Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος η Εθνική ομάδα στο Μινσκ για τους Ευρωπαϊκούς ΑγώνεςΜε παρέμβαση της Πολιτείας επιλύθηκε το πρόβλημα που προέκυψε με τη μετάβαση της Εθνικής ομάδας στίβου στο Μινσκ για τους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες.

Μετά από πρωτοβουλία του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, και του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Ρήγα, ο κ.Τσίπρας αποφάσισε να διαθέσει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, προκειμένου οι Έλληνες αθλητές/τριες και οι προπονητές τους να μεταβούν στη Λευκορωσία και να συμμετάσχουν κανονικά στη διοργάνωση.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα σήμερα (6/6), ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε την απόσυρση της ελληνικής συμμετοχής από τα αγωνίσματα στίβου των Ευρωπαϊκών Αγώνων, λόγω αδυναμίας εξεύρεσης αεροπορικών εισιτηρίων για να ταξιδέψει η αποστολή στο Μινσκ.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Η μ@@@κία της ημέρας! Κουρουμπλής: Ο ΣΥΡΙΖΑ σταμάτησε τις αυτοκτονίες στην ΕλλάδαΔεν υπάρχει μέρα που να μην ακούμε τις ηλιθιότητες των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που εκθέτουν το κόμμα τους και δείχνουν το πόσο παρακμιακοί και ακατάλληλοι είναι για την διακυβέρνηση της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η κυβέρνηση που σταμάτησε τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα είπε ο ανεκδιήγητος Παναγιώτης Κουρουμπλής, αποφεύγοντας να σχολιάσει την εικόνα που δείχνει το κυβερνών κόμμα μετά την ήττα σε αυτοδιοικητικές εκλογές και ευρωεκλογές.

Για να υποστηρίξει την αθλιότητα που είπε ανέφερε πώς o ΣΥΡΙΖΑ:  «στήριξε τον κόσμο που πηδούσε από τα παράθυρα και αυτοκτονούσε και τους νέους πηδούσαν από τις πόρτες των λεωφορείων και σκοτώνονταν πριν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση».

«Και τα ξεχνάτε τώρα, κάνετε πως δεν τα θυμάστε», συνέχισε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής προκαλώντας τον τον δημοσιογράφο Κουβαρά, και τον ελληνικό λαό που παρακολουθούσε την αθλιότητα που ξεστόμισε.

Δείτε το σχετικό βίντεο:
Συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον δημοσιογράφο κ. Γιώργο Κουβαρά στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ
Γ. ΚΟΥΒΑΡΑΣ: Φίλες και φίλοι καλημέρα σας. Ευχαριστούμε πολύ τον ΣΕΤΕ για αυτήν την πρόσκληση. Κύριε Πρόεδρε, καλημέρα σας. Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις εθνικές εκλογές. Εσείς έχετε ήδη διανύσει μια μεγάλη απόσταση, πετυχαίνοντας μεγάλες νίκες στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές. Σας άκουσα να λέτε ότι δεν σας αιφνιδίασε το αποτέλεσμα. Ενώ, οφείλω να παρατηρήσω ότι αιφνιδίασε όχι μόνο την κυβέρνηση, αλλά πολλούς πολιτικούς αναλυτές, πολλούς που ασχολούμαστε με το πολιτικό ρεπορτάζ.

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Πράγματι κ. Κουβαρά, το αποτέλεσμα δεν ήταν μία έκπληξη, διότι εδώ και 3,5 χρόνια, από τότε που εκλέχθηκα Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, περιοδεύω σε όλη την Ελλάδα και είχα εισπράξει, εδώ και καιρό, ένα μεγάλο, ένα βαθύ αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Ένα αίτημα το οποίο συνδεόταν από τη μία με μία έντονη αποδοκιμασία προς μία κυβέρνηση η οποία διέψευσε προσδοκίες και φτωχοποίησε τη μεσαία τάξη, αλλά και από την άλλη, με μία ψήφο εμπιστοσύνης στη Νέα Δημοκρατία για τη νέα πρόταση την οποία κομίζει για την ανάπτυξη της χώρας. Για μένα αυτό είναι και το πιο ουσιαστικό. Και αν πρέπει να κρατήσω κάτι από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, κρατώ τα δημογραφικά χαρακτηριστικά των ανθρώπων που μας εμπιστεύτηκαν σε αυτήν την εκλογική μάχη. Την πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας στους νέους, τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, τους δημόσιους υπαλλήλους. Αυτό για μένα είναι πάρα-πάρα πολύ ενθαρρυντικό, διότι την επόμενη μέρα θα πρέπει να χτίσουμε μία πλατιά κοινωνική συμμαχία με πρώτο στόχο την ανάπτυξη της οικονομίας, η οποία δεν μπορεί να αποκλείει κανέναν. Και για αυτό το μήνυμά μου, πηγαίνοντας προς τις εθνικές εκλογές, είναι ένα μήνυμα ενότητας, αλλά και συμπαράταξης με ανθρώπους οι οποίοι δεν μας εμπιστεύτηκαν σε αυτές τις εκλογές και μπορεί και να μην μας εμπιστευθούν ούτε στις επόμενες. Παρά ταύτα, για μένα είναι απολύτως απαραίτητο να ενώσουμε δυνάμεις. Αυτό που πέτυχε σε μεγάλο βαθμό ο κλάδος του τουρισμού αφήνοντας στην άκρη κομματικές προδιαθέσεις  και βλέποντας τα πράγματα έξω από τις κλασικές παρωπίδες. Είναι μία επιτυχία αυτό το οποίο πέτυχε ο κλάδος του τουρισμού και πρέπει να το κάνουμε συνολικά ως χώρα.

Γ. ΚΟΥΒΑΡΑΣ: Θα μιλήσουμε πολύ για τον τουρισμό σήμερα, γιατί αυτό είναι το θέμα μας, αλλά θα ήθελα πριν μπούμε στα θέματα του τουρισμού, να μου επιτρέψετε δυο ερωτήσεις που σχετίζονται με την επικαιρότητα. Χθες είχαμε μια έκθεση της Κομισιόν, η οποία επικρίνει την κυβέρνηση για τα μέτρα που έλαβε και προδικάζει ότι θα ανοίξουν μία νέα τρύπα στην οικονομία.       Τα μέτρα αυτά τα ψηφίσατε και εσείς, και θέλω να μου πείτε πραγματικά αν πιστεύετε ότι η Κομισιόν έχει δίκιο και αν τελικά θα βρεθείτε εκ των πραγμάτων και εσείς αύριο ως κυβέρνηση, εφόσον κερδίσετε τις εκλογές, στη δύσκολη θέση να ματαιώσετε κάποιες από τις δικές σας δεσμεύσεις, αν όντως προκύψει αυτή η δημοσιονομική τρύπα.

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Η έκθεση της Κομισιόν επισημαίνει δύο πράγματα: Πρώτον, κάτι το οποίο λέμε εδώ και πάρα πολύ καιρό και το οποίο η Κομισιόν επισημαίνει με πολύ μεγάλη καθυστέρηση.              Την τεράστια ολιγωρία στην υλοποίηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων για να βελτιώσουμε την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και την αποτελεσματικότητα του κράτους. Αυτό είναι κάτι που το φωνάζουμε εδώ και 4 χρόνια και δυστυχώς, με μεγάλη καθυστέρηση, γίνεται αυτή η επισήμανση. Εμείς έχουμε προτάξει μια μεταρρυθμιστική ατζέντα εξαιρετικά εμπροσθοβαρή, η οποία έχει ως πρώτο στόχο να αυξήσει τους ρυθμούς ανάπτυξης. Και σ’ αυτήν την ατζέντα δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Εξάλλου, δεν υπάρχουν και ουσιαστικές διαφωνίες με τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Τώρα, ως προς τα δημοσιονομικά, επιτρέψτε μου να σας πω ότι η αποδοχή της εκλογικής νίκης της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές, στις περιφερειακές εκλογές, από τις αγορές ήταν εξαιρετικά θετική. Γιατί το λέω αυτό; Διότι η ψήφος εμπιστοσύνης σε μια μεταρρυθμιστική κυβέρνηση θα μας δώσει περισσότερους δείκτες ελευθερίας, θα μας επιτρέψει να αυξήσουμε γρηγορότερα τους ρυθμούς ανάπτυξης, να δανειστούμε με χαμηλότερο κόστος. Και κατά συνέπεια, να πετύχουμε δημοσιονομικούς στόχους, υλοποιώντας το δικό μας πρόγραμμα.

Γ. ΚΟΥΒΑΡΑΣ: Αλλά, μέσα από το μεγάλωμα του Α.Ε.Π. θα γίνει αυτό.

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Και μέσα από το μεγάλωμα του Α.Ε.Π. Αλλά, θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρος: Δεν πρόκειται ο ελληνικός λαός να πληρώσει τα σπασμένα της απερχόμενης Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα, μέτρα τα οποία ψηφίζονται τώρα, με πολύ μεγάλη καθυστέρηση και υστεροβουλία, όπως, παραδείγματος χάριν, η κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου, να επανέλθουν από την πίσω πόρτα.

