Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Ν.Δ.: Η κυβέρνηση επιχείρησε να χαρίσει χρέη της εταιρείας συμφερόντων του κ. Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ



Από την ενημέρωση της Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Ευρωβουλευτή κ. Μαρία Σπυράκη

Η κυβέρνηση επιχείρησε να χαρίσει χρέη της εταιρείας συμφερόντων του κ. Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ. Εδώ και δύο εβδομάδες δεν έχουμε λάβει ούτε μία απάντηση επί της ουσίας. Σήμερα, μετά από τις πολύ σοβαρές αποκαλύψεις του κυριακάτικου Τύπου, επανερχόμαστε και ρωτάμε: Αποκαλύπτεται ότι υπήρχε σε προχωρημένο στάδιο, σχέδιο παράνομης ανταλλαγής ακινήτων της εταιρείας ELFE έναντι χρέους της προς τη ΔΕΠΑ. Τα mails και τα πρακτικά που δημοσιεύτηκαν στο Βήμα της Κυριακής και τον Τύπο της Κυριακής, στην Κυριακάτικη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου, δεν αφήνουν αμφιβολία ότι ενώ ο κ. Σταθάκης γνώριζε ότι τα ακίνητα είναι δεσμευμένα, δρομολογούσε την ανταλλαγή τους έναντι χρέους. Ο ίδιος ο υπουργός δηλώνει επί λέξει: «Νομίζω ότι δεν μπήκε ποτέ σε ουσιαστική συζήτηση το περί ου ο λόγος σχέδιο». Ποιος λέει αλήθεια; Τα mails, τα γραπτά ή ο υπουργός στις δηλώσεις του;

Δεύτερον, αποκαλύπτεται ότι στο θέμα της διαχείρισης των χρεών της ΔΕΠΑ είχε εμπλακεί και ο υπουργός Επικρατείας, κ. Αλέκος  Φλαμπουράρης. Όπως προκύπτει από τα mails που δημοσιεύτηκαν, ο υπουργός Επικρατείας ενημερώνεται λεπτομερώς για την εκτόξευση των χρεών και για την πρόταση ανταλλαγής των δεσμευμένων ακινήτων της ELFE έναντι χρέους. Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή στην κυριακάτικη έκδοσή της, τα ακίνητα αποτιμήθηκαν 9.000.000 πριν από 6 χρόνια και συζητούνταν η ανταλλαγή τους -αν και δεσμευμένα- έναντι χρέους 90.000.000. Τόσο ήταν το χρέος των ELFE προς τη ΔΕΠΑ. Η εκτίμηση της αξίας σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της Καθημερινής έγινε από την πλευρά των ELFE και όχι από την πλευρά της ΔΕΠΑ. Είναι λοιπόν απαραίτητο να έχουμε απαντήσεις από την κυβέρνηση.

Έχουμε θέσει μια σειρά ερωτήματα εδώ και δύο εβδομάδες. Η κυβέρνηση δεν απάντησε σε καμία περίπτωση επί της ουσίας. Τώρα δημοσιεύτηκαν στο Βήμα της Κυριακής, την Καθημερινή, τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, στοιχεία που αφορούν αυτήν την υπόθεση. Από την κυβέρνηση περιμένουμε απαντήσεις επί της ουσίας. Δεν κάνουμε υποθέσεις. Έχουν ασκηθεί διώξεις σε βαθμό κακουργήματος. Έχει ήδη κινηθεί η Δικαιοσύνη εναντίον του κ. Κιτσάκου, και έχει ήδη ο κ. Κιτσάκος κάνει συγκεκριμένες δηλώσεις και έχει δώσει συγκεκριμένες κατευθύνσεις για το ποιους ακριβώς ενημέρωνε και με ποια διαδικασία.    


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου