Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023

Γυμνός άντρας έπεσε στο κενό από τις ράγες του σταθμού στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης

 


Στον απόηχο των εορτασμών, των πάρτι, και του αλκοόλ μετά τα λοκντάουν στη Νέα Υόρκη, έγινε viral ένα βίντεο με ένα γυμνό μαύρο άντρα που έπεσε από τις υπερυψωμένες γραμμές του μετρό της Νέας Υόρκης.

Το βίντεο δείχνει έναν γυμνό νεαρό άνδρα να κρέμεται από το ένα χέρι από τον υπερυψωμένο σιδηροδρομικό σταθμό 6 ανάμεσα στις λεωφόρους Westchester και Metropolitan στο Μπρονξ.



Ο άνδρας, κλωτσώντας τα πόδια του, κρατιέται από την άκρη των γραμμών καθώς ένα τρένο πλησιάζει αργά, σταματά και μετά συνεχίζει.

Περίπου 30 δευτερόλεπτα μετά το βίντεο, ο άνδρας αφήνεται και πέφτει από ύψος περίπου τριών ορόφων στο πεζοδρόμιο.

Ένας έφηβος που κρατά μια μπάλα μπάσκετ και περπατά κάτω από το σταθμό φαίνεται τρομαγμένος και τρέχει προς τον γυμνό άνδρα να δει αν τραυματίστηκε.



«Έπεσε. Έπεσε. Έπεσε», λέει αυτός που καταγράφει τη σκηνή με το κινητό του προτού πλησιάσει τον άνδρα - ο οποίος είναι μπρούμυτα στο πεζοδρόμιο, αλλά δεν αιμορραγεί εμφανώς - και δηλώνει: «Ναι, θα πάρω τους αστυνομικούς».

Το NYPD επιβεβαίωσε το περιστατικό της 23ης Δεκεμβρίου και είπε ότι ο άγνωστος άνδρας, ο οποίος είναι γύρω στα 20, είχε τις αισθήσεις του όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Το βίντεο δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου σχεδόν όλοι κατηγορούσαν τους περαστικούς οι οποίοι αντί να βοηθήσουν τον νεαρό άντρα σχολίαζαν και γελούσαν αντί να καλέσουν σε βοήθεια.





Υπόσχεση Τσίπρα σε Λούλα να φέρει όλο τον ΣΥΡΙΖΑ στο καρναβάλι του Ρίο να ηγηθούν της παρέλασης

 


Κατά την επίσκεψη του Τσίπρα στον 80χρονο παππού Λούλα που έχει καταδικαστεί για διαφθορά, το ψέμα έπεσε σύννεφο και ο Τσίπρας αναρύθμισε τις "επιτυχίες" του προσπαθώντας να ρίξει την Ελλάδα στα βράχια.

Ο νέος ακροαριστερός πρόεδρος της Βραζιλίας δεν μπορούσε να ενημερωθεί τόσα χρόνια για τα "επιτεύγματα" του Αλέξη Τσίπρα, επειδή ήταν φυλακή, προσπαθούσε να γλιτώσει από όσα έκανε για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, και τελικά γλίτωσε επειδή τον δίκασε λάθος δικαστήριο.

Κυρίαρχο θέμα ήταν η προδοσία της Μακεδονίας ξεπουλώντας το όνομα στα Σκόπια, και ακολούθησαν μετά τις επιτυχίες που είχε στην οικονομία, διαλύοντας την χώρα και εξαθλιώνοντας τους πολίτες, τέλος ανέφερε τις καλές σχέσεις που έχει με τον Ερντογάν προσπαθώντας με εντολές του να διασύρει την Ελλάδα διεθνώς, και το πώς την γλίτωσε το Αιγαίο και δεν χάρισε κανένα νησί στην Τουρκία.

Επίσης ο Τσίπρας έδωσε μαθήματα στον Λούλα  πώς να αλλάξει τον ποινικό κώδικα στην Βραζιλία για να απελευθερώσει σε βάρος της ασφάλειας της χώρας σκληρούς κακοποιούς, ώστε να αποσυμφορήσει τις φυλακές της χώρας του.

Τέλος ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε στον Λούλα ότι θα ηγηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ του φετινού καρναβαλιού στην Βραζιλία, και εξέφρασε την επιθυμία να είναι ο ίδιος ο Τσίπρας με τον Σπίρτζη οι φετινοί καρνάβαλοι. 



Επανήλθε από κώμα 17χρονος λίγο πριν οι γονείς δωρίσουν τα όργανά του

 



Ο νεαρός βρισκόταν σε κώμα μετά από τροχαίο. Οι γιατροί αποφάσισαν μετά από μήνες να τον αποσυνδέσουν από τα μηχανήματα και η μητέρα του θέλησε να δωρίσει τα όργανά του. Κι όμως τότε, συνέβη το απίστευτο. Ο εγκέφαλός του άρχισε να αντιδρά και πλέον βρίσκεται σε διαδικασία αποκατάστασης.

Ο λόγος για τον 17χρονο Ταξιάρχη Κάιτατζη από τον Μόλυβο, που σύμφωνα με τον ιστότοπο stonisi.gr, νοσηλευόταν σε κώμα μετά από τροχαίο, τον περασμένο Αύγουστο. Έκτοτε, υπεβλήθη σε πολύ δύσκολες επεμβάσεις, με τους γιατρούς να προσπαθούν να τον σώσουν. Όμως στο τέλος «σήκωσαν τα χέρια ψηλά». Η μητέρα του πείστηκε να δωρίσει τα όργανά του.

Λίγο πριν επέλθει το μοιραίο, ο εγκέφαλος του 17χρονου άρχισε να δίνει σημεία ζωής και επέστρεψε στη ζωή λίγη ώρα πριν σταματήσει η μηχανική υποστήριξη.

Όλα ξεκίνησαν στο βράδυ της 28ης του περασμένου Αυγούστου στο πανηγύρι για τα Νιάμερα της Παναγιάς στη Στύψη. Ο Ταξιάρχης έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, ξεκίνησε να επιστρέψει με το δίκυκλο του στον Μόλυβο. Κάποιοι κάτοικοι της περιοχής πρόλαβαν να σταματήσουν την παρέα του, που επίσης είχε καταναλώσει αλκοόλ. Αλλά όχι τον Ταξιάρχη. Λίγα λεπτά αργότερα τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι.

Ο 17χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης σε κρίσιμη κατάσταση με πολύ σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Στο χειρουργείο, ο νευροχειρούργος Πέτρος Σουρτζής μαζί με την ομάδα του, έδωσε μάχη να τον κρατήσει στη ζωή. Τον μετέφεραν στη ΜΕΘ, όπου διασωληνώθηκε. Λίγες μέρες μετά, έγινε δεύτερη επέμβαση όπου του αφαιρέθηκαν τμήματα του κρανίου του προκειμένου να μειωθεί η εγκεφαλική πίεση.

Πλέον, αντιμετώπιζε πρόβλημα με τον εγκέφαλό του. Οι γιατροί συζήτησαν το ενδεχόμενο να σταματήσει η μηχανική υποστήριξη. Και η μητέρα του έδωσε έγκριση να δωρίσει τα όργανά του, για να δώσει ζωή σε άλλους ασθενείς.

Λίγες ώρες μετά κι ενώ όλοι περίμεναν το τέλος, ο εγκέφαλος του άρχισε να αντιδρά. Πολλοί μίλησαν για θαύμα. Στις 8 Νοεμβρίου, ημέρα της γιορτής του και της γιορτής του προστάτη του Αρχαγγέλου, ο νεαρός μεταφέρθηκε σε κανονικό θάλαμο στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Σήμερα ο Ταξιάρχης έχει επανέλθει πλήρως. Βρίσκεται σε Κέντρο Αποκατάστασης στο Λουτράκι της Κορινθίας για να αντιμετωπίσει τα κινητικά του προβλήματα.

