Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

Ποιοι εκθέτουν τον Τσίπρα

 


Η χθεσινή συζήτηση στη Ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και τη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, για το μεταναστευτικό, κυλούσε ομαλά χθες στη Βουλή μέχρι που η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να ανεβάσει τους τόνους. 

Πρώτα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης, και μετά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος για το μεταναστευτικό, Γιώργος Ψυχογιός, προσπάθησαν -ενώπιον του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη- να βάλουν θέμα διαφάνειας στις δημόσιες συμβάσεις του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, προβάλλοντας τους ίδιους αστήριχτους ισχυρισμούς που είχε θέσει και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη Βουλή μία ημέρα πριν, στην Ολομέλεια. 

«Ακουσα και χθες τον κ. Τσίπρα που είπε τα ίδια και αυτό που έχω να σας πω είναι ότι πρέπει να σταματήσετε να τον εκθέτετε», τους απάντησε ο κ. Μηταράκης στη δευτερολογία του. 

Εξήγησε λοιπόν ότι είναι ψέμα τα περί απευθείας ανάθεσης του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου ύψους 6,2 εκατ. ευρώ και μάλιστα για… συμβουλές, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Και είναι ψέμα που λέγεται σκοπίμως για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Και ότι η αλήθεια είναι ότι καμία απευθείας ανάθεση δεν υπάρχει. Οτι έγινε ανοικτός διεθνής διαγωνισμός για επίβλεψη μεγάλων έργων και όχι για… συμβουλές. 

Και ότι όλοι γνωρίζουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει κατασκευή μεγάλου έργου, όπως οι νέες, κλειστές δομές, χωρίς επίβλεψη. Ανοικτός διεθνής διαγωνισμός, σύμφωνα με το άρθρο 27 της Οδηγίας 2014/24/Ε.Ε., που δημοσιεύθηκε και στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. 

Και τους είπε και κάτι άλλο. Οτι ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε απευθείας αναθέσεις για τη διαχείριση του μεταναστευτικού και ότι ο ίδιος, ως υπουργός, κατήργησε τις διατάξεις που τις προέβλεπαν. Τον άκουσαν από τον ΣΥΡΙΖΑ τον κ. Μηταράκη, αλλά δεν επανήλθαν…


ΠΑΡΑΤΥΠΟΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου