Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

ΝΔ: Η αύξηση κατώτατου μισθού απέλπιδα προσπάθεια να ξεχαστεί η συμφωνία των Πρεσπών



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο κ. Τσίπρας δεν επέλεξε τυχαία τη σημερινή ημέρα για την αναγγελία αύξησης του κατώτατου μισθού. Το έκανε, ανάμεσα στους χειροκροτητές υπουργούς του, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να ξεχάσουμε οι Έλληνες το εθνικό λάθος της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού, ωστόσο, έπρεπε να είχε δοθεί ήδη από το 2017, όπως προέβλεπε νόμος που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον οποίον είχε καταψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η αύξηση του κατώτατου μισθού βεβαίως καθυστέρησε γιατί η κυβέρνηση διέλυσε την οικονομία με την υπερφορολόγηση και την ανεύθυνη πολιτική της. Όπως καθυστέρησε και η κατάργηση του υποκατώτου μισθού για την οποία πρώτη είχε δεσμευθεί η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Σε κάθε περίπτωση, πραγματικές και ουσιαστικές αυξήσεις μισθών επιτυγχάνονται μέσα σε μια οικονομία που αναπτύσσεται με ισχυρούς ρυθμούς, προσελκύει επενδύσεις και ευνοεί τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων. Και αυτό μόνο μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να το πετύχει». 

Το ενημερωτικό σημείωμα του Τομεάρχη Εργ., Κοιν. Ασφάλισης & Κοιν. Αλληλ. της Ν.Δ. κ. Γ. Βρούτση.


Οι θριαμβολογίες για την αύξηση του κατώτατου μισθού, αποτελούν μια ακόμη κραυγαλέα περίπτωση εμπαιγμού και υποκρισίας του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους εργαζόμενους.
Συγκεκριμένα:
·         Η αύξηση του κατώτατου μισθού συντελείται με τον νόμο Ν.4172/2013, έναν νόμο που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταψηφίσει στη Βουλή, καταγγέλλοντας τον και βαφτίζοντας τον «νόμο γαλέρα»  που οδηγεί στον εργασιακό μεσαίωνα.
·         Ειδικότερα, η αύξηση του κατώτατου μισθού γίνεται με καθυστέρηση 2 ετών, καθώς θα έπρεπε να έχει ήδη εφαρμοστεί από την 1/1/2017, σύμφωνα με το άρθρο 103 παρ.2 του Ν.4172/2013, όπως ήταν προγραμματισμένο. Όμως, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατόρθωσε να καθυστερήσει για χρόνια την έξοδο της χώρας από τον κύκλο των δημοσιονομικών δεσμεύσεων, και ανέβαλε την αύξηση του κατώτατου μισθού.
·         Η αγορά εργασίας είναι με ευθύνη ΣΥΡΙΖΑ καθημαγμένη καθώς 1 στους 3 εργαζόμενους αμείβεται με 319 ευρώ (στοιχεία ΕΦΚΑ), ενώ οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης στις νέες προσλήψεις κυριαρχούν απόλυτα με 56,22% (ΕΡΓΑΝΗ ΔΕΚ. 2018).
·         Οι πανηγυρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ για την αύξηση του κατώτατου μισθού είναι προκλητικοί καθώς η χώρα μας το 2017 ήταν σύμφωνα με την έκθεση της ILO πρωταθλήτρια Ευρώπης στη μείωση μισθών κατά 3,5%. Αντίθετα, το 2014 είχαμε αύξηση μισθών κατά 1,9%.

·         Μαζί με την αύξηση του κατώτατου μισθού θα έχουμε και ταυτόχρονη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών ισόποσα κατά 11%, για το 80% των ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών. Και αυτό συμβαίνει, γιατί σύμφωνα με το Νόμο Κατρούγκαλου, η βάση υπολογισμού των εισφορών διαμορφώνεται κάθε φορά από το ύψος του κατώτατου μισθού.




Ν.Δ.: Η θηριωδία του Ολοκαυτώματος υπήρξε η πιο μαύρη σελίδα στη σύγχρονη παγκόσμια ιστορία.




Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος.

«Η θηριωδία του Ολοκαυτώματος υπήρξε η πιο μαύρη σελίδα στη σύγχρονη παγκόσμια ιστορία. Έξι εκατομμύρια Εβραίοι δολοφονήθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των ναζιστών. Η πατρίδα μας πλήρωσε βαρύτατο τίμημα αφού από τους περίπου 80 χιλιάδες Έλληνες Εβραίους, μόνον 10 χιλιάδες κατόρθωσαν να επιβιώσουν. Η εβραϊκή κοινότητα της Θεσσαλονίκης αφανίστηκε σχεδόν στο σύνολό της. 

73 χρόνια μετά τη λήξη του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, ο αντισημιτισμός αντί να έχει εξαλειφθεί βρίσκει, δυστυχώς, νέους θιασώτες. Κάποιοι εξ αυτών βεβήλωσαν πριν λίγες μέρες το μνημείο για το εβραϊκό νεκροταφείο της Θεσσαλονίκης στο Α.Π.Θ. 

Η Νέα Δημοκρατία δεν θα διστάσει να συγκρουστεί μετωπικά με οποιονδήποτε επιχειρεί να αναβιώσει τις ιδέες του ολοκληρωτισμού στη χώρα μας. Και θα υπερασπιστεί τη φιλελεύθερη και δημοκρατική παράδοση της Ελλάδας, καθώς και τους θεσμούς που τη θωρακίζουν από τις δυνάμεις που την απειλούν».





Καμμένος: Ο Τσίπρας μου πρότεινε να συμπεριληφθούμε στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ



Ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, υποστήριξε σήμερα το πρωί ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο για την διάλυση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ και ότι ο ίδιος το πληροφορήθηκε από δημοσιογράφο - τον οποίο δεν κατονόμασε - ότι «ο Βούτσης σας την έχει στημένη» και σκοπεύει να εφαρμόσει το άρθρο 15 του κανονισμού της Βουλής. 

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο κ. Καμμένος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι αυτή τη στιγμή ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, φέρεται να λύνει τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, με έναν τρόπο που δεν τον περίμενε ποτέ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κατάφερε δύο σημαντικά πράγματα, να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, αλλά και να πετύχει την εθνική συμφιλίωση. Τώρα όμως, μετά τη συμφωνία των Πρεσπών, η χώρα γύρισε στην εποχή του «εμφυλίου πολέμου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Τόνισε δε ότι ξεκάθαρη θέση για το Σκοπιανό και το όνομα της Μακεδονίας είχαν μόνο οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων, σε αντίθεση με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που δεν έχουν πρόβλημα με τη χρήση του όρου «Μακεδονία», στην ονομασία της γείτονος. 

«Ολη η υπόθεση με τα Σκόπια, είναι μια οικονομική μπίζνα», υποστήριξε ο κ. Καμμένος, ενώ επανέλαβε τις κατηγορίες του για σχέσεις του πρώην ΥΠΕΞ, Νίκου Κοτζιά με τον Τζώρτζ Σόρος σημειώντας ότι μεταξύ των δύο ανδρών «υπάρχουν σίγουρα προνομιακές σχέσεις». 
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αποκάλυψε ότι ο κ. Τσίπρας του ζήτησε να μην φύγει από την κυβέρνηση για τη συμφωνία των Πρεσπών, με αντάλλαγμα να συμπεριληφθεί ο ίδιος και όσα από τα στελέχη του επιθυμούσε στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε αρνήθηκε κατηγορηματικά και επέλεξε να υπερασπιστεί το συμφέρον της πατρίδας του.

Σημείωσε δε ότι η στάση του Ζόραν Ζάεφ είναι προκλητική, καθώς από την πρώτη στιγμή αγνοεί τη συμφωνία και κάνει επανειλημμένες αναφορές χρησιμοποιώντας την ονομασία «Μακεδονία» για τη χώρα του.

Τέλος, σχολιάζοντας τη στάση στελεχών των ΑΝΕΛ που έφυγαν από την παράταξη όπως η κυρία Κουντουρά και ο κ. Κόκκαλης, υποστήριξε ότι πρόκειται για ξεκάθαρη αποστασία, καθώς αντάλλαξαν τις θέσεις τους με κυβερνητικές καρέκλες.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Politico για Τσίπρα: Με τη Συμφωνία των Πρεσπών «ξεπληρώνει» τους Ευρωπαίους για το 2015



Για «payback time» γράφει το περιοδικό - Η προφητεία Γιούνκερ ότι ο Τσίπρας θα ξεχρεώσει τους Ευρωπαίους για το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας μετά το δημοψήφισμα του 2015 - Οι επισκέψεις Μέρκελ και άλλων πρωθυπουργών για να πείσουν Αθήνα και Σκόπια.

Μία συγκλονιστική αποκάλυψη κάνει σήμερα το περιοδικό Politico επισημαίνοντας ότι η Συμφωνία των Πρεσπών και η λύση του Σκοπιανού είναι το «γραμμάτιο» που πληρώνει ο Αλέξης Τσίπρας στους Ευρωπαίους για τη διάσωση της Ελλάδας από τη χρεοκοπία του 2015!

Στην αποκαλυπτική στήλη του Politico «Brussels Playbook» περιγράφεται το παρασκήνιο των τελευταίων μηνών στο Σκοπιανό μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων και γίνεται ρητή αναφορά στις επισκέψεις ξένων πρωθυπουργών και της Γερμανίδας καγκελαρίου στις δύο πρωτεύουσες με σκοπό να πείσουν την ελληνική και την σκοπιανή κυβέρνηση για την αναγκαιότητα της συμφωνίας. 

Επικαλούμενο μη κατονομαζόμενους αξιωματούχους, το Politico αναφέρει ότι το 2015 ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι «θα έχει την ευκαιρία του μια μέρα να ξεπληρώσει για ένα ακόμη σχέδιο διάσωσης που τότε ήταν στα σκαριά». 

Για να γίνει απολύτως σαφές αυτό που εννοεί το Politico, ο πρόεδρος Γιούνκερ εμφανίζεται να λέει στον Αλέξη Τσίπρα πως η κίνηση των Ευρωπαίων να διασώσουν για μια ακόμη φορά την Ελλάδα με ένα νέο δάνειο που τότε ήταν στη φάση της διαπραγμάτευσης, συνοδεύεται από ένα ανοιχτό γραμμάτιο το οποίο στο μέλλον ο κ. Τσίπρας θα είχε την ευκαιρία να ξεπληρώσει... 

Διαβάστε τι αναφέρει το δημοσίευμα του Politico για την «ευχαριστημένη Κομισιόν και την «ώρα της πληρωμής»:

Η «δύναμη της έλξης» της ΕΕ είναι ακόμη αποτελεσματική είπε ο Ευρωπαίος επίτροπος Γιοχάνες Χαν πανηγύριζοντας για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή των Ελλήνων.

This success could not have happened without the firm perspective for soon to be North Macedonia. This is the power of attraction at its best, which brings stability and prosperity to the region at a time when destabilizing forces are on the rise. 2/4



Ο Γιοχάνες Χαν πρόσθεσε ότι η ΕΕ «φέρνει σταθερότητα και ευημερία στην περιοχή, σε μια περίοδο που βρίσκονται σε άνοδο αποσταθεροποιητικές δυνάμεις». Ο Χαν συνεχάρη και τις δύο πλευρές, αλλά δεν μπόρεσε να αντισταθεί στον πειρασμό να τους υπενθυμίσει ότι η «μακρά πορεία» προς τη συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τα Σκόπια «ξεκίνησε με τη συμφωνία του Przino το 2015», την εποχή που ο ίδιος εκτελούσε χρέη μεσολαβητή ανάμεσα σε πολιτικούς αντιπάλους στη «Μακεδονία».

I am personally very happy as the long journey to started with the agreement of 2015, which I mediated and which allowed soon to be North Macedonia to overcome a deep political crisis. 3/4



Η ώρα της «πληρωμής»

Μια πλειάδα πρωθυπουργών (και καγκελαρίων) της ΕΕ επισκέφθηκαν την Αθήνα και τα Σκόπια μέσα στους περασμένους μήνες για να πείσουν και τις δύο πλευρές να φτάσουν σε συμφωνία. Ο Γιούνκερ παρενέβη επίσης για να «κάνει τα μαγικά του» σε αρκετές περιστάσεις, συμπεριλαμβανομένης της φοράς που είπε το 2015 στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ η χώρα του βρισκόταν στο έλεος της οικονομικής κρίσης, ότι ο Τσίπρας θα είχε κάποια μέρα την ευκαιρία να «ξεπληρώσει» ένα ακόμη πρόγραμμα διάσωσης που βρισκόταν στα σκαριά, σύμφωνα πάντα με αξιωματούχους.

Αυτή η ευκαιρία προέκυψε τώρα. Και παρόλο που οι δημοσκοπήσεις δεν δείχνουν ακόμα καλές για τις προοπτικές του Τσίπρα να επανεκλεγεί πρωθυπουργός στις εθνικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν αργότερα μέσα στο έτος, (ο Έλληνας πρωθυπουργός) δείχνει να έχει εξασφαλίσει τη θέση του στα βιβλία της ιστορίας. Διόλου μικρό κατόρθωμα, ιδίως για έναν πολιτικό του οποίου η πολιτική πορεία είχε αρκετά εμπόδια.

Η δυσαρεστημένη αντιπολίτευση της Ελλάδας

Το Politico κλείνει την αναφορά του στο θέμα της υπόσχεσης Τσίπρα και της πληρωμής του «γραμματίου» που οφείλει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ στους Ευρωπαίους γράφοντας: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας, που πρεσβεύει τις ιδέες του EPP στην Ελλάδα, δεσμεύτηκε να ασκήσει βέτο στην προσχώρηση της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση εάν εκλεγεί πρωθυπουργός στις επόμενες εκλογές, εφόσον (γράφει το Politico) σημειώστε την διακριτική προϋπόθεση, «τα ελληνικά συμφέροντα δεν ικανοποιηθούν κατά τη διαδικασία ένταξης».



Πηγή : protothema.gr


Ο λαός ακόμα και οι Συριζαίοι θα πρέπει να δώσουν ένα μάθημα στον Παπαχριστόπουλο



Κάποια στιγμή ο λαός θα πρέπει να δείξει στον Παπαχριστόπουλο την έξοδο από την πολιτική για να σταματήσει ο γυρολόγος να κοροϊδεύει για να επιβιώσει πολιτικά.

Ο Παπαχριστόπουλος είναι ότι πιο άσχημο και αηδιαστικό υπάρχει στην πολιτική ζωή της χώρας και τέτοιου είδους πολιτικοί πρέπει να απομονωθούν και να μην έχουν λόγο στον δημόσιο βίο.

Ο για λίγες ημέρες ακόμα βουλευτής των ΑΝΕΛ, εμφανίστηκε στην «ΕΡΤ» και είπε ότι θα παραδώσει την έδρα του σε 4 με 5 ημέρες, ότι δεν ήθελε να είναι η αιτία για τον ξαφνικό θάνατο μιας κοινοβουλευτικής ομάδας, ότι αποτελεί δέσμευση ότι στο τέλος αυτής της εβδομάδας θα είναι απλός πολίτης, ότι θα συνεχίσει να στηρίζει αυτήν την κυβέρνηση και ότι είναι οριστικό το διαζύγιο με τους ΑΝΕΛ και ότι θα ήταν μεγάλη του τιμή να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές.

Μάλιστα ο Παπαχριστόπουλος έφτασε τέτοιο σημείο αηδίας για όσους τον άκουγαν όταν χαρακτήρισε τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ως παγκόσμιου βεληνεκούς και το έδειξε με την ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών που το είχε ανάγκη η χώρα.


Μίκης Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση δεν εκπροσωπεί τον λαό



Νέα παρέμβαση έκανε ο Μίκης Θεοδωράκης μετά την συμφωνία των Πρεσπών με επίθεση κατά της κυβέρνησης την οποία και χαρακτηρίζει «τυφλό όργανο του ΝΑΤΟ δεν εκπροσωπεί τον ελληνικό λαό, γι’ αυτό και δεν προχώρησε σε δημοψήφισμα».

 Tο κείμενο του Μίκη Θεοδωράκη

Έχω ζήσει επάνω στο πετσί μου, θα έλεγα, την περίοδο Πιουριφόι (πρεσβευτή στην Ελλάδα στη δεκαετία του ’50) που επέβαλε τον δικό του Νόμο στη διαμόρφωση της εθνικής μας ζωής, με αποκορύφωμα να απαιτήσει να γίνει η εκτέλεση Μπελογιάννη ημέρα Κυριακή. Το να μη γίνονται εκτελέσεις Κυριακή ήταν μια ελάχιστη «παραχώρηση» του μετεμφυλιακού κράτους στις θρησκευτικές ανησυχίες των Ελλήνων πολιτών. Με άλλα λόγια, γνωρίζω καλά την αλαζονεία των ισχυρών που με τον α ή β τρόπο επιβάλλουν τη θέλησή τους επάνω στον δυστυχή μας Λαό.

Όμως οφείλω να ομολογήσω ότι ο σύγχρονος Πιουριφόι, κύριος Πάιατ, πρεσβευτής των ΗΠΑ στη χώρα μας, αναδείχθηκε πολύ ανώτερος του εκλιπόντος προκατόχου του. Γιατί κατάφερε να αναστατώσει μια χώρα και να διαιρέσει έναν Λαό μόνο και μόνο για να μπορέσει να βάλει τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ! Πρόκειται φυσικά για μια λεπτομέρεια μέσα στον μεγάλο χάρτη της συνολικής στρατηγικής του ΝΑΤΟ με τους γνωστούς του επιθετικού του στόχους αλλά και τον κυρίαρχο στόχο αυτής της περιόδου, δηλαδή τη Ρωσία. Ειδικά λόγω της ιδιαιτερότητας της τουρκικής πολιτικής, το μεγάλο βάρος των νατοϊκών σχεδιασμών μεταφέρεται στη χώρα μας με την άνευ όρων συναίνεση της ελληνικής κυβέρνησης και στις τρεις χώρες των λεγόμενων Δυτικών Βαλκανίων, δηλαδή στην Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο και στα Σκόπια.

Ομολογώ ότι με ανησυχεί αυτή η βιασύνη με την οποία, μεταξύ άλλων, επέλεξαν αυτόν τον «άτσαλο» και προκλητικό τρόπο για να υποχρεώσουν την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει να ασχολείται ουσιαστικά με το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα, την οικονομία, για να αφιερωθεί στη δημιουργία μιας αληθινής θύελλας γύρω από το «Σκοπιανό» προκειμένου να κρύψει από το Λαό τον αληθινό λόγο αυτή της ολέθριας σκηνοθεσίας. Δηλαδή, την εντολή του κυρίου Πάιατ να αναγνωρίσει όπως όπως τα Σκόπια με ονομασία που να περιέχει τη λέξη «Μακεδονία» προκειμένου το μακρύ χέρι του ΝΑΤΟ να μεταφέρει τα Σκόπια με μια κίνηση ματ επάνω στη σκακιέρα της επιθετικής του προετοιμασίας και να τα μεταβάλει σε μια επιπλέον βάση στα σκοτεινά του σχέδια.

