Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020

Κατερίνη: Νεκρός 32χρονος μετά από διαπληκτισμό - Τον μαχαίρωσε στην καρωτίδα

 



Ένας 32χρονος έχασε τη ζωή του, χθες το βράδυ, λίγο μετά τον τραυματισμό του με μαχαίρι από 33χρονο με τον οποίο είχε διαπληκτιστεί, στο δημοτικό Πάρκο Κατερίνης.

Ο δράστης χτύπησε με μαχαίρι το θύμα στην καρωτίδα και στη συνέχεια έφυγε από την περιοχή.

Το θύμα, βαριά τραυματισμένο διακομίστηκε με το ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης όπου μία ώρα αργότερα κατέληξε.

Οι αστυνομικοί εξιχνίασαν άμεσα την υπόθεση και αναζήτησαν τον δράστη τον οποίο εντόπισαν στο σπίτι του, ενώ πάνω του βρέθηκε και το μαχαίρι που είχε χρησιμοποιήσει.

Δράστης και θύμα είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν την τοπική αστυνομική αρχή ενώ ο λόγος του διαπληκτισμού τους δεν έχει γίνει γνωστός.


Πηγή



Η Δίαιτα της Καρδιάς των 3 ημερών: Χάνεις έως και 4,5 κιλά, αλλά μπορεί να είναι επικίνδυνη

 



Εάν θέλετε να χάσετε γρήγορα βάρος ενώ ταυτόχρονα προάγετε την υγεία της καρδιάς, μπορεί να τύχει να ακούσετε για την τριήμερη Δίαιτα της Καρδιάς.

Αυτό το μοτίβο διατροφής παρέχει ένα απλό πρόγραμμα γεύματος και ισχυρίζεται ότι θα σας βοηθήσει να χάσετε έως και 4,5 κιλά σε μόλις 3 ημέρες. Ωστόσο, έχει επικριθεί έντονα ως υπερβολικά περιοριστική διατροφή, αναποτελεσματική και επικίνδυνη.

Αυτό το άρθρο αξιολογεί την αποτελεσματικότητα και τα μειονεκτήματα της τριήμερης Δίαιτας της Καρδιάς.

Τι είναι η τριήμερη Δίαιτα της Καρδιάς

Λέγεται ότι ενισχύει την απώλεια βάρους και ενισχύει την υγεία της καρδιάς. Είναι επίσης γνωστή και ως Δίαιτα του Μπέρμιγχαμ, επειδή φημολογείται ότι έχει αναπτυχθεί στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα-Μπέρμιγχαμ, αν και δεν υπάρχουν στοιχεία που να το υποστηρίζουν. Μερικοί λένε ότι δημιουργήθηκε για να βοηθήσει άτομα με καρδιακές παθήσεις να χάσουν γρήγορα βάρος ενόψει κάποιας χειρουργικής επέμβασης.

Οι υποστηρικτές της ισχυρίζονται ότι μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε έως και 4,5 κιλά σε μόλις 3 ημέρες.

Δίαιτα της Καρδιάς: Πώς να την ακολουθήσετε

Το πρόγραμμα καθορίζει αυστηρούς κανόνες για τα τρόφιμα που πρέπει να καταναλώνετε για 3 συνεχόμενες ημέρες κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Κατά τις υπόλοιπες 4 ημέρες, μπορείτε να απολαύσετε ό,τι φαγητό θέλετε.

Αυτός ο κύκλος θα πρέπει να επαναληφθεί στην αρχή κάθε νέας εβδομάδας όσες φορές χρειάζεται έως ότου φτάσετε στον στόχο σας.

Το πρόγραμμα γευμάτων παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με ποια τρόφιμα να φάτε σε ποια γεύματα, καθώς και τις ποσότητες κάθε τροφής που επιτρέπονται. Κατά τη διάρκεια των 3 ημερών, δεν επιτρέπονται άλλα συστατικά, ούτε μπορούν να γίνουν υποκαταστάσεις.

Ο αριθμός θερμίδων είναι εξαιρετικά χαμηλός, μόλις 800-1.000 θερμίδες ανά ημέρα.

Η διατροφή δεν καθορίζει οδηγίες για αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως σωματική δραστηριότητα ή ενυδάτωση.

Δίαιτα της Καρδιάς: Ποιες τροφές επιτρέπονται και ποιες όχι

Η δίαιτα αυτή θέτει αυστηρούς περιορισμούς στα τρόφιμα που μπορείτε να φάτε κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων γευμάτων. Τα γεύματα αποτελούνται γενικά από μια πηγή πρωτεΐνης σε συνδυασμό με φρούτα, λαχανικά, τοστ ή αλμυρά κράκερ.

Το αλάτι και το πιπέρι είναι τα μόνα επιτρεπόμενα μπαχαρικά. Για επιδόρπιο, επιτρέπεται σκέτο παγωτό βανίλια μία φορά την ημέρα κατά τη διάρκεια του δείπνου. Δεν επιτρέπονται άλλα συστατικά ή υποκαταστάσεις.

Οι τροφές που μπορείτε να φάτε κατά τη διάρκεια των τριών ημερών είναι:

Φρούτα: γκρέιπφρουτ, μπανάνες, πεπόνια και μήλα

Λαχανικά: φασολάκια, καρότα, κουνουπίδι, τεύτλα, λάχανο και μπρόκολο

Γαλακτοκομικά προϊόντα: παγωτό βανίλια, τυρί cottage και τυρί cheddar

Πρωτεΐνη: τόνος, αυγά, πουλερικά χωρίς την πέτσα, φυστικοβούτυρο και άπαχα κομμάτια βοείου και χοιρινού κρέατος

Σπόροι: φρυγανισμένο ψωμί και αλμυρά κράκερ

Ποτά: μαύρος καφές, τσάι, νερό και σόδα διατροφής

Εάν ένα φαγητό δεν εμφανίζεται στην παραπάνω λίστα, μπορείτε να υποθέσετε ότι απαγορεύεται στη διατροφή.

Δίαιτα της Καρδιάς: Βοηθά στην απώλεια βάρους, ή στην υγεία της καρδιάς;

Υποτίθεται ότι σας βοηθάει να χάσετε γρήγορα έως και 4,5 κιλά, βελτιώνοντας παράλληλα την υγεία της καρδιάς.

Απώλεια βάρους

Επειδή ως μοτίβο διατροφής είναι πολύ περιοριστικό και περιορίζει την ποσότητα τροφής που μπορείτε να φάτε, είναι πολύ χαμηλό σε θερμίδες και μπορεί να οδηγήσει σε βραχυπρόθεσμη απώλεια βάρους.

Λάβετε υπόψη ότι σχεδόν κάθε δίαιτα με ημερήσιο αριθμό θερμίδων 800-1.000 θα οδηγήσει σε γρήγορη μείωση του σωματικού βάρους. Αυτό συμβαίνει επειδή θα καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες από εκείνες που καίει το σώμα σας, κάτι που θα έχει σίγουρα ως αποτέλεσμα την απώλεια βάρους.

Ωστόσο, η υπερβολική μείωση των θερμίδων μπορεί να οδηγήσει σε παρενέργειες, όπως πείνα, ναυτία, πονοκέφαλος και κόπωση.

Επιπλέον, οι περιορισμοί της διατροφής ισχύουν μόνο για 3 ημέρες της εβδομάδας. Τις υπόλοιπες 4 ακολουθείτε μια κανονική διατροφή, πράγμα που σημαίνει ότι το βάρος σας μπορεί να κυμαίνεται ευρέως από μέρα σε μέρα.

Ως εκ τούτου, η δίαιτα της καρδιάς δεν είναι βιώσιμη μακροπρόθεσμα και είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε ανάκτηση του βάρους μόλις, μοιραία, την σταματήσετε σε κάποια στιγμή. Αυτό συμβαίνει επειδή αποτυγχάνει να προωθήσει μακροχρόνιες αλλαγές στον τρόπο ζωής ή υγιεινές διατροφικές συνήθειες.

Υγεία της καρδιάς

Αν και δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν την άποψη ότι η τριήμερη Δίαιτα της Καρδιάς ωφελεί την υγεία της καρδιάς, περιορίζει τις επεξεργασμένες τροφές, κάτι που μπορεί να είναι ευεργετικό. Τούτου λεχθέντος, αν και αποκόπτει τα περισσότερα επεξεργασμένα και με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη τρόφιμα, επιτρέπει μεγάλες μερίδες, βοδινού κρέατος, λευκού ψωμιού, αναψυκτικών “διαίτης” και παγωτό, τα οποία έχουν συνδεθεί με δυσμενή καρδιαγγειακά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με μια μεγάλη μελέτη σε περισσότερους από 105.000 ανθρώπους, εκείνοι που έτρωγαν μεγαλύτερες ποσότητες επεξεργασμένων τροφών είχαν υψηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σε διάστημα 5 ετών.

