Τρίτη 6 Αυγούστου 2024

Νέο καραγκιοζιλίκι πλυντήριο πισίνας από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ : Οι ξαπλώστρες δεν θέλουν άδεια

 


Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε πει το κορυφαίο : Ακόμη και η μαφία έχει κανόνες. Ό ΣΥΡΙΖΑ όχι." και αυτό τα λέει όλα.

Μετά το δεν μπορεί κάποιος να κάνει το ποδόλουτρο του, που ξεστόμισε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παυσανίας Παπαγεωργίου, δείχνοντας ότι δεν έχει κανένας τους ίχνος ηθικής και σοβαρότητας, ήρθε και ο προκλητικός Ανδρέας Παπαδόπουλος, νομίζοντας ότι θα παραπλανήσει το κόσμο από την πισίνα, λέγοντας ότι οι ξαπλώστρες δεν θέλουν άδεια.

Το προκλητικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ θεώρησε σωστό να προσβάλει την νοημοσύνη του κόσμου, νομίζοντας ότι έτσι θα ξεπλύνει ένα τυχοδιώκτη με θολό οικονομικό παρελθόν που κάνει τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να ξεφτιλιστεί και ο ίδιος.

Απολαύστε τον :





Μικρό αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση σε γήπεδο γκολφ


 

Αναγκαστική προσγείωση σε γήπεδο γκολφ στο Σακραμέντο των ΗΠΑ έκανε μικρό αεροσκάφος με κάμερες ασφαλείας να καταγράφουν το περιστατικό.

Σύμφωνα με το NBC το μονοκινητήριο Piper PA-28 παρουσίασε μηχανική βλάβη αμέσως μετά την απογείωση του από το αεροδρόμιο McClellan με αποτέλεσμα να πέσει από ύψος 400 ποδών.

Κατά την αναγκαστική προσγείωσή του, το αεροσκάφος παραλίγο να χτυπήσει έναν γκόλφερ, ο οποίος γλίτωσε την τελευταία στιγμή με ένα μικρό άλμα προς τα πίσω.



Όπως ανακοίνωσε η πυροσβεστική ο πιλότος του μονοκινητήριου αεροσκάφους γλίτωσε με ελαφριά τραύματα.

Οι χειρισμοί του, πάντως, έτυχαν θετικών σχολίων από αυτόπτες μάρτυρες που είπαν «το πώς κατάφερε να χειριστεί το αεροπλάνο σε μια ασφαλή αναγκαστική προσγείωση είναι κάτι που δεν το βλέπουμε συχνά».




Καταγγελία 10χρονης : «Με εξαναγκάζουν σε επαιτεία, με χτυπάνε, δεν αντέχω άλλο»


 

Μια 10χρονη στον Ασπρόπυργο κατήγγειλε τους γονείς της για ξυλοδαρμό και επαιτεία και ζήτησε να μεταφερθεί σε ίδρυμα για να γλιτώσει.

Σύμφωνα με το Star, την περασμένη Τρίτη, λίγο πριν από τις οκτώ το βράδυ, η 10χρονη πήγε μόνη της με λεωφορείο στο Αστυνομικό Τμήμα Ασπροπύργου.

«Οι γονείς μου με αναγκάζουν να βγαίνω σε επαιτεία, δεν αντέχω άλλο»

«Οι γονείς μου με αναγκάζουν να βγαίνω σε επαιτεία σε καταστήματα στο κέντρο του Ασπρόπυργου. Με πηγαίνουν άλλοτε με το αυτοκίνητο και άλλοτε πηγαίνω με τα πόδια. Τα χρήματα που παίρνω στη συνέχεια μου τα παίρνουν και όταν τους λέω ότι δε θέλω να πάω με χτυπάνε. Επίσης, με χτυπάνε και για άλλες ασήμαντες αφορμές» υποστήριξε το κοριτσάκι.

Και συνέχισε, δίνοντας αρκετές λεπτομέρειες: «Αναγκάζομαι να είμαι όλη ημέρα κάτω από τον καυτό ήλιο και ήρθα σήμερα εδώ γιατί δεν αντέχω άλλο».

