Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Πώς θα γνωρίζω αν το παιδί μου αναπτύσσεται σωστά



Γράφει η Ελένη Κουή
Παιδοδιατροφολόγος 

Συχνά οι γονείς ανησυχούν για την ανάπτυξη του παιδιού τους με αποτέλεσμα πολλές φορές να έχουν και μη ρεαλιστικούς στόχους για αυτήν.

Η ανησυχία αυτή ξεκινά κυρίως επειδή ξεχνάμε πως ο ρυθμός ανάπτυξης του παιδιού εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά των γονιών, τη διατροφή του αλλά και την σχέση μεταξύ ύψους-βάρους στην δεδομένη ηλικία κάθε φορά.

Εκτός από ένα σωστό ρυθμό ανάπτυξης ύψους και βάρους, μας ενδιαφέρει η γενικότερη υγεία του παιδιού. Ο ρυθμός ανάπτυξης είναι ταχύτερος για τα δύο πρώτα χρόνια ζωής, με το ύψος να αλλάζει μέχρι και 24 εκ. τον 1ο χρόνο και 12 εκ. τον 2ο χρόνο ζωής.

Παράλληλα το βάρος αυξάνεται κατά 2-3 κιλά το χρόνο και πρέπει και τα δύο αυτά μετρά να βρίσκονται σε μια σωστή αναλογία σύμφωνα με τις καμπύλες ανάπτυξης. Μετά τα δύο πρώτα χρόνια η ανάπτυξη του ύψους ακολουθεί με περίπου 6-8 εκ. το χρόνο μέχρι και τα 9 έτη, σε αγόρια και κορίτσια. Το βάρος πρέπει να διατηρεί τον ρυθμό του 2-3 κιλά το χρόνο. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη της εφηβείας - 10 ετών για κορίτσια - και 12 για τα αγόρια παρατηρείται και ο πιο αργός ρυθμός ανάπτυξης σε ύψος και για τα δύο φύλα.

Η διαδικασία της εφηβείας διαρκεί περίπου 5 χρόνια και εκεί παρατηρείται και η μεγαλύτερη αύξηση σε ύψος και βάρος. Η αύξηση ύψους στα κορίτσια φτάνει μέχρι και 7-8 εκατοστά και στα αγόρια 8-9 εκατοστά. Παράλληλα το βάρος μπορεί να αυξηθεί κατά 7 κιλά στα κορίτσια και 10 κιλά στα αγόρια. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν η εφηβεία να βρίσκει τα παιδιά με σωστό βάρος και όχι ήδη υπέρβαρα γιατί τα αυξημένα κιλά της εφηβείας θα προστεθούν σε αυτά και τότε το κάνουν πολύ πιο δύσκολο να το ελέγξουμε ή αποκαταστήσουμε.

Οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν πως η οποιαδήποτε ανισορροπία στους ρυθμούς ανάπτυξης ύψους ή βάρους σε ένα από τα δύο θα επηρεάσει και το άλλο. Δεν θέλουμε λοιπόν να έχουμε παιδιά που μόνο ψηλώνουν και δεν ακολουθεί το βάρος τους ούτε και παιδιά που το βάρος τους είναι δυσανάλογο του ύψους. Στην δεύτερη περίπτωση πολλές φορές έχουμε να αντιμετωπίσουμε το ενδεχόμενο της πρώιμης ήβης. Η εφηβεία ξεκινάει αλλά και ολοκληρώνεται πολύ νωρίτερα λόγω παχυσαρκίας και τα παιδιά αυτά δεν φτάνουν ποτέ το προσδόκιμο ύψος τους.

Είναι σημαντικό λοιπόν ο ρυθμός ανάπτυξης του παιδιού να παρακολουθείται και τα δύο μέτρα ύψους-βάρους να βρίσκονται πάντα σε αναλογία, η οποία είναι μοναδική για το κάθε παιδί.













Ελένη Κουή Παιδοδιατροφολόγος


Συγκέντωση στη Ρώμη υπέρ της Αθήνας και εναντίον της λιτότητας




Ρώμη, Ιταλία

Εκατοντάδες κόσμου έχουν δώσει το «παρών» σε πορεία στη Ρώμη που διοργανώνουν συνδικάτα και φορείς με σύνθημα «η Ελλάδα άλλαξε, ας αλλάξουμε την Ευρώπη». «Η Αθήνα καλεί» είναι το κεντρικό μότο της συγκέντρωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη, με πορεία που θα καταλήξει στο Κολοσσαίο.

Το hashtag που «συνοδεύει» την πανιταλική συγκέντρωση του Σαββάτου είναι #dallapartegiusta (Από τη Σωστή Πλευρά), ενώ απευθύνεται ηλεκτρονικό κάλεσμα στη διαδήλωση στην ιστοσελίδα Cambia la Grecia - Cambia l'Europa με το σύνθημα Atene Chiama (Η Αθήνα καλεί).

Την συγκέντρωση υποστηρίζει το κεντροαριστερό συνδικάτο Cgil, σημαίες του οποίου κυριαχούν στην κινητοποίηση μεταξύ των σημαιών του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρούσες επίσης είναι και αριστερές πολιτικές κινήσεις όπως η Sel (Οικολόγοι), Rifondazione Comunista, Κριτική Αριστερά, άλλες συνδικαλιστικές ενώσεις, όπως η fiom (μεταλλουργών), και πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς όπως η Arci ή η Attac.

Τα συνθήματα που κυριαρχούν, όπως γράφει η Repubblica, στρέφονται εναντίον της λιτότητας αλλά και εναντίον της «Ευρώπης φρούριο» -μετά την πιο πρόσφατη στην ατελείωτη σειρά τραγωδιών στα ανοικτά της Λαμπεντούζα με σκάφη μεταναστών.

«Θα είμαστε στην πλατεία, μαζί με τόσες δημοκρατικές ενώσεις και οργανώσεις για να πούμε για μία ακόμη φορά πως μία άλλη πολιτική και κοινωνική πολιτική είναι δυνατή, η επιλογή της λιτότητας απέτυχε και είναι καιρός η Ευρώπη να αλλάξει πορεία» αναφέρει το Cgil.

«Η ευρεία λαϊκή συναίνεση που έλαβε η νέα ελληνική κυβέρνηση στις πρόσφατες εκλογές επιβεβαιώνει την θέληση να χτυπήσουμε την κρίση χωρίς να 'κατεδαφίζουμε' τα δικαιώματα των πολιτών και την ήδη δύσκολη οικονομική και κοινωνική τους κατάσταση» αναφέρεται στην ανακοίνωση του το μεγαλύτερο συνδικάτο της Ιταλίας υπό την Σουζάνα Καμούσο.

Και τονίζει πως χρειάζονται πολιτικές προσανατολισμένες στην ανάπτυξη και την αναζωογόνηση της απασχόλησης, ιδίως σε ό,τι αφορά τους νέους, μέσω στοχευμένων επενδύσεων και ενίσχυσης της ζήτησης.

Newsroom ΔΟΛ


Κενό τουλάχιστον 5 δισ. ευρώ στο δημοσιονομικό πρόγραμμα


Τις «τρύπες» που υπάρχουν τόσο στο δημοσιονομικό πρόγραμμα όσο και στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ελλάδας για φέτος εξετάζουν –μεταξύ άλλων– από χθες τα τεχνικά κλιμάκια της κυβέρνησης και των τριών θεσμικών εταίρων της χώρας (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) στις Βρυξέλλες.

Ανάλογα με τη συμφωνία που θα επιτευχθεί, τα κενά στα παραπάνω προγράμματα αυξάνονται ή μειώνονται, αλλά σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα θα κληθεί να αναλάβει δράσεις για να τα καλύψει.

Σε ό,τι αφορά τη δημοσιονομική προσαρμογή και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα αλλάξει ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα της τάξεως του 3% του ΑΕΠ, η τρόικα θεωρεί ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει κενό τουλάχιστον 5 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό αφορά:

1. Το δημοσιονομικό κενό που, ούτως ή αλλιώς, εκτιμούσε η τρόικα μέχρι τον Δεκέμβριο, ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ, ότι υπάρχει στον φετινό προϋπολογισμό.

2. Την υστέρηση των εσόδων, που μόνο τον Ιανουάριο έφθασε το 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Ποσό το οποίο ενδεχομένως να αυξηθεί εάν οι φορολογούμενοι δεν ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους τον Φεβρουάριο και τους επόμενους μήνες.

3. Την εφαρμογή του προγράμματος αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης της κυβέρνησης, που κοστολογείται περίπου σε 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Αν αλλάξει ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα και υποχωρήσει στο 1,5% του ΑΕΠ, όπως επιδιώκει η κυβέρνηση στις συζητήσεις με τους δανειστές της χώρας, τότε το ποσό των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ μειώνεται αυτομάτως στα 2 δισεκατομμύρια.

Για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού η κατάσταση είναι εξίσου δύσκολη.

Ηδη η τρόικα υπολογίζει πως οι ανάγκες χρηματοδότησης της Ελλάδας είναι 12,6 δισεκατομμύρια για το 2015. Στην περίπτωση που τελικά ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα μειωθεί στο 1,5% του ΑΕΠ από το 3% του ΑΕΠ που ισχύει τώρα, τότε η Ελλάδα θα πρέπει να βρει ένα ποσό 3 δισεκατομμυρίων από άλλες πηγές, για να καλύψει την αποπληρωμή τόκων που είχε προγραμματιστεί να γίνει από το πρωτογενές πλεόνασμα.

Αποκρατικοποιήσεις

Επίσης, ένας αστάθμητος παράγοντας για το ύψος του χρηματοδοτικού κενού του 2015 είναι και η πορεία του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων. Αυτή τη στιγμή προβλέπεται ότι φέτος θα εισπραχθούν 2,2 δισ. από τις αποκρατικοποιήσεις. Ωστόσο, ο στόχος αυτός εκτιμάται πως είναι δύσκολο να επιτευχθεί, ειδικά μετά και τις εξαγγελίες της κυβέρνησης. Αρμόδια στελέχη εκτιμούν ότι από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων μπορεί να υπάρξει ένα κενό της τάξεως του 1 δισ. Οπότε το ποσό αυτό θα εκλείψει από τα έσοδα του κράτους και θα πρέπει να αναζητηθεί από άλλη πηγή. Επί της ουσίας, εφόσον αλλάξουν οι δημοσιονομικοί στόχοι όπως ζητεί η Αθήνα, θα πρέπει να δανειστεί η χώρα ένα ποσό της τάξεως των 4 δισ. Και αυτό προστίθεται στο ήδη υπάρχον κενό των 12,6 δισ. Πάντως, το οικονομικό επιτελείο συζητά με τους δανειστές τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να καλυφθεί το όποιο χρηματοδοτικό κενό του 2015 από τα κεφάλαια του ΤΧΣ, που ανέρχονται σε 11,4 δισ. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στην υπάρχουσα δανειακή σύμβαση, καθώς τα κεφάλαια ΤΧΣ αφορούν μόνο τις ανάγκες των τραπεζών και όχι του Δημοσίου.

Έντυπη Καθημερινή


Tο Άγιο Όρος απέκτησε εφαρμογή για iPhone και Android! Ευλόγησον



Ο χρήστης μπορεί να δει πληροφορίες για το νέο και παλαιό ημερολόγιο, για τις εορτές των Αγίων και τις νηστείες

Στη νέα εποχή των smartphones μπαίνει και το Άγιον Όρος το οποίο εδώ και λίγες ημέρες διαθέτει τη δική του εφαρμογή τόσο για iPhone όσο και για Android.


Η δωρεάν εφαρμογή με τίτλο «Ημερολόγιον του Αγίου Όρους» δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να έχει πληροφορίες:

- Για το παλαιό και το νέο ημερολογίο (στην Αθωνική Πολιτεία ισχύει ακόμη το παλαιό) με ταυτόχρονη παρουσίαση των εορτών τους
- Για τις νηστείες κάθε ημέρας
- Για τους βίους των Αγίων μέσω πλήρους Αγιολογίου
- Για τον τηλεφωνικό κατάλογο επικοινωνίας με το Άγιο Όρος
- Για όλες τις αγιορείτικες πανηγύρεις όλων των ιερών σκηνωμάτων
- Για ψυχωφελή γνωμικά από την σοφία των Πατέρων

Μάλιστα, αν κάποιος το επιθυμεί, μπορεί να λαμβάνει καθημερινή ειδοποίηση στο κινητό του, την ώρα που θα ορίσει, για τη γιορτή και τη νηστεία της ημέρας.

Την εφαρμογή δημιούργησε η εταιρία ASTΑΕ, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, θέλοντας να διευκολύνει τους 300.000 επισκέπτες που δέχεται κάθε χρόνο το 'Αγιον Όρος, αλλά και ευρύτερα τους πιστούς. Τα στοιχεία παραχώρησαν ευγενικά οι πατέρες της Ιεράς Μονής Παντοκράτορα του Αγίου Όρους, υπό τον όρο να διατεθούν δωρεάν.

Ο διευθυντής της AST Γιάννης Θεοδωράκης εξήγησε ότι η ιδέα για την εφαρμογή προέκυψε όταν ο ίδιος και τα στελέχη της εταιρίας, οι οποίοι επισκέπτονται συχνά την Αθωνική Πολιτεία, διαπίστωσαν ότι το μέρος στερείται πληροφορίας για τον επισκέπτη, για παράδειγμα δεν ξέρει πού να απευθυνθεί για να νοικιάσει αυτοκίνητο, ή το τηλέφωνο της Μονής που θέλει να επισκεφθεί.

Σκέψη της εταιρίας είναι να παρέχει τις πληροφορίες της εφαρμογής και στις σλαβικές γλώσσες για τους αλλοδαπούς επισκέπτες του Αγίου Όρους.


Πηγή : protothema.gr


Ούτε ένα ευρώ φόρος για α' κατοικία έως 200.000 ευρώ - Νέο χαράτσι για οικόπεδα, αγροτεμάχια, εξοχικά


Φοροελαφρύνσεις για περίπου 3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων αναμένεται να φέρει ο νέος Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ. Μάλιστα, ο νέος φόρος θα συνοδευτεί με μείωση μέχρι τον Ιούνιο των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων κατά 30% - 35%.
Αυτό σημαίνει ότι ο ΦΜΑΠ θα υπολογιστεί επί σημαντικά μειωμένων φορολογητέων αξιών σε πολλές περιοχές της χώρας. Με το νέο φορολογικό καθεστώς πολύ λιγότεροι φορολογούμενοι θα πληρώνουν φόρο για τα ακίνητα που κατέχουν, ενώ αρκετοί από όσους θα εξακολουθήσουν να πληρώνουν θα επιβαρύνονται με μειωμένα ποσά σε σύγκριση με αυτά που τους επιβάλλονται τώρα με τον ΕΝΦΙΑ.
Η πρώτη κατοικία όπως δήλωσε στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη θα είναι αφορολόγητη για την πλειονότητα των φορολογούμενων, με εξαίρεση όσους έχουν στην κατοχή τους πρώτη κατοικία μεγάλης αξίας.

Έτσι κερδισμένοι των αλλαγών στη φορολογία των ακινήτων θα είναι όσοι έχουν στην κατοχή τους μια κατοικία (α΄κατοικία) έως το αφορολόγητο όριο, καθώς δεν θα πληρώνουν φόρο, ενώ με τον ΕΝΦΙΑ πληρώνουν από το πρώτο τετραγωνικό μέτρο και το πρώτο ευρώ της αξίας του ακινήτου τους. Στον αντίποδα, χαμένοι αναμένεται να είναι όσοι έχουν σημαντική ακίνητη περιουσία, καθώς για να προκύψει διαχειρίσιμο δημοσιονομικό αποτέλεσμα οι ανώτατοι οριακοί συντελεστές μπορεί να φθάσουν σε υψηλά επίπεδα π.χ. 2% ή 3% της αξίας.
Πιο αναλυτικά, το σχέδιο που έχουν αρχίσει και επεξεργάζονται στο υπουργείο Οικονομικών προβλέπει:

1. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Με την πληρωμή της έκτης και τελευταίας δόσης του φόρου στις 27 Φεβρουαρίου, ο ΕΝΦΙΑ θα αποτελεί παρελθόν. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου είχαν εισπραχθεί από τον ΕΝΦΙΑ 1,9 δισ. ευρώ και για να επιτευχθεί ο στόχος των 2,65 δισ. ευρώ που είχε τεθεί για το 2014 θα πρέπει μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου να έχουν εισρεύσει στα δημόσια ταμεία περίπου 850 εκατ. ευρώ. Ήδη η κ. Βαλαβάνη έχει καλέσει τους φορολογούμενους να πληρώσουν τις δυο τελευταίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ μέχρι το τέλος του μήνα.

2. Θέσπιση νέου Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. Ο νέος φόρος θα έχει ατομικό αφορολόγητο όριο που θα κυμαίνεται στα επίπεδα των 200.000 ευρώ. Για να περιοριστούν οι απώλειες εσόδων από την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ εξετάζεται το αφορολόγητο όριο να εφαρμοστεί μόνο για την πρώτη κατοικία. Στην περίπτωση που υιοθετηθεί το σενάριο αυτό τότε τα φορολογικά βάρη θα σηκώσουν όσοι διαθέτουν εκτός από πρώτη κατοικία και άλλα ακίνητα όπως οικόπεδα, αγροτεμάχια, δευτερεύουσες κατοικίες.

3. Ο νέος φόρος θα υπολογίζεται με προοδευτική κλίμακα. Όσο μεγαλύτερη είναι η ακίνητη περιουσία του φορολογούμενου, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η φορολογική επιβάρυνση.
Με τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων που ισχύουν σήμερα:

• Ένας στους δύο ιδιοκτήτες ακινήτων ή 2.769.177 φορολογούμενοι έχουν στην κατοχή τους μικρή ακίνητη περιουσία που η αξία της δεν υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ. Η συνολική αξία των ακινήτων που έχουν οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι ανέρχεται σε 63,56 δισ. ευρώ με τη μέση αξία να φθάνει τις 22.954,80 ευρώ.

• 1.356.081 φορολογούμενοι διαθέτουν κτίσματα και εντός σχεδίου οικόπεδα αξίας από 50.000 έως 100.000 ευρώ. Το συνολικό ύψος της περιουσίας τους φθάνει τα 96,83 δισ. ευρώ ή 71.404,53 ευρώ κατά μέσο όρο.

• 881.698 φορολογούμενοι έχουν ακίνητη περιουσία από 100.000 έως 200.000 ευρώ.

Η απώλεια εσόδων που θα προκύψει με την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ θα είναι άνω του 1 δισ. ευρώ και όπως είπε η κ. Βαλαβάνη θα καλυφθεί από τα έσοδα που θα φέρει στα ταμεία του Δημοσίου η πάταξη της φοροδιαφυγής. Βέβαια αυτό μένει να αποδειχθεί στην πράξη.


Πηγή : imerisia.gr


«Λουκέτο» στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα έπειτα από αυτοκτονία



To άμεσο κλείσιμο του κέντρου κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα προανήγγειλε σήμερα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου μετά την αυτοκτονία αλλοδαπού την Παρασκευή. O υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης, που έφτασε στο σημείο δήλωσε ότι χρειάζεται λίγος χρόνος αλλά η δέσμευση για κλείσιμο των κέντρων κράτησης θα γίνει πράξη.

«Πάμε σε δομές ανοιχτής φιλοξενίας» δήλωσε.

Υπενθυμίζεται ότι σε αναβρασμό είναι η κατάσταση στο κέντρα κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα καθώς ένας 28χρονος μετανάστης από το Πακιστάν αυτοκτόνησε στο κέντρο κράτησης χτες το απόγευμα.

Το τραγικό γεγονός, σύμφωνα με τις καταγγελίες του ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή), οφείλεται στην παράταση της κράτησης του μετανάστη μετά το δεκαοκτάμηνο και έρχεται αμέσως μετά τον θάνατο Αφγανού από φυματίωση.

Το ΚΕΕΡΦΑ έχει καλέσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αυτή την ώρα όπως και το Δίκτυο Μεταναστών. Στο σημείο έχει προσέλθει  αντιπροσωπεία της κυβέρνησης.  Οι συγκεντρωμένοι μπήκαν μέσα στις εγκαταστάσεις.

To χρονικό

Ο Πακιστανός κρεμάστηκε με πετσέτα, που έκανε βρόγχο, από κουκέτα, μέσα σε κοντέινερ, όπου κρατείτο, την πρώτη μέρα της μεταγωγής του στο Κέντρο Κράτησης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο θάνατός του αποδίδεται σε αυτοκτονία, δεδομένου ότι από την αυτοψία και την ιατροδικαστική εξέταση δεν διαπιστώθηκαν εξωτερικές κακώσεις, ή άλλα στοιχεία, που να οδηγούν σε διαφορετική εκδοχή. Ωστόσο, αύριο θα πραγματοποιηθεί νεκροτομία και θα γίνει και τοξικολογική εξέταση, προκειμένου να αποκλειστεί και επισήμως οποιαδήποτε πιθανότητα πέρα απο την αυτοκτονία.

Τον νεαρό αλλοδαπό βρήκαν νεκρό περί τις 20:00, συγκρατούμενοί του και φώναξαν τους αστυνομικούς που φρουρούν το κέντρο, οι οποίοι με τη σειρά τους ενημέρωσαν τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Με αφορμή το τραγικό περιστατικό και δεδομένου ότι δεν είναι η πρώτη αυτοκτονία στο Κέντρο Κράτησης -μόλις πριν από μερικές μέρες διαπιστώθηκε και ο θάνατος, από παθολογικά αίτια, ενός ακόμα νεαρού κρατούμενου- δημιουργήθηκε ένταση και εξέγερση μικρής έκτασης των αλλοδαπών κρατουμένων, στον χώρο γύρω από το κοντέινερ, όπου έδωσε τέλος στη ζωή του ο 28χρονος. Η κατάσταση ηρέμησε λίγο αργότερα.

Αρχικά υπήρξε η πληροφορία ότι ο νεαρός αυτοκτόνησε, επειδή παρέμενε στο κέντρο, ενώ είχε παρέλθει το 18μηνο κράτησής του, κάτι το οποίο διαψεύστηκε από την Αστυνομία και την έρευνα που ακολούθησε.

Όπως έγινε γνωστό, ο 28χρονος Πακιστανός συνελήφθη στις 12 Δεκεμβρίου 2014 στο Ρέθυμνο, για παράνομη είσοδο και διαμονή στη χώρα. Προχθές μετήχθη στην Αθήνα, όπου παρέμεινε για ένα βράδυ στη Διέυθυνση Αλλοδαπών Αττικής, στην οδό Πέτρου Ράλλη και χθες οδηγήθηκε στην Αμυγδαλέζα.

Η προανάκριση ανατέθηκε στην Ασφάλεια Αττικής.

Τι καταγγέλλει το ΚΕΕΡΦΑ

Τηλεφώνησε στην ΚΕΕΡΦΑ φίλος του Ναντίμ ο οποίος δήλωσε ότι διέμενε μαζί του στα Κάτω Πατήσια για μία τετραετία. Είπε ότι η κράτηση του είχε προκαλέσει σοβαρά προβλήματα και ότι ηταν ανήσυχος. Το πρωί είχε τηλεφωνήσει στην οικογένειά του στο Πακιστάν λέγοντάς τους ότι φοβόταν για τη ζωή του.

Μετά την αυτοκτονία, η κατάσταση στο στρατόπεδο ήταν έκρυθμη. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου έκανε τηλεφωνικό διάβημα στον αναπληρωτή υπουργό Γ. Πανούση και τον υπεύθυνο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, ζητώντας να μην ασκηθεί βία, όπως συνέβαινε σε ανάλογες περιπτώσεις με τις προηγούμενες κυβερνήσεις.


Πηγή : newpost.gr


Τραγωδία στην Καλαμάτα: Κατέληξε η 32χρονη γυμνάστρια που πυροβολήθηκε από τον πρώην φίλο της



Η άτυχη γυναίκα πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τον Αλβανό πρώην φίλο της, που προηγουμένως την είχε χτυπήσει με ρόπαλο - Στην συνέχεια έστρεψε το όπλο στον εαυτό του - Η γυναίκα κατέληξε στο Αττικό νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί με σοβαρά τραύματα

Με τον πιο τραγικό τρόπο φαίνεται ότι ολοκληρώνεται ο κύκλος της συγκλονιστικής ιστορίας, που εκτυλίχθηκε χθες βράδυ στην Καλαμάτα, όταν ένας άνδρας πυροβόλησε μια νεαρή γυμνάστρια και ύστερα αυτοπυροβολήθηκε.


Η άτυχη κοπέλα, που ήταν βαριά τραυματισμένη στο κεφάλι, νοσηλευόταν στο Αττικό Νοσοκομείο, όπου και τελικά άφησε την τελευταία της πνοή σκορπίζοντας άφατη θλίψη σε συγγενείς και φίλους.

Τις πρώτες πρωινές ώρες είχε εκπνεύσει κατά την προετοιμασία για τη διακομιδή του στην Αθήνα και ο άνδρας από την Αλβανία, που πυροβόλησε την κοπέλα και έπειτα αυτοπυροβολήθηκε.

Ο πρωταγωνιστής του ερωτικού δράματος που αναστάτωσε την πόλη λίγες ώρες πριν ξημερώσει η γιορτή των ερωτευμένων, είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν.

Το αιματηρό επεισόδιο συνέβη λίγο πριν τις 9.00 το βράδυ της Παρασκευής  στην οδό Αβίας, μετά από έντονο καυγά.

Ο Αλβανός, που είχε απελαθεί πριν από ένα χρόνο αλλά επέστρεψε παράνομα στην Ελλάδα και δούλευε ως εργάτης, φέρεται να χτύπησε αρχικά με ρόπαλο την 32χρονη φίλη του και στη συνέχεια την πυροβόλησε στο κεφάλι, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι όλα συνέβησαν μπροστά στον πατέρα της κοπέλας! Αμέσως μετά ο δράστης έστρεψε το πιστόλι κατά πάνω του και αυτοπυροβολήθηκε.

Η Αστυνομία, πάντως διεξάγει ακόμα έρευνα για να ρίξει πλήρες φως στην υπόθεση και στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το συγκλονιστικό αυτό περιστατικό.

το Θύμα



Πηγή: eleftheriaonline.gr


Μειώνονται τα πρόστιμα για τις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας


Στο Διεθνές Τεχνικό Συνέδριο «Current Advances in Road Infrastructure Safety Equipment» που πραγματοποιείται στην Αθήνα ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο για μείωση των προστίμων για παραβιάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ο στόχος του υπουργείου είναι η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και η βελτίωση της οδηγικής ασφάλειας και όπως τόνισε αυτά θα μπορέσουν να επιτευχθούν με τα εξής μέτρα:

Επανεξέταση του ΚΟΚ και του επιπέδου των προστίμων, όπου εξετάζεται να μειωθούν αυτά που είναι ιδιαίτερα υψηλά
Εντατικοποίηση των ελέγχων στους δρόμους
Εκμετάλλευση νέων τεχνολογιών στις οδικές υποδομές
Χρήση των Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών (ITS) στις μετακινήσεις
Άμεση αντιμετώπιση σημείων του οδικού δικτύου που παρουσιάζουν υψηλή επικινδυνότητα και χρήση νέων χρηματοδοτικών εργαλείων για την κάλυψη των συγκεκριμένων αναγκών
Αποτελεσματικότερος συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων αρχών
Προγράμματα βελτίωσης της οδηγικής συμπεριφοράς κι ένταξή συναφών δραστηριοτήτων στα σχολεία
Εκστρατεία ενημέρωσης προς τους πολίτες
Εντονότερη εμπλοκή της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλή


Πηγή: iefimerida.gr


Δέος στα διεθνή μέσα για τους «αιώνιους εραστές» στο Διρό


Δύο ανθρώπινοι σκελετοί, ηλικίας περίπου 6.000 ετών, βρέθηκαν θαμμένοι αγκαλιά σε σπήλαιο στην Πελοπόννησο - Θεωρείται η αρχαιότερη τέτοιου είδους ταφή στην ιστορία

Με αναλυτικά ρεπορτάζ και φωτογραφίες υποδέχθηκαν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης την σπουδαία ανακάλυψη που ήρθε από το σπήλαιο της Αλεπότρυπας στον Διρό, στην Πελοπόννησο.

Δυο σκελετοί, που χρονολογούνται περίπου 6.000 χρόνια πριν, βρέθηκαν θαμμένοι αγκαλιά στο συγκεκριμένο σπήλαιο, κάτι που θεωρείται εξαιρετικά σπάνιο, ενώ οι επιστήμονες αξιολογούν πως πρόκειται για την αρχαιότερη ταφή του είδους σε όλον τον κόσμο.



«Μια ρομαντική ιστορία 6.000 ετών ανακαλύφθηκε σε σπήλαιο στην Ελλάδα» γράφει στο ρεπορτάζ του το Dicovery Channel, που εξηγεί επίσης ότι «οι προϊστορικοί ευρήματα ήταν τοποθετημένοι σε καμπύλη, αγκαλιάζοντας ο ένας τον άλλο. Οι σκελετοί, σύμφωνα με το DNA, ανήκουν σε άντρα και γυναίκα και υπολογίζεται πως τάφηκαν περίπου το 3.800 π.Χ.».


Το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press μεταδίδει την είδηση αναφέροντας πως «ο θάνατος δεν τους χώρισε». 

Η New York Daily News έχει τίτλο: «Αιώνια αγάπη: Τα απομεινάρια ζευγαριού κλειδωμένου σε μια αγκαλιά 5.800 ετών ανακαλύφθηκε στην Ελλάδα».


Στην ιταλική RAI, η σπουδαία ανακάλυψη αναφέρεται ως «βρέθηκε ο τάφος αιώνιων εραστών». 


Η Daily Telegraph του Σίδνεϊ αναφέρει πως βρέθηκε «ζευγάρι κλειδωμένο σε αγκαλιά χιλιετιών».



Πηγή : protothema.gr


Η εκπληκτική απάντηση Έλληνα σε Γερμανό που έστειλε ειρωνική επιστολή για τα χρέη της χώρας μας!



Απίστευτος διάλογος στο γερμανικό περιοδικό Stern – Αξίζει να διαβάσετε την εκπληκτική απάντηση στην επιστολή του Γερμανού συντάκτη!

Η παρακάτω ανοιχτή επιστολή του Walτer Wuellenweber, προς τους Έλληνες πολίτες…

με τίτλο «Αγαπητοί μας Έλληνες», δημοσιεύεται σε πρόσφατο τεύχος του γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού, Stern, για να λάβει την εκπληκτική απάντηση του Έλληνα.

Ο υπέρτιτλος του άρθρου Walτer Wuellenweber αναφέρει:

«Μετά τις τράπεζες, θα πρέπει τώρα οι Γερμανοί να σώσουν και την Ελλάδα. Πρώτα έκαναν αλχημείες οι Έλληνες στο ευρώ και τώρα, αντί να κάνουν οικονομίες, απεργούν».

Αγαπητοί Έλληνες, από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που εμείς έχουμε συνεισφέρει, όσο κανείς άλλος στο κοινό ταμείο, δηλαδή γύρω στα 200 δις, ενώ εσείς έχετε, αντίθετα, εισπράξει κατά κεφαλήν, όσα κανείς άλλος, δηλαδή σχεδόν 100 δις. Ουδέποτε λαός βοήθησε μέχρι τώρα με τη θέλησή του, σε τέτοιο βαθμό, και για τόσο μακρύ διάστημα, άλλον λαό. Είσαστε, κυριολεκτικά, οι πιο ακριβοί μας φίλοι.

Το ζήτημα πάντως είναι, ότι τελικά δεν εξαπατάτε μόνο τον εαυτό σας αλλά κι’ εμάς. Στην ουσία, ουδέποτε φανήκατε αντάξιοι του ευρώ, μιας και παρά την εισαγωγή του, δεν καταφέρατε μέχρι τώρα να εκπληρώσετε τα κριτήρια σταθερότητας.

Στην ΕΕ είσαστε ο λαός που ξοδεύει τα μεγαλύτερα ποσά σε καταναλωτικά αγαθά. Θα θέλαμε, ο πρωθυπουργός σας να προχωρήσει στο πρόγραμμά του, όμως προφανώς αυτό δεν το θέλετε εσείς, αφού συνεχίζετε απτόητοι, ν’ απεργείτε. Μη μας λέτε λοιπόν, ότι μόνο οι πολιτικοί ευθύνονται για την καταστροφή.

Εσείς έχετε εφεύρει τη Δημοκρατία κι ως εκ τούτου θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι ο λαός είναι αυτός που κυβερνά κι επομένως, έχει και την ευθύνη. Κανείς δεν σας αναγκάζει να φοροδιαφεύγετε, να χρηματίζεστε, ν’ αντιδράτε σε κάθε συνετή πολιτική και να εκλέγετε διεφθαρμένους πολιτικούς. Σε τελευταία ανάλυση, οι πολιτικοί είναι λαϊκιστές και κάνουν, ότι τους πει ο λαός. Θα μας πείτε, βεβαίως, ότι κι εμείς οι Γερμανοί δεν είμαστε πολύ καλύτεροι, όπως θέλουν κάποιοι να πιστεύουν. Κι έχετε δίκιο.

Οι Έλληνες είναι εκείνοι, που μας είχαν δείξει το δρόμο της Δημοκρατίας και της Φιλοσοφίας, καθώς και τις πρώτες γνώσεις Εθνικής Οικονομίας. Τώρα μας δείχνετε και πάλι το δρόμο. Μόνο που αυτή τη φορά, είναι λάθος δρόμος. Κι από το σημείο που εσείς έχετε τώρα φτάσει, δεν πάει παραπέρα.

Και η απάντηση που δόθηκε από ένα συμπατριώτη μας:

Αγαπητέ μου Walτer Wuellenweber, ονομάζομαι Γεώργιος Π. Ψωμάς. Είμαι δημόσιος λειτουργός κι όχι υπάλληλος, όπως κατά κόρον τα ΜΜΕ των «συμπατριωτών» σου (μου) και άλλων «συμπατριωτών» σου (μου) αναφέρουν, ως βρισιά και με περίσσεια χλεύη. Ο μισθός μου είναι 1.000. Το μήνα, όχι την ημέρα, όπως ίσως σ’ έχουν παρασύρει, να νομίζεις. Ούτε 1.000 λιγότερα από σένα.

Από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που σας έχουμε παραχωρήσει με αδιαφανείς όρους κι’ έναντι αυτών των 200 δις που λέτε, ότι μας δώσατε, το 40% περίπου των αμυντικών εξοπλισμών μας, το σύνολο σχεδόν των εθνικών τηλεπικοινωνιών μας, την κατασκευή 2 μεγάλων αεροδρομίων καθώς και πολλών χιλιομέτρων εθνικού οδικού δικτύου. Αν ξεχνώ κάτι, ζητώ να με συγχωρέσεις. Σημειώνω, πως είμαστε από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς στα καταναλωτικά προϊόντα που παράγουν τα εργοστάσιά σας.

Η αλήθεια είναι, πως δεν ευθύνονται μόνο οι πολιτικοί μας γι’ αυτή την καταστροφή. Ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης έχει και μια εταιρία γερμανικών κυρίως συμφερόντων, η οποία τους λάδωνε, για ν’ αναλαμβάνει, όπως λέω παραπάνω, δημόσια έργα (βλ. C4Ι). Πιθανολογώ, πως φταίνε και τα γερμανικά ναυπηγεία, τα οποία μας πούλησαν κάτι υποβρύχια, που γέρνουν. Είμαι σίγουρος, ότι εσύ δεν με πιστεύεις ακόμα, αλλά δείξε λίγο υπομονή και περίμενε, διάβασέ με, κι αν δεν σε πείσω, τότε διώξε με από την Ευρωζώνη, τον τόπο της Αλήθειας και της Ευημερίας, του Δίκαιου και του Σωστού.

Λοιπόν Walτer, μισός αιώνας και πάνω πέρασε από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, από τότε που η Γερμανία έπρεπε να ξοφλήσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα. Οι οφειλές αυτές, που μόνον η Γερμανία αρνείται να ξοφλήσει στην Ελλάδα (η Βουλγαρία και η Ρουμανία, τακτοποίησαν ήδη τις αντίστοιχες υποχρεώσεις τους), συνίστανται:

α) Σε χρέη ύψους 80 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων, από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

β) Σε χρέη από τη διαφορά του κλήριγκ στο μεσοπόλεμο, ύψους 593.873.000 δολαρίων, που ήταν σε βάρος της Γερμανίας.

γ) Στα αναγκαστικά δάνεια, τα οποία συνήψε το Γ΄ Ράιχ από την Ελλάδα, ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στη διάρκεια της κατοχής.

δ) Στις επανορθώσεις, που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα, για τις κατασχέσεις, αρπαγές και καταστροφές, που της προξένησε το Γ’ Ράιχ, την περίοδο της κατοχής, ύψους 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως επεδίκασαν οι Σύμμαχοι.

ε) Στις ανυπολόγιστες υποχρεώσεις της Γερμανίας για την αφαίρεση της ζωής 1.125.960 Ελλήνων (38.960 εκτελεσμένων, 12.000 νεκρών από αδέσποτες, 70.000 σκοτωμένων σε μάχες, 105.000 νεκρών στα στρατόπεδα της Γερμανίας, 600.000 νεκρών από πείνα και 300.000 απωλειών από υπογεννητικότητα).

στ) Στην ατίμητη ηθική προσβολή, που προξένησε στον ελληνικό λαό και στις ανθρωπιστικές ιδέες που εκφράζει η ελληνική ιδέα. Αυτό το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, είναι ηθικής τάξης, ύψιστης ηθικής αξίας.

Ξέρω Walτer, σε πειράζουν αυτά που γράφω, αλλά και μένα με πείραξαν, αυτά που έγραψες! Αλλά περισσότερο με πειράζουν, αυτά που σκέφτεσαι και θέλεις να κάνεις για μένα και τους «συμπατριώτες» σου, τους Έλληνες !

Walτer, φίλτατε Walτer, στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται 130 γερμανικές επιχειρήσεις, στις οποίες, περιλαμβάνονται σχεδόν όλοι οι γερμανικοί κολοσσοί, οι οποίες πραγματοποιούν ετήσιο τζίρο της τάξης των 6,5 δισ. ευρώ.

Ξέρεις Walτer, σύντομα δε θα μπορώ ν’ αγοράζω Γερμανικά προϊόντα, γιατί δεν θά έχω λεφτά. Εγώ Walτer μεγάλωσα στα λίγα, θα τ’ αντέξω. Και μην ανησυχείς για τους νέους στην Ελλάδα, είμαστε ακόμα πολλοί παλιοί, για να τους βοηθήσουμε, να εξοικειωθούν στη νέα κατάσταση. Αλλά εσείς βρε Walτer, τους ανέργους σας, που θα δημιουργηθούν από την κατάσταση αυτή στην Ελλάδα, πως θα τους αντιμετωπίσετε;

Πες μου σε παρακαλώ, έχω απορία: Εμείς οι Έλληνες πρέπει να φύγουμε από την Ευρώπη, την Ευρωζώνη (κι απ’ όπου αλλού θέλετε, εσείς, οι Γερμανοί, οι Σουηδοί, οι Ολλανδοί και λοιποί «συμπατριώτες). Πρέπει να φύγουμε, για να σωθούμε από μια Ένωση, κατ’ επίφαση. Από μια ομάδα κερδοσκόπων. Από μια ομάδα, στην οποία είμαστε συμπαίκτες, όσο καταναλώναμε τα προϊόντα των συμπαικτών!

Εγώ φίλτατε Walτer, πιστεύω, ότι οι Έλληνες θα πρέπει να σταματήσουν ν’ αγοράζουν Mercedes, BMW, Opel, Ford, Scoda, κλπ. συμμαχικά προϊόντα, γιατί, δεν μπορούν και δεν πρέπει! Δεν το αξίζουν. Θα πρέπει να σταματήσουν ν’ αγοράζουν προϊόντα από το Lidl, το Praktiker και το IKEA. Γιατί δε θα μπορούν πια να τ’ αγοράσουν αυτά τα προϊόντα, βρε αδερφέ, τι να κάνουμε!

Φίλτατε Walτer, θα πρέπει να κανονίσουμε και κάποιες άλλες «λεπτομέρειες» . αν μου επιτρέπεις βέβαια, γιατί εσύ είσαι ο «πιστωτής» της ζωής μου. Ξέρεις βρε φίλε Walτer, θέλω να μου επιστρέψεις τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ μου, που έκλεψες εσύ (όχι ΕΣΥ βεβαίως, αλλά κάποιοι ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ), θέλω τα ΑΘΑΝΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΟΥ, που βρίσκονται στα Μουσεία του Βερολίνου, του Μονάχου, του Λονδίνου, του Παρισιού, της Ρώμης! Τα θέλω τώρα, που μπορεί να πεθάνω, αλλά θέλω να πεθάνω, κοντά στους πατέρες μου!


Πηγή : ingossip.gr




Αστυνομικοί σκότωσαν άστεγο επειδή τους πέταξε πετραδάκια - ΒΙΝΤΕΟ


Η κατάσταση παραμένει τεταμένη σε μία μικρή πόλη στις βορειοδυτικές ΗΠΑ, όπου πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις μετά τον θάνατο ενός άστεγου μετανάστη από το Μεξικό, τον οποίο σκότωσαν αστυνομικοί, επειδή εκείνος τους πέταξε… πετραδάκια.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Τρίτη στο Πάσκο, στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, μια μικρή πόλη που βρίσκεται σε απόσταση 350 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά του Σιάτλ.

«Δεν θέλουμε άλλο ένα Φέργκιουσον εδώ στο Πάσκο» δήλωσε ο ιατροδικαστής Νταν Μπλέισντελ σε μία συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Seattle Times, αναφερόμενος στην πόλη της κομητείας Σεντ Λούις όπου η δολοφονία αυτό το καλοκαίρι του Μάικλ Μπράουν, ενός νεαρού άοπλου Αφροαμερικανού από έναν λευκό αστυνομικό είχε πυροδοτήσει βίαιες διαδηλώσεις.

Οι άνδρες της τοπικής αστυνομίας επενέβησαν επειδή ένας άνδρας, ο Αντόνιο Ζαμπράνο Μόντες, πετούσε πετραδάκια εναντίον τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Ερασιτεχνικό βίντεο καταγράφει 3 αστυνομικούς να έχουν τα όπλα παρατεταμένα και να στοχεύουν εναντίον του άνδρα τον οποίο έχουν κυνηγήσει πεζή σε μια πολυσύχναστη διασταύρωση.

Οι αστυνομικοί υποστήριξαν ότι προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν με ένα όπλο ηλεκτρικής εκκένωσης (τέιζερ), όμως ο Μόντες συνέχισε να τους επιτίθεται παρά τα ηλεκτροσόκ που υπέστη.

Εντούτοις στο βίντεο φαίνεται ότι το θύμα σηκώνει τα χέρια ψηλά προσπαθώντας να ξεφύγει, λίγα δευτερόλεπτα προτού τον πυροβολήσουν.