Επίσης, η τριήμερη Δίαιτα της Καρδιάς ακολουθείται μόνο για σύντομα διαστήματα, χωρίς οδηγίες για το τι να φάτε κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης εβδομάδας. Επομένως, απαιτείται πρόσθετη έρευνα για να προσδιοριστεί ο τρόπος με τον οποίο άλλα συστατικά της διατροφής μπορούν να επηρεάσουν την υγεία της καρδιάς.

Δίαιτα της Καρδιάς: Μειονεκτήματα και παρενέργειες

Ως μοτίβο διατροφής συνδέεται με πολλά πιθανά μειονεκτήματα και παρενέργειες.

Περιορισμένη έρευνα

Ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα είναι ότι πολύ λίγα επιστημονικά στοιχεία την υποστηρίζουν. Δεν υπάρχουν ισχυρές μελέτες που να υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς ότι μπορείτε να χάσετε γρήγορα 4,5 κιλά ή να βελτιώσετε την υγεία της καρδιάς σε αυτή τη διατροφή. Μάλιστα, εξαλείφει πολλές τροφές που υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς, συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων ολικής άλεσης και πολλών φρούτων, λαχανικών και οσπρίων.

Αυτό το πρόγραμμα διατροφής μπορεί να ταξινομηθεί ως καταστροφική δίαιτα που δεν βασίζεται στην καλή επιστήμη.

Πολύ περιοριστική

Η τριήμερη Δίαιτα της Καρδιάς περιλαμβάνει μια πολύ περιορισμένη επιλογή τροφών σε μικρές ποσότητες. Δεν επιτρέπονται υποκαταστάσεις, καθιστώντας δύσκολη την παρακολούθηση της διατροφής.

Επιπλέον, ενδέχεται να διατρέχετε τον κίνδυνο ανεπάρκειας θρεπτικών συστατικών εάν ακολουθήσετε αρκετούς κύκλους αυτής της διατροφής, ειδικά επειδή η δίαιτα δεν μπορεί να προσαρμοστεί σε άτομα με διαφορετικά μεγέθη σώματος, επίπεδα δραστηριότητας ή διατροφικές ανάγκες.

Θυμηθείτε ότι η Δίαιτα της Καρδιάς παρέχει κατά μέσο όρο 800-1.000 θερμίδες την ημέρα, που είναι πολύ κάτω από την υγιή ποσότητα που χρειάζονται οι περισσότεροι ενήλικες.

Αυτό όχι μόνο μπορεί να σας αφήσει να αισθάνεστε πεινασμένοι, αλλά επίσης να σας προκαλέσει κόπωση, ναυτία και πονοκεφάλους.

Κουραστική και δύσκολο να ακολουθηθεί

Η 3ήμερη Δίαιτα της Καρδιάς απαιτεί να μετράτε προσεκτικά τα τρόφιμα και να τηρείτε αυστηρές οδηγίες, οι οποίες μπορεί να είναι δύσκολες και χρονοβόρες.

Επιπλέον, είναι εξαιρετικά περιοριστική και δεν προσφέρει ευελιξία, κάτι που μπορεί να επιβαρύνει κοινωνικές καταστάσεις, ταξίδια και οικογενειακά γεύματα.

Επομένως, είναι δύσκολο να διατηρηθεί μακροπρόθεσμα, σε σύγκριση με άλλα πρότυπα διατροφής.

Δίαιτα της Καρδιάς: Ενδεικτικό μενού 3 ημερών

Λάβετε υπόψη ότι δεν επιτρέπονται υποκαταστάσεις ή πρόσθετα συστατικά. Επιτρέπεται το αλάτι και το πιπέρι, αλλά όχι άλλα καρυκεύματα, βότανα και μπαχαρικά.

Μπορείτε να πιείτε σκέτο καφέ ή τσάι με πρωινό, ενώ τα αναψυκτικά διαίτης επιτρέπεται εν μέρει.

Ακολουθεί ένα δείγμα ημερήσιου μενού:

Ημέρα 1

Πρωινό: μισό γκρέιπφρουτ και 1 φέτα τοστ με 1 κουταλιά της σούπας (16 γραμμάρια) φυστικοβούτυρο

Μεσημεριανό: 1 φέτα τοστ με 1/2 φλιτζάνι (73 γραμμάρια) τόνου

Δείπνο: 85 γραμμάρια άπαχου κρέατος, 1 φλιτζάνι (180 γραμμάρια) μαγειρεμένων φασολιών, 1 φλιτζάνι (130 γραμμάρια) καρότα ή τεύτλα, 1 μικρό μήλο και 1 φλιτζάνι (150 γραμμάρια) σκέτο παγωτό βανίλιας

Ημέρα 2

Πρωινό: 1 βραστό αυγό, 1 φέτα τοστ και μισή μπανάνα

Μεσημεριανό: 1 φλιτζάνι (225 γραμμάρια) τυρί cottage ή 1/2 φλιτζάνι (73 γραμμάρια) τόνου και 5 αλμυρά κράκερ

Δείπνο: 2 κομμάτια βοδινού κρέατος, 1 φλιτζάνι (90 γραμμάρια) μαγειρεμένο λάχανο ή μπρόκολο, 1/2 φλιτζάνι (65 γραμμάρια) γογγύλια ή καρότα, μισή μπανάνα και 1/2 φλιτζάνι (75 γραμμάρια) σκέτο παγωτό βανίλιας

Ημέρα 3

Πρωινό: 1 βραστό αυγό και 1 φέτα τοστ

Μεσημεριανό: 28 γραμμάρια τυριού τσένταρ, 1 μικρό μήλο και 5 αλμυρά κράκερ

Δείπνο: 1 φλιτζάνι (146 γραμμάρια) τόνου, 1 φλιτζάνι (100 γραμμάρια) μαγειρεμένα φασόλια ή κουνουπίδι, 1 φλιτζάνι (130 γραμμάρια) καρότα ή τεύτλα, 1 φλιτζάνι (160 γραμμάρια) πεπόνι και 1/2 φλιτζάνι ( 75 γραμμάρια) σκέτο παγωτό βανίλιας.


Πηγή



Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εξιχνιάστηκαν (4) υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου

 


Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εξιχνιάστηκαν (4) υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου και σχηματίστηκαν δικογραφίες αυτόφωρης και τακτικής διαδικασίας σε βάρος (3) ημεδαπών και αλλοδαπού για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών αλλοδαπών Αρχών, στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, διενεργήθηκε ψηφιακή ανάλυση - ενδελεχή διαδικτυακή έρευνα και εντοπίστηκαν χρήστες του διαδικτύου, εντός της ελληνικής επικράτειας, οι οποίοι κάνοντας χρήση διάφορων διαδικτυακών υπηρεσιών υπερφόρτωσαν (upload) υλικό πορνογραφίας ανηλίκων στο διαδίκτυο.

Επιπρόσθετα, στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υποβλήθηκαν μηνύσεις σχετικά με (2) χρήστες μέσου κοινωνικής δικτύωσης, από τους οποίος ο πρώτος προσποιούμενος τον μάνατζερ μοντέλων και υποσχόμενος χρηματική αμοιβή ύψους (300) ευρώ, αφού συνομίλησε διαδικτυακά με ανήλικες, ζήτησε και έλαβε πλήθος γυμνών φωτογραφιών και βίντεο από αυτές και ο δεύτερος ύστερα από παροτρύνσεις και άσκηση ψυχολογικής πίεσης σε βάρος ανήλικης, κατάφερε να της αποσπάσει γυμνές της φωτογραφίες.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Ακολούθως από την προανάκριση και κατόπιν σχετικής αλληλογραφίας με τους εμπλεκόμενους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, γνωστοποιήθηκαν τα στοιχεία των εμπλεκομένων ατόμων και οι οικιακές συνδέσεις διαδικτύου τους, ενώ εξακριβώθηκε και ο τόπος κατοικίας τους, όπου διενεργήθηκαν έρευνες.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν (2) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, (3) συσκευές κινητής τηλεφωνίας και σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα στα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια των (2) ημεδαπών, βρέθηκαν πλήθος αρχείων (φωτογραφίες και βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκων, πράξεις για τις οποίες συνελήφθησαν εντός των ορίων της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ για τον έτερο ημεδαπό και τον αλλοδαπό ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους στην παράνομη δραστηριότητα, χωρίς ωστόσο να συντρέχουν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.

Επιπρόσθετα, κατά την διενέργεια της έρευνας στην οικία του αλλοδαπού εντοπίστηκαν (4) αλλοδαποί, σύνοικοί του, οι οποίοι στερούνταν νόμιμων εγγράφων παραμονής στη χώρα και οδηγήθηκαν αρμοδίως, προκειμένου να ακολουθηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασής.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στα αρμόδια Τμήματα της Διεύθυνσης και της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Σημειώνεται ότι, οι (2) ημεδαποί με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση.

Οι δικογραφίες τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκαν σε βάρος του έτερου ημεδαπού και του αλλοδαπού, υποβλήθηκαν με την τακτική διαδικασία στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188

Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

Μέσω twitter: @CyberAlertGR

Μέσω της διαδικτυακής πύλης (portal) της Ελληνικής Αστυνομίας ( https://portal.astynomia.gr )

Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD



Έχουν χάσει τον ύπνο τους οι σύντροφοι που κρύβονται πίσω από ΜΚΟ και εκμεταλλεύονταν με το κεφάλι μετανάστες

 


Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής είπε πολλά και ενδιαφέροντα. 

Εμείς στεκόμαστε στο θέμα των ΜΚΟ, και στο ότι έχουν χάσει τον ύπνο τους όπως μαθαίνουμε, σύντροφοι, αριστεροί και ακροαριστεροί που κρύβονται πίσω από ΜΚΟ και είχαν κάνει μαγαζάκι τους μετανάστες, βγάζοντας εκατομμύρια ευρώ.

Μέσα σε όλα ο υπουργός αναφέρθηκε στις ΜΚΟ λέγοντας : 

Το μήνυμα είναι ότι ουδείς μπορεί να λειτουργεί εντός ελληνικής επικράτειας εκτός νόμου και όποιος το κάνει θα βρίσκεται αντιμέτωπος με την ελληνική Δικαιοσύνη. Η συγκεκριμένη δικογραφία αφορά σε τέσσερις οργανώσεις αλλά πολλοί έλεγχοι που αφορούν στις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα είναι σε εξέλιξη. Σε δύο κατευθύνσεις.

Πρώτον, την οικονομική κατεύθυνση και τον έλεγχο για τη διαχείριση των κονδυλίων από ΜΚΟ κατά τα προηγούμενα χρόνια. Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας έχει ήδη προχωρήσει σε ενδελεχή και σε βάθος έρευνα για την οποία θα ακούσετε περισσότερα όταν τα πορίσματα πάνε στη Δικαιοσύνη.

Δεύτερον, την κατεύθυνση της γενικότερης δράσης των ΜΚΟ στην Ελλάδα, κυρίως στα νησιά του Αιγαίου. Κάποιες ΜΚΟ συνέργησαν στην παράνομη είσοδο προσώπων στην ελληνική επικράτεια συνεργαζόμενες και με οργανώσεις που βρίσκονται στην άλλη πλευρά.

Συνέβαλαν στην παράνομη είσοδο προσώπων στην Ελλάδα, παρακολουθούσαν το Λιμενικό, κατηύθυναν βάρκες, κατηύθυναν ανθρώπους για το πώς θα φύγουν από την Τουρκία για να φτάσουν στην Ελλάδα. Υπάρχουν και εκείνες που προσπαθούν να δράσουν εκτός διακρατικών συμφωνιών όπως προσφάτως κάποιοι Ολλανδοί. Ηρθαν με ένα αεροπλάνο στην Ελλάδα για να πάρουν κόσμο, χωρίς να έχει υπάρξει καμία συνεννόηση ούτε με εμάς ούτε με την ολλανδική κυβέρνηση. Και αυτοί, όπως είδατε, αντελήφθησαν ότι η Ελλάδα δεν είναι «ξέφραγο αμπέλι», είναι ένα σύγχρονο ευνομούμενο κράτος που λειτουργεί με κανόνες που πρέπει να τηρούνται από όλους. Οφείλω πάντως να διευκρινίσω ότι δεν πρέπει και δεν τα βάζουμε όλα σε ένα σακί. Πολλές ΜΚΟ και διεθνείς οργανισμοί έχουν προσφέρει και συνεχίζουν να προσφέρουν πολλά στη διαχείριση του μεταναστευτικού και συνεργαζόμαστε καλά μαζί τους.

Πότε θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σε σχέση με το ποιες εξ αυτών ανταποκρίνονται στον ρόλο τους και ποιες όχι;

Δημιουργήσαμε το Μητρώο ΜΚΟ και μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου και πιστοποίησης. Μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά τους 114 ΜΚΟ, ενώ αρχική εγγραφή έχουν κάνει 75 ΜΚΟ. Διευκρινιστικά, οι 4 ΜΚΟ που αντιμετωπίζουν την ελληνική Δικαιοσύνη ως κατηγορούμενες δεν έχουν κάνει αίτημα για να εγγραφούν, να ελεγχθούν και να πιστοποιηθούν.

Ακολουθεί το Μητρώο Μελών ΜΚΟ, όπου οι ΜΚΟ που έχουν νομίμως εγγραφεί και πιστοποιηθεί στο Μητρώο ΜΚΟ υποχρεούνται να εγγράψουν στο Μητρώο Μελών ΜΚΟ τα φυσικά πρόσωπα που είναι μέλη, υπάλληλοι ή συνεργάτες τους, εντός ή εκτός δομών.

Ανακτήσαμε τη διοίκηση των δομών φιλοξενίας από διεθνείς οργανισμούς και ΜΚΟ, με τον ορισμό νέων διοικητών στις δομές φιλοξενίας.

Προχωρούμε στην ελεγχόμενη πρόσβαση στις δομές φιλοξενίας με σύγχρονα συστήματα ασφαλείας και ελέγχου εισόδου/εξόδου στις δομές. Στο πλαίσιο αυτό, η είσοδος και η έξοδος στις νέες δομές θα μπορεί να γίνεται μόνο με την κατοχή ατομικής ταυτότητας που περιλαμβάνει και βιομετρικό αποτύπωμα και αυτό ισχύει και θα ισχύσει για τα μέλη των ΜΚΟ και όλους ανεξαιρέτως. Σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ασκεί πλέον οικονομικό έλεγχο στις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα στο μεταναστευτικό.

Σε συνεργασία με τις διωκτικές αρχές συμμετέχουμε στον συστηματικό έλεγχο της δράσης των ΜΚΟ στην Ελλάδα.



Ρομά κτυπάει την γυναίκα του για να διαμαρτυρηθεί στην αστυνομία για τον θάνατο του άτυχου 18χρονου ληστή

 


Τα αίσχη έκαναν οι Ρομά τις προηγούμενες δύο ημέρες, οδοφράγματα, μπλόκα σε εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, φωτιές, καταστροφές περιουσιών αθώων πολιτών, τραυματισμοί και συλλήψεις, σε διάφορες περιοχές της χώρας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το θάνατο του άτυχου 18χρονου ληστή την περασμένη Δευτέρα στην Πιπερίτσα Μεσσηνίας.

Η διαμαρτυρία ενός Ρομά που πήγε να κάνει τον μάγκα στους αστυνομικούς αλλά δεν του βγήκε και την πλήρωσε η γυναίκα του, δείχνει τον κτηνώδη τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται αυτοί οι άνθρωποι.

Στο παρακάτω video φαίνεται ο "άντρας" Ρομά να χαστουκίζει άσχημα την γυναίκα του στο πρόσωπο :






Σφοδρές αντιδράσεις από πολιτικούς, ακαδημαϊκούς και καλλιτέχνες για την ακροαριστερή αθλιότητα της «Αυγής»

 


Σφοδρές αντιδράσεις εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου, ακαδημαϊκών, καλλιτεχνών, αλλά και απλών πολιτών προκάλεσε το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Αυγής», επιχειρώντας με τον τίτλο «Δεν είναι αθώοι…» να ταυτίσει τους Προέδρους της ΝΔ και Πρωθυπουργούς, Αντώνη Σαμαρά και Κυριάκο Μητσοτάκη αντίστοιχα με το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.

Δείτε τα σχόλια:













Η συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν θα ξεχαστεί ποτέ όσο και εάν προσπαθήσουν οι Συριζαίοι

 


Συνέχεια αποκαλύπτονται αίσχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα επίπεδα.

Η φαινομενική σύγκρουση της αριστεράς με τους Χρυσαυγήτες ήταν μόνο για τους τύπους για να κοροϊδεύουν τον κόσμο που εξαπατούσαν ασύστολα.

Η συμπόρευση ακροαριστεράς - ακροδεξιάς ξεκινάει το 2011 από τις πλατείες των «αγανακτισμένων», όταν έστηνε την εξαπάτηση των πολιτών ο ΣΥΡΙΖΑ. Ποιός θα ξεχάσει τους ακροαριστερούς με τους ακροδεξιούς δίπλα δίπλα να φωνάζουν συνθήματα κατά της τότε κυβέρνησης και κατά της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

Τις κορυφαίες σκηνές το 2014 στην Θεσσαλονίκη όταν η ακροαριστερή νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και η ακροδεξιά νεολαία της Χρυσής Αυγής διέλυσαν την παρέλαση της Θεσσαλονίκης, αποκαλώντας προδότη τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και μουτζώνοντας τον. 

Ποιος θα ξεχάσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση κατέθετε πρόταση να δοθεί στους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής το δικαίωμα της επιστολικής ψήφου, «ώστε να μπορούν να συμμετέχουν στις ψηφοφορίες στη Βουλή γιατί αλλιώς θα αλλοιωθεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

Ποιος θα ξεχάσει τον υποκριτή Νίκο Βούτση που τολμάει με θράσος σήμερα να διαμαρτύρεται όταν έλεγε μέσα στην βουλή 27.02.2014 : «Είναι πολιτικό κλείσιμο του ματιού προς την άκρα Δεξιά και την εκλογική πελατεία της Χρυσής Αυγής. Γίνεται μεθόδευση για να τεθεί εκτός νόμου αυτό το κόμμα».

Στις 28 Ιουνίου 2015 οι κυβερνητικοί εταίροι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. καίγονται να περάσουν από τη Βουλή το περίφημο δημοψήφισμα. Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ποτάμι είναι σθεναρά απέναντι, αλλά ο κ. Τσίπρας βρίσκει σύμμαχο την Χρυσή Αυγή που ψηφίζουν μαζί του την πρόταση για το δημοψήφισμα, ώστε η τότε κυβέρνηση να αποφύγει την εικόνα της πολιτικής απομόνωσης.

Η Χρυσή Αυγή ψηφίζει και υπέρ της πρότασης της ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία και την περίοδο 1997-2014.

05.12.2016, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝ.ΕΛ. και της Χρυσής Αυγής μπαίνουν στο Σινούκ και επισκέπτονται το Καστελλόριζο, υπό τις έντονες διαμαρτυρίες των πολιτικών τους αντιπάλων, αλλά και τις έντονες διαμαρτυρίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δήλωση του Νίκου Παρασκευόπουλου άφησε κάγκελο τους πάντες λέγοντας : «Η εικόνα της συνύπαρξης στο Καστελλόριζο και στη Ρω σε πολλούς μας δεν άρεσε. Από την άλλη όμως πρέπει να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας ή τη διαρκή ρήξη; Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης. Η Χρυσή Αυγή πρέπει να δεχθεί έμπρακτα την υπαγωγή της στους θεσμούς της Δημοκρατίας. Και αυτή τη στάση, αν και όταν εκδηλωθεί, πρέπει να τη στηρίξουν τα δημοκρατικά κόμματα».

Οι ακροδεξιοί βουλευτές της Χρυσής Αυγής ψήφισαν μαζί με τους ακροαριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ την επιστροφή της δικογραφίας για τη Novartis στη δικαιοσύνη, βοηθώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να συκοφαντήσει τους αντιπάλους της και να στήσει δίκες χωρίς ίχνος αποδείξεων.

Με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής πέρασε και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου και σύμβουλος του κ. Τσίπρα, Βασιλική Θάνου, επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Και με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής πέρασε η αλλαγή του εκλογικού νόμου. 

Η δήλωσή του Νίκου Βούτση ως Προέδρου της Βουλής που σήμερα θα έπρεπε να ντρέπεται και όχι να διαμαρτύρεται: «Στη Βουλή δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι. Δεν έχουμε μιλήσει με τη Χ.Α. Από εκεί και πέρα η Βουλή λειτουργεί με 300. Ποτέ δεν αφαιρέθηκε καμία ψήφος από καμία μεριά. Αυτό που σας λέω δεν αποτελεί πρόσκληση προς τη Χρυσή Αυγή. Αλλά επειδή ο εκλογικός νόμος είναι ένα κορυφαίο ζήτημα και κάθε κόμμα έχει τη δική του άποψη, περιμένουμε να δούμε τι θα πει και η Χρυσή Αυγή».

Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα επικίνδυνο κατάπτυστο κόμμα!!!





Οι Ρομά θέλουν να τους αφήσουν να κλέβουν ανενόχλητοι και ξέσπασαν σε περιουσίες πολιτών

 


Οι κοινωνία φωνάζει σταματήστε να χαϊδεύετε τους Ρομά!

Ρομά σε πλήρη έλεγχο από κάποιους που ήθελαν επεισόδια για να καταστρέψουν περιουσίες αθώων πολιτών, έσπασαν, έκαψαν και τρομοκράτησαν επειδή δεν τους αφήνουν να κλέβουν, να ληστεύουν τα σπίτια ανενόχλητοι.

Εκτεταμένα επεισόδια με οδοφράγματα, φωτιές, τραυματισμούς και συλλήψεις, προκλήθηκαν την Παρασκευή κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων που πραγματοποίησαν Ρομά σε διάφορες περιοχές της χώρας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το θάνατο του 18χρονου Ρομά που πιάστηκε από το θύμα του επ αυτοφώρω και πυροβολήθηκε την περασμένη Δευτέρα στην Πιπερίτσα Μεσσηνίας.

Τα επεισόδια σύμφωνα με πληροφορίες πυροδότησε ψευδή αναφορά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι αφέθηκε ελεύθερος ο 64χρονος θύμα κλοπής που πυροβόλησε θανάσιμα τον 18χρονο ληστή μετά από διάρρηξη στο σπίτι του.

Από τα επεισόδια στην Αττική, τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί και συνελήφθησαν 9 Ρομά.

