Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Και άλλο καραγκιοζιλίκι ο Ν. Παπαδόπουλος του κόμματος ΝΙΚΗ προσκαλεί σε βία τον κόσμο«μοιράζουν σφαλιάρες» στις εκκλησίες.

 


Γεμάτο προκλητικά καραγκιοζιλίκια είναι το κόμμα ΝΙΚΗ με γελοίους ακραίους και ψεκασμένους. 

Ο συγκεκριμένος βουλευτής του ΝΙΚΗ, Νίκος Παπαδόπουλος είναι γνωστό καραγκιοζιλίκι της πολιτικής σκηνής.

Ένταση και διαξιφισμούς προκάλεσε στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής, σχόλιο του φαιδρού και προκλητικού βουλευτή της Νίκης, Νίκου Παπαδόπουλου, γνωστός από τις γελοίες δηλώσεις του για τους καλικάντζαρους τα Χριστούγεννα, πως πιστοί χριστιανοί έχουν αρχίσει να «μοιράζουν σφαλιάρες» στις εκκλησίες.

Η αναφορά του καραγκιόζη βουλευτή στο περιστατικό του Σαββατοκύριακου -που ξέχασε προφανώς να σημειώσει πως η επίθεση στην Αγγελική Δελικάρη έγινε από στέλεχος και πολιτεύτρια της Νίκης προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση των συναδέλφων του και τον ανάγκασαν έστω και εν μέρει να ανακαλέσει.

«To είδαμε στο τελευταίο νομοσχέδιο που επιβλήθηκε η άποψη του 10% του πληθυσμού στο θέλημα της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού. Δώσαμε παιδιά και δικαιώματα τεκνοθεσίας στις ΛΟΑΤΚΙ οικογένειες, τις προάγεται αυτές δεν ξέρω πως θα λύσετε το δημογραφικό με αυτό, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι διχάζετε για ακόμα μια φορά τον ελληνικό λαό. Να γίνονται επεισόδια μεταξύ των νεαρών γιατί έχει θιγεί το κοινό αίσθημα έπρεπε να τα σκεφτείτε αυτά», είπε αρχικά ο κ. Παπαδόπουλος και πρόσθεσε με νόημα: «Όταν παραβιάζεται και φιμώνεται η συντηρητική πλειοψηφία θα έχουμε τέτοια πράγματα. Ακόμα και μέσα στην εκκλησία πιστοί αρχίζουν να μοιράζουν σφαλιάρες. Συγκεντρωθείτε θα δούμε και χειρότερα με αυτά που κάνετε».

Οι αναφορές από το καραγκιοζιλίκι του ΝΙΚΗ, προκάλεσαν αντιδράσεις με τους βουλευτές της ΝΔ να καλούν τον συνάδελφο τους να καταδικάσει την χειροδικία και τον ίδιο τον κ. Παπαδόπουλο να δηλώνει: «Βεβαίως την καταδικάζουμε την βία αλλά ποιος την προκαλεί τη βία».

Ωστόσο ο ίδιος συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος λέγοντας πως αυτά που κάνει η κυβέρνηση είναι τρελά και πως « η ΝΔ θα υποστεί πανωλεθρία από αυτά γιατί έβαλε τη προβιά του πατριώτη. Και τολμάτε να πηγαίνετε στις εκκλησίες που σας χλευάζουν και ακόμα πηγαίνετε! Δεν καταλαβαίνετε ότι πήγατε 100% απέναντι στην Αγία Γραφή;».

Αμέσως προκλήθηκε νέα ένταση με την προεδρεύουσσα να προσπαθεί να μαζέψει τον απασφαλίσαντα βουλευτή και την Μαρία Σούκουλη της ΝΔ να φωνάζει «είναι ντροπή, ν’ ανακαλέσει τώρα».

Παπαδόπουλος: Η ντροπή είναι όλη δική σας. Μη μου χτυπάτε το χέρι κυρία μου! Ηρεμήστε κυρία μου. Ακούω τι λέω, εσείς δεν καταλαβαίνετε τι κάνετε! Ξυπνήστε ο λαός ξύπνησε”

Σούκουλη: να ανακαλέσει τώρα!

Παπαδόπουλος: Οι αρχαίοι έλεγαν δεν νομοθετούν εναντίον της φύσης και οι χριστιανοί δεν νομοθετούν εναντίον του θεού».



Η Αυγέρη πιστεύει ότι το ΠΑΣΟΚ ζηλεύει που δεν έχουν ένα ινφλουένσερ αρχηγό : λένε «αν είχαμε τον Κασσελάκη για αρχηγό»


 

Τέτοιο καραγκιοζιλίκι ΣΥΡΙΖΑ δεν ζήσαμε ούτε επί Αλέξη Τσίπρα, τώρα την έχουν τερματίσει την ξεφτίλα οι Συριζαίοι.

Έπειτα από την δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη για τον Στέφανο Κασσελάκη, τον οποίο αποκάλεσε «διασκεδαστή», στ Action 24 Δώρα Αυγέρη και Μιχάλης Κατρίνης, εξαπέλυσαν δηλώσεις εκατέρωθεν, σχετικά με το «ποιος παίζει το παιχνίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη» και ποιος επιθυμεί την σύγκλιση των Αριστερών δυνάμεων. 

Η Δώρα Αυγέρη κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη ότι δεν έχει αντίπαλο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά τον Στέφανο Κασσελάκη, στην μάχη της «δεύτερης θέσης», στις επερχόμενες κάλπες του Ιουνίου. Υπερασπίστηκε την επιλογή του ινφλουένσερ Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα στην επικοινωνιακή του καμπάνια στο Τικ Τοκ

Το καραγκιοζιλίκι Αυγέρη - κατρίνη

Δώρα Αυγέρη: «Είναι προφανές ότι η πολιτική που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ και ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται ο κύριος Ανδρουλάκης, ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, δεν αποδίδουν. Και κυρίως δεν αποδίδουν για πολιτικούς λόγους. Γιατί είναι ξεκάθαρο ποιον έχει αντίπαλο και ποιον δεν έχει αντίπαλο. Ή τουλάχιστον, αυτό που αντιλαμβάνεται ο κόσμος. Το ΠΑΣΟΚ και ο κύριος Ανδρουλάκης δεν έχουν αντίπαλο τη Νέα Δημοκρατία, τον κύριο Μητσοτάκη και αυτό το καθεστώς, που μας έχει οδηγήσει στα τάρταρα σε ευρωπαϊκές θέσεις και στους δείκτες, σε σχέση με το πού βρίσκονται οι μισθοί, που βρίσκεται η αγορά, η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων, που βρίσκεται το Κράτος Δικαίου, τι γίνεται με τις παρακολουθήσεις, τι γίνεται με την ιστορία των Τεμπών. Δεν αποδίδει σε αυτό και προσπαθεί τώρα λοιδορώντας και ξέρετε, εγώ θα σας έλεγα με έναν τρόπο που και προσβάλλοντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να κερδίσει το ενδιαφέρον. Σε σχέση με το ποια είναι τα μέσα και οι τρόποι με τον οποίο οι πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς, ο Δημοκρατικός κόσμος επικοινωνεί κυρίως με τους νέους ανθρώπους, είναι ένα ζήτημα και ένα εργαλείο, ξέρετε, το οποίο πρέπει να χρησιμοποιήσουμε για να απαντήσουμε στις απαιτήσεις των νέων καιρών. Και για να μπορέσουμε να ξεκλειδώσουμε αυτή την κατάσταση, που μας έχει οδηγήσει στο "107" στην ελευθερία του Τύπου, στην κατάταξη την χώρα μας, για να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε με τους νέους ανθρώπους και την ελληνική κοινωνία. Ξέρετε τι κάνετε τώρα, κύριε Κατρίνη; Ακριβώς γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του, ο Στέφανος Κασσελάκης, καταφέρνουν να επικοινωνήσουν με τους νέους ανθρώπους, αυτούς εξ αιτίας των οποίων, των πολιτικών των νεοφιλελεύθερων -και ακροδεξιών πολιτικών- της Νέας Δημοκρατίας, τους έχει οδηγήσει στην αποστροφή από την πολιτική και τους πολιτικούς. Ή τους έχει οδηγήσει -μια μεγάλη μερίδα- στην Ακροδεξιά, εσείς να λέτε "γιατί καταφέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός σας να τους προσεγγίσει και να ζητήσει την θετική τους ψήφο". Να τους ζητήσει τη θετική ψήφο - γιατί ζητάμε θετική ψήφο στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, ακριβώς γιατί θέλουμε μια Ελλάδα μέσα σε μια Ευρώπη της δικαιοσύνης, της κοινωνικής ισότητας, της πράσινης ανάπτυξης.


Άννα Λιβαθυνού: «Εγώ θέλω να ρωτήσω τον κύριο Κατρίνη, οπότε θα απαντήσετε και σε αυτό που είπε η κυρία Αυγέρη, αν αυτές οι εικόνες που βλέπετε με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εσάς σας ενοχλούν, κύριε Κατρίνη. Αν θεωρείτε ότι είναι όλο αυτό ένα επικοινωνιακό κομμάτι, που επί της ουσίας δεν υπάρχει πολιτική ουσία».


Δώρα Αυγέρη: «Σίγουρα ζηλεύουν γιατί λένε ότι "αν είχαμε τον Κασσελάκη αρχηγό" - όλος ο κεντροαριστερός χώρος, δηλαδή αν το καταφέρουμε, νομίζω ότι οι εξελίξεις σε σχέση με τη Νέα Δημοκρατία, θα ήταν μεγάλες».


Μιχάλης Κατρίνης: «Εγώ πάντως, αν ήμουν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και μιλούσα για την φτώχεια και την ακρίβεια, δεν θα έβγαζα φωτογραφία με την τούρτα γενεθλίων του σκύλου μου. Συγγνώμη κιόλας, εδώ πρέπει να είμαστε σοβαροί. Εγώ όμως δεν θα μπω στο παιχνίδι αυτό. Γιατί εμάς ξέρετε, ο αντίπαλός μας στις εκλογές και την επομένη των εκλογών, είναι σαφής και ξεκάθαρος: είναι η Νέα Δημοκρατία και ο κύριος Μητσοτάκης».


Γιώργος Κακούσης: «Καλά. Προς το παρόν, δεν το βλέπουμε από κανέναν απ' τους δυο. Ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε από το ΠΑΣΟΚ».


Μιχάλης Κατρίνης: «Εσείς μπορεί να θέλετε να το περάσετε αυτό. Εμείς στη Βουλή κύριε Κακούση, είναι σαφές ότι έχουμε αντίπαλο και το κάνουμε και με έντονο τρόπο -και οφείλω να πω ότι και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης το κάνουν- χτυπάμε την κυβέρνηση και τις πολιτικές του κυρίου Μητσοτάκη. Όσο κι αν θέλουν κάποιοι να δημιουργήσουν θέμα. Εμάς ο αντίπαλός μας είναι σαφής, Καθαρός και ευδιάκριτος. Είναι η κυβέρνηση».


Γιώργος Κακούσης: «Καταλαβαίνετε ότι μέχρι τώρα, ο διαξιφισμοί είναι μεταξύ σας και ο Μαρκόπουλος τώρα παρακολουθεί. Καταλάβετε τι έχει γίνει;»



Δώρα Αυγέρη: «Αυτό ακριβώς. Τόση ώρα μιλάει ο κύριος Κατρίνης για τον ΣΥΡΙΖΑ. Κύριε Κατρίνη στο ΠΑΣΟΚ ξέρετε τι κάνετε; Τον έχετε ξεκούραστο εκεί στον πάγκο, παρακολουθεί και εσείς τόση ώρα -»


Μιχάλης Κατρίνης: «Εμείς πάντως δεν ήμασταν αξιωματική αντιπολίτευση τέσσερα χρόνια, για να κάνει νταμπλ σκορ. Άλλος ήταν αξιωματική αντιπολίτευση».


Δώρα Αυγέρη: «Για τρία χρόνια έχετε αρχηγό και είστε καθηλωμένοι στο 12%. Τόση ώρα αναφέρεστε στον ΣΥΡΙΖΑ, στο τι κάνει ο Κασσελάκης και έχετε ξεκούραστη τη Νέα Δημοκρατία, τους ξεκουράζετε, τρώτε τις σάρκες της Κεντροαριστεράς αντί, ξέρετε τι; Σήμερα έπρεπε να έχουμε ένα κοινό μέτωπο, απέναντι σε αυτό που κάνει η Νέα Δημοκρατία».


Μιχάλης Κατρίνης: «Καλά. Θα πω μια κουβέντα για το κοινό μέτωπο: όταν εμείς κάναμε την πρόταση δυσπιστίας και προς τιμήν, σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ την υπέγραψε εναντίον της κυβέρνησης, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι είναι μια κοκορομαχία για τις εντυπώσεις. Αυτό, τίποτε άλλο».



Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κεντρική Λαχαναγορά στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη

 


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το πρωί την Κεντρική Λαχαναγορά της Αθήνας στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη.

Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με εμπόρους για την πορεία των τιμών, τη λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας και τις επενδύσεις που έχουν γίνει στον τομέα της αποθήκευσης και μεταφοράς αγαθών, προς όφελος και των καταναλωτών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που συνοδευόταν από τον Υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, ενημερώθηκε επίσης για το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει στο εξωτερικό για ελληνικά προϊόντα και για τα ποιοτικά πλεονεκτήματα που έχουν οι ελληνικές εξαγωγές ώστε να αυξήσουν τη διείσδυση και το μερίδιό τους στις αγορές εκτός Ελλάδας.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του ο Πρωθυπουργός τόνισε: «Δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι την Κεντρική Αγορά Αθηνών εδώ στου Ρέντη και δεν θα είναι η τελευταία. Σε αυτή τη συγκυρία αυτές οι επισκέψεις αποκτούν μία ιδιαίτερη σημασία, καθώς συνεχίζεται η προσπάθεια έτσι ώστε οι Έλληνες καταναλωτές να απολαμβάνουν ποιοτικά προϊόντα σε λογικές τιμές.

Όπως είπε και ο κ. Υπουργός, ξεκινάει σήμερα το “Καλάθι του νονού”, ενώ σε λίγες μέρες από τώρα θα ξεκινήσει και το “Καλάθι του Πάσχα”. Αγωνιζόμαστε, με αυστηρούς ελέγχους στην αγορά και σε συνεννόηση πάντα με όλη την εφοδιαστική αλυσίδα, να μπορούμε να προσφέρουμε στους καταναλωτές προϊόντα τα οποία θα είναι σε τιμές αντίστοιχες ή και χαμηλότερες με τις περσινές.

Και ήδη χαίρομαι που διαπιστώνω ότι σε μία σειρά από προϊόντα, λαχανικά και φρούτα, έχουμε τιμές οι οποίες είναι χαμηλότερες από πέρυσι. Και, βέβαια, να τονίσω ότι όσο καλύτερα λειτουργεί η εφοδιαστική αλυσίδα, όσο περισσότερο επενδύουν και οι προμηθευτές μας σε υποδομές logistics, τόσο τελικά αυτό θα καταλήγει και σε καλύτερες τιμές για τους καταναλωτές μας.

Ο αγώνας κατά της ακρίβειας έχουμε πει πολλές φορές ότι είναι ένας αγώνας συνεχής. Έχουμε όμως για πρώτη φορά ενθαρρυντικά δείγματα ότι και ο επίμονος πληθωρισμός στα τρόφιμα φαίνεται να αρχίζει πια να κάμπτεται. Και, όπως είπα, σε αρκετά προϊόντα έχουμε πια και πτώσεις τιμών, που τελικά αυτό είναι το ζητούμενο προκειμένου να ανακουφιστεί το μέσο νοικοκυριό και φυσικά να περάσουμε όλες και όλοι τις διακοπές του Πάσχα με χαμόγελο και απολαμβάνοντας όσο το δυνατόν καλύτερες τιμές για τα τυπικά πασχαλινά προϊόντα».

Ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας δήλωσε: «Η προσπάθεια της κυβέρνησης να διατηρήσουμε προσιτές τιμές για τα νοικοκυριά ενόψει του πασχαλινού τραπεζιού συνεχίζεται. Δεν εφησυχάζουμε. Βλέπουμε ότι σταδιακά οι τιμές των οπωροκηπευτικών προϊόντων έχουν αρχίσει να αποκλιμακώνονται. Βεβαίως, η προσπάθεια συνεχίζεται.

Σήμερα ξεκινάει το “Καλάθι του νονού και της νονάς”, όπου θα δώσουμε τη δυνατότητα, με τα προϊόντα τα οποία περιλαμβάνονται, και οι νονοί να κάνουν χαρούμενα τα παιδιά μας τις γιορτινές μέρες του Πάσχα.

Την Τετάρτη, μεθαύριο, θα ξεκινήσει και το “Καλάθι” για το πασχαλινό γιορτινό τραπέζι, που θα συμπεριλαμβάνει αμνοερίφια, τσουρέκι και βεβαίως σοκολατένια αυγά, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε προσιτές τιμές. Τιμές για το αρνί και το κατσίκι, οι οποίες θα είναι ίδιες ή και χαμηλότερες στο “Καλάθι”, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο του Πάσχα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, Απόστολος Αποστολάκος, ανέφερε ότι «υπάρχει μεγάλη διαθεσιμότητα και πλήρης επάρκεια. Οι επιχειρήσεις κάνουν μεγάλη προετοιμασία ώστε το Πάσχα να υπάρχουν προϊόντα προσιτά και σε όλα τα επίπεδα τιμών, συγκριτικά και με πέρυσι αλλά και με τα ευρωπαϊκά επίπεδα».



Πρακτικές τρομοκρατικής οργάνωσης από την Ρωσία που κάνει παρεμβολές στα συστήματα πλοήγησης επιβατικών αεροσκαφών

 


Ως τρομοκρατική οργάνωση λειτουργεί το καθεστώς του καταζητούμενου δικτάτορα Βλαντιμίρ Πούτιν ηγέτη της Ρωσίας.

Η Ρωσία ενοχοποιείται για χιλιάδες περιστατικά παρεμβολών στο σύστημα πλοήγησης επιβατικών αεροσκαφών (GPS) πάνω από τη Βαλτική, τη Μαύρη Θάλασσα και την ανατολική Μεσόγειο τους τελευταίους οκτώ μήνες, όπως αποκαλύπτει σήμερα ο βρετανικός Τύπος, και αυτό δείχνει ότι λειτουργεί ώς τρομοκρατική οργάνωση.

Άρθρο της εφημερίδας Sun αναφέρει ότι αυτές οι ηλεκτρονικές επιθέσεις αποδίδονται στη Ρωσία και χαρακτηρίζονται από ειδικούς ως «εξαιρετικά επικίνδυνες», καθώς οι πιλότοι δεν είναι σίγουροι για την πορεία τους και δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν με τους χειριστές άλλων αεροσκαφών. Χιλιάδες πτήσεις έχουν υποστεί «εξαιρετικά επικίνδυνες» ρωσικές παρεμβολές στο σύστημα πλοήγησης, επισημαίνουν οι εμπειρογνώμονες.

Μεταξύ Αυγούστου και Μαρτίου, 46.000 πτήσεις φέρεται να κατέγραψαν προβλήματα δορυφορικής πλοήγησης στην περιοχή της Βαλτικής, απο τις τρομοκρατικές πρακτικές του καθεστώτος του Ρώσου δικτάτορα. Στις χώρες «υψηλού ρίσκου» είναι η Κύπρος, οι χώρες της Βαλτικής και γενικότερα της ανατολικής Ευρώπης, σύμφωνα με έρευνα της βρετανικής εφημερίδας. Στην κατηγορία χαμηλού ρίσκου κατατάσσεται η Ελλάδα.

«Οι χώρες που υπάγονται στην κατηγορία «υψηλού ρίσκου» ως προς της μπλοκάρισμα των συστημάτων πλοήγησης αεροσκαφών και πετούν στον εναέριο χώρο τους περιλαμβάνουν την Κύπρο και τις χώρες της Βαλτικής και γενικότερα της ανατολικής Ευρώπης», επισημαίνει η έρευνα της Sun. Τα στοιχεία που παραθέτει η βρετανική εφημερίδα προκύπτουν από έρευνα εταιρείας ανάλυσης δεδομένων πτήσεων.

Οι περιοχές όπου έχουν πραγματοποιηθεί οι περισσότερες ρωσικές ηλεκτρονικές επιθέσεις είναι, μεταξύ άλλων, η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Τουρκία. Πιο αναλυτικά, στους οκτώ μήνες έως τα τέλη Μαρτίου, υπήρξαν 2.309 περιστατικά παρεμβολών σε πτήσεις των βρετανικών αερογραμμών Ryanair, 1.368 σε πτήσεις της Wizz Air, 82 σε αεροσκάφη της British Airways, επτά στην Jet2 και στην TUI και τέσσερα στην EasyJet.

Οι ύποπτες ρωσικές τρομοκρατικές επιθέσεις σε συστήματα δορυφορικής πλοήγησης ήταν περισσότερες από 350 την εβδομάδα τον περασμένο μήνα, όπως ισχυρίζονται οι ερευνητές, προσθέτοντας ότι πρόκειται για σημαντική αύξηση από τις 50 επιθέσεις (την εβδομάδα) που καταγράφηκαν τον Μάρτιο του 2023.



Η Τουρκία αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας

 



Την πάγια τακτική της αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στο Αιγαίο επανέλαβε η Άγκυρα με νέα έκδοση NAVTEX

Η ανακοίνωσή «ήρθε» ως απάντηση στην Ελλάδα μετά την πραγματοποίηση άσκησης χωρίς πυρά Νατοϊκών δυνάμεων στην περιοχή της θάλασσας του Καστελλορίζου.

Ενώ οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές του Σταθμού Ηρακλείου εξέδωσαν χθες το μεσημέρι την NAVTEX HA14 -354/25 για πραγματοποίηση στρατιωτικών δραστηριοτήτων χωρίς πυρά για σήμερα Δευτέρα 22 Απριλίου, η Τουρκία λίγο αργότερα έσπευσε να εκδώσει την δική της αναγγελία για την ίδια άσκηση υποστηρίζοντας ότι οι ελληνικές αρχές ήταν αναρμόδιες, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου.

Με την NAVTEX 0394/24 οι τουρκικές Αρχές δηλώνουν ότι ο Σταθμός του Ηρακλείου εξέδωσε αναγγελία η οποία αφορά περιοχή που η ευθύνη έκδοσης NAVTEX ανήκει στην Τουρκία και για τον λογο αυτό «επανεκδίδει» την αναγγελία για την πραγματοποίηση της Νατοϊκής δραστηριότητας στην περιοχή.

Η ελληνική NAVTEX:

ZCZC HA14

191430 UTC APR 24

IRAKLEIO RADIO NAVWARN 354/24

KASTELORIZO SEA

NATO FORCES MILITARY ACTIVITIES WITHOUT FIRING

FROM 220845 UTC UNTIL 221045 UTC APR 24

IN AREA BOUNDED BY:

35-42.00N 028-21.00E

35-40.00N 029-56.00E

34-55.00N 029-56.00E

34-55.00N 028-21.00E

CAUTION ADVICED

CANCEL THIS MSG 221145 UTC APR 24

NNNN

Η Τουρκικη NAVTEX:

TURNHOS N/W: 0394/24 (Antalya NAVTEX Station) (Published Date: 21- 04-2024 15:30)

TURNHOS N/W: 0394/24

MEDITERRANEAN SEA

1. IRAKLEIO NAVTEX STATION MESSAGE HA14-354/24 TRANSMITTED COVERING A REGION IN TURKISH NAVTEX SERVICE AREA, RETRANSMITTED BY ANTALYA NAVTEX STATION FOR MARINERS’ SAFETY.

2. NATO FORCES MILITARY ACTIVITIES WITHOUT FIRING FROM 220845 UTC UNTIL 221045 UTC APR 24 IN AREA BOUNDED BY;

35 42.00 N – 028 21.00 E

35 40.00 N-029 56.00 E

34 55.00 N – 029 56.00 E

34 55.00 N – 028 21.00 E

CAUTION ADVISED.

3. CANCEL THIS MSG 221145 UTC APR 24



60 συλλήψεις για τη δολοφονία του αστυνομικού Λυγγερίδη - Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

 



Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την προσαγωγή και τη σύλληψη ατόμων που φέρονται να σχετίζονται με τον θάνατο του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη που έχασε τη ζωή του μετά τον βαρύτατο τραυματισμό από ναυτική φωτοβολίδα έξω που πέταξε χούλιγκαν από το γήπεδο Μελίνα Μερκούρη στου Ρέντη.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει γύρω στις 60 αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων στο πλαίσιο προανάκρισης με τους αστυνομικούς να διεξάγουν παράλληλα έρευνα και σε διάφορους χώρους και σπίτια για τον εντοπισμό περαιτέρω στοιχείων. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αναζητούν συνολικά περίπου 60 άτομα, ενώ στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί συμπεριλαμβάνονται περίπου 150 άτομα. 

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την επιχείρηση:

«Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ευρείας κλίμακας επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους αθλητικούς χώρους της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής για τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται στο περιστατικό θανάσιμου τραυματισμού αστυνομικού την 7-12-2023 σε αθλητική διοργάνωση στο Ρέντη. Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί προσαγωγή δεκάδων ατόμων καθώς και μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες και οχήματα, ενώ έχουν κατασχεθεί διάφορα πειστήρια».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορίες που πρόκειται να αντιμετωπίσουν όσοι συλληφθούν αφορούν σε εγκληματική οργάνωση. 

Ο Γιώργος Λυγγερίδης έφυγε από τη ζωή στις 27 Δεκεμβρίου, μετά από σκληρή μάχη που έδωσε για 20 ημέρες, έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του.

Ο 31χρονος είχε δεχθεί ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο κλειστό του Ρέντη, κατά τη διάρκεια του ντέρμπι «αιωνίων», Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, για το League Cup.



Κύπρος: Έδρα του παγκόσμιου διαδικτυακού πορνό - Το θέμα απασχολεί και τη Βουλή

 



Κάτω από το μικροσκόπιο της Βουλής θα τεθεί, προσεχώς, προς αυτεπάγγελτη εξέταση η λειτουργία των κυπριακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα του διαμοιρασμού βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου στο διαδίκτυο.

Στην Κύπρο εδρεύουν, αυτή τη στιγμή, πέντε εταιρείες. Οι δύο εξ αυτών συνδέονται άμεσα με τις εταιρείες κολοσσούς της πορνογραφικής βιομηχανίας, Pornhub και xHamster. Οι εν λόγω εταιρείες διαμοιράζουν και μεταπωλούν στο διαδίκτυο πορνογραφικό υλικό δικής τους παραγωγής αλλά και άλλων εταιρειών. Ο ετήσιος τζίρος που καταγράφουν ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Το θέμα θα εγγράψει προς αυτεπάγγελτη εξέταση στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή εκ μέρους του ΑΚΕΛ, ο βουλευτής Αμμοχώστου κ. Νίκος Κέττηρος, ο οποίος, όπως δήλωσε χθες στον «Π», δεν έλαβε απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσε γραπτώς μέσω της κοινοβουλευτικής οδού στο αρμόδιο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας. Μάλιστα, η απαντητική επιστολή του υπουργείου προς τη Βουλή χαρακτηρίστηκε ως «εμπιστευτική» για να μην δημοσιοποιηθεί!

Σύμφωνα με τον κ. Κέττηρο, επιβάλλεται να διερευνηθεί η οικονομική κατάσταση αυτών των εταιρειών, που θεωρούνται μεγαθήρια της πορνογραφίας ανά το παγκόσμιο, η προέλευση του πορνογραφικού υλικού που διακινούν και κατά πόσο γίνεται έλεγχος για τη νομιμότητα της λήψης αυτού του πορνογραφικού υλικού.

Ποιες είναι οι εταιρείες

Μετά από έρευνα καταφέραμε να εντοπίσουμε τις πέντε εταιρείες που είναι εγγεγραμμένες στην Κύπρο και προσφέρουν πορνογραφικό υλικό μέσω διαδικτύου. Πίσω από αυτές τις εταιρείες βρίσκονται άλλες εταιρείες που έχουν ρόλο διευθυντή ή και γραμματέα και πάει λέγοντας. Οι πλατφόρμες δύο εξ αυτών είναι συνδρομητικές. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις ακόλουθες εταιρείες:

Stripchat – Technius ltd. Η πλατφόρμα είναι συνδρομητική. Η εταιρεία εδρεύει στη Λεμεσό.

Faphouse – Tecom ltd. Η εταιρεία εδρεύει στη Λεμεσό.

XHamster – Hammy Media ltd (ομίλου Wisebits). Η εταιρεία εδρεύει στη Λεμεσό.

Pornhub – Ayio Freesites ltd (ομίλου Ayio). Η εταιρεία εδρεύει στη βιομηχανική περιοχή Ιδαλίου.

Virtual Taboo – Camon Trading ltd. Η πλατφόρμα είναι συνδρομητική. Η εταιρεία εδρεύει στη Λεμεσό.

Οι εταιρείες Faphouse – Tecom ltd και Virtual Taboo – Camon Trading ltd έχουν τον ίδιο διευθυντή και γραμματέα και την ίδια διεύθυνση.

Κέττηρος: Μας παρακολουθούν στην Ευρώπη

Στο ερώτημα του «Π» γιατί θα πρέπει να ερευνηθούν αυτές οι εταιρείες, ο κ. Κέττηρος απάντησε επί λέξει: «Το ζήτημα με τις ιστοσελίδες προώθησης και διανομής πορνογραφικού υλικού και τις εταιρείες που εδρεύουν στην Κύπρο, περιέπεσε στην αντίληψή μου τον περασμένο Φεβρουάριο, στη Σύνοδο της Europol (σ.σ. Ευρωπαϊκή Αστυνομική Υπηρεσία) στη Γάνδη, όπου συμμετέχω ως μέλος της Μεικτής Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου. Βουλευτής από άλλη χώρα μου ανέφερε, στο περιθώριο της Συνόδου, ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα με τις εταιρείες που εδρεύουν στην Κύπρο και θα πρέπει να ερευνηθούν. Επειδή δεν είχα πληροφόρηση για το θέμα και ούτε λόγο για να αμφισβητήσω τον συνάδελφο, απέστειλα, αμέσως, μόλις επέστρεψα στην Κύπρο σχετική επιστολή με ερωτήματα προς τον αρμόδιο υπουργό κ. Γιώργο Παπαναστασίου.

Πρέπει να πω ότι, η απαντητική επιστολή που έλαβα πριν από λίγες ημέρες, δεν δίνει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα. Περισσότερα δεν μπορώ να σας πω καθώς η απάντηση έχει διαβαθμιστεί ως εμπιστευτική. Αυτό που μπορώ να δηλώσω είναι πως θα πρέπει να διερευνηθεί η οικονομική κατάσταση των εταιρειών, που θεωρούνται μεγαθήρια της πορνογραφίας ανά το παγκόσμιο, η προέλευση του υλικού που διακινούν και κατά πόσο γίνεται έλεγχος για τη νομιμότητα της λήψης αυτού του υλικού. Να ξέρετε ότι στην Ευρώπη μας παρακολουθούν πολύ στενά γι’ αυτό το θέμα. Έχουν πληροφορίες και στοιχεία τα οποία εάν επιβεβαιωθούν θα αντιμετωπίσουμε σοβαρά προβλήματα».

Έρευνα από την επίτροπο

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», μετά από παράπονα που δέχθηκε απο πολίτες, η επίτροπος Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα κ. Ειρήνη Νικολαΐδου Λοϊζίδου αποφάσισε τη διενέργεια έρευνας και στις πέντε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην προώθηση και διανομή πορνογραφικού υλικού στο διαδίκτυο.

