Σάββατο 6 Αυγούστου 2022

14.513 παρακολουθήσεις κινητών το 2018 από ΕΥΠ- Μαξίμου - ΣΥΡΙΖΑ- Τσίπρα

 


Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, έχοντας τέτοιο παρελθόν παρακράτους και υπόκοσμου, ο φαιδρός ΣΥΡΙΖΑ κουνάει το δάχτυλο στην κυβέρνηση, χωρίς να περιμένει πρώτα τα αποτελέσματα.

Για την ιστορία, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η συμμορία του Μαξίμου με αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα, είχε δώσει εντολή στην ΕΥΠ, για 14.513 παρακολουθήσεις πολιτικών και πολιτών μόνο για το 2018.

Ποιός θα ξεχάσει τις καταγγελίες του υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Γιάνη Βαρουφάκη, που το Μαξίμου παρακολουθούσε το κινητό του.

Ποιός θα ξεχάσει τις καταγγελίες του υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη που το Μαξίμου παρακολουθούσε το κινητό του τηλέφωνο το 2018.

Και το κυριότερο, ο ΣΥΡΙΖΑ με υποκλοπές και μονταζιέρα πήγε να εμπλέξει πολιτικούς του αντιπάλους για να τους καταστρέψει, με αποτέλεσμα υπουργοί του να δικάζονται απο το ειδικό δικαστήριο.

Αυτοί λοιπόν του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχουν ίχνος ηθικής, κουνάνε το δάχτυλο στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος κακός δεν είχε ενημερωθεί, για μία υπόθεση απόπειρας υποκλοπής του Νίκου Ανδρουλάκη, που άρχισε από ξένες υπηρεσίες που ζήτησαν την συνδρομή των Ελληνικών. Και σύμφωνα με όσα βγαίνουν στο φως, είναι υπόθεση που βρωμάει από μακριά, και χρειάζεται μεγάλη έρευνα και σίγουρα απαντήσεις από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για όσα παράνομα του καταλογίζουν.



Γεραπετρίτης προσπαθούσε να ενημερώσει τον Ανδρουλάκη και αυτός κρυβόταν

 



Ο Ανδρουλάκης, από την ημέρα που έχει εκλεγεί αρχηγός στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, έχει δείξει ότι έχει έλλειμα σοβαρότητας, επάρκειας και ικανότητας.

Η κυβέρνηση επισήμανε πώς ο κ. Γεραπετρίτης προσπάθησε να ενημερώσει τον κ. Ανδρουλάκη, κάτι το οποίο όμως δεν κατέστη εφικτό.

Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι, "η κυβέρνηση επιδίωξε δια του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη να ενημερώσει τον κ. Ανδρουλάκη για ζητήματα που τον αφορούν σχετικά με την νόμιμη επισύνδεση. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν ανταποκρίθηκε. Τόσο η κυβέρνηση όσο και οι αρμόδιες αρχές παραμένουν στην διάθεση του κ. Ανδρουλάκη προκειμένου να τον ενημερώσουν και να απαντήσουν και στα ερωτήματα που διατυπώνει για τους λόγους που προχώρησε, κατόπιν εισαγγελικής άδειας, η διαδικασία νόμιμης επισύνδεσης.

Ο νόμος δεν επιτρέπει να αποκαλυφθούν περισσότερα για όλη αυτή την υπόθεση. Γι’ αυτό ο κ. Γεραπετρίτης επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον κ. Ανδρουλάκη. Η κυβέρνηση ελπίζει ότι ο κ. Ανδρουλάκης θα προσέλθει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και θα έχει πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία. Η κυβέρνηση, άλλωστε, δεν έχει να κρύψει απολύτως τίποτα.

Με αυτό το δεδομένο, δεν υφίσταται ενδεχόμενο αλλαγής του θεσμικού πλαισίου περί υπαγωγής της ΕΥΠ στον πρωθυπουργό. Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες οι υπηρεσίες εθνικής ασφαλείας υπάγονται κατευθείαν στον πρωθυπουργό για το λόγο που περιγράφει ο τίτλος τους. Επειδή ακριβώς η ΕΥΠ ασχολείται  με ζητήματα εθνικής ασφάλειας πρέπει να υπάγεται στον πρωθυπουργό. Ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία της ώστε να γίνουν διορθώσεις και βελτιώσεις ασφαλώς πρέπει να συζητηθούν.