«Κινείται με πατερίτσες, αλλά και αυτό θα ξεπεραστεί» λέει η μητέρα του.

Σε λίγο καιρό θα επιστρέψει στη Μυτιλήνη, θα ακολουθήσει μια ακόμα επέμβαση αποκατάστασης.

«Θέλω από την καρδιά μου να ευχαριστήσω όλους όσοι βοήθησαν το παιδί μου στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Το νευροχειρούργο Πέτρο Σουρτζή και όλη την ομάδα του. Γιατρούς, νοσηλευτές όλους και όλες. Τους γιατρούς και το Προσωπικό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου μας. Τους φυσικοθεραπευτές Πάρη Ταρατόρη και Χριστόδουλο Προβέτζα» δήλωσε η Αφροδίτη Γκάγκα.


protothema.gr



Γυναίκα ποζάρει στους καταρράκτες της Βικτώριας σε ύψος 109 μέτρων!

 



Οι καταρράκτες της Βικτώριας που βρίσκονται στα σύνορα μεταξύ Ζάμπιας και Ζιμπάμπουε στην Αφρική, προκαλούσαν δέος και τρόμο σε κάθε επισκέπτη

Το γνωστό σημείο είναι ο καταρράκτης του Διαβόλου, ή Πισίνα του Διαβόλου.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες μέρες ένα βίντεο με μία γυναίκα, η οποία ποζάρει στην άκρη της πισίνας του Διαβόλου, που βρίσκεται στην κορυφή των καταρρακτών Βικτώρια και έχει ύψος κοντά στα 109 μέτρα.




Time lapse 48 ωρών έξω από κατοικία με το χιόνι έφτασε τα 80 εκατοστά

 



Οι εικόνες από την «καταιγίδα-βόμβα» στις ΗΠΑ ήταν συγκλονιστικές και χαρακτηριστικό της μεγάλης χιονόπτωσης είναι ένα time lapse βίντεο έξω από σπίτι, όπου το χιόνι μέσα σε 48 ώρες όχι απλά κάλυψε τα πάντα, αλλά έφτασε τα 80 εκατοστά.





Σύγκρουση ελικοπτέρων στην Αυστραλία

 



Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά τη σοκαριστική σύγκρουση δύο ελικοπτέρων στην Αυστραλία, το πρωί της Τρίτης (2/1).

Σύμφωνα με πληροφορίες της SUN, τρεις επιβαίνοντες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και συνολικά 13 άτομα έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο, ύστερα από την σύγκρουση των ελικοπτέρων. 



Το ένα από τα ελικόπτερα κατάφερε να προσγειωθεί με επιτυχία, κοντά στο θέρετρο Sea World στο Gold Coast της Αυστραλίας.

Οι νεκροί πιστεύεται ότι ήταν επιβαίνοντες στο άλλο ελικόπτερο το οποίο συνετρίβη. Η μάρτυρας Emma Burch δήλωσε στο Gold Coast Bulletin ότι το ατύχημα φαίνεται να συνέβη όταν το ένα ελικόπτερο απογειωνόταν και το άλλο βρισκόταν σε διαδικασία προσγείωσης.



Τα ελικόπτερα έπεσαν το ένα πάνω στο άλλο. Μαζικός κρότος ακούστηκε σε όλο το τουριστικό πάρκο Broadwater και στη συνέχεια ακούστηκε ένας δεύτερος δυνατός θόρυβος καθώς το ελικόπτερο που έχασε τον έλεγχο χτύπησε στο νερό και διαλύθηκε. 



Ρομά λήστεψαν σπίτι στα Μελίσσια τους καταδίωξαν και παράτησαν την λεία τους

 



Συνελήφθησαν τρεις Ρομά κακοποιοί 18, 20 και 24 ετών, για διάρρηξη σε σπίτι που σημειώθηκε την παραμονή Πρωτοχρονιάς στα Μελίσσια.

Οι Ρομά που έχουν ρημάξει τα σπίτια σε κλοπές και ληστείες απέκτησαν πρόσβαση στο εσωτερικό της μονοκατοικίας με ένα σκεπάρνι, καθώς έσπασαν με αυτό την κλειδαριά της εισόδου. Οι κακοποιοί άρπαξαν κοσμήματα και τιμαλφή, τα έβαλαν μέσα σε μία μαξιλαροθήκη και επιβιβάστηκαν σε ένα μαύρο Ι.Χ. αυτοκίνητο. Υπενθυμίζεται ότι είχαν ληστέψει ξανά στο παρελθόν την ίδια μονοκατοικία στα Μελίσσια.

Οι Ρομά κακοποιοί έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και ξεκίνησε καταδίωξη, άφησαν το Ι.Χ. που επέβαιναν στην περιοχή του Αμαρουσίου και επιχείρησαν να διαφύγουν πεζή, αλλά τελικά συνελήφθησαν. Οι συλληφθέντες είχαν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές, για παρόμοια αδικήματα, ενώ τα κλοπιμαία επέστρεψαν στους ιδιοκτήτες τους.



Μοράλες - Μαδούρο - Λούλα τα ινδάλματα του Τσίπρα

 




«Με ψάχνει η Interpol» είχε καταγγείλει ο Μοράλες το 2019.



Δύο εβδομάδες μετά τη διαφυγή του στο Μεξικό ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας, Εβο Μοράλες, κατήγγειλε ότι τον αναζητά η Interpol για μια σειρά εγκλημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μοράλες αναζητείται για σύσταση ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης, διακίνηση ναρκωτικών αλλά και χρηματοδότηση τρομοκρατικών ενεργειών.

Ο υπουργός της μεταβατικής κυβέρνησης της Βολιβίας, τόνισε ότι ο Μοράλες «έχει διαπράξει εγκλήματα κατά πολιτικών του αντιπάλων και κατά της ανθρωπότητας», ενώ η γενική εισαγγελία της Βολιβίας ξεκίνησε έρευνα εναντίον του πρώην προέδρου της χώρας.


Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Βενεζουέλας διαπράττουν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας προκειμένου να καταστείλουν την αντιπολίτευση με εντολές που έρχονται από την κορυφή του καθεστώτος, σύμφωνα με έκθεση ειδικών του ΟΗΕ που δόθηκε στην δημοσιότητα πρίν απο δύο μήνες.

«Οι έρευνες και οι αναλύσεις μας δείχνουν πως το κράτος της Βενεζουέλας στηρίζεται στις υπηρεσίες πληροφοριών και στους πράκτορές της προκειμένου να καταστείλει τη διαφωνία στη χώρα. Κάνοντάς το, σοβαρά εγκλήματα και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων διαπράττονται, κυρίως πράξεις βασανιστηρίων και σεξουαλική βία», καταγγέλλει η Μάρτα Βαλίνας, πρόεδρος της ανεξάρτητης ερευνητικής επιτροπής του ΟΗΕ για τη Βενεζουέλα.

Τα συμπεράσματα που παρουσιάστηκαν σήμερα δίνουν λεπτομέρειες για την αλυσίδα διοίκησης και τον ρόλο διαφόρων προσώπων στην «εκτέλεση ενός ενορχηστρωμένου σχεδίου από τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους προκειμένου να καταστείλουν την εναντίωση στην κυβέρνηση», υπογραμμίζει η αποστολή σε μια ανακοίνωση Τύπου.

Η αποστολή κατέγραψε 122 περιπτώσεις θυμάτων «που υποβλήθηκαν σε βασανιστήρια, σε σεξουαλική βία και/ή άλλη βάναυση, απάνθρωπη και υποβιβαστική μεταχείριση» από πράκτορες των υπηρεσιών στρατιωτικής αντικατασκοπίας (DGCIM).

«Τα βασανιστήρια πραγματοποιούνταν στο αρχηγείο της στην Μπολέιτα στο Καράκας και σε ένα δίκτυο μυστικών κέντρων κράτησης σε όλη τη χώρα», αναφέρει η επιτροπή.