Γ. ΚΟΥΒΑΡΑΣ: Θα έρθω λίγο στην κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου, το ακούω αυτό που μου λέτε. Αλλά, εδώ ξέρετε ότι γίνεται μία συζήτηση σήμερα, ότι για να περάσει η μείωση του αφορολόγητου, θα ξηλωθούν κάποια αντίμετρα, τα οποία αφορούσαν την μεσαία τάξη. Και ένα θέμα το οποίο θα μπορούσε να σας καταλογίσει κανείς είναι η ασυνέπεια στο αφορολόγητο. Γιατί σας το λέω; Διότι εφόσον προτείνετε εσείς την κατάργησή του, γιατί δεν πάτε στην Βουλή την Παρασκευή να το ψηφίσετε, που θα το φέρει ο κ. Τσίπρας;

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Διότι αυτό το οποίο γίνεται την τελευταία εβδομάδα στη Βουλή, είναι πρωτοφανές. Ο κ. Τσίπρας μας είπε το βράδυ των ευρωεκλογών ότι προτίθεται αμέσως μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών να προκηρύξει εθνικές εκλογές. Το κάνει, διότι αισθάνεται ο ίδιος -και σωστά- ότι έχει χάσει την πολιτική νομιμοποίηση να κυβερνά και να νομοθετεί. Άρα, γιατί μένει η Βουλή ανοιχτή αυτήν την εβδομάδα; Μόνο και μόνο για να γίνονται μια σειρά από πρωτοφανή, θα έλεγα, για τα δεδομένα της Βουλής πράγματα. Δεν λέω ότι δε συνέβαιναν αυτά τα πράγματα σε ένα βαθμό, στο παρελθόν. Αυτό το οποίο γίνεται τώρα, όμως, είναι απολύτως πρωτοφανές. Ένα όργιο τακτοποιήσεων και προεκλογικών ρουσφετιών. Δεν συμμετέχουμε σε αυτό το παιχνίδι, δεν νομιμοποιούμε τη λειτουργία της Βουλής αυτήν τη εβδομάδα. Έχουμε ξεκάθαρα δηλώσει ότι δεν θέλουμε τη μείωση του αφορολόγητου. Είχαμε καταθέσει τη σχετική τροπολογία. Και προφανώς, είναι ένα ζήτημα, το οποίο για εμάς πια κλείνει και κλείνει οριστικά, κ. Κουβαρά.

Γ. ΚΟΥΒΑΡΑΣ: Μη μείωση του αφορολόγητου σημαίνει κατάργηση των αντίμετρων;

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Εάν ο κ. Τσίπρας αυτήν τη στιγμή νομοθετήσει, όπως ακούω, κατάργηση αντίμετρων που αφορούν στη μεσαία τάξη, αυτό για άλλη μια φορά υποδηλώνει ότι αυτή η κυβέρνηση έχει μια ξεκάθαρη ταξική πολιτική. Η ταξική πολιτική είναι να παράγουμε ένα υπερπλεόνασμα μέσα από την αφαίμαξη των παραγωγικών δυνάμεων της ελληνικής οικονομίας, για να μπορούμε στη συνέχεια να το μοιράζουμε σε επιδόματα. Εμείς δεν υιοθετούμε αυτήν τη λογική. Και αυτή η λογική, τελικά, σκοτώνει την ανάπτυξη. Μας οδηγεί σε ρυθμούς ανάπτυξης όπως αυτοί που προβλέπονται, που είναι κάτω του 2%. Με 2% ανάπτυξη δεν πάει πουθενά η ελληνική οικονομία. Η ελληνική οικονομία χρειάζεται ρυθμούς ανάπτυξης 3%-4% για να μπορεί επιτέλους η μεσαία τάξη να αναπνεύσει. Κι αυτή η ανάπτυξη δεν θα έρθει μέσα από την κατανάλωση, θα έρθει μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις, πολλές εκ των οποίων φιλοδοξούμε να γίνουν και στον κλάδο του τουρισμού.

Γ. ΚΟΥΒΑΡΑΣ: Μάλιστα. Τώρα, θέλω να έρθουμε στο θέμα  σημερινής εκδήλωσης, Τουρισμός. Και πρώτα από όλα, θέλω να σας ρωτήσω αν θεωρείτε ότι αυτή η μακρά προεκλογική περίοδος, με τις διαδοχικές κάλπες, έχει συνέπειες στην οικονομία και ιδιαίτερα στον τουρισμό.

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Από τη στιγμή που ευελπιστώ ότι η πολιτική αλλαγή θα είναι μία μεγάλη ανάσα για την χώρα και για την οικονομία, προφανώς και προσβλέπω στις εκλογές οι οποίες έρχονται. Και θεωρώ, τελικά, ότι θα είναι ωφέλιμες για την οικονομία και προφανώς και για τον κλάδο του τουρισμού. Εκτιμώ ότι ο τουρισμός έχει καταφέρει να μείνει έξω από τις πολιτικές αντιπαραθέσεις. Και νομίζω ότι οι μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού τουρισμού, τα τελευταία χρόνια, δεν οφείλονται τόσο σε μία συγκεκριμένη κυβερνητική πολιτική, αλλά στην δυνατότητα του κλάδου του τουρισμού να κινηθεί από μόνος του, να συνεργαστεί, να πετύχει -και θα το τονίσω αυτό- εργασιακή ειρήνη, μέσα από πολύ τολμηρές και προωθημένες συζητήσεις και συνεννοήσεις που έγιναν σε επίπεδο κλαδικών συμβάσεων, με τους εργαζόμενους του κλάδου. Χαιρετίζω αυτές τις πρωτοβουλίες, που δίνουν στους εργαζόμενους του κλάδου του τουρισμού περισσότερα οφέλη και άρα τους κάνουν συμμέτοχους στην επιτυχία του ελληνικού τουρισμού. Και θα ενθαρρύνω και στο μέλλον τέτοιες πρωτοβουλίες.

Από εκεί και πέρα, αναφέρθηκε και ο κ. Πρόεδρος -και το θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό- στο γεγονός ότι έχουμε νέους Περιφερειάρχες. 12 από τους 13 Περιφερειάρχες, αυτήν τη στιγμή, που εκλέχθηκαν, πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία. Και πιστεύω ότι και με τον 13ο θα έχω έναν πολύ καλό κώδικα συνεννόησης. Θα έχω με τους εκλεγμένους Περιφερειάρχες σε μία ώρα στο γραφείο μου μία πρώτη σύσκεψη, διότι φιλοδοξώ να υπάρχει μία οργανωμένη συνεργασία με τις Περιφέρειες για την αντιμετώπιση μιας σειράς ζητημάτων που αφορούν, παραδείγματος χάριν τις υποδομές. Δεν γίνεται η Κέρκυρα να είναι στα χάλια που βρίσκεται σήμερα στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Είναι πρωτίστως ζήτημα που αφορά την Περιφέρεια και τον Δήμο. Υπάρχουν ζητήματα που αφορούν στην εταιρική ταυτότητα των Περιφερειών και τη διαχείριση των προορισμών. Βεβαίως και θέλουμε ανταγωνισμό μεταξύ των Περιφερειών, θεμιτός είναι. Θα προτιμούσα, όμως, η προβολή κάθε Περιφέρειας να γίνεται κάτω από μία ενιαία ομπρέλα, ώστε το brand της χώρας να έρχεται και να συνδέεται με τις πρωτοβουλίες των Περιφερειών. Και βέβαια βασικά έργα υποδομής, σχεδιασμός. Αυτή τη στιγμή -το ξέρετε και εσείς πολύ καλά- οι Περιφέρειες έχουν πολλά κονδύλια και πολλές φορές δεν βρίσκονται σε καμία απολύτως συνεννόηση με τον κεντρικό κράτος για το τι έργα επιτελεί η Περιφέρεια και τι έργα επιτελεί το κεντρικό κράτος.

Γ. ΚΟΥΒΑΡΑΣ: Βάλατε πολλά θέματα και βάλατε ουσιαστικά όλα τα θέματα τα οποία θα θίξουμε, αλλά θέλω να τα θίξουμε έτσι αναλυτικά. Η συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία είναι εντυπωσιακή. Έχω εδώ τα στοιχεία: 47-57 δισεκατομμύρια ευρώ στο Α.Ε.Π., 5 δισ. ιδιωτικές επενδύσεις, μέχρι 44% της απασχόλησης στην αιχμή της σεζόν, δηλαδή μεγαλύτερος εργοδότης από το Δημόσιο ο τουρισμός. Αυτά λένε τα στοιχεία του 2018. Αυτά είναι στοιχεία που έχουν επιτευχθεί από μία κυβέρνηση την οποία εσείς αντιπολιτεύεστε και θεωρείτε αποτυχημένη και καταστροφική για τη χώρα. Και θέλω να μου πείτε αν ειλικρινά αναγνωρίζετε την επιτυχία και τελικά τι μπορεί να προσφέρει στον τουρισμό μία αλλαγή κυβέρνησης. Διότι αυτά τα έχουμε με μία κυβέρνηση την οποία εσείς θεωρείτε κακή.

Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Αναγνωρίζω στον ελληνικό τουρισμό και στους επαγγελματίες του κλάδου, εργοδότες και εργαζόμενους, το μεγαλύτερο μερίδιο σε αυτή την επιτυχία. Αναγνωρίζω, επίσης -και το έχω θίξει και σε προηγούμενες παρουσίες μου στις γενικές σας συνελεύσεις, διότι με τιμάτε κάθε χρόνο με το να με καλείτε και ανταποκρίνομαι στην πρόσκλησή σας- μία πραγματικότητα η οποία έχει να κάνει με ιδιαίτερες γεωπολιτικές συγκυρίες των τελευταίων 5 ετών. Έχουμε συζητήσει ότι δεν θα είναι πάντα έτσι. Κατά συνέπεια θα πρέπει να προσαρμοστούμε και σε εποχές κατά τις οποίες οι ανταγωνιστές μας θα ξαναμπούν στο παιχνίδι με πιο δυναμικό τρόπο. Από εκεί και πέρα, ως προς τα βασικά διαρθρωτικά ζητήματα που αφορούν τον τουρισμό, υπήρξε μια πολύ καλή δουλειά επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας για την οποία δεν είδα κάποια ουσιαστική συνέχεια. Εδώ δεν έχουμε ακόμα χωροταξικό για τον τουρισμό, δηλαδή βασικές ελλείψεις που αφορούν την κανονιστική παρέμβαση της Πολιτείας δεν έχουν λυθεί. Αν έχουν γίνει εδώ και εκεί κάποιες επιμέρους θετικές ενέργειες είμαι απολύτως διατεθειμένος αυτές να τις αναγνωρίσω, αλλά δεν είδα ποτέ κάποια συνεκτική πολιτική για τον τουρισμό. Και σίγουρα δεν είδα κάποια συνεκτική πολιτική για την προσέλκυση επενδύσεων, κάτι το οποίο αφορά ειδικά τον τουρισμό και συνολικά την ελληνική οικονομία. Όταν επενδύσεις, όπως το Ελληνικό, παραδείγματος χάριν, έχουν πολεμηθεί με τόσο λυσσαλέο τρόπο, όταν υπάρχουν μεγάλες επενδύσεις που αφορούν τον κλάδο του τουρισμού που σήμερα ακόμα είναι βαλτωμένες σε γραφειοκρατικά γρανάζια, όταν μέχρι και επένδυση των αεροδρομίων, που ξέρετε πόσο σημαντική είναι, και το βλέπουμε ήδη για τον τουρισμό, καθυστέρησε δύο χρόνια από την αβελτηρία της σημερινής κυβέρνησης, δεν έχω πολλά πράγματα να της πιστώσω. Αλλά τι μπορεί να κάνει μία νέα κυβέρνηση; Πολλά πράγματα μπορεί να κάνει, φαντάζομαι θα τα συζητήσουμε στη συνέχεια.

Γ. ΚΟΥΒΑΡΑΣ: Θα τα συζητήσουμε στη συνέχεια. Να έρθουμε λίγο στη φορολογία καταρχάς; Ένα βασικό στοιχείο του κυβερνητικού σας προγράμματος, είναι η μείωση της φορολογίας, καθώς η υψηλή φορολογία πλήττει την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων. Έχουν ανακοινωθεί κάποια μέτρα  τώρα, τα οποία ψηφίστηκαν στη Βουλή, μείωση του συντελεστή Φ.Π.Α. στην εστίαση και στην ενέργεια άμεσα και στη διαμονή από 1/1/20. Τι παραπάνω θα κάνετε εσείς από αυτά;

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Καταρχάς η μείωση του Φ.Π.Α. στην εστίαση ήταν λειψή. Άρα πρέπει να γίνει ολόκληρη, όπως έγινε το 2013, τονίζω, με μικρό δημοσιονομικό κόστος, περίπου αμελητέο.

Γ. ΚΟΥΒΑΡΑΣ: Όταν λέτε ολόκληρη;

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Εννοώ ότι η μείωση του Φ.Π.Α. δεν πρέπει να αφορά μόνο τον καφέ τον οποίο αγοράζουμε για το σπίτι. Πρέπει να αφορά και τον καφέ που σερβίρεται στο εστιατόριο ή προσφέρεται από το ξενοδοχείο. Τι έχουμε δει; Σε ένα περιβάλλον υψηλών φορολογικών συντελεστών, είναι νομοτελειακά βέβαιο, όπως είχαμε προβλέψει, ότι θα έχουμε αυξημένη φοροδιαφυγή. Η μείωση των φορολογικών συντελεστών στην ελληνική οικονομία βελτιώνει τη φορολογική συμμόρφωση. Το έχουμε δει, το έχουμε αποδείξει και θα πρέπει να το αποδείξουμε και πάλι. Και αυτή δεν είναι απλά μία έκκληση προς τους επαγγελματίες του κλάδου, είναι ένα πιο ισχυρό μήνυμα ότι η μείωση της φορολογίας εξυπακούεται ότι πρέπει να βελτιώσει την φορολογική συμμόρφωση. Ο τελικός μας στόχος είναι να έχουμε δύο συντελεστές Φ.Π.Α., 22% και 11%. Δεν είναι κάτι που θα γίνει αμέσως, είναι στόχος σε βάθος 4ετίας. Και συνολικά το τουριστικό πακέτο να βρεθεί στο 11%, ώστε να είμαστε επαρκώς ανταγωνιστικοί προς τις υπόλοιπες χώρες. Μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις εντός μιας διετίας από το 28% στο 20%. Μείωση του φόρου στα μερίσματα από το 10% στο 5%, αλλά και μια σειρά εμπροσθοβαρών κινήτρων για επενδύσεις κεφαλαίου, υπεραποσβέσεις. Είναι κάτι το οποίο πολλές φορές έχουμε προτείνει. Ήδη δρομολογείται από τη σημερινή κυβέρνηση με πολύ μεγάλη καθυστέρηση. Μπορούμε να είμαστε ακόμα πιο επιθετικοί. Αλλά, και ένα σχέδιο τολμηρό το οποίο έχω προτείνει και έχω συζητήσει με τους επαγγελματίες του κλάδου του τουρισμού, όπου θα «ανταλλάσσουμε» συντελεστή δόμησης, κυρίως ως προς τους κοινόχρηστους χώρους, με μία δέσμευση για ενεργειακή αναβάθμιση υφιστάμενων ξενοδοχειακών μονάδων. Θα δώσω δηλαδή κίνητρο στα ξενοδοχεία να μπορούν να κάνουν επιθετικές βελτιώσεις στην ενεργειακή αποδοτικότητα των ξενοδοχείων τους, με αντάλλαγμα λελογισμένες αυξήσεις συντελεστή σε κοινόχρηστους χώρους, χωρίς επιβαρύνσεις στο περιβάλλον.  Το έκανε η Κύπρος.  Θα το κάνουμε και εμείς και πιστεύω ότι είναι μία πρόταση η οποία θα βρει ανταπόκριση.

Θέλουμε να βρούμε τρόπους συνεργασίας με τον κλάδο του τουρισμού, ώστε να ενθαρρύνουμε επενδύσεις -και θέλω να επιμείνω πολύ σε αυτό, διότι χθες ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος- χωρίς να κάνουμε καμία έκπτωση στην έννοια της βιώσιμης ανάπτυξης. Αυτό το καταπληκτικό σποτ το οποίο είδαμε και το οποίο παρουσιάζει με πολύ ωραίο τρόπο -και συγχαρητήρια για  την πρωτοβουλία σας- την ομορφιά της Ελλάδος, τι μας λέει; Ότι η προίκα μας είναι το περιβάλλον μας. Το περιβάλλον το φυσικό, το περιβάλλον το πολιτιστικό, το περιβάλλον το ανθρώπινο. Και ο τουρισμός μας τελικά πρέπει να πουλάει μια εμπειρία. Αυτό είναι η επίσκεψη στην Ελλάδα.  Μία εμπειρία, κατά προτίμηση όλο το χρόνο. Η εμπειρία αυτή δεν θα υφίσταται εάν υποβαθμίσουμε το φυσικό μας και το πολιτιστικό μας περιβάλλον. Άρα, στα ζητήματα που αφορούν στη βιωσιμότητα, πρέπει να είμαστε απολύτως ξεκάθαροι ότι δεν κάνουμε εκπτώσεις. Αυτό σημαίνει, ότι και σε περιοχές όπου έχουμε ήδη ενδείξεις υπερκορεσμού, που δέχονται πολύ μεγάλη πίεση, ειδικά λίγους μήνες το χρόνο, θα πρέπει να σκεφτούμε σε στενή συνεργασία με τον κλάδο του τουρισμού, ακριβώς τι θέλουμε να κάνουμε. Όμως και η περιβόητη διεύρυνση της τουριστικής σεζόν, να απλώσουμε δηλαδή τους επισκέπτες που έρχονται σε όλη τη χρονιά, συνδέεται με τη σύζευξη του τουρισμού με τον πολιτισμό. Διότι αν δεν έρθουν το καλοκαίρι στην Ελλάδα και έρθουν το χειμώνα, πρωτίστως θα έρθουν για να αποκομίσουν άλλες εμπειρίες. Οι τουρίστες σήμερα που αναζητούν την εμπειρία που παρουσιάσατε στο φιλμάκι σας, απαιτούν την προστασία του περιβάλλοντος. Διότι αυτό ψάχνουν. Και η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει τα λάθη που έκαναν άλλες χώρες που κατέστρεψαν τις ακτές τους σε μία προσπάθεια γρήγορης ανάπτυξης. Η γρήγορη ανάπτυξη δεν είναι, βέβαια, ασύμβατη με τη βιώσιμη ανάπτυξη. Διότι αυτό ζητάει η αγορά σήμερα και νομίζω ότι οι εκπρόσωποι του τουρισμού πρώτοι το γνωρίζουν πάρα πολύ καλά.

