Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ με νούμερο αρχηγό και στελέχη που δεν κάνουν ούτε για πάγκο στην λαϊκή κάνει κριτική για τον ανασχηματισμό

 


Δεν θα ασχολούμασταν, αλλά δεν μπορείς όταν έχεις ένα αρχηγό νούμερο των πρωινάδικων, ινφλουένσερ, και ελεγχόμενο για το πόθεν έσχες του, όπως και στελέχη όπως η Τζάκρη που δεν κάνουν ούτε για πάγκο στην λαϊκή, να κάνεις κριτική στην κυβέρνηση για ανασχηματισμό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει όχι εφεδρείες ούτε βασικούς κάνει κριτική και με θράσος, και με ένα 14,9% αναφέρει : 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξε ότι δεν έχει εφεδρείες

«Ο αποτυχών υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος αναλαμβάνει να λύσει το πρόβλημα της ακρίβειας, ενώ ο Δημήτρης Καιρίδης αποπέμπεται γιατί προφανώς δεν υπηρέτησε πιστά την δεξιά ατζέντα στο μεταναστευτικό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξε ότι δεν έχει εφεδρείες, ούτε διαθέτει τα στοιχειώδη πολιτικά αντανακλαστικά για να αντιμετωπίσει αυτό που του συνέβη στην κάλπη των ευρωεκλογών. Το μέλλον διαγράφεται ζοφερό για την κυβέρνηση. Είναι χρέος της δημοκρατικής παράταξης να ανασυνταχτεί γρήγορα για να δώσει λύση στη διακυβέρνηση του τόπου», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για να τρομοκρατήσει τους πολίτες, ότι μπορεί και να ξημερώσει ένα νέο 2015.






Επιστολή Λιβάνιου στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου: Διερευνήστε τις καταγγελίες Βελόπουλου και Κύρτσου για «νοθεία»


 

Να ερευνηθούν τα καραγκιοζιλίκια του Βελόπουλου και του Κύρτσου ζητάει ο υπουργός εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος.

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να δείξει ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε σκιά στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και στη διαδικασία της επιστολικής ψήφου δείχνει η επιστολή που έστειλε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος με την οποία ζητεί να διερευνηθούν άμεσα οι γελοίοι ισχυρισμοί περί «νοθείας». 

Σε επιστολή του προς την εισαγγελέα Γεωργία Αδειλίνη, ο Θοδωρής Λιβάνιος μιλά για τα καραγκιοζιλίκια αναφορές που έκανε στη Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπολουλος, και τις αναρτήσεις του στο διαδίκτυο στις οποίες διατυπώνονται ισχυρισμοί για δήθεν «μεγάλη νοθεία» με επίκληση του χαμηλού ποσοστού που έλαβε το κόμμα του από τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου. 

Μιλά επίσης και για γελοία ανάρτηση του πρώην ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου ο οποίος επίσης κάνει λόγο για νοθεία.

«Επειδή η εκλογική διαδικασία είναι η ύψιστη μορφή λειτουργίας της Δημοκρατίας, σας παρακαλώ πολύ, όπως εξετάσετε το συντομότερο δυνατόν τις σχετικές καταγγελίες των κ. Βελόπουλου και Κύρτσου προκειμένου να μην υπάρχει καμία σκιά για τη διενέργεια των εκλογών» τονίζει ο Θοδωρής Λιβάνιος. 

Το θέμα είναι ότι μόλις δεν βρεθούν στοιχεία για τα καραγκιοζιλίκια και των δύο, να οδηγηθούν Βελόπουλος και Κύρτσος στην δικαιοσύνη για συκοφαντία.




Ισραηλινοί παρίσταναν τους Παλαιστίνιους και ζούσαν κοντά σε ομήρους στη Γάζα για να τους σώσουν


 

Ισραηλινοί κατάσκοποι ανάμεσά τους και γυναίκες που φορούσαν χιτζάμπ και μαύρα φορέματα νοίκιασαν σπίτι στη Λωρίδα της Γάζας κοντά στο σημείο, όπου κρατούνταν τέσσερις όμηροι της Χαμάς και συγκέντρωναν πληροφορίες για τη διάσωσή τους.

Οι Ισραηλινοί παριστάναν τα μέλη πλούσιας οικογένειας Παλαιστινίων, που έφυγαν λόγω του πολέμου από τη Ράφα και να φθάνουν στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσέιρατ, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου παρέμειναν επί μέρες ελπίζοντας να συλλέξουν πληροφορίες που θα επιβεβαίωναν ότι κρατούνταν φυλακισμένοι στην περιοχή η 25χρονη Νόα Αργκαμάνι κι άλλοι τρεις όμηροι της Χαμάς, οι οποίοι διασώθηκαν το περασμένο Σάββατο.

Όπως αναφέρει η εβραϊκή εβδομαδιαία εφημερίδα με έδρα το Λονδίνο Jewish Chronicle, λίγες μέρες μετά τον εγκλιματισμό τους στον παλαιστινιακό καταυλισμό, οι Ισραηλινοί κατάσκοποι χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: η μία με παλαιστινιακές ενδυμασίες και μιλώντας αραβικά με προφορά της Γάζας, πέρασε μπροστά απλό το σπίτι, όπου κρατείτο η Αργκαμάνι, ενώ η άλλη ομάδα αθόρυβα εξακρίβωσε ότι κρατούνταν σε άλλο σπίτι οι υπόλοιποι τρεις όμηροι, ο Αλμόγκ Μέιρ Ζον, 21 ετών, ο 27χρονος Αντρέι Κοζλόφ και ο 40χρονος Σλόμι Ζιβ.

Όταν επιβεβαιώθηκε η παρουσία των ομήρων στην περιοχή 28 κομάντος της αντιτρομοκρατικής μονάδας Yaman της ισραηλινής αστυνομίας άρχισαν να εκπαιδεύονται για την επιχείρηση διάσωσης χρησιμοποιώντας δύο ειδικά κατασκευασμένα αντίγραφα των κτιρίων, όπου κρατούνταν οι όμηροι.

Οι περισσότεροι από τους Ισραηλινούς πράκτορες αποχώρησαν από τη Νουσέιρατ τη νύχτα της 5ης Ιουνίου και την επομένη έλαβε χώρα η δραματική επιχείρηση για τη διάσωση των ομήρων.





Στην περίπτωση της Αργκαμάνι οι ισραηλινές δυνάμεις δεν συνάντησαν ιδιαίτερη δυσκολία, αφού μετά την εξουδετέρωση των δεσμοφυλάκων της τη μετέφεραν με ελικόπτερο στο Ισραήλ. Αλλά η διάσωση των τριών άλλων ομήρων αποδείχθηκε πιο περίπλοκη. Κάποιοι από τους κομάντος ανέβηκαν με σκάλα στο δωμάτιο όπου κρατούνταν, αλλά τους υποδέχθηκαν με καταιγισμό πυρών κάπου 30 ένοπλοι της Χαμάς. Ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυρών, ενώ οι τρεις όμηροι βρίσκονταν στο μπάνιο. Όταν τους βρήκαν οι κομάντος, εμφανίστηκαν κι άλλοι ένοπλοι της Χαμάς, που χρησιμοποιούσαν οπλοπολυβόλα και εκτοξευτές χειροβομβίδων, αλλά έφθασαν ισραηλινές ενισχύσεις και έτσι οι όμηροι επιβιβάστηκαν με τους διασώστες τους σε ελικόπτερο, που τους μετέφερε στο Ισραήλ.



Νεκρός αλιγάτορας- Μόλις είχε καταβροχθίσει 41χρονη γυναίκα

 




Το βίντεο, που ελήφθη από την Επιτροπή Διατήρησης των Ψαριών και της Άγριας Ζωής της Φλόριντα (FWC) από το Fox 13, δείχνει ότι οι πρώτοι ανταποκριτές φτάνουν σε ένα κανάλι στην άκρη του δρόμου στο Λάργκο της Φλόριντα και πυροβολούν θανάσιμα τον αλιγάτορα με ένα τουφέκι.

Ένας παρευρισκόμενος, ο Jamarcus Bullard, ήταν ο πρώτος που ανακάλυψε την σκηνή που ο αλιγάτορας τρώει την άτυχη γυναίκα, ειδοποιώντας τις αρχές.

«Παρατήρησα ότι είχε ένα σώμα στο στόμα του, σαν κάτω κορμό, οπότε μόλις το είδα, έτρεξα κατευθείαν στην πυροσβεστική και τους πήρα, επιβεβαίωσαν ότι ήταν πτώμα», είπε ο Μπούλαρντ στον σταθμό του περιστατικού στο χρόνος.

Το θύμα αργότερα αναγνωρίστηκε ως η Sabrina Peckham, μια γυναίκα που ζούσε σε ένα αυτοσχέδιο κάμπινγκ λιγότερο από 50 πόδια μακριά από το κανάλι στην κομητεία Pinellas. Pricefox.

«Εδώ πάνω είναι το μέρος όπου βρέθηκε η ταυτότητά της», ακούγεται να λέει ένας αξιωματικός του FWC στο βίντεο καθώς επιθεωρεί το κάμπινγκ γεμάτο σκουπίδια. «Δεν φαίνεται να υπάρχουν σημάδια ότι ένας αλιγάτορας έχει έρθει εδώ μέσα».

Οι αξιωματικοί έβγαλαν τον αλιγάτορα από το κανάλι με σχοινιά και αλυσίδες και έπρεπε να τον ανοίξουν για να ανακτήσουν μερικά από τα λείψανα της Πέκαμ.

Η μοιραία συνάντηση έγινε στο McKay Creek, που συνδέει τη λίμνη Ridgecrest και τη λίμνη Taylor.





Νέα ξεφτίλα Αποστολάκη: Η Χαμάς είναι πολιτική δύναμη που κινείται στα όρια της «επαναστατικής ομάδας»

 


Είναι απίστευτο που αυτός ο τύπος ήταν Α/ΓΕΕΘΑ!!

Έχει αποδείξει πολλές φορές ότι είναι ντροπή για το στράτευμα, και τώρα πρόσθεσε άλλη μία απόδειξη!! Ένας στρατιωτικός με τον βαθμό του ναυάρχου δεν μπορεί να ξεχωρίσει την τρομοκρατική οργάνωση, λέγοντας την προκλητικά επαναστατική.

Σε αυτή την ξεφτίλα για στρατιωτικό δήλωση προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, στους δημοσιογράφους Χριστίνα Βίδου και Κώστα Παπαχλιμίντζο. 

Η ντροπή τους στρατεύματος κλήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις στο Ισραήλ, και ο Αποστολάκης τοποθετήθηκε και για την Χαμάς, αποκαλώντας την χωρις ίχνος ντροπής «μια πολιτική δύναμη καταρχήν, η οποία κινείται στα όρια της "επαναστατικής ομάδας"», για να προσθέσει στη συνέχεια ότι τη Χαμάς «κάποιοι τη χαρακτηρίζουν "τρομοκράτες", οι ενέργειες που έκανε την τελευταία φορά, δεν ήταν οι καλύτερες». 

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου, εάν χαρακτηρίζει τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση, η ντροπή του στρατεύματος Αποστολάκης είπε «ο καθένας τη χαρακτηρίζει τη Χαμάς με τον δικό του τον τρόπο, ανάλογα με το πώς - όταν μια χώρα υπερασπίζεται τα δικαιώματα του λαού της, ή όταν μια ομάδα υπερασπίζεται τα δικαιώματα του λαού της, μπορείς να τη χαρακτηρίσεις και σαν "επαναστατική οργάνωση"».

Δηλαδή η τρομοκρατική ενέργεια της Χαμάς που άφησε 1.200 νεκρούς αμάχους, χιλιάδες τραυματίες, και εκατοντάδες βιασμούς δεν χαρακτηρίζεται ακριβώς ως τέτοια, από βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και αυτό δείχνει το πόσο επικίνδυνοι και ανεύθυνοι είναι, ντροπιάζοντας της χώρα τους και αυτός ήταν και Α/ΓΕΕΘΑ

Η Χαμάς είναι κατά την ντροπή του στρατεύματος Αποστολάκη «επαναστατική ομάδα» και δεν ντρέπεται που το λέει, όπως δεν ντρέπεται που συνέχεια ξεφτιλίζεται κάνοντας ακόμα και τον κομπάρσο στον Στέφανο Κασσελάκη. 

Με λίγα λόγια ο Αποστολάκης χαρακτηρίζει όπως χαρακτηρίζουν οι τρομοκράτες Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας, η 17 Νοέμβρη, οι Πυρήνες της Φωτιάς κτλπ τις τρομοκρατικές τους οργανώσεις επαναστατικές.

της οποίας η πλήρης ονομασία ήταν «Επαναστατική Οργάνωση 17 Νοέμβρη». Από τη στιγμή 

Η ξεφτίλα του Ευάγγελου Αποστολάκη

Χριστίνα Βίδου: «Για εσάς είναι ξεκάθαρο το τι είναι η Χαμάς;»


Ευάγγελος Αποστολάκης: «Είναι ξεκάθαρο. Η Χαμάς, το λέει η ιστορία της το τι είναι. Δε μπορείς να τη χαρακτηρίσεις μόνο πολιτικό οργανισμό. Είναι μια πολιτική δύναμη καταρχήν, η οποία κινείται στα όρια της "επαναστατικής ομάδας". Κάποιοι τη χαρακτηρίζουν "τρομοκράτες", οι ενέργειες που έκανε την τελευταία φορά, δεν ήταν οι καλύτερες».


Κώστας Παπαχλιμίντζος: «Δεν είναι δηλαδή τρομοκράτες, κατ' εσάς;»


Ευάγγελος Αποστολάκης: «Κοιτάξτε ο καθένας τη χαρακτηρίζει τη Χαμάς με τον δικό του τον τρόπο, ανάλογα με το πώς - όταν μια χώρα υπερασπίζεται τα δικαιώματα του λαού της, ή όταν μια ομάδα υπερασπίζεται τα δικαιώματα του λαού της, μπορείς να τη χαρακτηρίσεις και σαν "επαναστατική οργάνωση" και σαν -»


Κώστας Παπαχλιμίντζος: «Σκότωσε όμως 1.200 αμάχους, στις 7 Οκτωβρίου»


Ευάγγελος Αποστολάκης: «Ναι, αλλά ξέρετε, με την ίδια λογική χαρακτηρίζουμε και ένα κράτος "τρομοκράτη". Όταν έχουν σκοτωθεί - έχουμε φτάσει στο να έχουμε 130.000 ανθρώπους τραυματισμένους και σκοτωμένους, δεν μπορώ να χαρακτηρίσω ένα κράτος "τρομοκράτη" εύκολα. Αλλά μια ομάδα τη χαρακτηρίζεις. Πολλοί -και μερικοί από εμάς- έχουν χαρακτηρίσει τη Χαμάς "τρομοκράτες". Δεν μπορείς να τους απαλλάξεις απ' αυτό που κάνανε. Δηλαδή 1.200 άνθρωποι που σκοτωθήκανε σε μια επέμβαση, δεν υπήρχε λόγος να γίνει αυτό το πράγμα. Δεν μπορεί να το δεχτεί κανείς, ούτε να τους δώσει ελαφρυντικά».



H νέα σύνθεση της κυβέρνησης - Εάν πήρε το μήνυμα ο πρωθυπουργός θα φανεί τους επόμενους μήνες


 


Η νέα σύνθεση της κυβέρνησης 

Η νέα σύνθεση της νέας κυβέρνησης είναι η εξής: 


Πρωθυπουργός: Κυριάκος Μητσοτάκης 


Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Υπουργός: Κωστής Χατζηδάκης

Αναπληρωτής Υπουργός: Νίκος Παπαθανάσης

Υφυπουργός: Χρίστος Δήμας

Υφυπουργός: Θάνος Πετραλιάς 


Υπουργείο Εξωτερικών

Υπουργός: Γιώργος Γεραπετρίτης

Υφυπουργός: Γιώργος Κώτσηρας

Υφυπουργός: Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου

Υφυπουργός: Κώστας Φραγκογιάννης 


Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Υπουργός: Νίκος Δένδιας

Υφυπουργός: Γιάννης Κεφαλογιάννης 


Υπουργείο Εσωτερικών

Υπουργός: Θοδωρής Λιβάνιος

Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης: Βασίλης Σπανάκης

Υφυπουργός αρμόδιος για Θέματα Μακεδονίας - Θράκης: Κώστας Γκιουλέκας

Υφυπουργός: Βιβή Χαραλαμπογιάννη 


Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

Υπουργός: Κυριάκος Πιερρακάκης

Αναπληρωτής Υπουργός με αρμοδιότητα τον Αθλητισμό: Γιάννης Βρούτσης

Υφυπουργός: Ζέττα Μακρή

Υφυπουργός: Ιωάννα Λυτρίβη 


Υπουργείο Υγείας

Υπουργός: Άδωνις Γεωργιάδης

Αναπληρώτρια Υπουργός: Ειρήνη Αγαπηδάκη

Υφυπουργός: Δημήτρης Βαρτζόπουλος

Υφυπουργός: Μάριος Θεμιστοκλέους 


Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Υπουργός: Χρήστος Σταϊκούρας

Υφυπουργός: Βασίλης Οικονόμου

Υφυπουργός: Νίκος Ταχιάος 



Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Υπουργός: Θεόδωρος Σκυλακάκης

Υφυπουργός: Νίκος Ταγαράς

Υφυπουργός: Αλεξάνδρα Σδούκου 


Υπουργείο Ανάπτυξης

Υπουργός: Τάκης Θεοδωρικάκος

Υφυπουργός: Ζωή Ράπτη

Υφυπουργός: Άννα Μάνη - Παπαδημητρίου 


Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Υπουργός: Νίκη Κεραμέως

Υφυπουργός: Κώστας Καραγκούνης

Υφυπουργός: Πάνος Τσακλόγλου 


Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Υφυπουργός: Ανδρέας Νικολακόπουλος 


Υπουργείο Δικαιοσύνης

Υπουργός: Γιώργος Φλωρίδης

Υφυπουργός: Γιάννης Μπούγας 


Υπουργείο Πολιτισμού

Υπουργός: Λίνα Μενδώνη

Υφυπουργός: Ιάσων Φωτήλας 


Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

Υπουργός: Νίκος Παναγιωτόπουλος

Υφυπουργός: Σοφία Βούλτεψη 


Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Υπουργός: Σοφία Ζαχαράκη

Υφυπουργός: Κατερίνα Παπακώστα 


Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Υπουργός: Κώστας Τσιάρας

Υφυπουργός: Διονύσης Σταμενίτης

Υφυπουργός: Χρήστος Κέλλας 


Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Υπουργός: Χρήστος Στυλιανίδης

Υφυπουργός: Στέφανος Γκίκας 


Υπουργείο Τουρισμού

Υπουργός: Όλγα Κεφαλογιάννη

Υφυπουργός: Έλενα Ράπτη 


Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Υπουργός: Δημήτρης Παπαστεργίου

Υφυπουργός: Κωνσταντίνος Κυρανάκης 


Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Υπουργός: Βασίλης Κικίλιας

Υφυπουργός: Χρήστος Τριαντόπουλος

Υφυπουργός: Ευάγγελος Τουρνάς 


Υπουργός Επικρατείας: Μάκης Βορίδης 

Υπουργός Επικρατείας: Άκης Σκέρτσος 

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ: Θανάσης Κοντογεώργης 

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Παύλος Μαρινάκης 

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ: Γιώργος Μυλωνάκης 


Η ορκωμοσία των νέων μελών της Κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 18:00 το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας. 


Αύριο στις 10:00 θα συνεδριάσει υπό τον Πρωθυπουργό το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τη νέα σύνθεση με τα θέματα ημερήσιας διάταξης που ήδη έχουν ανακοινωθεί. 




Ο Κασσελάκης αρνείται να αποδεχθεί ότι έχασε plus 3%, και ότι η Ν.Δ. κέρδισε με double score

 



Ο Κασσελάκης για ακόμα μία φορά στον κόσμο του, χωρίς ίχνος σοβαρότητας, δεν αντιλαμβάνεται μέχρι και σήμερα τι έχει πραγματικά συμβεί.

Το γελοιότερο όλων είναι που νομίζει ότι είναι «ηγέτης» όλης της κεντροαριστεράς, και όσοι τον ακούν αναρωτιούνται τελικά τι είναι τρελός; Η χαζός; 

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης έδειξε ότι δεν κατάλαβε τίποτα, δεν άκουσε και δεν διάβασε κανένα μήνυμα, εμφανίσθηκε ως νικητής και αυτοαναγορεύθηκε ως ο «ηγέτης» της κεντροαριστεράς, δείχνοντας ότι με αυτά τα μυαλά είναι μετρημένες οι μέρες του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν βρήκε ούτε μία λέξη να κάνει αυτοκριτική, που τα καραγκιοζιλίκια του έριξαν 3 μονάδες τον ΣΥΡΙΖΑ απο το ποσοστό των εθνικών εκλογών, και δέκα μονάδες από το ποσοστό των ευρωεκλογών. Προσπαθούσε με γελοία επιχειρήματα να περάσει σε αυτούς που τον άκουγαν ότι το 14,9% είναι καλό, και δεν βλέπω καν το 17,9% που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ , εγώ κέρδισα και για το δικό μου το μυαλό έπιασα τον στόχο μου.

Αρνείται να αντιληφθεί ότι έχασε με double score απο την Ν.Δ., ότι δεν τον εμπιστεύτηκαν οι πολίτες και του γύρισαν την πλάτη, και θεωρεί ότι οι πολίτες τον έχουν εκλέξει για να εκπροσωπήσει όλη την κεντροαριστερά.

Παράλληλα έδειξε ότι ψάχνει σωσίβιο στο ΠΑΣΟΚ και την ΠΛΕΥΣΗ για να επιβιώσει πολιτικά ώστε να μην χάσει την καρέκλα, και το χειρότερο είναι ότι συνεχίζει να ξεφτιλίζεται θεωρώντας ότι ο ίδιος κατάφερε να ρίξει το ποσοστό της ΝΔ στις ευρωεκλογές, έχοντας χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ ποσοστά και και χωρίς να έχει κερδίσει από ότι έχασε η Ν.Δ. ούτε μισό τα εκατό.

Περιμένοντας τον έλεγχο του πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη, και τι θα αποκαλυφθεί, θεωρούμε και θυμηθείτε το ότι φτάνει το πολιτικό του τέλος στον ΣΥΡΙΖΑ και σίγουρα θα ανοίξουν περιπέτειες με την δικαιοσύνη.



Συζήτηση του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιάννη Παράσχη

 



Συζήτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιάννη Παράσχη, στο πλαίσιο της 32ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΤΕ.


Χρονιά ορόσημο για τον τουρισμό το 2023

Από τη συζήτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιάννη Παράσχη, στο πλαίσιο της 32ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΤΕ:

Πράγματι, το 2023 υπήρξε νέα χρονιά – ορόσημο για τον τουρισμό και νομίζω ότι έχουμε κάθε λόγο να είμαστε συνολικά ικανοποιημένοι για την επίδοση του ελληνικού τουρισμού σε πολλά διαφορετικά επίπεδα: και στους γενικούς δείκτες αφίξεων, εισοδημάτων, απασχόλησης, αλλά και στον τρόπο που διαχειριστήκαμε κρίσεις. Διότι είχαμε μια πολύ δύσκολη κρίση να διαχειριστούμε, σε ένα νησί το οποίο αποτελεί μια από τις «ναυαρχίδες» του τουριστικού μας προϊόντος …
Ως προς τους κεντρικούς στόχους του μέλλοντος του ελληνικού τουρισμού, … θέλουμε μια τουριστική ανάπτυξη η οποία θα είναι βιώσιμη, η οποία θα είναι ανθεκτική, η οποία θα είναι δίκαιη και συμπεριληπτική, με την έννοια του ότι το όφελος της ανάπτυξης πρέπει να μοιράζεται δίκαια και μεταξύ των εργαζόμενων αλλά και των επαγγελματιών του τουρισμού, αλλά να κατανέμεται, όσο το δυνατόν περισσότερο, σε ολόκληρη την χώρα. Γιατί ακριβώς ο τουρισμός, ειδικά ο ελληνικός τουρισμός, έχει αυτή τη διάσταση της περιφερειακής ανάπτυξης, η οποία μας επιτρέπει να μπορούμε να βλέπουμε αναπτυξιακές «νησίδες» σε πολλές περιοχές της χώρας. Κυρίως σε καινούργιους προορισμούς, τους οποίους μπορούμε να αναπτύξουμε.
Η αναβάθμιση του ελληνικού προϊόντος είναι ένα στοίχημα διαρκείας για την κυβέρνηση αλλά και για τους επαγγελματίες του τουρισμού. Είναι βέβαιον ότι ο τελικός στόχος θα πρέπει να είναι να φέρνουμε επισκέπτες στην πατρίδα μας οι οποίοι να μπορούν να δαπανούν κατά κεφαλήν περισσότερα από όσα δαπανούν σήμερα. Διότι η περιβαλλοντική επιβάρυνση ενός επισκέπτη είναι περίπου η ίδια, ασχέτως του πόσα χρήματα τελικά ο ίδιος ή η ίδια δαπανούν στη χώρα.
Και μετά υπάρχουν οι δημόσιες πολιτικές οι οποίες συμπληρώνουν την υποστήριξη της βιωσιμότητας των ίδιων των προορισμών. Αυτό αφορά ζητήματα δόμησης. Αναφέρθηκε η Υπουργός στο ειδικό χωροταξικό, αλλά κυρίως στη σημασία που αποδίδω στα Περιφερειακά και κυρίως στα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια, τα οποία πια θα καθορίσουν συγκεκριμένες χρήσεις γης σε επίπεδο Δήμων. Είναι ίσως η μεγαλύτερη σιωπηρή μεταρρύθμιση που γίνεται στη χώρα, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει ποτέ. Θα ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια. θα μας δώσει με πολύ μεγάλη σαφήνεια, για να το πω πολύ απλά, τι μπορούμε να χτίζουμε, πώς μπορούμε να το χτίζουμε, πού μπορούμε να το χτίζουμε, σε μεγαλύτερη εξειδίκευση των οριζόντων κανόνων οι οποίοι ήδη υπάρχουν.



Εκκενώθηκε κατάληψη σε κτίριο του Δήμου Αθηναίων στο Λόφο Στρέφη

 



Η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει την εφαρμογή ειδικών επιχειρησιακών δράσεων με σκοπό την εκκένωση κατειλημμένων δημόσιων χώρων και την απόδοσή τους στους υπεύθυνους, με στόχο την αντιμετώπιση εστιών παραβατικότητας και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτό, πρωινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση εκκένωσης κατάληψης κτιρίου του Δήμου Αθηναίων, στο Λόφο Στρέφη.

Στην επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε παρουσία δικαστικού λειτουργού, συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και ομάδες της ΔΙ.ΑΣ. και ΔΡΑΣΗ.

Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων,  -2- κράνη και πανό, τα οποία θα αποσταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις, καθώς και το ποσό των -174,35- ευρώ, που θα αποσταλεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Ο χώρος αποδόθηκε σε υπάλληλο του Δήμου, ενώ το συλλεχθέν προανακριτικό υλικό θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.










Επικίνδυνο ΚΤΗΝΟΣ στην Σύρο σκότωσε άλογο με μία σφαίρα στο κεφάλι

 



Στις 11 Ιουνίου 2024,  σημειώθηκε δολοφονία οικόσιτου ζώου και συγκεκριμένα αλόγου στη Σύρο, από ένα ΚΤΗΝΟΣ.

Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια του άτυχου ζώου και το cycladeslive το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης, μεταξύ 12 με 15.30, κάποιος βρέθηκε στο χώρο της και σκότωσε – δολοφόνησε το αλογάκι της…

Η ίδια επιστρέφοντας, το βρήκε με μια τρύπα στο κεφάλι. Το άλογο βρισκόταν στον Πάγο, στην στροφή κάτω από την Ξυλοτεχνική. Η κυρία και ιδιοκτήτρια του ζώου παρακαλεί όποιον είδε ή ακουσε κάτι που μπορεί να βοηθήσει να μιλήσει προκειμένου να βρεθεί πιο γρήγορα ο ένοχος.

Σίγουρα πρέπει να βρεθί ο ένοχος γιατί έχει διαπράξει δολοφονία, κακούργημα και αφού σκότωσε με τέτοια ευκολία ένα αθώο άλογο, εκτελώντας το με μια σφαίρα στο κεφάλι, κρίνεται πολύ επικίνδυνος και για την ασφάλεια των ανθρώπων που ζουν η κάνουν διακοπές στην Σύρο.



Εμπρηστική επίθεση τα ξημερώματα σε ενεχυροδανειστήριο

 



Έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα στην είσοδο ενεχυροδανειστηρίου στην οδό Μενέλαου στο Ίλιον .

Περίπου στις 03:40, άγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτική μηχανισμό ο οποίος εξερράγη και προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές εξωτερικά του καταστήματος και μαύρισμα στο εσωτερικό, χωρίς ωστόσο να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός .

Κλιμάκιο του ΤΕΕΜ που πήγε στο σημείο εντόπισε υπολείμματα από εκρηκτική ύλη και πυροκροτητή, τα οποία θα εξεταστούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Αμεσα κινητοποιήθηκε και η Πυροσβεστική, με δυνάμεις που έφτασαν επι τόπου , χωρίς τελικά να κάνει κάποια ενέργεια.

Στο σημείο της έκρηξης άνοιξε κρατήρας διαμέτρου 15-20 εκατοστών, ενώ οι αστυνομικοί της Ασφάλειας αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας και τυχόν αυτόπτες μάρτυρες.



Στουρνάρας: Το 80% της ακρίβειας είναι εισαγόμενο, το 20% οφείλεται σε εγχώρια ζητήματα ανταγωνισμού

 



«Πρέπει να ανοίξουμε τις πύλες του ανταγωνισμού» δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, εκτιμώντας ότι το πρόβλημα της ακρίβειας είναι κατά 80% εισαγόμενο και κατά 20% οφείλεται σε εγχώρια ζητήματα ανταγωνισμού στην εγχώρια αγορά. 

Προανήγγειλε δε πως η ΤτΕ θα παρουσιάσει μελέτη το ερχόμενο διάστημα για τις αιτίες των ανατιμήσεων.

Μιλώντας στο 1ο Διεθνές Συνέδριο του ΤΜΕΔΕ, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της ΤτΕ και του Τεχνικού Επιμελητηρίου με τίτλο: «Redefining the Future Horizons: Σχεδιάζοντας τις βιώσιμες στρατηγικές του αύριο», και αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία, ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι σήμερα η χώρα ακόμα ανακάμπτει, ενώ η θεωρία πως η Ελλάδα είναι μόνο τουρισμός και ακίνητα δεν ισχύει, διότι αδικεί άλλους τομείς, όπως η βιομηχανία και οι κατασκευές.

Αναφερόμενος στην εποχή των μνημονίων, ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι έλυσαν πολλά προβλήματα, μέσω των οποίων προωθήθηκε ένα σύνολο σημαντικών μεταρρυθμίσεων, όπως η δημιουργία φορολογικού μηχανισμού μέσω της ΑΑΔΕ. Επιπλέον, η χώρα μας έλαβε μια πρωτοφανή βοήθεια ύψους 290 δις ευρώ, η οποία διοχετεύτηκε στην αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους.

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, γραφειοκρατία και καθυστερήσεις στην δικαιοσύνη είναι σήμερα τα μεγαλύτερα προβλήματα, ενώ απαιτείται να προχωρήσουν γρήγορα επιπλέον μεταρρυθμίσεις έτσι ώστε να αυξηθεί ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Για την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους επεσήμανε πως είναι εξασφαλισμένη εφόσον τρέξει η ανάπτυξη και πετυχαίνουμε πρωτογενή πλεονάσματα πέριξ του 2% τα επόμενα χρόνια.

Εστίασε μάλιστα, στην αύξηση των αποταμιεύσεων των νοικοκυριών, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, την ενίσχυση του ανταγωνισμού στον τραπεζικό τομέα και τις παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό.

Η κλιματική αλλαγή είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του πλανήτη

«Η κλιματική αλλαγή είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του πλανήτη και της ανθρωπότητας και είναι ύπουλος γιατί κινείται κάτω από το “ραντάρ”, την ώρα που στην Ευρώπη, την Αμερική και την Κίνα, ασχολούνται με το να κάνουν εμπορικούς πολέμους», δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας και επεσήμανε την ανάγκη ανάληψης πολιτικών ευθυνών, ενώ έκανε λόγο για «μυωπική συμπεριφορά» των ηγεσιών, οι οποίες καλούνται να αξιοποιήσουν όλο το οπλοστάσιό τους για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Συμπλήρωσε δε, ότι «Η ΤτΕ είναι η πρώτη Τράπεζα στον Κόσμο που άρχισε να ασχολείται με ζητήματα κλιματικής αλλαγής ήδη από το 2009».

Όπως είπε, στην κλιματική κρίση «ο Νότος θα έχει μεγαλύτερο κόστος από τον Βορά, γι΄ αυτό πρέπει να ασφαλιστούμε έναντι κινδύνων». Χρειάζονται όπως είπε, “μαξιλάρια” στις ασφαλιστικές εταιρείες και στις τράπεζες για προβλέψεις, εκφράζοντας, παράλληλα την πεποίθηση πως η Ευρώπη θα κινηθεί έγκαιρα και με συναίνεση μεταξύ των κρατών – μελών.


πηγή



Στρατολόγησαν Παλαιστίνιο στο Ρέθυμνο για να σκοτώσει 39χρονη και τον Ισραηλινό συνεργάτη της

 



Κακουργηματική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας Ρεθύμνου στην υπόθεση τριών ατόμων που καταγγέλλονται ότι «στρατολόγησαν» έναν Παλαιστίνιο για να δολοφονήσει μια 39χρονη και έναν Ισραηλινό επιχειρηματία, με οικονομικό κίνητρο.

Οι τρεις παραπέμφθηκαν ενώπιον της αρμόδιας ανακριτικής αρχής και πήραν προθεσμία να απολογηθούν την Παρασκευή (14/6).

Σύμφωνα με το cretalive.gr, μία 39χρονη στο Ρέθυμνο κατήγγειλε σχέδιο δολοφονίας της ίδιας και του Ισραηλινού συνεργάτη της από τον 41χρονο εν διαστάσει σύζυγο της, έναν 43χρονο κουμπάρο τους και έναν φίλο τους.

Όπως μεταδίδει το τοπικό μέσο, με βάση τα καταγγελλόμενα, ο εν διαστάσει σύζυγος της 39χρονης και τα δύο φιλικά του πρόσωπα, φέρονται να «στρατολόγησαν» έναν Παλαιστίνιο, με σκοπό να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο δολοφονίας τους, δηλαδή να σκοτώσει τους δύο. Ο Παλαιστίνιος όμως ήταν αντίθετος και τελικά φέρεται να αποτέλεσε το πρόσωπο-κλειδί, για ν' αποκαλυφθεί το σχέδιο του πρώην.

Πληροφορίες από μέσα της Κρήτης, μάλιστα, θέλουν το σχέδιο να περιλάμβανε μέχρι και τον τρόπο που θα εξαφανίζονταν τα πτώματα, με οξύ σε έναν λάκκο που ειχε ξεκινήσει να σκάβει ο Παλαιστίνιος, για να τα «τσιμεντώσει».

Η 39χρονη εκτός των άλλων φέρεται να κατήγγειλε και για ενδοοικογενειακή βία τον εν διαστάσει σύζυγό της, ο οποίος και συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Στην Ασφάλεια Ρεθύμνου προσήχθησαν και οι άλλοι δύο καταγγελλόμενοι, με τον Παλαιστίνιο να αποτελεί κομβικής σημασίας μάρτυρα στην υπό διερεύνηση υπόθεση.



Ουκρανία: Εξασφάλισε δάνειο μαμούθ $50 δισ. και «πρωτοφανή» συμφωνία ασφαλείας με τις ΗΠΑ

 




Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση αυτή της G7. «Καλά νέα από την G7: Άλλα 50 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ουκρανία. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιούμε τους τόκους από τα δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία των Ρώσων - ένα έξυπνο εργαλείο που δείχνει στον Πούτιν την ενότητά μας, βοηθάει πολύ την Ουκρανία και αποφορτίζει τους προϋπολογισμούς. Τώρα επεξεργαζόμαστε τις λεπτομέρειες», έγραψε ο υπουργός Κρίστιαν Λίντνερ στο Twitter.

«Έχουμε μια πολιτική συμφωνία στο υψηλότερο επίπεδο (...) και είναι 50 δισ. δολάρια που θα αφιερωθούν στην Ουκρανία», δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Αυτό το δάνειο ύψους 50 δισ.δολαρίων για το Κίεβο θα διασφαλιστεί από τα μελλοντικά επιτόκια των αδρανοποιημένων ρωσικών στοιχείων ενεργητικού, που ανέρχονται σε 300 δισ. ευρώ και αποδίδουν έσοδα τριών δισ. ευρώ τον χρόνο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι «διατεθειμένες να δανείσουν έως και 50 δισ. προκειμένου να διασφαλίσουν πως ο σκοπός τους θα επιτευχθεί, όμως υπάρχουν και άλλοι δανειστές, κάτι που σημαίνει πως το πραγματικό ποσό είναι πιο χαμηλό», πρόσθεσε. «Πρόκειται για ένα αλληλέγγυο δάνειο. Θα μοιραστούμε τον κίνδυνο, επειδή μοιραζόμαστε τη δέσμευση ότι αυτό θα γίνει. Δεν θέλω να μιλήσω για τις άλλες αντιπροσωπείες, εναπόκειται σε εκείνες να πουν αν θα συμβάλουν».

Αυτά τα περιουσιακά στοιχεία βρίσκονται παντού στην Ευρωπαϊκή Ένωση: περίπου 185 δισ. ευρώ έχουν παγώσει από τη Euroclear, μια διεθνή οργάνωση φύλαξης περιουσιακών στοιχείων στο Βέλγιο. Αυτό δίνει έναν κυρίαρχο ρόλο στην Ευρώπη για τη χρήση των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων. Τα υπόλοιπα βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιαπωνία, τη Βρετανία και την Ελβετία.

Το ζήτημα της Ουκρανίας και του αγώνα που δίνει απέναντι στην επιθετικότητα της Ρωσίας, αποτελεί ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης στη σύνοδο της G7 που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ιταλία, παρουσία και του Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Μάλιστα, ο Ουκρανός πρόεδρος θα προχωρήσει στην υπογραφή μιας δεκαετούς διμερούς συμφωνίας ασφαλείας με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζο Μπάιντεν, την ώρα που «σφραγίστηκε», σύμφωνα με αποκάλυψη του συμβούλου του Μακρόν, η αποδέσμευση ενός δανείου - μαμούθ ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς το Κίεβο, για το οποίο θα χρησιμεύσουν ως εγγυήσεις τα μελλοντικά κέρδη από τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία.

Το Κίεβο έχει υπογράψει 15 διμερείς συμφωνίες ασφαλείας με άλλες χώρες από το 2022 που ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στα εδάφη της. μεταξύ άλλων με το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιταλία. Η συμφωνία ΗΠΑ - Ουκρανίας δεν απαιτεί την έγκριση του Κογκρέσου και θα μπορούσε να αναιρεθεί από μια πιθανή κυβέρνηση Τραμπ (αν προκύψει τέτοια μετά τις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου). Από την πλευρά του, ο Μπάιντεν έχει πει στο πρόσφατο παρτελθόν ότι οι εγγυήσεις για την Ουκρανία θα είναι ισοδύναμες με εκείνες προς το Ισραήλ, καλύπτοντας οικονομική και στρατιωτική βοήθεια, καθώς και τη δυνατότητα κοινής παραγωγής όπλων.

Ανάλογη συμφωνία θα υπογράψει η Ουκρανία και με την Ιαπωνία.

Σύμφωνα με όσα ισχύουν και με τις άλλες διμερείς συμφωνίες, αυτή με τις ΗΠΑ δεν θα απαιτεί την ενεργή εμπλοκή της στην άμυνα της Ουκρανίας σε περίπτωση επίθεσης. Θα μπορούσε όμως να διευκολύνει την Ουκρανία να ξεκινήσει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, καθώς το Κίεβο θα έχει σα χέρια του διαβεβαιώσεις για τη βοήθεια που θα μπορεί να λάβει σε περίπτωση νέας ρωσικής επίθεσης.

Οι διμερείς συμφωνίες ασφαλείας αναφέρουν ότι σε περίπτωση μελλοντικής ρωσικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας, τα μέρη θα διαβουλεύονται εντός 24 ωρών για να καθορίσουν μέτρα αντιμετώπισης και αποτροπής.

Προεξοφλώντας τη διμερή συμφωνία ΗΠΑ-Ουκρανίας, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, δήλωσε: «Με την υπογραφή της, θα στείλουμε επίσης στη Ρωσία ένα μήνυμα για την αποφασιστικότητά μας. Αν ο Βλαντιμίρ Πούτιν νομίζει ότι μπορεί να ξεπεράσει τον συνασπισμό που υποστηρίζει την Ουκρανία, κάνει λάθος. Μέσω αυτής της συμφωνίας, εξασφαλίζουμε επίσης δεσμεύσεις από την Ουκρανία σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις και την παρακολούθηση της τελικής χρήσης των όπλων που παρέχουμε».

Ο Σάλιβαν τόνισε, ακόμα, ότι η Ουκρανία λαμβάνει διδάγματα για τον αμερικανικό στρατό, μεταξύ άλλων όσον αφορά τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών στις πολεμικές της επιχειρήσεις. Εμβαθύνοντας τη συνεργασία με το Κίεβο, ο Σάλιβαν δήλωσε ότι και οι ΗΠΑ «θα επωφεληθούν από τις γνώσεις και την εμπειρία της Ουκρανίας, τις καινοτομίες της στο πεδίο της μάχης και τα διδάγματα που έλαβε από το μέτωπο».

Οριστική είναι, όπως όλα δείχνουν, η παροχή ενός νέου δανείου ύψους 50 δισ. δολαρίων από τη Δύση στην Ουκρανία ως το τέλος του 2024, μέσω της χρήσης παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων, όπως αποφάσισαν οι χώρες της G7.

Η συγκεκριμένη πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε από τον Εμανουέλ Μπον, διπλωματικό σύμβουλο του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Ukrinform.

«Οι ηγέτες το αποφάσισαν, θα επιβεβαιώσουμε την υποστήριξή μας προς την Ουκρανία με τη μορφή ενός κοινού δανείου ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο οι χώρες της G7 θα παράσχουν στην Ουκρανία μέχρι το τέλος του έτους», είπε ο σύμβουλος του Μακρόν, προσθέτοντας πως πρόκειται, ουσιαστικά, για αμερικανικό δάνειο, «αλλά μπορεί να συμπληρωθεί με ευρωπαϊκά χρήματα ή εθνικές συνεισφορές».

Ο Μπον εξήγησε, ακόμα, ότι το δάνειο αυτό προς την Ουκρανία σχεδιάζεται να αποπληρωθεί από τα έσοδα που θα προκύψουν από τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Και καταλαβαίνετε ότι εάν τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία ξεπαγώσουν για τον ένα ή τον άλλο λόγο ή εάν τα έσοδα από τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία δεν αποφέρουν περισσότερα από όσα χρειάζονται για τη χρηματοδότηση του δανείου, τότε τίθεται το ζήτημα του καταμερισμού των βαρών» είπε χαρακτηριστικά, με τους τεχνικούς συμβούλους να συζητούν πλέον τις ειδικές λεπτομέρειες πριν υπογραφεί η συμφωνία.

«Αλλά τα πράγματα θα προχωρήσουν πολύ γρήγορα και σε κάθε περίπτωση τα 50 δισεκατομμύρια θα καταβληθούν μέχρι το τέλος του 2024», πρόσθεσε ο σύμβουλος του Μακρόν.

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση αυτή της G7. «Καλά νέα από την G7: Άλλα 50 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ουκρανία. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιούμε τους τόκους από τα δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία των Ρώσων - ένα έξυπνο εργαλείο που δείχνει στον Πούτιν την ενότητά μας, βοηθάει πολύ την Ουκρανία και αποφορτίζει τους προϋπολογισμούς. Τώρα επεξεργαζόμαστε τις λεπτομέρειες», έγραψε ο υπουργός Κρίστιαν Λίντνερ στο Twitter.

Η απόφαση της ομάδας της G7 να παράσχει στην Ουκρανία δάνειο ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων με εγγύηση τα έσοδα από τα «παγωμένα» ρωσικά δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία δεν θα οδηγήσει «σε τίποτα καλό» και το μόνο που μπορεί να πετύχει είναι νέες κρίσεις στην ευρωπαϊκή οικονομία, δήλωσε την Πέμπτη η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Αντιδράσεις από την Ρωσία

«Το να κατευθύνονται κεφάλαια που έχουν πράγματι κλαπεί από τη Ρωσία στις στρατιωτικές περιπέτειες του καθεστώτος του Κιέβου και των προστατών του είναι εγκληματικό, κυνικό... Αυτό αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα στο διεθνές δίκαιο και, φυσικά, θα ακολουθήσουν σίγουρα αντίποινα» από τη Μόσχα, δήλωσε η Ζαχάροβα.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών σημείωσε ότι η Μόσχα είναι ενήμερη για δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης σύμφωνα με τα οποία οι χώρες της G7 έχουν καταλήξει σε συμφωνία να παράσχουν στην Ουκρανία ένα ακόμη δάνειο ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων με εγγύηση τα μελλοντικά έσοδα από τη διαχείριση των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων.

«Ένα τέτοιο βήμα δεν θα οδηγήσει τη Δύση σε κάτι καλό. Οι παράνομες πρωτοβουλίες που σχετίζονται με την άντληση χρημάτων στο καθεστώς του Κιέβου σε βάρος κάποιου άλλου είναι γεμάτες με μια τελική ανισορροπία στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και καταστροφικές κρίσεις. Το κύριο βάρος αυτών των συστημικών κινδύνων θα επωμιστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπλέον, υπάρχει αρκετή ευρωπαϊκή περιουσία και κεφάλαια στη Ρωσία και τα αναπόφευκτα αντίποινα για τις Βρυξέλλες θα είναι εξαιρετικά επώδυνα», πρόσθεσε η Ζαχάροβα.

Ένα τέτοιο σενάριο είναι επωφελές για τις αμερικανικές αρχές, οι οποίες, μιλώντας για συμμαχία, προσπαθούν να αποδυναμώσουν οικονομικά την Ευρωπαϊκή Ένωση, κατέληξε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Η Γαλλία εμπλέκεται όλο και περισσότερο στη σύγκρουση στην Ουκρανία»

Παράλληλα, η Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι η Γαλλία εμπλέκεται όλο και περισσότερο στη σύγκρουση στην Ουκρανία και αυξάνει τον κίνδυνο μιας απευθείας αναμέτρησης με τη Ρωσία.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ τόνισε ότι ήρθε η ώρα ο γαλλικός λαός να ξυπνήσει και να συνειδητοποιήσει αυτό στο οποίο οδηγείται.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έχει υποσχεθεί να προμηθεύσει την Ουκρανία με μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5 και τους τελευταίους μήνες έχει αναφέρει την πιθανότητα στρατεύματα του ΝΑΤΟ να αναπτυχθούν στην Ουκρανία για να τη βοηθήσουν να αμυνθεί κατά της Ρωσίας.



Γιαννακοπούλου για Δουδωνή: Δέχτηκα ανήθικη επίθεση από «διορισμένο» βουλευτή


 

Άποψη μας και δίκιο έχει η εκλεγμένη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου.

Άποψη μας και πάλι είναι ότι ο συγκεκριμένος διορισμένος και όχι εκλεγμένος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Δουδωνής, είναι από την πρώτη στιγμή της εκλογής του προκλητικός με όλους, και πολλές φορές ξεστόμιζε βλακείες και κακίες.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου λοιπόν περνά στην αντεπίθεση εναντίον του Παναγιώτη Δουδωνή. Ο Δουδωνής είπε ότι «η κυρία Γιαννακοπούλου είχε έτοιμη τη δήλωση από καιρό», υπονοώντας έτσι ότι «πριόνιζε» την καρέκλα του Νίκου Ανδρουλάκη από πάντα.

Σε συνέντευξή της  στον ΣΚΑΙ, στους δημοσιογράφους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο, η Νάντια Γιαννακοπούλου πέρασε στην αντεπίθεση κάνοντας στην ουσία λόγο για «φυτευτούς του προέδρου που κάνουν ανήθικες επιθέσεις σε παλαιά στελέχη».

Νάντια Γιαννακοπούλου: «Όλοι οι συνάδελφοι βουλευτές, όλη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, "ίδρωσε φανέλα". Έλιωσε τα παπούτσια της. Έχουν όλοι τεράστια αγωνία για όλο αυτό το οποίο συμβαίνει στο ΠΑΣΟΚ. Με τον κύριο Κωνσταντινόπουλο, με τον κύριο Κατρίνη, μπορεί να εκφράζουμε διαφορετικές απόψεις αλλά είμαστε στο ΠΑΣΟΚ από μικρά παιδιά. Απ' το 2007 υποψήφιοι ανελλιπώς, δίνοντας τον αγώνα στις πιο δύσκολες στιγμές για το ΠΑΣΟΚ -όταν το ΠΑΣΟΚ κατακρημνίστηκε στα τάρταρα-, για αυτό δεν ανέχομαι, δεν ανέχομαι κυριολεκτικά, να υπάρχουν δολοφονίες χαρακτήρα, ή να υπάρχει ποινικοποίηση της διαφορετικής άποψης όταν αυτό δεν ταιριάζει στην ίδια την ιστορία και το DNA του ΠΑΣΟΚ: διάλογος, Δημοκρατία, κουλτούρα και πολιτισμός διαλόγου και Δημοκρατίας».

Χρήστος Κούτρας: «Κατ' αρχάς σας βλέπω ότι είσαστε φορτισμένη, εξοργισμένη θα έλεγα, με ορισμένα θέματα».

Νάντια Γιαννακοπούλου: «Εντάξει, να σας πω κάτι; Όταν δαιμονοποιούμε τον διάλογο, ναι, τσαντίζομαι κύριε Κούτρα. "Τα παίρνω" πραγματικά. Γιατί δεν μπορεί να δαιμονοποιείται η Δημοκρατία σε ένα κόμμα. Δεν μπορεί να δαιμονοποιείται η διαφορετική άποψη».

Χρήστος Κούτρας: «Από ποιον δαιμονοποιείται;»

Νάντια Γιαννακοπούλου: «Τώρα, ρωτάτε εμένα; Δεν είδατε το τι επίθεση ανήθικη δέχτηκα τη Δευτέρα κιόλας, από συνάδελφο, διορισμένο βουλευτή;»

Χρήστος Κούτρας: «Από τον κύριο Δουδωνή λέτε».

Νάντια Γιαννακοπούλου: «Δεν θέλω όμως να μπω - γιατί ο καθένας κρίνεται. Και ο αγώνας ο δικός μου κρίνεται και το πώς διορίζεται κάποιος κρίνεται».




Ακροαριστεροί κακοποιοί δημιούργησαν επεισόδια στα Εξάρχεια - 22 προσαγωγές - 2 αστυνομικοί τραυματίες

 


Επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και αντιεξουσιαστών ακροαριστερών κακοποιών σημειώθηκε τα ξημερώματα σε δρόμους των Εξαρχείων.

Περίπου 20 κακοποιοί επιτέθηκαν σε διμοιρία των ΜΑΤ που είχε σταθμεύσει στη διασταύρωση των οδών Θεμιστοκλέους και Μεταξά. 

Οι κουκουλοφόροι αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν αστυνομικούς πετώντας 5-6 μολότοφ εναντίον της διμοιρίας και εξαφανίστηκαν.

Αστυνομικοί των Ομάδα Δράση και ΔΙ.ΑΣ, οι οποίοι εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό στα γύρω στενά για τη σύλληψη των δραστών, δέχτηκαν επιθέσεις από πέτρες και μπουκάλια.

Τρεις αστυνομικοί της Ομάδας ΔΡΑΣΗ τραυματίστηκαν ελαφρά ενώ η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στην προσαγωγή 22 ατόμων και σε 9 συλλήψεις.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν στις οδούς Κωλέττη, Μπενάκη και Μεσολογγίου.