Από την πλευρά της, η εθνική υπηρεσία πληροφοριών (SEBIN), «βασάνισε ή κακομεταχειρίστηκε κρατούμενους -περιλαμβανομένων πολιτικών της αντιπολίτευσης, δημοσιογράφων, διαδηλωτών και υπέρμαχων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων- κυρίως στο κέντρο κράτησης El Helicoide στο Καράκας», προστίθεται.

Η έκθεση καταγράφει λεπτομερώς τους φόνους, τις εξαφανίσεις, τους εκβιασμούς, τις σωματικές τιμωρίες και τη σεξουαλική και σεξιστική βία. «Οι αρχές όχι μόνο δεν εμπόδισαν και δεν ερεύνησαν αυτές τις καταπατήσεις δικαιωμάτων» αλλά έλαβαν μέρος σε αυτές, αναφέρει το έγγραφο, σημειώνοντας ιδιαίτερα την περίπτωση του Γκραν Σαμπάνα στην πολιτεία Μπολίβαρ (νότια).

«Η Βενεζουέλα παραμένει αντιμέτωπη με μια βαθιά κρίση ανθρωπίνων δικαιωμάτων» σημειώνει η Βαλίνας που ζητά από τη διεθνή κοινότητα να παρακολουθήσει εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις στη χώρα «προκειμένου να προωθηθεί η δικαιοσύνη, η λογοδοσία και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».



Για ξέπλυμα μαύρου χρήματος καταδικάστηκε ο Λούλα Ντα Σίλβα, και την γλίτωσε γιατί ακυρώθηκε η καταδίκη του επειδή έγινε απο αναρμόδιο δικαστήριο, και πρέπει να ξαναγίνει.

Αυτό του έδωσε το δικαίωμα να κατέβει ξανά για πρόεδρος της Βραζιλίας.

Η εισαγγελία είχε αναφέρει για τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε ο Σίλβα, ότι έχουν να κάνουν με την ιδιόκτητη βίλα της οικογένειας στην πόλη Γκουαρούγια, η οποία δεν είχε δηλωθεί.

Η υπόθεση αφορούσε ακόμα και τις παράνομες χρηματοδοτήσεις στις καμπάνιες του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος και συνιστά μέρος του πολύκροτου σκανδάλου στον κρατικό πετρελαϊκό κολοσσό Petrobras.

Την καταδίκη του αριστερού πρώην προέδρου Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα ακύρωσε δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Βραζιλίας και ο Έντσον Φάχιν τόνισε ότι  δικαστήριο της νότιας πόλης Κουριτίμπα δεν είχε την αρμοδιότητα να δικάσει τον Λούλα για κατηγορίες διαφθοράς, σημειώνοντας ότι πρέπει να δικαστεί εκ νέου σε ομοσπονδιακά δικαστήρια στην πρωτεύουσα Μπραζίλια.

Ο Λούλα είχε καταδικαστεί σε 12 χρόνια φυλακή για διαφθορά στην κρατική πετρελαική Petrobras για ίδιον όφελος και μίζες στο κόμμα του και τα στελέχη του. 

Έμεινε 1.5 χρόνο στη φυλακή και αποφυλακίστηκε μετά την απόφαση του Ανώτατου ΔΙκαστηρίου να καταργήσει τη νομολογία σύμφωνα με την οποία ένας υπόδικος μπορούσε να οδηγηθεί στη φυλακή αν είχε απορριφθεί η πρώτη έφεσή του (όπως και του Λούλα). Με την απόφαση αυτή βγήκαν από τη φυλακή 5.500 άτομα, αλλά όλοι τους είναι υπόδικοι. Το ίδιο και ο 78χρονος Λούλα, την απελευθέρωση του οποίου πανηγύρισε πρώτος ο Μαδούρο, γνωστός για τη σήψη και τη διαφθορά της δικτατορικής κυβέρνησής του.