Γ. ΚΟΥΒΑΡΑΣ: Βάλατε ήδη τη λέξη εμπειρία στην κουβέντα μας, στην οποία θα έρθω μετά, γιατί ο τουρισμός είναι εμπειρία, είναι το πρώτο που μου είπαν οι άνθρωποι του τουρισμού όταν μίλησα μαζί τους λίγο για να ενημερωθώ. Και νομίζω ότι το έχουμε βιώσει άλλωστε αυτό, όσοι έχουμε ταξιδέψει. Αλλά επειδή μιλάμε συχνά για την απουσία ενός παραγωγικού μοντέλου στη χώρα και  για το στοίχημα της ανάπτυξης, μπορείτε να μου πείτε πως βλέπετε το ρόλο του τουρισμού σε αυτό; Την άποψή που λέει  ότι θα μπορούσαμε να πάμε μπροστά με το να γίνουμε μια χώρα προορισμός τουριστικός, την ενστερνίζεστε; Την πιστεύετε;        Αυτό που λένε κάποιοι έτσι κοινότυπα, τα γκαρσόνια της Ευρώπης ας πούμε, με αρνητικό τρόπο.

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Ο τουρισμός είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας και θα παραμείνει η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας. Αλλά, δεν είναι ο  τουρισμός μόνος του. Στο δικό μας το  μοντέλο υπάρχει ένα τετράγωνο που συνδέει τον τουρισμό με τη βιωσιμότητα, την προστασία του περιβάλλοντος, την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου και του πρωτογενή μας τομέα. Είναι αδιανόητο να έχουμε 30 εκατομμύρια επισκέπτες στην Ελλάδα και να μην έχει επιτευχθεί η σύζευξη μεταξύ του πρωτογενούς τομέα και του τουρισμού. Και εκεί υπάρχουν συλλογικές ευθύνες. Αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί. Άρα, δεν είναι ο τουρισμός μόνος του. Είναι ο τουρισμός σε συνδυασμό με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.          Είναι ο τουρισμός σε συνδυασμό με την εκπαίδευση. Είναι αδιανόητο σε μία εποχή που ο κόσμος αναζητά εμπειρίες, η κλασική Ελλάδα, η φιλοσοφία του Αριστοτέλη για το τι σημαίνει καλή ζωή με μέτρο, το τι προσφέρουμε εμείς συνολικά ως χώρα στους επισκέπτες οι οποίοι θα έρθουν, να μην είναι στο επίκεντρο του ίδιου του τουριστικού προϊόντος. Είναι και η σύζευξη του τουρισμού με την τεχνολογία και με τον πολιτισμό. Μας προσφέρεται μια τεράστια ευκαιρία να παρουσιάσουμε τον πολιτιστικό μας πλούτο με μία τελείως διαφορετική ματιά, μας το προσφέρει η τεχνολογία. Η τεχνολογία, επίσης, μας δίνει τεράστια εργαλεία για να μπορούμε να πετύχουμε εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού, διότι ο τουρισμός είναι οι άνθρωποί του. Και αν οι άνθρωποι, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, δεν εκπαιδευτούν, όπως υπάρχουν τέτοια προγράμματα, ήδη, πολύ επιτυχημένα, σε καινούργιες τεχνολογίες ψηφιακού marketing, θα μείνουμε πάντα πίσω. Άρα, είναι λάθος να βλέπουμε τον τουρισμό ως ένα σιλό, μόνος του ο τουρισμός: έρχεται κάποιος, φεύγει. Είναι πολύ πιο ενσωματωμένος στο αναπτυξιακό μας όραμα ο τουρισμός, από ό,τι αυτή η λογική, η οποία για μένα ανήκει στον προηγούμενο αιώνα.

Γ. ΚΟΥΒΑΡΑΣ: Μιας και λέτε για την εκπαίδευση, ακούω πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι θα ασχοληθούν με τον τουρισμό και θα ασχοληθούν σε ηγετικό επίπεδο, να μου λένε ότι θα πάω να σπουδάσω στην Ελβετία ή έχω σπουδάσει στην Ελβετία. Θεωρείτε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει και τόπος σπουδών και ενδεχομένως να προσελκύσει ακόμα και ξένους φοιτητές σε τέτοια θέματα;

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Η Ελλάδα πρέπει να έχει το καλύτερο ιδιωτικό πανεπιστήμιο τουριστικών σπουδών στον κόσμο. Αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί και να λέμε πραγματικά ότι συνδυάζουμε αυτό το οποίο έχουμε, με την εκπαίδευση των ανθρώπων μας.  Και αυτό κατεξοχήν είναι δουλειά των ανθρώπων του τουρισμού, ώστε να μπορεί να έρχονται άνθρωποι να σπουδάζουν τουριστικές σπουδές στην Ελλάδα. Ξέρουμε πολύ καλά και ακούω κι όλη αυτήν τη συζήτηση. Δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να αλλάξουμε το άρθρο 16. Αλλά, μην κοροϊδευόμαστε, η αγορά πάνω από όλα αυτό που ψάχνει είναι δεξιότητες και πραγματικά skills, πραγματική γνώση. Κι αυτό θα πληρώσει η αγορά, είτε για την Ελλάδα, είτε για το εξωτερικό. Και είμαστε πολύ πίσω ακόμα στην τουριστική εκπαίδευση. Κι εκεί πάλι, ο κλάδος του τουρισμού και μέσα από προγράμματα μαθητείας, εκπαίδευσης, θα πρέπει να είναι αρωγός, διότι τι καλύτερο από το να κάνει κανείς πρακτική άσκηση σε μία τουριστική μονάδα; Αυτά πρέπει να τα οργανώσουμε πολύ καλύτερα. Θα πρέπει να βάλουμε τις ενεργητικές πολιτικές για την εργασία, κυρίως μέσω του ΟΑΕΔ, να δουλέψουν μαζί με τον ιδιωτικό τομέα, σε τέτοιου είδους προγράμματα. Γιατί θα χρειαστούμε ανθρώπους στον τουρισμό. Και είναι από μιας πλευράς ωραίο το γεγονός ότι υπάρχει ένα ενδιαφέρον για τη γαστρονομία, για τη μαγειρική. Και γίνονται απίθανα πράγματα στον τουρισμό στην Ελλάδα. Δηλαδή, έχουμε κάθε λόγο να είμαστε υπερήφανοι και για τα μεγάλα, αλλά και για τα μικρά. Διότι μη ξεχνάμε ότι και το μικρό έχει τη θέση του σήμερα. Το μικρό ξενοδοχείο, η οικογενειακή επιχείρηση, η οποία θα προσφέρει μια καινούργια εμπειρία στον επισκέπτη. Όσο σημαντικό είναι το μέγεθος, άλλο τόσο σημαντικό είναι να μπορούμε να στηρίξουμε και τις μικρές μονάδες, που θα δώσουν αυτήν την προστιθέμενη αξία.

Γ. ΚΟΥΒΑΡΑΣ: Επειδή λέγαμε πριν ότι ο τουρισμός είναι εμπειρία, αυτό σημαίνει τι; Ότι η πολιτική για τον τουρισμό σχετίζεται αναπόφευκτα με μία σειρά θεμάτων. Αναφέρατε πριν τον πολιτισμό, το περιβάλλον, τις υποδομές. Εγώ θα σας πάω στην ασφάλεια, που είναι άλλος ένας τέτοιος τομέας. Και θέλω να μου πείτε, η κυβέρνησή σας τι μπορεί να κάνει στο θέμα της ασφάλειας; Διότι σας κατηγορεί αυτή η κυβέρνηση ότι πάτε να δημιουργήσετε μία αίσθηση ότι η Αθήνα είναι μια ανασφαλής πόλη και έτσι, υπονομεύετε την χώρα. Μήπως έχετε μία υπερβολή σ’ αυτό το θέμα;

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Όχι, δεν έχουμε υπερβολή στο θέμα αυτό. Και θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι το ζήτημα της ασφάλειας στην Αθήνα, είναι ένα ζήτημα το οποίο δεν αφορά ουσιαστικά τους επισκέπτες. Η Αθήνα είναι μία ασφαλής πόλη. Αφορά τους κατοίκους σε συγκεκριμένες συνοικίες, είτε στο κέντρο της Αθήνας, σε μία ολόκληρη γειτονιά, που θα έπρεπε να είναι μια γειτονιά υπόδειγμα, όπως είναι τα Εξάρχεια, που στην ουσία έχουν παραδοθεί σε μπαχαλάκηδες και σε εμπόρους ναρκωτικών, είτε και στις πολλές γειτονιές της Δυτικής Αθήνας, που έχουν μεγάλο πρόβλημα εγκληματικότητας. Αλλά, η όλη έννοια του πώς παίρνουμε μία υποβαθμισμένη περιοχή και την αναπτύσσουμε -αυτό αφορά πόλεις και αφορά πρωτίστως την Αθήνα, σ’ ένα βαθμό και τη Θεσσαλονίκη- βρίσκεται στο επίκεντρο του τρόπου με τον οποίο πρέπει να δούμε καινούργιες γωνιές ή γειτονιές της πόλης, οι οποίες θα μπουν στον τουριστικό χάρτη. Κι αυτό δεν απαιτεί μόνο -το έχω πει πολλές φορές- μία πολιτική καταστολής. Αυτό είναι ένα πρόβλημα, για το οποίο έχουμε μιλήσει πολλές φορές. Χρειάζονται εμβληματικά έργα, όπως το νέο αρχαιολογικό μουσείο, το οποίο οραματίζομαι για να δώσει πνοή και ζωή στο κέντρο της Αθήνας, κίνητρα για επιχειρήσεις ώστε να μπορούν να πάνε σε γειτονιές, οι οποίες, ενδεχομένως, να φαίνονται πιο προβληματικές. Κατ’ εξοχήν οι επιχειρήσεις θα είναι αυτές που θα δουν 3-5 χρόνια μπροστά και θα πουν ότι, αυτή η γειτονιά είναι υποβαθμισμένη, αλλά ίσως αξίζει τον κόπο να πάμε γιατί μπορούμε να δούμε πιο μπροστά ότι τελικά μπορεί να γίνει μία νέα εστία αστικής ανάπλασης. Και εμείς είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση.

Γ. ΚΟΥΒΑΡΑΣ: Θέλω να μείνω λίγο στο θέμα της ασφάλειας. Όταν λέτε «θα καθαρίσω τα Εξάρχεια» που είναι εδώ λίγο πιο πέρα, πώς ακριβώς το εννοείτε;

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Εννοώ ότι δεν μπορεί να υπάρχει καμία συνοικία της Αθήνας η οποία να είναι υπεράνω του νόμου και στην ουσία το κράτος να έχει εκχωρήσει μία ολόκληρη συνοικία και να μην έχει παρουσία.

Γ. ΚΟΥΒΑΡΑΣ: Δεν ανησυχείτε μήπως μία επιχείρηση στα Εξάρχεια οδηγήσει σε χειρότερη έκρηξη;

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Αφήστε να το κάνουμε αυτό με τον τρόπο μας, όπως πρέπει να το κάνουμε. Και δεν είναι δική μου δουλειά αυτή. Είναι μία επιχειρησιακή δουλειά των ανθρώπων οι οποίοι είναι αρμόδιοι και γνωρίζουν τα ζητήματα αυτά. Αλλά δεν μπορώ να ανεχθώ επίσης το γεγονός ότι το εμβληματικό κτίριο του Πολυτεχνείου, συνδεδεμένο και ταυτισμένο με μία δημοκρατική επανάσταση, αυτή τη στιγμή είναι άντρο μπαχαλάκηδων, εμπόρων ναρκωτικών και κατασκευαστών μολότοφ. Για αυτό και λέω ότι την επόμενη μέρα το άσυλο θα καταργηθεί. Άμεσα. Είναι δημόσιος χώρος το πανεπιστήμιο, όπως δημόσιος χώρος είναι το νοσοκομείο ή μία πλατεία. Και αυτό τελικά θα βοηθήσει την εικόνα της πόλης, μην έχουμε καμία αμφιβολία για αυτό. Και η Αθήνα είναι μία πόλη που δείχνει πολύ μεγάλο δυναμισμό συνολικά. Έχει ακόμα, πιστεύω, πάρα πολλά πράγματα να δώσει, αναπτυξιακά. Και οι γειτονιές της Αθήνας που ακόμα δεν τις έχουμε καν ακουμπήσει και όλο το παράκτιο μέτωπο το οποίο τώρα αρχίζει σιγά-σιγά και μπαίνει στον επενδυτικό χάρτη.

Γ. ΚΟΥΒΑΡΑΣ: Θέλω να πάμε λίγο στο παράκτιο μέτωπο. Ας πούμε, στο Ελληνικό τι ακριβώς θα γίνει με το που θα αλλάξει η κυβέρνηση, μπορείτε να μου πείτε; Διότι εδώ ακούμε Ελληνικό, μπουλντόζες που δεν μπαίνουν, μπουλντόζες που δεν ξεκινάνε ποτέ. Ο κ. Πιτσιόρλας, θυμάμαι, είχε έρθει στην εκπομπή μου πριν από ένα χρόνο και μου έλεγε ότι μέσα στο 2018 θα έχουν μπει μπουλντόζες. Έχουμε φτάσει στα μέσα του 2019, εγώ μπουλντόζα δεν έχω δει.

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Ίσως γι’ αυτό τον οδηγήσατε και στην ανακοίνωσή του ότι αποχωρεί από την πολιτική.

Γ. ΚΟΥΒΑΡΑΣ: Εντάξει, δεν τον οδήγησα εγώ, αλλά δεν έχει σημασία. Εσείς μπορείτε να μου πείτε ότι θα έχουμε μπουλντόζες μέχρι το Δεκέμβρη, ας πούμε;

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Όχι, θα σας πω συγκεκριμένα ποιες είναι οι εκκρεμότητες. Λείπουν δύο υπουργικές αποφάσεις ρυθμιστικού χαρακτήρα, μπορούν να υπογραφούν σε μία εβδομάδα. Υπάρχει και η εκκρεμότητα του διαγωνισμού για το καζίνο. Όταν τελειώσουν αυτά το Ελληνικό ξεκινάει. Πολύ απλά τα πράγματα. Τώρα μην ρωτήσετε εμένα γιατί δεν υπογράφονται αυτές οι δύο υπουργικές αποφάσεις ή γιατί το ΚΑΣ -το οποίο είναι ένα όργανο, στο οποίο θυμίζω προεδρεύει ο/η Γενικός/ή Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού- ανακάλυψε με μεγάλη καθυστέρηση ότι στο Ελληνικό ή ότι στο λιμάνι του Πειραιά υπάρχει αρχαιολογική ζώνη. Σας λέω, λοιπόν, ξεκάθαρα, τι πρέπει να γίνει για να προχωρήσει το Ελληνικό.

Γ. ΚΟΥΒΑΡΑΣ: Υπάρχουν συμφέροντα πίσω από αυτές τις καθυστερήσεις ή απλώς υπάρχουν ιδεοληψίες;

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Α, δεν ξέρω αν υπάρχουν συμφέροντα. Σίγουρα υπάρχουν, όμως, ιδεοληψίες. Εξάλλου δεν το έκρυψαν ποτέ. Θυμίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να  μετατρέψει το Ελληνικό σε ένα τεράστιο λαχανόκηπο, αυτό ήταν το όνειρο, αυτά έλεγαν. Άρα δεν μου κάνει καμία εντύπωση γιατί αυτές οι ιδεοληψίες τελικά έβαλαν εμπόδια στην καλή διάθεση, ενδεχομένως κάποιων λίγων -γιατί δεν είναι πολλοί- Υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσουν. Αλλά αυτά ανήκουν πια στο παρελθόν.

Γ. ΚΟΥΒΑΡΑΣ: Επειδή αναφερθήκατε πριν στις εργασιακές σχέσεις, θέλω να σας θυμίσω ότι οι εργασιακές σχέσεις είναι ένας τομέας, ο κατ’ εξοχήν θα έλεγα τομέας τον οποίο επιλέγει ο κ. Τσίπρας για να συγκρουστεί μαζί σας λέγοντάς σας νεοφιλελεύθερο και τα λοιπά. Και επειδή ο τουρισμός και λόγω της εποχικότητας, είναι ένας χώρος όπου υπάρχουν ελαστικές μορφές εργασίας, θέλω να μου πείτε αν θεωρείτε επαρκές το υπάρχον πλαίσιο και αν σκοπεύετε να αλλάξετε κάτι και προς ποια κατεύθυνση.

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Ήμουν, είμαι και θα είμαι υπέρμαχος των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων. Η συλλογική σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και της Ένωσης Ξενοδοχοϋπαλλήλων είναι μία κλαδική σύμβαση υπόδειγμα. Συμφώνησαν οι εργαζόμενοι με τους εργοδότες σε ένα πλαίσιο το οποίο είναι αμοιβαία αποδεκτό με επεκτασιμότητα και το οποίο τελικά θεωρώ ότι μπορεί να καλύπτει τα συμφέροντα των εργαζομένων σε πολύ καλύτερο βαθμό από εκεί που δεν έχουμε αντίστοιχες συμβάσεις. Γιατί να παρέμβουμε, λοιπόν, εμείς σε αυτή τη διαδικασία;

Γ. ΚΟΥΒΑΡΑΣ: Θεωρείτε ότι υπάρχουν προβλήματα, ας πούμε, αδήλωτης εργασίας;

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Βεβαίως και υπάρχουν προβλήματα.

Γ. ΚΟΥΒΑΡΑΣ: Πώς θα τα αντιμετωπίσετε αυτά;

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Θέλω να σας θυμίσω ότι, όταν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με Υπουργό το Γιάννη το Βρούτση τότε, βάλαμε πρόστιμο 10.500 ευρώ για την αδήλωτη εργασία, δεχθήκαμε πάρα-πάρα πολλές αντιδράσεις. Θα είμαστε πολύ αυστηροί στα ζητήματα αυτά και νομίζω ότι πια έχουμε τα εργαλεία και την τεχνολογία να μπορούμε να εντοπίζουμε τέτοια περιστατικά. Δεν πρόκειται στο πλαίσιο της συμφωνίας αλήθειας που έχω προτείνει στην επιχειρηματική κοινότητα, να δεχθούμε όχι απλά οποιαδήποτε παράβαση, παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας -αυτό είναι το αυτονόητο- αλλά θα απαιτήσουμε η επιτυχία της επιχείρησης να μοιράζεται δίκαια και στους εργαζομένους. Και, αν αυτό σημαίνει περισσότερα φορολογικά κίνητρα παραδείγματος χάρη για να δίνει μία εταιρεία μπόνους στο τέλος του χρόνου, να κάνουμε πιο  εύκολο το μπόνους -αυτό αφορά κυρίως μεγαλύτερες επιχειρήσεις- αν σημαίνει φορολογικά κίνητρα για εισηγμένες επιχειρήσεις να δίνουν μετοχές στους εργαζομένους, ώστε να γίνονται συμμέτοχοι στην επιχείρηση, αν σημαίνει κίνητρα για να προσφέρουν συμπληρωματικές παροχές, όπως ιδιωτικά ασφαλιστήρια συμβόλαια πέρα και πάνω από αυτό το  οποίο είναι υποχρεωμένοι να κάνουν, είμαστε διατεθειμένοι όλα αυτά να τα συζητήσουμε. Θα στηρίξουμε τον κόσμο της εργασίας. Ο ίδιος ο τουρισμός  ξέρει πολύ καλά, επειδή είναι ένας κλάδος παροχής υπηρεσιών, ότι αν ο εργαζόμενος δεν είναι χαμογελαστός, ικανοποιημένος και δεν πάει το πρωί με κέφι στη δουλειά, αυτό αντανακλάται τελικά στην ίδια την επιτυχία της επιχείρησης.

Γ. ΚΟΥΒΑΡΑΣ: Επειδή πριν κάνω αυτή τη συζήτηση, μελέτησα λίγο τις θέσεις του ΣΕΤΕ. Ο ΣΕΤΕ θεωρεί επιτακτική τη λήψη μέτρων για άμεση μείωση του μη μισθολογικού κόστους. Δηλαδή, ασφαλιστικές εισφορές και φορολογία και παράλληλα τη θέσπιση ενός νέου εισαγωγικού μισθού για τους νεοεισερχόμενους στη αγορά εργασίας, ανεξάρτητα από την ηλικία τους και μέχρι να συμπληρώσουν ένα εύλογο χρόνο απασχόλησης, τουλάχιστον δύο ετών. Πως τις βλέπετε αυτές τις θέσεις; Μπορείτε να τις προωθήσετε;

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Κοιτάχτε, το μεν ζήτημα της μείωσης του μη μισθολογικού κόστους όχι απλά είμαστε απολύτως σύμφωνοι, αλλά έχουμε πει ότι μέσα από μία μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, θέλουμε να πετύχουμε μια μείωση του μη μισθολογικού κόστους ως προς τις εισφορές που αφορούν στην κύρια σύνταξη, από το 20% στο 15% εντός μιας τετραετίας. Για το ζήτημα του κατώτατου μισθού εμείς ήμασταν αντίθετοι στον υπό κατώτατο μισθό ο οποίος καταργήθηκε, και πιστεύουμε ότι ο κατώτατος μισθός θα πρέπει να αυξάνεται με έναν τέτοιο τρόπο, που να δίνει στους χαμηλόμισθους περισσότερο όφελος σε σχέση με τη συνολική ανάπτυξη της οικονομίας. Για αυτό και λέμε, ότι θα θέλαμε αύξηση του πρώτου μισθού σε διπλάσιο ποσοστό από την αύξηση του Α.Ε.Π.  Όμως, οι  κλαδικές συμβάσεις του τουρισμού έχουν υψηλότερες απολαβές  από τον κατώτατο μισθό. Αυτό το οποίο θέλω να τονίσω, είναι ότι θέλουμε πολλά περισσότερα προγράμματα μαθητείας και πρακτικής άσκησης φοιτητών σε επιχειρήσεις, ώστε στη συνέχεια  οι επιχειρήσεις να μπορούν και να τους εκπαιδεύουν και να έχουν μια πρώτη μαγιά ανθρώπων που κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης τους θα μπορούν στη συνέχεια να προσληφθούν από τις επιχειρήσεις.

Γ. ΚΟΥΒΑΡΑΣ: Αν σας ζητούσα έτσι σε λίγες λέξεις να στείλετε ένα μήνυμα στους ανθρώπους του τουρισμού από αυτό το βήμα, ποιο θα ήταν αυτό το μήνυμα;

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Νομίζω ότι οι άνθρωποι του τουρισμού γνωρίζουν πολύ καλά ποιος είμαι. Τι έχω κάνει. Τη σταθερή μου προσήλωση σε ένα ανταγωνιστικό τουριστικό προϊόν. Τι μπορούμε να κάνουμε την επόμενη μέρα. Πιστεύω ότι το όραμά μας για τον τουρισμό της επόμενης μέρας, σε πολύ μεγάλο βαθμό συμπίπτει. Και θέλω να δώσω χώρο και δυνατότητα στον κλάδο του τουρισμού να κάνει αυτά τα οποία κάνει πολύ καλά. Είναι πολύ καλύτερος ο κλάδος του τουρισμού να προβάλλει την Ελλάδα μέσα από ένα πολύ ωραίο σποτ και να συμφωνήσουμε από κοινού τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε το brand Ελλάδα, από το να το κάνουμε εμείς, μόνοι μας. Γιατί γνωρίζουν πολύ καλύτερα τους πελάτες τους, από ό,τι τους γνωρίζουμε εμείς. Προφανώς κι εμείς  -εννοώ, η εκάστοτε κυβέρνηση- είμαστε πάντα οι θεματοφύλακες του brand της χώρας. Αλλά, αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε -που σε ένα βαθμό έχει γίνει- να συζητήσουμε και να συνδιαμορφώσουμε, μαζί με τον κλάδο του τουρισμού, την καινούργια εταιρική ταυτότητα μιας φωτεινής Ελλάδας, μιας αισιόδοξης Ελλάδας, που πιστεύω ότι είναι η Ελλάδα η οποία ξημερώνει μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Γ. ΚΟΥΒΑΡΑΣ: Θέλω πριν κλείσουμε, να κλείσω με ένα πολιτικό ερώτημα. Σας παρακολουθώ, όλο το τελευταίο διάστημα, μετά την νίκη σας στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές, που στέλνετε πεισματικά ένα πολύ ενωτικό μήνυμα. Και θέλω να καταλάβω εάν τελικά, για την Νέα Δημοκρατία, σ’ αυτές τις εκλογές που έρχονται, είναι διακύβευμα η αυτοδυναμία ή δε σας ενδιαφέρει τόσο πολύ η αυτοδυναμία. Είστε έτοιμος να κάνετε ανοίγματα, να κυβερνήσετε ενδεχομένως και με άλλες δυνάμεις, αν υπάρχουν στη Βουλή δυνάμεις, με τις οποίες μπορείτε να συνεννοηθείτε;

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Με ενδιαφέρει την επόμενη μέρα να έχουμε μία ισχυρή και αποτελεσματική κυβέρνηση. Για να  έχουμε τελικά μία αυτοδύναμη Ελλάδα. Μία Ελλάδα, η οποία θα μπορεί να πατάει μόνη της στα πόδια της και να μη χρειάζεται ούτε υποδείξεις ούτε στήριξη από το εξωτερικό. Θέλουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Προφανώς, το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα είναι η αυτοδυναμία. Μην κοροϊδευόμαστε. Αλλά και αυτοδύναμοι να είμαστε, θα κάνουμε πρόσκληση για ευρύτερες πολιτικές συγκλίσεις. Και θα αξιοποιήσουμε και στελεχιακό δυναμικό έξω από τον σκληρό πυρήνα των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να σηματοδοτήσουμε στην πράξη, αυτό το οποίο εννοούμε, μια πολιτική ενότητας, διεύρυνσης και κυρίως, αξιοκρατίας. Όταν μιλάμε για πραγματική αξιοκρατία δεν μπορούμε να δεχόμαστε ότι  οι μόνοι που αξίζουν είναι αυτοί οι οποίοι προέρχονται μέσα από το δικό μας κόμμα.

Γ. ΚΟΥΒΑΡΑΣ: Λοιπόν, ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Εγώ σας ευχαριστώ.
Αυτός δεν ντρέπεται καθόλου! Κινδυνολογεί ασύστολα και ανήθικα μήπως ανεβάσει τα ποσοστά του!Ψέματα, θράσος, και ανηθικότητα με μοναδικό σκοπό να προκαλέσει φόβο σε όσους τσιμπήσουν από τα ασύστολα ψέματα του, ο Αλέξης Τσίπρας είπε χωρίς ίχνος ντροπής ότι «το παλιό κατεστημένο» θέτει ζήτημα απολύσεων συμβασιούχων.  Με λίγα λόγια ο αδίστακτος λαοπλάνος πολιτικός απατεώνας προειδοποίησε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει τις εκλογές υπάρχει κίνδυνος να ξαναγυρίσουμε στις πολιτικές των μνημονίων.

Όμως όλη η Ελλάδα γνωρίζει ότι αυτός ήταν ο πρωθυπουργός που εφάρμοσε την σκληρότερη λιτότητα.

Ο Αλέξης Τσίπρας την ίδια άθλια ανήθικη τακτική εκφοβισμού πολιτών την είχε εφαρμόσει και τους συνταξιούχους πριν της Ευρωεκλογές λέγοντας ότι θα χάσουν τα επιδόματα τους, με αποτέλεσμα να χάσει με 9,5% διαφορά από την Νέα Δημοκρατία.

Αναλυτικά η ανήθικη δήλωση εκφοβισμού πολιτών Τσίπρα:

 Μια εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές, έχοντας πλήρη επίγνωση του ρίσκου που αναλαμβάνω, εντούτοις είπα την πλήρη αλήθεια στον ελληνικό λαό ότι η ψήφος του στις ευρωεκλογές έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στα μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Σήμερα, όλα όσα είπα τότε, επιβεβαιώνονται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών άνοιξε την όρεξη τόσο στο παλιό πολιτικό κατεστημένο στην Ελλάδα όσο και σε ακραίους συντηρητικούς κύκλους στις Βρυξέλλες να αμφισβητήσουν τις πολιτικές μας επιλογές και να φέρουν προσκόμματα στο σχέδιό μας.

Στο σχέδιό μας να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους όσοι έβαλαν πλάτη και έκαναν θυσίες για να βγούμε από τα μνημόνια, να δρέψουν σήμερα τους καρπούς των θυσιών τους. Να έχουν τη δυνατότητα να δουν στην καθημερινότητα, στη ζωή τους, στην τσέπη τους τα αποτελέσματα των θυσιών τους.

Σήμερα, έφτασαν μάλιστα στο σημείο να θέσουν ακόμα και ζήτημα απολύσεων συμβασιούχων στον δημόσιο τομέα. Είχαν να εγείρουν ζήτημα απολύσεων στο δημόσιο από το 2014 τότε που αρμόδιος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήταν ο κ. Μητσοτάκης. Πριν, δηλαδή, αναλάβει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ξεκαθαρίσει, καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί καμία απόλυση στον δημόσιο τομέα.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια. Η όρεξη αυτή άνοιξε, διότι, ακόμα και σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης επιμένει διαρκώς να μιλά για την ανάγκη επιστροφής στο Δημόσιο για παράδειγμα στο 1:5, στη μια πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις, ενώ, ήδη εμείς έχουμε κατακτήσει με σκληρές διαπραγματεύσεις και έχουμε πετύχει το 1:1.

Όταν, λοιπόν, υπάρχουν αυτά τα δεδομένα, τότε είναι λογικό σε ορισμένους να ανοίγει η όρεξή τους και να θέτουν στο τραπέζι επιτακτικά, ξανά, πολιτικές λιτότητας, ακόμα και απολύσεις.

Μπροστά στις κρίσιμες εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, το να γνωρίζουμε την πλήρη αλήθεια, είναι το πιο κρίσιμο. Να συγκρίνουμε προγράμματα, αλλά κυρίως να έχουμε πλήρη επίγνωση.

Η χώρα κατάφερε να βγει από τα μνημόνια, να βγει σε ξέφωτο, χάρη στις θυσίες και στους κόπους του ελληνικού λαού.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι έχει κλείσει οριστικά ο δρόμος της επιστροφής.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να ξαναγυρίσουμε πίσω στις μαύρες μέρες του 2012, του 2013, του 2014. Στις σκληρές πολιτικές των μνημονίων και τις λιτότητας.

Ο μόνος τρόπος να κλείσει οριστικά αυτός ο δρόμος είναι η επιλογή του ελληνικού λαού, των Ελληνίδων και των Ελλήνων στην κρίσιμη κάλπη των εθνικών εκλογών στις 7 του Ιούλη.


Σοβαρές αιχμές για τον υπουργό δικαιοσύνης Καλογήρου άφησε στον ΣΚΑΙ ο Θάνος ΠλεύρηςΣτο θέμα της ψήφισης των νέων ποινικών κωδίκων αναφέρθηκε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ "ΣΗΜΕΡΑ" ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης.

O κ. Πλευρής ζητά από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου να δημοσιοποιήσει τα αδικήματα των υποθέσεων που χειριζόταν και ήταν εκκρεμή προτού γίνει υπουργός, ώστε να αξιολογηθεί από τους πολίτες εάν οι εντολείς του προτού γίνει υπουργός ευνοούνται από την αλλαγή των ποινικών διατάξεων που προτείνει και ψήφισε το κόμμα του εχθές : « Καλώ κ. Καλογήρου να δημοσιοποιήσει τα αδικήματα των υποθέσεων που χειριζόταν και ήταν εκκρεμή πριν γίνει υπουργός -χωρίς φυσικά τα προσωπικά δεδομένα των εντολέων του- για να αξιολογηθεί από τους πολίτες εάν οι εντολείς του, πριν γίνει υπουργός, ευνοούνται από την αλλαγή των ποινικών διατάξεων που ψήφισε.»


Τασία : Ζητώ συγγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα είμαι υποψήφια στις εκλογέςΗ συγγνώμη της αφορά μόνο τους συντρόφους της όπως είπε, δεν είχε την ηθική να ζητήσει συγνώμη και από τον ελληνικό λαό!

Ευτυχώς δεν θα είναι υποψήφια στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου η Τασία Χριστοδουλοπούλου 

Αυτό είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

«Θέλω μόνο να ζητήσω συγγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ, την Κυβέρνηση, τους φίλους και τους συντρόφους μου που τους στενοχώρησα», είπε η Τασία, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

«Δυστυχώς δεν μπορώ να διορθώσω με κάποιον τρόπο, παρά μόνο με το ελάχιστο που μπορώ, να μην είμαι υποψήφια στις εκλογές», ανέφερε μετά την ανηθικότητα που επέδειξε με τις δηλώσεις της για την μετάταξη της κόρης της στην Βουλή.


Συνελήφθη στη Νέα Σμύρνη ο τρίτος από τους τέσσερις δραπέτες
Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, ύστερα από αιφνιδιαστική επιχείρηση ακινητοποίησαν στη μέση του δρόμου και συνέλαβαν τον 35χρονο Αντριάν Γκόμπο, έναν από τους Αλβανούς δραπέτες του Μεταγωγών, χωρίς να του αφήσουν κανένα περιθώριο αντίδρασης.

Είναι ο τρίτος κατά σειρά δραπέτης που συνελήφθη, εντοπίστηκε κοντά στην διασταύρωση των οδών Βρυούλων και Κοτυαίου, στη Νέα Σμύρνη. Πάνω του δεν βρέθηκε όπλο, όπως και στους δύο προηγούμενους συλληφθέντες, σε Βοτανικό και Ρέντη.

Πέρα από την διάρρηξη στην οικία του Λευτέρη Πανταζή ο 35χρονος Αντριάν Γκόμπο που συνελήφθη ήταν υπεύθυνος για δεκάδες ληστείες και θεωρείτο μαζί με τον Αστρίτ που παραμένει ασύλληπτος, οι πιο σκληροί από τους τέσσερις κακοποιούς και από τους πιο επιρρεπείς στο να εμπλακεί σε μάχη. 

Όταν είχε συλληφθεί στον Άλιμο ύστερα από ληστεία ήταν οπλισμένος και άρπαξε όπλο, όμως και τότε οι αστυνομικοί δεν του έδωσαν περιθώριο, πυροβολώντας στον αέρα για να τον ακινητοποιήσουν μαζί με τον συνεργό του.

Ο τελευταίος που διαφεύγει είναι τον Ασάνι Αστρίτ που τον Ιούνιο του 2012 είχε γαζώσει με καλάσνικοφ έναν 30χρονο με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει και είχε τραυματίσει σοβαρά τον 32χρονο αδελφό του, όταν τα θύματα κατέβηκαν από το σπίτι τους στην Καισαριανή σε μία προσπάθεια να αποτρέψουν τον Αστρίτ και του συνεργούς του να τους κλέψουν το αυτοκίνητο. 


Ψήφισαν τον ποινικό κώδικα ρουσφέτι σε κακοποιούς συντρόφους ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΟΤΑΜΙΑπό εχθές γίνεται πάρτι στις φυλακές της χώρας για το ρουσφέτι του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε μια διαλυμένη βουλή χωρίς κόμματα και μόλις λίγες ημέρες πριν την διάλυση της, ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε τον ποινικό κώδικα έγκλημα σε βάρος της κοινωνίας για να ικανοποιήσει ρουσφέτια ατιμωρησίας σε κακοποιούς συντρόφους του κόμματος.

Ομοφώνως έγιναν δεκτά επί της αρχής, επί των άρθρων και στο σύνολό του τα νομοσχέδια του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Τα νομοσχέδια υπερψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το Ποτάμι, τα οποία συμμετείχαν στην συζήτηση και στην ψηφοφορία. 

Η ΝΔ, δεν συμμετέχει στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, όπως είχε προαναγγείλει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ το ΚΙΝΑΛ το ΚΚΕ και η ΧΑ κατήγγειλαν την διαδικασία και αποχώρησαν τόσο από την συζήτηση όσο και από την ψηφοφορία.

Φυσικά και οι ο νέος ποινικός κώδικας ρουσφέτι σε ποινικούς θα αλλάξει και θα επανεξεταστεί απο την νέα κυβέρνηση που θα προκύψει 8 Ιουλίου και φυσικά θα καταργηθούν οι ρουσφετολογικές διατάξεις ατιμωρησίας.


Αντί να ντρέπεται ο Βούτσης την λέει στους άλλους να ντρέπονται που αποκαλύπτουν το όργιο προσλήψεωνΜετά την εντολή Τσίπρα να «παγώσουν» τις υπόλοιπες 32 ρουσφετολογικές μετατάξεις, ο Ν. Βούτσης έκανε δηλώσεις τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες φανερά εκνευρισμένος που του χάλασαν την δουλειά οι αποκαλύψεις.

«Μετά από συνεννόηση και με τον Πρωθυπουργό με εντολή μου, λόγω αρμοδιότητας, παγώνουν και αναστέλλονται απολύτως οι διαδικασίες για τις υπόλοιπες, μισές μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων στη Βουλή» 

Δικαιολόγησε το όργιο ρουσφετιών λέγοντας : «πρόκειται για τις μισές περιπτώσεις όσων αιτήθηκαν εδώ και μήνες μετάταξης, και εν προκειμένω οι μισές περιπτώσεις πήραν ήδη ΦΕΚ και ανέλαβαν υπηρεσία, ενώ άλλες 32 επρόκειτο να πάρουν ΦΕΚ τώρα ή αργότερα». Σύμφωνα με τον Ν. Βούτση, «δεν έγινε προφανώς καμία επιλογή στη βάση κομματικών κριτηρίων. Πρόκειται για μια σύννομη διαδικασία με βάση τον νόμο 4440/2016 «Περί Κινητικότητας στο Δημόσιο». Οι περιπτώσεις αυτές αφορούν σε δημόσιους λειτουργούς που υπηρετούν αποσπασμένοι στη Βουλή, κάποιοι εδώ και πολλά χρόνια και με τον συγκεκριμένο νόμο τους δόθηκε η δυνατότητα, ύστερα από απόφαση της Ολομέλειας να κάνουν μετάταξη στη Βουλή. Όσοι ενδιαφέρθηκαν έκαναν αίτηση και οι υπηρεσίες της Βουλής ήρθαν σε συνεννόηση με τα αρμόδια υπουργεία, προωθώντας τη διαδικασία σε χρόνο προγενέστερο της ανακοίνωσης για προσφυγή σε πρόωρες εθνικές εκλογές».


Και όταν ήρθε η ώρα να απολογηθεί ο Βούτσης είπε : «Η πρώην σύζυγός μου είναι εδώ από το 2007 πριν γίνω εγώ πρόεδρος. Θέλετε να εξαιρεθεί; Δεν ντρεπόμαστε λιγάκι; Το σχόλιο έρχεται μετά από πέντε ώρες «πυροβολισμών» που δέχομαι. Δεν θα αναφερόμουν ποτέ. Μήπως θέλετε ονόματα από κάθε σόι εδώ μέσα;».Ανήθικη προκλητική δήλωση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου δείχνει ποια είναι αυτή και ο ΣΥΡΙΖΑΗ ανήθικη και προκλητική Τασία έχει αποδείξει πόσο αλαζόνας και κυνική είναι.

Εχθές έδειξε με τον χειρότερο τρόπο ποια είναι η Τασία Χριστοδουλοπούλου και από ποιους απαρτίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ.  Η Τασία ήταν καλεσμένη σε εκπομπή του Alpha και οι δημοσιογράφοι τη ρώτησαν αν προκύπτει κάποιο ηθικό ζήτημα από την αποκάλυψη ότι, λίγο πριν από τις εκλογές, η κόρη της μετατάχθηκε από άλλη υπηρεσία του Δημοσίου στη Βουλή των Ελλήνων. 

Απαθής και προκλητική η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προς στιγμήν τα έχασε, μετά άρχισε να εξηγεί ότι φυσικά η κόρη της έχει όλα τα προσόντα, αλλά «ναι», είπε, «δεν βγήκε ξαφνικά η Βουλή να φωνάζει να προσλάβει την κόρη μου. Ε ναι -κατέληξε- προφανώς αξιοποιήθηκαν κάποιες διασυνδέσεις».

Εννοώντας φυσικά κομματικές διασυνδέσεις, που δεν μπορούν άλλοι να χρησιμοποιήσουν παρά μόνο τα παιδιά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.


Όργιο ρουσφετιών και στον υπουργείο Εξωτερικών
Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Κυβέρνηση, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, και λίγο πριν αποχωρήσει, φέρνει ρυθμίσεις-τακτοποιήσεις, που αφορούν ακόμη και την εσωτερική λειτουργία του Υπουργείου Εξωτερικών και της διπλωματικής υπηρεσίας. 

Οι μεθοδεύσεις αυτές είναι απαράδεκτες και θα επανεξεταστούν στο σύνολό τους».


Εγγύηση 30.000 ευρώ και στο ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα! Απειλές στην Ν.Δ.Ελεύθερος με καταβολή εγγύησης 30.000 ευρώ και τους περιοριστικούς της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης  δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα αφέθηκε μετά την  απολογία του ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα που κατηγορείται για την επίθεση με μπογιές και καπνογόνα στη Βουλή στις 21-5-2019.

Είναι ο δεύτερος κατηγορούμενος σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για φθορά ιστορικού μνημείου και αφήνεται ελεύθερος με τους ίδιους όρους και εάν δεν πληρωθεί η εγγυοδοσία θα οδηγηθεί στις φυλακές μαζί με τον σύντροφο του.

Το ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα μετά τον ανακριτή εκτόξευσε απειλές κατά της Νέας Δημοκρατίας η οποία έχει διαμηνύσει ότι τα θέματα ασφαλείας θα είναι από τα πρώτα στην ατζέντα της όταν γίνει κυβέρνηση.

Με αφορμή την παρουσία του ενώπιον της ανακρίτριας, ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, και το ενδεχόμενο κάποιο μέλος του Ρουβίκωνα να βρεθεί στη φυλακή για κάποιο διάστημα γράφει χαρακτηριστικά:

«Όσον αφορά τους νεοδημοκράτες που χαίρονται γιατί θα ανέβουν στην εξουσία,και νομίζουν πως θα πέσουμε τ'ανάσκελα απο τον φόβο μας ας χαλαρώσουν λίγο.Τα πράγματα είναι πολύ πιο περίπλοκα απο ότι νομίζουν».

Στην ίδια ανάρτησή του στο Facebook το ηγετικό στέλεχο της ομάδας υποστηρίζει ότι «πέρα από ανακριτές, κακουργήματα, συλλήψεις και εγγυήσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ,η ομάδα έχει βάλει μπροστά της ενα πρόγραμμα και θα το τηρήσει».

 
Παρουσιάστηκα σήμερα στην ανακρίτρια.Πήρα προθεσμία για να "απολογηθώ" την Πέμπτη το πρωί. Ανεξαρτήτως της όποιας κατάληξης, ο Ρουβίκωνας αυτό που είναι να κάνει θα το κάνει.Πέρα από ανακριτές, κακουργήματα, συλλήψεις και εγγυήσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ,η ομάδα έχει βάλει μπροστά της ενα πρόγραμμα και θα το τηρήσει.Η αλληλεγγύη που εξελίσσεται γύρω από την υπόθεση μας σε Ελλάδα και εξωτερικό είναι μεγάλη και το σίγουρο είναι πως θα βγούμε πιο δυνατοί από αυτήν την ιστορία.Αν στο μεταξύ μπει και κανένας φυλακή για κάποιο διάστημα τι να κάνουμε"πόλεμο έχουμε θα καούν και δύο χωριά".Δεν θα τα βάψουμε μαύρα, άλλωστε φυλακή έχουμε ξανακάνει και με τον μισό ποινικό κώδικα στο σβέρκο.Όσον αφορά τους νεοδημοκράτες που χαίρονται γιατί θα ανέβουν στην εξουσία,και νομίζουν πως θα πέσουμε τ'ανάσκελα απο τον φόβο μας ας χαλαρώσουν λίγο.Τα πράγματα είναι πολύ πιο περίπλοκα απο ότι νομίζουν.