Την Τετάρτη το Μεξικό «καταδίκασε τη δολοφονία του Μεξικανού Αντόνιο Ζαμπράνο, που προήλθε από την χρήση φονικής βίας από τις δυνάμεις επιβολής της τάξης».

Ο Μπλέισντελ, ο ιατροδικαστής της κομητείας του Φράνκλιν, εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει την έναρξη μιας έρευνας προκειμένου να εξακριβωθούν οι συνθήκες θανάτου του άστεγου, σύμφωνα με τους Σιάτλ Τάιμς.

Στην περίπτωση αυτή, ορίζεται ένας δικαστής που θα πρέπει να εξετάσει τα στοιχεία και να αποφασίσει εάν η χρήση φονικής βίας ήταν δικαιολογημένη, εξήγησε η εφημερίδα.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας της Ουάσιγκτον, Τζέι Ίνσλι, ανέφερε την Πέμπτη ότι βρίσκεται σε επαφή με τις αρχές του Πάσκο προκειμένου να εξετάσει την αναγκαιότητα διενέργειας μιας πιο διεξοδικής έρευνας για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς.

«Θα φθάσουμε στο βάθος αυτής της υπόθεσης προκειμένου να κατανοήσουμε τις συνθήκες» θανάτου του άστεγου, υποσχέθηκε ο ίδιος.


Πηγή : newsit.gr



YAMAHA TMAX 530, TMAX IRON MAX 2015: ΜΙΚΡΟ-ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ


Tο μεγαλύτερο σκούτερ της γιαπωνέζικης εταιρίας των τρια διαπασών, το Yamaha TMAX, ο βασιλιάς maxi scooter ανανεώνεται και αποκαλύπτεται στην EICMA 2014. Μαζί του και το TMAX Iron Max 2015

Η εταιρία του Iwata επανέρχεται ταχύτατα στο “θέμα” ΤΜΑΧ, το πιο καλοπουλημένο σκούτερ της από το 2001 που έκανε το λανσάρισμά του, με νέα χαρακτηριστικά, αλλά και μια νέα ειδική έκδοση που ονομάζεται Iron Max, που φοράει ακόμα πιο εξωτικά εξαρτήματα.

Τα βασικά χαρακτηριστικά έχουν παραμείνει στα δυο σκούτερ, όπως για παράδειγμα ο δικύλινδρος κινητήρας των 530cc και το αλουμινένιο πλαίσιο των δύο δοκών. Το νέο TMAX του 2015 δέχεται facelift στο ρύγχος (με ρυθμιζόμενη ζελατίνα σε δύο θέσεις) με νέα σχεδίαση προβολέων και τη χρήση LED, διατηρώντας τις γωνίες του προκατόχου του.



Επίσης έχουν τοποθετηθεί νέοι καθρέφτες – υπήρχαν παράπονα από πολλούς ιδιοκτήτες των προηγούμενων ΤΜΑΧ – με μακρύτερα μπράτσα, ψηλότερα τοποθετημένοι.

Η μεγάλη διαφορά για το 2015 αφορά στο πιρούνι που είναι ανεστραμμένο, με καλάμια 41 mm, πιο άκαμπτο και ελαφρύτερο από πριν, μαζί με ένα ξανασχεδιασμένο φτερό που δίνει πιο σπορ εμφάνιση.

Οι ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες των δίσκων του μπροστινού τροχού που προορίζονταν αρχικά για σπορ μοτοσυκλέτες βρήκαν το δρόμο τους προς στο νέο TMAX, μια πρωτιά για σκούτερ της Yamaha. Οι νέες δαγκάνες με τα 4 αντικρυστά έμβολα ενεργούν πάνω στους (δύο) πλευστούς δίσκους, διαμέτρου 267 mm.



Μια ακόμα καινοτομία του Yamaha TMAX 530 του 2015 είναι η εκκίνηση με Smartkey (που καταργεί τη χρήση του παραδοσιακού κλειδιού), η παροχή ρεύματος 12 V, για κινητά και άλλες συσκευές, όπως και δύο αναλογικά όργανα (στροφόμετρο, κοντέρ) με μαύρο φόντο και κόκκινο φως. Επίσης καταργήθηκε και το φωτάκι που βρισκόταν στο ρύγχος.

Το νέο Yamaha TMAX 2015 θα διατίθεται σε χρωματισμούς Ασημί ματ, Άσπρο γυαλιστερό και Γκρι ματ.





Το Yamaha TMAX Iron Max 2015 έχει τροχούς βαμμένους μαύρο ματ με σιρίτια μεταλλικά γκρι. Το νέο ανεστραμμένο πιρούνι έχει ανοδιωμένα στελέχη σε χρυσό χρώμα.

Η σέλα έχει εμφανείς ραφές και δάπεδο με αλουμινένια καλύμματα με το λογότυπο Iron Max. Στα αξεσουάρ υπάρχει και το τελικό εξάτμισης της Akrapovic από τιτάνιο με φινίρισμα μαύρο ματ.






Έξαλλη πρώην Βουλευτής: «Χωρίς αστυνομική φρουρά πλήττεται η εικόνα μου»


Από τις πρώτες αποφάσεις του Αλέξη Τσίπρα, λίγες μόνο ημέρες μετά την ορκωμοσία του στον πρωθυπουργικό θώκο ήταν να αποσύρει τους αστυνομικούς φρουρούς από τους πολιτικούς…

Η απόφαση του είχε διττό χαρακτήρα. Από την μια, ο πρωθυπουργός ήθελε να δείξει (και να αποδείξει) πως οι βουλευτές της κυβέρνησης του δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και πως δεν είναι απόμακροι από την κοινωνία , και από την άλλη για πρακτικούς λόγους εκτίμησε μαζί με τον νέο υπουργό δημόσιας τάξης πως οι αστυνομικοί είναι πολύ πιο σημαντικοί στην μάχη για την αντιμετώπιση του εγκλήματος από το να υποχρεώνονται να φυλάσσουν πολιτικά πρόσωπα ακόμα και όταν οι τελευταία απολάμβαναν ένα ξέγνοιαστο σαββατοκύριακο στην εξοχή ή ένα πολυτελέστατο δείπνο.

Αυτό ωστόσο που δεν περίμενε κανείς είναι πως στην ομολογούμενος κατανοητή από την πλειοψηφία της κοινής γνώμης απόφαση, αντέδρασε μερίδα… πρώην βουλευτίνων!

Μάλιστα κάποια από τις κυρίες της βουλής που πλέον δεν «κοσμούν» τα έδρανα, δήλωσε εξοργισμένη off the record από το γεγονός σε φιλική συζήτηση καθώς έχασε μέρος του… πρεστίζ της!

Όπως μάλιστα αποκάλυψε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ι. Πανούσης, τη φρουρά οι πρώην βουλευτές δεν την επιδίωκαν τόσο για την προστασία τους, ούτε για να έχουν κάποιους ανθρώπους να τους κάνουν δουλειές, αλλά για…να πουλάνε «μούρη»!

Έτσι με απόφαση του υπουργού οι πρώην βουλευτές δεν δικαιούνται πλέον φρουρά. Οι πρώην υπουργοί δικαιούνται μόνον έναν αστυνομικό, πλην του πρώην υπουργού Μιχ. Χρυσοχοΐδη που δικαιούται περισσότερους για ευνόητους λόγους.

Οι νυν βουλευτές θα έχουν δύο αστυνομικούς στη φρουρά τους, αλλά μειώθηκε κατά πολύ η φρουρά του Πρωθυπουργού, που ήταν περίπου 120 άτομα. Μειώθηκε στους 40. Από τις αποσύρσεις αυτές ήδη εξοικονομήθηκαν 500 αστυνομικοί και απελευθερώθηκαν 79 οχήματα που πάνε όλα στα αστυνομικά τμήματα.


Πηγή : .rizopoulospost.com


Οι «θρύλοι» του Αγίου Βαλεντίνου – Πώς από την αυτοθυσία κατέληξε στην εμπορευματοποίηση;



Και να΄μαστε πάλι στη 14η Φεβρουαρίου. Τη γιορτή που τα ζευγάρια σνομπάρουν και οι αδέσμευτοι λατρεύουν να... μισούν. Άγιος Βαλεντίνος λοιπόν. Όλοι γνωρίζουμε τη γιορτή των ερωτευμένων, λίγοι όμως έχουν μπει στη διαδικασία να ψάξουν πως ένας Άγιος κατέληξε να γίνει από τη μία το έμβλημα του έρωτα και από την άλλη η χαρά του καταναλωτισμού.

Επιμέλεια: Όλγα Παρθενέα-Γεωργάτσου

Τόσους αιώνες πριν, κανείς δεν περίμενε η θυσία δύο φιλεύσπλαχνων ιερωμένων να οδηγήσει στην καθιέρωση μιας ημέρας αποκλειστικά και μόνο για τους ερωτευμένους. Ο Βαλεντίνος, ο ιερέας Μάριος, πολλοί μυστικοί –και παράνομοι- γάμοι και ένας εξαγριωμένος αυτοκράτορας, ήταν αρκετά για να καθιερωθεί η 14η ημέρα του Φεβρουαρίου ως η ημέρα που εξυμνεί τον έρωτα.

Ποιος ήταν ο Βαλεντίνος;

Μπορεί οι θρύλοι γύρω από τη δράση και την αγιοποίηση του Βαλεντίνου να διαφέρουν μεταξύ τους, ωστόσο το γεγονός πως ο άνθρωπος αυτός υπήρξε και αποτελεί ιστορικό πρόσωπο δεν χωρά αμφισβήτηση. Ο Βαλεντίνος έζησε τον 3ο αιώνα μ.Χ και ήταν ένας από τους πιο ανθρωπιστές ιερωμένους της Ρώμης. Αποτέλεσε μία από τις αντισυμβατικότερες μορφές της εποχής, καθώς σε όλα τα πιθανά σενάρια που έχουν ακουστεί κατά καιρούς, παρουσιάζεται ως ένας δυναμικός, πιστός στις απόψεις και τις αντιλήψεις του  και απόλυτα θρησκευόμενος άνθρωπος. Σήμερα, θεωρείται προστάτης των επιληπτικών και των ερωτευμένων, παρότι ο ίδιος δεν έδρασε ποτέ σκόπιμα για να μείνει στην ιστορία. Ο Άγιος αυτός των Καθολικών απέκτησε τεράστια φήμη τόσο για την ανθρωπιστική του δράση, όσο και την αυτοθυσία του προκειμένου να προστατέψει τα ζευγάρια από τον αποχωρισμό και για το μαρτυρικό του τέλος.

Ο πρώτος θρύλος

Ο ιερωμένος που αντιτάχθηκε στον αυτοκράτορα για χάρη του έρωτα

Ο πρώτος και πιο διαδεδομένος θρύλος για την προσωπικότητα και τη δράση του Καθολικού Αγίου, τον θέλει να εξοργίζει τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Κλαύδιο τον Γοτθικό, ο οποίος από τον Οκτώβριο του 268 μ.Χ μέχρι τον Αύγουστο του 270 μ.Χ που βρισκόταν στην εξουσία φρόντισε να εντάξει τον έρωτα στις πιο «επικίνδυνες» για το κράτος αμαρτίες που έπρεπε να αποφευχθούν πάση θυσία.