Οι Κύπριοι εργαζόμενοι

Στις νόμιμες πλατφόρμες, που εποπτεύονται από κρατικές υπηρεσίες, απαγορεύεται να προβάλλονται βίντεο με βιασμούς, κτηνοβασίες, παιδοφιλία, νεκροφιλία κ.ά. Υπάρχουν, βεβαίως, και ιστοσελίδες στο σκοτεινό διαδίκτυο που τα προβάλλουν, με τους χρήστες τους να έρχονται αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη και την Ιντερπόλ.

Σε κάποιες από τις πέντε εταιρείες εργοδοτείται τοπικό προσωπικό, το οποίο, μεταξύ άλλων, είναι επιφορτισμένο να παρακολουθεί το πορνογραφικό υλικό προτού ανεβεί στο διαδίκτυο, με σκοπό να αφαιρείται το υλικό που εμπίπτει στις πιο πάνω απαγορεύσεις.

Δεν εποπτεύεται το περιεχόμενο από την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης

Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης ορίστηκε με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 2/2/2024 ως Εθνικός Συντονιστής Ψηφιακών Υπηρεσιών και Αρμόδια Αρχή για την επιβολή και την εφαρμογή του Κανονισμού (EE) 2022/2065 σχετικά με την ενιαία αγορά ψηφιακών υπηρεσιών. Σύμφωνα με τον εν λόγω Κανονισμό, η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης έχει την αρμοδιότητα για την επιτήρηση της αγοράς παροχής υπηρεσιών πλατφόρμων διαμοιρασμού βίντεο, περιλαμβανομένων και των πλατφόρμων πορνογραφικού περιεχομένου.

Όπως μας λέχθηκε αρμοδίως, η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης δεν ελέγχει το περιεχόμενο αυτών των ιστοσελίδων, όπως πράττει με το τηλεοπτικό περιεχόμενο, παρά μόνο την καταλληλόλητα των τεχνικών και διαδικαστικών μέτρων που λαμβάνουν οι εταιρείες. Τα μέτρα καθορίζονται με βάση το είδος του επίμαχου περιεχομένου, τη βλάβη που μπορεί να προκαλέσει, τα χαρακτηριστικά της κατηγορίας προσώπων που πρέπει να προστατεύονται, αλλά και τα δικαιώματα και τα νόμιμα συμφέροντα που διακυβεύονται, περιλαμβανομένων των συμφερόντων των παρόχων των πλατφόρμων διαμοιρασμού βίντεο.

Τα πορνό και οι ανήλικοι χρήστες

Ένα μεγάλο ζήτημα το οποίο απασχολεί την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης είναι η επαλήθευση της ηλικίας των χρηστών σε πλατφόρμες διαμοιρασμού βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου. Το ζήτημα που προκύπτει με την επαλήθευση της ηλικίας είναι ότι, παρ’ όλο που οι πλατφόρμες ταυτοποιούν την ηλικία αυτών που αναρτούν στις ιστοσελίδες τους υλικό πορνογραφικού περιεχομένου, δεν γίνεται κάτι ανάλογο με τους χρήστες – επισκέπτες αυτών των ιστοσελίδων, που μπορεί να είναι και ανήλικοι. Γι’ αυτό χρειάζεται να δημιουργηθεί ένα αποτελεσματικό σύστημα ελέγχου που να αποκλείει τους ανήλικους από τις ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου.


Πηγή: politis.com.cy



Το κόμμα ΝΙΚΗ παραπέμπει το φαιδρό στέλεχος του στο Πειθαρχικό με ερώτημα διαγραφής

 



Καταδικάστηκε από όλους η επίθεση που δέχθηκε η βουλευτής με την ΝΔ Αγγελική Δεληκάρη από φαιδρό στέλεχος και υποψήφια της Νίκης μέσα στην Εκκλησία στην Καβάλα.

Το περιστατικό συνέβη στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Πουλίδειο γηροκομείο, αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία όταν το φαιδρό νούμερο και στέλεχος του ΝΙΚΗ πλησίασε την κυρία Δεληκάρη, την έβρισε για την θετική ψήφο στο νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο των ομοφυλοφίλων ζευγαριών και τη χαστούκισε.

«Εμφανίστηκε αμέσως η γυναίκα αυτή και μου έδωσε ένα χαστούκι με όση δύναμη είχε. Έγινε πολύ γρήγορα. Φώναζε “έξω, έξω, αίσχος”» ανέφερε η βουλευτής της ΝΔ για να σημειώσει πως η ίδια δεν επιθυμεί την δίωξη της δράστιδος. Σύμφωνα με πληροφορίες η δράστις Α.Μ. με αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανίστηκε αμετανόητη για το περιστατικό.

Για “αδιανόητη” και “απαράδεκτη” πράξη έκανε λόγο η Νίκη σημειώνοντας πως παραπέμψει άμεσα το στέλεχός της στο πειθαρχικό του κόμματος με το ερώτημα της διαγραφής.

