Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Κατόπιν εορτής στριμωγμένος, σε ρυθμό χελώνας είπε ο Τσιάρας "Έρχεται αυστηριοποίηση των ποινών"

 


Είναι ντροπή ότι μετά από δύο χρόνια ακούγεται το "Έρχεται αυστηριοποίηση των ποινών", ενώ θα έπρεπε να είχε έρθει, για να δείξεις ότι κάνεις την διαφορά.

Την αυστηροποίηση των ποινών του Ποινικού Κώδικα προανήγγειλε κατόπιν εορτής με τον κοινωνία να βράζει από την ατιμωρησία, ο μικροβιολόγος στο επάγγελμα, υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή Secret, με τον Παναγιώτη Τζένο.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Τσιάρας, η Επιτροπή ολοκλήρωσε το έργο της (μετά απο δύο χρόνια) και πολύ σύντομα θα καταθέσει τις προτάσεις της.

Ο Κώστας Τσιάρας είπε στην εκπομπή χωρίς να αναλαμβάνει τις ευθύνες του πώς : "Βεβαίως υπάρχουν φωνές για αυστηριοποίηση των ποινών, αλλά και μια γενικότερη αντίληψη που διέπει και το δίκαιο των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών που λέει ότι η κοινωνικοποίηση είναι ένα μείζον ζητούμενο και προφανώς δε θα επιτευχθεί με την αυστηροποίηση των ποινών".

Πρέπει όμως να εστιάσουν σε ζητήματα που πλήττουν το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Υπήρχαν πολλά ερωτηματικά και η ΝΔ είχε πει (Όχι να περάσουν δύο χρόνια κύριε Τσιάρα) ότι θα επανεξεταστούν για αναμόρφωση του Ποινικού Κώδικα για όσους επαναλάβουν την παραβατική συμπεριφορά.

Ο υπουργός όλως τυχαίως ενημερώθηκε, πώς η επιτροπή μόλις αυτό το Σαββατοκύριακο τελείωσε το έργο της και δεν έχει να κάνει με τις εξελίξεις : "Συστήσαμε μια νομοπαρασκευαστική επιτροπή για την παρακολούθηση των αποτελεσμάτων του Ποινικού Κώδικα που όπως θα πω  πρώτη φορά στον σταθμό σας μέσα στο Σαββατοκύριακο ενημερώθηκα ότι ολοκλήρωσε το έργο της και πολύ σύντομα θα καταθέσουν τις προτάσεις της πριν καταλήξουμε στη δημόσια διαβούλευση και ακολουθήσουμε τη νομοθετική διαδικασία. Οι Ποινικοί Κώδικες δεν αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη (Και δεν θέλουν και δύο χρόνια κύριε Τσιάρα) και όχι με το βάρος της ψυχολογίας της στιγμής.

Ο χρόνος που έχει προσδιοριστεί για αυτές τις αλλαγές δεν έχει σχέση με τα νέα γεγονότα.

Οι όποιες αλλαγές δεν έχουν καμία σχέση με τα γεγονότα.

Όταν μιλάμε για αλλαγή του Ποινικού Κώδικα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί. Πρέπει να νομοθετούμε βλέποντας μακροπρόθεσμα ποιες θα είναι οι επιδράσεις του." Είπε ο υπουργός χωρίς να έχει αναλάβει την ευθύνη της καθυστέρησης αυτής σε βάρος της ασφάλειας των πολιτών.



Ελεύθερος ο μουσικός που τσιμέντωσε την 36 ετών σύζυγό του στη Φιλοθέη με μόλις 7 χρόνια φυλακή

 


Το ποινικό σύστημα πάσχει στην Ελλάδα και οι νόμοι έγκλημα των ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ - ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ,  επιδείνωσαν την κατάσταση και έχουν αφεθεί ελεύθεροι σκληροί και επικίνδυνοι κακοποιοί με ανθρωποκτονίες.

Ελεύθερος ο μουσικός που τσιμέντωσε την 36 ετών σύζυγό του στη Φιλοθέη, αποφυλακίστηκε εκτίοντας μόλις 7 χρόνια από τα 20 που του είχε επιβάλλει το δικαστήριο.

Ελεύθερος κυκλοφορεί ο 43χρονος μουσικός που το 2008 δολοφόνησε και τσιμέντωσε τη γυναίκα του στη Φιλοθέη, μια υπόθεση που είχε σοκάρει το πανελλήνιο.

Ο σύζυγος και δολοφόνος της 36χρονης Παναγιώτας Μαζαράκη απολαμβάνει την ελευθερία του καθώς το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, βάση των  ευνοϊκών νόμων έγκλημα του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε 20 χρόνια κάθειρξη και να αφεθεί ελεύθερος μόλις επτά χρόνια μετά τη δολοφονία της συζύγου του και μητέρας των δύο παιδιών του.

Η μητέρα της άτυχης σολίστ με δάκρυα στα μάτια δηλώνει εξοργισμένη αλλά και πληγωμένη από τη Δικαιοσύνη, πώς άφησε ελεύθερο τον δολοφόνο της κόρης της.

Το χρονικό της υπόθεσης που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Η Παναγιώτα Μαζαράκη από μικρή είχε ιδιαίτερη κλίση στη μουσική. Μεγαλώνοντας ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική και μάλιστα δεν αργούν να έρθουν και οι πρώτες διακρίσεις. Στη διαδρομή γνωρίζει τον μέλλοντα σύζυγό της, καθηγητή μουσικής, εξαιρετικό ταλέντο επίσης.

Επρόκειτο για έναν ευγενικό νέο από πολύ καλή οικογένεια της Αθήνας. Στη συνέχεια έρχεται ο γάμος και τα δυο παιδιά, συνθέτοντας το παζλ της απόλυτης ευτυχίας.

Ξαφνικά, όμως, το σκηνικό αλλάζει. Διαφωνίες ανάμεσα στο ζευγάρι δημιουργούν σύννεφα στη σχέση τους με αποτέλεσμα την τραγικότερη εξέλιξη: Το χέρι του συζύγου αφαιρεί τη ζωή της άτυχης Παναγιώτας.

Η Παναγιώτα, το Σεπτέμβριο του 2008 εξαφανίζεται. Και ενώ την ψάχνουν όλοι, μετά από κάποιες μέρες, ο σύζυγος της σπάει και ομολογεί ότι την δολοφόνησε και εν συνεχεία την τσιμέντωσε σε πάρκο δίπλα στο σπίτι τους, στη Φιλοθέη.

Στην απολογία του ο δράστης περιέγραψε αναλυτικά πώς έγιναν όλα. Υποστήριξε πως έπειτα από έναν καβγά τους, χτύπησε με ένα σίδερο την Παναγιώτα Μαζαράκη στο κεφάλι και στη συνέχεια, αφού το θύμα σωριάστηκε στο πάτωμα, της έβγαλε τα ματωμένα ρούχα, έπλυνε το άψυχο σώμα της στην μπανιέρα και την τύλιξε με δύο σακούλες και ένα σεντόνι.

Έπειτα δοκίμασε να τη θάψει, αρχικά στο φρεάτιο του ασανσέρ και μετά κάτω από το σπίτι του σκύλου, στο σπίτι τους.

Καθώς οι προσπάθειές του έπεσαν στο κενό, ο καθηγητής μουσικής έβαλε το πτώμα της στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου και το πέταξε σε κάδο σκουπιδιών στην Παιανία.



Λίγες ώρες αργότερα επέστρεψε, πήρε ξανά τη σορό και την μετέφερε δίπλα στο σπίτι τους, στο πάρκο Πικιώνη στην Φιλοθέη όπου την έθαψε. Μάλιστα σκέπασε τον αυτοσχέδιο «τάφο» με τσιμέντο και πέτρες.



Εξαφανίστηκε ο Σταύρος Δογιάκης ιδιοκτήτης της γνωστής ταβέρνας ΚΡΗΤΙΚΟΣ στην Κάτζα

 


Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αρχές για την εξαφάνιση του 53χρονου Σταύρου Δογιάκη, ο οποίος μαζί με τον αδελφό του είναι ιδιοκτήτες της ταβέρνας «Κρητικός» στην Κάντζα.

Ο 53χρονος πήγε σε γάμο την Κυριακή και έκτοκτε αγνοείται, τελευταία φορά είχε επικοινωνήσει με γυναίκα που προσέχει την μητέρα του και την ρώτησε εάν η μητέρα του πήρε τα χάπια της πριν αυτός πάει στον γάμο. Από τότε τα ίχνη του χάθηκαν, ενώ και το  κινητό του είναι απενεργοποιημένο.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» εξέδωσε Missing Alert.

Ο 53χρονος σύμφωνα με το «Χαμόγελο του Παιδιού» εξαφανίστηκε χθες με το αυτοκίνητο του με την οικογένεια του και κυρίως τον αδελφό του Νίκο να βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. 

Ο Σταύρος Δογιάκης έχει ύψος 1.72μ., είναι 68 κιλά, έχει γκρίζα μαλλιά και καστανά μάτια. Έφυγε με το όχημά του, μάρκας Smart χρώματος ασημί, με πινακίδα αριθμού κυκλοφορίας ΖΧΑ-8898.

Ο επιχειρηματίας ιδιοκτήτης της επιτυχημένης ταβέρνας «Κρητικός» στην Κάντζα, έχει πελάτες από υπουργούς και επιχειρηματίες μέχρι σχεδιαστές μόδας και εκπροσώπους της σόουμπιζ. Αγαπημένο στέκι του Αντώνη Ρέμου και της Άννα Βίσση αλλά και των διάσημων Dsquared, των αδελφών Ντιν και Νταν και του σχεδιαστή Λάκη Γαβαλά.

Το Χαμόγελο του Παιδιού αναφέρει:

«Στις 21 Ιουνίου 2021 εξαφανίστηκε από την περιοχή Γλυκά Νερά, ο Σταύρος Δογιάκης, 53 ετών. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση του Σταύρου Δογιάκη στις 22 Ιουνίου 2021 και προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων του ενήλικου κατόπιν αιτήματος του οικογενειακού του περιβάλλοντος, καθώς συντρέχουν λόγοι οι οποίοι θέτουν τη ζωή του σε κίνδυνο. Ο Σταύρος Δογιάκης έχει ύψος 1.72μ., είναι 68 κιλά, έχει γκρίζα μαλλιά και καστανά μάτια. Έφυγε με το όχημά του, μάρκας Smart χρώματος ασημί, με πινακίδα αριθμού κυκλοφορίας ΖΧΑ-8898».





Το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Ελλάδας είναι άρτιο και σέβεται με υποδειγματικό τρόπο τον πολίτη

 


Η στρατηγική της ΕΕ για τα εμβόλια και η πορεία της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού κατά της covid-19, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας, της Επιτρόπου Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Στέλλας Κυριακίδου, με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια. Παρόντες ήταν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη.

Στη συνέχεια, η κ. Κυριακίδου επισκέφθηκε, συνοδευόμενη από τον κ. Κικίλια, το Mega εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας», όπου τους υποδέχθηκε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Η Επίτροπος περιηγήθηκε στους χώρους του εμβολιαστικού κέντρου, συνομίλησε τόσο με το υγειονομικό προσωπικό που το στελεχώνει, όσο και με πολίτες που βρίσκονταν εκεί για να εμβολιαστούν και συνεχάρη τον Υπουργό Υγείας για την άρτια οργάνωση της Επιχείρησης «Ελευθερία».

«Πραγματικά, θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου για ένα εμβολιαστικό πρόγραμμα που κινείται με πολύ γρήγορους, αλλά θα έλεγα και σωστούς ρυθμούς, με στόχο να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι από τον πληθυσμό, για να μπορούμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας», δήλωσε η κ. Κυριακίδου. Διαπίστωσε -όπως ανέφερε- ότι το εμβολιαστικό κέντρο είναι άρτια εξοπλισμένο και σέβεται τον πολίτη, με έναν τρόπο που είναι παράδειγμα.

Η κ. Κυριακίδου, επισήμανε ότι βρισκόμαστε σε μια «εύθραυστη φάση της πανδημίας. Τα περιστατικά του κορονοϊού στην Ευρώπη, σε όλα τα κράτη-μέλη μειώνονται συνεχώς, αλλά δεν είναι περίοδος για εφησυχασμό. Υπάρχουν οι μεταλλάξεις. Τις παρακολουθούμε στενά και το μήνυμα που θα ήθελα να στείλω στον κάθε Έλληνα πολίτη είναι ότι όλα τα εμβόλια, τα οποία έχουν εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, και τα τέσσερα, είναι και ασφαλή και αποτελεσματικά και να προχωρήσουν στον εμβολιασμό». Η Επίτροπος σημείωσε ότι ο εμβολιασμός είναι και ο μοναδικός τρόπος που έχουμε για έξοδο από την κρίση. «Και πρέπει όλος ο κόσμος να προχωρήσει για να εμβολιαστεί το συντομότερο δυνατό», προέτρεψε η κ. Κυριακίδου.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε δηλώσεις του ευχαρίστησε την κ. Κυριακίδου «για την εξαιρετική προσπάθεια την οποία έχει κάνει εκείνη και η Επιτροπή, με βάση το κοινό όραμα και την κοινή ευρωπαϊκή πορεία, έτσι ώστε όλα τα κράτη-μέλη να μπορέσουν να έχουν τη στήριξη και τη βοήθεια σε αυτή την τεράστια κρίση Δημόσιας Υγείας». Τόνισε ότι «είμαστε σε μια πανδημία πρωτόγνωρη που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε όλοι και που εδώ βλέπετε το επιστέγασμα αυτής της προσπάθειας που είναι η κοινή ευρωπαϊκή προμήθεια εμβολίων. Έχει γίνει με προσωπικό κόπο και κόστος, γιατί δεν είναι εύκολο πάντα να συμφωνούν όλοι και στη μονάδα του χρόνου. Έγινε όμως. Βλέπετε ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ευρώπη προχωρά με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς – και εδώ στην Ελλάδα βέβαια».

Επανέλαβε ότι για το πρόγραμμα «Ελευθερία» συγχρονίζεται και συνεργάζεται το υπουργείο Υγείας και όλοι οι εργαζόμενοι της Υγείας, το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, τα Σώματα Ασφαλείας, η Πολιτική Προστασία, και δίνουν τη δυνατότητα σε όλον τον κόσμο να εμβολιάζεται αξιοπρεπώς, με τάξη, χωρίς ταλαιπωρία, πάντα με επιστημονικούς όρους και με ασφάλεια.

«Η κοινή μας προσπάθεια και η καθοδήγηση που έχουμε από την Επιτροπή και την Ευρώπη είναι σημαντική και είναι σταθερή σε ό,τι και αν έχει προκύψει όλους αυτούς τους μήνες. Βεβαίως πάντα η προσπάθεια είναι για ακόμα περισσότερα και καλύτερα πράγματα, αλλά θα έλεγα για ακόμη μια φορά και μετά το πρόσφατο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας στο Λουξεμβούργο, με την παρουσία της Επιτρόπου, ότι δεν είναι καθόλου εύκολο μερικές φορές όλοι μαζί να μπορέσουμε να βρούμε την ακριβή κοινή συνισταμένη, προκειμένου να προχωρήσουμε σε σημαντικά βήματα, τα οποία έχουν γίνει. Τολμώ δε να πω, ότι ιδιαίτερα για τα πιο μικρά κράτη-μέλη θα ήταν πολύ πιο δύσκολο, το λέω μετά λόγου γνώσεως, να μπορέσουν να προμηθευτούν εγκαίρως εμβόλια, προκειμένου να μπορούμε να προστατέψουμε τους συμπολίτες μας. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τον τρόπο με τον οποίο προχωρά το πρόγραμμα», υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Το σκίτσο του δήθεν ληστή που έδινε στην αστυνομία ο συζυγοκτόνος


 

Η «σκηνοθεσία» του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά απο το δολοφόνο περιελάβανε και δήθεν περιγραφή του ενός εκ των τριών υποτιθέμενων δραστών. 

Ο δολοφόνος της Καρολάιν είχε δώσει περιγραφές για τον έναν «ληστή», του οποίο δήθεν φάνηκε το πρόσωπο, όπως είχε πει στην Αστυνομία.



Αυτό είναι το σκίτσο που δημιούργησε η αρμόδια υπηρεσία της Αστυνομίας μετά τις παραπλανητικές περιγραφές του κατ’ ομολογία, αργότερα, δολοφόνου της Καρολάιν, στα Γλυκά Νερά.







Έρευνα του Αρείου Πάγου για τη διαρροή του ημερολογίου της Καρολάιν

 


Αντικέιμενο παραγγελίας του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Β. Πλιώτα αποτελεί η δημοσιοποίηση στοιχείων της δικογραφία για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Ειδικότερα ο κ. Πλιώτας παρήγγειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών να κάνει ποινική έρευνα για αυτεπαγγέλτως διωκώμενα αδικήματα ειδικά όσον αφορα στη δημοσιοποίηση των ημερολογίων της Καρολάιν.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναφέρει στην παραγγελία του ότι τα δημοσιεύματα με στοιχεία της δικογραφίας έχουν κατακλύσει τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Ακόμη στην παραγγελία του κάνει αναφορά και στην ανακοίνωση της Ενωσης Συντακτών σχετικά με την «τήρηση των κανόνων δεοντολογίας».

Ο κ. Πλιώτας κάνει αναφορά σε «εντόνως επικριτικά δημοσιεύματα για διαρροή-δημοσιοποίηση στοιχείων της ποινικής δικογραφίας (ημερολόγιο θύματος ΚΑΡΟΛΑΙΝ ΚΡΑΟΥΤΣ κ.λπ), για το φρικτό έγκλημα που διαπράχθηκε στα Γλυκά Νερά σε βάρος της ανωτέρω παθούσης».

Ακομη επισημαίνει πως η δημοσιοποίηση αυτών των «εκλαμβάνεται ήδη και ευλόγως, ως ενέχουσα προσβολή της προσωπικότητας της ίδιας της παθούσης και μπορεί να θεωρηθεί ακόμη, ότι μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία ευνοϊκού κλίματος για τον κατηγορούμενο, κατά την εξέλιξη της ποινικής διαδικασίας».


Πηγή : protothema.gr



Σκότωσε τον πατριό της που την βίαζε από 12 ετών - Τον παντρεύτηκε και την εξέδιδε

 



Από τα 12 της τη βίαζε ο πατριός της, ο οποίος έγινε στη συνέχεια σύζυγός της, την ξυλοκοπούσε, την ανάγκαζε να εκδίδεται.: Νέο σύμβολο των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας στη Γαλλία, μια γυναίκα 40 ετών δικάζεται από σήμερα, διότι δολοφόνησε τον φερόμενο ως βασανιστή της.

Στο δικαστήριο του Σαόν ε Λουάρ, στην κεντρική Γαλλία, ξεκίνησε η δίκη της Βαλερί Μπακό, που προβάλλεται συχνά από τα γαλλικά ΜΜΕ ως η "νέα Ζακλίν Σοβάζ", μια 60χρονη που καταδικάστηκε το 2014 διότι σκότωσε τον σύζυγό της έπειτα από δεκαετίες ενδοοικογενειακής βίας, όμως αποφυλακίστηκε το 2016 έπειτα από προεδρική χάρη.

Σχεδόν 600.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει ένα αίτημα με το οποίο ζητούν την αθώωση της Βαλερί Μπακό, η οποία αφηγήθηκε την κόλαση που βίωνε στο βιβλίο "Tout le monde savait" (Όλος ο κόσμος γνώριζε).

Στις 13 Μαρτίου του 2016, η Βαλερί Μπακό, 35 ετών τότε, σκότωσε τον Ντανιέλ Πολέτ, 61 ετών. Με τη βοήθεια των δύο παιδιών της, έθαψε το πτώμα σε ένα δάσος, όμως στη συνέχεια καταγγέλθηκε και κατόπιν συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2017. Ομολόγησε αμέσως, δικαιολογώντας την πράξη της έπειτα από ένα μαρτύριο 25 ετών.

Σε ηλικία 12 ετών, ο Ντανιέλ Πολέτ τη βίασε. Ήταν τότε εραστής της μητέρας της. Καταδικάστηκε και φυλακίστηκε το 1995, εντούτοις στον άνδρα επετράπη, από την αποφυλάκισή του το 1997, να επανενταχθεί στην οικογενειακή εστία. Και "όλα ξεκίνησαν όπως πριν", αφηγείται η Βαλερί Μπακό, στο βιβλίο της που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα.

Όταν έμεινε έγκυος στα 17 της, η μητέρα της στράφηκε εναντίον της και η Βαλερί Μπακό θεώρησε πως η σωτηρία της θα ήταν να ζήσει με τον "Ντανί".

"Φόβος όλη την ώρα"

Όμως, ο άνδρας επιδεικνύει βιαιότερη συμπεριφορά: τα Χριστούγεννα χτυπάει τη Βαλερί με σφυρί, διότι η γιρλάντα με τα φωτάκια που είχε αγοράσει δεν λειτουργεί. Μια άλλη ημέρα, τη στραγγαλίζει εωσότου λιποθυμήσει, ενώ είναι έγκυος, περιγράφει η κατηγορουμένη.

Και μαζί με αυτήν την καθημερινή σωματική βία, "συνηθισμένη", σύμφωνα με την Μπακό, προστίθεται η πορνεία την οποία της επιβάλει ο σύζυγός της, δίνοντάς της ακόμη κι "οδηγίες" μέσω ενός ακουστικού για να ικανοποιήσει καλύτερα τον πελάτη.



"Φοβόμουν. Όλη την ώρα", γράφει. "Ήθελα να φύγω χίλιες φορές", διαβεβαιώνει η Βαλερί Μπακό. Όμως, φοβάται ότι δεν θα καταφέρει να ξεφύγει από τον βίαιο σύζυγό της, που την απειλεί συχνά με ένα πιστόλι.

Αυτό που θα την οδηγήσει στο έγκλημα είναι ο φόβος ότι η κόρη της Καρλίν θα υποστεί την ίδια μοίρα. Στα 14 της ομολογεί στη μητέρα της ότι ο πατέρας της τη ρώτησε "πώς ήταν σεξουαλικά".

Στις 13 Μαρτίου του 2016, παίρνει το όπλο που ο σύζυγός της κρατούσε φυλαγμένο στο αυτοκίνητό του και τον πυροβολεί στον αυχένα. Δεν μπορεί να επικαλεστεί ότι βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα: το θύμα ήταν στο τιμόνι, με γυρισμένη προς τα εκείνη την πλάτη.

Όμως, ο δικηγόροι της κατηγορουμένης κάνουν λόγο "για ακραία βία που υπέστη για σχεδόν 25 χρόνια και τον φόβο της να δει το ίδιο να συμβαίνει σε βάρος της ίδιας της της κόρης". Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει έως την Παρασκευή.


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Thetoc.gr



Νταής ξυλοφόρτωσε πολίτη λόγω παρατήρησης για τη μουσική

 



Οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό ενός νταή που το απόγευμα της Δευτέρας φέρεται να χτύπησε και τραυμάτισε κάτοικο στην οδό Αρακύνθου στην Πάτρα, όπου εξελίχθηκαν σοβαρά επεισόδια.

Το επεισόδιο εξελίχθηκε κοντά στο Πειραματικό Λύκειο του Λάγγουρα. Ο δράστης φέρεται να εξαφανίστηκε με όχημα αμέσως μετά τον τραυματισμό του κατοίκου της περιοχής και αναζητείται.

Κάποια άτομα που διαμένουν στην περιοχή είχαν βάλει μουσική και ο άνδρας τους έκανε παρατήρηση. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τα άτομα νταήδες που δέχτηκαν την παρατήρηση αντέδρασαν με αποτέλεσμα να του επιτεθούν και να τον τραυματίσουν. 

Περίοικοι κάλεσαν το ΕΚΑΒ και με ασθενοφόρο διακομίστηκε στο Νοσοκομείο.



AstraZeneca: Άνοιξε η πλατφόρμα για την αλλαγή της 2ης δόσης


 

Άνοιξε στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr το πεδίο για την αλλαγή της δεύτερης δόσης του εμβολίου της AstraZeneca.

Θεράποντες γιατροί που κρίνουν ότι ασθενείς τους υπέστησαν πιθανές επιπτώσεις στην υγεία τους εξαιτίας της λήψης της πρώτης δόσης του εμβολίου της AstraZeneca, θα έχουν το δικαίωμα να “ανεβάσουν” στην πλατφόρμα αίτημα προς την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, για εξαίρεση του εμβολιασμένου από τη δεύτερη δόση με το ίδιο εμβόλιο και επιλογή άλλου εμβολίου.

Ποιες είναι οι εξαιρέσεις για τη δεύτερη δόση AstraZeneca

Άτομα όλων των ηλικιών που κατά το διάστημα των πρώτων εβδομάδων μετά την 1η δόση εκδήλωσαν σοβαρή ανεπιθύμητη ενέργεια θρόμβωσης, με ή χωρίς θρομβοπενία, θα πρέπει να κάνουν τη 2η δόση με άλλο εμβόλιο.

Στην πλατφόρμα παρατίθενται οι διαγνώσεις που δίνουν το δικαίωμα για την αλλαγή του εμβολίου στη δεύτερη δόση. 

Αυτές είναι:

