Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

H Αθήνα αντικρούει τους ισχυρισμούς Τσαβούσογλου

 



H Ελλάδα παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις δηλώσεις από τη μια πλευρά του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών περί δήθεν πρόσκλησης προς την Αίγυπτο για οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίες, σύμφωνα με αραβικά ΜΜΕ, δεν έχουν βρει ανταπόκριση και από την άλλη την ιδιαίτερα αιχμηρή παρέμβαση του Αιγύπτιου υπουργού Εξωτερικών στην πρόσφατη συνάντηση του Αραβικού Συνδέσμου, σημειώνουν διπλωματικές πηγές.

Συγκεκριμένα, ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι, στην παρέμβαση του στην υπουργική συνάντηση του Αραβικού Συνδέσμου, πριν λίγες ημέρες, είπε, μεταξύ άλλων, ότι η Αίγυπτος έχει καταβάλει κάθε προσπάθεια για να συμβάλει στην εδραίωση της ασφάλειας και της ειρήνης στη Λιβύη και στην αντιμετώπιση των σκοταδιστικών ιδεών που προωθούν ορισμένες χώρες.

Επίσης, ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στη συνεδρίαση της Αραβικής Υπουργικής Επιτροπής για την παρακολούθηση των τουρκικών παρεμβάσεων, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Στην εν λόγω συνάντηση επιβεβαιώθηκε η κατηγορηματική απόρριψη των τουρκικών παρεμβάσεων στην περιοχή, οι οποίες περιλαμβάνουν την παρουσία τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στα εδάφη των αραβικών χωρών. Ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών συνέχισε λέγοντας, ότι αναμφίβολα αυτές οι πολιτικές δεν έχουν αποφέρει παρά μόνο την εμβάθυνση της πόλωσης και των διαφορών.

Υπενθυμίζεται εν προκειμένω, ότι έχει δημιουργηθεί ειδική Επιτροπή του Αραβικού Συνδέσμου, η οποία εξετάζει την τουρκική παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις των αραβικών χωρών. Στην εν λόγω Επιτροπή συμμετέχουν η Αίγυπτος, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν, το Ιράκ και ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου.

Ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών, αναφερόμενος στη Συρία, υποστήριξε ότι η πολιτική λύση πρέπει να προχωρήσει μαζί με την απομάκρυνση όλων των ξένων δυνάμεων από τα συριακά εδάφη, ξεκινώντας από την τουρκική κατοχή.

Μετά το πέρας της υπουργικής συνάντησης του Αραβικού Συνδέσμου, ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου και πρώην Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέντ Αμπούλ Γκέιτ (Ahmed Abul Gheit), του οποίου παρεμπιπτόντως η θητεία μόλις ανανεώθηκε, αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις της Τουρκίας στην Αίγυπτο, τη Συρία, τη Λιβύη το Ιράκ, τον Καύκασο, στις «συγκρούσεις» όπως τις ονομάζει χαρακτηριστικά με την Ελλάδα και την Κύπρο και κατέληξε ότι όλα αυτά δεν θα έχουν καλό τέλος για την Τουρκία.

Συγκρατείται επίσης η άμεση αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο απέρριψε τις αποφάσεις του Αραβικού Συνδέσμου και παράλληλα αναφέρθηκε σε χώρες εντός του Αραβικού Συνδέσμου, οι οποίες επιβάλουν τις απόψεις τους.

Η ανακοίνωση, χωρίς να κατονομάζει τις χώρες αυτές, προφανώς αναφέρεται στην Αίγυπτο, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς ότι με την εξαίρεση ενός, όλοι οι γενικοί γραμματείς ήταν Αιγύπτιοι και ότι η έδρα του Οργανισμού είναι το Κάιρο.

Τέλος, όπως επισημαίνουν διπλωματικές πηγές, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η ανάλυση που δημοσιεύθηκε πριν δύο ημέρες στην Jerusalem Post, με τον τίτλο: «Η Τουρκία προσπαθεί να προσβάλει την Ελλάδα και την Αίγυπτο με μία φανταστική (imaginary) συμφωνία για θαλάσσιες περιοχές».

Το εν λόγω άρθρο αναφέρεται σε σειρά τουρκικών δημοσιευμάτων που είχαν αναπαραχθεί τον περασμένο Δεκέμβριο σχετικά με υποτιθέμενη συμφωνία Ισραήλ-Τουρκίας για ΑΟΖ, η οποία θα αγνοούσε την Ελλάδα και την Κύπρο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας, τα εν λόγω δημοσιεύματα αποτελούν ψευδείς και κατευθυνόμενες ειδήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό επισημαίνεται ότι μετά την αποτυχία της προσπάθειας αυτής, η Τουρκία έχει επιδοθεί σε διασπορά νέων «προπαγανδιστικών», όπως τα αναφέρει, δημοσιευμάτων, αυτή τη φορά με αποδέκτη την Αίγυπτο.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Στόχος Ρώσων και Κινέζων κατασκόπων ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων

 



Ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και Κινέζοι κατάσκοποι φέρονται να εμπλέκονται σε κυβερνοεπιθέσεις που σημειώθηκαν πέρυσι κατά του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), σύμφωνα με πληροφορίες της ολλανδικής εφημερίδας «De Volkskrant», οι οποίες αναμεταδίδονται από την γερμανική BILD.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο ΕΜΑ, ο οποίος εδρεύει στο 'Αμστερνταμ, ανέφερε τον περασμένο Δεκέμβριο την περίπτωση κυβερνοεπίθεσης, κατά την οποία υπεκλάπησαν και διέρρευσαν στο διαδίκτυο έγγραφα σχετικά με εμβόλια και φάρμακα κατά της Covid-19.