«Η ΝΙΚΗ πληροφορήθηκε το καταδικαστέο συμβάν που έλαβε χώρα στην εκκλησία Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Πουλίδειο γηροκομείο, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας σε βάρος της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας στην Καβάλα Αγγελικής Δεληκάρη. Είναι αδιανόητη πράξη και απαράδεκτη” αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος που συνεχίζει: “Το γεγονός ότι έλαβε χώρα σε Ιερό Ναό καταδεικνύει το μη εκκλησιαστικό φρόνημα της δράστιδος και την έλλειψη σεβασμού της στις Αρχές της Νίκης ώστε να δικαιολογεί την απομάκρυνσή της από τις τάξεις της Νίκης που ούτως ή άλλως είχε λάβει χώρα από καιρό. Η ΝΙΚΗ άμεσα επιβεβαίωσε τη αναστολή της κομματικής της ιδιότητας και την άμεση παραπομπή της στο Πειθαρχικό με ερώτημα διαγραφής. Ο πόνος όλων μας για την ψήφιση του επαίσχυντου νόμου για τον γάμο των ομοφυλοφίλων είναι δεδομένος όσο και ο υποκριτικός θρησκευτικός ζήλος που όψιμα επιδεικνύουν αυτοί που τον ψήφισαν. Η ΝΙΚΗ ως γνήσιο λαϊκό δημοκρατικό κίνημα θα τα αντιπαλέψει και τα δύο νόμιμα και δημοκρατικά και κάθε άλλη ενέργεια προπηλακισμού ή βίας είναι εκ του πονηρού και δεν έχουν καμία σχέση με το ήθος και το φρόνημα της ΝΙΚΗΣ».



Συνελήφθη 63χρονος αλλοδαπός που προέβαινε σε κλοπές από σταθμευμένα αυτοκίνητα

 


Συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, απογευματινές ώρες της 19-4-2024 στην περιοχή της Κυψέλης από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, 63χρονος αλλοδαπός για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος μεσημβρινές ώρες της 18-4-2024 αφαίρεσε από όχημα, το οποίο ήταν σταθμευμένο στο εμπορικό πάρκο του αερολιμένα Αθηνών, χρηματικό ποσό και ρουχισμό.

Από την προανακριτική έρευνα προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος πλησίαζε τα αυτοκίνητα- στόχους του και τη στιγμή που οι οδηγοί εξέρχονταν από αυτά, έθετε σε λειτουργία μηχανήματα παρεμβολής συχνοτήτων, εμποδίζοντας το κλείδωμα τους.

Αφού οι οδηγοί απομακρύνονταν από τα αυτοκίνητά τους, ο 63χρονος αποκτούσε πρόσβαση στο εσωτερικό τους και αφαιρούσε διάφορα αντικείμενα.

Μετά από έρευνα στην οικία του στην περιοχή της Κυψέλης βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • -3- μηχανήματα παρεμβολής συχνοτήτων,
  • το χρηματικό ποσό των -5.450- ευρώ, -1.334- δολαρίων Η.Π.Α., -20- δολαρίων Αυστραλίας, -130- Γερμανικών Μάρκων και -10.000- δραχμών,
  • -27- κασετίνες περιέχουσες πλήθος κοσμημάτων,
  • πλήθος εργαλείων,
  • πλήθος αρωμάτων, γυαλιών ηλίου, γυναικείων τσαντών, ηλεκτρονικών τσιγάρων και
  • -6- πτυσσόμενα μαχαίρια.

Κατασχέθηκε επιπλέον το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του.

Εξιχνιάστηκαν επιπλέον -2- κλοπές οχημάτων και κλοπές από εμπορικό κατάστημα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



Συνελήφθη 58χρονος ημεδαπός ο οποίος εξαπάτησε πρόσωπα με το πρόσχημα συμμετοχής τους σε στοιχηματικές εταιρίες

 


Συνελήφθη, πρωινές ώρες της 20-4-2024 στην περιοχή της Γλυφάδας, από αστυνομικούς  του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής 58χρονος ημεδαπός και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και παράβαση της νομοθεσίας περί δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Ειδικότερα, ο 58χρονος προσέγγισε πρόσωπα και τα έπεισε να προχωρήσουν σε καταβολή κεφαλαίων, προκειμένου να συμμετάσχουν στην ίδρυση  εταιρίας η οποία αποσκοπεί στην ίδρυση άλλων στοιχηματικών εταιριών.

Αφού τους παρουσίασε επιχειρηματικά πλάνα που συνοδεύονταν από τα προσδοκώμενα κέρδη που θα επέφερε η επένδυσή τους, τούς έπεισε να προχωρήσουν στην καταβολή των αιτούμενων χρηματικών ποσών.

Ο κατηγορούμενος προκειμένου να  ισχυροποιήσει τις διαβεβαιώσεις για την επιτυχία της επένδυσης τους, έστελνε γραπτά μηνύματα που επιβεβαίωναν τα κέρδη που δήθεν αποκόμιζαν.

Ωστόσο, στον εταιρικό τραπεζικό λογαριασμό, δεν προέκυψαν οι προβλεπόμενες κινήσεις, ενώ δεν είχε εκδοθεί και η άδεια λειτουργίας της επιχείρησης, όπως είχε προσυμφωνηθεί.

Τέλος, ο 58χρονος ζητούσε καταβολή περαιτέρω χρηματικού ποσού με το πρόσχημα αύξησης του κεφαλαίου της εταιρίας, ενώ διαπιστώθηκε ότι είχε δημιουργήσει προσωπικό προφίλ σε έτερη στοιχηματική εταιρία με τα στοιχεία του θύματος του, χωρίς τη συγκατάθεσή του.

Σε έρευνα στην κατοχή του και στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των -40.400- ευρώ, σταθεροί και φορητοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, σκληροί δίσκοι, usb, -2- ρολόγια, χρεωστικές κάρτες και χειρόγραφες σημειώσεις.

Η προκληθείσα οικονομική ζημιά ανέρχεται σε ποσό ύψους -220.600- ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.