Αρτηριακή εμβολή και θρόμβωση

Εμβολή και θρόμβωση της κοιλιακής αορτής

Εμβολή και θρόμβωση άλλων και μη καθορισμένων τμημάτων της αορτής

Εμβολή και θρόμβωση αρτηριών των άνω άκρων

Εμβολή και θρόμβωση αρτηριών των κάτω άκρων

Εμβολή και θρόμβωση μη καθορισμένων αρτηριών των άκρων, μη καθορισμένη

Εμβολή και θρόμβωση λαγόνιας αρτηρίας

Εμβολή και θρόμβωση άλλων αρτηριών

Εμβολή και θρόμβωση μη καθορισμένης αρτηρίας

Φλεβίτιδα και θρομβοφλεβίτιδα

Φλεβίτιδα και θρομβοφλεβίτιδα των επιφανειακών αγγείων των κάτω άκρων

Φλεβίτιδα και θρομβοφλεβίτιδα της μηριαίας φλέβας

Φλεβίτιδα και θρομβοφλεβίτιδα άλλων εν τω βάθει αγγείων των κάτω άκρων

Φλεβίτιδα και θρομβοφλεβίτιδα των κάτω άκρων μη καθορισμένη

Φλεβίτιδα και θρομβοφλεβίτιδα άλλων εντοπίσεων

Φλεβίτιδα και θρομβοφλεβίτιδα μη καθορισμένης εντόπισης

Θρόμβωση πυλαίας φλέβας

Άλλη φλεβική εμβολή και θρόμβωση

Σύνδρομο Budd-Chiari

Μεταναστευτική θρομβοφλεβίτιδα

Εμβολή και θρόμβωση της κοίλης φλέβας

Εμβολή και θρόμβωση της νεφρικής φλέβας

Εμβολή και θρόμβωση άλλων καθορισμένων φλεβών

Εμβολή και θρόμβωση μη καθορισμένης φλέβας

Πνευμονική εμβολή

Πνευμονική εμβολή με αναφορά σε οξεία πνευμονική καρδιά

Πνευμονική εμβολή χωρίς αναφορά σε οξεία πνευμονική καρδιά

Χαμηλός ο κίνδυνος στη δεύτερη δόση του εμβολίου AstraZeneca

Ο κίνδυνος της ανεπιθύμητης ενέργειας θρόμβωσης / θρομβοφιλίας είναι εξαιρετικά σπάνιος στη δεύτερη δόση, με μόλις 1,3 περιστατικά ανά 1 εκατομμύριο δόσεις εμβολίων.

Όσοι έχουν προγραμματισμένο ραντεβού πρώτης δόσης του AstraZeneca και έχουν ηλικία κάτω των 60 ετών, θα λάβουν ένα ενημερωτικό SMS για την απόφαση της Επιτροπής και τη σύσταση αν θέλουν να αλλάξουν εμβόλιο.

Οι επιστήμονες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών αποφάνθηκαν, ωστόσο, πως όσοι επιθυμούν να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους με AstraZeneca, ή να επιλέξουν εξαρχής αυτό το σκεύασμα για τον εμβολιασμό τους, έχουν αυτή τη δυνατότητα.




Δήλωση του Πρωθυπουργού για την επίσκεψη του στην Αίγυπτο

 



Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού, κατόπιν πρόσκλησης του κ. El-Sisi, έρχεται επτά μήνες μετά την επίσκεψη του Προέδρου της Αιγύπτου στην Αθήνα και εντάσσεται στο πλαίσιο των πυκνών διμερών επαφών και της σταθερής βελτίωσης που διαπιστώνεται στις σχέσεις με το Κάιρο.

Ελλάδα και Αίγυπτος συμμετέχουν άλλωστε σε σχήματα περιφερειακής συνεργασίας, όπως η τριμερής συνεργασία με την Κύπρο, το East Mediterranean Gas Forum και το νεοσύστατο «Φορουμ Φιλίας», σχήματα που έχουν ως βάση το Διεθνές Δίκαιο, τις σχέσεις καλής γειτονίας και την προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας στην περιοχή της Μεσογείου.

Η δήλωση του Πρωθυπουργού :

Επισκέφτηκα σήμερα την Αίγυπτο. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Abdel Fattah El-Sisi, για την ζεστή υποδοχή και τις γόνιμες συνομιλίες. Αίγυπτος και Ελλάδα υπηρετούν αταλάντευτα κοινές αρχές: Τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο. Τη μετατροπή της σε μια θάλασσα που δεν θα χωρίζει, αλλά θα ενώνει. Τη συνεννόηση με πυξίδα το Διεθνές Δίκαιο και φυσικά τις σχέσεις καλής γειτονίας.

Με τον Πρόεδρο Abdel Fatah El-Sisi μοιραζόμαστε την ίδια οπτική και για τη συνεχιζόμενη δοκιμασία της Κύπρου, με την οποία άλλωστε οι δυο χώρες μας συμπλέουν στο πλαίσιο της Τριμερούς Συνεργασίας. Η Αίγυπτος υποστηρίζει σταθερά τα σχετικά ψηφίσματα του Ο.Η.Ε. Δεν νοείται λύση πέραν του δεσμευτικού πλαισίου που αυτά τα ψηφίσματα προβλέπουν: Δηλαδή, μία Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Μία λύση λειτουργική, μια λύση συμβατή με την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και με την ιδιότητά της ως κράτους-μέλους της ΕΕ.

