Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Δένδιας στη Welt: Η ήπια προσέγγιση της Γερμανίας απέναντι στην Τουρκία απέτυχε

 



Η ήπια προσέγγιση της Γερμανίας απέναντι στην Τουρκία απέτυχε, επισημαίνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Welt με τον τίτλο «Πρέπει να προστατεύσουμε την ΕΕ».

Ο υπουργός Εξωτερικών μιλά για την απειλή πολέμου στη Μεσόγειο, τις προκλήσεις της κυβέρνησης Ερντογάν, αλλά και τον κίνδυνο που διατρέχει η Ελλάδα από τα γερμανικά όπλα.

«Δυστυχώς, η ήπια προσέγγιση της Γερμανίας έναντι της Τουρκίας απέτυχε», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Δένδιας. «Δεν με ευχαριστεί να χρησιμοποιώ αυτή τη λέξη όταν πρόκειται για τη Γερμανία, αλλά δυστυχώς η πολιτική του Βερολίνου έναντι της Άγκυρας μπορεί να περιγραφεί ως “κατευνασμός” (Appeasement). Οι Γερμανοί επεχείρησαν να κατευνάσουν τους Τούρκους και αυτό δεν πέτυχε. Αυτό το δείχνει ξεκάθαρα ο απόπλους του Όρουτς Ρέις».

«Γι’ αυτό και προτείναμε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να καταστήσει σαφές στην Τουρκία ότι οι παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου θα έχουν συνέπειες. Δηλαδή κυρώσεις σε βάρος της τουρκικής οικονομίας», προσθέτει.

Ο υπουργός Εξωτερικών θέτει ξεκάθαρα το θέμα του εμπάργκο όπλων στην Τουρκία τονίζοντας πως «η Ελλάδα απειλείται από τα γερμανικά όπλα στα χέρια της Τουρκίας».

Αναφέρει πως τα υποβρύχια τύπου 214 συγκαταλέγονται στα καλύτερα επιθετικά υποβρύχια στον κόσμο. «Το γνωρίζουμε πολύ καλά, καθώς και εμείς διαθέτουμε τέσσερα τέτοια υποβρύχια. Αυτά τα υποβρύχια μας δίνουν στρατηγικό πλεονέκτημα στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο. Αλλά η Άγκυρα έχει παραγγείλει επίσης έξι από αυτά τα υποβρύχια. Εάν η Γερμανία τα παραδώσει, η Τουρκία θα έχει και πάλι προβάδισμα έναντι ημών».

«Η Γερμανία θα πρέπει να σταματήσει την παράδοση αυτών των υποβρυχίων στην Τουρκία» τονίζει χαρακτηριστικά, ενώ προσθέτει πως η Ελλάδα αξίζει αυτό το πλεονέκτημα διότι δεν είναι η επιτιθέμενη.

«Δεν θέλουμε τίποτα από την Τουρκία. Και είμαστε κράτος-μέλος της ΕΕ. Γι’ αυτό και λέμε στους Γερμανούς φίλους μας: Μην δώσετε στην Τουρκία κάτι, με το οποίο θα είναι σε θέση να αποσταθεροποιήσει ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο. Κάτι με το οποίο θα μπορεί να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στην ΕΕ και τη Γερμανία».

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών εξηγεί ακόμη πως η Τουρκία παραβιάζει και πάλι το Διεθνές Δίκαιο, καθώς το Όρουτς Ρέις προετοιμάζει την πραγματοποίηση γεωτρήσεων σε μια περιοχή, η οποία δε της έχει επιδικασθεί στην Τουρκία. Όπως επισημαίνει το ακριβές πεδίο εφαρμογής των δικαιωμάτων θα πρέπει να καθοριστεί βάσει του Διεθνούς Δικαίου.

«Εάν κατόπιν η Τουρκία θελήσει να εκμεταλλευτεί τους φυσικούς πόρους στις επιδικασθείσες θαλάσσιες ζώνες, θα είναι ελεύθερη να το κάνει», σημειώνει. «Αντ’ αυτού, η Άγκυρα επιχειρεί να λύσει το πρόβλημα με τη βία».

