιετική Ένωση.

Το δεύτερο έλαβε χώρα το 1989 , όταν δύο εκατομμύρια άνθρωποι από την Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία στάθηκαν πιασμένοι χέρι - χέρι στο δρόμο από το Βίλνιους ως το Ταλίν, σχηματίζοντας μία ανθρώπινη αλυσίδα, ζητώντας απόσχιση των κρατών τους από τη Σοβιετική Ένωση («Επανάσταση του Τραγουδιού»). Την ίδια μέρα εκδηλώσεις συμπαράστασης έγιναν σε 40 πόλεις του δυτικού κόσμου. Πολλοί από τους διαδηλωτές φορούσαν μαύρες κορδέλες σε ένδειξη «πένθους» για τα θύματα του Κομμουνισμού και του Ναζισμού.



Η πύρινη κόλαση στον Καναδά έχει κάψει μια ολόκληρη Ελλάδα σε έκταση


 

Μια... ολόκληρη Ελλάδα έχει μετατραπεί σε στάχτη φέτος στον Καναδά από τις καταστροφικές πυρκαγιές που έχουν πλήξει τη χώρα.  

Συγκεκριμένα, οι εκτάσεις που έχουν καεί μόνο το 2023 στον Καναδά ξεπερνούν σε μέγεθος την επικράτεια της Ελλάδας, δείγμα πως οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης γίνονται ορατές από τη βόρεια Αμερική έως τη Μεσόγειο και από την ανατολική Ασία έως την Ανταρκτική.

Περίπου 139 εκατομμύρια στρέμματα δάσους και βλάστησης είχαν καταστραφεί από τις φωτιές έως τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας, που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ, σύμφωνα με τις νεότερες εκτιμήσεις των χαρτογράφων του «Canadian Geographic», το οποίο εκδίδεται από τη Βασιλική Καναδική Γεωγραφική Επιτροπή. Το προηγούμενο υψηλό είχε καταγραφεί το 1995, όταν είχαν καεί περίπου 71 εκατομμύρια στρέμματα, δηλαδή περίπου το 50% του φετινού απολογισμού, ο οποίος επιδεινώνεται κάθε μέρα.

Η ελληνική επικράτεια, ως μέτρο σύγκρισης, ανέρχεται σε περίπου 132 εκατομμύρια στρέμματα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

Συνθήκες ξηρασίας, περίοδοι καύσωνα και φάσεις περιορισμένης βροχόπτωσης -φαινόμενα που είναι αντιμετωπίζουμε με αυξημένη συχνότητα και στη νότια Ευρώπη- έχουν συμβάλει στην εκδήλωση περισσότερων από 5.850 δασικών πυρκαγιών στον Καναδά από τις αρχές του έτους, σύμφωνα με το Διυπηρεσιακό Κέντρο Δασικών Πυρκαγιών.

Μολονότι τα πρώτα μεγάλα μέτωπα στον Καναδά αποτέφρωσαν μεγάλες εκτάσεις ήδη από τις αρχές του καλοκαιριού, η μάχη με τις φλόγες σε πολλές περιοχές της χώρας συνεχίζεται έως σήμερα, καθώς περισσότερες από 1.000 φωτιές θεωρούνται ενεργές, εκ των οποίων 652 χαρακτηρίζονται ανεξέλεγκτες.

Οι αριθμοί αυτοί απέχουν από το ρεκόρ των 10.998 πυρκαγιών που καταγράφηκε το 1989, ωστόσο, το γεγονός ότι οι φετινές φωτιές είναι σαφώς περισσότερο καταστροφικές υπενθυμίζει ότι η κλιματική αλλαγή «τρέφει» ένα νέο είδος πυρκαγιών, οι οποίες εξαπλώνονται ταχύτερα, γιγαντώνονται χάρη στην ξερή καύσιμη ύλη και αποκτούν τεράστιο θερμικό φορτίο.