Ο ΕΜΑ έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα, σε συνεργασία με τις ολλανδικές και τις ευρωπαϊκές αρμόδιες αρχές, οι οποίες ωστόσο δεν έχουν ακόμη αποδώσει καρπούς.

Η ολλανδική εφημερίδα ωστόσο γράφει σήμερα ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έγινε στόχος Κινέζων κατασκόπων ήδη στις αρχές του 2020, ενώ αργότερα δέχθηκε επίθεση και από Ρώσους χάκερς. Οι Κινέζοι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, απέκτησαν πρόσβαση χακάροντας το σύστημα ενός γερμανικού πανεπιστημίου, ενώ το περασμένο φθινόπωρο οι Ρώσοι εκμεταλλεύτηκαν κάποια κενά ασφαλείας του ίδιου του ΕΜΑ και, στέλνοντας ηλεκτρονικό μήνυμα σε επιλεγμένα στελέχη του Οργανισμού, δήθεν από συνεργάτη τους, κατάφεραν να εγκαταστήσουν το κακόβουλο λογισμικό, μέσω του οποίου παρακολουθούσαν το σύνολο της αλληλογραφίας επί σχεδόν έναν μήνα. Μεταξύ των εγγράφων στα οποία απέκτησαν πρόσβαση οι χάκερς ήταν εμπιστευτικά σημειώματα των BioNTech και Pfizer σχετικά με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Η «De Volkskrant» επισημαίνει πάντως ότι το ενδιαφέρον των Ρώσων επικεντρωνόταν κυρίως στην στρατηγική εμβολιασμού της ΕΕ και στο εμβόλιο που επέλεγε κάθε χώρα.


Πηγή : protothema.gr



Ποιοι εκθέτουν τον Τσίπρα

 


Η χθεσινή συζήτηση στη Ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και τη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, για το μεταναστευτικό, κυλούσε ομαλά χθες στη Βουλή μέχρι που η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να ανεβάσει τους τόνους. 

Πρώτα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης, και μετά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος για το μεταναστευτικό, Γιώργος Ψυχογιός, προσπάθησαν -ενώπιον του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη- να βάλουν θέμα διαφάνειας στις δημόσιες συμβάσεις του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, προβάλλοντας τους ίδιους αστήριχτους ισχυρισμούς που είχε θέσει και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη Βουλή μία ημέρα πριν, στην Ολομέλεια. 

«Ακουσα και χθες τον κ. Τσίπρα που είπε τα ίδια και αυτό που έχω να σας πω είναι ότι πρέπει να σταματήσετε να τον εκθέτετε», τους απάντησε ο κ. Μηταράκης στη δευτερολογία του. 

Εξήγησε λοιπόν ότι είναι ψέμα τα περί απευθείας ανάθεσης του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου ύψους 6,2 εκατ. ευρώ και μάλιστα για… συμβουλές, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Και είναι ψέμα που λέγεται σκοπίμως για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Και ότι η αλήθεια είναι ότι καμία απευθείας ανάθεση δεν υπάρχει. Οτι έγινε ανοικτός διεθνής διαγωνισμός για επίβλεψη μεγάλων έργων και όχι για… συμβουλές. 

Και ότι όλοι γνωρίζουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει κατασκευή μεγάλου έργου, όπως οι νέες, κλειστές δομές, χωρίς επίβλεψη. Ανοικτός διεθνής διαγωνισμός, σύμφωνα με το άρθρο 27 της Οδηγίας 2014/24/Ε.Ε., που δημοσιεύθηκε και στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. 

Και τους είπε και κάτι άλλο. Οτι ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε απευθείας αναθέσεις για τη διαχείριση του μεταναστευτικού και ότι ο ίδιος, ως υπουργός, κατήργησε τις διατάξεις που τις προέβλεπαν. Τον άκουσαν από τον ΣΥΡΙΖΑ τον κ. Μηταράκη, αλλά δεν επανήλθαν…


ΠΑΡΑΤΥΠΟΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ




Το σοκαριστικό βίντεο σύλληψης αφροαμερικανίδας μαζί με την τρίχρονη κόρη της

 


Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και μαγνητοσκοπήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου στο Ρότσεστερ, δείχνει έναν αστυνομικό να πλησιάζει μια γυναίκα και να της λέει ότι ο ιδιοκτήτης ενός καταστήματος πολύ κοντά την κατηγορεί ότι έκλεψε αντικείμενα λίγα λεπτά νωρίτερα.

Η γυναίκα διαβεβαιώνει ότι δεν έκλεψε τίποτα και δείχνει αυθόρμητα το περιεχόμενο της τσάντας της. Όμως ο αστυνομικός αρνείται να την αφήσει να φύγει. Εκείνη αρχίζει να τρέχει και αστυνομικοί την κυνηγούν και την ρίχνουν στο έδαφος.

Η γυναίκα σηκώνετε και τότε ένας αστυνομικός της ρίχνει σπρέι πιπεριού. Την ίδια ώρα, η τρίχρονη κόρη της την οποία κρατούν οι αστυνομικοί φωνάζει σπαραχτικά μέχρι να την αφήσουν δίπλα στην μητέρα της.

Οι αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.





Δυο νοσηλεύτριες αρνήθηκαν να κάνουν το εμβόλιο κορονοϊού και κόλλησαν 5 ασθενείς

 


Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές Ηρακλείου Κρήτης, καθώς εντοπίστηκαν 7 κρούσματα κορονοϊού στο Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο ενώ αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως θετικές στον ιό βρέθηκαν δύο νοσηλεύτριες, οι οποίες είχαν αρνηθεί να εμβολιαστούν, σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Κωνσταντίνο Τερζάκη.

Όπως υποστηρίζει η διοίκηση του νοσοκομείου, ενδεχομένως πρόκειται για ενδονοσοκομειακή μετάδοση καθώς οι ασθενείς για να μπουν στο νοσηλευτικό ίδρυμα, πρέπει να φέρουν μαζί τους αρνητικό τεστ. Αυτή τη στιγμή γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων προκειμένου να εντοπιστεί η πηγή της διασποράς, κάτι που με βάση τα παραπάνω θέτει στο επίκεντρο τις δύο νοσηλεύτριες που βρέθηκαν θετικές.

Όπως αποκάλυψε στο TheTOC o κ. Τερζάκης, εντοπίστηκαν την Τετάρτη θετικοί στον κορονοϊό 5 ασθενείς του και δύο νοσηλεύτριες της Αιματολογικής κλινικής. Μόλις βρέθηκαν τα κρούσματα, εκλήθη η πρόεδρος της επιτροπή νοσοκομειακών λοιμώξεων που επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ και έλαβε οδηγίες για τη διαχείριση της κατάστασης.

Ο ένας από τους ασθενείς νοσηλεύεται στην εντατική με την κατάσταση της υγείας του να εξελίσσεται καλά ενώ άλλος ένας βρίσκεται σε κλινική Covid - 19 χωρίς να κινδυνεύει. Οι υπόλοιποι τρεις ασθενείς καθώς και οι δύο νοσηλεύτριες, βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό.

Στο ΠΑΓΝΗ οι νέοι ασθενείς για Αιματολογική

Στο νοσοκομείο τέθηκε σε εφαρμογή πρωτόκολλο για την προστασία ασθενών και προσωπικού. Στην αιματολογική κλινική έγινε απολύμανση, ενώ όλο το υγειονομικό προσωπικό υπεβλήθη σε τεστ για τον κορονοϊό. Μέχρι στιγμής σύμφωνα με το διοικητή του νοσοκομείου, δεν έχει βρεθεί κανένα θετικό.

Η Αιματολογική κλινική δεν θα δέχεται νέους ασθενείς από σήμερα μέχρι και τις 11 Μαρτίου. Οι ασθενείς που φτάνουν για εισαγωγή στην Αιματολογική του Βενιζέλειου θα υπόκεινται σε τεστ για τον κορονοϊό και θα μεταφέρονται στο ΠΑΓΝΗ. Οι ασθενείς που βρίσκονται ήδη μέσα στην Αιματολογική θα παραμείνουν για νοσηλεία εκεί.


Πηγή : Thetoc.gr



Φοβούνται στην ΕΛ.ΑΣ. επιθέσεις με δέματα βόμβες από υποστηρικτές του εκτελεστή της 17Ν


 

Σύμφωνα με “Το Βήμα της Κυριακής” το έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. έχει τίτλο «Μέτρα ασφαλείας εισερχόμενης αλληλογραφίας» και αναφέρει ότι η μέθοδος αυτή αποτελεί επιθυμητό αν όχι επιλεγμένο τρόπο δράσης ενόπλων οργανώσεων στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες διεθνώς.

Ίσως αυτή είναι μία μέθοδος που προτιμηθεί από τους δράστες, λόγω και των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού, όπως είπε στο MEGA ο συντάκτης του “Βήματος” Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει προχωρήσει σε μέτρα ασφαλείας σε 1.000 στόχους λόγω της τρέχουσας κατάστασης, ενώ έχει ζητήσει τη φρούρηση στρατιωτικών αποθηκών με όπλα και εκρηκτικά, για να μην κλαπούν και χρησιμοποιηθούν σε ένοπλες επιθέσεις.