Αναλογιζόμενος όλα αυτά ομολογώ ότι με καταθλίβει να βλέπω ένα μέρος από τους απόγονους των συντρόφων και των συναγωνιστών μου να δέχονται να γίνει η χώρα μας βάση για την εξόντωση της Ρωσίας. Και επιπλέον να βοηθούν να καταστούν τα Σκόπια βάση θανάτου για την εξόντωση του ρωσικού λαού. Ξεχνούν ότι η χώρα μας είχε πάντοτε αδελφικές σχέσεις με τη Ρωσία και εμείς οι Έλληνες κομμουνιστές παλέψαμε χέρι με χέρι με τον Κόκκινο Στρατό χύνοντας μαζί τους το αίμα μας για να ελευθερώσουμε τους λαούς της Ευρώπης από τον γερμανικό χιτλερισμό που έφτασε στο τελευταίο σκαλοπάτι της βαρβαρότητας με τα στρατόπεδα θανάτου.

Ένα τέτοιο στρατόπεδο έκαναν και οι Έλληνες φασίστες τη Μακρόνησο, που δεν ξεχνάει και ούτε θα ξεχάσει ποτέ ποιοι ήταν οι φίλοι και ποιοι οι εχθροί μας. Μπορεί σήμερα να μην έχουμε φανερά εχθρούς, έχουμε όμως φίλους από τους οποίους ως Μακρονησιώτης ζητώ συγγνώμη, γιατί επιπλέον θεωρώ τον ρωσικό λαό βασικό στήριγμα της Παγκόσμιας Ειρήνης. Άλλωστε θα το γνωρίζουν ασφαλώς κι αυτοί ότι η σημερινή κυβέρνηση που μεταβλήθηκε σε τυφλό όργανο του ΝΑΤΟ δεν εκπροσωπεί τον ελληνικό λαό, γι’ αυτό και δεν προχώρησε σε Δημοψήφισμα.

Η μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας θέλει την Ελλάδα φορέα Ειρήνης και Συναδέλφωσης των λαών. Άλλωστε δεν βρέθηκε ποτέ ώς σήμερα στο πλευρό δυνάμεων που απεργάζονται τον επιθετικό πόλεμο και την καταστροφή με βάση οποιαδήποτε ιδεολογήματα και δικαιολογίες.

Ο πόλεμος είναι για τους Έλληνες το απόλυτο Κακό. Εκτός κι αν δεχθούμε επίθεση, οπότε είμαστε αναγκασμένοι να αμυνθούμε. Στην προκειμένη περίπτωση, οι πολεμικές βάσεις στη χώρα μας και στα Βαλκάνια δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των λαών μας, αλλά ξένα που δεν μας αφορούν και το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας εκθέτουν σε μεγάλους κινδύνους. Ας το έχουν υπ’ όψιν τους όσοι θα διεκδικήσουν την κυβερνητική εξουσία στις προσεχείς εκλογές.


Και άλλος θάνατος Αλβανού στον Κορυδαλλό! Ήταν συνεργός των δολοφόνων του Ζαφειρόπουλου



Συνεργός των Αλβανών δολοφόνων του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, χωρίς άμεση εμπλοκή στον φόνο του ποινικολόγου είναι -σύμφωνα με πληροφορίες- ο κρατούμενος που βρέθηκε χθες το μεσημέρι νεκρός στο κελί του στην 4η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.

Πρόκειται για 33χρονο Αλβανό υπήκοο, στο σπίτι του οποίου στην Καλλιθέα είχαν βρει προσωρινά καταφύγιο οι φερόμενοι ως δράστες της ανθρωποκτονίας του δικηγόρου. Είχε συλληφθεί την 29η Οκτωβρίου 2017 στη διάρκεια έρευνας αστυνομικών της Ασφάλειας στο εν λόγω διαμέρισμα και οδηγήθηκε στη φυλακή κατηγορούμενος, μεταξύ άλλων, για κατοχή όπλων και εκρηκτικών.

Στο διαμέρισμα είχαν βρεθεί πιστόλια, καλάσνικοφ, εκατοντάδες φυσίγγια, εκρηκτικές ύλες, αλλά και δύο αστυνομικές στολές.

Όπως είχε, τότε, ανακοινωθεί, οι δύο φερόμενοι ως φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας (σ.σ. ήταν δραπέτες των φυλακών) φιλοξενούνταν στο διαμέρισμα της Καλλιθέας μέχρι και την ημέρα της δολοφονίας του δικηγόρου και στη συνέχεια άλλαξαν κρησφύγετο, προκειμένου να διαφύγουν τη σύλληψη.

Μερικές εβδομάδες νωρίτερα ,εξάλλου, και συγκεκριμένα την 19η Σεπτεμβρίου, ο 33χρονος είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον της ΕΛ.ΑΣ. καθώς ήταν ο ένας από τους πρωταγωνιστές ένοπλης συμπλοκής με δύο τραυματίες στην πλατεία Δαβάκη.

Σημειώνεται, ότι αξιωματικοί της Ασφάλειας που είχαν χειριστεί την υπόθεση, εκτιμούσαν ότι τα όπλα, τα εκρηκτικά και οι αστυνομικές στολές θα χρησιμοποιούνταν σε σχέδιο απόδρασης - απελευθέρωσης κρατουμένων, πιθανότατα κατά τη διάρκεια μεταγωγής τους.

Άλλες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο 33χρονος ήταν παρών στην ένοπλη επίθεση με έναν νεκρό και έναν τραυματία σε μπαρ στη Γλυφάδα, χωρίς πάντως να αποδειχθεί ανάμειξή του στο συμβάν.

Ο θάνατος του, χθες, στο κελί του στην Δ' πτέρυγα αποδίδεται σε χρήση ναρκωτικών και μάλιστα, αστυνομικές πηγές που ρωτήθηκαν σχετικά, σχολίασαν ότι ο 33χρονος ήταν χρήστης ουσιών ήδη από την εποχή της σύλληψής του, το 2017.

Ωστόσο, προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι ο θάνατός του έρχεται δύο εβδομάδες μετά τη δολοφονία στη φυλακή ενός ακόμα από τους πρωταγωνιστές στην υπόθεση δολοφονίας του ποινικολόγου: του Αρμπερ Μπάκο, κατηγορούμενου για ηθική αυτουργία στον φόνο από το μαχαίρι του άλλοτε συνεργού του, Ιμπραχίμ Μπραχιμάι, φερόμενο ως φυσικό αυτουργό στο ίδιο έγκλημα.

Επιπλέον, ο 33χρονος φέρεται να είχε προταθεί από τον Κλοντιάν Λεκοτσάι, αρχηγό της συγκεκριμένης ομάδας Αλβανών ποινικών και επίσης κατηγορούμενος για τον φόνο Ζαφειρόπουλου, ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη για τη δολοφονία.

Κι αυτό διότι, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Λεκοτσάι, ήταν ο μόνος που γνώριζε και μπορούσε να αποκαλύψει στο δικαστήριο μια απόπειρα δηλητηρίασης του Λεκοτσάι μέσα στη φυλακή.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου του 33χρονου Αλβανού θα γίνουν τις επόμενες ημέρες γνωστά, όταν θα ολοκληρωθεί η νεκροψία-νεκροτομή.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Άγριος καυγάς Ελλήνων με Σκοπιανό




Καβγάς μεταξύ οδηγών από την Ελλάδα και την πΓΔΜ ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην περιοχή των Γιαννιτσών.

Όλα συνέβησαν στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, όταν ένας Έλληνας διαπληκτίστηκε σε φανάρι με Σκοπιανό για ασήμαντο λόγο. Στον καυγά ενεπλάκη και ένας ακόμα οδηγός που περνούσε από το σημείο και πήρε το μέρος του Έλληνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καβγάς δεν έμεινε εκεί. Οι δύο Έλληνες οδηγοί ακολούθησαν τον Σκοπιανό και αφού εντόπισαν το Ι.Χ. του σταματημένο κοντά στο Μαυροβούνι, του αφαίρεσαν τις πινακίδες.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικοί  οι οποίοι συνέλαβαν και τους τρεις οδηγούς. Οι τρεις άνδρες αλληλομηνύθηκαν. Ο Σκοπιανός κατέθεσε μήνυση για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και κλοπή και οι Έλληνες για ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμιση.

Όλοι τους θα οδηγηθούν στο αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: thestival.gr