Για τρεις ώρες, η Εθνική οδός Πατρών-Κορίνθου και στα δύο ρεύματα παρέμεινε κλειστή , με συνέπεια να δημιουργηθούν ουρές πολλών χιλιομέτρων.

Στον Ασπρόπυργο, ομάδα συγκεντρωμένων απέκλεισε και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην λεωφόρο  ΝΑΤΟ.

Σε αρκετές περιπτώσεις χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής, για να καθαριστούν οι δρόμοι από καμένα λάστιχα και αντικείμενα, ώστε να παραδοθούν με ασφάλεια στην κυκλοφορία.





Ακροαριστερή χυδαιότητα της ΑΥΓΗ με πρωτοσέλιδο - ΝΔ: Ο Γκέμπελς στην Κουμουνδούρου

 


Ακροαριστερή αθλιότητα της Κουμουνδούρου με πρωτοσέλιδο της ΑΥΓΗ που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το ακροδεξιό αδελφάκι της εφημερίδα ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Προσπαθώντας να αποπροσανατολίσουν από την αλήθεια, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποιούσε και βοηθούσε την Χρυσή Αυγή, για να κυβερνήσει και να περάσει μέτρα που ήθελε, βγάζουν χυδαία πρωτοσέλιδα απο την Κουμουνδούρου προφανώς εκνευρισμένοι.



Ανακοίνωση για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αυγή» εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία.

«Φυλακίστηκαν με κυβέρνηση Σαμαρά. Καταδικάστηκαν με κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το δημοσιογραφικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ υιοθετώντας πρακτικές Γκέμπελς επιχειρεί να κάνει το άσπρο- μαύρο όταν ακόμη και πρώην υπουργοί τους καταγγέλλουν μεθοδεύσεις υπέρ της Χρυσής Αυγής».

Και το σχόλιο της ΝΔ καταλήγει: «Για να βγουν από τη δεινή θέση καταφεύγουν στη λάσπη. Το μόνο που καταφέρνουν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι να πείθουν όλο και περισσότερο ότι η θέση τους είναι στο περιθώριο».



Απειλές του δικτάτορα Ερντογάν σε υποψήφιο στα κατεχόμενα να μην κατέβει στις εκλογές

 


Η κρατική υπηρεσία της Τουρκίας όργανο του καθεστώτος και προσωπικά του δικτάτορα Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακιντζί, και την οικογένειά του για να μην είναι υποψήφιος στις παράνομες εκλογές που θα γίνουν σήμερα, Κυριακή, στην κατεχόμενη Κύπρο. 

Την καταγγελία κατά του καθεστώτος έκανε ο ίδιος ο Ακιντζί, σε τηλεοπτική εκπομπή τουρκοκυπριακού σταθμού, στην οποία συμμετείχε εν όψει των «εκλογών».

«Ξέρετε υπάρχουν υπηρεσίες στην Τουρκία που υπάγονται στον πρόεδρο» είπε ο Ακιντζί και συμπλήρωσε:

«Μου μεταφέρθηκε δυστυχώς μέσω του διευθυντή του γραφείου μου το μήνυμα ότι “θα ήταν καλύτερα για εσένα, την οικογένειά σου και τους δικούς σου να μην είσαι υποψήφιος”».

Μετά το επεισόδιο αυτό, ο Μουσταφά Ακιντζί διευκρίνισε ότι κάλεσε για εξηγήσεις τον πρέσβη της Τουρκίας στη Λευκωσία, ωστόσο αυτός δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση.

Από την πλευρά της, η πρεσβεία της Τουρκίας στα κατεχόμενα διέψευσε όπως ήταν φυσικό όσα υποστηρίζει ο Ακιντζί. Σε ανακοίνωσή της αναφέρεται: «Η Τουρκική Δημοκρατία είναι αποφασισμένη να προστατέψει τη ζωή και την περιουσία του κάθε Τουρκοκύπριου ξεχωριστά, καθώς και για την ασφαλή διεξαγωγή των εκλογών. Έχουμε επανειλημμένως επισημάνει με ανακοινώσεις μας τα προβλήματα που προκαλεί η χρησιμοποίηση της Τουρκίας ως αντικείμενο προεκλογικής σύγκρουσης».

Το καθεστώς του δικτάτορα Ερντογάν, στηρίζει ανοιχτά στις παράνομες «προεδρικές» εκλογές της Κυριακής στα κατεχόμενα τον εκλεκτό της και νυν πρωθυπουργό, Ερσίν Τατάρ, έναντι του νυν «προέδρου», Μουσταφά Ακιντζί.