Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

Δυο νοσηλεύτριες αρνήθηκαν να κάνουν το εμβόλιο κορονοϊού και κόλλησαν 5 ασθενείς

 


Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές Ηρακλείου Κρήτης, καθώς εντοπίστηκαν 7 κρούσματα κορονοϊού στο Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο ενώ αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως θετικές στον ιό βρέθηκαν δύο νοσηλεύτριες, οι οποίες είχαν αρνηθεί να εμβολιαστούν, σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Κωνσταντίνο Τερζάκη.

Όπως υποστηρίζει η διοίκηση του νοσοκομείου, ενδεχομένως πρόκειται για ενδονοσοκομειακή μετάδοση καθώς οι ασθενείς για να μπουν στο νοσηλευτικό ίδρυμα, πρέπει να φέρουν μαζί τους αρνητικό τεστ. Αυτή τη στιγμή γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων προκειμένου να εντοπιστεί η πηγή της διασποράς, κάτι που με βάση τα παραπάνω θέτει στο επίκεντρο τις δύο νοσηλεύτριες που βρέθηκαν θετικές.

Όπως αποκάλυψε στο TheTOC o κ. Τερζάκης, εντοπίστηκαν την Τετάρτη θετικοί στον κορονοϊό 5 ασθενείς του και δύο νοσηλεύτριες της Αιματολογικής κλινικής. Μόλις βρέθηκαν τα κρούσματα, εκλήθη η πρόεδρος της επιτροπή νοσοκομειακών λοιμώξεων που επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ και έλαβε οδηγίες για τη διαχείριση της κατάστασης.

Ο ένας από τους ασθενείς νοσηλεύεται στην εντατική με την κατάσταση της υγείας του να εξελίσσεται καλά ενώ άλλος ένας βρίσκεται σε κλινική Covid - 19 χωρίς να κινδυνεύει. Οι υπόλοιποι τρεις ασθενείς καθώς και οι δύο νοσηλεύτριες, βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό.

Στο ΠΑΓΝΗ οι νέοι ασθενείς για Αιματολογική

Στο νοσοκομείο τέθηκε σε εφαρμογή πρωτόκολλο για την προστασία ασθενών και προσωπικού. Στην αιματολογική κλινική έγινε απολύμανση, ενώ όλο το υγειονομικό προσωπικό υπεβλήθη σε τεστ για τον κορονοϊό. Μέχρι στιγμής σύμφωνα με το διοικητή του νοσοκομείου, δεν έχει βρεθεί κανένα θετικό.

Η Αιματολογική κλινική δεν θα δέχεται νέους ασθενείς από σήμερα μέχρι και τις 11 Μαρτίου. Οι ασθενείς που φτάνουν για εισαγωγή στην Αιματολογική του Βενιζέλειου θα υπόκεινται σε τεστ για τον κορονοϊό και θα μεταφέρονται στο ΠΑΓΝΗ. Οι ασθενείς που βρίσκονται ήδη μέσα στην Αιματολογική θα παραμείνουν για νοσηλεία εκεί.


Πηγή : Thetoc.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου