Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Βρήκαν ύστερα από 20 χρόνια κλεμμένο όπλο αστυνομικού





Σε απίστευτο εύρημα οδήγησε ο τυχαίος αστυνομικός έλεγχος που έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας στην περιοχή της Χερσονήσου, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σε αυτοκίνητο άνδρα βρέθηκε όπλο, αλλά όχι το οποιοδήποτε όπλο…

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, είχε κλαπεί το 1998 από το διαμέρισμα αστυνομικού στην Αθήνα.

Πηγή: Cretalive.gr


Ν.Δ.: Η κυβέρνηση επιχείρησε να χαρίσει χρέη της εταιρείας συμφερόντων του κ. Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ



Από την ενημέρωση της Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Ευρωβουλευτή κ. Μαρία Σπυράκη

Η κυβέρνηση επιχείρησε να χαρίσει χρέη της εταιρείας συμφερόντων του κ. Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ. Εδώ και δύο εβδομάδες δεν έχουμε λάβει ούτε μία απάντηση επί της ουσίας. Σήμερα, μετά από τις πολύ σοβαρές αποκαλύψεις του κυριακάτικου Τύπου, επανερχόμαστε και ρωτάμε: Αποκαλύπτεται ότι υπήρχε σε προχωρημένο στάδιο, σχέδιο παράνομης ανταλλαγής ακινήτων της εταιρείας ELFE έναντι χρέους της προς τη ΔΕΠΑ. Τα mails και τα πρακτικά που δημοσιεύτηκαν στο Βήμα της Κυριακής και τον Τύπο της Κυριακής, στην Κυριακάτικη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου, δεν αφήνουν αμφιβολία ότι ενώ ο κ. Σταθάκης γνώριζε ότι τα ακίνητα είναι δεσμευμένα, δρομολογούσε την ανταλλαγή τους έναντι χρέους. Ο ίδιος ο υπουργός δηλώνει επί λέξει: «Νομίζω ότι δεν μπήκε ποτέ σε ουσιαστική συζήτηση το περί ου ο λόγος σχέδιο». Ποιος λέει αλήθεια; Τα mails, τα γραπτά ή ο υπουργός στις δηλώσεις του;

Δεύτερον, αποκαλύπτεται ότι στο θέμα της διαχείρισης των χρεών της ΔΕΠΑ είχε εμπλακεί και ο υπουργός Επικρατείας, κ. Αλέκος  Φλαμπουράρης. Όπως προκύπτει από τα mails που δημοσιεύτηκαν, ο υπουργός Επικρατείας ενημερώνεται λεπτομερώς για την εκτόξευση των χρεών και για την πρόταση ανταλλαγής των δεσμευμένων ακινήτων της ELFE έναντι χρέους. Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή στην κυριακάτικη έκδοσή της, τα ακίνητα αποτιμήθηκαν 9.000.000 πριν από 6 χρόνια και συζητούνταν η ανταλλαγή τους -αν και δεσμευμένα- έναντι χρέους 90.000.000. Τόσο ήταν το χρέος των ELFE προς τη ΔΕΠΑ. Η εκτίμηση της αξίας σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της Καθημερινής έγινε από την πλευρά των ELFE και όχι από την πλευρά της ΔΕΠΑ. Είναι λοιπόν απαραίτητο να έχουμε απαντήσεις από την κυβέρνηση.

Έχουμε θέσει μια σειρά ερωτήματα εδώ και δύο εβδομάδες. Η κυβέρνηση δεν απάντησε σε καμία περίπτωση επί της ουσίας. Τώρα δημοσιεύτηκαν στο Βήμα της Κυριακής, την Καθημερινή, τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, στοιχεία που αφορούν αυτήν την υπόθεση. Από την κυβέρνηση περιμένουμε απαντήσεις επί της ουσίας. Δεν κάνουμε υποθέσεις. Έχουν ασκηθεί διώξεις σε βαθμό κακουργήματος. Έχει ήδη κινηθεί η Δικαιοσύνη εναντίον του κ. Κιτσάκου, και έχει ήδη ο κ. Κιτσάκος κάνει συγκεκριμένες δηλώσεις και έχει δώσει συγκεκριμένες κατευθύνσεις για το ποιους ακριβώς ενημέρωνε και με ποια διαδικασία.    


«Επικίνδυνοι για το πολίτευμα» ο πρόεδρος του κόμματος Πειρατών και η γυναίκα που πέταξε κότα στο Μαξίμου


Μετά τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, το «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» καλεί σε απολογία τον Θανάση Γούναρη, την Αυγή Βουτσινά και τον Αντώνη Μαυρομμάτη.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Λαφαζάνης είχε κληθεί να απολογηθεί για τη δράση της Λαϊκής Ενότητας κατά των πλειστηριασμών. Σύμφωνα με το iskra.gr, κλήση σε απολογία έλαβαν και ο Θανάσης Γούναρης, πρόεδρος του «Κόμματος Πειρατών Ελλάδος», η Αυγή Βουτσινά, μέλος του κινήματος ΑΛ.ΑΝΥ.Α καθώς και ο Αντώνης Μαυρομμάτης, μέλος της Λαϊκής Ενότητας.

Ο Θανάσης Γούναρης η Αυγή Βουτσινά, και ο Αντώνης Μαυρομμάτης κλήθηκαν σε απολογία για την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πως η Αυγή Βουτσινά είχε πετάξει μια… κότα μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου.






ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Υπερπλεόνασμα 1,6 δισ. στο 10μηνο με πολιτική κατά της ανάπτυξης



Πρωτογενές πλεόνασμα «μαμούθ», ύψους 6,4 δισ. ευρώ, εμφανίζει ο προϋπολογισμός το διάστημα Ιανουαρίου - Οκτωβρίου, υπερβαίνοντας τον στόχο κατά 1,6 δισ. ευρώ.

Το υπερπλεόνασμα είναι αποτέλεσμα αφενός της άτυπης στάσης πληρωμών (κυρίως της υποεκτέλεσης του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων), αφετέρου της μείωσης του ποσού των επιστροφών φόρων. Μάλιστα, ενώ στα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού οι επιστροφές φόρου ήταν μειωμένες κατά 770 εκατ. ευρώ, πλέον με την αναθεώρηση των στοιχείων (με βάση την εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού του 2019), οι επιστροφές φόρου είναι... εντός στόχου, καθώς απλώς αυτός άλλαξε.

Η ίδια εικόνα καταγράφεται και στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Συγκεκριμένα, έχει δοθεί 1,3 δισ. ευρώ λιγότερο για δημόσιες επενδύσεις και είναι αμφίβολο εάν στο διάστημα που απομένει θα επιτευχθεί ο στόχος που έχει τεθεί από την κυβέρνηση. Βέβαια, κάθε χρόνο περικόπτονται ποσά, όπως για παράδειγμα το 2017, κατά το οποίο το ΠΔΕ «έκλεισε» με υποχρηματοδότηση ύψους 800 εκατ. ευρώ.

Συγκράτηση των δαπανών, όμως, καταγράφεται και στις επιχορηγήσεις. Για παράδειγμα, τα κονδύλια που έχουν δοθεί στον ΟΑΕΔ ανέρχονται στα 350 εκατ. και μέχρι το τέλος του έτους πρέπει να αποδοθούν ακόμα 105 εκατ. ευρώ, δηλαδή το ποσοστό εκτέλεσης ανέρχεται στο 69,3%. Ακόμα χειρότερα είναι τα στοιχεία που αφορούν τις δαπάνες για κοινωνική προστασία. Μέχρι στιγμής έχει αποδοθεί μόλις το 54,7% των κονδυλίων, κάτι που σημαίνει ότι το διάστημα Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου πρέπει να αποδοθούν περί τα 773 εκατ. ευρώ.


Από την ανάλυση των στοιχείων προκύπτει, επίσης, ότι τη μερίδα του λέοντος στις εισπράξεις έχουν οι έμμεσοι φόροι, ενώ φαίνεται ότι μέχρι το τέλος του έτους οι φορολογούμενοι πρέπει να πληρώσουν περί τα 10 δισ. ευρώ. Ειδικότερα:

Εσοδα. Τα φορολογικά έσοδα του προϋπολογισμού ανήλθαν στα 38,69 δισ. ευρώ. Από αυτά τα 22,604 δισ. προέρχονται από την έμμεση φορολογία (ΦΠΑ και φόροι κατανάλωσης) και τα 16,086 δισ. ευρώ από τον φόρο εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων και τον ΕΝΦΙΑ. Μέχρι το τέλος του έτους πρέπει να εισέλθουν στον κρατικό κορβανά από φόρους περί τα 10 δισ., αυξημένα κατά περίπου 1,3 δισ. ευρώ συγκριτικά με το 2017.

Σημειώνεται ότι στο τέλος του μήνα οι φορολογούμενοι πρέπει να πληρώσουν την τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος, οι επιχειρήσεις έχουν ακόμα δύο δόσεις (Νοέμβριο και Δεκέμβριο), ενώ πρέπει να καταβληθούν η τρίτη και η τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ και τα τέλη κυκλοφορίας τα οποία πρέπει να πληρωθούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Δαπάνες. Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 38,697 δισ. ευρώ και είναι μειωμένες κατά 300 εκατ. έναντι του στόχου. Μειωμένες έναντι του στόχου ήταν κυρίως οι δαπάνες για εξοπλιστικά προγράμματα του υπουργείου Εθνικής Αμυνας κατά 234 εκατ. και οι επιδοτήσεις γεωργίας κατά 87 εκατ. ευρώ. Επισημαίνεται ότι μέρος των αρχικών πιστώσεων των επιδοτήσεων γεωργίας αφορούσαν προγράμματα τα οποία πλέον εκτελούνται από το ΠΔΕ. Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού παρουσιάζονται αυξημένες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017 κατά 358 εκατ. ευρώ. Εχουν καταβληθεί επιπλέον 230 εκατ. για το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης και 203 εκατ. ευρώ για οικογενειακά επιδόματα. Τέλος, οι δαπάνες του ΠΔΕ διαμορφώθηκαν στα 2,089 δισ., παρουσιάζοντας μείωση έναντι του στόχου κατά 1,321 δισ. ευρώ.


ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Ληστεία σε σούπερ μάρκετ στα Βριλήσσια



Αιματήρη κατάληξη είχε η ληστεία που έκαναν περίπου στις οκτώμισι το βράδυ δύο ένοπλοι, σε μεγάλο σούπερ μάρκετ, στην οδό Αναπαύσεως 100, στα Βριλήσσια.  Μετά από ανταλλαγή αστυνομικών με τους αστυνομικούς ο ένας από τους δύο ληστές τραυματίσθηκε στην κοιλιά και έχει διακομισθεί στο ΚΑΤ.

Οι υπεύθυνοι του σούπερ μάρκετ πρόλαβαν να ειδοποιήσουν την αστυνομία πριν διαφύγουν οι δράστες. Ανδρες της ομάδας ΔΙΑΣ βρίσκονταν κοντά, ανταποκρίθηκαν άμεσα και όταν έφθασαν στο σούπερ μάρκετ βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους ληστές. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών  στη διάρκεια της οποίας οι αστυνομικοί πυροβόλησαν και τραυμάτισαν τον έναν από τους δύο ληστές, που νοσηλεύεται στο ΚΑΤ. Ο συνεργός του επιχείρησε να διαφύγει, ακολούθησε καταδίωξη και τελικά λίγα λεπτά αργότερα συνελήφθη και εκείνος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και οι δύο συλληφθέντες ληστές είναι Έλληνες. Στο πάρκινγκ του σούπερ μάρκετ βρέθηκαν το αυτοκίνητο και η μηχανή με τα οποία θα διέφευγαν. Την ώρα της ληστείας μέσα στο κατάστημα βρίσκονταν  περίπου τριάντα πελάτες, ανάμεσά τους οικογένειες με παιδιά.  






Δημήτρης Πώποτας, Άρια Καλύβα
Ρεπορτάζ: Χρήστος Χατζησπύρου
Πηγή : protothema.gr


Νέα προκλητική ανάρτηση από Ρουβίκωνα «Ρουβίκωνα θα λέτε και θα κλαίτε καθίκια»



Νέα προκλητική ανάρτηση απειλή έκανε το ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα  Γ. Καλαϊτζίδης κάνοντας παράπονα ότι δεν έχει λεφτά για δικηγόρο και θα παρευρεθεί μόνος του σε τέσσερις δίκες όπου είναι κατηγορούμενος.

Δείτε την ανάρτηση : 

Γιωργος Καλα'ι'τζιδης
12 ώρες πριν
νθου) όπου έχουμε "φάει" πρωτόδικα 55 μήνες ποινή!Επίσης η δίκη του συντρόφου μας για την πορεία στις 17 Νοέμβρη που τον ξυλοκόπησαν άγρια τα ΜΑΤ στο ύψος του σταθμού Αμπελοκήπων.Ολα αυτά τις επόμενες 4 ΜΕΡΕΣ.
ΥΓ. Στα δυο δικαστήρια θα παω χωρίς δικηγόρο λόγω έλλειψης χρημάτων.Τα μαύρα ταμεία του Ρουβίκωνα βλέπετε στέρεψαν.Είμαστε στην ίδια κατάσταση με τον Πάγκαλο..
ΥΓ2.Ρουβίκωνα θα λέτε και θα κλαίτε καθίκια.