Ο κ. Δένδιας ξεκαθαρίζει πως η Ελλάδα δεν έχει τίποτα εναντίον της Τουρκίας, ενώ αντιθέτως Έλληνες και Τούρκοι μοιάζουν σε πολλά. «Θα μας άρεσε πολύ να ζούμε ως γείτονες μιας σύγχρονης, οικονομικά επιτυχημένης, κοσμοπολίτικης Τουρκίας. Αλλά όχι στο πλευρό ενός ριζοσπαστικού-ισλαμικού κράτους, που θέλει να ανατρέψει όλη την περιοχή».

Ο υπουργός Εξωτερικών εξηγεί πως η κυβέρνηση Ερντογάν προωθεί την υπερσυντηρητική Μουσουλμανική Αδελφότητα στη Μέση Ανατολή, ενώ στην Ευρώπη προσπαθεί να εισαγάγει μια ισλαμική παιδεία, η οποία είναι σαφώς πιο κοντά στο φονταμενταλιστικό Ισλάμ.

«Ίσως ένα μέρος των Γερμανών πολιτικών ασυνείδητα φοβάται ότι η κυβέρνηση Ερντογάν μπορεί να χρησιμοποιήσει ως όπλο τη μετανάστευση», αναφέρει. Ο Ερντογάν το επιχείρησε αυτό τον Μάρτιο του 2020, «αλλά αυτή η προσπάθεια απέτυχε, γιατί όχι μόνον η Ελλάδα προστάτεψε καλά τα σύνορα, αλλά και πολλά άλλα κράτη της ΕΕ απέστειλαν δυνάμεις».

Τονίζει ακόμη πως η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερους ανθρώπους από την ΕΕ, για την προστασία των συνόρων της. «Είναι και θέμα ψυχολογίας. Ακόμα και μια μικρή ομάδα μόνο από κάθε ευρωπαϊκή χώρα να βρίσκεται στα σύνορά μας, αυτό θα δείχνει στον καθένα με σαφήνεια ότι δεν πρόκειται μόνο για τα σύνορα της Ελλάδας, αλλά για τα σύνορα της ΕΕ. Κι αυτό θα είναι κι ένα φόβητρο για εκείνους που θέλουν να μας εκβιάσουν».

Όσον αφορά την παρουσία τρίτων δυνάμεων στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ο κ. Δένδιας αναφέρει πως η Ελλάδα πρέπει να συνεργαστεί με τη Ρωσία, ωστόσο παραμένει δυτικό κράτος κι αυτό το κατέστησε σαφές στους Ρώσους.

Ο κ. Δένδιας τονίζει ακόμη πως οι ΗΠΑ είναι σημαντικός εταίρος και σημαντικός παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή και πως ανησυχεί για την απόσυρσή τους.

«Στην πραγματικότητα, θα χρειαζόμασταν περισσότερη αμερικανική παρουσία. Και περισσότερη ευρωπαϊκή παρουσία», αναφέρει. Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιερ ανέλαβε καθήκοντα λέγοντας ότι η Επιτροπή της θα είναι μια γεωπολιτική Επιτροπή.

«Αν όμως η Ευρώπη θέλει να είναι γεωπολιτικός παίκτης, θα πρέπει να είναι και δραστήρια», σημειώνει και προσθέτει πως στην πραγματικότητα όμως η Τουρκία παραβιάζει τα χωρικά ύδατα της Κύπρου και η ΕΕ δεν κάνει τίποτα. «Η παρουσία και μόνο ευρωπαϊκών πολεμικών πλοίων θα έδειχνε ξεκάθαρα ότι: Είμαστε εδώ».

«Η ΕΕ αποτελεί ένα εξαιρετικό εγχείρημα της ανθρωπότητας, το οποίο ίσως χρειάζεται ακόμα αιώνες να εξελιχθεί. Πρέπει να το προστατέψουμε. Και μάλιστα όχι μόνο με κανόνες από τις Βρυξέλλες».

Τέλος, αναφερόμενος στον εκλεγμένο Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο κ. Δένδιας τον χαρακτηρίζει έναν «έξυπνο και πολύ αποτελεσματικός άνθρωπο».

«Τον γνώρισα το 2009», λέει ο κ. Δένδιας, που τότε ήταν υπουργός Δικαιοσύνης και είχε ζητήσει ραντεβού, καθώς οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για απελευθέρωση της βίζας βρίσκονταν σε αδιέξοδο.

«Ήμουν βέβαια απλά ο υπουργός Δικαιοσύνης μιας μάλλον μικρής χώρας και αυτός ήταν ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ. Αλλά με δέχτηκε σχεδόν αμέσως. Συζητήσαμε για δέκα λεπτά, κατάλαβε το αίτημά μας και σε ένα μήνα είχαμε αποτελέσματα. Η συμφωνία υπεγράφη».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Πώς θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια

 



Μόνο οι επείγουσες ποινικές υποθέσεις και οι διαφορές ιδιωτών ενώπιον των δικαστηρίων πολιτικής δικαιοσύνης για τις οποίες δεν απαιτείται εξέταση μαρτύρων θα εκδικάζονται στα δικαστήρια κατά τη διάρκεια του lockdown,ενώ …παγώνουν και οι πλειστηριασμοί για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Εκδόθηκε η ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) που αποτελεί τον «οδικό χάρτη» για τη λειτουργία όλων των δικαστηρίων της χώρας .

Συγκεκριμένα με την ΚΥΑ  ρυθμίζονται οι όροι λειτουργίας των δικαστηρίων και εισαγγελιών της χώρας το διάστημα από 7.11.2020 ως και 30.11.2020.

Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση ρυθμίζεται η λειτουργία των δικαστηρίων  και εισαγγελιών της χώρας και καθιερώνεται ανώτατος αριθμός 15 ατόμων ανά δικαστική αίθουσα, εκτός εάν κατά την κρίση του προεδρεύοντος του δικαστηρίου η παρουσία των περισσότερων ατόμων κρίνεται απολύτως αναγκαία, αποκλειστικά σε περιπτώσεις όπου ο χρόνος παραγραφής  συμπληρώνεται για τα πλημμελήματα μέχρι 31.12.2021 και για τα κακουργήματα μέχρι 31.12.2022 ή συμπληρώνεται o ανώτατος χρόνος προσωρινής κράτησης κατηγορουμένων.

Επιπλέον, προβλέπεται η τήρηση ελάχιστης απόστασης 1,5 μέτρου και δυνατότητα του αρμοδίου οργάνου διοίκησης του οικείου δικαστηρίου να ρυθμίζει τα ειδικότερα ζητήματα που ανάγονται στη λειτουργία του.

Συμπληρωματικά, αναστέλλονται προσωρινά οι εργασίες του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου και των Ειδικών Δικαστηρίων και οι νόμιμες και δικαστικές προθεσμίες. Επίσης αναστέλλονται προσωρινά οι δίκες ενώπιων του Συμβουλίου της Επικρατείας, των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων και οι διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης και της διενέργειας πλειστηριασμών.

Αναφορικά με το Συμβούλιο της Επικρατείας εξαιρούνται της ανωτέρω αναστολής οι υποθέσεις που είναι ώριμες προς εκδίκαση στην ολομέλειά του καθώς και οι ώριμες προς συζήτηση υποθέσεις, για τις οποίες έχει υποβληθεί από όλους τους διαδίκους κοινή ή ξεχωριστή δήλωση περί παράστασης χωρίς εμφάνιση στο ακροατήριο εφόσον συντρέχουν και οι λοιπές νόμιμες προϋποθέσεις για τη συζήτησή τους ενώ οι λοιπές υποθέσεις αναβάλλονται υποχρεωτικά από το δικαστήριο σε επόμενη δικάσιμο, οι δε διάδικοι, εφόσον έχουν κλητευθεί νόμιμα, δεν κλητεύονται εκ νέου. Επιπλέον, εξετάζονται αιτήματα έκδοσης προσωρινής διαταγής, εκδικάζονται επείγουσες αιτήσεις παροχής προσωρινής δικαστικής προστασίας και διενεργείται η επεξεργασία επειγόντων προεδρικών διαταγμάτων.

Όσον αφορά τα τακτικά διοικητικά δικαστήρια  εκδικάζονται οι ακυρωτικές διαφορές, που είναι ώριμες για συζήτηση και οι διαφορές ουσίας για τις οποίες έχει υποβληθεί από όλους τους διαδίκους δήλωση παράστασης, χωρίς εμφάνιση στο ακροατήριο, εξετάζονται αιτήματα έκδοσης προσωρινής διαταγής, εκδικάζονται επείγουσες αιτήσεις παροχής προσωρινής δικαστικής προστασίας, υποβάλλονται και εκδικάζονται αντιρρήσεις κατά της απόφασης κράτησης αλλοδαπού.

Αναστέλλονται προσωρινά οι εργασίες των δικαστικών σχηματισμών του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Κατ’ εξαίρεση εκδικάζονται οι υποθέσεις ενώπιων της ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αιτήσεις παροχής προσωρινής δικαστικής προστασίας και αιτήματα έκδοσης προσωρινής διαταγής ενώ συνεχίζουν τις εργασίες τους και τα Κλιμάκια προσυμβατικού ελέγχου.

Στα πολιτικά  δικαστήρια, αναστέλλονται όλες οι δίκες εκτός των δικών της τακτικής διαδικασίας του ν. 4335/2015 και των δικών ενώπιον των πολιτικών δικαστηρίων που συζητούνται χωρίς την εξέταση μαρτύρων. Δικάζονται επίσης οι υποθέσεις ασφαλιστικών μέτρων (εγγυοδοσίας, εγγραφής ή εξάλειψης υποθήκης και συντηρητικής κατάσχεσης), η χορήγηση ή ανάκληση προσωρινών διαταγών καθώς και οι δίκες εκουσίας δικαιοδοσίας για θέση σε δικαστική συμπαράσταση.

Στα ποινικά δικαστήρια εκδικάζονται τα αυτόφωρα πλημμελήματα, τα κακουργήματα με προσωρινά κρατούμενους για τους οποίους συμπληρώνεται το ανώτατο όριο κράτησης, κακουργήματα που παραγράφονται μέχρι και τις 31.12.2022, πλημμελήματα που παραγράφονται μέχρι και τις 31.12.2021 και αιτήσεις αναστολής, αναβολής ή διακοπής εκτέλεσης.

Αναστέλλεται, επίσης, η λειτουργία της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών ενώ κατ’ εξαίρεση τα μαθήματα και η πρακτική άσκηση δύνανται να διενεργούνται εφόσον είναι εφικτό, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας MOODLE ή άλλης διαδικτυακής εφαρμογής.

Επιτρέπεται η δημοσίευση των αποφάσεων και δύνανται οι διασκέψεις και η διεκπεραίωση οποιασδήποτε ενέργειας που αφορά στη λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών και των εισαγγελιών να γίνονται εξ αποστάσεως με τη χρήση τεχνολογικών μέσων.



Αμολήθηκαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ νομίζοντας ότι έπιασαν λαβράκι και ξεφτιλίστηκαν όπως κάθε φορά

 


 Δεν έχει τέλος η ξεφτίλα των στελεχών και των δημοσιογράφων του ΣΥΡΙΖΑ!! Εκτός από τα fake news κάνουν και αντιπολίτευση σε θέματα που δεν έχουν εξετάσει και ερευνήσει πρώτα με αποτέλεσμα να γελοιοποιούνται!!

Με προβλήματα ξεκίνησε το σύστημα τηλεκπαίδευσης, η οποία ισχύει από σήμερα Δευτέρα για όλα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας. 

