Σάββατο 6 Αυγούστου 2022

Γεραπετρίτης προσπαθούσε να ενημερώσει τον Ανδρουλάκη και αυτός κρυβόταν

 



Ο Ανδρουλάκης, από την ημέρα που έχει εκλεγεί αρχηγός στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, έχει δείξει ότι έχει έλλειμα σοβαρότητας, επάρκειας και ικανότητας.

Η κυβέρνηση επισήμανε πώς ο κ. Γεραπετρίτης προσπάθησε να ενημερώσει τον κ. Ανδρουλάκη, κάτι το οποίο όμως δεν κατέστη εφικτό.

Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι, "η κυβέρνηση επιδίωξε δια του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη να ενημερώσει τον κ. Ανδρουλάκη για ζητήματα που τον αφορούν σχετικά με την νόμιμη επισύνδεση. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν ανταποκρίθηκε. Τόσο η κυβέρνηση όσο και οι αρμόδιες αρχές παραμένουν στην διάθεση του κ. Ανδρουλάκη προκειμένου να τον ενημερώσουν και να απαντήσουν και στα ερωτήματα που διατυπώνει για τους λόγους που προχώρησε, κατόπιν εισαγγελικής άδειας, η διαδικασία νόμιμης επισύνδεσης.

Ο νόμος δεν επιτρέπει να αποκαλυφθούν περισσότερα για όλη αυτή την υπόθεση. Γι’ αυτό ο κ. Γεραπετρίτης επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον κ. Ανδρουλάκη. Η κυβέρνηση ελπίζει ότι ο κ. Ανδρουλάκης θα προσέλθει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και θα έχει πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία. Η κυβέρνηση, άλλωστε, δεν έχει να κρύψει απολύτως τίποτα.

Με αυτό το δεδομένο, δεν υφίσταται ενδεχόμενο αλλαγής του θεσμικού πλαισίου περί υπαγωγής της ΕΥΠ στον πρωθυπουργό. Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες οι υπηρεσίες εθνικής ασφαλείας υπάγονται κατευθείαν στον πρωθυπουργό για το λόγο που περιγράφει ο τίτλος τους. Επειδή ακριβώς η ΕΥΠ ασχολείται  με ζητήματα εθνικής ασφάλειας πρέπει να υπάγεται στον πρωθυπουργό. Ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία της ώστε να γίνουν διορθώσεις και βελτιώσεις ασφαλώς πρέπει να συζητηθούν.

Σημειώνεται πως οι νόμιμες επισυνδέσεις, με εισαγγελική έγκριση για λόγους εθνικής ασφάλειας, είναι πάγια πρακτική της ΕΥΠ επί όλων των κυβερνήσεων. Η Ελλάδα μάλιστα διαθέτει ένα από τα πιο αυστηρά πλαίσια στην Ευρώπη. Υπενθυμίζεται επίσης ότι η νομοθετική ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα στην ΕΥΠ να μην ενημερώνει τα παρακολουθούμενα πρόσωπα για λόγους εθνικής ασφάλειας ψηφίστηκε και από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ".



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου