Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

500 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν Πολάκη για μπούλινγκ στον Νίκο Φίλη

 


Με τη φράση «το μπούλινγκ δεν είναι ίδιον της Αριστεράς», πάνω από 500 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «φωτογραφίζουν» τον Παύλο Πολάκη για ανοίκειες επιθέσεις και μπούλινγκ κατά του Νίκου Φίλη.

Οι αθλιότητες, και οι ακρότητες Πολάκη έχουν προκαλέσει εσωκομματικό σάλο και την αντίδραση στελεχών που με το νέο κείμενό τους διατυπώνουν ανοικτά τη δυσφορία τους. 

Καλούν δε τα στελέχη του κόμματος «να αντιδράσουν και να απονομιμοποιήσουν τέτοια φαινόμενα, καθώς και όσους τα δημιουργούν», με την κατακλείδα: «Το μπούλινγκ δεν είναι ίδιον της Αριστεράς».

Ο Νίκος φίλης έγραψε στο facebook :

500+ μέλη, ένα κείμενο 

===

500+ μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δημοσιοποίησαν κείμενο με τίτλο «Το πολιτικό μπούλινγκ δεν είναι ίδιον της Αριστεράς». Μπορείτε να το διαβάσετε στο λινκ που παραθέτω στο τέλος, μαζί με τα ονόματα εκείνων που υπέγραψαν. 

Αφορμή υπήρξαν προσωπικές επιθέσεις με ύβρεις και ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον μου στο διαδίκτυο, επειδή υποστήριξα τις απόψεις μου εν όψει του Συνεδρίου. Όσοι παρακολουθούν τα σχόλια στα social media, έχουν εικόνα για την «ποιότητα» αυτών των αντιδράσεων. Δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός· είναι επαναλαμβανόμενο και αφορά επιθέσεις εναντίον και άλλων συντρόφων και συντροφισσών, με αποτέλεσμα να ευτελίζεται η αναγκαία πολιτική αντιπαράθεση. 

Είναι ευθύνη όλων μας, και πρωτίστως όλων όσοι μετέχουμε στην ηγεσία του κόμματος, να υπερασπιστούμε τα ήθη και τις αξίες της Αριστεράς. Κι αυτή τη δέσμευση διαβάζω στο κείμενο των 500+. Προσωπικά τους ευχαριστώ για την πρωτοβουλία τους, που δείχνει πόσο ισχυρά είναι στη μεγάλη πλειοψηφία των αγωνιστών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τα «γονίδια» του πολιτικού πολιτισμού και τα αντισώματα απέναντι σε πρακτικές μισαλλοδοξίας και «αγριανθρωπισμού». Πρόκειται για τις ιστορικές καταβολές της Ανανεωτικής Ριζοσπαστικής Αριστεράς, που ενώ εξελίσσονται και ανανεώνονται, δεν μεταλλάσσονται στο αντίθετό τους, ούτε προσφέρονται για συγχώνευση με απόψεις και πρακτικές που έλκουν την καταγωγή τους από τις μαύρες μέρες του «Αυριανισμού», του όμορου ακροδεξιού ρατσιστικού και σεξιστικού μίσους, αλλά και την επιμόλυνση του μιντιακού συστήματος από ανάλογες αντιλήψεις.

Εδώ λινκ για το κείμενο: https://www.avgi.gr/.../407078_politiko-mpoylingk-den...


app-facebook
Νίκος Φίλης
7 ώρες πριν

500+ μέλη, ένα κείμενο
===
500+ μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δημοσιοποίησαν κείμενο με τίτλο «Το πολιτικό μπούλινγκ δεν είναι ίδιον της Αριστεράς». Μπορείτε να το διαβάσετε στο λινκ που παραθέτω στο τέλος, μαζί με τα ονόματα εκείνων που υπέγραψαν.

Αφορμή υπήρξαν προσωπικές επιθέσεις με ύβρεις και ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον μου στο διαδίκτυο, επειδή υποστήριξα τις απόψεις μου εν όψει του Συνεδρίου. Όσοι παρακολουθούν τα σχόλια στα social media, έχουν εικόνα για τ...

Δείτε περισσότερα
327
46
45


Αθλιότητα ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τα έργα υποδομής στο Μάτι - Τα 13 fake news του ΣΥΡΙΖΑ

 


Σάλο έχει προκαλέσει η απίστευτη αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ που καταψήφισε τα μέτρα για την κατασκευή έργων υποδομής για τους πυρόπληκτους στο Μάτι.

Πρόκειται για έργα ανασυγκρότησης των περιοχών που καταστράφηκαν από τις φονικές πυρκαγιές, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους 103 άνθρωποι επειδή ήταν ανίκανος ο ΣΥΡΙΖΑ να τους προστατέψει, και συγκεκριμένα για δωρεά από την Κυπριακή Δημοκρατία προς ανέγερση 100 κοινωνικών κατοικιών στο Μάτι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αιτιολόγησε την άρνησή του να ψηφίσει το μνημόνιο ανάπλασης με το επιχείρημα ότι το τελικό σχέδιο προβλέπει κατασκευή κοινωνικών κατοικιών, αντί νοσοκομείου που προέβλεπε η αρχική συμφωνία.

Η συμφωνία κυρώθηκε από τη Βουλή με ψήφους της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης, με θλιβερή παραφωνία και αθλιότητα όλη την αριστερά στην χώρα, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25.

Το Παρατηρητήριο «Fake News» της Νέας Δημοκρατίας αποδομεί τα επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ για την καταψήφιση.

Ακολουθεί η ανακοίνωση με τα 13 fake news του ΣΥΡΙΖΑ για τα έργα ανασυγκρότησης στο Μάτι, τα οποία καταψήφισε:


1. Η Κυβέρνηση άλλαξε τη συμφωνία με την Κυπριακή Δημοκρατία αφού υπήρχε συνεννόηση η δωρεά των 11 εκατ. ευρώ να διατεθεί για νοσοκομείο και όχι κατοικίες στην περιοχή που επλήγη από τις φονικές πυρκαγιές του 2018


Η πραγματικότητα είναι ότι η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν άλλαξε τη συμφωνία με την Κύπρο για το πού θα διατεθούν τα χρήματα, αλλά χρειάστηκε να αναθερμάνει την πρόθεση αυτή της Κυπριακής Δημοκρατίας γιατί είχε περάσει μεγάλο διάστημα χωρίς κανέναν σχεδιασμό από μέρους της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Η συνεννόηση, που ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι υπήρχε, ούτε ήταν γνωστή στην Κυβέρνηση αλλά ούτε και από την έρευνα που έγινε για να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο η δωρεά εντοπίστηκε κάποια ειδική ανάγκη για νοσοκομείο στην περιοχή.


2. Δεν υπάρχει εικόνα για το τι έχουν γίνει τα χρήματα του Ειδικού Λογαριασμού για το Μάτι



Η πραγματικότητα είναι ότι ο λογαριασμός σήμερα έχει υπόλοιπο 24,4 εκ. ευρώ. Από τις 18 Ιουλίου 2019 έχουν διατεθεί 821.000 ευρώ για αμοιβή 11 μελετών, οι οποίες ανατέθηκαν στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας για την υλοποίηση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου (ΕΧΣ). Επίσης, 550.000 ευρώ κάλυψαν αποζημιώσεις αποκατάστασης χώρου και νόμιμης περίφραξης των πυρόπληκτων και, τέλος, 6,2 εκατ. ευρώ κάλυψαν τις δαπάνες υλοποίησης του Πολεοδομικού Σχεδίου Εφαρμογής από το ΤΕΕ.


3. Δεν υπάρχει Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΕΠΣ), για το οποίο η Κυβέρνηση είχε δεσμευτεί ότι θα είναι έτοιμο σε έναν χρόνο, άρα χωρίς αυτό δεν μπορούμε να συζητάμε ούτε για ρυμοτομικό σχέδιο ούτε για κατοικίες


Η πραγματικότητα είναι ότι η Κυβέρνηση τήρησε τη δέσμευσή της. Το ΕΠΣ έχει ήδη καταρτιστεί. Η ανάθεση εκπόνησης του ΕΠΣ έγινε στο ΤΕΕ και μετά από μεγάλη διαβούλευση οριστικοποιήθηκε και εστάλη για έλεγχο του Π.Δ. στο ΣτΕ. Επίσης, το Ειδικό Χωρικό έχει ολοκληρωθεί και είναι σε εξέλιξη το Σχέδιο Εφαρμογής.


4. Το Ρυμοτομικό Σχέδιο έχει ξεκινήσει χωρίς να βγει το Π.Δ.



Η πραγματικότητα είναι ότι έχει συνταχθεί το Ρυμοτομικό Σχέδιο και η Πράξη Εφαρμογής για την περιοχή εφαρμογής του προγράμματος στεγαστικής αποκατάστασης πληγέντων μόνο, αποκλειστικά για εξοικονόμηση χρόνου στην υλοποίηση του προγράμματος. Παρά ταύτα, προϋπόθεση για την ανάρτηση του Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου είναι η έγκριση του ΠΔ για το ΕΠΣ Μάτι.


Το ΡΣΕ θα ολοκληρωθεί εντός του 2022 και ο διαγωνισμός για τη μελέτη-κατασκευή των κατοικιών θα ολοκληρωθεί στο α' εξάμηνο του 2023.


5. Δεν γνωρίζουμε ποιοι είναι τελικά οι χώροι για τις κατοικίες και για τη δασική αναψυχή


Η συνολική έκταση για την ανάπτυξη του προγράμματος στεγαστικής αποκατάστασης ανέρχεται σε 17.747 τ.μ., εκ των οποίων 13.481τ.μ. είναι δημοτικές εκτάσεις του Δήμου Ραφήνας που παραχωρήθηκαν για την υλοποίηση του προγράμματος και 4.266τ.μ. προκύπτουν από εισφορές σε γη που αποδίδονται από 6 ιδιοκτησίες ιδιωτών.


Ο χώρος δασικής αναψυχής είναι -όπως όλοι γνωρίζουν και όπως ήταν το πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής- οι πρώην κατασκηνώσεις ΝΑΤ.



6. Ο χώρος για τη δασική αναψυχή σχετίζεται με την πρόσφατη φωτογραφική νομοθετική ρύθμιση


Η πραγματικότητα είναι ότι η ρύθμιση δεν ήταν φωτογραφική, γιατί απλά δεν απέκρυπτε σε ποια έκταση αφορούσε, αλλά είναι πράγματι πρόσφατη και χρειάστηκε γιατί η δασική αυτή έκταση είναι ιδιοκτησίας ΕΦΚΑ και θα παραχωρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Ελληνικό Δημόσιο που αφού αποκαταστήσει τον χαρακτήρα της και τις περιορισμένες δραστηριότητες που μπορούν να αναπτυχθούν σε αυτήν, θα την αποδώσει στον Δήμο Μαραθώνα εντός των ορίων του οποίου βρίσκεται. Η έκταση όχι μόνο δεν χάνει τον δασικό της χαρακτήρα, αλλά αντιθέτως διασφαλίζεται η αυξημένη προστασία που συνεπάγεται ο χαρακτηρισμός της ως χώρου δασικής αναψυχής (περιορισμένων χρήσεων).


7. Οι κάτοικοι και οι δήμοι δεν είναι ενήμεροι για τα δύο έργα


Η πραγματικότητα είναι ότι προφανώς και είναι ενήμεροι. Το δημοτικό συμβούλιο Ραφήνας μάλιστα ενέκρινε την παραχώρηση της δημοτικής έκτασης για την ανέγερση των κατοικιών, ενώ η απόδοση των πρώην κατασκηνώσεων ΝΑΤ στον δήμο ήταν πάγιο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ.



8. Κανένα κυβερνητικό κλιμάκιο δεν έχει επισκεφθεί την πληγείσα περιοχή


Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική, αφού η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ έχει τακτικές επισκέψεις στην περιοχή και επικοινωνία με τους φορείς για την ενημέρωσή τους, όπως άλλωστε και το υπουργείο Υποδομών που επιβλέπει τα πρόδρομα έργα αποκατάστασης, ενώ πιο σπάνιες επισκέψεις κάνουν άλλοι κυβερνητικοί παράγοντες. Όλα τα συναρμόδια υπουργεία αφουγκράζονται τις ανάγκες και τα προβλήματα των ανθρώπων της πληγείσας περιοχής και προσπαθούν συστηματικά και μεθοδικά να θεραπεύσουν οριστικά τις πληγές της πυρκαγιάς αποδίδοντας αναγεννημένη ολόκληρη την περιοχή. Αν τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ μας μέμφεται επειδή δεν κάνουμε βόλτα και συζητήσεις εκεί μία φορά τη βδομάδα, όπως κάνατε εσείς, προτιμάμε να κάνουμε έργα και να μην χάνουμε τον χρόνο μας με λόγια.


9. Αναιρέθηκαν όλες οι σχετικές μελέτες που είχαν γίνει επί ΣΥΡΙΖΑ


Η πραγματικότητα είναι ότι στην Κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν παραδόθηκε καμία μελέτη και κανένα σχέδιο, που σημαίνει ότι δεν είχε γίνει καμία προεργασία ή είχε γίνει και η προηγούμενη Κυβέρνηση την απέκρυψε. Οι παραδόσεις-παραλαβές στα υπουργεία αυτή τη χρησιμότητα έχουν, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ βιαζόταν να επιστρέψει στην ευκολία της ανέξοδης κριτικής και δεν παρέδωσε τίποτα πριν αποχωρήσει.



10. Υπάρχουν μελετητές που δουλεύουν σήμερα τα αρχιτεκτονικά σχέδια που δεν ξέρουμε ποιος τους πληρώνει και πώς έχουν επιλεγεί


Η πραγματικότητα είναι ότι δεν υπάρχουν μελετητές που να δουλεύουν αρχιτεκτονικά σχέδια. Υπάρχει Δασολόγος-μελετητής που εκπονεί με εθελοντική/δωρεάν συμμετοχή τη μελέτη φύτευσης στις πρώην κατασκηνώσεις ΝΑΤ.


11. Η Κυβέρνηση στο σχεδιασμό της άφησε απ’ έξω περιοχές όπως ο Προβάλινθος και η Αμπελούπολη


Η πραγματικότητα ότι οι περιοχές αυτές δεν θα μπορούσαν να ενταχθούν, καθώς όλοι γνωρίζουν ότι είναι δασικές.


12. Ο χώρος δασικής αναψυχής θα λειτουργεί και το βράδυ σε αντίθεση με τη δασική νομοθεσία


Η πραγματικότητα είναι ότι ο χώρος δασικής αναψυχής θα λειτουργεί με τους αυστηρούς κανόνες που προβλέπονται γι’ αυτούς τους χώρους και προφανώς δεν θα λειτουργεί το βράδυ.


13. Υπάρχουν ερωτηματικά για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, τα ποσά που θα καλύψει το ελληνικό Δημόσιο και για το ποιος είναι αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου.


Η πραγματικότητα είναι ότι η μελέτη-κατασκευή των κατοικιών θα γίνει με διαγωνισμό και το κόστος θα καλύψει η Κυπριακή Δημοκρατία δια της δωρεάς της. Εάν το ποσό δεν επαρκεί, οι υπερβάσεις θα καλυφθούν από τον Ειδικό Λογαριασμό Αρωγής. Ο Υπουργός Επικρατείας λειτουργεί ως υπεύθυνος ενημέρωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατά τα οριζόμενα στη Σύμβαση ενώ αρμόδιο για την υλοποίηση των έργων είναι το ΥΠΕΝ.

Επειδή όμως ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει με ευκολία ερωτήσεις, ίσως πρέπει να δώσει και κάποιες απαντήσεις.


1. Γιατί έναν χρόνο μετά την πυρκαγιά παρέδωσαν ένα οικόπεδο γεμάτο εύφλεκτη ύλη δίπλα στην κατοικημένη περιοχή, την ονομαζόμενη από τους κατοίκους πυριτιδαποθήκη της Μαραθώνος;


2. Γιατί δεν μεριμνήσαν ώστε ο ΕΟΠΥΥ να αναγνωρίσει την ανάγκη χορήγησης των υλικών που χρειάζονται οι εγκαυματίες για την αποκατάστασή τους και τα οποία δεν είναι συνήθη φάρμακα και να τα καλύπτει πλήρως;


3. Γιατί οι εργασίες καταγραφής και συλλογής του αμιάντου και κατεδαφίσεων δεν είχαν προτεραιοποιηθεί;


4. Γιατί δεν έκαναν στοιχειώδεις ελέγχους προάσπισης του δημοσίου χρήματος, με αποτέλεσμα να φιλοξενούνται στις κατασκηνώσεις του Στρατού (και να καλύπτονται όλες οι δαπάνες τους) άνθρωποι που δεν το δικαιούντο ή άλλοι που ταυτόχρονα εισέπρατταν από το Κράτος επιδόματα ενοικίου ή φιλοξενίας;


5. Γιατί δεν τακτοποιούσαν τα μικρά διαχειριστικού χαρακτήρα προβλήματα που υπήρχαν και δεν επέτρεπαν την είσπραξη συντάξεων χηρείας ή άλλων επιδομάτων από ανθρώπους που τα δικαιούντο;



Μόνο με Ευρωπαικό πιστοποιητικό εμβολιασμού η είσοδος στην Ελλάδα από Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου

 



Με το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό και χωρίς τεστ, θα γίνεται από τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου η είσοδος στη χώρα μας όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

«Από τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, η είσοδος στη χώρα για όσους έχουν ενεργό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό θα γίνεται χωρίς υποχρεωτικό τεστ» τόνισε στην ΕΡΤ ο υπουργός Υγείας.

Σημειώνεται πως από την προσεχή Δευτέρα, τα πιστοποιητικά εμβολιασμού στην Ελλάδα, λήγουν για όσους δεν έχουν κάνει τη τρίτη δόση επτά μήνες μετά τη δεύτερη.  



Καρέ καρέ η εν ψυχρώ δολοφονία γνωστού δικηγόρου στην Τουρκία

 


Ο δικηγόρος, ήταν νομικός σύμβουλος της Μπεσίκτας και σύζυγος τηλεπαρουσιάστριας, δολοφονήθηκε από δύο άνδρες την ώρα που δειπνούσε σε εστιατόριο.



Στην αρχή οι εκτελεστές προσπαθούν να τον βγάλουν από το εστιατόριο και αυτός αντιστέκεται. Τότε τον σκοτώνουν πυροβολώντας τον. Έπειτα από λίγο ο δικηγόρος αφήνει την τελευταία του πνοή.

Η αστυνομία προχώρησε σε 11 συλλήψεις, ανάμεσά τους και τα αδέλφια Καντίρ και Αλί Γιασάκ, τα οποία φαίνεται να είναι οι εκτελεστές του 42χρονου δικηγόρου.





Προσωρινή μη διαθεσιμότητα ηλεκτρονικών υπηρεσιών e-efka


 


Από την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022, στις 17:00, έως και την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022, δεν θα είναι εφικτή η είσοδος στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ με κωδικούς TAXISNET.

Συγκεκριμένα, αυτό θα συμβεί λόγω της μη διαθεσιμότητας των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του φορέα, αυτό οφείλεται σε μετάπτωση των βάσεων δεδομένων στη νέα υποδομή Exada Cloud@Customer, η οποία επηρεάζει τις διαλειτουργικότητες.



Από 6 έως 8 Μαίου το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

 




Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής για το 14ο Εθνικό Συνέδριο του κόμματος.


Το συνέδριο θα διεξαχθεί από τις 6 έως τις 8 Μαΐου 2022 στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Metropolitan Expo. Αναλυτικά η σύνθεση της Οργανωτικής Επιτροπής:


Πρόεδρος: Ευάγγελος Μεϊμαράκης, π. Πρόεδρος της Βουλής, π. Πρόεδρος της ΝΔ, Ευρωβουλευτής


Μέλη:




Ιωάννης Μπούγας, Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Βουλευτής Φωκίδας


Παύλος Μαρινάκης, Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής, Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ


Γιώργος Στεργίου, τ. Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής


Στέλιος Κονταδάκης, Γραμματέας Οργανωτικού - Διευθυντής Γραφείου Προέδρου


Βασίλης Φεύγας, Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας


Θεοπίστη Κρυσταλλίδου, Γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού


Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, Γραμματέας Προγράμματος


Μαρία Νάτσιου, Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων


Βικεντία Συροπούλου-Μπασιάκου, Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των ΦύλωνΤάσος Γαϊτάνης, Εκπρόσωπος Τύπου


Έλενα Σώκου, Εκπρόσωπος Τύπου Υπεύθυνη για τα Περιφερειακά ΜΜΕ


Νίκος Ρωμανός, Διευθυντής Γραφείου Τύπου


Κατερίνα Κορωνιά, Γραμματέας ΔΑΠ-ΝΔΦΚ


Νίκος Παγώνης, Γραμματέας Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων


Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, Γραμματέας Αγροτικών Φορέων


Κωνσταντίνα Κόλλια, Διευθύντρια Γραφείου Τύπου ΟΝΝΕΔ


Άκης Μπάφας, Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων


Θεόδωρος Κόλλιας, Γραμματέας Εργαζομένων στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα


Θανάσης Νέζης, Σύμβουλος Προέδρου


Ελπιδοφόρος Παπανικολόπουλος, μέλος πολιτικής επιτροπής


Χαράλαμπος Σιάτρας, μέλος πολιτικής επιτροπή


Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Ευρωβουλευτής


Έλενα Ράπτη, Βουλευτής


Γιάννης Μπρατάκος, Γενικός Διευθυντής ΝΔ


Η είσοδος στους χώρους του Συνεδρίου θα επιτρέπεται αποκλειστικά σε εμβολιασμένους και νοσήσαντες, κατόπιν επίδειξης και ελέγχου του αντίστοιχου ενεργού πιστοποιητικού και ταυτοπροσωπίας. Για όσους συνέδρους δεν υπάγονται στις παραπάνω κατηγορίες θα δοθεί η δυνατότητα διαδικτυακής συμμετοχής, μέσω συνδέσμου που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Καθ’ όλη τη διάρκεια του Συνεδρίου θα τηρηθούν όλα τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποτροπή διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.







Συνάντηση του Πρωθυπουργού με το νέο Προεδρείο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας

 


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση εχθές στο Μέγαρο Μαξίμου, με το νέο Προεδρείο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον εμπορικό κόσμο της χώρας για τη στήριξη που παρείχε καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας στην τήρηση των μέτρων προστασίας από τον Covid-19 και τον υψηλό δείκτη συμμόρφωσης που επέδειξε σε αυτά. Τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει σχεδόν το σύνολο των προεκλογικών της δεσμεύσεων για οριζόντιες μειώσεις σε φόρους και εισφορές με αποτέλεσμα τη σημαντική ανάκαμψη της οικονομίας το 2021 ενώ ζήτησε από τους εκπροσώπους της ΕΣΕΕ να αξιοποιήσουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία του κράτους για την ενεργειακή εξοικονόμηση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων τους.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας σημείωσε πως «η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την κυβέρνηση, που υπήρξε καθοριστική για την επιβίωσή τους στα πρώτα κύματα της πανδημίας, πρέπει τώρα να μετεξελιχθεί σε ένα πλέγμα μέτρων ελάφρυνσης των φορολογικών βαρών και τόνωσης της ρευστότητας, με βελτίωση των κριτηρίων χρηματοδότησης των ΜμΕ μέσω του τραπεζικού συστήματος και του νέου ΕΣΠΑ».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.



Διευκρινίσεις Σκυλακάκη για το «οι φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητο»

 


Διευκρινίσεις για τη δήλωσή του σχετικά με την ενδεχόμενη μείωση της τιμής των καυσίμων, στην οποία δεν προχωρά το οικονομικό επιτελείο «επειδή δεν αφορά τους φτωχούς», προχώρησε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, μέσω του ΑΝΤ1.

«Ο φόρος στα καύσιμα είναι ένας αντιστρόφως προοδευτικός φόρος. Τα φτωχά νοικοκυριά χρησιμοποιούν πολύ λιγότερο τα καύσιμα, γιατί δεν έχουν αυτοκίνητο. Ο βαρύς φόρος στα καύσιμα είναι στη βενζίνη, είναι τεράστιος», είχε δηλώσει χθες ο υπουργός και αυτή του η δήλωση προκάλεσε αντιδράσεις.

«Μπορεί να έκανα και μια δήλωση που αν έκοβες την συγκριμένη φράση ο κόσμος να μην καταλάβαινε», είπε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών.

Όπως είπε σήμερα, «στην Ελλάδα το 30% δεν έχουν αυτοκίνητο και από αυτό το 30%, το 70% ζουν με κάτω από τον κατώτατο μισθό.

Αν έχουμε αύξηση των τιμών στο ηλεκτρικό και πολλά τρόφιμα, αυτό έχει κατανάλωση από όλους».

Και εξήγησε πως, αν λαμβάνονταν μέτρα για τα καύσιμα, αυτά τα 2-2,5 εκατομμύρια πληθυσμού, δεν θα έπαιρναν τίποτα.

Στον αντίποδα, εξήγησε πως, «τα νοικοκυριά με τρία αυτοκίνητα και πάνω, είναι 500.000, αν μειώσουμε τα καύσιμα, θα δώσουμε 40-50 εκατομμύρια σε αυτούς και τίποτα στα 2 εκατομμύρια», για να διερωτηθεί «είναι αυτό κοινωνική πολιτική;».

«Σε μία στιγμή ανάγκης, όπως τώρα, μας έρχεται από το εξωτερικό μία τεράστια επιβάρυνση και πρέπει να ομαλοποιήσουμε», εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

«Αν έχουμε επιπλέον χρήματα, πρέπει να πάμε πρώτα στο ηλεκτρικό και τα τρόφιμα, αυτά καταναλώνει πρώτα ο φτωχότερος», τόνισε και εκτίμησε πως, «αναπαράχθηκαν με τελείως διαφορετικό τρόπο αυτά που είπα».




Η Τασία εκφράζει τα απωθημένα του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα

 


Την πρώτη φορά την γλιτώσαμε, όλες οι προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ να ιδρύσει καθεστώς στην Ελλάδα απέτυχε, και θεωρείται βέβαιο ότι δεύτερη φορά δεν θα υπάρξει, γιατί οι Έλληνες δεν πέφτουν θύματα δύο φορές.

Οι δηλώσεις της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, που αποκάλυψαν τα «Παραπολιτικά», είναι το απωθημένο του ΣΥΡΙΖΑ, να ελέγξει την εξουσία, και ειδικά την δικαιοσύνη που την έχει άχτι.

Το όνειρο τους να ελέγξουν το κράτος.

Η κυνικότητα της Τασίας που είπε : «Κάναμε λάθος που μπήκαμε στη λογική να κάνουμε γενικούς γραμματείς και διευθυντές με κριτήρια τα προσόντα τους». Η κυρία αυτή, δεν ήθελε κάποιους αριστερούς με προσόντα, ήθελε κάποιους ακροαριστερούς Ταλιμπάν, να εκτελούν μόνο εντολές της Κουμουνδούρου.

Η ολοκληρωτική διείσδυση στο κράτος κατά τη δεύτερη φορά αριστερά που εύχονται να έρθει, αφορά τον σχεδιασμό μιας κλειστής ομάδας στελεχών υπό τον αρχηγό του κόμματος, και υπό καθεστώς άκρας μυστικότητας, όπως γίνεται σε όλα τα καθεστωτικά κράτη, βλέπε Βενεζουέλα, Βόρεια Κορέα κτλπ.

Το να εύχεσαι στις μέρες μας να στήσεις μια νέα κυβέρνηση πρασινοφρουρών (ακροαριστεροφρουρών σε αυτή την περίπτωση, χειρότερα δηλαδή), γυρίζοντας την χώρα χρόνια πίσω, μόνο δέλεαρ να σε ψηφίσουν δεν είναι και όσο εκφράζουν τις θέσεις αυτές στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο πιο κάτω θα πέσουν σε ποσοστά.

Αυτή την αρνητική παρακαταθήκη, που άφησε το ΠΑΣΟΚ να θυμόμαστε ονειρεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ, και δείχνει το πόσο ακατάλληλοι είναι ακόμα και για αξιωματική αντιπολίτευση.

Συμπέρασμα, ΣΥΡΙΖΑ ίσον πολιτική ανωριμότητα, επικίνδυνοι για την Ελλάδα και το μέλλον της. 



Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Viva Wallet

 


«Να σας πω συγχαρητήρια για την πάρα πολύ σημαντική επιτυχία της εταιρείας να προσελκύσει το ενδιαφέρον ενός τραπεζικού κολοσσού, όπως είναι η JP Morgan. Θεωρώ πολύ σημαντική ψήφο εμπιστοσύνης στην εταιρία, αλλά συνολικά και στις δυνατότητες της χώρας αυτήν την επένδυση. Xαίρομαι ιδιαίτερα όταν καινοτόμες ελληνικές εταιρείες μπορούν και διακρίνονται σε επίπεδο αποτιμήσεων. Η Ελλάδα δεν είναι μόνο μία χώρα που στηρίζεται στον τουρισμό και στις θαυμάσιες παραλίες της, αλλά υπάρχει ένα ανθρώπινο δυναμικό στον τομέα της τεχνολογίας, που μας κάνει να είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι η τεχνολογία θα αποτελεί ένα ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι του ΑΕΠ της χώρας», σημείωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους εργαζόμενους της Viva Wallet κατά την επίσκεψή του στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα για το γεγονός ότι η νομοθεσία για τα Stock Οptions που είναι δικό μας δημιούργημα εφαρμόζεται στην πράξη, με αποτέλεσμα η υπεραξία η οποία δημιουργείται να διαχέεται σε όλους τους εργαζόμενους. Για μένα αυτό είναι ένα νέο μοντέλο διοίκησης των επιχειρήσεων. Αυτός ο συμμετοχικός -ας το πούμε- καπιταλισμός γύρω από τις Start Up είναι το μοντέλο του μέλλοντος. Είναι αυτό το οποίο τελικά συνδέει την επιτυχία της εταιρείας με την ευημερία του εργαζόμενου. Και νομίζω αυτό το οποίο βλέπουμε εδώ το βλέπουμε και σε πολλές ελληνικές Start Up. Μία άλλη κουλτούρα δουλειάς συλλογικής, ένα άλλο εργασιακό περιβάλλον, ξαναγράφουμε ουσιαστικά και τους κανόνες των εργασιακών σχέσεων προς το καλύτερο», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ από την πλευρά του ο CEO & Co Founder της Viva Wallet, Χάρης Καρώνης, υπογράμμισε ότι «η συγκεκριμένη επένδυση έχει συνδυαστεί μαζί με μια κίνηση που έγινε ουσιαστικά να ωριμάσει το πρόγραμμα, το Share Option plan, που έχουμε στους υπαλλήλους της εταιρείας και αυτό χάρη σ’ ένα νόμο που έχει γίνει από την κυβέρνηση. Έχει νομίζω πάρα πολύ θετικά αποτελέσματα και θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε γι’ αυτό».

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο ευρύτερο πλέγμα πολιτικών υπέρ της εργασίας και της αύξησης του εισοδήματος των εργαζομένων, που έχει λάβει η κυβέρνηση. «Δεν είναι μόνο τα stock options, καταργήσαμε, το ξέρετε καλά, την εισφορά αλληλεγγύης, μειώσαμε τις εργοδοτικές εισφορές, άρα κάναμε την φορολόγηση της εργασίας πολύ πιο χαμηλή διότι και αυτό παίζει ένα ρόλο διότι τελικά αυτό το οποίο σας ενδιαφέρει δεν είναι οι απολαβές προ φόρων είναι τι μένει τελικά μετά από φόρους. Άρα, καταργώντας την εισφορά αλληλεγγύης και μειώνοντας τις εργοδοτικές εισφορές βοηθάμε εργαζόμενους να έχουν περισσότερο διαθέσιμο εισόδημα που είναι και ουσιαστικά η βασική άμυνα που έχουμε απέναντι και στις πληθωριστικές πιέσεις», τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις μεγάλες αλλαγές που έχουν επιτευχθεί στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους. «Νομίζω ότι αυτό το οποίο έχει γίνει στο ψηφιακό κράτος είναι κάτι το οποίο μας πιστώνεται ως μια μεγάλη επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να συναλλασσόμαστε ως πολίτες και ως επιχειρήσεις με το κράτος».



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στους χώρους της εταιρείας, πραγματοποίησε συνάντηση με τα διοικητικά στελέχη και στη συνέχεια συμμετείχε σε συζήτηση με τους εργαζόμενους. Στη συνάντηση με τα διοικητικά στελέχη συμμετείχαν, o CEO & Co Founder της Viva Wallet, Χάρης Καρώνης, ο CIO & Co-Founder της Viva Wallet, CEO Vivabank, Μάκης Αντύπας, ο Senior VP for Strategy & Business Development, Γιάννης Λάριος, ο Senior VP for Corporate Development, Δημήτρης Μακρής, η Legal & Compliance Director της εταιρείας, Βίκυ Γκουτζαμάνη καθώς και ο Σύμβουλος Διοίκησης & Πρόεδρος Vivabank, Βασίλης Τραπεζάνογλου. Από κυβερνητικής πλευράς συμμετείχε ο επικεφαλής του Οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού έρχεται περίπου μια εβδομάδα μετά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της JP Morgan Chase, Jamie Dimon, στο Μέγαρο Μαξίμου, και αφότου η JPMorgan ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει το 48,5% της διαδικτυακής τράπεζας Viva Wallet, σε μια κίνηση που αποτελεί «ψήφο εμπιστοσύνης» στην Ελλάδα. Μετά την Microsoft, την Amazon, την Google, την Pfizer και τη Cisco, η JP Morgan επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα αποτελεί πλέον κέντρο για ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου. Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια των ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης που βελτιώνουν την ελκυστικότητα της χώρας, αναβαθμίζουν το επενδυτικό περιβάλλον, αυξάνουν την απασχόληση με νέες, καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Η επένδυση από την JPMorgan Chase

Σύμφωνα με την J.P. Morgan Payments, η στρατηγική επένδυση στη Viva Wallet είναι μία σύμπραξη που συνάδει με την οικονομική δραστηριότητά της – η οποία συνδυάζει υπηρεσίες για τα λογιστήρια επιχειρήσεων, τη χρηματοδότηση του εμπορίου, δυνατότητες με κάρτες και εμπορικές υπηρεσίες – για να προσφέρει μία ολοκληρωμένη εμπειρία πληρωμών σε πελάτες σε όλο το φάσμα της οικονομίας.

Τα οφέλη για τους εργαζομένους από το πρόγραμμα Share Option της Viva Wallet

Η Viva Wallet δημιούργησε ένα φιλόδοξο Share Option Plan το 2018, με στόχο την προσέλκυση και διατήρηση υψηλού επιπέδου ανθρώπινου δυναμικού, καθιστώντας τους παράλληλα «intrapreneurs». Επιπλέον, έχει ως στόχο να ανταμείψει τους ανθρώπους της που για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα (σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν τα 10 ή και 20 χρόνια) εργάζονται στην εταιρεία. Μέσω του προγράμματος share option (πρόγραμμα παροχής δικαιωμάτων προαίρεσης μετοχών), η Viva Wallet έχει διανείμει 35.000 μετοχές σε 200 άτομα. Οι επιλογές αυτές θα κατοχυρωθούν ως μετοχές κατά το κλείσιμο της συναλλαγής Viva Wallet – JPMorgan και θα αγοραστούν από τις εταιρείες συμμετοχών (WeRealize και JPMorgan) σε συμφωνημένη τιμή συναλλαγής.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευαν κατά την επίσκεψή του ο επικεφαλής του Οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης και ο Διευθυντής του γραφείου Τύπου, Δημήτρης Τσιόδρας.

Ακολουθεί ο διάλογος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Χάρη Καρώνη, CEO & Co Founder, Viva Wallet κατά την έναρξη της συζήτησης με εργαζόμενους της εταιρείας:

Χάρης Καρώνης, CEO & Co Founder, Viva Wallet: Ευχαριστούμε που ήρθατε, κύριε Πρόεδρε, σήμερα στην εταιρεία. Νομίζω ότι έχουμε μια πολύ σημαντική στιγμή δεδομένης της επένδυσης της JP Morgan στη Viva Wallet.

Έχει συνδυαστεί αυτή η συγκεκριμένη επένδυση μαζί με μια κίνηση που έγινε ουσιαστικά να ωριμάσει το πρόγραμμα, το Share Option Plan που έχουμε στους υπαλλήλους της εταιρείας. Και αυτό χάρη σ’ ένα νόμο που έχει γίνει από την κυβέρνηση. Έχει, νομίζω, πάρα πολύ θετικά αποτελέσματα και θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε γι’ αυτό.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εγώ χαίρομαι πάρα πολύ που μου δίνεται η δυνατότητα να σας επισκεφθώ σήμερα. Να σας πω συγχαρητήρια για την πάρα πολύ σημαντική επιτυχία της εταιρείας να προσελκύσει το ενδιαφέρον ενός τραπεζικού κολοσσού, όπως είναι η JP Morgan.

Θεωρώ πολύ σημαντική ψήφο εμπιστοσύνης στην εταιρία, αλλά συνολικά και στις δυνατότητες της χώρας αυτή την επένδυση και χαίρομαι ιδιαίτερα όταν καινοτόμες ελληνικές εταιρείες μπορούν και διακρίνονται σε επίπεδο αποτιμήσεων.

Είστε ο πρώτος ελληνικός «μονόκερος». Αλλά κυρίως διακρίνονται γιατί έχουν τη δυνατότητα να παράγουν τεχνολογία και τεχνογνωσία, η οποία είναι παγκοσμίως ανταγωνιστική. Ο λόγος για τον οποίον έρχονται μεγάλοι επενδυτές και ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε ελληνικές εταιρείες δεν έχει να κάνει μόνο με την ελληνική αγορά. Και αυτή είναι η μεγάλη αξία μιας εταιρείας, όπως η Viva Wallet, ότι μπορείτε -και έχετε κάθε λόγο να είστε εξαιρετικά περήφανοι γι’ αυτό- να παράγεται τεχνολογία παγκοσμίως ανταγωνιστική.

Και νομίζω ότι αυτό βλέπουν πολλοί που αντιλαμβάνονται ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο μία χώρα που στηρίζεται στον τουρισμό και στις θαυμάσιες παραλίες της, αλλά υπάρχει ένα ανθρώπινο δυναμικό στον τομέα της τεχνολογίας που μας κάνει να είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι η τεχνολογία θα αποτελεί ένα ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι του ΑΕΠ της χώρας.

Θεωρώ πολύ σημαντικό αυτό το οποίο είπαμε, ότι η Viva Wallet είναι ένα ελληνικό ΑΦΜ, είναι μία εταιρεία που μένει στην Ελλάδα, φορολογείται στην Ελλάδα, εξακολουθεί και ελέγχεται κατά πλειοψηφία από Έλληνες μετόχους και βέβαια χαίρομαι ιδιαίτερα για το γεγονός ότι η νομοθεσία για τα Stock Options που είναι δικό μας δημιούργημα, εφαρμόζεται στην πράξη, με αποτέλεσμα η υπεραξία η οποία δημιουργείται, να διαχέεται σε όλους τους εργαζόμενους.

Σε αυτούς που συμμετέχουν ήδη, σε αυτούς που θα συμμετέχουν. Για μένα αυτό είναι ένα νέο μοντέλο διοίκησης των επιχειρήσεων. Αυτός ο συμμετοχικός -ας το πούμε- καπιταλισμός γύρω από τις startups είναι το μοντέλο του μέλλοντος. Είναι αυτό το οποίο τελικά συνδέει την επιτυχία της εταιρείας με την ευημερία του εργαζόμενου. Και νομίζω αυτό το οποίο βλέπουμε εδώ το βλέπουμε και σε πολλές ελληνικές startups. Μία άλλη κουλτούρα δουλειάς συλλογικής, ένα άλλο εργασιακό περιβάλλον, ξαναγράφουμε ουσιαστικά και τους κανόνες προς το καλύτερο, θέλω να το τονίσω αυτό, των εργασιακών σχέσεων και το πώς αντιλαμβανόμαστε το να δουλεύεις για μία εταιρεία η οποία εν μέρει στο ποσοστό που σου αναλογεί σου ανήκει ουσιαστικά.

Και αυτό για εμένα έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία. Και βέβαια να τονίσω ότι και όλος ο κόσμος των startups είναι και ένας κόσμος βαθιά αξιοκρατικός. Προχωράς ανάλογα με τη δουλειά σου, με την επιτυχία σου, με τη συνεισφορά σου στην εταιρεία. Και βέβαια αυτό κάνει και πάρα πολλούς νέους και λιγότερο νέους που έφυγαν από την Ελλάδα τα χρόνια της κρίσης να σκέφτονται να γυρίσουν πίσω.

Η Ελλάδα είναι μία χώρα με καταπληκτική ποιότητα ζωής. Αν μπορεί να προσφέρει καλή εργασία και καλές απολαβές, για κάποιον ο οποίος είναι Έλληνας η επιστροφή είναι περίπου μονόδρομος και αυτό είναι κάτι που αρχίζουμε και το βλέπουμε να γίνεται.

Γι’ αυτό και έχουμε δώσει και μια σειρά από φορολογικά κίνητρα και για τις επιστροφές από το εξωτερικό νέων αλλά δίνουμε φορολογικά κίνητρα και σε angel investors, σε, όπως ξέρετε, υπεραποσβέσεις για R&D, κάτι το οποίο σας ενδιαφέρει και εσάς ιδιαίτερα. Αποκτούμε δηλαδή μία συνολική πολιτική για να στηρίξουμε τον κλάδο της τεχνολογίας.

Τέλος, να σας πω ότι ίσως δεν το γνωρίζετε αλλά και προσωπικά για εμένα, το κουβεντιάζαμε πριν, όταν ξεκίνησε η Viva Wallet είχα δρομολογήσει τότε στην Εθνική το πρώτο Technology Fund που επένδυε ποτέ στην Ελλάδα. Τότε ήταν ίσως πριν από την ώρα του. Αλλά αυτό το δυναμικό πια αναπτύσσεται και …

Χάρης Καρώνης, CEO & Co Founder, Viva Wallet: Νομίζω είναι σε καλό δρόμο. Νομίζω ότι γίνονται καλές προσπάθειες.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Και αυτό είναι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα και εμείς θα στηρίξουμε τον κλάδο της τεχνολογίας. Είμαστε οι ίδιοι πάροχοι και αγοραστές τεχνολογίας. Νομίζω ότι αυτό το οποίο έχει γίνει στο ψηφιακό κράτος είναι κάτι το οποίο μας πιστώνεται ως μια μεγάλη επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να συναλλασσόμαστε ως πολίτες και ως επιχειρήσεις με το κράτος.

Έχουμε πάρα πολλά πράγματα ακόμα να κάνουμε. Και πιστεύω ότι εταιρίες όπως εσείς μπορεί να είστε και σύμμαχοι σε μία μεγάλη προσπάθεια την οποία κάνουμε, η οποία ήδη φέρνει αποτελέσματα, να αυξήσουμε το ποσοστό των ηλεκτρονικών συναλλαγών για να περιορίσουμε και τη φοροδιαφυγή κυρίως στις πιο μικρές συναλλαγές.

Είναι κάτι το οποίο μας ενδιαφέρει πολύ. Το είδαμε να γίνεται, γίνεται ήδη, γίνεται κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Και με έξυπνα εργαλεία, όπως το Freedom Pass, το οποίο ήταν μια πολύ μεγάλη επιτυχία από όλες τις πλευρές και γιατί αύξησε τα ποσοστά εμβολιασμού και γιατί μπορέσαμε να στοχεύσουμε τις παροχές που δίναμε σε ηλεκτρονικό χρήμα στην κατεύθυνση την οποία θέλαμε, νομίζω ότι μπορεί να είναι ένα μοντέλο για το πως η τεχνολογία μπορεί να μας βοηθήσει σε δημόσιες πολιτικές οι οποίες να έχουν συνολικά ένα πολύ θετικό αποτύπωμα για το κράτος, για τα δημόσια οικονομικά, για την κοινωνία συνολικά.

Χάρης Καρώνης, CEO & Co Founder, Viva Wallet: Νομίζω ότι θα κρατήσω από αυτό που είπατε, από την τοποθέτησή σας κάτι πάρα πολύ σημαντικό προσθέτοντάς του μια βασική έννοια. Για εμάς οι άνθρωποι πρέπει να είναι «intrapreneurs», πρέπει να είναι δηλαδή, να έχουν το πνεύμα και τη στόφα του επιχειρηματία όντας υπάλληλοι.

Το Stock Option Plan είναι κάτι που γυρνάει το mindset, γυρνάει τη λογική των ανθρώπων προς αυτή την κατεύθυνση. Και εμείς έχουμε στηρίξει πάρα πολύ αυτό το συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας και προς αυτή την κατεύθυνση για μια ακόμη φορά εγώ θα πω ευχαριστούμε πάρα πολύ για το κομμάτι των Stock Options εκ μέρους όλων των υπαλλήλων.

Η αλήθεια είναι ότι όταν ξεκινήσαμε να σχεδιάζουμε το πρόγραμμα αντιμετωπίζαμε μια εσωτερική καταρχήν δυσπιστία γιατί δεν υπήρχε ο συγκεκριμένος νόμος. Ελπίζαμε να φτιάξατε έναν συγκεκριμένο νόμο που τελικά τον φτιάξατε. Οπότε σας ευχαριστούμε για αυτό.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Και πιστεύω ότι αυτό είναι κάτι το οποίο είναι το μέλλον τελικά πιστεύω για όλες τις επιχειρήσεις. Όχι μόνο για τις επιχειρήσεις τεχνολογίας.

Και θα αντιλαμβάνονται και οι επιχειρήσεις ότι αξίζει τον κόπο, για τους μετόχους λέω, να κάνεις, να δώσεις ένα κομμάτι μικρό, μεγαλύτερο της δικής σου περιουσίας, ουσιαστικά της περιουσίας του μετόχου στους εργαζόμενους διότι το όφελος το οποίο θα έχεις σε επίπεδο παραγωγικότητας, κλίματος και γενικά διάθεσης να γίνεις αυτό το οποίο λες, να γίνεις ένας εργαζόμενος ο οποίος ταυτόχρονα είναι και συμμετέχει στην εταιρία, άρα μπορεί να προσβλέπει σε μια υπεραξία, είναι πολλαπλάσιο από το να θυσιάσεις ένα κομμάτι της εταιρείας το οποίο θεωρείς ότι σου ανήκει.

Δηλαδή αλλάζουμε ουσιαστικά, σπάμε, τα Stock Options σπάνε το παραδοσιακό κλισέ μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου. Και αυτό αρχίζει να γίνεται.

Χάρης Καρώνης, CEO & Co Founder, Viva Wallet: Οι στόχοι γίνονται κοινοί.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ναι, ακριβώς. Και τα συμφέροντα είναι ευθυγραμμισμένα. Και γι’ αυτό εγώ πιστεύω τόσο πολύ σε αυτά και η πρόθεσή μας είναι να μπορούμε να τα επεκτείνουμε και σε άλλους κλάδους, να δώσουμε αυτή τη δυνατότητα διότι μην ξεχνάμε ότι είμαστε σε μια παγκόσμια αγορά για ταλέντο και αν το κάνουμε εμείς, είναι πολύ πιθανόν οι εργαζόμενοι να φεύγουν και εκτός Ελλάδος. Δηλαδή θα χάνουμε καλούς ανθρώπους στο εξωτερικό, σε άλλους εργοδότες, όχι Έλληνες.

Και βέβαια εκεί έχει και μια μεγάλη σημασία το γεγονός ότι δεν είναι μόνο τα Stock Options. Καταργήσαμε, το ξέρετε καλά, την εισφορά αλληλεγγύης, μειώσαμε τις εργοδοτικές εισφορές, άρα κάναμε τη φορολόγηση της εργασίας πολύ πιο χαμηλή. Διότι και αυτό παίζει ένα ρόλο διότι τελικά αυτό το οποίο σας ενδιαφέρει δεν είναι οι απολαβές προ φόρων είναι τι μένει τελικά μετά από φόρους.

Άρα μειώνοντας, καταργώντας την εισφορά αλληλεγγύης και μειώνοντας τις εργοδοτικές εισφορές βοηθάμε εργαζόμενους να έχουν περισσότερο διαθέσιμο εισόδημα που είναι και ουσιαστικά η βασική άμυνα που έχουμε απέναντι και στις πληθωριστικές πιέσεις.

Και ταυτόχρονα βοηθάμε και τις εταιρείες να μειώσουμε το κόστος πρόσληψης σε σχέση με το τι συμβαίνει σε άλλες χώρες. Μας λείπει ακόμα μία μονάδα στη μείωση των εργοδοτικών εισφορών για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε, θα γίνει και αυτό.

Χθες, με την ανακοίνωσή μας κλείσαμε και υπερκαλύψαμε τη δέσμευσή μας για τη μείωση του φόρου ακίνητης περιουσίας. Έχουμε ήδη φτάσει σε μία φορολόγηση των κερδών στο 22% και θα μείνουμε εκεί. Θεωρούμε ότι είναι μία εύλογη φορολόγηση πια, αλλά ξεκινήσαμε από το 29%.

Και πιστεύω ότι δημιουργούμε ένα πλαίσιο μιας δίκαιης φορολόγησης που θα έχει και ένα έντονο αναπτυξιακό πρόσημο. Και αυτό ακριβώς είναι και η λογική που δώσαμε προνομιακή φορολόγηση στα Stock Options ακριβώς για να ενθαρρύνουμε αυτό το εργαλείο.



Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διαρρήξεις-κλοπές σε Αττική και Κορινθία


 

Πρωινές ώρες της 1-2-2022, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή ομάδων της Ο.Π.Κ.Ε και της Ε.Κ.Α.Μ, πραγματοποίησαν οργανωμένη επιχείρηση, στις περιοχές των Άνω Λιοσίων, Αιγάλεω και Ζεφυρίου, για τον εντοπισμό και την σύλληψη μελών εγκληματικής οργάνωσης, που διέπραττε κλοπές από οικίες.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν δώδεκα (12) ημεδαποί, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τρία (3) επιπλέον μέλη της οργάνωσης.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης από άτομα που έχουν οργανωθεί με σκοπό να διαπράττουν κλοπές κατά συναυτουργία, τετελεσμένες και σε απόπειρα, άνω των 120.000 ευρώ, βίας κατά υπαλλήλων, πλαστογραφίας, εμπρησμού, απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, απείθειας, αποδοχής προϊόντων εγκλήματος και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Ως προς τον τρόπο δράσης της οργάνωσης και όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα:

τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ε ίχαν ως ορμητήριο τις όμορες περιοχές του Ζεφυρίου και των Άνω Λιοσίων και επέλεγαν ως περιοχές δράσης τους στον «άξονα» της Αττικής Οδού (Χαλάνδρι, Βριλήσσια, Κηφισιά, Πόρτο Ράφτη, Ραφήνα κλπ)

επέλεγαν οικίες όπου μπορούσαν εύκολα να αποκτήσουν πρόσβαση ή να αναρριχηθούν. Αφού κατόπτευαν την κάθε οικία, ελέγχοντας το είδος της πόρτας, τα παράθυρα, την ύπαρξη συναγερμού, καμερών ασφαλείας, σκύλου-φύλακα κλπ, βεβαιώνονταν για την απουσία των ενοίκων

απενεργοποιούσαν τα συστήματα συναγερμού και βιντεοσκόπησης

χρησιμοποιούσαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, είτε κλεμμένα είτε νοικιασμένα και τοποθετούσαν σ’ αυτά πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας

προκειμένου να έχουν πλήρη κάλυψη κατά την διάπραξη της κλοπής, οι διαρρήκτες και οι τσιλιαδόροι βρίσκονταν σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά «επιχειρησιακές» τηλεφωνικές συνδέσεις και κωδικοποιημένες φράσεις

παραβίαζαν συνήθως παράθυρα και μπαλκονόπορτες ή αναρριχούνταν στα μπαλκόνια και με λοστούς διερρήγνυαν τα παραθυρόφυλλα των οικιών και εισέρχονταν στο εσωτερικό τους, από όπου και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές

Σε όσες περιπτώσεις οι ένοικοι βρίσκονταν εντός των οικιών τους, προσποιούνταν τους υπαλλήλους Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας (σε κάποιες περιπτώσεις τους αστυνομικούς της Ασφάλειας ή τους απεσταλμένους του Δημάρχου της περιοχής) και έπειθαν τα θύματα τους να τους επιτρέψουν την είσοδο. Στη συνέχεια τους απασχολούσαν με διάφορα προσχήματα και ταυτόχρονα άλλοι συνεργοί τους εισέρχονταν στην οικία, ερευνούσαν τους λοιπούς χώρους και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και τιμαλφή.

Τα αντικείμενα που αφαιρούσαν από τις διαρρήξεις και κλοπές που διέπρατταν, τα διοχέτευαν σε ενεχυροδανειστήρια και κλεπταποδόχους. Επιπλέον, «ξέπλεναν» τις προσόδους από την εγκληματική τους δραστηριότητα, αγοράζοντας αυτοκίνητα, οικόπεδα, ενώ ο αρχηγός της οργάνωσης λειτουργούσε επιχείρηση-κατάστημα στο όνομα του.

Διενεργήθηκαν -15- έρευνες σε οικίες και μία έρευνα σε κατάστημα, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:





-6- κυνηγετικά όπλα

-2- αεροβόλα όπλα

πλήθος φυσιγγίων

μαχαίρια

κοσμήματα και ρολόγια

ηλεκτρονικές συσκευές

κινητά τηλέφωνα

βιβλιάρια καταθέσεων και τραπεζικές κάρτες

μικροποσότητα κάνναβης και ναρκωτικά δισκία

-14.000- ευρώ

διαρρηκτικά εργαλεία

κροτίδες

ξύλινο κλομπ

-12- αυτοκίνητα





Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προκύπτει ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έχουν διαπράξει -46- διαρρήξεις σε οικίες, -13- απόπειρες, κλοπή οχήματος και εμπρησμό οχήματος.

Το συνολικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική οργάνωση από τη δράση της υπερβαίνει τις -510.000- ευρώ.

Επιπρόσθετα, σε βάρος των κατηγορουμένων έχει σχηματισθεί κατά το παρελθόν πλήθος δικογραφιών, για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την εξακρίβωση του πλήρους εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζεται.





Μπάιντεν: Ο ηγέτης του ISIS ανατινάχθηκε σε μια ύστατη κίνηση δειλίας

 


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν τόνισε πως έλαβε κάθε δυνατό προληπτικό μέτρο για να ελαχιστοποιήσει τις απώλειες μεταξύ των αμάχων στην αντιτρομοκρατική έφοδο των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων σήμερα, στη βορειοδυτική Συρία, στην οποία σκοτώθηκε ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους.

Μιλώντας από τον Λευκό Οίκο, ο Μπάιντεν δήλωσε ότι ο Αμπου Ιμπραχίμ αλ-Χασέμι αλ- Κουράισι επέλεξε να ανατιναχθεί προβαίνοντας σε μια δειλή ενέργεια, και πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τους εταίρους για να διατηρήσει την πίεση επί του ISIS.

«Σε μια απεγνωσμένη ύστατη κίνηση δειλίας και αδιαφορώντας για τη ζωή της δικής του οικογένειας ή άλλων ανθρώπων που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο, επέλεξε να ανατιναχθεί, πυροδοτώντας όχι μόνο τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος αλλά ανατινάζοντας αυτόν τον τρίτο όροφο…αντί να αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη για τα εγκλήματα που διέπραξε, παίρνοντας μαζί του αρκετά μέλη της οικογένειάς του, όπως είχε κάνει ο προκάτοχός του», δήλωσε ο Μπάιντεν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες «εξάλειψαν μια μείζονα τρομοκρατική απειλή». Ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους ανατινάχθηκε προβαίνοντας «σε μια ύστατη κίνηση δειλίας», επεσήμανε κατά τη σύντομη ομιλία του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι προτίμησε να γίνει επιχείρηση από κομάντος προκειμένου να αποφευχθούν θύματα μεταξύ των αμάχων.

Σημειώνεται πως ο Μπάιντεν ήταν ο πρώτος που ενημερώθηκε για την επιχείρηση στη Συρία πριν από έναν μήνα και έδωσε το τελικό πράσινο φως για την αποστολή το πρωί της Τρίτης, δήλωσαν ανώτεροι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης.

Η σύζυγος και τα παιδιά του ηγέτη του ΙΚ είναι μεταξύ αυτών που σκοτώθηκαν όταν ο αλ-Κουράισι πυροδότησε τη βόμβα του, δήλωσαν αξιωματούχοι προσθέτοντας ότι το αμερικανικό ελικόπτερο υπέστη μηχανική βλάβη κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στη Συρία και καταστράφηκε στο έδαφος.

Η έκρηξη του ηγέτη του ΙΚ ήταν τόσο μεγάλη που «τινάχθηκαν πτώματα έξω από το σπίτι και στις γύρω περιοχές», δήλωσε αξιωματούχος.

Ένας υπολοχαγός του ISIS και η γυναίκα του που είχαν οχυρωθεί στο δεύτερο όροφο του κτιρίου σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο ηγέτης του ΙΚ πυροδότησε τη βόμβα που σκότωσε τον ίδιο και έναν αριθμός αμάχων, ανάμεσα στους οποίους ήταν μέλη της οικογένειάς του, δήλωσαν αξιωματούχοι. Οι αμερικανικές δυνάμεις απομάκρυναν με επιτυχία αμάχους από τον πρώτο όροφο του κτιρίου προτού ο ηγέτης του ISIS πυροδοτήσει τη βόμβα του.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters, AFP

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Παρέδωσε μάθημα στο ΚΙΝΑΛ η Εύα Καϊλή: Kαταδίκη της τοξικότητας Πολάκη χωρίς μισόλογα

 


Όταν έχεις πολιτικό επίπεδο δεν μιλάς με μισόλογα, και δεν βάζεις τους πάντες στο ίδιο σακί.