Οι μαθητές προσπαθούν από το πρωί να μπουν στη πλατφόρμα webex, ωστόσο, σε πολλές περιοχές της χώρας η πρόσβαση είναι αδύνατη.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης ενημερώνει ότι ο πάροχος της πλατφόρμας Webex έχει παράσχει διαβεβαίωσεις ότι εργάζεται για την αποκατάσταση του προβλήματος και έχει δρομολογηθεί η πλήρης επαναλειτουργία του συστήματος. Όπως σημειώνεται δεν θα ληφθούν υπόψη απουσίες στις περιπτώσεις που παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα, επισημαίνοντας ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο λειτουργεί κανονικά, όπως και όλες οι πλατφόρμες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η πλατφόρμα της Webex αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και σε άλλες περιοχές της Ευρωπης, όπως φαίνεται και στο χάρτη όπου εμφανίζει τις περιοχές που το σύστημα έχει διακοπεί και δεν φταίει η Ελληνική κυβέρνηση.

Με την πλατφόρμα με λίγα λόγια δεν έχει προβλήματα μόνο στην Ελλάδα 



Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όμως και πάλι δεν ερεύνησαν την είδηση και δεν ενημερώθηκαν, ήθελαν να διαγωνιστούν ποιος θα γράψει πρώτος αντιπολιτευτικά σχόλια για να ξεφτιλιστεί πρώτος.

Τελικά όπως συμβαίνει πάντα στο ΣΥΡΙΖΑ ξεφτιλίστηκαν όλοι και έδειξαν πόσο ασόβαροι και γελοίοι είναι!!











Ομολόγησαν οι δύο ανήλικοι τη δολοφονία της 50χρονης στην Αγία Βαρβάρα

 



Εξιχνιάστηκε η υπόθεση της άγριας δολοφονίας της 50χρονης γυναίκας στην Αγία Βαρβάρα καθώς η 15χρονη κόρη, ομολόγησε την εμπλοκή της στο φονικό.

Όπως είπε στους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών δεν άντεχε την καταπίεση και τους τσακωμούς με τη μητέρα της και αποφάσισαν με τον 17χρονο Ρουμάνο φίλο της να τη σκοτώσουν.

Οι δύο ανήλικοι είχαν εξαφανιστεί μετά τη δολοφονία και εντοπίστηκαν σε τυχαίο αστυνομικό έλεγχο, στο πλαίσιο των μέτρων για τη μη διάδοση του κορωνοϊού, στο Σιδηρόκαστρο Σερρών μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο.

Τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής διαπίστωσαν ότι οι δράστες είχαν δέσει πρώτα το θύμα με υφασμάτινες ζώνες σε χέρια και πόδια και στη συνέχεια κατάφεραν… 20 μαχαιριές στο λαιμό και το πρόσωπο! Τα χτυπήματα δηλώνουν ιδιαίτερο μένος και θυμό προς το θύμα, όπως σημειώνουν οι αρμόδιοι αξιωματικοί, κάτι που τους οδηγούσε στο συμπέρασμα των προσωπικών και οικογενειακών διαφορών.



Ανεύθυνοι και προκλητικοί στο ΜέΡΑ 25 λένε ότι θα συμμετάσχουν στην πορεία του Πολυτεχνείου

 



Χωρίς κανένα ίχνος ευθύνης και σοβαρότητας, το ΜέΡΑ25 αυτό το ακάταλληλο για το κοινοβούλιο ακροαριστερό μόρφωμα προκαλεί τον Ελληνικό λαό και την χώρα.

Σε ανακοίνωση που έβγαλε ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης, γίνεται γνωστό πως το ΜέΡΑ25 δηλώνει "παρών" στην πορεία του Πολυτεχνείου και κατηγορεί μάλιστα με θράσος την κυβέρνηση ότι "επικίνδυνη κλιμάκωση του αυταρχισμού συνιστά η απόφαση του κ. Χρυσοχοΐδη να απαγορέψει την πορεία του Πολυτεχνείου".

Το ΜέΡΑ25 ξεκαθαρίζει πως "θα δώσει το "παρών" με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας και χαιρετίζει την απόφαση του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών να πάρει μέρος στις εκδηλώσεις μνήμης και στην πορεία".

Το ΜέΡΑ25 όμως αποφασίζει χωρίς τον ξενοδόχο, και πρέπει να γνωρίζει ότι οι νόμοι για το καλό της χώρας και των πολιτών είναι για να τηρούνται απο όλους, οπότε θα υποστεί και τις συνέπειες των πράξεων του.





Νέα ξεφτίλα για τον Τσίπρα που χρησιμοποίησε ψευδή στοιχεία στο σώου της Παρασκευής

 



Δεν έχει τέλος ο εξευτελισμός του Αλέξη Τσίπρα μετά και την νέα αποκάλυψη των ψευδών στοιχείων που χρησιμοποίησε κατά τη συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή, για να στηρίξει τις κατηγορίες και τις καταγγελίες του, και κυρίως το αφήγημα ότι η κυβέρνηση είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για την έξαρση του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Η Νέα Δημοκρατία ξεμπρόστιασε και πάλι τον Αλέξη Τσίπρα και τα νούμερα του επιτελείου του, και  αποκάλυψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε την παρουσία του κ. Τσίπρα την περασμένη Παρασκευή σε παραποιημένα ή ψευδή στοιχεία : 

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 «Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα τρολ του ενοχλήθηκαν που ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, κατέδειξε ότι με την γελοία δημιουργική στατιστική τους, αντιστρέφουν την πραγματικότητα παίζοντας με νεκρούς.

 Δεν τους ενόχλησε η αθλιότητα της εργαλειοποίησης θανάτων μέσω Syriza statistics. Τους ενόχλησε ότι την αποκαλύψαμε.

 Κάποτε έστηναν fake συντονιστικά για να αποκρύψουν νεκρούς, σήμερα δημιουργούν fake statistics για να τους πολλαπλασιάσουν, στοχοποιώντας σταθερά όποιον τους ξεμπροστιάζει.

 Θα έπρεπε να ντρέπονται για αυτή τους την αθλιότητα και να ζητήσουν συγγνώμη, πρωτίστως από τις οικογένειες των θυμάτων.

 Υ.Γ. Επισυνάπτεται το διάγραμμα των Syriza statistics που παρουσίασε στη τελευταία συνέντευξη τύπου του ο κ. Τσίπρας και το διάγραμμα του ECDC για τις ίδιες χώρες και την ίδια περίοδο».

Κατεβάστε το διάγραμμα των Syriza statistics εδώ 
Κατεβάστε το διάγραμμα του ECDC εδώ
Κατεβάστε το δελτίο τύπου εδώ




24χρονη διοργάνωσε πάρτι σε ξενοδοχείο στη Συγγρού

 



Η εγκληματική ανευθυνότητα ορισμένων συνεχίζεται, ο κορωνοϊός βρίσκεται σε τρομερή έξαρση απειλώντας ανθρώπινες ζωές και ηλίθιοι συμπολίτες μας αρνούνται να το αποδεχτούν.

Χθες το βράδυ η αστυνομία. παρενέβη μετά από καταγγελία πολίτη για πάρτι που διοργανώθηκε σε ξενοδοχείο στην Αθήνα με τη συμμετοχή 31 ατόμων. 

Το πάρτι το οποίο φέρεται να είχε διοργανώσει 24χρονη.

Η αστυνομία έφτασε 2:30 τη νύχτα, πολίτης κάλεσε στο 100 και δήλωσε ότι ενημερώθηκε μέσω των social media ότι σε ξενοδοχείο όπου βρίσκεται στην Λ.Συγγρού 127- Ν. Κόσμος με την επωνυμία Smart Hotel θα διοργανωθεί πάρτι. 

Στον 8ο όροφο του ξενοδοχείου η αστυνομία εντόπισε 31 άτομα που είχαν διοργανώσει πάρτι και γύρευε από τι ώρα βρίσκονταν εκεί.

Κόπηκαν 30 πρόστιμα των 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας. Επίσης συνελήφθη ημεδαπή 24 ετών ως διοργανώτρια για παράβαση του άρθρου 285 Π.Κ., των διατάξεων περί διάδοσης κορονοϊού , για διατάραξη κοινής ειρήνης και της βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ.



Παραιτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών και γαμπρός του δικτάτορα Ερντογάν

 



Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο υπουργός Οικονομικών και γαμπρός του δικτάτορα Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, παραιτήθηκε από τη θέση του.

O υπουργός έκανε γνωστή την παραίτησή του μέσω ανάρτησης στο Instagram.

«Αποφάσισα πως δεν μπορώ πλέον να συνεχίσω στην θέση μου την οποία και κατέχω για περισσότερα από πέντε χρόνια λόγω προβλημάτων υγείας. Την επόμενη περίοδο θα περάσω τον χρόνο μου με τη μητέρα, τον πατέρα, τη σύζυγο και τα παιδιά μου τα οποία έχω παραμελήσει τα τελευταία χρόνια», έγραψε.

Η παραίτηση ενδέχεται να συνδέεται με τη μεγάλη υποτίμηση που έχει υποστεί η τουρκική λίρα το τελευταίο διάστημα και ειδικά την Παρασκευή που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ έναντι του δολαρίου και του ευρώ.

Πλέον, θα πρέπει να υπάρξει έγκριση του δικτάτορα Ερντογάν για να γίνει δεκτή η παραίτηση.



Ο χάρτης των ΜΕΘ σε όλη τη χώρα - Στο 62% η πληρότητα

 



Σε όλη τη χώρα λειτουργούν σήμερα συνολικά 1.063 κλίνες ΜΕΘ. 

Από αυτές, 734 είναι κατειλημμένες και 329 κενές (ποσοστό 31%).

Οι ΜΕΘ-non COVID είναι σήμερα 643, οι 475 είναι κατειλημμένες και οι 168 κενές (ποσοστό 26%). 

Οι ΜΕΘ-COVID είναι σήμερα 420. Από αυτές, 259 είναι κατειλημμένες και 161 κενές (ποσοστό 38%). 

Οι ΜΕΘ-COVID που εξυπηρετούν τις ανάγκες της Θεσσαλονίκης (συμπεριλαμβάνονται τα Νοσοκομεία Χαλκιδικής και Καβάλας) είναι σήμερα 124. Από αυτές, 93 είναι κατειλημμένες και 31 κενές (ποσοστό 25%).

Στα νοσοκομεία της Αττικής, οι ΜΕΘ-COVID είναι σήμερα 168. Από αυτές, 112 είναι κατειλημμένες και 56 κενές (ποσοστό 33%). Οι συνολικές κλίνες που διατίθενται σε όλη τη χώρα για τη νοσηλεία επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 είναι 4.452.

Οι ασθενείς με COVID-19 που νοσηλεύονται σήμερα είναι 2.059 (συνολικά ΜΕΘ, ΜΑΦ, ΜΕΛ, θάλαμοι αρνητικής πίεσης και απλές κλίνες)

Αναλυτικά ανά Υγειονομική Περιφέρεια

1η ΥΠΕ (Αττικής): 442

2η ΥΠΕ (Πειραιώς και Αιγαίου): 186

3η ΥΠΕ (Μακεδονίας): 398

4η ΥΠΕ (Μακεδονίας και Θράκης): 561

5η ΥΠΕ (Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας): 189

6η ΥΠΕ (Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας): 172

7η ΥΠΕ (Κρήτης): 24 Στρατιωτικά Νοσοκομεία: 87




Οι Ρομά επικίνδυνοι και ανεύθυνοι συνωστίζονται σε βάρος της δημόσια ασφάλειας των πολιτών

 



Και τι έγινε που βρίσκεται η χώρα σε πανεθνικό lockdown, οι Ρομά δεν καταλαβαίνουν τίποτα κινούνται ανεύθυνα και προκαλούν με την στάση τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας achaianews.gr, το βράδυ της Κυριακής καταγράφηκαν εικόνες με δεκάδες Ρομά που βγήκαν στους δρόμους της περιοχής για να ξεσκάσουν όπως λένε, προκαλώντας συνωστισμό, στην συνοικία τους και κίνδυνο διασποράς του κορονοιού.