Πυροσβεστική σε γνωστά περάσματα λαθρομεταναστών οι φωτιές στην Δαδιά - ΕΛ.ΑΣ. είναι περίεργο πώς βρέθηκε να πιάνουν φωτιές σε σημεία που είναι διαδρομές μεταναστών

 


Στον τραγικό θάνατο 19 λαθρομεταναστών χθες και προχθές στο δάσος της Δαδιάς, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, εξηγώντας ότι οι σοροί εντοπίστηκαν στα περάσματα που χρησιμοποιούν οι διακινητές μεταναστών.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ 100,3, πρόσθεσε ότι από τη Δαδιά έως την Αλεξανδρούπολη ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα 15 εστίες πυρκαγιάς και μάλιστα στις έρευνες για τα αίτια συμμετέχει και η ΕΥΠ.

Επίσης, δηλώσεις σχετικές με τον τραγικό θάνατο των μεταναστών έκανε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Οι Έλληνες αστυνοικοί, μαζί με τους λιμενικούς και τους πυροσβέστες, έχουν ριχτεί στη μάχη για να μην έχουμε θύματα αν και στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκαν νεκροί παράτυποι μετανάστες οι οποίοι έρχονται για μια καλύτερη μοίρα. Η Αστυνομία είναι εκεί για να αποτρέψει τις παράνομες εισόδους. Όμως, είναι περίεργο πώς βρέθηκε να πιάνουν φωτιές σε σημεία που είναι διαδρομές μεταναστών» ανέφερε ο κ. Καλλιακμάνης.



Συνελήφθη 43χρονος για εμπρησμό στο Ζεφύρι

 


Κόλαση φωτιάς, σε Ασπρόπυργο, Πάρνηθα, Χασιά, χάνονται δάση και περιουσίες.

Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών, ένας 43χρονος Ρομά.

Ο 43χρονος συνελήφθη ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση για δύο πυρκαγιές σε ξηρά χόρτα εντός οικοπεδικού χώρου, στο Ζεφύρι Αττικής.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια εισαγγελική Αρχή.




Ο Ανδρουλάκης είχε κάνει μακροβούτι και δεν άκουσε τον πρωθυπουργό που ζήτησε συζήτηση για τις φωτιές


 

Εκτός τόπου, και εκτός χρόνου ο Νίκος Ανδρουλάκης που φαίνεται ότι τα μακροβούτια του βούλωσαν τα αυτιά.

Την ώρα που υπάρχει οργανωμένο σχέδιο και έχουν ξεσπάσει 300 εστίες φωτιάς, με 93 εξ αυτών να ξεσπούν μόνο το τελευταίο 24ωρο, κάτι που δείχνει ότι όποιοι οργάνωσαν το βρώμικο σχέδιο, ήξεραν για τον καύσωνα και τους δυνατούς ανέμους, η αντιπολίτευση στο κόσμο της χωρίς σοβαρότητα σε κανένα σημείο.

Έχεις τα προβλήματα της χώρας, και έχει και μια ανίκανη αντιπολίτευση να κάνει τα δικά της.

Η κυβέρνηση μη μπορώντας να αντέξει την αθλιότητα και την κακομοιριά ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ζήτησε την πραγματοποίηση προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για τις πυρκαγιές, όπως ανακοίνωσε και ο Μαρινάκης αυτή θα γίνει «με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού», με την πρόταση να κατατίθεται την επόμενη εβδομάδα και την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής.

Αυτό φυσικά και δεν το άκουσε ο ανεπαρκής και ακατάλληλος για αρχηγός κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, και κατέθεσε αίτημα προς τον πρόεδρο της Βουλής για τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση με θέμα τις καταστροφικές πυρκαγιές, κάτι που θα γίνει μετά από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, κάτι που σημαίνει ότι ήρθε δεύτερος και άργησε να ξυπνήσει.

Φυσικά και δεν μπαίνουμε στο κόπο να σας ανεβάσουμε τι γράφει στο αίτημα, γιατί απλά είναι να είχαμε να λέγαμε, με έλλειμα σοβαρότητας και ζητάει αυτό που έχει εξαγγείλει μία ημέρα πριν ο πρωθυπουργός.