Το παράδειγμα Καϊλή, ένα καλό μάθημα στο ΚΙΝΑΛ μήπως μάθει πώς να κάνει την διαφορά.

Με άρθρο καταπέλτη για τις ακρότητες Πολάκη και τη γενικότερη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά στην υπόθεση Novartis, η αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Εύα Καϊλή δίνει μαθήματα στο ΚΙΝΑΛ, και παίρνει θέση για τα όσα συνέβησαν προ ημερών στη Βουλή, με την κατάληψη του βήματος από τον Χανιώτη βουλευτή και τις αγοραίες εκφράσεις που χρησιμοποίησε κατά πολιτικών του αντιπάλων.

Η κυρία Καϊλή ζητά ευθέως, με άρθρο της στα ΝΕΑ, να καταδικαστεί, απ’ όλους χωρίς μισόλογα, όπως τονίζει, «η τοξικότητα την οποία επιχειρεί να επιβάλει στην πολιτική σκηνή με πραξικοπηματικό και άξεστο τρόπο ένας βουλευτής». 

Προσεγγίζοντας το θέμα με πολύ μεγαλύτερη αυστηρότητα και σοβαρότητα έναντι του κ. Πολάκη και του ΣΥΡΙΖΑ, απ’ όσο έκανε αρχικά στις επίσημες τοποθετήσεις του το ΚΙΝΑΛ που πήρε ίσες αποστάσεις, η κυρία τονίζει ότι η «διαρκής αμφισβήτηση της ανεξαρτησίας των θεσμών, ακόμη και εντός Βουλής, με την ωμή απειλή πολιτικής εμπλοκής στο έργο της Δικαιοσύνης και της ανάσυρσης μιας υπόθεσης που αρχειοθετήθηκε, είναι ευθεία επίθεση στη Δημοκρατία μας και δεν μπορεί να μένει ατιμώρητη».

Αφού αναφέρει ονομαστικά και τους δέκα πολιτικούς από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ,  οι οποίοι είχαν στοχοποιηθεί εξ αρχής από την Κουμουνδούρου και αφήνει αιχμές για την «παρέα που ελέγχει τον ΣΥΡΙΖΑ και έχει εγκλωβίσει ιστορικά στελέχη της Αριστεράς», η κυρία Καϊλή, ζητά να προβλεφθούν ποινές για όσους επιδεικνύουν τέτοιες αντικοινοβουλευτικές συμπεριφορές όπως ο κ. Πολάκης:

«Σε κάθε απόπειρα ευτελισμού της Βουλής είθισται να εφαρμόζεται ο κανονισμός λειτουργίας της. Μετά τα όσα ανεκδιήγητα εκτυλίσσονται αυτές τις ημέρες, αναδεικνύεται η ανάγκη για ενίσχυση του κανονισμού της Βουλής, ώστε η ασέβεια να επισύρει παραδειγματικές αποτρεπτικές ποινές, όμοιες με εκείνες άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Στο Ευρωκοινοβούλιο η εκτός θέματος ομιλία, η παραβίαση του χρόνου ομιλίας, οι ανεπίτρεπτοι χαρακτηρισμοί και συμπεριφορές είναι ικανοί λόγοι ώστε το Προεδρείο να εγκαλέσει έναν ομιλητή, να του αφαιρέσει τον λόγο, να κλείσει ακόμη και το μικρόφωνό του, να προτείνει την απομάκρυνσή του από την αίθουσα, μέχρι και να ζητήσει τη διακοπή της συνεδρίασης, για να επαναφέρει την τάξη, ενώ έχει τη δυνατότητα να εισηγηθεί στην Πρόεδρο την επιβολή ποινής περικοπής μισθού, αναλόγως της σοβαρότητας του περιστατικού…

…Οι ακραίες προσβολές που πλήττουν το κύρος των θεσμών δεν μπορεί να μην απαντηθούν πολιτικά με τη θωράκιση της λειτουργίας της Βουλής, έστω αντιγράφοντας και εφαρμόζοντας τον κανονισμό του Ευρωκοινοβουλίου. Ακόμη και οι γνωστοί θρασύδειλοι ίσως έτσι τον σεβαστούν».



Μαχαίρια, στιλιάρια, κράνη σε συνδέσμους φιλάθλων ΠΑΟΚ - ΑΡΗ


Δολοφονία Άλκη: Φυλάκιση 4 ετών στον 23χρονο για τα ευρήματα σε σύνδεσμο-Τι υποστήριξε


Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με αστυνομικούς και άλλων Διευθύνσεων της Γ.Α.Δ.Θ., απογευματινές ώρες  03-02-2022, πραγματοποίησαν επισταμένες έρευνες σε διάφορες λέσχες φιλάθλων αθλητικών σωματείων της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο των ερευνών, που έλαβαν χώρα παρουσία εκπροσώπων δικαστικής Αρχής, εντός χώρων δεκατριών (13) οικημάτων που στεγάζονται οι λέσχες αυτές και δραστηριοποιούνται φίλαθλοι των ομάδων της πόλης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Μαχαίρια

Ψαλίδια

Λοστοί

Καπνογόνα

Φωτοβολίδες

σιδερογροθιές

και άλλα αντικείμενα, πρόσφορα να προκαλέσουν σωματικές βλάβες.

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί ηλικίας 43 και 36 ετών, υπεύθυνοι δύο εκ των προαναφερόμενων χώρων και με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.










Αποκάλυψη Κούγια για τον συνήγορο του δολοφόνου του Άλκη – «Πού βρήκε τόσα λεφτά;»


Αποκάλυψη Κούγια για τον συνήγορο του δολοφόνου του Άλκη – «Πού βρήκε τόσα λεφτά;»


Είναι πολλά τα λεφτά... πού τα βρήκε; Υποψίες γεννά η πρόσληψη μεγαλοδικηγόρου από τον δολοφόνο του Άλκη, όπως αποκάλυψε ο Αλέξης Κούγιας, που εκπροσωπεί την οικογένεια του αδικοχαμένου 19χρονου.

Επικαλούμενος τη βαθιά γνώση και ενασχόληση του Αλέξη Κούγια με το χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά και τις διασυνδέσεις του ο Νίκος Ευαγγελάτος στο Live News του MEGA, τον ρώτησε ευθέως για τη δολοφονία του Άλκη: «Τι ακούτε για αυτήν την ιστορία; […] Πήγανε συγκεκριμένα; Ήταν κατευθυνόμενοι; Πώς φτάσαμε σε αυτό το εγκλημα;» .

Η άμεση απάντηση του κ. Κούγια, που δεν μάσησε τα λόγια του, αφήνει πολύ συγκεκριμένες αιχμές, προβληματίζοντας -αν μη τι άλλο- και δίνοντας τροφή για σκέψη.

«Θα σας πω κάτι που μου δημιουργεί εντύπωση. Έμαθα ότι δικηγόρος του ανέλαβε ένας εκ των αξιολογότερων δικηγόρων της Θεσσαλονίκης, γιος παλιού αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου. Τον εκτιμώ πάρα πολύ, τον γνωρίζω από τα πρώτα του βήματα, ο πατέρας του ήταν ένα »κόσμημα της Δικαιοσύνης».»

» Επίλεκτος δικηγόρος. Ο συγκεκριμένος δράστης όμως είναι από τους κατηγορούμενους που δεν έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν αυτού του επιπέδου δικηγόρο.»

» Θέλω, λοιπόν, να καταλάβετε ότι περιμένω με πολύ μεγάλη αγωνία να ανοίξουν τα τηλέφωνα, αν μπορούν, να αρθεί το απόρρητο -επειδη πρόκειται περί κακουργήματος- όλων των συλληφθέντων και ελπίζω να μην βρεθούμε μπροστά σε τίποτα πακιστανικά τηλέφωνα.»

» Σε κάθε περίπτωση όμως η σύλληψη και των υπόλοιπων δραστών θα διαφωτίσει πλήρως την υπόθεση.»

Εκείνο όμως που μπορώ να σας πως είναι ότι αυτοί πήγαν εκεί για να σκοτώσουν. Αυτή δεν ήταν μια συμπλοκή, όπως λανθασμένα αναφέρεται. Ήταν μια καταδρομική επιχείρηση, πολύ καλά σχεδιασμένη. Πήγαν για να τον σκοτώσουν»,συμπλήρωσε.


Πηγή : in.gr