Σημειώνεται πως οι νόμιμες επισυνδέσεις, με εισαγγελική έγκριση για λόγους εθνικής ασφάλειας, είναι πάγια πρακτική της ΕΥΠ επί όλων των κυβερνήσεων. Η Ελλάδα μάλιστα διαθέτει ένα από τα πιο αυστηρά πλαίσια στην Ευρώπη. Υπενθυμίζεται επίσης ότι η νομοθετική ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα στην ΕΥΠ να μην ενημερώνει τα παρακολουθούμενα πρόσωπα για λόγους εθνικής ασφάλειας ψηφίστηκε και από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ".



Παραδόθηκε ο Πακιστανός δολοφόνος της 17χρονης

 


Παραδόθηκε στα Σκόπια χωρίς να αντισταθεί ο Πακιστανός δολοφόνος.

Η ΕΛ.ΑΣ. τον ανακάλυψε στα Σκόπια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, συνελήφθη ο Πακιστανός δολοφόνος της 17χρονης στο Περιστέρι. 





Ο Δημητριάδης έκανε αγωγή στο Reporters United και στην «Εφημερίδα των Συντακτών»

 


Λίγη ώρα μετά την παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη έφτασε στα γραφεία της «Εφ.Συν.» αγωγή που ζητάει ανάκληση του δημοσιεύματος της Πέμπτης (04/08/2022: Μεσοτοιχία το Μαξίμου με το Predator) και αν δεν γίνει αυτό, αξιώνει αποζημίωση 250.000 ευρώ.

Ανάλογη αγωγή έκανε και στο Reporters United και τους συντάκτες της έρευνας, Νικόλα Λεοντόπουλο και Θοδωρή Χονδρόγιαννο, ζητώντας 150.000 ευρώ αν δεν ανακαλέσουν το δημοσίευμα.

Ζητάει επίσης από τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη 150.000 ευρώ αν δεν αποσύρει από τον λογαριασμό στο Twitter τις αναρτήσεις που αναφέρονται σε αυτόν και συνδέονται με το θέμα των υποκλοπών.



Πηγή: iefimerida.gr



Κωνσταντόπουλος για Τσίπρα : “Ενδύεται ωφέλιμα ψεύδη” - "Σκηνοθετεί ανυπόστατα επιχειρήματα"

 



Σφοδρή επίθεση Κωνσταντόπουλου σε Τσίπρα: “Ενδύεται ωφέλιμα ψεύδη”

«Πότε θα πάψει ο κ. Τσίπρας να ενδύεται ωφέλιμα ψεύδη και προκλητικές αναλήθειες για να σκηνοθετεί ανυπόστατα επιχειρήματα και να κρύβει τις ευθύνες του;» αναρωτιέται στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στο «tomanifesto» και στην Βίκυ Πολύζου ο Νίκος Κωνσταντόπουλος. 

Ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού και κορυφαίος νομικός αναφέρεται στις «πρακτικές της νομενκλατούρας του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ», που συχνά, όπως σημειώνει, «δεν αναγνωρίζει κανείς πολλές από καταξιωμένες ιστορικώς αρετές και αξίες».


Κύριε Κωνσταντόπουλε, έχετε διατελέσει πρόεδρος του Συνασπισμού. Συμφωνείτε με όσους λένε ότι ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αριστερό κόμμα;

Στην Αριστερά πάντα υπήρχε διάσταση μεταξύ μελών, στελεχών και φίλων, που με αγωνιστική ανιδιοτέλεια και συνειδησιακή εγρήγορση θυσιάζονταν για το κοινό καλό και τη νομενκλατούρα του κόμματος που εκδήλωνε και εφάρμοζε τη δική της εξουσιαστική και ιδιοτελή συμπεριφορά. Στις πρακτικές της νομενκλατούρας του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ πολλές φορές δεν αναγνωρίζει κανείς πολλές από τις καταξιωμένες ιστορικώς αρετές και αξίες…


Επειτα από επτά χρόνια έχετε αντιληφθεί πώς το «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα έγινε «ΝΑΙ» από τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα;

Εγώ, δυστυχώς από την πρώτη στιγμή, είδα αυτόν τον πολιτικό αμοραλισμό και ένιωσα να κακοποιούνται πολλά από τα υπαρξιακά και κοινωνικά δεδομένα μου. Το κρίσιμο ερώτημα είναι το πότε θα πάψει ο κ. Τσίπρας να ενδύεται ωφέλιμα ψεύδη και προκλητικές αναλήθειες, για να σκηνοθετεί ανυπόστατα επιχειρήματα και να κρύβει τις ευθύνες του.


Γράψατε πρόσφατα ένα άρθρο και στην ίδια εφημερίδα υπήρχε εκείνη την ημέρα και συνέντευξη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Πώς κρίνετε την επανεμφάνιση του Γερμανού που ήθελε την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ενωση;

Οι Ευρωπαίοι εταίροι, οι λεγόμενοι κατ’ ευφημισμόν «θεσμοί», οι δανειστές που ασκούσαν κηδεμονία, μας αντιμετώπισαν εκμεταλλευτικά και εκβιαστικά. Μας επέβαλαν εξοντωτική μεταχείριση, εν γνώσει τους, ότι οι υπολογισμοί τους ήταν λανθασμένοι, αδιαφορώντας για την κοινωνική συνοχή και ύπαρξη της Ελλάδας, αρκεί να ωφελήσουν τις τραπεζικές και χρηματοοικονομικές δικές τους προτεραιότητες. Σήμερα, από τον Σόιμπλε μέχρι τη Λαγκάρντ, από τη Μέρκελ μέχρι τον Τόμσεν, παραδέχονται ότι ηθελημένα εφάρμοσαν εις βάρος της Ελλάδας λανθασμένες πολιτικές με δραματικές επιπτώσεις. Και τότε και σήμερα ο Σόιμπλε και οι λοιποί των ευρωπαϊκών και διεθνών νομισματικών μηχανισμών συμπεριφέρονται με κυνισμό και υποκρισία. Με τη νοοτροπία ότι απευθύνονται σε κρυπτοαποικία που διαφεντεύουν.


 Πως βλέπετε να πηγαίνουν τα πράγματα στην οικονομία;

Παρακολουθεί κανείς την ειδησεογραφία και νιώθει κάθε μέρα να βιώνει πολλές ήττες και πολλές εποποιΐες. Αν ο πολίτης πάρει τοις μετρητοίς όσα λέει η κυβέρνηση για την αντιπολίτευση και όσα καταγγέλλει η αντιπολίτευση για την κυβέρνηση, τότε θα νιώσει ότι βρίσκεται σε πολιτικό κενό και αδιέξοδο. Οι συνέπειες των μνημονίων υπάρχουν και θα τις κουβαλούν οι νεότερες γενιές για δεκαετίες. Οπως υπάρχει το εξουθενωτικό χρέος, η παραγωγική αναδιάρθρωση και η κοινωνική αδικία και ανισότητα. Δεν βγήκαμε από καμιά δοκιμασία. Φορτωθήκαμε άλλες δοκιμασίες και κάθε μέρα οι πιο παλιοί παλεύουν με τα όριά τους για αξιοπρεπή διαβίωση. Τα κυβερνητικά μέτρα και οι διακηρύξεις της αντιπολίτευσης είναι παραλλαγές των γνωστών και των ιδίων. Δεν εμπνέουν, δεν στηρίζουν, δεν υλοποιούν διαφορετικούς μετασχηματισμούς κοινωνίας και οικονομίας.


Υπάρχει, κύριε Κωνσταντόπουλε, τοξικότητα στον πολιτικό διάλογο;

Υπάρχει γενικά νοσηρότητα στον δημόσιο βίο. Κι αυτή η νοσηρότητα είναι δείγμα της κακής λειτουργίας των θεσμικών και πολιτικών διαδικασιών. Αλλωστε είναι έντονο και ενοχλητικό το σύμπτωμα της κρίσης και στρέβλωσης των κομμάτων, που είναι στον πυρήνα της κρίσης του πολιτικού συστήματος. Μην ξεχνάμε ότι το επίπεδο και περιεχόμενο του πολιτικού διαλόγου είναι ένα από τα βασικά κριτήρια αξιολόγησης και καταξίωσης της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Δεν είναι μόνο τοξικός ο πολιτικός διάλογος, είναι πολλές φορές και αντιαισθητικός και θεατρικός, αλλά και εξυπνακίστικος και βλακώδης. Ενα από τα αναφαίρετα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών είναι να αξιώνουν υγιή δημόσιο βίο, δημιουργικές δημοκρατικές διαδικασίες και να αγωνίζονται γι’ αυτό το δικαίωμά τους αντί να χειροκροτούν διάφορες πόζες και ατάκες.

Ποιος ευθύνεται γι’ αυτό;

Είναι δείγμα έκπτωσης δημοκρατικών αξιών και κοινωνικής ευθύνης, να αλληλοϋβρίζεται και να αλληλομηδενίζεται, να συκοφαντεί και να λασπομαχεί, εντός του πολιτικού συστήματος, το πολιτικό προσωπικό, οι ηγετικές ομάδες της σημερινής πραγματικότητας. Είναι πολιτική ευθύνη μέγιστη των κομματικών και πολιτικών ηγεσιών ο ξεπεσμός του πολιτικού διαλόγου, της κοινωνικής αντιπαράθεσης και του δημοκρατικού ήθους, η υιοθέτηση πρακτικών και επιλογών αγοραίας σκοπιμότητας και αγοραίας διαφήμισης και ευτέλειας.

Πιστεύετε ότι οι πυρκαγιές αποτελούν μέρος ενός οργανωμένου σχεδίου;

Ούτε τα στοιχεία της φύσης μάς εκδικούνται, ούτε σκοτεινοί μηχανισμοί μάς καταστρέφουν. Μας αρέσει να σεναριολογούμε και να σκορπάμε γύρω μας τις αιτίες και τις συνέπειες των καταστροφών. Αυτοκαταστρεφόμαστε συλλογικά, όσο οι πολίτες συμπεριφέρονται με επιπολαιότητα και αδιαφορία, υποτάσσοντας το κοινό καλό στο ιδιωτικό συμφέρον τους. Αλλά και όσο οι κυβερνήσεις φλυαρούν και δημαγωγούν χωρίς ουσιαστική ετοιμότητα πρόληψης, πραγματική δυνατότητα εγρήγορσης και αποτελεσματικής παρέμβασης. Η κλιματική αλλαγή είναι, πια, μέρος της πραγματικής ζωής μας, που ξεπερνάει τις μέχρι σήμερα εμπειρίες με συνεχείς φυσικές καταστροφές. Γι’ αυτό και δημιουργείται η κλιματική θλίψη, μια νέα κατάσταση σε βάρος της δημόσιας ψυχικής υγείας, που ήδη απασχολεί τους ειδικούς.


Πώς κρίνετε τις παραπομπές των εμπλεκομένων στη φονική πυρκαγιά του 2018 μόνο για πλημμελήματα;

Οι καταστροφές στο Μάτι και οι 100 και πλέον θάνατοι είναι μία τραγική δοκιμασία της ελληνικής κοινωνίας, με πολλαπλές συνέπειες, διαρκείς και πρωτοφανείς. Οσο πιο ακραίες είναι οι τραγικές καταστάσεις που προκύπτουν στη ζωή των κοινωνιών, τόσο πιο αποτελεσματικές και αυστηρές, δίκαιες και ουσιαστικές, πρέπει να είναι οι θεσμικές και πολιτικές αντιδράσεις, οι δικαστικές έρευνες και ο καταλογισμός ευθυνών. Στο Μάτι έγιναν κακουργήματα, για τα οποία θα έπρεπε να ασκηθούν διώξεις. Αυτό που καταξιώνει τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών είναι το ηθικό, κοινωνικό και πολιτισμικό κριτήριο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον Αρειο Πάγο για απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του. Πώς το σχολιάζετε;

Κάθε πολίτης πρέπει να υπερασπίζεται το απαραβίαστο της προσωπικής ζωής του και ιδιωτικότητας, τα προσωπικά του δεδομένα και την κοινωνική του οντότητα. Μια από τις αμαρτίες των σύγχρονων δημοκρατικών κυβερνήσεων είναι ότι, εν γνώσει όλων, δεν υπάρχει διαφάνεια και έλεγχος των μηχανισμών που παρακολουθούν, καταγράφουν και αρχειοθετούν πληροφορίες και ταξινομούν τους πολίτες. Στην Ελλάδα, σε όλη τη μεταπολίτευση, μέχρι και σήμερα, οι υπηρεσίες πληροφοριών έμειναν με αντιλήψεις παραδοσιακές, αλλά υιοθέτησαν σύγχρονα μέσα και μεθόδους, με έλλειμμα κοινοβουλευτικού και θεσμικού, δημοκρατικού και πολιτικού ελέγχου. Ο δημόσιος βίος, δυστυχώς, είναι δικτυωμένος πολλαπλώς και πάντα εποπτευόμενος από εσωτερικούς και διεθνείς ηλεκτρονικούς μηχανισμούς.


Εγινε πολλή συζήτηση για την εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο, με αφορμή την 48η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας…

Η επετειακή εκδήλωση στις 24 Ιουλίου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας έχει προ πολλού μεταλλαχθεί από ιστορική επέτειος σε πολιτικοκοσμική εκδήλωση. Κατά το σύνταγμα, ο ρόλος του/της Προέδρου της Δημοκρατίας είναι να διασφαλίζει την καλή λειτουργία του πολιτεύματος. Η μη καλή λειτουργία του πολιτεύματος προκύπτει και όταν εμφανίζονται παραφθορές, εκπτώσεις και υποβαθμίσεις θεσμικών λειτουργιών, που επί χρόνια, μέχρι και σήμερα, ταλαιπωρούν την πολιτική ζωή. Ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας, σήμερα, δεν είναι να βγάζει λογύδρια σε επετείους, να κάνει προγραμματισμένες εμφανίσεις, με όλους τους κανόνες δημοσίων σχέσεων, και να κανοναρχεί τη δημόσια ζωή με παλαιάς κοπής καθοδηγητικές αναλύσεις. Η Ελλάδα του 2022 είναι σε κρίσιμη και παρατεταμένη περίοδο κρίσης, μια εκδήλωση της οποίας είναι οι ηγεσίες της.


tomanifesto



Κυβέρνηση : Ελπίζουμε αυτή τη φορά να παραστεί ο Ανδρουλάκης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

 



Απάντηση στο αίτημα του Νίκου Ανδρουλάκη για τη σύσταση Εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την αναζήτηση τυχόν πολιτικών ευθυνών αναφορικά με την υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού του τηλεφώνου, έδωσε η κυβέρνηση.

H κυβέρνηση λέει ναι στη σύσταση Εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, σε περίπτωση που το σχετικό αίτημα κατατεθεί επισήμως, συναινεί επίσης και στη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη, καλώντας ωστόσο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ να παραστεί προσωπικά, αυτή τη φορά.

Πιο συγκεκριμένα, σε δήλωσή του για την υπόθεση, ο κ. Γιάννης Οικονόμου ανέφερε:

Αμέσως μόλις περιήλθε σε γνώση του Πρωθυπουργού η περίπτωση νόμιμης επισύνδεσης, κατόπιν και εγκρίσεως εισαγγελικής αρχής, για τον κ. Ανδρουλάκη, η Κυβέρνηση επεδίωξε δια του κ. Γεραπετρίτη να τον ενημέρωσει πλήρως, αλλά ο κ. Ανδρουλάκης επέλεξε να μην ανταποκριθεί.

Σύμφωνα με διαρροές του ΠΑΣΟΚ, ζητείται η εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Η Κυβέρνηση απαντά θετικά στο αίτημα αυτό, ελπίζοντας αυτή τη φορά να ανταποκριθεί και ο κ. Ανδρουλάκης, να παραστεί προσωπικά, προκειμένου να ενημερωθεί και να πάρει απαντήσεις για όλα τα σχετικά με τη νόμιμη επισύνδεση που τον αφορά, απαντήσεις που δεν θα αφήνουν περιθώριο για αυθαίρετα συμπεράσματα και συνωμοσιολογία.

Σχετικά με το αίτημα για τη συγκρότηση εξεταστικής, με δεδομένο ότι η Κυβέρνηση επιδιώκει την απόλυτη αποσαφήνιση των συγκεκριμένων ζητημάτων διαχρονικά και με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες εμπιστευτικότητας, εφόσον κατατεθεί ένα τέτοιο αίτημα η Κυβέρνηση θα ανταποκριθεί θετικά.



Έρευνα Ντογιάκου : Πώς διέρρευσε το υλικό παρακολουθήσεων ενώ άπτεται της εθνικής ασφάλειας της χώρας

 


Προκαταρκτική έρευνα, η οποία θα διενεργηθεί προσωπικά από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, ξεκινά για την υπόθεση των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ και όχι για την ουσία της υπόθεσης που έχει πάρει διαφορετικά τον δρόμο της

Η έρευνα ξεκινά μετά από δημοσιεύματα, στα οποία αναφέρεται ότι έχουν διαρρεύσει παράνομα σε πρόσωπα εκτός ΕΥΠ στοιχεία από την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, και του δημοσιογράφου, Θανάση Κουκάκη.

Η έρευνα θα διενεργηθεί από τον ίδιο τον εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, καθώς άπτεται θεμάτων εθνικής ασφαλείας, όπως τόνιζαν ανώτατες εισαγγελικές πηγές.

Η ποινική έρευνα αφορά τη διαρροή των στοιχείων, που περιέχονται σε άκρως απόρρητα κρατικά έγγραφα που αφορούν, όπως επισημαίνεται από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, «τη διαδικασία άρσεως του απορρήτου των επικοινωνιών επί θεμάτων, που άπτονται της εθνικής ασφάλειας της χώρας».

Από την έρευνα θα προκύψουν, ποιοι έδωσαν και σε ποιους κρατικά μυστικά που αφορούσαν την Εθνική ασφάλεια της χώρας, και όσοι εμπλέκονται θα αντιμετωπίσουν σοβαρές κακουργηματικές ευθύνες.



Πολλά τα ερωτηματικά για τις επαφές Ανδρουλάκη ως Ευρωβουλευτή

 


Η διαχείριση της, αποδεδειγμένης πλέον, παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, είναι μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση για την κυβέρνηση η οποία πρέπει να αποκαλύψει τον ρόλο Ανδρουλάκη και γιατί τον παρακολουθούσαν.

Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τι άλλες αποκαλύψεις θα υπάρξουν, πόσο μακριά θα φτάσει αυτή η υπόθεση, ποιος ο ρόλος Ανδρουλάκη, ποιος ο ρόλος ΣΥΡΙΖΑ.

Ότι ο Ανδρουλάκης δεν είναι ο μόνος ευρωβουλευτής που παρακολουθείται και ότι με την εξέλιξη της τεχνολογίας αυτά συμβαίνουν. Μόνο όταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, και η υπόθεση βρέθηκε στα χέρια της δικαιοσύνης, βγήκε στην επιφάνεια η παρακολούθησή του. Δεν είναι λίγοι όσοι λένε ότι έτρεξε να προλάβει ο Ανδρουλάκης για να μην τον προλάβουν και προτίμησε να γίνει το θύμα, ενώ από πίσω υπάρχουν άλλα θέματα!!!

Η ΕΥΠ παρακολουθούσε το τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη επί τρεις μήνες, από τον Οκτώβριο έως και τις 14 Δεκεμβρίου 2021, δύο μέρες δηλαδή μετά την εκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Για την επισύνδεση ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες ενέργειες, όπως διευκρινίζεται από την ΕΥΠ, καθώς έγινε κατόπιν εισαγγελικής άδειας και προέκυψε από την συνεργασία της ΕΥΠ με αρμόδιες αρχές του εξωτερικού.

Χρειάζονται άμεσα απαντήσεις για 

Τις πληροφορίες που είχε οι ΕΥΠ για Ανδρουλάκη;

Ποιες ξένες υπηρεσίες ενημέρωσαν την ΕΥΠ για την δράση Ανδρουλάκη;

Ποια στοιχεία είχε ο εισαγγελέας που εποπτεύει την ΕΥΠ για να εκδόσει διαταγή παρακολούθησης;

Τι σχέση είχαν οι επαφές του Αδρουλάκη ως ευρωβουλευτή με Κινέζους, και τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ; 

Ποιος ζήτησε, ποιος ενέκρινε και για ποιον λόγο την παρακολούθησή του; 

Ενημερώθηκε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο;

Για αυτά τα ερωτηματικά επιβάλλεται η εξεταστική επιτροπή για να βγουν όλα στο φώς, και να αντιμετωπίσουν οι υπεύθυνοι τυχόν πολιτικές και ποινικές ευθύνες.