Μετά από καταγγελία παρέμβει η αστυνομία με σκοπό να διαλύσει το πλήθος, κάνοντας προσαγωγές κατά την διαδικασία, ενώ δόθηκαν και πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση που σιγά μην εισπραχθούν ποτέ.






Μήνυση κατά του Συριζαίου Μυλόπουλου για διασπορά fakes news ώστε να παραπληροφορήσει

 



Κατρακύλα με ψέματα. παραπληροφόρηση, προπαγάνδα και fake news από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

"Ρεζίλι" έγινε ο καθηγητής Μυλόπουλος- Του κάνει μήνυση ο ΕΟΔΥ για fake news.

Ο πρώην πρύτανης και πρόεδρος της Αττικό Μετρό επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, απέσυρε αμέσως την fake ανάρτησή του στο facebook που παρουσίαζε τον ΕΟΔΥ να δίνει αποτελέσματα σε τεστ που δεν είχε πραγματοποιήσει.

Στη Δικαιοσύνη θα προσφύγει ο ΕΟΔΥ κατά του πρώην πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλου, ύστερα από ανάρτηση του τελευταίου στο facebook η οποία περιγράφει ψευδή περιστατικά που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, απλά για να παραπληροφορήσει και να πανικοβάλει τον κόσμο. 

Ο Γιάννης Μυλόπουλος, ο οποίος είχε διοριστεί πρόεδρος της Αττικό Μετρό επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στην ανάρτησή του, την οποία εκ των υστέρων «κατέβασε», ανέφερε και καλά ότι μια γνωστή του είχε καθίσει στην ουρά του ΕΟΔΥ για να κάνει τεστ κορωνοϊού, αλλά επειδή καθυστερούσε τελικά έφυγε και δεν το πραγματοποίησε. Ύστερα από μερικές ημέρες, σύμφωνα με την ανάρτηση, ο ΕΟΔΥ της τηλεφώνησε για να την ενημερώσει ότι το τεστ που δεν είχε γίνει ήταν… θετικό. 



Ο ΕΟΔΥ διέψευσε το περιστατικό που ουδέποτε συνέβη και ο οργανισμός προτίθεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη επειδή θίγεται από την ψευδή ανάρτηση η οποία τον παρουσιάζει να διακινδυνεύει τη δημόσια υγεία. 

Ο Μυλόπουλος αγνόησε ότι πλέον η νομοθεσία προβλέπει αυστηρές ποινές για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων για τη δημόσια υγεία. 

Μόλις κατάλαβε ο Μυλόπουλος ότι πήρε μεγάλη έκταση το fake news και τον πήραν χαμπάρι εξαφάνησε την ανάρτηση και αντί να ζητήσει συγνώμη είπε: Δεν μπορώ να αποκαλύψω τις πηγές μου

Σε νεώτερη ανάρτησή του στο twitter, και μετά τις έντονες αντιδράσεις, ο κ. Μυλόπουλος υποστήριξε ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει τις πηγές του, σεβόμενος προσωπικά δεδομένα και έκρινε σκόπιμο να την αφαιρέσει. 

«Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε ανάρτησή μου για ιστορία που άκουσα έκρινα καλό να την κατεβάσω.
Μη μπορώντας να αποκαλύψω τις πηγές μου, σεβόμενος προσωπικά δεδομένα, δεν μπορώ να υποστηρίξω την αξιοπιστία της
Οι πρωταγωνιστές αν θέλουν θα προχωρήσουν οι ίδιοι σε καταγγελία», έγραψε. 


Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε ανάρτησή μου για ιστορία που άκουσα έκρινα καλό να την κατεβάσω. Μη μπορώντας να αποκαλύψω τις πηγές μου, σεβόμενος προσωπικά δεδομένα, δεν μπορώ να υποστηρίξω την αξιοπιστία της Οι πρωταγωνιστές αν θέλουν θα προχωρήσουν οι ίδιοι σε καταγγελία.