Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

Ακροαριστεροί δημιούργησαν επεισόδια στα προπύλαια

 


Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται από νωρίς το μεσημέρι στα Προπύλαια, όπου έχουν συγκεντρωθεί ακροαριστεροί και αριστεροί εκπαιδευτικοί και φοιτητικοί σύλλογοι που πρόσκεινται στην αριστερά και την ακροαριστερά

Ακροαριστερές και αριστερές οργανώσεις συγκεντρώθηκαν σήμερα στα Προπύλαια, για την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και για τον τραυματισμό του φοιτητή στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ, μετά από πτώση από τον 3ο όροφο. 

Στο σημείο βρέθηκαν και άνδρες των ΜΑΤ, ώστε να κρατήσουν ανοικτή την οδό Πανεπιστημίου.



Κάποια στιγμή ξέσπασαν μικρής έκτασης επεισόδια από ακροαριστερούς, με χρήση χημικών και αψιμαχίες μεταξύ ακροαριστερών - αριστερών και ανδρών των ΜΑΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ακροαριστεροί και αριστεροί επιχείρησαν να κλείσουν την Πανεπιστημίου για να κάνουν πορεία προς το Σύνταγμα.

Η ένταση εκτονώθηκε σύντομα, αφού η αστυνομία δεν τους επέτρεψε να ταλαιπωρήσουν εργαζόμενους πολίτες, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν υπήρξαν συλλήψεις.



Αύξηση 18,8% για τον τζίρο των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου τον Αύγουστο 2022

 


Αύξηση 18,8% σημείωσε τον Αύγουστο φέτος ο τζίρος των επιχειρήσεων του λιανικού εμπορίου, με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων και για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, και ανήλθε σε 3,23 δισ. ευρώ, έναντι 2,71 δισ. ευρώ τον Αύγουστο 2021.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, οι δραστηριότητες που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών τον Αύγουστο είναι:

Πώληση αυτοκινήτων και ελαφρών μηχανοκίνητων οχημάτων (42,6%).

Λιανικό εμπόριο υποδημάτων και δερμάτινων ειδών σε ειδικευμένα καταστήματα (29,9%).

Παράλληλα, οι περιφέρειες που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση είναι: Δυτικής Μακεδονίας (23,5%) και Αττικής (21,5%). Αντίθετα, μείωση 0,8% υπήρξε στην Περιφέρεια Κρήτης.

Εξάλλου, για τις επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου, με εξαίρεση τα οχήματα, τα τρόφιμα και τα καύσιμα, με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων και για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Αύγουστο 2022 ανήλθε σε 0,91 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 19,3% σε σχέση με τον Αύγουστο 2021 που είχε διαμορφωθεί σε 0,77 δισ. ευρώ. Επίσης, υπήρξε μείωση 5,9% σε σχέση με τον Ιούλιο 2022 που είχε διαμορφωθεί σε 0,97 δισ. ευρώ.

Οι περιφέρειες με τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών

Οι περιφέρειες που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών είναι: Δυτικής Μακεδονίας (38,1%) και Βορείου Αιγαίου (21,5%).




Οικονόμου: Η ΕΛ.ΑΣ. θα πρέπει να εκπέμπει μήνυμα αποτελεσματικότητας και ήρεμης αποφασιστικότητας

 



Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, με αφορμή την ημέρα εορτασμού του μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας, απηύθυνε μήνυμα προς όλες και όλους τους αστυνομικούς.

«Το έγκλημα, η παρεκτροπή, η παραβατικότητα, δεν θα μείνουν ατιμώρητες»

Η κυβέρνηση, συνεχίζει ο υφυπουργός, προσπαθεί συνεχώς να «θωρακίσει» τον Έλληνα αστυνομικό με περισσότερα μέσα, αλλά το προσωπικό επίπεδο συγκρότησης, ευθύνης και κοινωνισμού του κάθε αστυνομικού ξεχωριστά και όλων των μελών του Σώματος συνολικά, είναι αυτό που θα συνεισφέρει στην επικράτηση της έννομης και συνταγματικής τάξης ενάντια στο έγκλημα και στην εκτροπή.

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου υπογραμμίζει ότι «τώρα που η επικαιρότητα "πιέζει" με εγκλήματα πρωτοφανή ως προς τη σφοδρότητα τους, ακόμη και εις βάρος ανηλίκων, η Ελληνική Αστυνομία θα πρέπει να εκπέμπει μήνυμα αποτελεσματικότητας και ήρεμης αποφασιστικότητας. Το έγκλημα, η παρεκτροπή, η παραβατικότητα, δεν θα μείνουν ατιμώρητες και ανεξέλεγκτες».




Ο γ.γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης ζητεί την παρέμβαση του ΕΣΡ για την προστασία της 12χρονης


Αθλιότητα με το θέμα της 12χρονης γίνεται από ορισμένες τηλεοπτικές εκπομπές, που δεν έχουν ίχνος ηθικής και φιλότιμου αρκεί να κάνουν νούμερα, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των θυμάτων.

Την παρέμβαση του ΕΣΡ σε ανακοίνωσή του ζήτησε και ο γ.γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης, προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, με αφορμή την υπόθεση των βιασμών και της εκπόρνευσης του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό.

Μάλιστα, ο κ. Σταμάτης καλεί το ΕΣΡ να παρέμβει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και να διασφαλίσει την προστασία του ανήλικου θύματος, παρατηρώντας την ευρεία δημοσιότητα που έχει λάβει αυτό το διάστημα η υπόθεση της 12χρονης, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία της ίδιας από την εκτεταμένη προβολή του θέματος στα ΜΜΕ.



Καντέρ για Ερντογάν: «Δικτάτορας ο Ερντογάν »

 

Ο Καντέρ είπε την αλήθεια, και αποκάλεσε τον Ερντογάν με την ιδιότητα του δικτάτορα.

Ο Τούρκος μπασκετμπολίστας Ενές Καντέρ που παίζει στο ΝΒΑ, μιλώντας για τον πρόεδρο της Τουρκίας, και τη σχέση της Ελλάδας και της Τουρκίας είπε τα πράγματα με το όνομα τους.

«Ο Ερντογάν είπε, “Κάποια νύχτα οι Έλληνες θα ξυπνήσουν και θα έχουμε εισβάλει στην Ελλάδα”. Όταν το άκουσα αυτό, σοκαρίστηκα. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι το είπε δημόσια. Δε θα έπρεπε να μιλάει έτσι. Δε θα έπρεπε να απειλεί ευρωπαϊκές χώρες, ειδικά μία χώρα που είναι μέλος της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ. Για αυτό το λόγο είναι απαράδεκτος για μένα», σημείωσε.

Ο Τούρκος μπασκετμπολίστας του ΝΒΑ είπε, «υπάρχουν τόσα πολλά παιδιά στην Τουρκία που καίνε ελληνικές σημαίες, που καίνε αμερικανικές σημαίες εξαιτίας των κηρυγμάτων μίσους του Ερντογάν. Εάν θέλουμε ένα καλύτερο και πιο φωτεινό μέλλον, ο Ερντογάν πρέπει να φύγει». Ο Καντέρ χαρακτηρίζει «δικτάτορα» τον Ερντογάν, καθώς και Δούρειο Ίππο του Βλαντίμιρ Πούτιν στο ΝΑΤΟ.

«Το μόνο πράγμα που θέλω να του πω είναι, “Τέρμα η διπλωματία”. Διότι ο Ερντογάν θέλει πόλεμο με την Ελλάδα, με την Κύπρο. Η διπλωματία δεν πρόκειται να λειτουργήσει με τον Ερντογάν. Διότι όταν έχεις να κάνεις με ολοκληρωτικά καθεστώτα ή δικτατορίες, η διπλωματία είναι εκτός συζήτησης. Η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίων είναι η Τουρκία του Ερντογάν», καταγγέλλει ο Ενές Καντέρ και τονίζει: «Ο Ερντογάν είναι συγκεντρωτικός. Θα κάνει τα πάντα για να ελέγξει το δημόσιο λόγο στη χώρα. Η Τουρκία είναι η νούμερο ένα χώρα παγκοσμίως με τους περισσότερους δημοσιογράφους στη φυλακή».

Όσο για το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στον τουρκικό λαό ενόψει των εκλογών στη χώρα του; «Η Τουρκία μπορεί να γίνει η γέφυρα μεταξύ Ισλάμ και Δύσης. Αλλά τώρα ο Ερντογάν στρέφει τη χώρα σε μία εντελώς αντίθετη κατεύθυνση. Δυστυχώς, η χώρα μου θα γίνει μια τριτοκοσμική χώρα. Ο Ερντογάν δεν αντιπροσωπεύει την Τουρκία».

Ο Τούρκος μπασκετμπολίστας που έχει εκφραστεί, πολλές φορές, κατά του Ερντογάν συνάντησε συμπατριώτες του με πρωτοβουλία της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ.





Συνεχίζουν τα καραγκιοζιλίκια οι Τούρκοι τώρα ενοχλήθηκαν για την επίσκεψη της προέδρου στην Σαμοθράκη

 


Δέν έχουν τέλος τα καραγκιοζιλίκια των Τούρκων, που έχουν θράσος να ζητάνε τον λόγο που πηγαίνουν Έλληνες σε Ελληνικό έδαφος και σε Ελληνικά νησιά.

H κοινή ελληνοαμερικανική άσκηση «Ολυμπιακή συνεργασία 2022» (Olympic Cooperation 2022) που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Θράκη, αλλά και η πρόσφατη επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην Σαμοθράκη, ενοχλεί την προκλητική θρασύτατη Τουρκία που δεν κρύβει τον εκνευρισμό της, μέσω αναφορών των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ.

Η στρατιωτική άσκηση -με τη συμμετοχή ελληνικών και αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή της Ξάνθης- χαρακτηρίζεται απο τους Τούρκους ως «προβοκάτσια», αφήνοντάς να εννοηθεί πως στοχεύει στον εκφοβισμό της μουσουλμανικής μειονότητας η οποία χαρακτηρίζεται προκλητικά ως «τουρκική» προκαλώντας όχι μόνο την Ελλάδα , αλλά και κάθε σοβαρό που ακούει τέτοια καραγκιοζιλίκια. 

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα υποστήριξε δημοσιογράφος του φιλοκυβερνητικού δικτύου Haber Global.

«Ελληνικά μαχητικά και ελικόπτερα έκαναν χαμηλές πτήσεις πάνω από τουρκικά χωριά στην Ξάνθη Η Ελλάδα που έχει εξοπλίσει παράνομα τα νησιά στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο, έκανε μία νέα προβοκάτσια στην Ξάνθη. Ο αμερικανικός και ο ελληνικός στρατός, πραγματοποιούν στο χωριό Πετροχώρι, την άσκηση «Ολυμπιακή Συνεργασία 2022». Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώθηκε πως απογειώθηκαν και τα αεροσκάφη. Και κατά καιρούς τα μαχητικά αεροσκάφη, με αυτό τον τρόπο,  κάνουν χαμηλές πτήσεις πάνω από τουρκικά χωριά της περιοχής».

Είναι τέτοια η προκλητικότητα των Τούρκων που βάλλεται και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επειδή έλαβε μέρος στις «εορταστικές εκδηλώσεις» σε ένα νησί που θα πρέπει να είναι δήθεν αποστρατιωτικοποιημένο και βρίσκεται απέναντι από τα στενά των Δαρδανελίων.

«Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ελλάδας, μετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση από τους Οθωμανούς της Σαμοθράκης, που βρίσκεται απέναντι από τα στενά του Τσανάκαλε. Η πτήση που έκαναν  τα μαχητικά αεροσκάφη πάνω από τα τουρκικά χωριά συνέπεσε χρονικά με αυτήν την επίσκεψη» συνέχισε η δημοσιογράφος του Haber Global.





Βρετανός παιδεραστής έρχεται στην Κω για διακοπές με την άδεια Βρετανού δικαστή



Απίστευτο και όμως αληθινό, και μάλιστα με τις ευλογίες της Δικαιοσύνης της Μεγάλης Βρετανίας. Ένας παιδόφιλος που έχει ομολογήσει την ενοχή του για σεξουαλική κακοποίηση δύο κοριτσιών είχε τη δυνατότητα να φύγει για διακοπές στην Ελλάδα πριν καταδικαστεί.

Ο 48χρονος Μάθιου Τόμσον πρόκειται να πετάξει σήμερα για την Κω όπου θα παραμείνει μια ολόκληρη εβδομάδα, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει πιθανή ποινή φυλάκισης.

Ο Τόμσον, από το Barnsley, παραδέχτηκε 10 αδικήματα, μεταξύ των οποίων σεξουαλική επίθεση και λήψη άσεμνων φωτογραφιών παιδιών.

Ο δικαστής Τζόναθαν Γκίμπσον δήλωσε ότι παρά την ομολογία του δεν θα ανακαλέσει την εγγύηση ενόψει της καταδίκης στις 18 Νοεμβρίου.

Αφού ο Τόμσον παραδέχθηκε την ενοχή του για τα αδικήματα στο Bradford Crown Court την Τετάρτη, η δικηγόρος του, Γκίλιαν Μπατς, δήλωσε ότι ο πελάτης της είχε προπληρώσει τις διακοπές του στην Κω και θα ήθελε να πάει.

Η δικηγόρος είπε ότι επρόκειτο να πετάξει σήμερα για το νησί των Δωδεκανήσων και θα επιστρέψει στις 27 Οκτωβρίου. Μάλιστα, πρότεινε να εμφανιστεί στην αστυνομία του Μπάρνσλεϊ την επομένη της επιστροφής του.

Η Μπατς είπε στο δικαστήριο ότι είχε συμβουλεύσει τον πελάτη της να υπογράψει στην αστυνομία πως αναγνωρίζει πως είναι «σεξουαλικός παραβάτης» πριν φύγει από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μετά την αίτηση, ο δικαστής Γκίμπσον είπε στον Τόμσον: «Έχετε δηλώσει ένοχος και φυσικά θα λάβετε τη δέουσα αναγνώριση για την ενοχή σας εν ευθέτω χρόνω όταν καταδικαστείτε. Ήσασταν με εγγύηση και δεν πρόκειται να την ανακαλέσω απλώς και μόνο επειδή ήσασταν τίμιος, ειλικρινής και παραδεχτήκατε την ενοχή σας».


Κατερίνα Αθανασίου

protothema.gr



Η άγνοια και ανεπάρκεια τροχονόμων έκοψε κλήση σε οδηγό με ψηφιακό δίπλωμα

 


Σε περιπέτειες βρέθηκε ένα οδηγός που έπεσε σε ανεπαρκής τροχονόμους που δεν ήξεραν ότι εδώ και μήνες τα διπλώματα και οι ταυτότητες μπορεί αν είναι και ψηφιακά.

Η πλατφόρμα Gov.gr Wallet τέθηκε σε λειτουργία από το περασμένο καλοκαίρι για όλους τους πολίτες και έτσι, πλέον ο καθένας μπορεί να «κατεβάσει» στην εφαρμογή την ψηφιακή αστυνομική του ταυτότητα και το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης.

Τα ψηφιακά αντίγραφα του δελτίου ταυτότητας και της άδειας οδήγησης, είναι έγγραφα πλήρως ισάξια με τα έγχαρτα έγγραφα, για κάθε νόμιμη χρήση εντός της ελληνικής επικράτειας κάτι που θα έπρεπε να γνωρίζουν οι αστυνομικοί.

Όπως ανέφερε ένας πολίτης, ωστόσο, γράφοντας στο insomnia.gr, όταν τον σταμάτησαν για τροχονομικό έλεγχο, του ζήτησαν να επιδείξει τα έγγραφα σε έντυπη μορφή και όχι ψηφιακά.

Όταν εκείνος τους έδειξε το ψηφιακό δίπλωμα, οι αστυνομικοί του είπαν ότι έπρεπε να έχει μαζί του το «κανονικό» δίπλωμα και τον προειδοποίησαν ότι θα του έκοβαν κλήση.

Αφού ο πολίτης κάλεσε την… Ελληνική Αστυνομία, η οποία βεβαίωσε τη γνησιότητα των ψηφιακών εγγράφων, τότε η κλήση ήταν γεγονός, καθώς όπως εξηγεί ο ίδιος «πλήγωσε τον εγωισμό τους» και σίγουρα θα πρέπει οι αστυνομικοί να τιμωρηθούν για την ακαταλληλότητα τους.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, θα πήγαινε την επόμενη ημέρα στην Τροχαία για να την σβήσει.

Η ανάρτηση :



Με πληροφορίες απο το protothema.gr




Ακόμα να συλληφθεί ο 28χρονος παιδόφιλος Δημήτρης Κραβαρίτης

 


Ο ποδοσφαιριστής Δημήτρης Κραβαρίτης, ο οποίος κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος του ανήλικου, παραμένει ελεύθερος καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Οι γονείς του 4χρονου κατήγγειλαν την αποπλάνηση τον Ιούλιο του 2021 και η ποινική δίωξη σε βάρος του 28χρονου ασκήθηκε τον Φεβρουάριο του 2022 διότι ακολούθησε την απλή οδό των μηνύσεων και όχι την σοβαρότητα του γεγονότος.



Σε όλο αυτό το διάστημα ουδέποτε εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον Κραβαρίτη ενώ η Αστυνομία πήρε τα δακτυλικά του αποτυπώματα πριν από μερικές ημέρες.

Η ασέλγεια στον ποινικό κώδικα δεν συνιστά αυτόφωρο αδίκημα με αποτέλεσμα η έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του 28χρονου να εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια του Εισαγγελέα που έχει την δικογραφία και τα στοιχεία που περιέχονται μέσα σε αυτή.

Τις επόμενες ημέρες, ο 28χρονος κατηγορούμενος αναμένεται να κληθεί να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή.

Η κατάθεση της μητέρας του παιδόφιλου θα δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα, η οποία εργαζόταν ως baby sitter στο σπίτι της οικογένειας και φρόντιζε το παιδί με αποτέλεσμα ο παιδόφιλος γιός να μπαινοβγαίνει όποτε ήθελε μέσα στο σπίτι κακοποιόντας τον 4χρονο.

Άτομα από το συγγενικό περιβάλλον του 4χρονου, καταγγέλλουν πως η 52χρονη όχι μόνο γνώριζε τι συμβαίνει με το γιο της και το ανήλικο παιδί αλλά κάλυπτε και τη νοσηρή δράση του 28χρονου.

Ο 4χρονος είχε φτάσει στο σημείο από την κακοποίηση να βλέπει αγκαλιές στην τηλεόραση και να τρέμει. Οι γονείς του ανησύχησαν μόλις διέκριναν αυτή την αλλαγή στη συμπεριφορά του.

Μόλις είδαν και μια ζωγραφιά του παιδιού, η οποία αποτύπωνε το μαρτύριο που περνούσε, ανακάλυψαν τι συνέβαινε μέσα στο σπίτι τους.

«Ολα ξεκίνησαν από μια ζωγραφιά. Από αυτά που είχε ζωγραφίσει το παιδί οι γονείς καταλάβαν πως κάτι συμβαίνει. Εκεί, λειτούργησε το ένστικτο των γονιών και ζήτησαν βοήθεια», εξηγεί ο δικηγόρος της οικογένειας.



«Εγώ είμαι ο "Μιχάλης", δεν έχω πάει με τη 12χρονη, θέλουν να μου τα φορτώσουν όλα»

 


Ο «Μιχάλης», που θεωρείται πως είναι πρόσωπο που σχετίζεται με την υπόθεση, εμφανίστηκε στον Alpha και δίνει τη δική του εκδοχή για το πώς έχουν τα πράγματα.

Ο κατηγορούμενος που ψάχνει η ασφάλεια είπε «Δεν τη συνάντησα ποτέ από κοντά τη 12χρονη. Δεν είχα επικοινωνία ούτε με τον 53χρονο, τον κατηγορούμενο. Ούτε τον ήξερα ούτε είχα κάποια μαζί του. Η μόνη επικοινωνία ήταν μέσα από τα μηνύματα με τη μικρή και μπορεί αυτός να είχε και να χειριζόταν το προφίλ της» και συνεχίζει: «Αυτή η ιστορία δεν είναι τωρινή. Εμένα η πρώτη κρούση μού έγινε από ένα site. Μου λέει ''θέλεις να βρεθούμε;'' και είχε μια παιδική φωτογραφία».

«Προσπαθούν να με βρουν από το ψεύτικο προφίλ που είχα κάνει για να παρακολουθώ την κόρη μου. Ούτε εμβάσματα έχω στείλει ούτε λεφτά ούτε γνωστούς. Εγώ είμαι ο ''Μιχάλης'' που ψάχνουν οι Αρχές και θέλουν να του ρίξουν όλα αυτά που έχουν γίνει για να καλύψουν άλλα…» αναφέρει χαρακτηριστικά, και σημειώνει πως δεν θέλει να παρουσιαστεί αυτοβούλως στις Αρχές γιατί φοβάται τον διασυρμό.

«Δεν έχω ''πάει'' ποτέ με ανήλικη ούτε με ενήλικη επί πληρωμή», αναφέρει.



Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Όχι» στη συνεργασία Τουρκίας-Ρωσίας για τη δημιουργία κόμβου φυσικού αερίου

 



Την αντίθεση των Ηνωμένων Πολιτειών στην συμφωνία που ανακοίνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την δημιουργία κόμβου φυσικού αερίου σε συνεργασία με την Ρωσία εκφράζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Όπως τόνισε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Βεντάντ Πατέλ, «ως ΗΠΑ παροτρύνουμε τους συμμάχους μας να λάβουν μέτρα για να διαφοροποιήσουν τις πηγές ενέργειας τους και να μειώσουν την ενεργειακή εξάρτηση από τη Ρωσία. Ειδικότερα στην περίπτωση της Τουρκίας, συνεργαζόμαστε στενά μαζί της για να βοηθήσουμε τις δικές της προσπάθειες για την ενίσχυση της μακροπρόθεσμης ενεργειακής ασφάλειας».

«Εργαστήκαμε στενά με τους συμμάχους και τους εταίρους μας για να επιβάλουμε ένα σοβαρό και άνευ προηγουμένου κόστος στη Ρωσία, μεταξύ άλλων μέσω κυρώσεων, ελέγχων στις εξαγωγές και περιορισμών βίζας. Εξηγήσαμε στην Τουρκία και σε όλους τους συμμάχους και εταίρους μας ότι κανείς δεν θα πρέπει να μετατραπεί σε ένα ασφαλές καταφύγιο για παράνομες ρωσικές περιουσίες ή συναλλαγές, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», σημείωσε ο Βεντάντ Πατέλ.




Eικόνες από το δυστύχημα με το μονοκινητήριο αεροσκάφος

 


Το μεσημέρι της Τετάρτης (19/10), έπεσε μονοκινητήριο μονοθέσιο αεροσκάφος κοντά στο 96ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, στην περιοχή που βρίσκεται η λίμνη Υλίκη. 

Νεκρός ανασύρθηκε ο 79χρονος πιλότος του.



Το μονοκινητήριο αεροσκάφος ετοιμαζόταν να προσγειωθεί σε ιδιωτική αερολέσχη -Perneri- που βρίσκεται στην περιοχή, όταν κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες έχασε τον έλεγχο του αεροπλάνου και κατέπεσε πάνω σε έκταση με πουρνάρια, κοντά στον διάδρομο προσγείωσης.

Τα αίτια της τραγωδίας αναζητούνται. Το αεροπλάνο, είχε απογειωθεί νωρίτερα από την Αερολέσχη Θήβας.