Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Η ΝΔ δεσμεύεται να τερματίσει αυτόν τον παραλογισμό της υπερφορολόγησης


O Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ημαθίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, σχετικά με τα αποτελέσματα της έκθεσης του ΟΟΣΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πρώτη ανάμεσα στις χώρες της ευρωζώνης η Ελλάδα στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών σύμφωνα με έκθεση του ΟΟΣΑ.  Αυτά είναι τα «επιτεύγματα» της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ»

Πλήρης Δήλωση

«Η μόνη πρωτιά που καταγράφει η Ελλάδα, με Πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα, είναι η ανάδειξή της σε πρωταθλήτρια στην αύξηση των φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων, ανάμεσα στις χώρες της Ευρωζώνης, σύμφωνα με τη σχετική έκθεση του ΟΟΣΑ για το 2017.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι επιβαρύνσεις στην Ελλάδα, για τον άγαμο εργαζόμενο, έχουν αυξηθεί  κατά 1,7 ποσοστιαίες μονάδες μέσα σε δύο χρόνια, από 39,1%, το 2015 σε  40,8% το 2017.

Παράλληλα, η χώρα μας βρίσκεται στη δεύτερη θέση όσον αφορά στις επιβαρύνσεις για οικογένειες με δύο παιδιά στις οποίες εργάζεται ο ένας γονέας.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της έως σήμερα πολιτικής της Κυβέρνησης, της μείωσης αφορολόγητου ορίου μέσω της περικοπής της σχετικής έκπτωσης φόρου, της θέσπισης νέας φορολογικής κλίμακας για το εισόδημα των φυσικών προσώπων, και της ακύρωσης της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών που είχε γίνει το 2014.

Είναι δεδομένο όμως ότι με τη νέα, επερχόμενη μείωση του αφορολόγητου, ο κ. Τσίπρας θα αναδειχθεί και πάλι πρωταθλητής.

Τα πλεονάσματα του κ. Τσίπρα είναι προϊόν άγριας υπερφορολόγησης, η οποία εξαντλεί τις αντοχές της πραγματικής οικονομίας αλλά και τη φοροδοτική δυνατότητα των πολιτών.

Τα στοιχεία της έκθεσης του ΟΟΣΑ αποδεικνύουν ότι το αφήγημα του κ. Τσίπρα για καθαρή έξοδο, δεν είναι παρά ένα παραμύθι με όλη τη σημασία της λέξης.

 Μια χώρα γονατισμένη, με εξαντλημένους πολίτες από τους φόρους και με capital controls εδώ και τρία χρόνια είναι τα “επιτεύγματα” της Kυβέρνησης του κ. Τσίπρα.

Η Ελλάδα όμως αξίζει μια καλύτερη τύχη.

Η ΝΔ δεσμεύεται να τερματίσει αυτόν τον παραλογισμό της υπερφορολόγησης, να δώσει ξανά αληθινή ελπίδα και προοπτική στους Έλληνες πολίτες».


«Στρατός» 90 αστυνομικών και ελικόπτερο για τη φύλαξη Τούρκου στρατιωτικού

ΑΠΕ-ΜΠΕ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΟΥΔΗΣ

Δέκα σκοπευτές της ΕΚΑΜ βρίσκονται περιμετρικά της οικίας του Τούρκου αξιωματικού, 12 αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής βρίσκονται εντός και εκτός σπιτιού, δέκα αστυνομικοί βρίσκονται στον περίβολο, ενώ έξω από το σπίτι του βρίσκονται δύο ομάδες αστυνόμευσης της ΔΙΑΣ με 8 αστυνομικούς

Σε σπίτι που μόνο η ΕΛ.ΑΣ ξέρει θα βρίσκεται ο ένας εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που αφέθηκε χθες ελεύθερος. Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια. 

Ναι μεν ελεύθερος αλλά σε καθεστώς ημι-ελευθερίας και συγκατοικεί στο σπίτι του με δεκάδες αστυνομικούς, καθώς αποτελεί πλέον τον νούμερο... 1 φυλασσόμενο στόχο της Ελληνικής Αστυνομίας, υπό τον φόβο απαγωγής ή εξόντωσής του, που θα έφερνε σε δυσάρεστη θέση τη χώρα. 

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τη φύλαξη του Σουλεϊμάν Οζκαγιανακτσίμ, συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου που έφθασε την επομένη του πραξικοπήματος στην Τουρκία, στην Αλεξανδρούπολη, είναι δρακόντεια. Ο Τούρκος αξιωματικός θα φυλάσσεται από ένα ισχυρό δίκτυο αστυνομικών δυνάμεων επί 24ωρου βάσεως.Για τη φύλαξη του Τούρκου στρατιωτικού έχει επιστρατευτεί ένας μικρός στρατός, 80 με 90 αστυνομικών.

Συγκεκριμένα, δέκα σκοπευτές της ΕΚΑΜ βρίσκονται περιμετρικά της οικίας του Τούρκου αξιωματικού, 12 αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής βρίσκονται εντός και εκτός σπιτιού, δέκα αστυνομικοί βρίσκονται στον περίβολο, ενώ έξω από το σπίτι του βρίσκονται δύο ομάδες αστυνόμευσης της ΔΙΑΣ με 8 αστυνομικούς.

Επίσης θα υπάρχει «διασπασμένη» διμοιρία των ΜΑΤ με 25 αστυνομικούς κοντά στην περιοχή και δύο περιπολικά με τέσσερις αστυνομικούς ενώ θα υπάρχει και ψηφιακή παρακολούθηση με ηλεκτρονικό πέπλο ελέγχου.


Πηγή: skai.gr


Με τζετ σκι φτάνουν στην Ευρώπη οι πλούσιοι πρόσφυγες


Η μετανάστευση με τη βοήθεια ενός τζετ σκι δεν αποτελεί πλέον μεμονωμένη περίπτωση, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Συνόρων Frontex. 

Αντίθετα, τώρα είναι το "Modus Operandi" των νέων Μαροκινών στο Στενό του Γιβραλτάρ. Το πέρασμα είναι γρήγορο και οι συνοριοφύλακες είναι σχεδόν ανίσχυροι. Επιπλέον, η διαδρομή αυτή στη δυτική Μεσογειο φαίνεται να γίνεται όλο και πιο δημοφιλής.

Σε αυτό το σημείο, η Ευρώπη απέχει μόλις 14 χιλιόμετρα από την αφρικανική ήπειρο. Χθες, Πέμπτη, η Europol και η αστυνομία πέτυχαν και πάλι να ανακαλύψουν τρεις πρόσφυγες που ήρθαν στην Ισπανία με αυτόν τον τρόπο. Για το πέρασμα τους, οι Mαροκινοί λαθρέμποροι χρησιμοποιούν ισχυρά τζετ σκι. Με αυτά, το ταξίδι διαρκεί μόνο μισή ώρα.

Οι λαθρέμποροι ζητούν για την απόσταση αυτή από τους πρόσφυγες 4000 ευρώ. Στο τζετ σκι επιβαίνουν ο οδηγός και τρεις μετανάστες.

Με τους πρόσφυγες, οι οποίοι συνήθως ξεκινούν με παραποιημένα έγγραφα από τη Θέουτα, τα ναρκωτικά μερικές φορές φτάνουν ακόμα και λαθραία στην Ευρώπη. Οι λαθρέμποροι αφαιρούν από τους πρόσφυγες 500 ευρώ εάν μεταφέρουν και ναρκωτικά στην Ισπανία, σύμφωνα με τη Europol.

Νέοι Mαροκινοί χρησιμοποιούν το ευέλικτο αυτό ατομικό σκάφος εκτός από το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, κυρίως για να φεύγουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Συχνά έχουν ήδη συγγενείς στην Ευρώπη που τους πληρώνουν το πέρασμα. 

Οι αριθμοί δεν είναι πολύ υψηλοί, επειδή σ΄ ένα σκάφος χωρούν μόνο τρία άτομα. Αλλά τα περάσματα με τζετ σκι, τα τελευταία χρόνια, έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Επιπλέον, η Frontex καταγράφει μια σταθερή αύξηση του αριθμού των παράνομων μεταναστών που μεταφέρονται από το Μαρόκο και την Αλγερία στην Ισπανία. 

Το 2017, η διαδρομή κατά μήκος της δυτικής Μεσογείου ήταν η μόνη από τις μεγάλες προσφυγικες διαδρομές που σημείωσε «σημαντική αύξηση» στην παράνομη είσοδο. Συνολικά υπολογίστηκε ότι 21.632 μετανάστες είχαν ακολουθήσει αυτή τη διαδρομή, αριθμός που αντιστοιχεί σε αύξηση του ποσοστού κατά 150% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Το μεγάλο πλεονέκτημα για τους εμπόρους είναι η ταχύτητα. Δεδομένου ότι μπορούν να φτάσουν στην ισπανική ακτή σε λιγότερο από μία ώρα, οι πιθανότητες να γίνουν αντιληπτοί από τους συνοριοφύλακες είναι μικρές. Αλλά, ακόμη κι αν γίνει αντιληπτό από ένα περιπολικό σκάφος, το τζετ σκι προλαβαίνει να επιστρέψει στο μαροκινό έδαφος.

Ο Frontex πάντως, σημειώνει ότι, εκτός των άλλων, τα τζετ σκι των λαθρεμπόρων αποτελούν κίνδυνο για τους τουρίστες, καθώς οι λαθρέμποροι συχνά βιάζονται να φτάσουν στην ακτή για να αποβιβάσουν τους πρόσφυγες και να εξαφανιστούν κι έτσι, λόγω της υψηλής ταχύτητάς τους μπορούν να είναι επικίνδυνοι για τους λουόμενους, που βρίσκονται στο νερό.

Η απόδραση με τζετ σκι είναι μόνο για πρόσφυγες που διαθέτουν πολλά χρήματα. Ως μέσο παράνομης μετανάστευση είναι ήδη γνωστό και στην ανατολική Μεσόγειο, όπου πλούσιοι μετανάστες είτε με ιστιοπλοϊκά, είτε με τζετ σκι από την Τουρκία, την Τυνησία ή την Ελλάδα μεταφέρονται στην Ευρώπη. Για το συγκεκριμένο ταξίδι πληρώνουν περίπου 6.000 ευρώ.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
iefimerida.gr 


Ν.Δ.: « Η Ελλάδα πρέπει να εξαντλήσει κάθε προσπάθεια αποτροπής του κινδύνου περικοπών των ευρωπαϊκών κονδυλίων που της αναλογούν»



Δήλωση του αναπλ. Τομεάρχη Εξωτερικών της Ν.Δ. κ. Στ. Καλαφάτη για ανάγκη διαμόρφωσης νέου Π.Δ.Π. για το διάστημα 2021-2027.

« Η Ελλάδα πρέπει να εξαντλήσει κάθε προσπάθεια αποτροπής του κινδύνου περικοπών των ευρωπαϊκών κονδυλίων που της αναλογούν»

 Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, αναφορικά με το διάλογο που διεξάγεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διαμόρφωση του νέου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου (Π.Δ.Π.) για το διάστημα 2021-2027, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στο αμέσως επόμενο διάστημα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα καταθέσει την οριστική της πρόταση για τη διαμόρφωση του νέου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου για την περίοδο 2021-2027. Η Ε.Ε. έχει να αντιμετωπίσει το χρηματοδοτικό κενό που συνεπάγεται το Brexit αλλά και την αναγκαιότητα εξεύρεσης πόρων για την υλοποίηση των νέων προτεραιοτήτων της, όπως η ασφάλεια και το μεταναστευτικό. 

Στην παρούσα ευρωπαϊκή συγκυρία υπάρχει ορατός κίνδυνος να υποστεί η χώρα μας τις αρνητικές συνέπειες ενδεχόμενης  μείωσης των κοινοτικών δαπανών για τη Συνοχή και την Κοινή Αγροτική Πολιτική. Η ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να εξαντλήσει κάθε προσπάθεια αποτροπής αυτού του κινδύνου και να μην περιορίζεται σε γενικές προτάσεις, οι οποίες δεν διασφαλίζουν τις ελληνικές χρηματοδοτήσεις. 

Η χώρα μας επωφελείται κατά κεφαλήν περισσότερο από κάθε άλλο Κράτος - μέλος από την Κοινή Αγροτική Πολιτική, ενώ συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών που λαμβάνουν τις υψηλότερες χρηματοδοτήσεις από την Πολιτική Συνοχής. Είναι προφανές ότι στη σημερινή κρίσιμη κοινωνική και οικονομική συγκυρία η Ελλάδα δεν αντέχει καμία περικοπή ευρωπαϊκών πόρων».


Κρίσιμη η κατάσταση του 6χρονου που κατανάλωσε αλκοόλ! Η μητέρα ισχυρίστηκε ότι πήρε μόνος του το κρασί



Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ το 6χρονο αγόρι που από χωριό της ενδοχώρας που κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα κρασιού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι εξετάσεις έδειξαν ότι ο 6χρονος έχει υποστεί δηλητηρίαση από το αλκοόλ ενώ τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα για την πορεία της υγείας του.

Όπως έγραψε και χτες το Cretalive, για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία και  οι γονείς συνελήφθησαν για την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι.

Την ώρα του τραγικού περιστατικού ο πατέρας υποστήριξε ότι έλειπε από το σπίτι ενώ η μητέρα είπε ότι βρισκόταν σε διπλανό δωμάτιο.

Η ίδια υποστήριξε στους γιατρούς ότι το παιδί άνοιξε το ψυγείο και πήρε το μπουκάλι με το κρασί με την ίδια να εκτιμά πως ο 6χρονος ήπιε ένα με δύο ποτηράκια.

Η μητέρα του παιδιού ανέφερε πως το παιδί της δεν είχε κάνει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο στο παρελθόν. Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί όταν έλαβε τις πρώτες βοήθειες συνήλθε για λίγο όμως μετά έπεσε σε κώμα αφού είχε κάνει εμετό.


Πηγή : cretalive.gr


Γεμίζουν ταξί πλέον στην Ένωση Κεντρώων ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής, Γιώργος Κατσιαντώνης



Ο κ. Κατσιαντώνης προέβη σε δήλωση ανεξαρτητοποίησής του σήμερα το πρωί στις τηλεοπτικές κάμερες, στο Περιστύλιο της Βουλής, εκπλήσσοντας την ένωση κεντρώων που αιφνιδιάστηκαν, καθώς ο συγκεκριμένος βουλευτής ουδέποτε είχε εκφράσει προβληματισμό ή πολύ περισσότερο διάθεση για να θέσει εαυτόν εκτός Ε.Κ. στις επικοινωνίες του ακόμα και προσφάτως με τον πρόεδρο Β.Λεβέντη

«δυστυχώς τα τελευταία 2,5 χρόνια οι προσδοκίες που δημιουργήθηκαν στην Ένωση Κεντρώων έχουν εξαφανιστεί» είπε στην επιστολή του ο βουλευτής, «Δυστυχώς υπήρχαν λάθη στη δομή του κόμματος. ο συγκεντρωτισμός σε ένα πρόσωπο δεν ήταν σωστός» είπε ο κ. Κατσιαντώνης.

Στην επιστολή του αναφέρει επίσης ότι «θα μείνω ανεξάρτητος βουλευτής θα συνεχίσω να δίνω τους αγώνες και είναι σίγουρα ότι θα πρέπει να καθίσω και να σκεφτώ για μήνες την επόμενη κίνηση».




Παραιτήθηκε και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού



Μια ημέρα μετά την αποχώρηση του καθηγητή Σταμάτη Κριμιζή από τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό, και ο Διευθύνων Σύμβουλος, Κωνσταντίνος Πιλαφτσής, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, υπέβαλε την παραίτησή του.

Ο κ. Πιλαφτσής είναι σμήναρχος εν αποστρατεία και μεταξύ άλλων συμμετείχε στη διαχείριση προγράμματος στρατιωτικών δορυφόρων Helios-2.

Υπενθυμίζεται ότι με χθεσινή του επιστολή, ο κ. Κριμιζής διατύπωσε αιχμές για τις επιδιώξεις και τις στοχεύσεις της ηγεσίας του υπουργείου σε ό,τι αφορά τον ΕΛΔΟ.

Επίσης, υπογράμμισε ότι δεν δέχθηκε να ηγηθεί ενός οργανισμού οι αρμοδιότητες του οποίου με υπουργικές αποφάσεις ακρωτηριάζονταν συνεχώς, για να μεταφερθούν σε μη ειδικούς, υπαλλήλους του υπουργείου.

Η παραίτηση του κ. Κριμιζή προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης, που εξαπέλυσαν πυρά κατά της κυβέρνησης και συγκεκριμένα κατά του αρμόδιου υπουργού Νίκου Παππά.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Β. Κορέα-Ν. Κορέα: Κιμ Γιονγκ Ουν και Μουν Τζε-ιν έσφιξαν τα χέρια, οι δύο χώρες οδεύουν σε «νέα εποχή»



Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν άρχισαν σήμερα την ιστορική σύνοδο κορυφής τους ανταλλάσσοντας μια χειραψία με υψηλό συμβολισμό πάνω στη στρατιωτική οροθετική γραμμή που χωρίζει στα δύο την κορεατική χερσόνησο.

«Είμαι ευτυχής που σας συναντώ», είπε ο Μουν στον ομόλογό του, που πέρασε τα σιδηρόφρακτα σύνορα κι έγινε ο πρώτος βορειοκορεάτης ηγέτης που πάτησε το νοτιοκορεάτικο χώμα μετά το τέλος του Πολέμου της Κορέας (1950-'53).

Κατόπιν πρόσκλησης του Κιμ, οι δύο ηγέτες βάδισαν επίσης για λίγο και στη βορειοκορεάτικη πλευρά των συνόρων, πριν πάνε πεζή στο Σπίτι της Ειρήνης, ένα κτίριο από γυαλί και μπετόν στο νότιο τμήμα του χωριού Πανμουντζόμ, όπου υπεγράφη η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με την οποία ανεστάλησαν οι εχθροπραξίες.

«Ήλθα εδώ αποφασισμένος να δώσω το σήμα για την εκκίνηση, στο όριο μιας νέας ιστορίας» στις σχέσεις των δύο χωρών, είπε ο Κιμ κατά την έναρξη των συνομιλιών, υποσχόμενος να πάρει μέρος στις διαπραγματεύσεις «με ειλικρινές, σοβαρό και έντιμο πνεύμα».

Στην κορυφή του μενού της συνόδου βρίσκεται το ζήτημα του πυρηνικού οπλοστασίου της Βόρειας Κορέας και Μουν τόνισε στον ομόλογό του ότι ελπίζει πως θα καταλήξουν σε «μια τολμηρή συμφωνία ώστε να προσφέρουμε στο σύνολο του κορεατικού λαού και στον κόσμο που θέλει την ειρήνη ένα μεγάλο δώρο».

Τον Κιμ συνοδεύει η Κιμ Γιο Γιονγκ, αδελφή και έμπιστη σύμβουλός του, καθώς κι ο βορειοκορεάτης αξιωματούχος που είναι αρμόδιος για τις σχέσεις των δύο χωρών. Ο Μουν ήταν πλαισιωμένος από τον επικεφαλής της νοτιοκορεάτικης υπηρεσίας πληροφοριών και τον διευθυντή της προεδρίας.

Η σύνοδος κορυφής ακολουθεί τη θεαματική αναθέρμανση των σχέσεων στη χερσόνησο αφότου ο Κιμ ανακοίνωσε την 1η Ιανουαρίου, προς γενική κατάπληξη, ότι η χώρα του σκόπευε να πάρει μέρος στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιοντσάν, στη Νότια Κορέα.

Η σημερινή σύνοδος αποτελεί επίσης το προοίμιο της πολυαναμενόμενης συνόδου του Κιμ και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα συζητήσει με κάθε ειλικρίνεια με τον Μουν Τζε-ιν για όλα τα προβλήματα (...), προκειμένου να βελτιωθούν οι διακορεατικές σχέσεις και να επιτευχθεί η ειρήνη, η ευημερία και η επανένωση της κορεατικής χερσονήσου», ανέφερε πριν από τη σύνοδο το βορειοκορεάτικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, χωρίς να κάνει καμιά νύξη ως προς την αποπυρηνικοποίηση.

Αφότου ανέλαβε την εξουσία στα τέλη του 2011, μετά τον θάνατο του πατέρα του, ο Κιμ επέβλεψε την κεραυνοβόλα επιτάχυνση των προγραμμάτων της Βόρειας Κορέας για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων. Το 2017, η Πιονγκγιάνγκ έκανε τη δοκιμή του ισχυρότερου πυρηνικού όπλου που είχε κατασκευάσει μέχρι σήμερα, ενώ δοκίμασε επίσης διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους ικανούς να πλήξουν τις ηπειρωτικές ΗΠΑ.



Η ένταση είχε ανέβει σε ύψη χωρίς προηγούμενο, καθώς Κιμ και Τραμπ αντάλλασσαν απειλές για πυρηνική Αποκάλυψη διανθισμένες με βαριές προσωπικές προσβολές.

Ο Μουν άδραξε την ευκαιρία που πρόσφερε το ολυμπιακό κλαδί ελιάς για να αρχίσει διάλογο με την Πιονγκγιάνγκ, τονίζοντας ότι η διακορεατική σύνοδος θα προσφέρει μια βάση για τη συνάντηση των ηγετών της Βόρειας Κορέας και των ΗΠΑ.

Με ανακοίνωσή του την ώρα που ξεκινούσε η διακορεατική σύνοδος κορυφής, ο Λευκός Οίκος εξέφρασε την ευχή οι συνομιλίες να οδηγήσουν σε ένα «μέλλον ειρήνης και ευημερίας για όλη την κορεατική χερσόνησο».

Ο πρόεδρος Τραμπ απαιτεί η Βόρεια Κορέα να απεμπολήσει τις πυρηνικές φιλοδοξίες της, να υπάρξει πλήρης, επαληθεύσιμη και αμετάκλητη αποπυρηνικοποίησή της.

Ωστόσο ο γενικός γραμματέας της νοτιοκορεάτικης προεδρίας Ιμ Τζονγκ-σοκ προειδοποίησε την Πέμπτη ότι τίποτε δεν είναι κερδισμένο εκ των προτέρων: η τεχνολογική πρόοδος των προγραμμάτων της Βόρειας Κορέας σημαίνει ότι η όποια συμφωνία θα είναι «θεμελιωδώς διαφορετική» από «τις συμφωνίες αποπυρηνικοποίησης που είχαν συναφθεί τις δεκαετίες του 1990 και του 2000», και «αυτό είναι που κάνει τη συγκεκριμένη σύνοδο δύσκολη».

Η Πιονγκγιάνγκ αξιώνει εγγυήσεις για την ασφάλειά της -δεν έχουν δοθεί μέχρι σήμερα περισσότερες διευκρινίσεις- προκειμένου να συζητήσει για το οπλοστάσιό της.

Όταν ο Κιμ μετέβη τον περασμένο μήνα στο Πεκίνο, κάνοντας την πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό αφότου ανέλαβε την εξουσία, είχε πει, σύμφωνα με το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, ότι το ζήτημα θα μπορούσε να διευθετηθεί εάν η Σεούλ και η Ουάσινγκτον λάμβαναν «προοδευτικά και συγχρονισμένα μέτρα ενόψει της πραγμάτωσης της ειρήνης».

Στο παρελθόν, η Πιονγκγιάνγκ συνέδεε την «αποπυρηνικοποίηση της χερσονήσου» με την αποχώρηση των περίπου 28.500 αμερικανών στρατιωτικών από τη Νότια Κορέα και την αποχώρηση των αμερικανικών πυρηνικών όπλων και της αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας--όλα αυτά χαρακτηρίζονταν αδύνατα από την Ουάσινγκτον.

Το Σάββατο, ο Κιμ ανακοίνωσε μορατόριο στις δοκιμές πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων, διαβεβαιώνοντας ότι οι στόχοι της Πιονγκγιάνγκ επιτεύχθηκαν, καθώς και το κλείσιμο του πεδίου δοκιμών. Ορισμένοι ειδικοί εκτίμησαν ότι το πεδίο δοκιμών αχρηστεύτηκε μετά την πιο πρόσφατη δοκιμή, τον Σεπτέμβριο.

Η Σεούλ έχει ανακοινώσει ότι στη σύνοδο θα εξεταστεί επίσης η υπογραφή διμερούς συμφωνίας ειρήνης. Η Βόρεια Κορέα και η Νότια Κορέα από τεχνική άποψη παραμένουν ακόμα σε εμπόλεμη κατάσταση.

Η επανέναρξη των συναντήσεων μελών οικογενειών που χωρίστηκαν εξαιτίας του πολέμου θα είναι άλλο ένα θέμα που θα θιγεί.

Οι δύο αντιπροσωπείες διέκοψαν πριν από λίγο την πρώτη φάση των συνομιλιών τους για να γευματίσουν, κάτι που θα κάνουν χωριστά, με τους βορειοκορεάτες να επιστρέφουν για λίγο στο δικό τους έδαφος.

Πριν από την επανέναρξη των συνομιλιών τους, ο Κιμ και ο Μουν σχεδιάζουν να φυτέψουν μαζί ένα πεύκο (σ.σ. περί τις 07:30 ώρα Ελλάδας). Αυτό το δέντρο εφεξής «θα αντιπροσωπεύει την ειρήνη και την ευημερία πάνω στη στρατιωτική οροθετική γραμμή, σύμβολο της αναμέτρησης και του διχασμού εδώ και 65 χρόνια», σύμφωνα με τη Σεούλ.


Πηγή: ΑΠΕ, REUTERS
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Κυριάκος Μητσοτάκης : Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει στον θεσμό των λαϊκών αγορών



«Έχω περπατήσει σε πολλές λαϊκές αγορές και είναι πάντα ξεχωριστή η χαρά μου όταν συνομιλώ με τους επαγγελματίες, με τους παραγωγούς, για τα προβλήματά τους, για τις δυσκολίες για το άγχος τους. Νομίζω ότι σήμερα δεν μπορεί να βρει κανείς καλύτερη ακτινογραφία του τι γίνεται στην Ελλάδα από το να πάει να περπατήσει σε μια λαϊκή αγορά και να ακούσει τον πόνο, τον προβληματισμό, αλλά και τις ελπίδες και τις προσδοκίες του κόσμου. Και μακάρι να τολμούσε και ο κ. Τσίπρας να έρθει να περπατήσουμε μαζί σε μια λαϊκή αγορά. Αλλά βλέπετε ότι δεν βγαίνει τελευταία πολύ από το Μαξίμου γιατί δεν τολμάει να αντιπαρατεθεί με την σκληρή πραγματικότητα που όλοι εσείς βιώνετε κάθε μέρα». Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ.Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας απόψε σε εκδήλωση της  Γραμματείας Παραγωγικών Τομέων του Κόμματος με θέμα «Λαϊκές Αγορές: Λειτουργία και Κοινωνική Προσφορά». Και πρόσθεσε:«Χαίρομαι ιδιαίτερα που είμαι ανάμεσα σε εκατοντάδες εκπροσώπους των λαϊκών αγορών. Ανθρώπους που είναι παντός καιρού. Που ξέρουν τι σημαίνει να αγωνίζεσαι για το καθημερινό μεροκάματο, που ξέρουν τι σημαίνει να στήνεις ένα πάγκο νωρίς το πρωί και να έχεις το άγχος σου να πουλήσεις την πραμάτεια σου στο τέλος της ημέρας, για να ξεκινήσεις πάλι την άλλη ημέρα από την αρχή. Οι λαϊκές αγορές δεν είναι απλά αγορές όπου διατίθενται τα προϊόντα από την Περιφέρεια στα αστικά κέντρα. Είναι και ένα μεγάλο κοινωνικό χωνευτήρι. Είναι ένας μηχανισμός κοινωνικής συνοχής. Εσείς το ξέρετε καλύτερα, διότι όταν τελειώνει η μέρα  εσείς είστε αυτοί που διαθέτετε τα προϊόντα σας, στα κοινωνικά παντοπωλεία. Εσείς στηρίζετε τους αναξιοπαθούντες. Εσείς στηρίζετε τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, εσείς στηρίζετε αυτούς που χτυπήθηκαν περισσότερο τα χρόνια της κρίσης».


Για  τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, αλλά και οι επαγγελματίες των λαϊκών αγορών εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθεί η Κυβέρνηση Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε:«Οι επαγγελματίες των λαϊκών αγορών ξέρετε τι σημαίνει να βλέπετε το διαθέσιμο εισόδημα του πολίτη να συρρικνώνεται. Να βλέπετε τη νοικοκυρά, τον συνταξιούχο -που του έκοψαν το ΕΚΑΣ- να ψάχνει να βρει το τελευταίο ευρώ στο πορτοφόλι για να αγοράσει ένα κιλό ντομάτες ή να πηγαίνει με ένα μεγάλο καλάθι και να φεύγει τελικά με τα απολύτως απαραίτητα -τα ελάχιστα-  για να βγάλει την ημέρα. Να αγωνιά για το πώς θα βγάλει τελικά το μήνα, για το πώς θα μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά και τα εγγόνια του τα οποία δυσκολεύονται σήμερα να τα βγάλουν πέρα. Αυτό μας κληροδότησε, ο κ. Τσίπρας αυτά τα τρεισήμισι χρόνια. Είναι ο ίδιος που υποσχέθηκε  ότι θα αυξήσει τις συντάξεις, θα δώσει 13η σύνταξη, θα αυξήσει το βασικό μισθό και είναι ο ίδιος οποίος υπογράφοντας το τρίτο Μνημόνιο μας καταδίκασε σε μια διαρκή λιτότητα».


«Θα σας μιλήσω», τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, «για το τελευταίο μεγάλο ψέμα του κ. Τσίπρα, ότι δηλαδή στις 20 Αυγούστου τελειώνουν οι δυσκολίες και η χώρα βγαίνει από τα Μνημόνια. Το τελευταίο μεγάλο ψέμα του κ. Τσίπα είναι η δήθεν “καθαρή έξοδος”. Μέχρι και γραβάτα είναι ικανός να βάλει ο κ. Τσίπρας για να μας πει ότι έβγαλε τη χώρα από τα αδιέξοδα. Μόνο που δεν  λέει την αλήθεια. Ο κ. Τσίπρας είναι ο ίδιος σήμερα  που την ώρα που μιλάει για “καθαρή έξοδο” από τα Μνημόνια έχει ήδη βάλει την υπογραφή του στο 4ο Μνημόνιο που φέρνει μειώσεις μισθών και συντάξεων, από 1/1/2019,  αλλά και μείωση του αφορολόγητου την οποία ήδη έχει ψηφίσει. Είναι πρόσθετα μέτρα 5,2 δις ευρώ που  φέρνουν την προσωπική  σφραγίδα του κ. Τσίπρα. Για πρώτη φορά με την μείωση του αφορολόγητου άνθρωποι που έχουν εισόδημα 600 - 700 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν φόρο εισοδήματος. Αυτή είναι η παρακαταθήκη που μας αφήνει».  


«Δυστυχώς σήμερα ο κ. Τσίπρας»,πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, «έχει το θράσος και διαφημίζει τα πρωτογενή πλεονάσματα ως μεγάλη επιτυχία. Πλεόνασμα όμως που βγήκε από το δικό σας υστέρημα, το δικό σας κόπο και  βγήκε από την υπερφορολόγηση που επέβαλε σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό. Και πανηγυρίζει γιατί τα πλεονάσματα ήταν μεγαλύτερα από αυτά που του ζητούσαν. Τα χρήματα τα πήρε από εσάς για να μοιράσει ψίχουλα και κοινωνικές παροχές  μόνο σε αυτούς που τον βολεύουν και για να χτίσει ένα νέο μεγάλο πολιτικό κομματικό Κράτος για να βολέψει συγγενείς, φίλους και κολλητούς του συστήματος».

Αναφερόμενος, μάλιστα στην παραίτηση του κ. Σταμάτη Κριμιζή από τη θέση του προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, τόνισε:«Εμείς λέμε όχι σε αυτή νέα αναξιοκρατία την οποία επιβάλλει ο κ. Τσίπρας. Και η οποία εκφράστηκε με τον πιο γλαφυρό τρόπο με την εκκωφαντική παραίτηση, ενός σπουδαίου ακαδημαϊκού, ο οποίος τοποθετήθηκε σε μια σημαντική θέση και τα βρόντηξε και έφυγε καταγγέλλοντας αναξιοκρατία, κομματισμό και σκάνδαλα. Στο πρόσωπο του κ. Κριμιζή  καθρεφτίζεται η πραγματικότητα  της σημερινής Ελλάδος. Και καθρεφτίζονται οι δυο Ελλάδες οι οποίες συγκρούονται σήμερα: Από τη μια η Ελλάδα του κομματισμού και της αναξιοκρατίας. Και από την άλλη η Ελλάδα της δουλειάς, της σκληρής προσπάθειας που εσείς μέσα από τη δική σας δουλειά στις λαϊκές εκφράζεται κάθε μέρα».


Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η Παράταξη που έχει στηρίξει διαχρονικά τις λαϊκές αγορές και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τα προβλήματα των λαϊκών αγορών είναι πολλά. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν αυτός που διέσωσε τις λαϊκές αγορές από το βέβαιο αφανισμό το 1992. Εμείς πιστεύουμε στο θεσμό των λαϊκών αγορών και υπάρχουν πολλά περιθώρια για να εκσυγχρονιστούν, να γίνουν ακόμα καλύτερες, να διεκδικήσουν ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς. Το 60% των οπωροκηπευτικών προϊόντων διακινούνται σήμερα από τις λαϊκές αγορές και κοντά στους 40.000 ανθρώπους δουλεύουν σε αυτές. Είναι σημαντική  η κοινωνική και οικονομική τους προσφορά. Είμαστε εδώ πάντα για έναν ανοικτό και  ειλικρινή διάλογο για το πως μπορούμε να οργανώσουμε καλύτερα τις λαϊκές αγορές. Πως μπορούμε να τις κάνουμε πιο ανταγωνιστικές, πιο σύγχρονες, πιο μοντέρνες και πιο ασφαλείς. Οι λαϊκές αγορές ήταν, είναι και θα είναι πάντα κοντά στην καρδιά του Έλληνα πολίτη και κοντά στην καρδιά του καταναλωτή».        



Ο Κουβέλης αδειάζει Καμμένο για φρεγάτες: Οι δηλώσεις μου ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα



Διαβάζουμε στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ότι ο Φώτης Κουβέλης μετά την τραγική ξεφτίλα που υπέστη στην συνέντευξη τύπου από τον Πάνο Καμμένο και δεν έβγαλε άχνα, επανέρχεται και αδειάζει Καμμένο λέγοντας ότι αυτός είπε την αλήθεια.

«Ανταποκρίνονταν σε μεγάλο βαθμό στην πραγματικότητα» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Φώτης Κουβέλης αναφορικά με τις δηλώσεις του για το ζήτημα χρονομίσωσης των γαλλικών φρεγατών.

Σύμφωνα με τον ίδιο το ζήτημα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, υπό τον χειρισμό του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αλλά τίποτα δεν είναι δεδομένο, μέχρι στιγμής.

Ερωτηθείς για το εάν έγιναν επικοινωνιακά λάθη στο ζήτημα των φρεγατών επεσήμανε πως η δήλωση του επί του θέματος ήταν σε συσχετισμό με κάποιο δημοσίευμα, «είχα υποχρέωση να απαντήσω».

«Οι δηλώσεις μου δεν απήχαν από την πραγματικότητα, αλλά η πραγματικότητα δεν είναι στατική. Υπήρχε η εκδοχή να έρθουν το καλοκαίρι οι φρεγάτες» συνέχισε.

«Η αγορά οποιουδήποτε εξοπλισμού δεν είναι ευθύγραμμη διαδικασία. Υπάρχουν διαπραγματεύσεις, όλα βρίσκονται σε εξέλιξη και διερευνώνται όλες οι πτυχές. Εμείς συνυπολογίζουμε όλες τις πτυχές, καθώς και το οικονομικό», σημείωσε.


Η Νέα Δημοκρατία για τη μήνυση που κατέθεσε το σωματείο εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ




Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. για τη μήνυση που κατέθεσε το σωματείο εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Όσα καταγγέλλονται στη μήνυση που κατέθεσε το σωματείο εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ προς τη γενική επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης, κ. Μαρία Παπασπύρου εγείρουν σειρά ερωτημάτων που χρήζουν άμεσης απάντησης από την κυβέρνηση. 

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι υπήρξε συνειδητή προσπάθεια απόκρυψης των καταγγελιών των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ για κακοδιαχείριση και διασπάθιση δημοσίου χρήματος άνω των 8 εκατ. ευρώ από τη διορισμένη από τη σημερινή Κυβέρνηση Διοίκηση. 

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν, επίσης, ότι η κ. Παπασπύρου αγνόησε και τις καταγγελίες τους για παράνομους διορισμούς 900 και πλέον ατόμων στο ΚΕΕΛΠΝΟ από τη σημερινή διοίκηση του οργανισμού και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας

Όλα τα παραπάνω αλλά και όσα αναφέρονται περί στοχοποίησης υπαλλήλων υπό την καθοδήγηση της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, ενισχύουν τη θέση μας περί συμπαιγνίας με στόχο -μεταξύ άλλων- την ενοχοποίηση στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. 

Κατόπιν τούτων, απομένει μόνον η διαλεύκανση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη η οποία είμαστε βέβαιοι ότι θα πράξει το καθήκον της, διερευνώντας άμεσα τις σοβαρότατες αυτές καταγγελίες». 


Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους μετά την αθώωση πέντε ανδρών για τον βιασμό έφηβης



Οι κατηγορούμενοι είχαν βιντεοσκοπήσει με τα κινητά τους τον ομαδικό βιασμό κατά τη διάρκεια φεστιβάλ ταυροδρομιών και γελούσαν με το περιστατικό.

Χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν την Πέμπτη τους δρόμους σε πόλεις της Ισπανίας μετά την απόφαση ισπανικού δικαστηρίου να απαλλάξει πέντε άνδρες από την κατηγορία του ομαδικού βιασμού μιας έφηβης κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ ταυροδρομιών του Σαν Φερμίν το 2016 στην Παμπλόνα.

Το δικαστήριο στη Ναβάρα, στη βόρεια Ισπανία, καταδίκασε τους άνδρες, οι οποίοι είχαν βιντεοσκοπήσει με τα κινητά τους τηλέφωνα την επίθεση και γελούσαν με το περιστατικό κατόπιν σε μια ομάδα στο Whatsapp, για το έγκλημα της σεξουαλικής επίθεσης, που επισύρει μικρότερες ποινές.

Η απόφαση αμέσως προκάλεσε θύελλα επικρίσεων και οργή. Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε πόλεις σε ολόκληρη την Ισπανία, από τη Σεβίλη έως τη Βαρκελώνη αλλά και έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης στη Μαδρίτη κρατώντας πλακάτ όπου αναγραφόταν το σύνθημα «σε πιστεύω, αδελφή» και φωνάζοντας «δεν είναι επίθεση, είναι βιασμός». Στη Μαδρίτη, άνδρες και γυναίκες κατέκλυσαν τους δρόμους φωνάζοντας «Ντροπή! Ντροπή!» και «Όχι σημαίνει Όχι!».

Στη Βαρκελώνη χιλιάδες πολίτες πλημμύρισαν την κεντρική πλατεία της πόλης, χτυπώντας τηγάνια και κατσαρόλες και κραδαίνοντας τα κλειδιά τους στον αέρα. Η δίκη της επονομαζόμενης «Αγέλης των Λύκων» είχε ήδη πυροδοτήσει σφοδρές αντιδράσεις στην Ισπανία αλλά και τον προβληματισμό για τα ολοένα και αυξανόμενα περιστατικά σεξουαλικών επιθέσεων στο ετήσιο φεστιβάλ και την κακομεταχείριση των γυναικών γενικότερα. Είχε όμως τραβήξει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας, αφού διαδραματίστηκε μεσούσης της γενικότερης ανησυχίας για τα περιστατικά σεξουαλικών κακοποιήσεων των γυναικών μετά το σκάνδαλο Χάρβεϊ Γουάινστιν.

Έπειτα από μια δίκη που διήρκησε 5 μήνες, κεκλεισμένων των θυρών ώστε να προστατευθεί η ταυτότητα του θύματος, ο δικαστής ανέγνωσε την απόφαση στο δικαστήριο της Ναβάρας. Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την επιβολή ποινών κάθειρξης άνω των 20 ετών για καθέναν εκ των κατηγορουμένων. Εντούτοις, τους επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης εννέα ετών. Βάσει του ισπανικού νόμου, η κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης διαφέρει από τον βιασμό καθώς, όπως προβλέπεται, δεν περιλαμβάνει βία ή εκφοβισμό. Η κατηγορία αυτή συνήθως απαγγέλλεται σε περιπτώσεις σεξουαλικών σχέσεων μεταξύ ανήλικων συντρόφων ή προσώπων που δεν δύνανται να συναινέσουν σε σεξουαλικές επαφές, όπως προσώπων υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών ή αλκοόλ. Πολιτικοί από όλα τα κόμματα καταδίκασαν την απόφαση.

«Ως πολίτης και ως πατέρας, δυσκολεύομαι να κατανοήσω αυτήν την απόφαση» ήταν το tweet του Άλμπερτ Ριβέρα, του επικεφαλής του κόμματος Ciudadanos. «Μοιάζει σαν να λέμε στα θύματα ότι αν δεν τα βάλεις με πέντε κακοποιούς, διπλάσιους σε μέγεθος από εσένα, θέτοντας τη ζωή σου σε κίνδυνο, δεν είναι βιασμός» επισήμανε ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, ο ηγέτης του κόμματος Podemos. Η περιφερειακή κυβέρνηση της Ναβάρας αναμένεται να εφεσιβάλει την απόφαση.

Οι πέντε άνδρες, μεταξύ τους ένας πρώην αστυνομικός και ένας πρώην στρατιώτης, και το θύμα, που ήταν κάτω των 18 ετών όταν της επιτέθηκαν, δεν ήταν παρόντες στο δικαστήριο. Οι άνδρες, όπως τα ισπανικά ΜΜΕ ονόμασαν η «Αγέλη των Λύκων» σύμφωνα με το όνομα της ομάδας τους στο Whatsapp, βρίσκονταν υπό κράτηση από τον Ιούλιο του 2016. Ο δικαστής, ο οποίος δεν εξήγησε το σκεπτικό της απόφασης, επέβαλε επίσης στους κατηγορουμένους να καταβάλουν στο θύμα αποζημίωση ύψους 50.000 ευρώ.


news247.gr
Πηγή : cretedoc.gr



ΟΟΣΑ O βαρύτερα φορολογούμενος πολίτης στον κόσμο: Έλληνας μισθωτός, παντρεμένος με δύο παιδιά



Αν θέλετε να μάθετε ποιος είναι ο βαρύτερα φορολογούμενος -αναλογικά με τα εισοδήματά του- πολίτης στον κόσμο, μην ψάχνετε άλλο, ο ΟΟΣΑ τον έχει περιγράψει με απόλυτη ακρίβεια και... ζει ανάμεσά μας, καθώς είναι Έλληνας, εργαζόμενος, παντρεμένος και με δύο παιδιά.

Συγκεκριμένα, η ετήσια έκθεση του ΟΟΣΑ για τη φορολόγηση των μισθωτών έδειξε ότι νέο άλμα πραγματοποίησε το 2017 η συνολική φορολογική επιβάρυνση μισθωτών (tax wedge) με ή χωρίς παιδιά περιλαμβανομένων φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.

Για μια ακόμη χρονιά η έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης δείχνει άνοδο του συνολικού φορολογικού βάρους στους μισθούς ως αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής στο ύψος των ασφαλιστικών εισφορών και της φορολογίας.

Χαρακτηριστικά συμπεράσματα της ετήσιας έκθεσης του ΟΟΣΑ είναι τα εξής:

-η συνολική φορολογική επιβάρυνση για έναν άγαμο εργαζόμενο, χωρίς παιδιά, που εισπράττει τον μέσο μισθό αυξήθηκε κατά 0,31 της ποσοστιαίας μονάδας και διαμορφώθηκε στο 40,8% του συνολικού κόστους εργασίας των εργοδοτών. Η μεταβολή αυτή προέκυψε από την αύξηση των εισφορών των εργαζομένων (0,15 της ποσοστιαίας μονάδας) και των εργοδοτών (0,13 της μονάδας) και την οριακή αύξηση του φόρου εισοδήματος (0,04 της μονάδας). Με άλλα λόγια για κάθε 1.000 ευρώ κόστους του εργοδότη ο εργαζόμενος έχει καθαρό εισόδημα κατά τι λιγότερο από 600 ευρώ!

- αντίθετα στις περισσότερες χώρες του ΟΟΣΑ η συνολική φορολογική επιβάρυνση μειώθηκε το 2017. Στο σύνολο των χωρών του ΟΟΣΑ, η μέση φορολογική επιβάρυνση για αυτήν την κατηγορία των εργαζομένων μειώθηκε πέρυσι κατά 0,13 της ποσοστιαίας μονάδας στο 35,9%.

-την υψηλότερη επιβάρυνση είχαν το Βέλγιο (53,7%), η Γερμανία (49,7%), η Ιταλία (47,7%), η Γαλλία (47,6%) και η Αυστρία (47,4%).

-το χαμηλότερο "tax wedge" σημειώθηκε στη Χιλή (7%), τη Νέα Ζηλανδία (18,1%) και το Μεξικό (20,4%).

-για οικογένειες με δύο παιδιά, όπου μόνο ο ένας γονιός εργάζεται και παίρνει τον μέσο μισθό, η συνολική φορολογική επιβάρυνση στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 0,33 της ποσοστιαίας μονάδας σε σχέση με το 2016 και έφθασε το 39%

Η μέση επιβάρυνση στις χώρες του ΟΟΣΑ για τη συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων ανήλθε στο 26,1%. Τη μεγαλύτερη επιβάρυνση είχε η Γαλλία με 39,4%, ενώ πέντε ακόμη χώρες είχαν "tax wedge" από 38% έως 39%: η Ελλάδα (39%), η Ιταλία (38,6%), η Φινλανδία (38,4%), το Βέλγιο (38,3%) και η Σουηδία (38,2%). Η χαμηλότερη επιβάρυνση σημειώθηκε στη Νέα Ζηλανδία (6,4%), τη Χιλή (7%) και την Ελβετία (9,1%).

-σε σχέση με το 2016, το tax wedge αυξήθηκε σε 18 από τις 35 χώρες του ΟΟΣΑ, ενώ μειώθηκε σε 16 χώρες και έμεινε σταθερό στην περίπτωση της Χιλής.

Η αύξηση της συνολικής φορολογικής και ασφαλιστικής επιβάρυνσης των μισθωτών στην Ελλάδα οφείλεται κυρίως στις παρεμβάσεις που έγιναν στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Συγκεκριμένα, μειώθηκε το αφορολόγητο όριο μέσω της περικοπής της σχετικής έκπτωσης φόρου, θεσπίστηκε νέα επαχθέστερη φορολογική κλίμακα για το εισόδημα των φυσικών προσώπων ενώ ακυρώθηκε και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που είχε γίνει το 2014 για τους μισθωτούς και συνταξιούχους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για το 2018 αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη αύξηση του συνολικού βάρους λόγω της δημιουργίας του ΕΦΚΑ και της εξίσωσης προς τα πάνω των ασφαλιστικών εισφορών για όλους ενώ από το 2020 ή το και νωρίτερα προβλέπεται μείωση του αφορολόγητου ορίου που θα προκαλέσει νέες μεγάλες επιβαρύνσεις.

Οι επιβαρύνσεις αυτές θα μετριασθούν αν και εφόσον τεθούν σε ισχύ τα λεγόμενα αντίμετρα με μειώσεις της εισφοράς αλληλεγγύης και του πρώτου συντελεστή της φορολογικής κλίμακας.



Πηγή : capital.gr


Τουρκία προς Γιούνκερ: Δεν δεχόμαστε εντολές για τους έλληνες στρατιωτικούς



Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αμπντουλχαμίτ Γκιούλ κατηγόρησε μάλιστα την Ελλάδα ότι έχει μετατραπεί σε κέντρο συγκέντρωσης τρομοκρατικών οργανώσεων.

Σκληρή απάντηση έδωσε η Τουρκία στο μήνυμα του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ υπέρ της απελευθέρωσης των δύο ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται επί σχεδόν 57 ημέρες στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αμπντουλχαμίτ Γκιούλ τόνισε πως η Άγκυρα και η τουρκική Δικαιοσύνη δεν δέχονται εντολές, συστάσεις ή υποδείξεις από οποιονδήποτε.

Σε τηλεοπτική συνέντευξή του, τόνισε ότι ουδείς στο εξωτερικό μπορεί να κρίνει ποιος μπορεί να φυλακιστεί ή να αποφυλακιστεί στην Τουρκία.

Κατηγόρησε μάλιστα την Ελλάδα ότι έχει μετατραπεί σε κέντρο συγκέντρωσης τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως το δίκτυο Γκιουλέν, το οποίο η Άγκυρα θεωρεί υπαίτιο για το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Οι βολές Γκιούλ ήλθαν λίγες ώρες πριν την πρώτη υψηλού επιπέδου συνάντηση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας μετά την κλιμάκωση των εντάσεων στο Αιγαίο Πέλαγος και την σύλληψη των δύο ελλήνων στρατιωτικών, καθότι την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς θα συνομιλήσει με τον τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Νωρίτερα, οι ελληνικές Αρχές επέβαλαν περιοριστικούς όρους και καθεστώς αυστηρής προστασίας σε έναν από τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς που κατέφυγαν στη χώρα μας μετά το πραξικόπημα και ζητούν άσυλο.

Ο τούρκος πρόεδρος Ερντογάν έχει συνδέσει ευθέως τη μοίρα των οκτώ με την μεταχείριση των δύο ελλήνων στρατιωτικών, αν και η Αθήνα έχει απορρίψει κάθε συζήτηση περί ανταλλαγής.

Η νέα ελληνοτουρκική κόντρα έρχεται μια ημέρα μετά την απόρριψη και του τρίτου αιτήματος για αποφυλάκιση των δύο ελλήνων ενστόλων από την τουρκική Δικαιοσύνη, κι ενώ το κατηγορητήριο σε βάρος τους δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί παρά το γεγονός ότι πλησιάζουμε τους δύο μήνες προφυλάκισης.

Η νεότερη μεταγωγή των δύο ενστόλων στο δικαστήριο μετατράπηκε σε θέαμα από τον τουρκικό Τύπο. Φωτογράφοι και εικονολήπτες απαθανάτισαν τους δύο Έλληνες ενώ οδηγούνταν σιδηροδέσμιοι, με χειροπέδες, και συνοδεία χωροφυλάκων στο λεωφορείο μεταγωγών.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που υπάρχει υλικό από τις μεταγωγές τους, εγείροντας υποψίες πως τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης είχαν προειδοποιηθεί.


Πηγή: skai.gr


Η Νέα Δημοκρατία για τον νέο Διευθυντή του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού Χριστόδουλο Πρωτοπαπά



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Νέα Δημοκρατία σας παρουσιάζει ένα χαρακτηριστικό δείγμα από το δημόσιο λόγο του νέου διαστημικού διευθυντή που επέλεξε ο αρμόδιος επί του Διαστήματος Υπουργός Νίκος Παππάς. Πρόκειται για τον κ. Χριστόδουλο Πρωτοπαπά που επελέγη για την θέση του ακαδημαϊκού κ. Σταμάτη Κριμιζή ο οποίος, ως γνωστόν, παραιτήθηκε χθες, καταγγέλλοντας τον αδιαφανή τρόπο λειτουργίας του νέου Οργανισμού.

Υ.Γ. Προκαλούν ιδιαίτερη εντύπωση οι απόψεις του κ. Πρωτοπαπά, καθώς μέχρι στιγμής κανένα κυβερνητικό στέλεχος δεν έχει υποστηρίξει ότι ψεκάζουν και στο Διάστημα».