ο καθολικός Άγιος Βαλεντίνος

Κάθε χρόνο στις 14 Φεβρουαρίου η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία τιμούσε την Θεά Γιούνο, σύζυγο του άρχοντα των Θεών, Γιούπιτερ, και προστάτιδα των γυναικών, της οικογένειας και της συζυγικής αγάπης. Μια μέρα μετά, στις 15 Φεβρουαρίου ξεκινούσε η γιορτή Λουπερκάλια που ήταν από τις παλαιότερες ρωμαϊκές και τελούνταν προς τιμήν του Θεού της Γονιμότητας, Λούπερκους. Η ιδιαιτερότητα της γιορτής αυτής ήταν μεγάλη, καθώς παρότι άντρες και γυναίκες δεν συνήθιζαν να ζουν κοντά και να έχουν καθημερινά επαφή, στα Λουπερκάλια είχε καθιερωθεί κάθε άντρας να έχει τη συνοδό του την οποία δεν διάλεγε φυσικά ο ίδιος, αλλά η τύχη γι’ αυτόν. Κάθε άντρας τραβούσε κλήρο στον οποίο αναγραφόταν το όνομα μιας γυναίκας, την οποία εκείνος συνόδευε μέχρι τη λήξη των εορτασμών. Λόγω των περιορισμών της εποχής, πολλά από τα ζευγάρια που «έδεναν» στα Λουπερκάλια κατέληγαν ερωτευμένα και οδηγούνταν στο γάμο.

Το δέσιμο αυτό μεταξύ τους αποτέλεσε τεράστιο πρόβλημα για τον Αυτοκράτορα Κλαύδιο ο οποίος είδε τους Ρωμαίους άντρες να αρνούνται να καταταγούν στις λεγεώνες στην προσπάθειά τους να μην χωρίσουν από τις αγαπημένες τους. Δεδομένου του ότι οι εκστρατείες και οι μάχες που καλούνταν η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία να δώσει την εποχή εκείνη ήταν πολλές, ο Κλαύδιος αποφάσισε να «αναγκάσει» τους άντρες του να τον ακολουθήσουν εκδίδοντας διάταγμα του απαγόρευε τους γάμους και τους αρραβώνες. Οι εντολές ήταν σαφείς όμως κάπου εκεί ο Βαλεντίνος αποφάσισε να μην υπακούσει την  εξουσία, αλλά το ένστικτό του και να βοηθήσει τα νέα ζευγάρια να παντρευτούν κρυφά από τον Κλαύδιο. Έχοντας στο πλευρό του τον καλό του φίλο και ιερέα Μάριο, αποφασίζει να παρακούσει τις αυτοκρατορικές εντολές και να παντρέψει τα νέα ζευγάρια κρυφά.

Η οργή του Κλαύδιου και το μαρτυρικό τέλος του Βαλεντίνου

Η δράση των δύο ιερωμένων δεν άργησε να μαθευτεί, με τον Κλαύδιο να απαιτεί να συρθούν μπροστά του οι άνθρωποι που παράκουσαν τις εντολές του. Οι δύο ιερείς αντί να απολογηθούν προσπάθησαν να μυήσουν τον Αυτοκράτορα στον Χριστιανισμό, με τη θανατική καταδίκη μοιάζει αναπόφευκτη. Το μαρτυρικό τους τέλος όμως ήταν αυτό που «επισφράγισε» τη θυσία του Βαλεντίνου και του Μάριου, καθώς λιθοβολίθηκαν και στη συνέχεια αποκεφαλίστηκαν στις 14 Φεβρουαρίου του 269 μ.Χ.Η μνήμη του πρώτου τιμάται μέχρι σήμερα, ο Μάριος όμως ξεχάστηκε και επισκιάστηκε πλήρως από το Βαλεντίνο. Ο Κλαύδιος από την άλλη, δεν πρόλαβε να «χαρεί» τη νίκη του, καθώς ένα μόλις χρόνο μετά προσβάλλεται από λοιμώδη νόσο κατά τη διάρκεια εκστρατείας και πεθαίνει.

Ο δεύτερος θρύλος

Η μεταστροφή του Δικαστή Αστέριου και η τιμωρία του Βαλεντίνου

Και σε αυτό το σενάριο ο Βαλεντίνος δέχεται την οργή του Κλαύδιου για την επιρροή που εκείνος άσκησε στο Δικαστή Αστέριο, ο οποίος πείστηκε για το μεγαλείο της θρησκείας του Βαλεντίνου και βαφτίστηκε μαζί με όλη του την οικογένεια Χριστιανός. Ο Αστέριος ζήτησε από το Βαλεντίνο χρησιμοποιώντας τη δύναμη του Χριστιανισμού να θεραπεύσει την τυφλή, θετή του κόρη προσφέροντας του ως αντάλλαγμα ό,τι του ζητούσε. Μόλις η κόρη του θεραπεύτηκε, ο Αστέριος ασπάστηκε τον Χριστιανισμό και ο Βαλεντίνος εκτελέστηκε από τον Κλαύδιο για τη μεταστροφή του Δικαστή. Τότε, η κοπέλα που ο ιερέας θεράπευσε φύτεψε προς τιμήν του μια αμυγδαλιά στον τάφο του. Αυτός είναι και ο λόγος που τα άνθη του δέντρου αυτού εξελίχθηκε σε σύμβολο της αγάπης και της φιλίας.

Ο τρίτος θρύλος

Η βοήθεια στους φυλακισμένους και η άρνηση του Βαλεντίνου να αποκηρύξει το Χριστιανισμό

Σύμφωνα με τον τρίτο θρύλο ο Βαλεντίνος ήταν Ρωμαίος πολίτης που -όπως λέει και το όνομά του- φημιζόταν για την ανδρεία και το θάρρος του. Λέγεται πως βοηθούσε τους φυλακισμένους Χριστιανούς να δραπετεύσουν από τα ρωμαϊκά μπουντρούμια και εκτελέστηκε στις 14 Φεβρουαρίου του 269 μ.Χ, όταν συνελήφθη και αρνήθηκε να αποκηρύξει το Χριστιανισμό.

Τα λείψανα του Αγίου και ο επίσημος εορτασμός

Ο Βαλεντίνος αγιοποιήθηκε αρκετά χρόνια μετά, το 496 μ.Χ όταν ο Πάπας Γελάσιος ο Α’ αποφάσισε να τιμάται ο Άγιος Βαλεντίνος ως μάρτυρας της Χριστιανικής πίστης στις 14 Φεβρουαρίου. Τα λείψανα του Αγίου βρίσκονται σε εκκλησία που φέρει το όνομά του και στην ιταλική επαρχιακή πόλη Τέρνι. Μάλιστα, στο εκκλησάκι αυτό κάθε χρόνο ανήμερα της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου καταφεύγουν ζευγάρια που σκοπεύουν να παντρευτούν μέσα στον επόμενο χρόνο για να δώσουν υπόσχεση δέσμευσης.

Ο Άγιος Βαλεντίνος και η σημερινή, εμπορευματοποιημένη εκδοχή του

Η μορφή της συγκεκριμένης γιορτής όπως τη γνωρίζουμε σήμερα έχει τις ρίζες της στη Βρετανία και την Γαλλία του Μεσαίωνα. Τα δώρα έγιναν σήμα κατατεθέν του Αγίου Βαλεντίνου και το «πανηγυράκι»των εκπλήξεων μεταξύ των ζευγαριών και των χειρόγραφων επιστολών αγάπης «καπέλωσε» την ιστορία του ιερέα Βαλεντίνου.

Η Αγγλία της εποχής έδινε τεράστια σημασία στον εορτασμό της ημέρας των ερωτευμένων, αφού αναφορές της γιορτής υπάρχουν και στον Άμλετ του Σαίξπηρ, ο οποίος έβαλε την Οφέλια να τραγουδήσει τον έρωτα: «Καλό πρωί. Είναι σύσκοτο. Τον Άγιο Βαλεντίνο γιορτάζω κι ήρθα κόρη εδώ στο παραθύρι σου να ιδώ ταίρι με σε αν θα γίνω».

Κανείς δεν ξέρει γιατί ο κόσμος της εποχής εκείνης μετέτρεψε το έργο του Αγίου σε μια γιορτή καθαρά εμπορική, ωστόσο το έθιμο έγινε ιδιαιτέρως δημοφιλές και αγαπητό σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Η Αμερική το υιοθέτησε στις αρχές του 18ου αιώνα και πολλές ακόμα χώρες ακολούθησαν το παράδειγμά της. Η Ελλάδα δε θα μπορούσε να ξεφύγει και εξακολουθεί να γιορτάζει κάθε χρόνο τον Άγιο Βαλεντίνο παρότι η Ορθόδοξη Εκκλησία αρνείται να αποδεχτεί τη συγκεκριμένη γιορτή. Το ορθόδοξο εορτολόγιο δεν μνημονεύει πουθενά τον Βαλεντίνο με τους ανθρώπους της Εκκλησίας να τον θεωρούν «μυθοπλασία δυτικής προέλευσης».

Όπως και έχει πάντως η συγκεκριμένη γιορτή εξακολουθεί να μην περνά απαρατήρητη στην Ελλάδα, όχι τόσο για το ενδιαφέρον που δείχνουν για τον Άγιο Βαλεντίνο και τα δώρα οι ερωτευμένοι, αλλά για την γκρίνια των αδέσμευτων που μοιάζουν να... μισούν τη συγκεκριμένη μέρα.


Πηγή : koolnews.gr


Ντ. Μπακογιάννη: Κρίμα για το ΕΛΚ, είμαστε πρωτίστως όλοι Έλληνες


Κριτική στο ψήφισμα που εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για την Ελλάδα ασκεί η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη μέσω των social media.
«Κρίμα για το ΕΛΚ. Υποτιμούν ότι σε μία εθνική διαπραγμάτευση είμαστε πρωτίστως όλοι Έλληνες» αναφέρει η κ. Μπακογιάννη στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter.

Νωρίτερα,απαράδεκτο χαρακτήρισε το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την Ελλάδα ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, ενώ με ανάρτησή του στο προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ανέφερε ότι ήταν απαράδεκτη και η αποδοχή του ψηφίσματος από την ελληνική αντιπροσωπεία.
Σημειώνεται το ΕΛΚ στο χθεσινό του ψήφισμα καλούσε τη νέα ελληνική κυβέρνηση «να μη θέσει σε κίνδυνο την οικονομική πρόοδο που επιτεύχθηκε κατά τη διάρκειας της ηγεσίας του Αντώνη Σαμαρά».
«Οι θυσίες που έγιναν από τον ελληνικό λαό δεν μπορούν να τεθούν σε κίνδυνο μέσω μιας μονομερούς συμπεριφοράς. Ο πρωθυπουργός Τσίπρας πρέπει να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις που έγιναν από την προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση» ανέφερε μεταξύ άλλων το ΕΛΚ.


Πηγή : naftemporiki.gr


Παναθηναϊκός - Ερυθρός Αστέρας 74-69



Η εντός έδρας ήττα της Μακάμπι Τελ Αβίβ απ' την Άλμπα Βερολίνου του είχε δώσει τη δυνατότητα να γνωρίζει πως σε περίπτωση νίκης επί του Ερυθρού Αστέρα (1-6) στο ΟΑΚΑ όχι μόνο θα έπιανε στο 5-2 την ισραηλιτική ομάδα, αλλά και πως θα την προσπερνούσε μέσω goal average. O Παναθηναϊκός πήγε απ' τον παράδεισο του +22 στο 11" στην κόλαση του -5 στο 36', αλλά εν τέλει επέστρεψε (74-69) για τη δεύτερη θέση του ε' ομίλου της Ευρωλίγκας.

Η επόμενη υποχρέωσή του στο ΤΟΡ 16 τον θέλει να ταξιδεύει στο Τελ Αβίβ (26/2) και με τον Γκάνι Λαουάλ στη διάθεσή του (ενδεχομένως και με τον Νίκο Παππά), αλλά μέχρι τότε έχουν σειρά η ΑΕΚ (16/2) και τα Τρίκαλα (18/2) στο ΟΑΚΑ για την Α1 κι ο ΠΑΟΚ (22/1) στην Πυλαία για το Κύπελλο Ελλάδος.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Όσο εντυπωσιακός ήταν στην πρώτη περίοδο, άλλο τόσο ανάποδος ήταν ο Παναθηναϊκός στο υπόλοιπο της αναμέτρησης της 7ης αγωνιστικής του ΤΟΡ 16 της Ευρωλίγκας. Ή σχεδόν στο υπόλοιπο, αφού στα τελευταία λεπτά θυμήθηκε τι έπρεπε να κάνει. Ο Ερυθρός Αστέρας τον απείλησε με τη δεύτερη ήττα του στο ΟΑΚΑ, αλλά η απειλή δεν έγινε πράξη, αντ' αυτού έγινε δεύτερη θέση στον όμιλό του. Να 'ναι καλά οι Διαμαντίδης & Σλότερ και στο ενδιάμεσο ο Βλάντο Γιάνκοβιτς με το επιθετικό ριμπάουντ του (σε δικό του άστοχο σουτ) και τις 2/2 ελεύθερες βολές του, όπως κι ο Μάρκους Γουίλιαμς, ο οποίος αστόχησε στο τρίποντο της πιθανής ισοφάρισης στα -9".

MVPs: Οι Διαμαντίδης (11π. με 0/3δίπ., 3/8τρίπ., 2/2β., 4ρ., 10ασ., 4κλ., 1λ. σε 32:17) & Σλότερ (16π. με 4/6δίπ., 2/6τρίπ., 2/3β., 2ρ., 3ασ., 1κλ., 1λ. σε 26:33) έκαναν τα... πάντα όλα, ώστε ο Παναθηναϊκός να επιστρέψει στα τελευταία λεπτά και να κρατήσει τη νίκη.

ΑΦΑΝΤΟΣ: Ο Μάρκους Γουίλιαμς πλησίασε το μέσο όρο του (11,3π. πριν απ' το τζάμπολ), αλλά οι 10 πόντοι του προήλθαν από 0/3 δίποντα, 2/7 τρίποντα και 4/4 ελεύθερες βολές, ενώ η υπόλοιπη στατιστική του κατέγραψε μόνο 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ (6,5ασ. πριν απ' το τζάμπολ, ενώ κατέχει και το ρεκόρ της διοργάνωσης με 17ασ.) και 7 λάθη σε 33:43.

ΚΕΥ ΡΟΙΝΤ: Ο Παναθηναϊκός εξέπληξε και τον... εαυτό του στην πρώτη περίοδο, όταν μ' εντυπωσιακή ενέργεια στην άμυνα και βοήθειες στο μαρκάρισμα του Εστεμπάν Μπατίστα πάνω στον Μπόμπαν Μαριάνοβιτς ανάγκασε τον Ερυθρό Αστέρα να σκοράρει τους πρώτους πόντους του μετά από 4:34 (9-2) και τον ύψους 2,21μ. Σέρβο σέντερ να πάρει την πρώτη προσπάθειά του στο 8' (18-6)! Με 4/7-0/8 τρίποντα, 7-0 κλεψίματα και 2-9 λάθη η πρώτη περίοδο δεν είχε άλλη επιλογή απ' το να κλείσει στο εντυπωσιακό 26-6, οι Διαμαντίδης, Γιάνκοβιτς & Γκιστ συνέχισαν για περισσότερα από 10 συνεχόμενα λεπτά, αλλά οι υπόλοιποι δεν ήταν ανάλογοι σε προσφορά.

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης δε βοήθησε, όπως ούτε ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης μεταξύ άλλων, ο Παναθηναϊκός σούταρε 0/6 τρίποντα στη δεύτερη περίοδο, ο Ερυθρός Αστέρας δεν υπέπεσε σε κανένα λάθος στο ίδιο διάστημα κι η αντεπίθεση μόλις είχε αρχίσει (28-6 στο 11', 30-23 στο 17'). Στην τρίτη περίοδο ήταν η σειρά του Μπόμπαν Μαριάνοβιτς ν' αναλάβει δράση, με 15 πόντους του (7/7δίπ., 1/2β.) μέσα σ' ελάχιστα λεπτά το 47-34 στο 23' έγινε 52-51 στο 30' και με την έναρξη της τέταρτης περιόδου ήταν η ώρα και το προβάδισμα ν' αλλάξει χέρια (52-53 στο 32')! O Παναθηναϊκός πια δεν ευστοχούσε σε τρίποντο με την... καμία (1/5τρίπ. στην γ' περ., ενώ ούτε ο ίδιος ο Αντώνης Φώτσης δεν πίστεψε το δικό του με... ταμπλό για το 60-58 στο 34'), αλλά αυτό δεν ήταν το τελευταία προβάδισμά του, παρότι ο Τσαρλς Τζένκινς έκανε το 60-65 στο 36'.

O ΑJ Σλότερ με κλέψιμο και lay up μείωσε σε 62-65 37', ο Δημήτρης Διαμαντίδης με τρίποντο ισοφάρισε σε 65-65 στα -2:43 κι ο 27χρονος Αμερικανός γκαρντ με νέο τρίποντο έκανε το 68-65 στα -2:10. Ακολούθησε η άμυνα του Τζέιμς Γκιστ στον Μπόμπαν Μαριάνοβιτς, οι 4/4 ελεύθερες βολές των Διαμαντίδη & Γιάνκοβιτς για το 71-67 στα -59,4", ο Μάρκους Γουίλιαμς επίσης απ' τη γραμμή του φάουλ μείωσε σε 72-69 στα -47,7", ο αρχηγός του Παναθηναϊκού αστόχησε σε τρίποντο αμέσως μετά, αλλά το ίδιο έκανε κι ο Μάρκους Γουίλιαμς στα -9", πριν ο AJ Σλότερ με layup στον αιφνιδιασμό διαμορφώσει το τελικό σκορ.

ΑΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Ο Ερυθρός Αστέρας ήταν (κι είναι) τελευταίος στον ε' όμιλο της Ευρωλίγκας, αλλά η ευκαιρία του Παναθηναϊκού ν' ανέβει στη δεύτερη θέση και πολύ περισσότερο οι αδελφοποίηση των φίλων του μ' αυτούς του Ολυμπιακού προϊδέαζε για 5ψήφιο αριθμό προσέλευσης. Την αναμέτρηση παρακολούθησαν από κοντά περίπου 12.000 φίλοι του Παναθηναϊκού βάσει κι επίσημης πληροφόρησης.

Τα δεκάλεπτα: 26-6, 37-29, 52-51, 74-69
Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Σλότερ 11 (4/6δίπ., 2/6τρίπ., 2/3β., 2ρ., 3ασ., 1κλ., 1λ. σε 26:33), Μποχωρίδης (1ρ. σε 6:20), Γιάνκοβιτς 6 (0/5δίπ., 1/3τρίπ., 3/4β., 4ρ., 2κλ. σε 31:44), Φώτσης 3 (0/1δίπ., 1/4τρίπ., 5ρ., 1κοψ. σε 13:22), Νέλσον 7 (3/5δίπ., 0/3τρίπ., 1/1β., 2ρ., 1κλ., 1κοψ., 2λ. σε 19:17), Μαυροκεφαλίδης 6 (2/5δίπ., 0/1τρίπ., 2/2β., 1ρ., 1ασ. σε 14:31), Διαμαντίδης 11 (0/3δίπ., 3/8τρίπ., 2/2β., 4ρ., 10ασ., 4κλ., 1λ. σε 32:17), Γκιστ 12 (4/5δίπ., 13τρίπ., 12β., 5ρ., 2ασ., 6κλ., 1κοψ., 2λ. σε 26:38), Μπατίστα 13 (5/9δίπ., 3/4β., 3ρ., 1ασ., 2κλ., 1κοψ., 2λ. σε 25:17), Μπλουμς (0/1τρίπ. σε 4:01)
Ερυθρός Αστέρας (Ράντονιτς): Γουίλιαμς 10 (0/3δίπ., 2/7τρίπ., 4/4β., 2ρ., 2ασ., 7λ. σε 33:43), Μίτροβιτς 8 (4/8δίπ., 0/1τρίπ., 0/1β., 9ρ., 3ασ., 2κλ., 3λ. σε 16:59), Λάζιτς 2 (1/2δίπ., 0/1τρίπ., 4ρ., 2ασ. σε 23:33), Μπλάζιτς 2 (1/2δίπ., 0/2τρίπ., 1ρ., 1ασ., 2λ. σε 18:49), Κάλινιτς 2 (1/3δίπ., 0/2τρίπ., 2ρ., 4ασ., 1κοψ., 2λ. σε 23:59), Μαριάνοβιτς 17 (8/8δίπ., 1/2β., 10ρ., 1ασ., 1λ., 4λ. σε 24:08), Τέγιτς 7 (3/4δίπ., 0/2τρίπ., 1/2β., 4ρ., 1λ. σε 15:41), Τζένκινς 17 (5/9δίπ., 1/3τρίπ., 4/4β., 2ρ., 1ασ., 1κλ., 1λ. σε 27:16), Ζίρμπες 4 (2/5δίπ., 9ρ., 1κλ., 1κοψ. σε 15:52)

Συνολική στατιστική:
Παναθηναϊκός: 18/39δίπ., 8/29τρίπ., 14/18β., 18-13ρ., 17ασ., 16κλ., 8λ.
Ερυθρός Αστέρας: 25/44δίπ., 3/18τρίπ., 10/13β., 30-17ρ., 14ασ., 4κλ., 20λ.



Πηγή : gazzetta.gr


Iνδία: Τη φίλησες ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου; Θα την στεφανωθείς...




Τριμελείς ομάδες εθελοντών συντηρητικού κόμματος θα βγουν στους δρόμους για να «συλλάβουν» ζευγάρια που θα ανταλάσσουν φιλία την 14η Φεβρουαρίου

Σε «κυνήγι» ζευγαριών που θα φιλιούνται δημόσια ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου θα επιδοθούν στις 14 Φεβρουαρίου τριμελείς επιτροπές του συντηρητικού ινδουιστικού κόμματος Αχίλ Μπαράτ Χίντου Μαχασάμπα.

Σε όσα ζευγάρια εντοπιστούν, οι επιτροπές θα τους προσφέρουν λευκά τριαντάφυλλα, δωρεάν συμβουλές και μια ευκαιρία να... παντρευτούν!

«Θα τους εξηγήσουμε το νόημα της αγάπης. Τασσόμαστε κατά της χυδαιότητας, όχι κατά της αγάπης» είπε ο πρόεδρος του κόμματος Τσάντερ Πρακάς Καουσίκ.

«Το Σουχάαγκ ράατ πρέπει να περιορίζεται στην κρεβατοκάμαρα, όχι στους δρόμους», πρόσθεσε, χρησιμοποιώντας την ινδουιστική φράση για την «ολοκλήρωση του γάμου».

Μαζί τους θα υπάρχουν ιερωμένοι που δηλώνουν πρόθυμοι να παντρέψουν επιτόπου όποιους το επιθυμούν.

Το κίνημα αυτό, που δεν συνδέεται με το ινδουιστικό-εθνικιστικό κυβερνών κόμμα Μπαρατίγια Τζανάτα, είναι μία από τις ομάδες που έχουν «αυτοδιοριστεί» φύλακες της ηθικής των νεαρών Ινδών, οι οποίοι ολοένα και περισσότερο διεκδικούν το δικαίωμά τους να επιλέγουν τον σύντροφό τους, ανεξαρτήτως κάστας ή άλλων παραδοσιακών περιορισμών.

Πολλοί νεαροί έχουν οργανώσει εκδηλώσεις «μαζικών φιλιών» σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την «αστυνομία ηθών» ενώ φοιτητές οργανώνουν «αντισυγκέντρωση» έξω από τα γραφεία του συντηρητικού κινήματος στο Νέο Δελχί, όπου θα πάνε ντυμένοι με... νυφικά και γαμπριάτικα κοστούμια.


Πηγή : protothema.gr


Tα αστέρια Αντετοκούνμπο-Παπανικολάου έλαμψαν στο All Star Game



H γιορτή του ΝΒΑ ξεκίνησε τα ξημερώματα στο Μπρούκλιν και είχε έντονο ελληνικό χρώμα.  Στην αυλαία του All Star Game ο αγώνας των Rising Stars ήταν συναρπαστικός με τους Γιάννη Αντετοκούνμπο και Κώστα Παπανικολάου να βγαίνουν νικητές καθώς η πολυεθνική ομάδα επικράτησε αυτής των ΗΠΑ με 121-112.

Ο μεν Γιάννης πέτυχε 12 πόντους (4/6 βολές, 4/8 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 10 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 4 κλεψίματα, 2 τάπες και 5 λάθη σε 24:56, ενώ ο Κώστας σε 16:59 είχε 2 πόντους (1/3 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη.



Πολυτιμότερος παίκτης αναδείχθηκε ο Καναδός Άντριου Γουίγκινς, γιος του Μίτσελ που είχε κάνει μεγάλη καριέρα και στην Ελλάδα, τελειώνοντας το ματς με 22 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντετοκούνμπο θα δώσει το παρών και στον διαγωνισμό καρφωμάτων!



ΗΠΑ: Κάλντγουελ-Πόουπ 8, Νόελ 4, Ζέλερ 12, Ολαντίπο 22, Πέιτον 2, Πλάμλι 13 (9 ριμπ.), Μπερκ 17, ΛαΒίν 22, Μουχάμαντ 10, Κόβινγκτον 2.

Υπόλοιπος κόσμος: Αντετοκούνμπο 12 (10 ριμπ., 5 ασίστ, 4 κλεψ., 2 τάπες), Μίροτιτς 16, Γκομπέρ 18 (12 ριμπ., 4 τάπες), Γουίγκινς 22 (6 ριμπ., 4 ασίστ), Σρέντερ 13 (9 ασίστ), Ντελαβεντόβα 4, Έξουμ 4, Παπανικολάου 2, Ντιένγκ 14, Μπογκντάνοβιτς 16.




Newsroom ΔΟΛ


Γ. Βαρουφάκης: Δεν υπάρχει plan B, ας έρθει Αρμαγεδδών





Δεν υπάρχει plan B, ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Guardian.

«Συνεχώς ακούμε “αν δεν υπογράψετε, θα έρθει ο Αρμαγεδδών”. Η απάντησή μου είναι “ας έρθει”. Δεν υπάρχει σχέδιο υπαναχώρησης. Αυτό είναι το δικό μου plan B», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς τι θα συμβεί αν τελικά έρθει ο Αρμαγεδδών, ο κ. Βαρουφάκης είπε στη δημοσιογράφο ότι είναι σαν να τον ρωτάει τι θα συμβεί αν ένας κομήτης χτυπήσει τη Γη. «Δεν έχω ιδέα», σημείωσε.
Σε ερώτηση αν τον φοβίζει το γεγονός ότι η μοίρα της Ελλάδας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την παγκόσμια οικονομία, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Λίγο. Αν δεν φοβόμουν θα ήμουν τρομερά επικίνδυνος».

Ακόμη, ανέφερε ότι δεν μπορεί να διαχωρίσει τη μοίρα της Ελλάδας από τη μοίρα της Ευρώπης. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι «για κάποιο λόγο πολλά φοβερά πράγματα άρχισαν εδώ και μετά εξαπλώθηκαν. Ο ψυχρός πόλεμος ήταν ένας, δεν άρχισε στο Βερολίνο, άρχισε στην Αθήνα το 1944. Η μετάδοση της κρίσης στην Ευρωζώνη άρχισε από εδώ το 2010».

«Είμαστε απόλυτα ικανοί ως Ευρωπαίοι να τα “θαλασσώσουμε” χωρίς λόγο», συνέχισε. «Έχουμε χάσει τα πάντα, άρα μπορούμε να λέμε αλήθειες, είναι θέμα χρόνου να το κάνουμε αυτό», τόνισε o κ. Βαρουφάκης. 


Η κυβέρνηση ρίχνει τις ευθύνες στο Βερολίνο για το κοινό ανακοινωθέν





Της Νίκης Ζορμπά

Το κοινό ... μη ανακοινωθέν για το οποίο "διανύθηκαν" από χθες το βράδυ μίλια γραμμένης ύλης σε ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ, τορπιλίστηκε, σύμφωνα με την Κυβέρνηση, από το Βερολίνο.

Και τούτο, διότι, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά πηγές του Μεγάρου Μαξίμου από τις Βρυξέλλες, "Υπήρξαν πολλά κείμενα εργασίας στο Eurogroup. Υπήρξε και κείμενο που ήταν σε θετική κατεύθυνση, το οποίο και απορρίφθηκε από την Γερμανική Κυβέρνηση. Η τελική πρόταση ανακοίνωσης, που δημοσίευσαν οι FT, το οποίο αναφέρεται στην "επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος», δεν μπορούσε, βέβαια, να γίνει αποδεκτή από την ελληνική Κυβέρνηση". Υπογράμμισαν μάλιστα εμφατικά ότι: "Όσα είπαν οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης τα είπαν μπροστά σε όλους. Όχι όταν αποχώρησε ο Σόιμπλε".

Η κυβέρνηση δια πηγών της, επισημαίνει παράλληλα ότι: Οι Βαρουφάκης και Δραγασάκης τηλεφώνησαν στον Αλέξη Τσίπρα και του επεσήμαναν ότι το κείμενο έχει προβληματικά στοιχεία και ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Ο Πρωθυπουργός επιβεβαίωσε την εκτίμησή τους", καταλήγοντας τελικώς η ελληνική πλευρά να μη δίνει το "πράσινο φως" σε κοινό ανακοινωθέν.

Στην πλειοψηφία τους πάντως οι υπουργοί Οικονομίας του Eurogroup άσκησαν πιέσεις προκειμένου να δεχθεί η Κυβέρνηση παράταση. Υπήρχαν, όμως, διευκρινίζουν οι ίδιες πηγές Υπουργοί, οι οποίοι καταλάβαιναν τα ζητήματα και προσπαθούσαν, με έναν δημιουργικό τρόπο, να διαμορφώσουν ένα κοινά αποδεκτό πλαίσιο".

Αποτίμηση

Κυβερνητικοί κύκλοι ωστόσο επισημαίνουν ότι: "Υπήρξε διάθεση για διαβούλευση και διάλογο. Πριν από τη Σύνοδο του Eurogroup πραγματοποιήθηκε Euro-working group όπου η διαφορά, σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση, ήταν εμφανής. Στη συνέχεια έγιναν οι συναντήσεις Κρ. Λαγκάρντ με Γ. Βαρουφάκη, για να ακολουθήσει αυτή με τους Γ. Ντάισελμπουλ, Κρ. Λαγκάρντ και Τ. Βίζερ με Γ. Δραγασάκη, Γ. Βαρουφάκη και Γ. Χουλιαράκη".

Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθαρίζουν οι ίδιες πηγές: "Η ανάσχεση ανθρωπιστικής κρίσης, αποτελεί, σε κάθε περίπτωση, πρώτη προτεραιότητα και ξεκινά άμεσα η υλοποίηση του προγράμματος της Θεσσαλονίκης".

Η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού

"Ο Αλέξης Τσίπρας στην παρέμβαση του στην Σύνοδο Κορυφής θα μιλήσει επί της ουσίας και θα θέσει τα πολιτικά ζητήματα. Δεν θα αναφερθεί σε διατυπώσεις." τονίζουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, εξηγώντας πως ο Πρωθυπουργός θα περιγράψει την κατάσταση στην Ελλάδα και θα προσπαθήσει να καλλιεργήσει συναινέσεις, προκειμένου να μην αποτελέσουν οι διατυπώσεις τροχοπέδη.

Η Κυβέρνηση εκτιμά, ότι εν τέλει , το κλίμα στην Σύνοδο Κορυφής θα είναι εντέλει θετικό γεγονός που θα δώσει στίγμα για το επόμενο Eurogroup της Δευτέρας.

Τα συμπεράσματα της Συνόδου όμως δεν θα αποτυπωθούν σε γραπτό κείμενο, αλλά θα μεταφερθούν  στους Υπουργούς Οικονομικών. Για το ζήτημα της Ελλάδας ενημέρωση θα κάνει ο κ. Γ. Ντάισελμπλουμ.


Πηγή: capital.gr