Ενημερώθηκε η Εισαγγελία Ανηλίκων

Αμέσως ενημερώθηκε η Εισαγγελία Ανηλίκων, που διέταξε τη μεταφορά του παιδιού στο Νοσοκομείο Παίδων. Εκεί παραμένει μέχρι σήμερα και έχει δίπλα της ψυχολόγο από το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Οι γονείς συνελήφθησαν με τρεις κατηγορίες, ανάμεσα στις οποίες είναι και η έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.



Αναζήτηση πληροφοριών για θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα που έλαβε χώρα 4-8-2024 στα Άνω Λιόσια


 

Αναζήτηση πληροφοριών σχετικά με θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα που έλαβε χώρα πρώτες πρωινές ώρες της 4-8-2024 στα Άνω Λιόσια

Την Κυριακή 4-8-2024 και περί ώρα 04:50΄, στην οδό Προμηθέως στο ύψος της οδού Ισμήνης, περιοχής Δήμου Φυλής (Άνω Λιόσια), Ι.Χ.Ε. αυτ/το, μάρκας SMART, χρώματος μαύρου, εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε ιστό ηλεκτροφωτισμού και ανετράπη επί του οδοστρώματος, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού του.

Παρακαλείται όποιος γνωρίζει οτιδήποτε για τις συνθήκες του τροχαίου ατυχήματος, να επικοινωνήσει με το Γ΄ Τμήμα Τροχαίας Β/Α Αττικής, στα τηλέφωνα 210-2854405, 210-2854400 και 210-2854402.



7 συλλήψεις από Ομάδες ΔΙ.ΑΣ. στο κέντρο της Αθήνας και στην περιοχή του Κερατσινίου


 

-7- συλλήψεις από Ομάδες ΔΙ.ΑΣ. στο κέντρο της Αθήνας και στην περιοχή του Κερατσινίου

  1. Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες της 3-8-2024 στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), 2 αλλοδαποί, ηλικίας 25 και 38 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα ανωτέρω αστυνομικοί, στο πλαίσιο της περιπολίας τους, εντόπισαν τους κατηγορούμενους να κινούνται με ποδήλατα και τους κάλεσαν σε έλεγχο.

Οι κατηγορούμενοι προσπάθησαν να διαφύγουν, κινούμενοι προς διαφορετικές κατευθύνσεις, ωστόσο ακινητοποιήθηκαν και κατά την έρευνα βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν:

  • -100- γραμμ. κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης,
  • -0,4- γραμμ. όπιο σε μορφή τζελ,
  • ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και
  • νάιλον συσκευασίες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Επιπλέον συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες της 4-8-2024 από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) στην περιοχή του Κερατσινίου, -3- ημεδαποί, ηλικίας 17, 18 και 31 ετών κατηγορούμενοι για διάρρηξη – κλοπή από οικία.

Ειδικότερα, έπειτα από αναγγελία διάρρηξης σε οικία στην περιοχή του Κερατσινίου, κληθέντες αστυνομικοί στο πλαίσιο στοχευμένων αναζητήσεων εντόπισαν όχημα με επιβαίνοντες τους κατηγορούμενους και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Κερατσινίου – Δραπετσώνας, όπου ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της ανωτέρω διάρρηξης, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν χρυσαφικά και ρολόγια που είχαν αφαιρέσει νωρίτερα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Τέλος, συνελήφθησαν απογευματινές ώρες της 2-8-2024 από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) στο κέντρο της Αθήνας, 28χρονος ημεδαπός και 35χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, περιπολούντες αστυνομικοί εντόπισαν ταξί με επιβαίνοντες τους ανωτέρω και τους κάλεσαν σε έλεγχο.

Στο πλαίσιο του ελέγχου, βρέθηκαν εντός του οχήματος και στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν:

  • -19,3- γραμμ. κοκαΐνης,
  • -300- ευρώ και
  • -2- κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα. 



Στα Δικαστήρια ο Ελληνοκαναδός που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού - Άφαντοι οι κακοποιοί

 


Μέχρι αυτή την στιγμή οι δύο κακοποιοί που έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης, καταφέρνουν να διαφεύγουν, και όλοι περιμένουμε να συλληφθούν και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη, ώστε να οδηγήσουν τις αρχές και στους άλλους δύο κακοποιούς που δεν έχουν ταυτοποιηθεί, γιατί θυμίζουμε οι δράστες ήταν τέσσερις.

Σύμφωνα με το Neaktiti.gr, το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου Ηρακλείου πέρασε το πρωί της Δευτέρας, προκειμένου να δώσει κατάθεση, ο 49χρονος Ελληνοκαναδός Εμμανουήλ Κακουλάκης, ο οποίος πριν από 3 εβδομάδες έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού σε νυχτερινό μαγαζί στο κέντρο της πόλης.

Ο 49χρονος, κατά την είσοδο του στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, συνοδευόταν από τη σύντροφό του και τον δικηγόρο του, Μανώλη Τρούλη.

Στο ανακριτικό γραφείο, όπου κλήθηκε για την πρώτη του κατάθεση μετά το περιστατικό, παρέμεινε για περίπου μισή ώρα και έδωσε διευκρινίσεις για το συμβάν και τον βαρύτατο τραυματισμό του από 4 άτομα, τα δύο εκ των οποίων έχουν αναγνωριστεί και αναζητούνται, καθώς σε βάρος τους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.

Στο Δικαστικό Μέγαρο ήταν σήμερα και αρκετοί συγγενείς του 49χρονου, που έχει καταγωγή από τα Ανώγεια, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή έσπευσαν να βρεθούν δίπλα στον ίδιο και την οικογένειά του.




Η στιγμή της δολοφονίας του τοπογράφου

 



Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 54χρονος τοπογράφος Παναγιώτης Στάθης, δολοφονείται εν ψυχρώ μέσα στο αυτοκίνητό του, στο Νέο Ψυχικό, στις 2 Ιουλίου 2024, βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο, φαίνεται ο κακοποιός, ο οποίος φορά μαύρα ρούχα και λευκό κράνος, να σταματά με την μοτοσικλέτα του ακριβώς δίπλα από το όχημα του θύματος και να αδειάζει τον γεμιστήρα του όπλου του. Στη συνέχεια, αφού σταθεροποιεί τη μηχανή, καθώς είχε αρχίσει να οπισθοχωρεί, ανοίγει εκ νέου πυρ και αποχωρεί από το σημείο.

Σημειώνεται ότι η σύλληψη του 44χρονου που προφυλακίστηκε μετά την απολογία του για τη δολοφονία του Παναγιώτη Στάθη οδηγεί σε συγκεκριμένους δρόμους για την αναζήτηση του ηθικού αυτουργού και ήδη στο κάδρο έχουν μπει πρόσωπα που συναντήθηκαν στην επαγγελματική τους διαδρομή στη Μύκονο με το θύμα, και είναι βέβαιη η σύλληψη και του ηθικού αυτουργού.







Στη δημοσιότητα πλάνα από τη βίαιη σύλληψη του δημοσιογράφου της WSJ από πράκτορες του δικτάτορα Πούτιν

 



Πλάνα από τη βίαιη σύλληψη του Έβαν Γκέρσκοβιτς τον Μάρτιο της περασμένης χρονιάς έδωσε στη δημοσιότητα η Μόσχα μέσω του ρωσικού τηλεοπτικού καναλιού RT, λίγα 24ωρα αφότου ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal αφέθηκε ελεύθερος από ρωσική φυλακή στο πλαίσιο της ιστορικής συμφωνίας ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, όπου απελευθερώθηκαν και Ρώσοι κακοποιοί απαραίτητοι για το καθεστώς του δικτάτορα Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τα πλάνα δείχνουν τους πράκτορες της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών, ντυμένους με πολιτικά ρούχα, και με εντολη του καθεστώτος, να εισβάλουν στο εστιατόριο στη Αικατερινούπολη όπου βρισκόταν ο δημοσιογράφος και συνομιλούσε με μια πηγή του, σε μια συνάντηση που παρακολουθούσαν κρυφά οι ρωσικές Αρχές, και να τον συλλαμβάνουν. 

Οι πράκτορες της FSB εμφανίζονται να κάνουν κεφαλοκλείδωμα στον Γκέρσκοβιτς για να του περάσουν χειροπέδες, ενώ στη συνέχεια τον ρίχνουν μπρούμυτα στο έδαφος και ένας από αυτούς τον ακινητοποιεί πιέζοντας με το γόνατό του την πλάτη του. Κατόπιν τον βγάζουν από το εστιατόριο, ξανά με κεφαλοκλείδωμα, και τον οδηγούν στο όχημα της FSB.

Στη δημοσιότητα δόθηκε επίσης μια ηχητική καταγραφή που φέρεται να περιλαμβάνει τον διάλογο του Γκέρσκοβιτς με την πηγή του λίγο πριν την εισβολή των πρακτόρων.

Δείτε τα πλάνα της σύλληψης του Γκέρσκοβιτς (περιλαμβάνεται η ηχητική καταγραφή της συνομιλίας στην αρχή του βίντεο):

«Το μόνο που ζητώ, σε παρακαλώ, είναι να είστε πολύ προσεκτικοί επειδή πρόκειται για απόρρητες πληροφορίες», ακούγεται να λέει ο συνομιλητής του Γκέρσκοβιτς στο ηχητικό απόσπασμα. «Δεν θα γράψουμε καν ότι έχουμε δει τα έγγραφα», φέρεται να απαντά ο Γκέρσκοβιτς, εξηγώντας ότι τα πάντα θα αποδοθούν σε ανώνυμη πηγή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός δημοσιογράφος συνελήφθη από τις ρωσικές Αρχές για «κατασκοπεία», μια κατηγορία που ποτέ δεν αποδέχθηκε ο ίδιος. Ειδικότερα, κατηγορήθηκε για συλλογή απόρρητων πληροφοριών για εταιρεία που κατασκευάζει άρματα μάχης για τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία. Πριν από μερικές εβδομάδες πραγματοποιήθηκε η δίκη του σε ρωσικό δικαστήριο και ο δημοσιογράφος καταδικάστηκε σε 16 χρόνια φυλάκιση, αλλά τελικά αφέθηκε ελεύθερος μετά από 16 μήνες στη φυλακή στις αρχές του μήνα.

Πριν αποφυλακιστεί, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης ανταλλαγής αιχμαλώτων μεταξύ Ρωσίας και Δύσης μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, ο Έβαν Γκέρσκοβιτς ήταν υποχρεωμένος, μαζί με τους άλλους κρατούμενους που θα αποφυλακιζόντουσαν μαζί του, να συμπληρώσει μια φόρμα απευθυνόμενος στον δικτάτορα Βλαντίμιρ Πούτιν ζητώντας γραπτώς επιείκεια ώστε ο Ρώσος πρόεδρος να μπορεί να υπογράψει τα διατάγματα για να δώσει χάρη στους 13 κρατούμενους που απελευθερώθηκαν.

Σε αυτή την τυπική διαδικασία, που ήταν ωστόσο προϋπόθεση για τη συμφωνία ανταλλαγής, ο Αμερικανός δημοσιογράφος πρόσθεσε ένα δικό του αίτημα στο έντυπο: Μια κατ' ιδίαν συνέντευξη με τον Πούτιν μετά την απελευθέρωσή του.

«Η φόρμα στο έντυπο του αιτήματος είχε στο τέλος έναν κενό χώρο, που κάθε κρατούμενος μπορούσε να συμπληρώσει αν το επιθυμούσε, ή απλά να τον αφήσει κενό (...)» Ο ανταποκριτής της WSJ στη Ρωσία συμπλήρωσε το κενό και στην τελευταία γραμμή έγραψε προτείνοντας: «Μετά την αποφυλάκισή μου, θα ήταν διατεθειμένος ο Πούτιν να μου παραχωρήσει μια κατ' ιδίαν συνέντευξη;» σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα WSJ. Δεν είναι σαφές αν ο Πούτιν απάντησε στο αίτημα ή αν διάβασε την επιστολή.



Le Figaro: «Πάρτε μαθήματα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη»


 

Την Ελλάδα και τα άλματα που έχει κάνει επί των ημερών του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την «αποτυχία της ακροαριστεράς» και την «αναγέννηση της Δεξιάς ελπίδας» προβάλλει η Le Figaro, τονίζοντας ότι η Γαλλία έχει να αντλήσει χρήσιμα διδάγματα από την Ελλάδα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε άρθρο γνώμης στη γαλλική εφημερίδα, ο απόφοιτος της Νομικής του Χάρβαρντ, συνεργάτης της δεξαμενής σκέψης Atlantic Council και επικεφαλής του ευρωπαϊκού σκέλους της εταιρείας συμβούλων διεθνούς εμπορίου McLarty, Ζερεί Γκαλόν, επιχειρεί μια ιστορική αναδρομή στα χρόνια της κρίσης στην Ελλάδα...

«Μια χώρα όπου σοσιαλιστές απαρατσίκ, ωθούμενοι από ένα τοξικό μείγμα οπορτουνισμού και καριερισμού ήταν έτοιμοι να προδώσουν την κληρονομιά και τις αξίες τους, συμμαχώντας με ένα κόμμα με κοινοτιστικό και αντισημιτικό υπόβαθρο, όπου η κατάρρευση των δημόσιων υπηρεσιών αντανακλούσε την κακοδιαχείριση των δημοσιονομικών από διαδοχικές κυβερνήσεις, μια χώρα όπου οι γονείς αναρωτιόντουσαν αν πρόσφερε ακόμη μέλλον στα παιδιά τους».

Ο αρθρογράφος στέκεται στην άνοδο τον Ιανουάριο του 2015 στην εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ «με μια εκστρατεία όπου η δημαγωγία επικράτησε της λογικής», και την ανάδειξη της Χρυσής Αυγής σε τρίτη δύναμη: «Οι ανεύθυνες υποσχέσεις και οι βροντώδεις διακηρύξεις πολιτικών αρχηγών δεν μπορούσαν να κρύψουν τη θλιβερή αλήθεια: η κυριαρχία της Ελλάδας δεν ήταν παρά μια ψευδαίσθηση και η χώρα, λόγω της αδυναμίας να σπάσει τον φαύλο κύκλο της ευνοιοκρατίας και της διαφθοράς που υπονόμευαν την οικονομία της, βρέθηκε υπό τον ζυγό διεθνών θεσμών».

Αλλά, όπως λέει, εννέα χρόνια αργότερα η Ελλάδα δείχνει να έχει αφήσει πίσω της τους δαίμονές της.

Η ανάπτυξη τρέχει με διπλάσια ταχύτητα εκείνης του μέσου όρου της ευρωζώνης, η ανεργία από το 25% έχει υποχωρήσει στο 9,4%, η Ελλάδα λειτουργεί ως μαγνήτης για ξένες επενδύσεις και δημιουργεί πρωτογενή πλεονάσματα, που της επέτρεψαν να μειώσει δραστικά το κρατικό χρέος. Κι όπως, σημειώνει το άρθρο, «η Ελλάδα οφείλει αυτήν τη θεαματική ανάκαμψη ειδικά σε έναν άνθρωπο: τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Η γαλλική Δεξιά έχει πολλά να διδαχθεί από τις ενέργειες και τις σκέψεις του Έλληνα πρωθυπουργού, προκειμένου να ανασυνταχθεί και να προσφέρει, επιτέλους, μια αξιόπιστη εναλλακτική στους Γάλλους πολίτες, γράφει η εφημερίδα.

Αφήνοντας στην άκρη το θάμβος και την εσωστρέφεια με στόχο την επαναφορά στο κομματικό μαντρί ψηφοφόρων που μετακινήθηκαν στα άκρα, κολακεύοντας τα βασικά τους ένστικτα, ο Μητσοτάκης «ενσαρκώνει τη Δεξιά της ελπίδας».

«Πηγαίνοντας κόντρα στους βαρώνους του κόμματός του που δεν τον ήθελαν, επέβαλε μια Δεξιά που πιστεύει πάνω απ’ όλα στην αξιοκρατία και την αξία της εργασίας. Μια δεξιά ανελαστική σε θέματα που αφορούν στην ασφάλεια, το μεταναστευτικό και την ενσωμάτωση, που δεν λυγίζει μπροστά στην κριτική εκείνων που ισχυρίζονται ότι υποστηρίζουν την πολιτική ορθότητα. Μια δεξιά για την οποία δεν είναι απαγορευμένοι όροι το ελεύθεροι εμπόριο, ο ανταγωνισμός και η ανάπτυξη. Μια αξιόπιστη, φιλόδοξη Δεξιά σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, που επιτρέπει στην Ελλάδα να παράγει τώρα άνω του 50% της ηλεκτρικής της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Μια δεξιά που νομιμοποιεί τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών παρά την αντίδραση της ισχυρής Ορθόδοξης Εκκλησίας, μια Δεξιά ευρωπαΐστρια και φιλο-ατλαντική, αλλά και πατριωτική.

»Υποστηρίζοντας αυτή τη γραμμή εξελέγη αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2016 και υπερασπιζόμενος την πεποίθησή του ότι είναι καθήκον της Δεξιάς η αποκατάσταση της κοινωνικής κινητικότητας και η συμπόρευση με τον εκσυγχρονισμό συσπείρωσε πίσω του την πλειοψηφία των Ελλήνων.

»Σε μια χώρα που, όπως και στη Γαλλία, η οικονομία συχνά αντιμετωπίζεται μάλλον υπό ιδεολογικό παρά επιστημονικό πρίσμα εφήρμοσε -με κίνδυνο να κατηγορηθεί για νεοφιλελευθερισμό- δομικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και αναφορικά με τη φορολόγηση. Κατέστησε απόλυτη προτεραιότητα την Παιδεία (…) και, το σημαντικότερο, περιστοιχίζεται από τα καλύτερα ταλέντα, ειδικά από την κοινωνία των πολιτών, δίνοντάς τους, όπως στον νομπελίστα οικονομολόγο Χριστόφορο Πισσαρίδη, ανοικτό πεδίο δράσης».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός κατανόησε ότι ένας ηγέτης δεν μπορεί μόνος του να επανορθώσει την πορεία της χώρας του, αλλά ότι ο ρόλος του είναι να οικοδομήσει ένα σύνολο που θα λειτουργήσει και μετά απ’ αυτόν.

Το άρθρο σημειώνει, ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει ακόμη μεγάλες προκλήσεις, από τον νεποτισμό μέχρι τις κοινωνικές ανισότητες, τις γηράσκουσες υποδομές, το εξαντλημένο Εθνικό Σύστημα Υγείας, την υπονόμευση της διακυβέρνησης από τη γραφειοκρατία και τη βραδύτητα.

Αλλά, όπως υποστηρίζει, η θριαμβευτική επανεκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη τον Ιούνιο του 2023 επιτεύχθηκε «επειδή αποκατέστησε την εμπιστοσύνη σε μια ελληνική κοινωνία λαβωμένη, κατακερματισμένη και ταπεινωμένη από διαδοχικές κρίσεις. Έδειξε σε μια χώρα που κινδύνευε να μπει στο περιθώριο της Ιστορίας ότι δεν ήταν αναπόφευκτη η υποβάθμισή της».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, καταλήγει ο αρθρογράφος, «αρνήθηκε να επιτρέψει στην Ελλάδα, όπως λέει ο Ζακ Λακαριέρ, “να τη στοιχειώσουν οι παλιές πέτρες της” και να μεταβληθεί σε ένα υπαίθριο μουσείο. Υπό την ηγεσία του, οι Έλληνες κατανόησαν ότι για να σώσουν την κληρονομιά τους έπρεπε να είναι σε θέση να την ξανακατακτήσουν».



Kατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο ο Καραλής


 

Ο Εμμανουήλ Καραλής πέρασε τα 5,90 μέτρα στην πρώτη του προσπάθεια, καταφέρνοντας να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Με επίδοση τα 5 μέτρα και 90 εκατοστά, πήρε την 3η θέση και χάρισε στην Ελλάδα το 6ο της μετάλλιο (ένα ασημένιο και 5 χάλκινα) στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Αναλυτικά ο «Μανόλο» πέρασε  με την πρώτη τα 5,.50 μ., τα 5,70 μ., τα 5,80 μ. και τα 5,.85 μ.

Είναι το 31ο μετάλλιο που παίρνει ο ελληνικός στίβος στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και 128ο συνολικά. 

Ο απίστευτος Αρμάντ Ντουπλάντις, «πέταξε» στα 6 μέτρα και 25 εκατοστά και κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού!

Ο Σουηδός δις χρυσός ολυμπιονίκης βελτίωσε τη δική του επίδοση, με 6,24 μ. που είχε πετύχει στις 20 Απριλίου 2024 στη Σιαμέν.