Νέος διασυρμός για τον Τράμπ θα παραδοθεί σε φυλακή θα δώσει 200.000 δολάρια και θα φύγει

 


Νέος διασυρμός Ντόναλντ Τραμπ, που θα παραδοθεί σε διαβόητη φυλακή της Τζόρτζια, αλλά θα αποχωρήσει αμέσως μετά την καταβολή 200.000 δολαρίων

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ θα τεθεί αύριο, Πέμπτη, στη διάθεση των αρχών της πολιτείας Τζόρτζια, η εισαγγελέας της οποίας απήγγειλε εναντίον του κατηγορίες για την προσπάθειά του να ανατρέψει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020, αλλά θα αποχωρήσει αμέσως από τη φυλακή της κομητείας Φούλτον.

Όπως και οι άλλοι 18 κατηγορούμενοι στην υπόθεση αυτή, ο πρώην πρόεδρος έχει διορία μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι (19:00 ώρα Ελλάδας) να παρουσιαστεί στη φυλακή αυτή, στην Ατλάντα.

Ωστόσο δεν θα τεθεί υπό κράτηση βάσει συμφωνίας που έχει συνάψει, η οποία προβλέπει ότι θα καταβάλει εγγύηση 200.000 δολαρίων.

Ακόμη δεν είναι γνωστό αν ο Τραμπ θα ακολουθήσει τη διαδικασία που προβλέπεται για όλους εναντίον των οποίων απαγγέλλονται κατηγορίες, λόγω της ιδιότητάς του ως πρώην προέδρου. Βάσει των κανονισμών που ισχύουν σε όλες τις ΗΠΑ, οι αρχές παίρνουν ηλεκτρονικά τα δακτυλικά αποτυπώματα των κατηγορουμένων και τους τραβούν δύο φωτογραφίες, τις γνωστές «mugshots».

Τις τρεις προηγούμενες φορές που απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον του Τραμπ -στη Νέα Υόρκη, τη Φλόριντα και την Ουάσινγκτον- δεν αναγκάστηκε να υποβληθεί στη διαδικασία των φωτογραφιών, καθώς είναι ιδιαίτερα γνωστός.

Όμως ο σερίφης της κομητείας Φούλτον, ο Πάτρικ Λαμπάτ, είχε δηλώσει στις αρχές του μήνα ότι επιθυμεί να αντιμετωπίζει όλους τους κατηγορούμενους με τον ίδιο τρόπο. «Δεν έχει σημασία ποιος είστε, είμαστε έτοιμοι να σας τραβήξουμε φωτογραφία», είχε τονίσει.

Η διαδικασία, στην οποία υποβλήθηκαν ήδη χθες, Τρίτη, δύο από τους άλλους 18 κατηγορούμενους στην υπόθεση, προβλέπει επίσης την καταγραφή στα αρχεία των σωφρονιστικών αρχών του ύψους, του βάρους, του χρώματος του δέρματος και των ματιών.

Η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, εξέφρασε την αγανάκτησή της που ο πρώην πρόεδρος θα παραδοθεί την Πέμπτη σε μια «βίαιη φυλακή».

Όντως το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ είχε ανακοινώσει τον Ιούλιο την έναρξη έρευνας για τις συνθήκες κράτησης στη φυλακή Φούλτον.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ είχε δικαιολογήσει την απόφαση αυτή αναφερόμενος «στις σοβαρές καταγγελίες περί έλλειψης ασφάλειας και συνθηκών υγιεινής, χρήσης υπερβολικής βίας (…), διακρίσεων εις βάρος των κρατουμένων που πάσχουν από ψυχιατρικά προβλήματα και έλλειψης ιατρικής φροντίδας».

Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Ράιαν Μπιουκάναν συμφώνησε κάνοντας λόγο για «πρόσφατες καταγγελίες για αηδιαστικά κελιά γεμάτα έντομα, αυξανόμενη βία που οδηγεί σε θανάτους και τραυματισμούς και υπερβολική χρήση βίας από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους».

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στη φυλακή αυτή βρίσκονται περισσότεροι από 2.500 κρατούμενοι, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με την επίσημη χωρητικότητά της. Δεκαπέντε έχασαν τη ζωή τους πέρυσι και τέσσερις ακόμη από τις αρχές Ιουλίου.

Η κομητεία Φούλτον κατέληξε πρόσφατα σε συμφωνία να καταβάλει 4 εκατ. δολάρια αποζημίωση στην οικογένεια ενός άστεγου κρατούμενου που έπασχε από σχιζοφρένεια, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός σε κελί γεμάτο ψείρες και κοριούς.