Στην πρεσβευτική κατοικία της Ελλάδας στο Κάιρο συναντήθηκα με εκπροσώπους της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου. Τους συνεχάρη για το πολύπλευρο έργο τους και τους ευχαρίστησα για την αγάπη τους προς την Ελλάδα, τη μέριμνά τους για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και τη διατήρηση των εθίμων και παραδόσεων της χώρας μας.

Με μεγάλη συγκίνηση στη συνέχεια βρέθηκα στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και εξέφρασα στον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’ πόσο εκτιμώ προσωπικά, αλλά και πόσο όλοι οι Έλληνες τιμούν, το σπουδαίο έργο που επιτελείται εδώ. Στη συνέχεια επισκέφτηκα στο Εθνικό Μουσείο της Αλεξάνδρειας και την Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας. Η επίσκεψή μου στην Αίγυπτο έκλεισε με μία πολύ ζεστή συνάντηση, στην ελληνική «καρδιά» της Αλεξάνδρειας, στο Ελληνικό Τετράγωνο του Shatby όπου είχα την ευκαιρία να συζητήσω με μέλη της Ελληνικής κοινότητας και ομογενειακών οργανώσεων.









Οι πρώτες φωτογραφίες από τον τόπο του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά

 


Δόθηκαν στη δημοσιότητα εικόνες από το εσωτερικό του σπιτιού, όπου ο δολοφόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος σκηνοθέτησε υποτιθέμενη ληστεία για να καλύψει το ότι δολοφόνησε τη γυναίκα του και ότι έπνιξε τον σκύλο τους, όλα αυτά μπροστά στο 11 μηνών βρέφος τους.


Ένα από τα βασικότερα στοιχεία, είναι το παράθυρο που χρησιμοποίησε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για να αποδείξει ότι κάποιοι εισέβαλαν στο σπίτι του ζευγαριού, εικόνα την οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΚΑΙ.

Όπως υποστήριξε ο δολοφόνος, το συγκεκριμένο παράθυρο ήταν σε ανάκληση προκειμένου να φεύγουν οι οσμές από το πλυντήριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, την παραβίαση του παραθύρου έκανε ο ίδιος μεταξύ 05:22 με 05:53, όπου φαίνεται να ανεβαίνει ορόφους από την εφαρμογή του κινητού του.




Πρόκειται για το πειστήριο νούμερο 35, και είναι η κάμερα που ο πιλότος ξήλωσε και πέταξε πίσω από τον καναπέ, που καθόταν νωρίτερα με το μωρό, αφαιρώντας και την κάρτα μνήμης.

Η τελευταία καταγραφή της κάμερας ήταν στις 00:26 της 11ης Μαΐου. Ωστόσο, η τελευταία επικοινωνία της κάμερας με κάποιον χρήστη που είχε πρόσβαση έγινε στις 01:19. Αυτοί, όμως, οι χρόνοι είναι πλασματικοί, επομένως δε μπορούν οι αρχές να ξέρουν ακριβώς την ακριβή ώρα που αφαιρέθηκαν οι κάρτες μνήμης.


Στο σαλόνι ήταν το έπιπλο όπου βρισκόταν η Monopoly. Όπως φαίνεται έχει ανοικτή επιμελώς κάτι που δεν θα έκαναν ληστές, δεν υπάρχει ακαταστασία, σαν να έχει ψαχτεί ο χώρος από κακοποιούς, ενώ το μόνο πράγμα που είχε βγει από τη θέση του ήταν το επιτραπέζιο παιχνίδι.

Στο παιχνίδι αυτό ο συζυγοκτόνος ισχυριζόταν ότι είχε κρύψει 9.500 ευρώ τα οποία δήθεν αφαίρεσαν οι ληστές.



Και η φωτογραφία που άγνωστο γιατί τράβηξε με το κινητό της η άτυχη Καρολάιν, και φαίνεται ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος να κάθεται στον καναπέ με τη μικρή Λυδία.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε γύρω στις 12 τα μεσάνυχτα, μετά τη διαμάχη του ζευγαριού, και είναι γρίφος για την αστυνομία.