Ιατροδικαστική έκθεση που ζήτησαν οι συγγενείς του ανάφερε ότι ο θάνατος του κρατούμενου προκλήθηκε από «επιπλοκές λόγω σοβαρής αμέλειας». Ο ιατροδικαστής επεσήμανε ότι ο 35χρονος έπασχε από υποσιτισμό και αφυδάτωση, ενώ πρόσθεσε ότι οι ψείρες ενδέχεται να ευθύνονται για την αναιμία που παρουσίαζε.

Ο Τραμπ δεν πρόκειται να περάσει πολύ χρόνο στη φυλακή του Φούλτον, ενώ όση ώρα θα είναι εκεί θα ισχύουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

«Όταν ο πρώην πρόεδρος παραδοθεί, θα αποκλειστεί η περιοχή γύρω από τη φυλακή, κάτι που σημαίνει ότι το διάστημα αυτό δεν θα μπορεί να βγαίνει ή να μπαίνει κανείς», ανακοίνωσε το γραφείο του σερίφη.




Παραδόθηκε ο 22χρονος κακοποιός που πυροβόλησε στο κεφάλι τον 29χρονο Νίκο «για μία προσπέραση»

 


Το περιστατικό έγινε στις αρχές Αυγούστου και το θύμα εξακολουθεί να δίνει μάχη για τη ζωή του στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, και τον δράστη να κρύβεται ενώ είχαν γίνει προσπάθειες για να τον φυγαδεύσουν.

Το κατώφλι του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου πέρασε πριν λίγη ώρα ο 22χρονος κακοποιός από τη Μεσαρά, που πυροβόλησε και τραυμάτισε στο κεφάλι τον 29χρονο Νίκο, ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του στις αρχές Αυγούστου, στο 1ο χλμ της εθνικής οδού Μοιρών – Τυμπακίου.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο 22χρονος κακοποιός συνοδευόταν από φιλικό πρόσωπο της οικογένειάς του, ενώ έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς του.

Τις προηγούμενες ημέρες, το περιβάλλον του 22χρονου είχε επαφές για να δρομολογηθεί η διαδικασία παράδοσής τους στις αρχές.

Εις βάρος του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Όμως, όπως εκτιμάται, κάποιοι έσπευσαν να τον φυγαδεύσουν.

Ο 29χρονος, τρεις εβδομάδες μετά το μοιραίο ξημέρωμα, βρίσκεται εκτός ΜΕΘ και νοσηλεύεται στη νευροχειρουργική κλινική του Βενιζελείου Νοσοκομείου. Ωστόσο, εξακολουθεί να δίνει μάχη για τη μάχη του.

Ο διευθυντής της νευροχειρουργικής κ. Δημήτρης Κουτεντάκης δήλωσε ότι ο Νίκος έχει πλήρη αντιληπτική ικανότητα, απαντά στις ερωτήσεις των γιατρών και των δικών του ανθρώπων, οι οποίοι δοκιμάζουν τη μνήμη και την αντιληψή του.

Ωστόσο, βρίσκεται σε αφασία εκπομπής, δηλαδή μπορεί να κατανοήσει τι του λένε, αλλά δεν μπορεί να εκφραστεί με απόλυτα κατανοητό τρόπο. Προσπαθεί όμως και χρησιμοποιεί κάποιες λέξεις, όπως «καλημέρα», «καλά είμαι».




Άρειος Πάγος: Έρευνα για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών και βία σε βάρος μεταναστών

 


Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη προκάλεσαν οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Αλεξανδρούπολη αλλά και τα φαινόμενα ρατσιστική βίας σε βάρος μεταναστών, όπως το περιστατικό με τον Αλβανό οδηγό.

Η κ. Αδειλίνη με παραγγελία προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης ζητά, όσον αφορά τις καταστροφικές πυρκαγιές, τη διενέργεια έρευνας για σειρά σοβαρών αδικημάτων όπως είναι η τυχόν συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ για τα φαινόμενα ρατσιστικής βίας σε βάρος μεταναστών ζητεί να διερευνηθούν αδικήματα όπως βιαιοπραγία, έκθεση σε κίνδυνο και αρπαγή.

Η σχετική παραγγελία της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προς την εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης αναφέρει τα εξής:

«Ενώ η πύρινη λαίλαπα μαίνεται στη χώρα μέσα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, με εστίες να εκδηλώνονται ταυτόχρονα σε πολλές περιοχές, ώστε να καθίσταται δυσχερέστατος ο έλεγχός τους, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλονται, ανείπωτη θλίψη προκαλεί το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο δάσος της Δαδιάς, πιθανότατα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, μετανάστες, θύματα, συνήθως, παράνομων διακινητών.

Την ίδια στιγμή είναι ανησυχητικά κάποια φαινόμενα ρατσιστικής βίας κατά μεταναστών, όπως αυτό που περιγράφεται στα συνημμένα δημοσιεύματα, κατά τα οποία κάτοικος της Αλεξανδρούπολης κλείδωσε πρόσφυγες στοιβαγμένους σαν σαρδέλες, «25 κομμάτια», όπως λέει, στο κλειστό τρέιλερ του οχήματός του, ενώ δημοσιοποίησε βίντεο με τις παράνομες πράξεις του, στο οποίο ακούγεται, σε ένα ρατσιστικό παραλήρημα βίας, να κατηγορεί τους μετανάστες ότι «θα μας κάψουνε» και να παρακινεί και άλλους σε ρατσιστικό πογκρόμ, καλώντας τους να οργανωθούν και να τον μιμηθούν.

Εν όψει των ανωτέρω, καλείστε:

1. Ως προς τις καταστροφικές για τις ανθρώπινες ζωές, τον εθνικό δασικό πλούτο, τις περιουσίες κ.λπ. πυρκαγιές, που εκδηλώθηκαν στην περιφέρειά σας, να διερευνήσετε τα αίτια αυτών, σύμφωνα και με την με αρ. πρωτ. 5553 από 25/7/2023 παραγγελία μας, μεταξύ των οποίων και τυχόν οργανωμένη εγκληματική δραστηριότητα, δηλαδή διάπραξη του κακουργήματος του άρθρου 187 παρ. 1, 2 ΠΚ συγκρότηση-ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης που επιδιώκει την τέλεση κακουργημάτων εμπρησμού σε δάση και κοινών κακουργημάτων εμπρησμού (άρθρα 264 παρ.1 και 265 παρ.1 στοιχ. β, γ ΠΚ) και

2. Ως προς τα καταγγελόμενα στα ανωτέρω συνημμένα δημοσιεύματα, να διερευνήσετε την τέλεση εγκλημάτων, όπως της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες κ.λπ. (άρθρο 184 παρ.2 ΠΚ), καθώς και της έκθεσης (άρθρο 306 παρ.1 ΠΚ) και αρπαγής κατά συρροή, τετελεσμένης ή και σε απόπειρα (άρθρα 94 παρ.1, 322 παρ.1α ΠΚ) σε συνδυασμό με το άρθρο 82 Α ΠΚ. Σχετικώς να μας ενημερώσετε».



Οι εργαζόμενοι ΥΠ.ΠΟ. κατά του ΣΕΑ που εργαλειοποίησε το κτίριο για προσωπικό όφελος

 


Θέση για το ζήτημα του κτιρίου του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) παίρνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ), δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση στο ΥΠΠΟ, με εκτενή ανακοίνωσή της.


Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΕ της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ:


«Η θέση της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ για το ζήτημα του κτιρίου του ΣΕΑ

Ως Ε.Ε της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ κάνουμε σαφές πως την απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού, κ. Λίνας Μενδώνη, να άρει την παραχώρηση του κτιρίου που χρησιμοποιεί ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων στην οδό Ερμού δεν την αντιμετωπίζουμε ως επίθεση στο συνδικαλιστικό κίνημα γιατί ο Σ.Ε.Α δεν είναι Σωματείο Εργαζομένων.

Ο Σ.Ε.Α λειτουργεί ως δήθεν συνδικαλιστική έκφραση των Αρχαιολόγων, αλλά στην πράξη έχει εξελιχθεί σε ανεξέλεγκτο παραμάγαζο αριστερίστικου παρακμιακού πολιτικού μορφώματος, σε τέτοιο βαθμό που μόνο η ταμπέλα «ΚΑΤΑΛΗΨΗ» λείπει από το κτίριο της Ερμού. 

Ενημερώνουμε επίσης πως ο Σ.Ε.Α δεν συμμετέχει ούτε στη δευτεροβάθμια Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ, όπως όλα τα πρωτοβάθμια κλαδικά Σωματεία και Ενιαίοι Σύλλογοι του ΥΠ.ΠΟ, ούτε στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Προφανώς γιατί οι «κρατούντες» τον Σύλλογο δεν θέλουν να έχουν συνδικαλιστικές υποχρεώσεις, αλλά μόνο... δικαιώματα.

Με βάση τα παραπάνω απαντάμε, χωρίς περιστροφές, και στο υποκριτικό αίτημα για συμπαράσταση της Ομοσπονδίας στην παραομάδα του προεδρείου του ΣΕΑ, που τόσα χρόνια τώρα έχει μάθει να εκμεταλλεύεται ποικιλοτρόπως ένα κρατικό κτίριο, ώστε να διοργανώνει πολιτικές εκδηλώσεις άσχετες με ζητήματα των εργαζομένων στο ΥΠ.ΠΟ, αλλά σχετικές με τις επιδιώξεις (πολιτικές και όχι μόνο) και τις στοχεύσεις της προέδρου Δέσποινας Κουτσούμπα και των «συνεταίρων» της.

Βεβαία, οι πολιτικές εκδηλώσεις διοργανώνονται όταν στο κτίριο της Ερμού δεν φιλοξενούνται είτε ικαριώτικα πανηγύρια, είτε cocktail’s party με είσοδο. Μάλιστα σε μία περίπτωση τo «τηλέφωνο κρατήσεων» παρέπεμπε σε μεζεδοπωλείο της περιοχής.

Και ρωτάμε ευθαρσώς: Υπάρχουν παραστατικά για όλα αυτά τα γλέντια και τα event’s, που διαφημίζονται κατά καιρούς από αφίσες, sites και social media; Είναι αυτό «συνδικαλιστική δράση»; Τι απέγιναν τα έσοδα;

 Ρωτάμε και τα κόμματα που έσπευσαν να ταχθούν στο πλευρό του «προεδρείου του Σ.Ε.Α» κάνοντας λόγο για δίωξη συνδικαλιστικής δράσης, για επιχείρηση φίμωσης, για εκδικητική ενέργεια κ.α 

-Είναι συνδικαλιστική δράση τα πανηγύρια και τα cocktail’s party με είσοδο; 

-Είναι «συνδικαλιστική δράση» να διατίθεται το κτίριο για να κάνουν πάρτι γενεθλίων οι ημέτεροι; 

-Αν κάτι αντίστοιχο γινόταν στο εντευκτήριο της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ πόσες ερωτήσεις θα είχατε καταθέσει προς την Υπουργό Πολιτισμού στη Βουλή ; 

-Πόσα «ρεπορτάζ» για «μαύρο χρήμα» θα είχαν φιλοξενηθεί σε γνωστά και μη εξαιρετέα μέσα ενημέρωσης; 

-Πόσες διώξεις θα είχαν ασκηθεί;

-Πόση υποκρισία αντέχετε πια; 

-Πόση κάλυψη θα προσφέρετε σε «επαγγελματίες επαναστάτες» και θλιβερούς συκοφάντες που ακόμη και τώρα που πιάστηκαν με «τη γίδα στην πλάτη» σπεύδετε να υπερασπιστείτε; 

-Πόσο ακόμη θα ζείτε με τον «μύθο» που έχει καλλιεργήσει η συγκεκριμένη «παρέα» για το Υπουργείο Πολιτισμού;

Ως Ε.Ε της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ, τιμούμε την ιστορική διαδρομή του Σ.Ε.Α ως επιστημονικού συλλόγου, εκτιμούμε απεριόριστα τους συναδέλφους Αρχαιολόγους που εργάζονται ευσυνείδητα, με σεβασμό στην επιστήμη τους, στην Αρχαιολογική Υπηρεσία και στην εξυπηρέτηση του πολίτη. Είμαστε μαζί τους στα αιτήματα τους. Είμαστε όμως ξεκάθαρα απέναντι σε αυτούς που εργαλειοποίησαν την παραχώρηση του κτιρίου για προσωπικό όφελος. 

Στο ΥΠ.ΠΟ δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Εμείς η ΠΟΕ-ΥΠΠΟ και τα Σωματεία μας είμαστε η συνδικαλιστική έκφραση των εργαζομένων στο ΥΠ.ΠΟ, ο κόσμος της εργασίας και της δημιουργίας. Το παραμάγαζο του προεδρείου του ΣΕΑ είναι ο κόσμος της υποκρισίας, του ψευτοσυνδικαλισμού, της λάσπης και του ψέματος. 

Σε αυτή τη βάση, επειδή εμείς ως Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ, σε αντίθεση με την παραομάδα του προεδρείου του ΣΕΑ, που έχει συνδυάσει τη δράση της στο ΥΠ.ΠΟ με τον ευτελισμό και την απώλεια κεκτημένων των εργαζομένων, δεν δεχόμαστε να χάνονται κατακτήσεις των πραγματικών εργαζομένων, δεσμευόμαστε: 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Υπουργείου Πολιτισμού (Π.Ο.Ε ΥΠ.ΠΟ) ως η μοναδική δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση στο ΥΠ.ΠΟ, αυτή που εκπροσωπεί χιλιάδες εργαζόμενους ως η κορυφαία συνδικαλιστική τους έκφραση, θα αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε το κτήριο επί της οδού Ερμού 134-136 να παραμείνει για τους εργαζόμενους, με χρήσεις όπως η φιλοξενία εργαζομένων από την περιφέρεια, η μελέτη από τους επιστήμονες του ΥΠ.ΠΟ, η πραγματοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους εργαζόμενους, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθώς και για συνεδριάσεις και συσκέψεις εργαζομένων, όπως ακριβώς συνέβαινε στο παρελθόν.

Η Ε.Ε της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ».



Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ ο Αλβανός που «συνέλαβε» λαθρομετανάστες και τους κλείδωε σε τρέιλερ αυτοκινήτου

 



Εντοπίστηκε, προσήχθη και κρατείται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης ο Αλβανός ιδιοκτήτης του οχήματος, το οποίο εμφανίζεται σε video να έλκει τρέιλερ, εντός του οποίου κρατούνταν παράνομα 13 λαθρομετανάστες, συριακής και πακιστανικής καταγωγής.

Το συμβάν έλαβε χώρα σήμερα το απόγευμα, πλησίον της Αλεξανδρούπολης. Επιπλέον του Αλβανού, προσήχθησαν και κρατούνται δύο ημεδαποί, που φέρονται να τον συνέδραμαν. Οι συλληφθέντες παραπέμπονται στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία, «επαγρυπνά και, σε συνεργασία με τις υπόλοιπες κρατικές Αρχές, επιχειρεί εντατικά και συστηματικά για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων και την εξάρθρωση των εγκληματικών κυκλωμάτων διακίνησης παράτυπων μεταναστών, μεριμνώντας παράλληλα για την τήρηση της νομιμότητας και αποσκοπώντας στο δραστικό περιορισμό του προβλήματος».

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. στη διάρκεια του Αυγούστου αποτρέπει κατά μέσο όρο στον Έβρο περίπου 900 ημερησίως παράνομες εισόδους στη χώρα μας και συλλαμβάνει εκατοντάδες διακινητές.

Το βίντεο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Σε αυτό φαίνονται κάποια άτομα να έχουν «συλλάβει» λαθρομετανάστες που βρίσκονταν στην περιοχή και ένας εξ αυτών να τους κατηγορεί για τις φωτιές.

Ο άνδρας που τραβάει το βίντεο λέει ότι πρόκειται για «25 κομμάτια» τα οποία βρίσκονται κλειδωμένα στην καρότσα ενός τρέιλερ. Μάλιστα κατηγορεί τους μετανάστες για τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη, ενώ ακούγεται να λέει τα εξής: «Κοιμόμαστε. Μια βόλτα από τη Χηλή και έχω φορτώσει, 25 κομμάτια έχω μέσα στο τρέιλερ. Ωπ, βλέπετε; 25 κομμάτια τα μπ….. Έχει γεμίσει όλο το βουνό. Όλο το βουνό έχει γεμίσει γ… την τρέλα τους μέσα. Αυτοί είναι ορκισμένοι να μας κάψουν. Γεμάτα τα πουρνάρια. Παντού. Αυτό σας λέω, οργανωθείτε, βγείτε όλοι να τους μαζέψουμε, θα μας κάψουν. Αυτό σας λέω μόνο».





Έγκλημα λαθροδιακινητών - ΜΚΟ - διασωστών : Στους 18 απανθρακωμένους λαθρομετανάστες και δύο παιδιά


 

Σίγουρα και ξεκάθαρα υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί για τον θάνατο των 18 λαθρομεταναστών.

Αυτοί είναι όσοι ασχολούνται με την εργαλειοποίηση αυτών των ανθρώπων με πρώτους τους διακινητές, τις ΜΚΟ και τους δήθεν διασώστες. Μετά έρχονται οι επιλεκτικά για τον άνθρωπο ακροαριστεροί - αριστεροί, που με τις δηλώσεις τους δίνουν θάρρος σε αυτούς που διαπράττουν τέτοια εγκλήματα να είναι αδίστακτοι.

Ο ιατροδικαστής Αλεξανδρούπολης κ. Παύλος Παυλίδης εξέτασε μακροσκοπικά τις απανθρακωμένες ανθρώπινες σορούς στο σημείο όπου εντοπίστηκαν κοντά στο χωριό Άβαντας στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο. Από την εξέταση προέκυψε ότι ανάμεσα στις απανθρακωμένες σορούς βρίσκονται και δύο ανήλικα παιδιά.

«Ήταν συνολικά δέκα οχτώ απανθρακωμένοι, όλοι τους άντρες, και δυο εξ αυτών ήταν παιδάκια. Βρέθηκαν όλοι σε ομάδες δυο-τριών ατόμων σε μια απόσταση πεντακοσίων μέτρων, προφανώς ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν και κάποιοι εξ αυτών είχαν καεί μέσα σ ένα μαντρί. Όπως μου εξήγησαν οι αστυνομικοί που με συνόδευαν, η περιοχή αποτελεί πέρασμα παράτυπων μεταναστών, στην διαδρομή από τα σύνορα προς τα ενδότερα, μέσω του ορεινού όγκου της Ροδόπης», τόνισε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Ο κ. Παυλίδης εξήγησε ότι οι σοροί θα μεταφερθούν αύριο στο νοσοκομείο για νεκροψία-νεκροτομή. Φήμες περί εντοπισμού και άλλων οχτώ σορών, σε διαφορετικό σημείο δεν επιβεβαιώθηκαν από τον ιατροδικαστή.



Ρομά έκλεβαν εργοστάσιο την ώρα της φωτιάς και τραυμάτισαν αστυνομικούς

 


Έξι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ τραυματίστηκαν όταν προσπάθησαν να εμποδίσουν κακοποιούς Ρομά, που είχαν μπει και έκλεβαν την περιουσία ιδιώτη σε εργοστάσιο που εκκενώθηκε λόγω της φωτιάς στον Ασπρόπυργο.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Τρίτης όταν οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν τους Ρομά κακοποιούς που έκλεβαν στο εργοστάσιο. 

Οι Ρομά κακοποιοί μπήκαν σε αυτοκίνητο και προσπάθησαν να εμβολίσουν το αυτοκίνητο των αστυνομικών.

Στη συνέχεια κινήθηκαν προς τον κοντινό καταυλισμό όπου δεκάδες ομοεθνής τους σε ζωώδη κατάσταση πέταξαν πέτρες κατά των αστυνομικών που τραυματίστηκαν ελαφρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί προχώρησαν στην σύλληψη ενός ατόμου 55 ετών, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και σε υπηρεσιακά αυτοκίνητα.

Οι τραυματίες αστυνομικοί μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, οι 4 με ελαφρά τραύματα στα άκρα και 2 στο κεφάλι.